5. udgave LPS januar 2012

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "5. udgave LPS januar 2012"

Transkript

1 5. udgave LPS januar 2012

2 Undervisningens organisering. Skolen følger kommunens vejledende timefordelingsplan. Evt. ændringer i timefordelingsplanen tilknyttet den pædagogiske selvforvaltning er skolelederens ansvarsområde. Skolen er bygningsopdelt med indskoling (0.-4.kl.) mellemtrin & overbygning (5.-9. kl.) og specialklasserække. Elevernes udbytte af undervisningen. I gives meddelelse om elevens udbytte af skolegangen ved skole/hjemsamtaler/elevplansamtaler. I klasse følges den af Undervisningsministeriet udarbejdede standpunktsblanket. De gives karakter i: november, februar, årskarakter i klasse. Læseplaner: Skolen følger de kommunale læseplaner. Lejrskoler I den opdelte skole bør en klasse på 2 lejrskoleophold i løbet klasse. Forældrebetaling udgør et efter SKB nærmere fastsat beløb pr. dag til kost. Frivillige tilskud til lejrskoler/skolerejser er en sag der vedrører den enkelte klasses klasselærer/elever og forældre. Emnet skal være debatteret og godkendt af forældre på et møde i god tid inden lejrskolen. Evt. Indsamling ifm. Ekskursioner, lejrskoler/skolerejser skal ligge uden for skoletiden og er en sag der vedrører den enkelte klasselærer/klssse og forældre. Lommepenge max. fastlægges af klasselærerne i samarbejde med forældrene.. Ferieplan Skolen følger ferieplan 2 i skolebestyrelsens valgperiode. I forbindelse med Ramadan Og EID gives 1 skolefridag den første dag i hver fest. Omlagt undervisning Det almindelige skema kan omlægges, når undervisningens indhold taler for at gøre det. Skemaomlagt undervisning skal være begrundet i og bidrage til elevernes faglige, sociale og personlige udvikling. Formålet med den skemaomlagte undervisning skal være tydeligt for eleverne. Forældrene skal orienteres på Forældreintra. Skemaomlagt undervisning kan besluttes af et lærerteam, en afdeling på et afdelingsmøde eller for hele skolen på et pædagogisk rådsmøde. Skoleledelsen skal orienteres og godkende skemaomlagt undervisning. Vikardækning Vikardækning skal altid foretages udfra en vurdering af tilsynsforpligtelsen og skolens pædagogiske værdier. Vikarordningen bør være fleksibel og udnytte resurserne bedst muligt. Ordningen består af følgende elementer: Vikartimer læst af uddannede/uuddannede personer ikke tilknyttet skolen fast. Tilfældige vikartimer læst af skolens lærere ifm. Evt. Resttid Der bør altid være vikardækning ved primærlærerens fravær i bh.kl. 4. klasse. Ved 2 personer i klassen læses timerne af den ikke fraværende. Læseklasserækken udfra særlig vurdering. For klasse skal der så vidt muligt være fuld vikardækning ved lærerens fravær og/eller føres tilsyn med klassen, mens de arbejder selv. Der kan i særlige tilfælde gives frihed til eleverne med udgangstilladelse i klasse, uden at hjemmet er orienteret. Sprogcenter, specialcenter, AKT, enkeltintegration vikardækkes kun såfremt der er mulighed for dette. Vikarer må ikke benytte faglokaler, hvor der stilles særlige sikkerhedskrav der kan undervises i den teoretiske del af faget i klasseværelset.

3 Fællesarrangementer i skoletiden. Der afholdes mindst 1 fag/featureuge/temauge hvert skoleår. Store Praledag Skolens fødselsdag Motionsdag Sidste skoledag i 9. klasse. Bygningsopdelte arrangementer. Ansættelsesudvalg Der opslås stillinger ved: Vikar i mere end 3 måneder Lærer/børnehaveklasseleder stillinger Lederstillinger Første udvælgelse af ansøgere foretages af ledelse og medarbejderrepræsentanter ca. 10 ansøgere Endelig udvælgelse 3-5 ansøgere sker af ansættelsesudvalgets medlemmer. Udvalget er rådgivende for den indstillende/ansættende myndighed. Ved fastansættelser er de forældrevalgte deltagere. Ved øvrige ansættelser forespørges de forældrevalgte om ønsket deltagelse. Lærerstillinger- børnehaveklasselederstillinger. Udvalgene tilstræbes sammensat således: 1-2 forældrevalgte repræsentanter. 1-2 ledelsesrepræsentanter. 1 repræsentant fra skolens LSU eller udpeget af LSU 1 repræsentant med nær arbejdsmæssig tilknytning til den ledige stilling. Lederstillinger: 3 forældrevalgte repræsentanter. 1 ledelsesrepræsentant. 2 repræsentanter fra skolens LSU, hvoraf den ene er TAP og den anden TR. 1 lærerrepræsentant. Arbejdets fordeling mellem lærerne. Faglighed og kontinuitet for klasserne prioriteres højt i fagfordelingen. Liniefag og/eller anden relevant uddannelse samt undervisningserfaring vægtes. - Det tilstræbes at lærere videreføre fag og klasser. - Det tilstræbes at ingen klasser skifter alle lærere på en gang. Læseklasserne undtaget. - Alle lærere er som basis for lærersamarbejdet tilknyttet et årgangsteam og dermed tilknyttet en bygning / afdeling. - Intet årgangsteam er dannet før alle årgangteam er dannet og det noteres hvilket årgangsteam hver lærer/bh.leder tilknyttes inden fagfordelingen er slut. - Det tilstræbes at lærere tilknyttet sprogcenter, specialcenteret og AKT-funktionen har en stor pulje timer ugentligt samt relevant uddannelse.

4 Principper for teamdannelse: Skolen er opdelt i årgangsteam, bygningsteam og fagteam. Årgangsteam: Alle lærere er tilknyttede 1-2 årgangsteam, afhængigt af undervisningslektioner, og er tilknyttede en bygning. Skolen er opdelt i årgangsteam, bygningsteam og fagteam. Årgangsteam: Alle lærere er tilknyttet 1-2 årgangsteam, afhængigt af undervisningslektioner, og er tilknyttet en bygning. Årgangsteamets organisering: Teamet vælger selv, hvem der står for koordineringen. Teamet holder årgangsmøder, klassemøder og fagmøder. Teammøder fastlægges og skrives på kalenderen. Der udarbejdes dagsorden og kort beslutningsreferat. Bindeled til ledelsen, bygningsteamet og andre. Årgangsteamets opgaver: Teamet har et fælles ansvar for planlægningen, gennemførelsen og evalueringen af undervisningen og andre aktiviteter. Der udarbejdes årsplaner for den enkelte klasse. Man planlægger og forbereder skole-hjemsamarbejdet og evaluerer dette. Der informeres om specielle forhold i klassen / den enkelte elev. Teamet drøfter holdninger og udarbejder rammer for klassernes sociale liv. (Klasseregler). Teamet fastlægger faglige og sociale mål for eleverne. Teamsamarbejdet evalueres. Teamet videregiver informationer af relevans til bygningsteamet. Fagteam: Tovholder sørger for indkaldelse, referat og, at udvalgets beslutninger kommer til fagligt udvalg. Fagteamets opgaver: Faglig sparring og vidensdeling Fagets indhold på de enkelte klassetrin og kontinuiteten klasse. Beslutning om indkøb af materialer og bøger til faget. Komme med forslag til budget for faget. Bygningsteam: Bygningsteamets opgaver: Sikring af et fælles pædagogisk afsæt. Koordinering og planlægning af fælles opgaver/projekter for hele bygningsteamet. Udveksling af relevante informationer Planlægning af gårdvagts/spisevagts-turnus. Udarbejde ordens- og samværsregler for bygningen Udarbejde årsplan for bygningen. Der udarbejdes dagsorden og beslutningsreferat. Bygningskoordinatorerne bringer relevante beslutninger videre til koordinationsudvalget.

5 Princip vedrørende klassesammenlægninger. Skolen følger nøje udviklingen med elevtallet på de enkelte årgange i løbet af skoleåret. Klassesammenlægninger afklares i forhold til skolens driftsbudget og en stigning i eller fald i elevtallet. Ledelsen vurderer og træffer beslutning om evt. sammenlægning af klasser. Skolebestyrelsen orienteres herom. 1. De relevante årgangsteam bliver bedt om at vejlede ledelsen med et professionelt fagligt input omkring sammenlægning herunder placering og fordeling af elever til de kommende klasser. 2. Forældrene modtager et brev om de forestående sammenlægninger og inviteres til et orienteringsmøde. På orienteringsmødet præsenteres de forskellige sammenlægningsmodeller og en tidsplan.. 3. Lærerne indstiller hvordan eleverne skal fordeles i de nye klasser, ud fra besluttede procedure og input fra orienteringsmødet med forældrene. 4. På baggrund af årgangsteamets og forældrenes input, træffer ledelsen beslutning om hvilken sammenlægningsmodel der anvendes. Årgangsteamets lærere laver herefter elevfordelingen. Ledelsen melder den endelige klassedannelse ud til forældrene pr. brev, og først derefter taler lærerne med eleverne om sammenlægningen. Forløber evalueres af lærerne og afdelingslederen løbende. Det er udgangspunktet at årgangens planlagte lærerressourcer anvendes i de nye klasser indtil sommerferien. Der afholdes skole/hjem arrangement inden sommerferien for så hurtigt som muligt at skabe gensidigt kendskab og sociale relationer. Ved behov indhentes forældreevaluering af de forældrevalgte i bestyrelsen. Skolens budget Skolens overordnede budget gennemgås i dec./jan. Skolens forbrug gennemgås hvert kvartal. På martsmødet besluttes, hvordan et overskud anvendes eller et underskud konteres for det følgende finansår. Godkendelse af undervisningsmidler SKB kan vælge, at undervisningsmidler til bestemte fag eller emner forelægges. Samarbejde mellem skole og hjem. Samarbejdet mellem skole & hjem styrkes mest muligt ved at der holdes minimum 1 elevplanssamtale, 1 skolehjemsamtale og 1 forældremøde, i 1.klasse dog 2 forældremøder.. Der afholdes mindst et fællesmøde årligt i tiden oktober til marts. Skolens regler og normer for elevernes opførsel Eleverne skal være med til at holde orden i lokalerne ( stole op, feje, og bære skrald ud ) på skolen og i skolegården. Elever må ikke opholde sig i faglokaler uden, at der er en lærer tilstede. Eleverne, der opholder sig i skolegården uden for frikvartererne, skal altid have tilsyn af en voksen. Læreren er den sidste, som forlader lokalet. Det er lærerens ansvar at sørge for, at lyset er slukket, vinduerne er lukket, og døren er låst.

6 Udeordning / indeordning regler ; 0.-4.kl.: Eleverne har udeordning i alle frikvarterer hele året : Eleverne har udeordning fra påske til efterårsferien i alle frikvarterer og inde ordning i alle frikvarterer fra efterårsferien til påske. Elever kan blive i klassen i frikvarteret. Tilsyn og ansvar for eleverne påhviler den lærer, som har aftalt dette med de berørte elever. Mobiltelefoner: Mobiltelefoner skal være slukkede i undervisningstiden og til prøver. Inddragede mobiltelefoner kan afhentes på skolens kontor. Det er ikke tilladt at tage foto / filmsekvenser med mobiltelefoner på skolen og i skoletiden. I skolegården: - må man ikke sidde / kravle på murene og brandtrapper. - Boldspil er ikke tilladt med læderbolde og på anviste steder. - Der må kun kastes med sne i skolegården på anviste steder. Sneboldastning sker på eget ansvar. Rygning på skolens område er ikke tilladt. Elever fra kl. kan med hjemmets tilladelse få udgangstilladelse i frikvarterer og mellemtimer. Øvrige elever må kun forlade skolen efter aftale med klasselæreren, lærer eller ledelsen. Elever med udgangstilladelse må ikke færdes i eller omkring naboskolerne. Samværsregler Alle børn og voksne skal vise hensyn og respekt for hinanden både i sprog og handling. På vej til skole: Ansvaret for elevernes adfærd til og fra skole påhviler hjemmet. Skolepatruljernes vejledninger skal altid følges. På skolen: Tilsynet med eleverne påbegyndes kl.7.50 Eleverne møder til tiden, veludhvilede, har spist morgenmad og medbringer skoletaske, pennalhus, idrætstøj, frokost og drikkevarer. Eleven er selv ansvarlig for sin taske, mobiltelefon og det, der medbringes. Eleven / hjemmet er erstatningspligtige over for skolens materiel og materialer. Beskadigelse af materialer / materiel meddeles straks til en lærer eller på kontoret. I tilfælde af hærværk eller grov uagtsomhed meddeles det straks kontoret / ledelsen. Elever fra bygning Ø, som skal have idræt i bygning U, må ikke holde frikvarter i bygning U eller uden for denne. Regler for idrætsundervisning. Idrætsundervisningen er obligatorisk på alle klassetrin. I idrætstimerne skiftes til idrætstøj.

7 Efter hver idrætstime er badet obligatorisk. Det vil sige, at elever ikke deltager i idrætsundervisningen uden at gå i bad bagefter. Hvis en elev af religiøse årsager ikke må vise sig nøgen, kan der i enerum skiftes til badetøj. Elever, der ikke kan deltage i idrætsundervisningen, ( på grund af sygdom, skader eller andet ) laver lektier eller andre opgaver i et af ledelsen anvist lokale. I indskolingen sidder eleven i naboklassen. Idrætslæreren kan efter aftale bruge AKT-klassen. Eleverne sidder ikke og kigger på i idrætstimerne. Hvis en elev har fodvorter, der smitter, deltager eleven i idrætstimen med idrætssko/strømper. I badet kan eleven have en plastikpose om foden. Alle smykker skal tages af eller dækkes af sportstape/plaster. Alle smykker, værdisager og mobiltelefoner afleveres til læreren ved undervisningens start, hvorpå de låses inde og først udleveres ved undervisningens afslutning. Udgangsregler for kl. Udgangstilladelse kan kun træde i kraft når elevens forældre har underskrevet Udgangstilladelsen. Elever med udgangstilladelse skal vise hensyn til andre mennesker og omgivelserne. Når en elev har fået udgangstilladelse, fraskriver skolen sig ethvert ansvar for skader, som eleven pådrager sig under sit udgang. Udgangstilladelsen kan inddrages såfremt skolen skønner at eleven ikke kan forvalte udgangstilladelsen ansvarligt. Der er indgået en aftale mellem de 2 skoler Sønderbro Skole og ; - Elever med udgangstilladelse må IKKE færdes i og omkring naboskolerne. - Dette gælder i skoletiden ( = skolernes åbningstid det vil sige hverken i fritimer, mellemtimer, undervisningstimer eller frikvartererne. ) - Ønsker en elev at besøge en naboskole, skal eleven henvende sig på skolens kontor.

8 s handlingsplan for god trivsel - mod mobning afspejler det mangfoldige samfund, der omgiver den i nærmiljøet. Vi forsøger at skabe en åben og tolerant atmosfære - en rummelig skole med engagerede børn og voksne. Skolen skal være et sted hvor alle trives godt og med hinanden. Skolen skal danne ramme om fællesskaber og være fri for mobning, og der skal være de bedst mulige fysiske, psykiske og æstetiske rammer. Med denne handlingsplan ønsker vi at forpligte alle, voksne og børn, til at reagere straks på mobning, uansat hvem der er offer, medløber eller den der mobber. s definition på mobning : Mobning er en eller gentagne krænkende handlinger, der overskrider den enkeltes grænser indebærer en ubalance i magtforholdet mellem den/dem, der mobber og den, der bliver mobbet er et socialt fænomen, der involverer to eller flere personer (Dansk Center for Undervisningsmiljø) Tiltag på skoleniveau : Forældre og lærere støtter eleverne i at udvikle sociale kompetencer og ansvarlighed. Forældre og lærere har ansvar for elevernes trivsel. At der afholdes årlige trivselsdage på skolen. At elevrådet og KESO (elevernes sikkerhedsorganisation) inddrages aktivt. Tiltag på klasseniveau : Lærerteamet omkring en klasse skal sammen med forældrene være med til at udvikle elevernes sociale kompetencer og ansvarlighed. Lærerteamet omkring en klasse skal være med til at skabe rammer, så eleverne trives. Klassen udarbejder årligt sociale spilleregler for klassen for trivsel og mod mobning. Alle i og omkring klassen har pligt til at tage problemer op ad hoc. Årlige skole/hjem samtaler hvor der blandt andet tales om elevens trivsel. Hvis en elev mobbes: - Lærerteamet om klassen underrettes og tager sig af eleven. - Lærerteamet er ansvarlig for at hjælpe eleven i samarbejde med klassen. - Elevens forældre underrettes hurtigst muligt. - Elevens forældre inddrages i de tiltag, lærerteamet og klassen foretager for at støtte eleven. - Efter behov inddrages ledelsen, skolepsykolog, sundhedsplejerske og/eller andre relevante parter. - Lærerteamet omkring klassen er ansvarlige for løbende evaluering, indtil eleven igen trives i klassen. - Klassens forældre orienteres, hvis lærerteamet vurderer, at det er gavnligt for elevens og klassens trivsel Hvis en elev mobber: - Lærerteamet omkring klassen underrettes og tager en samtale med eleven. - Elevens forældre underrettes hurtigst muligt. - Elevens forældre inddrages i de tiltag, lærerteamet foretager. - Efter behov inddrages ledelsen, skolepsykolog, sundhedsplejerske og/eller andre relevante parter. - Lærerteamet omkring klassen er ansvarlige for løbende evaluering. - Klassens forældre orienteres, hvis lærerteamet vurderer, at det er gavnligt for elevens og klassens trivsel - Hvis problemerne ikke løser sig, kan det blive aktuelt med er andet undervisningstilbud. Hvis en elev bliver mobbet af en voksen: - Hvis en voksen får kendskab til, at en anden voksen mobber en elev, gives den viden videre til skolens ledelse. Ledelsen er ansvarlig for at orientere elevens forældre og for at tale med eleven. - Eleven kan fortælle sine forældre om mobningen, hvorefter forældrene kontakter skolens ledelse. - Eleven kan fortælle om mobningen til en lærer, som eleven stoler på, eller til skolens ledelse. - Efter behov kan andre relevante parter inddrages. - Skolens ledelse kontakter den voksne og løser problemet.

9 Man har ret til hjælp, hvis man bliver mobbet. Det betyder; - læreren skal tage det alvorligt, hvis en elev siger, at han/hun bliver mobbet. - At vi fortæller det til læreren, hvis nogen bliver mobbet. Man skal tale pænt til hinanden. Det betyder; - at vi ikke må sige noget grimt/drillende om hinandens udseende. - at vi ikke må hviske om hinanden. - at vi ikke må kalde hinanden for øgenavne. - at vi ikke må sige tinge der gør andre kede af det. Man skal behandle hinanden ordentligt. Det betyder; - at vi passer på hinanden. - at vi passer på hinandens ting. - at vi ikke må true hinanden. - at vi ikke må slå, sparke eller gøre noget som gør ondt på andre. - at vi ikke må ignorere eller udelukke hinanden. Man må kun drille for sjov og skal holde op, når nogen siger stop. Det betyder; - at vi skal høre godt efter, hvad de andre siger og måden det bliver sagt på. - at vi siger undskyld, hvis vi kommer til at drille uden at de andre vil have det.

10 Ændringsforslag til ordensregler så de bliver positive Regler for, hvordan vi passer på vores skole, så den bliver et godt sted at være for os alle. Vi viser respekt for hinanden og for skolens ting. Vi viser hensyn til hinanden både i sprog og i handling. Skolen passer på eleverne fra kl. 7:50 på skolens område. Vi ryger ikke på skolens område. Værdigenstande medbringes på eget ansvar. Vi har erstatningspligt over for skolens ting. Inde : Vi holder orden og rydder op i vores lokaler og på gangene. Ude : Vi holder orden i skolegården. Vi spiller kun bold med tilladte bolde. Vi spiller kun bold på anviste steder. Vi må sidde, kravle og løbe, men ikke opholde os på mure og brandtrapper. Sneboldkastning sker på eget ansvar og kun på anviste steder. Toiletterne bruges til toiletbesøg. Løbehjul,rulleskøjter,skatebords, legetøjsvåben o. lign. hører til uden for skolens område kl. har udeordning i alle frikvarterer hele året ( dog ikke ved regnvejrsringning ) kl. har udeordning hele året. Elever fra klasse kan med forældres samtykke opnå udgangstilladelse i frikvartererne.

11 Indskoling : Elever forlader kun skolens område med tilladelse fra skolen. Cykler trækkes til og fra skoleporten og placeres på anviste områder. Slik må deles ud og spises, når der er til alle i klassen. Udskoling : Udgangstilladelse bruges til at gå hjem og spise eller til at købe mad. Når der er givet tilladelse til at forlade skolen, viser vi stadig hensyn til andre mennesker og til vores omgivelser. Eleven og deres forældre har ethvert ansvar for skader under udgangen. Ønsker en elev at besøge en naboskole, skal eleven henvende sig på skolens kontor med sin anmodning. Udgangstilladelsen kan inddrages af skolen. Mobiltelefoner : Vi tager ikke foto/ film med mobiltelefon på skolens område. Efter skoledagens slutning kan man få sin inddragede mobiltelefon igen på skolens kontor. Indskoling : Mobiltelefonen ligger slukket i tasken hele skoledagen. Udskoling : Mobiltelefonen er slukket i undervisningstiden og til prøver. Idræt : I idrætstimerne skiftes der til idrætstøj. Elever der bærer tørklæde, kan i idrætstimerne bære hårnet eller stramtsiddende tørklæde, der er fastgjort til håret, så det ikke kan få fat i omgivelserne. Alle smykker tages af eller dækkes af plaster/sportstape. Alle værdisager afleveres til læreren ved undervisningens begyndelse, hvorefter tingene låses inde i et skab. Efter undervisningen går eleverne i bad. Dette kan i særlige tilfælde og efter aftale foregå i badedragt/lændeklæde. Udskoling : Efter idræt i bygning U eller S går vi tilbage til bygning Ø. NB. Du er altid velkommen til at spørge, hvis der er en regel, du ikke kan forstå.

Lergravsparkens værdigrundlag bygger på høj faglighed, tryghed og tillid, kreativitet og fællesskab.

Lergravsparkens værdigrundlag bygger på høj faglighed, tryghed og tillid, kreativitet og fællesskab. VÆRDIREGELSÆT Lergravsparkens Skoles værdigrundlag og handleplan. Lergravsparkens værdigrundlag bygger på høj faglighed, tryghed og tillid, kreativitet og fællesskab. Derfor er det skolens opgave at tilrettelægge

Læs mere

Principper for Virum Skole

Principper for Virum Skole Principper for Virum Skole Vedtaget af Virum Skoles bestyrelse Principper for undervisningens organisering 1. Formålet med organiseringen er at danne dynamiske, kompetente og fleksible team. 1. Der udarbejdes

Læs mere

HUMLEBÆK SKOLE. Skole-hjemsamarbejde. Humlebæk Skole - Gl. Strandvej Humlebæk - tlf

HUMLEBÆK SKOLE. Skole-hjemsamarbejde. Humlebæk Skole - Gl. Strandvej Humlebæk - tlf HUMLEBÆK SKOLE Skole-hjemsamarbejde Hvad kan I forvente jer af skolen? Hvad forventer vi af jer? I som forældre ønsker det bedste for jeres barn, og vi som fagfolk ønsker at give jeres barn den bedst tænkelige

Læs mere

Værdiregelsæt for Kalbyrisskolen

Værdiregelsæt for Kalbyrisskolen Værdiregelsæt for INDHOLD 1. Skolens profil 2. Skolens værdier 3. De gensidige forventninger 4. Skolens principper 5. Trivsel og antimobbestrategi 6. Ordensreglerne 7. Sanktionerne 8. De praktiske forhold

Læs mere

Principper for Virum Skole

Principper for Virum Skole Principper for Virum Skole Vedtaget af Virum Skoles bestyrelse Principper for undervisningens organisering Formålet med organiseringen er at danne dynamiske, kompetente og fleksible team. 1. Der udarbejdes

Læs mere

Trivselspolitik. Kjellerup Skole

Trivselspolitik. Kjellerup Skole Trivselspolitik Kjellerup Skole Trivselspolitik på Kjellerup Skole Ved skoleårets start 2006 var der udarbejdet et hæfte, som var blevet til på baggrund af drøftelser i elevråd, pædagogisk råd og skolebestyrelse.

Læs mere

HUMLEBÆK SKOLE. Skole-hjemsamarbejde. Humlebæk Skole - Gl. Strandvej 132-3050 Humlebæk - tlf. 7256 2014 - www.humlebaekskole.dk

HUMLEBÆK SKOLE. Skole-hjemsamarbejde. Humlebæk Skole - Gl. Strandvej 132-3050 Humlebæk - tlf. 7256 2014 - www.humlebaekskole.dk Skole-hjemsamarbejde Hvad kan I forvente jer af skolen? Hvad forventer vi af jer? I som forældre ønsker det bedste for jeres barn, og vi som fagfolk ønsker at give jeres barn den bedst tænkelige skolegang.

Læs mere

1. Indledning Principper for undervisningens organisering... 1

1. Indledning Principper for undervisningens organisering... 1 9. udgave LPS april 2017 Indhold 1. Indledning... 1 2. for undervisningens organisering... 1 Læseplaner... 1 Godkendelse af undervisningsmidler... 1 Lejrskoler... 1 Ferieplan... 2 Omlagt undervisning...

Læs mere

Skolebestyrelsens principper for Lindbjergskolen

Skolebestyrelsens principper for Lindbjergskolen Skolebestyrelsens principper for Lindbjergskolen Indholdsfortegnelse Princip for klassedannelse ved skolestarten... 2 Princip for fællesarrangementer for eleverne i skoletiden... 3 Princip for ekskursioner

Læs mere

Sådan samarbejder vi

Sådan samarbejder vi Sådan samarbejder vi Skole-hjem samarbejdet på mellemtrinet på Sølvgades Skole 1 Velkommen til mellemtrinet på Sølvgades Skole På Sølvgades Skole ønsker vi et godt og tillidsfuldt samarbejde mellem skole

Læs mere

at skabe respekt for det fælles læringsrum, gensidig tillid og interesse for børnenes udvikling, uddannelse og trivsel

at skabe respekt for det fælles læringsrum, gensidig tillid og interesse for børnenes udvikling, uddannelse og trivsel SKOLE/HJEM SAMARBEJDET: Overordnet mål: at der etableres et frugtbart, forpligtende, dialogbaseret skole/hjem-samarbejde til gavn for elevernes trivsel, udvikling og uddannelse. Målet for skole/hjem-samarbejdet

Læs mere

Hurup Skoles. Trivselsplan

Hurup Skoles. Trivselsplan Hurup Skoles Trivselsplan Dato 12-03-2014 Trivselsplan for Hurup Skole og SFO: Alle både forældre, ansatte og elever har et medansvar for trivslen på skolen. Vi arbejder for, at eleverne lærer at respektere

Læs mere

Ordensregler. til SB-møde 26/5-05

Ordensregler. til SB-møde 26/5-05 Ordensregler til SB-møde 26/5-05 Indhold: Værdigrundlag... 3 Skolens værdigrundlag... 3 Værdigrundlag for skolens orden... 3 Definitioner... 3 Tryghed... 3 Respekt... 3 Skolens område... 3 Regler... 3

Læs mere

1. Princip om skolen som et fælles projekt

1. Princip om skolen som et fælles projekt 1. Princip om skolen som et fælles projekt Alle elever, lærer og forældre deltager aktivt i at gøre skolen til et fælles projekt for at understøtte at alle elever trives og føler sig som en vigtig del

Læs mere

Antimobbestrategi for Ordblindeinstituttet

Antimobbestrategi for Ordblindeinstituttet Antimobbestrategi for Ordblindeinstituttet Fællesskab, rummelighed, gensidig respekt, tillid og tryghed er væsentlige elementer i Ordblindeinstituttets værdigrundlag. På Ordblindeinstituttet accepterer

Læs mere

Trivselspolitik, Østskolen

Trivselspolitik, Østskolen Vedtaget i skolebestyrelsen 12-01-2015 Formål: Vi på Østskolen ønsker med denne trivselspolitik at fremme arbejdet med trivsel på skolen, og dette skrift er tænkt som en platform for trivselsindsatsen,

Læs mere

PARADISBAKKESKOLEN Nexø Svaneke

PARADISBAKKESKOLEN Nexø Svaneke Undervisningens organisering og skole-hjem-samarbejde mv. i Paradisbakkeskolen Til behandling på skolebestyrelsesmøder januar-februar 2011. Elevernes timetal: Senest 1. juni: forud for det kommende skoleår

Læs mere

Trivselsplan for Charlotteskolen

Trivselsplan for Charlotteskolen Trivselsplan for Charlotteskolen Redigeret i 2017 Trivsel på Charlotteskolen Charlotteskolen ønsker at fremstå som en skole, hvor vi alle mødes med anerkendelse og respekt og ligeværd. Vi betragter os

Læs mere

Skolebestyrelsen har udviklet principper for skolehjem- samarbejdet på Gerbrandskolen

Skolebestyrelsen har udviklet principper for skolehjem- samarbejdet på Gerbrandskolen Skolebestyrelsen har udviklet principper for skolehjem- samarbejdet på Gerbrandskolen Formålet med skole hjem-samarbejdet på Gerbrandskolen er at skabe den bedst mulige kontakt mellem skole og hjem til

Læs mere

Sådan samarbejder vi

Sådan samarbejder vi Sådan samarbejder vi Skole-hjem samarbejdet i indskolingen på Sølvgades Skole 1 Velkommen til indskolingen på Sølvgades Skole På Sølvgades Skole ønsker vi et godt og tillidsfuldt samarbejde mellem skole

Læs mere

Trivselserklæring, Hylleholt skole

Trivselserklæring, Hylleholt skole Formål: Vi på Hylleholt Skole ønsker med denne trivselserklæring at fremme arbejdet med trivsel på skolen, og dette skrift er tænkt som en platform for trivselsindsatsen, hvor det tydeliggøres, dels hvad

Læs mere

Mobbehandleplan at forebygge, foregribe og gribe ind i tilfælde af mobning på Kirkebjerg Skole

Mobbehandleplan at forebygge, foregribe og gribe ind i tilfælde af mobning på Kirkebjerg Skole Mobbehandleplan at forebygge, foregribe og gribe ind i tilfælde af mobning på Kirkebjerg Skole Børn og unge skal være i trivsel Trivsel går på tre ben: det relationelle, det personlige og det faglige.

Læs mere

TRIVSELSPOLITIK for Store Magleby Skole

TRIVSELSPOLITIK for Store Magleby Skole TRIVSELSPOLITIK for Store Magleby Skole FAGLIGHED TRIVSEL LOKAL SAMMEN- HÆNGSKRAFT 1. Formål Med mottoet Vores skole - Vores ansvar arbejder vi med respekt og ansvar for hinanden, og det er den sunde fornuft,

Læs mere

Sådan samarbejder vi

Sådan samarbejder vi Sådan samarbejder vi Skole-hjem samarbejdet i udskolingen på Sølvgades Skole 1 Velkommen til udskolingen på Sølvgades Skole På Sølvgades Skole ønsker vi et godt og tillidsfuldt samarbejde mellem skole

Læs mere

Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole

Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole Skole-hjemsamarbejdet er afgørende for, at eleverne udvikler sig mest muligt. Derfor har Rødovre Skole udarbejdet følgende retningslinjer, der beskriver: 1. Princip

Læs mere

Vestbjerg Skoles Antimobbehandleplan

Vestbjerg Skoles Antimobbehandleplan Vestbjerg Skoles Antimobbehandleplan Indhold Vestbjerg Skoles Antimobbehandleplan... 1 Vestbjerg Skoles Antimobbehandleplan... 2 Formål... 2 Definition af mobning... 2 Negative handlinger... 2 Forebyggende

Læs mere

Trivselspolitik for elever

Trivselspolitik for elever Trivselspolitik for elever til SB-møde 26/5-05 Indhold: Værdigrundlag... 3 Skolens værdigrundlag... 3 Værdigrundlag for trivsel... 3 Læringssyn... 3 Definitioner... 3 Tryghed... 3 Respekt... 3 Ansvarlighed...

Læs mere

Skolebestyrelsens principper

Skolebestyrelsens principper Skolebestyrelsens principper Principper for forældresamarbejde: Skole og forældre samarbejder i overensstemmelse med skolens værdier for Det gode skole hjemsamarbejde, regler i henhold til Folkeskoleloven

Læs mere

ANTIMOBBESTRATEGI TOFTEVANGSKOLEN OPDATERET JANUAR 2019

ANTIMOBBESTRATEGI TOFTEVANGSKOLEN OPDATERET JANUAR 2019 1 ANTIMOBBESTRATEGI TOFTEVANGSKOLEN OPDATERET JANUAR 2019 Dette dokument indeholder tre elementer, der tilsammen beskriver s antimobbestrategi og arbejde med at sikre et godt læringsmiljø med fokus på

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Gladsaxe Kommunes skolevæsen 2010. Styrelsesvedtægt. for folkeskolerne i Gladsaxe Kommune

Styrelsesvedtægt for Gladsaxe Kommunes skolevæsen 2010. Styrelsesvedtægt. for folkeskolerne i Gladsaxe Kommune Styrelsesvedtægt for folkeskolerne i Gladsaxe Kommune Gladsaxe Kommune Børne- og kulturforvaltningen 2010 1 2 Indhold Skolebestyrelsen... 4 Sammensætning og valg... 4 Mødevirksomhed... 5 Beføjelser...

Læs mere

Gensidige forventninger om samarbejde mellem skole og hjem

Gensidige forventninger om samarbejde mellem skole og hjem Gensidige forventninger om samarbejde mellem skole og hjem Amager Fælled Skole er en skole med en vilje til at møde elever og forældre med respekt og en vilje til at dyrke mangfoldigheden. Men også en

Læs mere

Antimobbestrategi for

Antimobbestrategi for Antimobbestrategi 2016- Antimobbestrategi for Ullerup Bæk Skolen, Fredericia Gældende fra den Skoleåret 2016-17 og frem FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Vi vil arbejde målrettet for, at

Læs mere

Trivselspolitik for Vejlebro

Trivselspolitik for Vejlebro Indholdsfortegnelse: 1. Formål 2. Ordensregler 3. Handleplan mod mobning 4. Elever der forstyrrer undervisningen 5. Mulighed for særlige tiltag 1. Formål Trivselspolitik for Vejlebro Med trivselspolitikken

Læs mere

TRIVSELS OG ANTIMOBBEPOLITIK.

TRIVSELS OG ANTIMOBBEPOLITIK. TRIVSELS OG ANTIMOBBEPOLITIK. Formål med skolens trivsels -og antimobbepolitik Personale og elever skal oplyses om trivsels- og antimobbepolitikken på Ebberup skole. Vi tilstræber optimal trivsel for alle.

Læs mere

Værdigrundlag og samvær på Vissenbjerg Skole. Udarbejdet af lærere, pædagoger og skolebestyrelse

Værdigrundlag og samvær på Vissenbjerg Skole. Udarbejdet af lærere, pædagoger og skolebestyrelse Værdigrundlag og samvær på Vissenbjerg Skole Udarbejdet af lærere, pædagoger og skolebestyrelse August 2011 Vissenbjerg Skoles værdigrundlag Vissenbjerg Skole ønsker at være en god og tryg skole - en skole

Læs mere

Værdiregelsæt. Rolighedsskolen 2011

Værdiregelsæt. Rolighedsskolen 2011 Værdiregelsæt Rolighedsskolen 2011 Alle folkeskoler skal udarbejde et værdiregelsæt hjemlet i Bekendtgørelse om fremme af god orden i folkeskolen. Ifølge bekendtgørelsen skal værdiregelsættet bidrage til

Læs mere

Værdiregelsæt på Holmebækskolen

Værdiregelsæt på Holmebækskolen Værdiregelsæt på Holmebækskolen Formål med værdiregelsæt Formelt set stilles der krav om, at alle folkeskoler skal udarbejde et værdiregelsæt jf. Bekendtgørelse om fremme af god orden i folkeskolen. Ifølge

Læs mere

Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole

Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole Skole-hjemsamarbejdet er afgørende for at eleverne udvikler sig mest muligt. Derfor har Rødovre Skole udarbejdet følgende retningslinjer, der beskriver: 1. Princip

Læs mere

Principper vedtaget af Gl. Lindholm skoles skolebestyrelse

Principper vedtaget af Gl. Lindholm skoles skolebestyrelse Principper vedtaget af Gl. Lindholm skoles skolebestyrelse Emneoversigt: - Inklusion - Sponsorering - Trivselscentret - Elevplaner - Vikardækning - Evaluering af elever - Holddannelse - Socialpædagogisk

Læs mere

Brædstrup Skole GRUNDSKOLER. Antimobbestrategi for: Udarbejdet (dato): September 2009. Hvad forstår vi ved trivsel? Hvad forstår vi ved mobning?

Brædstrup Skole GRUNDSKOLER. Antimobbestrategi for: Udarbejdet (dato): September 2009. Hvad forstår vi ved trivsel? Hvad forstår vi ved mobning? GRUNDSKOLER Antimobbestrategi for: Brædstrup Skole Udarbejdet (dato): September 2009 Hvad forstår vi ved trivsel? I skolens værdigrundlag står: Trivsel og tryghed er vigtige faktorer i forhold til elevernes

Læs mere

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI Ødis Skole HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen bliver, at et barn (eller voksen)

Læs mere

Trivsel definerer vi som en følelse af fysisk, mental og social velvære og tilfredshed.

Trivsel definerer vi som en følelse af fysisk, mental og social velvære og tilfredshed. Antimobbestrategi for Boesagerskolen Gældende fra den 1. oktober 2010 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Med udarbejdelsen af denne antimobbestrategi ønsker vi at fremme trivsel og modvirke

Læs mere

Principper vedtaget af Skolebestyrelsen

Principper vedtaget af Skolebestyrelsen Principper for skole/hjem-samtale Skolebestyrelsen ser samarbejdet mellem skole og hjem som et helt afgørende fundament for elevens muligheder i folkeskolen. Det er vigtigt at sikre dialogen gennem arrangementer

Læs mere

Alle nuværende principper er vedtaget i skolebestyrelsen den 18. juni 2012. De evalueres og revideres løbende.

Alle nuværende principper er vedtaget i skolebestyrelsen den 18. juni 2012. De evalueres og revideres løbende. Skolebestyrelsen ved Torslev Skole består af 7 forældrevalgte, skolens leder, souschef, afdelingsleder, 2 medarbejderrepræsentanter og 2 elevrådsrepræsentanter. Skolebestyrelsen holder møde ca. 1 gang

Læs mere

Ødsted Skole anvender følgende redskaber til optimering af trivsel og forebyggelse af mobning:

Ødsted Skole anvender følgende redskaber til optimering af trivsel og forebyggelse af mobning: Trivselsplan Trivsel På Ødsted Skole er de gode relationer omdrejningspunktet for at trives i fællesskabet. Vi lægger vægt på den enkeltes deltagelse i og ansvar for fællesskabet. Ødsted Skole anvender

Læs mere

I. Forældreinddragelse på Vesterbro Ny Skole - overblik

I. Forældreinddragelse på Vesterbro Ny Skole - overblik I. Forældreinddragelse på Vesterbro Ny Skole - overblik Hvem Organisering Hvad kan de? Hvordan deltager jeg? Skolebestyrelsen Bestyrelsesmøder (10 årlige) Arbejdsgrupper & udvalg Sætte mål, lave principper,

Læs mere

Samværsregler på Amager Fælled skole

Samværsregler på Amager Fælled skole Samværsregler på Amager Fælled skole Skolens samværsregler er udarbejdet af elever og personaler og fremlagt for Skolebestyrelsen. De vil årligt blive gennemgået og revideret, hvis det viser sig nødvendigt.

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 DIALOG FORPLIGTENDE FÆLLESSKAB ØJE FOR DEN ENKELTE... 3 FORUDSÆTNINGER OG MÅL... 3 DEFINITION AF MOBNING...

INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 DIALOG FORPLIGTENDE FÆLLESSKAB ØJE FOR DEN ENKELTE... 3 FORUDSÆTNINGER OG MÅL... 3 DEFINITION AF MOBNING... Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 DIALOG FORPLIGTENDE FÆLLESSKAB ØJE FOR DEN ENKELTE... 3 FORUDSÆTNINGER OG MÅL... 3 DEFINITION AF MOBNING... 3 HVAD GØR VI FOR AT FOREBYGGE MOBNING... 3 LÆRERNES

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde Give skole Torsdag den 14. september 2006 kl. 19.00 21.00 Søndermarkafdelingen

Skolebestyrelsesmøde Give skole Torsdag den 14. september 2006 kl. 19.00 21.00 Søndermarkafdelingen Skolebestyrelsesmøde Give skole Torsdag den 14. september 2006 kl. 19.00 21.00 Søndermarkafdelingen Fraværende: Vibeke Whitt, Annemarie, Leif Søndergård DAGSORDEN 54/1 Godkendelse af referat fra sidste

Læs mere

Trivsel på Vissenbjerg skole

Trivsel på Vissenbjerg skole 2009 Trivsel på Vissenbjerg skole En handleplan mod mobning Assens kommune 1. Skolens strategi 1. Vi har fokus på trivsel og vil ikke acceptere mobning på vores skole 2. Vi vil forebyggende og med tidlig

Læs mere

ENDRUPSKOLEN. Antimobbestrategiplan FREDENSBORG KOMMUNE

ENDRUPSKOLEN. Antimobbestrategiplan FREDENSBORG KOMMUNE ENDRUPSKOLEN Antimobbestrategiplan FREDENSBORG KOMMUNE Indhold Indledning Definition på mobning Skolens politik Målsætning Evaluering Handleplan til lærere til forebyggelse af mobning Forældreindsats til

Læs mere

Antimobbestrategi for Stjernevejskolen

Antimobbestrategi for Stjernevejskolen Antimobbestrategi for Stjernevejskolen Udarbejdet november 2011 revideret januar 2017 Formål: Elever på skolen skal leve op til skolens værdier, som de fremgår af skolens værdigrundlag. Som elev på skolen

Læs mere

Gældende fra den 1. august 2010 (tilrettet februar 2012) Hvad vil vi med vores trivselserklæring?

Gældende fra den 1. august 2010 (tilrettet februar 2012) Hvad vil vi med vores trivselserklæring? Trivselserklæring for Mariager Skole Gældende fra den 1. august 2010 (tilrettet februar 2012) FORMÅL Hvad vil vi med vores trivselserklæring? Med vores trivselserklæring ønsker vi at skabe god trivsel

Læs mere

Thorstrup Skole. Mobning er et forsøg på at skade en anden person og udelukke denne person fra fællesskabet. For eksempel en bestemt elev i klassen.

Thorstrup Skole. Mobning er et forsøg på at skade en anden person og udelukke denne person fra fællesskabet. For eksempel en bestemt elev i klassen. Thorstrup Skole HVAD ER MOBNING? Mobning er et forsøg på at skade en anden person og udelukke denne person fra fællesskabet. For eksempel en bestemt elev i klassen. Mobning kan ske ved, at en bestemt person

Læs mere

Hadbjerg skoles trivsels- og mobbeplan

Hadbjerg skoles trivsels- og mobbeplan Hadbjerg skoles trivsels- og mobbeplan Et godt sted at være Et godt sted at lære for alle Skolen arbejder til stadighed på, at styrke hvert barns selvtillid, samarbejdsevne og mellemmenneskelige forståelse.

Læs mere

Skolen på Sønderagers trivsels- og antimobbestrategi

Skolen på Sønderagers trivsels- og antimobbestrategi Skolen på Sønderagers trivsels- og antimobbestrategi Strategien inddeles i 1) Indledning og baggrund 2) Mål for Skolen på Sønderagers trivsels- og antimobbestrategi 3) Definition på mobning 4) Digital

Læs mere

Princip for Skolehjemsamarbejdet Søndre Skole Maj 2018

Princip for Skolehjemsamarbejdet Søndre Skole Maj 2018 Princip for Skolehjemsamarbejdet Søndre Skole Maj 2018 Et godt skolehjemsamarbejde er med til at skabe gode betingelser for den enkelte elevs læring og trivsel samt for undervisningsmiljøet i klassen og

Læs mere

THISTED KOMMUNE. Trivselsplan for elever og personale ved Sennels Skole

THISTED KOMMUNE. Trivselsplan for elever og personale ved Sennels Skole THISTED KOMMUNE Trivselsplan for elever og personale ved Sennels Skole Mål: Vi vil fremme og værne om god trivsel i klassen og på skolen Vi vil forebygge dårlig trivsel blandt skolens elever og personale

Læs mere

Principper for trivsel

Principper for trivsel Principper for trivsel Indledning Skolens opgave er at skabe de bedst mulige rammer for elevernes faglige og sociale indlæring. Dagligdagen på Finderuphøj Skole skal være præget af tryghed, ligeværd, anerkendelse,

Læs mere

Principper for fagfordelingen. Princip for brug af mobiltelefoner

Principper for fagfordelingen. Princip for brug af mobiltelefoner Principper for fagfordelingen Lærernes ønsker om fag og klasser danner grundlaget for fagfordelingen. Klasser og fag videreføres, med mindre særlige forhold taler imod (f. eks. andre principper). Det tilstræbes,

Læs mere

Værdiregelsæt for Brovst Skole

Værdiregelsæt for Brovst Skole Værdiregelsæt for Brovst Skole Indhold Værdiregelsæt for Brovst Skole... 1 Antimobbeplan... 4 Ordensregler... 7 Mobilpolitik... 7 Skolebestyrelsens forventninger til læringsparate elever... 8 Sorgplan

Læs mere

Trivselspolitik for Slangerup Skole. 1. Skolen. 2. Klassen. 3. Skole-hjem-samarbejde. Ordens- og samværsregler på Slangerup Skole

Trivselspolitik for Slangerup Skole. 1. Skolen. 2. Klassen. 3. Skole-hjem-samarbejde. Ordens- og samværsregler på Slangerup Skole Trivselspolitik for Slangerup Skole På Slangerup skole er trivsel en del af grundlaget for at sikre alle elever den bedst mulige læring. 1. Skolen Ordens- og samværsregler på Slangerup Skole Man kan sige,

Læs mere

Holbæk By Skoles ambitioner, principper og praksis

Holbæk By Skoles ambitioner, principper og praksis Holbæk By Skole Skolebestyrelsen Revideret d. 14. marts 2017 Holbæk By Skoles ambitioner, principper og praksis Indhold Holbæk By Skole vil være kendetegnet ved... 2 Holbæk By Skoles ambitioner... 2 Vores

Læs mere

Lykke er når ens forventninger svarer til virkeligheden... (Troels Kløvedal)

Lykke er når ens forventninger svarer til virkeligheden... (Troels Kløvedal) Forventningsfolder Lykke er når ens forventninger svarer til virkeligheden... (Troels Kløvedal) Kirkebjerg Skoles forventningsfolder, som du her sidder med, er udarbejdet efter oplæg fra Skolebestyrelsen

Læs mere

Skolens ordensregler vedtaget af skolebestyrelsen marts 2011

Skolens ordensregler vedtaget af skolebestyrelsen marts 2011 Skolens ordensregler vedtaget af skolebestyrelsen marts 2011 Indhold: A: Formål B: Værdibaggrund C: Overordnede grundregler D: 10 grundregler E: Særregler Formål: Et godt arbejdsmiljø for alle er en forudsætning

Læs mere

Hadbjerg skoles trivsels- og mobbeplan

Hadbjerg skoles trivsels- og mobbeplan Hadbjerg skoles trivsels- og mobbeplan Et godt sted at være Et godt sted at lære for alle Skolen arbejder til stadighed på, at styrke hvert barns selvtillid, samarbejdsevne og mellemmenneskelige forståelse.

Læs mere

Bork Skole. Ringkøbing - Skjern Kommune

Bork Skole. Ringkøbing - Skjern Kommune Bork Skole Princip om elevernes trivsel og god ro og orden på Bork Skole: Under udøvelsen af skolens virksomhed, skal den tilstræbe, at hver enkelt elev oplever personlig tryghed og sikkerhed ved at gå

Læs mere

Sådan evaluerer vi Formål med og baggrund for evaluering: Der er flere formål med evalueringerne og med offentliggørelsen heraf:

Sådan evaluerer vi Formål med og baggrund for evaluering: Der er flere formål med evalueringerne og med offentliggørelsen heraf: Sådan evaluerer vi Formål med og baggrund for evaluering: Ifølge Lov om friskoler og private grundskoler m.v. skal skolen regelmæssigt foretage en evaluering af skolens samlede undervisning og udarbejde

Læs mere

SKOLENS ORDENSREGLER

SKOLENS ORDENSREGLER SKOLENS ORDENSREGLER Generelle indendørsregler (Bilag til husorden på Stoholm Skole) - Jeg respekterer skolens husorden. - Færdsel på gangene foregår på gå-ben. - Når undervisningen starter, går jeg hen

Læs mere

Antimobbestrategi. Begreber:

Antimobbestrategi. Begreber: Antimobbestrategi Formål Med vores antimobbestrategi ønsker vi at forebygge mobning. Søndre Skole vægter trivsel meget højt og af samme årsag finder vi mobning uacceptabelt på skolen. Det skal være et

Læs mere

Hanssted Skoles principper for skole-hjem-samarbejdet

Hanssted Skoles principper for skole-hjem-samarbejdet Hanssted Skoles principper for skole-hjem-samarbejdet [princip 1] Princip for kommunikation mellem skole og hjem Formål: Princippet for kommunikation mellem skole og hjem skal sikre, at skolen og forældrene

Læs mere

Praktiske oplysninger for skole

Praktiske oplysninger for skole Praktiske oplysninger for skole Denne folder indeholder de praktiske oplysninger, som vedrører vores skole. Skulle der være spørgsmål, som ikke besvares heri og det er der helt sikkert - er I velkomne

Læs mere

Cykler stilles i cykelparkeringen bag gymnastiksalene. Der afholdes cyklistprøve i 5. eller 6.kl.

Cykler stilles i cykelparkeringen bag gymnastiksalene. Der afholdes cyklistprøve i 5. eller 6.kl. ABC for 3.-6.kl. april 2013 ADRESSEÆNDRING ANSVAR BESTYRELSE BIRKEN BOLDBANER BØGER CYKLER CYKELHJELM DELETIMER EKSTRA FRI ELEVRÅD FERIEPLAN FORSIKRING Husk at give skolen besked via ForældreIntra om adresse-

Læs mere

Værdiregelsæt og ordensregler 2017

Værdiregelsæt og ordensregler 2017 Værdiregelsæt og ordensregler 2017 Skolen på Islands Brygge Skolens Grundværdier Fællesskab, mestring og glæde, respekt og tillid Vores fællesskaber bygger på forpligtende samvær, hvor vi har medansvar

Læs mere

Holbæk By Skoles ambitioner, principper og praksis.

Holbæk By Skoles ambitioner, principper og praksis. Holbæk By Skole Skolebestyrelsen Holbæk By Skoles ambitioner, principper og praksis. 29. november 2016 Indhold Holbæk By Skole vil være kendetegnet ved... 2 Holbæk By Skoles ambitioner... 2 Vores hverdag...

Læs mere

Samværsregler på Amager Fælled skole

Samværsregler på Amager Fælled skole Samværsregler på Amager Fælled skole Skolens samværsregler er udarbejdet af elever og personaler og fremlagt for Skolebestyrelsen. De vil årligt bliver gennemgået og revideret, hvis det viser sig nødvendigt.

Læs mere

Trivselsplan Fællesskabets skole Trivsel Elevernes trivselsmåling Samværsregler Fællesskabsdag Legepatrulje Andre fællesskaber

Trivselsplan Fællesskabets skole Trivsel Elevernes trivselsmåling Samværsregler Fællesskabsdag Legepatrulje Andre fællesskaber Trivselsplan Trivsel På Ødsted Skole er de gode relationer omdrejningspunktet for at trives i fællesskabet. Vi lægger vægt på den enkeltes deltagelse i og ansvar for fællesskabet. Der arbejdes kontinuerligt

Læs mere

Der opbygges et system, hvor de forældrevalgte skolebestyrelsesmedlemmer får skabt kontakt til de enkelte klasser.

Der opbygges et system, hvor de forældrevalgte skolebestyrelsesmedlemmer får skabt kontakt til de enkelte klasser. Principper for Slagslunde Skole Kommunikation omkring skolen Handleplaner: Skoleledelsen og skolebestyrelsen udsender en folder til forældrene. Den beskriver skolens mål og giver praktiske oplysninger

Læs mere

Langebjergskolen HVAD ER MOBNING?

Langebjergskolen HVAD ER MOBNING? Langebjergskolen HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen bliver, at et barn (eller

Læs mere

Mobning er kendetegnet ved, at der er en uligevægt i magtforholdet mellem de involverede - det vil

Mobning er kendetegnet ved, at der er en uligevægt i magtforholdet mellem de involverede - det vil GRUNDSKOLER Trivselserklæring for: Campusskolen Udarbejdet (dato): November 2014 Hvad forstår vi ved trivsel? Ved trivsel forstår vi, at: Man er tryg og har det godt med andre elever såvel som ansatte.

Læs mere

Handleplan til forbedring af trivsel

Handleplan til forbedring af trivsel Handleplan til forbedring af trivsel Den forbyggende indsats For at skolen kan være et sted, hvor det er rart at opholde sig, er det nødvendigt, at eleven både i skolen og på vej til og fra skole, viser

Læs mere

Principper for skole-hjemsamarbejde på Marstal Skole.

Principper for skole-hjemsamarbejde på Marstal Skole. Side 1 Principper for skole-hjemsamarbejde på Marstal Skole. Hvad siger loven: Bekendtgørelse af lov om folkeskolen Kapitel 1 Folkeskolens formål 1. Folkeskolen skal i samarbejde med forældrene give eleverne

Læs mere

Herstedøster Skole Herstedøster Skole Herstedøster Skole

Herstedøster Skole Herstedøster Skole Herstedøster Skole Værdigrundlag oktober 2010 Herstedøster Skole Herstedøster Skole Værdigrundlag - oktober 2010 Herstedøster Skole Trippendalsvej 2 2620 Albertslund www.herstedosterskole.skoleintra.dk T 43 68 73 00 Herstedøster

Læs mere

Principper for Skole-SFO-hjemsamarbejdet på Munkekærskolen

Principper for Skole-SFO-hjemsamarbejdet på Munkekærskolen MUNKEKÆRSKOLEN 2.8 Principper for Skole-SFO-hjemsamarbejdet på Munkekærskolen Mål: Eleverne på Munkekærskolen skal opleve at aktørerne omkring dem samarbejder om den enkelte elevs, gruppens og klassens

Læs mere

Revision Styrelsesvedtægt for Kolding Kommunale Skolevæsen

Revision Styrelsesvedtægt for Kolding Kommunale Skolevæsen Notatark Revision 2018 Styrelsesvedtægt for Kolding Kommunale Skolevæsen Denne styrelsesvedtægt for folkeskolerne i Kolding Kommune er vedtaget af Byrådet i Kolding efter indhentet udtalelse fra skolebestyrelserne.

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Kolding Kommunale Skolevæsen. Byrådet

Styrelsesvedtægt for Kolding Kommunale Skolevæsen. Byrådet Styrelsesvedtægt for Kolding Kommunale Skolevæsen Byrådet 1 Byrådet har det overordnede ansvar for kommunens skolevæsen og påser, at alle undervisningspligtige børn i kommunen indskrives i folkeskolen

Læs mere

Gældende fra den 1. august Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Forebygge mobning Stoppe mobning Leve op til punkt 4 i vores værdigrundlag

Gældende fra den 1. august Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Forebygge mobning Stoppe mobning Leve op til punkt 4 i vores værdigrundlag Antimobbestrategi for Øster Nykirke Skole Gældende fra den 1. august 2011 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Forebygge mobning Stoppe mobning Leve op til punkt 4 i vores værdigrundlag BEGREBER

Læs mere

Antimobbestrategi for Glyngøre skole

Antimobbestrategi for Glyngøre skole Antimobbestrategi for Glyngøre skole Baggrund: Formål: Målsætning: På Glyngøre skole har vi fokus på trivsel og ønsker fortsat at fremme denne. Det betyder for os, at alle børn skal trives og opholde sig

Læs mere

Ordens- og samværsregler for FGU Midt- og Østsjælland

Ordens- og samværsregler for FGU Midt- og Østsjælland Ordens- og samværsregler for FGU Midt- og Østsjælland FGU Midt- og Østsjællands ordens- og samværsregler skal fremme et godt undervisningsmiljø for både elever og medarbejdere. Der er tale om regler, som

Læs mere

Principper for skolehjemsamarbejde

Principper for skolehjemsamarbejde Principper for skolehjemsamarbejde Kommende børnehaveklasse Principper for skolehjemsamarbejde Forældremøde i november måned (året før). - information og gensidige forventninger (forældre/skole og fritidsordning).

Læs mere

Gældende fra den 1.marts 2016 FORMÅL. Hvad vil vi med vores antimobbestrategi?

Gældende fra den 1.marts 2016 FORMÅL. Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Antimobbestrategi for Lilleåskolen og SFO/klub Gældende fra den 1.marts 2016 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Vi vil gerne have, at alle børn har det godt. Vi vil gerne give børn, personale

Læs mere

Hurup Skoles. skole-hjemsamarbejde

Hurup Skoles. skole-hjemsamarbejde Hurup Skoles skole-hjemsamarbejde 16-03-2016 Skole-hjemsamarbejde Skolen anser et gensidigt forpligtende skole-hjemsamarbejde for at være den vigtigste forudsætning for, at eleven trives i skolen og opnår

Læs mere

Anerkendelse Fællesskab Lyst til at lære INDSKOLINGEN

Anerkendelse Fællesskab Lyst til at lære INDSKOLINGEN Anerkendelse Fællesskab Lyst til at lære INDSKOLINGEN Kære elever og forældre I denne folder kan I læse om, hvordan vi organiserer og vægter undervisningen i indskolingen på Haldum-Hinnerup Skolen. Vi

Læs mere

Antimobbestrategi. Skovvejens Skole

Antimobbestrategi. Skovvejens Skole Antimobbestrategi Skovvejens Skole 2017 FORORD Skovvejens Skole har i løbet af skoleåret 2016-17 uarbejdet denne antimobbestrategi. Skolens lærere og pædagoger har arbejdet struktureret med opgaven og

Læs mere

De syv Samværsbyggesten er: Respekt, Forventninger, Trivsel, Arbejdsro, Samvær, Ansvar og Samarbejde. Se skolens hjemmeside www.nymarkskolen.

De syv Samværsbyggesten er: Respekt, Forventninger, Trivsel, Arbejdsro, Samvær, Ansvar og Samarbejde. Se skolens hjemmeside www.nymarkskolen. Antimobbestrategi for Nymarkskolen Gældende fra den 1. januar 2010 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Målet med Antimobbestrategien er at forebygge og afhjælpe mobning og manglende trivsel

Læs mere

Nyborg Heldagsskoles værdiregelsæt og mobbepolitik

Nyborg Heldagsskoles værdiregelsæt og mobbepolitik Nyborg Heldagsskoles værdiregelsæt og mobbepolitik September 2016 VÆRDIREGELSÆT OG MOBBEPOLITIK Indhold Værdiregelsæt... 2 Skolens værdiregelsæt for den gode tone og fremtoning.... 3 Mobbepolitik... 4

Læs mere

Orienteringsmøde om skolereformen

Orienteringsmøde om skolereformen Orienteringsmøde om skolereformen John Larsen Gift og 2 børn Lia Sandfeld Gift og 2 børn Lærer 1993 Viceskoleleder 1999 Skoleleder 2002 Lærer 2002 Pædagogisk afdelingsleder 2013 Program Kort præsentation

Læs mere

Mål og principper for Samarbejde mellem skole og hjem på Funder og Kragelund skoler

Mål og principper for Samarbejde mellem skole og hjem på Funder og Kragelund skoler Mål og principper for Samarbejde mellem skole og hjem på Funder og Kragelund skoler Vore værdier Med eleven i centrum sætter vi fokus på samarbejdet mellem skole og hjem, på Funder og Kragelund skoler.

Læs mere

Hurup Skoles Forældreråd

Hurup Skoles Forældreråd Hurup Skoles Forældreråd Skolebestyrelsen juni 2014 Velkommen i forældrerådet Hvad er et Forældreråd? Forældrerådet består af 3-4 personer, der vælges i begyndelsen af skoleåret blandt forældrene til klassens

Læs mere

Ordensregler på Mølholm Skole.

Ordensregler på Mølholm Skole. Ordensregler på Mølholm Skole. Uddrag af visioner for Mølholm Skole. På Mølholm Skole vil vi trivsel for alle. På Mølholm Skole skal tryghed, humor og de fysiske rammer medvirke til, at alle føler tilknytning.

Læs mere