Bestyrelsesskolen 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bestyrelsesskolen 2015"

Transkript

1 Bestyrelsesskolen 2015 En uddannelse for dig, der vil styrke din karriere og forberede dig til det professionelle bestyrelsesarbejde. Et samarbejde mellem Økonomisk Ugebrev, Deloitte og Bech-Bruun.

2 2 Bestyrelsesskolen 2015 Øgede krav større ansvar Der pågår en spændende og positiv udvikling inden for bestyrelsesarbejde i Danmark. Bestyrelsesarbejde med vægt på ordet arbejde, er nu ikke længere forbeholdt de store virksomheder. Bestyrelsesarbejde i små og mellemstore virksomheder tages mere og mere seriøst. Det betyder, at der stilles øgede krav til bestyrelsesmedlemmer, men også at bestyrelsesmedlemmerne tilbydes bedre økonomiske vilkår. Og samtidig viser statistikkerne, at der kommer stadig flere yngre personer i bestyrelserne. Fra gråt guld til ny generation I forhold til rekruttering lægges der i dag tilsyneladende mere vægt på markedskendskab og aktuel aktivitet end mange års erfaring. Samtidig sker der i de mindre og ofte ejerledede virksomheder en spændende udvikling: Fra alt for mange reelt ufungerende bestyrelser (de såkaldte tantebestyrelser, hvor det er ejer og familiemedlemmer, som uden at holde møder blot sidder i bestyrelsen) ses nu mere og mere, at der er vilje hos ejere til at vælge en bestyrelse, som gives en reel indflydelse. Bestyrelsesarbejde udføres derfor ikke længere først og fremmest af det grå guld. I en hastigt stigende trend er det yngre personer, der selv er erhvervsaktive, der sidder på posten. Og det er i det hele en god udvikling. Når en bestyrelse skal forholde sig til en direktionsstrategi, er det en oplagt fordel, at bestyrelsen ikke ligger generationer fra direktionen og tænkeligt også fra kunderne. Verden bliver mere og mere digital, og derfor er der behov for også bestyrelser, der tænker digitalt, ikke analogt. Men selv den flotteste medalje har en bagside. Det grå guld var ofte personer, der allerede havde erfaring fra bestyrelseslokaler, når de startede som bestyrelsesmedlemmer. Typisk først som direktion. Nu ses det oftere og oftere, at der kommer nye medlemmer ind i bestyrelser, der har relativt lidt erfaring eller til tider endda slet ingen. Ikke mindst i de små ejerledede virksomheder. Men netop ejerledede virksomheder er noget af det sværeste at sidde i bestyrelsen for. For hvor nemt er det at drøfte i fortrolighed med ejeren, om virksomheden har den rette direktør, når ejer og direktør er samme person? Og hvordan reagerer man, når ejer/direktør handler uden at spørge bestyrelsen først? Et stigende ansvar Samtidig må det siges, at forventningerne til det ansvar, en bestyrelse påtager sig, er stigende. Ikke kun i forhold til risikoen for et personligt og juridisk ansvar som fx erstatningsansvar eller strafansvar.

3 Bestyrelsesskolen Men også mere bredt i forhold til ansvaret for, at de beslutninger, der træffes kommercielt, er på et højt niveau. Konkurrencen er hård. Derfor er der både ved rekruttering, i medier og i retssale et stigende fokus på netop bestyrelsens arbejde. Også derfor er der i dag fokus på bestyrelsesuddannelser. Men de fleste uddannelser synes at have som mål at videreuddanne allerede erfarne bestyrelsesmedlemmer til endnu større kompetencer og med et fokus på store selskaber. Bestyrelsesskolen Ud fra tanken om, at der i det danske marked for bestyrelsesuddannelser manglede en grunduddannelse, indgik Økonomisk Ugebrev, Deloitte og Bech-Bruun derfor et samarbejde i Samme år planlagde og gennemførte vi den første grundskole : Bestyrelsesskolen. eller som endnu er så ny i arbejdet, at en grunduddannelse kan være et fundament at stå på. Typisk i ejerledede virksomheder eller som medarbejdervalgt bestyrelsesmedlem i en større virksomhed. På Bestyrelsesskolen tager vi afsæt i bestyrelsesarbejdet i små og mellemstore (ejerledede) virksomheder altså den type virksomheder, der er flest af i Danmark. Men Bestyrelsesskolen er også velegnet for (medarbejdervalgte) bestyrelsesmedlemmer i større selskaber for selve regelsættet er jo det samme. Bestyrelsesskolen debuterede med at være udsolgt hurtigt i 2014 og blev evalueret rigtig godt. Og vi som arrangører lærte også meget, som har motiveret os til at planlægge den nye årgang. Vi glæder os til at byde dig velkommen på Bestyrelsesskolen Uddannelsen er for personer med interesse for bestyrelsesarbejdet, som har ingen eller relativ lidt erfaring. Her kan de blive uddannet i, hvad det overhovedet vil sige at sidde i en bestyrelse. Hvem stiller hvilke krav? Hvad skal man kunne? Hvad skal man kende til? Bech-Bruun, Deloitte og Økonomisk Ugebrev Bestyrelsesskolen er således for nybegyndere eller let øvede, som enten står for at gå ind i bestyrelsesarbejde,

4 4 Bestyrelsesskolen 2015 Program Kl Registrering og kaffe/vand Modul 1 Modul 2 Modul 3 Lektion 1 Kl Forventningsafstemning ved Ole Borch Årshjulet ved Jacob Nørmark og Jesper Jørgensen Tal, tal og flere tal ved Jacob Nørmark og Jesper Jørgensen Lektion 2 Kl Forventningsafstemning (fortsat) Årshjulet (fortsat) Tal, tal og flere tal (fortsat) Pause Kl Sandwich og vand Lektion 3 Kl Nøgletal ved Jacob Nørmark og Jesper Jørgensen Strategiarbejde og risikostyring ved Niels Kornerup Ansvar og risici ved Ole Borch Lektion 4 Kl Hvad siger loven? ved Ole Borch Strategiarbejde og risikostyring (fortsat) Set udefra ved Morten W. Langer Der er indlagt pauser mellem lektionerne.

5 Bestyrelsesskolen Modulerne På Bestyrelsesskolen gennemgår vi over tre sammenhængende moduler á fire lektioner et forløb i en bestyrelse over et helt år. Modul 1 Her sættes rammerne, og du præsenteres for en række spørgsmål: Hvorfor indtræde i en bestyrelse? Hvad skal du kunne? Hvad skal du kende? Hvilke krav skal du stille? Hvad skal du forvente? Hvad forventer andre? Hvor lang tid skal du bruge? Overvejelserne skal være med til at modne nye bestyrelsesmedlemmer til at have egne meninger og forventninger i stedet for fra dag ét at skulle lære ved sidemandsoplæring af øvrige bestyrelsesmedlemmer. Derudover ser vi på, hvor du kan finde relevante økonomiske oplysninger og på de juridiske aspekter i forhold til bestyrelsesarbejdet. Modul 2 Vi sætter fokus på selve arbejdet i bestyrelseslokalet og gennemgår et årsforløb i en bestyrelse. Både i forhold til de forskellige typer af punkter og problemstillinger, en bestyrelse skal forholde sig til, og til konsekvenserne heraf. Modulet indeholder også en gennemgang af de krav, en bestyrelse bør stille til den økonomiske rapportering. Vi ser desuden på strategiarbejde og risikostyring. Modul 3 Bestyrelsesarbejde handler i meget væsentligt omfang også om at forstå sammenhængen mellem beslutninger og økonomi. Og om at respektere, at der ikke er stor forskel mellem reglerne for store og små selskaber. Vi følger op på de økonomiske rapporteringer med udgangspunkt i årsrapporten: Hvordan den bliver til. Hvad den skal indeholde. Hvilket ansvar du som bestyrelsesmedlem har i denne proces. Vi ser også på de risici, du skal kende i relation til et muligt erstatningsansvar. Modulet sluttes af med en gennemgang af omverdenens forventninger til bestyrelser.

6 6 Bestyrelsesskolen 2015 Dine undervisere Bech-Bruun Bech-Bruun er en af Danmarks førende advokatvirksomheder med et stærkt internationalt omdømme. Vores klienter er førende virksomheder, organisationer og offentlige myndigheder i Danmark og udlandet. Med mere end 500 talentfulde medarbejdere og nogle af branchens mest anerkendte og erfarne eksperter brænder vi for at levere værdiskabende resultater til vores klienter. Deloitte Deloitte er Danmarks og verdens største revisions- og rådgivningsvirksomhed og har den bredeste ydelsespalette. Vi betjener et bredt udsnit af Danmarks erhvervsliv og den offentlige sektor med en kundebase på over kunder. Vores medarbejdere er alle eksperter inden for deres felt og skræddersyr løsninger på tværs af fagområder lokalt og globalt, som styrker vores kunders konkurrencekraft. Deloitte har 15 kontorer i Danmark og 2 i Grønland. I 2014 havde Deloitte en omsætning på 2,3 mia. kr. Økonomisk Ugebrev Økonomisk Ugebrev A/S udgiver en række publikationer rettet mod topledere i erhvervslivet, den finansielle sektor og finansielle investorer. Redaktionen består af landets mest erfarne og indsigtsfulde journalister samt eksperter inden for en række forskellige fagområder. Økonomisk Ugebrev er kendt for sin seriøsitet og faglige skarphed baseret på analyser, kortlægninger og interviews med toneangivende erhvervsfolk. Hensigten er, at inspirere læserne med ny forståelse, mere perspektiv og dybde samt forklare nye tendenser inden for finans, ledelse, strategi og investering. Ole Borch er partner i Bech- Bruun og højt specialiseret inden for rådgivning i virksomhedsledelse med særligt fokus på virksomheder i økonomisk krise. Oles virkefelt inden for rekonstruktioner spænder fra enkeltmandsvirksomheden til den vidt forgrenede børsnoterede virksomhed. Ved siden af det praktiske virke underviser Ole inden for alle grene af insolvensret, herunder aktuelt som ekstern lektor ved Københavns Universitet. Niels Kornerup er partner i Bech-Bruun og har rådgivet om virksomhedsoverdragelser og selskabsret det meste af sin karriere. Hans ekspertise omfatter blandt andet tilrettelæggelse og gennemførelse af generalforsamlinger og bestyrelsesmøder, corporate goverance-forhold, ejeraftaler, ledelsesansvar og særlige selskabsstrukturer. Niels varetager bestyrelsesposter i en række danske virksomheder og har betydelig undervisningserfaring.

7 Bestyrelsesskolen Jesper Jørgensen er partner og statsautoriseret revisor i Deloitte (København) og medlem af koncernledelsen i Deloitte. Jesper har omfattende bred erfaring i revision og rådgivning af både børsnoterede selskaber og ejerledede virksomheder inden for blandt andet strategi, risikostyring, skatteforhold, fusion og opkøb samt kapitalforhold. Jacob Nørmark er partner og statsautoriseret revisor i Deloitte (Aarhus) og rådgiver mindre og mellemstore virksomheder. Jacob har omfattende erfaring i rådgivning på ledelsesniveau med fokus på kapitalfremskaffelse og -struktur, fusion og opkøb, arbejdskapitaloptimering, ledelsesaflønningsprogrammer og skatteplanlægning. Herudover har Jacob erfaring med salgsprocesser og udarbejdelse af databøger i forbindelse med salg af virksomheder. Morten har særligt dækket de store danske erhvervsvirksomheder og den finansielle sektor i Danmark. Han har fra starten dækket udviklingen inden for god selskabsledelse og praktisk bestyrelsesarbejde i Danmark. Desuden er han ejerleder med erfaring med samspillet mellem bestyrelse og ejerleder samt de ekstra udfordringer, det giver. Derudover har Morten været medforfatter på bøgerne Skandalen om Nordisk Fjer og Tjen en Million på Aktier. Han har undervist på Danmarks Journalisthøjskole og Den Journalistiske Efteruddannelse, blandt andet i børsforhold, regnskabsforståelse og erhvervsjournalistik. Morten W. Langer er indehaver og chefredaktør for publikationerne under Økonomisk Ugebrev. Han er uddannet cand. polit. og har tidligere arbejdet som erhvervsjournalist på Børsens Nyhedsmagasin, Ugebrevet Mandag Morgen og Berlingske Nyhedsmagasin.

8 8 Bestyrelsesskolen 2015

9 Bestyrelsesskolen

10 10 Bestyrelsesskolen 2015 Praktiske oplysninger Tid og sted Bestyrelsesskolen er opdelt i tre sammenhængende moduler: Aarhus Modul 1, den 13. april 2015 Modul 2, den 5. maj 2015 Modul 3, den 19. maj 2015 Hos: Bech-Bruun, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C. København Modul 1, den 14. april 2015 Modul 2, den 6. maj 2015 Modul 3, den 20. maj 2015 Hos: Bech-Bruun, Langelinie Allé 35, 2100 København Ø. Undervisningen er alle dage kl til Der er registrering og kaffe/ vand fra kl , og der serveres sandwich i pausen kl Det er muligt at kombinere de tre moduler. Det vil sige, at du fx kan deltage på modul 1 i København, modul 2 i Aarhus og modul 3 i København. Pris Prisen for at deltage er kr. eksklusiv moms, der inkluderer forplejning, undervisningsmateriale, kursusbevis samt Økonomisk Ugebrev Finans og Ledelse fra din tilmelding og resten af første halvår Vi sender faktura, når vi bekræfter din deltagelse. Tilmelding Tilmeld dig på bestyrelsesskolen senest den 25. marts For at få maksimalt udbytte er der et begrænset antal pladser, som uddeles efter først til mølle-princippet. Hvis du ikke allerede har en profil på vores hjemmeside, skal du oprette dig ved at skrive dit navn og firmanavn og vælge et password, hvorefter du kan tilmelde dig. Når du har tilmeldt dig, har du mulighed for at få modulerne overført til din kalender ved at trykke Overfør til min kalender. Lovpligtig efteruddannelse Lektionerne kan tælle som point i den lovpligtige efteruddannelse for advokater og advokatfuldmægtige og udgør i alt 12 points, hvis du deltager i alle lektioner. Parkering/transport København: Vi har et begrænset antal parkeringspladser til rådighed. Parkeringsbillet kan afhentes i receptionen. Hvis du er med tog/bus, kan du tage bus nr. 26 fra Østerport station til

11 Bestyrelsesskolen Langeliniekaj kun få minutters gang fra Langelinie Allé. Det tager cirka minutter at gå fra Østerport station. Aarhus: Der er mulighed for at parkere i p-huset ved Bruun s Galleri, Værkmestergade 25, 8000 Aarhus C. Hvis du er med tog/bus, tager det cirka 5 minutter at gå fra Aarhus H til Værkmestergade. Afbud Melder du afbud fire uger før start, sker det uden beregning. Ved senere afbud faktureres den fulde pris. Afbud skal ske skriftligt til academy@ bechbruun.com. Yderligere oplysninger Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Inge Nyhøj Sørensen hos Bech-Bruun. Inge Nyhøj Sørensen Uddannelseskoordinator T E ins@bechbruun.com Tilmeld dig på

12 12 Bestyrelsesskolen 2015 København Danmark Aarhus Danmark Shanghai Kina T

Bestyrelsesskolen 2016

Bestyrelsesskolen 2016 Bestyrelsesskolen 2016 En uddannelse for dig, der vil styrke din karriere og forberede dig til det professionelle bestyrelsesarbejde. Et samarbejde mellem Økonomisk Ugebrev, Deloitte og Bech-Bruun. 2 Bestyrelsesskolen

Læs mere

Bestyrelsesarbejde. På kurset arbejder du med at: Lev op til dit ansvar i bestyrelseslokalet. Mød en advokat, en jurist og en økonom

Bestyrelsesarbejde. På kurset arbejder du med at: Lev op til dit ansvar i bestyrelseslokalet. Mød en advokat, en jurist og en økonom Bestyrelsesarbejde Bestyrelsesarbejde Bliv et værdiskabende, kompetent og ansvarligt bestyrelsesmedlem Lev op til dit ansvar i bestyrelseslokalet Bestyrelsen er virksomhedens øverste ledelse. Derfor er

Læs mere

IP Academy. Kurser 2017/2018

IP Academy. Kurser 2017/2018 1 IP Academy Kurser 2017/2018 2 Indhold IP-ret: Et retsområde i konstant forandring 3 Direktivet om forretningshemmeligheder og introduktion til den nye markedsføringslov 4 Grundlæggende varemærkeret 6

Læs mere

Chefjurist: En rolle i forandring 1. Bech-Bruun Intelligence. Chefjurist: En rolle i forandring

Chefjurist: En rolle i forandring 1. Bech-Bruun Intelligence. Chefjurist: En rolle i forandring Chefjurist: En rolle i forandring 1 Bech-Bruun Intelligence Chefjurist: En rolle i forandring Analyse November 2015 2 Chefjurist: En rolle i forandring Indhold Baggrund 3 Overordnede resultater 4 Data

Læs mere

Tænk hele vejen rundt - for alles skyld

Tænk hele vejen rundt - for alles skyld Dit ansvar med vores hjælp. Det handler om familie, virksomhed og formue. Om at lægge spor i takt med, at man bliver afklaret. Om at få inspiration til at blive afklaret. I et generationsskifte vil der

Læs mere

Kurset. Opnå succes med din bestyrelsespost. Hvem deltager? På kurset arbejder du med: Mød en advokat, en jurist og en økonom

Kurset. Opnå succes med din bestyrelsespost. Hvem deltager? På kurset arbejder du med: Mød en advokat, en jurist og en økonom Bestyrelsesarbejde Opnå succes med din bestyrelsespost En bestyrelse er en virksomheds øverste ledelse. Du har derfor et stort ansvar, når du siger ja til en bestyrelsespost. Det er afgørende, at du har

Læs mere

HR Summer School 1. HR Summer School. Intensiv uddannelse i arbejds- og ansættelsesret

HR Summer School 1. HR Summer School. Intensiv uddannelse i arbejds- og ansættelsesret HR Summer School 1 HR Summer School Intensiv uddannelse i arbejds- og ansættelsesret 2 HR Summer School Indhold HR Summer School 3 Program 4 Uddannelsens opbygning 6 Generation Z og fremtidens arbejdsmarked

Læs mere

Analyse: Kontraktstyring 1. Bech-Bruun Intelligence. Kontraktstyring

Analyse: Kontraktstyring 1. Bech-Bruun Intelligence. Kontraktstyring Analyse: Kontraktstyring 1 Bech-Bruun Intelligence Kontraktstyring Analyse September 2015 2 Analyse: Kontraktstyring Indhold Baggrund 3 Overordnede resultater 4 Data 6 Alle rettigheder til denne analyse

Læs mere

Ny uddannelse om udbud af it-ydelser

Ny uddannelse om udbud af it-ydelser It udbud Ny uddannelse om udbud af it-ydelser 2 It & udbud Indhold It & udbud: Ny uddannelse om udbud af it-ydelser 3 Uddannelsens opbygning 5 Modul 1: Udbud Reguleringen af it-udbud 6 Modul 2: It-kontrakten

Læs mere

BESTYRELSESUDDANNELSE MINDRE, MELLEMSTORE OG EJERLEDEDE VIRKSOMHEDER

BESTYRELSESUDDANNELSE MINDRE, MELLEMSTORE OG EJERLEDEDE VIRKSOMHEDER Kompetence og energi præger case diskussionerne blandt deltagere og undervisningsteam. 20 professorer, bestyrelsesformænd og rådgivere formidler og perspektiverer forskningsbaseret viden og erfaring fra

Læs mere

Tænk hele vejen rundt - for alles skyld

Tænk hele vejen rundt - for alles skyld Dit ansvar med vores hjælp. Det handler om familie, virksomhed og formue. Om at lægge spor i takt med, at man bliver afklaret. Om at få inspiration til at blive afklaret. I et generationsskifte vil der

Læs mere

BESTYRELSESUDDANNELSE MINDRE, MELLEMSTORE OG EJERLEDEDE VIRKSOMHEDER

BESTYRELSESUDDANNELSE MINDRE, MELLEMSTORE OG EJERLEDEDE VIRKSOMHEDER Kompetence og energi præger case diskussionerne blandt deltagere og undervisningsteam. 20 professorer, bestyrelsesformænd og rådgivere formidler og perspektiverer forskningsbaseret viden og erfaring fra

Læs mere

København Efterår Ny uddannelse om udbud af it-ydelser

København Efterår Ny uddannelse om udbud af it-ydelser København Efterår 2018 It udbud Ny uddannelse om udbud af it-ydelser 2 It & udbud Indhold It & udbud: Ny uddannelse om udbud af it-ydelser 3 Uddannelsens opbygning 5 Modul 1: Udbud Reguleringen af it-udbud

Læs mere

Praktisk databeskyttelse. Praktisk databeskyttelse. Forordningen møder virkeligheden

Praktisk databeskyttelse. Praktisk databeskyttelse. Forordningen møder virkeligheden Praktisk databeskyttelse Forordningen møder virkeligheden Indhold 3 4 5 5 6 6 7 8 10 Forordningen møder virkeligheden Om Modul 1: Status på databeskyttelsesretten Modul 2: HR og databeskyttelse Modul 3:

Læs mere

Survey-rapport: Persondata og it-sikkerhed 1. Bech-Bruun Intelligence. Persondata og it-sikkerhed

Survey-rapport: Persondata og it-sikkerhed 1. Bech-Bruun Intelligence. Persondata og it-sikkerhed Survey-rapport: Persondata og it-sikkerhed 1 Bech-Bruun Intelligence Persondata og it-sikkerhed Survey-rapport April 2015 2 Survey-rapport: Persondata og it-sikkerhed Indhold Baggrund 3 Overordnede resultater

Læs mere

BLIV UDDANNET BESTYRELSESMEDLEM

BLIV UDDANNET BESTYRELSESMEDLEM NIELS BROCK EXECUTIVE BROCK.DK/BESTYRELSE BLIV UDDANNET BESTYRELSESMEDLEM Rollen som bestyrelsesmedlem er under forandring, og der er stilles i stigende grad krav til bestyrelsens kompetencer. I en global

Læs mere

Bestyrelsesuddannelse

Bestyrelsesuddannelse Bestyrelsesuddannelse I et samarbejde mellem Erhverv Randers, Tradium og Erhvervsakademiet Dania, tilbydes nye og kommende bestyrelsesmedlemmer et eksklusivt og målrettet uddannelsesforløb. Forløbet indeholder

Læs mere

Dødsfald familie og formue

Dødsfald familie og formue Dødsfald familie og formue Det handler altid først og fremmest om familien. Om at hjælpe og sikre ro og tryghed for alle. Om det formelle og om det praktiske. Men det handler også om formuen. Om at gøre

Læs mere

Den Nye Generation Ejerledere

Den Nye Generation Ejerledere Dato 28.03.2014 og 07.04.2014 kl. 08:30 til 11:00 og 11.04.2014 kl. 08:30 til 13:00 Sted Forskerparken 10, 5230 Odense M Pris Kr. 1.650,00 inkl. moms Baggrund og formål Fra det fynske erhvervsliv er der

Læs mere

Dialog i spændingsfeltet mellem forskning og erfaring 27-11-2013 1

Dialog i spændingsfeltet mellem forskning og erfaring 27-11-2013 1 Dialog i spændingsfeltet mellem forskning og erfaring FORENINGEN TIL UDVIKLING AF BESTYRELSESARBEJDE I I DANMARK 27-11-2013 1 Afrapportering, diskussion og perspektivering i plenum FORENINGEN TIL UDVIKLING

Læs mere

NYE, EKSKLUSIVE KURSER I 2016. Academy Client

NYE, EKSKLUSIVE KURSER I 2016. Academy Client NYE, EKSKLUSIVE KURSER I 2016 Academy Client Fremtidens rådgiver 1. halvår 2016 Indhold Fremtidens rådgiver 3 Kreditvurdering 4 Økonomiske nøgletal Resultatledelse 5 Øg effekten af dit lederskab Forretningsmøder

Læs mere

BESTYRELSESUDDANNELSEN

BESTYRELSESUDDANNELSEN BESTYRELSESUDDANNELSEN 1 Bestyrelsesuddannelsen I et samarbejde mellem Erhverv Randers, Tradium og Erhvervsakademiet Dania, tilbydes nye og kommende bestyrelsesmedlemmer et eksklusivt og målrettet uddannelsesforløb.

Læs mere

Seminar om finanskrisen. Finanskrisen Sådan styrer du gennem krisen

Seminar om finanskrisen. Finanskrisen Sådan styrer du gennem krisen Seminar om finanskrisen Finanskrisen Sådan styrer du gennem krisen På vores seminar får du viden om konkrete værktøjer og initiativer, der kan optimere og beskytte værdierne i din virksomhed. Kriser er

Læs mere

Succes som ejerleder. Invitation til Årets Ejerleder 2012 Vær med til at hylde landets bedste ejerledere. Kom og hør, hvordan de gør.

Succes som ejerleder. Invitation til Årets Ejerleder 2012 Vær med til at hylde landets bedste ejerledere. Kom og hør, hvordan de gør. Succes som ejerleder Invitation til Årets Ejerleder 2012 Vær med til at hylde landets bedste ejerledere. Kom og hør, hvordan de gør. Her kan du hylde de bedste ejerledere og netværke med ligesindede Nordjylland

Læs mere

Academy Client I gear til vækst 2. halvår 2014

Academy Client I gear til vækst 2. halvår 2014 Academy Client I gear til vækst 2. halvår 2014 Indhold I gear til vækst 3 Grundlæggende selskabsret 4 Modul 3: aktuelle problemstillinger, seneste ændringer og nyere praksis Garantier i byggebranchen 5

Læs mere

Generationsskifte Dit ansvar med vores hjælp.

Generationsskifte Dit ansvar med vores hjælp. Dit ansvar med vores hjælp. Det handler om familie, virksomhed og formue. Om at lægge spor i takt med, at man bliver afklaret. Om at få inspiration til at blive afklaret. 1 I et generationsskifte vil der

Læs mere

Bech-Bruun Intelligence Chefjuristens udfordringer og forventninger til fremtiden

Bech-Bruun Intelligence Chefjuristens udfordringer og forventninger til fremtiden Chefjuristens udfordringer og forventninger til fremtiden 1 Bech-Bruun Intelligence Chefjuristens udfordringer og forventninger til fremtiden Analyse Juni 2017 2 Chefjuristens udfordringer og forventninger

Læs mere

DPO-uddannelsen 2018

DPO-uddannelsen 2018 DPO-uddannelsen 2018 Bliv uddannet Data Protection Officer (DPO)/databeskyttelsesrådgiver. Med vores DPO-uddannelse bliver du klædt på til at implementere den nye persondataforordning i din organisation

Læs mere

Jyske Banks kommentarer: Finansrådets anbefalinger om god selskabsledelse ja/nej

Jyske Banks kommentarer: Finansrådets anbefalinger om god selskabsledelse ja/nej Nærværende lovpligtige redegørelse for virksomhedsledelse er en del af Jyske Banks årsrapport 2013. Redegørelsen er ikke omfattet af revisionspåtegningen af årsrapporten. Finansrådets anbefalinger om god

Læs mere

Indhold. Fremtidens Data Protection Officer 3. Uddannelsens opbygning 4. MODUL 1 Din rolle som DPO 5. MODUL 2 Grundlæggende persondataret 6

Indhold. Fremtidens Data Protection Officer 3. Uddannelsens opbygning 4. MODUL 1 Din rolle som DPO 5. MODUL 2 Grundlæggende persondataret 6 DPO-uddannelsen Bliv uddannet Data Protection Officer (DPO) eller databeskyttelsesansvarlig. Med Bech-Bruun og Deloittes DPO-uddannelse bliver du klædt på til at implementere den nye persondataforordning

Læs mere

Årets seminar om revisionsudvalg

Årets seminar om revisionsudvalg Årets seminar om revisionsudvalg Revisionsudvalg i danske selskaber praktik, muligheder og udfordringer. Audit Committee Institute Sponsored by KPMG Revisionsudvalg i danske selskaber praktik, muligheder

Læs mere

Antikorruption og hvidvask

Antikorruption og hvidvask Antikorruption og hvidvask Har din virksomhed et complianceprogram, der sikrer, at I arbejder inden for reglernes område? 2 3 Lovgivningen ændrer sig. Tiden ændrer sig også. Det er i dag ikke altid nok,

Læs mere

BESTYRELSERNES SAMMENSÆTNING OG ARBEJDE

BESTYRELSERNES SAMMENSÆTNING OG ARBEJDE FSR survey oktober 2012 BESTYRELSERNES SAMMENSÆTNING OG ARBEJDE www.fsr.dk FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer i Danmark. Foreningen varetager revisorernes interesser

Læs mere

Ledelseskodeks for god selskabsledelse

Ledelseskodeks for god selskabsledelse Ledelseskodeks for god selskabsledelse Denne redegørelse er udarbejdet med udgangspunkt i Finansrådets anbefalinger, som anført i direktionsskrivelse af 22. november 2013. Denne redegørelse er en bestanddel

Læs mere

SKAT OG SOCIAL SIKRING I ANSÆTTELSESFORHOLD...

SKAT OG SOCIAL SIKRING I ANSÆTTELSESFORHOLD... INVITATION TIL MORGENMØDE SKAT OG SOCIAL SIKRING I ANSÆTTELSESFORHOLD - 10 TING, SOM HR BØR VIDE OM SKAT OG SOCIAL SIKRING NORRBOM VINDING INVITERER TIL MORGENMØDE TORSDAG DEN 26. MARTS 2015 KL. 9.00 11.30,

Læs mere

Revisionskomitéen. Under udførelsen af udvalgets opgaver skal udvalget opretholde et effektivt samarbejde med bestyrelse, ledelse og revisorer.

Revisionskomitéen. Under udførelsen af udvalgets opgaver skal udvalget opretholde et effektivt samarbejde med bestyrelse, ledelse og revisorer. Thrane & Thranes bestyrelse har nedsat en revisionskomite. Revisionskomitéen Revisionskomiteens medlemmer er: Morten Eldrup-Jørgensen (formand og uafhængigt medlem med ekspertise inden for blandt andet

Læs mere

Kvartalsstatistik nr.1 2012

Kvartalsstatistik nr.1 2012 nr.1 212 Velkommen til Danske Advokaters kvartalsstatistik Kvartalsstatistikken indeholder de seneste tal for advokatvirksomhedernes omsætning. Ud over omsætningstallene vil kvartalsstatistikken indeholde

Læs mere

BOARD LEADERSHIP MASTERCLASS FOR ERFARNE BESTYRELSESMEDLEMMER I FINANSIELLE VIRKSOMHEDER

BOARD LEADERSHIP MASTERCLASS FOR ERFARNE BESTYRELSESMEDLEMMER I FINANSIELLE VIRKSOMHEDER BOARD LEADERSHIP MASTERCLASS FOR ERFARNE BESTYRELSESMEDLEMMER I FINANSIELLE VIRKSOMHEDER UDBYTTE Omdrejningspunktet for uddannelsen er professionelt og værdiskabende bestyrelsesarbejde i finansielle virksomheder.

Læs mere

it. Uddannelsen om udbud af it-ydelser.

it. Uddannelsen om udbud af it-ydelser. Uddannelsen om udbud af it-ydelser. Bliv klædt på til at udarbejde og indgå en balanceret itkontrakt, der understøtter formålet med udbuddet, så du sikrer en succesfuld it-leverance. Indhold 3 6 8 9 10

Læs mere

Har du lederambitioner ser du dig selv som leder i fremtiden?

Har du lederambitioner ser du dig selv som leder i fremtiden? Har du lederambitioner ser du dig selv som leder i fremtiden? Vil du gerne være blandt fremtidens ledere, der gør en markant forskel og evner at skabe nye og innovative resultater? Vil du øge værdien af

Læs mere

AARHUS AU UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES. i Økonomi og Ledelse

AARHUS AU UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES. i Økonomi og Ledelse AARHUS AU UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES HD i Økonomi og Ledelse HD økonomi & ledelse vejen til en karriere i erhvervslivet HD er en anerkendt diplomuddannelse med specialisering inden for det

Læs mere

Andersen & Martini A/S

Andersen & Martini A/S Udkast til kommissorium for revisionsudvalget 1. Formål Revisionsudvalget udpeges af bestyrelsen til at bistå denne i udførelsen af bestyrelsens tilsynsopgaver. Revisionsudvalget overvåger: Effektiviteten

Læs mere

Ledelse. Kædechefuddannelsen

Ledelse. Kædechefuddannelsen Ledelse Organisa tion Økonomi Kommunikation Kædechefuddannelsen For kædechefer i frivillige kæder På denne uddannelse udvikles og dyrkes kædechefens viden og færdigheder, så denne har de optimale forudsætninger

Læs mere

Vi står til regnskab. redmark.dk

Vi står til regnskab. redmark.dk Vi står til regnskab redmark.dk Hos Redmark er vi gode til tal, men det er dig der tæller Som Danmarks 7. største rådgivnings- og revisionsvirksomhed er Redmark en moderne, effektiv og dynamisk virksomhed.

Læs mere

OUTSOURCING OG SHARED SERVICES

OUTSOURCING OG SHARED SERVICES INVITATION TIL PÅ VEJ HJEM-MØDE OUTSOURCING OG SHARED SERVICES NORRBOM VINDING INVITERER TIL PÅ VEJ HJEM- MØDE TIRSDAG DEN 10. NOVEMBER 2015 KL.16.00 18.30, HVOR VI DRØFTER EN RÆKKE AF DE TEMAER, SOM OUTSOURCING

Læs mere

Vi engagerer os mere. Revision Rådgivning Skat

Vi engagerer os mere. Revision Rådgivning Skat Vi engagerer os mere Revision Rådgivning Skat Altid til rådighed... Jesper Christensen, Revisor Vi er med hele vejen Gennem en virksomheds livsforløb er der behov for assistance og rådgivning på en række

Læs mere

Hvordan italesætter du som rådgiver ejerskifte for ejerlederen?

Hvordan italesætter du som rådgiver ejerskifte for ejerlederen? Ejerskifte Hvordan italesætter du som rådgiver ejerskifte for ejerlederen? 16-11-2011 Steen Witthøfft, PARTNER Advokater Ret&Råd A/S Slide nr. 1 Advokat Steen Witthøfft PARTNER Advokater Ret&Råd A/S Afdelinger

Læs mere

Vejjuridisk grunduddannelse

Vejjuridisk grunduddannelse Unik uddannelse for kommunale sagsbehandlere Vejjuridisk grunduddannelse Rammer og regler for anlæg og drift af veje 1 Indhold 3 4 5 5 6 6 7 7 8 10 Uddannelsens opbygning Modul 1: Generel forvaltningsret

Læs mere

af mellemstore virksomheder Hvad er værdien af din virksomhed?

af mellemstore virksomheder Hvad er værdien af din virksomhed? Hvad tilbyder vi? Processen Hvilke informationer får du? Eksempel på værdiansættelse Værdiansættelse af mellemstore virksomheder SWOT-analyse Indtjeningsmultipler Kontantværdi Følsomhedsananlyse Fortrolighed

Læs mere

Bestyrelsesarbejdet. Ved partner Jens Jerslev Uddannelsesdagen 2014

Bestyrelsesarbejdet. Ved partner Jens Jerslev Uddannelsesdagen 2014 Bestyrelsesarbejdet Ved partner Jens Jerslev Uddannelsesdagen 2014 2 PROGRAM A. Indhold af bestyrelsesarbejde i bestyrelser B. Bestyrelsens 10 væsentligste fejl C. Retlige rammer for bestyrelsesarbejdet

Læs mere

Dødsfald - familie og formue

Dødsfald - familie og formue Dødsfald - familie og formue Det handler altid først og fremmest om familien. Om at hjælpe og sikre ro og tryghed for alle. Om det formelle og om det praktiske. Men det handler også om formuen. Om at gøre

Læs mere

Skema rapportering Finansrådets Ledelseskodeks 2014 Andelskassen Fælleskassen

Skema rapportering Finansrådets Ledelseskodeks 2014 Andelskassen Fælleskassen Skema rapportering Finansrådets Ledelseskodeks 2014 Andelskassen Fælleskassen Fælleskassens afrapportering af Finansrådets ledelseskodeks sker gennem anvendelse af Skemarapportering, udviklet af Lokale

Læs mere

Finansrådets ledelseskodeks

Finansrådets ledelseskodeks Finansrådets ledelseskodeks 22. november 2013 Den finansielle krise og følgevirkningerne af den har vist, at dele af banksektoren har været præget af dårlig ledelse og uhensigtsmæssige ledelsesstrukturer.

Læs mere

Årets seminar om revisionsudvalg

Årets seminar om revisionsudvalg Årets seminar om revisionsudvalg Revisionsudvalg i danske selskaber praktik, muligheder og udfordringer. Mandag den 18. juni 2012 kl. 09.30 Audit Committee Institute Sponsored by KPMG Revisionsudvalg i

Læs mere

Redegørelse vedrørende Finansrådets ledelseskodeks. Dragsholm Sparekasse. Gældende for regnskabsåret 2016

Redegørelse vedrørende Finansrådets ledelseskodeks. Dragsholm Sparekasse. Gældende for regnskabsåret 2016 Redegørelse vedrørende Finansrådets ledelseskodeks Dragsholm Sparekasse Gældende for regnskabsåret 2016 1 Indledning Det fremgår nedenfor, hvorledes Dragsholm Sparekasse forholder sig til Finansrådets

Læs mere

Den værdiskabende bestyrelse

Den værdiskabende bestyrelse Den værdiskabende bestyrelse Et fleksibelt kursus, der styrker dig til at skabe værdi for og med bestyrelsen Akkrediteringsrådet Forskningsbaseret efteruddannelse Syddansk Universitet CERTIFICERET PROGRAM

Læs mere

EXECUTIVE PUBLIC AFFAIRS UDDANNELSE FORMÅL MED UDDANNELSEN

EXECUTIVE PUBLIC AFFAIRS UDDANNELSE FORMÅL MED UDDANNELSEN FORMÅL MED UDDANNELSEN cdscsc EXECUTIVE PUBLIC AFFAIRS UDDANNELSE Styrk din forståelse af den politiske og samfundsmæssige situation og højn dine kompetencer i interessevaretagelse FORMÅL MED UDDANNELSEN

Læs mere

EKSKLUSIVE KURSER FORÅR Academy Client. Værdiskabende kompetencer. Ganske enkelt.

EKSKLUSIVE KURSER FORÅR Academy Client. Værdiskabende kompetencer. Ganske enkelt. EKSKLUSIVE KURSER FORÅR 2017 Academy Client Værdiskabende kompetencer. Ganske enkelt. Indhold Værdiskabende. Ganske enkelt. 3 Forretningsengelsk 4 Etikette, struktur og ordforråd Emotionel intelligens

Læs mere

Studiedage 3. og 4. marts 2015

Studiedage 3. og 4. marts 2015 Studiedage Invitation 2015 1 Fokus på din fremtid Studiedage 3. og 4. marts 2015 Er du jurastuderende i København? Så grib muligheden for at blive undervist, udfordret og inspireret. 2 Studiedage 2015

Læs mere

Redegørelse vedrørende Finansrådets ledelseskodeks. Dragsholm Sparekasse. Gældende for regnskabsåret 2017

Redegørelse vedrørende Finansrådets ledelseskodeks. Dragsholm Sparekasse. Gældende for regnskabsåret 2017 Redegørelse vedrørende Finansrådets ledelseskodeks Dragsholm Sparekasse Gældende for regnskabsåret 2017 1 Indledning Det fremgår nedenfor, hvorledes Dragsholm Sparekasse forholder sig til Finansrådets

Læs mere

Redegørelse vedrørende Finansrådets ledelseskodeks. Dragsholm Sparekasse. Gældende for regnskabsåret 2015

Redegørelse vedrørende Finansrådets ledelseskodeks. Dragsholm Sparekasse. Gældende for regnskabsåret 2015 Redegørelse vedrørende Finansrådets ledelseskodeks Dragsholm Sparekasse Gældende for regnskabsåret 2015 1 Indledning Det fremgår nedenfor, hvorledes Dragsholm Sparekasse forholder sig til Finansrådets

Læs mere

Corporate Governance Anbefalinger og Finansrådets anbefalinger om god selskabsledelse og ekstern revision.

Corporate Governance Anbefalinger og Finansrådets anbefalinger om god selskabsledelse og ekstern revision. Sparekassen skal i forbindelse med indkaldelsen til repræsentantskabet forholde sig til Finansrådets anbefalinger om god selskabsledelse og ekstern revision, der knytter sig til dele af Corporate Governance

Læs mere

10 aktuelle ansættelsesretlige temaer

10 aktuelle ansættelsesretlige temaer Invitation til morgenmøde 10 aktuelle ansættelsesretlige temaer Under overskriften 10 aktuelle ansættelsesretlige temaer inviterer vi arbejdsgiversiden til morgenmøder med fokus på det arbejds- og ansættelsesretlige

Læs mere

Nuværende mål for kapitalstrukturen er en egenkapitalandel på 30% excl. værdi af goodwill.

Nuværende mål for kapitalstrukturen er en egenkapitalandel på 30% excl. værdi af goodwill. Anbefalinger for god selskabsledelse Land & Leisure A/S følger i al væsentlighed Nasdaq OMX Copenhagen A/S s anbefalinger for god selskabsledelse. Land & Leisure A/S ledelse forholder sig således løbende

Læs mere

Dronninglund Sparekasses redegørelse vedrørende Finans Danmarks (Finansrådets) ledelseskodeks

Dronninglund Sparekasses redegørelse vedrørende Finans Danmarks (Finansrådets) ledelseskodeks Dronninglund Sparekasses redegørelse vedrørende Finans Danmarks (Finansrådets) ledelseskodeks Indledning Vores garanter, kunder og andre interesserede kan i det følgende læse mere om, hvorledes Dronninglund

Læs mere

Aktivt ejerskab. Niels Kornerup

Aktivt ejerskab. Niels Kornerup Aktivt ejerskab Niels Kornerup 2 Disposition Aktivt ejerskab Begrebet aktivt ejerskab Fokuspunkter og eksempler Rollefordeling i forskellige virksomhedsstrukturer Den danske model internationale tendenser

Læs mere

TM Generel forvaltningsret, juridisk metode og offentligretlige retssager

TM Generel forvaltningsret, juridisk metode og offentligretlige retssager TM 13009 Generel forvaltningsret, juridisk metode og offentligretlige retssager Miljøjuridisk grunduddannelse Modul I Formål: EnviNa og Bech-Bruun fortsætter i 2018 med at sætte fokus på jura i den kommunale

Læs mere

UDBYDES BÅDE FORÅR OG EFTERÅR DPO-uddannelsen

UDBYDES BÅDE FORÅR OG EFTERÅR DPO-uddannelsen UDBYDES BÅDE FORÅR OG EFTERÅR 2017 DPO-uddannelsen Bliv uddannet Data Protection Officer (DPO) eller databeskyttelsesansvarlig. Med vores DPO-uddannelse bliver du klædt på til at implementere den nye persondataforordning

Læs mere

PowerPoints i verdensklasse

PowerPoints i verdensklasse PowerPoints i verdensklasse PowerPoints i verdensklasse Lær at lave effektive og inspirerende præsentationer Effektiv formidling gennem PowerPointpræsentationer De fleste kan genkende, hvordan det føles

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. $ Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad kan skemaet bruges til? Skemaet

Læs mere

Fakta om Advokatbranchen

Fakta om Advokatbranchen Virksomhederne Den danske advokatbranche består af ca. 1.600 virksomheder, hvilket spænder fra enkeltmandsvirksomheder med én advokat til store virksomheder med mere end 400 ansatte. I de senere år har

Læs mere

Vi står til regnskab. redmark.dk

Vi står til regnskab. redmark.dk Vi står til regnskab redmark.dk Hos Redmark er vi gode til tal, men det er dig der tæller Som en af Danmarks største rådgivnings- og revisionsvirksomhed er Redmark en moderne, effektiv og dynamisk virksomhed.

Læs mere

Revisortrainee hos Grant Thornton

Revisortrainee hos Grant Thornton Revisortrainee hos Grant Thornton Her finder du os Stockholmsgade 45 2100 København Ø Nordstensvej 11 3400 Hillerød Telefon: 33 110 220 www.grantthornton.dk Grant Thornton er et af Danmarks ledende revisions-,

Læs mere

Lempelse af fondsmæglerselskabers

Lempelse af fondsmæglerselskabers 1 December 2016 NYT Lempelse af fondsmæglerselskabers kapital og solvens Folketinget har i dag, den 1. december 2016, vedtaget at lempe kravene til fondsmæglerselskabers kapitalgrundlag og solvensbehov.

Læs mere

TT REVISION. Kursuskatalog 2018/2019

TT REVISION. Kursuskatalog 2018/2019 TT REVISION Kursuskatalog 2018/2019 Kurser/gå-hjem-møder 2018 2018 Mandag den 27. august Persondataforordning slutspurt og første erfaringer Onsdag den 19. september Tirsdag den 25. september Mandag den

Læs mere

TT REVISION. Kursuskatalog 2018/2019

TT REVISION. Kursuskatalog 2018/2019 TT REVISION Kursuskatalog 2018/2019 Kurser/gå-hjem-møder 2018 2018 Mandag den 27. august Persondataforordning slutspurt og første erfaringer Onsdag den 19. september Tirsdag den 25. september Tirsdag den

Læs mere

Redegørelse vedrørende Finansrådets ledelseskodeks. Frøslev-Mollerup Sparekasse. Gældende fra regnskabsåret 2014

Redegørelse vedrørende Finansrådets ledelseskodeks. Frøslev-Mollerup Sparekasse. Gældende fra regnskabsåret 2014 Redegørelse vedrørende Finansrådets ledelseskodeks Frøslev-Mollerup Sparekasse Gældende fra regnskabsåret 2014 1 Indledning: Det fremgår nedenfor, hvorledes Frøslev-Mollerup Sparekasse forholder sig til

Læs mere

4.2 Revisors erklæringer i årsrapporten

4.2 Revisors erklæringer i årsrapporten Regnskab Forlaget Andersen 4.2 Revisors erklæringer i årsrapporten Af statsautoriseret revisor Morten Trap Olesen, BDO mol@bdo.dk Indhold Denne artikel omhandlende revisors erklæringer i årsrapporten har

Læs mere

ANTI-KORRUPTION. At vælge den rigtige vej

ANTI-KORRUPTION. At vælge den rigtige vej ANTI-KORRUPTION At vælge den rigtige vej KORRUPTION Der er stigende fokus på virksomheders forebyggelse af korruption og bestikkelse, og for mange danske virksomheder er det en udfordring at holde sig

Læs mere

FREMTIDENS KOMPETENCER STARTER MED EN HD

FREMTIDENS KOMPETENCER STARTER MED EN HD FREMTIDENS KOMPETENCER STARTER MED EN HD EN HD SKABER FUNDA- MENTET FOR AT KUNNE AGERE PROFESSIONELT I EN OMSKIFTELIG VERDEN I Beierholm er det afgørende, at vores medarbejdere løbende udvikler sig i overensstemmelse

Læs mere

Spørgsmål/svar. Anbefalinger for god Fondsledelse af erhvervsdrivende fonde. Komitéen for god Fondsledelse Juni 2015

Spørgsmål/svar. Anbefalinger for god Fondsledelse af erhvervsdrivende fonde. Komitéen for god Fondsledelse Juni 2015 Spørgsmål/svar om SEKRETARIATET: ERHVERVSSTYRELSEN Langelinie Allé 17 2100 København Ø godfondsledelse@erst.dk www.godfondsledelse.dk Anbefalinger for god Fondsledelse af erhvervsdrivende fonde Komitéen

Læs mere

Corporate governance i Danmark

Corporate governance i Danmark JENS VALDEMAR KRENCHEL OG STEEN THOMSEN Corporate governance i Danmark Bogens tema er de udfordringer, som ledelsen af danske børsnoterede selskaber står overfor med hensyn til corporate governance i særdeleshed,

Læs mere

Dansk Byggeri bestyrelseskonference Horsens 12. januar August 2016

Dansk Byggeri bestyrelseskonference Horsens 12. januar August 2016 Dansk Byggeri bestyrelseskonference Horsens 12. januar 2017 August 2016 Thomas Frommelt Partner i Deloitte, statsautoriseret revisor Statsautoriseret revisor i 2005 Partner i 2008 Leder af Deloittes branchegruppe

Læs mere

Gør jeres bestyrelse og ledelse klar til fremtidens krav!

Gør jeres bestyrelse og ledelse klar til fremtidens krav! Gør jeres bestyrelse og ledelse klar til fremtidens krav! DFA Uddannelses dag den 24. juni på Hotel Pejsegården, Brædstrup. DFAs uddannelsesudvalg samt Innovationsudvalget har i gennem længere tid arbejdet

Læs mere

Bestyrelseskvaliteten i SMV

Bestyrelseskvaliteten i SMV Bestyrelseskvaliteten i SMV en spørgeskema undersøgelse om bestyrelsens rolle og værdi i mindre og mellemstore (SMV) danske virksomheder Fortrolighed Når skemaet er udfyldt garanteres fuld fortrolighed

Læs mere

PRIVATE BANKING AARHUS

PRIVATE BANKING AARHUS PRIVATE BANKING AARHUS Private Banking i Ringkjøbing Landbobank, Aarhus I Ringkjøbing Landbobank tilbyder vi et godt og afprøvet setup til erhvervs- og privatkunder, holdingselskaber, fonde og foreninger

Læs mere

Redegørelse for god selskabsledelse i KLAR Forsyning A/S pr

Redegørelse for god selskabsledelse i KLAR Forsyning A/S pr Redegørelse for god selskabsledelse i KLAR Forsyning A/S pr. 01.04.2019 Redegørelsen forholder sig til anbefalingerne i Kodeks for god selskabsledelse i kommunale forsyningsselskaber og angiver, hvorvidt

Læs mere

Skattechefer: Fokus på risikominimering 1. Bech-Bruun Intelligence Skattechefer: Fokus på risikominimering

Skattechefer: Fokus på risikominimering 1. Bech-Bruun Intelligence Skattechefer: Fokus på risikominimering Skattechefer: Fokus på risikominimering 1 Bech-Bruun Intelligence Skattechefer: Fokus på risikominimering Analyse Februar 2016 2 Skattechefer: Fokus på risikominimering Indhold Baggrund 3 Overordnede resultater

Læs mere

Pakkeoversigt: Sparring Annonce Brochure Roll-up Banner PowerPoint Film Still film

Pakkeoversigt: Sparring Annonce Brochure Roll-up Banner PowerPoint Film Still film Pakkeoversigt: Sparring Annonce Brochure Roll-up Banner PowerPoint Film Still film (Annonce) Min advokat kender mig og min virksomhed rigtigt godt... Det gør, at jeg kan træffe beslutningerne hurtigere

Læs mere

BLIV KLOGERE PÅ DIN BYGHERRES BUSINESS CASE EXECUTIVE UDDANNELSE I FORRETNINGSUDVIKLING, ØKONOMI OG STRATEGISK LEDELSE

BLIV KLOGERE PÅ DIN BYGHERRES BUSINESS CASE EXECUTIVE UDDANNELSE I FORRETNINGSUDVIKLING, ØKONOMI OG STRATEGISK LEDELSE BLIV KLOGERE PÅ DIN BYGHERRES BUSINESS CASE EXECUTIVE UDDANNELSE I FORRETNINGSUDVIKLING, ØKONOMI OG STRATEGISK LEDELSE OVERORDNET FORMÅL MED UDDANNELSEN Danske Arkitektvirksomheder og CBS Executive udbyder

Læs mere

2 Plesner-seminar om Generalforsamling 2010 Hvordan påvirker de nye regler i selskabsloven generalforsamlinger i unoterede og børsnoterede selskaber?

2 Plesner-seminar om Generalforsamling 2010 Hvordan påvirker de nye regler i selskabsloven generalforsamlinger i unoterede og børsnoterede selskaber? Indhold: 1 Udkast til nye anbefalinger om god selskabsledelse 2 Plesner-seminar om Generalforsamling 2010 Hvordan påvirker de nye regler i selskabsloven generalforsamlinger i unoterede og børsnoterede

Læs mere

DPO-uddannelsen 2018

DPO-uddannelsen 2018 DPO-uddannelsen 2018 Bliv uddannet Data Protection Officer (DPO)/databeskyttelsesrådgiver. Med vores DPO-uddannelse bliver du klædt på til at implementere den nye databeskyttelsesforordning i din organisation

Læs mere

Finansrådets ledelseskodeks 2014

Finansrådets ledelseskodeks 2014 Finansrådets ledelseskodeks 2014 1 Indledning: Nedenfor følger en oversigt over hvordan Sparekassen Balling forholder sig til Finansrådets Ledelseskodeks 2014. Ledelseskodekset blev udsendt den 22. november

Læs mere

FUTURE. Finanssektorens netværk for forretningsudvikling, innovation og indsigt i digitale tendenser

FUTURE. Finanssektorens netværk for forretningsudvikling, innovation og indsigt i digitale tendenser FUTURE Finanssektorens netværk for forretningsudvikling, innovation og indsigt i digitale tendenser k for forretningsudvikling, igitale tendenser OM NETVÆRKET CENTRALE TEMAER Finanssektorens Uddannelsescenter

Læs mere

SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE ANBEFALINGERNE FOR GOD SELSKABSLEDELSE

SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE ANBEFALINGERNE FOR GOD SELSKABSLEDELSE SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE ANBEFALINGERNE FOR GOD SELSKABSLEDELSE Udgiver: DANVA, Dansk Affaldsforening, Dansk Fjernvarme og Danske Vandværker Udarbejdet af: DANVA, Vandhuset, Godthåbsvej 83, 8660

Læs mere

Spørgsmål til refleksion. Læs mere. Bestyrelse

Spørgsmål til refleksion. Læs mere. Bestyrelse Spørgsmål til refleksion 1. Savner du en sparringpartner at diskutere din virksomheds strategiske og ledelsesmæssige udfordringer med? 2. Mangler du tid til at udvikle og implementere mere langsigtede

Læs mere

Corporate Governance god selskabsledelse

Corporate Governance god selskabsledelse Corporate Governance god selskabsledelse Indledning Danske, børsnoterede selskaber skal i deres årsrapport for 2006 og fremefter give en redegørelse for, hvordan de forholder sig til Komiteen for god selskabsledelses

Læs mere

Corporate Governance god selskabsledelse

Corporate Governance god selskabsledelse Corporate Governance god selskabsledelse Indledning Danske, børsnoterede selskaber skal i deres årsrapport for 2006 og fremefter give en redegørelse for, hvordan de forholder sig til Komiteen for god selskabsledelses

Læs mere