Investeringsforeningen. Jyske Invest IT Aktier. Udgået materiale. Udvidet version. gør det nemt at investere aktivt

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Investeringsforeningen. Jyske Invest IT Aktier. Udgået materiale. Udvidet version. gør det nemt at investere aktivt"

Transkript

1 Investeringsforeningen Jyske Invest IT Aktier Udvidet version gør det nemt at investere aktivt

2 Jyske Invest IT Aktier Den 15. november 1999 åbner vi en ny afdeling, som investerer globalt i førende IT-virksomheder. Hvorfor investere i IT aktier? En investering i Jyske Invest IT Aktier er en investering i en af de hurtigst voksende brancher. IT-aktiers andel af den globale økonomi vokser hver dag. Og teknologiselskaberne udgør i dag 15% af det globale aktiemarked. Cirka halvdelen af amerikanske virksomheders investeringer er i IT. Og andelen vokser stadig. Vi forventer, at den teknologiske udvikling fortsætter med uformindsket styrke. Analytikere verden over peger på, at investering i informationsteknologi fortsat vil vokse langt hurtigere end den globale vækst. Med investering i Jyske Invest IT Aktier får du del i denne vækst. Målsætning og strategi Det er målsætningen at give et afkast, der på langt sigt ligger over det gennemsnitlige afkast i IT-brancen målt ved det anerkendte aktieindeks MSCI* Information Technology. Indekset, som omfatter 130 af de mest anerkendte IT-virksomheder, fordeler sig på mere end 25 lande. Sådan vil vi investere Jyske Invest IT Aktier vil investere i selskaber, som Jyske Invest vurderer er mest attraktive på langt sigt. Afdelingen vil primært investere i selskaber med en førende teknologi, et førende mærkevarenavn, en høj indtjeningsevne og en kompetent ledelse. Der er ikke langt mellem succes og fiasko i IT-sektoren. Dette vil vi forsøge at tage højde for i porteføljesammensætningen ved at placere en stor andel af midlerne i store, markedsledende selskaber de såkaldte gorillaer. Vi vil dog også investere i mindre, nye selskaber med gode vækstmuligheder og teknologiske forspring. * Morgan Stanley Capital International Hvad er 100 kr. blevet til? Profilen Jyske Invest IT Aktier investerer globalt i aktier i selskaber inden for informationsteknologi. Der findes interessante selskaber i både USA, Europa og Fjernøsten. IT-sektoren er dog domineret af selskaber i USA, som udgør cirka 75% af IT selskabernes værdi i verden. IT-markedet udvides hele tiden. Og der kommer konstant nye, spændende selskaber til. Det skyldes, at en stor andel af børsintroduktioner sker inden for IT-sektoren. Jyske Invest IT Aktier vil også deltage i disse emissioner Figuren viser, hvad 100 kroner er blevet til ved investering i IT-aktier sammenlignet med en global aktieinvestering i perioden Afkastudviklingen er ekskl. udbytte. Kursudviklingen på IT-selskaber følger i et vist omfang kursudviklingen på de globale aktiemarkeder. Det skyldes, at ændringer i den økonomiske vækst påvirker virksomhedernes investering i IT og dermed IT-selskabernes indtjening Merrill Lynch 100 Technology Index. Verdensindeks målt ved MSCI World All Countries

3 Lyse udsigter Det er vores vurdering, at udsigterne for IT-aktier er lyse. Den fremtidige udvikling danner et solidt grundlag for fortsat høj vækst i indtjeningen. Og dermed også en forventet attraktiv kursudvikling. De positive drivkræfter Behovet for IT er enormt. Efterspørgslen fra både virksomheder og forbrugere er voldsomt stigende. Vi ser tre drivkræfter bag den fremtidige IT-vækst: Internettet Kommunikation bliver billigere og mere effektiv med internet. Markedsføring og distribution af varer og serviceydelser direkte til forbrugeren bliver nemmere. På den måde reduceres behovet for traditionelle mellemled. Antallet af internetbrugere har rundet 100 millioner globalt. Om 10 år forventer analytikere at 1 milliard brugere er koblet op på internet. Handel på nettet forventes at stige med op mod 100% årligt de kommende år. I 2003 vurderes det, at omfanget ligger over mia dollars. Og langt den største del af handelen vil ske indbyrdes mellem virksomheder (business-to-business). Virksomhedernes brug af IT Virksomheder er storforbrugere af IT. Den nye teknologi bruges til forbedringer på alle fronter: produktion, Global internethandel mellem virksomheder og forbrugere Mia. $ distribution, markedsføring, økonomi, kommunikation og ledelse. Alt sammen med det sigte at effektivisere og forblive konkurrencedygtig. IT-investeringerne har været positivt påvirket af år 2000-problemet og introduktionen af euroen gennem de seneste år. Disse to forhold har skabt stor efterspørgsel efter nye IT-systemer og service. Denne efterspørgsel vil falde bort efter årtusindskiftet, men vi vurderer, at udskudte IT-projekter og udbredelsen af internettet vil drive væksten med uformindsket styrke fremover. Teknologi-investeringer i amerikanske virksomheder Grafen viser andelen af teknologi-investeringer af de samlede investeringer foretaget af amerikanske virksomheder i perioden Gartner Group, et amerikansk analysebureau, har beregnet, at de globale IT-investeringer vil udgøre 2200 mia. USD i For 2002 gætter man på mia. USD, og heraf vil 50% være relateret til internethandel. 60% 50% 40% 30% 20% 10% 0% Udvikling af ny teknologi Computernes kapacitet er fordoblet hver 18. måned i de seneste 30 år. Den sammenhæng er kendt som Moore s lov opkaldt efter Gordon E. Moore, der i 1968 var medstifter af amerikanske Intel. Denne udvikling gælder fortsat. Et godt eksempel finder man inden for trådløs kommunikation, hvor den teknologiske udvikling muliggør integration mellem mobiltelefonen og den bærbare PC: M Grafen viser den forventede udvikling i internethandelen mellem virksomheder og forbrugere på verdensplan fra 1998 til Det forventede beløb for al handel via internet i 2003 ligger over mia. USD (inkl. business-to-business-handel). Nye trådløse bredbåndsnet og teknologier vil mangedoble kapaciteten og kraftigt øge anvendelsesmulighederne for disse produkter.

4 Mange spændende sektorer og selskaber Fordeling på sektorer Service 3% Investeringsuniverset for Jyske Invest IT Aktier består af følgende sektorer: software & internet, hardware, netværksudstyr, telekommunikationsudstyr, semiconductors og IT-service. Her kan du læse om sektorerne og de største selskaber, som vi har mulighed for at investere i. Om sektorerne Software er den ikke-fysiske del af et computersystem og deles op i system- og applikationssoftware. De største selskaber inden for området er Microsoft, SAP og Oracle. Danske selskaber inden for sektoren er Navision Software og Damgaard Data. I den internetrelaterede del af sektoren, finder man virksomheder, som udvikler software til brug for internettet eller tilbyder service og handel via internet. De største selskaber er America Online, Yahoo og Amazon. Servicesektoren omfatter selskaber, der tilbyder samlede IT-løsninger til primært virksomheder. Disse IT-selskaber inddrages typisk i kundernes strategiudvikling og systemintegration eller tilbyder outsourcing og løbende support af kundernes IT-løsninger. Sektoren tæller selskaber som Cap Gemini, WM Data, Merkantildata og danske EDB-Gruppen. Hardware er den fysiske del af IT-systemerne. Selskaberne fremstiller fx PC er, servere og printere. Gruppen omfatter også producenter af elektronisk tilbehør og komponenter, der anvendes i IT-udstyr. De største selskaber er IBM, Dell Computer, Compaq, Hewlett-Packard og EMC. Semiconductors 15% Intel Texas Instruments Teleudstyr 18% Lucent Technologies Nokia Ericsson Netværksudstyr 8% Cisco Internet og software 26% Microsoft Oracle SAP America Online (AOL) Softbank Hardware 30% IBM Dell Computer Hewlett-Packard EMC Figuren viser markedets fordeling på sektorer. Inden for hver sektor er de toneangivende selskaber angivet. Producenter af netværksudstyr domineres af amerikanske Cisco. Internettets og intranettets øgede popularitet medfører, at de nuværende telefon- og datanetværk løbende må udbygges. Vi vurderer, at denne sektor har et meget stort vækstpotentiale i de kommende år. Overgangen fra traditionelle telefonnetværk til trådløs, digital kommunikation har medført en hastig udbredelse af mobiltelefoner. Dette segment vil vokse kraftigt i takt med udvidelsen af de eksisterende net og etablering af endnu hurtigere bredbåndsnet. Vi forventer, at det øgede behov for telekommunikationsudstyr vil gavne selskaber som Nokia, Ericsson og Lucent. Den sidste sektor, semiconductors (halvledere), omfatter producenter af chip og kapitaludstyr til sektoren. Chip anvendes ikke kun i PC er, servere, netværk og teleudstyr men også i biler, vaskemaskiner og andre af dagligdagens produkter. Vi forventer en markant vækst i efterspørgslen efter chip. Dette vil gavne selskaber som Intel, Texas Instruments og danske Memory Card Technology.

5 De førende selskaber America Online (www.aol.com) AOL er verdens største udbyder af internetservice, internetmærkevarer, internetteknologi og e-handelsservice. AOL opererer gennem to serviceenheder: America Online, som har mere end 19 mio. medlemmer, og CompuServe, som har 2 millioner medlemmer. Amazon.com (www.amazon.com) Amazon.com er verdens førende online detailhandel, som sælger bøger, musik, video samt en række gaveartikler over internettet. Selskabet omsatte i 3. kvartal 1999 for 356 mio. USD. Foruden amerikanske bogtitler tilbyder Amazon.com også engelske bogtitler gennem Amazon.co.uk og tyske bogtitler gennem Amazon.de. SAP (www.sap.com) Tyske SAP udvikler Enterprise Resource Planning-software (ERP-software), som anvendes i virksomheder til at styre en lang række aktiviteter: regnskab, finans, logistik, produktion, personaleadministration mv. Senest er produktprogrammet udvidet med software, som forbinder virksomheders ERP-softwaresystemer med internettet. Microsoft (www.microsoft.com) Microsoft laver PC-software som Windows, Office-pakken og Internet Explorer. Mircosoft udbyder desuden internetadgang og forskellige former for service. Med en markedsværdi på mia. DKK (mere end 4 gange værdien af det danske aktiemarked) er Microsoft verdens største børsnoterede selskab. Cisco Systems (www.cisco.com) Cisco Systems er verdens førende udbyder af netværksprodukter til blandt andet interne netværk og virksomheders forbindelser til internet. Ciscos produktprogram omfatter stort set alle hardwareprodukter, der er nødvendige til etablering af forbindelser mellem flere computere. I samspil med Ciscos IOS software forbindes virksomheders computere i lokale netværk (LAN) og videre til internettet. Nokia (www.nokia.com) Finske Nokia er verdens største udbyder af mobiltelefoner. Virksomheden er desuden blandt de førende producenter af teleudstyr, der er nødvendigt for mobil datakommunikation. Herudover tilbyder Nokia en række multimedieprodukter (bl.a. set-top-bokse til digital TV). Nokia er også en stor aktør på området for styresystemer til mobilkommunikation samt internetrelateret software. Dell (www.dell.com) Dell er verdens hurtigst voksende PC-producent. Dells succes skyldes deres direkte salgsmodel uden om omkostningstunge mellemled. Kunderne bestiller langt de fleste produkter via internettet, hvilket betyder, at Dells omkostninger pr. solgt enhed er langt lavere end konkurrenter som Compaq og IBMs. Intel (www.intel.com) Intel udbyder semiconductors og mikroprocessorer. Selskabets produktprogram dækker meget bredt: chip, computermoduler, netværk, kommunikationshardware og -software. Det vigtigste område er mikroprocessorer.

6 Risikoen ved IT-aktier Risiko måler vi ved udsving i afkastet. Og afkastet på aktier kan svinge meget fra år til år. I enkelte år kan det være negativt. Det gælder også IT-aktier. Her siger en tommelfingerregel, at IT-aktierne har dobbelt så store afkastudsving som aktier fra de øvrige sektorer. Det betyder, at investorer i de bedste år kan opleve afkast på over 100%, og i de værste år negative afkast op til 40%. Til gengæld for de store, kortsigtede afkastudsving (stor risiko) er afkastmulighederne væsentligt større på langt sigt i forhold til fx en placering i en global aktieinvestering på de traditionelle markeder. Det påvirker IT-aktier Renten og dollaren Kursen på IT-aktier er mere rentefølsom end kursen på traditionelle virksomheder. De høje priser på IT-aktier i dag afspejler store forventninger til den fremtidige indtjening. Og når renten stiger, vil værdien af den fremtidige indtjening falde. Modsat vil en stigende dollarkurs være gavnligt for kursudviklingen på grund af den store andel af amerikanske selskaber i afdelingen. Teknologiskift Selskaber inden for IT-området opererer på markeder med høj vækst og stor grad af produktinnovation. Nye teknologier kan hurtigt ændre en virksomheds udviklingsretning. Teknologiskift vil kunne påvirke den enkelte sektor og det enkelte selskabs kursudvikling i positiv eller negativ retning. Højt prisfastsat Teknologiaktier er dyrere end øvrige aktier på de globale markeder målt på hvad investorerne skal betale for en given virksomheds indtjening price/earning (P/E). De aktuelt høje priser afspejler meget positive forventninger til fremtiden. Dermed må en investering i ITaktier betragtes som mere risikabel end investering i mere traditionelle brancher. År 2000-problemet Udviklingen i IT-aktier kan på kort sigt blive påvirket af år 2000-problemet. Problemet er opstået, fordi programudviklere indtil starten af 1980 erne programmere- Afkast på IT-aktier % 50% 40% 30% 20% 10% 0% -10% -20% -30% IT-aktier Figuren viser de årlige afkast af IT-aktier siden 1988 sammenlignet med en investering på verdensmarkedet i perioden Figuren kan give dig et fingerpeg i retning af, hvilken risiko du løber ved denne type investering. Afkastudviklingen er ekskl. udbytte En global aktieinvestering Bedste/dårligste afkast i en 1-års periode: IT-aktier: 151,2/-36,9 Global aktieinvestering: 61,3/-37,0 Varedeklaration, IT-aktier 160% 140% 120% 100% 80% 60% 40% 20% 0% -20% -40% 1 år Bedste afkast p.a. 3 år Dårligste afkast p.a. Figuren viser afkastudsving på IT-aktier i perioder af 1 år, 3 år og 5 år, målt siden De kan fx se, at afkastet i den bedste 1-års-periode var 151%. I den dårligste 3-års-periode var afkastet -2,7% p.a., mens den bedste 5-års-periode gav et afkast på 43,9%. Det gennemsnitlige afkast siden 1988 er 23,9% p.a. de årstal ved blot at anvende de to sidste cifre i både computerens hukommelse og i de fleste programmer. I det nye årtusinde vil nogle computere derfor opfatte år 2000 som år 1900, mens andre slet ikke kan bearbejde informationer. Der er de seneste år anvendt meget store summer på at løse problemet. Industrilande som USA og lande i vesteuropa vurderes at være langt fremme i løsningen af problemet, mens det modsatte er tilfældet i mindre udviklede lande i fx Østeuropa. Da der ikke findes fortilfælde for år 2000-problemet, er det svært at forudsige, hvilke konsekvenser problemet kan give. Men viser der sig store problemer, vil det have negativ virkning på kursudviklingen for IT-aktier på kort sigt år 98 99

7 Hvem henvender afdelingen sig til? Jyske Invest IT Aktier henvender sig til investorer, der investerer langsigtet for til gengæld at opnå et højere afkast end aktieinvestering i mere traditionelle brancher. Investerer du i aktier, er Jyske Invest IT Aktier et oplagt supplement, der med fordel kan indgå i din investeringsstrategi med større eller mindre vægt. Det gælder for såvel pensionsopsparing som almindelig opsparing. Erhvervsvirksomheder kan også med fordel benytte afdelingen. Vi anbefaler en investeringshorisont på minimum fem år. Hold dig ajour Vil du vide mere om IT-branchen, så har vi samlet nogle nyttige internetkilder her, som løbende holder dig ajour med IT-udviklingen. det førende danske onlinemagasin med IT-nyheder. et anerkendt amerikansk magasin. nyheder fra Silicon Valley. førende onlinemagasin om alt der har med computere og teknologi at gøre. Jyske Invest gør det nemt at investere aktivt Køb af andele I introduktionsperioden, fra den 15. til 26. november 1999, udbydes investeringsbeviser i Jyske Invest IT Aktier i styk à 100 kr. til 103,50 kr. pr. stk. uden yderligere omkostninger. Betaling af investeringsbeviserne vil ske ved træk JFor på mange investorer er det ofte vanskeligt at investere din konto den 1. december direkte i IT-aktier. For det første fordi det kræver markedskendskab. Og for det andet fordi omkostningerne bliver meget store i forhold til afkastet, hvis risikospredningen skal være fornuftig. I Jyske Invest investerer du i fællesskab med andre investorer. Når mange små slår sig sammen til én stor, giver det en række stordriftsfordele i form af fx risikospredning og aktiv formuepleje. Jyske Invest samarbejder med Jyske Bank, men er 100% medlemsejet. Det er nemt Jyske Invests eksperter tager sig af alt i forbindelse med din investering: valg af aktier, omlægninger samt geninvestering af kursgevinster og udbytte. Via medlemsbladet Jyske Invest Nyt og vores hjemmeside bliver du orienteret om, hvordan din investering udvikler sig. Det er sikkert IT-sektoren er præget af en mangfoldighed af virksomheder og teknologier. Vi spreder investeringen på mange selskaber. Dermed er du godt beskyttet mod en uheldig udvikling i et enkelt selskab. Risikospredningen er særlig fordelagtig i IT-branchen med de store kortsigtede kursudsving, der kan opleves her. Jyske Invest er underlagt lov om investeringsforeninger og specialforeninger. Loven sikrer bl.a. risikospredning og forbyder investering for lånte penge. Såvel Finanstilsynet som de medlemsvalgte, uafhængige revisorer kontrollerer, at reglerne overholdes. På kan du fra begyndelsen af december følge udviklingen i Jyske Invest IT Aktier. Er du interesseret i kurser og generelle markedsnyheder anbefaler vi følgende: Det er en god forretning Da omkostningerne til administration deles af medlemmer i Danmark og udlandet, belaster det kun den enkelte investor meget lidt. Takket være den løbende formuepleje og den effektive administration opnår Jyske Invests medlemmer gode langsigtede afkastresultater på niveau med eller bedre end det sammenlignelige marked.

8 Fakta om Jyske Invest IT Aktier Tegningsperiode og tegningskurs I introduktionsperioden 15. november 26. november 1999 kan du købe investeringsbeviser i Jyske Invest IT Aktier til introduktionskursen 103,50 uden yderligere omkostninger. Derefter kan beviserne købes til dagskursen plus almindelige handelsomkostninger. Første handelsdag bliver den 29. november Udbud og fondskode Investeringsbeviserne udstedes i styk á 100 kroner. Der er intet maksimum for emissionens størrelse. Fondskoden er: DK Ønsker du at handle? Jyske Invest IT Aktier kan handles via alle pengeinstitutter i Danmark. Udfyld den vedlagte blanket og aflever den i dit pengeinstitut. Hvis du benytter dig af introduktionstilbuddet, skal beviserne betales den 1. december Det sker automatisk ved træk på din bankkonto. Beviserne registreres samtidig i dit værdipapirdepot. Kursinformation Fra den 2. december kan du følge kurserne på den nye afdeling i dagbladene i listen over noterede investeringsforeninger. Du finder også kurserne på Eller via vores automatiske kursmeddeler på telefon, Beskatning Afdelingen beskattes ikke selvstændigt. Udlodninger og kursavancer fra investeringsbeviserne beskattes hos det enkelte medlem. Den årlige udlodning består overvejende af udbytte og realiserede kursgevinster. Ved pensionsopsparing er den overvejende del af den årlige udlodning fritaget for realrenteafgift. Kun renter fra kontantkonti samt gevinster på finansielle instrumenter er afgiftspligtige. Kursavancer på investeringsbeviset er ligeledes fritaget for realrenteafgift. Der betales 5% i aktieskat af afkastet. Ved investering af frie midler beskattes udloddede udbytter som aktieindkomst, mens udloddede kursavancer fra visse aktier samt gevinster fra finansielle instrumenter beskattes som kapitalindkomst. Kursavancer ved salg af beviserne beskattes som kapitalindkomst ved ejertid under tre år og som aktieindkomst ved ejertid over tre år. Investorer, der overholder kroners reglen, er skattefri af kursavancer på beviserne. Prospekt og vedtægter Prospekt for Jyske Invest IT Aktier samt vedtægter for Jyske Invest får du ved at henvende dig til Jyske Invest, Vestergade 26, I, 8600 Silkeborg, tlf , fax Du kan også hente dem på

9 JJyske Invest IT Aktier Bestillingsformular Investeringsforeningen Jyske Invests idégrundlag er at gøre det nemt for alle at investere aktivt i aktier og obligationer. Jyske Invest er en 100% medlemsejet investeringsforening, der blev stiftet i Hele afkastet tilfalder medlemmerne, som desuden opnår fordele i form af porteføljepleje og risikospredning. Jyske Invest gruppen forvalter 13 mia. danske kroner for institutionelle og private investorer i Danmark og i udlandet. Med denne blanket kan De bestille investeringsbeviser i emissionsperioden 15. november november 1999 i den nye afdeling Jyske Invest IT Aktier til introduktionsprisen 103,50 kroner pr. styk. Jeg vil gerne købe styk investeringsbeviser i Jyske Invest IT Aktier, fondskode DK , til introduktionsprisen 103,50 kr. pr. styk uden yderligere omkostninger. Betaling Beløbet skal trækkes på konto Pengeinstitut: Reg.nr.: Kontonr.: (Betaling sker ved træk på Deres konto den 1. december 1999) Navn: CPR-nr.: Adresse: Postnr.: By: Depot Beviserne skal indlægges i depot Pengeinstitut: Reg.nr.: Depotnr.: Dato og sted Underskrift Blanketten afleveres i Deres pengeinstitut. Jyske Invest Vestergade 26, Silkeborg Tlf Fax Internet:

Guide til investering

Guide til investering Guide til investering Som investor i Nordea Invest kan du vælge den sammensætning af aktier og obligationer, der passer til din profil Risikospredning, gode afkastmuligheder og professionel investeringskompetence

Læs mere

Om investering og investeringsforeninger. v. Susanne Bolding markedskonsulent, Sydinvest

Om investering og investeringsforeninger. v. Susanne Bolding markedskonsulent, Sydinvest og investeringsforeninger v. Susanne Bolding markedskonsulent, Sydinvest Agenda Hvorfor skal jeg investere? Hvad er en investeringsforening? Hvad tilbyder investeringsforeninger? Hvordan kommer jeg godt

Læs mere

xxxxx Danske Invest Mix-afdelinger

xxxxx Danske Invest Mix-afdelinger Maj 2010 xxxxx Danske Invest Mix-afdelinger Fire gode alternativer til placering af overskudslikviditet eller værdipapirinvesteringer Henvender sig til aktie- og anpartsselskaber samt erhvervsdrivende

Læs mere

Jyske Invest Favorit Obligationer håndplukkede obligationer med vinderpotentiale. Udgået materiale

Jyske Invest Favorit Obligationer håndplukkede obligationer med vinderpotentiale. Udgået materiale Jyske Invest Favorit Obligationer håndplukkede obligationer med vinderpotentiale 2 Jyske Invest favorit obligationer De bedste af 200.000 obligationer i én portefølje Obligationer i porteføljen sikrer

Læs mere

Danske Invest og skatten. Juni 2010

Danske Invest og skatten. Juni 2010 10 Danske Invest og skatten Juni 2010 Investeringsforeningen Danske Invest Specialforeningen Danske Invest Strødamvej 46 2100 København Ø Telefon 33 33 71 71 E-mail: danskeinvest@danskeinvest.com www.danskeinvest.dk

Læs mere

Markedskommentar april: Stigende vækst- og inflationsforventninger i Europa!

Markedskommentar april: Stigende vækst- og inflationsforventninger i Europa! Nyhedsbrev Kbh. 5. maj. 2015 Markedskommentar april: Stigende vækst- og inflationsforventninger i Europa! Efter 14 mdr. med stigninger kunne vi i april notere mindre fald på 0,4 % - 0,6 %. Den øgede optimisme

Læs mere

Investeringsforeningen StockRate Invest. Ca. 50 globale kvalitetsaktier samlet i én investeringsforening. Investeringsforeningen

Investeringsforeningen StockRate Invest. Ca. 50 globale kvalitetsaktier samlet i én investeringsforening. Investeringsforeningen Investeringsforeningen StockRate Invest Ca. 50 globale kvalitetsaktier samlet i én investeringsforening Investeringsforeningen Investeringsforeningen StockRate Invest ca. 50 globale kvalitetsaktier samlet

Læs mere

Danske Invest og skatten. Forår 2009

Danske Invest og skatten. Forår 2009 09 Danske Invest og skatten Forår 2009 Investeringsforeningen Danske Invest Specialforeningen Danske Invest Strødamvej 46 2100 København Ø Telefon 33 33 71 71 E-mail: danskeinvest@danskeinvest.com www.danskeinvest.dk

Læs mere

Global 2007 Tegningsperiode: 11. september - 24. september 2002

Global 2007 Tegningsperiode: 11. september - 24. september 2002 Global 2007 Tegningsperiode: 11. september - 24. september 2002 PLUS PLUS - en sikker investering Verdens investeringsmarkeder har i den seneste tid været kendetegnet af ustabilitet. PLUS Invest er en

Læs mere

Danske Invest og skatten

Danske Invest og skatten Danske Invest og skatten Januar 2010 OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! Teksten på side 12 er ikke korrekt, da der forventes nye regler for beskatning af såkaldt blåstemplede obligationer. De nye regler forventes

Læs mere

NÅR DU INVESTERER SELV

NÅR DU INVESTERER SELV NÅR DU INVESTERER SELV Her kan du læse om de muligheder, du har i Lægernes Pensionsbank, og de overvejelser, du skal gøre dig, hvis du selv vil investere din opsparing. 115/04 14.05.2013 I Lægernes Pensionsbank

Læs mere

Guide til selvangivelsen. Sådan skal gevinst og tab af Danske Invest-beviser i 2010 behandles skattemæssigt

Guide til selvangivelsen. Sådan skal gevinst og tab af Danske Invest-beviser i 2010 behandles skattemæssigt Guide til selvangivelsen Sådan skal gevinst og tab af Danske Invest-beviser i 2010 behandles skattemæssigt 10 13 Indhold Indledning Udloddende obligationsbaserede afdelinger danske obligationer Dannebrog,

Læs mere

Danske Invest og skatten. Januar 2011

Danske Invest og skatten. Januar 2011 11 Danske Invest og skatten Januar 2011 Investeringsforeningen Danske Invest Specialforeningen Danske Invest Strødamvej 46 2100 København Ø Telefon 33 33 71 71 E-mail: danskeinvest@danskeinvest.com www.danskeinvest.dk

Læs mere

Indhold. Baggrund for børsnoteringen. Organisation. Målsætning. Investeringsstrategien. Risikofaktorer. Forventninger til fremtiden

Indhold. Baggrund for børsnoteringen. Organisation. Målsætning. Investeringsstrategien. Risikofaktorer. Forventninger til fremtiden Indhold Baggrund for børsnoteringen Organisation Målsætning Investeringsstrategien Risikofaktorer Forventninger til fremtiden Fordele ved Spar Nord FormueInvest A/S Aftaler, beskatning, udbyttepolitik,

Læs mere

B L A N D E D E A F D E L I N G E R

B L A N D E D E A F D E L I N G E R BLANDEDE AFDELINGER Om Sparinvest Sparinvest er en investeringsforening, der blev etableret i 1968. Vi har specialiseret os i langsigtede investeringsprodukter og tilbyder både private og professionelle

Læs mere

Markedskommentar maj: Rentechok og græske forhandlinger!

Markedskommentar maj: Rentechok og græske forhandlinger! Nyhedsbrev Kbh. 3. jun. 2015 Markedskommentar maj: Rentechok og græske forhandlinger! Maj blev en måned med udsving, men det samlede resultat blev begrænset til afkast på mellem -0,2 % og + 0,4 %. Fokus

Læs mere

flexinvest forvaltning

flexinvest forvaltning DANSkE FORVALTNING flexinvest forvaltning aktiv investeringspleje og MuligHed for Højere afkast Professionel investeringspleje for private investorer Når værdipapirer plejes dagligt, øges muligheden for,

Læs mere

Investeringsforeningen StockRate Invest. 50 af verdens stærkeste aktier samlet i en investeringsforening. Investeringsforeningen

Investeringsforeningen StockRate Invest. 50 af verdens stærkeste aktier samlet i en investeringsforening. Investeringsforeningen Investeringsforeningen StockRate Invest 50 af verdens stærkeste aktier samlet i en investeringsforening Investeringsforeningen Investeringsforeningen StockRate Invest 50 af verdens stærkeste aktier samlet

Læs mere

Markedskommentar september: 2 % mere i afkast om året!

Markedskommentar september: 2 % mere i afkast om året! Nyhedsbrev Kbh. 3.okt 2014 Markedskommentar september: 2 % mere i afkast om året! I september måned så vi en konsolidering på aktie- og obligationsmarkederne. Den svage europæiske økonomi og ECB kommende

Læs mere

Jyske Invest. Kort om udbytte

Jyske Invest. Kort om udbytte Jyske Invest Kort om udbytte 1 Hvad er udbytte, og hvorfor betaler en afdeling ikke altid udbytte? Her får du svar på nogle af de spørgsmål, som vi oftest støder på i forbindelse med udbyttebetaling. Hvad

Læs mere

Guide til selvangivelsen. Sådan skal gevinst og tab af Danske Invest-beviser i 2011 behandles skattemæssigt

Guide til selvangivelsen. Sådan skal gevinst og tab af Danske Invest-beviser i 2011 behandles skattemæssigt 11 Guide til selvangivelsen Sådan skal gevinst og tab af Danske Invest-beviser i 2011 behandles skattemæssigt 13 Investeringsforeningen Danske Invest og Specialforeningen Danske Invest Parallelvej 17 2800

Læs mere

Private Banking Portefølje. et nyt perspektiv på dine investeringer

Private Banking Portefølje. et nyt perspektiv på dine investeringer Private Banking Portefølje et nyt perspektiv på dine investeringer Det er ikke et spørgsmål om enten aktier eller obligationer. Den bedste portefølje er som regel en blanding. 2 2 Private Banking Portefølje

Læs mere

Guide til selvangivelsen. Sådan skal gevinst og tab af Danske Invest-beviser i 2009 behandles skattemæssigt

Guide til selvangivelsen. Sådan skal gevinst og tab af Danske Invest-beviser i 2009 behandles skattemæssigt 09 Guide til selvangivelsen Sådan skal gevinst og tab af Danske Invest-beviser i 2009 behandles skattemæssigt 17 Indhold Indledning Danske obligationsafdelinger Dannebrog, Fonde, Indeksobligationer, Korte

Læs mere

INVESTERINGSFORENINGEN PFA INVEST - Invester sammen med PFA

INVESTERINGSFORENINGEN PFA INVEST - Invester sammen med PFA INVESTERINGSFORENINGEN PFA INVEST - Invester sammen med PFA STYRK DIN OPSPARING MED INVESTERINGSFORENINGEN PFA INVEST PFA har stiftet Investeringsforeningen PFA Invest, som privatpersoner har mulighed

Læs mere

Aktieindekserede obligationer. Sikker investering i det nordiske opsving

Aktieindekserede obligationer. Sikker investering i det nordiske opsving Aktieindekserede obligationer Sikker investering i det nordiske opsving Norden et unikt vækstcenter I Danske Bank vurderer vi, at den positive udvikling i Norden vil fortsætte. Derfor tilbyder vi to forskellige

Læs mere

Danske Invest og skatten. Januar 2012

Danske Invest og skatten. Januar 2012 12 Danske Invest og skatten Januar 2012 Investeringsforeningen Danske Invest Specialforeningen Danske Invest Parallelvej 17 2800 Kgs. Lyngby Telefon 33 33 71 71 E-mail: danskeinvest@danskeinvest.com www.danskeinvest.dk

Læs mere

Markedsudviklingen i 2004 for investeringsforeninger og specialforeninger 1

Markedsudviklingen i 2004 for investeringsforeninger og specialforeninger 1 Markedsudviklingen i 2004 for investeringsforeninger og specialforeninger 1 Konklusioner: Foreningernes samlede formue er vokset med knap 208 mia. kr. i 2004, og udgjorde ultimo året i alt knap 571 mia.

Læs mere

Sparinvest Emerging Markets Corporate Value Bonds. En afdeling, der kombinerer value-investering med virksomhedsobligationer i de nye markeder

Sparinvest Emerging Markets Corporate Value Bonds. En afdeling, der kombinerer value-investering med virksomhedsobligationer i de nye markeder Sparinvest Emerging Markets Corporate Value Bonds En afdeling, der kombinerer value-investering med virksomhedsobligationer i de nye markeder Investeringsunivers for Sparinvest Emerging Markets Corporate

Læs mere

SAXOINVESTOR FULDAUTOMATISK PORTEFØLJEPLEJE

SAXOINVESTOR FULDAUTOMATISK PORTEFØLJEPLEJE SAXOINVESTOR FULDAUTOMATISK PORTEFØLJEPLEJE Test selv din risiko og vælg blandt flere porteføljer Vælg mellem aktive og passive investeringer Til både pension og frie midler SAXOINVESTOR SaxoInvestor er

Læs mere

Investeringsforeningen StockRate Invest. 50 af verdens stærkeste aktier samlet i en investeringsforening

Investeringsforeningen StockRate Invest. 50 af verdens stærkeste aktier samlet i en investeringsforening 50 af verdens stærkeste aktier samlet i en investeringsforening 50 af verdens stærkeste aktier samlet i ét bevis DET BEDSTE FRA HELE VERDEN der blev etableret i september 2010, er en aktiv forvaltet investeringsforening,

Læs mere

Råd om værdipapirhandel

Råd om værdipapirhandel Rådgivning Den rådgivning, du får i banken, tager altid udgangspunkt i din investeringsprofil. Profilen fastlægger du og din rådgiver ud fra dine oplysninger om blandt andet formålet med investeringen,

Læs mere

StockRate Asset Management. Din uafhængige formueforvalter

StockRate Asset Management. Din uafhængige formueforvalter StockRate Asset Management Din uafhængige formueforvalter StockRate Asset Management Din uafhængige formueforvalter StockRate Asset Management Din uafhængige formueforvalter kvalitet og sikkerhed StockRate

Læs mere

DanSKE InVESt og SKattEn JanUaR 2013 13 Knowledge at work

DanSKE InVESt og SKattEn JanUaR 2013 13 Knowledge at work 13 Danske Invest og skatten Januar 2013 Knowledge at work Investeringsforeningen Danske Invest Specialforeningen Danske Invest Parallelvej 17 2800 Kgs. Lyngby Telefon 33 33 71 71 E-mail: danskeinvest@danskeinvest.com

Læs mere

Markedskommentar oktober: Yo-yo aktiemarked!

Markedskommentar oktober: Yo-yo aktiemarked! Nyhedsbrev Kbh. 3.nov 2014 Markedskommentar oktober: Yo-yo aktiemarked! Oktober måned blev en meget urolig måned. En vækstforskrækkelse fra Tyskland og uro i verden i form af Ebola og Ukraine/Rusland krisen

Læs mere

Alm Brand Bank. Investeringsordning Pension

Alm Brand Bank. Investeringsordning Pension Alm Brand Bank Investeringsordning Pension Indhold I denne brochure kan du læse om alle fordelene ved Alm. Brand Investeringsordning 3 4 8 10 11 12 14 17 18 20 24 26 Alm. Brand Investeringsordning Fordele

Læs mere

Investering. Investpleje Pension. Investpleje Pension 1

Investering. Investpleje Pension. Investpleje Pension 1 Investering Investpleje Pension Investpleje Pension 1 Investpleje Pension For at tilbyde dig den bedste og mest enkle investering af dine pensionsmidler samarbejder Danske Andelskassers Bank A/S med Investeringsforeningen

Læs mere

Sådan skal gevinst og tab af Danske Invest-beviser i 2012 behandles skattemæssigt. Knowledge at work

Sådan skal gevinst og tab af Danske Invest-beviser i 2012 behandles skattemæssigt. Knowledge at work Guide til selvangivelsen 12 Sådan skal gevinst og tab af Danske Invest-beviser i 2012 behandles skattemæssigt Knowledge at work 2 DANSKE INVEST Investeringsforeningen Danske Invest og Specialforeningen

Læs mere

Guide til årsopgørelsen 2012

Guide til årsopgørelsen 2012 Guide til årsopgørelsen 2012 Sådan indberetter du din skat, når du ejer investeringsbeviser Indholdsfortegnelse Guide til skatteopgørelsen for 2012... side 3 Har du solgt beviser i 2012?... side 4 Brug

Læs mere

Guide til selvangivelsen

Guide til selvangivelsen 2008 Danske Invest Guide til selvangivelsen Sådan skal avance og tab af Danske Invest-beviser i 2008 behandles skattemæssigt 17 Indhold Indledning Danske obligationsafdelinger Dannebrog, Fonde, Indeksobligationer,

Læs mere

Styrk din opsparing. - PFA tilbyder nu investeringsforening til private

Styrk din opsparing. - PFA tilbyder nu investeringsforening til private Styrk din opsparing - PFA tilbyder nu investeringsforening til private Styrk din opsparing med PFA har stiftet, som privatpersoner har mulighed for at investere i. Bestyrelsen i består af direktør og tidligere

Læs mere

Jyske Invest. Globale Ejendomsaktier. Investér i ejendomme på verdens bedste adresser med udsigt til højt udbytte.

Jyske Invest. Globale Ejendomsaktier. Investér i ejendomme på verdens bedste adresser med udsigt til højt udbytte. Jyske Invest Globale Ejendomsaktier Investér i ejendomme på verdens bedste adresser med udsigt til højt udbytte Jyske Invest Globale Ejendomsaktier Jyske Invest Globale Ejendomsaktier Den nemme vej til

Læs mere

Markedskommentar august: Black August vækstnedgang i Kina giver aktienedtur

Markedskommentar august: Black August vækstnedgang i Kina giver aktienedtur Nyhedsbrev Kbh. 3. sep. 2015 Markedskommentar august: Black August vækstnedgang i Kina giver aktienedtur Uro i Kina sætte sine blodrøde spor i aktiemarkederne i august måned. Vi oplevede de største aktiefald

Læs mere

INVESTERINGSFORENINGER OG SKAT

INVESTERINGSFORENINGER OG SKAT INVESTERINGSFORENINGER GENERELT Investering i investeringsforeninger opdeles skattemæssigt i 3 forskellige overordnede typer: Kontoførende foreninger, der skattemæssigt anses som transparente enheder,

Læs mere

SKATTEGUIDE FOR PRIVATPERSONER OG SELSKABER VED INVESTERING I INVESTERINGSFORENINGER

SKATTEGUIDE FOR PRIVATPERSONER OG SELSKABER VED INVESTERING I INVESTERINGSFORENINGER SKATTEGUIDE FOR PRIVATPERSONER OG SELSKABER VED INVESTERING I INVESTERINGSFORENINGER Indhold Skatteguide for privatpersoner, selskaber og lignende ved investering i investeringsforeninger...1 Indhold...1

Læs mere

INVESTERINGSFORENINGER GENERELT. Investering i investeringsforeninger opdeles skattemæssigt i 3 forskellige overordnede typer:

INVESTERINGSFORENINGER GENERELT. Investering i investeringsforeninger opdeles skattemæssigt i 3 forskellige overordnede typer: INVESTERINGSFORENINGER GENERELT Investering i investeringsforeninger opdeles skattemæssigt i 3 forskellige overordnede typer: Kontoførende foreninger, der skattemæssigt anses som transparente enheder,

Læs mere

Investering. Investpleje Pension. Investpleje Pension 1

Investering. Investpleje Pension. Investpleje Pension 1 Investering Investpleje Pension Investpleje Pension 1 Investpleje Pension For at tilbyde dig den bedste og mest enkle investering af dine pensionsmidler samarbejder Danske Andelskassers Bank A/S med Investeringsforeningen

Læs mere

Investeringsforeningen Investin, afdeling Demetra

Investeringsforeningen Investin, afdeling Demetra Investeringsforeningen Investin, afdeling Demetra Vejledning til køb af et investeringsbevis: Køb via din netbank eller bankrådgiver Investeringsforeningen Investin, afdeling Demetra (Investin Demetra)

Læs mere

KK STOXX 2015 - KØB NU OG SÆLG PÅ TOPPEN EN AKTIERELATERET OBLIGATION

KK STOXX 2015 - KØB NU OG SÆLG PÅ TOPPEN EN AKTIERELATERET OBLIGATION KK STOXX 2015 - KØB NU OG SÆLG PÅ TOPPEN EN AKTIERELATERET OBLIGATION ALM. BRAND BANK KK STOXX 2015 er en obligation, hvor afkastet er afhængigt af kursudviklingen på aktierne i 50 af de største virksomheder

Læs mere

Markedskommentar marts: Den perfekte storm!

Markedskommentar marts: Den perfekte storm! Nyhedsbrev Kbh. 7. apr. 2015 Markedskommentar marts: Den perfekte storm! Marts blev også en god måned med afkast på 1,0 % - 1,8 % i vores afdelinger. Afkastene er et resultat af stigende aktiekurser og

Læs mere

Ledelsesberetning for 1. halvår 2008

Ledelsesberetning for 1. halvår 2008 Ledelsesberetning for 1. halvår 2008 Bestyrelsen for Investeringsforeningen Nielsen Global Value har på et bestyrelsesmøde i dag behandlet og godkendt regnskabet for 1. halvår 2008, hvilket herved fremlægges.

Læs mere

PFA INVEST NYHEDSBREV - OKTOBER 2014

PFA INVEST NYHEDSBREV - OKTOBER 2014 PFA INVEST NYHEDSBREV - OKTOBER 2014 MARKEDSKOMMENTAR OKTOBER 2014 Fortsat udsigt til økonomisk opsving i USA Europa mere tvivlsomt PFA har en forventning om, at det økonomiske opsving i USA vil fortsætte

Læs mere

Markedskommentar juni: Græsk krise tager fokus!

Markedskommentar juni: Græsk krise tager fokus! Nyhedsbrev Kbh. 3. jul. 2015 Markedskommentar juni: Græsk krise tager fokus! Juni blev en måned, hvor den græske krise tog al fokus fra et Europa på vej mod opsving. Usikkerheden gav aktiekursfald. Der

Læs mere

Markedskommentar juli: Græsk aftale og råvarer fald

Markedskommentar juli: Græsk aftale og råvarer fald Nyhedsbrev Kbh. 3. aug. 2015 Markedskommentar juli: Græsk aftale og råvarer fald I Juli måned fik den græske regering endelig indgået en aftale med Trojkaen (IMF, ECB og EU). Den økonomiske afmatning i

Læs mere

Jyske bank marts 2008. JB Dollars 2010. En investering, der følger med dollaren op

Jyske bank marts 2008. JB Dollars 2010. En investering, der følger med dollaren op Jyske bank marts 2008 JB Dollars 2010 En investering, der følger med dollaren op Omslag_jyske_dollars_ny.indd 1-2 04-03-2008 11:22:07 Investering i en dollarstyrkelse Vil du gerne tjene penge på en dollarstyrkelse?...

Læs mere

Notat om Vexa Pantebrevsinvest A/S

Notat om Vexa Pantebrevsinvest A/S November 2007 Notat om Vexa Pantebrevsinvest A/S Investeringsprodukt Ved køb af aktier i Vexa Pantebrevsinvest investerer De indirekte i fast ejendom i Danmark, primært i parcelhuse på Sjælland. Investering

Læs mere

Skattebrochure 2013. Information vedrørende beskatning af investeringer i SKAGEN Fondene. Kunsten at anvende sund fornuft

Skattebrochure 2013. Information vedrørende beskatning af investeringer i SKAGEN Fondene. Kunsten at anvende sund fornuft Skattebrochure 2013 Information vedrørende beskatning af investeringer i SKAGEN Fondene Kunsten at anvende sund fornuft 2013 Beskatning af afkast og udbytte Denne brochure beskriver reglerne for afkast

Læs mere

Jyske Markets oktober 2009 JB Valuta Trio 2011. norske kroner svenske kroner britiske pund

Jyske Markets oktober 2009 JB Valuta Trio 2011. norske kroner svenske kroner britiske pund Jyske Markets oktober 2009 JB Valuta Trio 2011 norske kroner svenske kroner britiske pund Valutainvestering over to år i tre europæiske valutaer Med den strukturerede obligation JB Valuta Trio 2011 kan

Læs mere

SKAGEN Focus Jagten på exceptionelle investeringer

SKAGEN Focus Jagten på exceptionelle investeringer Ny aktiefond Vær med fra start Krøyers hund, Rap, 1898. P.S. Krøyer. Tilhører Skagens Museum (manipuleret/beskåret). SKAGEN Focus Jagten på exceptionelle investeringer Kunsten at anvende sund fornuft Essensen

Læs mere

Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Investeringsforeningen Sparinvest

Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Investeringsforeningen Sparinvest Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Investeringsforeningen Sparinvest Der afholdes ordinær generalforsamling i Investeringsforeningen Sparinvest med tilhørende afdelinger. Enhver investor i foreningen

Læs mere

Investeringsforeningen Fionia Invest Aktier. Halvårsrapport 2008

Investeringsforeningen Fionia Invest Aktier. Halvårsrapport 2008 Investeringsforeningen Fionia Invest Aktier Halvårsrapport 2008 Indholdsfortegnelse Ledelsesberetning... 3 Anvendt regnskabspraksis... 5 Resultatopgørelse... 6 Balance... 6 Hoved- og nøgletal... 6 2 Investeringsforeningen

Læs mere

Hedgeforeningen Sydinvest, afdeling Virksomhedslån

Hedgeforeningen Sydinvest, afdeling Virksomhedslån Hedgeforeningen Sydinvest, afdeling Virksomhedslån Ny attraktiv investeringsmulighed for danske investorer Hedgeforeningen Sydinvest kan som den første i Danmark tilbyde sine medlemmer adgang til markedet

Læs mere

Skattebrochure 2014. Kunsten at anvende sund fornuft. Information vedrørende beskatning af investeringer i SKAGEN Fondene

Skattebrochure 2014. Kunsten at anvende sund fornuft. Information vedrørende beskatning af investeringer i SKAGEN Fondene Juledag. 1990. Af Michael Ancher. Billedet tilhører Skagens Museum. Billedet er blevet manipuleret. Skattebrochure 2014 Information vedrørende beskatning af investeringer i SKAGEN Fondene Kunsten at anvende

Læs mere

Value Bonds 2018 Udbyttebetalende

Value Bonds 2018 Udbyttebetalende Value Bonds 2018 Udbyttebetalende - En afdeling med aftagende risiko indtil 2018 Januar 2015 Valuevejen.dk Value Bonds 2 Ι Sparinvest Rating og sikkerhed med eksempler på virksomhed og land Investment

Læs mere

Sæt dine passiver i aktivering

Sæt dine passiver i aktivering FORMUEPLEJE Sæt dine passiver i aktivering Får du nok ud af din formue? Nykredit tilbyder nu formuepleje, hvor du også kan investere midler fra virksomhedsordningen. Nu har du mulighed for at investere

Læs mere

Guide til lagerbeskatning - februar 2008

Guide til lagerbeskatning - februar 2008 Guide til lagerbeskatning - februar 2008 Siden foråret 2005 har investeringsforeningerne haft mulighed for at udstede såkaldte lagerbeskattede investeringsbeviser. Hvis du har investeret frie midler i

Læs mere

PORTEFØLJEPLEJE. Lad eksperterne klare dine investeringer for dig. HAR DU TID OG LYST TIL INVESTERING? 2 HVORDAN? 2 DU KAN SAGTENS FØLGE MED 3

PORTEFØLJEPLEJE. Lad eksperterne klare dine investeringer for dig. HAR DU TID OG LYST TIL INVESTERING? 2 HVORDAN? 2 DU KAN SAGTENS FØLGE MED 3 PORTEFØLJEPLEJE Lad eksperterne klare dine investeringer for dig. 114/9 3.04.2014 Har du tid og lyst til investering? Porteføljepleje giver dig flere fordele: Det kræver tid og indsigt i værdipapirmarkederne

Læs mere

LÆGERNES PENSIONSBANKS BASISINFORMATION OM VÆRDIPAPIRER - IKKE KOMPLEKSE PRODUKTER

LÆGERNES PENSIONSBANKS BASISINFORMATION OM VÆRDIPAPIRER - IKKE KOMPLEKSE PRODUKTER LÆGERNES PENSIONSBANKS BASISINFORMATION OM VÆRDIPAPIRER - IKKE KOMPLEKSE PRODUKTER Indledning Lægernes Pensionsbank tilbyder handel med alle børsnoterede danske aktier, investeringsbeviser og obligationer

Læs mere

Derfor skal du investere

Derfor skal du investere Derfor skal du investere Investering er ofte lig med store kursudsving og mange bekymringer. Er det ikke bedre blot at spare op og undgå risiko? Nej, for hvis du ikke investerer, mister du penge hver dag,

Læs mere

Markedskommentar januar: ECBs pengeregn giver kursløft!

Markedskommentar januar: ECBs pengeregn giver kursløft! Nyhedsbrev Kbh. 3. feb. 2015 Markedskommentar januar: ECBs pengeregn giver kursløft! Året er startet med store kursstigninger på 2,1-4,1 % pga. stærke europæiske aktier, en svækket euro og lavere renter.

Læs mere

ABCD. Skagen AS. Beskatning af investeringsbeviser. Investeringsselskaber Personer. Selskaber. Opgørelsesprincip

ABCD. Skagen AS. Beskatning af investeringsbeviser. Investeringsselskaber Personer. Selskaber. Opgørelsesprincip Skagen AS Beskatning af investeringsbeviser Dette notat beskriver de skattemæssige konsekvenser af salg og udlodning for fuldt skattepligtige danske investorer, der investerer i investeringsselskaber (aktieavancebeskatningslovens

Læs mere

Mini-guide: Sådan skal du investere i 2013

Mini-guide: Sådan skal du investere i 2013 Mini-guide: Sådan skal du investere i 2013 På den lange bane kan det give et større afkast at sætte opsparingen i aktier end at lade den stå uberørt i banken. Vi giver dig her en hjælpende hånd til, hvordan

Læs mere

RETNINGSLINIER. for investering og administration af puljer. Gældende fra 1. december 2014

RETNINGSLINIER. for investering og administration af puljer. Gældende fra 1. december 2014 RETNINGSLINIER for investering og administration af puljer Gældende fra 1. december 2014 Generelt Følgende opsparingsformer kan tilsluttes én eller flere af de puljer, som pengeinstituttet tilbyder: -

Læs mere

Nykredit Privat Portefølje individuel rådgivning og formuepleje

Nykredit Privat Portefølje individuel rådgivning og formuepleje Nykredit Privat Portefølje individuel rådgivning og formuepleje Nykredit Privat Portefølje Invester i din fremtid Hvilke forventninger har du til fremtiden? Ved du, om de er realistiske, sådan som din

Læs mere

Anbefalinger om aktieinvesteringer

Anbefalinger om aktieinvesteringer Tom Engsted ( ) Anbefalinger 8 september, 2011 1 / 31 Anbefalinger om aktieinvesteringer Tom Engsted Møde i Dansk Aktionærforening: "Skal man investere selv eller via investeringsforeninger?" 8 september,

Læs mere

INVESTERINGSBREV FEBRUAR 2012

INVESTERINGSBREV FEBRUAR 2012 INVESTERINGSBREV FEBRUAR 2012 SCHMIEGELOW Investeringsrådgivning er 100 % uvildig og varetager alene kundens interesser. Vi modtager ikke honorar, kick-back eller lignende fra formueforvaltere eller andre.

Læs mere

O P L Y S N I N G E R O M H A N D E L M E D V Æ R D I P A P I R E R Gælder fra marts 2012

O P L Y S N I N G E R O M H A N D E L M E D V Æ R D I P A P I R E R Gælder fra marts 2012 O P L Y S N I N G E R O M H A N D E L M E D V Æ R D I P A P I R E R Gælder fra marts 2012 I det følgende kan du læse om, hvad du bør være opmærksom på, når du investerer, og hvilke overvejelser du bør

Læs mere

RETNINGSLINIER. for investering og administration af pensionspuljer. Gældende fra 1. januar 2011

RETNINGSLINIER. for investering og administration af pensionspuljer. Gældende fra 1. januar 2011 RETNINGSLINIER for investering og administration af pensionspuljer Gældende fra 1. januar 2011 Generelt Følgende opsparingsformer kan tilsluttes én eller flere af de puljer, som pengeinstituttet tilbyder:

Læs mere

Fusionsredegørelse 27. marts 2014

Fusionsredegørelse 27. marts 2014 Fusionsredegørelse 27. marts 2014 for fusion mellem Investeringsforeningen Absalon Invest, Afdeling PensionPlanner 7 og Investeringsforeningen Absalon Invest, Afdeling PensionPlanner 4 Bestyrelsen i Investeringsforeningen

Læs mere

Globale Aktier (USD/EUR)

Globale Aktier (USD/EUR) Globale Aktier (USD/EUR) 2019 GARANTI INVEST» for en sikkerheds skyld Kurs 110 Investering med begrænset risiko Omkostninger Al investering er forbundet med risiko. Det har de Kurs 140 seneste års kraftige

Læs mere

Athena IT-Group A/S - Fondskode DK0060084374 København, den 18. maj 2007. First North Meddelelse nr. 01-2007. Prospektmeddelelse

Athena IT-Group A/S - Fondskode DK0060084374 København, den 18. maj 2007. First North Meddelelse nr. 01-2007. Prospektmeddelelse Athena IT-Group A/S - Fondskode DK0060084374 København, den 18. maj 2007 First North Meddelelse nr. 01-2007 Prospektmeddelelse I forbindelse med at Athena IT-Group A/S (herefter Athena eller Selskabet

Læs mere

Markedskommentar februar: Hjælpepakke, nøgletal og billige energi øger optimismen!

Markedskommentar februar: Hjælpepakke, nøgletal og billige energi øger optimismen! Nyhedsbrev Kbh. 3. mar. 2015 Markedskommentar februar: Hjælpepakke, nøgletal og billige energi øger optimismen! Julen varer lige til påske! Der er vist noget om snakken i år. Festen fra januar måned er

Læs mere

Ledelsesberetning for 1. halvår 2009

Ledelsesberetning for 1. halvår 2009 Ledelsesberetning for 1. halvår 2009 Bestyrelsen for Investeringsforeningen Nielsen Global Value har på et bestyrelsesmøde i dag behandlet og godkendt regnskabet for 1. halvår 2009, hvilket herved fremlægges.

Læs mere

PLUSINVEST Nyhedsbrev 1/2005

PLUSINVEST Nyhedsbrev 1/2005 Opdateret 13. april 2005 PLUSINVEST PLUS Global 2007 PLUS Basisrente 2008 PLUS Extrarente 2008 PLUS 5 Index Basis 2008 PLUS 5 Index Super 2008 PLUS 5 Index Rente 2009 PLUS 5 Index Super 2009 PLUS 5 Index

Læs mere

Side 1 af 11 Har du aktier eller investeringsforeningsbeviser? Sprog Dansk Dato for 18 aug 2011 08:09 offentliggørelse Resumé Her kan du læse om reglerne for, hvordan du skal opgøre og oplyse din gevinst

Læs mere

PULJEAFKAST FOR 2014 UDVIKLINGEN I 2014 2 UDDYBENDE KOMMENTARER TIL DE ENKELTE PULJER 3 BESKATNING AF PENSIONSAFKAST 4

PULJEAFKAST FOR 2014 UDVIKLINGEN I 2014 2 UDDYBENDE KOMMENTARER TIL DE ENKELTE PULJER 3 BESKATNING AF PENSIONSAFKAST 4 PULJEAFKAST FOR 2014 23.01.2015 Udviklingen i 2014 2014 blev et år med positive afkast på både aktier og obligationer. Globale aktier gav et afkast målt i danske kroner på 18,4 pct. anført af stigninger

Læs mere

Overblik over afkast, omkostninger og risiko

Overblik over afkast, omkostninger og risiko Kategori: Aktier Danmark Overblik over afkast, omkostninger og risiko Date 31.05.2014 Navn 1Investeringsforeninger Realisationsbeskattet BIL Nordic Invest Danske Small Cap aktier Aktiv 52,94 21,40 24,63

Læs mere

SKAGEN m² investerer i globale ejendomsselskaber - vil du være med?

SKAGEN m² investerer i globale ejendomsselskaber - vil du være med? SKAGEN m² investerer i globale ejendomsselskaber - vil du være med? Tag del i det globale ejendomsmarked Med udgangspunkt i SKAGENs investeringsfilosofi ser vi muligheder for attraktive langsigtede investeringer

Læs mere

Investering i Andelskassen

Investering i Andelskassen Investering Investering i Andelskassen Investeringsrådgivning 1 Investeringsrådgivning Funktionerne på fondsområdet er samlet ét sted Andelskassen har samlet alle funktioner, der er relateret til fondsområdet,

Læs mere

Bornholms Regionskommune

Bornholms Regionskommune Return on Knowledge Bornholms Regionskommune Danske Capital - porteføljeforvaltning Tirsdag d. 26.08.2014 Afkast siden 2008 2 Status for porteføljen i år Status pr. 31.07.2014 Afkast 3,16% 4.745.572 kr.

Læs mere

UDVIDET INVESTERING I NETBANK

UDVIDET INVESTERING I NETBANK UDVIDET INVESTERING I NETBANK Udvidet investering i netbank er en integreret del af Danske Netbank og giver dig et bedre overblik over dine værdipapirhandler, depoter og afkast. Du kan også bruge Udvidet

Læs mere

Markedskommentar juni: Centralbankerne dikterer stadig markedets udvikling

Markedskommentar juni: Centralbankerne dikterer stadig markedets udvikling Nyhedsbrev Kbh. 4. juli 2014 Markedskommentar juni: Centralbankerne dikterer stadig markedets udvikling Juni måned blev igen en god måned for både aktier og obligationer med afkast på 0,4 % - 0,8 % i vores

Læs mere

USA 2015 Tyskland 2015 Danmark 2015. tre Aktieinvesteringer med bund

USA 2015 Tyskland 2015 Danmark 2015. tre Aktieinvesteringer med bund USA 2015 Tyskland 2015 Danmark 2015 tre Aktieinvesteringer med bund Denne brochure er en del af markedsføringen af USA 2015, Tyskland 2015 og Danmark 2015 og er ikke en fuldstændig gengivelse af prospekterne,

Læs mere

Tegningsprospekt for. IR Favoritter A/S ISIN DK0060642569

Tegningsprospekt for. IR Favoritter A/S ISIN DK0060642569 Tegningsprospekt for IR Favoritter A/S ISIN DK0060642569 c/o InvesteringsRådgivning A/S Østergade 27 b 1. tv, Postboks 100, 7400 Herning CVR-nr. 36017147 April 2015 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Formål... 3 2.

Læs mere

Bestyrelsesarbejde og værdiskabelse

Bestyrelsesarbejde og værdiskabelse Bestyrelsesarbejde og værdiskabelse Jeppe Christiansen Adm. direktør 10. oktober 2014 Maj Invest Vores forretningsmodel er global Get the big picture right Økonomiske fundamentals vinder Langsigtede investeringer

Læs mere

Diamanter er en god alternativ investering

Diamanter er en god alternativ investering MANDAG 5. JANUAR NR. 2 / 2015 Får du nok ud af din formue? landbobanken.dk/privatebanking 70 200 615 - pb@landbobanken.dk Diamanter er en god alternativ investering Efterspørgslen stiger på de små smukke

Læs mere

Jyske Invest ikke som de fleste

Jyske Invest ikke som de fleste Jyske Invest ikke som de fleste 2 jyske invest Jyske Invest ikke som de fleste Jyske Invest er ikke som de fleste i investeringsbranchen. Vi går gerne vores egne veje for at optimere investorernes afkast.

Læs mere

DAF trekant investormøde den 21. marts 2013

DAF trekant investormøde den 21. marts 2013 DAF trekant investormøde den 21. marts 2013 Introduktion til Jesper Lund Din strategi som investor Markedspsykologi Investeringsstrategi Sådan investerer jeg Eksempel på analyse og beslutning Spørgsmål

Læs mere

Statens strategi for overgang til IPv6

Statens strategi for overgang til IPv6 Notat Statens strategi for overgang til IPv6 Overgangen til en ny version af internetprotokollen skal koordineres såvel internationalt som nationalt. For at sikre en smidig overgang har OECD og EU anbefalet,

Læs mere

JB Financial Airbag II 2010

JB Financial Airbag II 2010 Jyske Markets januar 2008 JB Financial Airbag II 2010 investering i billige bankaktier De økonomiske aspekter er vendt og drejet... Jyske Markets 25.01.2008 Investering i billige bankaktier Vil du være

Læs mere

TEGNINGSPROSPEKT FOR. afdelingerne Pensionspleje - Dæmpet, Pensionspleje - Stabil, Pensionspleje - Balanceret og Pensionspleje - Vækst

TEGNINGSPROSPEKT FOR. afdelingerne Pensionspleje - Dæmpet, Pensionspleje - Stabil, Pensionspleje - Balanceret og Pensionspleje - Vækst TEGNINGSPROSPEKT TEGNINGSPROSPEKT FOR afdelingerne Pensionspleje - Dæmpet, Pensionspleje - Stabil, Pensionspleje - Balanceret og Pensionspleje - Vækst Investeringsforeningen Jyske Invest Ansvar for prospekt

Læs mere