Valgfag for alle elever på Søndermarken

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Valgfag for alle elever på Søndermarken"

Transkript

1 VALGFAG 2013 / 2014

2 Så er det nu! Valgfag for alle elever på Søndermarken I dette skoleår vil vi tilbyde en valgfagsordning for alle Jer elever på tværs af årgange. Det betyder: Fordybelse og dygtiggørelse i et emne/fagområde. Samvær og læring med elever fra andre årgange. Leg og læring Udfordringer Mulighed for at bruge kroppen Pigefag og drengefag!! Og meget mere. Se beskrivelserne på de efterfølgende sider. Elever, I får: 2 ugentlige timer til valgfag. Tre valgfagsperioder i løbet af året på ca. 10 uger. Tre valgfagsblokke, hvor man skal deltage i hver blok i løbet af året. I hver blok kan man vælge mellem forskellige fag. Prioritering af fag i hver blok. (Vi tilstræber, at hver elev får mindst en første prioritet opfyldt) Mulighed for fremvisning og udstilling i løbet af året. Vi glæder os til at afprøve valgfagsordningen på Søndermarken. Vi ved også, at der kan komme justeringer i løbet af året, fordi vi bliver klogere og kan gøre det bedre. Det kan være ændringer - i forhold til fag og emner, datoer, tidspunkter på et hold eller andet, men I vil alle blive grundigt orienteret om dette. Vi prøver os frem.

3 Valg af blokke og fag foregår således: Torsdag den 29/8 kl præsenteres alle valgfag. Når vi er færdige går eleverne i kontaktgrupper eller stamhold, hvor lærere vil vejlede Jer og svare på mulige spørgsmål. Her får I udleveret en folder, valgsedler og nærmere besked om, hvordan I vælger. Valgsedlerne afleveres fredag morgen i en kasse på biblioteket. Mandag i næste uge laves valgholdene. Tirsdag den 3/9 offentliggøres holdene på opslagstavlen. Valgfagsperiode 1 begynder torsdag den 5/9. De tre valgfagsblokke har fået følgende overskrifter: Blok 1: BRUG DIG Blok 2: SKAB DIG Blok 3: VIS DIG Nu har du mulighed for at træffe valg i undervisningen. Desværre er det ikke sikkert, du kan få netop det fag, du brænder allermest for, men vi tilstræber, du får mindst en første prioritet. Valgfag betyder heller ikke, at du frit kan vælge, hvad du vil lave på alle holdene. Når du har truffet et valg, er der nogle forventninger til dig på holdet, som det er vigtigt, at du gør dit bedste for at leve op til. Derfor skal du tænke dig godt om, før du træffer dit valg. Vælg ikke efter, hvem du gerne vil være samme med, men vælg det fag i hver blok, som du gerne vil fordybe dig i. Brug dig, Skab dig eller Vis dig

4 BLOK 1 Brug dig Søndermarkens Experimentarium: Sport og spinat krop eller kylling (Alle 3 perioder) Hvordan står det til med din krop? Hvilke muskler er du vant til at bruge? Og hvilke har du næsten glemt? Vælger du en kost, der passer til din fysiske aktivitet? Disse og mange andre spørgsmål får du svar på i Søndermarkens Experimentarium Sport og spinat krop eller kylling? Du vil gennem fysisk aktivitet, forsøg og eksperimenter i biologilokalet, dissekering af dyr mm. få en dybere indsigt i dig selv og dine vaner og uvaner, hvis du da har nogen. Der vil simpelthen være aktiviteter, hvor du rent fysisk måler på dig selv og sætter dig selv på prøve. Du tester muskler, kondital, madvaner, fysiske øvelser eller måler dit blodtryk og din puls. Idræt på tværs: (Alle 3 perioder) Idræt på tværs er et tilbud til dig, der godt kan lide at prøve dig selv af i forskellige idrætsgrene. Der vil være fokus på idræt uden bold. Aktiviteterne vil foregå både indendørs og udendørs, og du skal være frisk på at være ude i alt slags vejr. Kroppen er i centrum på mange forskellige måder, og du skal have interesse i at udvikle dig og udfordre sig selv inden for en bred vifte af idrætsaktiviteter og være indstillet på at have det sjovt og samtidig arbejde seriøst med sig selv og holdet. Af mulige aktiviteter kan nævnes fitness, geocatching, parkour, udeliv mm. Søndermarkens adventure race (Udbydes i 3 periode): Hvis du er klar til at udfordre dig selv og andre, er Søndermarkens adventure race noget for dig. Ved at kombinere flere fysiske aktiviteter, skal vi i fællesskab lave et adventure race. Du vil i adventure aktiviteterne blive udfordret på mange forskellige planer, både kropsligt, psykisk og på det sociale plan. Du vil komme til at sætte mål for dig selv, og hvad du mener, du kan opnå. Fysisk træning og udholdenhed er vigtig i de fleste adventure aktiviteter for at opnå et godt resultat, og forløbet vil inspirere jer til træning på en motiverende måde. Aktiviteterne foregår udendørs. Udholdenhed og samarbejde er vigtige faktorer i adventure aktiviteter. Eksempler på disse kan være orienteringsløb, bike n run, teambuilding, skydning, rulleskøjteløb og fysisk træning styrke og udholdenhed.

5 Udeliv (udbydes i 1. og 3. periode) I efteråret og i foråret vil udeliv være på programmet. Udeliv kan bestå af mange forskellige aktiviteter, bl.a. mad på bål, forskellige aktiviteter i skoven, golf, orienteringsløb, mountainbike, undervisning om dyrene i den danske natur, besøge et landbrug og meget mere.. Tre gange bold: (Alle 3 perioder) Brænder du for boldspil, og kan du lide at bevæge dig sammen med andre, er tilbuddet 3 x bold noget for dig. Her kan alle være med uanset niveau. Vi sætter fokus på 3 boldspil i perioden. Vi arbejder bl.a. med intervalspil, teknisk træning og holdsamarbejde, hvor det gælder om at kunne yde mest på og for holdet. De 3 boldspil er i hver periode er: håndbold teenvolley udendørs fodbold Kemifabrikken (2. og 3. periode) Vi vil lave reklamekampagner og salgsfremstød til vores egne produkter. Vi vil lave sæbe, cremer, shampoo og meget mere. Kort sagt, vi laver vores egen lille fabrik. Så forbered dig: I dette valgfag skal du indgå i et samarbejde, hvor I sammen producerer og fabrikerer ikke blot til eget brug. Fotografiet som historiefortælling (3. periode) Der er vel gemt en fotograf i os alle. Vi er omgivet af billeder og tager selv mange hver dag. Her har du chancen for at bruge dit kamera mere kreativt. Vi vil lære lidt om fotografi og meget om motiver og billedet som historiefortæller. Vi arbejder naturligvis digitalt - og skal også lære digital billedbehandling. Så bliv fotomodel/fotograf/linselus for en periode. Edison Bliv opfinder (1. periode) Desværre er det kun for 7. klasse og max 30 elever. Sorry!!!! I skarp konkurrence med andre 7. klasser i Vejle kommune (når vi har vundet her )og resten af Danmark. Du skal være med til at få de gode ideer og udvikle dem. Det hele ender med en stor præsentation inde i Vejle, hvor konkurrencen afgøres. Så er du til kreativitet og teknik, så skal du da deltage. Man skal ikke være nogen Einstein - bare nysgerrig. Det er lærere fra 7. klasserne der underviser

6 BLOK 2 - Skab dig Med mormor i køkkenet: Elsker du de gammeldaws retter som f.eks. boller i karry, stegt flæsk og persillesauce? Kunne du tænke dig at prøve at sylte rødbeder? Og koge klejner? Kunne du tænke dig at vide noget om traditionerne i forbindelse med måltider og højtider? Kunne du tænke dig at arbejde med de gode råvarer? Kunne du tænke dig at lære at lave mad sådan rigtigt! Ja, så skal du med mormor i køkkenet.. I mormors køkken skal du forberede dig på, at der skal smages på maden, høres om kalorier og proteiner, ryddes op og gøres rent efter madlavningen. Liv i kreahulen Er stedet for dig, der f.eks: - Vil have symaskinekørekortet i brug og lære at sy alt fra tøj til dinosaurer. - Vil skabe din egen stil og sætte spræl på dit gamle tøj - Synes det kunne være fedt at lære at hækle, men ikke er så meget for grydelapper - Vil lære at strikke - Vil flippe ud med vilde batikmønstre - Vil lave flotte smykker af naturmaterialer, keramik, garnrester, læder Eventyrlige billeder Gode billeder fortæller os noget De fortæller en handling, en stemning, et budskab, en drøm. Skab eventyrlige billeder og bliv bedre til selv at udtrykke dig. Det street Vil du vide mere om street-art og graffiti. Vil du prøve selv? Sæt dit eget præg på skolen og vær f.eks. med til at lave et kæmpe street-art billede til at hænge op uden på hallen.

7 Leg med kunsten Sæt kunsten på dåse, lav pop-art-billeder, du kan være bekendt, brug mærkelige materialer og skab dig kreativt, så det ses på skolen! Materiel design Der skal være havefest, og du er kommet til at love, at du vil stå for en aktivitet. Der er 20 gæster, som gerne skal holdes igang med et underholdende spil. Stigegolf, tænker du. Du undersøger på nettet, hvad det koster - og ak, det er alt for dyrt. Det må jeg kunne lave selv, tænker du, og på en måde, så det kan pakkes sammen og fylder så lidt som muligt. Tænke, tænke, tænke... Hvordan ser det egentlig ud? Og hvad med målene? Hvad skal jeg bruge??? Heldigvis har du et valgfag, der hedder Materiel Design (i gamle dage hed det sløjd) henne på skolen, så du beslutter dig for, at lave 5 spil, så fremtidige havefester med aktiviteter ikke overrasker dig.

8 BLOK 3 Er du nysgerrig på livet udenfor Danmark? Så vælg den internationale dimension, hvor Paris, London og Berlin kommer i spil. Du har mulighed for at arbejde på din måde! Du opnår kulturelt kendskab til en selvvalgt overstående storby. Samtidig får du viden om egen kultur/identitet. Elevmål: Forskellige genstande og informationer omkring kulturen i den pågældende by skal være nøje beskrevet. Skal kunne redegøre for tydelige forskelle på egen og den valgte bys kultur. Så vidt det er muligt, vil vi gøre brug af gæstelærer og film. Lokale: Det frie klasseværelses lokale i hus 1, hvor der kan bygges et internationalt rum op.

9 FORSTÅR DU, HVAD JEG SIGER??? Kropssprog Kommunikation Talerteknik Oplæsning Fortælling Fremlæggelse Fortæl en vittighed, hvor alle forstår dig Brug af kropssprog Alt dette kan anvendes i alle sammenhænge: diskussioner mellem vennerne, debatter på skolen og i klassen, elevrådsarbejdet, i forbindelse med afgangsprøverne, måske til at overbevise forældre om, at du da selvfølgelig skal have lov til at????? Fra runer til computeranimation Fra røgsignal til mail/sms Det digitale rum mit andet hjem cyberspace Computers - smartphones - tablets Reality shows, face- book, youtube, twitter m.m. Kort sagt medier Hvad kan man hvad kan man ikke? Fordele og ulemper Hvad bør man hvad bør man ikke (etik og moral) Hvad siger loven? Bliv fortrolig med de muligheder, medierne giver. Lær at være kritisk. Opstil dit eget værdisæt. Hvordan overlever vi, hvis nettet går ned?

10 Læs et billede Kunstens hemmelighed ligger ikke i, at man søger, men i at man finder Pablo Picasso Vi er på alle måder omgivet af billeder. Billeder som uddybning af en historie, men også billeder, som er i historier i sig selv. Vi skal fordybe os i billederne, læse dem og skabe de historier, som vi hver især finder. Forventninger? Ja mange, Interesse, fantasi, diskussioner, spændende og fordybende samtaler. Stor litteratur Nogle bøger skal smages, andre sluges og nogle få bøger tygges og fordøjes Francis Bacon Elsker du gode historier? Elsker du at forsvinde ind i historierne? Har du altid gang i en god historie? Kunne du tænke dig, at snakke med andre om de gode historier? Vi forventer, at du har lyst til og kan læse en bog fra den ene uge til den anden.

P-FAG. Valghæfte 2012-2013. Brug dette hæfte til at informere dig om de tilbud Brorsonskolen har til dig

P-FAG. Valghæfte 2012-2013. Brug dette hæfte til at informere dig om de tilbud Brorsonskolen har til dig P-FAG Valghæfte 2012-2013 Brug dette hæfte til at informere dig om de tilbud Brorsonskolen har til dig Brorsonskolen p-fag 2012/2013 Kære elever og forældre. Brorsonskolen tilbyder alle elever i 6. og

Læs mere

P-FAG. Valghæfte Brug dette hæfte til at informere dig om de tilbud Brorsonskolen har til dig

P-FAG. Valghæfte Brug dette hæfte til at informere dig om de tilbud Brorsonskolen har til dig P-FAG Valghæfte 2013-2014 Brug dette hæfte til at informere dig om de tilbud har til dig p-fag 2013/2014 Kære elever og forældre. tilbyder alle elever i 6. og 7. klasse at deltage i en P- fagsordning med

Læs mere

Kirstinebjergskolen. Havepladsvej

Kirstinebjergskolen. Havepladsvej Havepladsvej Linjer - Fremtidens Skole 7. 9. årgang 2014 2015 Fællesskab Læring Velkommen til fremtidens skole blev skabt i august 2013 og består af 3 basisafdelinger med elever fra 0.-6. klasse og en

Læs mere

Linjer i 7. 9. klasse - valget er dit.

Linjer i 7. 9. klasse - valget er dit. Naturfagslinj en Linjer i 7. 9. klasse - valget er dit. Naturfag International Sundhed, Natur og Bevægelse Medier og Kommunikation Velkommen til en ny udskoling en ny måde at gå i skole på. I skoleåret

Læs mere

Linjer i 7. 9. klasse - valget er dit.

Linjer i 7. 9. klasse - valget er dit. Naturfagslinj en Linjer i 7. 9. klasse - valget er dit. Naturfag International Sundhed, Natur og Bevægelse Medier og Kommunikation Velkommen til en ny udskoling en ny måde at gå i skole på. Fra skoleåret

Læs mere

Valgfag 9. klasse. Skovvejens Skole

Valgfag 9. klasse. Skovvejens Skole Valgfag 9. klasse Skovvejens Skole 2017 FORORD Lærere og pædagoger i udskolingen på Skovvejens Skole har i foråret 2017 uarbejdet denne folder, som skal danne grundlaget for elevernes valg af valgfag.

Læs mere

Valgfag. Fjerritslev Skole. Valgfagskatalog 8. og 9. klasse 2017/2018. Udskolingsafdelingen Fjerritslev Skole. Drama. Idræt. E-sport.

Valgfag. Fjerritslev Skole. Valgfagskatalog 8. og 9. klasse 2017/2018. Udskolingsafdelingen Fjerritslev Skole. Drama. Idræt. E-sport. Valgfagskatalog 8. og 9. klasse 2017/2018 Drama E-sport Idræt Nak og æd Valgfag Madkundskab LEGO Mindstorm Adventure Billedkunst TV- og filmproduktion Valgfagsønskeseddel for skoleåret 2017/2018 8. og

Læs mere

Linjekatalog 2017/2018. Nordstjerneskolen

Linjekatalog 2017/2018. Nordstjerneskolen Linjekatalog 2017/2018 Nordstjerneskolen Kære elever og forældre! Det er en fornøjelse at præsentere kataloget over linjer i udskolingen! Nordstjerneskolens linjer er udarbejdet med en målsætning om at

Læs mere

LINJER I UDSKOLINGEN DIT VALG

LINJER I UDSKOLINGEN DIT VALG 4 LINJER I UDSKOLINGEN DIT VALG GILBJERGSKOLEN INTERNATIONAL IDRÆT MEDIE & KOMMUNIKATION SCIENCE VI HAR SOM SKOLE EN AMBITION OM TIL STADIGHED AT GØRE EN GOD SKOLE BEDRE PÅ GILBJERGSKOLEN ORGANISERER VI

Læs mere

Leg og bevægelse på Bistrupskolen, Birkerød skole, i Bistrup Hegn og i Rude skov. Herunder vil være aktiviteter som;

Leg og bevægelse på Bistrupskolen, Birkerød skole, i Bistrup Hegn og i Rude skov. Herunder vil være aktiviteter som; På dette valgfagshold får du mulighed for at få nogle oplevelser, som er ud over det sædvanlige. Vores undervisning har fokus på bevægelse, træning og sund kost - med udgangspunkt i naturen. Det vil sige,

Læs mere

HVEM ER DU? Du har lyst til et anderledes skoleår med mulighed for at udfolde dig inden for de fag, som interesserer

HVEM ER DU? Du har lyst til et anderledes skoleår med mulighed for at udfolde dig inden for de fag, som interesserer HVEM ER VI? Et energisk team af engagerede lærere, som har en helt speciel interesse i at arbejde med og undervise unge mennesker Et personale, der udfordrer dig fagligt og personligt En undervisning præget

Læs mere

Nyhedsbrev august 2014 Nyt nyt nyt 3D-billeder Ansigtsmaling Ny legeplads på sporteren

Nyhedsbrev august 2014 Nyt nyt nyt 3D-billeder Ansigtsmaling Ny legeplads på sporteren Nyhedsbrev august 2014 Kære forældre Velkommen til et nyt skoleår, og særlig velkommen til den nye 0. årgang. Der er sket lidt ændringer i SFO. Alle dage undtagen torsdag har pædagoger og pædagogmedhjælpere

Læs mere

VALGAVIS. 7., 8., 9. årgang på Virring Skole. 13-05-2014 Q:\Elever-klasser\Elevvalg\Valgavis 7-8-9 2014-2015.doc

VALGAVIS. 7., 8., 9. årgang på Virring Skole. 13-05-2014 Q:\Elever-klasser\Elevvalg\Valgavis 7-8-9 2014-2015.doc VALGAVIS 7., 8., 9. årgang på Virring Skole Til elever i 6., 7. eller 8. klasse og deres forældre. Af hensyn til planlægningen er det nødvendigt, at eleverne allerede nu vælger valg- og tilbudsfag for

Læs mere

VALGFAG 2016/2017 KONGSBJERGSKOLEN. Så skal der vælges valgfag for det kommende skoleår

VALGFAG 2016/2017 KONGSBJERGSKOLEN. Så skal der vælges valgfag for det kommende skoleår VALGFAG 2016/2017 KONGSBJERGSKOLEN Så skal der vælges valgfag for det kommende skoleår Det er blevet tid til at vælge valgfag for det kommende skoleår. Alle elever skal have 1 valgfag. Du kan se i valgfagskataloget,

Læs mere

GILBJERG SKOLEN TEMALINJER 2015-16 KROP & SUNDHED INTERKULTUREL SCIENCE MEDIE & KOMMUNIKATION

GILBJERG SKOLEN TEMALINJER 2015-16 KROP & SUNDHED INTERKULTUREL SCIENCE MEDIE & KOMMUNIKATION GILBJERG SKOLEN TEMALINJER 2015-16 SCIENCE KROP & SUNDHED INTERKULTUREL MEDIE & KOMMUNIKATION VEL KOM MEN LINJER PÅ GILBJERGSKOLEN Velkommen til et nyt skoleår hvor vi går nye veje sammen. På Gilbjergskolen

Læs mere

Cam pus s ko len. - griber dine muligheder

Cam pus s ko len. - griber dine muligheder Cam pus s ko len - griber dine muligheder Linjer på Campusskolen 2016/2017 Campusskolen Ringsted Ahorn Allé 48 4100 Ringsted TLF.: 57 62 73 90 campusskolen@ringsted.dk Kontorets åbningstider: Mandag til

Læs mere

Sommerkurser 2015. Vil du være med?

Sommerkurser 2015. Vil du være med? 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole - Musik og kunsthåndværk (1 uge) - Cirkus, teater og musik (1 uge) - Friluftsliv og bevægelse (2 uger) - Livsstilskursus (1 uge) Vil du være med? Musik og kunsthåndværk

Læs mere

Paradisbakkeskolen Afdeling Nexø. Kong Gustafsvej 10A, 3730 Nexø Tlf.: 56923350 - Fax: 56923351. E-mail: paradisbakkeskolen@brk.dk

Paradisbakkeskolen Afdeling Nexø. Kong Gustafsvej 10A, 3730 Nexø Tlf.: 56923350 - Fax: 56923351. E-mail: paradisbakkeskolen@brk.dk Paradisbakkeskolen Afdeling Nexø Kong Gustafsvej 10A, 3730 Nexø Tlf.: 56923350 - Fax: 56923351 E-mail: paradisbakkeskolen@brk.dk Kære elever og forældre i 6. klasse Med profillinjerne ønsker vi at styrke

Læs mere

cam pus sko len - griber dine muligheder Linjer på campusskolen 2017/2018

cam pus sko len - griber dine muligheder Linjer på campusskolen 2017/2018 cam pus sko len - griber dine muligheder Linjer på campusskolen 2017/2018 Campusskolen Ringsted Ahorn Allé 48 4100 Ringsted TLF.: 57 62 73 90 campusskolen@ringsted.dk Kontorets åbningstider: Mandag til

Læs mere

Det handler om dig... Dit linjevalg

Det handler om dig... Dit linjevalg Det handler om dig... Dit linjevalg 2018-19 Klar parat til linjestart Kære kommende udskolingselev Efter sommerferien skal du starte på 7. årgang, og du skal snart vælge linje. Det står du ikke alene med.

Læs mere

LAYOUT: Charlotte van Hauen. www.charlottevanhauen.dk

LAYOUT: Charlotte van Hauen. www.charlottevanhauen.dk LAYOUT: Charlotte van Hauen www.charlottevanhauen.dk LINJER PÅ GILBJERGSKOLEN Velkommen til et nyt skoleår hvor vi går nye veje sammen. På Gilbjergskolen organiserer vi undervisningen i udskolingen i linjer.

Læs mere

Valgfag i skoleåret 14/15 for 3.-7. klasse

Valgfag i skoleåret 14/15 for 3.-7. klasse Valgfag i skoleåret 14/15 for 3.-7. klasse I det kommende skoleår vil eleverne fra 3.-7. klasse have valgfag 2 sammenhængende lektioner hver torsdag i normale skoleuger. Eleverne vil have mulighed for

Læs mere

Kirstinebjergskolen Havepladsvej

Kirstinebjergskolen Havepladsvej Linjer Fremtidens Skole 7. 9. årgang 2016 2017 Velkommen til fremtidens skole Kirstinebjergskolen går i skoleåret 2016-2017 ind i sit 4. år som den største skole i Fredericia med ca. 1750 elever. Skolen

Læs mere

Tonede linjer. Hjerting Skole - 8. og 9. årgang

Tonede linjer. Hjerting Skole - 8. og 9. årgang Tonede linjer Hjerting Skole - 8. og 9. årgang 1 Tonede linjer 8. og 9. årgang SÅDAN GØR DU! I kataloget finder du de 7 toninger, som Hjerting skole udbyder for 8. og 9. årgang i skoleåret 2018/19. - Du

Læs mere

LØGSTØR SKOLE 2014 Løgstør Skole tilbyder 3 linjer for elever i 7. årgang august 2014 Linjerne fortsætter i 8. og 9. årgang

LØGSTØR SKOLE 2014 Løgstør Skole tilbyder 3 linjer for elever i 7. årgang august 2014 Linjerne fortsætter i 8. og 9. årgang Fremtidens skole LØGSTØR SKOLE 2014 Løgstør Skole tilbyder 3 linjer for elever i 7. årgang august 2014 Linjerne fortsætter i 8. og 9. årgang International Linje Science-/Innovationslinje Sports-/Sundhedslinje

Læs mere

Hannæsskolens valgfag overbygningen

Hannæsskolens valgfag overbygningen Hannæsskolens valgfag overbygningen 2012 2013 Valg-INFO Som elev i overbygningen har du en del valgmuligheder. Skolen udbyder både tilbudsfag, valgfag og lektiecafé. Tilbudsfag er sprogfag, som du kan

Læs mere

Kirstinebjergskolen Havepladsvej 175. Linjer Fremtidens Skole årgang

Kirstinebjergskolen Havepladsvej 175. Linjer Fremtidens Skole årgang Kirstinebjergskolen Havepladsvej 175 7000 Fredericia Tlf. 7210 6250 Linjer Fremtidens Skole 7. 9. årgang 2016 2017 Afdelingen på Havepladsvej er Kirstinebjergskolens flagskib, hvor elever fra basisafdelingerne

Læs mere

Velkommen til 10. kl. Stenoskolen

Velkommen til 10. kl. Stenoskolen Velkommen til 10. kl. Stenoskolen Program for aftenen Velkomst Præsentation af lærere Præsentation af 10. kl. Stenoskolen Mulighed for spørgsmål Mulighed for samtale med lærerne Velkommen til 10. kl. Stenoskolen

Læs mere

Konceptbeskrivelse af inspirationskaravanen

Konceptbeskrivelse af inspirationskaravanen Konceptbeskrivelse af inspirationskaravanen Faaborg-Midtfyn Kommune ønsker i forlængelse af deres Fritidsstrategi at skabe ny inspiration til hallernes og foreningernes idrætstilbud. På den baggrund har

Læs mere

HØJDEVANGENS OVERBYGNINGSSKOLE

HØJDEVANGENS OVERBYGNINGSSKOLE Ud i verden Fortællinger 2.0 Idræt og velfærd X- perimentariet HØJDEVANGENS OVERBYGNINGSSKOLE - valg af linjefag for kommende 7. klasser En del af 4-skole-samarbejdet på Midtamager 2012 Linjevalg for 7.

Læs mere

Fælles start - fem muligheder! Formål: Det laver vi:

Fælles start - fem muligheder! Formål: Det laver vi: Fælles start - fem muligheder! Kan du lide at bruge din krop? Ved du, at det kan være udviklende,udfordrende men fremfor alt sjovt at bevæge sig? Ved du, at bevægelse giver energi og overskud og fremmer

Læs mere

Valgfag. Alle elever i 7. klasse skal have valgfag, mens det er frivilligt i 8. og 9. klasse. Dog er det obligatorisk, hvis du ikke har tysk.

Valgfag. Alle elever i 7. klasse skal have valgfag, mens det er frivilligt i 8. og 9. klasse. Dog er det obligatorisk, hvis du ikke har tysk. Valgfag Kære udskolingselev - så er det tid til at vælge valgfag! Valgfag er fag, du vælger ud fra interesse og lyst til at fordybe dig i andre fag og på en anden måde, end dem, du møder i din skolehverdag

Læs mere

LINJEFAG LINJERNE 7-9. KLASSE

LINJEFAG LINJERNE 7-9. KLASSE Nordskolen Nordskolen og Sydskolen LINJEFAG LINJERNE 7-9. KLASSE INDHOLD VALG AF LINJEFAG 3 RAMMER OG ORGANISERING 4 SPORT OG SUNDHED 5 INTERNATIONAL 6 SCIENCE OG INNOVATION 7 KOMMUNIKATION OG LITTERATUR

Læs mere

Fremtidens skole i Gug

Fremtidens skole i Gug Click here to enter text. Anders «edocaddresscivilcode» Fremtidens skole i Gug Eleven i centrum Linjer i overbygningen Gug Skole Solhøjsvej 2 9635 2300 9210 Aalborg SØ Elevorganisation Overordnede mål

Læs mere

SKOLERNE I ODSHERRED NÅR DU SKAL VÆLGE LINJE INTRODUKTION TIL LINJER FOR ELEVER I KOMMENDE 7. KLASSER

SKOLERNE I ODSHERRED NÅR DU SKAL VÆLGE LINJE INTRODUKTION TIL LINJER FOR ELEVER I KOMMENDE 7. KLASSER SKOLERNE I ODSHERRED NÅR DU SKAL VÆLGE LINJE INTRODUKTION TIL LINJER FOR ELEVER I KOMMENDE 7. KLASSER 1 NÅR DU SKAL VÆLGE LINJE Denne folder er en oversigt over, hvilke linjer, du som elev kan vælge imellem,

Læs mere

Overbygningen på Hærvejsskolen

Overbygningen på Hærvejsskolen Overbygningen på Hærvejsskolen Overbygningen er en selvstændig afdeling, der består af 7., 8. og 9. årgang samt specialklasser. Overbygningen har den samme vision som resten af Hærvejsskolen: Vi lægger

Læs mere

så ka du lære det SAMMENHOLD KREATIVITET PERSONLIG UDVIKLING FÆLLESSKAB FORDYBELSE

så ka du lære det SAMMENHOLD KREATIVITET PERSONLIG UDVIKLING FÆLLESSKAB FORDYBELSE så ka du lære det! lærer du fordi du har lyst! arbejder du med det DU brænder for! KREATIVITET FORDYBELSE PERSONLIG UDVIKLING SAMMENHOLD FÆLLESSKAB ANDEBØLLE UNGDOMSHØJSKOLE HØJSKOLE FOR UNGE MELLEM 16

Læs mere

Sommerkurser 2016. 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole

Sommerkurser 2016. 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole Sommerkurser 2016 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole - Friluftsliv og bevægelse (2 uger) - Cirkus, teater og musik (1 uge) - Musik og kunsthåndværk (1 uge) - Det gode liv (1 uge) Vil du være med?

Læs mere

Valg af profillinjer Præsentation for elever og forældre i 6. kl.

Valg af profillinjer Præsentation for elever og forældre i 6. kl. Præsentation for elever og forældre i 6. kl. 1. Velkomst og præsentation 2. Profillinjer, idé og målsætning (herunder lidt om erfaringer fra andre skoler) 3. Timefordeling (generelt om profildage) 4. Præsentation

Læs mere

Faglig fordybelse i indskolingen

Faglig fordybelse i indskolingen Faglig fordybelse i indskolingen Ifølge den nye skolereform skal alle elever i skoleåret 2014-15 have tilbud om lektiecafe eller faglig fordybelse. Elever i 0. -3 klasse skal have tilbud om lektiecafe

Læs mere

Det handler om dig... Dit linjevalg

Det handler om dig... Dit linjevalg Det handler om dig... Dit linjevalg 2017-18 Klar parat til linjestart Kære kommende udskolingselev Efter sommerferien skal du starte på 7. årgang, og til det knytter sig et linjevalg. Vi tilbyder fire

Læs mere

Agerskov Kristne Friskole. Valgfagshæfte. Skoleåret 2018/19. Valgfag Side 1

Agerskov Kristne Friskole. Valgfagshæfte. Skoleåret 2018/19. Valgfag Side 1 Agerskov Kristne Friskole Valgfagshæfte Skoleåret 2018/19 Valgfag Side 1 Valgfag pa AKF Du sidder nu med papirer, der fortæller hvilke valgfag, der er mulighed for at vælge i efteråret 2018 og foråret

Læs mere

Bygaden Linjevalg 2018/19

Bygaden Linjevalg 2018/19 Bygaden Linjevalg 2018/19 Innovation og design Idræt International - Global Forord Af Kurt Simonsen Afdelingsskoleleder Bygaden Velkommen til Bygaden en udskoling med fokus på læring og fællesskab. Fredericia

Læs mere

GILBJERGSKOLEN SCIENCE KROP & SUNDHED KULTUR & SAMFUND INTERNATIONAL DESIGN & PERFORMANCE. Linjer 2013/14

GILBJERGSKOLEN SCIENCE KROP & SUNDHED KULTUR & SAMFUND INTERNATIONAL DESIGN & PERFORMANCE. Linjer 2013/14 GILBJERGSKOLEN SCIENCE KROP & SUNDHED KULTUR & SAMFUND INTERNATIONAL DESIGN & PERFORMANCE Linjer 2013/14 foto VEL KOM MEN Velkommen til et nyt skoleår hvor vi går nye veje sammen. Fra skoleåret 13/14 organiserer

Læs mere

LINJER I UDSKOLINGEN INTERNATIONAL IDRÆT MEDIE & KOMMUNIKATION SCIENCE

LINJER I UDSKOLINGEN INTERNATIONAL IDRÆT MEDIE & KOMMUNIKATION SCIENCE 4 LINJER I UDSKOLINGEN INTERNATIONAL IDRÆT MEDIE & KOMMUNIKATION SCIENCE VI HAR SOM SKOLE EN AMBITION OM TIL STADIGHED AT GØRE EN GOD SKOLE BEDRE. PÅ GILBJERGSKOLEN ORGANISERER VI UNDERVISNINGEN I UDSKOLINGEN

Læs mere

Vi er stolte af at kunne præsentere dette valgfagskatalog, som byder på mange forskelligartede og spændende valgfag.

Vi er stolte af at kunne præsentere dette valgfagskatalog, som byder på mange forskelligartede og spændende valgfag. Kære udskolingselever på Firehøjeskolen Vi er stolte af at kunne præsentere dette valgfagskatalog, som byder på mange forskelligartede og spændende valgfag. Valgfagene er i dette skoleår tænkt som halvårlige

Læs mere

BILLEDSKOLE, MALING OG TEGNING

BILLEDSKOLE, MALING OG TEGNING BILLEDSKOLE, MALING OG TEGNING BILLEDSKOLE, MALING OG TEGNING På billedskole eller til maling og tegning kan du være kreativ og prøve at lave kunst på forskellige måder og med forskellige materialer. Tit

Læs mere

Sydskolen Asnæs LINJEFAG LINJERNE KLASSE

Sydskolen Asnæs LINJEFAG LINJERNE KLASSE Sydskolen Asnæs LINJEFAG LINJERNE 7.-9. KLASSE INDHOLD VALG AF LINJEFAG 3 RAMMER OG ORGANISERING 4 SPORT OG SUNDHED 5 INTERNATIONAL 6 SCIENCE OG INNOVATION 7 KOMMUNIKATION OG LITTERATUR 8 ERHVERV OG IDE

Læs mere

Faglighed Fællesskab Kristendom. Udfordringer

Faglighed Fællesskab Kristendom. Udfordringer Faglighed Fællesskab Kristendom Kreativitet Udfordringer På Nøvlingskov Efterskole kan man være sig selv Martin V skoleåret 14/15 Det bedste ved Nøv er, at man altid kan finde nogle at snakke med Kathrine

Læs mere

7-9 LINJERNE KUNST&PERFORMANCE SPORT&SUNDHED INTERNATIONAL INNOVATION&SCIENCE KOMMUNIKATION&LITTERATUR ERHVERV&IDÉ

7-9 LINJERNE KUNST&PERFORMANCE SPORT&SUNDHED INTERNATIONAL INNOVATION&SCIENCE KOMMUNIKATION&LITTERATUR ERHVERV&IDÉ KUNST&PERFORMANCE SPORT&SUNDHED INTERNATIONAL INNOVATION&SCIENCE KOMMUNIKATION&LITTERATUR ERHVERV&IDÉ 27 LINJERNE 7-9 Folkeskolerne i Odsherred Kommune skoleåret 2016/2017 Denne folder er en oversigt over

Læs mere

Linjens formål: Indhold: Indholdsplan Idræt og friluftsliv

Linjens formål: Indhold: Indholdsplan Idræt og friluftsliv Linjens formål: At eleven får indsigt i og gør sig erfaringer med naturens muligheder for oplevelser. At give eleven forudsætninger for at tage ansvar for sig selv og indgå i et forpligtende fællesskab

Læs mere

- en vifte af muligheder

- en vifte af muligheder - en vifte af muligheder Velkommen Til et spændende og anderledes skoleår på 10. klasseskolen Øresund. Vi giver dig mulighed for: At komme i brobygning på en ungdomsuddannelse. At aflægge 10. klasseprøven

Læs mere

Pilegårdsskolen - valg af profillinjer Oversigt

Pilegårdsskolen - valg af profillinjer Oversigt Pilegårdsskolen - valg af profillinjer Oversigt Globuslinjen Nu starter fremtidens Pilegårdskole for dig i kommende 7.kl. hvor du får en ny mulighed for at træffe valg og derfor selv får indflydelse X-linjen

Læs mere

Valgfag i 7.-9. klasse 2013-2014

Valgfag i 7.-9. klasse 2013-2014 1 Valgfag i 7.-9. klasse 2013-2014 Kære alle elever i kommende 7.-9.klasse 2013-14 Her i denne brochure kan du læse om de valgfag, vi udbyder på Byskovskolen Afd. Benløse i skoleåret 2013-14. Her er noget

Læs mere

Kreativitet og design.

Kreativitet og design. Kreativitet og design. Dette valghold er for dig, der kan lide at bruge din fantasi og arbejde praktisk og kreativt. Du behøver ikke have særlige forudsætninger, men skal have interesse i at bruge hænderne

Læs mere

Valgfag skoleåret 2014-15

Valgfag skoleåret 2014-15 Valgfag skoleåret 2014-15 Kære elever og forældre Det er med stor glæde, at vi igen i år kan præsentere en valgfagsfolder, hvori vi kan tilbyde en række spændende, kreative og udfordrende undervisningstilbud

Læs mere

Pilegårdsskolen - valg af profillinjer Oversigt

Pilegårdsskolen - valg af profillinjer Oversigt Pilegårdsskolen - valg af profillinjer Oversigt Globuslinjen Nu starter fremtidens Pilegårdskole for dig i kommende 7.kl. hvor du får en ny mulighed for at træffe valg og derfor selv får indflydelse X-linjen

Læs mere

Linjefag på Hillerødsholmskolen

Linjefag på Hillerødsholmskolen Linjefag på Hillerødsholmskolen Et godt sted at lære - et godt sted at være Linjefagsinformation Skoleåret 2015/2016 Velkommen tilvalg af linjefag Siden skoleåret 2011/2012 har Hillerødsholmskolen haft

Læs mere

MEDARBEJDERNE INFORMATION. Informationsaften for alle kommende elever er onsdag den 24. januar 2018 kl

MEDARBEJDERNE INFORMATION. Informationsaften for alle kommende elever er onsdag den 24. januar 2018 kl HVEM ER VI? Et energisk team engagerede lærere, som har en helt speciel interesse i at arbejde med og undervise unge mennesker Et personale der udfordrer dig fagligt og personligt En undervisning præget

Læs mere

7-9 LINJERNE KUNST&PERFORMANCE SPORT&SUNDHED INTERNATIONAL INNOVATION&SCIENCE KOMMUNIKATION&LITTERATUR ERHVERV&IDÉ

7-9 LINJERNE KUNST&PERFORMANCE SPORT&SUNDHED INTERNATIONAL INNOVATION&SCIENCE KOMMUNIKATION&LITTERATUR ERHVERV&IDÉ KUNST&PERFORMANCE SPORT&SUNDHED INTERNATIONAL INNOVATION&SCIENCE KOMMUNIKATION&LITTERATUR ERHVERV&IDÉ 27 LINJERNE 7-9 Folkeskolerne i Odsherred Kommune skoleåret 2016/2017 Denne folder er en oversigt over

Læs mere

DET HANDLER OM DIG OG DIG OG DIG OG DIG OG DIG OG DIG ADVENTURE & FRILUFTSLIV RIDNING GOURMET PROJEKTLEDELSE SE MERE PÅ WWW.KORINTH-EFTERSKOLE.

DET HANDLER OM DIG OG DIG OG DIG OG DIG OG DIG OG DIG ADVENTURE & FRILUFTSLIV RIDNING GOURMET PROJEKTLEDELSE SE MERE PÅ WWW.KORINTH-EFTERSKOLE. DET HANDLER OM DIG ADVENTURE & FRILUFTSLIV RIDNING GOURMET PROJEKTLEDELSE SE MERE PÅ WWW.KORINTH-EFTERSKOLE.DK Korinth Efterskole tilbyder 9. og 10. klasse for dig som er vild med natur, friluftsliv, fællesskab,

Læs mere

Mål for 0. klasse på Midtdjurs Friskole

Mål for 0. klasse på Midtdjurs Friskole Mål for 0. klasse på Midtdjurs Friskole Overordnede mål for 0-klasse Undervisningen i 0.klasse er med til at lægge fundamentet for skolens arbejde med barnets alsidige personlige udvikling, ved at give

Læs mere

Sydskolen Fårevejle LINJEFAG LINJERNE KLASSE

Sydskolen Fårevejle LINJEFAG LINJERNE KLASSE Sydskolen Fårevejle LINJEFAG LINJERNE 7.-9. KLASSE VALG AF LINJEFAG Denne folder er en oversigt over de linjer, skolen tilbyder i 7.-9. klasse. Folderen fortæller dig og dine forældre om, hvad du som elev

Læs mere

Profilfag Mellemtrin. valghæfte for 1. periode skoleåret 2016/2017

Profilfag Mellemtrin. valghæfte for 1. periode skoleåret 2016/2017 Profilfag Mellemtrin valghæfte for 1. periode skoleåret 2016/2017 Vonsild Skole - En skole i balance og bevægelse Det er tid til at vælge profilfag:-) Profilfag er små fordybelsesområder på ca. 10 uger,

Læs mere

Gåsetårnskolen. Oprettes linjen i skoleåret 2015/16? Hvor mange elever er tilmeldt linjen? Evt. øvrige bemærkninger fra skolen! elever!

Gåsetårnskolen. Oprettes linjen i skoleåret 2015/16? Hvor mange elever er tilmeldt linjen? Evt. øvrige bemærkninger fra skolen! elever! Gåsetårnskolen Krop og bevægelse Vil du vide mere om kroppen og dens funktioner? På linjen arbejder eleverne med at øge deres viden om kroppen og dens funktioner, med fokus på at vi bruger denne viden

Læs mere

Du kan vælge linjerne:

Du kan vælge linjerne: giver energi, overskud og fremmer læring. Du kan vælge linjerne: Uanset hvilken linje du vælger, er der fokus på: Fælles opstart på tværs af linjerne Fordybelse og fokus på din linje Aktiviteter og teori

Læs mere

Valgfagsfolder skoleåret 18/19

Valgfagsfolder skoleåret 18/19 Kære elever og forældre på 7. årg. I det kommende skoleår 18/19 skal der vælges Temafag. Der er udarbejdet en liste over de forskellige tilbud. Nogle af tilbuddene er sammen med 8. og 9. årg. (se info

Læs mere

Overbygningen

Overbygningen Overbygningen 2018-19 Tre sammenhængende lektioner om ugen Èn dag om ugen for hele overbygningen Ø N S K E S E D D E L Sæt kryds ved 2 fordybelsesområder Elevens underskrift Forældreunderskrift Ønskesedlen

Læs mere

Du skal ikke være snæversynet, men være åben og nysgerrig for musik er liv! Hvis du kun vil spille heavy, så bliver du skuffet!

Du skal ikke være snæversynet, men være åben og nysgerrig for musik er liv! Hvis du kun vil spille heavy, så bliver du skuffet! Musik I musikhjemmegruppen handler det om sammenspil, glæde og nysgerrighed og en lyst til at lege med musik på mange forskellige måder. Vi skal finde musikalske elementer og strukturer og vi skal udforske

Læs mere

Valgfagshæfte 2015/16

Valgfagshæfte 2015/16 Valgfagshæfte 2015/16 Hadbjerg Skole Valgfag Hadbjerg skole udbyder i skoleåret 2015-2016 en række spændende valgfag. Undervisningen i valgfagene er fælles for eleverne i 7. 8. og 9. klasse, og alle elever

Læs mere

Pop art, samtidskunst og meget mere kunst

Pop art, samtidskunst og meget mere kunst Januar - Juni 2018 Pop art, samtidskunst og meget mere kunst Har du en lille kunstner gemt i maven? Savner du billedkunst- /værkstedstimerne fra tidligere? Trænger din væg hjemme til et flot kunstværk?

Læs mere

Pædagogiske principper SFO

Pædagogiske principper SFO Pædagogiske principper SFO Spørgsmål mellem barn og pædagog: Lærer man noget i SFO?... Lang pause:. Hele tiden, men man opdager det ikke. Den frie leg I Nordbyskolens SFO skal barnet gennem den "frie leg"først

Læs mere

OrienteringsPatruljen

OrienteringsPatruljen OrienteringsPatruljen Sæt fokus på børn og unges kendskab til naturen og orienteringsløb Skab et sundt og aktivt friluftsliv Prøv : - Orienteringsløb - Lege i naturen - Adventureaktiviteter - Kurser og

Læs mere

14. jan. 2015. U-centeret. Fagbrochure for skoleåret 2015/2016. Retninger - Opbygning Fagpakker. Nyborg kommunes 10. klasse tilbud.

14. jan. 2015. U-centeret. Fagbrochure for skoleåret 2015/2016. Retninger - Opbygning Fagpakker. Nyborg kommunes 10. klasse tilbud. 14. jan. 2015 U-centeret Fagbrochure for skoleåret 2015/2016 Retninger - Opbygning Fagpakker Nyborg kommunes 10. klasse tilbud. side 1 2 veje igennem 10. klasse Faglighed - afklaring - oplevelser U-centeret

Læs mere

SKOLEN & BIBLIOTEKET. En oversigt over Mariagerfjord Bibliotekernes tilbud til skolerne

SKOLEN & BIBLIOTEKET. En oversigt over Mariagerfjord Bibliotekernes tilbud til skolerne SKOLEN & BIBLIOTEKET En oversigt over Mariagerfjord Bibliotekernes tilbud til skolerne Bibliotekets tilbud til skolerne Mariagerfjord Bibliotekerne tilbyder anderledes undervisningstilbud Mariagerfjord

Læs mere

Valgfag for 7.-9. klasse

Valgfag for 7.-9. klasse Baggesenskolen Beskrivelse af skolens valgfag Valgfag for 7.-9. klasse Boldspil Event Engelsk Fashion, Art & Design Fransk Få dit 12-tal i matematik Hjemkundskab med fokus på sund kost og motion Outdoor

Læs mere

4. OG 5. KLASSE UNDERVISNINGSPLAN IDRÆT

4. OG 5. KLASSE UNDERVISNINGSPLAN IDRÆT 2017-18 Lærer: Jakob Lassen (JL) Forord til faget: I idrætsundervisningen arbejder vi med at lære at deltage aktivt og alsidigt i forskellige idrætsaktiviteter. Eleverne skal tilegne sig forskellige kropslige

Læs mere

Linjefag MILJØ & SCIENCE NATUR & BEVÆGELSE SPROG & SAMFUND

Linjefag MILJØ & SCIENCE NATUR & BEVÆGELSE SPROG & SAMFUND Linjefag MILJØ & SCIENCE NATUR & BEVÆGELSE SPROG & SAMFUND Valg af linjefag for kommende 7. klasser VALG AF LINJE: Basisundervisningen er den samme i alle 3 linjer, dette skal sikre elevernes viden i forhold

Læs mere

Indholdsfortegnelse: Indledning Fra skrot til slot Har du en direktør gemt i dig? Skab fremtidens by Spildesign Design et showroom

Indholdsfortegnelse: Indledning Fra skrot til slot Har du en direktør gemt i dig? Skab fremtidens by Spildesign Design et showroom Indholdsfortegnelse: Indledning 3 Fra skrot til slot 4 Har du en direktør gemt i dig? 5 Skab fremtidens by 6 Spildesign 7 Design et showroom 8 Verden som din arbejdsplads 9 Hvordan overlever man i Nim?

Læs mere

Pædagogisk læreplan. 0-2 år. Den integrerede institution Væksthuset Ny Studstrupvej 3c, 8541 Skødstrup

Pædagogisk læreplan. 0-2 år. Den integrerede institution Væksthuset Ny Studstrupvej 3c, 8541 Skødstrup Pædagogisk læreplan 0-2 år Afdeling: Den Integrerede Institution Væksthuset Ny Studstrupvej 3c 8541 Skødstrup I Væksthuset har vi hele barnets udvikling, leg og læring som mål. I læreplanen beskriver vi

Læs mere

VALGFAG 2014-2015. Valgfag for 7., 8. og 9. årgang

VALGFAG 2014-2015. Valgfag for 7., 8. og 9. årgang VALGFAG 2014-2015 Valgfag for 7., 8. og 9. årgang I denne folder finder du oplysninger om de fag, du kan vælge imellem, når du skal vælge valgfag for næste skoleår. Undervisningen i de fleste af valgfagene

Læs mere

SKOLERNE I SNEKKERSTEN

SKOLERNE I SNEKKERSTEN udskoling SKOLERNE I SNEKKERSTEN INTERNATIONAL DESIGN & MEDIE SCIENCE BODY & BUSINESS 4 UDSKOLINGSLINJER PÅ SKOLERNE I SNEKKERSTEN TIDSPLAN FOR VALG AF LINJER 2016-2017 19/1 Informationsfolder udleveres

Læs mere

UNDERVISNINGSMILJØVURDERING

UNDERVISNINGSMILJØVURDERING UNDERVISNINGSMILJØVURDERING 1. Er du en pige eller en dreng 47 % Pige 53% Dreng Thyland Idrætsefterskole december 2011 2. Hvor godt eller dårligt synes du selv, du klarer dig i klassen? 6 Jeg er en af

Læs mere

SKOLERNE I SNEKKERSTEN

SKOLERNE I SNEKKERSTEN udskoling SKOLERNE I SNEKKERSTEN GLOBAL MEDIE SCIENCE TIDSPLAN FOR VALG AF LINJER 2018-2019 18/1 Informationsfolder udleveres til elever/ forældre i 6. klasse samt kan findes på skolens hjemmeside. 18/1

Læs mere

Hvornår skal vi i skole?

Hvornår skal vi i skole? Folkeskolereformen + Hvordan bliver reformen på Sakskøbing Skole? Reformnyt nummer 3 juni 2014 Læs mere om: Mødetider Bevægelse Hvorden bliver den længere skoledag? Elever skal bevæge sig meget mere. IT

Læs mere

Rolf Krake Skolen Rolf Krakes Vej 7A 7500 Holstebro tlf. 96 11 63 00. Valgfag 2012-13

Rolf Krake Skolen Rolf Krakes Vej 7A 7500 Holstebro tlf. 96 11 63 00. Valgfag 2012-13 Rolf Krake Skolen Rolf Krakes Vej 7A 7500 Holstebro tlf. 96 11 63 00 Valgfag 2012-13 I valgfaget billedkunst er formålet at du skaber, oplever og analyserer billeder og derved dygtiggøres i at anvende

Læs mere

TØNDER 10. 2014 / 2015 Campus Tønder velkommen til 2015 / 2016. Tønder10 Martin Hammerichsvej 2 dk-6270 Tønder

TØNDER 10. 2014 / 2015 Campus Tønder velkommen til 2015 / 2016. Tønder10 Martin Hammerichsvej 2 dk-6270 Tønder sæson 2015 / 2016 2014 / 2015 Campus Tønder velkommen til TØNDER 10 Campus Tønder Tønder10 Martin Hammerichsvej 2 dk-6270 Tønder T: 74928399 M: admin@toender10.dk www.toender10.dk M a r t i n H a mm e

Læs mere

Opgave 1. Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 1. Hvor høje skal kvinderne være?

Opgave 1. Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 1. Hvor høje skal kvinderne være? Modul 4 Lytte, Opgave 1 Navn: Kursistnr.: Opgave 1 Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 15 2 3 1 X 1. Hvor høje skal kvinderne være? 160-180 165-190 160-170 165-180 2. Hvad

Læs mere

Indhold: Afslutningsturen foregår på en campingplads, hvor der bliver lavet en stor teltlejr. På campingpladsen er der forskellige aktiviteter.

Indhold: Afslutningsturen foregår på en campingplads, hvor der bliver lavet en stor teltlejr. På campingpladsen er der forskellige aktiviteter. Afslutningstur Formål: Formålet med afslutningsturen er at give elever og lærere en god afsluttende oplevelse sammen. På afslutningsturen er der mulighed for at have mere tid til hinanden, end der er i

Læs mere

10. KlasseCentret. Dronninglund KLASSE en god start på din ungdomsuddannelse!

10. KlasseCentret. Dronninglund KLASSE en god start på din ungdomsuddannelse! 10. KlasseCentret Dronninglund 2014-15 2 10. KLASSE en god start på din ungdomsuddannelse! Indhold 10. KLASSE DIT VALG! Introforløb 3 Tværsuger og skolerejse 3 Dit præg på arbejdsmiljøet 3 Brobygning 4

Læs mere

7-9 LINJERNE KUNST&PERFORMANCE SPORT&SUNDHED INTERNATIONAL INNOVATION&SCIENCE KOMMUNIKATION&LITTERATUR ERHVERV&IDÉ

7-9 LINJERNE KUNST&PERFORMANCE SPORT&SUNDHED INTERNATIONAL INNOVATION&SCIENCE KOMMUNIKATION&LITTERATUR ERHVERV&IDÉ KUNST&PERFORMANCE SPORT&SUNDHED INTERNATIONAL INNOVATION&SCIENCE KOMMUNIKATION&LITTERATUR ERHVERV&IDÉ 27 LINJERNE 7-9 Folkeskolerne i Odsherred Kommune skoleåret 2016/2017 Denne folder er en oversigt over

Læs mere

INTERNATIONAL KUNST & DESIGN SCIENCE SPORT

INTERNATIONAL KUNST & DESIGN SCIENCE SPORT SNEKKERSTEN SKOLE INTERNATIONAL KUNST & DESIGN SCIENCE SPORT temalinjer i udskolingen 14/15 VEL KOM MEN 4 UDSKOLINGSLINJER PÅ SNEKKERSTEN SKOLE Efter sommerferien skal vi, på Snekkersten Skole, i gang

Læs mere

Klar parat SFO start 2014

Klar parat SFO start 2014 Klar parat SFO start 2014 Lindved SFO Sognegårdsvej 3 Lindved 7100 Vejle 75 85 14 69 Giv børnene ret til at lege og lære, At drømme og forme, leve og være. Kun der hvor børn kan føle sig trygge Gror det,

Læs mere

10 erenringkøbing-skjern

10 erenringkøbing-skjern LINJEFAG og VALGFAG 10 erenringkøbing-skjern Ringkøbing 16/17 LINJEFAG Du skal vælge et linjefag som helårsfag: Studielinjen - Gym10 Tysk Samfundsfag Erhvervslinjen - Eud10 Praktik en dag om ugen Tematimer

Læs mere

HEDEGÅRDSSKOLEN LINJER 2017

HEDEGÅRDSSKOLEN LINJER 2017 HEDEGÅRDSSKOLEN LINJER 2017 Sport, Mad & Natur Innovation & Handel International & Kommunikation Velkommen 7. årgang! Lærerne i udskolingen glæder sig til at byde dig velkommen på kommende 7. årgang. Du

Læs mere

Boldspil Mål: - udføre enkle handlinger, først og fremmest kaste, gribe, sparke - aflevere og modtage med forskellige boldtyper - spille enkle

Boldspil Mål: - udføre enkle handlinger, først og fremmest kaste, gribe, sparke - aflevere og modtage med forskellige boldtyper - spille enkle Boldspil Mål: - udføre enkle handlinger, først og fremmest kaste, gribe, sparke - aflevere og modtage med forskellige boldtyper - spille enkle boldspil med få regler - deltage i lege og leglignende opvarmningsformer

Læs mere

IDRÆT OG NETVÆRK EFTERÅR 2015

IDRÆT OG NETVÆRK EFTERÅR 2015 IDRÆT OG NETVÆRK EFTERÅR 2015 INDHOLD Ugentlige idrætsaktiviteter Fitness i DGI-Byen Mandage 11-13 3 Svømning i DGI byen Tirsdage 11-13 4 Idræt i Kongens Have Onsdage 11-13 5 Yoga og afspænding Torsdage

Læs mere

SommerCamp 2016. Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler

SommerCamp 2016. Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler SommerCamp 2016 Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler 1 SommerCamp 3 ugers højskole for 1.500 kr. 3 gode grunde til at tage på SommerCamp Studieforberedelse Vejledning Fællesskab 3 højskoler afholder

Læs mere

isi.dk Lev drømmen ISI Idrætsefterskole ISI.DK ISI Idrætsefterskole ISI Idrætshøjskole ISI.DK ISI Idrætshøjskole

isi.dk Lev drømmen ISI Idrætsefterskole ISI.DK ISI Idrætsefterskole ISI Idrætshøjskole ISI.DK ISI Idrætshøjskole isi.dk Lev drømmen ISI.DK ISI Idrætsefterskole Velkommen til en oplevelse for livet På ISI elsker vi idræt. Her har du chancen for at udvikle dig - som person og inden for den idræt, du brænder for. Rammerne

Læs mere

VALGFAG Sct. Ibs Skole

VALGFAG Sct. Ibs Skole VALGFAG Sct. Ibs Skole 2018-2019 Valgfag på Sct. Ibs Skole Kære elever og forældre Igen i år udbyder vi en del forskellige frivillige valgfag, som supplement til de obligatoriske fag. Der er valgfag som

Læs mere