SOCIALUDVALG. Sammendrag. Budgetoversigt, kr. excl. moms: Oprindeligt budget Korrigeret budget 2015* Budget 2016.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SOCIALUDVALG. Sammendrag. Budgetoversigt, kr. excl. moms: Oprindeligt budget Korrigeret budget 2015* Budget 2016."

Transkript

1 SOCIALUDVALG Sammendrag Budgetoversigt, kr. excl. moms: Regnskab 2014 Oprindeligt 2015 Korrigeret 2015* Budget 2016 Socialudvalg Voksenspecialenheden Sundhedsområdet Kommunal tandpleje U 508,4 517,5 I -118,4-119, Indtægter fra den centrale refusionsordning I Pleje og omsorg mv. af ældre og handicappede U I Forebyggende indsats for ældre og handicappede U I Botilbud for personer med særlige sociale problemer (pgf U I Botilbud til længerevarende ophold (pgf. 108) U I

2 Regnskab 2014 Oprindeligt 2015 Korrigeret 2015* Budget Botilbud til midlertidigt ophold (pgf. 107) U I Kontaktperson- og ledsageordninger (pgf. 45, 97-99) U I Beskyttet beskæftigelse (pgf. 103) U I Aktivitets- og samværstilbud (pgf. 104) U I Sociale formål U I Beredskab Rådgivning og rådgivningsinstitutioner U I -19 Center for misbrug Forebyggende indsats for ældre og handicappede U Alkoholbehandling og behandlingshjemfor alkoholskadede (sund U I Behandling af stofmisbruger (servicelovens pgf. 101 og sundh U

3 Regnskab 2014 Oprindeligt 2015 Korrigeret 2015* Budget 2016 I Kontaktperson- og ledsageordninger (pgf. 45, 97-99) U Bo- og Vækstcenter Kalundborg Forebyggende indsats for ældre og handicappede U I Botilbud til længerevarende ophold (pgf. 108) U I -581,6-581,6-587, Botilbud til midlertidigt ophold (pgf. 107) U I Beskyttet beskæftigelse (pgf. 103) U I Aktivitets- og samværstilbud (pgf. 104) U I Servicejob I S/I Esbernhus Botilbud til længerevarende ophold (pgf. 108) U I S/I Heradøtrene

4 Regnskab 2014 Oprindeligt 2015 Korrigeret 2015* Budget Botilbud for personer med særlige sociale problemer (pgf U I Specialcenter Kalundborg Forebyggende indsats for ældre og handicappede U I Botilbud til midlertidigt ophold (pgf. 107) U I Beskyttet beskæftigelse (pgf. 103) U I Aktivitets- og samværstilbud (pgf. 104) U I -6 Bo- og servicecenter Høng Forebyggende indsats for ældre og handicappede U Botilbud til længerevarende ophold (pgf. 108) U I Botilbud til midlertidigt ophold (pgf. 107) U I Kontaktperson- og ledsageordninger (pgf. 45, 97-99)

5 Regnskab 2014 Oprindeligt 2015 Korrigeret 2015* Budget 2016 U Aktivitets- og samværstilbud (pgf. 104) U I -2 Center for socialpsykiatri Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger Driftssikring af boligbyggeri U I Forebyggende indsats for ældre og handicappede U I Botilbud til længerevarende ophold (pgf. 108) U I Kontaktperson- og ledsageordninger (pgf. 45, 97-99) U Aktivitets- og samværstilbud (pgf. 104) U I *) Korrigeret 2015 er incl. tillægsbevillinger og omplaceringer, men excl. overførsler 2014 til 2015.

6 Bemærkninger Voksenspecialenheden Budgettet udgør: kr. Beskrivelse af området: Voksenspecialenheden varetager bevillings/visitationsopgaver i henhold til Lov om Social Service inden for nedenstående paragrafområder: 12 Rådgivning og vejledning - personer med nedsat fysisk og psykisk funktionsevne 84 Aflastning 85 Socialpædagogisk støtte og hjælp 95 Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) 96 Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) 97 Ledsagerordningen 98 Kontaktperson til døvblinde 99 Støtte- og kontaktperson 100 Dækning af nødvendige merudgifter 102 Tilskud til behandling 103 Beskyttet beskæftigelse 104 Aktivitets- og samværstilbud 107 Midlertidige ophold i botilbud 108 Længerevarende ophold i botilbud 109 Kvindekrisecentre 110 Midlertidige ophold i boformer til personer med særlige sociale problemer 124 Magtanvendelse ved voksne 129 Botilbud uden samtykke 130 Forelæggelse af beslutninger uden samtykke 131 Udarbejdelse af indstilling til det sociale nævn 132 Advokatbistand - tvangsforanstaltninger 141 Handleplaner Derudover er det Voksenspecialenhedens opgave at: indstille til Statsforvaltningen når der er behov for værgemål gennemføre personrelateret tilsyn gennemføre tilsyn med de tilbud, der ikke er omfattet af Socialtilsyn Østs ansvarsområde : Budgettet er et ramme på baggrund af overslag 2016 fremskrevet i henhold til KL s vejledning. Der er foretaget en tilpasning af Voksenspecialenhedens på kr. i 2016 samt fremover, tilpasningen er foretaget ud fra en vurdering af til- og afgang i 2013 og 2014, samt forventninger hertil i 2015 og Der er indregnet en engangsbevilling på kr. til afvikling af voksenspecialenhedens forventede overførte merforbrug. Nedlæggelse af Dybekær 10 og 12 som 108 tilbud jfr. KB's beslutning af Budgettet er i den forbindelse reduceret med kr. Visitation til specialtandpleje overgår fra Visitations- og Hjælpemiddelenheden jfr. ØK's beslutning af Budgettet er i den forbindelse tilført kr.

7 Udvikling og udfordringer: Den generelle udvikling på Voksenspecialområdet er, at området oplever en stigende nettotilgang af borgere. Årsagen til den stigende nettotilgang er tosidet. For det første er der tale om, at den generelle levetidsalder i Danmark er stigende, hvilket også gør sig gældende for målgruppen inden for voksenspecialområdet. Det betyder, at borgerne efterspørger tilbud over en længere periode end tidligere, og dermed har området ikke har samme naturlige afgang som tidligere. For det andet er tilgangen til området præget af, at de borgere, der efterspørger tilbud inden for Voksenspecialområdet, i en meget større udstrækning end tidligere har større og mere komplekse udfordringer. Nettotilgangen har således en afsmittende effekt på økonomien for Den altovervejende udfordring i forhold til 2016 er den demografiske udfordring. Kommunes køb af eksterne 107-tilbud nedbringes fra 2017, der foretages en justering med en reduktion på kr. fra buget 2017 og fremover. Center for misbrug Budgettet udgør: kr. (Brutto kr.) Beskrivelse af området: Misbrugscentret har myndighedsansvaret i forhold til alkohol- og stofmisbrugsbehandling for unge og voksne i Kalundborg kommune. Der gælder en behandlingsgaranti på 14 dage. Følgende opgaver administreres og udføres på området: Visitation til alkohol-og stofmisbrugsbehandling. Ambulant behandling Individuel/gruppeforløb Psykologisk/terapeutisk samtaleforløb Læge- og sundhedsfaglig behandling Psykiatrisk screening og udredning. Rådgivning og vejledning til pårørende og samarbejdspartnere. Forebyggende og behandlingsmæssige indsatser i arbejdet omkring unge fra 15 år med et problematisk forbrug/misbrug af rusmidler. Opsøgende og omsorgstilbud til særlig udsatte misbrugere samt udføre af Støtteog kontaktperson ordningen Omkring 300 borgere er indskrevet i alkohol/stofmisbrugsbehandling. Alkoholbehandlingen reguleres af sundhedslovens 141. Behandlingen til stofmisbrugere reguleres dels af servicelovens 101, dels af sundhedslovens 142. Omsorgstilbud, Støtte- og kontaktperson ordningen reguleres af servicelovens 99 og 85. : Budgettet består af både BUM og ramme. Budgettet er udarbejdet på baggrund af overslag 2016 og pris- og lønfremskrevet i henhold til KL's vejledning. I forbindelse med DUT er Center for misbrug tilført kr. i forbindelse med ændring af lov om social service og lov om socialtilsyn.

8 Hovedtendenser og udvikling: Fokus indenfor misbrugsområdet er rettet mod den helhedsorienteret behandling, effektmåling og dokumentation af behandlingen herunder opfølgning på borgerne efter afsluttet behandling. Øget fokus på familieorienterede behandling, herunder på børn og unge opvokset i familier med alkohol/stofmisbrug. Antallet af unge med et så stort forbrug af hash, at de ikke kan fastholde et uddannelsesforløb, er steget. Der er et øget behov for tidlig indsats og fremskudt støtte, der hvor den unge færdes i hverdagen. De seneste år er søgning til behandling vokset. Udfordringer på området: Pr. 1. januar 2015 trådte ændringerne i Sundhedsloven i kraft. Det betyder, at der nu i lighed med alkoholbehandling også er frit valg på den medicinske behandling for voksne stofmisbrugere. På nuværende tidspunkt har 11 borgere i alkoholbehandling og 15 borgere i stofmisbrugsbehandling benyttet sig af det frie valg. Såfremt denne udvikling fortsætter kan det blive en meget stor udfordring i forhold til styring af tet. Bo- og Vækstcenter Kalundborg Budgettet udgør: 0 kr. (Brutto kr.) Bo og Vækstcenter Kalundborg er et af Kalundborg Kommunes specialtilbud til voksne med betydeligt og varigt nedsat funktionsniveau. Centeret yder døgntilbud til borgergruppen efter servicelovens 107 og 108 og dagtilbud efter servicelovens lov om beskyttet beskæftigelse efter 103 og aktivitets- og samværstilbud efter 104. Døgntilbud: Lillebo Trekløveret Klostermosen Dagtilbud: Beskyttet beskæftigelse Aktivitets- og samværstilbud pladser pladser pladser. 103 ca. 110 pladser 104 ca. 55 pladser Centeret er rent BUM-finansieret. Budgettet er udarbejdet på baggrund af overslag 2016 og pris- og lønfremskrevet i henhold til KL's vejledning. Esbernhus Budgettet udgør: 0 kr. (Brutto kr.) Esbernhus er en selvejende døgninstitution for voksne borgere med en psykiatrisk diagnose. Institutionen har 30 døgnpladser og 2 dagpladser. Esbernhus har driftsoverenskomst med Kalundborg Kommune. Esbernhus er rent BUM-finansieret. Institutionen afregnes efter faktisk belægning med en intern takst som er inkl. forrentninger og afskrivninger. Budgettet er udarbejdet på baggrund af overslag 2016 og pris- og lønfremskrevet i henhold til KL's vejledning.

9 Heradøtrenes Krisecenter Budgettet udgør: 0 kr. (Brutto kr.) Heradøtrenes Krisecenter er et landsdækkende tilbud til voldsramte kvinder og deres børn. Krisecentret er en selvejende institution med driftsoverenskomst med Kalundborg Kommune. Tilbuddet drives efter Lov om Social Service 109. Krisecentret modtager kvinder og børn, der er udsat for vold, og tilbyder ophold i en kortere eller længere periode. Krisecentret tilbyder akut beskyttelse, krisehjælp, rådgivning og socialfaglig behandling. Tilbuddet har på nuværende tidspunkt 8 pladser til kvinder og skønsmæssigt 8-10 pladser til børn alt efter alder og husets rummelighed. Heradøtrenes Krisecenter er rent BUM-finansieret. Heradøtrene afregnes efter belægningen med en intern takst. Der afregnes kun for kvinderne, der foretages ingen afregning for de medbragte børn. Budgettet er udarbejdet på baggrund af overslag 2016 og pris- og lønfremskrevet i henhold til KL's vejledning. Udfordringer på området. Heradøtrenes Krisecenter står overfor flytning fra nuværende lokaler til nye og større ultimo Fra 2015 og fremover er der tilført midler til dækning af bl.a. øgede lejeudgifter. Specialcenter Kalundborg Budgettet udgør: kr. (Brutto kr.) Specialcenter Kalundborg består af: Præstehaven - botilbud efter ABL 105 og SEL 108, Munkesøen som yder støtte efter Lov om Social Service 83-85, Væresteder i Kalundborg (Nytorv) og Svebølle (lokaler i Socialpsykiatriens værested Valmuen) efter Lov om Social Service Raklevgården - aktivitets- og samværstilbud efter serviceloven 104 Raklevgården - beskyttet beskæftigelse efter serviceloven 103. Specialcenter Kalundborg yder pædagogisk og praktisk støtte til ca. 110 borgere med varige funktionsnedsættelser og forskellige former for problemstillinger, herunder udviklingshæmning, synshandicap, autisme, fysiske handicaps, senhjerneskader og sindslidelser m.v. Der er 90 pædagogiske medarbejdere, 2 sekretærer, 3 teamledere og 1 centerchef. Budgettet består af både BUM og ramme. Specialcenter Kalundborg afregnes efter faktisk belægning med en intern takst på henholdsvis 85, 108, 103 og 104 i henhold til BUM-model. Budgettet er udarbejdet på baggrund af overslag 2016 og pris- og lønfremskrevet i henhold til KL's vejledning. Hovedtendenser og udvikling. Udvikling af netværksfællesskab og udvidelse af botilbuddet Præstehaven med 6 boliger. Bo- og Servicecenter Høng Budgettet udgør: 0 kr. (Brutto kr.) Bo og Servicecenter Høng er et af Kalundborg Kommunes specialtilbud til voksne med betydeligt og varigt nedsat funktionsniveau.

10 Centret består af 12 boenheder, med i alt 74 borgere, som ligger i Høng. Herudover er der et aktivitets- og samværstilbud, ligeledes beliggende i Høng. Der er p.t. 23 borgere Jf. Servicelovens 85 ydes der vejledning og støtte til borgere i eget hjem i Høng og Gørlev området. Centret afregnes efter faktisk belægning med en intern takst på henholdsvis 85, 108, og 104 da Centret afregnes efter BUM model. Budgettet er udarbejdet på baggrund af overslag 2016 og pris- og lønfremskrevet i henhold til KL's vejledning. Nedlæggelse af Dybekær 10 og 12 som 108 tilbud jfr. KB's beslutning af Budget til drift og takstindtægter er i den forbindelse reduceret med kr. Udfordringer på området. Botilbuddet Dybekær er nedlagt i efteråret 2015, og borgerne er flyttet til ledige boliger på Sofievej og Trekløveret. Center for socialpsykiatri Budgettet udgør: kr. (Brutto kr.) Socialpsykiatrien yder støtte og vejledning til borgere med sindslidelser og særlige sociale problemer. Omkring 320 borgere modtager hjælp i form af hjemmevejlederstøtte/støttekontaktpersonordning. Fire væresteder for sindslidende tilbyder forskellige aktiviteter herunder undervisning. Der er op til 72 borgere tilmeldt det enkelte værested. Derudover er Medborgerhuset et tilbud til sindslidende samt socialt dårligt stillede borgere, hvor der dagligt kommer borgere. På botilbuddet Finderuplund er der plads til 14 beboere. Centret råder over 5 Skæve boliger til borgere, der ikke kan bo i den traditionelle boligmasse. Budgettet består af både BUM og ramme. Centret afregnes efter faktisk belægning med en intern takst på og til enkelte grupper på 85-området i henhold til BUMmodel. Budgettet er udarbejdet på baggrund af overslag 2016 og pris- og lønfremskrevet i henhold til KL's vejledning. Der er i 2014 tilført Center for socialpsykiatri en rammebevilling vedrørende 85 på kr. 15,6 mio. kr., som medfører en reduktion i udgifterne til 85-støtte til socialpsykiatriske borgere på 1,0 mio. kr., stigende til 1,2 mio. kr. i 2015 og frem. Dette er sket ved en intern flytning fra voksenspecialenheden. Ordningen skal evalueres ultimo 2015.

SOCIALUDVALG. Sammendrag Budgetoversigt, 1.000 kr. excl. moms: Korrigeret budget 2014* pr. 01.07.14. Oprindeligt budget 2014.

SOCIALUDVALG. Sammendrag Budgetoversigt, 1.000 kr. excl. moms: Korrigeret budget 2014* pr. 01.07.14. Oprindeligt budget 2014. SOCIALUDVALG Sammendrag Budgetoversigt, 1.000 kr. excl. moms: Regnskab 2013 Oprindeligt 2014 Korrigeret 2014* pr. 01.07.14 Budget 2015 Visitations- og Hjælpemiddelsenheden U 34.038 32.256 0 0 I -2.385-2.184

Læs mere

SOCIALUDVALG. Sammendrag. Budgetoversigt, kr. excl. moms: Korrigeret budget 2014* pr Oprindeligt budget 2014.

SOCIALUDVALG. Sammendrag. Budgetoversigt, kr. excl. moms: Korrigeret budget 2014* pr Oprindeligt budget 2014. SOCIALUDVALG Sammendrag Budgetoversigt, 1.000 kr. excl. moms: Regnskab 2013 Oprindeligt 2014 Korrigeret 2014* pr. 01.07.14 Budget 2015 Visitations- og Hjælpemiddelsenheden U 34.038 32.256 0 0 I -2.385-2.184

Læs mere

SOCIALUDVALGET. Sammendrag. Budgetoversigt, kr. excl. moms: Regnskab Budget Korrigeret. Budget 2013 Pr

SOCIALUDVALGET. Sammendrag. Budgetoversigt, kr. excl. moms: Regnskab Budget Korrigeret. Budget 2013 Pr SOCIALUDVALGET Sammendrag oversigt, 1.000 kr. excl. moms: Regnskab 2012 Oprindeligt Korrigeret. Pr. 01.08.13 2014 038 Visitations- og Hjælpemiddelenheden U 40.884 39.702 39.699 32.256 I - 2.646-2.155-2.155-2.184

Læs mere

SOCIALUDVALGET. Sammendrag. Forbrugsoversigt, kr. excl. moms: Oprindeligt budget Korrigeret budget Forbrug 2015.

SOCIALUDVALGET. Sammendrag. Forbrugsoversigt, kr. excl. moms: Oprindeligt budget Korrigeret budget Forbrug 2015. SOCIALUDVALGET Sammendrag Forbrugsoversigt, 1.000 kr. excl. moms: Regnskab 2014 Oprindeligt Korrigeret Forbrug Socialudvalg 233.318 244.621 253.527 248.534 Voksenspecialenheden 198.966 210.127 199.239

Læs mere

SOCIALUDVALGET SAMMENDRAG. Forbrugsoversigt, kr. excl. moms: Oprindeligt budget Korrigeret budget Forbrug 2014.

SOCIALUDVALGET SAMMENDRAG. Forbrugsoversigt, kr. excl. moms: Oprindeligt budget Korrigeret budget Forbrug 2014. SOCIALUDVALGET SAMMENDRAG Forbrugsoversigt, 1.000 kr. excl. moms: Regnskab 2013 Oprindeligt Korrigeret Forbrug Socialudvalg 267.942 266.710 237.741 233.318 Visitations- og Hjælpemiddelsenheden 31.654 30.071

Læs mere

Mål 8-1. Specialiserede tilbud til voksne og ældre

Mål 8-1. Specialiserede tilbud til voksne og ældre Politikområdet omfatter tilbud efter en række love indenfor det sociale område. Borgerne modtager botilbud og forebyggende foranstaltninger, samt rådgivning og vejledning på områderne: Mål Kompenserende

Læs mere

Notat. Til: Økonomiudvalget og Byrådet. Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal 2012

Notat. Til: Økonomiudvalget og Byrådet. Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal 2012 Notat Til: Økonomiudvalget og Byrådet Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal Ifølge Budget- og regnskabssystem for kommuner skal der hvert kvartal - henholdsvis ultimo marts, ultimo

Læs mere

Budgetområde 618 Psykiatri og Handicap

Budgetområde 618 Psykiatri og Handicap 2015-2018 område 618 Psykiatri og Handicap Indledning område 618 Psykiatri og Handicap omfatter udgifter til voksne med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne. Området omfatter udgifter til følgende:

Læs mere

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 1 of 6 Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 21. maj 2015 Budgetopfølgning pr. 30. september 2015 for voksen- og handicapområdet I det følgende fremlægges budgetopfølgning pr.

Læs mere

Dato: Maj 2015 Ikrafttrædelsesår: Budget 2016

Dato: Maj 2015 Ikrafttrædelsesår: Budget 2016 Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.5.4 - side 1 Dato: Maj 2015 Ikrafttrædelsesår: Budget 2016 RÅDGIVNING (35) 5.35.40 Rådgivning og rådgivningsinstitutioner På denne funktion registreres udgifter

Læs mere

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Omsorgsudvalg Som led i økonomiaftalen for 2010 er det aftalt, at der skal foretages en kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder,

Læs mere

Note Område Beløb i kr. Sundhedsudvalget

Note Område Beløb i kr. Sundhedsudvalget opfølgning pr. 31. marts Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget Egentlige tillægsbevillinger Finansieret til/fra andre udvalg 10 Social Service/Serviceudgifter 55 Social

Læs mere

Voksne med Særlige Behov - myndighedsområd et

Voksne med Særlige Behov - myndighedsområd et Voksne med Særlige Behov - myndighedsområd et Borgerens første henvendelse Borgeren retter selv henvendelse Henvendelser fra interne samarbejdspartnere f.eks. Jobcenteret, Sundhed, Pleje & Omsorg, Den

Læs mere

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 1 of 8 Notat til opfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 21. maj 2015 Budgetopfølgning pr. 30. april 2015 for voksen- og handicapområdet I det følgende fremlægges opfølgning pr. 30. april 2015

Læs mere

Økonomitilpasning, socialudvalgets område. Endelig udgave, HHJ/- Helårseffekt. Nr. Forslag Konsekvens. Bemærkninger. Kalundborg komm.

Økonomitilpasning, socialudvalgets område. Endelig udgave, HHJ/- Helårseffekt. Nr. Forslag Konsekvens. Bemærkninger. Kalundborg komm. Økonomitilpasning, socialudvalgets område Endelig udgave, 30.8.2010 HHJ/- Nr. Forslag Konsekvens Del I, Direktionens forslag Helårseffekt Andre Kalundborg komm.* Bemærkninger 43 Socialpsykiatri og Misbrug:

Læs mere

Note Område Beløb i kr. Sundhedsudvalget Egentlige tillægsbevillinger Finansieret til/fra andre udvalg 600

Note Område Beløb i kr. Sundhedsudvalget Egentlige tillægsbevillinger Finansieret til/fra andre udvalg 600 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2017 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget -6.765 Egentlige tillægsbevillinger -7.365 Finansieret til/fra andre udvalg 600 10 Social Service/Serviceudgifter

Læs mere

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Omsorgsudvalg Som led i økonomiaftalen for 2010 er det aftalt, at der skal foretages en kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder,

Læs mere

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 Socialudvalget. Drift

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 Socialudvalget. Drift 1 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 Socialudvalget Drift Tabel 1: Socialudvalget, drift 1.000 kr. Overførsler fra sidste finansår incl. overførsler Forbrug pr. 31/3-2019 Afvigelse mellem seneste skøn

Læs mere

10 Social Service/Serviceudgifter Myndighed

10 Social Service/Serviceudgifter Myndighed Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 7.635 00 Serviceudgifter -3.286 55 Den centrale refusionsordning -576 66 Aktivitetsbestemt medfinansiering 11.498 10 Social Service/

Læs mere

Socialudvalget. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 4. Holder det korrigerede budget? Der er et merforbrug på 6,1 mio. kr.

Socialudvalget. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 4. Holder det korrigerede budget? Der er et merforbrug på 6,1 mio. kr. Socialudvalget -2018 Vurdering Holder det korrigerede budget? Der er et merforbrug på 6,1 mio. kr. Merforbruget dækker over et merforbrug på voksenspecial på 6,9 mio. kr. og et mindreforbrug på børnespecialområdet

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME 50.54

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME 50.54 Bevillingsramme 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Sammendrag Til bevillingsramme 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov er der i afsat 258,9 mio.

Læs mere

10 Social Service/Serviceudgifter Social Service/Overførselsudgifter 0

10 Social Service/Serviceudgifter Social Service/Overførselsudgifter 0 opfølgning pr. 30. september Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 689 Finansieret til/fra andre udvalg 689 10.1 10 Social Service/Serviceudgifter -23 Finansieret fra/til

Læs mere

10 Social Service/Serviceudgifter 0

10 Social Service/Serviceudgifter 0 Budgetopfølgning pr. 30. september 2017 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 0 Finansieret til/fra andre udvalg 0 55 Social Service/ Den centrale refusionsordning 0 Generelt

Læs mere

Kompetenceplan for Voksen- og handicapområdet

Kompetenceplan for Voksen- og handicapområdet plan for Voksen- og handicapområdet 84 (Visitation til aflastning af nære pårørende) Visitation til aflastning af nære pårørende har bevillingskompetence op til tre ugers aflastning. Ved akutte sager kan

Læs mere

Indberetning til Økonomi- og Indenrigsministeriet vedr. det specialiserede socialområde

Indberetning til Økonomi- og Indenrigsministeriet vedr. det specialiserede socialområde Notat Sagsnr.: 2011/04323 Dato: 23. januar 2012 Sag: 2011 - Indberetning til Økonomi- og Indenrigsministeriet vedr. det specialiserede socialområde Sagsbehandler: Hanne Astrid Jørgensen Økonomi og analysekonsulent

Læs mere

Udvalget for Voksne TIL VOKSENUDVALGET

Udvalget for Voksne TIL VOKSENUDVALGET Udvalget for Voksne TIL VOKSENUDVALGET Budgetrevision April 2014 Det forventede regnskabsresultat for 2014 skønnes ved revision 2 at blive 37 mio. kr. bedre end korrigeret. Der er forskydninger i forhold

Læs mere

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.)

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.) Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele 1.000 kr.) Budget 2012 Korrigeret Korrigeret Korrigeret Korrigeret Forventet Generelle kommentarer

Læs mere

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 1 of 5 Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 19. august 2015 Budgetopfølgning pr. 31. juli 2015 for voksen- og handicapområdet I det følgende fremlægges budgetopfølgning pr.

Læs mere

FAKTA OM: 8. Voksenpsykiatri og handicap - det specialiserede socialområde

FAKTA OM: 8. Voksenpsykiatri og handicap - det specialiserede socialområde FAKTA OM: 8. Voksenpsykiatri og handicap - det specialiserede socialområde Beskrivelse af brugere Beskrivelse af opgaver Hovedparten af opgaverne på det specialiserede voksen socialområde varetages i Ikast-Brande

Læs mere

Korrigeret budget incl. Oprindeligt budget. overførsler

Korrigeret budget incl. Oprindeligt budget. overførsler Afvigelse ml. seneste skøn og korr. budget ("-"=merforbrug) Skøn 31/8 Skøn 31/5 Skøn 31/3 Forbrug pr. 31/3-2013 Overførsler fra 2012 til 2013 Korrigeret budget incl. overførsler Oprindeligt budget Budget

Læs mere

Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 1.111 Egentlige tillægsbevillinger 12.000 Finansieret til/fra andre udvalg -10.889

Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 1.111 Egentlige tillægsbevillinger 12.000 Finansieret til/fra andre udvalg -10.889 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2014 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 1.111 Egentlige tillægsbevillinger 12.000 Finansieret til/fra andre udvalg -10.889 10.1 10 Social

Læs mere

10 Social Service/Serviceudgifter Myndighed 187

10 Social Service/Serviceudgifter Myndighed 187 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 20.044 00 Serviceudgifter 8.849 55 Den centrale refusionsordning -269 66 Aktivitetsbestemt medfinansiering 11.464 10 Social Service/

Læs mere

Budget- og regnskabssystem for kommuner side 1. Dato: December 2017 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2018

Budget- og regnskabssystem for kommuner side 1. Dato: December 2017 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2018 Budget- og regnskabssystem for kommuner 3.4 - side 1 4 Sundhedsområdet SUNDHEDSUDGIFTER M.V. (62) 4.62.81 Aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsvæsenet 002 Stationær somatik 003 Ambulant somatik

Læs mere

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. maj 2019 Socialudvalget. Drift

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. maj 2019 Socialudvalget. Drift 1 Budgetopfølgning pr. 31. maj 2019 Socialudvalget Drift Tabel 1: Socialudvalget, drift 1.000 kr. Overførsler fra sidste finansår incl. overførsler Forbrug pr. 31/5-2019 Afvigelse mellem seneste skøn og

Læs mere

ocial- og Sundhedsudvalget

ocial- og Sundhedsudvalget Furesø Kommune Regnskab S ocial- og Sundhedsudvalget Social og Sundhedsudvalgets bevillingsområde omfatter følgende aktivitetsområder: Sundhed Borgerservice Ældre Voksenhandicap Regnskab Korr. Rest korr.

Læs mere

Notat vedrørende indberetning til Indenrigs- og Socialministeriet og Sundhedsministeriet på det specialiserede socialområde, 4.

Notat vedrørende indberetning til Indenrigs- og Socialministeriet og Sundhedsministeriet på det specialiserede socialområde, 4. Regnskab Notat Til: Udvalget for Voksne og Sundhed Sagsnr.: 2010/04167 Dato: 5. februar 2013 Sag: Sagsbehandler: Notat vedrørende indberetning til Indenrigs- og Socialministeriet og Sundhedsministeriet

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31. maj 2016 Social- og Sundhedsudvalget. Drift. Område/1.000 kr. Overførsler fra 2015 til

Budgetopfølgning pr. 31. maj 2016 Social- og Sundhedsudvalget. Drift. Område/1.000 kr. Overførsler fra 2015 til Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning 31/8 31/5 31/3 Forbrug pr. 31/5-2016 Korrigeret budget incl. overførsler Overførsler fra 2015 til 2016 Afvigelse

Læs mere

Korrigeret budget kr. Forbrug kr. Forventet regnskab kr. Forventet merudgift/ mindreindtægt. Tekst.

Korrigeret budget kr. Forbrug kr. Forventet regnskab kr. Forventet merudgift/ mindreindtægt. Tekst. BUDGETOPFØLGNING PR. 31.03.2015 Sundhedsudvalget Tekst Forbrug 31.03.15. Boligstøtte og pensioner 101.400 24.400 99.785-1.615 Sundhed 68.460 8.310 69.334 874 Ældre- og handicapområdet 172.438 42.377 172.938

Læs mere

Oprindeligt budget. I alt myndighed 919,6 931,8 942,5 10,7

Oprindeligt budget. I alt myndighed 919,6 931,8 942,5 10,7 Udvalget for Voksne Økonomi- og aktivitetsopfølgning August 2013 For hele Holbæk Kommune forventes et merforbrug på driftsudgifterne på 19,2 mio. kr., som ligger på niveau med estimatet fra juni. Merforbruget

Læs mere

Merforbruget fordeler sig med 10,6 mio. kr. på politikområdet Børnespecialområdet og 13,6 mio. kr. på politikområdet Voksenspecialområdet.

Merforbruget fordeler sig med 10,6 mio. kr. på politikområdet Børnespecialområdet og 13,6 mio. kr. på politikområdet Voksenspecialområdet. Socialudvalget -2019 Vurdering Holder det korrigerede budget? Nej der forventes et merforbrug på 24,2 mio. kr. før omplaceringer. Merforbruget fordeler sig med 10,6 mio. kr. på politikområdet Børnespecialområdet

Læs mere

Beskrivelse af opgaver

Beskrivelse af opgaver Bevillingsområde 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Beskrivelse af opgaver Området omfatter social service samt råd og vejledning til målgruppen voksne

Læs mere

Social Service/Serviceudgifter 0

Social Service/Serviceudgifter 0 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2019 Udvalg: Social- og sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Social- og sundhedsudvalget 0 Finansieret til/fra andre udvalg 0 Social Service/ Den centrale refusionsordning

Læs mere

Beskrivelse af Myndighedsfunktionens opgaver ved visitation til tilbud på det specialiserede socialområde

Beskrivelse af Myndighedsfunktionens opgaver ved visitation til tilbud på det specialiserede socialområde Social- og Borgerservice Voksenafdelingen, Handicap og Psykiatri Beskrivelse af Myndighedsfunktionens opgaver ved visitation til tilbud på det specialiserede socialområde for voksne September 2012 INDHOLD

Læs mere

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2011 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.)

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2011 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.) Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2011 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele 1.000 kr.) Budget 2011 Korrigeret Korrigeret Korrigeret Korrigeret Forventet Eventuelle generelle

Læs mere

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.)

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.) Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele 1.000 kr.) Budget 2012 Korrigeret Korrigeret Korrigeret Korrigeret Forventet Generelle kommentarer

Læs mere

For Holbæk Kommune forventes det, at det korrigerede budget for 2014 kan holdes. Oprindeligt budget

For Holbæk Kommune forventes det, at det korrigerede budget for 2014 kan holdes. Oprindeligt budget Udvalget for Voksne Økonomi- og aktivitetsopfølgning Februar 2014 For Holbæk Kommune forventes det, at det korrigerede for 2014 kan holdes. På Udvalget for Voksne forventes det at tet for 2014 kan holdes.

Læs mere

SOCIALPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2014

SOCIALPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2014 Indledning Området er henlagt til Socialudvalget, og omfatter tilbud til børn og unge med særlige behov, tilbud til ældre og handicappede, rådgivning, tilbud til voksne med særlige behov, støtte til frivilligt

Læs mere

Serviceudgifter 141.298 136.652 135.279 135.279. 03.22.04 Pædagogisk psykologisk rådgivning 7.930 7.930 7.930 7.930

Serviceudgifter 141.298 136.652 135.279 135.279. 03.22.04 Pædagogisk psykologisk rådgivning 7.930 7.930 7.930 7.930 Familieområdet Opgaver under området Budget omfatter udgifter i forbindelse psykologbetjening på skole og institutioner mv, børns og unges ophold uden for hjemmet, forebyggende foranstaltninger, rådgivning

Læs mere

Socialforvaltningens driftsbudget 2013

Socialforvaltningens driftsbudget 2013 KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for tværgående kontorer NOTAT Bilag 1c. Generel beskrivelse af Socialudvalgets budget Det fremgår af Økonomiforvaltningens indkaldelsescirkulære for budgetforslag

Læs mere

Forslag til kvalitetsstandard for Serviceloven

Forslag til kvalitetsstandard for Serviceloven Forslag til kvalitetsstandard for Serviceloven 108 2015 1. Lovgrundlag Servicelovens 108 2. Hvad er ydelsens lovgrundlag? Kommunalbestyrelsen skal jf. Lov om Socialservice 108 tilbyde ophold i boformer,

Læs mere

Opgaverne i forhold til målgruppen varetages i samarbejde med Beskæftigelsesafdelingen, Børn og Unge samt Sundhed- og Ældre.

Opgaverne i forhold til målgruppen varetages i samarbejde med Beskæftigelsesafdelingen, Børn og Unge samt Sundhed- og Ældre. Faktabeskrivelse På handicap- og psykiatriområdet varetages kommunens opgaver i forhold til voksne med betydeligt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller særlige sociale problemer. Det vil siger

Læs mere

Det specialiserede socialområde

Det specialiserede socialområde Det specialiserede socialområde 5.25.17 Særlige dagtilbud og særlige klubber 5.28.20 Plejefamilier og opholdssteder for børn og unge 5.28.21 Forebyggende foranstaltninger for børn og unge 5.28.23 Døgninstitutioner

Læs mere

10 Social Service/Serviceudgifter 0

10 Social Service/Serviceudgifter 0 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2018 Udvalg: Social- og sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Social- og sundhedsudvalget 0 Finansieret til/fra andre udvalg 0 55 Social Service/ Den centrale refusionsordning

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME 50.54

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME 50.54 Bevillingsramme 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Sammendrag Til bevillingsramme 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov er der i afsat 245,8 mio.

Læs mere

Oversigt over de centrale lovgivningsområder og paragraffer på Socialudvalgets område

Oversigt over de centrale lovgivningsområder og paragraffer på Socialudvalgets område 1 Oversigt over de centrale lovgivningsområder og paragraffer på Socialudvalgets område Lov om social service = SEL Sundhedsloven = SUL Lov om almene boliger = ABL Lov om trafikselskaber = TSL Lov om specialundervisning

Læs mere

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2011 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.)

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2011 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.) Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2011 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele 1.000 kr.) Budget 2011 Korrigeret Korrigeret Korrigeret Korrigeret Forventet Eventuelle generelle

Læs mere

BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE SOCIAL OG HANDICAP BUDGETOPFØLGNING 31. AUGUST 2011

BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE SOCIAL OG HANDICAP BUDGETOPFØLGNING 31. AUGUST 2011 BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE SOCIAL OG HANDICAP BUDGETOPFØLGNING 31. AUGUST 2011 Guldborgsund kommune September 2011 Indledning Budgetopfølgningen pr. 31/8-2011 omhandler væsentlige udviklingstendenser

Læs mere

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. maj 2018 Socialudvalget. Drift

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. maj 2018 Socialudvalget. Drift Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning Forbrug pr. 31/5-2018 incl. overførsler Overførsler fra sidste finansår Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret

Læs mere

Godkendelse af overførsel af ubrugte midler fra 2018 til Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen, drift. Tillægsbevilling 2019

Godkendelse af overførsel af ubrugte midler fra 2018 til Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen, drift. Tillægsbevilling 2019 Punkt 4. Godkendelse af overførsel af ubrugte midler fra 2018 til 2019 - Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen, drift. Tillægsbevilling 2019 2019-020234 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller,

Læs mere

KORT INTRODUKTION TIL FAGOMRÅDET VOKSENSERVICE TIL BYRÅDSMEDLEMMER I FREDERICIA KOMMUNE

KORT INTRODUKTION TIL FAGOMRÅDET VOKSENSERVICE TIL BYRÅDSMEDLEMMER I FREDERICIA KOMMUNE KORT INTRODUKTION TIL FAGOMRÅDET VOKSENSERVICE TIL BYRÅDSMEDLEMMER I FREDERICIA KOMMUNE I denne folder bliver du kort introduceret til fagområdet Voksenservice. Ved at læse folderen får du et overordnet

Læs mere

Socialudvalget. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 2

Socialudvalget. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 2 Socialudvalget Budgetrevision 2 - Vurdering Holder det korrigerede budget? I forhold til det korrigerede budget forventes der et samlet mindreforbrug på 1,6 mio. kr. før politiske omplaceringer. Efter

Læs mere

SOCIALUDVALGET. Sammendrag. Oprindeligt budget Korr. Budget. Regnskab 2008

SOCIALUDVALGET. Sammendrag. Oprindeligt budget Korr. Budget. Regnskab 2008 SOCIALUDVALGET Sammendrag Oprindeligt budget 2009 Korr. 31.05. 2009* 032 Udvikling 831 826 842 33 Forebyggende indsats for ældre og handicappede 831 826 842 038 Visitations- og Hjælpemiddelenheden 350.298

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Tilbud til voksne med særlige behov viser følgende for regnskabsåret

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Tilbud til voksne med særlige behov viser følgende for regnskabsåret Bevillingsramme 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Sammendrag Bevillingsramme 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov viser følgende for regnskabsåret

Læs mere

Korrigeret budget kr. Forbrug kr.

Korrigeret budget kr. Forbrug kr. BUDGETOPFØLGNING PR. 31.08.2012 SUNDHEDSUDVALGET Boligstøtte og pensioner 97.705 65.375 97.217-488 0 Sundhed 68.714 34.328 66.514-700 -1.500 Ældre- og handicapområdet 176.855 113.244 172.442-4.013-400

Læs mere

Regnskab Regnskab 2017

Regnskab Regnskab 2017 Bemærkninger til regnskab Politikområde Handicappede Politikområdet dækker over tilbud til borger med fysiske og psykisk handicaps, socialt udsatte og stofmisbrugere. Området dækker over borgere i aldersgruppen

Læs mere

Merforbruget er fordelt mellem børnespecialområdet på 1,0 mio. kr. og voksenspecialområdet med 22,7 mio. kr.

Merforbruget er fordelt mellem børnespecialområdet på 1,0 mio. kr. og voksenspecialområdet med 22,7 mio. kr. Socialudvalget - Vurdering Holder det korrigerede budget? Der forventes et merforbrug før omplaceringer på 23,7 mio. kr. Hvis omplaceringerne vedtages, ender det samlede merforbrug på 20,2 mio. kr. Merforbruget

Læs mere

Helsingør Kommune har derudover en række botilbud både med og uden døgnbemanding.

Helsingør Kommune har derudover en række botilbud både med og uden døgnbemanding. Budgetområ debeskrivelse, Budgetområ de 618 Særlig Sociål Indsåts 1. Indledning Hovedydelserne på budgetområde 618 Særlig Social Indsats omfatter: Botilbud (midlertidigt og længevarende ophold) Socialpædagogisk

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra Tårnby kommune. Fremgangsmåde ved opgørelse af efterspørgsel:

Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra Tårnby kommune. Fremgangsmåde ved opgørelse af efterspørgsel: Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra Tårnby kommune Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra Tårnby kommune Tårnby kommune Kontaktperson Camilla Bruun Tlf. nr. 3247 1111 Mail.: kommunen@taarnby.dk Nærværende rammeaftale

Læs mere

10 Social Service/Serviceudgifter Myndighed

10 Social Service/Serviceudgifter Myndighed Regnskab 2018 Udvalg: Social- og Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Social- og Sundhedsudvalget -20.365 00 Serviceudgifter -11.610 55 Den centrale refusionsordning 1.238 66 Aktivitetsbestemt

Læs mere

Regnskab Regnskab 2017

Regnskab Regnskab 2017 Politikområdet dækker over tilbud til borgere med psykiske handicaps og sindslidelser. Da forskellige målgrupper har brug for forskellige tilbud, grupperer indsatsområderne sig forskellig. Gruppen til

Læs mere

Handicap og Psykiatri

Handicap og Psykiatri Udkast: Budgetbemærkninger 2015-2018 Handicap og Psykiatri Der er en stor tilgang af borgere til socialafdelingen, hvilket stiller store krav til tilbuddene og udnyttelsen af den økonomiske ramme. Det

Læs mere

Skema over sammenhæng mellem ydelser, tilbud, paragraffer og kontoplansnumre

Skema over sammenhæng mellem ydelser, tilbud, paragraffer og kontoplansnumre Skema over sammenhæng mellem ydelser, tilbud, paragraffer og kontoplansnumre Ydelse Ydelse underbegreber Tilbud Paragraf Kontoplansnummer Kommentar Notation aktivitets- og samværsydelse 104 (aktivitets-

Læs mere

Tillægs bevilling. Korrigeret budget

Tillægs bevilling. Korrigeret budget Social og psykiatri 1.000 kr., - for indtægt Vedtaget budget Tillægs bevilling Korrigeret budget Regnskab Afvigelse i kr. Afvigelse i % Social og psykiatri - drift 134.324 5.236 139.560 135.790-3.770-2,70

Læs mere

10 Social Service/Serviceudgifter 0

10 Social Service/Serviceudgifter 0 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2018 Udvalg: Social- og sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Social- og sundhedsudvalget 0 Finansieret til/fra andre udvalg 0 55 Social Service/ Den centrale refusionsordning

Læs mere

Mål- og rammebeskrivelser for 2019 på bevillingsrammerne under Social- og Sundhedsudvalget

Mål- og rammebeskrivelser for 2019 på bevillingsrammerne under Social- og Sundhedsudvalget - 1 - Mål- og rammebeskrivelser for på bevillingsrammerne under Social- og Sundhedsudvalget 50.52 Tilbud til ældre pensionister 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov 50.56 Sundhed og forebyggelse 50.58

Læs mere

Månedlig budgetopfølgning. Vejen Kommune Forbrug pr. 31/7-2016

Månedlig budgetopfølgning. Vejen Kommune Forbrug pr. 31/7-2016 Månedlig budgetopfølgning Vejen Kommune Forbrug pr. 31/7-216 9-8-216 2 - månedlig budgetopfølgning Forbrugsoversigt Opr. Budget Tillægsbev. og omplac. Korr. budget Forbrug ultimo sidste mdr. Forbrugsprocent

Læs mere

Kvalitetsstandard - For midlertidigt botilbud

Kvalitetsstandard - For midlertidigt botilbud Kvalitetsstandard - For midlertidigt botilbud Kvalitetsstandarden er vedtaget af Byrådet den 30. april 2014 Servicelovens 107 Lovgrundlag Hvem kan modtage ydelsen (målgruppe)? Hillerød Kommune tilbyder

Læs mere

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 1 of 10 21. maj 2014 Notat til opfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed Budgetopfølgning pr. 30. april 2014 Voksen-/Handicapområdet Social og voksen / handicap I det følgende fremlægges opfølgning

Læs mere

SOCIALPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2015

SOCIALPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2015 Indledning Området er henlagt til Socialudvalget, og omfatter tilbud til børn og unge med særlige behov, tilbud til ældre og handicappede, rådgivning, tilbud til voksne med særlige behov, støtte til frivilligt

Læs mere

Funktion Aktivitet Udgifter (kr.) Indtægter (kr.) 05.32.33 Forebyggende indsats for ældre og handicappede 1.428.000 0 05.32 I alt 1.428.

Funktion Aktivitet Udgifter (kr.) Indtægter (kr.) 05.32.33 Forebyggende indsats for ældre og handicappede 1.428.000 0 05.32 I alt 1.428. 05.32 Udgifter: 1.428.000 kr. Tilbud til ældre og handicappede Indtægter: 0 kr. 05.32.33 Forebyggende indsats for ældre og handicappede 1.428.000 0 05.32 I alt 1.428.000 0 05.32.33 Forebyggende indsats

Læs mere

Socialudvalget. Socialudvalget er politikformulerende og politikkontrollerende på følgende politikker, strategier og standarder:

Socialudvalget. Socialudvalget er politikformulerende og politikkontrollerende på følgende politikker, strategier og standarder: Socialudvalget Socialudvalget er politikformulerende og politikkontrollerende på følgende politikker, strategier og standarder: Sundhedspolitikken Socialpolitik og værdighedspolitik for ældreområdet Tilsynspolitikken

Læs mere

Introduktion til kvalitetsstandarder

Introduktion til kvalitetsstandarder Center for Særlig Social Indsats Helsingør Kommunes kvalitetsstandarder på det specialiserede socialområde for voksne Introduktion til kvalitetsstandarder Godkendt af Socialudvalget 2. december 2014 Introduktion

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2016-2019 pr. politikområde Politikområde: 09 Handicap I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2016-priser 2016 2017 2018 2019 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 256.721

Læs mere

Regnskab Regnskab 2016

Regnskab Regnskab 2016 Bemærkninger til regnskab Politikområde Handicappede Politikområdet dækker over tilbud til borger med fysiske og psykisk handicaps, socialt udsatte og stofmisbrugere. Området dækker over borgere i aldersgruppen

Læs mere

Budget 2016 muligheder og begrænsninger

Budget 2016 muligheder og begrænsninger Budget 2016 muligheder og begrænsninger Budgetforslag 2016 Velfærd og sundhed Budget 2016 fordelt på hovedpolitikområder Politikområde 2016 priser Regnskab 2014 Korrigeret Budget 2015 Budget 2016 Borgerservice

Læs mere

Udvalget for Voksne. Økonomi- og aktivitetsopfølgning August Samlet overblik på politikområde 7, 8 og 9. Side 1 af 5

Udvalget for Voksne. Økonomi- og aktivitetsopfølgning August Samlet overblik på politikområde 7, 8 og 9. Side 1 af 5 Udvalget for Voksne Økonomi- og aktivitetsopfølgning 2014 Den forventede reduktion af driftsudgifterne er medvirkende til, at det samlede regnskabsresultat, som viser et forventet underskud på ca. 14 mio.

Læs mere

Notat. Vedrørende udfordringer på det specialiserede voksenområde. Myndighedsbudgettet på det specialiserede område for voksne er konstant under pres.

Notat. Vedrørende udfordringer på det specialiserede voksenområde. Myndighedsbudgettet på det specialiserede område for voksne er konstant under pres. Vedrørende udfordringer på det specialiserede voksenområde Dato: 24.05.2018 Center for Børn og Voksne Stabsteam horsholm.dk Myndighedsbudgettet på det specialiserede område for voksne er konstant under

Læs mere

Sammendrag over udgifter til det specialiserede socialområde 4. kvartal 2011

Sammendrag over udgifter til det specialiserede socialområde 4. kvartal 2011 Sammendrag over udgifter til det specialiserede socialområde Oprindeligt Merforbrug (+) Mindreforbrug (-) Udsatte børn og unge Særlige dagtilbud og særlige klubtilbud 2.590.556 1.910.000 2.195.000 285.000

Læs mere

Egentlige tillægsbevillinger 0. Finansieret til/fra andre udvalg 610. 10 Social Service/Serviceudgifter 0

Egentlige tillægsbevillinger 0. Finansieret til/fra andre udvalg 610. 10 Social Service/Serviceudgifter 0 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2014 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 830 Egentlige tillægsbevillinger 220 Finansieret til/fra andre udvalg 610 Generelt for Social

Læs mere

Korrigeret årsbudget. Udgifter Indtægter Netto

Korrigeret årsbudget. Udgifter Indtægter Netto 1 03.22.02 SSP-samarbejde Udgifter 1.716.000 1.714.000 1.639.409 74.591 Indtægter 0 0 0 0 Netto 1.716.000 1.714.000 1.639.409 74.591 Mariagerfjord Kommunes udgifter til SSP-samarbejde (Socialforvaltning,

Læs mere

Tilbuddets navn: I Helårspladser Belagt me- UDBUD. Målgruppe: Hovedvægt på

Tilbuddets navn: I Helårspladser Belagt me- UDBUD. Målgruppe: Hovedvægt på Indledning Side 1. Talbilag til kommunens redegørelse til regionen d. 1. maj Kommune: Kommunen som driftsherre for det enkelte tilbud. Kontaktperson: Elsa Undén Hende 49283258 euh43@helsingor.dk Overskrifter

Læs mere

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2018 Socialudvalget. Drift

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2018 Socialudvalget. Drift Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning Forbrug pr. 31/3-2018 Korrigeret budget incl. overførsler Overførsler fra sidste finansår Afvigelse mellem seneste

Læs mere

Økonomivurdering. 2. kvartal 2013

Økonomivurdering. 2. kvartal 2013 Økonomivurdering 2. kvartal 2013 Sundhedsudvalget Område Korr. budget inkl. Afvigelser i forhold til korr. budget overførelser ØKV1 ØKV2 ØKV3 Pleje og Omsorg 201,3-6,1-5,0 Pleje og Omsorg - Fælles 12,6-1,1-0,8

Læs mere

Budget- og regnskabssystem for kommuner side 1. Dato: Februar 2017 Ikrafttrædelsesår: Budget 2018

Budget- og regnskabssystem for kommuner side 1. Dato: Februar 2017 Ikrafttrædelsesår: Budget 2018 Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.5.4 side 1 TILBUD TIL VOKSNE MED SÆRLIGE BEHOV (38) Under denne hovedfunktion registreres udgifter og indtægter vedrørende tilbud til voksne. Det gælder botilbud,

Læs mere

Det specialiserede socialområde

Det specialiserede socialområde Det specialiserede socialområde 5.25.17 Særlige dagtilbud og særlige klubber 5.28.20 Plejefamilier og opholdssteder for børn og unge 5.28.21 Forebyggende foranstaltninger for børn og unge 5.28.23 Døgninstitutioner

Læs mere

Bemærkninger til budget 2017 politikområde Handicappede - 09

Bemærkninger til budget 2017 politikområde Handicappede - 09 Bemærkninger til budget 2017 politikområde Handicappede - 09 Politikområdet dækker over tilbud til borger med fysiske og psykisk handicaps, socialt udsatte og stofmisbrugere. Området dækker over borgere

Læs mere

Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget -10.323 Egentlige tillægsbevillinger -10.300 Finansieret til/fra andre udvalg -23

Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget -10.323 Egentlige tillægsbevillinger -10.300 Finansieret til/fra andre udvalg -23 Noter Budgetopfølgning pr. 30. september 2015 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget -10.323 Egentlige tillægsbevillinger -10.300 Finansieret til/fra andre udvalg -23 Egentlige

Læs mere

Århus Kommune. Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse ! "# $ "#%!&!' $ Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg.

Århus Kommune. Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse ! # $ #%!&!' $ Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg. & ( ) & *+, -,. /, 0. / Århus Kommune Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg Magistratsafdelingen for Børn og Unge Sagsnummer: Sagsbehandlere:

Læs mere

Udsatte voksne og borgere med handicap

Udsatte voksne og borgere med handicap soversigt 2019 Udsatte voksne og borgere med handicap Side 2 Forord I Horsens Kommune ses det som vores vigtigste opgave, at skabe de bedst mulige rammer for at alle kan leve et aktivt, indholdsrigt og

Læs mere