ODDER KOMMUNE LOKALPLAN NR FOR ET OMRÅDE TIL BOLIGFORMÅL I GYLLING BY

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ODDER KOMMUNE LOKALPLAN NR. 600 1 FOR ET OMRÅDE TIL BOLIGFORMÅL I GYLLING BY"

Transkript

1 .- ODDER KOMMUNE LOKALPLAN NR FOR ET OMRÅDE TIL BOLIGFORMÅL I GYLLING BY

2 ODDER KOMMUNE LOKALPLAN NR Lokalplan for et område til boligformål ved Otto Møllersgade i Gyl- 1 ing by. UDARBETDET AF forvaltningen for byggeri og lokalplaner. 1NDHOLDSFORTM;NELSE BILAG TIL LOKALPLANEN Kort beskrivelse af lokalplanens indhold... A Lokalplanens forhold til anden planlægning... B LOKALPLANENS BESTEMMELSER 1. Lokalplanens fo.l OrnrAdets afgransning og zonestatus Unrådets anven.lse sty)(ninger Vej- og stiforhold LedningSanlaeg Bebyggelsens omfang og placering Bebyggelsens ydre fremt.n Ubebyggede arealer Forudsætninger for ibrugtagen af ny bebygge1 se Beskrivelse af lokalplanens retsvirlaiinger Vedtagelsespåtegning... 9 Kort nr. 1 Kort nr. 2 Eksisterende forhold... (matrikelkort) Fremtidige forhold... (lokalplankort) Unslagskort er trykt med Geodætisk Instituts tilladelse (A 38) copyright.

3 A BI LAG LOKALPLAN NR KORT BESKRIVELSE AF LOKALPLANENS INDHOLD Lokalplanen omfatter et område ved Otto Møllersgade i den nordligste del af Gylling. cmrådet udgør ca. 11.OOO d. En mindre del benyttes til landbrugsfordl og en mindre del til boligformål. Den største del har tidligere været anvendt til landbrugsformål, men benyttes ikke til noget for tiden. Lokalplanen er udarbejdet, idet byrådet har ønsket at sikre sig mu- lighed for opførelse af mindst 5 aldreboliger i tilknytning til andre boligarter inden for området. Der skal ialt opføres mindst 17 boliger. Formålet med lokalplanen err at sikre en tæt-lav boligbebyggelse med større fælles opholdsarealer, -pladser og parkeringsarealer og med et mindre haveareal til hver bolig. \ Boligerne i princippet rækkehuse skal placeres indenfor fastlagte byggefelter i rækker. Boligerne med haveareal er placeret Så de omgi- ves af fslles opholdsarealer og omslutter et større fælles- opholds- areal med mulighed for opførelse af et fælleshus. Boligerne kan opføres som 1 1/2 etages huse, eventuelt med udnyttet tagetage. Boligerne placeres i kanten af området vestlige del. Midt i området etableres parkeringspladser i tilknytning til de fslles opholdsarea- ler. I byggefeltet langs Otto Møllersgade over for Gyllinghjemmet kan etableres mindst 5 aldreboliger.

4 LOKALPLANENS FORHOLD TIL ANDEN PLANLWJNING Efter kommuneplanens rammebestemmelser (område 6.B.3) lægningen for området sikre : skal lokalplan- a. at områdernes anvendelse fastlægges til boligformål med tilhørende kollektive anlæg såsom børneinstitutioner r beskyttede boliger og lignende samt &danne nærmere angivne erhvervstyper, der uden genevirkning kan indpasses i et boligområde. b. at bebyggelsesprocenten for et område under eet ikke overstiger 35. C. at bebyggelsen ikke opføres med mere end een etage med tidnytte- lig tagetage, cg at bygningshøjden ikke overstiger 8,5 m over terræn. d. at mindst 10% af hvert område anvendes til størrer samlede grøn- ne friarealer fælles for hvert område. e. at bebyggelsen gives en ydre udformningr der harmonerer med be- liggenheden i en landsby. f. at områdernes grænser mod det Sibne land udformes som hegn af ka- rakter som egnens markhegn. Desuden skal boligområderne i byzone i gennemsnit mindst indeholde 15 boliger pr. ha. incl. tilhørende vejet men excl. boligorienteret service og fælles friarealer. Lokalplanen er i overensstemmelse med bmmneplanens rammebestemmelser. Zonestatus Lokalplanområdet er beliggende i landzone. Ved lokalplanens endelige vedtagelse overføres området til byzone.

5 Spildevandeplanen Lokalplanarmådet er ikke omfattet af spildevandsplanen for Odder korn- -er men tages med i revisionen af planen. Skoleplanlæqninq m.m. Gylling skole har kapacitet til at da&jce de behov, der mdtte opstå som følge af udbygning af lokalplanområdet. Overfor skolen er opført en børneinstitution "Børnehuset", og der er indrettet lokaler til skolefritidsordning p3 skolen. Varmeplanen Gylling er ikke omfattet af varmeplanens retningslinier. Men det er tanken, at der skal udarbejdes et tillæg til varmeplanen, hvori de mindre bysamfmds varmeforsyning vil blive fastlagt.

6 1 LORALPLANENS BESTEMMELSER IpKALPLAN NR Lokalplan for et område til boligformål ved Otto Møllersgade i Gyl- 1 ing by. I henhold til kommuneplanloven (lov nr. 391 af 22. juli 1985) fast- sættes følgende bestemelser for det i afsnit 2 mvnte område. 1. LOKALPLANENS FORMÅL Lokalplanens formål er : - at fastlægge den fremtidige arealanvendelse til tæt-lav boligbebyggelse i maksimalt 1 1/2 etage, - at sikre ny bebyggelse udformes som rækkehusbebyggelse og fastlægge, hvor ny bebyggelse må opføres, - at sikre de enkelte huse, udhuse og eventuelle carportanlæg og fælleshus udføres efter fastlagte retningslinier, - at sikre åbenhed i området svarende til øvrige boligområder i Gyl- 1 ing, - at sikre gode solbeskinnede fælles opholdsarealer, og gode solbeskinnede private opholdsarealer til de enkelte boliger, - at sikre boligvejens udformning efter 40 reglerne i vejloven, hvorved specielt fodgængerne og cyklisterne tilgodeses, - at sikre de bevaringsværdige dele af områdets nuværende beplantning bevaret, herunder at områdets grænser mod det &ne land til stadighed udformes som hegn af karakter som egnens markhegn, - at overføre lokalplanområdet fra landzone til byzone, - at sikre kommuneplanens normer for boligtæthed (boliger/ha) overholdes,

7 2 2. OMRÅDETS AE'GfuENSNING OG ZONESTATUS 2.1 Lokalplanområdet afgrænses som vist på vedhæftede kort nr. 1 og omfatter matr. nr a og 24 - e begge Gylling by, Gylling samt alle parcellerr der efter den udstykkes fra de nævnte ejendomme. 2.2 Med byrådets offentlige bekendtgørelse af den vedtagne lo- kalplan overføres det under punkt 2.1 nævnte område fra landzone til byzone. Se fodnote. 3. OMRÅDETS ANVENDELSE. 3.1 anrådet m& kun anvendes til boligformål. Bebyggelsen m& kun bestå af tæt-lav bebyggelse (rækkehuse). 3.2 Indenfor mådet d der opføres eller indrettes bebyggelser som er fælles for områdets beboere eller dele af disse, jvf. pkt Byrådet kan t llade, at der p3 ejendommene dr ves en &dan virksomhed, som almindeligvis kan udføres i beboelsesorm& der f.eks. frisør-, læge-, tegnestue-, revisionsvirksomhed samt klubvirksomhed. i31 forudsætning er dog: - at virksomheden drives af den, der bebor den pågældende ejendom, - at der ikke er ansat fremmed arbejdskraft, Fodnote: Lokalplanområdet er beliggende i landzone.

8 3 - at virksomheden efter byrådet skøn drives på en &dan måde, at ejendommens karakter af beboelsesejendom ikke forandres (herunder ved skiltning og lignende), og områdets karakter af boligområde ikke brydes, at virksomheden ikke medfører ulempe for de omboende - f.eks. ved væsentlig øget trafik, at virksomheden ikke medfører behov for parkering, der ikke er plads til p3 de dertil udlagte parkering+ arealer. Ejendommen må iøvrigt ikke benyttes til nogen form for er- hvervsvirksomhed. 3.4 indenfor området kan opføres en transformerstation til kvarterets forsyning, når den ikke har mere end 10 d bebygget areal og ikke gives en højde af mere end 3 m over terræn, og når den udformes i overensstemmelse med den øvrige bebyggelse. Se pkt UDSTYKNINGER 4.1 Yderligere udstykning ma ikke finde sted uden byrådets til- ladelse. 5. VEJ-, STI- OG PARKERINGSFORHOLD 5.1 Vejadgang til området skal ske fra Otto Møllersgade. Adgangsvejen skal anlægges som lege- og opholdsareal. Vejen skal udformes efter de retningslinier, der gælder efter færdselslovens 40.

9 4 Adgangsstier til de enkelte boliger med forbindelse fra parkeringsarealer/adgangsvej og stiforbindelser til Otto Møllersgade skal etableres i området. 5.2 Der udlægges samlede parkeringsarealer svarende til mindst l,5 biler pr. bolig. Parkeringsarealer skal placeres samlet i forbindelse med adgangsvejen i princippet mellem byggefelterne midt i lokalplanområdet. Lastvogns-, busparkering eller parkering for lignende stør- re køretø jer må ikke indrettes eller finde sted indenfor området. 6. LEDNINGSANLS 6.1 El-ledninger herunder til vejbelysning må ikke fremføres som luftledninger, men m8 alene fremføres som jordkabler. 7. BEBYGGELSENS OMFANG OG PLACERING 7.1 Bebyggelsesprocenten for lokalplanområdet ma ikke over- stige Bebyggelsens omfang og placering fremgår i princippet af kort nr. 2. Der skal mindst opføres ialt 17 boliger. 7.3 Inden for området kan beboelsesbygninger opføres i op til 1 etage med evt. udnyttet tagetage. 7.4 Beboelsesbygninger skal opføres i overensstemmelse med kort nr. 2.

10 5 På det lange boligbyggefelt kan opføres bebyggelse, der ikke er sammenhængende, Der kan f.eks. etableres vejadgang (port) eller stiforbindelse til lokalplanomr&det over byggefeltet, På de 5 mindre boligbyggefelter d kun opføres sammenhæn- gende bebyggelse. Carporte kan opføres p3 en del af parkeringsarealerne, når de opføres p3 baggrund af et af byrådet godkendt projekt. Der kan maksimalt opføres en carport pr. bolig. Udhuse kan opføres til de enkelte boliger inden for det kort nr. 2 markerede byggefelt, 7.5 Bygningshøjden & ikke overstige 8#5 m over terræn dit efter bygningsreglementets regler. 7.6 Der d ikke etableres udestuer eller lignende tilbygninger /overdækninger. 8. BEBYGGELSENS MIRE FREMTIun)m a. i Ydervsgge skal opføres i blødstrøgne teglsten (blank mur eller vandskuret), 8.2 Udhuse og eventuelle carporte kan opføres i træ, Udhuse skal fremtrede ens. Carporte skal fremtræde ens. 8.3 Tagene skal dækkes med teglstenr tagpap med listevirkning eller grå eternit, Bestemmelserne gælder også mihuse og carporte,

11 6 8.4 Tagets vinkel med det vandrette plan skal være mindst 400. Bestemmelsen gælder kun beboelsesbygninger. a. 5 Vindues- og dørpartier skal udføres i træ. 8.6 Tagrender og nedløb skal udføres i zink, stål. a. 7 Blanke og reflekterende tagmaterialer r d ikke anvendes. 8.8 Skiltning og reklamering herunder ved flagning m& kun fin- de sted med byrådets særlige tilladelse i hvert enkelt tilfælde. 8.9 Udvendige antenner m& ikke opsættes. Byrådet kan dog tilla- de, at der opsættes &n fællesantenne Byrådet kan i hvert enkelt tilfælde godkende, at bestemmelserne om bebyggelsens ydre fremtræden fraviges, hvor det er nødvendigt for at forsyne &n eller flere bygninger med vedvarende energi. De anlagsdele, der anbringes udvendigt fi bygninger, skal indgå som en del af tagfladen eller en del af bygningens øvrige ydervægge. 9. UBEBYGGEDE AREALER 9.1 Arealerne udenfor byggefelterne m& ikke bebygges. Der kan dog opføres fælleshus, legehuse, legeredskaber, sandkas- ser, transformerstation og lignende. F ælleshusets etageareal m& ikke overstige 150 d. Arealer, der er beliggenden uden for de afgrænsede områder omkring byggefelterne, og som ikke benyttes til adgangs- vej, parkering eller interne stier, skal udlægges som fælles friarealer for hele området.

12 7 9.2 Den i området eksisterende bevaringsværdige skelbeplant- ning skal i videst muligt omfang bevares og delvis fjernel- se m3 kun ske med byrådets tilladelse. Beplantningen skal løbende vedligeholdes og om nødvendigt suppleres med nye planter af karakter som de eksisterende. 9.3 Belysning af veje, stier, parkeringspladser m.m. udføres som parkbelysning. mil kun 9.4 Terrænreguleringer i forhold til det naturlige terræn m.3 kun foretages pa baggrund af en af byrådet godkendt kote- plan, suppleret med længde- og tværsnit, der viser det ek- sisterende og det fremtidige terræn og den fremtidige bebyggelse. 9.5 unkring gårdhaverne kan etableres fast træhegn i max. 180 m's højde. Hegnene skal være ens for hele bebyggelsen. Omkring havearealerne skal etableres levende hegn. Det levende hegn kan evt. suppleres med trådhegn i 1.20 m's højde - placeret inden for beplantningen. 10. EDRUDSÆI'NINGER EDR TBRUGTAGEN AF NY BEBYGGELSE (Se fodnote) 10.1 Ny bebyggelse m3 ikke tages i brug, før der er etableret vej, parkeringspladser, stier og disse er befæstet og beplantet Ny bebyggelse m3 ikke tages i brug, før der er etableret udhuse, fælles friarealer med beplantning og belægning og hegn omkring de "private" haver. Fodnote: Såfremt anlæg af friarealer, veje, stier m.v. ikke hensigtsmassigt kan færdiggøres, forinden ibrugtagen af be- byggelse, vil der efter en konkret vurdering være mulighed for at give dispensation fra bestennnelserne, dog kun mod sikker hedsstillelse for anlæg af arealerne inden for en rimelig tid.

13 8 11. BESKRIVELSE AF LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER 11.1 Efter byrådets endelige vedtagelse og offentliggørelse af lokalplanen m3 'ejendomme, der er omfattet af lokalplanen, ifølge kommuneplanlovens 0 31 kun udstykkes, bebygges eller iøvrigt anvendes i overensstemelse med planens bestemmelser Den eksisterende lovlige anvendelse af en ejendom kan fortsætte som hidtil. Lokalplanen medfører heller ikke i sig selv krav cin etable- ring af anlq med videre, der er indeholdt i planen Byrådet kan meddele dispensation til mindre væsentlige lempelser af lokalplanens bestemnelser under forudsætning af, at det ikke ændrer den særlige karakter af det område, der søges skabt ved lokalplanen. Mere væsentlige afvigelser fra lokalplanen kan kun gennem- føres ved tilvejebringelse af en ny lokalplan Lokalplanforslaget indeholder i afsnit 2 bestemmelser om, at det af planen omfattede område overføres til byzone. Fbtsvirkningerne heraf fremgår blandt andet af lov om fri- gørelsesafgift. (Finansministeriets bekendtgørelse nr. 301 af om frigørelsesafgift samt lov nr. 328 af om tilbudspligt) Private byggeservitutter og andre tilstandsservitutter, der er uforenelige med lokalplanen, fortramges af planen. Andre private servitutter kan eksproprieres, når det vil være af væsentlig betydning for virkeliggørelsen af planen.

14 12. VEDTAGELSESPATEGNIK &ledes vedtaget af Odder byråd. Odder den, 9. oktober 1989 / I henhold til 9 27 i lov om kommmeplanlægning vedtages foranstående lokalplan endelig. Odder den, 16. januar 1990 V borgmester / Tinglyst: den 29. januar 1990

15 LOKALPLAN NR ' I. Kommunal ejendom ODDER KOMMUNE JUNI MAirorhoM 1:2OOO I 1 I 1 I KORT NR m I I I I 1 I I 1 I I

16