Odden Borg Avis. Fæstebonde under Herregården Odden april 2008 nr. 1/13. årgang

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Odden Borg Avis. Fæstebonde under Herregården Odden april 2008 nr. 1/13. årgang"

Transkript

1 Odden Borg Avis Fæstebonde under Herregården Odden april 2008 nr. 1/13. årgang Kære fæstebonde! Velkommen til den årlige Generalforsamling på Herregården Odden, lørdag den 26. april kl Vi glæder os til at se Jer og til at få en hyggelig snak over en lækker skipperlapskovs, som vi traditionen tro serverer for Jer efter generalforsamlingen. Mange gode hilsner og på gensyn Bestyrelsen

2 Formanden fortæller: Foråret er kommet til Herregården Odden. Som I ved, har Odden været igennem en gennemgribende renovering af vinduer, udskiftning af taget og 1. salen får en større omgang. Derfor glæder vi os til, at rigtig mange af jer tager til Odden og ser, hvordan bygningerne er kommet til at se ud, og hvordan J F Willumsen samlingen nu tager sig ud. En del af billederne i nye rammer og opsætning. En rigtig fin anledning er at deltage i generalforsamlingen 26. april. Sidste år var vi rigtig mange. Det er selvfølgelig let for os lokale at deltage, men jeg håber, at I, der bor længere væk, vil benytte anledningen til lægge vejen forbi. Det helt specielle ved fæstebondeforeningen er jo, at vi er bosiddende i hele landet. Bestyrelsen lægger op til en festlig dag, der udover generalforsamlingen byder på musik, mad og overrækkelse af den kunst, fæstebondeforeningen i år kan donere til Fonden for Herregården Odden. Som formand holder jeg en pause, da jeg og min samlever rejser et år til New Zealand. Vel mødt til generalforsamlingen! Agnes Pilgaard Udgiver: Fæstebonde under Herregården Odden Redaktion: Jan Balling (ansv.) Tlf Aldershvilevej 98 B Bagsværd Gerda Rump Christensen (redaktør) Tlf A.N. Hansens Allé Hellerup Tryk: Vestergaard Bogtrykkeri Aalborg - Hjørring Victor Petersens Willumsensamling på Herregården Odden Tlf Oddenvej 31, 9800 Hjørring Daglig leder: Lisbet Hansen Åbent: Alle dage kl samt efter aftale Indhold: Formanden fortæller 2 Nyt fra Herregården 3 Personaleændringer 4 Nyt fra Fondsbestyrelsen 5 Musik i Flygelstuen 6 Generalforsamlingen 7 Jotunheim 8 Kommende arrangementer 11 Nye fæstere 13 Kalkmalet dekoration 14 Fæstebønder i gavehumør 15 Mit yndlingsbillede 16 2

3 Af Lisbet Hansen, daglig leder Nyt fra Herregården Odden - Restaureringsarbejdet Efter tag-projektet gik håndværkerne i gang med restaureringen af 1. sal. Vi får repareret vægge og nyt gulv i en stor del af 1. sal. Alt puds er banket af væggene ind til det gamle bindingsværk og munkestenene. Herefter er murene armeret med hønsetråd, og så grov- og finpudset. Når væggene er tørre, skal de kalkes; lofter og døre males. Herefter træder tømrerne til, skifter og reparerer gulvet. Vi får smukke 8 m planker af Douglas-gran i den lange gang. Det skal være skidt, før det bliver godt. Jeg må indrømme, at der kan være dage, hvor det hele ser temmelig skidt ud! Det har støvet ganske forfærdeligt i hele huset, og det har ind i mellem været svært at se, hvornår restaureringen fik en ende. Men det går den rigtige vej. Der sker fremskridt hver dag, og det værste svineri er ved at være ovre. Samtidig er det en spændende proces at få lov til at være med i. Byggemøderne med arkitekt og håndværkere er altid interessante. Der bliver drøftet mange ting, som giver et indblik af, hvor stor håndværksmæssig kunnen, der faktisk kræves for at løfte den store opgave. Dertil kommer, at det er spændende med egne øjne at se, hvordan arbejdet skrider frem. Vi har reduceret entreen til halv pris, så længe restaureringen står på. Vores gæster tager det flot, at dele af samlingen ikke er tilgængelig. Vi viser til gengæld rundt i byggeriet og fortæller om det. Rigtig mange giver udtryk for, at det er en særdeles spændende oplevelse. 3

4 Af Lisbet Hansen, daglig leder Personaleændringer Jakob Kofoed og jeg blev ansat samtidig i sommeren Vi har delt det særdeles alsidige arbejde mellem os og har et rigtig godt samarbejde om de mange opgaver. Imidlertid har Jakob fået et tilbud om en fast heltidsstilling som natur-og kulturformidler på Vendsyssel Historiske Museum. Det betyder heldigvis ikke, at vi helt skal undvære Jakob her på Odden. Han vil fremover være her i forbindelse med aftalte grupperundvisninger og så vil Jakob stadig være tovholder på vores projekt med at udskifte rammer og bagbeklædning på billederne, ligesom han også vil følge restaureringsarbejdet på 1. sal til vejs ende. Vore weekend-kustoder har indvilget i lejlighedsvis at tage timer i ugens løb, og kustode Svend Lilleheden vil overtage en del af billedrenoveringsprojektet. Endvidere har vi fået en ny kustode ansat, nemlig Lisbet Jensen. Hun vil formentlig være kendt af mange af jer, da hun også sidder i bestyrelsen for Fæstebondeforeningen. På den måde skulle vi kunne få alle enderne til at nå sammen, så vores gæster stadig kan opleve at komme til et velholdt hus, hvor personalet har tid og overskud til at modtage og informerer om stedet og samlingen. Fra generalforsamlingen 2007: Lisbet Hansen viser den ny Odden-øl brygget på frugter fra det store, gamle valnøddetræ bag Odden Herregård og Jakob Kofoed demonstrerer en af de ny passepartoutrammer, som Jakob har skåret i det åbne ramme-værksted i Gyldenlæderstuen. 4

5 Nyt fra Fondsbestyrelsen Taget og loftet er blevet færdigt. Elinstallationerne er fornyede og renoveringen af 1. sal er i fuld gang. En stor omgang, men glæd Jer til at se hvor godt det bliver. En spændende detalje er de hidtil ukendte kalkmalerier som dukkede frem på riddersalens væg. Vi har fået Oddens udlånte billeder hjem fra Silkeborg Kunstmuseum. Udstillingen blev en succes og set af Her er det vores plan at hænge billederne op i maj, når væggene er helt tørre efter oppudsning og maling. Jakob Kofoed har desværre for os fået fuldtidsstilling fra 1. marts andetsteds men er stadig tilknyttet Odden. Vi har med glæde deltidsansat Lisbet Nørgaard Jensen til nogle af de daglige opgaver. Lisbet er også medlem af fæstebondebestyrelsen. Bestyrelsen forbereder jubilæum i år for åbningen af Samlingen i Ribe i år for hjemsted på Odden siden Det ville have glædet Victor Petersen at se Odden smukkere end nogensinde. Vi vil gerne markere Victors 90-års fødselsdag, den 26. maj. Festligheden bliver søndag, den 25. maj fra kl. 14. I øvrigt vil Samlingen være åben som sædvanlig. Efter vel overstået renovering håber vi at genåbne Samlingen officielt lørdag den 14. juni Bestyrelsen har hermed fornøjelsen at indbyde Jer fæstebønder til begge arrangementer på Odden. Venlig hilsen Estrid Mark Fondsbestyrelsens medlemmer er: Kunsthistoriker Troels Andersen, Silkeborg Museumsinspektør Aase Bak, Aalborg Advokat Tage Kragbak, Aalborg Formand Estrid Mark, Gentofte Sølvsmed Morten Victor Petersen, Sdr. Vium 5

6 Musik i flygelstuen ved generalforsamlingen den 26. april kl Operarepetitør, pianist Kaja Bundgaard Kgl. Kapelmusikus, solobratschist Tomas Kvæde Traditionen tro indledes festlighederne ved generalforsamlingen med en lille koncert i Flygelstuen, hvor det smukke Blüthnerflygel igen tages i brug. I år har pianisten Kaja Bundgaard og bratschisten Tomas Kvæde lovet at tage den lange tur fra København og spille for os. Kaja har en mangeårig karriere som operarepetitør på Det Kongelige Teater bag sig. Tomas er solobratschist i Det Kgl. Kapel. Begge er kendte ansigter på Odden Herregård og har spillet på Odden, bl.a. med cellisten Ib Hermann. Kaja og Tomas fortæller selv om deres musik undervejs i koncerten. Skitserne af Kaja Bundgaard og Tomas Kvæde er tegnet af billedhuggeren Marianne Schepelern hhv. i 2002 og i

7 Af Jan Balling og Gerda Rump Christensen Generalforsamlingen på Herregården Odden - den 26. april kl Ligesom sidste år og årene før indledes generalforsamlingen med, at vi mødes i Flygelstuen til fællessang og en lille koncert, i år med pianisten Kaja Bundgaard og bratschisten Tomas Kvæde. Derefter afholdes generalforsamlingen efter vedtægterne, bl.a. med valg til bestyrelsen. Fæstebondeforeningens Bestyrelsen valgt 2007: Agnes Pilgaard, formand, Astrup Hjørring Hasse M. Clausen, kasserer, Holmegård Jan Balling, sekretær, Bagsværd Eivy Balling, Frederiksberg Susanne Sander, Hjørring Lisbet Nørgaard Jensen, Vrå Ib Hermann Christensen, Hellerup Suppleanter: Gerda Rump Christensen, Hellerup Ruth Lønskov, København K På valg i den siddende bestyrelse, der modtager genvalg: Susanne Sander og Hasse M. Clausen. Følgende suppleanter indgår i den nye bestyrelse: Gerda Rump Christensen indtræder for Ib Hermann Christensen, som er afgået ved døden. Ruth Lønskov indtræder for Agnes Pilgaard, der fortsætter i bestyrelsen som suppleant på orlov i 12 måneder. Bestyrelsen anbefaler Søren Riisager, der modtager valg som 1. suppleant. I den siddende bestyrelse, som ikke er på valg, fortsætter: Eivy Balling, Lisbet Nørgaard Jensen og Jan Anker Balling. Herefter serveres den lækre skipperlabskovs. Hertil kan købes kolde drikkevarer og brændevin. Til sidst kaffe/te og herregårdslagkage. Ved generalforsamlingen 2007 overraktes to donationer fra fæstebondeforeningen til Fonden: Litografi»Dame med kop«og akvarel»stenbrud II. Fantasi over et menneskeliv«, begge købt på auktion. 7

8 Billedkollagen med Sven Ove Thimm s fantastiske panoramafotografi og Willumsen s to forarbej Jotunheimen (J.F. Willumsen Museum i Frederikssund) er sammensat af Jakob Kofoed. Af Sven Ove Thimm Jotunheim I ugen før påske fik jeg endelig opfyldt en gammel drøm. Lige siden jeg for mange år siden først så Willumsens skitser på Odden og det færdige»jotunheim«i Frederikssund, har jeg haft lyst til selv at skue det flotte panorama på billedets øverste del, og ikke mindst at fotografere det. Et ønske der blev yderligere næret ved læsning af den fine bog»bjergtaget«af Troels Branth Pedersen. Jeg har gået en del på ski i de norske fjelde, også i Jotunheimen, men ikke så meget hvor Willumsen var, nemlig egnen ved Tyin, så nu skulle det være! Jeg ankom først på aftenen, til fods nede fra Tyinkrysset, hvor jeg var blevet sat af bussen fra Oslo. Det var ved at blive mørkt, men skiene kom alligevel på, da jeg ville gå lidt opover mod øst for at være klar ved solopgang. Det blev dog kun til en god halv time, da pandelampen lyste dårligt, og sneen var meget iset og ujævn, så jeg gravede et lille»badekar«i sneen og lagde mig i soveposen og kiggede op på stjernerne. Jeg havde været noget nervøs for vejret, da dårlig sigt jo ville ødelægge hele mit forehavende, men stjernerne spåede fint vejr. 8

9 der fra Victor Petersens Willumsen-samling, samt detaljen fra Willumsen s færdige maleri Klokken fem stod jeg op i tusmørke og stærk kulde. Alt var stivfrosset, støvlernes snørebånd helt stive, hvilket fingrene også blev, når man skulle åbne rygsækken. Termoflaskens krus var frosset fast, så der blev ingen morgenkaffe. Heldigvis havde jeg forudset disse ting og havde nogle plader chokolade i jakkelommen, så de udgjorde min morgenmad.»kvikk-lunsj«svarede virkelig til sit navn, skønt det måske mere kunne betegnes som»kvikk-frokost«, når man er i Norge. Rygsæk og sovepose lod jeg ligge, da jeg kun skulle være væk et par timer. Skiene kom på og i dæmringen gik det opover mod toppen Måleggi, som jeg vurderede til at ville give et flot panorama. Alting gik perfekt. På vej op fik jeg varmen, og ved ankomst til toppen stod solen op og belyste de omkringliggende tinder. Jeg havde netop planlagt at tage billederne ved solopgang for at få maksimal kontrast mellem de belyste fjeldtoppe og den mørke baggrund og forgrund. Og flot var det. Jeg tog en mængde billeder, men ind imellem blev der også tid til blot at nyde udsigten. (Artiklen fortsættes næste side) 9

10 Jotunheim (fortsat) Jeg blev også overbevist om, at Willumsen må have stået på Måleggi og ikke på den nærliggende Horntind, hvor Mohn malede sit panorama, som er gengivet i»bjergtaget«. Især i panoramaets højre side giver de to standpladser meget forskellige sigtelinier mod tinderne, og»jotunheim«passer perfekt med synet fra Måleggi. I øvrigt har Willumsen, i modsætning til Mohn, bearbejdet panoramaet. Han har Hurrungane i venstre side og toppene midt for Bygdin søen i højre side, men udeladt hele midtersektionen omkring Uranostind og det»flade«stykke derfra over til Slettmarkpiggen. I øvrigt er det karakteristisk for Willumsen, at han forholdt sig aktivt til landskaberne og bearbejdede dem. Han var imidlertid altid tro mod bjergenes basale proportioner, så man kan altid genkende toppene, hvilket også gælder for hans mange billeder fra Alperne. Det gik nu nedover til udstyret, som i hast blev pakket. Det var stadig koldt, så det gik hurtigt videre nordpå langs Tyin søen. Solen kom højere op og begyndte at varme, så der blev mulighed for en let brunch i skjorteærmer, med udsigt mod Falketind. Kruset på termoflasken var nu tøet op, så jeg kunne få noget lunken kaffe. Jeg havde haft det med helt fra Danmark, men det smagte herligt. Det gik nu videre til Eidsbugarden, hvor jeg skulle træffe en bekendt, og vi fik nogle dejlige skidage, hvor jeg også af og til krydsede Willumsens spor, bl.a på vej mod Uranostind og Mjølkedalsbreen. Victor Petersens Willumsen-samling er ejer af 10 forarbejder til hovedværket»jotunheimen«kunsthistorikeren Troels Brandt Petersen - forfatter til bogen»bjergtaget. J.F. Willumsen i Norge 1892«- fortæller her om Victor Petersens Willumsen-samlingens forstudier til»jotunheimen«. 10

11 Af daglig leder Lisbet Hansen Kommende arrangementer på Herregården Odden»Den gode historie«og»smagen af kunsthåndværk«i lighed med de senere år deltager vi i samarbejde med Toppen af Danmark i projekterne»den Gode historie«samt»smagen af kunsthåndværk«.»den gode historie«vil foregå onsdage 2. juli, 6. og 27. august, alle dage kl Vi fortæller»den gode historie«på Herregården Odden - om de gamle og fantastiske bygninger - om krig og kærlighed - om kunst og vildskab - om Willumsen og Victor Efter rundvisningen er der mulighed for at købe kaffe og kringle i borggården - eller hvis vejret driller i herregårdskøkkenet. Pris 50 kr. - børn under 14 år gratis adgang Fortæller: Jakob Kofoed/ /Lisbet Hansen»Smagen af kunsthåndværk«er torsdag 14. august kl Turen starter hos vores nabo ravsliber Benni Højer. Han fortæller ravets historie og viser, hvordan de smukke smykker bliver forarbejdet der vil blive budt på en»ravsnaps«. Herefter går man over til Herregården Odden. I borggården bydes på kaffe og nybagt brød. Til brødet er der et udvalg af lækre marmelader fra»bondegårdshyben«i Jerslev. Et produkt af høj kvalitet, fremstillet som en nicheproduktion på Holtegård ved Jerslev. Mod betaling af entre kr. 50 (børn under 14 år gratis) er det muligt at komme på rundvisning i Willumsen-samlingen efter kaffen. I tilfælde af dårligt vejr vil kaffen blive serveret inden døre. 11

12 Af daglig leder Lisbet Hansen Kommende arrangementer på Herregården Odden UDENDØRS KONCERT MED MICHAEL SLOT PIHL Fredag 8. august 2008 kl Vi er i gang med at arrangere sommerens koncert. Alle detaljer er dog ikke endeligt planlagt endnu ang. spisning og pris, men man kan roligt sætte kryds i kalenderen ved denne dato og begynde at glæde sig til en herlig aften med atmosfære og god musik i den smukke borggård. Michael Slot Pihl arbejder i det daglige som skoleleder, men har også udgivet CD er og digtsamlinger. Koncerten består af sange fra Michael Slot Pihls»Halfdan Sange«og»Solsekunder«. Med sig har han et band bestående af Peter Jungersen på klaver/keyboards, Søren Baggesen på saxofon, Laust Orleman på trommer, Tommy Jensen på bas. Michael spiller selv guitar. Læs mere på Af Jan Balling Ny praksis ved betaling af fæstebondebidrag Indtil dato har vi sendt indbetalingskort ud hver måned, hvilket nu bliver ændret til udsendelse af indbetalingskort sammen med Odden Borg Avis uden ændring af betalingsdato. Af praktiske grunde kan der forekomme en ændring af betalingsdatoen, der i nogle tilfælde vil blive rykket frem så den bliver tilpasset udsendelsen af avisen. Ændringen vil ikke gælde de fæstebønder som betaler via betalingsservice. 12

13 Af Jan Balling Nye fæstere til Herregården Odden Ved indgangen til dette skudår 2008 var vi 394 fæstere fordelt på 6 velbyrdige bønder á kr. og 388 fæstebønder á 200 kr. Ved foreningens etablering 12. feb blev det vedtaget, at alle kunne vælge imellem: 1) Velbyrdig bonde á kr. pr. år. 2) Almindelig fæstebonde á 200 kr. pr. år. Fæstebondeforeningen har stadig masser af plads til nye velbyrdige bønder eller almindelige fæstere, som vi kan byde velkommen i vor midte. Vedlagt denne udgave af Odden Borg Avis findes foreningens hvervebrochure, som vi opfordre alle til at benytte ved at finde én eller flere, som har interesse i at støtte Victor Petersens Willumsen-samling på Herregården Odden. Har I behov for flere brochurer, ring til sekretariatet på tlf eller skriv til jfwillumsenodden.dk Ved udfyldelsen af tilmeldingskuponen sætter den fæstebonde, som tegner det nye medlem, sit medlemsnummer (debitornr.) i højre hjørne af rammen. Blandt alle, som har bidraget med ét eller flere nye medlemmer, vil der blive trukket lod om en plakat fra samlingen m/ramme. Det medlem, som har bidraget med flest indmeldelser, vil blive udnævnt til»årets fæstebonde«, der udover æren vil modtage en gave for indsatsen. Eksempel på en udfyldt tilmelding: 13

14 Af Lisbet Hansen Fundet af kalkmalet dekoration I forbindelse med renovering af 1. etage fandt murerne resterne af en kalkmalet dekoration på vestvæggen i andet stokværk. Arbejdet blev indstillet og konservator Kurt Nedergaard tilkaldt. Dekorationen er tilsyneladende sengotisk. Væggen har været beklædt med bløde træfiberplader med flere lag nyere tapet. Under pladerne er et 8-12 mm lag puds på gamle kalklag på en bund af røde munkesten. Den øverste del af væggen er på et tidspunkt øget ved opmuring med røde sten på kant. Fund af kalkmalet dekoration. De gamle, hvide kalklag har yderst en gråtone. På det yderste lag er der med tynd sort streg malet dekorative snoede plantestængler med heraldisk stiliserede blade. Umiddelbart kan det ikke konstateres hvor stort et areal dekorationen dækker. Kurt Nedergaard har foretaget stikprøver, som viser, at kalklaget kan afdækkes. Bevaringstilstanden af de ældre kalklag kan der kun fremskaffes dokumentation for ved udvidede afdækningsprøver. Såfremt der tages beslutning om afdækning af dekorationen i fuld 14

15 udstrækning, vil det forudsætte fjernelse af alt pudsmateriale på væggen. Herefter fastlægges løstsiddende kalk/farvelag med kalkdej og kvartsmel. Afdækning af det ældste farvelag udføres med afdækningshammer og skalpel. Derefter foretages en altomfattende overfladerensning. Reparation af huller udføres med kulekalkmørtel i forskellige kornstørrelser. Ved farverestaurering må der først tages højde for udbedring af kalkmaleriets bundfarve ved retouchering. Dekorationens elementer kompletteres ved tab i farvelag. Manglende områder i maleriet suppleres ikke. En sådan arbejdsprocedure vil blive meget bekostelig, så det er et åbent spørgsmål, om det kan lykkes at skaffe de økonomiske midler. Det ville være dejligt at have kalkdekorationerne at vise frem, da de understreger»historiens vingesus«. Lykkes det ikke at realiserede afdækningen pga. økonomien, vil de blotlagte dekorationer blive nænsomt dækket med et nyt lag kalk, og således være beskyttet og bevaret, indtil der måske viser sig en mulighed for at iværksætte en senere afdækning. Af Jan Balling og Gerda Rump Christensen Fæstebønder i gavehumør En stor tak til alle de fæstebønder, som betænkte samlingen med et gavebidrag sidst i Der blev i alt indbetalt 6.350,00 kr., som vi har overdraget til Fonden Victor Petersens Willumsen-samling. Be - løbet er et tilskud til den igangværende restaurering af 1. salen, der forventes færdig inden sommer. Gennem fæstbøndernes gavebidrag og medlemskontingenter bliver foreningen i stand til at 15 købe billeder og andre effekter til samlingen. (Se således side 7). Også tak til fæstebonde Helene Hermann for 100 middagstallerkner, givet Fæstebondeforeningen i De var oprindelig en del af projektet»tal-lerkner/numberplates«på den store kunstudstilling»100 objekter til at repræsentere verden«i sommeren 1999 i den dengang endnu ikke ombyggede Torpedohallen på Holmen i København. (Se forsidebilledet).

16 Konkurrencen»Mit yndlingsbillede af Willumsen«Dette bidrag fra Jette Olsen, Frederikshavn. En flaske god rødvin er på vej! Af Jette Olsen Mit yndlingsbillede er»frugtbarhed«willumsen er for mig at se langt bedre i sine tegninger og raderinger end i malerierne, men det er jo heldigvis en smagssag. Raderingen er fra 1891 og er lavet kort tid, inden hans kone Juliette fødte deres første barn. Dengang vakte billedet opsigt, man fandt det ublufærdigt sådan at male en højgravid kvinde og så i helt dagligdags tøj og med forklæde på. Jeg synes, det er utroligt dejligt i al sin enkelthed og»dagligdags- hed«med forklædet og hænderne på den tykke mave. Kornaksene skal iflg. Willumsen symbolisere naturens frugtbarhed, og de danner mønster som ternene i forklædet. Men prøv selv at opdage billedet. Det hænger ikke på en fremtrædende plads, det fortjener det, så jeg ville ønske, at det måtte få en anden og mere iøjnefaldende ophængning. Teksten til»frugtbar- heden«oversat til dansk: Den gamle kunst har sit gamle sprog som man lidt efter lidt har lært at forstå En ny kunst har et nydannet sprog som man må lære før man kan forstå det. 16

Odden Borg Avis. December 2009 nr. 3/14. årgang

Odden Borg Avis. December 2009 nr. 3/14. årgang Odden Borg Avis December 2009 nr. 3/14. årgang Troels Andersen viser nyerhvervelsen, det 180 x 97 cm store selvportræt af Willumsen, et af forarbejderne til hovedværket Maleren og hans familie fra 1912

Læs mere

Odden Borg Avis. september 2008 nr. 3/13. årgang

Odden Borg Avis. september 2008 nr. 3/13. årgang Odden Borg Avis september 2008 nr. 3/13. årgang Generalforsamlingen den 26. april. Der var dækket festligt op til fæstebønderne i Læderstuen. Der var dejlig musik, skipperlapskovs, kaffe og lagkage, gaveoverrækkelse,

Læs mere

Odden Borg Avis. December 2008 nr. 3/13. årgang

Odden Borg Avis. December 2008 nr. 3/13. årgang Odden Borg Avis December 2008 nr. 3/13. årgang J.F. Willumsens ateliervilla på Strandagervej 28 i Hellerup fik i weekenden 13.-14. september besøg af 3.000 meget interesserede gæster. Realea og Willumsens

Læs mere

Hilsen fra redaktionen

Hilsen fra redaktionen NYHEDSBLADET - for Klingstrupvænget & Rødegårdsvej Hilsen fra redaktionen Kære beboer, Du sidder nu med årets første udgave af vores nyhedsblad; rigtig mange gange velkommen. I dette nyhedsblad skal vi

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN. ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale 1. jan Ki, Tr 6. jan Aftengymnastik

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 31 marts / april 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar, marts,

Læs mere

.EN MANDAG EFTERMIDDAG MED 0/1 KL. OG JAKOB I KREATIV

.EN MANDAG EFTERMIDDAG MED 0/1 KL. OG JAKOB I KREATIV Hovedgaden 15 - Vejrumbro - 8830 Tjele - Tlf. 8665 4455 - E: Info@VVfriskole.dk - I: www.vvfri.dk Nyhedsbrev uge 05-2014 Side 1 Kreativ med Jakob Side 4-8 Børnehaven Side 2 Nyt fra Troels Side 9 Kalender

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Marts 2011. Kære alle WS ere med familie,

Marts 2011. Kære alle WS ere med familie, Nyhedsbrev Marts 2011 Kære alle WS ere med familie, Fastelavn er mit navn.. Fastelavn er just overstået og straks er tankerne i årsmøde planlægning. 2011 er for Dansk forening for Williams Syndrom et lidt

Læs mere

Nyhedsbrev februar 2015

Nyhedsbrev februar 2015 Nyhedsbrev februar 2015 Kære medlemmer Kastellets 350 år blev fejret efter alle kunstens regler den 1. november 2014 med opvisninger, gardehusarer, musik, rundvisninger, og Slaget på Kirkepladsen, men

Læs mere

Odden Borg Avis. Generalforsamlingen 1. maj begyndte med koncert i Flygelstuen

Odden Borg Avis. Generalforsamlingen 1. maj begyndte med koncert i Flygelstuen Odden Borg Avis September 2010 nr. 2/15. årgang Generalforsamlingen 1. maj begyndte med koncert i Flygelstuen Formanden fortæller: Det var en fornøjelse at se mange fæstebønder til generalforsamlingen

Læs mere

Efterår 2014. Lad os mødes... Tilbud til mennesker med hukommelsesproblemer, deres familie og venner. DemensNetværk Rudersdal og Rudersdal Kommune

Efterår 2014. Lad os mødes... Tilbud til mennesker med hukommelsesproblemer, deres familie og venner. DemensNetværk Rudersdal og Rudersdal Kommune Efterår 2014 Lad os mødes... Tilbud til mennesker med hukommelsesproblemer, deres familie og venner DemensNetværk Rudersdal og Rudersdal Kommune Lad os mødes I denne folder kan du læse om aktiviteter og

Læs mere

Vinterferie og Skolerejsen 2015 Så er vi tilbage efter vinterferien, klar til et travlt forår med masser af gode oplevelser i vente!

Vinterferie og Skolerejsen 2015 Så er vi tilbage efter vinterferien, klar til et travlt forår med masser af gode oplevelser i vente! Brøruphus, den 20. februar 2015 NYHEDSBREV Kære forældre! Vinterferie og Skolerejsen 2015 Så er vi tilbage efter vinterferien, klar til et travlt forår med masser af gode oplevelser i vente! Skolerejsen

Læs mere

Odden Borg Avis. August 2009 nr. 2/14. årgang

Odden Borg Avis. August 2009 nr. 2/14. årgang Odden Borg Avis August 2009 nr. 2/14. årgang Jubilæum søndag 30. august kl. 14.00 på Odden, hvor den restaurerede kalkmaleridekoration fra 1500-tallets første halvdel nu kan beundres på 1. salen, midt

Læs mere

Referat af generalforsamling i Skovlunde Kirkes Ungdomsgård mandag den 10. marts 2014 kl. 19.30

Referat af generalforsamling i Skovlunde Kirkes Ungdomsgård mandag den 10. marts 2014 kl. 19.30 Referat af generalforsamling i Skovlunde Kirkes mandag den 10. marts 2014 kl. 19.30 21 fremmødte 1. Indledning Det er i dag et vejr nr. 266 i højskoledagbogen 1.1 Valg af dirigent Finn Seerup blev valgt.

Læs mere

MEDLEMSBLADET DISFONFINS.DK

MEDLEMSBLADET DISFONFINS.DK MEDLEMSBLADET DISFONFINS.DK to Efter en velbesøgt generalforsamling føler jeg bestyrelsen har fået fuldmagt til at fortsætte i det spor vi gennem tid har fulgt: At formidle kunst og nedbryde afstanden

Læs mere

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen det skete i uge 22 Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen i Skals. Denne aftale er nu udbygget,

Læs mere

Kulturarrangementer September, Oktober, November og December 2014

Kulturarrangementer September, Oktober, November og December 2014 Side 12 Sindklubben: Fælleskab og store oplevelser. Sind klubben Nygade 2-4 7400 Herning T: 97220172 Vigtige meddelelser: Tilmeldinger/ Du er først tilmeldt et betaling: arrangement når du har betalt!

Læs mere

SFO1 Pavillonen april 2013. Tlf. nummer: 36 37 83 41

SFO1 Pavillonen april 2013. Tlf. nummer: 36 37 83 41 Stjernebrevet SFO1 Pavillonen april 2013 Tlf. nummer: 36 37 83 41 I april måned holder støttebenet børnebanko i Pavillonen for alle medlemmer af støttebenet. Fra personalets side vil vi gerne benytte lejligheden

Læs mere

Så skal der arbejdes...

Så skal der arbejdes... Så skal der arbejdes... Som mange ved har vi nogle dage om året, hvor der virkelig skal knokles! Det er frivilligt at komme, men som medlemmer vi deles om læsset.. Gad hvide hvad det næste projekt bliver?

Læs mere

FORÅRSPROGRAM. Seniorklubben

FORÅRSPROGRAM. Seniorklubben FORÅRSPROGRAM Seniorklubben Kære medlemmer Så er vi i gang med foråret, og der er mange dage, som vi skal udnytte. Det er nemlig tid til at modtage programmet for det første halve år af 2015. Vi håber

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 30 januar / februar 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Klubnyt efterår 2014.

Klubnyt efterår 2014. Sommeren er forsvundet og vi er godt i gang med den sidste del af året, vi er sidst i oktober og der er kun 2 måneder til jul, så er vi igen på vej til sommer og nyt campingsæson. Det har været en forrygende

Læs mere

Flot ydre og indre skønhed

Flot ydre og indre skønhed Flot ydre og indre skønhed Det første man lægger mærke til når man kører op ad alléen til Sydvestjyllands efterskole er den flotte hovedgård der lægger op til skolen. En smuk bygning med rustik murstensbelægning

Læs mere

Sabro Lokalcenter Gårdhavecaféen Specielle arrangementer Januar Februar - Marts

Sabro Lokalcenter Gårdhavecaféen Specielle arrangementer Januar Februar - Marts Sabro Lokalcenter Gårdhavecaféen Specielle arrangementer Januar Februar - Marts Julefrokosten den 11. december Caféens ugentlige menuer og alt om arrangementer og aktiviteter på Lokalcenteret kan ses på

Læs mere

Ford V8 Nyt. Nr. 23 september 2012

Ford V8 Nyt. Nr. 23 september 2012 Kære Medlemmer i Dansk Ford V8 Klub. Som de fleste af jer sikkert har erfaret, så er klubbladet udeblevet. Dette skyldes at vores formand og redaktør, Hans Pedersen har valgt at trække sig helt ud af klubben

Læs mere

Diskofest hos Plys løs labyrinten, så også Peter Plys kan holde fest

Diskofest hos Plys løs labyrinten, så også Peter Plys kan holde fest Diskofest hos Plys løs labyrinten, så også Peter Plys kan holde fest Kan du løse Soduko? Sæt tallene fra 1-9 ind vandret og lodret. Svært? spørg din far og mor eller din pædagog Kære forældre Vedr. pasning

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Nyhedsbrev sommer 2015.

Nyhedsbrev sommer 2015. Nyhedsbrev sommer 2015. Formandens klumme Æ bådslæw. Laksen Aktiviteter. Sommeren eller mangel på samme, er over os! Og aktiviteterne burde køre i højeste gear. Vi må erkende at vejret har begrænset et

Læs mere

Frederiksværk Sejlklub

Frederiksværk Sejlklub Kære Venner. 2016 er nu blot historie, tiden flyver og vi er nu på vej mod sol og sommer. Inden det kommer så vidt har Aktivitetsudvalget dog endnu en perlerække af aktiviteter under det såkaldte vinterprogram!

Læs mere

Trunderup Bylaug udlejer/udlåner til medlemmer.

Trunderup Bylaug udlejer/udlåner til medlemmer. Trunderup Bylaug udlejer/udlåner til medlemmer. 2 store grill Kan lejes for 50 kr. pr. stk. Henvendelse til Poul Erik Jepsen Tlf. 62 27 11 62. Bolsjekogningssæt Udlejes for 25 kr. Henvendelse til Grete

Læs mere

Bøgen. Nr. 13 juni 2016. Udgiver: Forenede Care - Bøgeskovhus [1]

Bøgen. Nr. 13 juni 2016. Udgiver: Forenede Care - Bøgeskovhus [1] Bøgen Nr. 13 juni 2016. Udgiver: Forenede Care - Bøgeskovhus [1] INDHOLDSFORTEGNELSE: Side 3 Nyt fra centerchef Maria Tønnersen Side 4 Velkommen til Bøgeskovhus Side 4-7 Nyt fra aktivitetskoordinator Helle

Læs mere

VMJK klubblad for 2. kvartal 2015

VMJK klubblad for 2. kvartal 2015 VMJK klubblad for 2. kvartal 2015 Fremtidens tog En fantasi eller hvornår kommer togrejsen til at foregå sådan! Måske vil vi hellere bygge i dette tempo. Her er der jo skinner, landskab og meget andet

Læs mere

Medlemsnyt. Nyhedsbrev Frederikshavn Folkedansere og Fladstrand Spillemændene Februar 2014 nr. 6

Medlemsnyt. Nyhedsbrev Frederikshavn Folkedansere og Fladstrand Spillemændene Februar 2014 nr. 6 Medlemsnyt Nyhedsbrev Frederikshavn Folkedansere og Fladstrand Spillemændene Februar 2014 nr. 6 OBS OBS Danseaften d. 27. marts aflyst - kursus d. 30. marts - Se nedenfor og kalenderen Kære dansere og

Læs mere

HK SENIOR JERES FÆLLESSKAB I KLUBBEN MØDER OG SPÆNDENDE TURE. KLAR TIL NYE OPLEVELSER? Nye arrangementer til dig og din klub

HK SENIOR JERES FÆLLESSKAB I KLUBBEN MØDER OG SPÆNDENDE TURE. KLAR TIL NYE OPLEVELSER? Nye arrangementer til dig og din klub 1 HK SENIOR Program for forår 2017 Udgivet af: JERES FÆLLESSKAB I KLUBBEN MØDER OG SPÆNDENDE TURE / Hvad sker der i din afdeling / Medlemsmøder / Tilmeld dig de nyeste arrangementer KLAR TIL NYE OPLEVELSER?

Læs mere

Julebasar. Vi ønsker alle en rigtig dejlig julebasar! ------------------------

Julebasar. Vi ønsker alle en rigtig dejlig julebasar! ------------------------ [deadline mandag kl. 8.30] Julebasar Det summer af Julebasar-aktivitet alle steder, vi beder vejr-guderne om dejligt vintervejr på lørdag, håber at der er kager nok i Konditoriet, og så er der vist bare

Læs mere

DEN 2016. KNU Marts. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 39. Årgang Nr. 388. Ølstykke. Sct. Georgs Gildet. Side 1

DEN 2016. KNU Marts. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 39. Årgang Nr. 388. Ølstykke. Sct. Georgs Gildet. Side 1 KNU Marts DEN 2016 Sct. Georgs Gildet Ølstykke Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 39. Årgang Nr. 388 Side 1 Anna Rasmussen 25. Marts Redaktionen ønsker tillykke Hjertelig tak for alle kærlige tanker, smukke

Læs mere

Se flere nyheder på www.hirtshals-fyr.dk

Se flere nyheder på www.hirtshals-fyr.dk NYHEDSBREV NR. 5 2. ÅRGANG SEP. 2013. Støtteforeningen Hirtshals Fyr udsender dette Nyhedsbrev, for at informere Støttemedlemmerne om de tiltag der sker i Støtteforeningsregi omkring Hirtshals Fyr. Sommersæsonen

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 29 november / december 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Aktiviteter med beboerne

Aktiviteter med beboerne Aktiviteter med beboerne Vinteren har stået på mange sjove, hyggelige og traditionsbåndende aktiviteter sammen med de skønne beboere i klynge 1. I december blev der hver dag hygget med kalendergaver, et

Læs mere

International Art Festival 2012 er succesfyldt overstået, ikke mindst på grund af megen velvilje fra de mange sponsorer, som vi skylder STOR TAK.

International Art Festival 2012 er succesfyldt overstået, ikke mindst på grund af megen velvilje fra de mange sponsorer, som vi skylder STOR TAK. Nyhedsbrev 1 Vi er i fuldt sving med International Art Festival 2013 International Art Festival 2012 er succesfyldt overstået, ikke mindst på grund af megen velvilje fra de mange sponsorer, som vi skylder

Læs mere

26. Årgang. Maj Juni Juli. Fødselsdage: Maj. Tillykke. Tillykke. Juni. Juli. Anne Sofie 14.07

26. Årgang. Maj Juni Juli. Fødselsdage: Maj. Tillykke. Tillykke. Juni. Juli. Anne Sofie 14.07 26 Årgang 2010 Maj Juni Juli Fødselsdage: Maj Heidi Kasper Nicholai Anders D 0605 1305 1405 2405 Juni Jørn Christian Anders R Tobias Sebastian 1206 1406 1606 2306 2706 Juli Kristian 1207 Anne Sofie 1407

Læs mere

NYT. Herskindskolen og Nordlyset. Valg til Fællesbestyrelsen

NYT. Herskindskolen og Nordlyset. Valg til Fællesbestyrelsen A P R I O L 2 0 1 4 NYT Herskindskolen og Nordlyset Valg til Fællesbestyrelsen Kære forældre så er det nu, hvis du vil være med Fællesbestyrelsen og få indflydelse på dit barns skole. Det er valgår og

Læs mere

Den er et fremragende eksempel på, at 1+1+1 giver langt mere end 3. N. Kochs Skole, Skt. Johannes Allé 4, 8000 Århus C

Den er et fremragende eksempel på, at 1+1+1 giver langt mere end 3. N. Kochs Skole, Skt. Johannes Allé 4, 8000 Århus C Trøjborg 29. juni 2009 Kære 9. årgang. En tøjklemme. Ja, sådan ser den ud den er blevet lidt gammel og grå lidt angrebet af vejr og vind den er blevet brugt meget. I kender alle sammen tøjklemmer, nogle

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 17+18 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 17+18 2013 Fælles info Dagen efter Kristihimmelfartsdag. Denne dag har vi lukket! Og når vi er ved det. Det har vi også grundlovsdag. Den 5. juni. Det er til gengæld de eneste 2 dage på et helt langt år vi har lukket.

Læs mere

April 2015 Kære forældre Børnehave Strategiproces

April 2015 Kære forældre Børnehave Strategiproces April 2015 1 2 3 Påskeferie 4 5 6 Ma 7 8 9 10 11 12 Sø Konfirmation 13 Ma Blå mandag Samtaler 3. klasse 14 15 16 To Skole/hjemsamtaler 3. klasse 17 18 19 20 21 Ti Generalforsamling 22 On Forårskoncert

Læs mere

Kære Medlem. Så er det blevet tid til at takke af for denne sæson, og ØNSKE JER ALLE EN DEJLIG SOMMER FYLDT MED SPÆNDENDE OPLEVELSER.

Kære Medlem. Så er det blevet tid til at takke af for denne sæson, og ØNSKE JER ALLE EN DEJLIG SOMMER FYLDT MED SPÆNDENDE OPLEVELSER. Nyhedsbrev 40 maj 2014. Kære Medlem. Så er det blevet tid til at takke af for denne sæson, og ØNSKE JER ALLE EN DEJLIG SOMMER FYLDT MED SPÆNDENDE OPLEVELSER. Vi har taget afsked efter mange års godt samarbejde

Læs mere

Sammen med det dejlige forår følger endnu en udgave af Ulleroden.

Sammen med det dejlige forår følger endnu en udgave af Ulleroden. Ulleroden forår 2009 Fastelavns-hygge på Drosselvænget Sammen med det dejlige forår følger endnu en udgave af Ulleroden. Det er blevet tid til forårets mange små og større istandsættelsesprojekter for

Læs mere

FREDAGSBREV STOKKEMARKE FRISKOLE. 28.10.2011 Uge 43

FREDAGSBREV STOKKEMARKE FRISKOLE. 28.10.2011 Uge 43 FREDAGSBREV STOKKEMARKE FRISKOLE 28.10.2011 Uge 43 8. kl. har været en tur i København. De besøgte Folketinget og Christiania. Der kommer mere fra deres tur i uge 45. England blev årets vinder på motionsdagen.

Læs mere

med Hjerneskadeforeningen og Vestsjælland

med Hjerneskadeforeningen og Vestsjælland Hjerneskadeforeningen Vestsjælland Billedet er fra "En anderledes handicapkonference" med Hjerneskadeforeningen og DFDS. Billedet er fra Oslo i maj 2013. Nyhedsbrev Januar 2014 Aktivitetskalender 1. kvartal

Læs mere

Dagsorden for generalforsamling i Nexø og Omegns Museumsforening. Formandens beretning.

Dagsorden for generalforsamling i Nexø og Omegns Museumsforening. Formandens beretning. Dagsorden for generalforsamling i Nexø og Omegns Museumsforening Valg af dirigent. Formandens beretning. Regnskab. Indkomne forslag. Valg. Valg til bestyrelsen: Jørn Olsen, Erik Gornitzka og Steffen Gerdes,

Læs mere

Karneval i Aalborg Øst

Karneval i Aalborg Øst Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder ligeledes kan ses Læs om Karneval i Aalborg

Læs mere

Sind Oplevelser i fællesskab med andre

Sind Oplevelser i fællesskab med andre Ny adresse Sind klubben Nygade 2-4 7400 Herning T: 97223064 Vigtige meddelelser: Tilmeldinger/ Du er først tilmeldt et betaling: arrangement når du har betalt! Penge refunderes ikke! Åbent: Torsdag 18.45-22.00

Læs mere

ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013

ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013 ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013 ErhvervsKvinder Herning er kommet godt fra start i dette nye år. Hvad kan lokke friske og aktive kvinder ud i sne, frost, kulde og... fra en håndboldkamp? - Det kunne

Læs mere

JUNI-NYT FRA KUNDBY SKOLE

JUNI-NYT FRA KUNDBY SKOLE JUNI-NYT FRA KUNDBY SKOLE Kundby d. 11. juni 2012 Kære forældre Endnu et skoleår går mod sin afslutning, og den dejlige sommerferie venter forude. I år strækker skoleåret sig helt hen imod juli måned,

Læs mere

Bøgen. Nr. 20 Januar Udgiver: Forenede Care - Bøgeskovhus [1]

Bøgen. Nr. 20 Januar Udgiver: Forenede Care - Bøgeskovhus [1] Bøgen Nr. 20 Januar 2017. Udgiver: Forenede Care - Bøgeskovhus [1] INDHOLDSFORTEGNELSE: Side 3 Nyt fra centerchef Maria Tønnersen Side 4 Nytårskoncert - ændring Side 5-6 Nyt fra aktivitetskoordinator Helle

Læs mere

GO TUR PÅ KUNSTMUSEUM INSPIRATION TIL BØRNEHAVER HORSENS KUNSTMUSEUM

GO TUR PÅ KUNSTMUSEUM INSPIRATION TIL BØRNEHAVER HORSENS KUNSTMUSEUM GO TUR PÅ KUNSTMUSEUM INSPIRATION TIL BØRNEHAVER HORSENS KUNSTMUSEUM Kære Børnehaver i Horsens Kommune, Hermed fremsendes et inspirationsmateriale, som henvender sig til børnehavebørn fra 3 års alderen

Læs mere

Hold øje uge 11. Kære alle. Endnu en uge er ved vejs ende. Solen er med os, som man kan se på billedet og sådan en sol lyder jo faktisk helt godt.

Hold øje uge 11. Kære alle. Endnu en uge er ved vejs ende. Solen er med os, som man kan se på billedet og sådan en sol lyder jo faktisk helt godt. Hold øje uge 11 Kære alle. Endnu en uge er ved vejs ende. Solen er med os, som man kan se på billedet og sådan en sol lyder jo faktisk helt godt. I denne uge afsluttede valgfagene. Et af valgfagene var

Læs mere

Hejnsvig Jagtforening 2014/2015

Hejnsvig Jagtforening 2014/2015 Hejnsvig Jagtforening 2014/2015 Aktivitets program for Hejnsvig Jagtforening Foreningens årlige fællesjagt. Lørdag d. 6/12 2014 har vi vores årlige fællesjagt. Vi starter med morgenkaffe i det gamle klubhus

Læs mere

- Renoveringsarbejde Travlt kaffestuen mm.

- Renoveringsarbejde Travlt kaffestuen mm. Stabil fremgang i medlemstallet Støtteforeningen Hirtshals Fyr bag en lang række aktiviteter i 2013 398 medlemmer i Støtteforeningen Hirtshals Fyr ved årsskiftet, og det skulle være mærkeligt, hvis ikke

Læs mere

Alle opfordres stadig til at annoncere Høst & Loppemarkedet til venner, naboer og alle de andre:

Alle opfordres stadig til at annoncere Høst & Loppemarkedet til venner, naboer og alle de andre: Fredagsnyt d. 9. september, 2016 Nu hverken kan eller skal vi vente længere: I morgen er der Høst & Loppemarked på Gjerndrup Friskole og vi er klar! Elever, forældre og lærere har i de sidste tre dages

Læs mere

September-Oktober 2009

September-Oktober 2009 September-Oktober 2009 Så er sommerlejr og sommerferie overstået, og vi er startet op på den nye sæson med en fantastisk opstart. Foran os ligger en masse onsdage med eventyr for store og små. Se alle

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 2. sep Svanesang To, Ki, Ja,

Læs mere

Bestyrelsens beretning 2014

Bestyrelsens beretning 2014 Bestyrelsens beretning 2014 Bålfest Bålfest deltager vi traditionelt i hvert år, i det forgangne år kom vi ved arrangementet igennem med stor succes,der var bred forældre opbakning af både børnehave forældre,

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 3. 2011 (1. september - 31. december) KOMMENDE ARRANGEMENTER LINEDANCE OPSTART OKTOBERFEST MORTENS AFTEN JULEFROKOST LUCIA LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Sommeren er ved at gå på hæld,

Læs mere

Jeg vil gerne starte med at oplyse jer om, hvad programmet er for i dag:

Jeg vil gerne starte med at oplyse jer om, hvad programmet er for i dag: Tale ved Standerhejsningen den 2. maj 2015. På bestyrelsens vegne vil jeg gerne byde jer alle velkommen her i dag på en meget flot forårsdag, hvor træerne står lysegrønne og banerne står klar til brug.

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 1. 2011 (1. januar - 30. april) KOMMENDE ARRANGEMENTER FASTELAVNSFEST TØSEFEST GENERALFORSAMLING VIRKSOMHEDSBESØG VANDHULSDAG SANKT HANS LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Vi har taget hul

Læs mere

NYHEDSBREV. Det er et temmelig langt Nyhedsbrev denne gang. Der er meget, som skal læses igennem.

NYHEDSBREV. Det er et temmelig langt Nyhedsbrev denne gang. Der er meget, som skal læses igennem. NR. 3, 2016 NYHEDSBREV Nr. 1, 222014- Det er et temmelig langt Nyhedsbrev denne gang. Der er meget, som skal læses igennem. Vores udstilling er lige om hjørnet, så det er nu, vi skal se at blive færdige

Læs mere

MCC-Nordsjælland Bikernyt...

MCC-Nordsjælland Bikernyt... Årgang 8, Nummer 47 Grå i toppen kør med MCC-Nordsjælland MCC-Nordsjælland Bikernyt... Juli 2008 I dette nummer: Redaktøren 1 Sølager - Kulhuse 1 Præstø Havn 2 Sofiero 2-3 Samsø 4 Fotodag 4 Højeruplund

Læs mere

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Januar 2012. Godt nytår

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Januar 2012. Godt nytår Godt nytår Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Januar 2012 Jeg håber, at I alle er kommet godt ind i det nye år. Jeg håber, at 2012 vil blive et rigtig godt år for dig, for dine venner og for alle

Læs mere

Generalforsamling Torsdag d. 7. maj 2015 kl. 19.00, i Vipperødhallen

Generalforsamling Torsdag d. 7. maj 2015 kl. 19.00, i Vipperødhallen Generalforsamling Torsdag d. kl. 19.00, i Vipperødhallen Til stede: Fra bestyrelsen: Marianne, Charlotte, Mette, Malene, Anne Dorthe, samt 6 medlemmer. Fraværende: Morten, Pia 1. Valg af dirigent. Bestyrelsen

Læs mere

KUNST I BØRNEHØJDE PÅ VVFF

KUNST I BØRNEHØJDE PÅ VVFF Nyhedsbrev uge 06-2014 Side 1 Kunst i børnehøjde Side 4 Køkken Side 2 Nyt fra Troels Side 5-8 Børnehaven Side 3 Side 4 Kreativ med de ældste Fastelavn Side 9 Kalender, kontakt mm. KUNST I BØRNEHØJDE PÅ

Læs mere

20 års jubilæum 1989-2009

20 års jubilæum 1989-2009 VENØ MUSIKFORENING 20 års jubilæum 1989-2009 Venø Musikforening - 20 år En flok venøboere Initiativgruppen - søsatte Venø Musikforening. Initiativgruppen talte Søren Baggesen, Jørgen Anker Jørgensen, Ellen

Læs mere

Nyhedsbrev Maj 2012.

Nyhedsbrev Maj 2012. Nyhedsbrev Maj 2012. Nyt fra Bestyrelsen. Arbejdsdag i klubben lørdag d 16 Juni. Der vil denne dag blive lavet en arbejdsdag i klubben, hvor der skal males det sidste på klubhuset og der skal repareres

Læs mere

Januar. Nytårsfest. Ski tur. I uge 4 drager LAVUK til Italien iført ski huer og slalom ski! Turen er for dem der har lyst og som kan stå på ski!

Januar. Nytårsfest. Ski tur. I uge 4 drager LAVUK til Italien iført ski huer og slalom ski! Turen er for dem der har lyst og som kan stå på ski! Januar Nytårsfest. I fritidsklubben markeres det nye års begyndelse med nytårs sjov og diskotek den første fredag i det nye år. Klubben byder på kransekage og saft, og der er festlige konkurrencer med

Læs mere

Så er der fødselsdagslagkage!

Så er der fødselsdagslagkage! Årgang 28 År 2015 På personalets vegne Conny Andersen Redaktion: Ole Rødtness Tøstesen Ansvarshavende: Conny Andersen 2015 Sup: Sven Wodschow Samuelsgårdens venner: SFO leder: Conny Andersen Jonna Kobbelgaard

Læs mere

Kære beboere, pårørende og personale

Kære beboere, pårørende og personale Kære beboere, pårørende og personale Violhuset har fået et flot akvarium, og der ventes allerede familieforøgelse Holbergcentrets månedsnyt for november 2014 Kære beboere, pårørende og personale November

Læs mere

TO GODE TILBUD UANSET VEJRET

TO GODE TILBUD UANSET VEJRET MEDLEMSBLADET TO GODE TILBUD UANSET VEJRET Selv om VENNER AF KUNSTMUSEET I TØNDER nu har lidt over 1000 medlemmer, har vi fortsat behov for nye medlemmer. Jo flere vi er, jo stærkere står kunstmuseet,

Læs mere

For alle pensionister efterlønnere - nationaliteter

For alle pensionister efterlønnere - nationaliteter RadiseNyt September - Oktober 2015 For alle pensionister efterlønnere - nationaliteter Jesperhus Blomsterpark Radisevej 2, st. th, 2300 København S tlf. 32 58 90 14 www.amagerseniorklub.dk amagerseniorklub@hotmail.com

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

VMJK har i en periode fået franskbrød/kage til kaffen klokken 21. Det ser ud til at det er faldet positiv ud, så indtil videre fortsættes dette.

VMJK har i en periode fået franskbrød/kage til kaffen klokken 21. Det ser ud til at det er faldet positiv ud, så indtil videre fortsættes dette. Formanden skriver Nu når bladene snart gulnes og falder af, blæsten kommer, altså den kolde blæst er det bedst at være inden dørs. Så er det godt vi har vores model tog og vores klub at mødes i. Der er

Læs mere

DAMSØGAARD POSTEN NR. 5 MAJ 2008. Alle hverdage. Hver mandag Gamle minder for mænd kl. 13.45. Hver tirsdag Gamle minder for damer kl. 13.

DAMSØGAARD POSTEN NR. 5 MAJ 2008. Alle hverdage. Hver mandag Gamle minder for mænd kl. 13.45. Hver tirsdag Gamle minder for damer kl. 13. DAMSØGAARD Alle hverdage Avislæsning kl. 11.45 i stuen Gymnastikken kl. 9.00-12.30 Fællesgymnastik i kælderen kl. 10.30 11.00 Terapien kl. 9.00-15.30 POSTEN NR. 5 MAJ 2008 (kig ind i terapien og få en

Læs mere

Foreningen Lydum Mølle. Nyt

Foreningen Lydum Mølle. Nyt Foreningen Lydum Mølle Stiftet 16. september 2003 Nyt August 2012-8. årgang nr.2 Foreningen Lydum Mølle har til formål at, erhverve, eje og sikre Lydum Mølle som omdrejningspunkt for historieformidling,

Læs mere

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 Kære alle, Med disse smukke blomstrende grene plukket af Lena Løbner - vil jeg ønske jer en god maj måned. Så kan jeg fortælle jer, at jeg er blevet

Læs mere

SJAW LÆS OM: KUN FOR. Skolesport. Nogle af skolens ældste elever er ved at uddanne sig til junioridrætsledere. stort udbytte for både store og små!

SJAW LÆS OM: KUN FOR. Skolesport. Nogle af skolens ældste elever er ved at uddanne sig til junioridrætsledere. stort udbytte for både store og små! KUN FOR SJAW Skolesport Nogle af skolens ældste elever er ved at uddanne sig til junioridrætsledere. Det giver stort udbytte for både store og små! OPSNUZT I SMUG AF WIZMY ALT DET, DER ER SJOVT AT HØRE

Læs mere

Århus Friskoles Fredagsbrev d. 11. okt. 2013 God efterårsferie!

Århus Friskoles Fredagsbrev d. 11. okt. 2013 God efterårsferie! God efterårsferie! 1 6. klasse har lynhurtigt lært sig The Cupsong ærgerligt Fredagsbrevet er lydløst(!), nymalede borde/bænke, friske piger fra 3. klasse, Ludvig fra 6. klasse øver sig i en stille stund

Læs mere

Nyhedsbrev september 2015

Nyhedsbrev september 2015 Forsiden Nyhedsbrev september 2015 Når dette nyhedsbrev når frem til medlemmerne, er vi ved starten af den første efterårsmåned, hvilket betyder at tilbuddene til jer kommer i en lind strøm. Jeg kan kun

Læs mere

Nyhedsbrev december 2014.

Nyhedsbrev december 2014. Nyhedsbrev december 2014. Formandens klumme Æ bådslæw. Bådbyggeriet på Mythuegård. Aktiviteter. Formandens klumme. Sikke en Sommer 2014 har budt på. Fantastisk vejr, Ikke mindst under Tall ships, hvor

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 11. Årgang nr. 60 jan. / feb. 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Susan Salomonsen, Aktivitetsmedarbejder Avisen

Læs mere

DEN GAMLE RÅDSTUE SANDVIG

DEN GAMLE RÅDSTUE SANDVIG DEN GAMLE RÅDSTUE SANDVIG Russisk graffiti 1945 Hvad Rådstuens gulve, vinduer og vægge gemte/gemmer NIELS-HOLGER LARSEN 2012 Undersøgelser under restaureringen 2008-2009 Ved restaureringerne i 2008-2009

Læs mere

Vintertiden er altid en lidt stille tid i vores forening, vi bliver mest inden døre og hygger os med kunstquiz, Badehotellet og en god bog

Vintertiden er altid en lidt stille tid i vores forening, vi bliver mest inden døre og hygger os med kunstquiz, Badehotellet og en god bog BESTYRELSENS BERETNING FOR 2015 v/ FORMANDEN Vintertiden er altid en lidt stille tid i vores forening, vi bliver mest inden døre og hygger os med kunstquiz, Badehotellet og en god bog I april kom vi frem

Læs mere

INVITATION TILBAGE TIL TRADITIONERNE GL ELEV FEST 2009 12. SEPTEMBER

INVITATION TILBAGE TIL TRADITIONERNE GL ELEV FEST 2009 12. SEPTEMBER INVITATION TILBAGE TIL TRADITIONERNE GL ELEV FEST 2009 12. SEPTEMBER LIDT FRA GAMLE DAGE SÅ HOLDER VI FEST IGEN I år vender vi tilbage til traditionerne og holder et gammeldags halbal i Hundslund Hallen!

Læs mere

Julen 2014. Kære alle sammen.

Julen 2014. Kære alle sammen. Julen 2014 Kære alle sammen. I skrivende stund er det 1. søndag i advent. Her dufter af julens første omgang nybagte småkager, og nisserne er kommet ned fra loftet og giver en dejlig hygge i stearinlysenes

Læs mere

Hold øje uge 20. En herlig uge med cirkus på Næringen 98. God lang weekend. Hilsen Peter

Hold øje uge 20. En herlig uge med cirkus på Næringen 98. God lang weekend. Hilsen Peter Hold øje uge 20. En herlig uge med cirkus på Næringen 98. God lang weekend. Hilsen Peter HUSK på søndag Loppemarked på BØF! Der er stadig plads til DIG og dine LOPPER så kom frisk. Søndag d.18. maj fra

Læs mere

TORSDAGS-NYT STØT FORÆLDREFORENINGEN! 8. oktober 2009

TORSDAGS-NYT STØT FORÆLDREFORENINGEN! 8. oktober 2009 TORSDAGS-NYT 8. oktober 2009 EFTERÅRSFERIE Fredag løber og cykler hele skolen i skolernes årlige motionsløb. Det er en dejlig begivenhed, som viser Hvinningdalskolens elever som særdeles aktive i forhold

Læs mere

ErhvervsKvindeNyt Herning December 2012

ErhvervsKvindeNyt Herning December 2012 ErhvervsKvindeNyt Herning December 2012 Sne, sjap, kulde og bilen vil ikke starte. eller sne, smukke landskaber, hygge indendøre, glögg. Begge dele er jo vinter, men mediernes fokus og måske vores eget?

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 21+22 2013. Grundlovsdag 5. juni!

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 21+22 2013. Grundlovsdag 5. juni! Fælles info Grundlovsdag 5. juni! Denne dag holder både skole og SFO lukket! Så god grundlovsdag til jer alle! Personalet i SFO Afslutningsfest for vores 2. klasser -en opgave for børn, forældre og ansatte

Læs mere

Fæstebonde under Herregården Odden august 2007 nr. 2-12. årgang

Fæstebonde under Herregården Odden august 2007 nr. 2-12. årgang Odden Borg Avis Fæstebonde under Herregården Odden august 2007 nr. 2-12. årgang Foto: Jakob Kofoed Odden med stillads: Herregården får udskiftet sit gamle slidte tag fra 1700-tallet. Besøgstallet har været

Læs mere

FALKEPOSTEN. december

FALKEPOSTEN. december FALKEPOSTEN december 2016 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi turer ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere