Fotografiske oplevelser i Norsk højfjeldslys og sne

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fotografiske oplevelser i Norsk højfjeldslys og sne"

Transkript

1 Fotografiske oplevelser i Norsk højfjeldslys og sne Ó Tekst og foto Per Buchmann Buchmann vinterferie i det Norske højfjeld, suppleres normalt kun med fruens digitale lomme pointand-shoot kamera. Kameraet dækker rigeligt behovet for visuel erindrings dokumentation. Denne gang var lidt D-SLR fotoudstyr i bagagen, idet jeg hjemmefra havde tanken, at lave en artikel om vigtigheden af korrekt eksponering i det snedækkede hvide element, lidt cowboytricks om eksponerings kompensation, samt muligheden for efterfølgende optimal RAW konvertering. Også vigtigheden af, eller fordelen ved, at hvidbalancen indstilles på fast kelvin værdi, skal der skrives lidt om. D-SLR udstyrets mængde var reduceret til et kamera med to objektiver en normalzoom til ude-isneen billeder, samt makroobjektiv, hvis der blev lejligheden for closeup s af smukke store iskrystaller i grantræernes yderste tynde grene. Kendere af vinterhøjfjeldet ved hvad jeg taler om. Valget faldt på Nikon D3. En beslutning jeg bitterligt har fortrudt af to årsager. Forklaring følger. Valg af ét kamera, skal også ses i lyset af, at ferien er på langrendsski med rygsæk og lunch pakke til heldagsturen i højfjeldet. Vægten skal reduceres mest muligt, og et D-SLR kamera, er vel et D-SLR kamera! Arbejdsbetingelser på højfjeldet Når højfjeldssolen skinner på det snedækkede landskab, er lyset meget stærkt og blændende. Så stærkt at eksponerings indstilling via søgeren, eller aflæsning af eksponerings info i søgeren, stort set er umulig. Solbriller hjælper lidt, eller slet ikke. Kameraet indstilles via LCD panelerne. Jeg valgte A Aperture Priority eksponeringsmetode til alle mine billeder. Nikon s Info knap, der aktiverer 3 LCD skærmen bag på kameraet, med komplet eksponerings- samt kamera indstillingsinfo, er i denne situation, intet mindre end genial. Lysintensiteten i højfjeldslyset er så kraftig, at billede vurdering på LCD skærmen ikke er muligt. D3 erens LCD skærm var indstillet til histogram visning, for eksponerings kontrol. Som tidligere nævnt er søgerbilledets eksponerings aflæsning stort set umulig i det kraftige lys, hvorimod D3 motiv-søger-billedet og valg af AF-punkt i søger, er brillant og klart, selv med solbriller. En ikke uvæsentligt faktor ved fotografering i sne, er kulden. Mange frostgrader, svag vind og solens varmende stråler er en fornøjelse som skiløber og fotograf. Hvis det derimod blæser, kan 5 0 frost, reelt være frost! En af mine fotosessions var i kraftig vind, hvilket var no-problem for D3 eren, men kameraet bliver utroligt koldt at holde på, hvorfor handsker må anbefales. Jeg havde et par Lowe Pro fotohandsker med gummi dut er på håndfladerne. De fungerede fint til beskyttelse imod den værste kulde og for kamera betjening.

2 Illustrationen viser CO4 PRO screendump & fruen min (norsk talemåde). Lyset er altid svagt blåt, grundet himlens reflektion i sneen (kan let reduceres i CO4). HDR - Highlight giver lidt mere tegning i højlys, Clarity giver mellemtone kontrast / skarphed, Levels er øget til 8 i sort for at give billedet lidt bund og fremhæve tegning sneens konturer, samt øget Saturation, der løfter motivets egne farver. Eksponeringen er ISO 200, 1/400 sec. blænde 11 så det er ikke lys der mangler! At fotografere den uberørte sne, er som at fotografere et stykke hvidt papir. Er der ikke et dyrespor, skispor, eller landskabskonturer i sneen, allerbedst med sidelys, er der ingen tegning i motivet, kameraet kan indfange. Det er tilsvarende brudekjolen. Hvis den er helt hvid, uden blonder, flæser, syninger og pyntebånd, er der intet der skaber tegning, og dermed er brudekjolen, fotografisk og visuelt set død, uden tegning og liv. Eksponeringsteknik i sne En velafprøvet eksponeringsteknik i snelandskaber er, at pege kameraet direkte mod sneen, i eksponeringsretningen, og kompensere + 1 2/3 blænde. Det giver et korrekt eksponeret billede. Nikon kameraer har to gennemsnits lysmålere. Centervægt og Matrix måler. Centervægt er en reflektions måler, der registrerer lyset over hele billedefeltet, men mest i centret af billedet deraf navnet Centervægt. Matrix er en analyserende måler der ser højlys, og måler over hele billedefeltet.

3 Illustrationen viser default eksponering med Matrix til venstre og Centervægt til højre, uden eksponerings kompensation. Matrix eksponering er helt korrekt! Centervægt er forventeligt underbelyst fordi jeg ikke kompenserede for sneens reflektion. Det unikke er, og jeg mener unikke, at Nikon s Matrix måler, ved alle mine optagelser, gav korrekt eksponering uden kompensation. Set i sammenhæng med fotografer der ønsker fill-in flash i tilsvarende optage situationer, er en pålidelig lysmåler, alt afgørende. Og nej, jeg havde ikke flash med, det var jo kun billeder om eksponering jeg ville lave. Og her kommer den ene af grundene til at jeg fortryder kun at have Nikon med. Jeg var ikke klar over at Nikon Matrix målesystem er blevet forfinet SÅ meget. Jeg har læst manualer og White Papers herom, men alligevel. I denne stund vil jeg godt have tilsvarende billeder med Canon Mark III. Det kunne være interessant. Med de vejrudsigter vi har i Danmark gennem vintermånederne, må den prøve vente til næste skiferie. Jeg glæder mig til at prøve tilsvarende med Canon. RAW optimering i Capture One 4 Illustration viser et ikke optimeret billede fra CO4 RAW konverteren, eksponeret med Matrix i A metode. Exposure warning i CO4 er indstillet til 8 for shadow og 248 for highlight. Billedet direkte fra D3 eren har tegning i højlys, næsten ingen røde warning felter og tegning ned til sort, kun lidt blå warning. Læseren må godt blive lidt imponeret! Dette er high-end fotografi og kvalitet på højt niveau. Eksponering er ISO 200, 1/640 sek., bl. 13. Et overbevisende resultat, fra et godt kamera, et godt objektiv og en god RAW konverter. Auto White Balance & fast kelvin indstilling Nikon s R&D ingeniører skal have anerkendelse for den forfinede funktionalitet de har udviklet i Auto White Balance / AWB. Til generel fotografering samt fotografering med fill-in flash, er AWB velfungerende og træfsikker. Men, i flere motiv situationer mener jeg, at AWB reducerer lysets og motivets farve, eller skal vi kalde det neutraliserer AWB billedet FOR meget. Derfor er jeg i dag stor tilhænger af at arbejde med fast kelvin indstilling. Denne problemstilling er gældende for alle nye Nikon og Canon D-SLR kameraer.

4 Illustrationen viser optagelse med 5260 kelvin indstilling til venstre, og AWB til højre. (Vejskiltene i Norge er ikke lave der er 130 cm sne det pågældende sted). Selv med internettets forringede 72 dpi billede kvalitet, ses klart at AWB billedet har mistet højfjelds himlens blå farvekraft og sneen er blevet svagt gul. At fotografere med fast kelvin indstilling, i eksemplet 5260 kelvin, låser jeg kameraets farvebalance som om det var dagslys, og dermed fotograferer jeg lysets og motivets farver ind i billedet. Et billede optaget i RAW format og AWB, kan ikke altid genskabes med de rigtige farver i RAW konverteren. Deltagere på vores Canon og Nikon kamera kurser har set mange af mine motiv eksempler, hvor fordelen ved optagelse med fast kelvin klart dokumenteres. Fill-in flash kan med stor fordel anvendes til denne optageteknik skiløbere på Birkebeiner løjpen Den anden grund til at jeg fortryder kun at have Nikon med, er at Birkebeiner skiløbet på 52 km., med deltagere, passerer vores område. Efter 40 km. skiløb passerer feltet Sjusjöen, hvor der også er mad- og væskestation. En unik mulighed for at afprøve kamera udstyr og fange gode motiv situationer. Jeg var så desperat for at finde et Canon MARK III kamera jeg kunne låne, at jeg gennemsøgte hele området omkring madstationen for at finde en Canon fotograf, men nej, eliteløberne havde passeret - surt. Er der nogen i dette land der har let adgang til fotoudstyr, er det mig! Derfor sidder jeg nu med gode minder og tabte faglige horisonter. Oplevelserne med D3 eren og 105mm makroobjektivet er til gengæld positive. Til alle motivsituationer fra Birkebeiner løbet valgte jeg fast 5260 kelvin samt A eksponeringsmetode. AFomskifteren bag på kameraet, var sat til 9-punkt AF i midterste indstilling. Dette giver god mulighed for hurtigt skift mellem 1-punkt AF eller 9-punkt AF, relateret til motivets optagesituation. Hitraten ved fotografering af skiløbere i sporet og på madstationen er over 95%. Løbs arrangørerne har, for at gøre skiløberfeltet mere nuanceret og levende, startet et stort hold seniorer på 65+ en time før eliteløbernes start. Dermed oplever vi publikummere et mere varieret felt. Men, fordi man er skiløber 65+, kan de godt holde høj hastighed og elegance i sporet. Hånd lysmåler? I gamle dage, hvornår det så var, havde alle en håndlysmåler med til krævende fotoopgaver. Jeg skulle jo bare lave et par billeder om eksponeringsteknik i sne, så ja, den håndholdte gode lysmåler havde jeg heller ikke med. I denne evalueringens stund er jeg lidt i tvivl om håndlysmålers værd, i de beskrevne situationer. D3 eren har med Matrix lysmåling, leveret et overbevisende resultat. På den anden side, var jeg på fotosession i højfjeldet, med deraf følgende omkostninger, havde jeg en håndlysmåler med mig. I ved nok safety first!

5 Lav ISO eller ND filter Jeg oplevede flere situationer hvor ISO 200, laveste indstilling i D3, er for meget, til at give den rigtige tid-blænde kombination. D3 eren kan anvendes ned til ISO 50, men her er indstillingen ikke kalibreret (mener jeg det hedder). I hvert fald, giver lav ISO værdi, teknisk set, ikke bedre billeder i digital fotografi. I de fleste tilfælde reduceres billede kvaliteten en del ved komplekse og teknisk krævende situationer. I Canon verdenen hedder det Extended Mode, hvilket heller ikke giver, teknisk set, bedre billeder. Svaret er et ND, Neutral Density, grå filter. ND X9 giver en lysreduktion på 3 blændetrin, hvilket kan være en stor hjælp i Højfjeldet. Men, hvor mørk bliver søgeren med solbriller, som jeg ikke kan arbejde uden? Jeg ved det ikke. Men jeg har erfaret, at sne- og højfjeldsfotografen bør have et ND filter med i fototasken. Og nej, jeg havde ikke et ND filter, det var jo bare et par eksponerings billeder jeg skulle lave. Og ja, kollega Kenneth havde spurgt om jeg ikke havde behov for et ND filter i sneen! Ak ja. En god ferie Det blev en god ferie. Samvær med fruen min, og hendes utrolige tålmodighed, når jeg liiige skal fotografere lidt flere billeder. Naturoplevelser og naturlig træthed. 350 kilometer præparerede skiløjper at vælge mellem, i det varierede Sjusjöen Nordseter terræn, til langrend skiløbets afslappede rytme. Ingen uheld for os eller andre gæster på hotellet. Fotografisk begyndte det som lidt eksponering og hvidbalance billeder fra højfjeldet til en artikel. Det endte med erfaringsgivende oplevelser og faglig berigelse. Anvendt fotografi, som jeg værdsætter. Birkebeiner Løbet 2009 Nikon D3 & VR 105/2,8 ISO 400, A eksponering, Blænde 8, 1/1600 sek. Kelvin 5260 AF-C autofokus

6 Birkebeiner Løbet 2009 Nikon D3 & VR 105/2,8 ISO 400, A eksponering, Blænde 8, 1/1600 sek. Kelvin 5260 AF-C autofokus Foto fra screendump: Nikon D3 & AF-S 24-70/2,8 Birkebeiner Løbet 2009 Nikon D3 & VR 105/2,8 ISO 200, A eksponering, Blænde 8, 1/800 sek. Kelvin 5260 AF-C autofokus Ó Per Buchmann Goecker Marts 2009

At opsætte et foto. Det Gyldende Snit De fleste kender det nok tilbage fra formningstimerne i folkeskolen, det gyldne snit.

At opsætte et foto. Det Gyldende Snit De fleste kender det nok tilbage fra formningstimerne i folkeskolen, det gyldne snit. Billedopbygning 1 Teknikken er ikke alt, men et godt redskab. Nu hvor du kender egenskaberne af dit udstyr (læs begynder og udstyr delen), kan jeg lære dig, hvordan du kan bruge dette til at give dit billede

Læs mere

hp photosmart 945 digitalkamera med hp instant share

hp photosmart 945 digitalkamera med hp instant share hp photosmart 945 digitalkamera med hp instant share user's manual user's manual brugermanual Varemærker og copyright 2003 Copyright Hewlett-Packard Development Company, LP Gengivelse, tillempning eller

Læs mere

PHOTOSHOP CS5 LÆR DET SELV

PHOTOSHOP CS5 LÆR DET SELV MICHAEL B. KARBO PHOTOSHOP CS5 LÆR DET SELV PHOTOSHOP CS5 LÆR DET SELV Bliv bedre til Photoshop Arbejd med lag og masker Retouchér og justér billeder M I C H A E L B. K A R B O PHOTOSHOP CS5 LÆR DET SELV

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Scott Kelby... 9 Om forfatteren. KAPITEL ET... 11 Skyd personer som en prof. KAPITEL TO... 33 Brug blitz som en prof, trin 3

INDHOLDSFORTEGNELSE. Scott Kelby... 9 Om forfatteren. KAPITEL ET... 11 Skyd personer som en prof. KAPITEL TO... 33 Brug blitz som en prof, trin 3 INDHOLDSFORTEGNELSE Scott Kelby... 9 Om forfatteren KAPITEL ET... 11 Skyd personer som en prof Otte ting du ville ønske, du havde vidst... 12 før du begyndte at læse denne bog!... 13 Det var kun fem. Her

Læs mere

Fotoringens guide til lyslægning

Fotoringens guide til lyslægning Fotoringens guide til lyslægning ver. 2.1 Indholdsfortegnelse: Side 1. Side 2. Side 2. Side 2. Side 4. Side 4. Side 5. Side 6. Side 7. Side 8. Side 9. Side 10. Side 11. Side 12. Side 13. Side 14. Side

Læs mere

Skab liv i dine billeder Af Lars Morsbøl Thomsen

Skab liv i dine billeder Af Lars Morsbøl Thomsen I min søgen efter at finde min "fotostil", har jeg fået smag for at skabe levende billeder. Billeder der på den eller anden måde, fortæller en historie. Jeg er derfor begyndt, at finde motiver hvor dele

Læs mere

Dit liv er et mester værk

Dit liv er et mester værk DIGITALT SPEJLREFLEKSKAMERA Dit liv er et mester værk CDDbilledsensor med 10,2 effektive megapixels 2 Objektiv: AF-S DX Zoom-Nikkor 17-55mm f/2,8g IF-ED Eksponeringsindstilling: [A] 1/160 sekund, F/2.8

Læs mere

Hvordan gør de professionelle?

Hvordan gør de professionelle? Hvordan gør de professionelle? ( Oversat af Ivan Larsen, Samsø Dart Club, Marts 2010 fra How the Pros do it af: Ken Berman 1999 ) Der er to aspekter i det at blive en god dartspiller, det er præcision

Læs mere

Mentalbeskrivelse Hvad er det og hvad kan det bruges til? Af Helle Mulvad

Mentalbeskrivelse Hvad er det og hvad kan det bruges til? Af Helle Mulvad Mentalbeskrivelse Hvad er det og hvad kan det bruges til? Af Helle Mulvad Når man første gang hører om mentalbeskrivelser, kan man godt blive noget forvirret. Ikke så mange har endnu prøvet at overvære

Læs mere

Prokrastineringsformlen i praksis. Afviklet arbejde. Udnyttet tid

Prokrastineringsformlen i praksis. Afviklet arbejde. Udnyttet tid Figur fra Dansen på deadline side 52 slut Afviklet arbejde halvdelen Udnyttet tid om prokrastineringsformlen bliver det forhåbentlig lettere for dig at undersøge, hvad det er, der skaber problemer, når

Læs mere

I light-udgaven viser jeg 22 tilfældigt udvalgte parametre, så du kan få et indtryk af, hvad Søgeoptimeringsrapporten kan give dig af information.

I light-udgaven viser jeg 22 tilfældigt udvalgte parametre, så du kan få et indtryk af, hvad Søgeoptimeringsrapporten kan give dig af information. Kære modtager af nyhedsbrevet. Tak fordi du har downloaded light-udgaven af Søgeoptimeringsrapporten. I light-udgaven viser jeg 22 tilfældigt udvalgte parametre, så du kan få et indtryk af, hvad Søgeoptimeringsrapporten

Læs mere

Ældremobiliseringens datastuer

Ældremobiliseringens datastuer Ældremobiliseringens datastuer En måde at undgå teknologiske analfabeter? Claus Holst Eva Bonde Nielsen Daniæ Danmarks Institut for Ældrepædagogik Titel: Ældremobiliseringens datastuer - En måde at undgå

Læs mere

ægte reality helt uden autopilot Tæt på CS5 Masser nyheder 4K fra Canon SEPTEMBER 2010 WWW.DIGITAL.DK digital foto & print

ægte reality helt uden autopilot Tæt på CS5 Masser nyheder 4K fra Canon SEPTEMBER 2010 WWW.DIGITAL.DK digital foto & print digital digital Magasinet foto & til print 1 profesionelle fotografer og brugere af fotoprint Pris: 80 kr. foto & print SEPTEMBER 2010 WWW.DIGITAL.DK Produkter Masser nyheder photoshop Tæt på CS5 fremtiden

Læs mere

How to do it in rows and columns 12

How to do it in rows and columns 12 UDSKRIFT Når du har lavet et regneark, kan du selvfølgelig nøjes med at have det liggende på din PC eller på en USB-nøgle eller lignende, men ofte skal du præsentere regnearket for andre, som ikke lige

Læs mere

Serviceabonnement - Min tryghed. Medlemstilbud. Få de første 3 måneders abonnement uden beregning. Spar op til 747 kr.

Serviceabonnement - Min tryghed. Medlemstilbud. Få de første 3 måneders abonnement uden beregning. Spar op til 747 kr. - Min tryghed Medlemstilbud Få de første 3 måneders abonnement uden beregning. Spar op til 747 kr. Alt det med småt Hos dukapc behandler vi folk pænt, og vi regner med, at vores kunder gør det samme. Derfor

Læs mere

9-Lad os tale om penge.

9-Lad os tale om penge. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 9-Lad os tale om penge. Kvinder og mænd har bekymret sig om penge

Læs mere

Opdateret Lederskab. - et nyhedsbrev for ledere om lederskab og ledelse ISSN 1901-0885

Opdateret Lederskab. - et nyhedsbrev for ledere om lederskab og ledelse ISSN 1901-0885 Nr. 3 2012 Tema: At rekruttere GULD Hvordan optimerer du din rekrutterings-proces? Hver gang man skal ansætte en ny medarbejder (eller leder) er organisationen oppe til eksamen. Det er et ledelsesansvar,

Læs mere

Vejledning KPK Online Prøverum

Vejledning KPK Online Prøverum Vejledning KPK Online Prøverum INDHOLD Introduktion side 2 Funktionsliste side 2 Få adgang til systemet side 3 Opload dine billeder side 4 Sådan bruges systemet side 5 Gem dine eksempler side 7 Side 1/7

Læs mere

Rigtig god fornøjelse!

Rigtig god fornøjelse! Vildtkameraer er blevet et af de bedste og vigtigste værktøjer i dit jagt arsenal. Uanset om det er før eller i løbet af jagtsæsonen, kan vildtkameraer sættes op og indsamle værdifulde data om dine byttedyrs

Læs mere

Det offentlige i lommen Mobile borgerservices. Udarbejdet af: BLEAU A/S, Dato: 14.11.2011 Kontakt: info@bleau.dk Gå til www.bleau.

Det offentlige i lommen Mobile borgerservices. Udarbejdet af: BLEAU A/S, Dato: 14.11.2011 Kontakt: info@bleau.dk Gå til www.bleau. Det offentlige i lommen Mobile borgerservices Udarbejdet af: BLEAU A/S, Dato: 14.11.2011 Kontakt: info@bleau.dk Gå til www.bleau.dk White Paper af Bleau A/S Når man betragter hastigheden i udbredelsen

Læs mere

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde Hvorfor ville I gerne være lærer? Det startede med min egen, da jeg ville være lærer. Jeg kom nok fra en familie der ikke var så struktureret, så havde jeg en lærer, som var meget god til at holde den

Læs mere

8 tips og tricks der sender din webshop i superligaen

8 tips og tricks der sender din webshop i superligaen 8 tips og tricks der sender din webshop i superligaen Indhold Intro Kend dine besøgende Gør valget simpelt og vind kunder Sådan får du en optimeret kategoriside Eksempler på to gode kategorisider Brug

Læs mere

Hvad skal vi med fotoklubber?

Hvad skal vi med fotoklubber? Hvad skal vi med fotoklubber? Det spørgsmål har jeg tænkt over i et stykke tid.tanker jeg gerne vil dele med dig. Spørgsmålet hvad skal vi med fotoklubber? er sat igang af en lang række faktorer og samtaler

Læs mere

10 Typiske. AdWords fejl. - Som koster dig penge og som Google tjener tykt på. Jan P. Olsen

10 Typiske. AdWords fejl. - Som koster dig penge og som Google tjener tykt på. Jan P. Olsen 10 Typiske AdWords fejl - Som koster dig penge og som Google tjener tykt på Af Jan P. Olsen Disclaimer Dette eksemplar af 10 Typiske AdWords Fejl er strengt personligt og giver kun dig ret til bogens indhold.

Læs mere

Hvorfor er vi så forskellige? Cand. Psych Loney Skaaning

Hvorfor er vi så forskellige? Cand. Psych Loney Skaaning Hvorfor er vi så forskellige? Cand. Psych Loney Skaaning - en kort introduktion til Myers Briggs Type Indikator (MBTI) og til anerkendelse og anvendelse af vores medfødte forskellighed på konstruktive

Læs mere

Excel 2010 Videregående

Excel 2010 Videregående Excel 2010 Videregående Velkommen på vores Excel Videregående kursus Vi håber at du vil finde dig godt tilrette på kurset og at du vil få mange gode og konkrete ting med dig herfra. Du kan være sikker

Læs mere

Sløjdforløb målrettet til en 6.klasse, eller et udskolingsvalghold

Sløjdforløb målrettet til en 6.klasse, eller et udskolingsvalghold Sløjdforløb målrettet til en 6.klasse, eller et udskolingsvalghold Jeg har i år fået mulighed for at få sløjd i 7.klasse, så denne klasse nu har haft sløjd siden 5.klasse. Tidligere havde de kun i 5-6

Læs mere

Alderens muligheder. Ældre Sagens Fremtidsstudie

Alderens muligheder. Ældre Sagens Fremtidsstudie ARBEJDE ARBEJDE ARBEJDE ARBEJDE ENNERNE FAMILIEN OG VENNERNE Alderens muligheder ELFÆRD VELFÆRD VELFÆRD Ældre Sagens Fremtidsstudie KVALITET HELBRED OG LIVSKVALITET Alderens muligheder Ældre Sagens Fremtidsstudie

Læs mere

Erhvervsstyrelsens årsagsanalyse vedrørende fejl ved revision

Erhvervsstyrelsens årsagsanalyse vedrørende fejl ved revision Erhvervsstyrelsens årsagsanalyse vedrørende fejl ved revision En empirisk undersøgelse af årsagerne til fejl i revisors arbejde hos revisionsvirksomheder med mellem 1-10 revisorer November 2014 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Billedbehandling 2005 af Villy & Annemette Sonnichsen 1 Grundlæggende billedbehandling i PhotoFiltre. Ældresagen

Billedbehandling 2005 af Villy & Annemette Sonnichsen 1 Grundlæggende billedbehandling i PhotoFiltre. Ældresagen Billedbehandling 2005 af Villy & Annemette Sonnichsen 1 Grundlæggende billedbehandling i PhotoFiltre Ældresagen Lektion 1: Introduktio... side 5 Villy S. Introduktion af forskellige billedbehandlings programmer.

Læs mere