For det første svarer virksomhederne kun på, om de har rekrutteret forgæves ikke om de har fået stillingen besat med en anden type arbejdskraft.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "For det første svarer virksomhederne kun på, om de har rekrutteret forgæves ikke om de har fået stillingen besat med en anden type arbejdskraft."

Transkript

1 27. november 2008 Af Jes Vilhelmsen (tlf ) Frederik I. Pedersen (tlf ) MYTER OG REALITETER OM UBESATTE STILLINGER Arbejdsmarkedsstyrelsens undersøgelse af rekrutteringsproblemerne på det danske arbejdsmarked har været brugt som løftestang af interesseorganisationer og politikere til at udråbe ubesatte stillinger som det største samfundsmæssige problem i øjeblikket. Imidlertid siger undersøgelsen intet om hvor mange ubesatte stillinger, der er på det danske arbejdsmarked. Resumé: Tallene , og er flittigt blevet brugt i de senere års debat omkring manglen på arbejdskraft i dansk økonomi. Det er nemlig resultaterne af Arbejdsmarkedsstyrelsens undersøgelser af rekrutteringsbehovet på det danske arbejdsmarked fra henholdsvis foråret 2007, efteråret 2007 og foråret Resultaterne er blevet tolket som ubesatte stillinger og er blevet brugt af interesseorganisationer og politikere til at udråbe arbejdskraftmangel som det største samfundsmæssige problem Danmark. Imidlertid siger tallene intet om hvor mange ubesatte stillinger, der er på det danske arbejdsmarked og derfor ikke hvor meget arbejdskraft, de danske virksomheder reelt har manglet. For det første svarer virksomhederne kun på, om de har rekrutteret forgæves ikke om de har fået stillingen besat med en anden type arbejdskraft. For det andet afhænger størrelsen på rekrutteringsproblemet af længden på undersøgelsesperioden. Er perioden kortere, mindskes størrelsen - og er perioden længere, øges størrelsen. Der er altså ikke tale om et tal, der udtrykker, hvad manglen er for en gennemsnitlig dag, måned eller kvartal. Undersøgelsen giver derfor ikke svar på hvor mange ubesatte stillinger, der måtte være på et givent tidspunkt på det danske arbejdsmarked. Det, undersøgelsen giver svar på, er hvor mange forgæves rekrutteringer, der har været efter specifikke kvalifikationer for en given periode. Om derfor er meget eller lidt, finder vi først ud af om nogle år, når undersøgelsen har været igennem en konjunkturcykel, så vi nogenlunde ved, hvor normalen ligger. Der vil nemlig altid være virksomheder, som har problemer med at rekruttere arbejdskraft det gælder også, når arbejdsløsheden er høj. Samtidig opgør Arbejdsmarkedsstyrelsen ubalancerne på arbejdsmarkedet ved at sætte de lediges kvalifikationer overfor de kvalifikationer, som virksomhederne forgæves har efterspurgt. Det problematiske er, at de ledige kan tælle med mange gange, hvis de har mange selvangivne kvalifikationer, mens virksomhederne kun spørges om én stillingskategori. Ubalancerne i Arbejdsmarkedsstyrelsens opgørelser synes derfor at være langt større, end de i virkeligheden er.

2 2 MYTER OG REALITETER OM UBESATTE STILLINGER De senere års debat omkring manglen på arbejdskraft i dansk økonomi har i høj grad været præget af resultaterne fra Arbejdsmarkedsstyrelsens undersøgelser af rekrutteringsbehovet på det danske arbejdsmarked. Resultaterne på , og fra henholdsvis foråret 2007, efteråret 2007 og foråret 2008 har været tolket som ubesatte stillinger og er blevet brugt af interesseorganisationer og politikere til at udråbe arbejdskraftmangel som det største samfundsmæssige problem Danmark. Fra Anders Foghs åbningstale til Folketinget oktober 2007 lød således: Hver tredje virksomhed, som har søgt arbejdskraft, har søgt forgæves. Og i foråret 2007 har danske virksomheder måttet opgive at besætte stillinger. Også i det offentlige er der mange ubesatte stillinger. 1 I Jersild Live på DR1 den 7. oktober 2008, efter Anders Foghs åbningstale til Folketingen, bliver det også nævnt to gange: tallene viser mærkeligt nok at selvom der er mangel på arbejdskraft, selvom der er omkring ubesatte stillinger, så selvom ledigheden måtte stige lidt som følge af den finansielle krise, så vil der stadig væk være det hovedproblem at vi simpelthen mangler arbejdskraft, der er stadigvæk omkring ubesatte stillinger. Lene Espersen i debat om finanskrisen i 21-søndag den 12. oktober 2008: det skyldes så igen, at vi mangler arbejdskraft, fordi paradokset i det her, det er nu taler vi om der kommer flere ledige i 1. halvår 2008 der var der faktisk jobs som er ubesatte, der blev slået op, så derfor Fra beskæftigelsesministeren (Claus Hjort Frederiksen) lød i Politiken, 20. september : Lige nu er der ubesatte stillinger i Danmark. Det buldrer af sted, og hvis ikke vi udnytter det til at få folk i arbejde, så ved jeg ikke, hvornår vi skal hjælpe dem. Og fra Direktør i DA, Henrik Bach Mortensen lyder : 3 I en tid med ubesatte stillinger i virksomhederne er det uacceptabelt, at en stigende andel af de ledige kombinerer deltidsarbejde og deltidsforsørgelse i form af supplerende dagpenge. Men som det følgende vil vise, siger resultaterne fra Arbejdsmarkedsstyrelsens undersøgelse intet om hvor mange ubesatte stillinger, der er. Ej heller Opinion på DAs hjemmeside.

3 3 kan man sige, at størrelsen udtrykker et bestemt krav på et bestemt tidspunkt. Om undersøgelsen Arbejdsmarkedsstyrelsens undersøgelse tager sit udgangspunkt i en repræsentativ stikprøve af de danske virksomheder. I den seneste undersøgelse for foråret 2008 har man således inviteret i alt virksomheder til at deltage, hvoraf virksomheder har svaret via internettet eller via telefoninterviews. De virksomheder, som indgår i undersøgelsen, beskæftiger hele 40 procent af den samlede beskæftigelse på det danske arbejdsmarked. Der er altså tale om en meget stor stikprøve. Virksomhederne i undersøgelsen bliver spurgt om: (1) Hvorvidt de inden for de seneste to måneder forgæves har forsøgt at rekruttere nye medarbejdere. (2) Hvor mange personer det drejer sig om og inden for hvilken stillingskategori. (3) Om den forgæves rekruttering har betydet, at de har opgivet ordrer eller aktiviteter i de to måneder Svarene er indgivet i ugerne 7 til og med det to måneders interval, der er for svaret jævnfør spørgsmål (1), går opgørelsesperioden reelt fra uge 52 år 2007 til uge 15 år Resultaterne fra den seneste undersøgelse Ud af de virksomheder, der har svaret, angiver 15 procent, at de har rekrutteret forgæves. 36 procent af de adspurgte virksomheder har fundet nye medarbejdere, mens 49 procent af virksomhederne ikke har søgt efter nye medarbejdere. Samtidig angives, at rekrutteringsproblemerne svarer til, at virksomhederne på landsplan har rekrutteret forgæves til ca stillinger i perioden december 2007 til april Det svarer til 1,4 procent af den samlede beskæftigelse i Danmark. Endelig angives, at ca. 4 procent af alle virksomhederne i undersøgelsen oplyser, at de har måttet opgive ordrer eller aktiviteter, fordi de har rekrutteret forgæves.

4 4 Fortolkningen af resultaterne og problemerne hermed Man kan imidlertid ikke udlede noget omkring antallet af ubesatte stillinger på det danske arbejdsmarked fra undersøgelsen. For det første svarer virksomhederne kun på, om de har rekrutteret forgæves ikke om de har fået stillingen besat med en anden type arbejdskraft. Et eksempel kunne være en børnehave, der har søgt en pædagog, men som ikke har kunnet få nogen, men som så i stedet har ansat en pædagogmedhjælper. Her vil der blive registreret et rekrutteringsproblem. Et andet eksempel kunne være en bygge- og anlægsvirksomhed, der har søgt efter en tømrer, men som ikke har kunnet få fat i en tømrer. Hvis virksomheden i stedet har fået fat i danmarksmesteren i opsætning af gipslofter - en mulig fuldblodserstatning for den tømrer, man ikke kunne få fat i eller som alternativt kan frigive arbejdskraft fra de andre tømrer, der er ansat i virksomheden (fordi de så bliver fri for gipslofterne) ja, så tæller den manglende tømrer i virksomheden stadig med som et rekrutteringsproblem. I begge tilfælde står det klart, man ikke kan oversætte det enkelte rekrutteringsproblem som en ubesat stilling stillingen er jo besat, dog ikke lige med den arbejdskraft, der i første omgang var ønsket/påtænkt. For det andet afhænger størrelsen på rekrutteringsproblemet af længden på undersøgelsesperioden. I undersøgelsen fra 1. halvår 2008 angives, at virksomhederne har haft rekrutteringsproblemer inden for stillingskategorier svarende til Men det betyder ikke, at danske virksomheder i gennemsnit hver eneste dag har manglet medarbejdere med bestemte kvalifikationer. Det, undersøgelsen giver svar på er, at virksomheder i de to undersøgelsesmåneder har været berørt af at have rekrutteringsproblemer, og at de efterspurgte kvalifikationer kan tælles sammen til Havde undersøgelsesperioden været tre måneder, ville der have været et større rekrutteringsproblem. Havde undersøgelsesperioden kun varet en måned, ville rekrutteringsproblemet have været mindre. Samtidig kan virksomheder, der i starten af undersøgelsesperioden har meldt om rekrutteringsproblemer, jo senere i undersøgelsesperioden have fået opfyldt behovet eller netop fået erstattet behovet med en anden type arbejdskraft

5 5 Tallene siger altså intet om hvor stort, rekrutteringsproblemet er i gennemsnit hver dag, hver måned, hvert kvartal eller hvert halvår. Det er jo netop gennemsnittet, der er interessant/relevant, hvis man vil tale faktisk størrelse på rekrutteringsproblemet. Det er også gennemsnittet, der er relevant, hvis man som nogen har forsøgt det på baggrund af tallene ønsker at beregne samfundsmæssige tab af den manglende rekruttering. Man siger jo heller ikke, at der var arbejdsløse i Danmark i 2007, selvom det var antallet af personer, der var berørt af arbejdsløshed på et eller andet tidspunkt i løbet af Her regner man det både om til et gennemsnitstal og til et fuldtidsbegreb, således at den officielle arbejdsløshed i 2007 opgøres til fuldtidsledige. Problematikken omkring gennemsnit og periodelængde bliver sat i perspektiv i afrapporteringen fra undersøgelsen. Rekrutteringsstørrelsen (de ) bliver nemlig sammenholdt med hvor mange personer, der i de samme to måneder, indsamlingen strækker sig over, har været berørt af mere end tre måneders arbejdsløshed. Dette tal angives i rapporten til personer. Normalt siger man, at folk med mere end tre måneders ledighed på bagen indgår i den såkaldte arbejdskraftreserve. Fx fremgår det af Arbejdsmarkedsstyrelsens nyhedsbrev om beskæftigelse Samspils.info nr. 5, juni , at der kun er omkring personer i hver af månederne fra efteråret 2007 til foråret 2008, der har været berørt af mere end tre måneders ledighed. Her opgøres arbejdskraftreserven efter principper, der ligner et gennemsnit 5 : Målingen viser hvor mange personer, der indgår i arbejdskraftreserven i den valgte måned, dvs. antal arbejdsmarkedsparate ledige (inkl. aktivering), der er ledige i hele den sidste uge af den valgte periode, og som også har været ledige i de foregående 12 uger. I rekrutteringsrapporten opgør man altså arbejdskraftreserven på en noget anden måde end normalt, idet man tæller sammen hvor mange, der på et eller andet tidspunkt i de to måneder, undersøgelsen strækker sig over, har været berørt af tre måneders arbejdsløshed det er altså et bruttotal ikke et gennemsnitstal

6 6 Ubalancer Samtidig sætter Arbejdsmarkedsstyrelsen de berørte lediges kvalifikationer de kvalifikationer som de selv på CV et har angivet at besidde over for de kvalifikationer, virksomhederne forgæves har efterspurgt. Det giver et indtryk af ubalancer altså hvor stort et problem det er, at der samtidig både er efterspørgsel efter specifikke kvalifikationer og udbud (ledige) med samme kvalifikationer. Fx fremgik det i den seneste rapport, at virksomhederne i undersøgelsen forgæves havde forsøgt at rekruttere godt 600 rengøringsassistenter, mens der i de to indsamlingsmåneder var næste arbejdsmarkedsparate arbejdsløse med mindst tre måneders ledighed på bagen, der havde angivet at kunne besætte et job som rengøringsassistent. Problemet ved dette er blot, at der ikke er en kontrol af, om det så også er kvalifikationer, de ledige faktisk besidder, ligesom der ikke er en prioritering af de lediges kvalifikationer. En ledig kan således godt have angivet at besidde 10 forskellige kvalifikationer. Men hvis vedkommende så får et job, ja så forsvinder alle de 10 kvalifikationer i den matching, som Arbejdsmarkedsstyrelsen foretager. Forsvinder ledige med mange selvangivne kvalifikationer, så bliver ubalancerne ifølge opgørelsen altså mindre! I forhold til virksomhederne, der svarer, at de har rekrutteret forgæves, bliver de kun spurgt om én stillingskategori. De bliver ikke spurgt om de kunne besætte stillingen med andre stillingskategorier. På den måde ser det i Arbejdsmarkedsstyrelsens undersøgelse ud som om, der er et utroligt stort udbud (ledige) ift. efterspørgslen (efterspurgte kvalifikationer). Undersøgelsens resultater skal fortolke forsigtigt Samlet kan man altså ikke bruge undersøgelsens resultater til at sige noget om som helst om omfanget af ubesatte stillinger på det danske arbejdsmarked. Man kan derfor overhovedet ikke konkludere, der hver dag mangler arbejdskraft i virksomhederne svarende til fx Det, undersøgelsen siger noget om, er inden for hvilke stillingskategorier, der er problemer med at skaffe arbejdskraft over en given to måneders periode. Tallet/indikatoren kan således over tid godt bruges til at sige noget om, det er blevet nemmere eller sværere at rekruttere arbejdskraft med specifik-

7 7 ke kvalifikationer, og det er en god information at have. Og når der er gået nogle år, vil undersøgelsen kunne give et indtryk af, hvad der er normalen, når vi ser bort fra konjunkturernes indflydelse. Der er dog ikke noget at sige til, at undersøgelsen er blevet tolket i retning af ubesatte stillinger. I undersøgelsen fra 2. halvår 2007 fremgik det: At rekrutteringsproblemerne svarer til, at virksomhederne på landsplan forgæves har forsøgt at besætte stillinger i perioden juli til november Det svarer til 2,4 procent af den samlede beskæftigelse i Danmark. I den seneste rapport for 1. halvår 2008 er formuleringen ændret til At rekrutteringsproblemerne svarer til, at virksomhederne på landsplan har rekrutteret forgæves til ca stillinger i perioden december 2007 til april Det svarer til 1,4 procent af den samlede beskæftigelse i Danmark. Når arbejdsmarkedsstyrelsen samtidig sætter rekrutteringsproblemerne (fra den to måneders periode) i forhold til den gennemsnitlige beskæftigelse i de forskellige erhverv, ja så er det nærliggende at opfattet rekrutteringstallet som et gennemsnitstal. Til slut skal der lyde en opfordring fra AErådet til Arbejdsmarkedsstyrelsen om at ændre undersøgelsesmetoden, så den også giver et bud på hvad det gennemsnitlige rekrutteringsproblem er. Derved bliver det i højere grad muligt at anvende tallene.

Danske virksomheder bruger ikke de officielle rekrutteringskanaler

Danske virksomheder bruger ikke de officielle rekrutteringskanaler Danske virksomheder bruger ikke de officielle rekrutteringskanaler Den seneste undersøgelse om rekrutteringer på det danske arbejdsmarked foretaget af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR)

Læs mere

Rekruttering. Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Forår Rekruttering på det danske arbejdsmarked

Rekruttering. Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Forår Rekruttering på det danske arbejdsmarked Rekruttering Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Forår 2018 Rekruttering på det danske arbejdsmarked Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har undersøgt virksomhedernes rekrutteringssituation

Læs mere

Rekruttering. Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Efterår Rekruttering på det danske arbejdsmarked

Rekruttering. Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Efterår Rekruttering på det danske arbejdsmarked Rekruttering Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Efterår 2013 Rekruttering på det danske arbejdsmarked Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har undersøgt virksomhedernes rekrutteringssituation

Læs mere

Lidt færre rekrutteringsproblemer

Lidt færre rekrutteringsproblemer Lidt færre rekrutteringsproblemer i dansk økonomi Der har den senere tid været fokus på tiltagende flaskehalsproblemer i dansk økonomi. Rekrutteringsundersøgelsen fra 1. halvår 2014 fra Styrelsen for Arbejdsmarked

Læs mere

Rekruttering. Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Efterår Rekruttering på det danske arbejdsmarked

Rekruttering. Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Efterår Rekruttering på det danske arbejdsmarked Rekruttering Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Efterår 2015 Rekruttering på det danske arbejdsmarked Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har undersøgt virksomhedernes rekrutteringssituation

Læs mere

Rekruttering. Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Efterår 2014. Rekruttering på det danske arbejdsmarked

Rekruttering. Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Efterår 2014. Rekruttering på det danske arbejdsmarked Rekruttering Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Efterår 2014 Rekruttering på det danske arbejdsmarked Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har undersøgt virksomhedernes rekrutteringssituation

Læs mere

Rekruttering. Arbejdsmarkedsstyrelsen Efterår Rekruttering på det danske arbejdsmarked. Figur 1 Virksomhedernes rekruttering efterår 2012.

Rekruttering. Arbejdsmarkedsstyrelsen Efterår Rekruttering på det danske arbejdsmarked. Figur 1 Virksomhedernes rekruttering efterår 2012. Rekruttering Arbejdsmarkedsstyrelsen Efterår 2012 Rekruttering på det danske arbejdsmarked Arbejdsmarkedsstyrelsen har undersøgt virksomhedernes rekrutteringssituation i efteråret 2012: Undersøgelsens

Læs mere

Rekruttering. Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Forår Rekruttering på det danske arbejdsmarked

Rekruttering. Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Forår Rekruttering på det danske arbejdsmarked Rekruttering Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Forår 2014 Rekruttering på det danske arbejdsmarked Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har undersøgt virksomhedernes rekrutteringssituation

Læs mere

Rekruttering. Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Forår Rekruttering på det danske arbejdsmarked

Rekruttering. Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Forår Rekruttering på det danske arbejdsmarked Rekruttering Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Forår 2017 Rekruttering på det danske arbejdsmarked Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har undersøgt virksomhedernes rekrutteringssituation

Læs mere

Rekruttering. Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Efterår Rekruttering på det danske arbejdsmarked

Rekruttering. Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Efterår Rekruttering på det danske arbejdsmarked Rekruttering Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Efterår 2017 Rekruttering på det danske arbejdsmarked Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har undersøgt virksomhedernes rekrutteringssituation

Læs mere

LBR NØGLETAL 2/2014. DANSK ARBEJDSGIVERFORENING Vester Voldgade 113 1790 København V Tlf. 33 38 90 00

LBR NØGLETAL 2/2014. DANSK ARBEJDSGIVERFORENING Vester Voldgade 113 1790 København V Tlf. 33 38 90 00 LBR NØGLETAL 2/2014 Ballerup hvordan går det sammenlignet med andre jobcentre? DANSK ARBEJDSGIVERFORENING Vester Voldgade 113 1790 København V Tlf. 33 38 90 00 hvorfor NØGLETAL? indsats gør en forskel

Læs mere

Rekruttering. Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Forår 2015. Rekruttering på det danske arbejdsmarked

Rekruttering. Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Forår 2015. Rekruttering på det danske arbejdsmarked Rekruttering Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Forår 2015 Rekruttering på det danske arbejdsmarked Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har undersøgt virksomhedernes rekrutteringssituation

Læs mere

Rekruttering. Arbejdsmarkedsstyrelsen Efterår 2010. Rekruttering på det danske arbejdsmarked. Figur 1 Virksomhedernes rekruttering efterår 2010

Rekruttering. Arbejdsmarkedsstyrelsen Efterår 2010. Rekruttering på det danske arbejdsmarked. Figur 1 Virksomhedernes rekruttering efterår 2010 Rekruttering Arbejdsmarkedsstyrelsen Efterår 2010 Rekruttering på det danske arbejdsmarked Arbejdsmarkedsstyrelsen har undersøgt virksomhedernes rekrutteringssituation i efteråret 2010: Forgæves rekrutteringer

Læs mere

Rekruttering. Arbejdsmarkedsstyrelsen Efterår Virksomhederne finder lettere nye medarbejdere. Figur 1 Virksomhedernes rekruttering efterår 2009

Rekruttering. Arbejdsmarkedsstyrelsen Efterår Virksomhederne finder lettere nye medarbejdere. Figur 1 Virksomhedernes rekruttering efterår 2009 Rekruttering Arbejdsmarkedsstyrelsen Efterår 2009 Virksomhederne finder lettere nye medarbejdere Arbejdsmarkedsstyrelsen har undersøgt virksomhedernes rekrutteringssituation i efteråret 2009. Undersøgelsen

Læs mere

Rekruttering. Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Efterår Rekruttering på det danske arbejdsmarked

Rekruttering. Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Efterår Rekruttering på det danske arbejdsmarked Rekruttering Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Efterår 2016 Rekruttering på det danske arbejdsmarked Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har undersøgt virksomhedernes rekrutteringssituation

Læs mere

Den nordjyske IKT-branche. rekruttering og udvikling,

Den nordjyske IKT-branche. rekruttering og udvikling, Den nordjyske IKT-branche rekruttering og udvikling, juni 2007 Indledning. Denne analyse er gennemført i et samarbejde imellem IKT Forum (www.iktforum.dk), en forening for private og offentlige IKT-virksomheder,

Læs mere

Rekruttering. Arbejdsmarkedsstyrelsen Forår Fortsat få rekrutteringsudfordringer på det danske arbejdsmarked

Rekruttering. Arbejdsmarkedsstyrelsen Forår Fortsat få rekrutteringsudfordringer på det danske arbejdsmarked Rekruttering Arbejdsmarkedsstyrelsen Forår 2011 Fortsat få rekrutteringsudfordringer på det danske arbejdsmarked Arbejdsmarkedsstyrelsen har undersøgt virksomhedernes rekrutteringssituation i foråret 2011.

Læs mere

Rekruttering. Arbejdsmarkedsstyrelsen Forår Fortsat få rekrutteringsudfordringer på det danske arbejdsmarked

Rekruttering. Arbejdsmarkedsstyrelsen Forår Fortsat få rekrutteringsudfordringer på det danske arbejdsmarked Rekruttering Arbejdsmarkedsstyrelsen Forår 2012 Fortsat få rekrutteringsudfordringer på det danske arbejdsmarked Arbejdsmarkedsstyrelsen har undersøgt virksomhedernes rekrutteringssituation i foråret 2012.

Læs mere

Det er blevet sværere at rekruttere medarbejdere

Det er blevet sværere at rekruttere medarbejdere 29. november 216 ANALYSE Af Jørgen Bang-Petersen Det er blevet sværere at rekruttere medarbejdere Advarselslamperne på det danske arbejdsmarked blinker rødt med udsigten til stigende mangel på arbejdskraft.

Læs mere

Rekruttering. Arbejdsmarkedsstyrelsen Forår Virksomhederne finder lettere nye medarbejdere. Figur 1 Virksomhedernes rekruttering forår 2010

Rekruttering. Arbejdsmarkedsstyrelsen Forår Virksomhederne finder lettere nye medarbejdere. Figur 1 Virksomhedernes rekruttering forår 2010 Rekruttering Arbejdsmarkedsstyrelsen Forår 2010 Virksomhederne finder lettere nye medarbejdere Arbejdsmarkedsstyrelsen har undersøgt virksomhedernes rekrutteringssituation i foråret 2010. Forgæves rekrutteringer

Læs mere

Rekruttering. Arbejdsmarkedsstyrelsen 1. halvår Virksomhederne kan lettere rekruttere. Figur 1 Virksomhedernes rekruttering 1.

Rekruttering. Arbejdsmarkedsstyrelsen 1. halvår Virksomhederne kan lettere rekruttere. Figur 1 Virksomhedernes rekruttering 1. Rekruttering Arbejdsmarkedsstyrelsen 1. halvår 2009 Virksomhederne kan lettere rekruttere Arbejdsmarkedsstyrelsen har undersøgt virksomhedernes rekrutteringssituation i 1. halvår af 2009. Forgæves rekrutteringer

Læs mere

Rekruttering. Arbejdsmarkedsstyrelsen 2. halvår Rekruttering på det danske arbejdsmarked. Virksomhedernes rekruttering 2007 Figur 1

Rekruttering. Arbejdsmarkedsstyrelsen 2. halvår Rekruttering på det danske arbejdsmarked. Virksomhedernes rekruttering 2007 Figur 1 Rekruttering Arbejdsmarkedsstyrelsen 2. halvår 2007 Rekruttering på det danske arbejdsmarked Arbejdsmarkedsstyrelsen har undersøgt virksomhedernes rekrutteringssituation i 2. halvår af 2007. Undersøgelsens

Læs mere

LBR NØGLETAL 3/2014. DANSK ARBEJDSGIVERFORENING Vester Voldgade 113 1790 København V Tlf. 33 38 90 00

LBR NØGLETAL 3/2014. DANSK ARBEJDSGIVERFORENING Vester Voldgade 113 1790 København V Tlf. 33 38 90 00 LBR NØGLETAL 3/2014 Aarhus hvordan går det sammenlignet med andre jobcentre? DANSK ARBEJDSGIVERFORENING Vester Voldgade 113 1790 København V Tlf. 33 38 90 00 hvorfor NØGLETAL? indsats gør en forskel Jobcentret

Læs mere

ESBJERG/FANØ JOBCENTER

ESBJERG/FANØ JOBCENTER LBR NØGLETAL 4/2011 ESBJERG/FANØ JOBCENTER HVORDAN GÅR DET SAMMENLIGNET MED ANDRE JOBCENTRE? DANSK ARBEJDSGIVERFORENING Vester Voldgade 113 1790 København V Tlf. 33 38 90 00 Fax 33 12 29 76 da@da.dk www.da.dk

Læs mere

Jobcentrenes virksomhedsindsats. skab de rette forventninger

Jobcentrenes virksomhedsindsats. skab de rette forventninger Jobcentrenes virksomhedsindsats skab de rette forventninger Arbejdsmarkedsstyrelsen Februar 2008 Jobcentrenes virksomhedsindsats skab de rette forventninger Denne pjece behandler spørgsmålet om, hvad

Læs mere

Af Mette Hørdum Larsen Økonom i LO

Af Mette Hørdum Larsen Økonom i LO ANALYSE Der er IKKE generel mangel på hænder Torsdag den 14. juni 2018 Der er ikke tegn på, at vi er på vej ind i en situation med skrigende mangel på hænder. Intet tyder på at økonomien er ved at overophede,

Læs mere

LBR NØGLETAL 1/2012 ALBERTSLUND HVORDAN GÅR DET SAMMENLIGNET MED ANDRE JOBCENTRE?

LBR NØGLETAL 1/2012 ALBERTSLUND HVORDAN GÅR DET SAMMENLIGNET MED ANDRE JOBCENTRE? LBR NØGLETAL 1/2012 ALBERTSLUND HVORDAN GÅR DET SAMMENLIGNET MED ANDRE JOBCENTRE? DANSK ARBEJDSGIVERFORENING Vester Voldgade 113 1790 København V Tlf. 33 38 90 00 Fax 33 12 29 76 da@da.dk www.da.dk HVORFOR

Læs mere

LBR NØGLETAL HORSENS JOBCENTER 2. KVARTAL 2010 HVORDAN GÅR DET SAMMENLIGNET MED ANDRE JOBCENTRE?

LBR NØGLETAL HORSENS JOBCENTER 2. KVARTAL 2010 HVORDAN GÅR DET SAMMENLIGNET MED ANDRE JOBCENTRE? LBR NØGLETAL 2. KVARTAL 2010 HORSENS JOBCENTER HVORDAN GÅR DET SAMMENLIGNET MED ANDRE JOBCENTRE? DANSK ARBEJDSGIVERFORENING Vester Voldgade 113 1790 København V Tlf. 33 38 90 00 Fax 33 12 29 76 da@da.dk

Læs mere

LBR NØGLETAL BILLUND JOBCENTER 2. KVARTAL 2010 HVORDAN GÅR DET SAMMENLIGNET MED ANDRE JOBCENTRE?

LBR NØGLETAL BILLUND JOBCENTER 2. KVARTAL 2010 HVORDAN GÅR DET SAMMENLIGNET MED ANDRE JOBCENTRE? LBR NØGLETAL 2. KVARTAL 2010 BILLUND JOBCENTER HVORDAN GÅR DET SAMMENLIGNET MED ANDRE JOBCENTRE? DANSK ARBEJDSGIVERFORENING Vester Voldgade 113 1790 København V Tlf. 33 38 90 00 Fax 33 12 29 76 da@da.dk

Læs mere

Spørgsmål/svar om Arbejdsmarkedsbalancen

Spørgsmål/svar om Arbejdsmarkedsbalancen NOTAT 8. oktober 2009 Spørgsmål/svar om Arbejdsmarkedsbalancen J.nr. Analyse og overvågning/mll 1. Hvad er formålet med Arbejdsmarkedsbalancen? Formålet med Arbejdsmarkedsbalancen er at understøtte jobcentrene,

Læs mere

Spørgeskema. Rekrutteringssurvey på baggrund af jobopslag

Spørgeskema. Rekrutteringssurvey på baggrund af jobopslag Spørgeskema Rekrutteringssurvey på baggrund af jobopslag 1 Kort læsevejledning til spørgeskemaet Der skelnes mellem en central og decentral kontakt til virksomheden: Decentral kontakt: Spørgeskemaet sendes

Læs mere

LBR NØGLETAL 4/2010 GULDBORGSUND JOBCENTER HVORDAN GÅR DET SAMMENLIGNET MED ANDRE JOBCENTRE?

LBR NØGLETAL 4/2010 GULDBORGSUND JOBCENTER HVORDAN GÅR DET SAMMENLIGNET MED ANDRE JOBCENTRE? LBR NØGLETAL 4/2010 GULDBORGSUND JOBCENTER HVORDAN GÅR DET SAMMENLIGNET MED ANDRE JOBCENTRE? DANSK ARBEJDSGIVERFORENING Vester Voldgade 113 1790 København V Tlf. 33 38 90 00 Fax 33 12 29 76 da@da.dk www.da.dk

Læs mere

LBR NØGLETAL 1/2011 BORNHOLM JOBCENTER HVORDAN GÅR DET SAMMENLIGNET MED ANDRE JOBCENTRE?

LBR NØGLETAL 1/2011 BORNHOLM JOBCENTER HVORDAN GÅR DET SAMMENLIGNET MED ANDRE JOBCENTRE? LBR NØGLETAL 1/2011 BORNHOLM JOBCENTER HVORDAN GÅR DET SAMMENLIGNET MED ANDRE JOBCENTRE? DANSK ARBEJDSGIVERFORENING Vester Voldgade 113 1790 København V Tlf. 33 38 90 00 Fax 33 12 29 76 da@da.dk www.da.dk

Læs mere

ARBEJDSKRAFTMANGEL INDENFOR SEKTORER OG OVER TID

ARBEJDSKRAFTMANGEL INDENFOR SEKTORER OG OVER TID 16. oktober 28 ARBEJDSKRAFTMANGEL INDENFOR SEKTORER OG OVER TID Hovedudfordringen de kommende par år bliver ikke generel mangel på arbejdskraft i den private sektor, men nærmere mangel på job. Opgørelser

Læs mere

LBR NØGLETAL 3/2011 HADERSLEV JOBCENTER HVORDAN GÅR DET SAMMENLIGNET MED ANDRE JOBCENTRE?

LBR NØGLETAL 3/2011 HADERSLEV JOBCENTER HVORDAN GÅR DET SAMMENLIGNET MED ANDRE JOBCENTRE? LBR NØGLETAL 3/2011 HADERSLEV JOBCENTER HVORDAN GÅR DET SAMMENLIGNET MED ANDRE JOBCENTRE? DANSK ARBEJDSGIVERFORENING Vester Voldgade 113 1790 København V Tlf. 33 38 90 00 Fax 33 12 29 76 da@da.dk www.da.dk

Læs mere

RAR Vestjylland Nøgletal for arbejdsmarkedet

RAR Vestjylland Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Vestjylland Nøgletal for arbejdsmarkedet Udvikling i Beskæftigelsen Fig. 1. Udvikling i fuldtidsbeskæftigede lønmodtagere Finanskrisen resulterede i et væsentligt fald i beskæftigelsen fra 2008 til

Læs mere

Langtidsledigheden stiger

Langtidsledigheden stiger let af langtidsledige er igen begyndt at stige. Siden februar måned er antallet af langtidsledige steget med omkring 8. fuldtidspersoner eller godt 48 procent, så der i september var knap 24.6 langtidsledige.

Læs mere

Tusindvis af skjulte ledige

Tusindvis af skjulte ledige Den relativt lave arbejdsløshed har fået flere til at frygte, at vi om kort tid kommer til at mangle hænder på arbejdsmarkedet. Flere aktører har derfor kaldt på reformer, som løfter udbuddet af arbejdskraft,

Læs mere

Rekruttering. Arbejdsmarkedsstyrelsen 1. halvår Rekruttering på det danske arbejdsmarked. Virksomhedernes rekruttering 2008 Figur 1

Rekruttering. Arbejdsmarkedsstyrelsen 1. halvår Rekruttering på det danske arbejdsmarked. Virksomhedernes rekruttering 2008 Figur 1 Rekruttering Arbejdsmarkedsstyrelsen 1. halvår 2008 Rekruttering på det danske arbejdsmarked Arbejdsmarkedsstyrelsen har undersøgt virksomhedernes rekrutteringssituation i 1. halvår af 2008. Forgæves rekrutteringer

Læs mere

REKRUTTERING I NORDJYLLAND

REKRUTTERING I NORDJYLLAND REKRUTTERING I NORDJYLLAND Rekrutteringssituationen i Nordjylland i foråret 2009 REKRUTTERING I NORDJYLLAND Forår 2009 SAMMENFATNING Det er blevet lettere at rekruttere medarbejdere i Nordjylland. Virksomhederne

Læs mere

Arbejdsmarkedet er endnu ikke sluppet fri af krisen

Arbejdsmarkedet er endnu ikke sluppet fri af krisen Arbejdsmarkedet er endnu ikke sluppet fri af krisen Nye tal for beskæftigelse i Danmark peger på, at det danske arbejdsmarked fortsat hænger fast på bunden. Beskæftigelsen faldt således med. personer fra.

Læs mere

Af Jørgen Bang-Petersen Chefkonsulent i Dansk Arbejdsgiverforening

Af Jørgen Bang-Petersen Chefkonsulent i Dansk Arbejdsgiverforening ANALYSE Hvor er de ledige rengøringsassistenter? Torsdag den 13. september 2018 Der er knap 110.000 fuldtidsledige i Danmark, og på papiret ser det ud til, at de gerne vil have mange typer af job. Alligevel

Læs mere

ARBEJDSKRAFT 2015 ANALYSE

ARBEJDSKRAFT 2015 ANALYSE 2015 ARBEJDSKRAFT ANALYSE Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 2 HOVEDKONKLUSIONER... 3 MANGEL PÅ REGULÆR ARBEJDSKRAFT... 4 MANGEL PÅ LÆRLINGE, PRAKTIKANTER ELLER ELEVER... 7 KONJUNKTURSITUATION... 9 METODE...

Læs mere

LBR NØGLETAL 3/2011 BORNHOLM JOBCENTER HVORDAN GÅR DET SAMMENLIGNET MED ANDRE JOBCENTRE?

LBR NØGLETAL 3/2011 BORNHOLM JOBCENTER HVORDAN GÅR DET SAMMENLIGNET MED ANDRE JOBCENTRE? LBR NØGLETAL 3/2011 BORNHOLM JOBCENTER HVORDAN GÅR DET SAMMENLIGNET MED ANDRE JOBCENTRE? DANSK ARBEJDSGIVERFORENING Vester Voldgade 113 1790 København V Tlf. 33 38 90 00 Fax 33 12 29 76 da@da.dk www.da.dk

Læs mere

Debatten om de dovne arbejdsløse hviler på en myte

Debatten om de dovne arbejdsløse hviler på en myte Debatten om de dovne arbejdsløse hviler på en myte Modsat det indtryk man ofte får i den offentlige og politiske debat, er der ikke noget der tyder på, at det danske arbejdsmarked fungerer dårligt. Der

Læs mere

DI's Virksomhedspanel: Udsigterne for beskæftigelsen på rekordniveau

DI's Virksomhedspanel: Udsigterne for beskæftigelsen på rekordniveau Klaus Rasmussen, chefanalytiker kr@di.dk, 3377 3908 OKTOBER 2018 DI's Virksomhedspanel: Udsigterne for beskæftigelsen på rekordniveau DI s medlemsvirksomheder ser positivt på årets sidste kvartal. Deres

Læs mere

VÆKST- OG BESKÆFTIGELSES- REDEGØRELSE

VÆKST- OG BESKÆFTIGELSES- REDEGØRELSE VÆKST- OG BESKÆFTIGELSES- REDEGØRELSE 2. kvartal VÆKST- OG BESKÆFTIGELSES- REDEGØRELSE 2. kvartal 87% 23% VI udvikler Redegørelsen sammenfatter oplysninger om de erhvervs- og beskæftigelsesmæssige udviklingstendenser

Læs mere

RINGKØBING-SKJERN NØGLETAL FOR KOMMUNENS BESKÆFTIGELSESINDSATS, SEPTEMBER 2015 DANSK ARBEJDSGIVERFORENING

RINGKØBING-SKJERN NØGLETAL FOR KOMMUNENS BESKÆFTIGELSESINDSATS, SEPTEMBER 2015 DANSK ARBEJDSGIVERFORENING RINGKØBING-SKJERN NØGLETAL FOR KOMMUNENS BESKÆFTIGELSESINDSATS, SEPTEMBER 2015 DANSK ARBEJDSGIVERFORENING HVORFOR DA S NØGLETAL? De kommunale jobcentre skal hjælpe ledige med at finde arbejde og være med

Læs mere

Arbejdskraftsundersøgelse 2019 Industri- og smedevirksomheder.

Arbejdskraftsundersøgelse 2019 Industri- og smedevirksomheder. Arbejdskraftsundersøgelse 2019 Industri- og smedevirksomheder. Den nuværende rekrutteringssituation Dette notat beskriver hovedresultaterne af TEKNIQ Arbejdsgivernes arbejdskraftsundersøgelse blandt industri-

Læs mere

Konjunktur og Arbejdsmarked

Konjunktur og Arbejdsmarked Konjunktur og Arbejdsmarked Uge 3 Indhold: Ugens tema Ugens tendenser Tal om konjunktur og arbejdsmarked Ugens tema: Hvordan kan Danmark forblive et produktionsland? Hvorfor er det vigtigt med industriproduktion

Læs mere

En temperaturmåling Af Arbejdsmarkedet i Aabenraa kommune

En temperaturmåling Af Arbejdsmarkedet i Aabenraa kommune En temperaturmåling Af Arbejdsmarkedet i Aabenraa kommune - Virksomhedsbarometer For perioden 1. januar 3. juni 214 18. august 214 1 Indledning: Jobcentret gennemfører løbende spørgeskemaundersøgelser

Læs mere

N O T A T. Sådan udarbejdes balancen

N O T A T. Sådan udarbejdes balancen N O T A T 1. december 2016 Sådan udarbejdes balancen J.nr. Viden og Analyse Styrelsen for Arbejdsmarkeds og Rekruttering (STAR) offentliggør halvårligt (januar og juni) en Arbejdsmarkedsbalance på www.arbejdsmarkedsbalancen.dk.

Læs mere

NY CHANCE TIL ALLE HALTER

NY CHANCE TIL ALLE HALTER 16. april 2008 af Jes Vilhelmsen direkte tlf. 33557721 Resumé: NY CHANCE TIL ALLE HALTER Vurderet ud fra regeringens egne målsætninger halter NY CHANCE TIL ALLE, og værst ser det ud med hensyn til målet

Læs mere

Ny konjunkturindikator følg udviklingen i arbejdsfordelinger på Jobindsats.dk

Ny konjunkturindikator følg udviklingen i arbejdsfordelinger på Jobindsats.dk Arbejdsmarkedsstyrelsens nyhedsbrev om Jobindsats.dk Nr. 5, 18. juli 2009 Ny konjunkturindikator følg udviklingen i arbejdsfordelinger på Jobindsats.dk, side 1 Nyt på Jobindsats.dk, side 4 Nøgletal, side

Læs mere

ESBJERG/FANØ JOBCENTER

ESBJERG/FANØ JOBCENTER LBR NØGLETAL 2. KVARTAL 2010 ESBJERG/FANØ JOBCENTER HVORDAN GÅR DET SAMMENLIGNET MED ANDRE JOBCENTRE? DANSK ARBEJDSGIVERFORENING Vester Voldgade 113 1790 København V Tlf. 33 38 90 00 Fax 33 12 29 76 da@da.dk

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSOVERBLIK

ARBEJDSMARKEDSOVERBLIK BESKÆFTIGELSESREGION NORDJYLLAND ARBEJDSMARKEDSOVERBLIK Nordjylland 2 halvår 2007 INDHOLDSFORTEGNELSE MANGEL PÅ ARBEJDSKRAFT INDEN FOR FLERE BRANCHER 1 Den aktuelle arbejdsmarkedsbalance FORTSAT FLERE

Læs mere

Målinger på fokusområde 2 vedr. arbejdskraft til virksomhederne. Bilag 2

Målinger på fokusområde 2 vedr. arbejdskraft til virksomhederne. Bilag 2 Målinger på fokusområde 2 vedr. arbejdskraft til virksomhederne Bilag 2 Dagpengemodtagere (Hovedmål) Figur 1. Dagpengemodtagere i pct. af befolkningen 16-66 år De knap 14.000 dagpengemodtagere i Københavns

Læs mere

Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn. AMK-Syd

Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn. AMK-Syd Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd 17-03--2019 Marts 2019 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er

Læs mere

LBR NØGLETAL 2/2011 BORNHOLM JOBCENTER HVORDAN GÅR DET SAMMENLIGNET MED ANDRE JOBCENTRE?

LBR NØGLETAL 2/2011 BORNHOLM JOBCENTER HVORDAN GÅR DET SAMMENLIGNET MED ANDRE JOBCENTRE? LBR NØGLETAL 2/2011 BORNHOLM JOBCENTER HVORDAN GÅR DET SAMMENLIGNET MED ANDRE JOBCENTRE? DANSK ARBEJDSGIVERFORENING Vester Voldgade 113 1790 København V Tlf. 33 38 90 00 Fax 33 12 29 76 da@da.dk www.da.dk

Læs mere

AMK-Øst Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sjælland

AMK-Øst Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sjælland AMK-Øst 20-06-2016 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sjælland Juni 2016 Udviklingen i beskæftigelsen Fig. 1: Udvikling i fuldtidsbeskæftigede lønmodtagere (arbejdssted), 1. kvartal 2008-4. kvartal 2015

Læs mere

REKRUTTERING I NORDJYLLAND

REKRUTTERING I NORDJYLLAND REKRUTTERING I NORDJYLLAND Rekrutteringssituationen i Nordjylland i foråret 2008 Beskæftigelsesregion Nordjylland INDHOLDSFORTEGNELSE LIGE SÅ STORE REKRUTTERINGSPROBLEMER SOM FOR 1 ÅR SIDEN 4 Over 4.000

Læs mere

LBR NØGLETAL GENTOFTE JOBCENTER 2. KVARTAL 2010 HVORDAN GÅR DET SAMMENLIGNET MED ANDRE JOBCENTRE?

LBR NØGLETAL GENTOFTE JOBCENTER 2. KVARTAL 2010 HVORDAN GÅR DET SAMMENLIGNET MED ANDRE JOBCENTRE? LBR NØGLETAL 2. KVARTAL 2010 GENTOFTE JOBCENTER HVORDAN GÅR DET SAMMENLIGNET MED ANDRE JOBCENTRE? DANSK ARBEJDSGIVERFORENING Vester Voldgade 113 1790 København V Tlf. 33 38 90 00 Fax 33 12 29 76 da@da.dk

Læs mere

- Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord. Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Nordjylland

- Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord. Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Nordjylland - Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Nordjylland Opdateret september 2019 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet,

Læs mere

AMK-Øst Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sjælland

AMK-Øst Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sjælland AMK-Øst 19-04-2016 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sjælland April 2016 Udviklingen i beskæftigelsen Fig. 1: Udvikling i fuldtidsbeskæftigede lønmodtagere (arbejdssted), 1. kvartal 2008-4. kvartal 2015

Læs mere

Store uddannelsesmæssige udfordringer for den private beskæftigelse

Store uddannelsesmæssige udfordringer for den private beskæftigelse Store uddannelsesmæssige udfordringer for den private beskæftigelse Med den ventede private beskæftigelsesudvikling frem mod 2020 og de historiske strukturelle tendenser vil efterspørgslen efter ufaglærte

Læs mere

Tegn på flaskehalse og rekrutteringsproblemer i dansk økonomi

Tegn på flaskehalse og rekrutteringsproblemer i dansk økonomi Notat Tegn på flaskehalse og rekrutteringsproblemer i dansk økonomi Selvom dansk økonomi fortsat befinder sig under førkrise-niveauet, og det endnu er for tidligt at tale om et egentligt opsving, mærker

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget AMU alm. del - Bilag 100 Offentligt

Arbejdsmarkedsudvalget AMU alm. del - Bilag 100 Offentligt Arbejdsmarkedsudvalget AMU alm. del - Bilag 100 Offentligt Beskæftigelsesministeriets arbejdsmarkedsbalance er misvisende Hovedpointerne i dette notat: Formandssekretariatet Januar 2009 AV/AW Beskæftigelsesregionernes

Læs mere

LBR NØGLETAL HOLBÆK JOBCENTER 2. KVARTAL 2010 HVORDAN GÅR DET SAMMENLIGNET MED ANDRE JOBCENTRE?

LBR NØGLETAL HOLBÆK JOBCENTER 2. KVARTAL 2010 HVORDAN GÅR DET SAMMENLIGNET MED ANDRE JOBCENTRE? LBR NØGLETAL 2. KVARTAL 2010 HOLBÆK JOBCENTER HVORDAN GÅR DET SAMMENLIGNET MED ANDRE JOBCENTRE? DANSK ARBEJDSGIVERFORENING Vester Voldgade 113 1790 København V Tlf. 33 38 90 00 Fax 33 12 29 76 da@da.dk

Læs mere

AMK Øst Januar Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sjælland

AMK Øst Januar Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sjælland AMK Øst Januar 2017 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sjælland Januar 2017 Udviklingen i beskæftigelsen Fig. 1: Udvikling i fuldtidsbeskæftigede lønmodtagere (arbejdssted), 1. kvartal 2008-3. kvartal 2016

Læs mere

Af Lena Larsen Økonom i LO

Af Lena Larsen Økonom i LO ANALYSE Manglen på arbejdskraft er blæst ud af proportioner Onsdag den 3. oktober 2018 Regeringen har lanceret et udspil til øget import af arbejdskraft. Det sker på baggrund af, at nogle mener, at manglen

Læs mere

LBR NØGLETAL KØBENHAVN JOBCENTER 2. KVARTAL 2010 HVORDAN GÅR DET SAMMENLIGNET MED ANDRE JOBCENTRE?

LBR NØGLETAL KØBENHAVN JOBCENTER 2. KVARTAL 2010 HVORDAN GÅR DET SAMMENLIGNET MED ANDRE JOBCENTRE? LBR NØGLETAL 2. KVARTAL 2010 KØBENHAVN JOBCENTER HVORDAN GÅR DET SAMMENLIGNET MED ANDRE JOBCENTRE? DANSK ARBEJDSGIVERFORENING Vester Voldgade 113 1790 København V Tlf. 33 38 90 00 Fax 33 12 29 76 da@da.dk

Læs mere

LBR NØGLETAL GULDBORGSUND JOBCENTER 2. KVARTAL 2010 HVORDAN GÅR DET SAMMENLIGNET MED ANDRE JOBCENTRE?

LBR NØGLETAL GULDBORGSUND JOBCENTER 2. KVARTAL 2010 HVORDAN GÅR DET SAMMENLIGNET MED ANDRE JOBCENTRE? LBR NØGLETAL 2. KVARTAL 2010 GULDBORGSUND JOBCENTER HVORDAN GÅR DET SAMMENLIGNET MED ANDRE JOBCENTRE? DANSK ARBEJDSGIVERFORENING Vester Voldgade 113 1790 København V Tlf. 33 38 90 00 Fax 33 12 29 76 da@da.dk

Læs mere

Overblik over kommunens resultater på Jobindsats.dk

Overblik over kommunens resultater på Jobindsats.dk Arbejdsmarkedsstyrelsens nyhedsbrev om Jobindsats.dk Nr. 6, 19. okt. 2009 Overblik over kommunernes resultater på Jobindsats.dk, side 1 Nye tal for den tidlige indsats på Jobindsats.dk, side 4 Nyt på Jobindsats.dk,

Læs mere

AMK-Syd Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn

AMK-Syd Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd 12-01--2019 Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn januar 2019 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er

Læs mere

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd 21-03-2017 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn marts 2017 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er en

Læs mere

Virksomhedsbarometer. En temperaturmåling af arbejdsmarkedet i Aabenraa Kommune

Virksomhedsbarometer. En temperaturmåling af arbejdsmarkedet i Aabenraa Kommune Virksomhedsbarometer En temperaturmåling af arbejdsmarkedet i Aabenraa Kommune. januar - 3. juni 27 Indledning Jobcentret gennemfører løbende spørgeskemaundersøgelser blandt kommunens virksomheder for

Læs mere

LBR NØGLETAL HILLERØD JOBCENTER 2. KVARTAL 2010 HVORDAN GÅR DET SAMMENLIGNET MED ANDRE JOBCENTRE?

LBR NØGLETAL HILLERØD JOBCENTER 2. KVARTAL 2010 HVORDAN GÅR DET SAMMENLIGNET MED ANDRE JOBCENTRE? LBR NØGLETAL 2. KVARTAL 2010 HILLERØD JOBCENTER HVORDAN GÅR DET SAMMENLIGNET MED ANDRE JOBCENTRE? DANSK ARBEJDSGIVERFORENING Vester Voldgade 113 1790 København V Tlf. 33 38 90 00 Fax 33 12 29 76 da@da.dk

Læs mere

Ledighedsniveauet er svagt stigende, men stadig historisk lav udfordringen er stadig mangel på kvalificeret arbejdskraft

Ledighedsniveauet er svagt stigende, men stadig historisk lav udfordringen er stadig mangel på kvalificeret arbejdskraft Pressemeddelelse: Odense, d. 8. januar 29 Ledighedsniveauet er svagt stigende, men stadig historisk lav udfordringen er stadig mangel på kvalificeret arbejdskraft De netop offentliggjorte ledighedstal

Læs mere

Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn. AMK-Syd

Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn. AMK-Syd Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd 15-09-2018 September 2018 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der

Læs mere

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd 21-06-2017 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn juni 2017 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er en vifte

Læs mere

Rekrutteringssurvey Rapport, februar 2019 DATA INDSAMLET I PERIODEN SEPTEMBER 2018 TIL FEBRUAR 2019

Rekrutteringssurvey Rapport, februar 2019 DATA INDSAMLET I PERIODEN SEPTEMBER 2018 TIL FEBRUAR 2019 Rekrutteringssurvey Rapport, februar 2019 DATA INDSAMLET I PERIODEN SEPTEMBER 2018 TIL FEBRUAR 2019 Indhold 01 02 03 04 05 06 07 08 Rekrutteringssituationen på landsplan RAR Hovedstaden RAR Sjælland RAR

Læs mere

Rekrutteringssurvey Rapport, februar 2019 DATA INDSAMLET I PERIODEN SEPTEMBER 2018 TIL FEBRUAR 2019

Rekrutteringssurvey Rapport, februar 2019 DATA INDSAMLET I PERIODEN SEPTEMBER 2018 TIL FEBRUAR 2019 Rekrutteringssurvey Rapport, februar 2019 DATA INDSAMLET I PERIODEN SEPTEMBER 2018 TIL FEBRUAR 2019 Indhold 01 02 03 04 05 06 07 08 Rekrutteringssituationen på landsplan RAR Hovedstaden RAR Sjælland RAR

Læs mere

En temperaturmåling Af Arbejdsmarkedet i Aabenraa kommune

En temperaturmåling Af Arbejdsmarkedet i Aabenraa kommune En temperaturmåling Af Arbejdsmarkedet i Aabenraa kommune - Virksomhedsbarometer For perioden Medio Oktober 2013 januar 2014 12. februar 2014 1 Indhold Indledning:... 3 Temperaturen på arbejdsmarkedet

Læs mere

Rekord få ledige kommer i job

Rekord få ledige kommer i job Nye tal fra Beskæftigelsesministeriets Jobindsats.dk viser, at rekord få ledige kommer i job. Den seneste måling, der går frem til. kvartal 010 viser, at kun 9, procent af dem, der påbegyndte et ledighedsforløb,

Læs mere

AMK Øst Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sjælland

AMK Øst Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sjælland AMK Øst 06-09-2016 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sjælland September 2016 Udviklingen i beskæftigelsen Fig. 1: Udvikling i fuldtidsbeskæftigede lønmodtagere (arbejdssted), 1. kvartal 2008-1. kvartal

Læs mere

Spotanalyse af Butiksområdet i Midtjylland

Spotanalyse af Butiksområdet i Midtjylland Spotanalyse af Butiksområdet i Midtjylland Beskæftigelsesregion Midtjylland December 2007 Indledning Det Regionale Beskæftigelsesråd har på mødet i juni besluttet at udarbejde flere mindre spotanalyser,

Læs mere

Rekrutteringssurvey på grundlag af jobopslag - metode og resultater. Oplæg for RAR Fyn, 24. januar 2019

Rekrutteringssurvey på grundlag af jobopslag - metode og resultater. Oplæg for RAR Fyn, 24. januar 2019 Rekrutteringssurvey på grundlag af jobopslag - metode og resultater Oplæg for RAR Fyn, 24 januar 2019 Virksomhedssurvey hidtidig metode Rekrutteringssurveyen har siden 2007 været en hjørnesten i Beskæftigelsesministeriets

Læs mere

Stadig flere virksomheder opgiver at finde medarbejdere

Stadig flere virksomheder opgiver at finde medarbejdere Mads Brøndum Djernæs, konsulent mabd@di.dk, 2849 517 SEPTEMBER 17 Stadig flere virksomheder opgiver at finde Næsten fire ud af virksomheder har ikke kunne finde de, som de har søgt. Det viser DI s årlige

Læs mere

Undersøgelse af flaskehalse på det danske arbejdsmarked 2001

Undersøgelse af flaskehalse på det danske arbejdsmarked 2001 Arbejdsmarkedsstyrelsen Undersøgelse af flaskehalse på det danske arbejdsmarked 2001 Hovedrapport April 2002 Arbejdsmarkedsstyrelsen Undersøgelse af flaskehalse på det danske arbejdsmarked 2001 Hovedrapport

Læs mere

Udviklingstendenser på det sjællandske arbejdsmarked

Udviklingstendenser på det sjællandske arbejdsmarked Arbejdsmarkedskontor Øst Marts 2015 Udviklingstendenser på det sjællandske arbejdsmarked Der er delvist positive udviklingstendenser på arbejdsmarkedet i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd (RAR) Sjællands

Læs mere

To ud af tre nye job er gået til danskere - UgebrevetA4.dk 01-10-2015 08:45:47

To ud af tre nye job er gået til danskere - UgebrevetA4.dk 01-10-2015 08:45:47 JOBFEST To ud af tre nye job er gået til danskere Af Maria Jeppesen @MariaJeppesen Torsdag den 1. oktober 2015, 05:00 Del: Det seneste år er to ud af tre nye job gået til danskere, viser ny analyse fra

Læs mere

MANGEL PÅ ARBEJDSKRAFT

MANGEL PÅ ARBEJDSKRAFT MANGEL PÅ ARBEJDSKRAFT August 217 1 MANGEL PÅ ARBEJDSKRAFT 217 Dansk Arbejdsgiverforening Ansvarsh. red. Jørgen Bang-Petersen Grafisk produktion: Dansk Arbejdsgiverforening Udgivet: August 217 Indhold

Læs mere

Rekruttering. Arbejdsmarkedsstyrelsen 2. halvår 2008. Rekruttering på det danske arbejdsmarked. Figur 1 Virksomhedernes rekruttering efterår 2008

Rekruttering. Arbejdsmarkedsstyrelsen 2. halvår 2008. Rekruttering på det danske arbejdsmarked. Figur 1 Virksomhedernes rekruttering efterår 2008 Rekruttering Arbejdsmarkedsstyrelsen 2. halvår 2008 Rekruttering på det danske arbejdsmarked Arbejdsmarkedsstyrelsen har undersøgt virksomhedernes rekrutteringssituation i 2. halvår af 2008. Undersøgelsens

Læs mere

Rekrutteringssurvey på grundlag af jobopslag - metode og resultater. Oplæg for RAR Sydjylland, 17. januar 2019

Rekrutteringssurvey på grundlag af jobopslag - metode og resultater. Oplæg for RAR Sydjylland, 17. januar 2019 Rekrutteringssurvey på grundlag af jobopslag - metode og resultater Oplæg for RAR Sydjylland, 17. januar 2019 Virksomhedssurvey hidtidig metode Rekrutteringssurveyen har siden 2007 været en hjørnesten

Læs mere

Ældre og indvandrere mister fodfæste på arbejdsmarkedet

Ældre og indvandrere mister fodfæste på arbejdsmarkedet Ældre og indvandrere mister fodfæste på arbejdsmarkedet Den aktuelle krise sætter dybe spor på arbejdsmarkedet. Nyledige hænger fast i ledighedskøen, og specielt personer over 50 år og indvandrere fra

Læs mere

Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn. AMK-Syd

Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn. AMK-Syd Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd 17-11--2018 November 2018 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der

Læs mere

Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn. AMK-Syd

Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn. AMK-Syd Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd 13-06-2018 Juni 2018 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er en

Læs mere

Spotanalyse af jern og metalbranchen

Spotanalyse af jern og metalbranchen Spotanalyse af jern og metalbranchen i Midtjylland Beskæftigelsesregion Midtjylland November 2007 Indledning Det Regionale Beskæftigelsesråd har på sit møde i juni 2007 besluttet, at der skal udarbejdes

Læs mere

Finansministeriet ved reelt ikke, om strukturerne er forbedret

Finansministeriet ved reelt ikke, om strukturerne er forbedret Finansministeriet ved reelt ikke, om strukturerne er forbedret Flere reformer af arbejdsmarkedet har i de senere år forsøgt at nedbringe ledighedens langsigtede niveau den strukturelle ledighed. De økonomiske

Læs mere

Rekrutteringssurvey Kvartalsrapport, 4. kvartal 2018 DATA INDSAMLET I 3. OG 4. KVARTAL 2018

Rekrutteringssurvey Kvartalsrapport, 4. kvartal 2018 DATA INDSAMLET I 3. OG 4. KVARTAL 2018 Rekrutteringssurvey Kvartalsrapport, DATA INDSAMLET I 3. OG 4. KVARTAL 2018 Indhold 01 02 03 04 05 06 07 08 Rekrutteringssituationen på landsplan RAR Hovedstaden RAR Sjælland RAR Fyn RAR Sydjylland RAR

Læs mere