kan nøjes med at købe et ekstra modul til den man allerede har. Build a bag henvender sig til den semiprofessionelle

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "kan nøjes med at købe et ekstra modul til den man allerede har. Build a bag henvender sig til den semiprofessionelle"

Transkript

1 Build a bag Build a bag er en serie af kameratasker. Når man er fotograf er der oftest forskel på det udstyr man skal have med til forskellige opgaver. Når man har meget udstyr eller og/eller flere kameraer så har man brug for flere forskellige tasker alt efter hvad man skal have med den specifikke dag. Build a bag løser problemet da taskerne kan lynes sammen. Nu kan man have en taske pr. kamera, og ekstra tasker til udstyr som objektiver eller hvis man har videokamera. Når man skal ud at fotografere så lyner man simpelthen bare de tasker sammen man skal have med. Ud over at løse problemet med at man ikke skal slæbe rundt på flere tasker eller pakke tasker om, så er det også nemmere at holde styr på en taske, frem for flere, så man glemmer ikke så nemt en i farten. Det er også en fordel at man ikke skal skifte hele sin taske ud, når man køber nyt udstyr, men nu kan nøjes med at købe et ekstra modul til den man allerede har. Build a bag henvender sig til den semiprofessionelle og professionelle fotograf. Størrelsen på tasken er beregnet til et spejlreflekskamera. Derudover bliver der udviklet tasker der passer i størrelse til diverse objektiver. Når man ikke er på farten er Build a bag også velegnet til at opbevarer sine kameraer i. Den kan hænges på vægen, og så har man nem adgang til de ting man skal bruge. Alle taskemodulerne har indbygget velcro til at sikre sit kamera imod at falde ud når man åbner. Objektivmodulerne har en sikkerhedskant, og mulighed for at spænde dem fast ligeledes med velcro. Der kan købes et startsæt. Det indeholder en taske, top og bundstykke. Bundstykket skal altid sidde under den nederste taske. Det er både for at beskytte kameraet, men også lynlåsen. Topstykket indeholder også mulighed for lidt opbevaring. Der kan man evt. opbevarer ekstra kort/film, filtre og diverse ledninger. Man kan evt. også bruge rummet til personlige ting som pung og nøgler. Tasken skal monteres med en skulderrem på det øverste modul. Der er ringe til remmen på alle modulerne, så det er lige til at skifte, alt efter hvilket modul man vil ha øverst. Det er vigtigt at tasken kan tages med i alt slags vejr. Dog er den ikke fremstillet til længerevarende regn. Tasken skal fremstilles i vandafvisende nylon, og være foret med et tyndt lag nylon, som også skal være vandafvisende. rne i tasken fores derudover med et stykke stift skumgummi for at beskytte kameraet bedre. Top og bund vil være tyndere da tasken jo helst ikke skal blive for lang. Der skal være et stykke stift plastik med nylon på begge sider.

2 Historisk perspektiv Fotografiapparatets historie starter flere hundrede år inden man ser det første fotografi. Så langt tilbage som til 1500 tallet havde man en form for kamera som hjælpeværktøj til kunstmalere. Det var de to brødre Joseph Nicéphore Niépce og Claude Niépce der først frembragte et fotografi. Det skete i 1826, og var taget ud af Joseph Nicéphore Niépce vindue. Fotografiet var et gademotiv, og det havde en eksponeringstid på ca. 8 timer. I mange år var fotografiapparatet under udvikling, og det var da også først i 1905 at 35mm film kameraet blev opfundet. I 1856 så undervandskameraet så dagens lys, og i 1863 fandt man på at tage luftfoto tallets kameraer var kasseformede og lavet på den måde at man foldede linsen ud. Kameraerne var udstyret med et håndtag ovenpå kamera kassen, så man kan nærmest sige at kameraerne var med indbygget taske. Der fandtes dog også kameraer uden håndtag, og de blev opbevaret og transporteret i kasser lavet af træ eller læder. Kasserne har sikkert været polstret, for bedre beskyttelse af kameraet. Kameraet var indtil 1910 kun brugt til professionelle optagelser, men her begyndte der at komme fotohandlere til private, som solgte kameraer, film og andet fotoudstyr. Kameratasken var noget der fulgte med kameraet og var som regel udformet som det specifikke kamera, og der var lagt vægt på det funktionelle frem for det æstetiske. Tasken var fremstillet i stift læder og blev lukket sammen med spænder. Senere begyndte man at bruger lynlås, og taskerne fik et meget enkelt design blev året hvor det første zoom objektiv blev lanceret. Tasken til dette var ligeledes af læder og var rørformet. Den havde længde efter objektivet så dette lå fast og stabilt i læderrøret. Tasken til spejlreflekskameraet var stadig udformet i kameraets form, og det var først sidst i 70 erne man begyndte at bruge tasker med rum, hvor der var plads til både kamerahus og objektiver. Der var stor mode i at bruge alminiumskufferter. I 90 erne begyndte man også at fremstille taskerne i andre materialer som f.eks. nylon. Nylontaskerne var gode at ha med i alt slags vejr, specielt de udgaver med indbygget regnslag, som var lige til at folde ud.

3 2D Tegninger 1:4 Bagstykke 2 cm Kamerataske Bundmodul stykke yderside Velcrobånd 15 cm 1 cm Top Top 2 cm Bund Front 4 cm 4 cm med remholder Bagstykke Objektivmodul Topmodul 12 cm Bund Top Top Frontklap Bagstykke Bagstykke 1 cm 10 cm 10 cm Bund Bund Front Front

4 3D modeller Topmodul Objektivmodul Kameramodul Bundmodul

5 t a s ke t r æt? UNDGÅ TASKEMYLDERET Nu kan du bygge din taske sammen efter behov med build a bag taskerne

6 BUILD A BAG Krusågade københavn V Telefon : Fax :

7

8 Build a bag Krusågade København V

9 BUILD A BAG Krusågade københavn V Telefon : Fax :