Under overskriften Hvor blev Ernst af??? vil jeg berette om vor tur i august 2008 til den tidligere danske koloni Norge.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Under overskriften Hvor blev Ernst af??? vil jeg berette om vor tur i august 2008 til den tidligere danske koloni Norge."

Transkript

1 En rejsbeskrivelse til Norge af: Frans Viking Bach YAMAHA STAR CLUB DENMARK Hvor blev Ernst af??? Under overskriften Hvor blev Ernst af??? vil jeg berette om vor tur i august 2008 til den tidligere danske koloni Norge. Efter en masse skønne uger i sol ved vores sommerforlægning i Ø. Hurup, havde vi sat vore næser op efter lidt køretur på Ormen Den Grønne og eftersom der lå en tidligere invitation fra Ernst der bor i Oslo om..endelig at kikke forbi, hvis vi var i Norge, havde vi planlagt en bette tur i det Norske fjeld-land. Vi havde for god ordens skyld booket hotelovernatninger gennem Tinas opsparings-ordning på Scandic. For en gangs skyld vil vi lade vores alder komme til sin ret og fornægte al fysisk kommunikation mellem ryg og liggeunderlag. Vi ville sove i rigtige senge, denne ferie. Noget vi ikke fortryder i dag, efter at have stiftet bekendtskab med de norske veje. Lad mig sige det kort: I Norge skal man ikke regne afstande i kilometer, men i timer. Regn med at det tager ca. lidt meget mere længere at tilbagelægge den sammen afstand. Turen tog sit udgangspunkt i Holstebro. Færge Hanstholm Kristiansand. Køre Kristiansand Oslo. Oslo Bergen. Bergen Kristiansand. Ingen motorveje! Ankomst sent i Kristiansand, overnatter til næste dag. Kører mod Oslo.så smukt så smuk. Efter hvert sving et nyt scenarie. Vejret skifter lidt men ikke noget særligt voldsomt regn. Dog nok til at gummihuden tages i anvendelse. Tættere mod Oslo, mere vedvarende regn og pludselig opklaring. Solens stråler glimter i regndråberne der har taget ophold på vindskærmen. Alt tegne til at det bliver en fantastisk tur de næste 5 dage.

2 Efter et lille omsving i Høvig/Oslo findes hotellet. Min GPS er en kombination af et udprint fra Google-maps, en plastiklomme og noget godt og gammeldags klisterpapir, og dette sammenholdt med nordmændenes anderledes opfattelse af hvad rettidig skiltning består i, gjorde at jeg af og til blev en kende konfusforvirret. Men øst er øst og hjemme er ikke der vi skal være i dag men hvor vi dropper hjelmen, så vi fandt frem til hotel. Super service, venlighed og varme senge. Inden afrejsen fra hjemmet havde jeg sendt besked til Ernst i Oslo om vores tur og forventede ankomst. Han mente underligt nok at vi havde sat os nogle ret heftige mål for længden af de strækninger vi ville køre, men det var jo netop det der var hele formålet med rejsen at få kørt nogle km og få set noget Norge. Det skulle senere viser sig at han fik ret, den gamle. Efter adskillige forgæves forsøg på at få kontakt med Ernst, tager vi bussen ind til centrum Oslo. Vi tuller rundt om aftenen og nyder metropolen med dens mennesker og seværdigheder. Efter rådslagning om i hvilken udstrækning vi ønsker at tvinge noget lokalt norsk mad i os eller vi skal satse på noget mere internationalt, finder vi en tilpas respektabelt udseende strøg-restaurant med ledigt bord og udendørs servering. Spisekortet lokker med Mexicanske tortilla-chips og øl så det er vort valg. Lad mig konkludere allerede nu: Alt for dyrt.675 norske dollars for 2 portioner og 3 øl. Så er det da også betalt, syntes jeg nok. Ikke at vi var overraskede, i spisekortet lignede de norske tal de danske, men alligevel! Vi havde hjemmefra set at der den pågældende weekend skulle køres en EMafdeling Drag-race på Gardemoen Dragway lidt nord for Oslo, og som det nok er de fleste bekendt, er undertegnede lidt mere end lidt glad for lige asfalt, gummiklæber og højoktan brændsel, så selvklart skulle vi da ud og se noget race. Det vil så sådan at vejret ikke var det bedste, men efter flere gange at have ringet til banen og hver gang blevet forsikret om at jovist gossa, kiør vi da race som ind i helvete pakkede vi af sted mod Gardemoe. Hvilket ikke bare lige er at fise mod nord og finde lufthavnen og så ellers bare finde skilte.

3 Tro mig, det ligger langt fanden ude i intetheden, hvor selv norske bønder kun begiver sig ud med ladte våben og stjernekort. Men vi fandt det da. Gennem en længere off-roadtur ad muddervej finder vi parkeringsplads og en intermistisk billetbod. Og nei nei dåredansker, vi tager icke emot dit VISA kort. Tak skæbne, tænker jeg. Skal der mon betales i naturalier eller med klingende mønt? Lykkeligvis er det det sidst nævnte der kan få os ind på pladsen. Jeg spørger lige for en sikkerheds skyld om der nu også bliver kørt race, vejret ser ikke alt for super ud. OK ja da, selvklart køres der. Så kommer spørgsmålet om hvor jeg mon kan finde acceptabelt betalingsmiddel? Jo så skal du ind til Lien..!! Godt så.tina vælger at vente ved indgangen medens jeg flintrer 15 km ud i en ny intethed, men jeg får dog hævet tilpas cash i en MINIBANK som en kontomat hedder i vort broderland. Vel tilbage på Gardemoe betales entre 2 x 250, bus til banen 2 x 20 og vel ankommet til pitområdet og banen yderligere 2 x 100 for tribunepladser. Vi stikker ned i pitten og får snakket lidt med Finn Asserbo fra Randers. Han køre jo en del race, også på Mosten og skal gerne have sidste EM-kvaltid på Gardemoe. Vel tilbage på tribunen sammen med nogle nordmænd(pudsigt nok da vi er i Norge) skotter vi lidt mod himlen.det trækker sammen og drypper lidt. Nå men det stopper og de flinke folk med jet-tørren og traktoren tørrer banen og alt tegner lyst. Der er nu egentligt ikke så mange publikummer som jeg havde regnet med. Tiden går og går. Vi har taget regnslag med blot for en sikkerheds skyld og sidder og overvejer om ikke de skal i anvendelse. Det drypper lidt igen. Tiden går og går. Speekeren forsøger med lidt jokes, men der er ikke rigtig stemning. Pludselig kalder han til fører-møde og meddeler herefter at racet aflyses!! Aarrghhh hvad??? 1,5 times kørsel ud i den norske intethed, mudder overalt på maskinen, bøvl med billetmanden, 740 norske kroner fattigere. Og så ingen race!!!

4 Jeg vil på diplomatisk vis sige at mine frustrationer var til at tage at føle på. Men vi fik jo en oplevelse mere, hvilket egentligt ikke er dårligt...? Vi griner lidt af vores forudsigelige uheld, Tina er meget forstående trods en ret ujævn markvej. Tilbage på hotellet bookes endnu en nat. Vi kan stadig ikke komme i kontakt med Ernst, som ellers havde lovet overnatning og hans adresse kendes ikke. Vi dropper besøg hos Ernst og vælger at fortsætte vores tur i det Norske. Dagen efter stikkes ind over Hardangervigen og fjeldet mod Bergen. Vi vælger at køre over Gol, hvor vejen går gennem tuneller, hårdnålesving og fantastisk flot natur. Nogle tunneller uden lys, joh tak. Sådan 3 km hvor der bare er totalt mørke er en oplevelse. Igen viser vejret sig fra den flinke side og lader os slippe med enkelte byger. Fjeldet med dets fantastiske scenarier slår os med benovelse gang på gang. Egentligt ikke mange MC vi støde på, mest almindelige nordmænd i deres pickup s (Udflugt med døden og banjospil?). Som vi kommer længere og længere ind over fjeldet, klarer vejret helt op og da vi nærmer os Bergen stråler solen og vi betages af naturen, udsigten over fjordene og glædes over forventningen til et hotelværelse med senge, mad og drikke. Bergen er efter sigende den by i Europa hvor det holder op med at regne flest gange. En udpræget positiv tilgang til regnvejr, vil jeg mene. Vi var dog heldige at ramme de to dage det ikke regner...kun en enkelt byge! Atter engang justeres pap-gps og vi finder gennem centrum af Bergen, ned til den gamle havn og Hotellet. Jeg har været i Bergen tidligere og bliver atter engang bekræftet i oplevelsen af frodighed, lyset, venlighed og åbenhed. Vi parkerer åbentlyst ulovligt ganske tæt på indgangen til Clarion Hotel Admiral, eftersom vi lige skal have læsset af fra side-taskerne. Personalet er noget nær det sødeste, venligste og mest service-orienterede jeg til dato har mødt. Vi skal da endelig bare parkere så tæt på som muligt. Vi skal være her i centrum af bergen en nat, samt en sidste nat på Scandic lidt udenfor byen. Jeg havde et gammelt gavekort på et hotelophold der skulle bruges, så derfor flytter vi lidt rundt.

5 Efter at have pakket ud, strækker vi benene på en gå-tur rundt i havne-miljøet. Snuser godt ind af fiske-markedet der byder på alt godt og friskt fra havet. Vi beslutter os for at spise på værelset og køber ind i stride strømme af friske rejer, jomfruhummer-haler, laks og brød...samt lidt øl. Det er ren luksus og vi føler os igen som de lykkeligste mennesker på jorden. Vi sight-seer lidt i det gamle Bergen og falder over mange skønne miljøer. En gademusiker og hans datter spiller det mest fantastiske blues-orienterede guitar og gulvbas. Vi falder lidt i staver over dette scenarie: Han sidder der med udslidt, men super fed, countrystil og spiller den mest fantastiske guitar og mund-harpe medens hun behændigt slår bassen an som om hun ikke havde lavet andet. Jeg kan ikke lade være med at rose det fantastiske makker-par. Vi køber lige et par af deres cd ér. Han er fra Canada/Usa men tilbringer en del tid her i norden på festivaler. Hun bor sjovt nok på Bornholm?? Og taler fint dansk. Nå men han fortæller at der nede ved havnen, dagen efter, samles en del mc. Sådan en slags kaffe-træf. Og de skal spille. Så det vil vi da lige dukke på til. Altid sjovt at snakke lidt med andre motorcykel-folk. Efter mere sight-seeing, i meget adstadigt tempo, finder vi et godt spisested med rimelige priser. Aftenen nærmer sig, solen trækker ned i vandet og vi befinder os ved de gamle pak-huse på havnen. Der er flere beværtninger, spisesteder og butikker der lokker med alskens gode sager, og vi entreer en live-musikbar, hvor konceptet er at du selv står for underholdningen. Flere kommer i løbet af aftenen ind med eget instrument og giver flere numre. Det udvikler sig til en super aften med glade mennesker, god musik...men ikke helt billige øl. Kan dog klart anbefales. Dagen efter flytter vi hotel, men finder hurtigt ind til centrum for at støve lidt rundt igen. Denne gang er der fokus på fløi-banen,(tror jeg nok det hedder) der bringer os op i fjeldet over Bergen. Fantastisk udsigt, intet mindre, over fjordene, havnen og byen. I byen igen finder vi et lille antikvariat i en af de smalle gade. Både Tina og jeg har en forkærlighed for bøger, og man kunne måske finde noge af interesse. Minsandten om ikke der faldt lidt af. En sjov lille ting Vikingernes Visdomsord, Hávamál. Andre små butikker lokker også, ligsom mad er med til at højne oplevelsen.

6 Vi trækker senere ned mod havnen og kaffe-træf. Der er vel omkring cykler så vi får lige hilst lidt på en anden XV1900 chauffør, drukket en kop kaffe, en enkelt øl og igen lyttet til Hr. Kettle og datter. Trækker mod hotellet for en god nats søvn inden sidste stræk tilbage mod Kristiansand dagen efter. All-right lad os bare sige at min pap-gps er ved at mangle strøm. Under alle omstændigheder får jeg retningen galt i halsen da vi efter morgenmaden stikker afsted. Vi havner nede ved en færge??? Hvor i hule er vi henne?? Godt at solen skinner.. Den venlige kvinde i billet-lugen finde kort frem og forklarer det bedste hun kan. Hvis vi vælger at sejle med færgen, skal vi over Stavanger for at komme til Kristiansand...det harmonere ikke med vore planer og vi beslutter at køre retur til Bergen og finde den rette afkørsel. Det tog så lige 1,5 time ekstra. Men hva, vi er på tur og hygger os...endnu! Den rette færge findes. Fra Kinsarvik til Uthne. Sammen med en flok Harley-kører, hyggelige folk, selvom det ser ud til at de går vildt meget op i at have alt det rigtige harleytøj...tjah...man tænker sit. Vi finder vejen over Telemarken mod Kristiansand. Igen åbner der sig en fantastisk natur bag hvert en sving, gennem hver en tunnel, efter hver en lille bebyggelse. Fjorde, fosser og får! Vi så flere steder skilte til byen Geitost?? Øhh...jow...Gede-ost!! Såh..det! Flere steder måtte vi passere fåreflokke der ikke just var til sinds at forlade deres vej. Ved en optankning spiste vi lidt sandwich, snakkede med et par i bil der kom i modsat retning. De kørte også mc, en BMW, og fortalte at hvis vi havde ønske om at passere næste fjeld-pas inden det lukkede, måtte vi hellere komme afsted. Der var omfattende vejarbejde og tunnelbyggeri, så trafikken ledtes i hold uden om fjeldet ad en gammel vej. Så vi trak afsted mod nye mål. Dagen er nu ved at være godt og vel halvt brugt, og vi mangler stadig nogen hundrede kilometer inden Kristiansand. Vi kommer til det nævnte vejarbejde og bliver i kolonne ledt uden om fjeldet. Vi er nu i den højde hvor der ligger sne ved siden af vejen, i august måned. Det er ikke koldt, men køligt! Det at komme fra en frodig, grøn dal med fosser til en

7 højslette med klipper og sne på under 1 time er ret så fantastisk en oplevelse. Vi kommer videre og bevæger os igen gennem tunneller og ud over sletter og højland. Vi ser elg, træer og små bebyggelser. Lissom vi kommer ud af en skov, begynder det at regne. Ikke bare sådan små-regne. Himlen åbner sine sluser som for lige at slå fast hvem det er der bestemmer. Vi har heldigvis vores sparke-regndragter på, men overtrækshandskerne giver hurtigt op. En tank findes. Lidt læ, men det vil bare ikke holde op med at regne. Så vi fortsætter...i silende regn. Endelig er vi i Kristiansand! Tinas støvler har også givet op overfor regnen, så hun er gennemkold! Hotellet er et hostel, billigt varmt og påskyndet! Vi parkerer, kravler af, kravler ind, kravler i brus... varmt brus. Vi er trætte og mætte af oplevelser. Indrømmet, turen fra Bergen til Kristiansand tog over 11 timer! Det kan ikke anbefales at gøre på en dag!! Tinas nakke og ryg var i den grad ødelagte, men hun holdt trods alt ud. Vi blev blot enige om at vi en anden gang vil dele turen op i nogen mindre bidder. Sjældent har en bruser og en seng været så velkommen! Dagen efter sidder det lange stræk stadig i kroppen, og vi tuller bare lidt rundt i byen indtil færgen sejler. Møder et par andre mc-folk på færgen, vi deler erfaringer og en spørger mig om det er et special-dæk jeg kører med i bag? Næh...øhh..? Vil lige checke det når vi lander i Hanstholm. Viser sig at det er ved at være godt og grundigt nedslidt. Men all-right...vi har tilbagelagt godt og vel 2200 kilometer på denne tur, og helt nyt var det jo ikke inden afrejse. Hvad så med ham der Ernst? Ja, han var desværre røget direkte på Hospitalet med symptomer på hjerte-et-eller-andet. Han har det heldigvis bedre. Og som han sagde efterfølgende: Nå, va så? Holdt tidsplanen? Jeps, Ernst. Vi holdt vores plan. Vi fik i den grad set noget af Norge, vi fik hygget os med nordmænd. Og vi fik blod på tanden til at besøge Norge igen. Men næste gang sætter vi knap så ambitiøse dagsrejser...11 timer ér for meget!!! Norge kan anbefales for især kultur - og naturelskere.

Årsberetning 2015. Velkommen til lokalafdelingens årsmøde til alle deltagere, hvad end du er gammel i gårde eller nyt medlem. Vi sætter pris på jer alle og glæder os over, at I har lyst til at møde op.

Læs mere

Turen går til ROM Torsdag den 21.marts 2013 starter vores tur til ROM. Vi har pakket campingvognen onsdag og da jeg kommer hjem fra arbejde om eftermiddagen går der kun ½ time så suser vi af sted. Der

Læs mere

Bilag. Nikolaj Grauslund Kristensen, Daniel André Clausen, Christopher Sejer Jahn Christensen og Christian Hedegaard

Bilag. Nikolaj Grauslund Kristensen, Daniel André Clausen, Christopher Sejer Jahn Christensen og Christian Hedegaard Bilag Nikolaj Grauslund Kristensen, Daniel André Clausen, Christopher Sejer Jahn Christensen og Christian Hedegaard RESUME Dette dokument indeholder transskriberinger af interview samt tabeller. Indholdsfortegnelse

Læs mere

jeg sgu bare, at det var sidste gang, sidste fest på gymnasiet, så den skulle bare have fuld spade og bare den skulle bare fyres af ik?

jeg sgu bare, at det var sidste gang, sidste fest på gymnasiet, så den skulle bare have fuld spade og bare den skulle bare fyres af ik? Interview nr. 3 Bilag 10: Transskription af interview ung mand, hjemmeboende Sted: Egedal Gymnasium & HF Tidspunkt: Fredag den 15. marts 2013 kl. 10-11 Interviewperson (IP): Ung mand, hjemmeboende Interviewer

Læs mere

Brev 18/8-98: Last Stop in Greece

Brev 18/8-98: Last Stop in Greece Brev 18/8-98: Last Stop in Greece Hej derhjemme! I dag har jeg været ude på egen hånd i 1 måned og 8 dage og jeg har stadig ikke tænk mig at komme hjem endnu, men jeg har tænkt mig at rejse videre ud i

Læs mere

Sille og Sigurd. får besøg fra Uganda. Maj 2014

Sille og Sigurd. får besøg fra Uganda. Maj 2014 Sille og Sigurd Lederhæfte får besøg fra Uganda Maj 2014 2 Kære Leder Selv om man er lille, kan man godt udrette noget stort. Det lærer Sille og Sigurd af deres venner Rebecca og David, der er på besøg

Læs mere

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager: Frank Gottlieb 00:00-02:43: Introduktion til os, vores studie og specialet. Frank Gottlieb: Vi

Læs mere

Vuelta a Asturias 2008

Vuelta a Asturias 2008 Vuelta a Asturias 2008 Det er endeligt blevet lørdag den 20. september, det er tidlig morgen, og vi er alle seks samlet i Gug (syd for Aalborg). Foran os venter en uges ferie i det spanske Asturien. Vi

Læs mere

Lhasa to Kathmandu! www.jimdurain.dk!

Lhasa to Kathmandu! www.jimdurain.dk! www.jimdurain.dk Lhasa to Kathmandu Det er faktisk længe siden jeg sådan rigtigt har været ude at cykle en længere tur. Bevares, vi har haft rigtig mange lækre ture omkring Tianjin og JiXian, og turene

Læs mere

Pegasusdøren. Kapitel 1

Pegasusdøren. Kapitel 1 Pegasusdøren Af Kenneth Bernholm (http://kennethbernholm.dk/) Udgivet under Creative Commons BY-NC-ND 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/) ISBN 978-87-91845-21-5 Kapitel 1 Udenfor regnede

Læs mere

I svedekassen til Sicilien Del 9 af 9

I svedekassen til Sicilien Del 9 af 9 I svedekassen til Sicilien Del 9 af 9 Tirsdag, den 4. august 2009 (Ich bin ein Berliner) Heldigvis skinnede solen fra en skyfri himmel igen, da jeg vågnede omkring halv otte. Jeg gad ikke stå op. Jeg nød

Læs mere

Nyhedsbrev. Nr. 29. 10. årgang november 2012. Efterår og foreningens 10.år. af Helle Christiansen

Nyhedsbrev. Nr. 29. 10. årgang november 2012. Efterår og foreningens 10.år. af Helle Christiansen Nyhedsbrev Nr. 29. 10. årgang november 2012 Foto: Helle Christiansen Efterår og foreningens 10.år. af Helle Christiansen Her i november er det 10 år siden, vi holdt den stiftende generalforsamling i vores

Læs mere

Om ALS Og Intet. Arne Lykke Larsen 1. 1 all@ifk.sdu.dk, arne.lykke.larsen@mail.tele.dk

Om ALS Og Intet. Arne Lykke Larsen 1. 1 all@ifk.sdu.dk, arne.lykke.larsen@mail.tele.dk Om ALS Og Intet Arne Lykke Larsen 1 1 all@ifk.sdu.dk, arne.lykke.larsen@mail.tele.dk Forord Mine første 99 sandfærdige historier om at leve med ALS, er udkommet den femtende september 2009 i bogform, med

Læs mere

News nr. 3. Virago MC Club Danmarks medlemsblad. 2011-18. årgang. Generalforsamling - referat. Internationalt træf i Jels - lidt synsindtryk

News nr. 3. Virago MC Club Danmarks medlemsblad. 2011-18. årgang. Generalforsamling - referat. Internationalt træf i Jels - lidt synsindtryk 2011-18. årgang News nr. 3 Generalforsamling - referat Internationalt træf i Jels - lidt synsindtryk Bakkelukning - allerede! GF, OK og BikeGear - gode aftaler Medlemsnyt - - Lidt af hvert Motorcykelmareridt

Læs mere

Dagbog USA 18/7 9/8 2006

Dagbog USA 18/7 9/8 2006 Dagbog USA 18/7 9/8 2006 Side 1 af 77 Tirsdag 18/7 Rejsen var lang, men gik ellers godt. Helle kom og hentede os kl 7:15. Hun måtte køre i vores egen bil for her kunne bagagen præcis være i bagagerummet.

Læs mere

Rejsen til den. Gyldne Pagode ELEVBOG

Rejsen til den. Gyldne Pagode ELEVBOG JosefinE Ottesen 1 Rejsen til den Gyldne Pagode ELEVBOG Alle børn har ret til et godt liv 2 Josefine Ottesen Josefine Ottesen er en af Danmarks mest populære forfattere af bøger til børn og unge. Hun har

Læs mere

HEJ SØSTER. og grædt det samme snot uden dig var det aldrig gået godt

HEJ SØSTER. og grædt det samme snot uden dig var det aldrig gået godt HEJ SØSTER 1. HEJ SØSTER Hej, søster, kan du ikke se komikken, så står vi her igen med fletningerne langt nede i postkassen hej, søster, det er ligesom bukseelastikken har fået et knæk og sikkerhedsnålen

Læs mere

Gravid igen eller ej?

Gravid igen eller ej? DETTE NUMMERS TEMA Gravid igen eller ej? For forældre, der har mistet deres barn, vil spørgsmålet om ny graviditet oftest melde sig før eller senere. Nogle af de spørgsmål, der typisk dukker op, er, om

Læs mere

Det var en chance, jeg fik... Jeanette og 10 andre unge fortæller om den forskel, et ophold på en døgninstitution har gjort i deres liv.

Det var en chance, jeg fik... Jeanette og 10 andre unge fortæller om den forskel, et ophold på en døgninstitution har gjort i deres liv. Det var en chance, jeg fik... Jeanette og 10 andre unge fortæller om den forskel, et ophold på en døgninstitution har gjort i deres liv. Jacob 4 Frida 9 Jesper 14 Christine 18 Paw 22 Jeanette 25 Per 30

Læs mere

Bamse Polle. i 3. klasse. Bamse Polle Projekt v. Anne-Marie Meller, Ringkøbing-Skjern Kommune

Bamse Polle. i 3. klasse. Bamse Polle Projekt v. Anne-Marie Meller, Ringkøbing-Skjern Kommune Bamse Polle i 3. klasse Personer Polle Noller Sigurd Søren Lasse Maren Snella Lise Hanne Projektet Bamse Polle bygger på ideer til den kriminalpræventive undervisning for 0. - 3. klasse og er støttet af

Læs mere

Kapitel 4 En hverdag med mus, orkideer og risvin

Kapitel 4 En hverdag med mus, orkideer og risvin Kapitel 4 En hverdag med mus, orkideer og risvin Fra vores svalegang kan man høre floden bruse nede i dalen. Rismarkerne står nu i fuldt flor, og det er snart høsttid. Da vi ankom til Vietnam, var markerne

Læs mere

BUNDPROPPEN. Medlemsblad for Horsens Roklub Efterår 2014 41. årgang

BUNDPROPPEN. Medlemsblad for Horsens Roklub Efterår 2014 41. årgang BUNDPROPPEN Medlemsblad for Horsens Roklub Efterår 2014 41. årgang Indhold Formandens klumme... 3 En kanin beretter: Min første langtur... 4 En garvet roer beretter: Min første ferielangtur... 5 3 roere

Læs mere

Søndag den 26.07.2009

Søndag den 26.07.2009 Søndag den 26.07.2009 Vi kørte fra Astrup kl. 08:50 og havde mange sommerfugle i maven. Vi fik sagt farvel til Mona og Ivan, som var så søde at køre os til lufthavnen. Flyet lettede til tiden og det var

Læs mere

De gode gerningers sted. 21fortællinger. fra FrivilligHeden

De gode gerningers sted. 21fortællinger. fra FrivilligHeden De gode gerningers sted 21fortællinger fra FrivilligHeden Hvad er den gode gerning? Vi gør dem alle sammen, de gode gerninger. Men ofte får vi ikke øje på dem, fordi det bare er noget, vi gør af os selv.

Læs mere

Tag dig nu sammen, skat

Tag dig nu sammen, skat Lisbeth Fruensgaard Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes af stress eller angst Go Bog Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes

Læs mere

børneret.nu Børn har ret!

børneret.nu Børn har ret! børneret.nu Børn har ret! en billedbog om børns rettigheder DUI-LEG og VIRKE FNs Børnekonvention Børn har ret - en billedbog om børns rettigheder Tekst: Hans Stavnsager Redaktion: Simon Bauer, DUI-LEG

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Min livs healings rejse til John of God i Brasilien af Lene & Lone

Min livs healings rejse til John of God i Brasilien af Lene & Lone 1 Min livs healings rejse til John of God i Brasilien af Lene & Lone Lene Rantzau, 45 år, Storvorde (tarmcancer marts 2012 og svulst i bækken jan. 2013) Jeg fik i januar 2013 besked af lægerne, at jeg

Læs mere

DUCATI EKSPRESSEN. Spile Racing side 14. Imola 200 side 16. Forårstræning side 10. Raceinspiration Side 6. Radical Ducati. Unbrakos eventyr side 18

DUCATI EKSPRESSEN. Spile Racing side 14. Imola 200 side 16. Forårstræning side 10. Raceinspiration Side 6. Radical Ducati. Unbrakos eventyr side 18 DUCATI EKSPRESSEN Medlemsblad nr.94 APRIL 2012 FOTO JENS HØJMANN 2012 Raceinspiration Side 6 Radical Ducati side 8 Forårstræning side 10 Spile Racing side 14 Imola 200 side 16 Unbrakos eventyr side 18

Læs mere

MEDLEMSBLAD FOR MC HØJBJERG nr 2/2008 MC Højbjerg Jegstrupvej 67 8361 Hasselager Tlf. 8629 5139 mail@mchojbjerg.dk

MEDLEMSBLAD FOR MC HØJBJERG nr 2/2008 MC Højbjerg Jegstrupvej 67 8361 Hasselager Tlf. 8629 5139 mail@mchojbjerg.dk MEDLEMSBLAD FOR MC HØJBJERG nr 2/2008 MC Højbjerg Jegstrupvej 67 8361 Hasselager Tlf. 8629 5139 mail@mchojbjerg.dk Kløften/floden Tara, Montenegro ÅRHUS SCOOTER Klostergade 74 8000 Århus C Tlf 86 12 21

Læs mere