Februar årgang

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Februar 2010-18. årgang"

Transkript

1 I denne kolde og våde vintertid, er det vigtigt, at børnene har et par hjemmesko med i dussen, så de slipper for at få våde strømer. Det må meget gerne være et par hjemmesko, som kan blive i dussen. Februar årgang Det er også en god ide med lidt ekstra skiftetøj, hvis man skulle gå hen og blive våd og beskidt.

2 Side 2 Leder Det er mærkeligt at tænke på, at der kun er ca. 4 måneder til familielejren på Egholm, når man går på isen. Vi håber, at den er smeltet inden. Vi er startet på et nyt budgetår med store besparelser. Vi vil prøve at få Henrik Wilken til at redegøre for konsekvenserne i næste nummer af DUS-avisen. Det er ikke helt til at overskue endnu, - men spare det skal vi. Husk at der i år er valg til skolebestyrelsen. Der er opstillingsmøde d. 17 marts. Hvis du vil have indflydelse på fremtiden, er det vigtigt at møde op her. Kærdussens telefonnummer: Lokalnumre i Kærdussen: Leder - Henrik Wilken Pedersen Lokal 3 Souschef - Zitta Nielsen Lokal 6 Afdelingsleder - Karin Henriksen Lokal 5 Kontor - Jannie Lokal 4 Der vil være personale på kontoret indtil kl Telefonsvarer - Lokal 7 Vi vil gerne opfordre alle forældre til at bruge telefonsvareren, når jeres barn er sygt, holder en fridag eller til andre korte beskeder. Darduse: Lokal 2 Afdelingsleder - Karin Henriksen 0.klasse - Erik & Birgitte 1.A. - Anita 1.B. - Maria & Sabina (stud.) Indslusningsgruppen - Anne & Mette Pavline: Lokal 1 Afdelingsleder - Zitta Nielsen 2.A. - Inger/Jannie 2.B. - Anna/Jannie 3.A. - Nicolai 3.B. - Helle DUS II Eftermiddag - Theis & Mads Mellemgrp. - Henny, Peter, Trine & Charlotte Udslusningsgrp. - Kirsten, Carsten & Henrik Wulff Køkken - Anni Kærdussens åbningstider: Skoledage: SkoleFRIdage: Dussen har åbent fra Dussen har lukket fra Dussen har åbent fra Dussen har åbent fra Redaktion: Henrik Wulff Maria Olsen Carsten Frederiksen Henrik Wilken Pedersen Adresse: Kærdussen Oluf Borchs Vej Aalborg Tlf: Kontakt: Via Skoleintra: Maria (YMO) Wulff (YHW) Carsten (YCF)

3 Side 3 Hver eftermiddag tilbyder vi børnene bod. Boden består af et lille måltid, som varierer fra dag til dag. Rent praktisk er det sådan, at boden starter hver dag ca. kl og står fremme til ca Det består som oftest af et stykke frugt, pasta og friskbagt brød, nogle gange er der risengrød og andre lækkerier, og det er altid meget spændende og populært, når der er noget særligt på menuen. Vi tilstræber at boden skal bestå af sunde og nærende råvarer, som også kan være årstidsbestemte. I den sunde ånd får børnene ligeledes tilbudt vand. Boden er en positiv og lærerig aktivitet, som børnene gerne vil være en del af. Pædagogerne i afdelingen har på skift ansvaret for boden, og de finder så ud af hvilke børn, der skal deltage. Børnene kan være med til at forberede måltidet; det kan f.eks. være bagning, at skrælle gulerødder, skylle frugt og sætte krus frem, hælde vand op og servere det for deres kammerater. Det er en god og hyggelig stund den voksne og børnene har sammen, præget af koncentration og nærvær. Bodkort kan købes løbende til 50 kr. Når jeres barn har brugt sit bodkort, kommer det på en skyldeliste, og vi sender så en seddel med barnet hjem, for at gøre jer opmærksomme på, at kortet skal fornyes. Det er en stor hjælp for os, at I er opmærksomme på dette og får fornyet kortet hurtigst muligt. -Darduse

4 Side 4 Traditionen tro blev der i januar holdt nytårstaffel i DUS2 aften. Festen startede klokken fem med spisning, taler, bordbomber og en fantastisk stemning. Dronningen skulle ifølge traditionen være ankommet klokken ni, men majestæten var desværre forhindret (vist Efter talen var der champagne, kransekage, nationalsang og kulørte flammer udenfor. En stor tak skal der lyde, til alle de børn, som var med til at gøre denne nytårsfest helt uforglemmelig. nok på grund af nogle billige cigaretter ved den dansk-tyske grænse), så i stedet fik vi besøg af hendes hofmarskal, som læste et brev op fra Hendes Majestæt. Hofmarskalen stod ligeledes for kåringen af årets nytårshat vinderen af dette blev Sigrid med sin guldhat pyntet med slik. Da klokken blev syv åbnede festen for de børn, som ikke var med til spisning. Lidt utraditionelt var en af fornøjelserne en kæmpe hoppepude i aulaen, der blev brugt flittigt til at brænde en masse energi af. Desuden bød aftenen på mange konkurrencer, såsom stoledans, limbo, stopdans og slå søm i.

5 Side 5 I denne artikel, vil jeg lave interviews med de børn som er til stede, tirsdag og torsdag aften i DUS 2 Aften, for at komme lidt nærmere ind på livet af dem, og finde ud af hvad de bruger deres tid på om aftenen. -Theis, DUS 2 Navn: Mads og Daniel Hvilken klasse går du i? 5.A. Hvor tit kommer du i DUS 2 Aften? Lidt forskelligt, jeg kommer ca. en gang om ugen Hvornår skal du hjem? Jeg skal være hjemme kl. 22. Hvor mange penge bruger du på slik i DUS 2 Aften? Jeg bruger 10 kr. hver gang, og til DUS 2 festen har jeg 30 kr. med. Hvornår bestemmer du dig for, om du vil i DUS 2 aften? Om aftenen når jeg har spist aftensmad. Hvilken fest var den bedste DUS 2 fest? Det var Halloween festen, hvor vi skulle finde kameler. Det var meget mørkt og man kunne ikke se noget Hvad laver du når du kommer i DUS 2 aften? Spiller dødbold og Playstation. Navn: Anton Hvilken klasse går du i? Jeg går i 4.B. Hvor tit kommer du i DUS 2 Aften? Jeg kommer ikke så tit. Mange glemmer jeg at komme i DUS 2 Aften. Andre gange har jeg ikke lyst. Hvornår skal du være hjemme? Jeg skal senest være hjemme kl , så jeg skal gå kl. 21, da jeg går 4. klasse. Hvor mange penge bruger du på slik i DUS 2 Aften? Jeg bruger 20 kr. på slik. Hvornår bestemmer du dig for, om du vil i DUS 2 aften? Nogle gang når jeg sider der hjemme går jeg over i dus 2 aften. Andre gange når jeg har lyst. Hvilken fest var den bedste DUS 2 fest? Den seneste fest var ret sjov, og nytårstalen var meget sjov. Hvad laver du når du kommer i DUS aften? Er sammen med mine venner. Navn: Simon Hvilken klasse går du i? 5.A. Hvor tit kommer du i DUS 2 Aften? Jeg kommer næsten hver gang. Hvornår skal du være hjemme? Jeg skal være hjemme kl Hvor mange penge bruger du på slik i DUS 2 Aften? For meste bruger jeg kr. Hvornår bestemmer du dig for, om du vil i DUS 2 aften? Jeg finder ud af det efter skole. Hvilken fest var den bedste DUS 2 fest? Det var Halloweenfesten. Hvad laver du når du kommer i DUS 2 Aften? Hopper på Airtrack'en og snakker med de andre nede i DUS 2 rummet. Navn: Sabine Hvilken klasse går du i? 5.B. Hvor tit kommer du i DUS 2 Aften? Jeg kommer hver gang. Hvornår skal du være hjemme? Kl og ved festen skal jeg være hjemme kl Hvor mange penge bruger du på slik i DUS 2 Aften? Det er meget forskelligt. Hvornår bestemmer du dig for, om du vil i DUS 2 aften? Jeg får beskeder fra mine venner, og taler med de andre ovre i skolen. Hvilken fest var den bedste DUS 2 fest? Det var en fest sidst år, hvor jeg vandt for bedste hat. Hvad laver du når du kommer i DUS 2 Aften? Hopper på Airtrack'en.

6 Turene i Sydskoven har desværre ikke været så mange her i det nye år. Dog kom vi ud fra Side 6 Dussen har to styk busser af mærket Peugeot Boxer. Dem er vi rigtig glade for. De giver os mulighed for at lave ture ud af huset med mindre grupper af børn; - og så kan de kan køres af alle, med kørekort til almindelig bil. På et personalemøde for ikke så længe siden var der nogen der havde planlagt en tur, hvor der skulle bruges en bus. Vinteren var over os, og de ville sikre sig at der var vinterdæk på busserne. Spørgsmålet kom op; -Er der nogen der har sørget for at få vinterdæk på busserne? Det var der ingen der havde. Jeg sagde, at jeg vidste, hvor dækkene plejede at være, og at jeg nok skulle sørge for at det blev gjort. Vi har ikke ekstra fælge til vores vinterdæk (endnu), så jeg fik aftalt en tid med et værksted, hvor jeg så afleverede busserne. Da jeg kom ankom til værkstedet med den anden af vores busser, blev jeg mødt af mekanikeren; -Må jeg ikke lige se de dæk der sidder på den bus du kommer med, for bagi den første bus ligger der otte sommerdæk, og dækkene der sidder på den er vinterdæk. Vi har, med andre ord, kørt med vinterdæk hele sidste år. Jeg kunne vende hjem til dussen med meldingen: -Så er der vinterdæk på begge busser; - og det var gratis!. -Ole, Pavline I efteråret startede Erik og jeg med at tage børnehaveklasse børnene med i svømmehallen, på skiftevis pigeog drengeture. Vi har ikke været igennem alle børnene endnu, men alle skal nok komme med, hvis de har lyst til det. Når vi tager i svømmehallen, har vi kun 5-6 børn med. Der er flere grunde til, vi har valgt at have en lille gruppe børn med. Den første er af sikkerhedsgrunde. Vi ved ikke hvordan de vil agere, når de kommer i vand og det er vigtigt for os, at vi ikke har en større gruppe med, end vi hele tiden kan holde øje med børnene. En anden grund er, at vi i afdelingen prioriterer at have en lille børnegruppe med, når vi tager på ture ud af huset, så børnene har mulighed for at lege med alle dem der er med, og den voksne kan nå at snakke med dem alle sammen. Vi har valgt at blande de to klasser på svømmeturene, så børnene lærer hinanden bedre at kende og evt. kan skabe nye venskaber. Vi bruger også disse ture på at iagttage børnene for at se, hvordan de er, når vi er uden for DUS ens trygge rammer, og om de kan finde ud af at lege med andre, end dem de plejer at lege med. -Birgitte, Darduse Nu er de fleste børn i 2. klasse ved at få nok af al den sne! Derfor står den ofte står den på hygge og samvær omkring Nintendo DS erne i sofahjørnet. Her bliver spillekonsollerne brugt som redskaber i børnenes sociale samspil, hvor samarbejde er en stor del af aktiviteten. Børnene snakker sammen, spiller mod hinanden og hjælper hinanden igennem de forskellige baner. Nyt fra Midgård:

7 Side 7 På syværkstedet har vi i januar arbejdet med at sy figurer i filt. Ideen er kommet fra børnene selv. Se hvad jeg kan! Vi vender op og ned på alt. I december var der nogle børn, som syede små filt-figurer, som de ville give i julegave. Denne idé har vi nu arbejdet videre med. Børnene tegner selv deres skabelon. Undervejs får de, eller de andre børn måske Er det verdens største luftmadras? Er det en kolossal pruttepude? Nej, det er faktisk bare en såkaldt Airtrack, som skolen har haft lånt i et stykke tid. Det er en kæmpemæssig, luftfyldt, hoppepude-agtig tingest, som har begejstret mange børn (og barnlige voksne) gennem de sidste par måneder. Vi har ham! en ny idé, som de selv afgør, om den er brugbar. Andre gange er vi nødt til at prøve os frem, og vi ved ikke med sikkerhed, om det vil lykkes. Derfor oplever vi, at skabelon og den færdige figur ikke altid ligner hinanden. Det, at vi udveksler ideer, giver os et fællesskab, og vi følger med i processen af de andres filt-figurer. Her er det mellemgruppen som muntrer sig på Airtrack en. Det var en stor fornøjelse for alle og der blev brugt noget energi. Som I kan se på billederne, væltede vi rundt. Nogen mere elegante end andre! Et stort tumult Turene i Sydskoven har desværre ikke været så mange her i det nye år. Dog kom vi ud fra varmen den 15. januar da en flok pædagog studerende fra seminariets naturhold, havde arrangeret en dag for os og to andre DUS er. Små hundrede børn fra Vester Mariendal, Byplanvej og her fra Kærby havde en dejlig dag med drageblod, snobrød, sværdkampe og historiefortælling. Vi giver et stort tak til de studerende og håber at det ikke er sidste gang de vil lege. Som mange måske er bekendt med, hærgede en voldsom brand her i sommers infohuset i Østerådalen. Dette var en tragisk hændelse både for os der bruger området, samt for naturvejlederen Ole og det øvrige skovpersonale. Det er derfor med stor glæde da det nyopførte infohus blev indviet den 8. januar Vi glæder os til og gøre brug af huset og området i fremtiden.

8 Bagsiden Mit navn er Bianca, og jeg skal være i Pavline frem til marts. For to år siden var jeg studerende i Darduse, og jeg kender derfor langt de fleste børn, men det er jo også rart at lære nye ansigter at kende. Det er i hvert fald rigtigt rart at være tilbage på dette dejlige sted, og det er skønt at se både børn og voksne igen. Jeg er blevet taget rigtigt godt imod hernede, af både store og små, og jeg er glad for at skulle tilbringe de næste to måneder sammen med Jer her i Kærby. Så er der vist ikke mere at sige end - Vi ses nede i Pavline! Hilsen Bianca Hej! Mit navn er Stine Thisted og jeg startede den 1. februar som pædagog i udslusningsgruppen. Jeg er 25 år og bor i Storvorde sammen med Rasmus og vores datter Olivia, som jeg lige har været 1 år på barsel med. Jeg har tidligere arbejdet med børn og unge indenfor specialområdet, primært i fritidstilbud som SFO og fritidscenter. Jeg ser meget frem til, at lære de unge mennesker at kende, lige så vel som jeg glæder mig til et godt samarbejde med kolleger og forældre. Søren er vendt stærkt tilbage, og er således startet i Darduse (igen). Anne er startet som studerende i Darduse. Bente er ligeledes vendt tilbage som morgenåbner i specialgruppen. Velkommen til dem allesammen!