Pro gram. Så syng da, Danmark! DR PigeKoret Solist: Anne Dorte Michelsen Dirigent og vært: Michael Bojesen. Onsdag 30. januar kl. 17.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Pro gram. Så syng da, Danmark! DR PigeKoret Solist: Anne Dorte Michelsen Dirigent og vært: Michael Bojesen. Onsdag 30. januar kl. 17."

Transkript

1 12 13 Koncerthuset Klassisk Sæson Onsdag 30. januar kl Så syng da, Danmark! DR PigeKoret Solist: Anne Dorte Michelsen Dirigent og vært: Michael Bojesen Pro gram

2 Biografier Koncerthuset 2008/ /13 2 Så syng da, Danmark! Onsdag 30. januar 2013 kl Koncerthuset, Koncertsalen Medvirkende: DR PigeKoret Anne Dorte Michelsen, solist Kasper Vadsholt, bassist Michael Bojesen, vært og dirigent DR PigeKoret DR PigeKoret begejstrer, lige meget hvor de optræder. Fra Grønland til Sydafrika, fra Mols til Skagen - alle steder og i alle situationer formår koret at skabe en enestående stemning omkring den danske sang. Når DR PigeKoret synger, løftes loftet, der knyttes bånd og skabes minder. I Danmark vækker koret genkendelsens glæde, når de kaster sig over de gamle salmer og viser, og de overrasker, når de nyfortolker Kim Larsen eller andre popsangere. I udlandet er koret ambassadører for den danske sang og kultur, som de formidler så smukt og levende, som nogen kan gøre det. Michael Bojesen Michael Bojesen er synonym med kunstnerisk engagement og store musikalske oplevelser. På mange fronter slår den populære dirigent et slag for den fremtidige musikalske udvikling i Danmark. Michael Bojesen er, ud over at være dirigent og musikalsk inspirationskilde, også komponist. Han har gennem årene skabt en lang række værker til både børne- og voksenkor såvel som til symfoniorkestre. Uanset om det er foran DR PigeKoret eller som gæstedirigent for et af DRs professionelle kor eller orkestre, er man ikke i tvivl om, at Michael Bojesen ikke blot dirigerer, men også inspirerer og fylder den enkelte sanger med entusiasme og smittende sangglæde. Ensemblechef: Kim Bohr Producent: Anne Karine Prip Regissører: Peter G. Tönshoff og Selma Mongelard Musikteknik: Jan Oldrup Lydproducer: Nicolai Abrahamsen Redaktion: Nina Sauerland Korrektur: Magna Blanke Design: e-types A/S

3 Biografier Koncerthuset 2010/11 3 Anne Dorte Michelsen Anne Dorte Michelsen er født 17. juli 1958 i Aarhus. I Danmark er hun primært kendt for sin andel i grupperne Tøsedrengene, Venter på Far samt for sin solokarriere. I udlandet solgte albummet 'Næste Dans' godt i Norge, Sverige og sågar i Japan, da sangen 'Fortrolighed' var titelnummeret i en japansk tv-serie. Som helt ung slog hun igennem med gruppen Tøsedrengene, og fortsatte herefter med succes som solist. I 1992 skabte hun gruppen Venter på far, der med 3 albums og stor koncertvirksomhed på humoristisk vis har sat fokus på kønsrollemønstre og ligestilling. Omkring årtusindeskiftet indspillede hun to albums med danske sange og salmer i samarbejde med den norske pianist Helge Lilletvedt og turnerede herefter i en årrække i danske kirker. I 2008 skabte hun finanskrise-kabareten Ude godt penge bedst. Anne Dorte Michelsen er desuden kendt som journalist, debattør, tv-anmelder og klummeskriver i flere af landets dagblade, samt bidragyder til flere antologier. Siden 2007 har Michelsen også været anmelder for bladet Femina.

4 Sange Koncerthuset 2012/13 4 Sneflokke kommer vrimlende Melodi: Thorvald Aagaard Tekst: Jeppe Aakjær Sneflokke kommer vrimlende hen over diger trimlende, det knyger ud af himlene, det sluger hegn og gård, det ryger ind ad sprækkerne til pølserne på rækkerne, og fårene ved hækkerne får blink i pelsens hår. Og poplerne bag mønningen, de duver dybt i dønningen, og over stakke-grønningen omtrimler kærv og neg, det klaprer én om ørerne, fra portene og dørene, bag hvilke de små Sørene' har rustet sig til leg. Og gammelmor i klokkerne med huen og grålokkerne, hun haler op i sokkerne og ser forsagt derud, for nu er kålen liggende, og nu står tjørnen stikkende og spidder sne på piggene, og nu kom Kjørmes-Knud! Det er hvidt herude Melodi: Thomas. Laub Tekst: St. St. Blicher Det er hvidt herude, kyndelmisse slår sin knude overmåde hvas og hård, hvidt forneden, hvidt foroven, pudret tykt står træ i skoven som udi min abildgård. Det er tyst herude, kun med sagte pik på rude melder sig den små musvit. Der er ingen fugl, der synger, finken kun på kvisten gynger, ser sig om og hvipper lidt. Det er koldt herude, ravne skrige, ugler tude, søge føde, søge læ. Kragen spanker om med skaden højt på rygningen af laden, skeler til det tamme kræ. Hanen sig opsvinger på en snemand, sine vinger klaskende han sammenslår. Krummer halsen stolt og galer hvad monstro han vil, den praler? Hvis endda om tø han spår! Inderlig jeg længes efter vår, men vintren strænges, atter vinden om til nord! Kom, sydvest, som frosten tvinger, kom med dine tågevinger, kom og løs den bundne jord!

5 Sange Koncerthuset 2012/13 5 Det var en morgen ved vintertid Melodi: Kurt Larsen Tekst: Lisbet Torp Det var en morgen ved vintertid, jeg vågned' op til en jord så hvid, og luften mødte mig frisk og ren, og der lå rimfrost på hver en gren. Selv solen skinned' med gråhvidt skær som et papirklip stod havens træ'r og tørre kviste og vissent løv var dækket fint af et snehvidt støv. Jeg glemte måneders regn og slud, det var en glæde at komme ud, og glæden voksed' sig stærk og stor, mens jeg gik tur på den hårde jord. Jeg elsker de grønne lunde Melodi: Albert Møller Tekst: Johannes Helms Jeg elsker de grønne lunde med tonernes vuggende fald, jeg elsker de blanke sunde med sejlernes tusindtal. Jeg elsker hver dal, hver banke, med kornets bølgende flugt, hvor flittige hænder sanke af arbejdets gyldne frugt. Jeg elsker de brede sletter i sollysets sommerpragt, i vinterens stjernenætter bag snetæppets juledragt. Mig fryder din ros, din ære, mig knuger din sorg, dit savn, hver glans, hver plet vil jeg bære, som falder på Danmarks navn. Thi du er mig fader og moder, så synges fra strand til strand, langt mer end søster og broder, thi du er mit fædreland. Forstummed hver røst i skoven, og falmed hver gylden frugt, faldt nat over mark og voven, jeg fandt det dog lige smukt. Om alle de drømme bristed, du har fra din ungdom drømt, om trængsel og nød du fristed, jeg elsked dig dobbelt ømt. Men end er der sang i skoven, højt bølger det røde flag, end er der en Gud for oven, der råder for Danmarks sag.

6 Sange Koncerthuset 2012/13 6 Gå med i lunden Melodi: Kai Normann Andersen Tekst: Børge og Arvid Müller Gå med i lunden, så spidser vi munden og fløjter den gamle sang om kærlighed. Lad skoven skælve, og klokken slå ell've, og månen og mælkevejen drysse ned. Vi er kun dig og mig, mig og dig til at gå i takt og hvis du klemmer mig, glemmer jeg, hvad mor har sagt. Gå med i lunden, så spidser vi munden og fløjter den gamle sang om kærlighed... Velkommen i den grønne lund Melodi: Erik Grip Tekst: N.F.S. Grundtvig Velkommen i den grønne lund, hvor fuglene de sjunge! det høres skal: den danske mund til sang har og en tunge. Vi har det godt i grunden her, såvel som vore fædre, vil Gud, den dag tør være nær, vi får det end lidt bedre. Kan munden vi få ret på gang til andet end at spise, hvert andet barn i Danevang forstår halvkvæden vise. For, hvad vi fattes først og sidst, til lykke ej så ganske, men lidt dog både her og hist, det er det ægte danske. Vi føre løver i vort skjold af hjerter tæt omsatte, dem førte vi fra hedenold og ingen abekatte. Hver fugl må synge med sit næb, og livet, kan vi skønne, var uden sang kun slid og slæb. Velkommen i det grønne!

7 Sange Koncerthuset 2012/13 7 Jeg ved, hvor der findes en have så skøn Melodi: J. A. P. Schulz Tekst: Mads Hansen Jeg ved, hvor der findes en have så skøn, hvor søen er blå, og hvor skoven er grøn, hvor fuglene bygger i løvhækkens ly og flyver hver morgen med sang over sky. Og midt i den friske og gyngende sø der dukker af dybet den dejligste ø, og søen af prægtige skibe er fuld, og øen af frugt og af blomster og guld. Der risler en kilde, der rinder en å, og højene ere så runde og små, og engen er blød, så det ret er en lyst at tumle sig der og få lettet sit bryst. Der danse småpiger med blomster i hat, en rød og en hvid har på brystet de sat, og drengene lege med harpe og sværd og synge så glade om dannemænds færd. Jeg tror det for vist, at der ej er en plet på jorden, hvor alt er så blødt og så net som haven, hvor øen i søen er lagt, kom, så skal jeg vise dig hele dens pragt! Se ud over dal, over mark, over sund, så ser du en have med løvsal i lund, med blomster i enge og sølvspejl i vand, og haven er Danmark, vort fædreneland. Næste koncerter: Så syng da, børn! DR Børnekoret Dirigent: Susanne Wendt Søndag 10. marts 2013 kl Koncerthuset, Koncertsalen Værter: Jeppe & Marie (Lille Nørd) Køb billetter via dr.dk/koncerthuset

8 Adresse: Emil Holms Kanal København C Tlf.: koncerthuset@dr.dk Hvor, hvad og hvordan i Koncerthuset Garderobe Overtøj og større tasker skal af sikkerhedsmæssige hensyn afleveres i garderoben i foyeren. Man kan enten aflevere sit overtøj i en ubemandet garderobe uden betaling, eller man kan for 20 kroner aflevere sit overtøj i en bemandet garderobe. Toiletforhold Der er i alt 58 toiletter i Koncerthuset, herunder 4 handicaptoiletter. I niveau -1 findes toiletterne ved elevatoren ved Studie 4. I niveau +1 findes toiletterne i den nordlige ende af den store foyer. Endvidere findes der toiletter på 3. niveau ved parterreindgang (mod øst) og på 4. niveau ved Orkester A-indgang til Koncertsalen. Til og fra Koncerthuset Du kan læse mere om transport og parkering på Her kan du også læse mere om tilgængelighed for publikum med nedsatte funktioner. DRs ensemblers virksomhed er muliggjort gennem støtte fra blandt andre: A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal Augustinus Fonden Beckett-Fonden Bikubenfonden Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Legat FrederiksbergFonden Nordea Danmark er sponsor for Koncerthuset

Vintersange for Guitar. Mogens Sørensen

Vintersange for Guitar. Mogens Sørensen Vintersange for Guitar Mogens Sørensen Spurven sidder stum bag Kvist;... 3 et er hvidt herude... 4 I sne står urt og busk i skjul... 5 Sneflokke kommer vrimlende... 6 Nu sner det... 7 Spurven sidder stum

Læs mere

bestyrelsen Dagsorden Møde nr. : 2013/12 Sted : Personalerum 2 Den : onsdag d. 11. december 2013

bestyrelsen Dagsorden Møde nr. : 2013/12 Sted : Personalerum 2 Den : onsdag d. 11. december 2013 bestyrelsen Dagsorden Møde nr. : 2013/12 Sted : Personalerum 2 Den : onsdag d. 11. december 2013 Start kl. : 19.00 (husk formøde kl. 18.30 i konferencerummet ved kontoret) Børnebybestyrelsen Deltog Stig

Læs mere

Vinter. Det er hvidt derude

Vinter. Det er hvidt derude Vinter Det er hvidt derude Tekst: St. St. Blicher, 1838; Melodi: Thomas Laub, 1914 Det er hvidt herude, kyndelmisse slår sin knude overmåde hvas og hård, hvidt forneden, hvidt foroven, pudret tykt står

Læs mere

Ørslevkloster skole august Ny, spændende og kreativ skole

Ørslevkloster skole august Ny, spændende og kreativ skole Ørslevkloster skole august 2014 Ny, spændende og kreativ skole I sne står urt og busk i skjul 1) I sne står urt og busk i skjul, det er så koldt derude, dog synger der en lille fugl på kvist ved frosne

Læs mere

MÅNEDSBLAD FOR PENSIONISTBYEN LISELUND JANUAR 2011. Vær velkommen, Herrens år Tekst: N. F. S. Grundtvig, 1849 Melodi: A. P.

MÅNEDSBLAD FOR PENSIONISTBYEN LISELUND JANUAR 2011. Vær velkommen, Herrens år Tekst: N. F. S. Grundtvig, 1849 Melodi: A. P. MÅNEDSBLAD FOR PENSIONISTBYEN LISELUND JANUAR 2011 Vær velkommen, Herrens år Tekst: N. F. S. Grundtvig, 1849 Melodi: A. P. Berggreen, 1852 Vær velkommen, Herrens år, og velkommen herhid! Sandheds Gud,

Læs mere

Leve Livet. Februar 2018

Leve Livet. Februar 2018 Leve Livet Februar 2018 Indholdsfortegnelse: Månedenens fødselsdage... 1 Sangbogen... 1 Livet leves... 4 Beboerliste... 23 Rart at vide... 25 Månedskalender... 26 Redaktion: Anne-Marie Bolvig og René Sørensen.

Læs mere

PRO. Emil, Pippi, Karlsson & co. DR Big Bandet Dirigent: Örjan Fahlström Vært: Jesper Asholt Vokal: Sarah Riedel, bas: Georg Riedel

PRO. Emil, Pippi, Karlsson & co. DR Big Bandet Dirigent: Örjan Fahlström Vært: Jesper Asholt Vokal: Sarah Riedel, bas: Georg Riedel Emil, Pippi, Karlsson & co Lørdag 31. oktober 2015 kl. 11.00 & 13.30, DR Koncerthuset, København Søndag 1. november 2015 kl. 11.00 & 13.30, DR Koncerthuset, København Onsdag 4. november 2015 kl. 17.00,

Læs mere

MÅNEDSBLAD FOR PENSIONISTBYEN LISELUND

MÅNEDSBLAD FOR PENSIONISTBYEN LISELUND MÅNEDSBLAD FOR PENSIONISTBYEN LISELUND MAJ 2012 Jeg ved, hvor. Jeg ved, hvor der findes en have så skøn, hvor søgen er blå, og hvor skoven er grøn, hvor fuglene bygger i løvhækkens ly og flyver hver morgen

Læs mere

Onsdag, den 17 oktober 2012

Onsdag, den 17 oktober 2012 Ved bisættelse Onsdag, den 7 oktober 0 754 Se, nu stiger solen af havets skød Mel.: Lars Nielsen 89 Oluf Ring omkring 95 Se, nu stiger solen af havets skød, luft og bølge blusser i brand, i glød; hvilken

Læs mere

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER I mappen her finder du de sange, vi synger til babyrytmik i Nazaret kirke. Du kan også finde sangene på vores hjemmeside www.fredensognazaret.dk. Her kan du

Læs mere

Informationsmøde 21. marts Fredningsforslag

Informationsmøde 21. marts Fredningsforslag Informationsmøde 21. marts 2018 Fredningsforslag Velkommen i den grønne lund 1. Velkommen i den grønne lund, hvor fuglene de sjunge! det høres skal: den danske mund til sang har og en tunge. Vi har det

Læs mere

MÅNEDSBLAD FOR PENSIONISTBYEN LISELUND

MÅNEDSBLAD FOR PENSIONISTBYEN LISELUND MÅNEDSBLAD FOR PENSIONISTBYEN LISELUND Det er hvidt herude, kyndelmisse slår sin knude overmåde hvas og hård, hvidt forneden, hvidt foroven, pudret tykt står træ i skoven som udi min abildgård. Det er

Læs mere

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Mel.: Barn Jesus 1 Den første julenat på jord, da kongesønnen fødtes. En stjerne klar på himlen stor

Læs mere

Hil dig, Frelser og Forsoner

Hil dig, Frelser og Forsoner Mel.: C.Chr. Hoffman 1878 Thomas Laub omkring 1890 Hil dig, Frelser og Forsoner 1. Hil dig, Frelser og Forsoner! Verden dig med torne kroner, du det ser, jeg har i sinde rosenkrans om kors at vinde, giv

Læs mere

(1) Den signede dag med fryd vi ser af havet til os opkomme; den lyse på himlen mer og mer, os alle til lyst og fromme! Det kendes på os som lysets bø

(1) Den signede dag med fryd vi ser af havet til os opkomme; den lyse på himlen mer og mer, os alle til lyst og fromme! Det kendes på os som lysets bø Gudstjeneste (1) Den signede dag med fryd vi ser af havet til os opkomme; den lyse på himlen mer og mer, os alle til lyst og fromme! Det kendes på os som lysets børn, at natten hun er nu omme! (2) Den

Læs mere

Nyhedsbrevet GLORIA. Januar Den omsorgsfulde piratfiskefar. en akvarieekspert i arbejde. Og meget mere

Nyhedsbrevet GLORIA. Januar Den omsorgsfulde piratfiskefar. en akvarieekspert i arbejde. Og meget mere Nyhedsbrevet GLORIA Januar 2014 Den omsorgsfulde piratfiskefar en akvarieekspert i arbejde Og meget mere 1 Redaktør: Ansvarshavende redaktør: Jacob Schelde Søren Christian Østerby Spørgsmål/kommentarer/indlæg:

Læs mere

Isa i medvind og modvind

Isa i medvind og modvind Richart Andersson. Isa i med- og modvind. Digtsamling 2013. Alle rettigheder tilhører forfatteren. Forside: Karina Andersen. Korrektur: Anja Adjoh. Isa i medvind og modvind 1 Isa er et synonym, men det

Læs mere

I sne står urt og busk i skjul

I sne står urt og busk i skjul MÅNEDSBLAD FOR PENSIONISTBYEN LISELUND JANUAR 2015 I sne står urt og busk i skjul Tekst: B. S. Ingemann, 1831 Melodi: J. P. E. Hartmann, 1866 I sne står urt og busk i skjul, det er så koldt derude, dog

Læs mere

Sommersange for guitar. Mogens Sørensen

Sommersange for guitar. Mogens Sørensen Sommersange for guitar Mogens Sørensen 1 Se, det summer af sol over engen...3 Det var en skærsommerdag...4 En yndig og frydefuld sommertid...5 Se dig ud en sommerdag...6 Jeg er Havren...7 2 Se, det summer

Læs mere

Brorlil og søsterlil. Fra Grimms Eventyr

Brorlil og søsterlil. Fra Grimms Eventyr Brorlil og søsterlil Fra Grimms Eventyr Brorlil tog søsterlil i hånden og sagde:»siden mor er død, har vi ikke en lykkelig time mere. Vores stedmor slår os hver dag og sparker til os, når vi kommer hen

Læs mere

Bibelen er en gammel bog... 149 Blomstre som en rosengård... 74 Bogen om Jesus... 148

Bibelen er en gammel bog... 149 Blomstre som en rosengård... 74 Bogen om Jesus... 148 Alfabetisk register A Adventskransen nu vi tænder................................ 65 All night, all day.......................................... 226 Alle, både høj og lav......................................

Læs mere

15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste.

15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste. 15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste. Salmer: Hinge kl.9: 736-48/ 165-52 Vinderslev kl.10.30: 729-51- 450/ 165-477- 730 Dette hellige evangelium skriver

Læs mere

Ammershøj bladet Velkommen til Februar 2019

Ammershøj bladet Velkommen til Februar 2019 Ammershøj bladet Velkommen til Februar 2019 Gershøj kirke har uden tvivl en af Danmarks fineste placeringer: Med udsigt over mark, over Roskilde fjord og med et blik til Selsø slot i det fjerne. Når kirken

Læs mere

Februar 2015 Årgang 15, nr. 2

Februar 2015 Årgang 15, nr. 2 Februar 2015 Årgang 15, nr. 2 Godt man stadig har lidt vinter forråd Pris: 10,00 kr. Torstorp Plejecenter Administrationen Sümeyra Kan Fener 43 35 27 00 Centerleder Alice Ordrup 43 35 26 84 Stedfortræder

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

Teksten til Niels W. Gades ballade... Elverskud

Teksten til Niels W. Gades ballade... Elverskud Teksten til Niels W. Gades ballade... Elverskud Teksten er inspireret af folkevisen af samme navn og dens endelige udformning er i følge Inger Sørensens biografi fra 2002, Niels W. Gade, et dansk verdensnavn,

Læs mere

Men det var altså en sommerdag, som mange andre sommerdage med højt til himlen og en let brise. Aksene stod skulder ved skulder og luftes tørhed fik

Men det var altså en sommerdag, som mange andre sommerdage med højt til himlen og en let brise. Aksene stod skulder ved skulder og luftes tørhed fik 16. søndag efter trinitatis I Høstgudstjeneste i Jægersborg med Juniorkoret Salmer: Syng for Gud, 729, vinter er nær, 15, 730, 752 4-5, velsignelsen, 730, sensommervisen. I dag fejrer vi høstgudstjeneste

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 16. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 16. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1 Kursusmappe Uge 16 Emne: Eventyr Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1 HIPPY HippHopp Uge16_Eventyr.indd 1 06/07/10 12.05 Uge 16 l Eventyr Det har sneet, og alt er hvidt. Hipp

Læs mere

Salmerne til konfirmationerne i Lidemark kirke. Kr. Himmelfartsdag d. 5. maj 2016 kl. 9.30 og 11.30

Salmerne til konfirmationerne i Lidemark kirke. Kr. Himmelfartsdag d. 5. maj 2016 kl. 9.30 og 11.30 Salmerne til konfirmationerne i Lidemark kirke Kr. Himmelfartsdag d.. maj 06 kl. 9.0 og.0 Salme 70: Nu titte til hinanden de favre blomster små, de muntre fugle kalde på hverandre; nu alle jordens børn

Læs mere

På rejse med musikken

På rejse med musikken Eksotiske fugle På besøg hos DR SymfoniOrkestret s. 2 På rejse med musikken Du skal snart på besøg hos DR SymfoniOrkestret. Her skal du høre symfoniorkestret spille flere forskellige musikværker. Men vi

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

David (Torben S. Callesen/Gospelroots)

David (Torben S. Callesen/Gospelroots) David (Torben S. Callesen/Gospelroots) David var en ung, flot fyr, og hyrde var hans job. Sang og spilled, mens han værned om sin fåreflok. Davids hjerte var af guld, og Herren var med ham. Derfor blev

Læs mere

4. søndag i advent II Sct. Pauls kirke 20. december 2015 kl. 10.00. Salmer: 123/90/76, v.1 og v.7/78//86/439/71/93

4. søndag i advent II Sct. Pauls kirke 20. december 2015 kl. 10.00. Salmer: 123/90/76, v.1 og v.7/78//86/439/71/93 1 4. søndag i advent II Sct. Pauls kirke 20. december 2015 kl. 10.00. Salmer: 123/90/76, v.1 og v.7/78//86/439/71/93 Åbningshilsen Den sidste søndag inden jul. Fire lys tændt, fylde, klar. Ja, og risengrød

Læs mere

Av gokkelok Goddag. Tekst: Jonas Fibiger Diemer Musik: Daniel Degn Møller

Av gokkelok Goddag. Tekst: Jonas Fibiger Diemer Musik: Daniel Degn Møller Av gokkelok Goddag Tekst: Jonas Fibiger Diemer Musik: Daniel Degn Møller Av av gokkelok jeg slog min knold. Og hej til dig og hej til mig. Av av gokkelok jeg slog min knold. Og du er sej, sir jeg. Vi skal

Læs mere

Sange for de helt små

Sange for de helt små Sange for de helt små Hjulene på bussen Hjulene på bussen drejer rund,rundt,rundt, rundt, rundt, rundt, rundt, rundt, rundt, Hjulene på bussen drejer rund,rundt,rundt, gennem hele byen. Dørene i bussen

Læs mere

Højt fra træets grønne top. Bjældeklang

Højt fra træets grønne top. Bjældeklang Højt fra træets grønne top Melodi: Peter Faber Højt fra træets grønne top stråler juleglansen; spillemand spil lystigt op! Nu begynder dansen. Læg nu smukt din hånd i min, ikke rør ved den rosin! Først

Læs mere

Hafburd konge og Sivard konge

Hafburd konge og Sivard konge Hafburd konge og Sivard konge Hafburd konge og Sivard konge de yppede dennem en kiv alt om hin stolte Signelille, hun var så væn en viv. Hvad heller om I vinder mig eller en så væn en mø. 2. Hafburd vågner

Læs mere

Tale til sommerafslutning 2010

Tale til sommerafslutning 2010 Tale til sommerafslutning 2010 Velkommen på denne skønne sommerdag. Velkommen først og fremmest til 9. årgang, der er æresgæster i dag. Men selvfølgelig også til alle andre elever, til forældre og pårørende

Læs mere

15. Søndag efter Trinitatis 2013, Hurup og Gettrup Mattæus 6, 24 34

15. Søndag efter Trinitatis 2013, Hurup og Gettrup Mattæus 6, 24 34 15. Søndag efter Trinitatis 2013, Hurup og Gettrup Mattæus 6, 24 34 Herre, lær mig at søge dit rige og din retfærdighed og giv mig så alt andet i tilgift. AMEN Ja, den er god med dig, Jesus! Sådan fristes

Læs mere

Koncerthuset Klassisk Sæson. Onsdag 7. marts kl. 17.00. Så syng da, Danmark DR KoncertKoret Solist: Lis Sørensen, sang Vært: Michael Bojesen.

Koncerthuset Klassisk Sæson. Onsdag 7. marts kl. 17.00. Så syng da, Danmark DR KoncertKoret Solist: Lis Sørensen, sang Vært: Michael Bojesen. 11 12 Koncerthuset Klassisk Sæson Onsdag 7. marts kl. 17.00 Så syng da, Danmark DR KoncertKoret Solist: Lis Sørensen, sang Vært: Michael Bojesen Pro gram Biografier Koncerthuset 2008/09 2011/12 2 Så syng

Læs mere

Kære Ati, Snefnug daler blidt skispormønstre brydes brat hér lavinen bed.

Kære Ati, Snefnug daler blidt skispormønstre brydes brat hér lavinen bed. Kære Ati, Engang i slutningen af nittenfirserne sagde min bekendte, Jens Voertmann, pludselig disse ord: Snefnug daler blidt skispormønstre brydes brat hér lavinen bed. Det, han havde sagt var et japansk

Læs mere

Se, nu stiger solen af havets skød Tekst: Jakob Knudsen, 1891 Melodi: Lars Nielsen

Se, nu stiger solen af havets skød Tekst: Jakob Knudsen, 1891 Melodi: Lars Nielsen Se, nu stiger solen af havets skød Tekst: Jakob Knudsen, 1891 Melodi: Lars Nielsen Se, nu stiger solen af havets skød, luft og bølge blusser i brand, i glød, hvilken salig jubel, skønt alt er tyst, medens

Læs mere

Grundtvigs gloser. Lær om at være fuld af ord. KILDEN Folkekirkens Skoletjeneste i Høje Taastrup Provsti

Grundtvigs gloser. Lær om at være fuld af ord. KILDEN Folkekirkens Skoletjeneste i Høje Taastrup Provsti Grundtvigs gloser Lær om at være fuld af ord KILDEN Folkekirkens Skoletjeneste i Høje Taastrup Provsti Grundtvigs gloser Illustrationer af Caroline Marie Tetzlaff Tekst af Mie Keinicke Hansen Grundtvigs

Læs mere

Du var alene hjemme. Der var ingen blomster i huset, og når du kiggede ud af døren, så du ingen træer, du så kun vissent græs, og du så kun fjernsyn.

Du var alene hjemme. Der var ingen blomster i huset, og når du kiggede ud af døren, så du ingen træer, du så kun vissent græs, og du så kun fjernsyn. MULIGHEDER Hvis mennesker havde fire ben, så ville alt gå i stykker. Hvis der ikke var kæledyr i Sevel, så ville København blive en landsby. Hvis Sevel var hovedstad i Danmark, så ville himlen blive grøn

Læs mere

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER Velkommen til babyrytmik! I mappen her finder du de sange, vi synger til babyrytmik i kirken. Du er velkommen til at låne en mappe med hjem, hvis I har lyst

Læs mere

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står 1 Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står på en gade midt i bilosen. Han er meget lille slet

Læs mere

Hvem har dog stået for den planlægning? Prædiken til fastelavnssøndag d.14.2.2010 i Lyngby Kirke børnekor medvirker. Det er godt tænkt.

Hvem har dog stået for den planlægning? Prædiken til fastelavnssøndag d.14.2.2010 i Lyngby Kirke børnekor medvirker. Det er godt tænkt. 1 Prædiken til fastelavnssøndag d.14.2.2010 i Lyngby Kirke børnekor medvirker Om jeg så tælles blandt de i klogeste i vores samfund, har indsigt i jura og økonomi, kender kunst og kultur og forstår svære

Læs mere

Skagenrosen. Tæt ved havet groede en lille plante. En blomst

Skagenrosen. Tæt ved havet groede en lille plante. En blomst Skagenrosen Tæt ved havet groede en lille plante. En blomst kunne man ikke kalde den, for den havde ingen krone kun en stilk med nogle grønne blade. Hver dag kiggede den ud over det åbne hav, og når det

Læs mere

Mon ikke, der er andre end mig, der kan huske det særlige slidstærke betræk, der var på sæderne i sådan en bus. Det var i

Mon ikke, der er andre end mig, der kan huske det særlige slidstærke betræk, der var på sæderne i sådan en bus. Det var i PRÆDIKEN SØNDAG DEN 28.APRIL 2013 4.SEP AASTRUP KL. 9 VESTER AABY KL. 10.15 Tekster: Es.36,26-28; Jak.1,17-21; Joh.16,5-15 Salmer: 408,305,600,294,725 Kærligheds og Sandheds Ånd Jord og Himmels hjertebånd

Læs mere

Jeg elsker de grønne lunde. Aktieselskabet Houborg Plantage. Regnskab for året 1995. 129. regnskabsår

Jeg elsker de grønne lunde. Aktieselskabet Houborg Plantage. Regnskab for året 1995. 129. regnskabsår J eg elsker de grønne lunde Jeg elsker de grønne lunde med tonernes vuggende fald; jeg elsker de blanke sunde med sejlernes tusindtal. Jeg elsker hver dal, hver banke, med kornets bølgende flugt, hvor

Læs mere

Prædiken m.v. fra Familie-høstgudstjenesten 18.s. efter trinitatis 2016

Prædiken m.v. fra Familie-høstgudstjenesten 18.s. efter trinitatis 2016 Prædiken m.v. fra Familie-høstgudstjenesten 18.s. efter trinitatis 2016 Klokkeringning intro prælud. m. procession Indgangsbøn Salme: 729: Nu falmer skoven Hilsen svar Indledning om høst Læsning: Gud sagde:»jorden

Læs mere

som er blevet en del af min ånd og min krop og min sjæl

som er blevet en del af min ånd og min krop og min sjæl Appetizer: Tænk at få at vide at det menneske som jeg elsker som jeg deler liv med som er blevet en del af min ånd og min krop og min sjæl ikke skal være her mere.. vil forlade mig, fordi han eller hun

Læs mere

Min haves muld. Hun fortæller mig at jeg har en smuk have i mig i min krop at jeg ER en smuk have

Min haves muld. Hun fortæller mig at jeg har en smuk have i mig i min krop at jeg ER en smuk have Min haves muld Hendes dejlige stemme guider mig ind i mig Ligger på sofaen alene hjemme trygt og rart Med tæppet over mig Min egen fred og ro Kun for mig indeni mig Hun fortæller mig at jeg har en smuk

Læs mere

Alle Helgens søndag 2013. Hurup Mattæus 5, 1-12

Alle Helgens søndag 2013. Hurup Mattæus 5, 1-12 Alle Helgens søndag 2013. Hurup Mattæus 5, 1-12 Herre, vær os nær, når vi sørger. Vær os nær, når vi skal tage os af vore spæde. Vær os nær, når vi lever. Vær os nær, når vi dør. AMEN Det lille barn er

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det måtte ikke være for let. For så lignede det ikke virkeligheden.

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 17. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 17 Emne: Sund og stærk side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 17. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 17 Emne: Sund og stærk side 1 Uge 17 Emne: Sund og stærk Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 17 Emne: Sund og stærk side 1 HIPPY HippHopp Uge17_sund og stµrk.indd 1 06/07/10 12.06 Uge 17 l Sund og stærk Det er en

Læs mere

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004 Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet Søndag 1 O skabelsens morgen, det helt nye liv nu vælder med kraft i os ind. Det styrker og nærer, beriger vor tro og virker helt ind i vort sind. 2

Læs mere

Åbning af arrangementet ved Annemarie Zacho-Broe, kontorchef for Frivillig- og pårørendeområdet.

Åbning af arrangementet ved Annemarie Zacho-Broe, kontorchef for Frivillig- og pårørendeområdet. Frivilligprisen 2010 og Initiativprisen 2010 Program Åbning af arrangementet ved Annemarie Zacho-Broe, kontorchef for Frivillig- og pårørendeområdet. Uddeling af Frivilligprisen ved Rådmand Dorthe Laustsen

Læs mere

4. søndag efter hellig tre konger 2014

4. søndag efter hellig tre konger 2014 4. søndag efter hellig tre konger 2014 Det er en særlig dag i dag Det er den 2. februar, og den 2. februar er en gammel helligdag, som hedder kyndelmisse. I Danmark var kyndelmisse en helligdag, som man

Læs mere

ÆBLET. historien om Adam og Eva.

ÆBLET. historien om Adam og Eva. Side 3 ÆBLET historien om Adam og Eva 1 Dag og nat 4 2 Adam og Eva 6 3 Træet 8 4 En dejlig tid 10 5 Røde æbler 12 6 Slangen 14 7 Pluk det 16 8 Nøgne 20 9 Hvor er I? 22 10 Det var ikke mig 24 11 Guds straf

Læs mere

Godmorgen, lille land Melodi: Carsten Johs. Mørch - Tekst: Niels Brunse

Godmorgen, lille land Melodi: Carsten Johs. Mørch - Tekst: Niels Brunse Godmorgen, lille land Melodi: Carsten Johs. Mørch - Tekst: Niels Brunse Godmorgen, lille land! Et land med sol, et land med dis, med kyst af sten og sand, som havets bølger slikker, med bakker skabt af

Læs mere

et eller andet. Klara bliver lidt nervøs. Tænk hvis der er sket noget med Preben. Lugten. Hmmm det er en lugt af uld. vådt uld!

et eller andet. Klara bliver lidt nervøs. Tænk hvis der er sket noget med Preben. Lugten. Hmmm det er en lugt af uld. vådt uld! 4. December Preben det er tid til at pakke dine ting. Kom ud af din hytte og lad os komme afsted siger Klara begejstret. Julehyggen venter på os derude og ham glæder jeg mig til at møde. Klara er frisk

Læs mere

Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet

Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet Klaveret Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet Skrevet af Louis Jensen For lang tid siden faldt et klaver i havnen. Dengang var min bedstemor en lille pige med en stor, rød sløjfe

Læs mere

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88 historier LOGO historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 IDAS ENGEL 1 IDAS ENGEL historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 2 3 Ida skulle i skole. For første gang. Det

Læs mere

Fredag 5. oktober kl. 17.00. London Calling DR PigeKoret Musica Vitae Dirigent: Nenia Zenana Solist: Per Tengstrand, klaver PRO GRAM

Fredag 5. oktober kl. 17.00. London Calling DR PigeKoret Musica Vitae Dirigent: Nenia Zenana Solist: Per Tengstrand, klaver PRO GRAM 12 13 Fredag 5. oktober kl. 17.00 London Calling DR PigeKoret Musica Vitae Dirigent: Nenia Zenana Solist: Per Tengstrand, klaver PRO GRAM London Calling Program Koncerthuset 2008/09 2012/13 2 London Calling

Læs mere

Dukketeater til juleprogram.

Dukketeater til juleprogram. Dukketeater til juleprogram. Dukketeater 1: (Der er brug for to dukker, en frisk og glad drengedukke (dukke 1), der er spændt på at det er jul og en lidt fornuftig pigedukke (dukke 2), der ikke kommet

Læs mere

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER Velkommen til babyrytmik! I mappen her finder du de sange, vi synger til babyrytmik i kirken. Du er velkommen til at låne en mappe med hjem, hvis I har lyst

Læs mere

En Hilsen til Danmark

En Hilsen til Danmark Børnebogsforfatteren HOLGER BUCHHAVE skrev i 1956 Sangen: Nu har vi altså Jul igen. - Komponisten, Dirigenten og Korlederen HENNING ELBIRK satte musik til, og den blev sunget af Radiodrengekoret. - - -

Læs mere

Musikforløb for 4. klasse

Musikforløb for 4. klasse Sønderjyllands Symfoniorkester Musikforløb for 4. klasse TEMA 2019: Carl Nielsen eller... LÆRERMATERIALE Carl Nielsen-illustrationer tegnet af Kasper Lundsfryd KÆRE LÆRERE Nu er det snart tid til, at vi

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften 2015. 25-12-2015. side 1. Prædiken til Juleaften 2015. Tekster. Luk. 2,1-14

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften 2015. 25-12-2015. side 1. Prædiken til Juleaften 2015. Tekster. Luk. 2,1-14 side 1 Prædiken til Juleaften 2015. Tekster. Luk. 2,1-14 For af den nåde er I frelst ved tro. Og det skyldes ikke jer selv, gaven er Guds. De ord kan sættes som overskrift over julen. Gaven er Guds. Julen

Læs mere

Uge 11. Emne: Dyr. HippHopp. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 11 Emne: Dyr side 1 HIPPY. Uge11_dyr.indd 1 06/07/

Uge 11. Emne: Dyr. HippHopp. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 11 Emne: Dyr side 1 HIPPY. Uge11_dyr.indd 1 06/07/ Uge 11 Emne: Dyr Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 11 Emne: Dyr side 1 HIPPY HippHopp Uge11_dyr.indd 1 06/07/10 12.02 Uge 11 l Dyr Hipp og Hopp står under træet. Det er koldt, og de fryser. De

Læs mere

25. søndag efter trinitatis II I sommer blev Jægersborg kirke malet. Vi lukkede kirken og lod håndværkerene forvandle rummet, så det nu igen er

25. søndag efter trinitatis II I sommer blev Jægersborg kirke malet. Vi lukkede kirken og lod håndværkerene forvandle rummet, så det nu igen er 25. søndag efter trinitatis II I sommer blev Jægersborg kirke malet. Vi lukkede kirken og lod håndværkerene forvandle rummet, så det nu igen er strålende hvidt. Alt der kunne tages ned blev båret ud af

Læs mere

7. søndag efter Trinitatis 2015, Hurup og Gettrup Lukas 19, 1-10

7. søndag efter Trinitatis 2015, Hurup og Gettrup Lukas 19, 1-10 7. søndag efter Trinitatis 2015, Hurup og Gettrup Lukas 19, 1-10 Herre, giv mig mod til at slippe det, som plager mig ved mig selv. Giv mig tillid til og tro på, at din tro og din kærlighed også kan virke

Læs mere

Pro gram. Så syng da, Danmark DR PigeKoret Solist: Thomas Buttenschøn Vært: Michael Bojesen. Onsdag 26. september kl. 17.00

Pro gram. Så syng da, Danmark DR PigeKoret Solist: Thomas Buttenschøn Vært: Michael Bojesen. Onsdag 26. september kl. 17.00 12 13 Koncerthuset Klassisk Sæson Onsdag 26. september kl. 17.00 Så syng da, Danmark Solist: Thomas Buttenschøn Vært: Michael Bojesen Pro gram Biografier Koncerthuset 2008/09 2012/13 2 Så syng da, Danmark!

Læs mere

Befrieren. Li' så langt som øst det er fra vest, har han taget synden bort, vi kan trække vejret frit, for vi er:

Befrieren. Li' så langt som øst det er fra vest, har han taget synden bort, vi kan trække vejret frit, for vi er: Befrieren Vi har vendt os om, har vendt ryggen til, rettet blikket frem vi ser os ik tilbag, og vi kigger op, slipper glæden løs, og vi priser Gud, for han har sat os fri! Li' så langt som øst det er fra

Læs mere

Side 3.. Håret. historien om Samson.

Side 3.. Håret. historien om Samson. Side 3 Håret historien om Samson 1 Englen 4 2 En stærk dreng 6 3 Løven 8 4 Hæren 12 5 Porten 14 6 Samsons styrke 16 7 Dalila 18 8 Et nyt reb 20 9 Flet håret 22 10 Skær håret af 24 11 Samson bliver slave

Læs mere

Gudstjeneste for Dybdalsparken 12.06.14

Gudstjeneste for Dybdalsparken 12.06.14 1 Gudstjeneste for Dybdalsparken 12.06.14 290 I al sin glans nu stråler solen 291 Du som går ud 294 Talsmand 42 I underværkes land jeg bor En mand kommer gående hen ad vejen, han er på vej til Nidaros,

Læs mere

EN HILSEN TIL DANMARK

EN HILSEN TIL DANMARK Fra Danmarks berømte SANGER, - SANGSKRIVER og KOMPONIST --- - J O H N - M O G E N S E N modtog vi den 8. maj 2017 denne friske og humørfyldte HILSEN til DANMARK, fordi JOHN MOGENSEN simpelthen ikke kunne

Læs mere

Kjørmes Knud. Gc3an3t. - en cache af Fjollerikkerne

Kjørmes Knud. Gc3an3t. - en cache af Fjollerikkerne Kjørmes Knud Gc3an3t - en cache af Fjollerikkerne 02.02.2012 Råd og vejledning K Cachen er placeret på et sted med en god udsigt. Cachen er placeret ved en kirke. Hvis kirkegården passeres i forbindelse

Læs mere

Pro gram. Så syng da, Danmark DR KoncertKoret Solist: Sys Bjerre Vært og dirigent: Michael Bojesen

Pro gram. Så syng da, Danmark DR KoncertKoret Solist: Sys Bjerre Vært og dirigent: Michael Bojesen 12 13 Koncerthuset Klassisk Sæson Onsdag 17. april kl. 17.00 Koncerthuset, Koncertsalen Så syng da, Danmark DR KoncertKoret Solist: Sys Bjerre Vært og dirigent: Michael Bojesen Pro gram Kor og dirigent

Læs mere

Side 3.. SKIBET. historien om Noas ark.

Side 3.. SKIBET. historien om Noas ark. Side 3 SKIBET historien om Noas ark 1 En god mand 4 2 Skibet 6 3 Dyrene 8 4 Mad til alle 10 5 Det regner 12 6 Duen 14 7 Land 16 8 Den grønne jord 18 9 Noas bøn 20 10 Løftet 22 Side 4 En god mand Engang

Læs mere

Den gamle kone, der ville have en nisse

Den gamle kone, der ville have en nisse 1 Den gamle kone, der ville have en nisse Der var engang en gammel kone, der gerne ville have en nisse. Hun havde slidt og slæbt alle sine dage, og nu havde hun sparet sammen til at få sit eget hus. Det

Læs mere

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det Det store juletræ Det er begyndt at blive koldt for fingrene, og selv om vi trækker huen godt ned om ørerne, er de godt røde. Vi beslutter os for at gå hjem til Per, han mener også, at det er ved at være

Læs mere

Torsdag 17. september kl. 19.30. Znaider & Bruckners 9. DR SymfoniOrkestret Dirigent: Nikolaj Znaider PRO

Torsdag 17. september kl. 19.30. Znaider & Bruckners 9. DR SymfoniOrkestret Dirigent: Nikolaj Znaider PRO Torsdag 17. september kl. 19.30 Znaider & Bruckners 9. DR SymfoniOrkestret Dirigent: Nikolaj Znaider PRO Torsdagskoncert Znaider & Bruckners 9. Introduktion Program DR Koncerthuset 2015/16 2008/09 2 Torsdag

Læs mere

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24.

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Gud holder fest, det handler Jesu lignelse om. Men er der nogen Gud til at holde fest for os? Det er vores tids

Læs mere

Tekster om døden i kristendommen

Tekster om døden i kristendommen Tekster om døden i Det Gamle Testamente De døde lovpriser ikke Herren, de som gik ned i stilheden (Salmernes bog 115,17) Nyd livet med den kvinde, du elsker, i det tomme liv, Gud har givet dig under solen,

Læs mere

Pinsedag Salmevalg Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes

Pinsedag Salmevalg Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes Pinsedag Salmevalg 290: I al sin glans nu stråler solen 448: Fyldt af glæde over livets under 291: Du som går ud fra den levende Gud 294: Talsmand som på jorderige 725: Det dufter lysegrønt af græs Dette

Læs mere

Hjem kære hjem FINAL MANUSKRIPT

Hjem kære hjem FINAL MANUSKRIPT Hjem kære hjem FINAL MANUSKRIPT 1. EXT TOGPERRON MIDDAG Vi ser en tom togperron. Der er klip mellem titelskilte og billeder af den tomme perron. Der er helt stille. En svag baggrundsstøj er det eneste

Læs mere

Juledag d.25.12.10. Luk.2,1-14.

Juledag d.25.12.10. Luk.2,1-14. Juledag d.25.12.10. Luk.2,1-14. 1 Julen var noget, der skete engang. Et barn blev født I Betlehem et menneske, der blev til fryd og fred for alle, selv for os, der lever i dag. Julen er en drøm. En drøm

Læs mere

LÆS BARE LØS. A. Sæt ring om tallet ved de to sætninger, der passer til tegningen - som vist. 2. Det er en tiger. 3. Dette er ikke en klovn.

LÆS BARE LØS. A. Sæt ring om tallet ved de to sætninger, der passer til tegningen - som vist. 2. Det er en tiger. 3. Dette er ikke en klovn. LÆS BARE LØS A. Sæt ring om tallet ved de to sætninger, der passer til tegningen - som vist.. Han maler en lille ko.. Her er en glad lille pige. 2. Hun maler en ko. 2. Han råber vist noget. 3. Hun maler

Læs mere

Roms fontæner og pinjer

Roms fontæner og pinjer Roms fontæner og pinjer På besøg hos DR SymfoniOrkestret s. 2 På rejse med musikken Du skal snart på besøg hos DR SymfoniOrkestret. Her skal du høre symfoniorkestret spille to forskellige musikværker.

Læs mere

Side 1. Gæs i skuret. historien om morten bisp.

Side 1. Gæs i skuret. historien om morten bisp. Side 1 Gæs i skuret historien om morten bisp Side 2 Personer: Martin Side 3 Gæs i skuret historien om morten bisp 1 Soldat 4 2 Den hvide hest 6 3 En tigger 8 4 Den røde kappe 10 5 En drøm 12 6 En syg mand

Læs mere

Indhold. -Juletræet med sin pynt. -Julemanden. -Nisser. -Sankta Lucia. -Hellige tre konger. -Højt fra træets grønne top. -Jul i gamle dage.

Indhold. -Juletræet med sin pynt. -Julemanden. -Nisser. -Sankta Lucia. -Hellige tre konger. -Højt fra træets grønne top. -Jul i gamle dage. Jul i Danmark Indhold -Juletræet med sin pynt -Julemanden -Nisser -Sankta Lucia -Hellige tre konger -Højt fra træets grønne top -Jul i gamle dage -Sne -Romerriget -Lidt af hvert om julen -Slutning 2 Juletræet

Læs mere

Pro. Blomstedt DR SymfoniOrkestret Dirigent: Herbert Blomstedt Solist: Peter Serkin, klaver. Torsdag 26. maj kl. 19.30 Fredag 27. maj kl. 19.

Pro. Blomstedt DR SymfoniOrkestret Dirigent: Herbert Blomstedt Solist: Peter Serkin, klaver. Torsdag 26. maj kl. 19.30 Fredag 27. maj kl. 19. 10 11 Koncerthuset Klassisk Sæson Torsdag 26. maj kl. 19.30 Fredag 27. maj kl. 19.30 Blomstedt DR SymfoniOrkestret Dirigent: Herbert Blomstedt Solist: Peter Serkin, klaver Pro Program Koncerthuset 2008/09

Læs mere

Proces 2 med DR SymfoniOrkestret 2010

Proces 2 med DR SymfoniOrkestret 2010 Proces 2 med DR SymfoniOrkestret 2010 Proces 2 med DR SymfoniOrkestret s. 2 DR SymfoniOrkestret Du skal til koncert med DR SymfoniOrkestret. Det er et stort symfoniorkester, som består af ca. 70 musikere.

Læs mere

Hvis Sevel Skole lukkede, så ville vi feste hele natten. * Hvis der ingen træer var Sevel, så ville verden blive dårligere. * Hvis heste fik klove,

Hvis Sevel Skole lukkede, så ville vi feste hele natten. * Hvis der ingen træer var Sevel, så ville verden blive dårligere. * Hvis heste fik klove, MULIGHEDER Hvis der ikke var dyr, så ville min ko skrige højt. Hvis der fandtes superbabyer, så ville vi alle ikke kunne sove. Hvis Sevel Kirke var lyserød, så ville vi ikke spise citronmåne. Hvis citronmåne

Læs mere

Brister, alle helgengrave! Herrens røst i dæmring sval lyder i de dødes have, skaber lys i skyggedal. Herren kalder, men ej nu:»synder! Adam! hvor er

Brister, alle helgengrave! Herrens røst i dæmring sval lyder i de dødes have, skaber lys i skyggedal. Herren kalder, men ej nu:»synder! Adam! hvor er Tag det sorte kors fra graven! Plant en lilje, hvor det stod! Ved hvert skridt i dødninghaven blomster spire for vor fod! Englevinger på vor grav for den brudte vandringsstav! Palmefugl for askekrukke!

Læs mere

Side 1. De tre tønder. historien om Sankt Nicolaus.

Side 1. De tre tønder. historien om Sankt Nicolaus. Side 1 De tre tønder historien om Sankt Nicolaus Side 2 Personer: Nicolaus Side 3 De tre tønder historien om Sankt Nicolaus 1 Nicolaus 4 2 Naboen 6 3 Tre poser guld 8 4 Mere guld 10 5 Gaden er tom 12 6

Læs mere