I forlængelse af mine tidligere spørgsmål og administrationens besvarelse heraf skal jeg anmode om yderligere at få oplyst følgende:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "I forlængelse af mine tidligere spørgsmål og administrationens besvarelse heraf skal jeg anmode om yderligere at få oplyst følgende:"

Transkript

1 POLITIKERSPØRGSMÅL Spørgsmål nr.: 211 Supplerende spørgsmål vedr og EVA. Regionens administration har d. 20/ besvaret mine spørgsmål af 31/ I forlængelse af mine tidligere spørgsmål og administrationens besvarelse heraf skal jeg anmode om yderligere at få oplyst følgende: Vedrørende forholdet mellem de lægefaglige og de sygeplejefaglige visitatorer: 1) I administrationens skrivelse anføres, side 5, at de sygeplejefaglige visitatorer i alt håndterer 1661 opkald pr. døgn og heraf sender 308, dvs. ca. 19 %, videre til lægerne. Heraf følger således, at de sygeplejefaglige visitatorer selv skulle afslutte 1353 opkald, eller 81 %, på egen hånd. Så vidt jeg forstår, må dette så imidlertid være ud af et allerede selekteret patientmateriale, idet henvendelse via bagom -numrene og call back allerede er gået direkte til lægen. Det fremgår af oplysningerne på skrivelsens side 4, at de lægelige visitatorer gennemsnitligt håndterer 1153 telefonopkald pr. døgn. Heraf følger også, at der samlet vil være gennemsnitligt 2506 telefonopkald pr. døgn. Antallet af henvendelser via bagom numre eller call back er ikke oplyst, men det fremgår af figuren på side 4, at disse i alt skulle udgøre ca. 18% af henvendelserne til lægerne. Det samlede antal må dermed udgøre ca x18% dvs. ca På et mere uselekteret patientmateriale ville de sygeplejefaglige visitatorer således under alle omstændigheder mindst skulle videresende ( ) / ( ), dvs. 28 % og ikke de anførte 19 %. Så vidt jeg har forstået, afspejler disse tal imidlertid ikke den fulde involvering af det lægelige personale, idet de sygeplejefaglige visitatorer også hyppigt søger lægefaglig rådgivning, forinden de kan afslutte sagerne. Jeg skal derfor anmode om at få oplyst, om der ligger nogen statistik på i hvor mange af de opkald, som de sygeplejefaglige visitatorer selv afslutter, der forinden er søgt lægefaglig rådgivning enten hos de omkringsiddende læger, eller hos den rågivende læge. 2) Jeg skal anmode om at få oplyst, hvor mange telefonopkald pr. time sygeplejersker hhv. læger afklarer.

2 3) Endvidere skal jeg anmode om at få oplyst henvisningsmønstrene for de to personalegrupper. Det påpeges, at begge disse opgørelser for at være sammenlignelige må skulle finde sted på baggrund af uselekteret patientmateriale, dvs. direkte 1813-henvendelser og altså for lægernes vedkommende ikke viderestillede opkald, call back eller opkald på bagom -numre. Vedrørende edb-systemet: Jeg er bekendt med, at det edb-system, som anvendes på 1813, fortsat er en kilde til store frustrationer hos det visiterende personale, i særdeleshed de, som har været vant til at arbejde med et åbenbart langt hurtigere, mindre omstændeligt og mindre fejlbehæftet edb-system under den tidligere lægevagt. 4) Det fremgår af administrationens skrivelse, at man valgte at videreudvikle det allerede ved alarmcentralen anvendte ambulancedisponeringssystem til også at kunne anvendes til telefonvisitationen i 1813, blandt andet fordi man ønskede at placere alle funktioner på samme edb-platform. Dette kriterium må da indebære, at 112-opkaldene skulle udgøre den største del af den præhospitale virksomheds telefonkontakter. Det fremgår af administrationens skrivelse, at der gennemsnitligt modtages 2506 opkald til 1813 per døgn. Jeg skal derfor anmode om at få oplyst, hvor mange opkald der modtages på 112. Jeg skal endvidere anmode om at få oplyst, hvor mange arbejdsstationer, der bliver anvendt til modtagelse af hhv. 112-opkald og 1813 opkald. 5) Jeg er blevet orienteret om, at det visiterende personale fortsat ikke har mulighed for at se notaterne fra vagtklinikkerne, dvs. hvilke undersøgelser, der måtte være gennemført, og hvilke eventuelle behandlinger, der måtte være institueret Hvilket vil være et problem - endog potentielt farligt for patienten - når en patient efterfølgende igen ringer til 1813, enten med fortsatte eller fornyede symptomer, eller for at få afklaret spørgsmål i tilknytning til gennemførte undersøgelser på klinikkerne, f.eks. vedr. en ordineret medicinsk behandling. Så vidt jeg er orienteret, indgik alle patientkontakter, såvel telefoniske som hjemmebesøg og klinik konsultationer derimod samlet i det system, som blev anvendt i den tidligere lægevagt. Jeg skal derfor anmode om at få oplyst, hvorvidt man også i det nu ved 1813 anvendte edb-system vil kunne få inkorporeret notaterne fra klinikkonsultationerne, og hvornår dette i givet fald kan forventes implementeret. 6) Arbejdet på at tilpasse ambulancedisponeringssystemet til også at udgøre et velegnet redskab til 1813-telefonen har nu stået på i over to år, uden at det - såvidt jeg er orienteret - endnu er lykkedes at etablere et smidigt og hurtigt system, med fuld integration af de funktionaliteter, som man har været vant til fra edb-sýstemet ved den tidligere lægevagt. Det fremgår imidlertid ikke af administrationens svar på mit tidligere spørgsmål, om den præhospitale virksomhed overhovedet havde foretaget en nærmere undersøgelse af

3 de foreliggende edb-systemer på markedet, inden man valgte at også at benytte sit ambulancesystem til visitationsbrug. Det bedes derfor oplyst, om man forud for valget af at videreudvikle sit ambulancedisponeringssystem til brug for 1813-visitation også havde undersøgt de alternative muligheder, herunder taget kontakt med virksomheden bag det gennemprøvede system, Medwin, som både blev anvendt i den tidligere lægevagt og fortsat anvendes i de øvrige regioner. Blev der gennemført en udbudsrunde? 7) Hvad er de samlede omkostninger, som - foreløbigt, dvs. i perioden er anvendt til at videreudvikle det valgte ambulancedisponeringssystem til brug for 1813's visitation? 8) Hvad er de løbende udgifter til edb-systemet (for 2015)? Vedrørende det anvendte lægepersonale: 9) I nr. 24 af spørgsmålene fra 31/ påpegede jeg, at det under den tidligere lægevagt efter overenskomsten var et krav fra regionens side, at visitation udelukkende blev udført af speciallæger i almen medicin for sikre den relevante erfaring og kompetence, samt at dette fortsat er gældende i de øvrige regioner. Og jeg anmodede derfor administrationen om at oplyse, hvilke fordele det skulle indebære for patienterne, at man nu i stedet benytter alle mulige typer af speciallæger og ikke-speciallæger. I sit svar på mit spørgsmål 24 anfører administrationen: Det at have speciallæger fra andre områder, giver mulighed for sparring på tværs blandt personalet ved akuttelefonen Af tabellen på side 10 i administrationens skrivelse fremgår imidlertid, at ialt 73 ud af 190 af de fastansatte læger slet ikke har nogen speciallægeuddannelse. Af tabellen side 9 fremgår endvidere, at 20 ud af i alt 31 læger ansat via et vikarbureau ikke har nogen speciallægeuddannelse. (Men det fremgår endvidere af tabellen side 8, at disse læger fra vikarbureauet i det meste af 2015 har dækket % af alle lægetimer). Samlet er det således 93 ud af i alt 221 tilknyttede læger, dvs. 42 %, som ikke har nogen form for speciallægeuddannelse. Jeg skal derfor anmode administrationen om at forklare, hvilke fordele der skulle indebære for patienterne ved 1813, at man i stedet for kun at have erfarne speciallæger har en situation, hvor patienterne kan møde unge og uerfarne læger uden nogen speciallægeuddannelse. Samt i hvilke situationer det skulle være en fordel for erfarne speciallæger at sparre med sådanne unge og mindre erfarne læger. 10) Som anført fremgår det af administrationens egen opgørelse, at 73 af de fastansatte læger ikke har nogen form for speciallægeuddannelse.

4 Jeg har imidlertid forstået, at samtlige fastansatte læger er ansat som speciallægekonsulenter. Hvorledes kan ikke-speciallæger være ansat som speciallægekonsulenter, dvs. i speciallægestillinger? Og hvorfor honorerer regionen da sådanne ikke-speciallæger som speciallæger? 11) I administrationens skrivelse (side 10) oplyses, at Akuttelefonen 1813 ikke har læger ansat med under to års kandidaterfaring. På skrivelsens side 12 anføres derimod, at Akuttelefonen har ingen læger ansat med to års eller mindre kandidaterfaring. Skal dette derfor forstås således, at der netop er ansat læger a) med kun to års kandidaterfaring, b) med mellem to og tre års kandidaterfaring, eller c) med tre års kandidaterfaring? 12) På skrivelsens side 9 anføres i svaret til spørgsmål 17, at omkostningerne til vikarer leveret af vikarbureauet Vikteam udgør 940 kr pr. time ekskl. moms. Beregnes denne moms kun af Vikteams formidlingshonorar, dvs. de i svaret til spml. 16 anførte kr. 154,42, således at den samlede omkostning pr. vikartime udgør ca. kr. 979? Eller beregnes momsen i stedet af de fulde 940 kr, således at den samlede omkostning pr vikartime vil udgøre kr. 1175? 13) Hvad er årsagen til, at den præhospitale virksomhed har betalt så høje timepriser for vikarer, som endog for 2/3 dels vedkommende end ikke har haft nogen speciallægeuddannelse? 14) I tabellen nederst side 11 administrationens svarskrivelse er anført nogle tal, som angiveligt skulle udgøre lønomkostningerne til vikarerne. Sammenholdes med antallet af vikartimer i tabellen øverst på side 11, må imidlertid konstateres, at de anførte lønomkostninger må være ekskl. moms. Jeg skal derfor anmode om de korrekte lønomkostninger til vikarer inkl. moms. Vedrørende hjemmebesøg og taxi-timer: 15) Det anføres i skrivelsen, side 8, at der er anvendt ca taxi-timer til hjemmebesøg i årets første 8 mdr. Det fremgår af tabellen øverst side 11, at der for de fastansatte læger er anvendt lægetimer til hjemmebesøg i samme periode. Af samme tabel kan opgøres, at ca. 81 % af lægetimerne anvendes til visitationsfunktionen og 19% til hjemmebesøg. Med samme fordeling for vikarerne, kan antallet af vikartimer til hjemmebesøg således opgøres til: timer x 19% = Hermed kan det samlede antal lægetimer til besøg (ekskl. vikarer januar) opgøres til

5 Altså kun 65 % så mange lægetimer, som de oplyste taxatimer. Jeg formoder, at taxachaufførerne ikke kører hjemmebesøg uden læger, så hvorledes forklarer administrationen denne diskrepans? 16) Af tabellen på skrivelsens side 7 fremgår antallet af planlagte kørevagter. På de anførte 8 mdr. (januar-august 2015) var der i alt 243 dage, heraf 77 lør-, søn- og helligdage. Af tallene i denne tabel på side 7 kan således også opgøres, at der totalt vil have været planlagt timers udkørende besøgsvagter over disse 8 mdr. Men i skrivelsen, side 8, anfører administrationen, at der skulle være entreret med ca taxatimer i denne periode til varetagelse af disse udkørende sygebesøg. Hvorledes forklarer administrationen denne diskrepans? Vedrørende omkostninger, effektivitet og ventetider ved 1813-akuttelefonen: 17) Af tabellen nederst på side 11 i administrationens skrivelse anføres nogle beløb, der skulle udgøre lønomkostningerne for sygeplejersker og fastansatte læger. Ved at sammenholde med antallet af lægetimer fra tabellen øverst side 11 kan dog konstateres, at det tilsyneladende kun er de direkte lønomkostninger, dvs. timeløn og feriepenge, som er medtaget. Så vidt jeg er orienteret, har 1813 imidlertid været plaget af et ret højt sygefravær, kortere såvel som længerevarende. Jeg skal derfor anmode om at få oplyst størrelsen af sygefraværet for de to personalegrupper og lønomkostningerne hertil. 18) Ligeledes er jeg orienteret om, at der har været en høj personaleomsætning ved 1813 og at i det mindste sygeplejerskerne har skullet gennemføre et introduktionskursus. Det ses ikke, om lønomkostninger hertil er medtaget i tabellen nederst side 11. Hvis dette ikke er tilfældet, skal jeg anmode om at få oplyst lønomkostningerne hertil. 19) Som anført kan af tabellen øverst på side 11 i administrationens skrivelse opgøres, at ca. 81 % af lægetimerne anvendes til visitationsfunktionen. Af tabellen nederst på side 11 kan de samlede lønomkostninger til visitationsfunktionen herefter opgøres, idet antages, at også vikartimerne fordeler sig med disse 81 % til visitationsfunktionen: For de 8 første mdr. af 2015 er således anvendt 27,0 mio. kr. til sundhedsfaglige visitatorer, 31,3 mio. kr. til visiterende læger (38,6 mio x 81%) (ekskl. vikarer) og ca. 10,7 mio. kr til visiterende vikarer (13,2 mio x 81 %, men dette kun for 7 mdr.), ialt ca. kr. 69,0 mio. kr. Altså i alt ca. 8,6 mio kr. pr. måned til 1813-visitationen. Men dette er således kun opgjort med omkostningerne til vikarer eks. moms

6 Er der moms for de fulde omkostninger til vikarerne, vil ovst. beløb til dækning af visiterende vikarer således blive forøget fra de anførte 10,7 til 13,4 mio. kr. Og ligeledes uden inddragelse af lønomkostninger til sygefravær og personaleintroduktion. Ved 3-4 % sygefravær vil beløbet således forøges med 2-3 mio. kr. Som anført ovf. fremgår det af administrationens skrivelse, at der er gennemsnitligt 2506 telefonopkald pr. døgn. Per måned vil der således være ca opkald. Med de ovenfor anførte omkostninger følger heraf, at hver enkelt telefoniske patientkontakt som minimum vil indebære en lønomkostning til visitationspersonalet på gennemsnitligt 8,6 mio kr / = ca. 115 kr. pr. opkald. Det lyder relativt dyrt. Jeg skal derfor anmode om at få oplyst, hvad de tilsvarende omkostninger var under den tidligere lægevagtsordning. M.a.o. hvilket honorarbeløb fik lægerne udbetalt - i gennemsnit - pr. telefoniske kontakt under den tidligere lægevagtsordning? 20) Endvidere skal jeg anmode om at få oplyst, hvad der er det gennemsnitlige honorar (til de visiterende læger) per telefonisk patientkontakt i de øvrige fire regioners aktuelle lægevagtsordninger. I løbet af 2015 er økonomien i 1813 akuttelefonen løbende blevet forværret. Ved 2. økonomirapport blev skønnet en overskridelse af budgettet på 12 mio. kr, som ved 3. økonomirapport var steget med yderligere 5 mio. kr. Og ved den nye budgetaftale er så tilført 20 mio. kr. Det fremgår af 3. økonomirapport 2015, side 7, at man fra administrationens side vil løse udfordringen gennem rekruttering og fastholdelsestiltag og ved indførelse af nye lønmodeller. Derudover er virksomheden i gang med en produktivitetsanalyse samt gradvis udfasning af vikarbureau på lægesiden og reduktion i lægebemanding af mangel på sygeplejersker. 21) Det fremgår af de senest offentliggjorte tal for ventetiden ved 1813-telefonen, fra bilaget til pkt. 16 til forretningsudvalgets møde d. 9/6-2015, at man i foråret 2015 kom helt ned på, at kun 30-40% af opkaldene blev besvaret inden for 3 minutter, % inden for 5 minutter og fortsat kun 70 % inden for 10 minutter. Jeg er endvidere blevet orienteret om, at det i september 2015 fortsat kun var ca. 50 %, som blev besvaret indenfor 3 minutter og kun godt 80% inden for 10 minutter. Af årsberetningen for 2013 for den tidligere lægevagt (fra maj 2014), tabel 8.1, fremgår derimod, at ca. 85% af opkaldene da blev besvaret inden for 2 minutter, 89% inden for 3 minutter og 92% inden for 4 minutter. Selvom det samlede antal opkald lå på samme niveau, som nu i 1813.

7 Forskellen på de to systemer er dels bemandingen, og dels edb-system og honoreringsstruktur. Ved den tidligere lægevagt blev telefonvisitation, ifølge mine oplysninger, på selv de mest belastede tidspunkter varetaget af ialt kun 14 erfarne speciallæger i almen medicin. Ved 1813 udgør disse derimod kun et klart mindretal. I stedet er det samlede tilsatte personale, læger og sygeplejersker, så til gengæld talmæssigt 2-4 gange større end ved den tidligere lægevagt. Ventetidsstatistikkerne turde dermed indikere, at man for at nedbringe ventetiderne på 1813 bl.a. skulle tilføre flere erfarne speciallæger i almen medicin, snarere end andre personalegrupper. Jeg skal derfor anmode administrationen om at oplyse, hvorledes en reduktion af antallet af læger til fordel for flere sygeplejersker skulle kunne forbedre effektiviteten ved ) Så vidt jeg er orienteret, var det på den tidligere lægevagt relativt uproblematisk for de visiterende læger at afklare telefoniske henvendelser pr. time, med de da tilsatte erfarne speciallæger i almen medicin. Med de ca opkald pr. døgn, som akuttelefonen i gennemsnit modtager, skulle håndteringen heraf således kun fordre ca. 170 lægetimer pr. døgn, hvis man kunne sikre sig lige så effektive og erfarne læger, som ved den tidligere lægevagt. Med den nuværende honorering på knapt 800 kr/time ville basisudgiften til disse 170 lægetimer beløbe sig til ca kr. pr. døgn, dvs. i alt ca. 4 mio. kr pr måned. Og dette er således kun ca. 45 % af de nuværende månedlige lønomkostninger. Der ville derfor også være rigelig plads til, at man netop for at sikre rekrutteringen af de mest kompetente og effektive læger kunne indføre en mere incitamentsbaseret honorarstruktur, med et element af honorering pr. ydelse, selvom dette eventuelt ville øge den gennemsnitlige honorering pr. time. Og allerede på nuværende tidspunkt har regionen åbenbart en lønomkostning på omkring 1000 kr./time (eller mere) til lægerne fra vikarbureauet, som for de flestes vedkommende tværtimod hverken er speciallæger eller særligt erfarne. Jeg skal derfor også af denne årsag anmode administrationen om at oplyse, hvorfor man i stedet for at øge antallet af erfarne læger med speciale i almen medicin nu åbenbart har til hensigt at nedbringe antallet af læger til fordel for flere sygeplejersker, og hvorledes et sådant tiltag skulle kunne øge effektiviteten. 23) I tilknytning til den seneste beslutning om at tilføre yderligere økonomiske midler til akuttelefonen bragte Metroexpress en kort artikel, hvor blandt andet professor i sundhedsøkonomi, Kjeld Møller Pedersen, udtalte, at man ikke ville kunne rette op på 1813 blot ved at tilføre flere økonomiske midler, men derimod var nødt til at få flere almenmedicinere ombord. Jeg skal anmode administrationen om at kommentere denne tilkendegivelse. Endvidere skal jeg anmode om at få følgende oplyst vedr. økonomien:

8 24) Hvilket beløb udgør de løbende telefonomkostninger for 1813? 25) Hvilket beløb udgør den samlede investering i lokaleindretning, edb-udstyr og telefonudstyr for 1813-centralen? 26) Hvad er huslejen for 1813-centralen? 27) Hvad er de samlede udgifter til de kontraherede taxitimer til 1813? 28) Hvorledes har udgifterne til ambulance- og sygetransport udviklet sig i perioden ? 29) Hvilket beløb udgør de samlede personaleomkostninger til det administrative personale ved 1813, direktionen, vicedirektører, enhedschefer, sektionsledere, vagtplanlæggere, dispatchere og øvrige administrative personale? 30) Hvad er personaleomkostningerne til direktionen? Vedrørende ambulancekørsler og akutte indlæggelser: 31) Jeg skal anmode om at få oplyst antallet af ambulancekørsler og sygetransporter opgjort kvartalsvist for perioden 2012 til 2015, men yderligere opdelt efter tidspunkt: a) hverdage 8-16, b) hverdage og c) lør-, søn- og helligdage ) Jeg skal anmode om at få oplyst antallet af akutte indlæggelser opgjort kvartalsvist for perioden 2012 til 2015, men yderligere opdelt efter tidspunkt: a) hverdage 8-16, b) hverdage og c) lør-, søn- og helligdage ) Jeg skal anmode om at få oplyst antallet af akutte indlæggelser på børneafdelinger opgjort kvartalsvist for perioden 2012 til 2015, men yderligere opdelt efter tidspunkt: a) hverdage 8-16, b) hverdage og c) lør-, søn- og helligdage Endeligt skal jeg anmode om at få oplyst følgende vedrørende vagtklinikkerne: 34) Det bedes oplyst hvad de samlede lønomkostninger til lægepersonalet udgjorde for 2014 og de første tre kvartaler 2015, opgjort for hhv. de etablerede voksenmodtagelser (med 10 vagtklinikker) og de etablerede børnemodtagelser (med vagtklinikker på 4 hospitaler). 35) Det ønskes oplyst, hvilke opnormeringer af plejepersonale og sekretærer, der er gennemført på de anførte akutmodtagelser i tilknytning til etableringen af disse vagtklinikker og børneklinikker, og de samlede lønomkostninger hertil. 36) Det ønskes oplyst, hvilke personalemæssige opnormeringer, der herudover er gennemført på akutmodtagelserne i tilknytning til etableringen af EVA (det entrengede visitationssystem) og de samlede lønomkostninger hertil. 37) Det ønskes oplyst, hvilke nye ledelses- eller administrative funktioner, der er oprettet på de enkelte hospitaler i tilknytning til etableringen af EVA, herunder f.eks. nye overlægestillinger eller administrativt personale, og de samlede lønomkostninger hertil. 38) Det ønskes oplyst, hvilke opnormeringer, der er gennemført på regionens børneafdelinger i tilknytning til etableringen af EVA og de nye børneklinikker, og de samlede lønomkostninger hertil.

9 39) Det ønskes oplyst, hvad de samlede omkostninger har været til den fysiske etablering af de nye vagtklinikker, dvs. f.eks. til lokaleindretning, edb-udstyr, og adgangskontroludstyr.

Vedrørende forholdet mellem de lægefaglige og de sygeplejefaglige visitatorer:

Vedrørende forholdet mellem de lægefaglige og de sygeplejefaglige visitatorer: Center for Sundhed Hospitalsplanlægning Kongens Vænge 2 3400 Hillerød POLITIKERSPØRGSMÅL Opgang B & D Telefon 3866 6000 Mail csu@regionh.dk Journal nr.: 15017314 Sagsbeh..: Thomas Pihl Dato: 17. december

Læs mere

1) Hvorfor valgte Regionsrådets sekretariat ikke at fremsende dette brev til medlemmerne af Regionsrådet?

1) Hvorfor valgte Regionsrådets sekretariat ikke at fremsende dette brev til medlemmerne af Regionsrådet? Center for Sundhed Hospitalsplanlægning Kongens Vænge 2 3400 Hillerød POLITIKERSPØRGSMÅL Opgang B & D Telefon 3866 6000 Mail csu@regionh.dk Journal nr.: 15012469 Sagsbeh..: Thomas Pihl Dato: 20. oktober

Læs mere

2) Hvordan er ventetiden i telefonen gennemsnitligt i Region Midt og i Hovedstaden for Lægevagten (Region Midt) og 1813 (RegionH).

2) Hvordan er ventetiden i telefonen gennemsnitligt i Region Midt og i Hovedstaden for Lægevagten (Region Midt) og 1813 (RegionH). Center for Sundhed Kongens Vænge 2, 3400 Hillerød POLITIKERSPØRGSMÅL Opgang B og D Telefon 3866 6002 Direkte 38666064 Web regionh.dk Journal-nr.: 19000685 Ref.: ngot/rikand Dato: 25. januar 2019 Spørgsmål

Læs mere

Spørgsmå l & Svår om EVA

Spørgsmå l & Svår om EVA Spørgsmå l & Svår om EVA Hvad betyder det, at Region Hovedstaden hjemtager lægevagten? Lægevagten i hovedstadsregionen har hidtil været drevet af privatpraktiserende læger. Når Region Hovedstaden fra 1.

Læs mere

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 582 Offentligt

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 582 Offentligt Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2013-14 SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 582 Offentligt Center for Sundhed Hospitalsplanlægning Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Opgang B Telefon 3866 6000 Mail planogudvikling@regionh.dk

Læs mere

3) Har man tænkt over de epidemiologiske forhold (eks influenzaborgere der blandes med syge AMA pt er)

3) Har man tænkt over de epidemiologiske forhold (eks influenzaborgere der blandes med syge AMA pt er) Koncern Plan, Udvikling og Kvalitet POLITIKERSPØRGSMÅL Spørgsmål nr.: 191 Dato: 14. december 2013 Stillet af: Finn Rudaizky (O) Besvarelse udsendt den: 19. december 2013 Enhed for Hospitals- og Psykiatriplanlægning

Læs mere

Derudover gives en status på kvalitetsopfølgning i Den Præhospitale Virksomhed.

Derudover gives en status på kvalitetsopfølgning i Den Præhospitale Virksomhed. Til: Forretningsudvalget Center for Sundhed Hospitalsplanlægning Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Opgang B & D Telefon 3866 6000 Direkte 38666019 Mail csu@regionh.dk Ref.: mlau Dato: 4. maj 2015 Status for

Læs mere

I 2012 udgjorde den samlede aktivitet:

I 2012 udgjorde den samlede aktivitet: BILAG Notat om forventet aktivitet på Akuttelefonen 1813 og i akutmodtagelser/- klinikker Dette notat redegør for de volumenmæssige forudsætninger i forbindelse med integrationen af den overenskomstbestemte

Læs mere

Spørgsmål 1 Jeg vil gerne vide, om Region Hovedstaden efter indførslen af 1813 har haft flere ambulancekørsler

Spørgsmål 1 Jeg vil gerne vide, om Region Hovedstaden efter indførslen af 1813 har haft flere ambulancekørsler Center for Sundhed Enhed for Hospitalsplanlægning POLITIKERSPØRGSMÅL Kongens Vænge 2 3400 Hilllerød Opgang B & D Telefon 38666000 Mail csu@regionh.dk Journalnummer: 17035631 Sagsbeh..: cran Spørgsmål nr.:

Læs mere

Emne: Etablering af enstrenget akutberedskab i Region Hovedstaden

Emne: Etablering af enstrenget akutberedskab i Region Hovedstaden REGION HOVEDSTADEN Ekstraordinært forretningsudvalgsmøde den 12. marts 2013 Sag nr. 1 Emne: Etablering af enstrenget akutberedskab i Region Hovedstaden Bilag 2 og Bilag 3 Bilag 2 PLO HOVEDSTADEN Forretningsudvalget

Læs mere

Opfølgning på COWIs og KORAs evalueringer

Opfølgning på COWIs og KORAs evalueringer Center for Sundhed Hospitalsplanlægning Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Opgang B & D Telefon 3866 6000 Mail csu@regionh.dk Ref.: Thomas Pihl Dato: 22. januar 2015 Opfølgning på COWIs og KORAs evalueringer

Læs mere

Aktivitet og ventetid i enstrenget og visiteret akutsystem i januar til marts 2014

Aktivitet og ventetid i enstrenget og visiteret akutsystem i januar til marts 2014 Til: Forretningsudvalget Center for Sundhed Hospitalsplanlægning Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Opgang B & D Telefon 3866 6000 Direkte 3866 6045 Mail planogudvikling@regionh.dk Journal nr.: 14000172 Ref.:

Læs mere

Status for aktivitet og ventetid i enstrenget og visiteret akutsystem

Status for aktivitet og ventetid i enstrenget og visiteret akutsystem Til: Forretningsudvalget Center for Sundhed Hospitalsplanlægning Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Opgang B & D Telefon 3866 6000 Direkte 38666019 Mail csu@regionh.dk Journal nr.: 14013956 Ref.: mlau Dato:

Læs mere

Marts Rigsrevisionens notat om beretning om. Region Hovedstadens akuttelefon 1813

Marts Rigsrevisionens notat om beretning om. Region Hovedstadens akuttelefon 1813 Marts 2019 Rigsrevisionens notat om beretning om Region Hovedstadens akuttelefon 1813 Fortsat notat til Statsrevisorerne 1 Opfølgning i sagen om Region Hovedstadens akuttelefon 1813 (beretning nr. 17/2016)

Læs mere

Derudover gives en status på kvalitetsopfølgningen i Den Præhospitale Virksomhed.

Derudover gives en status på kvalitetsopfølgningen i Den Præhospitale Virksomhed. Til: Forretningsudvalget Center for Sundhed Hospitalsplanlægning Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Opgang B & D Telefon 3866 6000 Direkte 38666019 Mail csu@regionh.dk Ref.: mlau Dato: 1. juni 2015 Status for

Læs mere

Status for aktivitet og iværksatte initiativer til optimering af driften af Akuttelefonen

Status for aktivitet og iværksatte initiativer til optimering af driften af Akuttelefonen Til: Regionsrådet Center Sundhed Hospitalsplanlægning Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Opgang B & D Telefon 3866 6000 Direkte 3866 6045 Mail planogudvikling@regionh.dk Journal nr.: 14000172 Ref.: NBRE / AS

Læs mere

I det følgende gives en status for opkald til Akuttelefonen 1813 fra 1. januar til den 9. januar.

I det følgende gives en status for opkald til Akuttelefonen 1813 fra 1. januar til den 9. januar. Center for Sundhed Hospitalsplanlægning Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Til: Regionsrådet Opgang Blok B Telefon 3866 6000 Direkte 36666011 Mail planogudvikling@regionh.dk Web www.regionh.dk Journal nr.:

Læs mere

Derudover gives en status på kvalitetsopfølgning i Den Præhospitale Virksomhed.

Derudover gives en status på kvalitetsopfølgning i Den Præhospitale Virksomhed. Bilag 1 - Side -1 af 8 Center for Sundhed Til: Forretningsudvalget Hospitalsplanlægning Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Opgang B & D Telefon 3866 6000 Direkte 38666019 Mail csu@regionh.dk Ref.: mlau Dato:

Læs mere

Tillæg til vagtaftalen mellem Region Midtjylland og praksisudvalget i Region Midtjylland om et udvidet samarbejde på akutområdet

Tillæg til vagtaftalen mellem Region Midtjylland og praksisudvalget i Region Midtjylland om et udvidet samarbejde på akutområdet Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Hospitalsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 5000 www.regionmidtjylland.dk Tillæg til vagtaftalen mellem Region Midtjylland og praksisudvalget

Læs mere

Nyt enstrenget og visiteret akutsystem i Region Hovedstaden Pr. 1. januar 2014

Nyt enstrenget og visiteret akutsystem i Region Hovedstaden Pr. 1. januar 2014 Nyt enstrenget og visiteret akutsystem i Region Hovedstaden Pr. 1. januar 2014 Freddy Lippert, Direktør for Den Præhospitale Virksomhed Peter Gjersøe, Enhedschef for Akuttelefonen 1813 DAGSORDEN 1. Velkommen

Læs mere

Bemærkninger vedr. brev fra ændring af organisering af lægevagten:

Bemærkninger vedr. brev fra ændring af organisering af lægevagten: Koncern Praksis Direktør Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Opgang Blok D, stuen Telefon 38 6650 00 Direkte 38 66 52 06 Fax Bemærkninger vedr. brev fra ændring af organisering af lægevagten: Dato: 11. marts

Læs mere

Anvendelse af vikarer på sygehusene

Anvendelse af vikarer på sygehusene Kapitel 8 78 Anvendelse af vikarer på sygehusene Brug af vikarer er en naturlig del af det at drive et sygehusvæsen. Det kan være hensigtsmæssigt at bruge vikarer til for eksempel at lukke huller i forbindelse

Læs mere

PLO Analyse Det koster kun ca kr. om året at have fri adgang til praktiserende læge

PLO Analyse Det koster kun ca kr. om året at have fri adgang til praktiserende læge PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION PLO Analyse Det koster kun ca. 1.400 kr. om året at have fri adgang til praktiserende læge Hovedbudskaber I gennemsnit koster det samfundet 1.405 kr. pr. borger at have

Læs mere

Akuttelefonen Den Præhospitale Virksomhed Telegrafvej Ballerup. 20. november Den organisatoriske tilsynssag om Akuttelefonen 1813 lukkes

Akuttelefonen Den Præhospitale Virksomhed Telegrafvej Ballerup. 20. november Den organisatoriske tilsynssag om Akuttelefonen 1813 lukkes Akuttelefonen Den Præhospitale Virksomhed Telegrafvej 5 2750 Ballerup 20. november 2014 Den organisatoriske tilsynssag om Akuttelefonen 1813 lukkes Sundhedsstyrelsen har den 8. august 2014 modtaget svar

Læs mere

K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN Regionsrådet UNDERUDVALGET VEDR. HOSPITALSSTRUKTUR

K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN Regionsrådet UNDERUDVALGET VEDR. HOSPITALSSTRUKTUR K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN Regionsrådet UNDERUDVALGET VEDR. HOSPITALSSTRUKTUR Tirsdag den 27. marts 2007 Kl. 16.30 Regionsgården i Hillerød, mødelokale H-3 Møde nr. 2 Medlemmer: Knud Andersen

Læs mere

Sammenfatning af kortlægningsrapport om de regionale lægevagtsordninger og akuttelefon 1813 fra VIVE - med fokus på Region Syddanmark

Sammenfatning af kortlægningsrapport om de regionale lægevagtsordninger og akuttelefon 1813 fra VIVE - med fokus på Region Syddanmark Sammenfatning af kortlægningsrapport om de regionale lægevagtsordninger og akuttelefon 1813 fra VIVE - med fokus på Region Syddanmark Baggrund I september 2018 offentliggjorde analysecenter VIVE en rapport

Læs mere

Region Hovedstaden Akutberedskab. Årsrapportdata

Region Hovedstaden Akutberedskab. Årsrapportdata Årsrapportdata - 2018 Indhold 1-1-2 1813 1-1-2 1-1-2 opkald er kun respons på borgere, der har ringet til 1-1-2 og ikke ambulancebestillinger, eller opkald der er viderestillet fra 1813. Grunden til at

Læs mere

Eskild Klausen Fredslund. Enstrenget og visiteret akutsystem i Region Hovedstaden. Teknisk og økonomisk analyse

Eskild Klausen Fredslund. Enstrenget og visiteret akutsystem i Region Hovedstaden. Teknisk og økonomisk analyse Eskild Klausen Fredslund Enstrenget og visiteret akutsystem i Region Hovedstaden Teknisk og økonomisk analyse Enstrenget og visiteret akutsystem i Region Hovedstaden Teknisk og økonomisk analyse kan hentes

Læs mere

Eskild Klausen Fredslund. Enstrenget og visiteret akutsystem i Region Hovedstaden. Teknisk og økonomisk analyse

Eskild Klausen Fredslund. Enstrenget og visiteret akutsystem i Region Hovedstaden. Teknisk og økonomisk analyse Eskild Klausen Fredslund Enstrenget og visiteret akutsystem i Region Hovedstaden Teknisk og økonomisk analyse Enstrenget og visiteret akutsystem i Region Hovedstaden Teknisk og økonomisk analyse kan hentes

Læs mere

Danske Regioners oplæg til fremtidens akutberedskab bygger på følgende indsatsområder:

Danske Regioners oplæg til fremtidens akutberedskab bygger på følgende indsatsområder: N O T A T Debatoplæg: Fremtidens akutberedskab - fra vision til handling 20-04-2006 Sag nr. 06/398 Dokumentnr. 24261/06 Resume: Regionernes ambition er at skabe et sundhedsvæsen, som er internationalt

Læs mere

2.0 Indledning til registerstudie af forbrug af sundhedsydelser

2.0 Indledning til registerstudie af forbrug af sundhedsydelser 2. Indledning til registerstudie af forbrug af sundhedsydelser I det følgende beskrives sygdomsforløbet i de sidste tre leveår for -patienter på baggrund af de tildelte sundhedsydelser. Endvidere beskrives

Læs mere

PATIENTOPLEVETKVALITET 2013

PATIENTOPLEVETKVALITET 2013 Patientoplevetkvalitet Antal besvarelser: 59 Svarprocent: 45% PATIENTOPLEVETKVALITET 213 Patientoplevetkvalitet 213 FORORD 1 Patientoplevet kvalitet Her er dine resultater fra undersøgelsen af den patientoplevede

Læs mere

Resultatrapport 4/2012

Resultatrapport 4/2012 Resultatrapport 4/2012 Resultater på ældreområdet Denne resultatrapport giver en status på udviklingen i udgifter og indsatser på området samt de effekter, der kommer ud af indsatserne og udgifterne. Rapporten

Læs mere

Udarbejdet af Enheden for Brugerundersøgelser på vegne af Region Hovedstaden

Udarbejdet af Enheden for Brugerundersøgelser på vegne af Region Hovedstaden - Telefonisk tilgængelighed i almen praksis. Undersøgelse af muligheden for telefonisk kontakt blandt samtlige alment praktiserende læger i Region Hovedstaden Udarbejdet af Enheden for Brugerundersøgelser

Læs mere

Mulige fremtidige løsningsmodeller for Akut(læge)bil Bornholm

Mulige fremtidige løsningsmodeller for Akut(læge)bil Bornholm Den Præhospitale Virksomhed Direktionen Mulige fremtidige løsningsmodeller for Akut(læge)bil Bornholm Sundhedsudvalget den 10. februar 2017 Oversigt Hvad er udfordringen den faglige og den politiske De

Læs mere

Lægefaglige udfordringer på plejehjem - et kommunalt perspektiv

Lægefaglige udfordringer på plejehjem - et kommunalt perspektiv Lægefaglige udfordringer på plejehjem - et kommunalt perspektiv Jens Egsgaard, sundhedschef Københavns Kommune www.kk.dk Side 2 / Agenda > Udfordringer for læger og plejehjem > Ønsker til samarbejdet >

Læs mere

Læge Jan Værnet kritiserer akutberedskab for dødsfald. Jan Værnet begriber ikke, hvorfor det aldrig lykkes kvinden at komme til at tale med en læge.

Læge Jan Værnet kritiserer akutberedskab for dødsfald. Jan Værnet begriber ikke, hvorfor det aldrig lykkes kvinden at komme til at tale med en læge. Sekretariatet Sekretariat for formand og koncerndirektion POLITIKERSPØRGSMÅL Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Telefon 38 66 50 00 Web www.regionh.dk CVR/SE-nr: 29 19 06 23 Sagsbeh..: LJ/SEK Dato: 14. juni

Læs mere

Notat AMK vagtcentral Fremtidig organisering og økonomi

Notat AMK vagtcentral Fremtidig organisering og økonomi Område: Sundhedsområdet Afdeling: Planlægning og Udvikling Journal nr.: 14/24519 Dato: 23. februar 2015 Udarbejdet af: Malene Jeppesen E mail: Malene.Jeppesen@rsyd.dk Telefon: 76631431 Notat AMK vagtcentral

Læs mere

PATIENTOPLEVETKVALITET 2013

PATIENTOPLEVETKVALITET 2013 Patientoplevetkvalitet Antal besvarelser: 59 PATIENTOPLEVETKVALITET 23 Svarprocent: 45% FORORD Patientoplevet kvalitet Her er dine resultater fra undersøgelsen af den patientoplevede kvalitet i speciallægepraksis,

Læs mere

1. Baggrund. 1 Aktuel medicinering er en oplistning af en patients aktuelle lægemiddelordinationer. Læger er kun forpligtet til at

1. Baggrund. 1 Aktuel medicinering er en oplistning af en patients aktuelle lægemiddelordinationer. Læger er kun forpligtet til at Forlængelse af implementeringsaftale mellem KL, Danske Regioner og Praktiserende Lægers Organisation om oprydning i forbindelse med igangsætningsindsats i forhold til implementering af FMK i kommunerne

Læs mere

PATIENTOPLEVETKVALITET 2013

PATIENTOPLEVETKVALITET 2013 Patientoplevetkvalitet Antal besvarelser: 8 PATIENTOPLEVETKVALITET 23 Svarprocent: 62% FORORD Patientoplevet kvalitet Her er dine resultater fra undersøgelsen af den patientoplevede kvalitet i speciallægepraksis,

Læs mere

Forslag til disponering af 200 mio. kr. til påtrængende udgiftsbehov på sundhedsområdet

Forslag til disponering af 200 mio. kr. til påtrængende udgiftsbehov på sundhedsområdet Forslag til disponering af 200 mio. kr. til påtrængende udgiftsbehov på sundhedsområdet Styrkelse af det akutte område og beredskab mod overbelægning (5 mio. kr.) I budgettet for 2013 indgår 25 mio. kr.

Læs mere

Sundheds- og Ældreudvalget SUU Alm.del Bilag 68 Offentligt

Sundheds- og Ældreudvalget SUU Alm.del Bilag 68 Offentligt Sundheds- og Ældreudvalget 2015-16 SUU Alm.del Bilag 68 Offentligt N O T A T 10-11-2015 Sag nr. 14/123 Dokumentnr. 56006/15 Status for indsatsen på regionernes afdelinger med særligt ansvar for patienter

Læs mere

Langt sværere at få besøg af en vagtlæge i hovedstaden - UgebrevetA4.dk Langt sværere at få besøg af en vagtlæge i hovedstaden

Langt sværere at få besøg af en vagtlæge i hovedstaden - UgebrevetA4.dk Langt sværere at få besøg af en vagtlæge i hovedstaden 1813 Langt sværere at få besøg af en vagtlæge i hovedstaden Af Irene Manteufel Onsdag den 26. september 2018 Syge i hovedstaden skal ikke regne med let at kunne få besøg af en vagtlæge. Det er nemlig blevet

Læs mere

Et sammenhængende akutsystem

Et sammenhængende akutsystem N O T A T 17-12-2009 Et sammenhængende akutsystem 1. Indledning Nærværende notat beskriver regionernes forslag til et fremtidigt sammenhængende akutsystem. Forslaget koncentrerer sig om den regionale del

Læs mere

Udvikling i lægers brug af sygebesøg i hjemmet blandt ældre

Udvikling i lægers brug af sygebesøg i hjemmet blandt ældre A NALYSE Udvikling i lægers brug af sygebesøg i hjemmet blandt ældre Af Bodil Helbech Hansen Formålet med denne analyse er at belyse almen praktiserende lægers brug af sygebesøg i borgernes hjem blandt

Læs mere

Fælles information lægevagten ny akutaftale 4. september 2012

Fælles information lægevagten ny akutaftale 4. september 2012 Fælles information lægevagten ny akutaftale 4. september 2012 Akutaftalens 2. del med enstrenget visitation og udvidet samarbejde i akutafdelinger implementeres nu. I denne information finder du generel

Læs mere

Vikarforbrug, sygefravær og rekruttering i døgnplejen

Vikarforbrug, sygefravær og rekruttering i døgnplejen Vikarforbrug, sygefravær og rekruttering i døgnplejen Baggrund På fællesmøde mellem Velfærdsudvalget og Ældrerådet den 14. september 2017 var der dialog om vikarforbruget, sygefravær og rekruttering i

Læs mere

BILAG 2 6.august 2006 NOTAT

BILAG 2 6.august 2006 NOTAT BILAG 2 6.august 2006 NOTAT Oplæg til lægevagten i Region Syddanmark til brug for drøftelse i Arbejdsgruppen vedr. samarbejde med kommunerne på sundhedsområdet den 17. august 2006. 1. Indledning. På embedsmandsplan

Læs mere

PLO s politik på akutområdet

PLO s politik på akutområdet PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION Dato 7. april 2018 Sagsnr. 2016-1673 Aktid. 582392 PLO s politik på akutområdet 1. Indledning Alment praktiserende læger varetager det akutte beredskab hele døgnet i Region

Læs mere

DET FÆLLES MEDICIN KORT HØRING AF SYDDANSKE KOMMUNER

DET FÆLLES MEDICIN KORT HØRING AF SYDDANSKE KOMMUNER DET FÆLLES MEDICIN KORT HØRING AF SYDDANSKE KOMMUNER Side 1 af 5 Indledning Hermed de syddanske kommuners fælleskoordinerede svar vedrørende interessen for og opbakningen til en implementeringsaftale om

Læs mere

Fremtidige driftsbetingelser for de medicinske afdelinger. Organiseringen af den akutte medicinske funktion i de kommende akutcentre

Fremtidige driftsbetingelser for de medicinske afdelinger. Organiseringen af den akutte medicinske funktion i de kommende akutcentre Organiseringen af den akutte medicinske funktion i de kommende akutcentre Thomas Gjørup Klinikchef, Steno Diabetes Center Formand for Dansk Selskab for Intern Medicin Overlægeforeningens Årsmøde Frede-ricia

Læs mere

Aftale om tilrettelæggelse af lægevagten i Region Sjælland

Aftale om tilrettelæggelse af lægevagten i Region Sjælland Aftale om tilrettelæggelse af lægevagten i Region Sjælland 1. Vagtordningens formål Formålet med denne aftale er at sikre borgerne i Region Sjælland en god og sikker lægebetjening uden for de praktiserende

Læs mere

PATIENTOPLEVETKVALITET 2013

PATIENTOPLEVETKVALITET 2013 Patientoplevetkvalitet Antal besvarelser: 62 PATIENTOPLEVETKVALITET 213 Svarprocent: 48% Patientoplevetkvalitet 213 FORORD 1 Patientoplevet kvalitet Her er dine resultater fra undersøgelsen af den patientoplevede

Læs mere

PATIENTOPLEVETKVALITET 2013

PATIENTOPLEVETKVALITET 2013 Patientoplevetkvalitet Antal besvarelser: 59 PATIENTOPLEVETKVALITET 23 Svarprocent: 45% FORORD Patientoplevet kvalitet Her er dine resultater fra undersøgelsen af den patientoplevede kvalitet i speciallægepraksis,

Læs mere

PATIENTOPLEVETKVALITET 2013

PATIENTOPLEVETKVALITET 2013 Patientoplevetkvalitet Antal besvarelser: 78 PATIENTOPLEVETKVALITET 3 Svarprocent: 6% FORORD Patientoplevet kvalitet Her er dine resultater fra undersøgelsen af den patientoplevede kvalitet i speciallægepraksis,

Læs mere

PLO s politik på akutområdet.

PLO s politik på akutområdet. PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION Dato 10-04-2010 Sagsnr. / Dok.nr. 2009-7786 / 330203 PLO s politik på akutområdet. 1. Indledning. Det akutte beredskab i det danske sundhedsvæsen er til debat for tiden.

Læs mere

Udvikling i lægers brug af besøg i hjemmet blandt ældre

Udvikling i lægers brug af besøg i hjemmet blandt ældre A N A LYSE Udvikling i lægers brug af besøg i hjemmet blandt ældre Af Bodil Helbech Hansen Formålet med denne analyse er at belyse almen praktiserende lægers brug af besøg i hjemmet blandt ældre patienter,

Læs mere

Budget 2014 beregning af udgifter til Psykiatriudvalgets prioriteringer

Budget 2014 beregning af udgifter til Psykiatriudvalgets prioriteringer KONCERN PLAN, UDVIKLING OG KVALITET Enhed for Hospitals- og Psykiatriplanlægning Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Opgang Blok B Telefon 3866 5000 Direkte 3866 6015 Web www.regionh.dk Journal nr.: 12004541

Læs mere

Aktiviteten i akutklinikkerne

Aktiviteten i akutklinikkerne Regionshuset Viborg Koncernøkonomi Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Aktiviteten i akutklinikkerne Spareplanens spor 1: Akutområdet, forslag nr.2 om omlægning

Læs mere

Opfølgende hjemmebesøg de kommunalt lægeligeudvalgs vurdering af samarbejdet mellem kommune og almen praksis

Opfølgende hjemmebesøg de kommunalt lægeligeudvalgs vurdering af samarbejdet mellem kommune og almen praksis Afdeling: Sundhedssamarbejde og Kvalitet Udarbejdet af: Katrine Dennak (RSYD) Christina Ryborg (FKS) Anders Fournaise (RSYD) Journal nr.: 13/15214 E-mail: Anders.Fournaise@rsyd.dk Dato: 15. december 2015

Læs mere

Dette notat samler en række økonomiske og aktivitetsmæssige fakta i relation til de praktiserende læger.

Dette notat samler en række økonomiske og aktivitetsmæssige fakta i relation til de praktiserende læger. N O T A T Fakta om økonomi og aktivitet i almen praksis Dette notat samler en række økonomiske og aktivitetsmæssige fakta i relation til de praktiserende læger. 10-11-2012 Udgiftsvæksten i almen praksis

Læs mere

PATIENTOPLEVETKVALITET 2013

PATIENTOPLEVETKVALITET 2013 Patientoplevetkvalitet Antal besvarelser: 7 PATIENTOPLEVETKVALITET 213 Svarprocent: 54% FORORD 1 Patientoplevet kvalitet Her er dine resultater fra undersøgelsen af den patientoplevede kvalitet i speciallægepraksis,

Læs mere

PATIENTOPLEVETKVALITET 2013

PATIENTOPLEVETKVALITET 2013 Patientoplevetkvalitet Antal besvarelser: 69 PATIENTOPLEVETKVALITET 23 Svarprocent: 53% Patientoplevetkvalitet 23 FORORD Patientoplevet kvalitet Her er dine resultater fra undersøgelsen af den patientoplevede

Læs mere

SUNDHEDSDÆKNING. på Region Sjællands mindre øer. Praksisplanudvalget for almen praksis. Side 1

SUNDHEDSDÆKNING. på Region Sjællands mindre øer. Praksisplanudvalget for almen praksis. Side 1 SUNDHEDSDÆKNING på Region Sjællands mindre øer Praksisplanudvalget for almen praksis Side 1 1. Indledning og baggrund Praksisplanudvalget har i planperioden 2014-2018 besluttet at have særlig fokus på

Læs mere

PATIENTOPLEVETKVALITET 2013

PATIENTOPLEVETKVALITET 2013 Patientoplevetkvalitet Antal besvarelser: 56 PATIENTOPLEVETKVALITET 23 Svarprocent: 43% FORORD Patientoplevet kvalitet Her er dine resultater fra undersøgelsen af den patientoplevede kvalitet i speciallægepraksis,

Læs mere

Den 24. juni 2002 afgav jeg opfølgningsrapport (nr. 1) hvori jeg bad om nogle oplysninger mv.

Den 24. juni 2002 afgav jeg opfølgningsrapport (nr. 1) hvori jeg bad om nogle oplysninger mv. 1 Den 14. december 2001 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 2. april 2001 af Arresthuset i Ringsted. I rapporten bad jeg arresthuset og Direktoratet for Kriminalforsorgen om udtalelser mv.

Læs mere

Konkret krisestyring med generelle kapaciteter - Akuttelefon 1813 som eksempel. Sille Arildsen Konst. Administrationschef

Konkret krisestyring med generelle kapaciteter - Akuttelefon 1813 som eksempel. Sille Arildsen Konst. Administrationschef Konkret krisestyring med generelle kapaciteter - Akuttelefon 1813 som eksempel Sille Arildsen Konst. Administrationschef Den Præhospitale Virksomhed - Akutberedskabet i dag Regionens AMK-Vagtcentral (

Læs mere

N O T A T. 18. juni 2007 j.nr /1/KRSB

N O T A T. 18. juni 2007 j.nr /1/KRSB N O T A T Administrationens forlag til akutplan Region Midtjylland Region Midtjylland har d. 31. maj 2007 sendt Administrationens forslag til akutplan Region Midtjylland til forud for den politiske beslutningsproces

Læs mere

ORDINÆRT REGIONSRÅDSMØDE REGIONSRÅDSMØDE MØDETIDSPUNKT :00 MØDESTED REGIONSRÅDSSALEN MEDLEMMER. Side 1 af 7

ORDINÆRT REGIONSRÅDSMØDE REGIONSRÅDSMØDE MØDETIDSPUNKT :00 MØDESTED REGIONSRÅDSSALEN MEDLEMMER. Side 1 af 7 DAGSORDEN ORDINÆRT REGIONSRÅDSMØDE REGIONSRÅDSMØDE MØDETIDSPUNKT 20-08-2013 17:00 MØDESTED REGIONSRÅDSSALEN MEDLEMMER Side 1 af 7 Abbas Razvi Andreas Røpke Anne Ehrenreich Arly Eskildsen Bent Larsen Birgit

Læs mere

POLITIKERSPØRGSMÅL. Spørgsmål nr.: Dato: 18. maj 2017 Stillet af: Torben Kjær (Ø) Besvarelse udsendt den: 10. august 2017

POLITIKERSPØRGSMÅL. Spørgsmål nr.: Dato: 18. maj 2017 Stillet af: Torben Kjær (Ø) Besvarelse udsendt den: 10. august 2017 Center for Sundhed Enhed for Hospitalsplanlægning POLITIKERSPØRGSMÅL Kongens Vænge 2 3400 Hilllerød Opgang B & D Telefon 38666000 Mail csu@regionh.dk Journalnummer: 3545480 Sagsbeh..: cran Spørgsmål nr.:

Læs mere

E kommunikation. Praktiserende læge Michel kjeldsen. Praksiskonsulentordningen

E kommunikation. Praktiserende læge Michel kjeldsen. Praksiskonsulentordningen E kommunikation Praktiserende læge Michel kjeldsen 04-05-2012 Kommunal e-kommunikation Definition Ved e kommunikation forstås MedCom standarderne: Korrespondancebrev System Receptfornyelse (Sygehus)henvisning

Læs mere

Notat vedrørende Fast tilknyttede læger på plejecentre i Vejen Kommune Indstillinger Konsultation Undervisning/rådgivning

Notat vedrørende Fast tilknyttede læger på plejecentre i Vejen Kommune Indstillinger Konsultation Undervisning/rådgivning Notat vedrørende Fast tilknyttede læger på plejecentre i Vejen Kommune Udarbejdet af arbejdsgruppe bestående af Tina Jensen, Lene Storgaard og Bo Smith er Konsultation Sygeplejerskerne har den koordinerende

Læs mere

Et nyt korps af 112-førstehjælpere

Et nyt korps af 112-førstehjælpere Et nyt korps af 112-førstehjælpere I Region Midtjylland skal der etableres et korps af frivillige 112-førstehjælpere, som kan rykke ud ved mistanke om hjertestop og sikre borgerne hurtig og relevant førstehjælp,

Læs mere

Akutlægehelikopter i Jylland

Akutlægehelikopter i Jylland Akutlægehelikopter i Jylland v/ Jes Søgaard Anne Brøcker Susanne Reindahl Rasmussen Marie Brandhøj Wiuff Dansk Sundhedsinstitut Pressemøde Viborg d. 16. april 2012 16. april 2012 1 Akutlægehelikoptere

Læs mere

Sundhedsstyrelsens kvalitetsstandarder for kommunale akutfunktioner. Kirsten Hansen Sektionsleder, Sundhedsstyrelsen

Sundhedsstyrelsens kvalitetsstandarder for kommunale akutfunktioner. Kirsten Hansen Sektionsleder, Sundhedsstyrelsen Sundhedsstyrelsens kvalitetsstandarder for kommunale akutfunktioner Kirsten Hansen Sektionsleder, Sundhedsstyrelsen 18. JANUAR 2017 Styrket indsats for ældre medicinske patienter National handlingsplan

Læs mere

Hospitalsenheden Horsens Akuthospitalet og akutafdelingen på vej

Hospitalsenheden Horsens Akuthospitalet og akutafdelingen på vej Hospitalsenheden Horsens Akuthospitalet og akutafdelingen på vej Akut konference DR - 24. maj 2011 Ledende overlæge Ove Gaardboe Cheflæge Jørgen Schøler Kristensen Ekspertudvalget om målene i akutafdelingen

Læs mere

PLO Analyse Behov for praktiserende læger i 2030

PLO Analyse Behov for praktiserende læger i 2030 PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION PLO Analyse Behov for 5.000 praktiserende læger i 2030 Hovedbudskaber Antallet af kontakter til den praktiserende læge vil stige som følge af, at befolkningssammensætningen

Læs mere

Udviklingsgruppen vedr. data om økonomi og aktivitet

Udviklingsgruppen vedr. data om økonomi og aktivitet Udviklingsgruppen vedr. data om økonomi og aktivitet 8. september 2014 Kommunal kompensation for økonomiske effekter af Enstrenget Visiteret Akutsystem (EVA) I dette notat beskrives metode til kommunal

Læs mere

AKUTPLAN. Rubrik. for Region Midtjylland. Underrubrik. kort fortalt. Forslag i høring: 20. juni 14. september. Region Midtjylland

AKUTPLAN. Rubrik. for Region Midtjylland. Underrubrik. kort fortalt. Forslag i høring: 20. juni 14. september. Region Midtjylland AKUTPLAN Rubrik for Region Midtjylland Underrubrik kort fortalt Forslag i høring: 20. juni 14. september Bland dig i debatten se bagsiden Region Midtjylland Udgivet af Region Midtjylland 25. juni 2007

Læs mere

Det regionale beredskab i tilfælde af, at en stor del af de praktiserende læger udtræder af overenskomsten

Det regionale beredskab i tilfælde af, at en stor del af de praktiserende læger udtræder af overenskomsten Område: Sundhedsområdet Afdeling: Praksisafdelingen Journal nr.: 13/10812 Dato: 11. juni 2013 Udarbejdet af: Tine Canvin E-mail: Tine.Canvin@rsyd.dk Telefon: 76631409 Notat Det regionale beredskab i tilfælde

Læs mere

PATIENTOPLEVETKVALITET 2013

PATIENTOPLEVETKVALITET 2013 Patientoplevetkvalitet Antal besvarelser: 66 PATIENTOPLEVETKVALITET 213 Svarprocent: 64% FORORD 1 Patientoplevet kvalitet Her er dine resultater fra undersøgelsen af den patientoplevede kvalitet i speciallægepraksis,

Læs mere

UNDERSØGELSE AF BESØGSTIDER

UNDERSØGELSE AF BESØGSTIDER UNDERSØGELSE AF BESØGSTIDER Hej Sundhedsvæsen, der er et partnerskab mellem Dansk Selskab for Patientsikkerhed og TrygFonden, vil med denne undersøgelse belyse nogle af på strukturelle barrierer, som begrænser

Læs mere

NOTAT SERVICEMÅL I LÆGEVAGTEN

NOTAT SERVICEMÅL I LÆGEVAGTEN BILAG 3 17. maj 2006/FIJ, tilrettet 6. august 2006 NOTAT SERVICEMÅL I LÆGEVAGTEN 1. (Der foreligger nu et oplæg til lægevagtsordning i Region Syddanmark fra en embedsmands- og lægearbejdsgruppe. I dette

Læs mere

Gennemgang af forhandlingsresultatet OK ridefysioterapi

Gennemgang af forhandlingsresultatet OK ridefysioterapi Notat Danske Fysioterapeuter Gennemgang af forhandlingsresultatet OK 2018 - ridefysioterapi Danske Fysioterapeuter og Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN) indgik den 7. september 2018 en aftale om

Læs mere

PATIENTOPLEVETKVALITET 2013

PATIENTOPLEVETKVALITET 2013 Patientoplevetkvalitet Antal besvarelser: 4 PATIENTOPLEVETKVALITET 13 Svarprocent: 3% FORORD 1 Patientoplevet kvalitet Her er dine resultater fra undersøgelsen af den patientoplevede kvalitet i speciallægepraksis,

Læs mere

MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET Mette Fog Pedersen Svarprocent: 55

MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET Mette Fog Pedersen Svarprocent: 55 MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET 2017 Mette Fog Pedersen Svarprocent: 55 Læsevejledning Her er dine resultater fra målingen af patientoplevet kvalitet i speciallægeklinik, som blev gennemført i perioden

Læs mere

MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET Henrik P. Møller Svarprocent: 61

MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET Henrik P. Møller Svarprocent: 61 MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET 2017 Henrik P. Møller Svarprocent: 61 Læsevejledning Her er dine resultater fra målingen af patientoplevet kvalitet i speciallægeklinik, som blev gennemført i perioden

Læs mere

Elektronisk tilgængelighed i almen praksis, belyst gennem statistisk undersøgelse af e-konsultationer.

Elektronisk tilgængelighed i almen praksis, belyst gennem statistisk undersøgelse af e-konsultationer. Opgang Afsnit Telefon Direkte Fax Mail Web EAN-nr: Giro: Bank: CVR/SE-nr: Journal nr.: Ref.: Dato:12. april 2012 Elektronisk tilgængelighed i almen praksis, belyst gennem statistisk undersøgelse af e-konsultationer.

Læs mere

Sundhedsministerens redegørelse til Statsrevisorerne vedr. Rigsrevisionens beretning nr. 17/2016 om Region Hovedstadens akuttelefon 1813

Sundhedsministerens redegørelse til Statsrevisorerne vedr. Rigsrevisionens beretning nr. 17/2016 om Region Hovedstadens akuttelefon 1813 Holbergsgade 6 DK-1057 København K Sundhedsministeren Statsrevisorernes sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W sum.dk Dato: 25. august 2017

Læs mere

Bilag til rapporten Patienters Oplevelser af Region Hovedstadens Akuthjælp

Bilag til rapporten Patienters Oplevelser af Region Hovedstadens Akuthjælp Bilag - Patienters oplevelser af akuthjælp 2014 Region Hovedstaden Bilag til rapporten Patienters Oplevelser af Region Hovedstadens Akuthjælp - En del af en samlet evaluering af Region Hovedstadens akuthjælp

Læs mere

Indgåelse af aftale om oprydning i forbindelse med igangsætningsindsats i forhold til implementering af FMK i kommunerne

Indgåelse af aftale om oprydning i forbindelse med igangsætningsindsats i forhold til implementering af FMK i kommunerne REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN OK-Nyt Praksis nr. 031-14 (genfremsendes tidligere ved fejl udsendt som 033-14)

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om indsatsen mod momskarruselsvindel. November 2010

Notat til Statsrevisorerne om beretning om indsatsen mod momskarruselsvindel. November 2010 Notat til Statsrevisorerne om beretning om indsatsen mod momskarruselsvindel November 2010 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om indsatsen mod momskarruselsvindel (beretning

Læs mere

Responstider i Skanderborg Kommune

Responstider i Skanderborg Kommune Notat 20. marts 2019 Responstider i I notatet ses på responstid for A- og B-kørsler samt på en ny opgørelse over responstid for akutlægebiler. 1. Generelt om responstider I er det Præhospitalet, der har

Læs mere

Brancheforeningen for Privathospitaler og Klinikker, BPK, vil gerne takke for muligheden for at komme med bemærkninger til ovennævnte lovforslag.

Brancheforeningen for Privathospitaler og Klinikker, BPK, vil gerne takke for muligheden for at komme med bemærkninger til ovennævnte lovforslag. Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse sum@sum.dk sbpe@sum.dk 1. november 2013 Høringssvar over udkast til forslag til lov om ændring af sundhedsloven og lov om klageog erstatningsadgang inden for sundhedsvæsnet

Læs mere

Referat Kommunalt Lægeligt Udvalgsmøde

Referat Kommunalt Lægeligt Udvalgsmøde Referat Kommunalt Lægeligt Udvalgsmøde Dato: 15. december 2016 Tid: Kl. 16.30 18.30 Sted: Østergade 36, Grenaa Kommunalt Lægeligt Udvalg Navn: Henrik Fendinge Olsen, praktiserende læge Thyge Traulsen,

Læs mere

Aktivitet og ventetid i enstrenget og visiteret akutsystem i januar til april 2014

Aktivitet og ventetid i enstrenget og visiteret akutsystem i januar til april 2014 Til: Forretningsudvalget Center for Sundhed Hospitalsplanlægning Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Opgang B & D Telefon 3866 6000 Direkte 3866 6045 Mail planogudvikling@regionh.dk Journal nr.: 14000172 Ref.:

Læs mere

Årsberetning 2012. Region Hovedstadens Patientkontor. Patientkontor Region Hovedstaden. Koncern Organisation og Personale

Årsberetning 2012. Region Hovedstadens Patientkontor. Patientkontor Region Hovedstaden. Koncern Organisation og Personale Årsberetning 2012 Patientkontor Region Hovedstaden Koncern Organisation og Personale Region Hovedstadens Patientkontor Årsberetning 2012 Februar 2013 Indholdsfortegnelse Indledning... 4 Om patientkontoret...

Læs mere

Boligudvalget BOU alm. del - Svar på Spørgsmål 67 Offentligt

Boligudvalget BOU alm. del - Svar på Spørgsmål 67 Offentligt Boligudvalget BOU alm. del - Svar på Spørgsmål 67 Offentligt Folketingets Boligudvalg Departementet Holmens Kanal 22 1060 København K Dato:7.12.2006 Tlf. 3392 9300 Fax. 3393 2518 E-mail sm@sm.dk OKJ/ J.nr.

Læs mere

MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET Glyngdal Psykiatri Svarprocent: 52

MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET Glyngdal Psykiatri Svarprocent: 52 MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET 2017 Glyngdal Psykiatri Svarprocent: 52 Læsevejledning Her er dine resultater fra målingen af patientoplevet kvalitet i speciallægeklinik, som blev gennemført i perioden

Læs mere