Kom til international topfodbold på Hjørring Stadion

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kom til international topfodbold på Hjørring Stadion"

Transkript

1 FORTUNA HJØRRING BSC YOUNG BOYS Hovedsponsor: Sølvsponsor: Kom til international topfodbold på Hjørring Stadion Onsdag d. 5. oktober kl Fortuna Hjørring. Landlyst Hjørring. Tlf.: Fax: Mail:

2 2 Velkommen endnu en gang til Champions League i Hjørring For tredje år i træk spiller Fortuna med i Chamions League sammen med alle de bedste kvindeodboldhold fra hele Europa. Samme dag, som denne avis udkommer, spiller ores piger den første kamp i Bern i Schweiz mod oung Boys. Og på onsdag den 5. oktober tager i imod de schweiziske mestre til returkampen på jørring Stadion. Det er en kamp ser vi frem til med fornøjelse og orventning. For os alle i Fortuna Hjørring er deltagelsen i hampions League er fantastisk motivationsfakor i det daglige. Det kan godt være surt at træne al slags vejr for at komme i maksimal form, og lubledelsen skal tackle mange nye og anderlees problemstillinger, når vi skal spille i Europa. en tanken om deltagelse i kampe på det allerøjeste niveau i europæisk kvindefodbold giver yst og kræfter til at løse opgaverne. Her i denne avis varmer vi op til kampen mellem ortuna og Young Boys. Vi benytter samtidig lejigheden til at fortælle bredt om personer og beivenheder i Fortuna Hjørring. Og som læserne kan se, er vi en klub, der er akiv i mange retninger. Det er selvfølgelig vigtigt or os at skabe betingelser for, at Fortuna kan blie Danmarksmestre og spille med i Champions Legue. Men det er lige så vigtigt, at alle de andre pillere i vores klub, fra sandkasse-afdelingen til de voksne motionsspillere, får optimale forhold til at spille fodbold på det niveau, de har evner og lyst til. God læsning og på gensyn på Hjørring Stadion til Champions League-fodbold. Jette Andersen Formand Fortuna Hjørring Fortuna Avisen er udgivet af Fortuna Hjørring i samarbejde med Nordjyske Medier. Redaktion: Claus Dindler Grafi sk produktion: Hesselberg Reklame Foto: Allan Storkborg, Avisen distribueres med Nordjyske Distribution i cirka eksemplarer. Udgivelse: Onsdag 28. september Fortuna i Champions League: Cathrine Paaske i kamp mod Duisburg sidste år. Byens største Fødevaremarked OK støtter I Hjørring Fødevaremarked finder du: Let at finde og masser af gratis parkeringspladser Hjørring Fødevaremarked... Frederikshavnsvej Åbningstider: Tank billigt og støt Fortuna Hjørring, hver gang du tanker. Det eneste, du skal gøre, er at få et OK Benzinkort, der er tilknyttet deres sponsoraftale. Så får de 6 øre pr. liter, hver gang du tanker hos OK. Når du har tanket 500 liter på dit kort, modtager de også et bonusbeløb. Jo mere du tanker, jo flere penge giver OK, uden det koster ekstra for dig. Kontakt klubben og hør, hvordan du hurtigt og nemt kommer i gang med at tanke penge til dem.

3 Nordjyske Bank har købt CL-kampen, hent gratis billetter i bankens afdelinger 3 Det bliver gratis at komme ind og se kvindefodbold i europæisk topklasse på Hjørring Stadion onsdag den 5. oktober. Nordjyske Bank har nemlig købt returkampen i Women s Champions League mellem Fortuna Hjørring og Young Boys Bern og forærer billetterne væk. For at få billet skal du blot henvende dig i en af Nordjyske Banks afdelinger i Hjørring, Hirtshals, Sindal, Bindslev, Tårs, Løkken, Brønderslev og Øster Brønderslev. I Nordjyske Bank bakker vi op om den lokale idræt, både på eliteplan og i bredden, siger områdedirektør i Nordjyske Bank i Hjørring, Jens Chr. Kringelholt. Vi er i forvejen sponsor for Fortuna Hjørring, men går gerne ind og bakker op om Fortuna i Champions League. Som den store, selvstændige og lokale bank er det utroligt vigtigt og en stor glæde, at vi kan være med til at støtte et af fl agskibene i vores område. Vi er stolte af at kunne medvirke til at skabe en positiv opmærksomhed og fokus på vores område igennem fodbolden, påpeger Jens Chr. Kringelholt. For Fortuna betyder samarbejdet med Nordjyske Bank omkring Champions League-kampen, at der bliver maksimal publikumsbevågenhed til kampen. Det er nu tredje år i træk, Fortuna er med i Champions League, og i klubben glæder alle sig til at præsentere fodbold i international klasse for så mange som muligt.

4 4 Mange ændringer hos Fortuna, men stort potentiale i ny trup Fire nye australske spillere hos Fortuna: Fra venstre Leena Khamis, Emily van Egmond, Kim Carroll og Elise Kellond-Knight. Janni Arnth (til venstre) og Mette V. Jensen: Stærkt midterforsvar hos Fortuna Store navne er væk siden Fortuna i sidste sæson spillede Champions League. Men nye er kommet til, og der er stort potentiale i den trup, der nu træder ind i Champions League 2011/12 mod Young Boys fra Bern. På sidste sæsons hold optrådte koryfæer som Cathrine Paaske og Julie Rydahl Bukh. Paaske er stoppet og Rydahl er hjemme i Brøndby. To store navne med rødder i Fortuna, Mariann Gajhede og Lise Munk, er også borte. Gajhede i Sverige og Munk i Brøndby. Og endelig er de to australske landsholdsspillere Lauren Colthorpe og Servet Uzunlar tilbage i hjemlandet. Til gengæld er fire australske topspillere klar for Fortuna i den aktuelle Champions League. Den først ankomne, Leena Khamis, har allerede i flere kampe vist sig som en giftig angriber, mens Emily van Egmond, Kim Carroll og Elise Kellond-Knight lige er nået frem til at styrke midtbane og forsvar. Men der er samtidig sket en stor udvikling af de øvrige Fortuna-spillere. Det gælder ikke mindst norske Lisa-Marie Woods, der efter sommerferien har spillet sig op på et meget højt niveau. Også en spiller som den blot 20-årige Line S. Jensen har udviklet sig positivt som omdrejningspunkt på den defensive midtbane. I angrebet føler Kristine Pedersen og Sine Hovesen sig åbenlyst bedre og bedre tilpas på kanterne, og bagude udgør Janni Arnth og Mette V. Jensen er stabilt makkerpar på midten. Endelig er der målmand Heidi Johansen, der længe har været ude med en skade, men nu ser ud til at være tilbage i den internationale klasse, hun har haft i årevis. Et stort spørgsmålstegn hos Fortuna er stadig Chichi Igbo, der fik revet et ledbånd i foden over i den sidste træningskamp før efterårssæsonen. Den lynhurtige angriber bliver muligvis først klar til ottendedelsfinalerne hvis Fortuna vel at mærke kvalificerer sig ved at slå Young Boys ud. Lisa-Marie Woods: Storspillede norsk midtbanedirigent. FALL 2011 COLLECTION IN STORE NOW Nyhed Med indkøbet af vores nye digitale trykmaskine fra Konica Minolta, har vi forsat udviklingen hos Vester gaards Bogtrykkeri. Vi har også de rigtige priser. Se mere på vestergaards.com, ring eller mail til os. Vestergaards B O G T R Y K K E R I

5 5 Få tilskud til nyt fyr og spar på din varmeregning Hvis du varmer dit hus op med olie eller et ældre naturgasfyr og skifter til et nyt energirigtig naturgasfyr, får du ikke alene et kontant tilskud, du får også en lavere varmeregning. NATURGAS TIL HELE DANMARK Det eneste, du skal gøre for at få tilskud, er at skrive under på en aftale, inden installationen påbegyndes. Få tilskud fra HMN Du kan få op til kr i tilskud, hvis du skifter oliefyret ud med et gasfyr og op til kr, hvis du skifter dit gamle gasfyr ud med et nyt. Træk fra i skat Den nye BoligJob-ordning dækker lønudgifter til bl.a. installation af nyt gasfyr og isolering af din helårsbolig. Tilskudsfordeling Oliekedel fra før 1977 Oliekedel fra efter 1977 Gasblæseluftbrænder Gaskedel, åben forbrænding Gaskedel, lukket forbrænding kr kr kr kr kr. Du opnår en optimal drift Du gavner miljøet Du får et bedre indeklima HMN GASSALG A/S. VOGNMAGERVEJ 14, 8800 VIBORG. TLF:

6 6 Young Girls passende navn for Fortunas modstander i CL oung Boys Fortunas modstander i Champions League Stade de Suisse i Bern, hvor den første kamp mellem Young Boys og Fortuna spilles i aften. Mange har trukket på smilebåndet, da Fortuna Hjørring trak klubben ved navn Young Boys fra Bern som modstander i årets Champions League. For mon ikke Young Girls havde været et bedre navn til en kvindeklub. Young Boys er imidlertid en af Schweiz s store traditionsklubber, som i 2009 gik i samarbejde med kvindeklubben FFC Bern om at drive kvindefodbold på professionelt plan. Også på en anden led passer betegnelse Young Girls imidlertid på Fortunas modstander. Det er nemlig et meget ungt hold, der i aften stiller op mod de danske gæster. Siden Young Boys i foråret for første gang vandt det schweiziske mesterskab i kvindefodbold, har holdet mistet sine to mest fremtrædende spillere, Sandy Maendly og Veronica Maglia, der begge er skiftet til de italienske mestre Torres Calcio. Afløserne er unge og urutinerede, og Fortuna bør have en rimelig chance for at slå Young Boys over to kampe, mener Flemming Nielsen, tidligere cheftræner og nu talentchef i Fortuna, der har været på spiontogt i Bern og set modstanderne. Den første kamp mellem de to hold spilles onsdag den 28. september, altså samme dag som denne avis udgives. Kampen spilles på Stade de Suisse i Bern på kunstgræs. Det er et meget fint og moderne stadion, der blev taget i brug i 2007 som afløser for det legendariske Berner Wankdorf stadion, hvis plads i fodboldhistorien skyldes, at det var her, VM-finalen i 1954 blev spillet. En kamp, som Tyskland i kraft af træner Sepp Herbergers kyniske taktik vandt over verdens dengang suverænt bedste fodboldlandshold fra Ungarn med Ferenc Puskas i spidsen. Reklame behøver ikke at koste en million - men gør det noget det ligner? Polo. Til dem der vil have alt. Hører du til dem, der kun lever én gang? Er du træt af motorer, der ødsler med brændstoffet? Kan du nyde lyden af en bildør, der lukker? Er din tid for kostbar til raslelyde og støj i kabinen? Ved du, hvordan kvalitet dufter? Har du ikke tålmodighed til sløve biler? Mener du, en mindre bil skal være lige så sikker som en stor? Og lige så handy i byen som den er komfortabel på motorvejen? Hvornår har du sidst prøvet en Polo? CrossPolo. Til de 200 der ikke kan få nok. Eller er det det helt unikke, du søger? Kan du forestille dig en Polo med tagræling, 17" alufælge, og hvor chassiset er hævet 15 mm? En CrossPolo som der kun findes 200 af i hele landet? Tænder du på håndsyet læder og sportssæder i to farver? Nyder du fuldautomatisk Climatronic aircondition? Og vil du i øvrigt ikke undvære noget af det, der kendetegner selv den mest veludstyrede Polo? Burde du så ikke reservere en CrossPolo, mens du har chancen? Få Nordjyske Mobilbank på din smartphone Prøv Polo eller den nye CrossPolo hos os. Polo fås fra kr ,- og som 2-personers Van fra kr ,- ekskl. moms. Priser ekskl. levering kr ,-. Brændstofforbrug ved blandet kørsel 16,9 30,3 km/l. CO 2 udslip g/km. (direktiv 80/1268/EØF). Bilerne er vist med ekstraudstyr. Forhandlerfelt Brødrene Møll A/S Frederikshavnsvej Hjørring tlf nordjyskebank.dk/mobilbank det sikre valg

7 7 FORTUNA HJØRRING GRATIS ADGANG Billetter til kampen kan afhentes i BSC YOUNG BOYS Filialer i Hjørring, Hirtshals, Bindslev, Sindal, Brønderslev, Øster Brønderslev, Tårs og Løkken. Hovedsponsor: Sølvsponsor: Kom til international topfodbold på Hjørring Stadion Onsdag d. 5. oktober kl

8 8 Jakob Borup, til venstre, og assistenttræner Henrik Jensen dirigerer fra sidelinjen. Holdet er det vigtigste, og glæden ved at spille skal drive værket Et fast håndtryk og et bredt smil. Det er første kontakt, når man møder Jakob Borup. Og det er uanset, om man er landsholdsspiller, yngste bænkevarmer i truppen eller chaufføren i bussen. Det er ikke kun, fordi Fortunas cheftræner, Jakob Borup, af natur er en venlig mand. Det er også en bevidst del af den strategi, han anvender i sit arbejde med at skabe det det stærkest mulige fodboldhold. Med vægt på hold. For Jakob Borup er holdet det vigtigste. Men netop for at gøre holdet stærkt, må alle på og omkring holdet yde deres individuelt bedste, og det gør de kun, hvis de er og føler sig som en del af holdet. Derfor er der et varmt og inkluderende håndtryk til alle. Hver gang. Men naturligvis skaber man ikke et fodboldhold af dansk topklasse ved blot at dele håndtryk ud. Jakob Borup har taget en hel palet af værktøjer i brug, siden han 1. august overtog ansvaret for Fortunas førstehold i 3F Ligaen. Det er værktøjer, som den 39-årige skoleleder på Muldbjergskolen i Hjørring dels har erhvervet sig gennem sin pædagogiske uddannelse og praksis, dels har suget til sig gennem en mangeårig karriere som aktiv fodboldspiller i blandt andet Skive, Viborg, AaB og HI. Peter Rudbæk er nok den, der har lært mig mest om at være træner. Ham havde jeg i Viborg, og han var utrolig dygtig til at få os alle til at føle os som et hold, fortæller Jakob Borup. For at skabe det bedst mulige hold, må hver enkelt udfylde sin plads optimalt. Derfor arbejder Jakob Borup også intensivt med hver enkelt spiller. Vi aftaler, hvilke ting den enkelte må arbejde med for at styrke holdet bedst muligt. Vi sætter mål for indsatsen og evaluerer, om målene nås. Det er ikke noget, der foregår alene mellem den enkelte og mig. Hele holdet er vidende om, hvad den enkelte arbejder med. Det giver en åben og ærlig atmosfære, som også er med at styrke følelsen af, at på vores hold arbejder vi sammen. I Fortuna træner Jakob Borup for første gang et kvindehold. Det er en meget positiv udfordring, der stiller større krav til træneren, men som samtidig giver en stor tilfredsstillelse. Forskellen i forhold til at træne drenge og mænd har for Jakob Borup først og fremmest været, at pigerne stiller mange fl ere spørgsmål. Hvis jeg beder dem om at lave en bestemt øvelse, så vil de vide, hvad det skal gøre godt for. Ikke for at brokke sig, men af nysgerrighed overfor, hvad øvelsen skal bidrage med. Det er meget positivt. Men det kræver altså også, at træneren forbereder sig ordentligt og ikke bare lirer et træningsprogram af på rutinen. Jakob Borup synes selv, han i løbet af de første par måneder er kommet meget langt med holdet. Pigerne har skullet vænne sig til en ny måde at gribe tingene an på. Både psykologisk og taktisk. Det har taget lidt tid. Men den store og synlige vending kom i den mindeværdige pokalkamp den 7. september i Århus, hvor vi vandt 6-5. I 1. halvleg lavede vi alle tænkelige fejl og kom bagud 2-4. I 2. halvleg hev vi os op på et helt andet niveau, taktisk og mentalt, og vi vandt de sidste 45 minutter med 4-1. Det var pragtfuldt. Ikke bare at vinde kampen. Men at se, hvordan det gav resultat at arbejde sammen som et hold med masser af vinderattitude og spilleglæde. Netop begrebet spilleglæde indgår også med eftertryk i Jakob Borups ordforråd. Det skal være glæden ved fodbold, der driver værket. Og glæden fi nder man ved at yde sit bedste til holdet. Det synes jeg, pigerne bliver bedre og bedre til. Det kommer til at bringe os langt i 3F Ligaen. Forhåbentlig også i Champions League. Det er jeg bare taknemmelig over at være med til. Velkommen til verden GRATIS fotografering af den lille ny! Inkl. billede i avisen og ét med hjem. Husk tidsbestilling. johnsen.dk Jernbanegade Hjørring Telefon

9 9 Jakob Borup: Cheftræner i Fortuna Hjørring ER DIN KLUB PÅ STØTTEN? Onside Sport is a registred trademark of The Coca-Cola Company CARLSBERG ONSIDE SPORT AID STØTTER HVERT ÅR DANSK BREDDEIDRÆT MED MINIMUM KR! HUSK AT SØGE STØTTE! CARLSBERG ONSIDE SPORT AID formidler økonomisk støtte til sportsklubber, foreninger, organisationer og enkeltpersoner, der efter CARLSBERG ONSIDE SPORT komitéens skøn gennem engagement, flid eller talent tilfører dansk breddeidræt nye kræfter og ideer. Der kan ansøges om de midler, der er mest behov for i netop jeres klub. Læs mere om hvordan I søger om støtte på Camilla Martin overrækker kr. til Pan Idræt. Sportcamp Solrød. Alexander fik doneret et Sportcamp ophold. Svend Gehrs overrækker. Sportscamp Horsens. Anne fik doneret et Sportcamp ophold. Per Pedersen overrækker.

10 10 Triumfer og skuffelser i Champions League Finalepladsen i 2003 var naturligvis toppen, og Fortuna er stadigvæk det eneste danske fodboldhold, som nogensinde har været i en europæisk fi nale. Men nu, hvor Fortuna for fjerde gang skal ud i Europas fornemste klubturnering, er det naturligt at kigge tilbage på triumfer og skuffelser i Fortunas tre foregående kampagner blandt de europæiske mesterhold. Umeå IK fra Sverige var modstanderen, da Fortuna i foråret 2003 havde chancen for at vinde UEFA Women s Cup, som endnu ikke havde fået sit nuværende navn, UEFA Women s Champions League. Finalen blev den gang spillet over to kampe, og den første fandt sted i Umeå i Nordsverige. Atmosfæren omkring kampen var fantastisk, og der var fuldt hus med 7600 tilskuere på Gamliavallen til kampen. De fi k set et Fortuna-hold, der med Christina Bonde som en blændende dirigent spillede fl ot. Men desværre kun den første snes minutter. Så satte de fysisk stærke svenskere sig på kampen anført af den utrættelige midtbanedynamo Malin Moström og med Hanna Ljungberg som en hyperfarlig angriber. 4-1 endte kampen, og returmatchen i Hjørring blev nærmest en formssag. Fortuna-spillerne troede vist ikke selv på, at de kunne vende slaget, og Umeå vandt 3-0. Til gengæld spillede Fortuna forinden to uforglemmelige kampe i semifi nalerne, hvor modstanderen var Arsenal fra England. Ikke mindst den første semifi nale i London bød på aldeles pragtfuldt spil af Fortuna, der vandt semifi nalen med 8-2 samlet. Kampen i London blev i øvrigt spillet på en bane med en højdeforskel mellem de to ender på fl ere meter. Højst besynderligt. Da Fortuna i sidste sæson vendte tilbage til Champions League efter seks år med Brøndby som danske mestre og CL-deltagere, var det sekstendedelsfi nalen mod Bardolino i Hjørring, der blev det spillemæssige højdepunkt. Samtlige spillere også dem der ikke normalt hører til de mest fremtrædende spillede op til deres allerbedste, og de italienske mestre led et for dem chokerende nederlag på 4-0. Føringen blev holdt trods et 1-2 nederlag i returkampen i Verona, og så var Fortuna klar til Chichi Igbo presser en Bardolino-forsvarer i opgøret i 2010, som Fortuna vandt 8-0 på Hjørring Stadion Indmarch på Hjørring Stadion inden kampen sidste år mod Bardolino Hvidevold Hjørring Tlf Måløv Byvej Måløv Tlf

11 FÅ DEN PÅ SPORT VINKEL 11 Fantastisk stemning ved indmarchen på Gamliavallen i Umeå til finalen i Forrest ses Umeå-anføreren Malin Moström og bagest Fortunas Anne Mette Christensen. kvartfinalen mod Olympique Lyonnais. Det blev endnu en uforglemmelig kamp. Men ikke i sportslig henseende og desværre ikke på den gode måde. Franskmændene, der senere kom i finalen, var en klasse bedre end Fortuna, der slap med et nederlag på 1-0 hjemme, men blev slået med hele 5-0 i Lyon. Olympique benyttede imidlertid to norske spillere, som ikke var spilleberettigede. Fortuna protesterede. Et hold med ulovlige spillere dømmes i fodboldverdenen normalt som taber af kampen. Det skete da også i UEFA s højeste instans, og dermed var Fortuna klar til kvartfinalen mod endnu et italiensk hold, Torres Calcio. Med Olympique klagede til den internationale sportsdomstol CAS, der ganske vist fastslog, at Olympiques to norske spillere ikke var spilleberettigede. Men CAS undlod at dømme det franske hold med henvisning til en unøjagtighed i turneringens reglement. Nu vil UEFA angiveligt ændre reglerne, så noget tilsvarende ikke kan ske igen. Men det hjalp ikke Fortuna, der måtte acceptere et dybt frustrerende exit fra turneringen. Sidste år stødte Fortuna igen på Bardolino i første runde. Det var imidlertid et italiensk hold i væsentligt svagere forfatning end året før, og Fortuna gjorde sig i praksis klar til ottendedelsfinalerne allerede i den første kamp i Hjørring. Her var Cathrine Paaske helt ustyrlig og førte an med hele fem mål i hjemmesejren på 8-0. Dermed var returkampen i Verona en formssag, som Fortuna vandt med 6-1 og dermed 14-1 sammenlagt. Så ventede en modstander af en helt anden kaliber i ottendedelsfinalen, nemlig FCR 2001 Duisburg fra Tyskland. Tyskerne med deres store stjerne Inka Grings i spidsen viste sig at være en tand skarpere i alle spillets facetter end Fortuna. Ganske vist tabte Fortuna hæderligt med 2-4 i Duisburg og lagde godt ud i returkampen i Hjørring. Men det var tyskerne der scorede. Kampen endte 0-3. Duisburg gik videre med 7-2 samlet. Nu kan piger gå på efterskole og spille fodbold i Fortuna Med et nyt tilbud fra Stidsholt - Nordjyllands Idrætsefterskole kan piger nu komme på efterskole og spille fodbold i Fortuna samtidig. Tilbuddet gælder både piger, der i forvejen spiller fodbold i Fortuna, og som gerne vil på efterskole uden at slippe klubben og holdet, samt ikke mindst piger fra hele landet, der gerne vil kombinere et efterskoleophold med fodbold i Danmarks førende klub for pige- og kvindefodbold. Nordjyllands Idrætsefterskole ligger i Stidsholt udenfor Sæby. Efterskolen tilbyder en aktiv hverdag, hvor fodbold, oplevelser og tætte venskaber går hånd i hånd med en undervisning, der lever op til folkeskolens krav. Tilbuddet lyder på 4 gange ugentlig træning, hvor du bl. a. bliver trænet af Fortuna-trænere og nogle af Fortuna Hjørrings 3F Liga spillere, og også af lærere fra Stidsholt Udover fodboldtræningen på skolen får eleverne også mulighed for at træne i Fortuna Hjørring og spille med på klubbens hold i turneringen. Man kan dog også vælge blot at træne og spille i den klub, man normalt spiller for. Skoleopholdet består desuden af lejrskoler i ind- og udland sprængfyldt med aktivitet og fællesskab, og naturligvis Folkeskolens afgangsprøve efter 9. klasse eller 10. klasse prøven. Pigefodboldspillere, som har lyst til at vide mere om Stidsholt - Nordjyllands Idrætsefterskole og Fortuna Hjørrings pigefodboldlinie, er velkomne til sammen med deres forældre at besøge skolen og få mere information og en rundvisning. Skolens adresse er: Stidsholt - Nordjyllands Idrætsefterskole Ørtoftvej Sæby Telefon: Ungdomstræning på Fortunas anlæg Landlyst Læs NORDJYSKE Stiftstidende Dit liv, din by, din verden

12 12 Fortuna Hjørring i Cham Bageste række fra venstre: Emily van Egmond, Kristine Pede Midterste række fra venstre: Bente Lauridsen (massør), Nels Jensen (materialechef), Mette N. S. Kjeldsen (fysioterapeut), Elise Kello Forreste række fra venstre: Chichi Igbo, Camilla Mogensen, Leah Morales, Lin KOM I MÅL med den rette rådgivning KONTAKT en rådgiver i en af vores AFDELINGER og lad os kaste et blik på DIN PRIVATØKONOMI

13 13 pions League 2011/12 rsen, Kim Carroll, Janni Arnth, Sine Hovesen og Line S. Jensen. nd-knight, Leena Khamis, Mia Kristensen, Megan Manthey, Janne Madsen, Jakob Borup (cheftræner) og Henrik Jensen (ass. træner). e Johansen, Heidi Johansen, Coralie Ducher, Mette V. Jensen og Julie Mølgaard. HASSELNØD GHANA VANILLE & HINDBÆR nyheder

14 14 Landsholdsmålmand: Klar til store opgaver for Fortuna Heidi Johansen er 28 år. Hun debuterede på landsholdet som OB-spiller helt tilbage i I Fortuna har hun været målmand siden Karrieren har hidtil budt på 160 kampe for Fortuna og 73 kampe på landsholdet. Men det kunne være blevet til mange flere, hvis ikke Heidi Johansen i flere omgange har måttet holde længere pauser på grund af skader. En af de pauser er netop overstået. En betændt akillessene drillede allerede i foråret Heidi Johansen, men hun spillede med helt frem til sommerpausen i forsøget på at vriste guldmedaljerne fra Brøndby. Men i tre måneder herefter holdt Heidi Johansen sig fra fodboldbanen for at give akillessenen ro til at komme sig helt. I den tid har Fortuna-målmanden holdt sig i fysisk form med styrketræning, cykling, løb og efterhånden lettere boldtræning. I begyndelsen af september fik Heidi Johansen så come back på Fortunas ligahold og er nu klar til opgaverne i Champions League. Men selvfølgelig kan man mærke, at man har været væk så længe. Boldfølingen og timingen trænger til meget træning og ikke mindst kampe for at komme helt i top, siger Heidi Johansen. Den lange pause kostede også Heidi Johansen pladsen på landsholdet. I hvert fald lige her og nu. Jeg regner da bestemt med et come back på landsholdet. Både i EM-kvalifikationsturneringen og til den spændende træningstur til Brasilien til vinter. Men selv om flere landskampe er et mål for Heidi Johansen, så er det ikke noget, hun tænker på lige for øjeblikket. Her og nu handler det om Fortuna. Vi skal ud og spille i Europa. Det er fantastisk spændende. Det er den slags kampe, der holder motivationen oppe. Og så skal vi selvfølgelig etablere os i toppen af 3F Ligaen, hvor vi nærmest oven i Champions League-kampene skal møde de to øvrige tophold, Brøndby og Skovbakken. Så der nok af store opgaver for Fortuna lige nu. Heidi Johansen: Klar til store opgaver for Fortuna. Præsenterer STAND UP med: CARSTEN BANG Torsdag den 27. oktober 2011 Kl på Vendelbohus Husk også MICK ØGENDAHL Onsdag den 21. marts 2012 Køb din billet i dag på Alle tal taler. Find en revisor, der er god til at lytte til dem BDO i Hjørring Nørrebro Hjørring Telefon

15 15 Heidi Johansen i aktion imod Bardolino-stjernen Melanie Gabbiadini Hvad venter du på? Fremtiden fås nu! Vores viden er din styrke Waoo! 2 30/30 Mbit fiberbredbånd Telefoni 0,- abonnement Engagement, kompetence og nærhed Kampagnetilbud bestil inden ,- pr./md. Prisen gælder de første 6 mdr. Min. pris. i 6 mdr ,-. Vejledende priser. Aalborg, Aarhus, Hjørring, Frederikshavn og Sæby Bestil på Alle priser er inkl. moms og gældende fra 16. august til 30. november Vi tager forbehold for trykfejl og ændringer. Håndværkervej Brønderslev Tlf

16 16 Skarpskytten har fundet sin plads på kanten Kristine Pedersen: Farlig målskytte også som kantspiller. Kristine Pedersen er en af de bedste skytter i dansk kvindefodbold. Hun skyder hårdt og præcist og næsten lige godt med højre og venstre ben, selv om hun er naturligt højrefodet. Så det er ikke så mærkeligt, at hun i årevis fandt sin naturlige plads som en farlig midterangriber. I barndomsklubben Vejle og på ungdomslandsholdene, hvor Kristine Pedersen har optrådt 45 gange, var hun det naturlige valg som angriber. Men da Kristine Pedersen skiftede til Fortuna, var der ikke plads til endnu en midterangriber. Og så måtte skarpskytten lade sig omskole til kantspiller. På den plads har Kristine Pedersen nu spillet 120 kampe. Somme tider i venstre, somme tider i højre side. Og personligt er hun ret ligeglad med, om hun spiller i den ene eller den anden side. Det ligger naturligt for mig at sparke med højre ben, men hvis jeg ligger på venstre kant og skal sparke et indlæg, tænker jeg aldrig på, at jeg nu skal bruge venstrebenet, forklarer Kristine Pedersen. Lige nu er Kristine Pedersen fast placeret på højrekanten, og det har hun det godt med. Jeg synes i det hele taget, mit spil er inde i en god udvikling. Jeg er blevet bedre i kombinationsspillet, jeg arbejder hele tiden med at styrke kvaliteten af mine indlæg, og jeg scorer jo stadig mål. Kristine Pedersens præstationer har tidligere været svingende. Men som 25-årig er hendes spil blevet mere og mere stabilt. Jeg arbejder meget med min indstilling, med min tro på mig selv. Jeg er blevet bedre til at håndtere fejl og lader mig ikke så let slå ud, hvis tingene ikke lige fungerer. Så jeg synes selv, at jeg er blevet mere stabil i præstationerne. I sin tid som angriber fokuserede Kristine Pedersen næsten udelukkende på det offensive spil. Som kantspiller i det system, der spilles i Fortuna, har hun fået vigtige defensive opgaver. Cheftræner Jakob Borup fokuserer meget på presspillet. Alle spillere på holdet har defensive opgaver, og hvis ikke vi hver for sig holder presset på modstanderne, så smuldrer taktikken. Så jeg har måttet lære også at spille defensivt, og jeg synes, jeg hele tiden udvikler mig som fodboldspiller. Kristine Pedersen er en del af A-landsholdstruppen. Men hun føler sig ikke som noget sikkert valg hver gang. Så jeg bliver glad, hver gang jeg bliver udtaget, og jeg håber selvfølgelig altid på spilletid. Det er spændende at spille internationalt. Og det er det selvfølgelig også i Fortuna-regi. Så derfor glæder vi os alle sammen på holdet ekstra til Champions League-kampene. Det er den slags opgaver, der gør det virkelig sjovt at spille fodbold. DEN NYE FORD FOCUS Start more than a car Kan en bil standse, bremse og parkere af sig selv? Kan den Nyt TeamPhoto Så er jeg igen klar med fotografering i den kendte kvalitet fra Billedbutikken i nyt og lyst atelier. Feel the difference AALBORG HJØRRING BRØNDERSLEV FREDERIKSHAVN AALBORG: Skjernvej 4A, v/humlebakken, Tlf HJØRRING: Frederikshavnsvej 325, Tlf BRØNDERSLEV: Østergade 148, Tlf FREDERIKSHAVN: Søndergade 253, Tlf Husk tidsbestilling - Ring TeamPhoto Klokagervej Hjørring

17 17 Kristine Pedersen i kamp for Fortuna i Champions League. EFTERÅRSTILBUD Så gi r vi en Jyske Velkomst. Med Jyske Velkomst bliver du sikker i din sag, inden du skifter. Lær os at kende og få et konkret oplæg, der viser, hvad du kan få ud af at blive kunde hos os helt uforpligtende, naturligvis. Jyske Velkomst indeholder: Jyske Forskelle intro til Jyske Bank Jyske Velkomst trin for trin Krydsforhør fortæl os om dine forventninger Du kan hente pakken i banken. Vi glæder os til at se dig. Overvejer du at skifte bank? Little Bird Sovesofa i sort PU-læder. 70x200 med Icomfort posefjedre ,- EC pris Airton hjørnesofa m/ open end Leveres i mange stof farver ,- EC pris 2 stk. box Dobbelt fjedret bonnell/bonnell inkl. enkelt eller dobbelt topmadras. Vælg mellem to stk. 80 x 200 cm eller 90 x 200 cm. Excl. meder ,- EC pris FRI LEVERING Kom ind og se Nordjyllands STØRSTE møbeludstilling hos Erling Christensen Møbler A/S. Vi kan klare totalindretning i enhver prisklasse! Østergade 23 Hjørring Tlf: Bispensgade Hjørring Tlf: Åbningstider: Man Tirs.-fre Lør Vi tager forbehold for trykfejl og udsolgte varer.

03.10.12 20:15. Hjørring Stadion. Hovedsponsor: September 2012

03.10.12 20:15. Hjørring Stadion. Hovedsponsor: September 2012 September 2012 Fortuna Hjørring Hjørring Stadion 03.10.12 20:15 Glasgow City FC Hovedsponsor: Fortuna Hjørring. Landlyst 8. 9800 Hjørring. Tlf.: 98 91 13 00. Fax: 98 91 16 14. Mail: soccer@danacup.dk.

Læs mere

FC Horsens. cyberspace

FC Horsens. cyberspace FC Horsens et skridt længere ud i cyberspace Lars Jensen, pigeudvalgsformand i FC Horsens, holder et vågent øje med klubbens Facebook-profiler. Han vil gerne have, at de Facebook-grupper der bliver oprettet

Læs mere

Årets gang 2007. 2007 Årgang 98, Miniput Yngste:

Årets gang 2007. 2007 Årgang 98, Miniput Yngste: 2007 Årgang 98, Miniput Yngste: Årets gang 2007 Årgang 98, Miniput Yngste: Årgang 98 har haft en meget flot sæson, hvor hovedmålet var at lære at spille den rigtige fodbold a la AB, og helst i den bedste

Læs mere

Fodbold blev måske op-fundet i det gamle Æ-gyp-ten. Her har man fun-det bolde af læ-der, træ og pa-py-rus. De bolde er mere end 2000 år gamle.

Fodbold blev måske op-fundet i det gamle Æ-gyp-ten. Her har man fun-det bolde af læ-der, træ og pa-py-rus. De bolde er mere end 2000 år gamle. Fodbold blev måske op-fundet i det gamle Æ-gyp-ten. Her har man fun-det bolde af læ-der, træ og pa-py-rus. De bolde er mere end 2000 år gamle. I Kina har man også spillet fod-bold for flere 1000 år siden,

Læs mere

Ungdom. spot på sporten // JANUAR 2012. Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12. Hovedsponsor:

Ungdom. spot på sporten // JANUAR 2012. Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12. Hovedsponsor: Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12 spot på sporten // JANUAR 2012 Hovedsponsor: GODT NYTÅR TIL ALLE... Selv om vi snart skriver medio januar, vil vi gerne benytte lejligheden til at ønske alle

Læs mere

VI ER RØDE VI ER HVIDE

VI ER RØDE VI ER HVIDE VI ER RØDE VI ER HVIDE DANMARK SKAL MED TIL EM I FODBOLD 2016 På det nye landshold glimter fremtidens stjerner. Med 24 hold i slutrunden og en gunstig pulje i kvalifikationen har Danmark alle muligheder

Læs mere

Vejen frem. Dermed står Danmark med et fantastisk udgangspunkt til fremtiden, og til at kunne bevare vores position i toppen af verdenseliten.

Vejen frem. Dermed står Danmark med et fantastisk udgangspunkt til fremtiden, og til at kunne bevare vores position i toppen af verdenseliten. Vejen frem I starten af 2012 blev Danmark kåret som verdens bedste håndboldnation. Kåringen skete på baggrund af de seneste års resultater, som vores landshold har præsteret på såvel ungdoms- som seniorsiden

Læs mere

Brøndbyernes IF-beretning 2013. Følgende klubfolk er afgået ved døden siden sidste generalforsamling:

Brøndbyernes IF-beretning 2013. Følgende klubfolk er afgået ved døden siden sidste generalforsamling: Brøndbyernes IF-beretning 2013 Følgende klubfolk er afgået ved døden siden sidste generalforsamling: Jørn Sørensen Bente Fryland John Pedersen Arne Nielsen Rudolf Larsen Æret være deres minde.. Året 2013

Læs mere

Nyhedsbrev FC Roskilde ungdom

Nyhedsbrev FC Roskilde ungdom August 2011 Nyhedsbrev i FC Roskilde ungdom Velkommen til et nyt tiltag i FC Roskilde ungdom. Som noget nyt vil FC Roskilde ungdom 4 gange om året udsende et nyhedsbrev. Nyhedsbrevet skal bruges til at

Læs mere

Brøndby Pige Cup Brøndby Hallen 8. 9. marts 2014

Brøndby Pige Cup Brøndby Hallen 8. 9. marts 2014 Brøndby Pige Cup Brøndby Hallen 8. 9. marts 2014 Velkommen til Jubilæumsfodbold Det er mig en stor glæde, at kunne byde velkommen til Brøndby IF Jubilæums Cup 2014. En særlig velkomst skal lyde til vores

Læs mere

Viby IFs U13-drenge til internationalt stævne i Tyskland

Viby IFs U13-drenge til internationalt stævne i Tyskland Viby IFs U13-drenge til internationalt stævne i Tyskland Øverst fra venstre: Jacob, Lucas, Christian, Mads, Christian HD og Jonas (træner) Nederst fra venstre: Nikolai, Anton, Mikkel H., Mikkel L., Victor

Læs mere

Tilpasset dansk mesterskab i 11-

Tilpasset dansk mesterskab i 11- Tiderne skifter og som ofte nævnt gennem det sidste halvandet år, er der sket mange store forandringer i den danske politisport. Det traditionsrige politifodboldmesterskab blev desværre, pga af et sent

Læs mere

FRA MUDDERHUL TIL TRÆNINGSANLÆG - MED PLADS TIL ALLE ANSØGNING OM STØTTE TIL OPFØRSEL AF KUNSTSTOFBANE OG MULTIBANE I VIBORG NØRREMARKEN, NUGF

FRA MUDDERHUL TIL TRÆNINGSANLÆG - MED PLADS TIL ALLE ANSØGNING OM STØTTE TIL OPFØRSEL AF KUNSTSTOFBANE OG MULTIBANE I VIBORG NØRREMARKEN, NUGF FRA MUDDERHUL TIL TRÆNINGSANLÆG - MED PLADS TIL ALLE ANSØGNING OM STØTTE TIL OPFØRSEL AF KUNSTSTOFBANE OG MULTIBANE I VIBORG NØRREMARKEN, NUGF Nedslidt sandbane Klubhus Sumpet femmands træningsbane Nedslidt

Læs mere

U 18 Afdelingen. Nyhedsbrev November 2013

U 18 Afdelingen. Nyhedsbrev November 2013 U 18 Afdelingen. Nyhedsbrev November 2013 Dato: 31/10 2013 Turen til Spanien. Årets tur til Spanien, blev endnu engang en SUPER tur, hvor det sociale var i højsædet. Efter en relativ tidlig ankomst til

Læs mere

Derfor opfordres både medlemmer og deres forældre til at støtte foreningen aktivt, der hvor de kan.

Derfor opfordres både medlemmer og deres forældre til at støtte foreningen aktivt, der hvor de kan. VELKOMMEN TIL BRØNDBY IF TIL MEDLEMMER OG DERES FORÆLDRE Historie Brøndbyernes Idrætsforening blev stiftet den 3. december 1964 ved en sammenslutning af fodboldklubberne Brøndbyøster Idrætsforening (stiftet

Læs mere

Det handler om ildsjæle

Det handler om ildsjæle Det handler om ildsjæle Talentudvikling, Holdsport & Erhvervsnetværk Et sponsorat skal være et dynamisk samarbejde til glæde og gavn for begge parter derfor er vores sponsorer ikke bare sponsorer men samarbejdspartnere

Læs mere

Stensballe IK vil være den mest attraktive fodboldklub i Horsens og omegn. Vi er en aktiv sportsklub for alle, uanset evner og ambitioner.

Stensballe IK vil være den mest attraktive fodboldklub i Horsens og omegn. Vi er en aktiv sportsklub for alle, uanset evner og ambitioner. Stensballe IK vil være den mest attraktive fodboldklub i Horsens og omegn. Vi er en aktiv sportsklub for alle, uanset evner og ambitioner. www.stensballe-ik.dk Side 1 af 11 Sportslige ambitioner Kvalificerede

Læs mere

Et fodboldemne i matematik

Et fodboldemne i matematik Et fodboldemne i matematik Lavet af Christian Lund Tallerupskolen mail@chrlund.dk I efteråret 2011 kvalificerede Danmark sig til EM. Det skete ved at vinde sidste og afgørende kamp mod Portugal i Parken.

Læs mere

SponsoraftalER. Herning kfum fodbold

SponsoraftalER. Herning kfum fodbold Stor eksponering gennem herning kfum fodbold Få maksimalt udbytte af dit sponsorat med over 1.000 besøgende hver uge - bliv erhvervssponsor i Herning KFUM Fodbold Herning kfum fodbold SponsoraftalER s

Læs mere

SPILØVELSER FOR MÆND MOTIONSFODBOLD FOR MÆND KOM I FORM MED FODBOLD FITNESS

SPILØVELSER FOR MÆND MOTIONSFODBOLD FOR MÆND KOM I FORM MED FODBOLD FITNESS SPILØVELSER FOR MÆND MOTIONSFODBOLD FOR MÆND KOM I FORM MED FODBOLD FITNESS FORORD TIL SPILØVELSER KÆRE FODBOLDSPILLER Fodbolddelen består af 12 øvelseskort med en øvelse på forsiden og et spil på bagsiden.

Læs mere

Hørning IF FODBOLD Den røde tråd

Hørning IF FODBOLD Den røde tråd Hørning IF FODBOLD Den røde tråd Træning øvelser 1 Opvarmningsøvelser. 1. Pasningsøvelser 2. 3. 4. 5. 6. 2 Opvarmningsøvelser. Pasningsøvelse Øvelsen kan bruges i forbindelse med opvarmningen. Spillerne

Læs mere

At kunne besidde bolden i holdet under pres. Uden pres. Hvem sagde FCK & OB??? Glade 80`ere VS. Træner. Udd.

At kunne besidde bolden i holdet under pres. Uden pres. Hvem sagde FCK & OB??? Glade 80`ere VS. Træner. Udd. I dag uddanner vi i dansk fodbold ikke spillerne til det sværeste!!!!!! At kunne besidde bolden i holdet under pres & Uden pres Hvem sagde FCK & OB??? Glade 80`ere VS. Træner Udd. Der er en årsag til at

Læs mere

SPONSORKONCEPT 2015/2016

SPONSORKONCEPT 2015/2016 SPONSORKONCEPT 2015/2016 At skabe et lokalt samlingspunkt for erhvervslivet med udgangspunkt i herreelitefodbold. Rishøj Boldklub vil brande Køge by og Køge kommune nationalt gennem sportslige resultater.

Læs mere

Fredericia forenede Fodboldklubber Fredericia.dk. Referat af bestyrelses møde den 29. august 2013

Fredericia forenede Fodboldklubber Fredericia.dk. Referat af bestyrelses møde den 29. august 2013 Fredericia forenede Fodboldklubber Fredericia.dk Referat af bestyrelses møde den 29. august 2013 Dagsorden for bestyrelses møder i Fredericia f.f. 1 Gennemgang og godkendelse af sidste referat 2 Nyt fra

Læs mere

Fodbolden. indvandrere

Fodbolden. indvandrere Fodbolden indvandrere Fodbolden indvandrere 4 Formand for Den Østlige Forening i Aalborg Øst, Salah Touska (tv) og fodboldtræner, kampfordeler og alt muligt andet i fodboldklubben, Mohamed Agha. Ildsjæl

Læs mere

Historien om Boldklubben Hellas

Historien om Boldklubben Hellas Historien om Boldklubben Hellas BK Hellas blev stiftet 23. Juni 1926 af Carl Matzen. Carl Matzen, som var vicevært for kommunens ejendom Carl Langesvej, var meget sportsinteresseret og derfor var det for

Læs mere

Du kan se billeder og læse om VBIs fodboldskole på VBIs hjemmeside www.vbi-vraa.dk

Du kan se billeder og læse om VBIs fodboldskole på VBIs hjemmeside www.vbi-vraa.dk Hovedsponsor VBI S FODBOLDSKOLE 2013 VBI fodbold afholder fodboldskole i skolernes sommerferie. I 2012 deltog 74 børn, ca. 15 voksne og unge trænere stod for træningen, mens ca. 10 forældre hjalp med alt

Læs mere

FC FÆDRENE. målkonger

FC FÆDRENE. målkonger FC FÆDRENE er tidligere målkonger De tidligere målkonger i topfodbold, Klaus Granlund og Ove Hansen, er et ambitiøst trænerpar for U11 drengeholdet i Ikast FS, men de er en smule uvenner med de nye holdninger

Læs mere

Valby boldklub. Mere end fodbold. Kammeratskab, fælleskab, venner for livet & god fodbold

Valby boldklub. Mere end fodbold. Kammeratskab, fælleskab, venner for livet & god fodbold Valby boldklub Mere end fodbold Kammeratskab, fælleskab, venner for livet & god fodbold Den blå tråd i Valby Boldklub Formanden har bolden M ange mennesker tænker nok, at alle fodboldklubber er ens. Men

Læs mere

Hvad er Bakken bears klubben: Bakken Bears er et basketballhold fra Århus. Klubben blev stiftet i 1962 under navnet Skovbakken Basketball.

Hvad er Bakken bears klubben: Bakken Bears er et basketballhold fra Århus. Klubben blev stiftet i 1962 under navnet Skovbakken Basketball. BAKKEN BEARS BAKKEN BEARS HALL OF FAME Velkommen i Bakken bears Da Bakken Bears i efteråret 2009 udtrådte af Århus Elite, blev det anledningen til endnu et organisatorisk løft. En ny og langt bredere ejerkreds

Læs mere

Sportslig Analyse af Talent- og Elitemiljøer/-setup i Aarhus (SATE-Analyse)

Sportslig Analyse af Talent- og Elitemiljøer/-setup i Aarhus (SATE-Analyse) Sportslig Analyse af Talent- og Elitemiljøer/-setup i Aarhus (SATE-Analyse) De nedenstående informationer skal udfyldes korrekt og fyldestgørende, for derigennem at indberette relevante oplysninger. Disse

Læs mere

Træningsøvelser Hammel GF Øvede spillere fra U10 Senior.

Træningsøvelser Hammel GF Øvede spillere fra U10 Senior. Hammel d. 18. februar 2012 Træningsøvelser Hammel GF Øvede spillere fra U10 Senior. Her er forslag til et træningsprogram for de øvede spillere fra 10 års alderen og op i senior rækkerne. Jeg har lavet

Læs mere

KOM MED PÅ DANMARKS STØRSTE HÅNDBOLDPORTAL

KOM MED PÅ DANMARKS STØRSTE HÅNDBOLDPORTAL KOM MED PÅ DANMARKS STØRSTE HÅNDBOLDPORTAL M E D I E I N F O R M AT I O N 2 LANDETS BEDSTE HÅNDBOLDSITE HBOLD.dk er Danmarks bedste og største håndboldsite. I løbet af de sidste tre år, har HBOLD.dk manifesteret

Læs mere

Velkommen på ARENA. SKAGEN IK vs. HJØRRING IF. 19-08 2011 kl. 18.45

Velkommen på ARENA. SKAGEN IK vs. HJØRRING IF. 19-08 2011 kl. 18.45 Foto og layout: KLITHYTTEN.COM Velkommen på ARENA SKAGEN IK vs. HJØRRING IF 19-08 2011 kl. 18.45 Du støtter ungdomsarbejdet i SIK som passivt medlem! - meld dig ind allerede i dag... DAGENS KAMP: Aftenens

Læs mere

ROSKILDE HÅNDBOLDS BLÅ-HVIDE TRÅD!

ROSKILDE HÅNDBOLDS BLÅ-HVIDE TRÅD! FORMÅL : ROSKILDE HÅNDBOLDS BLÅ-HVIDE TRÅD! - Revideret april 2013. Formålet med Roskilde Håndbolds blå-hvide tråd er at beskrive den håndboldmæssige opbygning af ungdomstiden og ideerne bag dette og dermed

Læs mere

UEFA Study Group Scheme Kvindefodbold i Sverige. UEFA Study Group Scheme. Rapport for besøg i Stockholm, Sverige

UEFA Study Group Scheme Kvindefodbold i Sverige. UEFA Study Group Scheme. Rapport for besøg i Stockholm, Sverige UEFA Study Group Scheme Rapport for besøg i Stockholm, Sverige Emne: Deltagerlande: Belgium, England og Denmark Dato: 10. 13. februar 2009 1 Rapport UEFA Study Group i Sverige Besøg fra den 10.02.2009-13.02.2009

Læs mere

Fejrer diamantbryllup på tirsdag: Daglig gåtur holder parret i form

Fejrer diamantbryllup på tirsdag: Daglig gåtur holder parret i form 1983 Fejrer diamantbryllup på tirsdag: Daglig gåtur holder parret i form Hans og Anna Pedersen VEJEN: Selv om det sner, stormer eller regner kan man hver dag træffe ægteparret Anna og Hans Pedersen, Præstevænget

Læs mere

Teknisk træning. Inspiration til træningsøvelser i din fodboldklub

Teknisk træning. Inspiration til træningsøvelser i din fodboldklub Teknisk træning Inspiration til træningsøvelser i din fodboldklub Boldmestring Europa udvikler færre fodboldtalenter end fx Sydamerika. Efter flere eksperters mening skyldes det blandt andet, at træningen

Læs mere

KLG Fodbold. KLG Fodbold - 7400 Herning www.klg-fodbold.dk mail@klg-fodbold.dk. Årsplan U-9. 1 af 6 27-03-2012

KLG Fodbold. KLG Fodbold - 7400 Herning www.klg-fodbold.dk mail@klg-fodbold.dk. Årsplan U-9. 1 af 6 27-03-2012 Årsplan U-9 2012 1 af 6 27-03-2012 Årgang: Drengespillere født i 2003 eller som går i 2. klasse. Trænere: Claus Kristensen tlf. 97 22 63 69 29 99 25 80 Koustrupparken 18 claus@friendtex.dk Bjarne Krogstrup

Læs mere

Bliv en del af det I samarbejde med DBU og 3F Liga

Bliv en del af det I samarbejde med DBU og 3F Liga Bliv en del af det I samarbejde med DBU og 3F Liga På billedet : Annika Overby Hansen og Majbritt Henningsen i kamp (3F Liga) Elite og bredde hånd i hånd DBU havde en drøm Drømmen blev et erklæret mål

Læs mere

Til årets U/16 talenttræf for spillere født årgang 1993 eller 1994.

Til årets U/16 talenttræf for spillere født årgang 1993 eller 1994. Velkommen Til årets U/16 talenttræf for spillere født årgang 1993 eller 1994. DBU har den store fornøjelse at byde 64 spillere velkommen til tre dage i Vildbjerg med kampe og træning. Træningen vil være

Læs mere

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig Gode råd & observationer fra nuværende grønlandske efterskoleelever til kommende grønlandske elever Tanker før afgang: Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af

Læs mere

Generalforsamling Torsdag d. 7. maj 2015 kl. 19.00, i Vipperødhallen

Generalforsamling Torsdag d. 7. maj 2015 kl. 19.00, i Vipperødhallen Generalforsamling Torsdag d. kl. 19.00, i Vipperødhallen Til stede: Fra bestyrelsen: Marianne, Charlotte, Mette, Malene, Anne Dorthe, samt 6 medlemmer. Fraværende: Morten, Pia 1. Valg af dirigent. Bestyrelsen

Læs mere

HUI Sporten Kort 16. november 2014

HUI Sporten Kort 16. november 2014 Kære forældre og spillere i HUI. Fremover vil der udkomme et månedslig nyhedsbrev som samler op på de ting der rører sig i HUI fodboldafdeling på børne- ungdomssiden netop nu. I brevet vil vi rette fokus

Læs mere

FODBOLDSTART 2010 Fodbold for hele familien

FODBOLDSTART 2010 Fodbold for hele familien FODBOLDSTART 2010 Fodbold for hele familien MAMMEN IDRÆTSFORENING Velkommen til ny sæson. Velkommen til en ny sommersæson i Mammen Idrætsforening. Vi håber, at du og din familie kan bruge et eller flere

Læs mere

ÅRETS LOKALOMRÅDE 2013

ÅRETS LOKALOMRÅDE 2013 Lokalområde der søger Viborg Nordbyen Ansøger Viborg Nørremarkens initiativgruppe Nordbyen i bevægelse Kontaktperson: Erik Ejlersen Adresse: Hermodsvej 23 Telefon: 21778811 Mail: erik.ejlersen@mail.dk

Læs mere

www.springteamnordjylland.net

www.springteamnordjylland.net www.springteamnordjylland.net Velkommen som gymnast og forælder i Springteam Nordjylland I gymnastikforening Springteam Nordjylland tilbyder vi trampolintræning. At springe trampolin er at lære sjove spring,

Læs mere

Formandens beretning 2014-15

Formandens beretning 2014-15 Formandens beretning 2014-15 Dette er så afslutningen på mit første år som formand for Tårnby HK. Det kan vel siges at have været et turbulent år, når man ser på de ting der er sket i løbet af året, men

Læs mere

opvarmnings øvelse for 10 spillere, 3:7

opvarmnings øvelse for 10 spillere, 3:7 opvarmnings øvelse for 10 spillere, 3:7 Pasnings- og positionsøvelse Holdet i overtal er altid i boldbesiddelse. Spillerne skal hele tiden sørge for at holdebolden på egne fødder, Den spiller, der evt.

Læs mere

Momentum i fodbold. Et psykologisk perspektiv

Momentum i fodbold. Et psykologisk perspektiv Momentum i fodbold Et psykologisk perspektiv Carsten Hvid Larsen og Henrik Skov Momentum i fodbold Et psykologisk perspektiv Syddansk Universitetsforlag 2013 Forfatterne og Syddansk Universitetsforlag

Læs mere

Nyhedsbrev DcH Næstved

Nyhedsbrev DcH Næstved Nyhedsbrev DcH Næstved Oktober 2014 Velkommen til DcH Næstved s nyhedsbrev Første nummer af DcH Næstved s nyhedsbrev blev sendt ud til 50 medlemmer, denne gang er der kommet flere på, men sørg for at fortælle

Læs mere

Årsplan. U12/U13 Drenge 2010/11

Årsplan. U12/U13 Drenge 2010/11 Årsplan U12/U13 Drenge 2010/11 Årsplan for U12 & U13 Drenge Årgang Spillere født i 1999 og 1998 eller 4. kvartal i 1997. (5. og 6. klasse). Ledere: Træner Jørgen Jensen Hjejlevej 113 mobil 2540 5810 7451

Læs mere

Velkommen på ARENA. SKAGEN IK vs. LINDHOLM IF. 27-08 2011 kl. 12.30

Velkommen på ARENA. SKAGEN IK vs. LINDHOLM IF. 27-08 2011 kl. 12.30 Foto og layout: KLITHYTTEN.COM Velkommen på ARENA SKAGEN IK vs. LINDHOLM IF 27-08 2011 kl. 12.30 Du støtter ungdomsarbejdet i SIK som passivt medlem! - meld dig ind allerede i dag... DAGENS KAMP: Skagen

Læs mere

Koldby Hørdum Idrætsforening. Den Blå Tråd

Koldby Hørdum Idrætsforening. Den Blå Tråd Den Blå Tråd Den blå tråd er overordnet et arbejdsredskab for trænerne i Koldby-Hørdum idrætsforenings ungdomsafdeling. Den skal være en vejledning for trænerne i at træne de rigtige elementer i fodboldspillet

Læs mere

Hi Skole Cup 2010. Program til Indefodboldstævne. Arrangør: 1. klasse den 14. marts i Vendiahallen. Hi Fodbold Ungdom. 1 af 5

Hi Skole Cup 2010. Program til Indefodboldstævne. Arrangør: 1. klasse den 14. marts i Vendiahallen. Hi Fodbold Ungdom. 1 af 5 Hi Skole Cup 2010 Program til Indefodboldstævne 1. klasse den 14. marts i Vendiahallen Arrangør: Hi Fodbold Ungdom 1 af 5 Velkommen Hi s Skole Cup 2010 For 20. år i træk arrangerer Hjørring IF Fodbold

Læs mere

Træningsøvelser. Organisationscirklen. Taktisk træning. Organisationscirklen - også kaldet spilhjulet - er et pædagogisk redskab

Træningsøvelser. Organisationscirklen. Taktisk træning. Organisationscirklen - også kaldet spilhjulet - er et pædagogisk redskab Organisationscirklen Organisationscirklen - også kaldet spilhjulet - er et pædagogisk redskab til dig. DGI Idræt & Fællesskab Træningsøvelser Med spilhjulet har du et godt redskab til både at planlægge

Læs mere

u13 FORÆLDREFOLDER Boldklubben Marienlyst Årgang 2001

u13 FORÆLDREFOLDER Boldklubben Marienlyst Årgang 2001 u13 FORÆLDREFOLDER Boldklubben Marienlyst Årgang 2001 Indholds fortegnelse Forord...3 Trænerens ansvar...4 Spillerens ansvar...5 Fælles regler for årgangene...6 Information...6 Deadlines...6 Forældre generelt...7

Læs mere

Slagslunde-Ganløse Idrætsforening

Slagslunde-Ganløse Idrætsforening SGIF fodbold. Vision, mål, strategi og handlingsplan 2012-2015. Godkendt af bestyrelsen d. 3. oktober 2012. Vision: SGIF fodbold skal være den mest succesrige idrætsforening i Egedal målt på følgende 4

Læs mere

VELKOMMEN. Fodbold Fodboldfitness Gymnastik Zumba. Herstedøster IC

VELKOMMEN. Fodbold Fodboldfitness Gymnastik Zumba. Herstedøster IC VELKOMMEN Fodbold Fodboldfitness Gymnastik Zumba Herstedøster IC Herstedøster Idræts Club - eller blot HIC i daglig tale - blev stiftet den 14. Maj 1920, og er dermed den ældste idrætsforening i Albertslund

Læs mere

Nye talenter. www.holstebroelitesport.dk. Har du viljen til at blive en af de bedste! Skoleåret 2011 2012. Her kan du kombinere sport og uddannelse.

Nye talenter. www.holstebroelitesport.dk. Har du viljen til at blive en af de bedste! Skoleåret 2011 2012. Her kan du kombinere sport og uddannelse. Nye talenter Skoleåret 2011 2012 www.holstebroelitesport.dk Har du viljen til at blive en af de bedste! Her kan du kombinere sport og uddannelse. www.holstebroelitesport.dk www.holstebroelitesport.dk Talentudvikling

Læs mere

Jyderup Skakklub. Holdkampen: B2 rækken, 3.runde, hjemmekamp mod Slagelse 2.

Jyderup Skakklub. Holdkampen: B2 rækken, 3.runde, hjemmekamp mod Slagelse 2. Holdkampen: B2 rækken, 3.runde, hjemmekamp mod Slagelse 2. Tirsdag, den 16.december 2014 mødtes vi ved skakbrætterne på vort spillested Tornved Skolen, Jyderup Afdeling, B fløjen. Vi var fuldt hold, men

Læs mere

Referat af generalforsamlingen d. 03/09-2015 Øvrige noter og kommentarer er sammenfattet i pkt. 10 Eventuelt

Referat af generalforsamlingen d. 03/09-2015 Øvrige noter og kommentarer er sammenfattet i pkt. 10 Eventuelt Referat af generalforsamlingen d. 03/09-2015 Øvrige noter og kommentarer er sammenfattet i pkt. 10 Eventuelt Dagsorden 1. Valg af stemmetællere 2. Valg af dirigent og referent 3. Formandens beretning og

Læs mere

Skjern Badmintonklub

Skjern Badmintonklub Skjern Badmintonklub OPSTARTSFOLDER 2012/13 Velkomst! Velkommen til en ny sæson i Skjern Badmintonklub. I denne sæson har vi flere spændende ting på programmet. Blandt andet en klubtur til Denmark Open

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 5. Centrum for udvikling og talent

Nyhedsbrev nr. 5. Centrum for udvikling og talent Med dette nyhedsbrev vil bestyrelsen i Særslev Skytteforening i en tættere kontakt til medlemmerne og forældrene til børn i skytteforeningen. Her er det meningen at der skal oplyses om hvilke aktiviteter

Læs mere

Koldings nye flagskib. Kolding Boldklub / Nr. Bjært Strandhuse - Elite

Koldings nye flagskib. Kolding Boldklub / Nr. Bjært Strandhuse - Elite Koldings nye flagskib Kolding Boldklub / Nr. Bjært Strandhuse - Elite Kvindefodbolden i rivende udvikling Danmark har altid været med fremme i kvindefodboldens historie, og vi er fortsat med helt i toppen.

Læs mere

Afdelingsformand Allan Mortensen afgav bestyrelsens beretning og fremhævede bl.a.:

Afdelingsformand Allan Mortensen afgav bestyrelsens beretning og fremhævede bl.a.: Referat fra Stautrup Tennisklub's ordinære generalforsamling lørdag den 23. juni 2012 kl. 11.00 Formanden bød velkommen til de 25 fremmødte medlemmer. Dagsorden 1. Valg af dirigent: Freddy Jacobi blev

Læs mere

UNGDOMSARBEJDE. En vitamin-indsprøjtn

UNGDOMSARBEJDE. En vitamin-indsprøjtn UNGDOMSARBEJDE En vitamin-indsprøjtn 14 ing Med den hidtil største satsning inden for klubudvikling er JBU netop nu i færd med at understøtte børne- og ungdomsarbejdet i 29 jyske fodboldklubber. Indsatsen

Læs mere

TRÆNINGSPLAN U15 AFDELINGEN

TRÆNINGSPLAN U15 AFDELINGEN TRÆNINGSPLAN U15 AFDELINGEN Beskrivelse af afdelingen Træningsmiljø. 25-50-25 modellen Koordination løbeskoling Afleveringer og modtagninger (Receiving og passing) Moves 1:1 Hurtighed (Speed) Afslutninger

Læs mere

Ved at følge disse trin lærer du hurtigt at spille online-kampe... som du kan se er det nemt, sjovt og spændende!

Ved at følge disse trin lærer du hurtigt at spille online-kampe... som du kan se er det nemt, sjovt og spændende! HVORDAN SPILLER JEG ONLINE? Ved at følge disse trin lærer du hurtigt at spille online-kampe... som du kan se er det nemt, sjovt og spændende! 0. SKAB DIT PERSONLIGE EMBLEM OG DINE FARVER Du har adgang

Læs mere

Den blå tråd. Børnefodbold i Gundsølille

Den blå tråd. Børnefodbold i Gundsølille Børnefodbold i Gundsølille Indhold Forord... 3 Fokuspunkter fra den sportslige koordinator... 4 De 10 trænerbud (DBU)... 5 Niveauet, mængden, holdet og bolden.... 6 Intro til oversigten... 6 Trænerkvalifikationer...

Læs mere

Spil. Lege spil. Store: Fodtennis Her spiller vi fodtennis over et net. Eller i kan spille over et håndboldmål.

Spil. Lege spil. Store: Fodtennis Her spiller vi fodtennis over et net. Eller i kan spille over et håndboldmål. Lege spil Store: Fodtennis Her spiller vi fodtennis over et net. Eller i kan spille over et håndboldmål. Spil Futsal De forskellige grupper skal spille Futsal kampe mod hinanden. Såfremt grupperne er store

Læs mere

Støt det lokale forenings liv -

Støt det lokale forenings liv - Støt det lokale forenings liv - bliv sponsor for Kolding Guardians AFC www.koldingguardians.dk Sponsor pakker Pakke 1 Pris: 2.000 kr. pr. år samt link og 5 linjers fritekst på hjemmesiden Pakke 2 Pris:

Læs mere

I den kommende sæson spiller Michael Maze og Finn Tugwell i den danske elitedivision, og der kommer meget mere TV dækning.

I den kommende sæson spiller Michael Maze og Finn Tugwell i den danske elitedivision, og der kommer meget mere TV dækning. Bliv en del af succesen Støt Hillerød G.I. Bordtennis koncept www.hgibordtennis.dk Velkommen til Hillerød G.I. Bordtennis I den kommende sæson spiller Michael Maze og Finn Tugwell i den danske elitedivision,

Læs mere

Håndbold. Kampprogram 2010-2011

Håndbold. Kampprogram 2010-2011 Der er også en annonceplads til din virksomhed - pris 800 kr. Kontakt Bente A. Nielsen På tlf. 74 69 31 50 eller bente.nielsen@arvidnilsson.com Håndbold Hovedsponsorer for RIF håndbold: Kampprogram 2010-2011

Læs mere

klub-building Gode kampoplevelser til alle spillere temahæfte - den gode kampoplevelse Dansk Håndbold Forbunds anbefalinger til foreningerne

klub-building Gode kampoplevelser til alle spillere temahæfte - den gode kampoplevelse Dansk Håndbold Forbunds anbefalinger til foreningerne klub-building temahæfte - den gode kampoplevelse DEL 1 UDVIKLING AF KLUBBENS FRIVILLIGHEDSSTRATEGI Gode kampoplevelser til alle spillere Dansk Håndbold Forbunds anbefalinger til foreningerne DEN GODE KAMPOPLEVELSE

Læs mere

AUGMENTED REALITY GØR TRYKSAGEN LEVENDE DEN GRAFISKE BRANCHE KOBLER TRYKTE OG DIGITALE MEDIER SAMMEN

AUGMENTED REALITY GØR TRYKSAGEN LEVENDE DEN GRAFISKE BRANCHE KOBLER TRYKTE OG DIGITALE MEDIER SAMMEN AUGMENTED REALITY GØR TRYKSAGEN LEVENDE DEN GRAFISKE BRANCHE KOBLER TRYKTE OG DIGITALE MEDIER SAMMEN Augmented Reality giver tryksagen en ny dimension, og det kunne 2.800 marketing- og kommunikationschefer

Læs mere

Opgave 1. Modul 2 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken parkering er billigst? Standard Budget Direct. 1. Hvor mange penge har Simon med?

Opgave 1. Modul 2 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken parkering er billigst? Standard Budget Direct. 1. Hvor mange penge har Simon med? Modul 2 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvilken parkering er billigst? Standard Budget Direct X 1. Hvor mange penge har Simon med? 387 kr. 300 kr. 298 kr. 2. Hvor meget vandt Fredericia? 31-26 29-28

Læs mere

Formanden har ordet. Tak!

Formanden har ordet. Tak! NYHEDS maj brev 2014 Formanden har ordet Tillad mig at starte nyhedsbrevet med at kigge tilbage på 2013. Som alle vidst har erfaret, så gik Thurø Boldklub ind i 2013 med en meget dårlig økonomi. Kassen

Læs mere

Den hvid-røde tråd Fodbold - Ungdomsafdelingen

Den hvid-røde tråd Fodbold - Ungdomsafdelingen Indhold Indledning...1 Målsætning...2 Retningslinier for træning...2 Ideer til træningsøvelser...2 Pode/mikro afdelingen (0-8 år)...2 Miniput afdelingen (8-10 år)...3 Drengelilleput-afdelingen (10-12 år)...4

Læs mere

I Asmild FH vil vi gerne være kendt for en rød tråd gennem hele vores ungdomsafdeling fra U6 til U18.

I Asmild FH vil vi gerne være kendt for en rød tråd gennem hele vores ungdomsafdeling fra U6 til U18. DEN RØDE TRÅD I Asmild FH vil vi gerne være kendt for en rød tråd gennem hele vores ungdomsafdeling fra U6 til U18. Det er derfor et ønske fra bestyrelsens side, at alle trænerne har en interesse i hele

Læs mere

Ansøgning om tilskud til at gøre Roskilde BMX anlæg køreklart. Roskilde BMX Klub. Dato: 3/1-2010

Ansøgning om tilskud til at gøre Roskilde BMX anlæg køreklart. Roskilde BMX Klub. Dato: 3/1-2010 Ansøgning om tilskud til at gøre Roskilde BMX anlæg køreklart Roskilde BMX Klub Dato: 3/1-2010 Indhold: Indledning... 3 Formål... 3 Overordnet projektbeskrivelse... Fejl! Bogmærke er ikke defineret.4 Forventede

Læs mere

SPONSORKONCEPT 2015/2016

SPONSORKONCEPT 2015/2016 SPONSORKONCEPT 2015/2016 "Virksomheder, der har udgifter til sponsorering af fx sportsklubber og kulturelle foreninger, modtager ofte reklameydelser i form af omtale af virksomhedens navn og logo på bandereklamer,

Læs mere

Skjern Håndbolds Talentstrategi

Skjern Håndbolds Talentstrategi Skjern Håndbolds Talentstrategi Skjern Håndbold VIL TALENTUDVIKLING Skjern Håndbold vil udvikle talenter i egen ungdomsafdeling både på drenge- og pigesiden. Vi vil være en hel klub, der kæmper for hold

Læs mere

Hvorfor spiller man og træner man påp

Hvorfor spiller man og træner man påp ldersrelateret træning Målrettet Hvorfor spiller man og træner man påp denne måde? m DOKUMENTATION Aldersrelateret træning DOKUMENTATION Alt for tidligt resultatpres Turneringsstruktur Klub Træneren Forældre

Læs mere

Aktivitetsmøde i Udvalget for TeamGym Søndag den 4. november 2012 kl. 09.00

Aktivitetsmøde i Udvalget for TeamGym Søndag den 4. november 2012 kl. 09.00 Referat af Marianne Rasmussen Antal stemmeberettiget 44 Dagsorden: Aktivitetsmøde i Udvalget for TeamGym Søndag den 4. november 2012 kl. 09.00 1. Valg af dirigent - Bent Garsted 2. Valg af stemmetællere

Læs mere

A-TRÆNER HOVEDOPGAVE. Hovedrapport

A-TRÆNER HOVEDOPGAVE. Hovedrapport A-TRÆNER HOVEDOPGAVE Med udgangspunkt i EM-slutrunden for U21 hold i Danmark analyseres angriberens/afslutterens bevægelse umiddelbart før den chanceskabende aflevering falder. Udarbejdet af Ebbe Sand

Læs mere

Stor dansk triumf ved EM

Stor dansk triumf ved EM Stor dansk triumf ved EM 14 Åbningsceremonien ved EM politi i Prag Prag i brydning i De danske brydere hentede historisk flot EM-sølv og en plads. Af Morten Ahlefeldt Hansen - landstræner politilandsholdet

Læs mere

Velkommen på ARENA. SKAGEN IK vs. FFI. 08-10 2011 kl. 16.00. Du støtter ungdomsarbejdet i SIK som passivt medlem! - meld dig ind allerede i dag...

Velkommen på ARENA. SKAGEN IK vs. FFI. 08-10 2011 kl. 16.00. Du støtter ungdomsarbejdet i SIK som passivt medlem! - meld dig ind allerede i dag... Foto og layout: KLITHYTTEN.COM Velkommen på ARENA SKAGEN IK vs. FFI 08-10 2011 kl. 16.00 Du støtter ungdomsarbejdet i SIK som passivt medlem! - meld dig ind allerede i dag... DAGENS KAMP: I eftermiddag

Læs mere

Generalforsamling 2014

Generalforsamling 2014 Generalforsamling 2014 DAGENS MATCH: (No. 1: 2 ks. Manneklubbolde/No. 2: 4 fl. vin/no. 3: 4 Manneklubtrøjer) No. 1: Allan Hansen, Mogens Lundh, Kaj Mortensen (31 point), Svend Skiby 103 point No. 2: Torben

Læs mere

TOTALHÅNDBOLD I FORENINGEN Fra lille purk til gammel skurk

TOTALHÅNDBOLD I FORENINGEN Fra lille purk til gammel skurk TOTALHÅNDBOLD I FORENINGEN Fra lille purk til gammel skurk Kære forening, kære trænere, ledere, hjælpere og spillere Dette hæfte har til formål at give et indblik i totalhåndbold. Hvordan spiller vi totalhåndbold

Læs mere

VI GI R DIG. Vil du også have Danmarks bedste bredbånd? Læs mere om vores aktuelle kampagnetilbud og hvorfor vi har Danmarks bedste bredbånd.

VI GI R DIG. Vil du også have Danmarks bedste bredbånd? Læs mere om vores aktuelle kampagnetilbud og hvorfor vi har Danmarks bedste bredbånd. VI GI R DIG Vil du også have Danmarks bedste bredbånd? Læs mere om vores aktuelle kampagnetilbud og hvorfor vi har Danmarks bedste bredbånd. 2 Fibernet forbinder dig med fremtiden Fiberbredbånd med garanteret

Læs mere

Nu bliver varmen dyrere

Nu bliver varmen dyrere Nu bliver varmen dyrere Det er i denne tid, at det for alvor begynder at blive koldt. Men det kan blive en dyr fornøjelse for de danske husstande at holde varmen. Energipriserne går hele tiden opad. Af

Læs mere

Solrød Cup 2013. Kampprogram & Regler

Solrød Cup 2013. Kampprogram & Regler Solrød Cup 2013 Kampprogram & Regler 1 Indhold Velkommen... 3 Praktiske oplysninger... 3 Spilleregler... 4 Præmier... 4 Kampprogram... 5 De 5 forældrebud... 7 De 5 trænerbud... 8 Sponsorer... 9 2 Velkommen

Læs mere

Integreret motionsprojekt med fokus på fastholdelse og udvikling af elever på Højmeskolen: BRUG BOLDEN... ...og kroppen som genvej til hovedet

Integreret motionsprojekt med fokus på fastholdelse og udvikling af elever på Højmeskolen: BRUG BOLDEN... ...og kroppen som genvej til hovedet Integreret motionsprojekt med fokus på fastholdelse og udvikling af elever på Højmeskolen: BRUG BOLDEN......og kroppen som genvej til hovedet Idéoplæg fra: Ronald Dahl Hej Jørn Allerførst tak for lån af

Læs mere

Børne- og ungdomsfodbolden i Tuse IF

Børne- og ungdomsfodbolden i Tuse IF Børne- og ungdomsfodbolden i Tuse IF Forord Fodbold er den største idrætsgren i Danmark. Dette betyder, at spillet og klubberne har en stor samfundsmæssig betydning i forhold til hvordan børn og unge udvikler

Læs mere

Referat fra TeamGym seminar Dato: 02.06.12 Tid: 13.00 17.30 sted: Odense idrætscenter

Referat fra TeamGym seminar Dato: 02.06.12 Tid: 13.00 17.30 sted: Odense idrætscenter Referat fra TeamGym seminar Dato: 02.06.12 Tid: 13.00 17.30 sted: Odense idrætscenter 1. Velkomst ved Anders. Vi vil gerne høre hvad I mener inden vi beslutter noget 2. Forslag om nye aldersinddelinger

Læs mere

Nyhedsbrev Juni 2011

Nyhedsbrev Juni 2011 Nyhedsbrev Juni 2011 Nyhedsbrevet modtages nu af 1466 mailadresser Anbefal andre at tilmelde sig Nyhedsbrevet her: http://www.frederiksberg-boldklub.dk/nyhedsbrev/ Nyt fra administrationen FB s administration

Læs mere