REVEAL Patientassistent 9538/9539

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "REVEAL Patientassistent 9538/9539"

Transkript

1 REVEAL Patientassistent 9538/9539 Lægens håndbog

2

3 Følgende er varemærker, der tilhører Medtronic: Medtronic og Reveal Forklaring af symboler på produktet og emballagen Conformité Européenne (Europæisk Standard). Dette symbol betyder, at enheden fuldt ud overholder AIMD-direktiv 90/385/EØF(NB 0123) og R&TTE 1999/5/EF. Pakkens indhold Patientassistent model 9538 Patientassistent model 9539 Produktdokumentation Gælder kun i USA Temperaturbegrænsning EC REP Autoriseret repræsentant i EU Producent Se brugsanvisning Fremstillingsdato Serienummer Genbestillingsnummer Medicinsk udstyr med hensyn til risiko for elektrisk stød, brandfare og mekanisk skade; kun i overensstemmelse med UL og CAN/CSA C22.2 no Dette produkt må ikke bortskaffes som almindeligt husholdningsaffald. Dette produkt skal bortskaffes i overensstemmelse med lokale love og regler. Type BF udstyr Batteripolaritet som vist Batterikontrol

4 Batteriets orientering RF-sender Luftfugtighedsbegrænsning

5 Indhold 1 Beskrivelse og tilsigtet anvendelse Reveal patientassistent model Reveal XT patientassistent model Pakkens indhold og inspektion Indhold af patientassistent-pakken Inspektion 9 3 Klargøring af patientassistenten til patientbrug 10 4 Optagelse af hjerterytme-data Sådan optages hjerterytme-data Respons, når der anmodes om en optagelse 12 5 Kontrol af hjerterytme-hændelser Sådan kontrolleres lagring af hjerterytme-data Respons, når der anmodes om en forespørgsel 14 6 Fejlfinding 15 7 Batterioplysninger Udskiftning af batterier Hvornår skal batterierne isættes? Sådan isættes nye batterier 16 8 Fastgørelse af håndledsstroppen 18 9 Vedligeholdelse Pleje og håndtering Rengøring Service Bortskaffelse Specifikationer Enhedens specifikationer Sikkerheds- og kompatibilitetsstandarder Overensstemmelseserklæring 21

6

7 Reveal patientassistent 7 1 Beskrivelse og tilsigtet anvendelse Reveal patientassistent model 9538 og Reveal XT patientassistent model 9539 er håndholdte, batteridrevne, radiofrekvent-enheder, der anvendes til at kommunikere med Reveal impantérbare hjertemonitoreringsenhed. Der henvises til lægens håndbog for Reveal, der følger med den implantérbare hjertemonitor, for oplysninger om kompatibilitet. Patientassistenten er beregnet til brug for patienter, der ikke er under opsyn, og som ikke opholder sig på et hospital eller på en klinik. Patientassistenten aktiverer én eller flere af datastyrings-funktionerne i Reveal implantérbare hjertemonitor: For at kontrollere om den implanterede enhed har detekteret en formodet arytmi eller en hændelse, der er relateret til enheden. For at påbegynde optagelse af kardielle hændelses-data i den implanterede enheds hukommelse. Patientassistenten er ikke beregnet til at detektere eller indikere sygdomstilstande. Instruér patienten om straks at søge lægehjælp, hvis han eller hun føler sig syg, uanset indikationerne fra patientassistenten. Efter lægens anvisninger skal patienten anvende patientassistenten i løbet af eller straks efter symptomatiske hændelser. Ved at trykke på en knap på patientassistenten og holde den over sin implanterede enhed, kan patienten optage hændelsen i den implanterede enheds hukommelse. Ved opfølgningsbesøg anvendes den implanterede enheds optagelse til at kontrollere patientens hjerterytme og bestemme, hvorvidt patientens symptomer skyldes kardielle årsager. Patienten skal informeres om, at det er bedst at have patientassistenten i nærheden hele tiden, så det undgås, at muligheden for at optage en symptomatisk episode går tabt. Lægen skal instruere patienten i, hvornår knapperne Record Symptoms (optag symptomer), der findes på begge modeller og Query (forespørgsel) på model 9539 skal anvendes, og hvad der skal gøres, når der modtages en responsindikator. Der er plads i Reveal patienthåndbogen til at skrive sådanne instruktioner. Se "Klargøring af patientassistenten til patientbrug" på side 10.

8 8 Reveal patientassistent 1.1 Reveal patientassistent model 9538 Reveal patientassistenten model 9538, der er vist i Figur 1, er karakteriseret ved, at den har en enkelt brugerbetjent knap, der sidder øverst i højre hjørne på displayområdet. Patientassistenten giver patienten mulighed for at aktivere lagring af kardielle data, når en symptomatisk hændelse indtræffer eller er indtruffet, ved et tryk på knappen Record Symptoms [ ]. Se "Optagelse af hjerterytme-data" på side 10. Når der trykkes på knappen Record Symptoms, viser patientassistenten også, om batterispændingen er lav, og om telemetri med den implanterede enhed er forløbet godt. Telemetristatus-lys Displayområde til responsindikationer. En eller begge indikatorer lyser, efter at der er trykket på knappen. Figur 1. Reveal patientassistent model 9538 med alle responsindikatorer vist. 1.2 Reveal XT patientassistent model 9539 Record Symptoms-knap. Tryk på knappen for at optage kardielle hændelsesdata. Tilslutning til håndledsstrop Reveal XT patientassistenten model 9539, der er vist i Figur 2, er karakteriseret ved, at den har to brugerbetjente knapper, der sidder i øverste venstre og højre hjørne på displayområdet. Udover de funktioner, som er indeholdt i Reveal patientassistent model 9538, har Reveal XT patientassistent model 9539 en Query-knap (forespørgsel) [ ]. Patienten trykker på denne knap til forespørgsel for at kontrollere, om den implanterede enhed har detekteret vigtige statusoplysninger, såsom lavt batteri, om det maksimale antal af automatisk detekterede episoder er nået, eller om de programmerede kriterier for kardielle hændelses-data har været opfyldt. Der henvises til lægens håndbog for Reveal XT 9529 for oplysninger om, hvordan kriterierne for meddelelse skal vælges og aktiveres.

9 Reveal patientassistent 9 Telemetristatus-lys Query-knap. Tryk på knappen for at kontrollere, om der er lagret kardielle hændelses-data. Displayområde til responsindikationer. En eller begge indikatorer lyser, efter at der er trykket på knappen. Record Symptoms-knap. Tryk på knappen for at optage kardielle hændelsesdata. Tilslutning til håndledsstrop Figur 2. Reveal XT patientassistent model 9539 med alle responsindikatorer vist. 2 Pakkens indhold og inspektion 2.1 Indhold af patientassistent-pakken 2.2 Inspektion Patientassistent-pakken indeholder følgende dele: Patientassistent 1,5 V batterier af N-størrelse Bærehylster Håndledsstrop Reveal patienthåndbog Hurtigt referencekort med ICM ID-kort Elektromagnetisk kompatibilitetserklæring Garantikort Foretag en inspektion af patientassistenten for beskadigelser eller defekter, før patientassistenten gives til patienten. Hvis kassen er revnet, eller der opdages andre fejl, skal patientassistenten returneres til Medtronic. Kontrollér datoen for batteriet før det isættes for at sikre, at der er mindst seks måneder tilbage af batteriets levetid.

10 10 Reveal patientassistent 3 Klargøring af patientassistenten til patientbrug Følgende trin skal udføres, før patientassistenten udleveres til patienten. 1. Sæt nye batterier i patientassistenten. Se "Sådan isættes nye batterier" på side Skriv de nødvendige oplysninger op i Reveal patienthåndbogen. Der er plads i Reveal patienthåndbogen til at skrive instruktioner om patientassistenten i afsnittet "Instruktioner fra Deres læge", der findes i kapitlet "Anvendelse af patientassistenten". Instruktionerne skal angive, hvornår patienten skal bruge knapperne Record Symptoms (begge modeller) og Query (model 9539) afhængig af de programmerede meddelelseskriterier. Instruktionerne skal også angive hvornår og hvordan patienten skal kontakte lægen. 3. Udfyld begge sider af "Reveal ICM-enhedens ID-kort", der følger med det hurtige referencekort. 4. Fastgør håndledsstroppen til patientassistenten eller til løkken på bærehylsteret, der er fulgt med. Se "Fastgørelse af håndledsstroppen" på side 18. Bemærk: Der henvises til den tekniske håndbog for Reveal DX 9528 eller lægens håndbog for Reveal XT 9529 for oplysninger om patientassistentens specifikke funktioner. 4 Optagelse af hjerterytme-data 4.1 Sådan optages hjerterytme-data Patienten skal følge følgende procedure, medens symptomerne står på eller så hurtigt som muligt efter: 1. Tryk på Record Symptoms-knappen [ ]. Patientassistenten afgiver et kort bip og telemetristatus-lyset blinker grønt, hvilket indikerer, at patientassistenten er klar til at optage hjerterytme-dataene i patientens implanterede enhed. Bemærk: Hvis patientassistenten ikke reagerer inden et tryk på 15 sekunder på knappen, henvises der til "Fejlfinding" på side 15.

11 Reveal patientassistent Umiddelbart efter, at der er trykket på knappen, og medens telemetristatus-lyset blinker, skal patientassistenten holdes mod patientens hud eller tøj, hvor enheden er implanteret. Se Figur 3. Siden med knapperne kan holdes mod eller væk fra patienten. Figur 3. Hold patientassistenten mod den implanterede enhed. (Enheden kan være implanteret et andet sted end som vist her.) 3. Når telemetristatus-lyset lyser uden blink og patientassistenten afgiver et langt bip, skal patientassistenten fjernes fra den implanterede enhed. Et lys uden blink og et langt bip betyder, at den implanterede enhed har afgivet respons. Bemærk: Hvis patientassistenten ikke reagerer efter 15 sekunder, henvises der til "Fejlfinding" på side Se straks på patientassistentens displayområde for responsindikatorer for at se, hvilken indikator der lyser (Figur 4). Se "Respons, når der anmodes om en optagelse" på side 12 for beskrivelse af indikatorerne.

12 12 Reveal patientassistent Figur 4. Reveal patientassistent model 9538, der viser alle mulige responsindikationer, når der trykkes på Record Symptoms-knappen. 4.2 Respons, når der anmodes om en optagelse Patientassistenten viser den passende indikator i ca.10 sekunder, efter at den har modtaget en respons fra den implanterede enhed. Indikator Beskrivelse/Påkrævet handling (hvis nogen) Indikator, der viser, at optagelsen er lykkedes. Efter at der er trykket på Record Symptoms-knappen, indikerer dette, at optagelse af hjerterytme-dataene i den implanterede enheds hukommelse er lykkedes. Indikator for lavt batteri. Denne indikator betyder, at batterierne i patientassistenten skal udskiftes. Se "Batterioplysninger" på side 16 for instruktioner. 5 Kontrol af hjerterytme-hændelser 5.1 Sådan kontrolleres lagring af hjerterytme-data Bemærk: Denne funktion er kun tilgængelig på XT patientassistent model Der henvises til lægens håndbog for Reveal XT model 9529 for oplysninger om, hvordan meddelelseskriterierne aktiveres. 1. Tryk på Query-knappen [ ]. Patientassistenten afgiver et kort bip og telemetristatus-lyset blinker grønt, hvilket indikerer, at patientassistenten er klar til at foretage en forespørgsel af den implanterede enhed.

13 Reveal patientassistent 13 Bemærk: Hvis patientassistenten ikke reagerer inden et tryk på 15 sekunder på knappen, henvises der til "Fejlfinding" på side Umiddelbart efter, at der er trykket på knappen, og medens telemetristatus-lyset blinker, skal patientassistenten holdes mod patientens hud eller tøj, hvor enheden er implanteret. Se Figur 5. Siden med knapperne kan holdes mod eller væk fra patienten. Figur 5. Hold patientassistenten mod den implanterede enhed. (Enheden kan være implanteret et andet sted end som vist her.) 3. Når telemetristatus-lyset lyser uden blink og patientassistenten afgiver et langt bip, skal patientassistenten fjernes fra den implanterede enhed. Et lys uden blink og et langt bip betyder, at patientassistenten har foretaget en vellykket forespørgsel af den implementerede enhed. Bemærk: Hvis patientassistenten ikke reagerer efter 15 sekunder, henvises der til "Fejlfinding" på side Se straks på patientassistentens displayområde for responsindikatorer for at se, hvilken indikator, der lyser (Figur 6). Se "Respons, når der anmodes om en forespørgsel" på side 14 for beskrivelse af indikatorerne.

14 14 Reveal patientassistent Figur 6. Reveal XT patientassistent model 9539, der viser alle mulige responsindikationer, når der trykkes på Query-knappen. 5.2 Respons, når der anmodes om en forespørgsel Patientassistenten viser den passende indikator i ca. 10 sekunder efter, at den har modtaget en respons fra den implanterede enhed. Indikator Beskrivelse/Påkrævet handling (hvis nogen) OK-indikator. Denne indikator betyder, at den implanterede enhed ikke har registreret hændelser, der kræver opfølgning. Fortæl patienten, at hvis han/hun alligevel føler sig syg, skal han/hun straks søge lægehjælp. Bemærk: OK indikatoren vil også vises i følgende situationer: Hvis meddelelse af patientassistentens forespørgselsfunktion ikke er aktiveret. Hvis en Reveal patientassistent model 9539 anvendes sammen med en Reveal DX 9528 ICM. Hændelsesindikator. Denne indikator betyder, at den implanterede enhed har optaget hændelser, og at patienten skal underrette lægen. Disse hændelser omfatter: Hjerterytme-episoder, der opfylder valgte meddelelseskriterier Den implanterede enhed skal tilses (batteriet er lavt eller det maksimale antal for automatisk detekterede episoder er nået) Indikator for lavt batteri. Denne indikator betyder, at batterierne i patientassistenten skal udskiftes. Se "Batterioplysninger" på side 16 for instruktioner.

15 Reveal patientassistent 15 6 Fejlfinding Problem Mulige årsager Mulige løsninger Telemetristatuslyset blinker ikke, intet bip. En forkert type af batterier er isat. Telemetristatuslyset blinker, intet bip. Efter at der er trykket på knappen, holder Telemetristatuslys et op med at blinke, uden at der fremkommer respons. Telemetristatuslyset lyser uden blink og bipper, men der kommer ikke nogen responsindikator til syne på displayområdet. Der indtræffer gentagne svigt. Batterierne er forkert isat. Sæt batterierne i igen. Batterierne er opbrugte. Udskift batterierne. En af delene fungerer ikke. Højttaleren virker ikke. Utilstrækkelig telemetri. Patientassistenten har ikke kommunikeret med den implanterede enhed. Der er elektromagnetisk interferens. En af delene fungerer ikke. Lyset på displayområdet er itu. En af delene fungerer ikke. Patientassistenten er uden for temperaturområdet: 9 C (49 F) til 43 C (110 F). Der er elektromagnetisk interferens. Patientassistenten skal udskiftes. Kontrollér, at batterier er N-størrelse 1,5 V. Udskift patientassistenten. Responsene på displayområdet er synlige, men patientassistenten skal udskiftes. Genplacér patientassistenten direkte over den implementerede enhed, tryk derefter på knappen igen, og afvent respons. Flyt væk fra interferenskilden. Udskift patientassistenten. Kontakt en Medtronic-repræsentant. Udskift patientassistenten. Flyt til varmere eller køligere omgivelser. Flyt væk fra interferenskilden. Kontakt en Medtronic-repræsentant.

16 16 Reveal patientassistent 7 Batterioplysninger 7.1 Udskiftning af batterier Patientassistenten anvender to 1,5 V batterier af N-størrelse. Den anbefalede batteritype er alkalisk mangandioxid, type ANSI/NEDA 910A og IEC LR1, der kan anskaffes i detailhandlen, i fotobutikker og fra online-sælgere. Bemærk: For at undgå risikoen for at batterierne lækker, skal de tages ud, hvis patientassistenten ikke skal anvendes i længere tid. 7.2 Hvornår skal batterierne isættes? Isæt nye batterier, før De udleverer patientassistenten til en patient. Hvis indikatoren for lavt batteri fremkommer, skal batterierne udskiftes så hurtigt som muligt. Patientassistenten kan anvendes flere gange, efter at symbolet for lavt batteri kommer til syne første gang. Bemærk: Sørg for at følge de lokale bestemmelser for korrekt bortskaffelse af brugte batterier. 7.3 Sådan isættes nye batterier Bemærk: Kontrollér datoen for batteriet før det isættes for at sikre, at der er mindst seks måneder tilbage af batteriets levetid. Følg disse trin for at isætte nye batterier i patientassistenten: 1. Skub tappen ved batteridækslet mod midten af patientassistenten og skub opad for at åbne batterirummet. Se Figur 7.

17 Reveal patientassistent 17 Figur 7. Sådan åbnes batterirummet 2. Fjern de gamle batterier. 3. Sæt 2 nye batterier i (Figur 8). Følg polaritetsdiagrammet udenpå batterirummet. Figur 8. Udskiftning af batterierne. 4. Sæt batteridækslet på plads. Se Figur 9.

18 18 Reveal patientassistent Figur 9. Sådan lukkes batterirummet. 5. Kontrollér patientassistenten, efter at batterierne er isat, for at se om batterierne er sat i korrekt. Tryk på en knap på patientassistenten, medens patientassistenten holdes bort fra den implanterede enhed. Patientassistenten skal bippe og telemetristatus-lyset skal blinke grønt og derved bekræfte, at batterierne er isat korrekt. Hvis De trykker på en knap og telemetristatus-lyset ikke blinker grønt, skal det kontrolleres, at batterierne er korrekt isat. 8 Fastgørelse af håndledsstroppen Den medfølgende håndledsstrop kan fastgøres til patientassistenten, så patienten kan have patientassistenten ved håndleddet. Dette sikrer, at patientassistenten altid er tilgængelig og ikke tabes. Fastgør håndledsstroppen som vist i Figur 10. Stroppen kan også fastgøres til løkken på det medfølgende bærehylster. Se "Pleje og håndtering" på side 19.

19 Reveal patientassistent 19? Figur 10. Fastgørelse af håndledsstroppen. 9 Vedligeholdelse 9.1 Pleje og håndtering Patientassistenten er udformet til daglig brug; den er ikke desto mindre en elektronisk enhed, der er udsat for mange påvirkninger. Der bør træffes forholdsregler for at undgå beskadigelse af enheden, inkl. (men ikke begrænset til) de nedenfor anførte. Forholdsregler: Patientassistenten må ikke nedsænkes i væske, og der må ikke spildes væske på den. Patientassistenten bør ikke tabes eller håndteres på en måde, der kan forårsage skade. Patientassistenten må ikke åbnes, medmindre der skal isættes batterier. Patientassistenten må ikke steriliseres. Patientassistenten bør ikke bæres i en lomme direkte over den implanterede enhed. Det medfølgende bærehylster bør benyttes, hvis patientassistenten bæres i lommen eller i en håndtaske. Leg ikke med patientassistenten. Dette kan føre til, at tidligere optagede data tabes. Elektromagnetisk interferens (EMI) kan forringe patientassistentens pålidelighed og effektivitet. Normal funktion kan genoprettes ved, at man fjerner sig fra den forstyrrende kilde.

20 20 Reveal patientassistent Opbevar patientassistenten ved stuetemperatur. Patientassistenten fungerer muligvis ikke fuldstændigt korrekt udenfor temperaturområdet fra 9 C (49 F) til 43 C (110 F). 9.2 Rengøring 9.3 Service Sørg for at forhindre, at fugt trænger ind i patientassistenten. Patientassistenten er fugtbestandig, men ikke vandtæt. Rens patientassistenten udvendigt med en let fugtig klud. Milde husholdningsrensemidler beskadiger ikke tasken eller mærkaterne. Undgå at rense patientassistenten med opløsningsmidler (såsom neglelakfjerner) eller klorbaserede rensemidler (såsom blegemiddel). 9.4 Bortskaffelse Alle Medtronic patientassistent-enheder er omhyggeligt konstrueret, fremstillet og kvalitetstestet til at virke i lang tid og uden problemer. Skulle service blive påkrævet eller udskiftning af enheden blive nødvendig, bedes De kontakte deres lokale Medtronic-repræsentant. Anfør venligst modelnummer og serienummer (som er placeret på bagsiden af patientassistenten), når De ringer til Medtronic. Følg de lokale regler vedrørende korrekt bortskaffelse af patientassistenten, når den tages ud af brug. 10 Specifikationer 10.1 Enhedens specifikationer Dimensioner: Ca. 96 mm x 56 mm x 22 mm (3,77" x 2,20" x 0,86") Strømforsyning: 2 stk.1,5 volt batterier af N-størrelse, alkaliske (mangandioxid) Batteridimensioner: 10 mm diameter x 30 mm (0,39" x 1,18") Batteriernes levetid: Mindst 180 anvendelser, når enheden anvendes én gang om dagen ved stuetemperatur. Hvis patientassistenten anvendes ved temperaturer under 15 C i en længere periode, vil batteriets levetid blive forkortet.

21 Reveal patientassistent 21 Driftstemperatur: 9 C (49 F) til 43 C (110 F) Transport og opbevaring (uden at batterierne er isat): Omgivelsestemperatur: -40 C (-40 F) til 65,5 C (150 F) Relativ luftfugtighed: op til 95% Hørbart udgangsniveau: minimum 65 dba ved 96 mm (3,77") Klassificering med hensyn til elektrisk stød: Intern strømforsyning Beskyttelse mod elektrisk stød (IEC ): Type BF Beskyttelse mod indtrængning af væsker: Almindeligt udstyr Drift: Ikke-kontinuerlig 10.2 Sikkerheds- og kompatibilitetsstandarder Patientassistenten model 9538 og 9539 overholder følgende standarder: IEC , Sikkerhed for elektromedicinsk udstyr IEC , Elektromagnetisk kompatibilitet EN , Sikkerhed, mærkning og oplysninger om medicinsk udstyr FCC Del Overensstemmelseserklæring Medtronic erklærer, at dette produkt er i overensstemmelse med de væsentlige krav i direktiv 1999/5/EF om radioog telekommunikationsudstyr og direktiv 90/385/EØF om aktive implantable medicinske enheder.

22

23

24 Producent Medtronic, Inc. 710 Medtronic Parkway Minneapolis, MN USA Tlf Fax Autoriseret Medtronic-repræsentant i EU/Distribueret af Medtronic B.V. Earl Bakkenstraat PJ Heerlen Holland Tlf Fax Europa/Afrika/Mellemøsten Hovedkvarter Medtronic International Trading Sàrl Route du Molliau 31 Case Postale 84 CH-1131 Tolochenaz Schweiz Tlf Fax Tekniske manualer: Medtronic, Inc M942551A009A *M942551A009*

REVEAL. Patientassistent 9538. Lægehåndbog

REVEAL. Patientassistent 9538. Lægehåndbog REVEAL Patientassistent 9538 Lægehåndbog 0123 2007 Følgende liste indeholder varemærker eller registrerede varemærker tilhørende Medtronic i USA og muligvis i andre lande. Alle andre varemærker tilhører

Læs mere

6996T. Tunneleringsværktøj. Teknisk håndbog

6996T. Tunneleringsværktøj. Teknisk håndbog 6996T Tunneleringsværktøj Teknisk håndbog Følgende liste indeholder varemærker eller registrerede varemærker tilhørende Medtronic i USA og muligvis andre lande. Alle andre varemærker tilhører de respektive

Læs mere

REVEAL LINQ LNQ11. Indførbar hjertemonitor Oplysninger vedrørende MR-scanningsprocedurer. Teknisk håndbog for MR-scanning

REVEAL LINQ LNQ11. Indførbar hjertemonitor Oplysninger vedrørende MR-scanningsprocedurer. Teknisk håndbog for MR-scanning REVEAL LINQ LNQ11 Indførbar hjertemonitor Oplysninger vedrørende MR-scanningsprocedurer Teknisk håndbog for MR-scanning 0123 2013 Følgende liste indeholder varemærker eller registrerede varemærker tilhørende

Læs mere

minipocket Brugsanvisning Høresystemer

minipocket Brugsanvisning Høresystemer minipocket Brugsanvisning Høresystemer Indhold Din fjernbetjening 4 Komponenter 5 Tastaturlås 6 Sådan parres høreapparaterne 7 Funktionsoversigt 11 Yderligere oplysninger 13 Rengøring 13 Udskiftning af

Læs mere

TRÅDLØST INDIREKTE OFTALMOSKOP VANTAGE

TRÅDLØST INDIREKTE OFTALMOSKOP VANTAGE TRÅDLØST INDIREKTE OFTALMOSKOP VANTAGE DENNE VEJLEDNING BØR OMHYGGELIGT GENNEMLÆSES OG FØLGES INDHOLD 1. Symboler 2. Advarsler 3. Miljøhensyn 4. Beskrivelse af produktet 5. Isætning og udskiftning af batteri

Læs mere

Fjernbetjening Brugervejledning

Fjernbetjening Brugervejledning Fjernbetjening Brugervejledning Indhold Tilsigtet anvendelse 3 Generelt om sikkerhed 4 Udskiftning af batterier 8 Standard fjernbetjening (med display) 9 Standard fjernbetjening (med lysdiode) 11 epen

Læs mere

Fjernbetjening. Betjeningsvejledning

Fjernbetjening. Betjeningsvejledning Fjernbetjening Betjeningsvejledning Indhold 1. Velkommen 5 2. Vigtige oplysninger: Læs dette før første betjening af din Phonak PilotOne-fjernbetjening 6 Advarsler 6 Oplysninger om produktsikkerhed 8 3.

Læs mere

DK bruger vejledning

DK bruger vejledning brugervejledning DK Tak... for dit køb af Tanda Zap. Tanda Zap spotbehandling er klinisk dokumenteret. Kraftfuldt blåt LED lys nedbryder de bakterier, der forårsager akne udbrud, mens let vibration og

Læs mere

.dk. www. Hygiea Rejse bade- og toiletstol. Brugsanvisning. HMN a/s

.dk. www. Hygiea Rejse bade- og toiletstol. Brugsanvisning. HMN a/s Hygiea Rejse bade- og toiletstol Brugsanvisning INDHOLDSFORTEGNELSE GENERELT 3 INTRODUKTION 3 ANVENDELSESFORMÅL 3 FORVENTET LEVETID 3 GARANTI 3 RESERVEDELS, KLAGE 3 SIKKERHED 4 ANVENDELSESFORMÅL 4 ADVARSEL

Læs mere

Brugervejledning til Nokia Wireless Charging Plate DT-900

Brugervejledning til Nokia Wireless Charging Plate DT-900 Brugervejledning til Nokia Wireless Charging Plate DT-900 1.0. udgave 2 Om den trådløse oplader Med Nokia Trådløs Opladerplade DT-900 kan du oplade din telefon eller en anden kompatibel enhed uden at skulle

Læs mere

echarger Brugervejledning

echarger Brugervejledning echarger Brugervejledning Indhold Indhold Din echarger 22 Tilsigtet brug 23 Vigtige bemærkninger 24 Batterier 27 Opladning 28 Nyttige tips vedrørende opladning 33 Vedligeholdelse og behandling 34 Tekniske

Læs mere

echarger Brugervejledning Life sounds brilliant.

echarger Brugervejledning   Life sounds brilliant. echarger Brugervejledning www.signia.dk Life sounds brilliant. Indhold Din oplader 3 Tilsigtet brug 4 Forklaring på symboler 4 Vigtige bemærkninger 5 Batterier 8 Opladning 9 Forklaring til lysdioder 9

Læs mere

MEDTRONIC CARELINK. Funktionen Risikostatus for hjertesvigt i Heart Failure Management-rapporten. Teknisk håndbog

MEDTRONIC CARELINK. Funktionen Risikostatus for hjertesvigt i Heart Failure Management-rapporten. Teknisk håndbog MEDTRONIC CARELINK Funktionen Risikostatus for hjertesvigt i Heart Failure Management-rapporten Teknisk håndbog 0123 2011 Følgende liste indeholder varemærker eller registrerede varemærker tilhørende Medtronic

Læs mere

Styletto Charger. Brugsanvisning. Hearing Systems

Styletto Charger. Brugsanvisning. Hearing Systems Styletto Charger Brugsanvisning Hearing Systems Indhold Før du starter 3 Tilsigtet brug 3 Sådan bruger du opladeren 4 Komponenter 5 Tænd og sluk for opladeren 6 Opladning og opladningsstatus 7 Opladning

Læs mere

OPDATERING AF LEVETIDSPROGNOSE Softwareversion 1.1 til Medtronic-enheder InSync 8040 Thera (inkl. i serien )/Prodigy Thera DR 7968i

OPDATERING AF LEVETIDSPROGNOSE Softwareversion 1.1 til Medtronic-enheder InSync 8040 Thera (inkl. i serien )/Prodigy Thera DR 7968i OPDATERING AF LEVETIDSPROGNOSE Softwareversion 1.1 til Medtronic-enheder InSync 8040 Thera (inkl. i serien )/Prodigy Thera DR 7968i Supplement til programmeringsvejledningen 0123 Indledning 3 Indledning

Læs mere

Brugervejledning til Nokia Trådløs Opladerholder DT-910

Brugervejledning til Nokia Trådløs Opladerholder DT-910 Brugervejledning til Nokia Trådløs Opladerholder DT-910 1.1. udgave 2 Om den trådløse oplader Med Nokia Trådløs Opladerholder DT-910 kan du oplade telefonen trådløst. Du skal blot placere telefonen på

Læs mere

Brugsanvisning Charger 1.0 minirite R. Oticon Opn S Oticon Opn Play

Brugsanvisning Charger 1.0 minirite R. Oticon Opn S Oticon Opn Play Brugsanvisning Charger 1.0 minirite R Oticon Opn S Oticon Opn Play Introduktion Denne brugsanvisning guider dig i, hvordan du bruger og vedligeholder din nye oplader. Læs brugsanvisningen grundigt, inklusive

Læs mere

Indholdsfortegnelse Sikkerhedsforskrifter... 2 Anvendelsesområde og korrekt brug... 4 Pakkens indhold... 5 Oversigt over apparatet... 5 Drift...

Indholdsfortegnelse Sikkerhedsforskrifter... 2 Anvendelsesområde og korrekt brug... 4 Pakkens indhold... 5 Oversigt over apparatet... 5 Drift... Indholdsfortegnelse Sikkerhedsforskrifter... 2 Om denne vejledning... 2 Symboler og advarsler, der anvendes i denne vejledning... 2 Batteridrevne apparater er ikke legetøj... 3 Generelt... 3 Korrekt håndtering

Læs mere

SessionSync softwaresupplement

SessionSync softwaresupplement SessionSync softwaresupplement Supplement til enhedens Reference Guide 0123 2001 Følgende er varemærker, der tilhører Medtronic: Medtronic, Medtronic CareLink, Paceart og SessionSync. Indholdsfortegnelse

Læs mere

INSTRUKTIONSBOG TIL CHAdeMO-ADAPTER

INSTRUKTIONSBOG TIL CHAdeMO-ADAPTER INSTRUKTIONSBOG TIL CHAdeMO-ADAPTER REGLER VEDRØRENDE KOMMUNIKATION RADIO- OG TV-STØJ Det udstyr, som er beskrevet i denne instruktionsbog, kan generere og udstråle radiofrekvensenergi. Hvis det ikke installeres

Læs mere

Hjælpevejledning. Understøttede kameramodeller. Identificering af delene. Klargøring. Optagelse

Hjælpevejledning. Understøttede kameramodeller. Identificering af delene. Klargøring. Optagelse Brug denne når du har problemer eller spørgsmål, om hvordan du anvender din. Understøttede kameramodeller Identificering af delene Klargøring Udpakning Isætning af batteriet Tilslutning af en og et kamera

Læs mere

Øremærkescannere UHF eller LF

Øremærkescannere UHF eller LF Original brugsanvisning Varenr.: 9057019 & 9057020 Øremærkescannere UHF eller LF Sdr. Ringvej 1-6600 Vejen - Tlf. 70 21 26 26 - Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk Øremærkescanner UHF - Varenr. 9057019 Øremærkescanner

Læs mere

Quartz- vækkeur ORIGINAL BETJENINGSVEJLEDNING /2017 Model-nr.: AN7-SW-51A, AN7-SW-54A, AN7-SW-54B, AN7-SW-55A, AN7-SW-55B

Quartz- vækkeur ORIGINAL BETJENINGSVEJLEDNING /2017 Model-nr.: AN7-SW-51A, AN7-SW-54A, AN7-SW-54B, AN7-SW-55A, AN7-SW-55B Quartz- vækkeur ORIGINAL BETJENINGSVEJLEDNING 25015959 09/2017 Model-nr.: AN7-SW-51A, AN7-SW-54A, AN7-SW-54B, AN7-SW-55A, AN7-SW-55B Dok./Rev.-Nr.: ALDIDKWE17_BA_V3 GENERELT Denne betjeningsvejledning

Læs mere

Fodfil til batteri Model Nr: 2184

Fodfil til batteri Model Nr: 2184 Fodfil til batteri Model Nr: 2184 Opbevar denne vejledning til fremtidig brug. Indledning Tillykke med dit køb! Denne hårdhudsfjerner er et nyskabende produkt, der er beregnet til at blødgøre tør, ru og

Læs mere

Brugsanvisning LED.H hærdelampe

Brugsanvisning LED.H hærdelampe Brugsanvisning LED.H hærdelampe Læs manualen inden lampen tages i brug Indholdsfortegnelse 1 Princip og anvendelse...3 2 Opbygning og komponenter...3 3 Tekniske specifikationer...4 4 Ibrugtagning...5 5

Læs mere

Brugervejledning. Sikkerhedsoplysninger ADVARSEL Der kan opstå materielle skader eller fejlfunktioner ved ukorrekt anvendelse.

Brugervejledning. Sikkerhedsoplysninger ADVARSEL Der kan opstå materielle skader eller fejlfunktioner ved ukorrekt anvendelse. 1 Nyd tiden 3 Brugervejledning Læs brugervejledningen grundigt, og opbevar den til sikker anvendelse og en lang brugstid af. Brugervejledningen er også altid til rådighed på internettet på: www.qlocktwo.com

Læs mere

BETJENINGSVEJLEDNING EASYSTART REMOTE

BETJENINGSVEJLEDNING EASYSTART REMOTE Bilvarmere Teknisk dokumentation DA BETJENINGSVEJLEDNING EASYSTART REMOTE Betjeningselement til Eberspächer parkeringsvarmere EasyStart Select Bedienungsanleitung EasyStart Remote Betjeningsvejledning

Læs mere

Polar S1 fodsensor Brugervejledning

Polar S1 fodsensor Brugervejledning Polar S1 fodsensor Brugervejledning 1. 2. 3. 4. 5. 6. Tillykke! Polar S1 fodsensor er det bedste valg til måling af hastighed/tempo og distance, mens du løber. Den overfører nøjagtig og meget modtagelig

Læs mere

Indhold Sikkerhedsforskrifter... 4 Ibrugtagning... 6 Drift... 7

Indhold Sikkerhedsforskrifter... 4 Ibrugtagning... 6 Drift... 7 Indhold Sikkerhedsforskrifter... 4 Korrekt brug... 4 Generelt... 4 Korrekt håndtering af batterierne... 5 Reparer ikke selv... 5 Ibrugtagning... 6 Kontroller pakkens indhold... 6 Udskiftning af batteriet...

Læs mere

BF06 BRUGERVEJLEDNING LYSMÅLER TRT-BA-BF06-TC-001-DA

BF06 BRUGERVEJLEDNING LYSMÅLER TRT-BA-BF06-TC-001-DA BF06 DA BRUGERVEJLEDNING LYSMÅLER TRT-BA-BF06-TC-001-DA Indholdsfortegnelse Anvisninger vedrørende betjeningsvejledningen... 1 Oplysninger om apparatet... 1 Tekniske data... 2 Sikkerhed... 2 Transport

Læs mere

PROFESSIONEL MANICURE OG PEDICURE Varenr.: 11048 BRUGSANVISNING

PROFESSIONEL MANICURE OG PEDICURE Varenr.: 11048 BRUGSANVISNING PROFESSIONEL MANICURE OG PEDICURE Varenr.: 11048 BRUGSANVISNING Tak fordi du valgte at købe dette kvalitetsprodukt. Inden ibrugtagning bedes du læse brugsanvisningen grundigt igennem. Skulle der mod forventning

Læs mere

Brugsanvisning. Remote Control 2.0

Brugsanvisning. Remote Control 2.0 Brugsanvisning Remote Control 2.0 Retningslinjer for brug Med fjernbetjeningen Remote Control 2.0 kan man skifte program og justere lydstyrken i Oticons trådløse høreapparater. Den fungerer til alle Oticon

Læs mere

Brugsanvisning. Mælkeskummer DA Brugsanvisning og sikkerhedsbestemmelser. Læs denne vejledning omhyggeligt. Kun til husholdningsbrug.

Brugsanvisning. Mælkeskummer DA Brugsanvisning og sikkerhedsbestemmelser. Læs denne vejledning omhyggeligt. Kun til husholdningsbrug. Brugsanvisning Mælkeskummer 423008 DA Brugsanvisning og sikkerhedsbestemmelser. Læs denne vejledning omhyggeligt. Kun til husholdningsbrug. g DANSK DANSK g SIKKERHEDSFORSKRIFTER Læs denne vejledning, da

Læs mere

Brugermanual. Manuel d instruction

Brugermanual. Manuel d instruction Brugermanual Manuel d instruction sonoro audio GmbH Unter Goldschmied 6 50667 Cologne Tyskland info@sonoro-audio.com www.sonoro-audio.com 03/12 Fabrikanten arbejder løbende på den videre udvikling af alle

Læs mere

OPDATERING AF LEVETIDSPROGNOSE Softwareversion 1.1 til Medtronic-enheder EnPulse I/II InSync III Kappa 400 Kappa 600/700 Kappa 800/900 Sigma

OPDATERING AF LEVETIDSPROGNOSE Softwareversion 1.1 til Medtronic-enheder EnPulse I/II InSync III Kappa 400 Kappa 600/700 Kappa 800/900 Sigma OPDATERING AF LEVETIDSPROGNOSE Softwareversion 1.1 til Medtronic-enheder EnPulse I/II InSync III Kappa 400 Kappa 600/700 Kappa 800/900 Sigma Supplement til programmeringsvejledningen 0123 Indledning 3

Læs mere

INSTALLATIONSGUIDE KOM GODT IGANG

INSTALLATIONSGUIDE KOM GODT IGANG INSTALLATIONSGUIDE KOM GODT IGANG TV Formålet med denne guide Læs dette først Inden du kan anvende dine høreapparater sammen med Connectline Tv-adapter, skal adapteren først tilsluttes fjernsynet og en

Læs mere

MEDTRONIC CARELINK -MONITOR. model 2490C Patienthåndbog

MEDTRONIC CARELINK -MONITOR. model 2490C Patienthåndbog MEDTRONIC CARELINK -MONITOR model 2490C Patienthåndbog Følgende liste indeholder varemærker eller registrerede varemærker tilhørende Medtronic i USA og muligvis andre lande. Alle øvrige varemærker tilhører

Læs mere

Olieradiator Model Nr.: 1487 230V~50Hz, 2000W

Olieradiator Model Nr.: 1487 230V~50Hz, 2000W Olieradiator Model Nr.: 1487 230V~50Hz, 2000W - 1 - ADVARSEL: LÆS DENNE BRUGSVEJLEDNING GRUNDIGT FØR BRUG Ved brug af elektriske apparater er det vigtigt at overholde de grundlæggende sikkerhedsforanstaltninger.

Læs mere

BRUGERMANUAL. BD ProbeTec ET lyseringsvarmeapparat BD ProbeTec ET primer- og opvarmerapparat

BRUGERMANUAL. BD ProbeTec ET lyseringsvarmeapparat BD ProbeTec ET primer- og opvarmerapparat BRUGERMANUAL BD ProbeTec ET lyseringsvarmeapparat BD ProbeTec ET primer- og opvarmerapparat Becton, Dickinson and Company 7 Loveton Circle Sparks, Maryland 21152 USA 800-638-8663 BENEX Limited Bay K 1a/d,

Læs mere

RV Lead Integrity Alert

RV Lead Integrity Alert Opdatering til programmeringssoftware model 9995 Tillæg til lægens håndbog 0123 2008 Følgende er varemærker tilhørende Medtronic: CareAlert, Concerto, Consulta, Maximo, Medtronic, Medtronic CareAlert,

Læs mere

CITRUS JUICER CJ 7280 DANSK

CITRUS JUICER CJ 7280 DANSK CITRUS JUICER CJ 7280 DANSK DA H A G B F E C D 3 SIKKERHED OG OPSÆTNING Inden ibrugtagning bedes du læse brugsanvisningen grundigt igennem. Følg alle sikkerhedsanvisninger for at undgå skader som følge

Læs mere

Learning Walker. Stride-to-Ride K3695. www.fisher-price.com

Learning Walker. Stride-to-Ride K3695. www.fisher-price.com K3695 Stride-to-Ride Learning Walker Denne brugsanvisning indeholder vigtige oplysninger og bør gemmes til senere brug. Maks. vægt: 19 kg. Til børn fra 9 måneder til 3 år. Der skal bruges tre AA -batterier

Læs mere

Lær din telefon at kende

Lær din telefon at kende Lær din telefon at kende Tak fordi du har valgt en smarphone fra HUAWEI. Lad os først se på nogle grundlæggende funktioner: Tryk på tænd/sluk-knappen, og hold den inde for at tænde telefonen. Når telefonen

Læs mere

LED-skuffelamper. Sikkerhedsoplysninger

LED-skuffelamper. Sikkerhedsoplysninger LED-skuffelamper Brugsanvisning Sikkerhedsoplysninger Læs sikkerhedsoplysningerne omhyggeligt igennem, og brug kun produktet som beskrevet i denne brugsanvisning for at undgå skader på personer eller ting.

Læs mere

Silk primax. Brugsanvisning. Høresystemer

Silk primax. Brugsanvisning. Høresystemer Silk primax Brugsanvisning Høresystemer Indhold Velkommen 4 Dine høreapparater 5 Apparattype 5 Lær dine høreapparater at kende 5 Dele og betegnelser 6 Indstillinger 7 Batterier 8 Batteristørrelse og tips

Læs mere

POLAR s3+ STRIDE SENSOR. Brugervejledning

POLAR s3+ STRIDE SENSOR. Brugervejledning POLAR s3+ STRIDE SENSOR Brugervejledning 1. 2. 3. 4. 5. DANSK Tillykke! Polar s3+ stride sensor TM W.I.N.D. er det bedste valg til at forbedre din løbeteknik og effektivitet. Brug af følsomme interti-sensorer

Læs mere

AR280P Clockradio Håndbogen

AR280P Clockradio Håndbogen AR280P Clockradio Håndbogen Index 1. Anvendelsesområde 2. Sikkerhed o 2.1. Piktogrammer i denne håndbog o 2.2. Almindelige sikkerhedsanvisninger 3. Klargøring til brug o 3.1. Udpakning o 3.2. Pakkens indhold

Læs mere

Interactive Wall Chart

Interactive Wall Chart Garanti & Support Dette produkt leveres med en etårs garanti, der dækker problemer, som findes ved normal anvendelse. Misbrug af Interactive Wall Chart eller at åbne enheden vil ugyldiggøre denne garanti.

Læs mere

Betjeningsvejledning. Aktiv indendørs DVB-T-antenne MEDION LIFE P61062 (MD 84874)

Betjeningsvejledning. Aktiv indendørs DVB-T-antenne MEDION LIFE P61062 (MD 84874) Betjeningsvejledning Aktiv indendørs DVB-T-antenne MEDION LIFE P61062 (MD 84874) Indhold 1. Sikkerhedsanvisninger... 2 1.1. Korrekt anvendelse...2 1.2. Driftssikkerhed...3 1.3. Elektromagnetisk kompatibilitet...4

Læs mere

Små & store NiMH-batteripakker REF og REF

Små & store NiMH-batteripakker REF og REF Små & store NiMH-batteripakker REF 7505-710 og REF 6640-710 Brugsanvisning Indholdsfortegnelse REF 7505-710 stort batteri og REF 6640-710 lille batteri brugervejledning Indikationer for brug.... 1 Kompatible

Læs mere

Induktiv oplader. Hearing Systems

Induktiv oplader. Hearing Systems Induktiv oplader Brugsanvisning Hearing Systems Indhold Før du starter 5 Komponenter 6 Klargøring af opladeren 7 Opladning 11 Korrekt position for høreapparaterne 13 Opladningsstatus 14 Tips om opladning

Læs mere

Brugsanvisning D913 Libra+ 100M Trådløs Ringeklokke med ringetryk

Brugsanvisning D913 Libra+ 100M Trådløs Ringeklokke med ringetryk 48329PL Ed1 Brugsanvisning D913 Libra+ 100M Trådløs Ringeklokke med ringetryk Libra + Ledningsfri dørklokkesæt Indstilling Kontrollér pakkens indhold... side. 18 Sikkerhed... Hurtig start... Sådan åbner

Læs mere

BX09 BETJENINGSVEJLEDNING ENERGIOMKOSTNINGSMÅLER TRT-BA-BX09-TC-001-DA

BX09 BETJENINGSVEJLEDNING ENERGIOMKOSTNINGSMÅLER TRT-BA-BX09-TC-001-DA BX09 DA BETJENINGSVEJLEDNING ENERGIOMKOSTNINGSMÅLER TRT-BA-BX09-TC-001-DA Indholdsfortegnelse Henvisninger vedrørende betjeningsvejledningen... 1 Sikkerhed... 2 Oplysninger om enheden... 2 Tekniske data...

Læs mere

Ace binax. Brugsanvisning. www.siemens.com/hearing. Life sounds brilliant.

Ace binax. Brugsanvisning. www.siemens.com/hearing. Life sounds brilliant. Ace binax Brugsanvisning www.siemens.com/hearing Life sounds brilliant. Indhold Velkommen 4 Dine høreapparater 5 Apparattype 5 Lær dine høreapparater at kende 5 Dele og betegnelser 6 Brugerkontroller 8

Læs mere

Silk Nx. Brugsanvisning. Hearing Systems

Silk Nx. Brugsanvisning. Hearing Systems Silk Nx Brugsanvisning Hearing Systems Indhold Velkommen 4 Dine høreapparater 5 Apparattype 5 Lær dine høreapparater at kende 5 Dele og betegnelser 6 Lytteprogrammer 7 Funktioner 7 Batterier 8 Batteristørrelse

Læs mere

ELEKTRISK TERRASSEVARMER

ELEKTRISK TERRASSEVARMER ELEKTRISK TERRASSEVARMER HN 12362 Brugervejledning Læs brugervejledningen omhyggeligt, før terrassevarmeren tages i brug, og gem den til senere brug. Pak terrassevarmeren ud og kontroller, at alle dele

Læs mere

NOSE AND EAR HAIR TRIMMER

NOSE AND EAR HAIR TRIMMER NOSE AND EAR HAIR TRIMMER MT 3910 DANSK ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

Indholdsfortegnelse Sikkerhedsanvisninger... 4 Ibrugtagning... 6 Anvendelse... 7 Fejlmeldinger... 8 Bortskaffelse... 9 Tekniske data...

Indholdsfortegnelse Sikkerhedsanvisninger... 4 Ibrugtagning... 6 Anvendelse... 7 Fejlmeldinger... 8 Bortskaffelse... 9 Tekniske data... Indholdsfortegnelse Sikkerhedsanvisninger... 4 Om dette apparat...4 Generelt...4 Korrekt håndtering af batterierne...5 Foretag aldrig reparationer på egen hånd...5 Ibrugtagning... 6 Kontroller leveringen...6

Læs mere

BC21 BRUGERVEJLEDNING LUFTFUGTIGHEDS / TEMPERATURMÅLEAPPARAT TRT-BA-BC21-TC-001-DA

BC21 BRUGERVEJLEDNING LUFTFUGTIGHEDS / TEMPERATURMÅLEAPPARAT TRT-BA-BC21-TC-001-DA BC21 DA BRUGERVEJLEDNING LUFTFUGTIGHEDS / TEMPERATURMÅLEAPPARAT TRT-BA-BC21-TC-001-DA Indholdsfortegnelse Anvisninger vedrørende betjeningsvejledningen... 1 Oplysninger om apparatet... 1 Tekniske data...

Læs mere

Breas Medical AB forbeholder sig ret til at foretage ændringer i dette produkt uden forudgående meddelelse herom.

Breas Medical AB forbeholder sig ret til at foretage ændringer i dette produkt uden forudgående meddelelse herom. Betjeningsvejledning til Breas HA 01-luftbefugter 1 Indledning Læs denne vejledning grundigt igennem, inden du bruger HA 01- luftbefugteren, så du er fortrolig med udstyrets brug og vedligeholdelse og

Læs mere

VoiceLink Brugervejledning

VoiceLink Brugervejledning VoiceLink Brugervejledning Indhold Indhold VoiceLink 3 Medfølger leverancen 4 Tilsigtet brug 5 Generelle bemærkninger om sikkerhed 6 Før du starter 7 Anvende VoiceLink 10 Vedligeholdelse og behandling

Læs mere

Brugervejledning Dansk. Alarmenhed og Sensorplaster

Brugervejledning Dansk. Alarmenhed og Sensorplaster Brugervejledning Dansk Alarmenhed og Sensorplaster Brugervejledning Alarmenhed og Sensorplaster Dansk version 2008 Redsense Medical AB Box 287 SE-301 07 Halmstad Sverige www.redsensemedical.com RM-1-RM028

Læs mere

Personvægt MD Betjeningsvejledning

Personvægt MD Betjeningsvejledning Personvægt MD 13523 Betjeningsvejledning Indhold Sikkerhedsanvisninger... 4 Om dette apparat... 4 Generelt... 4 Håndter batterierne korrekt... 4 Reparer aldrig selv... 5 Pakkens indhold... 5 Isætning af

Læs mere

NEO GSM nødkaldeapparat. Betjeningsvejledning

NEO GSM nødkaldeapparat. Betjeningsvejledning NEO GSM nødkaldeapparat Betjeningsvejledning Kidde Danmark A/S Kidde Danmark A/S Industriholmen 17-19 Viborgvej 798 2650 Hvidovre 8471 Sabro 3686 9600 8694 8711 info@kidde-danmark.dk info@kidde-danmark.dk

Læs mere

INSTALLATIONS VEJLEDNING TV-adapter

INSTALLATIONS VEJLEDNING TV-adapter INSTALLATIONS VEJLEDNING TV-adapter 3 Indholdsfortegnelse Læs dette først 4 Oversigt over TV-adapteren 5 Tilslutning til strømkilde 6 Tilslutning til tv 7 Valgfri mellemstik til tv-tilslutning 8 Klargør

Læs mere

Signolux Dørtryk A

Signolux Dørtryk A Human Technik DK BRUGERVEJLEDNING Signolux Dørtryk A-2659-0 Tillykke med dit nye»signolux«opkald knap! Husk at læse denne brugervejledning grundigt. Den beskriver, hvordan enheden sættes op, og du lærer

Læs mere

PRÆSENTATION. Display. Tast til telefonsvarer. Tast til nummerfortegnelse. Linietast. Tast til genopringning (Bis)

PRÆSENTATION. Display. Tast til telefonsvarer. Tast til nummerfortegnelse. Linietast. Tast til genopringning (Bis) PRÆSENTATION Hørerør Display Tast til nummerfortegnelse Linietast Tastatur til opringning Tast til telefonsvarer Tast til genopringning (Bis) Tast interkommunikation/ venteposition med musik Program og

Læs mere

Toby the Totbot L6800.

Toby the Totbot L6800. L6800 Toby the Totbot Denne brugsanvisning indeholder vigtige oplysninger og bør gemmes til senere brug. Bruger tre C -batterier (medfølger). Batterierne skal sættes i af en voksen. Der skal bruges en

Læs mere

BS06 BRUGERVEJLEDNING DIGITAL LYDNIVEAUMÅLER TRT-BA-BS06-TC-001-DA

BS06 BRUGERVEJLEDNING DIGITAL LYDNIVEAUMÅLER TRT-BA-BS06-TC-001-DA BS06 DA BRUGERVEJLEDNING DIGITAL LYDNIVEAUMÅLER TRT-BA-BS06-TC-001-DA Indholdsfortegnelse Anvisninger vedrørende betjeningsvejledningen... 1 Oplysninger om apparatet... 1 Tekniske data... 2 Sikkerhed...

Læs mere

POLAR CS CADENCE SENSOR W.I.N.D. Brugervejledning

POLAR CS CADENCE SENSOR W.I.N.D. Brugervejledning POLAR CS CADENCE SENSOR W.I.N.D. Brugervejledning DANSK Polar CS kadencesensoren W.I.N.D. er beregnet til at måle kadence, det vil sige krankomdrejninger i minuttet under cykling. Ingen andre former for

Læs mere

LITHIUM DOBBELTLADER 1941-P-1368 LITHIUM MINILADER 1941-P-1341

LITHIUM DOBBELTLADER 1941-P-1368 LITHIUM MINILADER 1941-P-1341 LITHIUM DOBBELTLADER 1941-P-1368 LITHIUM MINILADER 1941-P-1341 LÆS OG FØLG DENNE VEJLEDNING OMHYGGELIGT Keelers lithium lader & håndtag Læs dette instruktionsafsnit omhyggeligt inden Keeler-produktet tages

Læs mere

Brugervejledning til det trådløse headset (HDW-3) 9233095 1. udgave

Brugervejledning til det trådløse headset (HDW-3) 9233095 1. udgave Brugervejledning til det trådløse headset (HDW-3) 9233095 1. udgave OVERENSSTEMMELSESERKLÆRING Vi, NOKIA CORPORATION, erklærer som eneansvarlige, at produktet HDW-3 er i overensstemmelse med bestemmelserne

Læs mere

Nokia-minihøjttalere MD /1

Nokia-minihøjttalere MD /1 Nokia-minihøjttalere MD-8 9209477/1 7 2008 Nokia. Alle rettigheder forbeholdes. Nokia, Nokia Connecting People og logoet for originalt Nokia-udstyr er varemærker eller registrerede varemærker tilhørende

Læs mere

Wireless Smoke Alarm FERION 5000 OW

Wireless Smoke Alarm FERION 5000 OW Wireless Smoke Alarm FERION 5000 OW da Wireless Smoke Alarm Indholdsfortegnelse da 3 Indholdsfortegnelse 1 Graphics 4 2 Indledning 6 3 Montering 7 4 Radionetværk 9 5 Vedligeholdelse 13 6 Tekniske data

Læs mere

Brugervejledning. Kedel. Instruktioner inden ibrugtagning. Opbevar venligst denne brugervejledning til fremtidig reference.

Brugervejledning. Kedel. Instruktioner inden ibrugtagning. Opbevar venligst denne brugervejledning til fremtidig reference. Brugervejledning Kedel Instruktioner inden ibrugtagning. Opbevar venligst denne brugervejledning til fremtidig reference. 1. Vigtige instruktioner Læs disse instruktioner omhyggeligt, før du bruger apparatet

Læs mere

MONTERING, VEDLIGEHOLD OG BRUG AF EMHÆTTE

MONTERING, VEDLIGEHOLD OG BRUG AF EMHÆTTE MONTERING, VEDLIGEHOLD OG BRUG AF EMHÆTTE DU 85446 W DK - Monterings- og brugsanvisning Følg brugsanvisningen nøje. Producenten påtager sit intet ansvar for fejl, skader eller brand, som skyldes manglende

Læs mere

BRUGSVEJLEDNING OG SIKKERHEDSINSTRUKTIONER

BRUGSVEJLEDNING OG SIKKERHEDSINSTRUKTIONER BRUGSVEJLEDNING OG SIKKERHEDSINSTRUKTIONER HYDRAULISKE STENUDLØSER Version: 01 10 MEPV INDEX INDEX... 1 ORDLISTE... 2 NOTE... 2 INTRODUKTION... 3 1. SIKKERHEDS INSTRUKTION... 4 1.1 Hydraulisk system...

Læs mere

M7494. www.fisherprice.dk

M7494. www.fisherprice.dk M7494 Denne brugsanvisning indeholder vigtige oplysninger og bør gemmes til senere brug. Bruger tre "C"-batterier (medfølger). Batterierne skal sættes i af en voksen. Der skal bruges en stjerneskruetrækker

Læs mere

LED lampe m. bevægelsessensor

LED lampe m. bevægelsessensor Original brugsanvisning Varenr.: 9054449 LED lampe m. bevægelsessensor Sdr. Ringvej 1-6600 Vejen - Tlf. 70 21 26 26 - Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk LED lampe - Varenr. 9054449 Beskrivelse: Udendørs

Læs mere

Elektrisk vinpumpe. da Brugsanvisning. Tchibo GmbH D Hamburg 93161AB4X4VII

Elektrisk vinpumpe. da Brugsanvisning. Tchibo GmbH D Hamburg 93161AB4X4VII Elektrisk vinpumpe da Brugsanvisning Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 93161AB4X4VII 2017-05 Kære kunde! Din nye elektriske vinpumpe tømmer flasken for luft og forlænger dermed holdbarheden for en åben vinflaske

Læs mere

Sikkerhed note: Når du når den maksimale hastighed af scooteren lyder et advarselssignal og du bør selv reducere din hastighed for at undgå et fald.

Sikkerhed note: Når du når den maksimale hastighed af scooteren lyder et advarselssignal og du bør selv reducere din hastighed for at undgå et fald. Indhold 1. Indledning... 2 2. Sikkerhed... 2 SIKKERHED Generel information...2 Sikkerhed... 2 Sikkerhedsfunktioner...4 Beskyttelsesudstyr... 4 Idriftsættelse...... 4 Batteri... 5 Opladning af batteriet...

Læs mere

Learning Mower L

Learning Mower L L3306 Learning Mower Denne brugsanvisning indeholder vigtige oplysninger og bør gemmes til senere brug. Der skal bruges tre "AA"-batterier (medfølger) i legetøjet. Produktet skal samles af en voksen. Der

Læs mere

ELECTRIC KNIFE EK 3270

ELECTRIC KNIFE EK 3270 ELECTRIC KNIFE EK 3270. Bruger manual Læs opmærksomt brugervejledningen, før du bruger din elektriske kniv. Opbevar manualen omhyggeligt! DK INSTRUKTIONS MANUAL Dette apparat opfylder alle europæiske sikkerhedsstandarder,

Læs mere

ErgoTrainer. Vægtaflaster. Brugermanual. Vigtig information! Brugermanualen skal læses inden ErgoTraineren tages i brug.

ErgoTrainer. Vægtaflaster. Brugermanual. Vigtig information! Brugermanualen skal læses inden ErgoTraineren tages i brug. ErgoTrainer Vægtaflaster Brugermanual Vigtig information! Brugermanualen skal læses inden ErgoTraineren tages i brug. Denne brugermanual indeholder informationer i forbindelse med brugen, vedligeholdelse

Læs mere

CCS COMBO 2 ADAPTER. Instruktionsbog

CCS COMBO 2 ADAPTER. Instruktionsbog CCS COMBO 2 ADAPTER Instruktionsbog ADVARSEL GEM DISSE VIGTIGE SIKKERHEDSOPLYSNINGER. Dette dokument indeholder vigtige instruktioner og advarsler, som skal følges ved brug af CCS Combo 2-adapteren. Advarsel:

Læs mere

Patientvejledning. Tilhører:

Patientvejledning. Tilhører: Patientvejledning Tilhører: Icare HOME (Model: TA022) PATIENTVEJLEDNING TA022-35 DA-3.1 3 Introduktion I denne vejledning får du instruktion i brugen af Icare HOME tonometer. Sørg for at læse alle vejledningens

Læs mere

Håndholdt laser afstandsmåler

Håndholdt laser afstandsmåler Håndholdt laser afstandsmåler Sikkerhedsforskrifter Læs sikkerhedsforskrifterne og betjeningsvejledningen omhyggeligt inden brug. Læs hele driftsvejledningen og sikkerhedsforskrifterne i denne manual

Læs mere

Nokia Bluetooth-headset BH /2

Nokia Bluetooth-headset BH /2 Nokia Bluetooth-headset BH-102 1 2 3 4 45 46 7 8 10 119 9207247/2 OVERENSSTEMMELSESERKLÆRING NOKIA CORPORATION erklærer herved, at udstyret HS-107W overholder de væsentligste krav og øvrige relevante bestemmelser

Læs mere

BRUGERMANUAL. Brugermanual. Terapi- / Dagslys ELE018896A. Version 1.0. Terapi- / Dagslys ELE018896A 1

BRUGERMANUAL. Brugermanual. Terapi- / Dagslys ELE018896A. Version 1.0. Terapi- / Dagslys ELE018896A 1 Brugermanual Terapi- / Dagslys ELE018896A Version 1.0 1 Indholdsfortegnelse: Introduktion: 3 Hvordan virker Terapi- / Dagslys lampen? 3 Tegn og symboler 4 Sikkerhed og ydeevne 4 Bemærkninger 5 Beskrivelse

Læs mere

Induktiv oplader. Til brug med Cellion Brugsanvisning. Høresystemer

Induktiv oplader. Til brug med Cellion Brugsanvisning. Høresystemer Induktiv oplader Til brug med Cellion Brugsanvisning Høresystemer Indhold Før du starter 3 Komponenter 4 Klargøring af opladeren 4 Opladning 7 Korrekt position for høreapparaterne 8 Opladningsstatus 8

Læs mere

Kattelegetøj rullebold

Kattelegetøj rullebold Kattelegetøj rullebold da Brugsanvisning Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 89215HB321XVII 2016-12 Kære kunde! Dette kattelegetøj giver enhver kat masser af sjov leg! Det vækker jagtinstinktet og lysten til at

Læs mere

Indhold Pakkens Indhold...2 Betjeningselementer...2 Sikkerhedsanvisninger...4 Anvendelse...6 Bortskaffelse... 10 Tekniske data...

Indhold Pakkens Indhold...2 Betjeningselementer...2 Sikkerhedsanvisninger...4 Anvendelse...6 Bortskaffelse... 10 Tekniske data... Indhold Pakkens Indhold...2 Betjeningselementer...2 Sikkerhedsanvisninger...4 Anvendelse...6 Udskiftning af batterier... 6 Anvendelse af vægten... 7 Tarering af vægten... 7 Ændring af vægtenheden... 8

Læs mere

Elektrisk rengøringsbørste

Elektrisk rengøringsbørste Elektrisk rengøringsbørste da Brugsanvisning Tchibo GmbH -22290 Hamburg 88694AS1XVII 2016-09 335 965 / 342 933 Kære kunde! Din nye elektriske rengøringsbørste er ideelt egnet til rengøring af fuger og

Læs mere

SYMBOL SYMBOLTITEL FORKLARING STANDARDREFERENCE STANDARDTITEL

SYMBOL SYMBOLTITEL FORKLARING STANDARDREFERENCE STANDARDTITEL Symboloversigt Symbolerne i denne ordliste forekommer på mærkater, emballage eller vejledninger til aktuelle Verathon-produkter. Produktspecifikke oplysninger findes i den relevante manual på adressen

Læs mere

Phonak PilotOne II. Betjeningsvejledning

Phonak PilotOne II. Betjeningsvejledning Phonak PilotOne II Betjeningsvejledning Indhold 1. Velkommen 4 2. Beskrivelse 5 3. Sådan bruges Phonak PilotOne II 6 3.1 Isætning af et nyt batteri 6 3.2 Tænd og sluk 7 3.3 Sådan holdes PilotOne II 7 3.4

Læs mere

Register your product and get support at SBA3010/00. Brugervejledning

Register your product and get support at   SBA3010/00. Brugervejledning Register your product and get support at www.philips.com/welcome SBA3010/00 Brugervejledning 1 Vigtigt Sikkerhed Vigtige sikkerhedsinstruktioner Respekter alle advarsler. Følg alle instruktioner.

Læs mere

Digital Personvægt Lifezone Series Model: FW1302 BRUGSANVISNING

Digital Personvægt Lifezone Series Model: FW1302 BRUGSANVISNING Digital Personvægt Lifezone Series Model: FW1302 BRUGSANVISNING Tak fordi De valgte denne digitale personvægt fra Fitzone Wellness. For at sikre korrekt betjening og for at sikre, at vægten holder i mange

Læs mere

TTS er stolte af at være en del af

TTS er stolte af at være en del af Garanti & Support Dette produkt leveres med en etårs garanti, der dækker problemer, som findes ved normal anvendelse. Misbrug af Outdoor Big Points eller at åbne enheden vil ugyldiggøre denne garanti.

Læs mere

Installation, konfigurering og fejlfinding af medicinsk udstyr i TDCs hjemmemonitoreringspakker

Installation, konfigurering og fejlfinding af medicinsk udstyr i TDCs hjemmemonitoreringspakker Installation, konfigurering og fejlfinding af medicinsk udstyr i TDCs hjemmemonitoreringspakker A&D Blodtryksmåler type UA-767 PBT-Ci Dokument kontrol: Dokument navn: Teknisk vejledning TDC UA-767PBT-Ci

Læs mere

BA06 BRUGERVEJLEDNING ANEMOMETER TRT-BA-BA06-TC-001-DA

BA06 BRUGERVEJLEDNING ANEMOMETER TRT-BA-BA06-TC-001-DA BA06 DA BRUGERVEJLEDNING ANEMOMETER TRT-BA-BA06-TC-001-DA Indholdsfortegnelse Anvisninger vedrørende betjeningsvejledningen... 1 Oplysninger om apparatet... 1 Tekniske data... 2 Sikkerhed... 2 Transport

Læs mere