Den menneskelige vej til god, stabil og lønsom arbejdskraft

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Den menneskelige vej til god, stabil og lønsom arbejdskraft"

Transkript

1 Den menneskelige vej til god, stabil og lønsom arbejdskraft

2 I en moderne industrivirksomhed skal der være plads til medarbejdere, der har et handicap hvis de selv er interesserede og motiverede. Der kan være situationer, hvor de andre medarbejdere skal tage over, og det kan lægge et pres på dem. Her er det vigtigt, at virksomheden er i stand til at motivere alle medarbejderne og gøre opmærksom på, at det lige så godt kunne være dem selv næste gang. Det er samtidig et signal til dem om, at virksomheden også gerne vil hjælpe dem, hvis de havner i samme situation. Urban Krüger, adm. direktør på Politiken Tryk i Erritsø.

3 Du afgør, hvor svært det skal være At ansætte medarbejdere med nedsat funktionsevne er præcis så nemt eller svært, som du gør det til. Med den rette indstilling er de vigtigste forhindringer ryddet af bordet allerede før den første samtale. De faglige og menneskelige kvaliteter behøver du ikke tvivle på i bare ét sekund. Du mister jo heller ikke din sunde dømmekraft ved at mangle et ben eller bliver en dårligere beslutningstager af at få problemer med synet eller hørelsen. Særbehandling nej tak! I dag findes der en lang række avancerede hjælpemidler, der kompenserer for den synlige eller usynlige funktionsnedsættelse. I det daglige vil du derfor ikke opleve den store forskel i forhold til dine øvrige ansatte og så måske alligevel. For der er områder, hvor medarbejdere med handicap er klart bedre end gennemsnittet: De er mere loyale, motivationen er højere, og sygedagene er færre. ijobnu.dk fordi alle har talenter Hvis det er kvaliteter, du gerne vil have på dit hold, så træf en rask beslutning og besøg ijobnu.dk, hvor mange velkvalificerede medarbejdere allerede står klar. Du kan også lægge din stillingsannonce direkte i jobbanken samme sted.

4 Ikke sådan at overse... Medarbejdere med nedsat funktionsevne har samme menneskelige og faglige kvaliteter som alle andre. Fra mejerister til MBA-studerende og fra delikatesseassistenter til direktører. At motivationen er i top, vil du hurtigt komme til at mærke. Den vil med garanti også smitte af på resten af virksomheden. Må vi godt grine i kaffepausen...? En stærk social forankring motiverer alle til at yde deres bedste hver eneste dag. Positive omgivelser fremmer nu engang den enkeltes engagement. Og tingene flytter sig lidt nemmere med et smil på læben. I sidste ende kan dét være afgørende for, om du når dine forretningsmål. Danske undersøgelser dokumenterer, at medarbejdere med nedsat funktionsevne har en højere motivation og væsentlig færre sygedage end gennemsnittet.

5 Svære at komme af med igen... Er det stabil og kompetent arbejdskraft, du søger, så kan du roligt indstille jagten. På ijobnu.dk finder du et velkvalificeret hold, der er mere end villig til at tage fat. Hvor længe er du i stand til at holde på kvalificeret arbejdskraft? Ambitionerne og lysten til at arbejde fejler således ikke noget. Og når først den formelle del er veloverstået, er du sikret en både loyal og pålidelig arbejdskraft langt ud i fremtiden. Gode investeringer i fremtiden De rigtige hjælpemidler kan være afgørende for, hvor godt en medarbejder med nedsat funktionsevne klarer jobbet. Udvalget er stort ikke mindst i computerbaserede værktøjer. Som fx gør det muligt at for en ordblind at arbejde med skriftlig formidling. Som regel er medarbejderen den bedste til at vurdere, hvad der er brug for. Derfor er det vigtigt, at hun eller han bliver taget med på råd på lige fod med fx en ergoterapeut og en handicapkonsulent fra Arbejdsformidlingen. Det offentlige betaler alle ekstraomkostninger til arbejdspladsindretning og indkøb af hjælpemidler, så virksomheden skal ikke selv have penge op af lommen. Engelske undersøgelser dokumenterer, at medarbejdere med nedsat funktionsevne i gennemsnit skifter job hvert 18. år. For alle andre er det hvert 5. år.

6 Stærkt jobfremkaldende Udgangspunktet for enhver ansættelse må nødvendigvis være de faglige og menneskelige kvaliteter. Selvom det naturligvis er tilladt at skele til økonomi og praktiske udfordringer, før du ansætter et menneske med nedsat funktionsevne. Kort fortalt får du, hvad du betaler for Medarbejderen belaster på ingen måde virksomhedens økonomi. Det offentlige sørger for løntilskud og støtteordninger. Og er de formelle krav først opfyldt, kan den ansatte med den rette træning og støtte udfylde jobbet helt uden problemer. Succeshistorier er der mange af du kan hurtigt blive den næste Der er masser af eksempler fra erhvervslivet på velfungerende, engagerede og kompetente medarbejdere, som bidrager positivt til virksomhedens bundlinje hver eneste dag selvom de ikke ser eller hører så godt eller måske sidder i kørestol. Dem kan du læse mere om på ijobnu.dk: Den direkte vej mellem virksomheder, der har plads til alle og jobsøgere med nedsat funktionsevne. I cv- og jobbanken finder du motiverede og velkvalificerede medarbejdere inden for alle brancher og på alle niveauer. Til heltidsjob, deltidsjob og skånejob. Og til fleksjob og job med løntilskud. Kun du sætter grænsen...

7 Træf en rask beslutning så viser vi gerne vej Ingen kender dagen i morgen. Pludselig sygdom kan vende op og ned på alt og bare få sekunders uopmærk somhed kan betyde en kørestol for resten af livet. Ofte er du ikke engang selv herre over øjeblikket, hvor tingene ikke former sig helt som planlagt. Hvordan vil du fx gardere dig mod medfødt blindhed? Som beslutningstager og arbejdsgiver har du muligheden for give en eller flere selvværdet og troen på sig selv tilbage. Og for at skabe værdi for din virksomhed de næste mange år. Træf den rigtige beslutning allerede i dag det vil du ikke fortryde. Sådan kommer du videre Ring til De Samvirkende Invalideorganisationer (DSI) på og få svar på alle dine praktiske spørgsmål. Du er også velkommen til at sende os en på ijobnu@handicap.dk. Hos kommunen og Arbejdsformidlingen får du hjælp og gode råd hele vejen. Lige fra de administrative forberedelser før en ansættelse, til mulighederne for at få dækket ekstraudgifter og vejledning om de forskellige økonomiske ger. støtteordnin- Gå den direkte vej... På ijobnu.dk kan du læse mere om jobtyper, økonomi og støtteordninger. Du får gode råd om hjælpemidler og arbejdspladsindretning. Og et fingerpeg om, hvem der bedst kan udfylde dine ledige job. Måske finder du også dine kommende medarbejdere.

8 Den direkte vej mellem virksomheder, der har plads til alle og jobsøgere med nedsat funktionsevne. Skriv til: De Samvirkende Invalideorganisationer Kløverprisvej 10B DK-2650 Hvidovre Tlf: o r d h u s