Lokalplanforslaget har været offentliggjort i perioden 8. januar til 5. marts Der er modtaget følgende indsigelser, som gengives i resumé:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Lokalplanforslaget har været offentliggjort i perioden 8. januar til 5. marts 2014. Der er modtaget følgende indsigelser, som gengives i resumé:"

Transkript

1 Hvidbog Indsigelser til Tillæg og lokalplanforslag 565 for énfamiliehus på Fiskopvej 35. Endelig vedtagelse med forslag til rettelser/imødekommelse af indsigelser. Lokalplanforslaget har været offentliggjort i perioden 8. januar til 5. marts Der er modtaget følgende indsigelser, som gengives i resumé: 1. Kystdirektoratet gør kommunen opmærksom på en række forhold, som bør iagttages for byggeri tæt på kysten med risiko for oversvømmelser, når laveste sokkelkote fastsættes: - Byggeriets levetid - Byggeriet placering - Klimaforandringer - En forventet stormflodsvandstand - Det forventede skadespotentiale ved en evt. oversvømmelse. Kystdirektoratet gør opmærksom på at der for et pågældende lokalplanområde ikke kan forventes tilladelse til etablering af kystsikring. 2. Strandvængets Lodsejerlav, Rantzausminde v. formand Eva Clemmesen, Strandvænget 13 gør på vegne af samtlige medlemmer indsigelse mod lokalplan 565 med følgende hovedpunkter: Bygningen er for dominerende i forhold til eksisterende bygninger Lokalplanen vil give mulighed for at erstatte feriehus på 65 m2 med et efter deres mening alt for stort og dominerende hus på den smalle grund og med en højde på 7 meter. Det vil have indflydelse på nabogrunden, som er et grønt område og benævnes bevaringsværdigt i lokalplan 533. Afstanden fra naboskel er 1,0 meter. Forslag til byggefelt. Lokalplanen giver mulighed for at opføre byggeri i en afstand af 1 m fra det grønne område. Bygningen vil komme til at se ud som en Berlinmur og argumentationen herfor er vendt på hovedet af administrationen, når der henvises til at bygningen grænser op til åbent grønt område. Der henvises til at tidligere ejere af grunden har fået afslag på at opføre bygninger på den nordlige del af grunden med henvisning til afstanden til skel. Der kunne heller ikke gives tilladelse til en bygning der var højere end det oprindelig. Det virker som om kommunen retter ind efter ejers ønsker.

2 Afstanden til vejskel Den nordlige del af byggefeltet er placeret i skel til vejen. Derfor frygtes at beboernes adgang fra Fiskopvej frem til det grønne område vil blive besværliggjort. De ønsker byggefeltet flyttet. Det kan også have betydning for at udrykningskøretøjer kan komme frem. Højden i forhold til områdets eksisterende bygninger Lokalplanens byggemulighed i 7 m højde vil ikke falde ind i det omgivende miljø. Alle andre bygninger i området er bygget, så de falder ind i kystmiljøet og er opført i en mindre højde. Der henvises i øvrigt til at andre ejendomme, som er pålagt servitutter om udsigtsforhold. Overskridelse af byggeprocent. Der gøres indsigelse mod at grunden kan bebygges i op til 30 %. Dette til trods for at der er tale om en meget smal grund. Der henvises til lokalplan 533 som jo netop skal bevare det åbne kystmiljø og kommunen gør nu det stik modsatte. Der henvises i øvrigt til lokalplan 533 og nærmere angivne kystmiljøer, herunder lille fiskehavn med tangdige med høj bevaringsværdi. 3. Strandvængets Lodsejerlav, Rantzausminde v. formand Eva Clemmesen, Strandvænget 13 har fremsendt yderligere kommentarer, idet de foreslår at nybyggeriet ikke bygges højere end det eksisterende, til gengæld vil de frafalde indsigelserne 4. Indsigelse fra 9 husstande på Fiskopvej, v. Kirsten og Jens Würtzen, Ratzausmindevej 65. Gruppen tilkendegiver, at støtte indsigelsen fra Strandvængets Lodsejerlav og udtrykker endvidere sin utilfredshed med at de ikke har fået brev om høringsfasen og borgermødet. 5. Peter Rosenbeck, Strandvænget 15 gør indsigelse mod, at kommunen på baggrund af en indsigelse mod lokalplan 533 kaster sig ud i udarbejdelse af en lokalplan på den ene grund. En lokalplan som bryder med alle intentionerne i byggeloven BR10 omkring højder, afstandsforhold til naboer, vejanlæg mm. Disse paragraffer er netop skrevet for at undgå nabostridigheder. 6. Lars Petersen, Fiskopvej 16 og Svend Erik Hansen klager d. 3. februar 2014 over at de ikke som lovet har fået en skriftlig orientering om høringsperioden med borgermøde, men at de nu dagen før borgermødet d. erfarer dets afholdelse og dermed ikke kan nå at møde op. 7. Else og Per Jensen, Strandvænget 11 gør indsigelse mod at den lille sommerhusgrund kan bebygges med op til 30 % og med en afstand til skel på 1 m. Det er uforståeligt at man dispensere fra byggelovens bestemmelser. Byggeriet op til det grønne område vil virke

3 voldsomt og anmassende og virke hver eneste dag som en påmindelse om dårlig behandling, når der gives nye ansøgere ret til mere end beboerne i området. 8. Torben Bengtsson, ejer af Fiskopvej 35 med anvendelse som feriebolig, idet han pt. er bosiddende i Kina. TB står uforstående over for at en kommunal fejl i behandling af byggelinje i lokalplan 533 og deraf følgende lokalplanproces for at rette op på fejlen, pludselig er blevet til at udvalget beslutter ændringer i farvevalg og taghældninger i harmoni med omgivelserne. Der er netop ingen harmoni i de tilstødende nabobebyggelser. Der er huse med fladt tag, huse med høj rejsning, nogle er muret andre er pudset og nogle helt af træ. Hvad angår hældningen fremføres, at der jo netop i det oprindelige forslag til byggeri er taget nabohensyn, men at ændringen som i forslaget betyder at der opstår en monster mur mod naboen mod nord Det er indsigers håb, at vi kan få godkendt det oprindelige projekt, da det er velovervejet og udfærdiget I tæt samarbejde mellem kompetente mennesker i kommunens planlægningsafdeling, landinspektør og arkitekt. 9. Arkitekt Charlotte Folke gør som arkitekt for byggeriet, indsigelse med den begrundelse, at hele byggeriet er sket i tæt samarbejde med kommunens planafdeling. Hele disponeringen og ideerne til huset er med inspiration i det skrånende terræn ned mod vandet. Her følger niveauerne i huset og tagfladen terrænets fald. Mod vest løfter den ene del af tagfladen sig og giver rum for øverste niveau. Der er med denne løsning skabt et let og begrønnet tag i sammenhæng med landskabets form og et hus så lavt som muligt. Der er følgende begrundede bemærkninger til lokalplanens bestemmelser: 7.3 Taghældning skal følge terræn. Det giver ingen mening og ingen fornuftig begrundelse for, at tagfladerne skal følge terræn, så der etableres en høj mur mod bagvedliggende grund. Omkringliggende tage har hældninger i alle retninger. Der er kviste, karnapper, flade tage, sadeltage, trekantede gavle v. Der er faktisk ingen tage der følger terræn. 7.4 undtaget hvid. Med reference til fotos på side 7, der er på dette foto adskillige huse der er hvide, hvilket i øvrigt kendetegner hele Rantzausmindekysten. Det sandfarvede på fotos harmonerer på ingen måde med omgivelserne. Charlotte Folke giver udtryk for at udvalgets beslutning om at ændre det oprindelige lokalplanforslag virker usaglige i forhold til forståelse af arkitektoniske kvaliteter. Det oprindelige forslag bør indgå i den endelige og gældende lokalplan.

4 Sammenfattende bemærkninger og forslag til besvarelse af indsigelser samt konsekvensrettelser i lokalplan: Bemærkninger til lokalplanens tilblivelse: Udarbejdelse af en lokalplan for Fiskopvej 35 er affødt af en fejl i behandling af indsigelser til lokalplan 533for landskabsbevaring af Rantzausmindekysten som kun i henhold til planloven kan rettes op ved udarbejdelse af en ny lokalplan. Målsætningen for lokalplan 533 er at sikre åbne arealer mod yderligere udstykning til boligformål samtidig med at den respekterer eksisterende byggeretter. Lokalplanens grænse er derfor trukket i en afstand af 6-8 m søværts eksisterende bolig. Denne samme mulighed er ved efterfølgende udvalgsbeslutning blevet givet til Fiskopvej 35. Det vil sige udarbejdelse af en lokalplan, der aflyser en del af 533 og indføjer en ny byggelinje, der afspejler samme rettighed til Fiskopvej 35, som naboerne mod øst. Det er administrationen, der har anbefalet grundejeren at udvide lokalplanens indhold til også at omfatte byggeriet. Dette for at undgå at ejendommen skulle administreres både efter lokalplan 533, lokalplan 565 og endelig kommuneplanens generelle bestemmelser. Der gøres opmærksom på at det ønskede byggeri til en fremtidig helårsbolig er i overensstemmelse til kommuneplanens bestemmelser. Byggeriets omfang er ikke i sig selv vurderet lokalplanpligtigt. Ved udarbejdelse af lokalplanforslag har de omkringboende fået en udvidet adgang for at give deres meninger til kende i forhold til at byggeriet var blevet tilladt, som almindelig byggesag og evt. dispensation fra kommuneplanbestemmelser og byggelov. Bemærkninger til Tillæg til kommuneplan og lokalplanens byggemuligheder: Der kan i overensstemmelse med gældende kommuneplan opføres énfamiliehus på ejendommen. Status som sommerhus vil bortfalde, når ejer tager fast folkeregisteradresse på stedet. I forbindelse med lokalplanens udarbejdelse har kommunen foretaget en helhedsvurdering af fremtidige byggemuligheder i skrånende terræn og i forhold til kysten. Det har ligeledes indgået i vurderingen, hvordan lignende byggerier på Rantzausmindekysten er blevet sagsbehandlet uden lokalplan, men efter kommuneplanens rammebestemmelser. Der er i kravene taget hensyn til klimatilpasning, idet gulvkote er anbefalet til min m.o.h Terrænet giver mulighed for at der bygges ind i skråning, som parterre. Byggeriet kan derved opnå en fornuftig, men beskeden størrelse som helårsbolig. Der er taget hensyn til, at der er tale om en forholdsvis lille grund, men som ved indbygning i skråning vil syne mindre end hvis der var tale om plan grund. Der kan opnås et samlet etageareal på ca. 120 m2 svarende til en bebyggelsesprocent på ca. 27. Der er i lokalplanen angivet et byggefelt inden for hvilket huset skal placeres. Byggefeltet er placeret 2,5 m fra bebyggelse mod øst, men 1 m fra skel mod åbent grønt område på samme vis som del af eksisterende hus. Der er i vurderingen heraf lagt vægt på at byggelovens afstandskrav primært har til opgave at sikre tilstrækkelig med plads mellem bygninger.

5 Lokalplanen sikrer, at servitut om adgangsforhold ad Fiskopvej til det grønne fællesareal respekteres ligesom kommuneplanens retningslinje om at opretholde eksisterende adgange til kysten respekteres. Ved udarbejdelse af lokalplan efter planloven fremgår det af byggelovens BR10 i kapitel 2, stk. 3 at lokalplanens bestemmelser gælder forud for de bygningsregulerende bestemmelser. Bemærkninger til byggeriets omfang og udseende: Lokalplanforslaget blev i forbindelse med 2. forelæggelse for udvalget skærpet således at bebyggelsen ikke måtte fremtræde med hvid farve og at tagets hældning skulle følge terræn. Sidstnævnte med den konsekvens at byggeriets højde forøgedes med 70 cm til max. 7,0 meter, i modstrid med den oprindelige helhedsvurdering foretaget i lokalplanens opstartsfase. Her blev der lagt vægt på lav bygningshøjde af hensyn til naboer frem for bygningsæstetiske værdier. Som det fremgår af foto på lokalplanforslagets side 7 er der i dag en stor variation af farver, materialer, bygningstyper og - højder og taghældninger i det eksisterende kvarter. Netop denne forskellighed er en del af områdets uplanlagte karakter. Bemærkninger til påvirkning af kulturarvsværdier Der er ingen kulturarvsværdier i den umiddelbare nærhed af lokalplanområdet og der er i lokalplan 565 en visualisering og vurdering af byggeriets indvirkning på kystlandskabet. Forslag til rettelser i lokalplanens redegørelse og bestemmelser Indsigelserne foreslås delvist imødekommet som angivet og lokalplan 565 rettes som nedenstående: Lokalplanens redegørelse tilføjes et nyt afsnit om Klimatilpasning : Kystdirektoratets bemærker, at der bør i forbindelse med byggeri tages hensyntagen til forventet havspejlsstigning på 0,8 m +/- o,6 m frem til år 2100, samt at der i lokalplanområdet ikke kan forventes tilladelse til kystsikring på stedet. Kystdirektoratet skal foretage en konkret vurdering i hver enkelt sag. For Svendborg Sund er der typisk tale om en kombination af klimabetingede stigninger samt lokalt betinget opstuvning af vand i det smalle farvand, som følge af højvande og stærk blæst fra vestlige retninger. Lokalplanens bestemmelser rettes således at byggefelt for placering af bolig reduceres mod nord. Nye bestemmelser: 6.2. Byggefeltet placeres: - mod nord 2,5 meter fra vejskel (mod Fiskopvej). Dog kan f.eks garage placeres mod skel i overensstemmelse med byggeloven.

6 7.5 Garager, carporte, udhuse og lignende kan placeres uden for byggefeltet i overensstemmelse byggelovens regler herom. Udformning og materialevalg skal tilpasses boligbebyggelsens materialer og arkitektur med et eller flere genkendelige fællestræk/-materialer Kortbilag rettes: Byggefeltet reduceres mod vej med 2½ m Såfremt indsigelser fra ejer og dennes rådgiver imødekommes, vil det medføre følgende rettelser i lokalplanens bestemmelser: Krav om facadefarver ændres til også at kunne være hvid. Ny bestemmelse: 7.4 Ydermure skal opføres i blank mur eller pudset mur og fremtræde i afdæmpede farver valgt fra jordfarveskalaen. Krav om at taghældning skal følge terræn udgår. Ny bestemmelse: 7.3 Taget gives en hældning på min. 8 grader. Tage kan begrønnes. Bygningshøjde reduceres fra 7,0 m til 6,3 m. Ny bestemmelse: 7.2 Højde fra terræn til skæring med tagfladen må ikke overstige 6,3 m fra fastlagt niveauplan.

Høringssvar Indsigelse og bemærkninger Forvaltningens bemærkninger Ændringer

Høringssvar Indsigelse og bemærkninger Forvaltningens bemærkninger Ændringer 1. Henrik Sørensen, Moshusevej 20 Anmodning om at søge strandbeskyttelseslinjen ophævet for hele lokalplanområdet. Ved nr. 20 og 22 er en del af loddet pålagt strandbeskyttelse. Det er uhensigtsmæssigt

Læs mere

Byggeprojekt på ejendommen beliggende Hjerting Strandvej

Byggeprojekt på ejendommen beliggende Hjerting Strandvej Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 24. januar 2011 Sagsbehandler Merete Holme Nielsen Telefon direkte 76 16 13 27 Sagsid 2010-18461 Notat, bilag 1 Byggeprojekt på ejendommen beliggende Hjerting Strandvej

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Aarhus Kommune. Den 13.

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Aarhus Kommune. Den 13. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 13. maj 2013 Aarhus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø 1. Resume Der er søgt om tilladelse til at opføre en tilbygning og foretage

Læs mere

Notat vedrørende indsigelser til forslag til lokalplan 13-001 og kommuneplantillæg nr. 5.

Notat vedrørende indsigelser til forslag til lokalplan 13-001 og kommuneplantillæg nr. 5. Notat vedrørende indsigelser til forslag til lokalplan 13-001 og kommuneplantillæg nr. 5. Nr. Afsender Resume og hovedindhold af indsigelser samt bemærkninger hertil 1 Jørgen Madsen Emma Gads Vej 6 Jørgen

Læs mere

nr. Afsender Hovedindhold Bemærkninger 1 Indsender

nr. Afsender Hovedindhold Bemærkninger 1 Indsender Lokalplan 230 Boliger ved Søbjergvej Haralsted Sø. Indsigelser og ændringsforslag Dette er et kort sammendrag af hovedindholdet i de indkomne indsigelser og ændringsforslag. For den fulde ordlyd henvises

Læs mere

Byggeprojekt på ejendommen beliggende Hjerting Strandvej

Byggeprojekt på ejendommen beliggende Hjerting Strandvej Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 24. januar 2011 Sagsbehandler Merete Holme Nielsen Telefon direkte 76 16 13 27 Sagsid 2010-18461 Notat, bilag 1 Byggeprojekt på ejendommen beliggende Hjerting Strandvej

Læs mere

Drøftelse af lokalplan for Vellerup Sommerby

Drøftelse af lokalplan for Vellerup Sommerby Drøftelse af lokalplan for Vellerup Sommerby NOTAT Bilag 1: Baggrundsviden om udvikling i sommerhusområder Bilag 1 har til formål, at redegøre for den udvikling, som finder sted i sommerhusområder. Redegørelsen

Læs mere

Generelle forhold for den ansøgte bebyggelses samlede omfang og indvirkning på omgivelserne: Grundens bredde er ca. 22 meter.

Generelle forhold for den ansøgte bebyggelses samlede omfang og indvirkning på omgivelserne: Grundens bredde er ca. 22 meter. Internt notatark Carsten Christensen Dalsgårdsvej 18 9000 Ålborg Dato: 29-11-2018- Sagsnr.: 2018-1636 - Journal.nr: 18/24244 Helhedsvurdering, sags nr. 2018-1636 Vedr. : Fastlæggelse af niveauplan og overskridelse

Læs mere

Vejledninger Bestemmelser og anvisninger

Vejledninger Bestemmelser og anvisninger Vejledninger Bestemmelser og anvisninger BR10: 1.6 stk. 1 nr. 2-3 Uden byggetilladelse eller anmeldelse Uden byggetilladelse eller anmeldelse (Visse betingelser) Garager (ej integrerede), carporte, udhuse,

Læs mere

Partshøring. «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn»

Partshøring. «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» 1 - Partshøring #2 TEKNIK OG MILJØ «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning www.herning.dk Ved henvendelse: bjgsj@herning.dk Tlf. 9628 8034 Sagsbehandler:

Læs mere

VALLØ KOMMUNE. Lokalplan nr. 4-11. for et område til tæt-lav boliger (Amtsskrivergården), Strøby

VALLØ KOMMUNE. Lokalplan nr. 4-11. for et område til tæt-lav boliger (Amtsskrivergården), Strøby VALLØ KOMMUNE Lokalplan nr. 4-11 for et område til tæt-lav boliger (Amtsskrivergården), Strøby Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 9. september 2004. INDHOLD Redegørelse 3 Indledning 3 Lokalplanområdet

Læs mere

Lokalplan 989, Boligområde i Mårslet - Endelig

Lokalplan 989, Boligområde i Mårslet - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 13. maj 2015 Lokalplan 989, Boligområde i Mårslet - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan 989 - Åben lav boligbebyggelse

Læs mere

Notatet indeholder et resumé af de bemærkninger der er indkommet i naboorienteringen i forbindelse med ansøgning om dispensation fra lokalplan 32.

Notatet indeholder et resumé af de bemærkninger der er indkommet i naboorienteringen i forbindelse med ansøgning om dispensation fra lokalplan 32. NOTAT - Indkomne bemærkninger til ansøgning om dispensation til opførelse af bolig, dalgade 34 Teknik & Miljø 9. januar 2019 Sags-ID: 18/6147 Sagsbehandler: Helle Aarre Notatet indeholder et resumé af

Læs mere

Dispensaton fra byplanvedtægt nr. 40, Nørresøvej 60, Viborg

Dispensaton fra byplanvedtægt nr. 40, Nørresøvej 60, Viborg Dispensaton fra byplanvedtægt nr. 40, Nørresøvej 60, Viborg Sagsnr.: 12/10858 Sagsansvarlig: Dorte Meier SAGSFREMSTILLING Arkitektfirmaet Meedom-Bæch har på ejerens vegne ansøgt om at nedrive det eksisterende

Læs mere

AFGØRELSE i sag afslag på opførelse af enfamiliehus på Sdr. Strandvej 114 i Bornholms Regionskommune

AFGØRELSE i sag afslag på opførelse af enfamiliehus på Sdr. Strandvej 114 i Bornholms Regionskommune Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk 04. februar 2013 J.nr.: NMK-31-00803 Ref.: BIBIS AFGØRELSE i sag afslag på opførelse af enfamiliehus på Sdr. Strandvej 114 i Bornholms

Læs mere

Partshøring og naboorientering

Partshøring og naboorientering 1 - Partshøring og naboorientering TEKNIK OG MILJØ «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning www.herning.dk Ved henvendelse: bjgsj@herning.dk Tlf.

Læs mere

VALLØ KOMMUNE. Smedegården, Boliger i Hårlev. Lokalplan nr for SMEDEGÅRDEN, Boliger i Hårlev

VALLØ KOMMUNE. Smedegården, Boliger i Hårlev. Lokalplan nr for SMEDEGÅRDEN, Boliger i Hårlev VALLØ KOMMUNE Lokalplan nr. 1-25 Smedegården, Boliger i Hårlev Lokalplan nr. 1-25 for SMEDEGÅRDEN, Boliger i Hårlev Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 7. oktober 2004. 1 Lokalplan nr. 1-25 for SMEDEGÅRDEN,

Læs mere

LOKALPLAN 81. Pileparken ll Mørkhøj kvarter

LOKALPLAN 81. Pileparken ll Mørkhøj kvarter LOKALPLAN 81 Pileparken ll Mørkhøj kvarter GLADSAXE KOMMUNE 1992 HVORFOR LOKALPLAN? I Gladsaxe Kommune skal der normalt laves en lokalplan når dele af kommuneplanen skal realiseres, når der gennemføres

Læs mere

Skal du bygge? Garage, carport, udhus, overdækning, drivhus og lignende bygninger TEAM BYGGESAG

Skal du bygge? Garage, carport, udhus, overdækning, drivhus og lignende bygninger TEAM BYGGESAG Skal du bygge? Garage, carport, udhus, overdækning, drivhus og lignende bygninger TEAM BYGGESAG Hej! I denne vejledning kan du læse, hvilke bestemmelser der gælder, når du skal opføre garage, carport,

Læs mere

1. Gavle tilbygning mod vest Nuværende pkt /bilag 2 og 6 Rettelse af pkt /bilag 2 og 6

1. Gavle tilbygning mod vest Nuværende pkt /bilag 2 og 6 Rettelse af pkt /bilag 2 og 6 Ændringsforslag til Lokalplanforslag 244 for / Fornyet høring fra 8. december- 5. januar 2019 1. Gavle tilbygning mod vest Nuværende pkt. 6.2.1/bilag 2 og 6 Rettelse af pkt. 6.2.1/bilag 2 og 6 Enderækkehuse

Læs mere

LOKALPLAN 82. P. O. Pedersen Kollegiet Stengård kvarter

LOKALPLAN 82. P. O. Pedersen Kollegiet Stengård kvarter LOKALPLAN 82 P. O. Pedersen Kollegiet Stengård kvarter GLADSAXE KOMMUNE 1993 HVORFOR LOKALPLAN? I Gladsaxe Kommune skal der normalt laves en lokalplan når dele af kommuneplanen skal realiseres, når der

Læs mere

Resumé af indkomne bemærkninger til Forslag til lokalplan L02 for boliger i den sydlige del af Billum samt Byrådets vurdering af disse

Resumé af indkomne bemærkninger til Forslag til lokalplan L02 for boliger i den sydlige del af Billum samt Byrådets vurdering af disse Dato 31-05-2018 Dok.nr. 40580-18 Sagsnr. 16/9854 Ref. SSTA Resumé af indkomne bemærkninger til Forslag til lokalplan 04.01.L02 for boliger i den sydlige del af Billum samt Byrådets vurdering af disse I

Læs mere

Væsentligste indhold Administrationens bemærkninger Forslag til ændringer af lokalplanen

Væsentligste indhold Administrationens bemærkninger Forslag til ændringer af lokalplanen 1 Februar 2017 Oversigt over høringssvar til Lokalplan 44 Boliger ved Kongeskrænten og kommuneplantillæg 8 Høringssvar nr. Afsender: Navn og adresse Væsentligste indhold Administrationens bemærkninger

Læs mere

VEJLEDNING OM PLACERING AF BYGGERI I KUPERET TERRÆN

VEJLEDNING OM PLACERING AF BYGGERI I KUPERET TERRÆN VEJLEDNING OM PLACERING AF BYGGERI I KUPERET TERRÆN Indholdsfortegnelse Lokalplaneksempler...7 Baggrunden for bestemmelserne...9 Bebyggelsens udformning...10 Bolig med forskudte etager...11 Indledning

Læs mere

Der er via Klageportalen fremsendt klager samlet til én klagesag:

Der er via Klageportalen fremsendt klager samlet til én klagesag: 1 of 5 Til Natur- og Miljøklagenævnet 12-02-2016 Sagsnummer.: 16/2578 Sagstype: KLE: 01.03.00 Sagsbehandler: Pernilla Marie Mathisen Tlf.: 87535283 Klage over Syddjurs Kommunes landzonetilladelse af den

Læs mere

Forslag til Lokalplan 81 Ældreboliger på Præstegårdsvej. Lokalplan 81B. Ældrecentret i Hvalsø

Forslag til Lokalplan 81 Ældreboliger på Præstegårdsvej. Lokalplan 81B. Ældrecentret i Hvalsø I Forslag til Lokalplan 81 Ældreboliger på Præstegårdsvej Lokalplan 81B Ældrecentret i Hvalsø Orientering Regler for Lokalplaners Udarbejdelse Indhold En lokalplan er en fysisk plan, der fastlægger de

Læs mere

Lav boligbebyggelse i baggård, Skt. Pauls Gade 4B

Lav boligbebyggelse i baggård, Skt. Pauls Gade 4B Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 6. maj 2015 Lav boligbebyggelse i baggård, Skt. Pauls Gade 4B Teknik og Miljø bemyndiges til at meddele de fornødne tilladelser til

Læs mere

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 807. Boliger ved tidligere Ask Højskole. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 807. Boliger ved tidligere Ask Højskole. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 1. september 2008 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 807. Boliger ved tidligere

Læs mere

AFGØRELSE i sag om bebyggelse, som Ishøj Kommune har tilladt opført på ejendommen beliggende Torslundevej 133

AFGØRELSE i sag om bebyggelse, som Ishøj Kommune har tilladt opført på ejendommen beliggende Torslundevej 133 Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 19. december 2012 J.nr.: NMK-33-00697 Ref.: MJE AFGØRELSE i sag om bebyggelse, som Ishøj Kommune har tilladt opført på ejendommen

Læs mere

LOKALPLANENS HENSIGT

LOKALPLANENS HENSIGT LOKALPLANENS HENSIGT Med vedtagelsen af Allerød Kommuneplan 1997-2009 blev det muligt at overføre et areal ved Bjergvej - Lyngevej fra landzone til byzone. Arealet kan udstykkes i 14 grunde til helårsboliger.

Læs mere

THYHOLM KOMMUNE LOKALPLAN 5.7 FOR BOLIGOMRÅDE I TAMBOHUSE

THYHOLM KOMMUNE LOKALPLAN 5.7 FOR BOLIGOMRÅDE I TAMBOHUSE THYHOLM KOMMUNE LOKALPLAN 5.7 FOR BOLIGOMRÅDE I TAMBOHUSE FREMLAGT FRA DEN 4. DECEMBER 2002 TIL DEN 12. FEBRUAR 2003. OFFENTLIGT BEKENDTGJORT DEN 9. APRIL 2003. Forord til lokalplanforslaget Thyholm Kommunes

Læs mere

Forslag til tillæg 39. til Silkeborg Kommuneplan

Forslag til tillæg 39. til Silkeborg Kommuneplan Forslag til tillæg 39 til Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Fremlagt i offentlig høring fra 6. januar til 2. marts 2016 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Forslag til Tillæg 39 til Silkeborg Kommuneplan

Læs mere

Helhedsvurdering pga. mere end et enfamiliehus på en parcel, jf. deklaration af , samt mere end 12 m udhusbebyggelse ved skel

Helhedsvurdering pga. mere end et enfamiliehus på en parcel, jf. deklaration af , samt mere end 12 m udhusbebyggelse ved skel TR Boligbyg ApS Rådyrvej 49 8722 Hedensted Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Kirsten Olsen Dir: +4579755685 Mob: e-mail: Kirsten.Olsen @Hedensted.dk Sagsnr. 02.34.00-P19-3-18 23.8.2018 Helhedsvurdering

Læs mere

BOV KOMMUNE. Lokalplan 2/58. Boligområde ved Centrumsgaden/Hærvejen i Bov 1984

BOV KOMMUNE. Lokalplan 2/58. Boligområde ved Centrumsgaden/Hærvejen i Bov 1984 BOV KOMMUNE Lokalplan 2/58 Boligområde ved Centrumsgaden/Hærvejen i Bov 1984 BOV KOMMUNE TILLADELSE BOV KOMMUNE LOKALPLAN NR. 2/58 BOV KOMMUNE LOKALPLAN NR. 2/58 LOKALPLAN FOR ET BOLIGOMRADE VED CENTRUMGADEN

Læs mere

INDSIGELSESDOKUMENT. Lokalplan nr. 11.C34.1 for Centerområde ved Møllegade, Danasvej og Møl- Kommuneplantillæg nr 55 til Herning Kommuneplan

INDSIGELSESDOKUMENT. Lokalplan nr. 11.C34.1 for Centerområde ved Møllegade, Danasvej og Møl- Kommuneplantillæg nr 55 til Herning Kommuneplan INDHOLD Høringssvar af den 28. marts 2019 fra Norconsult- Skovhus Arkitekter på vegne af bygherre Resume af det indkomne ændringsforslag Forvaltningens kommentarer INDSIGELSESDOKUMENT Lokalplan nr. 11.C34.1

Læs mere

Lokalplan nr. 5.28 Område til boligformål, Hals HALS

Lokalplan nr. 5.28 Område til boligformål, Hals HALS Lokalplan nr. 5.28 Område til boligformål, Hals HALS Lokalplanområdets beliggenhed i Hals HALS KOMMUNE JUNI 2000 INDHOLD HVAD ER EN LOKALPLAN?...II LÆSEVEJLEDNING...II REDEGØRELSE... 3 LOKALPLANENS BAGGRUND...

Læs mere

26 dages. 54 dage Ejerne af Hørhusene 52 informerer naboen om byggeprojektet og fremviser tegninger. 2 dage

26 dages. 54 dage Ejerne af Hørhusene 52 informerer naboen om byggeprojektet og fremviser tegninger. 2 dage 1 dag 7 dage 2 dage 2 dage 54 dage 26 dages Byggesagsforløb for Hørhusene 52 - byggesag nr. 299603 2017.11.21 Ansøgning om byggetilladelse indsendes til Roskilde kommunes byggesagsafdeling 2017.11.29 Byggesag

Læs mere

LOKALPLAN NR. 182. For et område ved Petersborgvej. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR. 182. For et område ved Petersborgvej. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 182 For et område ved Petersborgvej Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning GRUNDLAGET FOR LOKALPLANEN Hillerød kommune har i henhold til kommuneplanlovens bestemmelser ladet udarbejde lokalplan

Læs mere

Foreløbig helhedsvurdering

Foreløbig helhedsvurdering 1 - Foreløbig Helhedsvurdering TEKNIK OG MILJØ Foreløbig helhedsvurdering Vedr.: Ejendommen Østre Kirkevej 25A, 7400 Herning. Matrikel nr.: 547H, Herning Bygrunde Sagsnr.: 02.34.02-P19-583-16 Byggeri,

Læs mere

Ny bolig- og erhvervsejendom Silkeborgvej 228

Ny bolig- og erhvervsejendom Silkeborgvej 228 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 3. juli 2014 Silkeborgvej 228 Nedrivning af byggeri samt opførelse af ny bolig- og erhvervsbebyggelse på /Odinsvej 2. 1. Resume Der

Læs mere

TILLÆG nr. 1 til Lokalplanerne 5-03 og 5-04 Sommerhusområder Strøby Egede Tag- og bygningsformer. Oplæg 2 til FORSLAG

TILLÆG nr. 1 til Lokalplanerne 5-03 og 5-04 Sommerhusområder Strøby Egede Tag- og bygningsformer. Oplæg 2 til FORSLAG TILLÆG nr. 1 til Lokalplanerne 5-03 og 5-04 Sommerhusområder Strøby Egede Tag- og bygningsformer. Oplæg 2 til FORSLAG Stevns Kommune Tillæg nr. 1 til Lokalplan 5-03 og 5-04 Sommerhusområder Strøby Egede

Læs mere

Indsigelser og bemærkninger

Indsigelser og bemærkninger 1 Helge Sølgaard Henriksholm Allé 20 2950 Vedbæk Vedbæk Grundejerforening støtter indsigelsen ved formand Hans Jeremiassen Indsigelsen er primært rettet mod den østlige tæt- lav bebyggelse bestående af

Læs mere

Administrationsgrundlag. januar 2013 2012. - opsætning af solfangere og solcelleanlæg

Administrationsgrundlag. januar 2013 2012. - opsætning af solfangere og solcelleanlæg januar 2013 2012 - opsætning af solfangere og solcelleanlæg Byggeloven I henhold til bygningsreglementet er der ikke en fast grænse for, hvornår der skal søges om tilladelse til opsætning af solfangere

Læs mere

Strøby Egede Sommerhusområde

Strøby Egede Sommerhusområde Strøby Egede Sommerhusområde 1 stevns kommune Hvad forbinder I med et SOMMERHUSOMRÅDE? Et karakteristisk sommerhusområde: Små enkle huse af træ Store naturgrunde Grusveje Rekreative og fritidsmæssige formål

Læs mere

Indstilling. Udvidelse af Hotel Oasia, Kriegersvej 27. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 18. marts 2013 Aarhus Kommune

Indstilling. Udvidelse af Hotel Oasia, Kriegersvej 27. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 18. marts 2013 Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 18. marts 2013 Aarhus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø 1. Resume Der er ansøgt om tilladelse til ombygning og udvidelse af

Læs mere

Edvard Thomsens Vej København S Telefon Fax Notat. Dato 26.

Edvard Thomsens Vej København S Telefon Fax Notat. Dato 26. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Vejledning om opførelse af sekundær bebyggelse med et samlet areal på højst

Læs mere

Edvard Thomsens Vej København S Telefon Fax Notat. 11.

Edvard Thomsens Vej København S Telefon Fax Notat. 11. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Vejledning om opførelse af sekundær bebyggelse med et samlet areal på højst

Læs mere

BOV KOMMUNE. Lokalplan 1/29-1. Boligområde ved Hærvejen i Bov 1997

BOV KOMMUNE. Lokalplan 1/29-1. Boligområde ved Hærvejen i Bov 1997 BOV KOMMUNE Lokalplan 1/29-1 Boligområde ved Hærvejen i Bov 1997 BOV KOMMUNE Lokalplan 1/29-1 Boliger ved Hærvejen i Bov 1. udkast af juli 1996 Lokalplanen er udarbejdet af Teknikog Planafdelingen, Bov

Læs mere

8. 15/12827 Lovliggørelse af tagterrasse på Blomstervænget 1A, 5610 Assens

8. 15/12827 Lovliggørelse af tagterrasse på Blomstervænget 1A, 5610 Assens 8. 15/12827 Lovliggørelse af tagterrasse på Blomstervænget 1A, 5610 Assens Indstilling: Direktøren for By, Land og Kultur indstiller til Miljø- og Teknikudvalget, at der gives lovliggørende byggetilladelse

Læs mere

Bolig- og erhvervsbebyggelse ved Strandbygade og Willemoesgade

Bolig- og erhvervsbebyggelse ved Strandbygade og Willemoesgade Forslag til lokalplan nr. 01-015-0004 Esbjerg By, Vesterbyen Bolig- og erhvervsbebyggelse ved Strandbygade og Willemoesgade september 2011 Midlertidige retsvirkninger Fra starten af den offentlige høringsperiode

Læs mere

Det ansøgte byggeri bliver opført med murede og vandskurede vægge malet hvide. Taget tækkes med mat-glaserede tagsten.

Det ansøgte byggeri bliver opført med murede og vandskurede vægge malet hvide. Taget tækkes med mat-glaserede tagsten. Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Benedikte Lyshøj Dir: +4579755622 Mob: +4524758581 e-mail: Benedikte.Lyshoj @Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-165-17 10.10.2017 Landzonetilladelse Der meddeles tilladelse

Læs mere

Indstilling. Opførelse af rækkehuse på Tålforvej Resume. 2. Beslutningspunkt. Til Aarhus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Opførelse af rækkehuse på Tålforvej Resume. 2. Beslutningspunkt. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 3. marts 2014 Aarhus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Opførelse af rækkehuse på Tålforvej 15 Teknik og Miljø bemyndiges til

Læs mere

Boliger på Sauntevej i Hornbæk

Boliger på Sauntevej i Hornbæk Startredegørelse for kommende lokalplan Boliger på Sauntevej i Hornbæk Beliggenhed: Sauntevej 104 i Hornbæk Lokalplanområdet omfatter Stenstrupgård, matr.nr.1 a, 4 a og 4b, Stenstrup by, Hornbæk. Desuden

Læs mere

Forslag til lokalplan nr ejendommen Søby Nørremarksvej 2

Forslag til lokalplan nr ejendommen Søby Nørremarksvej 2 ÆRØ KOMMUNE Forslag til lokalplan nr. 19-9 ejendommen Søby Nørremarksvej 2 Kommuneplantillæg nr. 1 Kommuneplan 2009-2021 for Ærø Kommune Forord til lokalplanen Denne lokalplan omfatter ejendommen Søby

Læs mere

Bilag 3 - Ændringer i det reviderede lokalplanforslag.

Bilag 3 - Ændringer i det reviderede lokalplanforslag. Bilag 3 - Ændringer i det reviderede lokalplanforslag. Redegørelse, Bebyggelse, side 12: Af forslaget fremgår det at: Størrelsen på de arealer, som kan bebygges og bebyggelsernes omfang, er fastlagt for

Læs mere

FORSLAG. Tillæg nr. 2 til Lokalplan nr Område til boligformål på Stolpegården i Strøby Egede

FORSLAG. Tillæg nr. 2 til Lokalplan nr Område til boligformål på Stolpegården i Strøby Egede FORSLAG Tillæg nr. 2 til Lokalplan nr. 103 Område til boligformål på Stolpegården i Strøby Egede Hvad er en lokalplan? En lokalplan kan siges at være en lokal lov. En lokalplan fastsætter, hvordan der

Læs mere

29-08-2013 13/17356. Kenny Nørgaard Clausen Dybbøl Banke 2, Dybbøl 6400 Sønderborg

29-08-2013 13/17356. Kenny Nørgaard Clausen Dybbøl Banke 2, Dybbøl 6400 Sønderborg 29-08-2013 13/17356 Kenny Nørgaard Clausen Dybbøl Banke 2, Dybbøl 6400 Sønderborg Landzonetilladelse til at opføre garage/udhus på ca. 86 m² på ejendommen matr.nr. 283 Dybbøl Ejerlav, Dybbøl, der ligger

Læs mere

HVIDBOG LOKALPLAN NR KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 51 BOLIGER MELLEM SORØVEJ OG NØRREÅS, SLAGELSE SLAGELSE KOMMUNE PLAN SEPTEMBER 2017

HVIDBOG LOKALPLAN NR KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 51 BOLIGER MELLEM SORØVEJ OG NØRREÅS, SLAGELSE SLAGELSE KOMMUNE PLAN SEPTEMBER 2017 HVIDBOG LOKALPLAN NR. 1182 KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 51 BOLIGER MELLEM SORØVEJ OG NØRREÅS, SLAGELSE SLAGELSE KOMMUNE PLAN SEPTEMBER 2017 INDLEDNING 2 HVAD ER EN HVIDBOG Når Slagelse Kommune laver lokalplaner,

Læs mere

Lokalplan nr. 025 Parkalle I, Tarm

Lokalplan nr. 025 Parkalle I, Tarm Lokalplan nr. 025 Parkalle I, Tarm Teknik & Miljø Toften 6 6880 Tarm 96 48 48 48 e-mail: teknisk@egvadkom.dk Beskrivelse af lokalplanens retdvirkninger. Efter kommunalbestyrelsens endelige vedtagelse

Læs mere

Dispensationer og afslag, samt nedrivningstilladelser med bevaringsværdi 4, som er behandlet i henhold til bemyndigelse fra Plan- og Boligudvalget

Dispensationer og afslag, samt nedrivningstilladelser med bevaringsværdi 4, som er behandlet i henhold til bemyndigelse fra Plan- og Boligudvalget Dispensationer og afslag, samt nedrivningstilladelser med bevaringsværdi 4, som er behandlet i henhold til bemyndigelse fra Plan- og Boligudvalget 1.+2. kvartal 2018 Sag nr. Adresse Sag vedrørende 17/19087

Læs mere

R U D B J E R G K O M M U N E

R U D B J E R G K O M M U N E R U D B J E R G K O M M U N E L O K A L P L A N 31 SOMMERHUSOMRÅDE s 14 STUBBE STRANDVEJ, ULIGE VEST FOR NÆSBY STRANDVEJ Juni 1996 Indholdsfortegnelse: A. Redegørelse for lokalplanen side 2 B. Lokalplanens

Læs mere

FORSLAG. Tillæg nr. 1 til Lokalplan nr Område til boligformål ved Stolpegården i Strøby Egede

FORSLAG. Tillæg nr. 1 til Lokalplan nr Område til boligformål ved Stolpegården i Strøby Egede FORSLAG Tillæg nr. 1 til Lokalplan nr. 161 Område til boligformål ved Stolpegården i Strøby Egede Hvad er en lokalplan? En lokalplan kan siges at være en lokal lov. En lokalplan fastsætter, hvordan der

Læs mere

VALLØ KOMMUNE. Lokalplan nr Tømrergården, Boliger i Hårlev

VALLØ KOMMUNE. Lokalplan nr Tømrergården, Boliger i Hårlev VALLØ KOMMUNE Lokalplan nr. 1-27 Tømrergården, Boliger i Hårlev Vedtaget af Kommunalbestyrelsen d. 17. marts 2005 Lokalplan nr. 1-27 for Tømrergården, Boliger i Hårlev Indholdsfortegnelse Lokalplanens

Læs mere

Ærø Kommune. Lokalplan 9-23. Område til ferieboliger i Ærøskøbing, Ærø Marina

Ærø Kommune. Lokalplan 9-23. Område til ferieboliger i Ærøskøbing, Ærø Marina Ærø Kommune Lokalplan 9-23 Område til ferieboliger i Ærøskøbing, Ærø Marina Hvad er en lokalplan En lokalplan er en detaljeret plan for et område i en kommune. Den fastlægger en række retningslinier for,

Læs mere

Lokalplan nr. 5.30 Område til Ferieog Fritidsformål

Lokalplan nr. 5.30 Område til Ferieog Fritidsformål Lokalplan nr. 5.30 Område til Ferieog Fritidsformål v. Strandvejshotellet, Hals HALS KOMMUNE SEP. 2000 ν SKOVSGÅRDSVEJ STRANDVEJEN DEGNELODDEN SKOLESTIEN 2 6 3 3 0 2 4 14 16 1 4 33 35 26 2 1 3 18 5 7 7

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Frederikssund kommunes afgørelse om at en hævet terrasse på Sydkajen 1A og 1B er umiddelbart tilladt efter områdets lokalplan

AFGØRELSE i sag om Frederikssund kommunes afgørelse om at en hævet terrasse på Sydkajen 1A og 1B er umiddelbart tilladt efter områdets lokalplan Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 22. december 2014 J.nr.: NMK-33-02535 Ref.: NYNAP-NMKN AFGØRELSE i sag om Frederikssund kommunes afgørelse om at en hævet

Læs mere

Høringsnotat. Vedr. om- og tilbygning af eksisterende bolig, Jeckelsvej 22, Skagen

Høringsnotat. Vedr. om- og tilbygning af eksisterende bolig, Jeckelsvej 22, Skagen Høringsnotat Vedr. om- og tilbygning af eksisterende bolig, Jeckelsvej 22, Skagen Ansøgning har været i naboorientering ved omkringliggende naboer på Jeckelsvej 11 og 20, Jens Rasmussens Vej 16, Jens Bergs

Læs mere

Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013

Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Offentlig bekendtgørelse den 4. november 2014 af Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Byrådet i Syddjurs

Læs mere

Lokalplan nr for et boligområde ved Klintedalsvej

Lokalplan nr for et boligområde ved Klintedalsvej Indhold Lokalplan nr. 2.1-4 for et boligområde ved Klintedalsvej Indledning Lokalplanens forhold til anden planlægning Lokalplanens retsvirkninger Lokalplanens bestemmelser 1 Lokalplanens formål 2 Lokalplanens

Læs mere

Indsigelsesskema lokalplan 2013-9 Sommerhusområdet Hesseløje/Fruerlund

Indsigelsesskema lokalplan 2013-9 Sommerhusområdet Hesseløje/Fruerlund Indsigelsesskema lokalplan 2013-9 Sommerhusområdet Hesseløje/Fruerlund Indsigelser til Forslag til lokalplan nr. 2013-9 Sommerhusområdet Hesseløje/Fruerlund Sag nr. 01.02.05-P16-11-11 Høringsperiode: 15.10.2013

Læs mere

Med baggrund i bygherrernes alder søges der om et hus i ét plan uden niveauspring og med terrasse i samme niveau som gulvet i boligen.

Med baggrund i bygherrernes alder søges der om et hus i ét plan uden niveauspring og med terrasse i samme niveau som gulvet i boligen. Sag nr.: Mødedato: 4. november 2009 TEKNISK UDVALG REFERAT Cirius-sag nr.: 2009/42238 Sagsbehandler: jql Ansøgning om opførelse af nyt enfamiliehus. Pileurtvej 16, Rødding Baggrund Viborg Kommune har modtaget

Læs mere

Lokalplan nr. 66. for et boligområde ved Tagetesvej. Hundested Kommmune

Lokalplan nr. 66. for et boligområde ved Tagetesvej. Hundested Kommmune Lokalplan nr. 66 for et boligområde ved Tagetesvej Hundested Kommmune 1 Forslag til Lokalplan 66 for et område ved Engdraget. Indhold: Redegørelse Indledning... side 3 Område for lokalplanen... side 3

Læs mere

Notat - Vurdering af indsigelser

Notat - Vurdering af indsigelser Notat - Vurdering af indsigelser Laulundgade 3, 7400 - Opførelse af etageboliger Adresse: Laulundgade 3, 7400 Herning Dato: 16-05-2018 Sagsnr: 02.34.02-P19-107-18 Sagsbehandler: Sussi Munch Jensen Projektet

Læs mere

LOKALPLAN 11.22A GREVE KOMMUNE HOLMEAGERVEJ GREVE

LOKALPLAN 11.22A GREVE KOMMUNE HOLMEAGERVEJ GREVE LOKALPLAN 11.22A GREVE KOMMUNE HOLMEAGERVEJ 2 2670 GREVE Dokumentet har gennemgået en bearbejdning, for at komme på anvendelig digital form. Derfor kan afvigelser fra den tinglyste plan ikke udelukkes.

Læs mere

VEDTAGET. Tillæg 39. Silkeborg Kommuneplan

VEDTAGET. Tillæg 39. Silkeborg Kommuneplan VEDTAGET Tillæg 39 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Vedtaget af Plan-, Miljø- og Klimaudvalget 13. juni 2016 Offentliggjort 15. juni 2016 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Tillæg 39 til Silkeborg Kommuneplan

Læs mere

Skal du bygge? Garage, carport, udhus, overdækning, drivhus og lignende bygninger TEAM

Skal du bygge? Garage, carport, udhus, overdækning, drivhus og lignende bygninger TEAM Skal du bygge? Garage, carport, udhus, overdækning, drivhus og lignende bygninger TEAM Hej! I denne vejledning kan du læse, hvilke bestemmelser der gælder, når du skal opføre garage, carport, udhus, drivhus,

Læs mere

VAMDRUP KOMMUNE LOKALPLAN 53 FOR ET OMRÅDE TIL OMBYGNING OG UDVIDELSE AF PLEJEHJEMMET ELIM

VAMDRUP KOMMUNE LOKALPLAN 53 FOR ET OMRÅDE TIL OMBYGNING OG UDVIDELSE AF PLEJEHJEMMET ELIM VAMDRUP KOMMUNE LOKALPLAN 53 FOR ET OMRÅDE TIL OMBYGNING OG UDVIDELSE AF PLEJEHJEMMET ELIM Lokalplan 53 For et område til ombygning og udvidelse af plejehjemmet Elim Udarbejdet af Vamdrup kommune og Arkitekt

Læs mere

I:\tf\Informatik\Jette\pdf-filer\net-3-9901.doc

I:\tf\Informatik\Jette\pdf-filer\net-3-9901.doc SØNDERBORG KOMMUNE SØNDERBORG KOMMUNE Forslag til LOKALPLAN NR. 3-9901 Boligområde ved Sønderskoven mellem Borgmester Andersens Vej og Hiort Lorenzens Vej BESKRIVELSE AF FORSLAGET I forbindelse med udarbejdelsen

Læs mere

Ved høringsfristens udløb d. 17. august 2016, havde Teknik & Miljø modtaget 2 høringssvar fra:

Ved høringsfristens udløb d. 17. august 2016, havde Teknik & Miljø modtaget 2 høringssvar fra: Plan og By Sagbehandler: Jens Nedergaard Sagsnr. 01.02.05-P16-12-16 Dato: 4.8.2016 Notat om høringssvar Forslag til lokalplan 2016-18, Boliger, Egebjerg Bakke, Etape 3 Ved høringsfristens udløb d. 17.

Læs mere

Indsigelsesskema Supplerende partshøring Lokalplan 2013-9 Sommerhusområde ved Hesseløje/Fruerlund

Indsigelsesskema Supplerende partshøring Lokalplan 2013-9 Sommerhusområde ved Hesseløje/Fruerlund Indsigelsesskema Supplerende partshøring Lokalplan 2013-9 Sommerhusområde ved Hesseløje/Fruerlund Indsigelser til Forslag til lokalplan nr. 2013-9 Sommerhusområde ved Hesseløje/Fruerlund Høringsperiode:

Læs mere

GRUNDEJERFORENINGEN BAKKETOPPEN BESTYRELSEN

GRUNDEJERFORENINGEN BAKKETOPPEN BESTYRELSEN Kommunalbestyrelsen 14. marts 2013 Høringssvar vedrørende forslag til lokalplan 242 for Bakketoppen Grundejerforeningen Bakketoppen holdt den 7. marts 2013 ekstraordinær generalforsamling for at drøfte

Læs mere

BOV KOMMUNE. Lokalplan 1/77. Boligområde ved Padborgvej i Bov 1993

BOV KOMMUNE. Lokalplan 1/77. Boligområde ved Padborgvej i Bov 1993 BOV KOMMUNE Lokalplan 1/77 Boligområde ved Padborgvej i Bov 1993 BOV KOMMUNE Lokalplan 1/77 Boligområde ved Padborgvej i Bov Lokalplanen er udarbejdet af Arkitektfirmaet 78 A/S, Rødekro i samarbejde med

Læs mere

Bilag 4. Teknik- og Miljøforvaltningens redegørelse og vurdering. Dobbelthuse i områder med villaservitutter vurdering af praksis og praksisændring

Bilag 4. Teknik- og Miljøforvaltningens redegørelse og vurdering. Dobbelthuse i områder med villaservitutter vurdering af praksis og praksisændring KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT Bilag 4. Teknik- og Miljøforvaltningens redegørelse og vurdering 09-05-2017 Sagsnr. 2017-0201748 Dokumentnr. 2017-0201748-5 Dobbelthuse

Læs mere

Velkommen til borgermøde. Krøyers Plads, Jessens Mole blandet bolig og erhverv. Offentlig høring fra den 8. marts til den 3.

Velkommen til borgermøde. Krøyers Plads, Jessens Mole blandet bolig og erhverv. Offentlig høring fra den 8. marts til den 3. Velkommen til borgermøde Krøyers Plads, Jessens Mole 7-9 - blandet bolig og erhverv Offentlig høring fra den 8. marts til den 3. maj 2016 Program Velkomst ved udvalgsformand Henrik Nielsen Gennemgang af

Læs mere

Lokalplan 9-19 for et område vest for Ærøskøbing by.

Lokalplan 9-19 for et område vest for Ærøskøbing by. Lokalplan 9-19 for et område vest for Ærøskøbing by. ÆRØSKØBING KOMMUNE 1 Indhold Redegørelse side 3 Tillæg til kommuneplan 5 Lokalplan 7 Formål 8 Område og zonestatus 8 Områdets anvendelse 8 Udstykninger

Læs mere

Ud over at kunne glæde sig over at stråtage er smukke, er der i dag tre nye forhold, man kan glæde sig over i forbindelse med stråtage.

Ud over at kunne glæde sig over at stråtage er smukke, er der i dag tre nye forhold, man kan glæde sig over i forbindelse med stråtage. Til den ansvarlige for kommunens byggesagsbehandling 23. juni 2016 Orientering om nye muligheder for byggeri med stråtag Smukke stråtage af god kvalitet og med lang levetid Ud over at kunne glæde sig over

Læs mere

Bilag 5 - Forvaltningens bemærkninger til indsigelserne. Sagsnr

Bilag 5 - Forvaltningens bemærkninger til indsigelserne. Sagsnr NOTAT Bilag 5 - Forvaltningens bemærkninger til indsigelserne Forvaltningen har modtaget to indsigelser mod byggeprojektet på Knuthenborgvej 11 fra henholdsvis naboerne og lokaludvalget. På baggrund af

Læs mere

STRUER KOMMUNE AUGUST 2007 VEJLEDNING OM PLACERING AF BYGGERI I KUPERET TERRÆN TILKNYTTET LOKALPLAN NR. 283 FOR ET BOLIGOMRÅDE SYD FOR DRØWTEN

STRUER KOMMUNE AUGUST 2007 VEJLEDNING OM PLACERING AF BYGGERI I KUPERET TERRÆN TILKNYTTET LOKALPLAN NR. 283 FOR ET BOLIGOMRÅDE SYD FOR DRØWTEN STRUER KOMMUNE AUGUST 2007 VEJLEDNING OM PLACERING AF BYGGERI I KUPERET TERRÆN TILKNYTTET LOKALPLAN NR. 283 FOR ET BOLIGOMRÅDE SYD FOR DRØWTEN INDHOLD INDHOLD 1 INDLEDNING 5 2 LOKALPLANENS BESTEMMELSER

Læs mere

Dagsorden til møde i Byplanudvalget

Dagsorden til møde i Byplanudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Byplanudvalget Mødetidspunkt 07-04-2016 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Byplanudvalget 07-04-2016 17:00 1 (Åben) Lokalplan 376 for Hellerupvej

Læs mere

Lokalplan nr. 017 for Frederikssund Bymidte. Hvidbog - behandling af høringssvar

Lokalplan nr. 017 for Frederikssund Bymidte. Hvidbog - behandling af høringssvar Lokalplan nr. 017 for Frederikssund Bymidte. Hvidbog - behandling af høringssvar Afsender Resumé af høringssvar Kommentarer Forslag til beslutning Frederikssund Historiske Forening Finder opførelse af

Læs mere

Lokalplan nr. 54. Lægehus i Niverød. Vedtagelsesdato: 17. april Teknik & Miljø

Lokalplan nr. 54. Lægehus i Niverød. Vedtagelsesdato: 17. april Teknik & Miljø Lokalplan nr. 54 Lægehus i Niverød Teknik & Miljø Vedtagelsesdato: 17. april 1985 Ikrafttrædelsesdato: 8. maj 1985 o GC UJ UJ o (go (oi >? QQ fuul n QQ n i M i i c= Indledning Dette hæfte indeholder lokalplan

Læs mere

NOTAT. Ændringsforslag til Lokalplan 141, hvidbog over partshøring i marts 2018

NOTAT. Ændringsforslag til Lokalplan 141, hvidbog over partshøring i marts 2018 NOTAT HVIDOVRE KOMMUNE Center for Plan og Miljø Byplanlægger: Christian Jacob Brammann Sagsnr.: 17/30181 Ændringsforslag til Lokalplan 141, hvidbog over partshøring i marts 2018 Dato: 20-03-2018/cjb I

Læs mere

Dagsorden til møde i Bygnings- og Arkitekturudvalget

Dagsorden til møde i Bygnings- og Arkitekturudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Bygnings- og Arkitekturudvalget Mødetidspunkt 31-05-2018 17:00 Mødeafholdelse Mødet starter med besigtigelse på Soløsevej 46A kl. 17.00. Derefter fortsætter mødet

Læs mere

Forslag til ophævelse af Lokalplan B12-1

Forslag til ophævelse af Lokalplan B12-1 Forslag til ophævelse af Lokalplan B12-1 Blandet bolig- og erhvervsområde ved Kildevej i Haarby December 2018 Indholdsfortegnelse REDEGØRELSE Ophævelse af Lokalplan B12-1... 4 Redegørelse for de faktiske

Læs mere

Lokalplan nr Område til boligformål, Ulsted

Lokalplan nr Område til boligformål, Ulsted Lokalplan nr. 4.12 Område til boligformål, Ulsted 299 "bv" 37ct 47n 44v 49p 356c 356b "bø" "ca" "b" 71 38ae 12e 12a 340 40a 81k 298 38z 2l 81g 259e 284b 235 233 a 280 259d 228 259c 232 226 262d 261a 44r

Læs mere

Ejendomskontor i Lundebjerg-bebyggelsen

Ejendomskontor i Lundebjerg-bebyggelsen Lokalplan 038-1 Ejendomskontor i Lundebjerg-bebyggelsen Skovlunde Lokalplanen er kladde Indholdsfortegnelse Redegørelse 1 Om lokalplanlægning 2 Lokalplanområdet 4 Lokalplanens baggrund og formål 5 Lokalplanområdets

Læs mere

Overblik. NOTAT: Høringsnotat

Overblik. NOTAT: Høringsnotat Plan og Udvikling Sagsnr. 313638 Brevid. 3257726 Ref. AV Dir. tlf. 46 31 35 41 adamv@roskilde.dk NOTAT: Høringsnotat 2. september 2019 Overblik Lokalplan 685 for Hørhusene og tillæg 18 til Kommuneplan

Læs mere

Godkendelse af kommuneplantillæg og lokalplan Boliger, Bygaden 28, Hasseris (2. forelæggelse)

Godkendelse af kommuneplantillæg og lokalplan Boliger, Bygaden 28, Hasseris (2. forelæggelse) Punkt 5. Godkendelse af kommuneplantillæg 3.029 og lokalplan 3-3-114 Boliger, Bygaden 28, Hasseris (2. forelæggelse) 2017-037562 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender Kommuneplantillæg

Læs mere

Helhedsvurdering, jf. BR10 kap. 2.3

Helhedsvurdering, jf. BR10 kap. 2.3 Byggesagsnr.: 20154860 Helhedsvurdering, jf. BR10 kap. 2.3 Adresse: Bebyggelsens art og omfang: Tilbygning til etageboligbebyggelse Første ansøgning: 15-10-2015 Fyldestgørende ansøgning: 02-09-2015 Partshøring:

Læs mere

Lokalplan Tillæg 1. Et boligområde på "Litex-arealerne" Bjergsted Kommune. Offentlig bekendtgørelse:

Lokalplan Tillæg 1. Et boligområde på Litex-arealerne Bjergsted Kommune. Offentlig bekendtgørelse: Lokalplan 3.12 Et boligområde på "Litex-arealerne" Tillæg 1 Bjergsted Kommune Offentlig bekendtgørelse: 22.06.2004 3011501L31202 TILLÆG 1 TIL LOKALPLAN 3.12 - ET BOLIGOMRÅDE PÅ LITEX-AREALERNE BJERGSTED

Læs mere