DILLE Plot Det hæderkronede handelsfirma Hudson Bay Trading co. søger folk til forefaldende arbejde. Jobannonce

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DILLE 2006. Plot Det hæderkronede handelsfirma Hudson Bay Trading co. søger folk til forefaldende arbejde. Jobannonce"

Transkript

1 DILLE 2006 Plot Det hæderkronede handelsfirma Hudson Bay Trading co. søger folk til forefaldende arbejde. Jobannonce Smugling mellem USA og Canada. Spejderne opbygger hurtigt et kæmpe handelsnetværk og tjener mange penge. Den første halvdel går ud på at tjene penge. De bliver så nakket om aftenen med masser af penge og pakker. RCMP afhører dem og de bliver stillet for en dommer. Under retssagen kommer men in black og viser et papir og trækker spejderne ind i et rum og giver dem 12 timer til at infiltrere. De arbejder nu for NACI som de skal dokumentere underverdens aktiviteter for. Post 0, RCMP & Hudson Bay Trading Company Tid: 12.00, afgang med Gris kl. 12:38. Team: Dillecom (Blackfoot + Rune S) Materialer: kort, regler & tider, nødkonvolut (Anders), penge, kontrakt med HBTC med kontrabande liste på bagsiden), spredningsopgave (Morten S), Klippekort, Working Permit (Morten S) : Brødrene William & Frank Morris to arbejdsomme sjæle der har skabt HBTC i Grib Ter. De har kørt annoncer i europæiske dagblade for at få driftige entreprenører til den sparsomt befolkede vildmark, der indeholder uanede muligheder for at tjene penge. : Før de kan underskrive deres kontrakt med HBTC, må spejderne have papir og arbejdstilladelse i orden. Derfor skal de checke ind hos RCMP, hvor de får udleveret en Working Permit, Nødkonvolut, Kort og Regler og tider. RCMP tager et billede af hvert hold, så de ved hvem der har fået tildelt en working permit. Herefter sendes de videre til HBTC s kontor, hvor de hilses velkommen af William og Frank Morris, som er særdeles ivrige efter at få spejderne ud og arbejde for sig. Frank og William har hørt at Gammel Syvfinger og hans snedkerkollektiv er løbet tør for tobak, så spejderne kan lave en hurtig skilling hvis de tager til Gl. Syvfinger med tobak. Spejderne skal dog først lige underskrive en ansættelseskontrakt (kontrabande på bagsiden) og får herefter udleveret startkapital. Handel/Smugleri Spejderne får etableret en startkredit hos HBTC og får udleveret $10, og er således i stand til at købe lidt tobak [Pris fra $ 2-3 alt efter forhandlingsevner]. : Spejderne sendes med Gribskov Banen til Gribsø Trinbræt, hvorfra de kan gå/løbe mod Gammel Syvfinger, så snart de har løst en spredningsopgave.

2 Post 1, Gammel Syvfinger (Canada) Tid: :30 Team: Ymer Sted: Den primitive lejrplads v. den gamle asfalt fabrik Materialer: Bål m. sten, aviser, kyllinger, krydsfiner, arbejdstegning til den gennemgående, rumpesten (Peter med far). : Syvfinger beretter at det er knappe tider i vildmarken pga. af den hårde vinter. Derfor anbefaler han spejderne at medbringe lidt forsyninger til deres videre færd. Tilfældigvis ligger han inde med lidt kyllinger og en gammel indianer opskrift, som kan erhverves for en beskeden skilling (max $1). : Spejderne skal lave en kylling rumpegump: en varm sten fra bålet placeres inden i en kylling, som efterfølgende pakkes ind i aviser og stanniol. Herudover får spejderne også udleveret materialer og tegning til den gennemgående opgave, som er en lille kiste med et skjult rum. Hvis de vil, kan de leje værktøj af Gl. Syvfinger (max $2), og begynde på opgaven. Handel/Smugleri Gammel Syvfinger har været løbet tør tobak i et par måneder. Fortiden stopper han derfor sin pibe med savsmuld og mos, men det er ikke rigtig det samme som en god virginia tobak. Derfor er Syvfinger selvsagt meget interesseret i at købe spejdernes tobak. Til gengæld kan han tilbyde et parti whisky til en favorabel pris, en vare som der er stor efterspørgsel efter på den anden side af grænsen pga. alkoholforbudet i Alaska. Køb tobak for $ 4-6 (Afhængig af forhandlingsevne). Starter på $4. Sælg Whisky for $ 2-4 (Afhængig af forhandlingsevne). Starter på $4. Gl. Syvfinger foreslår at spejderne tager over til Mark Miner, som givetvis vil være meget interesseret i at aftage noget whisky. Post 2, Mark Miner (Alaska) Tid: 13:45 15:30 (Hold der forlader posten efter klokken 17 skal direkte til post 4). Team: Odin Sted: Bakke v. Gribsø Materialer: Højdekurve Kort (Anders N), stof til flag (Morten S), Børsteorme/sandorm (Sport Dress på Frederikssundsvej ved døgnnetto), diamanter. Mark Miner Spencer har arvet sin salig onkels Mattock s gamle Wolfram-mine. Desværre var gamle Mattock lidt sjusket med at indtegne hvor Wolfram-åren løber, så Mark kan ikke rigtig komme i gang med at grave. Det eneste Mattock efterlod sig var en ussel kortskitse (højdekurver), som Mark ikke kan hitte hoved eller hale i, men måske ku spejderne?

3 Spejderne skal ud fra et kort med kun højdekurver finde frem til åren (mini højdekurve o-løb ). De skal afmærke åren, de steder hvor det bedst kan betale sig at grave. Først skal der laves flag. Postmandskabet fjerner flagene tjept, så holdene ikke sætter flagene, hvor de andre står. Handel/smugleri Mark er mægtig interesseret i sprutten, som han gerne vil købe. Derudover har han fået samlet en del orme under sin frugtesløse søgen efter Wolfram-åren, som Mark tilfældigvis ved at hans gode ven JJ Karosendorph er interesseret i og når spejderne alligevel skal krydse grænsen kan de vel også tage et par betydningsløse sten(diamanter) med for Mark? Køb whisky for $ 4-6 (Afhængig af forhandlingsevne). Starter på $4. Sælg orme for $7-8 (Afhængig af forhandlingsevne). Starter på $8. : Spejderne sendes tilbage til Canada, hvor JJ Karosendorph kolder til. Post 3, JJ Karosendorph* (Canada) Tid: Team: Team Rudi Materialer: Rafter, sisal, klatregrej, splejsereb (Anders N), ler (Rune), pak-papir (Anders N), ledning Karosendorph er helt ulykkelig da hans båd er blevet stjålet og han derfor ikke kan tjekke sin ruse. Måske ku spejderne vha. Lidt taljetræk... Samarbejds- og koordinationsopagave over åbent vand. Øjesplejs evt. med hjælp Handel/smugleri JJ er super interesseret i både orme og diamanter, så spejderne har mulighed for at lave en god handel. Hvis spejderne er interesserede så har JJ lidt dynamit som de kan tage med over grænsen, hvor der vist er mangel på gode spængstoffer. Køb orme for $ (Afhængig af forhandlingsevne). Starter på $12. Sælg dynamit for $4-5 (Afhængig af forhandlingsevne). Starter på $5. : JJ foreslår at spejderne drager til Fat Phillipe, hvor de givetvis kan finde Vladimir Smirnov, som muligvis er interesseret i noget dynamit. Hvis afgang inden kl har Karosendorph en rose de gerne må gå forbi og tjekke ved post 3B. Post 3B, Ekstrapost Rose der skal tjekkes, oder

4 Post 4, Fat Phillipe og Vladimir Smirnov (Alaska) Tid: :00 Team: Ymer Materialer: Mad (Peter), organer (Peter T.), Sølvkuffert, tøris, isterninger, Philbert har for en stund slået sig ned hos Vladimir i Alaska, for at se hvad man kan få ud af at fusionere det franske og det russiske køkken! Vladimir kan en masse retter hvor grundingredienserne er vodka og syltede agurker oftest er det også de eneste ingredienser. Spejderne skal tænde bål med flint og stål, og tilberede mad over det. Kyllingen laves færdig hvis den ikke er helt gennemstegt. Handel og videre Efter at spejderne laver mad, kan de forsøge sig med lidt handel hos Vladimir. Vladimir bliver begejstret, når han finder ud af at spejderne har smuglet dynamit over grænsen. Det minder ham om da han selv startede som smugler af falsk kaviar i området omkring det kaspiske hav. Han bliver faktisk så rørt at han er villig til give spejderne et godt tilbud på friske organer, som hans gode ven Doc Toxic der netop har åbnet ødemarkens første og bedste mobil hospital - helt sikkert er villig til at købe, hvis de vel og mærke smugler dem over grænsen. Doc Toxic s hospital skifter dog lokation ret ofte, da han ikke har alle tilladelser helt på plads, da myndighederne ikke vil godkende hans brevkursus i avanceret kirurgi som værende gyldigt. Spejderne må derfor drage til Vladimirs kommunikationscentral for at få hospitalets aktuelle placering. Køb dynamit for $ 7-8 (Afhængig af forhandlingsevne). Starter på $7. Sælg organer for $2-4 (Afhængig af forhandlingsevne). Starter på $4. Afgang tilladt fra kl. 21:30 Post 4b, grænseovergang (udgået) (Alaska Canada) Tid: 22:30 Team: Gamle Røde Sted: Hulvej ved Gribsø Materialer: Generator og projektør (Rune H) Stærkt bevogtet grænse overgang mellem Canada og Alaska, som spejderne er nødt til at krydse. Snigepost! De gode snigerer de bliver ikke stoppet, de dårlige for gennemsøgt og gennemrodet rygsækken. Desuden får de eventuelt en anmærkning i deres pas eller inddraget deres visum.

5 Spejderne har allerede indtegnet næste post på deres kort. Post 5, Agent Anatolij Kozak* (Canada) Tid: 22:15 01:00 Team: Rudi Sted: Mose ved Femvejskorset Materialer: Rafter tårn! Morsegrej. Morsekode ( Doc Toxic ligger et nul tre meter syv hundrede meter el. lign), (Anders N.) Anatolij Kozak er Vladimir Smirnovs højre hånd i hans mere eller mindre lyssky forretninger og tillige en trofast drikkebror. Desværre har Anatolij kigget lidt for dybt i Vodka flasken, og han kan således ikke rigtig hitte ud af at modtage den morsemelding, som fortæller hvor Doc Toxic s mobile hospital er placeret for tiden. Spejderne skal derfor modtage morsemeldingen fra et tårn og tyde den. For at komme op skal de bygge en rebstige. Når spejderne har løst morsekoden ved de hvor de skal gå hen. Post 6, Cody Magnyl N.A.C.I. efterforskningscenter* Tid: 23:45 03:00 Team: Blackfoot Sted: Bunker Spejderne ankommer til hvad de tror er Doc Toxic s hospital, men finder sig pludselig arresteret af nogle strenge og bestemte RCMP ere organsmugling er en meget alvorlig sag, hvorfor RCMP er nødsaget til at stille spejderne overfor en domstol. Dommeren kender til hele deres synderegister: spiritussmugling, smugling af dyrearter, smugling af sprængstoffer og smugling af organer over den amerikansk/canadiske grænse. Spejderne står altså i lort til knæene. Den bekymrede men benhårde dommer afhører spejderne om forholdene og nævner for dem, at der står overfor år i russisk arbejdslejr. Lige som dommeren skal til at ævle thi kendes for ret kommer NACI agenter ind i rummet, flasher deres badges til dommeren og siger at de overtager sagen herfra. Dommeren protesterer, men sådan bliver det. Spejderne føres til NACI s (North American Central Intelligence) HQ. Spejdernes sag varetages nu af special agent Cody Magnyll og hans medhjælpere. NACI tilbyder spejderne en handel, de slipper for straf (20-30 år i russisk arbejdslejr), hvis de vil samarbejde med NACI om at optrevle Vladimir Smirnovs, Doc Toxic og HBTC s kriminelle organisation. Spejderne får timer (afhængig af tidspunkt) til at løse opgaven hvis dette ikke kan lykkedes vil de blive stillet overfor dommeren igen og modtage deres dom. For at bevare NACI s hemmeligheder skal spejderne indtage en pille som kl. 14 næste dag medfører totalt hukommelsestab, hovedpine, kvalme og diarre til at starte med, derefter bliver det kun værre jo mindre man får en modgift, som spejderne kun får, hvis det lykkes dem at infiltrere Vladimir Smirnov & Co og frembringe fældende beviser imod dem.

6 Indlevelse. : Spejderne for udleveret efterforskningsmateriale til indsamling af beviser, og får indtegnet Doc Toxic og Phat Phillipe. De får følgende instruktion: Hos Doc Toxic: fingeraftryk: spejderne fortæller en røverhistorie om at de er store beundrere af Doc s kirurgi, og vil derfor blive meget glade for en autograf skrevet med kuglepen påført et lag fedtstof, hvorfra hans fingeraftryk senere kan tages fra. Hos Vladimir: Spejderne skal aflure den kode Vladimir har tatoveret på højre underarm, idet NACI mener at det muligvis kan være hjælpe dem med at infiltrere Hudson Bay Trading Company s database over deres aktiviteter. Hold der går efter 3:30 bliver sendt direkte til post 8. Post 7 Doc Toxics kliniske lessiure center (casino bordel - klinik) og Jamal Rasta Ferrari Tid: 01:00 04:00 Team: Odin Sted: Materialer: Plader (Rune H), pladespillere, stift alufolie, tape, knappenål. Udklædning. Spejderne ankommer til DocToxics kliniske lessiure center, vildmarkens eneste hospital med eget bordel og casino. Desværre har det været lidt sløjt med kunder i biksen, så Doc Toxic har lagt hovedet i blød, og udtænkt en ny markedsføringsstrategi, der helt sikkert vil få folk til at strømme til han vil afholde den første Reggea-festival i vildmarken! I den forbindelse har han hyret Jamal Rasta Ferrari som projektkoordinator. Opgave Jamal står imidlertid over for et stort problem: nogen har glemt at lægge vinylpladerne tilbage i de rigtige omslag, så nu er alle hans reggea-plader blevet blandet med svigermors dansktop og Vladimirs kalinka. Derudover er Jamals pickup tilmed knækket. Festivalgæsterne står næsten for døren billeterne skal bare lige sælges. Derfor har Jamal hårdt brug for spejdernes hjælp, de skal fremstille en pickup og sortere pladerne. Bevismateriale fingeraftryk: spejderne fortæller en røverhistorie om at de er store beundrere af Doc s kirurgi, og vil derfor blive meget glade for en autograf skrevet med kuglepen påført et lag fedtstof, hvorfra hans fingeraftryk senere kan tages fra. : Vladimir anbefaler spejderne at søge ly for natten hos Fat Philippe.

7 Post 8 Phat Philippes Gæstgiveri og Vladimir Smirnov Tid: Team: Dille core / Ymer Materialer: [Tatovering på Vladimirs arm: ]. Spejderne kommer til endnu engang til gæstgiveriet, hvor Vladimir Smirnov stadig hænger ud. Vladimir Smirnov og hans folk optager alle værelser hos Phillipe. Spejderne må derfor selv bygge en bivuak til overnatning. Herudover skal spejderne slå en dej op, så den er klar til morgenmaden Bevismateriale Spejderne skal aflure den kode Vladimir har tatoveret på højre underarm, idet NACI mener at det muligvis kan være hjælpe dem med at infiltrere Hudson Bay Trading Company s database over deres aktiviteter. Post 9 Kalle Karlson Bonus Post Tid: Senest afgang 04:30 Team: Død post Materialer: Æg, petroleumslampe, o-løbsskærm. De friske og/eller stædige har mulighed for at løbe et lille ærinde for Fat Phillipe. Den lokale bondemand Kalle Karlsons høns lægger de bedste æg i hele Nord-Vest Territoriet. Phillipe ville blive meget taknemmelig, hvis spejderne ville hente et frisklagt æg til deres morgenmad. Post 10 - Phat Philippes Gæstgiveri Tid: 07:30 (vækning), N.A.C.I ankommer kl. 8:50. Afgang kl. 9:00. Team: Ymer + (Morten S og Rune) Materialer. Mad Vladimir Smirnov er i nattens løb forsvundet, i stedet er RCMP ankommet. Dette hindrer dog ikke Fat Philippe i at tilbyde spejderne en lækker gør det selv menu. Morgenmad: Drænet yoghurt med honningristet müsli og friskbagt brød. NACI sender spejderne til brødrene Morris ranch, hvor de skal fremskaffe et fældende bevis mod dem. Post 11 William og Frank Morris Ranch Tid: :00 Team: Rune H med flere og Michael Tøt og Martin Hedegaard (Brøderne Morris).

8 Materialer: Smedegrej. Søm (Rune H. i Silvan). Læder til at prøvemærke. Clear med råbjerg (Rune H.). På trods af deres indbringende smuglervirksomhed lever brødrene William og Frank Morris under beskedne kår på deres ranch. Som et cover for deres ulovlige indtægter er de ved at bygge en kvægdrift op. Desværre er det kun de færreste køer der tåler det barske klima i Nord-Vest Territoriet, ja rent faktisk var der kun en ko der overlevede den seneste meget barske vinter en sejlivet kvie som er et gadekryds mellem skotsk højlandskvæg og så en elg. Som led i deres cover skal koen selvfølgelig også brændemærkes, problemet er bare at brødrene ikke har noget brændemærke Spejderne skal smede et kvægmærke og evt. prøve det af på et stykke læder. Bevismateriale Spejderne skal udstyret med skjult mikrofon (udleverede diktafoner/mobiltelefoner) få William og Frank til at tale over sig, og indrømme at de står i ledtog med Doc Toxic og Vladimir Smirnov : Post 12 - Crazy Joe Tid: :30 Team: Odin Crazy Joe Materialer: Taljer, tov og baljer. Trillebør. Crazy Joe insisterer som altid på at hans færgeoverfart er vildmarkens hurtigste genvej, lige meget hvor man skal og hvor travlt man måtte have. Derfor insisterer han på at spejderne prøver den. Færgeoverfarten som vi kender den. Spejderne drager videre til NACI efterforskningscenteret Post 13 - NACI efterforskningscenter* Tid: :30 Team: Blackfoot leftovers + Rune S. Sted: Bunker Materialer: Forbryderalbum (Morten S.) Dox. Tocix, DNA Analyse Vladimir Smirnow Ved ankomst til NACI efterforskningscenteret skal spejderne analysere de bevismaterialer, som de har indsamlet.

9 Spejderne skal fremlægge beviser for Cody Magnyll og afrapportere nattens begivenheder. Er de overbevisende nok, giver Cody dem to modgifts piller og spejderne kan herefter betragte sig som frifundne. Opgave Hvis spejderne klarer frisag kan de drage mod grossisten. Afgang gør kl. 13:00 skal de forbi post 13B og vigtigt bevismateriale. Post 13B Bonuspost Der skal afhentes en markerings-snip. Post 14 - RCMP & Grossisten Tid: 14:00 Team: Dillecom Sted: Kagerup Station Spejderne ankommer til grossisten, hvor de kan købe lidt frokost. De skal derudover afrapportere til RCMP, aflevere den gennemgående opgave samt guld og deres kort. Afslutning & præmieoverrækkelse.

Dille 2004. Plot (i korte træk): Postmandskab

Dille 2004. Plot (i korte træk): Postmandskab Dille 2004 Plot (i korte træk): Canadian Mail er i knibe, de kan ikke få bragt post ud til vildmarkens beboere, da deres postbude på det seneste er forsvundet på mystisk i vildmarken. Derfor rekrutteres

Læs mere

Dillemanuskript version 5.0 Side 1/12

Dillemanuskript version 5.0 Side 1/12 Dillemanuskript version 5.0 Side 1/12 Postmandskab Følgende klaner/teams kan tegne sig for 1-2 poster hver: 1. Ymer (1-2 hold kontaktperson: Anders) 2. Gl. Røde (1-2 hold Kontaktpersoner: Rune S / Kim)

Læs mere

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Steffan Lykke 1. Ta mig tilbage Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Her er masser af plads I mit lille ydmyg palads men Her er koldt og trist uden dig Men hvor er du

Læs mere

Oversigt over bonusposter

Oversigt over bonusposter Dille 2010 - Intro Den canadiske centralregering har længe søgt at fremme udviklingen i det vidtstrakte, men tyndt befolkede, Grib Territory. Det sydafrikanske mineselskab AMA (Afrikaans Mining Association),

Læs mere

BFO Rosenlund. fælleslege

BFO Rosenlund. fælleslege BFO Rosenlund fælleslege Indhold 1.Det gyldne skind... 2 2.Fangelege... 3 3.Stjæl æg... 4 4.Høvdingebold... 5 5.Katten efter musen... 5 6.Rundbold... 6 7.Fang fanen... 7 8.Jord... 8 9.Stik bold... 8 10.Alle

Læs mere

Dilleløbet 1998. Dilleløbet 1998. 2. udgave

Dilleløbet 1998. Dilleløbet 1998. 2. udgave Dilleløbet 1998 Kort introduktion til historien: Historiens omdrejningspunkt er etableringen af jernbanen på tværs af Canada. Der er to konkurrende firmaer, der hver prøver at nå så langt som muligt, da

Læs mere

Tro og etik. Ærlighed

Tro og etik. Ærlighed Tro og etik Ærlighed Målgruppe: Grønsmutter Årstid: Hele året Varighed: 3 trin + et engagement Ærlighed - niveau 2 - trin for trin Idéen med at beskæftige sig med ærlighed, og ikke mindst uærlighed, er

Læs mere

Alle. Vores hjerter på et guldfad. Vilkårene blev for ringe. Vil du med ud at gå en tur. Vil du med ned til stranden.

Alle. Vores hjerter på et guldfad. Vilkårene blev for ringe. Vil du med ud at gå en tur. Vil du med ned til stranden. Alle Vores hjerter på et guldfad Vilkårene blev for ringe Vil du med ud at gå en tur Vil du med ned til stranden Vi var kun os to Vi var kun os ti tilbage Vi var kun os tre til ceremonien Vi var en familie

Læs mere

KROKODILLELØBET 2001 25. 26. AUGUST

KROKODILLELØBET 2001 25. 26. AUGUST KROKODILLELØBET 2001 25. 26. AUGUST Historien hidtil Det er urolige tide i Nord-Vest Territoriet langs den mægtige Misty River. I den sidste tid er en lang række skibe på floden blevet udsat for grove

Læs mere

Tyven. Annika Ta dig nu sammen, vi har jo snart fri. Bo kigger på armen for at se hvad klokken er, han glemmer igen at han ikke har noget ur.

Tyven. Annika Ta dig nu sammen, vi har jo snart fri. Bo kigger på armen for at se hvad klokken er, han glemmer igen at han ikke har noget ur. Tyven SC 1. INT. KLASSEN VINTER MORGEN. Klassen sidder og laver gruppearbejde i klasseværelset. De har religion. sidder og arbejder sammen med. De sidder og arbejder med lignelsen om det mistede får. Man

Læs mere

VUMB 2014. Kære Deltagere. Så er der ikke længe til starten på VUMB 2014. Naturen i Nationalpark Mols Bjerge

VUMB 2014. Kære Deltagere. Så er der ikke længe til starten på VUMB 2014. Naturen i Nationalpark Mols Bjerge 09. januar 2014, Ebeltoft VUMB 2014 VUMB L BSLEDELSE Lasse Petersen. Thomas Kjerstein. TELEFON 6165 7365 E-POST vumb2014@gmail.com WEB www.vumb.dk Kære Deltagere Så er der ikke længe til starten på VUMB

Læs mere

DINIZULI - 2013 KÆRE TROPSLEDER/PATRULJELEDER/STORSPEJDER. Så har vi endnu engang fornøjelsen af, at invitere dig og dine patruljer til

DINIZULI - 2013 KÆRE TROPSLEDER/PATRULJELEDER/STORSPEJDER. Så har vi endnu engang fornøjelsen af, at invitere dig og dine patruljer til Storm P. - maler, forfatter, skuespiller og "opfinder" DINIZULI - 2013 KÆRE TROPSLEDER/PATRULJELEDER/STORSPEJDER Så har vi endnu engang fornøjelsen af, at invitere dig og dine patruljer til Dinizuli. Årets

Læs mere

DILLE 2015. 3. - 4. oktober

DILLE 2015. 3. - 4. oktober DILLE 2015 3. - 4. oktober 1 Overordnet historie Klimaændringerne har nået Grib Territory! Isen har trukket sig tilbage, i takt med at somrene bliver længere og vinter sneen tyndere. Med disse ændringer

Læs mere

MANUSKRIPT ANNA. Hvad er det du laver, Simon? (forvirret) SIMON. øøh..

MANUSKRIPT ANNA. Hvad er det du laver, Simon? (forvirret) SIMON. øøh.. MANUSKRIPT Scene 1: Gang + farens soveværelse om aftenen. Anna står i Hallen og tørrer hår foran spejlet. Hun opdager en flimren ved døren til farens soveværelse og går hen og ser ind. Hun får øje på sin

Læs mere

KRIBLE KRABLE. på bondegården

KRIBLE KRABLE. på bondegården KRIBLE KRABLE på bondegården Solen skinner, og Anna og Ludvig er sammen med deres far og mor cyklet til Høstmarked på en økologisk gård, ikke så langt fra hvor de bor. Her kan man se, hvor dyrene bor og

Læs mere

Sagsnummer: 25 Navn: Varga Vilma Alder: 83 Ansøgt om: Medicin/lægebesøg. Bevilget beløb Sep. 2013

Sagsnummer: 25 Navn: Varga Vilma Alder: 83 Ansøgt om: Medicin/lægebesøg. Bevilget beløb Sep. 2013 Sagsnummer: 25 Navn: Varga Vilma Alder: 83 Ansøgt om: Medicin/lægebesøg Ansøgt om beløb 0 Lei pr. måned Bevilget beløb 2012 400 Lei i alt Bevilget beløb Apr. 2013 500 Lei Bevilget beløb Sep. 2013 500 Lei

Læs mere

Manuskript til Dille 2012. - The Sasquatch -

Manuskript til Dille 2012. - The Sasquatch - Manuskript til Dille 2012 - The Sasquatch - Postoversigt Tidspunkt Mandskab Postopgave Post 0 Lørdag middag Dillecom/Klan Ymer RCMP: Start v. Kagerup Station. Tjek-ind, startopgave Post 1 Lørdag eftermiddag

Læs mere

Kære kursus deltager Dette deltagerbrev skal sendes til alle i patruljen, og fungere samtidig som bekræftelse på jeres tilmelding.

Kære kursus deltager Dette deltagerbrev skal sendes til alle i patruljen, og fungere samtidig som bekræftelse på jeres tilmelding. Deltagerbrev til påskekursus Toggerbo Spejdercenter 2013 Kære kursus deltager Dette deltagerbrev skal sendes til alle i patruljen, og fungere samtidig som bekræftelse på jeres tilmelding. Nu nærmer årets

Læs mere

Farlig kopiering! Lavet af Brian Hansen

Farlig kopiering! Lavet af Brian Hansen Scene: Nr. 0 Baggrund: Forskellig (Kørende steder med scooter?) Tekst: Indledning, Tekst, Præsenterer, osv.??? Kommentar: Måske stil billede, eller Scene 1 5?? (Scene 1-5!) Scene: Nr. 1 Ankomst på arbejdet.

Læs mere

Udfordringen. Indledning og formål. Mulm og Mørke

Udfordringen. Indledning og formål. Mulm og Mørke Årstid: Hele året, men det anbefales, at mærket tages i de mørkere måneder Forløbets varighed: 4 trin + en nat Udfordringen Indledning formål Dette mærke tager fat i en stolt spejdertradition, nemlig at

Læs mere

Udfordringen og vejledning hertil

Udfordringen og vejledning hertil Årstid: Hele året, men det anbefales, at mærket tages i de mørkere måneder Lokation: I en skov Forløbets varighed: 4 trin + en overnatning Udfordringen og vejledning hertil Kære ledere. I skal nu i gang

Læs mere

The story so far. Plot. Dille 2007 manus

The story so far. Plot. Dille 2007 manus The story so far Der har for nylig været afhold guvenørvalg i Grib Territory. Efter en heftig, ophedet og undertiden beskidt valgkamp er det endelig lykkedes, med det mindst mulige flertal, at få valgt

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Selve arrangementet i detaljer

Selve arrangementet i detaljer Selve arrangementet i detaljer Tidspunkt Hvilket Ansvarlig i 2015 Ting der kan laves før løbet Skilte skal ses efter og der skal også laves nogle nye. Bages kage 8 stk. Sponsor gave skal hentes hos Spejder

Læs mere

Dille Postmandskaber. Stor Dillemøde. Historien. Point og tider. Postmandskab

Dille Postmandskaber. Stor Dillemøde. Historien. Point og tider. Postmandskab Dille 2005 Postmandskaber Mandskab Kontaktperson Dillecom Team Rudi Gamle Røde Ymer Klan Odin Team Birkerød Blackfoot Jægerne Stor Dillemøde Stor Dillemøde afholdes torsdag d. 18. august, kl. 1930 på Asgaard

Læs mere

Alaska september 2012

Alaska september 2012 Alaska september 2012 Indianer slik (tørret og røget laks i strimler med skind på bagsiden) serveret med æble både og appelsinstykker møjsommeligt pillet af Joe. Man gnaver laksen af skindet, mens man

Læs mere

Feltpræst Ulla Thorbjørn Hansen: Tale ved den militære begravelse af konstabel Mikkel Jørgensen fra Toreby Kirke den 3. november 2010 klokken 11

Feltpræst Ulla Thorbjørn Hansen: Tale ved den militære begravelse af konstabel Mikkel Jørgensen fra Toreby Kirke den 3. november 2010 klokken 11 Feltpræst Ulla Thorbjørn Hansen: Tale ved den militære begravelse af konstabel Mikkel Jørgensen fra Toreby Kirke den 3. november 2010 klokken 11 Lad os alle rejse os og høre biblens tale om Guds omsorg

Læs mere

Dilemmaløbet. Start dilemma:

Dilemmaløbet. Start dilemma: Dilemmaløbet Du står nu overfor et dilemma løb som tager sig udgangspunkt i Zambia. Hver gang du træffer et valg, har det betydning for, hvordan dit liv udvikler sig, så overvej det grundigt inden du går

Læs mere

Dillemanus 2011 The Ghost Rider Version 004 / 1-10-2011

Dillemanus 2011 The Ghost Rider Version 004 / 1-10-2011 "Det er urolige tider i Canadas uvejsomme og tyndt befolkede Nord-Vest Territorium. En flok lovløse renegater - heriblandt de navnkundige revolvermænd Pistol Pete og Mad Bill Monroe - er trængt op i området

Læs mere

Evnebeskrivelser BESKRIVELSE. 1 hånds våben. 2 hånds våben. 6. sans. Afstands våben. Bryg eliksir

Evnebeskrivelser BESKRIVELSE. 1 hånds våben. 2 hånds våben. 6. sans. Afstands våben. Bryg eliksir Evnebeskrivelser EVNE 1 hånds våben Med denne evne kan du bruge alle 1 hånds våben, som er blevet godkendt i våbentjek ved spilstart. Et 1 hånds våben er et våben, der ikke er længere end fra jorden og

Læs mere

KOM/IT KAMPAGNE PROJEKT

KOM/IT KAMPAGNE PROJEKT KOM/IT KAMPAGNE PROJEKT 18-2-2011 Isabel Marie Elisabeth Odder & Jeanette Bengtsen klasse 3.5k Indhold Forundersøgelse... 2 Bollemodel... 2 Afsender... 6 Case... 6 Værktøjer... 7 Valg af medie... 7 Logoet...

Læs mere

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det Det store juletræ Det er begyndt at blive koldt for fingrene, og selv om vi trækker huen godt ned om ørerne, er de godt røde. Vi beslutter os for at gå hjem til Per, han mener også, at det er ved at være

Læs mere

Mörrum 29/5-1/6 2014

Mörrum 29/5-1/6 2014 Mörrum 29/5-1/6 2014 Endelig kom turen til Mörrum. Vi var 5 seniorer og 2 juniorer tilmeldt. Vi kørte fra Hørsholm torsdag morgen kl. 04.00. Kenneth ville køre senere. Forventningerne til at fange den

Læs mere

REE PARK SAFARI RANGER CHALLENGE marts 2017, Ree Park Safari, Stubbe Søvej 15, 8400 Ebeltoft

REE PARK SAFARI RANGER CHALLENGE marts 2017, Ree Park Safari, Stubbe Søvej 15, 8400 Ebeltoft LEDERBREV LEDERBREV REE PARK SAFARI RANGER CHALLENGE 24. 26. marts 2017, Ree Park Safari, Stubbe Søvej 15, 8400 Ebeltoft Hermed følger indbydelsen til Ree Park Safari Ranger Challenge. Løbet er for alle

Læs mere

mutilation avenue Dvolako: remains of purple VOL/18

mutilation avenue Dvolako: remains of purple VOL/18 mutilation avenue Dvolako: remains of purple VOL/18 Der var engang. Det der skete husker vi. Bare fem drengen. Derude et sted. Det var også dengang, det var det. Her eller der, ingen hjemme, stemmer som

Læs mere

SPEJDERNYT. September 2012. 35.000 spejdere og en oplevelse for livet, det var hvad der mødte flere spejdere fra Esbønderup gruppe i sommers.

SPEJDERNYT. September 2012. 35.000 spejdere og en oplevelse for livet, det var hvad der mødte flere spejdere fra Esbønderup gruppe i sommers. SPEJDERNYT Nyhedsbrev fra KFUM-Spejderne, Esbønderup gruppe September 2012 Årgang. 02 NR. 07 www.spejdernet.dk/esb Spejdernes Lejr 2012 35.000 spejdere og en oplevelse for livet, det var hvad der mødte

Læs mere

Aktivitetsmateriale. til familiespejder

Aktivitetsmateriale. til familiespejder Aktivitetsmateriale til familiespejder Forord Velkommen til familiespejd. Vi har på de følgende sider samlet en lang række af vores populære lege som er klar til at blive afprøvet på vores familiespejdermøder.

Læs mere

[ MØRKLÆGNING ] Introduktion til denne aften. Formålet med aftenen. !ce breaker Sort er det nye sort. 5 minutter. Materialer. Forberedelse.

[ MØRKLÆGNING ] Introduktion til denne aften. Formålet med aftenen. !ce breaker Sort er det nye sort. 5 minutter. Materialer. Forberedelse. 312 / MØRKLÆGNING / Side 1 af 6 [ MØRKLÆGNING ] Introduktion til denne aften Denne aften er opbygget om lyset og mørket, der vil være en anderledes atmosfære i nogle dele af aftenen, fordi der er helt

Læs mere

Divisions-sommerlejr 2015

Divisions-sommerlejr 2015 Divisions-sommerlejr 2015 Evaluering: Gruppenavn: Erik Harefod Afleveres ved morgenmadsafhentning lørdag, felter der ikke er relevant for gruppen efterlades blanke. De bedste tre ting på lejren var: -

Læs mere

BARE EN VANDREHISTORIE 8.b, Skovlyskolen 3. gennemskrivning, maj 2010

BARE EN VANDREHISTORIE 8.b, Skovlyskolen 3. gennemskrivning, maj 2010 BARE EN VANDREHISTORIE 8.b, Skovlyskolen 3. gennemskrivning, maj 2010 Side1af10 BARE EN VANDREHISTORIE 1. EXT. SKOV. DAG KATHRINE(14) går hjem fra skole i skoven. Hun har cowboybukser, sorte Converse og

Læs mere

Miljø. Navn Udførelse Formål Fejl, som tæller. At vise, at hesten vil stå stille og villigt følge føreren i skridt og trav

Miljø. Navn Udførelse Formål Fejl, som tæller. At vise, at hesten vil stå stille og villigt følge føreren i skridt og trav Miljø Navn Udførelse Formål Fejl, som tæller M 1- Mønstring i trav Hesteføreren tager opstilling foran dommerne med sin hest og præsenterer den med navn, alder og race. Hesten mønstres i skridt til den

Læs mere

Miljø Beskrivelse af opgaverne i Miljø Navn Udførelse Formål Fejl, som tæller

Miljø Beskrivelse af opgaverne i Miljø Navn Udførelse Formål Fejl, som tæller Miljø Beskrivelse af opgaverne i Miljø Navn Udførelse Formål Fejl, som tæller M 1- Mønstring i trav Hesteføreren tager opstilling foran dommerne med sin hest og præsenterer den med navn, alder og race.

Læs mere

Marts måned og påsken står for døren og her er nyhedsbrevet hvor I kan se hvilke aktiviteter der kommer til at være de næste 2 måneder.

Marts måned og påsken står for døren og her er nyhedsbrevet hvor I kan se hvilke aktiviteter der kommer til at være de næste 2 måneder. Marts måned og påsken står for døren og her er nyhedsbrevet hvor I kan se hvilke aktiviteter der kommer til at være de næste 2 måneder. Vi har som bekendt været lidt presset med de fysiske rammer gennem

Læs mere

Ordsprog og talemåder

Ordsprog og talemåder Ordsprog og talemåder Navn: Klasse: Hvad er forskellen? Når vi taler eller skriver, bruger vi nogle gange andre vendinger og sætninger til at forklare, hvad vi egentlig mener. Disse kaldes ordsprog eller

Læs mere

Vi besøger farmor og farfar

Vi besøger farmor og farfar Vi besøger farmor og farfar Vi sidder alle omkring bordet og spiser aftensmad. Far, mor, Ulrik, mig og mejeristeleven, som bor oppe på det lille værelse oppe under taget på mejeriet. - Hvad med at køre

Læs mere

KATRINES DAGE EN HISTORIE OM ET BOSTED KAPITEL 1 & 2

KATRINES DAGE EN HISTORIE OM ET BOSTED KAPITEL 1 & 2 KATRINES DAGE EN HISTORIE OM ET BOSTED KAPITEL 1 & 2 KAPITEL 1 Næste gang skal alt det hvide lugte af den her Grøn Æblehave, synes du ikke Katrine? Camillas øjne lyser af begejstring, mens hun holder den

Læs mere

Modulbeskrivelser for Scout College Explorer

Modulbeskrivelser for Scout College Explorer for Scout College Explorer Der vælges moduler, så der booket omtrent 20 moduler pr. person. Banket, Aha-oplevelse og madmoduler er valgt på forhånd og kan ikke ændres. Derudover skal der vælges et tidspunkt

Læs mere

1 INT. INDLEDNING LÆGEKONTOR DAG OLIVER(30) sidder ved et bord. Overfor sidder LÆGE 1 (40) i en stol, mens LÆGE 2 (40) står ved siden af.

1 INT. INDLEDNING LÆGEKONTOR DAG OLIVER(30) sidder ved et bord. Overfor sidder LÆGE 1 (40) i en stol, mens LÆGE 2 (40) står ved siden af. 1 1 INT. INDLEDNING LÆGEKONTOR DAG (30) sidder ved et bord. Overfor sidder LÆGE 1 (40) i en stol, mens LÆGE 2 (40) står ved siden af. LÆGE 1 Ja, Oliver, vi kan forstå, at du er ved at gå tilbage til dine

Læs mere

Den modige. Modig - niveau 1 - trin for trin. Modig Niveau 1

Den modige. Modig - niveau 1 - trin for trin. Modig Niveau 1 Årstid: Årstid: Forår, sommer og efterår Lokation: Forløbets varighed: Forløbets varighed: 2 trin + en eftermiddag - niveau 1 - trin for trin Med udfordringsmærket drager spirerne ind i Disneys magiske

Læs mere

BLÅ SOMMER Nyhedsbrev

BLÅ SOMMER Nyhedsbrev 1 of 5 30-05-2009 18:36 Subject: [blaasommer] Blå sommer 2009. Nyhedsbrev nr 5 From: Blåsommer Date: Wed, 27 May 2009 22:08:40 +0200 To: BLÅ SOMMER Nyhedsbrev

Læs mere

Velkommen på. Bispestaven 2010

Velkommen på. Bispestaven 2010 Velkommen på Bispestaven 2010 Velkommen på Bispestaven i 2010 Længes du efter personlige udfordringer, efter at få testet patruljens teamwork og efter at opleve den ægte spejderånd? Så sidder du med billetten

Læs mere

jeg sad i toget den anden dag overfor på den anden side af midtergangen

jeg sad i toget den anden dag overfor på den anden side af midtergangen 1 Da Jesus kom nærmere og så Jerusalem, græd han over den og sagde:»vidste blot også du på denne dag, hvad der tjener til din fred. Men nu er det skjult for dine øjne. For der skal komme dage over dig,

Læs mere

28/05-2014. Skrevet af: Amira og Mille.

28/05-2014. Skrevet af: Amira og Mille. 28/05-2014 I dag er det anden dagen. I går mødtes vi på stationen, og tog derefter toget til Ringsted, hvor der var en kort ventetid, efterfulgt af en lang tur hele vejen til Aalborg. På denne togtur var

Læs mere

Besked til alle vikinger I skal snart afsted

Besked til alle vikinger I skal snart afsted Besked til alle vikinger I skal snart afsted Nu er der kun et par uger til at du skal afsted på årets sommerlejr sammen med resten af kredsen og alle vennerne fra Husum som vi også var på sommerlejr med

Læs mere

Mailene. Dit liv B side 14

Mailene. Dit liv B side 14 Dit liv B side 14 Mailene En kort præsentation af hovedpersonen i denne bog, der gerne vil være anonym: Lad os kalde vedkommende Henri, så kan du kære læser selv bestemme, om det er Henrik eller Henriette:

Læs mere

Demokratiløb. Materialer: A4 papir til at afgive stemmer, skrive forslag til borgmesteren. Kuverter. Blyanter og farver. Kort til antal indbyggere

Demokratiløb. Materialer: A4 papir til at afgive stemmer, skrive forslag til borgmesteren. Kuverter. Blyanter og farver. Kort til antal indbyggere Demokratiløb Materialer: A4 papir til at afgive stemmer, skrive forslag til borgmesteren Kuverter Blyanter og farver Kort til antal indbyggere Hale til halefanger Kort hvor der skal indtegnes kommune grænser

Læs mere

Mennesker på flugt. Ask Holmsgaard, Mennesker på flugt, 2002. Ask Holmsgaard og Clio Online.

Mennesker på flugt. Ask Holmsgaard, Mennesker på flugt, 2002. Ask Holmsgaard og Clio Online. Mennesker på flugt Skrevet af Ask Holmsgaard Så er vi fremme. Det er en iskold fredag efterårsaften. Vi stiger ud på den lille station og går ned på pladsen, hvor vi skal mødes. Det er ikke helt mørkt.

Læs mere

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre?

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre? Interviews og observationer fra MOT-sammen 2018 Indhold Interview 1...1 Interview 2:...2 Interview 3:...4 Interview 4:...5 Interview 5...6 Interview 6:...8 Observationer:...9 Interview 1 Informant: Mand,

Læs mere

Overgange set fra en brugers perspektiv. Ved Jeppe Forchhammer

Overgange set fra en brugers perspektiv. Ved Jeppe Forchhammer Overgange set fra en brugers perspektiv Ved Jeppe Forchhammer Hvem er jeg? Jeg hedder Jeppe Forchhammer og jeg er 27 år. Jeg er født spastiker, fordi min mors livmoder sprang under fødslen. Jeg fik ikke

Læs mere

Hvordan skaffer vi nye medlemmer og - lige så vigtigt - fastholder vore medlemmer?

Hvordan skaffer vi nye medlemmer og - lige så vigtigt - fastholder vore medlemmer? Hvordan skaffer vi nye medlemmer og - lige så vigtigt - fastholder vore medlemmer? Karen Skaaning 40 år Kirsten Poulsen 30 år Hanne Kock 30 år Laila Nesjan 20 år 4 gæve kvinder. Skrevet af Else Nørgård,

Læs mere

Mie Sidenius Brøner. Roskilde den 3. marts, 2015

Mie Sidenius Brøner. Roskilde den 3. marts, 2015 FAR- VEL! Roskilde den 3. marts, 2015 Kære dig. Når du læser dette, så forestiller jeg mig, at du enten har været eller er tæt på en døende eller på anden måde har tanker om, at livet ikke varer evigt.

Læs mere

BILAG 3 Monica Christiansen

BILAG 3 Monica Christiansen BILAG 3 Monica Christiansen Hvad er dit navn? Monica Hvor kommer du fra - landsdel? København Hvor gammel er du? 51 Hvor mange bor der i din husstand, og hvor gamle er de? 3 personer 51, 25, 22 Hvis I

Læs mere

TEAM FAXE HÅNDBOLD AFHOLDER HARIBO CUP FOR 29. GANG FREDAG D. 2.- LØRDAG D. 3.- OG SØNDAG D. 4. MAJ 2014.

TEAM FAXE HÅNDBOLD AFHOLDER HARIBO CUP FOR 29. GANG FREDAG D. 2.- LØRDAG D. 3.- OG SØNDAG D. 4. MAJ 2014. TEAM FAXE HÅNDBOLD AFHOLDER HARIBO CUP FOR 29. GANG FREDAG D. 2.- LØRDAG D. 3.- OG SØNDAG D. 4. MAJ 2014. Indbydelse og stævneinformation Som noget nyt kan der i år tilmeldes enten i A eller B række i

Læs mere

Velkommen til den årlige generalforsamling i Jegum Ferieland og tak til alle jer som er mødt frem i dag.

Velkommen til den årlige generalforsamling i Jegum Ferieland og tak til alle jer som er mødt frem i dag. Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND V/ Formand Carsten Christensen Birkealle 7, 6710 Esbjerg V. Grundejerforeningen Jegum Ferieland. Bestyrelsens beretning 2015 Velkommen til den årlige generalforsamling

Læs mere

Den store tyv og nogle andre

Den store tyv og nogle andre Den store tyv og nogle andre Kamilla vidste godt, hvordan tyve så ud. De var snavsede og havde skæg og var uhyggelige og mystiske, det sagde alle, der havde forstand på sådan noget. Kamilla havde hørt,

Læs mere

Københavnerdrenge skal lære nye vaner på camp

Københavnerdrenge skal lære nye vaner på camp Københavnerdrenge skal lære nye vaner på camp Af: Helle Lauritsen Formålet med KøbenhavnerAkademiet er en blanding af læring og dannelse. 108 drenge tog til Tisvildeleje for at stave, læse og regne være

Læs mere

Den bedste vagt er den, der bor ved siden af

Den bedste vagt er den, der bor ved siden af Den bedste vagt er den, der bor ved siden af Alarmen, der aktiverer dine naboer Tanken om indbrud og hjemmerøverier er uhyggelig. De fleste vælger en alarm, der er koblet på en central, men det kan være

Læs mere

Jeg bygger kirken -1

Jeg bygger kirken -1 kirken - Helligånden & kraft Mål: Det er første pinsedag dagen, hvor kirken startede Vi skal høre, hvordan det gik til, og vi skal opdage, at det alt sammen skete ved Helligånden og Guds kraft. Dette var

Læs mere

Idegenerering og aktiviteter

Idegenerering og aktiviteter Idegenerering R A V N S H O L T og aktiviteter PLA-arrangement 22. nov. 2007 D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Indholdsfortegnelse 1 Forord 2 Forløbsmetoden 2.1 Idegenerering 3 Aktivitetsbeskrivelser

Læs mere

N RDLYS 1 SKINDÆDEREN

N RDLYS 1 SKINDÆDEREN Bjarke Schjødt Larsen N RDLYS 1 SKINDÆDEREN Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Det hele startede, da mine forældre arbejdede som forskere i en nedlagt mine tæt ved byen Qullissat på Grønland. Jeg ved

Læs mere

De Officielle Le Mans Regler 2015

De Officielle Le Mans Regler 2015 De Officielle Le Mans Regler 2015 24. september 2015 1 Om Spillet Le Mans er et racerbile spil, hvor hold á tre personer kører i 24 timer på den officielle Le Mans bane. Der er enkelte undtagelser i reglerne

Læs mere

Efter en lang flyvetur ankom vi til Newark, vores billetter til Amtrak var udløbet pga. af forsinkelsen men vi fandt ud af at købe nogle nye.

Efter en lang flyvetur ankom vi til Newark, vores billetter til Amtrak var udløbet pga. af forsinkelsen men vi fandt ud af at købe nogle nye. BE 2010 BENTLEY USER KONFERENCE I PHILADELPHIA Det sjove. Vi var 3 fra VD, Kåre Friis-Christensen, VDS, Allan Lundgren, VDK og jeg, Jette Voigt, VDS. Kåre og jeg startede fra Skanderborg kl. 04:50 lørdag

Læs mere

Mogo ZOOm foto kursus i Mogo Zoo 15-16. marts 2014

Mogo ZOOm foto kursus i Mogo Zoo 15-16. marts 2014 Mogo ZOOm foto kursus i Mogo Zoo 15-16. marts 2014 Kurset var min fødselsdags gave fra Tom sidste år. De har tidligere kun kørt begynder kursus, men jeg mente det ville være for nemt så jeg blev glædeligt

Læs mere

Bliv afhængig af kritik

Bliv afhængig af kritik Bliv afhængig af kritik - feedback er et forslag og ikke sandheden Kritik er for mange negativt ladet, og vi gør gerne rigtig meget for at undgå at være modtager af den. Måske handler det mere om den betydning,

Læs mere

JULEPOSTHUSET. 16. december

JULEPOSTHUSET. 16. december STHUSET afs. 16 - side 1 JULEPOSTHUSET 16. december "" LYD: CLS POSTHUS CLS GADE POSTHUSDØR KLEMTER TLF RINGER FODTRAMP (CLS POSTHUS) Jeg er rasende, Madsen! Nu er grænsen ikke alene nået - men overskredet!

Læs mere

JULEBREV Kære Forældre.

JULEBREV Kære Forældre. JULEBREV 2015 Kære Forældre. Børnene i Skive Kommune blev bedt om, at tegne en juletegning til borgmesterens julekort. Vi lod 0.-1. kl. komme med deres bidrag. Det blev til 26 fantastiske tegninger, hvor

Læs mere

Projekt Godnat CD. Se jeg ligger i min seng

Projekt Godnat CD. Se jeg ligger i min seng Projekt Godnat CD Se jeg ligger i min seng Se mig jeg ligger i min seng x 2 Og tænker på alle de skøre ting som jeg så ud-i-haven her idag Uh-ha - Jeg tror - jeg så en stor giraf, men dens prikker de var

Læs mere

et eller andet. Klara bliver lidt nervøs. Tænk hvis der er sket noget med Preben. Lugten. Hmmm det er en lugt af uld. vådt uld!

et eller andet. Klara bliver lidt nervøs. Tænk hvis der er sket noget med Preben. Lugten. Hmmm det er en lugt af uld. vådt uld! 4. December Preben det er tid til at pakke dine ting. Kom ud af din hytte og lad os komme afsted siger Klara begejstret. Julehyggen venter på os derude og ham glæder jeg mig til at møde. Klara er frisk

Læs mere

INVITATION TILBAGE TIL TRADITIONERNE GL ELEV FEST 2009 12. SEPTEMBER

INVITATION TILBAGE TIL TRADITIONERNE GL ELEV FEST 2009 12. SEPTEMBER INVITATION TILBAGE TIL TRADITIONERNE GL ELEV FEST 2009 12. SEPTEMBER LIDT FRA GAMLE DAGE SÅ HOLDER VI FEST IGEN I år vender vi tilbage til traditionerne og holder et gammeldags halbal i Hundslund Hallen!

Læs mere

Død mand. Written By. Bruno Edelman

Død mand. Written By. Bruno Edelman Død mand Written By Bruno Edelman 51950968 1 INTRO En 8 mm film viser 2 farver i et glas vand blader sig og bliver til en. Mange hurtige og utydelige billeder. POV fra Erik som lille. Han leger med Mille.

Læs mere

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet.

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet. EXT. VED DØR PÅ GADE. NAT MORDET Tre unge mænd ude foran en trappeopgang til en lejlighed i et mørkt København efter en bytur. Berusede folk og andre skøre skæbner råber og griner på gaden. Den ene af

Læs mere

Kære X:IT deltagere. Du kan altid kontakte Kræftens Bekæmpelse eller din kommunale X:IT koordinator i forvaltningen, hvis du har spørgsmål til X:IT.

Kære X:IT deltagere. Du kan altid kontakte Kræftens Bekæmpelse eller din kommunale X:IT koordinator i forvaltningen, hvis du har spørgsmål til X:IT. Kære X:IT deltagere Årets runde af X:IT workshops er nu slut, og du får her en sammenfatning af, hvad der blev diskuteret på møderne. På mange skoler går det rigtig godt med X:IT. Men der er også udfordringer

Læs mere

SNEMÆND. Transmogrifferen er blevet lavet om til en tidsmaskine, og I er landet

SNEMÆND. Transmogrifferen er blevet lavet om til en tidsmaskine, og I er landet SNEMÆND Transmogrifferen er blevet lavet om til en tidsmaskine, og I er landet midt i en kold og snerig vinter udenfor Steens hus. Steen og Stoffer er helt vilde med at lave snemænd om vinteren. Men de

Læs mere

Malene Fenger-Grøndahl Annemette Bramsen

Malene Fenger-Grøndahl Annemette Bramsen Malene Fenger-Grøndahl Annemette Bramsen CDR FORLAG Kan man spise softice med pinde? 2011 by Malene Fenger-Grøndahl og Annemette Bramsen og CDR-Forlag Tekst: Malene Fenger-Grøndahl Illustrationer: Annemette

Læs mere

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil.

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil. Post 1 Velkommen til... I skal nu på et dilemmaløb, hvor I vil opleve, hvordan det er at være dreng i Afrika. I får her starten på en historie. Læs den højt for hinanden og beslut derefter i fællesskab,

Læs mere

Halloweendansk. Navn: Klasse: skoleskabet.dk

Halloweendansk. Navn: Klasse: skoleskabet.dk Halloweendansk Navn: Klasse: 1 Den første flyvetur Skriv denne historie færdig. Skriv tillægsord på linjerne, og gør historien så uhyggelig som muligt. Heksen Astra skulle på sin første flyvetur. Hun havde

Læs mere

HENRIK - I kan slet ikke gøre noget, uden at holde jer inde, indtil videre.

HENRIK - I kan slet ikke gøre noget, uden at holde jer inde, indtil videre. (Henrik - Leander, Octavius, begge drukne, især Octavius). HENRIK - Herre! LEANDER - Hvad vil du? HENRIK - Jeg, og I... LEANDER - Hvad Jeg og I? Hvad skal det sige? HENRIK - Nu er det altså sket. LEANDER

Læs mere

Omvendt husker jeg fra gamle dage, da der fandtes breve. Jeg boede i de varme lande, telefonen var for dyr. Så jeg skrev

Omvendt husker jeg fra gamle dage, da der fandtes breve. Jeg boede i de varme lande, telefonen var for dyr. Så jeg skrev 1 Prædiken til Kr. Himmelfart 2014 på Funder-siden af Bølling Sø 723 Solen stråler over vang 257 Vej nu dannebrog på voven 392 Himlene Herre 260 Du satte dig selv Er du der? Er der sommetider nogen, der

Læs mere

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi.

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi. Side 1 Den rige søn historien om frans af assisi Side 2 Personer: Frans Frans far Side 3 Den rige søn historien om frans af assisi 1 Æggene 4 2 Frans driller 6 3 Om natten 8 4 Penge 10 5 En tigger 12 6

Læs mere

LOVEN. Side 3.. Moses 4. Guds lov 6. Hør mine bud 8. En anden gud 10. En kalv af guld 12. Vreden 16. Bålet 18. De ti bud 20. Ingen kalv af guld 22.

LOVEN. Side 3.. Moses 4. Guds lov 6. Hør mine bud 8. En anden gud 10. En kalv af guld 12. Vreden 16. Bålet 18. De ti bud 20. Ingen kalv af guld 22. Side 3 LOVEN historien om Moses og de 10 bud Moses 4 Guds lov 6 Hør mine bud 8 En anden gud 10 En kalv af guld 12 To tavler 14 Vreden 16 Bålet 18 De ti bud 20 Ingen kalv af guld 22 Teltet 24 Side 4 Moses

Læs mere

Fyringsscene. Sceneøvelse 2015. af Martin Strange-Hansen

Fyringsscene. Sceneøvelse 2015. af Martin Strange-Hansen Fyringsscene Sceneøvelse 2015 af Martin Strange-Hansen Martin Strange-Hansen mobil: 26832666 e-mail: martin.strange@me.com INT. BEBOERFORENINGENS FÆLLESRUM - AFTEN Fællesrummet. Japansk træ på væggene.

Læs mere

Allan har skudt en fin seksender og Henrik set 4 bukke, men dog ikke kommet til skud. 4 seksendere i alt.

Allan har skudt en fin seksender og Henrik set 4 bukke, men dog ikke kommet til skud. 4 seksendere i alt. Hej Lotte og Brian Som lovet en fyldig jagthistorie fra vores tur på brunstbukke i starten af august 2011. Den 31. juli kl.. 21 startede turen mod Polen med masser af forventning i bagagen, og jeg siger

Læs mere

1.s.e.trin. II 2016 Bejsnap 9.00, Ølgod med dåb / , nadver: 192,7

1.s.e.trin. II 2016 Bejsnap 9.00, Ølgod med dåb / , nadver: 192,7 I 1999 hærgede en voldsom orkan i Danmark og Sverige. Store skovarealer blev ødelagt. Det var en katastrofe for mange svenske skovejere, og efterfølgende begik flere af disse mennesker, der havde mistet

Læs mere

side 9 manden Navn: Jacob Jespersen

side 9 manden Navn: Jacob Jespersen StilladsInformation nr. 104-september 2012 side 9 manden Navn: Jacob Jespersen Bopæl: Alder: Malling ved Aarhus 36 år Lokalklub: Aarhus Firma: Mars A/S, Aarhus Start i branchen: Sommeren 2005 Stilladsuddannelse:

Læs mere

Victor Stoltze og Lars Thomsen Roskilde HTX 10-12-2007

Victor Stoltze og Lars Thomsen Roskilde HTX 10-12-2007 1 Indholdsfortegnelse Problemformulering...side 3 Problemfase...side 3 Analysefase.side 4 Løsningsfase side 4 Produktionsfase.side 5 Konklusionsfase...side 7 Logbog..side 8 Onsdag 24. oktober.side 8 Onsdag

Læs mere

20. Udgave. Spejder side 1á4

20. Udgave. Spejder side 1á4 20. Udgave 2014 Spejder side 1á4 5. november 1999 Kære Dagbog - det hele er ad helvede til. De har lige sagt i Sveriges Radio at både Tyskland og Sverige nu har lukket grænserne fil Danmark for at sygdommen

Læs mere

Byens Avis og dens ansatte

Byens Avis og dens ansatte Byens Avis og dens ansatte Vores avis hedder byens avis. Vi er 13 ansatte, og vi hedder Janus, Matilde Degania, Christina, Hanne, Zenia, Asger, Mads, Joachim, Frederik, Patrick, Frida og Lena. Dens ansatte

Læs mere

For drenge og piger i alderen 10-15. Løbet viser og lærer børnene og de unge, hvor svært det kan være at få fat i medicin, når man er ramt af aids.

For drenge og piger i alderen 10-15. Løbet viser og lærer børnene og de unge, hvor svært det kan være at få fat i medicin, når man er ramt af aids. Pilleløb For drenge og piger i alderen 10-15. Løbet viser og lærer børnene og de unge, hvor svært det kan være at få fat i medicin, når man er ramt af aids. Formålet med løbet er at virkeliggøre for børnene,

Læs mere

Det kræver nogle weekender at gennemføre fire overnatninger og der skal tilrettelægges i forhold til årstiden.

Det kræver nogle weekender at gennemføre fire overnatninger og der skal tilrettelægges i forhold til årstiden. Spejder: Syvsovere Formål Formålet med dette mærke er at give spejderne nogle sjove og anderledes oplevelser ved at udfordre den måde de overnatter på den gængse spejdertur på. Det at lægge sig til at

Læs mere

TIGER NYHEDSBREV MAJ 2014

TIGER NYHEDSBREV MAJ 2014 Kære alle nye, gamle og kommende Tiger Forældre Først vil vi sige tusind tak for en fantastisk familiefest med alle jer nye Tigerfamilier. Det var en stor fornøjelse at møde så mange af jer. Vi kan hver

Læs mere