Udvalget for Erhverv og Kultur

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Udvalget for Erhverv og Kultur"

Transkript

1 REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:20 Afbud: Uwe Jessen Fraværende: Bemærkninger:

2 Udvalget for Erhverv og Kultur, Indholdsfortegnelse Sag nr. Side 726. Til efterretning Til orientering Budgetkontrol pr. 30. september Haderslev Fodboldstadion - udvidelse Haderslev Kommuneplan Byggestyring Vojens Isarena Forslag til Esbjerg Kommuneplan Modulvogntog - eventuel udvidelse af adgang til Haderslev Præsentation af Udviklingsplan for Simmersted/Maugstrup og Hjerndrup landdistrikter Eventuelt Lukket møde 736. Behandling af høringssvar - Haderslev Kommuneplan 2009Fejl! Bogmærke er ikke define

3 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side Til efterretning DIGIEJ / 06/17018 Sagsfremstilling Nyt fra kulturfokus, oktober Til orientering DIGIEJ / 06/17018 Deltagelse i møde med Kunstrådet i forhold til MGK Dialog med Haderslev Idrætsråd Foreningshus i Halk/Hejsager Evaluering af udvalgsarbejdet Konkret udmøntning af Budget på næste udvalgsmøde 728. Budgetkontrol pr. 30. september 2009 DIBITW / 09/24570 Sagsfremstilling I henhold til den godkendte procedure for økonomistyring i 2009 skal der i indeværende år udarbejdes i alt 3 budgetkontroller. Denne budgetkontrol, som tager udgangspunkt i forbruget pr. 30. september 2009, er den sidste i Budgetkontrollen indeholder bevillingsmæssige korrektioner på drift og anlæg, samt en kort beskrivelse af forventningen til det endelige regnskab 2009 på Udvalget for Erhverv og Kulturs budgetområde. På driftsbudgettet tilføres kr., som er flytning af budget mellem udvalg samt tilførsel af midler fra centrale puljer. På anlægsbudgettet overføres der kr. fra 2009 til 2010 på baggrund af en vurdering af de enkelte anlægsprojekters stade.

4 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 1224 Desuden tilføres kassen kr. fra uforbrugte anlægsmidler. Af de vedlagte bilag fremgår mere detaljerede beskrivelser af de bevillingsmæssige korrektioner. Økonomiske forhold Budgetkontrollen pr. 30. september 2009 har følgende økonomiske konsekvenser for Udvalget for Erhverv og Kulturs budget: i kr Drift Anlæg I alt Af de ovennævnte bevillinger tilføres kommunens kassebeholdning kr. i De øvrige bevillinger finansieres af andre udvalg eller overføres mellem årene, og påvirker derfor ikke kassebeholdningen. Intern Service Økonomi udarbejder en samlet bevillingspåtegning for alle udvalg, når de enkelte fagudvalg har behandlet deres respektive budgetkontrolsager. Procedure Materialet vedrørende Udvalget for Erhverv og Kulturs budgetkontrol pr. 30. september 2009 fremsendes til Intern Service, Økonomi, som udfærdiger en samlet budgetkontrolsag til behandling i Direktionen den 24. november, i Økonomudvalget den 2. december, og i Byrådet den 17. december Tovholder/informationsansvarlig Birthe Wolf, Erhvervs- og Kulturservice Bilag Sammenfatning pr. fagudvalg (847093) Bilag 1: Bemærkninger - DRIFT (847095) Bilag 2: Bemærkninger - ANLÆG (847098) Bilag 3: Fagudvalgets forventede regnskab (847100) Indstilling Erhvervs- og Kulturservice indstiller, at budgetkontrollen pr. 30. september 2009 på Udvalget for Erhverv og Kulturs område godkendes og fremsendes med anbefaling til Økonomiudvalg og Byråd.

5 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 1225 Godkendt som indstillet Haderslev Fodboldstadion - udvidelse DIWIFE / 03/2205 Sagsfremstilling Tilbage i 2004 udarbejdede HFK, HFK Tribune Aps, SønderjyskE og Haderslev Kommune en handlings- og masterplan for udvidelse af Haderslev Fodboldstadion. Planen indeholdt i alt 7 trin, hvoraf de 6 er realiseret. Syvende og sidste trin bestod af en udvidelse af siddetribunekapaciteten med 2000 pladser, og det hed i følgende i planen: Tribunen forudsættes opført af en privat investor. Tribunen udlejes til SønderjydskeE og evt. andre brugere. Såfremt SønderjydskE i et år har fastholdt og er etableret i Superligaen indgås der realitetsforhandlinger om opførelse af en ny siddetribune med plads til 2000 publikummer. De resterende og større kommunale lejeindtægter som følge af superligastatus en benyttes til styrkelse af det samlede opvisnings- og fodboldstadion. Handlingsplanen er fortsat udgangspunktet for forholdet mellem parterne. Det kan konstateres, at Haderslev Fodboldstadion, som næsten det eneste stadion i superligaen ikke lever op til hverken formelle (DBU) krav eller efterspurgte forhold hos publikum. SønderjyskE spiller på en dispensation i forhold til stadionkravene. DBUs dispensation er givet under forudsætning af, at der arbejdes med en udvidelse af stadion. Sammen med Sønderjyske, HFK Tribune Aps, Haderslev Idrætscenter, HAB, Haderslev idrætsakademi har Haderslev Kommune ladet udarbejde et forslag til udvidelse af tribunekapacitet. Hertil kommer, at forslaget indeholder ungdomsboliger til Haderslev Idrætsakademi samt et sportel, dvs. en overnatningsfacilitet svarende til vandrehjem. Forslaget er medsendt som bilag. Alle interessenter har udtalt sig positivt i forhold til forslaget, idet boligforeningerne dog gør opmærksom på, at den overkapacitet, der aktuelt eksisterer på ungdomsboligområdet må forventes øget. Medsendte bilag samler boligforeningernes og ungdomsuddannelsernes udtalelse til projektets boligdel.

6 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 1226 Såfremt projektet skal fremmes, så skal der udarbejdes en ny lokalplan for området. Endvidere skal der gennemføres en tæt dialog med boligforeninger og ungdomsuddannelser om håndtering af eventuel udvidelse af antallet af ungdomsboliger. Økonomiske forhold Medsendte bilag redegør for den samlede økonomi i projektet. Juridiske aspekter Der henvises til medsendte bilag. Procedure I den videre sagsbehandling skal der tages stilling til planmæssige forhold samt støttet boligbyggeri. Først nævnte forhold behandles af Udvalget for Teknik og Miljø. Støttet boligbyggeri behandles af Økonomiudvalget. Tovholder/informationsansvarlig Willy Feddersen. Bilag Projekt, 2 (875406) projekt, 1 (875405) Finansieringsovervejelser (836415) Etablering af ungdomsboliger - skitseforslag (790817) Grundkapital til ungdomsboliger (776433) Stadionkrav for at kunne opnå licens til SAS ligaen 2009/2010 (686631) Udtalelse til WF vedr. ungdomsbol., Stadion (875414) Indstilling Erhvervs- og Borgerservice indstiller, at Erhvervs- og Kulturudvalget overfor Udvalget for Teknik og Miljø anbefaler, at der igangsættes lokalplanlægning for stadionudvidelsen, at Erhvervs- og Kulturudvalget overfor Økonomiudvalget anbefaler, at der igangsættes en dialog med boligforeninger og ungdomsuddannelser om håndtering af en eventuel udvidelse af ungdomsboligkapaciteten, at Erhvervs- og Borgerservice sammen med interessenterne arbejder videre med tilvejebringelse af finansiering af stadionudvidelsen, og at sagen genoptages i udvalget når der foreligger beslutninger fra Udvalget for Teknik og Miljø samt Økonomiudvalget.

7 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 1227 Godkendt som indstillet Haderslev Kommuneplan 2009 DIULHA / 08/704 Sagsfremstilling Haderslev Kommuneplan 2009 fremsendes nu til endelig politisk godkendelse. Heri indgår de 70 høringssvar, som er kommet til kommuneplanforslaget. I Behandling af høringssvar fremgår forslag til Byrådets vurdering og besvarelse af de enkelte høringssvar. Behandlingen af det enkelte høringssvar består af 3 dele. Et resumé af høringssvaret (grøn farve), forslag til Byrådets vurdering (rød farve) og eventuelle konsekvenser for planforslaget (blå farve). For at skabe overblik over konsekvenserne af høringssvarene, er der lavet et særskilt dokument, som viser samtlige ændringsforslag. Behandling af høringssvar indeholder desuden den sammenfattende redegørelse til miljøvurdering samt øvrige administrative ændringer. Publikationen er offentliggjort via kommuneplanens hjemmeside Når den politiske behandling er afsluttet, bliver høringsparterne hver især orienteret om resultatet af deres høringssvar. På baggrund af indsigelse fra Miljøcenter Odense foreslås to arealer udtaget af den endelige kommuneplan. Det drejer sig om arealer ved Råstedhøjvej i Gram, som i kommuneplanforslaget blev foreslået inddraget til boligudbygningsformål. De berørte lodsejere er blevet orienteret om denne ændring, og der er kommet bemærkninger fra lodsejerne, som er vedlagt dagsordenspunktet. En høringspart har udbedt sig en fortrolig behandling af sit høringssvar, og dette er derfor behandlet på et særskilt lukket punkt på dagsordenen. Efter den politiske behandling er afsluttet, vil projektgruppen indarbejde de vedtagne ændringer i kommuneplanen, og der vil også blive foretaget redaktionelle ændringer, præciseringer og konsekvensrettelser.

8 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 1228 Sundhedsmæssige forhold Kommuneplanforslaget er ikke blevet sundhedskonsekvensvurderet, men Sundhedsservice har lavet en sundhedskvalificering. Desuden henvises til miljøvurderingen af kommuneplanforslaget og den sammenfattende redegørelse til miljøvurderingen. Juridiske aspekter Kommuneplanen udarbejdes i medfør af planloven. Byrådet har jævnfør 12 pligt til at virke for kommuneplanens gennemførelse. Der kan fx ikke vedtages lokalplaner i strid med kommuneplanen. Til gengæld kan Byrådet beslutte at ændre kommuneplanen med et kommuneplantillæg. Når kommuneplanforslaget er vedtaget endeligt af Byrådet og offentligt bekendtgjort, træder nedenstående retsvirkninger i kraft. Det samme gør sig gældende ved tillæg til kommuneplanen. For borgerne er planen ikke direkte bindende. Men selv om borgere og bygherrer ikke er forpligtet til i forskellige dispositioner at overholde planen, har Byrådet mulighed for at håndhæve kommuneplanrammerne konkret. Jævnfør 12, stk. 2 kan Byrådet inden for byzoner modsætte sig udstykning og bebyggelse, som er i strid med kommuneplanens rækkefølgebestemmelser - undtagen hvis området er omfattet af en detaljeret lokalplan eller byplanvedtægt, der er tilvejebragt før kommuneplanen. Jævnfør 12, stk. 3 kan Byrådet inden for byzoner og sommerhusområder modsætte sig forhold, der er i strid med rammebestemmelserne. Forbud kan ikke nedlægges, når det pågældende område i kommuneplanen er udlagt til offentligt formål, eller når området er omfattet af en lokalplan eller en byplanvedtægt. Jævnfør 27, stk. 2 kan Byrådet foretage ændringer af det offentliggjorte planforslag på baggrund af indkomne indsigelser. Berørte borgere skal gives mulighed for at udtale sig i sagen forinden endelig vedtagelse af planen finder sted, såfremt ændringen har konkret betydning for borgeren. Procedure Behandles i Direktionen 3. november 2009, Udvalget for Teknik og Miljø 5. november 2009, Udvalget for Erhverv og Kultur 9. november 2009, Økonomiudvalget 11. november 2009 og i Byrådet 26. november Den endelige kommuneplan forventes offentliggjort senest den 22. december Tovholder/informationsansvarlig Projektledergruppen for kommuneplanen: Jens Østergaard Larsen, Teknik og Miljøservice, Søren Klint Kistorp og Ulla Haahr, Erhvervs- og Kulturservice.

9 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 1229 Bilag Råstedhøjvej_A_Gram (867560) Råstedhøjvej_B_Gram (868735) Ændringsforslag_Haderslev Kommuneplan_2009 (869001) Behandling af høringssvar_politisk behandling.pdf (869081) Indstilling Erhvervs- og Kulturservice og Teknik og Miljøservice indstiller, at Udvalget godkender oplægget til Byrådets vurdering af de enkelte høringssvar med eventuelt affødte ændringer af kommuneplanforslaget at Udvalget godkender, at projektledergruppen færdiggør kommuneplanen med de vedtagne ændringer at Udvalget godkender den sammenfattende redegørelse til miljøvurderingen, og at Udvalget anbefaler beslutningen overfor Økonomiudvalget og Byrådet. Beslutning i Direktionen den Afbud/fraværende: Ingen Direktionen anbefaler indstillingen. Beslutning i Udvalget for Teknik og Miljø den Fraværende/afbud: Ingen. Anbefales overfor Økonomiudvalget og Byrådet som indstillet. Udvalget for Erhverv og Kultur anbefaler over for Økonomiudvalget og Byrådet, at den førstkommende kommunale planlægningsmæssige boligudbygningsindsats primært foregår i Starup, Vesterris og Hammelev. Dette sker i overensstemmelse med kommuneplanens rækkefølge for udbygning af nye boligområder retningslinje Boligområder i center- og lokalbyer.

10 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 1230 Udvalget for Erhverv og Kultur anbefaler endvidere over for Byrådet, at den førstkommende kommunale planlægningsmæssige erhvervsudbygningsindsats koncentreres i erhvervsområde Hammelev nordvest for motorvejen at den næstkommende indsats sker i erhvervsområde Haderslev nordøst for motorvejen Dette sker i overensstemmelse med Byrådets mål for erhvervsudviklingen og sammenhængen til arbejdet med Byudviklingen i Østjylland Byggestyring Vojens Isarena DICBDU / 09/2946 Sagsfremstilling Udvalget godkendte den 9. oktober 2009 vinderprojektet for Vojens Isarena. Udvalget besluttede samtidig, at der på udvalgsmødet den 9. november 2009 præsenteres et oplæg til den konkrete håndtering af den kommende byggeproces i forhold til løbende information om projektet, herunder afvigelser fra byggeprojekt og anlægsøkonomi. Forholdene er beskrevet i vedlagte notat. Byggestyringen af Vojens Isarena tager udgangspunkt i Byggestyringsregler for Haderslev Kommune. I dette projekt er der indgået kontrakt med en ekstern bygherrerådgiver, som overtager ansvaret for Ejendomssektionens opgaver. Juridiske aspekter Byggestyringsregler for Haderslev Kommune blev vedtaget af Byrådet den 28. august Procedure Behandles i Udvalget for Erhverv og Kultur den 9. november Tovholder/informationsansvarlig Christian Bendix Duus Bilag Byggestyring Vojens Isarena (875639)

11 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 1231 Indstilling Erhvervs- og Kulturservice indstiller, at Udvalget for Erhverv og Kultur godkender retningslinjerne i notatet Byggestyring Vojens Isarena. Godkendt som indstillet. Holger Eskildsen stemte imod forslaget, da han ikke ønsker projektet om isarenaen fremmet Forslag til Esbjerg Kommuneplan DIULHA / 09/27866 Sagsfremstilling Forslag til Esbjerg Kommuneplan og helhedsplan har været sendt i høring frem til den 10. oktober Esbjerg har ikke orienteret sine nabokommuner om offentliggørelsen af kommuneplanforslaget i første omgang, og Haderslev Kommune fik besked om offentliggørelsen den 1. oktober Derfor har Haderslev Kommune og øvrige nabokommuner ikke rettidigt kunne fremsende høringssvar. Af hensyn til arbejdet med at færdiggøre Esbjerg kommuneplan, har kommune anmodet om en hurtig tilbagemelding fra os. Haderslev Kommune har foretaget en screening af kommuneplanforslaget og helhedsplanen for Esbjerg Kommune. På baggrund af screeningen har vi meddelt Esbjerg Kommune, at vi ikke administrativt har bemærkninger til kommuneplanforslaget. Og Erhvervs- og Kulturservice og Teknik og Miljøservice ikke fundet anledning til at bede Esbjerg Kommune om at forlænge høringsperioden. Korrespondancen med Esbjerg Kommune er vedhæftet sagen. Juridiske aspekter I følge planloven har kommuner pligt til at informere sine nabokommuner, når nye planer sendes i høring. Meddelelsen sker via

12 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 1232 Procedure Behandles i Udvalget for Erhverv og Kultur den 9. november Behandles i Udvalget for Teknik og Miljø den 19. november Tovholder/informationsansvarlig Ulla Haahr, Erhvervs- og Kulturservice Bilag Høringssvar til Esbjerg Kommuneplan (874094) Indstilling Erhvervs- og Kulturservice og Teknik og Miljøservice indstiller, at Udvalget tager orienteringen til efterretning Taget til efterretning 733. Modulvogntog - eventuel udvidelse af adgang til Haderslev DIWIFE / 09/27944 Sagsfremstilling Modulvogntog kører som forsøg fra 2008 til Forsøget skal danne baggrund for en beslutning om permanent tilladelse af disse køretøjer i færdselsloven. I det vedtagne forsøg må modulvogntog primært køre på motorveje frem til forskellige havne og transportcentre (se bilag). I Haderslev Kommune er EP3 excl. Søndergård udpeget til at kunne håndtere modulvogntog. Modulvogntog må ikke generelt køre i EU, men kører i dag i Sverige og Finland, der fik en undtagelsesbestemmelse, som tillod modulvogntog i forbindelse med deres indtræden i EU, og i Holland. Modulvogntog kører desuden på forsøgsordning i Norge og et par steder i Tyskland. Et modulvogntog er et op til 25,25 m langt vogntog med en tilladt totalvægt på op til 60 ton. Det er koblet sammen af 2 eller 3 standard køretøjsenheder.

13 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 1233 Der er nu mulighed for at etablere en såkaldt virksomhedsordning, der gør det muligt at køre til enkeltvirksomheder eller transportcentre uden for det udpegede område i forsøgsordningen. Virksomhed(er) og / eller kommune skal selv betale for de nødvendige undersøgelser og anlægsarbejder. Virksomhedsordningen skal godkendes af vejdirektoratet. Se i øvrigt medsendte bilag. Med udgangspunkt i det 3-årige nationale forsøg har UdviklingsCenter Haderslev fået flere henvendelser, men især fra Grodt Transport v/ Lars Larsen, Vejle. Grodt Transport, som anvender Haderslev Fragtcentral til sine transporter til/fra hele Sønderjylland og til/fra især Københavnsområdet, er en arbejdsplads med cirka 60 ansatte. Henvendelsen fra Grodt Transport har siden medio 2007 været tema på bestyrelsesmøderne i Haderslev Erhvervsråd, hvor henvendelsen bakkes op. Grodt Transport er p.t. den første og eneste virksomhed på Sverigesvej, som har anmodet om at få mulighed for at køre helt frem til fragtcentralen. Men det kan ikke udelukkes - når først modulvogntogene bliver mere udbredt - at andre store transportkøbere i nærheden også kan få stor glæde af ordningen. UdviklingsCenter Haderslev vurderer, at der ikke er andre områder i Haderslev Kommune, der efterspørger muligheden for at håndtere modulvogntog. Erhverv og Borger har ladet Rambøll undersøge de trafikale muligheder for modulvogntog til Sverigesvej, Haderslev. Se medsendte bilag. Der er ikke foretaget projektering af udgifterne til udførelse af infrastrukturændringerne. Der er ikke indhentet udtalelse hos Vejdirektoratet. Økonomiske forhold Rambølls undersøgelse og trafiksikkerhedsvurdering har kostet kr. Haderslev Kommune og Grodt Transport har delt udgiften. Et løst overslag på udførelse af de nødvendige infrastrukturændringer lyder på kr kr. Rambøll har oplyst, at en projektering af infrastrukturændringerne vil koste cirka kr. Projektet indgår ikke i Haderslev Kommunes budget, og der er ikke drøftet eventuel udgiftsfordeling med virksomheden.

14 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 1234 Juridiske aspekter Forsøgsordningen sker iht. Færdselsstyrelsens BEK nr af 07/11/2008 om køretøjernes indretning og VD BEK af 28. okt om det vejnet m.v., hvor kørsel med modulvogntog og omkobling er tilladt. Fra 1. september 2009 udvides forsøgsordningens vejnet, som det fremgår af tranportministeriets BEK nr. 798 af 24/8/2009. Forsøgsordningen udvides således allerede i , og der vil efterfølgende være mulighed for at tilslutte sig forsøget på særlige vilkår ("Virksomhedsordningen"). Procedure Behandles i Udvalget for Erhverv og Kultur den 9. november 2009 og sendes herefter til evt. behandling i Udvalget for Teknik og Miljø, Økonomiudvalget og Byrådet. Tovholder/informationsansvarlig Willy Feddersen Bilag Notat fra Rambøll (874542) Kort (874540) bilag til sag om modulvogntog - image.pdf (874539) Indstilling Erhvervs- og Kulturservice indstiller, at Erhvervs- og Kulturudvalget drøfter henvendelsen fra Haderslev Erhvervsråd og foretager eventuel indstilling til Udvalget for Teknik og Miljø samt Økonomiudvalget og Byrådet med henblik på at arbejde videre med henvendelsen. Serviceområdet anmodes om, at arbejde videre med sagen. Heri indgår bl.a. en afklaring med Grodt Transport om finansiering af nødvendige anlægsarbejder samt en udtalelse fra Vejdirektoratet om projektet. Når disse forhold er afklaret vil sagen blive genoptaget i udvalget.

15 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side Præsentation af Udviklingsplan for Simmersted/Maugstrup og Hjerndrup landdistrikter DITMKI / 09/27955 Sagsfremstilling Efter mere end et års arbejde er Maugstrup, Hjerndrup, Simmersted og Kastvrå klar med deres udviklingsplan. Udviklingsplanen er blevet til i et samarbejde mellem Simmersted/Maugstrup og Hjerndrup landdistrikter. Denne udviklingsplan udmærker sig ved at være den første, der er færdig i denne omgang af udviklingsplaner, og ved at Simmersted/Maugstrup og Hjerndrup landdistrikter har udarbejdet planen selv, selv skaffet midler hjem og selv har sørget for PR omkring projektet. Udviklingsplanen er finansieret af indsamlede midler og kreative idéer som kalenderen med billeder fra området samt af landdistriktsmidler fra Indenrigs- og Socialministeriet og fra LAG Haderslev. Udarbejdelse af udviklingsplaner er en del af Byrådets vision for landdistriktsudvikling, der er nævnt i den vedtagne Landdistriktspolitik 2008 og videreført i Haderslev Kommuneplan 2009 under Byrådets målsætning for indsatsområdet landdistrikter. Udviklingsplanerne vil løbende blive præsenteret for Byrådet efterhånden som de bliver færdige, sådan at Byrådet kan forvisse sig om at visionen bliver overholdt. Udviklingsplanen er uddelt til samtlige Byrådsmedlemmer. Følgebrev fra Landdistrikterne er vedhæftet som bilag her. Procedure Sagen fremlægges i Udvalget for Erhverv og Kultur den 9. november 2009 og efterfølgende i Byrådet den 26. november Tovholder/informationsansvarlig Landdistriktskoordinator Tine Kierkegaard Bilag Simmersted/Maugstrup og Hjerndrup flg.brev til udviklingsplan (874664)

16 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 1236 Indstilling Erhvervs- og Kulturservice indstiller, at Udvalget for Erhverv og Kultur tager udviklingsplanen til efterretning, og at Udvalget for Erhverv og Kultur videresender indstillingen til Byrådet til orientering. Udvalget tog udviklingsplanen til efterretning og besluttede, at Byrådet alene får en skriftlig orientering om sagen Eventuelt DIGIEJ / 06/ Referat: Ulla Haahr / Gitte E. Jensen

17 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 1237 Underskriftsside Jens Chr. Gjesing Finn Lykkeskov Preben Holmberg Allan Emiliussen Kim Quist Ella Skjellerup Bent K. Andersen Holger Mikkelsen Uwe Jessen Holger Eskildsen

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 08-06-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:30 Sluttidspunkt: Kl. 16:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Allan Emiliussen og Holger Mikkelsen

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 23-03-2009 Mødested: Haderslev Handelsskole, mødelokale 61 Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 15:00 Afbud: Uwe Jessen, Holger Mikkelsen,

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 28-04-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:05 Afbud: Jens Chr. Gjesing, Uwe Jessen, Bent K. Andersen Fraværende:

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 12-01-2009 Mødested: Gæstekantinen Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:58 Afbud: Ella Skjellerup og Holger Mikkelsen Fraværende:

Læs mere

Økonomiudvalget Ekstraordinært møde

Økonomiudvalget Ekstraordinært møde REFERAT Økonomiudvalget Ekstraordinært møde Mødedato: Torsdag den 20-12-2007 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:30 Afbud: Bemærkninger: Økonomiudvalget, 20-12-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget REFERAT Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Mødedato: Torsdag den 18-12-2008 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:30 Sluttidspunkt: Kl. 16:41 Afbud: Fraværende: Ingen Bemærkninger: Økonomiudvalget, 18-12-2008

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 24-09-2008 Mødested: Thomas Eriksens kontor, Vojens Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Udvalget

Læs mere

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget REFERAT Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Mødedato: Torsdag den 28-06-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:45 Afbud: Peter Chr. Jacobsen Fraværende: Bemærkninger: Økonomiudvalget,

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 10-09-2007 Mødested: Aarøsund Medborgerhus Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18.40 Afbud: Allan Emilliussen. Fraværende: Uwe Jessen

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 03-06-2009 Mødested: Teknik- og Miljøservice, Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Udvalget

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 24-08-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:20 Afbud: Holger Mikkelsen Fraværende: Bemærkninger: Formand og næstformand

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 28-09-2009 Mødested: Vojens Hallerne Starttidspunkt: Kl. 21:24 Sluttidspunkt: Kl. 22:04 Afbud: Uwe Jessen Fraværende: Bemærkninger: Mødet blev

Læs mere

Byrådet 1. behandling

Byrådet 1. behandling REFERAT Byrådet 1. behandling Mødedato: Torsdag den 18-09-2008 Mødested: Byrådssal Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:50 Afbud: Uwe Jessen, Jan Christensen Fraværende: Bemærkninger: Byrådet,

Læs mere

til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern , for et område til boligformål ved Strandvejen, Naturbydelen, Ringkøbing K

til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern , for et område til boligformål ved Strandvejen, Naturbydelen, Ringkøbing K Forslag til til, for et område til boligformål ved Strandvejen, Naturbydelen, Ringkøbing K Ortofoto@Geodatastyrelsen og Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune d. 17. november 2018 1 Forord

Læs mere

REFERAT. Voksenudvalget. Mødedato: Tirsdag den Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

REFERAT. Voksenudvalget. Mødedato: Tirsdag den Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 20-11-2007 Mødested: Mødelokale Øst Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Voksenudvalget, 20-11-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 02-11-2009 Mødested: Mødelokale 3-Æ-18 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:15 Afbud: Allan Emiliussen Fraværende: Bemærkninger: Arbejdsmarkedsudvalget,

Læs mere

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget REFERAT Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Mødedato: Torsdag den 28-05-2009 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:20 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Økonomiudvalget, 28-05-2009

Læs mere

Tillæg nr. 20 til. Kommuneplan Landsbyområde. LB650, Kirketerp

Tillæg nr. 20 til. Kommuneplan Landsbyområde. LB650, Kirketerp Tillæg nr. 20 til Kommuneplan 2009 Landsbyområde LB650, Kirketerp T S A K UD. xx. d a r f lagt m e r F d åne m. til xx d e mån Rebild Kommune juni 2012 Indledning Rebild Kommune vedtog den 29. oktober

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 25-02-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Preben Holmberg Fraværende: Bemærkninger: Udvalget for Erhverv

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 11-05-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:30 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Jens Chr. Gjesing og Allan Emiliussen

Læs mere

Tillæg nr. 23 til. Kommuneplan Erhvervsområde. E1 og E2, Støvring

Tillæg nr. 23 til. Kommuneplan Erhvervsområde. E1 og E2, Støvring Tillæg nr. 23 til Kommuneplan 2009 E1 og E2, Støvring T S A K UD. xx. d a r f lagt m e r F d åne m. til xx d e mån Rebild Kommune november 2012 Indledning Rebild Kommune vedtog den 29. oktober 2009 Kommuneplan

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 25-04-2007 Mødested: Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Fraværende: Jan Christensen Bemærkninger: Mødet afsluttet

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Onsdag den 02-07-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:10 Afbud: Finn Lykkeskov Fraværende: Bemærkninger: Holger Mikkelsen

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 14-02-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Fraværende: Gunnar Nielsen ankom kl. 16.06 efter behandlingen af pkt. 26

Læs mere

Kommuneplantillæg Erhvervsområde og område til teknisk anlæg ved Tingvejen, Vojens. Nov FORSLAG FORSLAG TIL POLITISK BEHANDLING

Kommuneplantillæg Erhvervsområde og område til teknisk anlæg ved Tingvejen, Vojens. Nov FORSLAG FORSLAG TIL POLITISK BEHANDLING Kommuneplantillæg 8-2009 Erhvervsområde og område til teknisk anlæg ved Tingvejen, Vojens Nov. 2010 FORSLAG FORSLAG TIL POLITISK BEHANDLING Forslag til Kommuneplantillæg 8-2009 for Haderslev Kommune. Udarbejdet

Læs mere

til Kommuneplan , udtagelse af et område til vindmøller ved Præstehøj

til Kommuneplan , udtagelse af et område til vindmøller ved Præstehøj Tillæg nr. 10 til Kommuneplan 2017-2029, udtagelse af et område til vindmøller ved Præstehøj Ortofoto Ringkøbing-Skjern Kommune eller Geodatastyrelsen og Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 011 ændring af maksimal højde på bebyggelse.

Kommuneplantillæg nr. 011 ændring af maksimal højde på bebyggelse. Kommuneplantillæg nr. 011 ændring af maksimal højde på bebyggelse. Tillæg til Kommuneplan 2013-2025 for Frederikssund Kommune For rammeområde E 1.18, Pedersholmparken i Frederikssund. Endeligt vedtaget

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 27-10-2008 Mødested: Søsportscentret, Damstien 28, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 04-09-2008 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:40 Afbud: Fraværende: Alle var mødt. Bemærkninger: Sundhedsudvalg, 04-09-2008 Indholdsfortegnelse

Læs mere

VEJLEDNING. Efter den politiske behandling vil ejere, naboer og bidragydere blive orienteret om den politiske beslutning.

VEJLEDNING. Efter den politiske behandling vil ejere, naboer og bidragydere blive orienteret om den politiske beslutning. VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 13 til Kommuneplan 2017, Varde Kommune i offentlig høring i 8 uger fra den 16. marts 2010 til den 12. maj 2010. Med kommuneplantillægget

Læs mere

Kommuneplantillæg FORSLAG. Til politisk behandling

Kommuneplantillæg FORSLAG. Til politisk behandling FORSLAG Til politisk behandling Forslag til for Haderslev Kommune. Udarbejdet af Haderslev Kommune, Erhvervs- og Borgerservice. Offentliggjort d. 17. november 2010. Tryk: Haderslev Kommune Kort: Copyright

Læs mere

TILLÆG NR. 22 TIL KOMMUNEPLAN Birketinget 6 m.fl.

TILLÆG NR. 22 TIL KOMMUNEPLAN Birketinget 6 m.fl. Luftfoto TILLÆG NR. 22 TIL KOMMUNEPLAN 2015 Birketinget 6 m.fl. Vedtaget af Borgerrepræsentationen den 28.02.2019 Offentliggjort 07.03.2019 KOMMUNEPLANTILLÆG Kommuneplanen indeholder en hovedstruktur for

Læs mere

Kommuneplan Forslag til tillæg nr. 7 for et område ved Vennelundsvej Rammeområde 1.RE.3 og 1.B.9

Kommuneplan Forslag til tillæg nr. 7 for et område ved Vennelundsvej Rammeområde 1.RE.3 og 1.B.9 Kommuneplan 2013-2025 Forslag til tillæg nr. 7 for et område ved Vennelundsvej Rammeområde 1.RE.3 og 1.B.9 April 2015 Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 1 OFFENTLIG HØRING DIN MULIGHED... 2 FORHOLD TIL

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 11-04-2007 Mødested: Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Udvalget for Teknik og Miljø, 11-04-2007

Læs mere

FORSLAG. Tillæg nr. 11 til Lemvig Kommuneplan Rammer til offentlige formål på Lemvig Østhavn

FORSLAG. Tillæg nr. 11 til Lemvig Kommuneplan Rammer til offentlige formål på Lemvig Østhavn FORSLAG Tillæg nr. 11 til Lemvig Kommuneplan 2017-29 FORORD TIL KOMMUNEPLANTILLÆGGET Med nærværende kommuneplantillæg fastlægges rammer til offentlige formål på den nordlige del af Lemvig Østhavn. Forslag

Læs mere

Tillæg 1 til lokalplan nr. 315

Tillæg 1 til lokalplan nr. 315 Tillæg 1 til lokalplan nr. 315 For et boligområde ved Hovedgaden 2 i Løgstrup Forslag Ovenfor ses luftfoto med markering af eksisterende lokalplan samt skravering af tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 315.

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 01-10-2007 Mødested: Kløvervænget 26, mødelokale 1 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Rita Juhl Fraværende: Tonny Thomsen deltog

Læs mere

TILLÆG NR. 20 TIL KOMMUNEPLAN 2013

TILLÆG NR. 20 TIL KOMMUNEPLAN 2013 TILLÆG NR. 20 TIL KOMMUNEPLAN 2013 FOR RAMMEOMRÅDE SB.C.18 og SB.C.20 HILLERØD KOMMUNE BY OG MILJØ Kommuneplantillæg Kommuneplanen indeholder en hovedstruktur for den fysiske udvikling i kommunen og fastlægger

Læs mere

Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013

Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Offentlig bekendtgørelse den 4. november 2014 af Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Byrådet i Syddjurs

Læs mere

K O M M U N E P L A N

K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Tillæg H.022 med VVM-redegørelse og MV for oplag af olieprodukter i eksisterende olielager Gasværksvej Byrådet

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 19-05-2009 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:30 Afbud: Leif Pedersen, Morten Jørgensen, Karsten Boe og Allan Fraværende:

Læs mere

TILLÆG NR. 14 B.01.09 "Østre Hougvej, Færøvej" Hører til lokalplan 161 TIL KOMMUNEPLAN 2013 2025

TILLÆG NR. 14 B.01.09 Østre Hougvej, Færøvej Hører til lokalplan 161 TIL KOMMUNEPLAN 2013 2025 FORSLAG TILLÆG NR. 14 B.01.09 "Østre Hougvej, Færøvej" Hører til lokalplan 161 TIL KOMMUNEPLAN 2013 2025 KOMMUNEPLAN OG TILLÆG Kommuneplanen sammenfatter og konkretiserer de overordnede politiske mål for

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG. Solvarmeanlæg ved Råbrovej Tillæg til Kommuneplan Forslag. i høring: XX. måned 20XX - XX. måned 20XX

KOMMUNEPLANTILLÆG. Solvarmeanlæg ved Råbrovej Tillæg til Kommuneplan Forslag. i høring: XX. måned 20XX - XX. måned 20XX KOMMUNEPLANTILLÆG 07 Solvarmeanlæg ved Råbrovej Tillæg til Kommuneplan 2013-2025 Forslag i høring: XX. måned 20XX - XX. måned 20XX Kommuneplantillæg 07 til kommuneplan 2013-2025 for Egedal Kommune Kommuneplantillæggets

Læs mere

Lukket punkt - Projekt

Lukket punkt - Projekt Byrådet, 29-05-2012 Side 1 Lukket punkt - Projekt DIJMHA / 12/4570 Lukket sag Sagsfremstilling Kultur og Fritid og Rambøll afholdt den 6. februar 2012 licitation på byggeriet af SkateCity. 3 virksomheder

Læs mere

B E K E N D T G Ø R E L S E

B E K E N D T G Ø R E L S E B E K E N D T G Ø R E L S E!"! #! " #$ % &! $ ' ( ( #% ( ( ')! (* "(+! ',( +! ( - ' #. ( ( /0 0 (0 1 0! ( %! & (2 3 ( * 1! ( &&& 02 Indsæt KOMMUNEPLANTILLÆG rammekort Vedtaget 22.12 2010 Maglevad Tillæg

Læs mere

Forslag til kommuneplantillæg nr. nr og forslag til lokalplan nr Daginstitution ved Fyrvej, Hanstholm

Forslag til kommuneplantillæg nr. nr og forslag til lokalplan nr Daginstitution ved Fyrvej, Hanstholm Plan, byg og natur Forslag til kommuneplantillæg nr. nr. 2011-3 og forslag til lokalplan nr. 3-001 Daginstitution ved Fyrvej, Hanstholm Thisted Byråd har den 19. april 2011 vedtaget forslag til ovennævnte

Læs mere

OLIEFABRIKSVEJ 2. Forslag til kommuneplantillæg for

OLIEFABRIKSVEJ 2. Forslag til kommuneplantillæg for Forslag til kommuneplantillæg for OLIEFABRIKSVEJ 2 Borgerrepræsentationen har den 25. august 2016 besluttet at sende dette forslag til tillæg til Kommuneplan 2015 i offentlig høring. Den offentlige høringsperiode

Læs mere

Tillæg nr. 19. Til Kommuneplan 2000, tidligere Holmsland Kommune Område til ferie- og fritidsformål ved Karen Brands Vej, Hvide Sande

Tillæg nr. 19. Til Kommuneplan 2000, tidligere Holmsland Kommune Område til ferie- og fritidsformål ved Karen Brands Vej, Hvide Sande Tillæg nr. 19 Til Kommuneplan 2000, tidligere Område til ferie- og fritidsformål ved Karen Brands Vej, Hvide Sande Kort- & Matrikelstyrelsen og Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune 17. marts

Læs mere

Beredskabskommissionen

Beredskabskommissionen REFERAT Beredskabskommissionen Mødedato: Mandag den 25-10-2010 Mødested: Fjelstrup Brandstation Skolebakken 4 Fjelstrup 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Lars Damkjær

Læs mere

Lokalplan nr. 399 og kommuneplantillæg nr. 21 Lokalplanområdet omfatter et areal på ca m2 ved Molsvej/Grenåvej

Lokalplan nr. 399 og kommuneplantillæg nr. 21 Lokalplanområdet omfatter et areal på ca m2 ved Molsvej/Grenåvej Offentlig bekendtgørelse den 8. november 2016 af endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 399 Etageboliger ved Molsvej i Rønde med tilhørende kommuneplantillæg nr. 21 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Byrådet i

Læs mere

24.01.O07. Forslag Offentlige formål i Ølgod TILLÆG 17 RAMMEOMRÅDE O07

24.01.O07. Forslag Offentlige formål i Ølgod TILLÆG 17 RAMMEOMRÅDE O07 24.01.O07 Forslag Offentlige formål i Ølgod TILLÆG 17 RAMMEOMRÅDE 24.01.O07 KOMMUNEPLAN 2017 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 17 til Kommuneplan 2017, Varde Kommune

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 04-05-2009 Mødested: Mødelokale 1, Kløvervænget 26 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Jan Christensen Fraværende: Morten Finnemann

Læs mere

Byrådet REFERAT. Mødedato: Torsdag den

Byrådet REFERAT. Mødedato: Torsdag den REFERAT Byrådet Mødedato: Torsdag den 20-09-2007 Mødested: Byrådssalen Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:04 Afbud: Jan Christensen, Tonny Thomsen, Irene Høgh og Ella Skjellerup Fraværende:

Læs mere

Teknik- og Havneudvalget 19. maj KOMMUNEPLAN - 2. HØRING Sagsnr.: Dok.nr.: Sagsbeh.

Teknik- og Havneudvalget 19. maj KOMMUNEPLAN - 2. HØRING Sagsnr.: Dok.nr.: Sagsbeh. Teknik- og Havneudvalget 19. maj 2011 1 1. KOMMUNEPLAN - 2. HØRING Sagsnr.: 492-2010-4569 Dok.nr.: 492-2011-15159 Sagsbeh.: HVO Åbent Endelig vedtagelse af Kommuneplan 2009-2021 for Ærø Kommune. Resume:

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 05-11-2009 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:05 Afbud: Ella Skjellerup Fraværende: Bemærkninger: Sundhedsudvalg, 05-11-2009 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Forslag til Kommuneplantillæg nr Overførelse af ejendom fra sommerhusområde

Forslag til Kommuneplantillæg nr Overførelse af ejendom fra sommerhusområde Forslag til Kommuneplantillæg nr. 019. Overførelse af ejendom fra sommerhusområde S 6.1 til fritidsområde LF 6.4 Tillæg til Kommuneplan 2013-2025 for Frederikssund Kommune For rammeområderne S 6.1 og LF

Læs mere

Kortet viser med sort stiplet linje afgrænsningen af lokalplanområdet. Med rød streg vises den reviderede kommuneplanramme for Søsum.

Kortet viser med sort stiplet linje afgrænsningen af lokalplanområdet. Med rød streg vises den reviderede kommuneplanramme for Søsum. B E K E N D T G Ø R E L S E Forslag til lokalplan 23 samt forslag til Kommuneplantillæg 10 Kommunalbestyrelsen i Egedal Kommune har den 26. juni 2013 vedtaget at udsende ovenstående planforslag i offentlig

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT. Mødedato: Onsdag den 17-01-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:05

Økonomiudvalget REFERAT. Mødedato: Onsdag den 17-01-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:05 REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 17-01-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:05 Afbud: Lone Ravn Fraværende: Holger Lauritzen ankom kl. 16.52 efter behandlingen

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 04-12-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:10 Afbud: Fraværende: Alle mødt. Bemærkninger: Bent K. Andersen deltog til og med pkt.

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 019 Udvidelse af erhvervsområdet Pedersholmparken. Vedtaget den 24. juni 2008

Kommuneplantillæg nr. 019 Udvidelse af erhvervsområdet Pedersholmparken. Vedtaget den 24. juni 2008 Kommuneplantillæg nr. 019 Udvidelse af erhvervsområdet Pedersholmparken Vedtaget den 24. juni 2008 Frederikssund Kommuneplan 1997-2009 Redegørelse Kommuneplantillæggets område Kommuneplantillægget omfatter

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Torsdag den 17-04-2008 Mødested: Thomas Eriksens kontor, Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Udvalget

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT. Mødedato: Torsdag den 02-04-2009

Sundhedsudvalg REFERAT. Mødedato: Torsdag den 02-04-2009 REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 02-04-2009 Mødested: København Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:00 Afbud: Anna Grethe Smith deltog til og med pkt. 51 Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

UDKAST TIL POLITISKBEHANDLING

UDKAST TIL POLITISKBEHANDLING UDKAST TIL POLITISKBEHANDLING Forslag Areal ved Nordskovvej, Haslev - fremlagt i offentlig høring i perioden xx.xx til xx.xx.2017 Nordskovvej j ve ve ken evej gh a gepar Mind En Gildrin KOMMUNEPLANTILLÆG

Læs mere

UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING. - fremlagt i offentlig høring i perioden xx.xx til xx.xx.20xx

UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING. - fremlagt i offentlig høring i perioden xx.xx til xx.xx.20xx UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING Forslag Boligområde nord for Bregentvedvej i Haslev - fremlagt i offentlig høring i perioden xx.xx til xx.xx.20xx Lov om planlægning Lov om planlægning (LBK nr. 287 af 16.

Læs mere

Tillæg nr. 54. til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern 2013-2025 for et område til sommerhusformål, Klydevænget ved Falen, Bork. Ringkøbing-Skjern Kommune

Tillæg nr. 54. til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern 2013-2025 for et område til sommerhusformål, Klydevænget ved Falen, Bork. Ringkøbing-Skjern Kommune Tillæg nr. 54 til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern 2013-2025 for et område til sommerhusformål, Klydevænget ved Falen, Bork Ortofoto Ringkøbing- Ortofoto@Ringkøbing- Ringkøbing- 3. november 2015 FORORD TIL

Læs mere

EKSTRAORDINÆRT REFERAT

EKSTRAORDINÆRT REFERAT EKSTRAORDINÆRT REFERAT Hoved MED Mødedato: Onsdag den 26. oktober 2016 Mødested: Byrådssal Starttidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. 13:50 Afbud: Charlotte Veilskov, Kirsten Mousten, Lise B. Pedersen,

Læs mere

OLIEFABRIKSVEJ 2 TILLÆG NR. 2 TIL KOMMUNEPLAN Vedtaget af Borgerrepræsentationen den 2. februar 2017.

OLIEFABRIKSVEJ 2 TILLÆG NR. 2 TIL KOMMUNEPLAN Vedtaget af Borgerrepræsentationen den 2. februar 2017. Foto: JJW Luftfoto TILLÆG NR. 2 TIL KOMMUNEPLAN 2015 OLIEFABRIKSVEJ 2 Vedtaget af Borgerrepræsentationen den 2. februar 2017. Den offentlige høringsperiode var fra den 31. august 2016 til den 30. oktober

Læs mere

Forslag til tillæg 21 REVISION AF AREALUDLÆG I SIG ENKELTOMRÅDE B07

Forslag til tillæg 21 REVISION AF AREALUDLÆG I SIG ENKELTOMRÅDE B07 Forslag til tillæg 21 REVISION AF AREALUDLÆG I SIG ENKELTOMRÅDE 18.01.B07 VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2013 - JULI 2016 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 21 til Kommuneplan

Læs mere

Stenløse - Agertoftegårdsvej Ophævelse af kommuneplanramme O-29 Tillæg til Kommuneplan Forslag i høring: xx.måned - xx.

Stenløse - Agertoftegårdsvej Ophævelse af kommuneplanramme O-29 Tillæg til Kommuneplan Forslag i høring: xx.måned - xx. KOMMUNEPLANTILLÆG 06 Stenløse - Agertoftegårdsvej Ophævelse af kommuneplanramme O-29 Tillæg til Kommuneplan 2013-2025 Forslag i høring: xx.måned - xx.måned 20xx Kommuneplantillæg nr.8 til kommuneplan 2013-2025

Læs mere

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 29-09-2009 Mødested: Mødelokale Øst Voksen- og Sundhedsservice, Trekanten 7, Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 004

Kommuneplantillæg nr. 004 Kommuneplantillæg nr. 004 Cleantech Erhvervsområde Ny By (etape 1 - syd for Strandvangen) Vedtaget af Frederikssund Byråd den xx. xxxx 2011 Tillæg til Kommuneplan 2009-2021 Redegørelse Kommuneplantillæggets

Læs mere

Klagevejledning Den endelige vedtagelse af ovennævnte planer kan påklages til Natur- og Miljøklagenævnet.

Klagevejledning Den endelige vedtagelse af ovennævnte planer kan påklages til Natur- og Miljøklagenævnet. Offentlig bekendtgørelse den 10. marts 2015 af endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Byrådet i Syddjurs

Læs mere

FORSLAG TIL TILLÆG TIL KOMMUNEPLAN 2015

FORSLAG TIL TILLÆG TIL KOMMUNEPLAN 2015 Luftfoto FORSLAG TIL TILLÆG TIL KOMMUNEPLAN 2015 Birketinget 6 m.fl. Vedtaget af Borgerrepræsentationen den xx.xx.xxxx Offentliggjort xx.xx.xxxx KOMMUNEPLANTILLÆG Kommuneplanen indeholder en hovedstruktur

Læs mere

REFERAT U d v a l g e t f o r B ø r n o g F a m i l i e

REFERAT U d v a l g e t f o r B ø r n o g F a m i l i e REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 26-06-2007 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Anna Grethe Smith deltog fra pkt.

Læs mere

Tillæg nr. 4 Ændring af rammeområder, Vesthavnen. Kommuneplan for Vordingborg Kommune 2013-2025

Tillæg nr. 4 Ændring af rammeområder, Vesthavnen. Kommuneplan for Vordingborg Kommune 2013-2025 Tillæg nr. 4 Ændring af rammeområder, Vesthavnen Kommuneplan for Vordingborg Kommune 2013-2025 Plansekretariatet Valdemarsgade 43 4760 Vordingborg Telefon 55 36 36 36 Direkte 55 36 24 24 Fax. 55 36 25

Læs mere

Lokalplan nr. 330 samt Tillæg nr. 36 til Kommuneplan for et område til offentligt formål (kirke, kirkehus og parkering) ved Tarm Kirke

Lokalplan nr. 330 samt Tillæg nr. 36 til Kommuneplan for et område til offentligt formål (kirke, kirkehus og parkering) ved Tarm Kirke Returadresse Land, By og Kultur - Sekretariat Toften 6 6880 Tarm land.by.kultur@rksk.dk Lokalplan nr. 330 samt Tillæg nr. 36 til Kommuneplan 2013-2025 for et område til offentligt formål (kirke, kirkehus

Læs mere

BOLIGER, HYVILDVEJ, BRANDE. Tillæg nr. 31 Ikast-Brande Kommuneplan Endeligt godkendt den 25. juni 2012 Offentliggjort den 04.

BOLIGER, HYVILDVEJ, BRANDE. Tillæg nr. 31 Ikast-Brande Kommuneplan Endeligt godkendt den 25. juni 2012 Offentliggjort den 04. Skjoldborgalle Ingemannsvej Hyvildvej Carit Etlarsvej 0 25 50 75 100 Meters Målestok 1:2.000 ved print i A4 BOLIGER, HYVILDVEJ, BRANDE Tillæg nr. 31 Ikast-Brande Kommuneplan 2009-2021 Endeligt godkendt

Læs mere

K O M M U N E P L A N. Kommuneplantillæg til Parkering til UCN ved Scoresbysundvej

K O M M U N E P L A N. Kommuneplantillæg til Parkering til UCN ved Scoresbysundvej Kommuneplantillæg 4.053 til Parkering til UCN ved Scoresbysundvej Aalborg Byråd godkendte den 28. august kommuneplantillæg 4.053 til Parkering til UCN ved Scoresbysundvej. Planen består af: Redegørelse

Læs mere

Forslag til Lokalplan nr Forslag til Kommuneplantillæg nr. 10. Områdeklassificering. Debatperiode og offentligt borgermøde

Forslag til Lokalplan nr Forslag til Kommuneplantillæg nr. 10. Områdeklassificering. Debatperiode og offentligt borgermøde Offentlig bekendtgørelse d. 3. april 218 af: Forslag til Lokalplan nr. 415 - Boligområde ved Vendehøj, Hornslet - Vendehøj, etape III og Kommuneplantillæg nr. 1 til Syddjurs Kommuneplan 216. Byrådet i

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Torsdag den 19-11-2009 Mødested: Østergade 48, 3 Æ 18 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Rune Larsson Fraværende: Bemærkninger: Udvalget

Læs mere

Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205

Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205 Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205 for et boligområde ved Møgelkær i Viborg Forslag 1 LÆSEVEJLEDNING En lokalplan fastlægger, hvordan et område må bruges fremover. Reglerne for lokalplaner er fastlagt

Læs mere

Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205

Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205 Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205 for et boligområde ved Møgelkær i Viborg Forslag 1 LÆSEVEJLEDNING En lokalplan fastlægger, hvordan et område må bruges fremover. Reglerne for lokalplaner er fastlagt

Læs mere

FORSLAG til ophævelse af af Lokalplan Område ved Linå Skole, Linå

FORSLAG til ophævelse af af Lokalplan Område ved Linå Skole, Linå FORSLAG til ophævelse af af Lokalplan 182.02 Område ved Linå Skole, Linå OPHÆVELSE AF LOKALPLAN SILKEBORG KOMMUNE Silkeborg Kommune offentliggør hermed Forslag til ophævelse af Lokalplan 182.02 Silkeborg

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 08-09-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:05 Afbud: Ella Skjellerup Fraværende: Bemærkninger: Udvalget for Erhverv

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 08-12-2008 Mødested: 101 - Gæstekantinen Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:50 Afbud: Jens Chr. Gjesing, Uwe Jessen Fraværende:

Læs mere

Kommuneplantillæg nr til Tønder Kommuneplan

Kommuneplantillæg nr til Tønder Kommuneplan Kommuneplantillæg nr. 60-420 til Tønder Kommuneplan 2009-2021 Bymidten Agerskov TØNDER KOMMUNE Teknik og Miljø December 2017 2 Indhold VEJLEDNING HVAD ER ET KOMMUNEPLANTILLÆG?... 4 INDSIGELSER, BEMÆRKNINGER

Læs mere

Kommuneplantillæg FORSLAG KOMMUNEPLANTILLÆG 1. til Kommuneplan 2013 BIOGAS. Randers Kommune

Kommuneplantillæg FORSLAG KOMMUNEPLANTILLÆG 1. til Kommuneplan 2013 BIOGAS. Randers Kommune Kommuneplantillæg FORSLAG KOMMUNEPLANTILLÆG 1 til Kommuneplan 2013 BIOGAS INDHOLD Kommuneplantillæg Redegørelse Kommuneplantillæg 1 Biogas... 3 Læsevejledning... 3 Hvad er et kommuneplantillæg?... 3 Kommuneplan

Læs mere

TILLÆG NR. 3 TIL KOMMUNEPLAN 2017

TILLÆG NR. 3 TIL KOMMUNEPLAN 2017 TILLÆG NR. 3 TIL KOMMUNEPLAN 2017 FOR RAMMEOMRÅDE UV.LS.B.6, UV.LS.T.1 og UV.LS.F.1 HILLERØD KOMMUNE BY OG MILJØ Kommuneplantillæg Kommuneplanen indeholder en hovedstruktur for den fysiske udvikling i

Læs mere

til Kommuneplan , for et område til centerformål, Nygade, Skjern

til Kommuneplan , for et område til centerformål, Nygade, Skjern Forslag til Tillæg nr. 74 til, for et område til centerformål, Nygade, Skjern Geodatastyrelsen og Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune 28. september 2016 1 Forord Kommuneplantillægget fastlægger

Læs mere

Tillæg nr. 14. til Kommuneplan , mindre rettelser til Tillæg 02. Ringkøbing-Skjern Kommune. August

Tillæg nr. 14. til Kommuneplan , mindre rettelser til Tillæg 02. Ringkøbing-Skjern Kommune. August til, mindre rettelser til Tillæg 02 Geodatastyrelsen og Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune August 2018 1 Kommuneplantillægget er udarbejdet af Ringkøbing-Skjern Kommunes planafdeling Kommuneplantillæg

Læs mere

Forslag til Tillæg nr. 49 til Kommuneplan 2009-2021 For et område til rekreativt formål i form af sportsplads ved Finderup

Forslag til Tillæg nr. 49 til Kommuneplan 2009-2021 For et område til rekreativt formål i form af sportsplads ved Finderup Returadresse Land, By og Kultur - Planlægning Toften 6 6880 Tarm Forslag til Tillæg nr. 49 til Kommuneplan 2009-2021 For et område til rekreativt formål i form af sportsplads ved Finderup Byrådet har på

Læs mere

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 001

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 001 Forslag til Kommuneplantillæg nr. 001 Tillæg til Kommuneplan 2013 2025 for Frederikssund Kommune For rammeområde LL 6.1 Offentligt fremlagt i perioden den 2. december 2013 til og med den 27. januar 2014.

Læs mere

EKSTRAORDINÆRT REFERAT

EKSTRAORDINÆRT REFERAT EKSTRAORDINÆRT REFERAT Service MED for de fælles stabe Mødedato: Onsdag den 26. oktober 2016 Mødested: 217 Starttidspunkt: Kl. 14:15 Sluttidspunkt: Kl. 14:45 Afbud: Anne-Mette Michelsen, Carina Bock Møller

Læs mere

Forslag til Tillæg nr. 14. til Kommuneplan , mindre rettelser til Tillæg 02. Ringkøbing-Skjern Kommune. April

Forslag til Tillæg nr. 14. til Kommuneplan , mindre rettelser til Tillæg 02. Ringkøbing-Skjern Kommune. April Forslag til til, mindre rettelser til Tillæg 02 Ortofoto Ringkøbing-Skjern Kommune eller Geodatastyrelsen og Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune April 2017 1 Forord Kommuneplantillægget

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 28-08-2007 Mødested: Ponyklubbens rytterstue, Christiansfeldvej 39A, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 20:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:30 Afbud: Jens Thestrup

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle

Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle FORSLAG Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle April, 2019 Offentlig høring Forslag til Kommuneplantillæg

Læs mere

Tillæg nr. 3 til Kommuneplan for Ringkøbing-Skjern Kommune

Tillæg nr. 3 til Kommuneplan for Ringkøbing-Skjern Kommune Returadresse Plan, Udvikling og Kultur Rødkløvervej 4 6950 Ringkøbing Sagsbehandler Johnny Christensen Direkte telefon 99741279 E-post planlagning@rksk.dk Dato 15. december 2010 Sagsnummer 2010091345A

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 12-03-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:30 Sluttidspunkt: Kl. 17:25 Afbud: Bemærkninger: Der er afbud til mødet den 26. marts 2007 fra

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 14-09-2009 Mødested: Haderslev Idrætscenter mødelokale 2 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:15 Afbud: Holger Eskildsen og Kim Qvist

Læs mere

PLAN, BYG & MILJØ. Bygherrevejledning Lokalplanlægning i Kalundborg Kommune

PLAN, BYG & MILJØ. Bygherrevejledning Lokalplanlægning i Kalundborg Kommune Bygherrevejledning Lokalplanlægning i Kalundborg Kommune Om lokalplaner Hvad er en lokalplan? En lokalplan er en samling detaljerede bestemmelser, der gælder for et lokalområde i kommunen. Det kan typisk

Læs mere