Aftagerpanelet for bachelor- og kandidatuddannelser på School of Pharmaceutical Sciences

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Aftagerpanelet for bachelor- og kandidatuddannelser på School of Pharmaceutical Sciences"

Transkript

1 D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Aftagerpanelet for bachelor- og kandidatuddannelser på School of Pharmaceutical Sciences M Ø D E R E F E R A T 27. FEBRUAR 2014 Forum Aftagerpanelet for bachelor- og kandidatuddannelser på School of Pharmaceutical Sciences AFDELING FOR UDDANNELSE OG STUDERENDE Møde afholdt: 24. februar 2014 SEKTION FOR LEGALITET OG STUDIENÆVNSBETJENING Sted: Universitetsparken, Mødesal A Referent: Mette Bergenser MOB Til stede: - Kim Andersen, VP ved Lundbeck Research DK, H. Lundbeck A/S (KA) - Kirsten Drejer, adm. direktør i Symphogen A/S (KD) - Carsten Faltum, Vice President R&D at Biolin Scientific AB (CF) - Anne Krarup, uddannelsesleder ved Gladsaxe Gymnasium (AK) - Niels Kristensen, formand for Danmarks Apotekerforening (NK) - Antje Marquardsen, formand for Pharmadanmark (AM) - Johanna Åkerman Nielsen, head of RA, Roche a/s (JÅN) - Hanne Rolighed Christensen, ledende overlæge ved Klinisk Farmakologisk Afdeling, Bispebjerg Hospital (HRC) - Ulla Grove Sidelmann, corporate VP ved BioPharmaceuticals API Manufactoring, Novo Nordisk A/S (UGS) - Steffen Bager, sektionsleder i Sundhedsstyrelsen (SB) - Ulf Madsen, formand for Aftagerpanelet og School Director ved PhSc, SUND, KU (UM) - Ole Thastrup, institutleder ved Institut for Lægemiddeldesign og Farmakologi, PhSc., SUND, KU (OT) - Tommy Nørskov Johansen, formand for Studienævnet for de farmaceutiske videnskaber (TNJ) - Cecilie Maria Malskær, næstformand for Studienævnet for de farmaceutiske videnskaber (CMM) - Bente Steffansen, studieleder for bachelor- og kandidatuddannelsen i far- mette.bergenser@sund.ku.dk SAG: / Sagsnr. oplyses ved henv.

2 maci (BS) - Stefan Stürup gæstedeltager i aftagerpanelet formand for undervisningsudvalget på Institut for Farmaci (SS) - Anna Jäger, gæstedeltager i aftagerpanelet og formand for undervisningsudvalget på Institut for Lægemiddeldesign og Farmakologi (AJ) - Lasse Kristoffer Bak, gæstedeltager i aftagerpanelet og lektor ved Institut for Lægemiddeldesign og Farmakologi (LKB) - Sven Frøkjær, gæstedeltager i aftagerpanelet og prodekan på SUND (SF) SIDE 2 AF 9 Dagsorden: 1. FARMA2020 redegørelse: a) Rammer for de nye studieordninger b) Projektet hidtil c) Igangværende konkretisering af kurser/fagbeskrivelser indenfor 4 temaområder d) diskussion 2. Konkrete spørgsmål og emner til diskussion a) Hvilke 3 elementer så du gerne forbedret/forandret i FAR- MA2020? b) Omfang af praktiske laboratorieøvelser c) Specialisering på farmaceutuddannelsen fordele og ulemper, omfang og betoning d) Opsamling af andre spørgsmål 3. Andre emner af knyttet til FARMA2020 projektet Fremdriftsreform 4. Eventuelt Ad 1) FARMA2020 redegørelse Ulf Madsen (UM) bød velkommen. Bente Steffansen (BS) holdt et kort oplæg, hvor grundtankerne bag FAR- MA2020 kort blev opridset. BS fortalte, at baggrunden for arbejdet med FARMA2020 er et ønske om at fastholde en robust farmaceutuddannelse, der uddanner kandidater, der er kompetetive på arbejdsmarkedet. Udviklingsarbejdet i FARMA2020 skal tage hensyn til det danske og globale arbejdsmarked, de ministerielle krav, andre uddannelser i DK og ungdomskulturen.

3 BS opridsede kort de områder, der er i fokus i FARMA2020. Dette er bl.a. - Grundfagene (matematik, fysik og statistik) skal integreres i anvendelsesfagene. Baggrunden for dette er bl.a. at mange studerende har svært ved at anvende grundfagene i anvendelsesfagene. - Der er et ministerielt krav om at indføre valgfrihed på bacheloruddannelsen samt at studerende skal tilmeldes nye 30 ECTS hvert semester. - Der er et ønske om større og tidligere specialiseringsmuligheder på uddannelsen. Samlet skal en specialisering vægte 60 ECTS - 30 ECTS valgfag samt 30 ECTS speciale. - Uddannelsen indeholder 4 faglige indholdstemaer: A) Lægmidlers anvendelser, F) farmaceutisk udvikling og fremstilling af lægemidler, B) lægemidler/lægemidlers biologiske grundlag, K) lægemidler/lægemiddelstoffers kemiske grundlag. Balancen mellem de 4 temaer på uddannelsen skal i udgangspunktet ikke ændres. - Der ønskes større fleksibilitet på kandidatuddannelsen med mulighed for optag to gange årligt og mulighed for at tage valgfrie kurser og apoteksophold på begge semestre. - Uddannelsen skal bygges op i en struktur med 4 kurser pr. semester af 7,5 ECTS. Det er endnu ikke besluttet om bacheloruddannelsen skal bygges op i en blok- eller semesterstruktur, bortset fra 6 semester, som pga. de valgfrie fag skal udbydes i blokstruktur. Kandidatuddannelsen fortsætter i den nuværende blokstruktur. SIDE 3 AF 9 Diskussion af FARMA2020 Aftagerpanelet diskuterede herefter FARMA2020. Diskussionen startede med at afklare en række spørgsmål fra aftagerpanelet. - Antje Marquardsen (AM) spurgte om det stadig er muligt at bachelorer fra København kan søge ind i Odense og omvendt. BS svarede at dette stadig er muligt og at FARMA2020 derfor også skal i høring i Odense. - AM spurgte om kurset i Farmakognosi, der er valgfri i den nuværende bacheloruddannelse, vil være obligatorisk i FARMA2020 bacheloruddannelsen. BS svarede, at planen er at Farmakognosi skal være en obligatorisk del af bacheloruddannelsen, da det er en forudsætning for at blive farmaceut jvf. EU-regler. - AM spurgte til hvilket sprog uddannelsen skal undervises på. BS fortæller at bacheloruddannelsen udbydes på dansk, men enkelte kurser er på engelsk. Kandidatuddannelsen udbydes på engelsk, dog er apoteksopholdet på dansk. UM tilføjer at FARMA bevidst har lagt elementer af engelsk ind på bacheloruddannelsen for at ruste de studerende til at tage kandidatuddannelsen på engelsk. - Steffen Bager (SB) spørger ind til hvor FARMA2020 er ift. at vælge mellem semester- og blokstruktur. BS fortæller, at de udvalg, der arbejder med at udvikle de enkelte kurser, er blevet bedt om at vurdere

4 hvilken struktur de ønsker. På baggrund af dette skal der træffes en beslutning. UM supplere, at FARMA gerne vil imødekomme KU s retningslinjer for kursusorganisering, for at skabe større mobilitet/merit på tværs af uddannelserne (KU s Indre Marked). Men der er endnu ikke truffet beslutning, om dette skal ske med en blandet semester- og blokstruktur eller en fuld blokstruktur. SIDE 4 AF 9 Aftagerpanelet diskuterede FARMA2020s plan om at integrere grundfagene i anvendelsesfagene. Aftagerpanelet var generelt positivt stemt for forslaget, men havde også en række bekymringer. Herunder hovedpointer i diskussionen. Diskussionen forsættende desuden under dagsordenens punkt 2: - Kirsten Drejer (KD) pointerede, at det er en god idé at integrere grundfagene i anvendelsesfagene. BS fortæller at hun har talt med undervisere fra andre uddannelser, der både har haft positive og negative erfaringer af en sådan integration. - Flere medlemmer af aftagerpanelet udtrykte særligt nervøsitet ift. at statistikken bliver udvandet ved integration i anvendelsesfag, blandt andet AM. BS understregede, at det var koordinatorernes opgave at sikre, at bl.a. statistik ikke bliver udvandet når faget integreres i anvendelsesfag. - Ulla Grove Sidelmann (UGS) pointere at Biopharmaceuticals ikke skal ses som et værktøjsfag som matematik, fysisk, kemi og matematik. Hun pointere, at Biopharmaceutical er en så central del af lægemiddelindustrien at det bør havde sine egne kurser. Kim Andersen (KA) bakkede op om UGS pointe og understregede at Biopharmaceuticals ser ud til at spille en for lille rolle i grunduddannelsen ift. den rolle, den spiller i industrien. Flere medlemmer af aftagerpanelet pointerede, at de havde svært ved at se hvilke typer farmaceuter FARMA2020 oplægget ønsker at uddanne. Medlemmerne udtrykte et ønske om et større fokus på og en diskussion af visionerne for hvilken typer farmaceuter, der skal uddannes på FARMA. Herunder hovedpointerne i diskussionen: - KA understregede, at de farmaceuter han møder i medicinalindustrien har andre arbejdsområder end dem han ser i præsentationen af FARMA Sven Frøkjær (SF) forsikrede at FARMA har diskuteret visionerne for hvilke farmaceuter, der skal uddannes og det er disse diskussioner, der ligger til grund for FARMA2020 oplægget. Fokus i den nuværende del af FARMA2020 projektet er bacheloruddannelsen og de obligatoriske kurser på kandidatuddannelsen. Bacheloruddannelsen skal ifølge SF uddanne naturvidenskabeligt baserede lægemiddeleksperter, der kan arbejde både på apotek, i lægemiddelindustrien og på hospitalet. På kandidatuddannelsen skal de studerende specialiseres inden for den retning de ønsker, her skal de studerende uddanne sig til et arbejdsmarked indenfor fx apotek, klinisk forskning, produktion, regulatory affairs, kvalitetssikring og klinisk farmaci.

5 - UM pointerer, at FARMA s vision er, at uddannelsen skal afspejle arbejdsmarkeds behov. Aftagerpanelet har altid understreget at det skal være bred farmaceutuddannelse, og det har FARMA valgt at holde fast i. UM bemærkede yderligere at aftagerpanelet endnu ikke har set kursusbeskrivelserne, og derfor ikke kan se alle de fagområder, der er inkluderet. Han forsikrede, at alle de store afsætningsområder for farmaceuter er tænkt ind i den brede bacheloruddannelse. - Aftagerpanelet udtrykte på baggrund af denne diskussion ønske om at få lov at give feedback på både på bacheloruddannelsens indhold og specialiseringslinjerne. SIDE 5 AF 9 Aftagerpanelets medlemmer var generelt enige om, at det regulatoriske område burde have en større/en anden rolle i FARMA2020 oplægget. Diskussionen forsatte desuden under dagsordenens punkt 2. Herunder hovedpunkterne i diskussionen. - Carsten Faltum (CF) pointerede, at der bør være et større fokus på det regulatoriske område og ikke kun på kvalitetssikring. Han pointerede, at det regulatoriske områder bør have et/flere selvstændige kursus. BS fortæller, at der er en klar vision om at det regulatoriske område skal være en del af bacheloruddannelsen, her særligt med fokus på kvalitetssikring. På kandidatuddannelsen kan den studerende tage mere om det regulatoriske område f.eks. pharmacovigilance. - Aftagerpanelets medlemmer pointerede at fagområderne Quality, pharmacovigilance og regulatory affairs i FARMA2020 ses som et fagområde, men at det i industrien ses som tre markant forskellige arbejdsområder. Johanna Åkerman Nielsen (JÅN) fortalte, at hun tit oplever farmaceutiske kandidater, der ikke forstår forskellen på de tre områder og anbefaler derfor, at det gøres mere klart i uddannelsen. - UGS bakker op om dette og pointere at den terminologi, der bruges i FARMA2020 ikke passer på den, der benyttes i lægemiddelindustrien. I lægemiddelindustrien ses kvalitetssikring og det regulatoriske område som to meget forskellige arbejdsområder. Lægemiddelindustriens begrebsapparat bør afspejles i fagstrukturen, så man undgår, at de studerende misforstår hvad de forskellige profiler kan. - SF pointerede, at styrken ved at have en så stor valgfrihed på den farmaceutiske uddannelse netop er at FARMA kan have en hurtig reaktionstid ift. sådanne behov. Der kan således udbydes en hel række valgfag inden for dette område. KA pointere at han mangler et større fokus på det kliniske område i de obligatoriske kurser, han pointerede f.eks. at ordnet klinik ikke er nævnt i den nuværende kursusterminologi. KA og UGS understregede begge at Biopharmaceuticals skal udvikles yderligere i uddannelsen. De pointerede, at der ikke var meget fra de nuværende

6 kursustitler, der signalerede at der er plads Biopharmaceuticals i uddannelsen. De pointerede begge, at det er centralt at FARMA signalerer i kursustitler, at Biopharmaceuticals er en del af uddannelsen. SIDE 6 AF 9 Ad 2) Konkrete spørgsmål og emner til diskussion a) Hvilke 3 elementer, så du gerne forbedret/forandret i FARMA2020? UM bad aftagerpanelets medlemmer fortælle hvilke tre elementer af den nuværende farmaceutuddannelse, de gerne så forbedret/forandret med FARMA2020. Niels Kristensen (NK): Styrkelse af klinisk farmaci, farmakologi og patient sikkerhed. Styrkelse af kandidaternes evne inden for kommunikation generelt. Primært den mundtlige kommunikation. SB pointerede, at industrien også sætter patienten i centrum, så det er også centralt her. CF: Kliniske studier, regulatory affairs, og forsøgsplanlægning, særligt statistisk forsøgsplanlægning. CF pointerede, at han godt kan blive bekymret for, at de studerende mister overblikket over hvilke kompetencer, de har inden for f.eks. statistik, hvis det bliver spredt ud over uddannelsen. CF pointerede, at det er centralt, at de studerende ved, at de har en kompetence indenfor området. Det kan f.eks. ske ved at de studerende både har statistik som et selvstændigt kursus og at statistik også inkorporeres i anvendelsesfag. Kommentaren fra CF satte gang i diskussionen omkring statistisk i FAR- MA2020. Hvor mange medlemmer af aftagerpanelet udtrykte enighed i CF s bekymring. Herunder hovedpunkterne fra denne diskussion: - BS pointerede, at det er vigtigt at få fokus på at lære de studerende at anvende deres grundfag, f.eks. at de kan anvende statistik i forbindelse med forsøgsplanlægning. - KA foreslog at fastholde grundfag/værktøjsfag og have et større fokus på anvendelse i værktøjsfaget. - CF pointerede, at hvis det ikke var muligt at fasthole basiskurserne i værktøjsfagene, f.eks. statistik, skal FARMA være opmærksom på, at det bliver tydeligt i kursustitel og kursusbeskrivelse at det er et kursus, der samlæser/samordner to fag, kurset kan f.eks. hedde matematik og fysisk kemi. På den måde fremhæves, at de to fag er sidestillet og at det ene ikke er vigtigere end det andet. - BS understreger, at det er vigtigt at FARMA fastholder at få f.eks. en faglig ekspert til at undervise i statistik, selvom undervisningen bliver en del af et anvendelsesorienteret kursus. - Hanne Rolighed Christensen (HRC) pointerede, at hun på sit område ikke ville benytte en statisstikker til at undervise læger, hun vil i stedet vælge en læge, der er god til statistik. Hvis man benytter en eks-

7 tern statistiker, får de studerende ikke kendskab til de redskaber og den terminologi, faget benytter. SIDE 7 AF 9 UGS: Større fokus på patientsikkerhed ift. produktion, herunder kvalitetssikkerhed og validering af f.eks. anlæg. UGS pointerer at det også er centralt at de studerende lærer, hvorfor patientsikkerhed er så vigtig. KD: større fokus på drug development strategier indenfor det regulatoriske områder, gerne inden for Biopharmaceuticals. JÅN bakkede op om dette og ser gerne især et fokus på risk minimisation og risk plans. HRC: De studerende skal i deres undervisning møde repræsentanter fra det arbejdsmarkedet, de skal ud på. F.eks. kliniske farmaceuter, læger og apotekspersonale. På denne måde lærer de studerende både kulturen og talemåden indenfor disse områder. SF kommenterede, at dette allerede sker i stor grad. HRC kommenterede, at hun oplever at farmaceuter fra Odense har lettere ved at falde ind i den kliniske hverdag, end farmaceuter fra København. SF anerkendte at FARMA godt kan blive bedre til at samarbejde med flere kliniske læger og undervisere. KA pointerede, at det også var centralt at diskutere, om der er noget fremtidens farmaceut ikke skal kunne. KA nævnte i den forbindelse, at han ikke umiddelbart vil ansætte en farmaceut som medicinalkemiker, med mindre de har en ph.d. grad. Aftagerpanelet diskuterede dette og bakkede generelt op om KA s pointe. Her pointerede bl.a. Ole Thastrup (OT) og SF at det netop er derfor at FARMA har udviklet kandidatuddannelsen i medicinalkemi. Aftagerpanelets medlemmer var dog samtidig enige om, at det er centralt at farmaceuter fastholder en naturvidenskabelig basis, med medicinalkemiske viden og kompetencer. På den måde sikres, at de studerende både har muligheden for at specialisere sig i medicinalkemi med en ph.d. og muligheden for at indgå tværfagligt i medicinalindustrien. b) Omfang af praktiske laboratorieøvelser UM bad aftagerpanelet forholde sig til om der bør være mere eller mindre brug af laboratorieøvelser på farmaceutuddannelsen. Farmaceuter i DK har betydeligt flere laboratorieøvelser end i andre lande, der er dog ikke udarbejdet en sammenligning med andre naturvidenskabelige uddannelser i DK. Aftagerpanelets medlemmer var generelt enige om at anbefale, at der ikke skæres i laboratorieøvelserne. Medlemmerne anbefalede desuden at FAR- MA har større fokus på, at lære de studerende at designe forsøg ift. blot at gennemføre øvelser. Herunder hovedpointerne i diskussionen:

8 - UGS pointere, at noget af det vigtigste indenfor laboratorieøvelser er, at de studerende får kompetencer inden for laboratory design - CF pointerede, at de studerende lærer mange kompetencer i laboratorier herunder fremstilling, kommunikation, forståelse, samarbejde og planlægning. CF anbefaler på den baggrund at FARMA ikke skærer i laboratorieøvelserne, da de er centrale for indlæringen. - BS understregede, at det er centralt at den teoretiske viden hænges op på noget praktisk og her spiller laboratorieøvelserne en central rolle. Hun pointerede, at FARMA skal være bedre til at tænke progression ind ift. laboratorieøvelser, så de studerende i højere grad lærer at designe forsøg. - Anne Krarup (AK) fortæller i den forbindelse at gymnasiet siden reformen i 2005 har haft et større fokus på at designe forsøg fremfor blot at lære metoderne ved eksperimenter. SIDE 8 AF 9 c) Specialisering på farmaceutuddannelsen fordele og ulemper, omfang og betoning UM spurgte aftagerpanelet om de vil anbefale, at FARMA lader specialiseringsretningerne udløse en undertitel, der fremgår tydeligt af eksamensbeviset. Aftagerpanelet råder enstemmigt FARMA til ikke at lade specialiseringerne komme til udtryk i kandidaternes titler. Herunder opridses hovedpointerne fra diskussionen. - NK pointerede, at specialiseringen ikke skal have en karakter, der udelukker andre typer ansættelser. FARMA skal holde fast i at de studerende bliver farmaceuter og ikke har undertitler. - AM anbefalede, at de studerende lærer at skrive om deres specialisering i jobansøgningen i stedet for, at de får en undertitel. AM pointerede ligeledes at arbejdsmarkedet generelt har en god fornemmelse af farmaceutuddannelsen. - CF pointerede, at han ofte kigger på hvilke kurser, de studerende har bestået, men at det ikke vil gøre en forskel for ham om de studerende har en undertitel. Undertitlen kan maksimalt ses som en appetitvækker. I forlængelse af diskussionen omkring specialiseringsretningerne pointerede SB at kvalitetssikring bør være en del af hele uddannelsen og alle specialiseringsforløb. UGS bakkede op om den pointe, og anbefalede at FARMA i højere grad profilere kvalitetssikringen på studiet, for den er en så central del af farmaceuternes arbejdsmarked. UGS spurgte ind til hvordan processen er ift. at få udviklet de specialiseringsretninger, der skal være på kandidatuddannelsen. UM svarede, at det

9 endnu ikke er planlagt, men at aftagerpanelet selvfølgelig bliver inddraget i dette arbejde. SIDE 9 AF 9 d) Opsamling af andre spørgsmål Punktet udgår. Ad 3) Andre emner knyttet til FARMA 2020 projektet, Fremdriftsreform Punktet udgår. Ad 4) Eventuelt Punktet udgår.

Forum: Aftagerpanelet ved School of Pharmaceutical Sciences, SUND, KU

Forum: Aftagerpanelet ved School of Pharmaceutical Sciences, SUND, KU D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T ( S C H O O L O F P H A R M A C E U T I C A L S C I E N C E S - A F T A G E R P A N E L ) K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø

Læs mere

Aftagerpanel ved School of Pharmaceutical Sciences, SUND, KU

Aftagerpanel ved School of Pharmaceutical Sciences, SUND, KU KØBENHAVNS UNIVERSITET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Aftagerpanel ved School of Pharmaceutical Sciences, SUND, KU MØDEREFERAT 29. AUGUST 2016 Forum Møde i Aftagerpanelet ved

Læs mere

FARMACEUT 2020 IDEER TIL EN NY BACHELORUDDANNELSE

FARMACEUT 2020 IDEER TIL EN NY BACHELORUDDANNELSE Gruppe nr. 1 Angiv navne på gruppedeltagerne: Uffe Kristiansen, Stefan Stürup, Harrie Boonen, Kristian Borgholm, Claus Hansen Identificere nødvendige grundlæggende kompetencer. Bedre integration ml. fagene.

Læs mere

Mødesal A, Universitetsparken 2, 2100 Kbh. Ø

Mødesal A, Universitetsparken 2, 2100 Kbh. Ø DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Medlemmer af Aftagerpanelet MØDEREFERAT 14. SEPTEMBER 2015 Forum Aftagerpanelet ved School of Pharmaceutical Sciences, SUND, KU Møde afholdt: 14. september 2015 kl.

Læs mere

Sted: Mødesal A på School of Pharmaceutical Sciences (Pharma School) på SUND.

Sted: Mødesal A på School of Pharmaceutical Sciences (Pharma School) på SUND. D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T ( P H A R M A S C H O O L ) K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET BK-STN mødet 18.06.2012 pkt. 4 og 5 M Ø D E R E F E R A T Forum: BK-studienævnet

Læs mere

Harald S. Hansen, Janine M. Traulsen, Lene Jørgensen, Harrie Boonen, Eva Bøge, Anne-Marie Heegaard

Harald S. Hansen, Janine M. Traulsen, Lene Jørgensen, Harrie Boonen, Eva Bøge, Anne-Marie Heegaard DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Harald S. Hansen, Janine M. Traulsen, Lene Jørgensen, Harrie Boonen, Eva Bøge, Anne-Marie Heegaard MØDEREFERAT 17. JUNI 2015 Forum Studienævnet

Læs mere

Møde i Studienævnet for de Farmaceutiske Videnskaber SEKTION FOR LEGALITET OG

Møde i Studienævnet for de Farmaceutiske Videnskaber SEKTION FOR LEGALITET OG KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Studienævnet for de Farmaceutiske Videnskaber MØDEREFERAT 9. OKTOBER 2018 Forum Møde i Studienævnet for de Farmaceutiske Videnskaber SEKTION FOR

Læs mere

Lokale (Mærsktårnet 15. etage)

Lokale (Mærsktårnet 15. etage) K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Til medlemmer af Aftagerpanelet ved School of Pharmaceutical Sciences, SUND, KU M Ø D E R E F

Læs mere

Faculty Lounge etage i Mærsktårnet

Faculty Lounge etage i Mærsktårnet KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Til medlemmer af Aftagerpanelet ved School of Pharmaceutical Sciences, SUND, KU MØDEREFERAT 29. OKTOBER 2018 Forum Møde i Aftagerpanelet for School

Læs mere

Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi

Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Medlemmerne af aftagerpanelet M Ø D E R E F E R A T 1. JUNI 2011 Forum Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi Møde

Læs mere

Møde i Studienævnet for de Farmaceutiske Videnskaber

Møde i Studienævnet for de Farmaceutiske Videnskaber D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Til medlemmer og observatører af studienævnet M Ø D E R E F E R A T 9. SEPTEMBER 2014 Forum Møde

Læs mere

Møde afholdt: Torsdag den 15. marts 2012 (ordinært møde) fra kl kl

Møde afholdt: Torsdag den 15. marts 2012 (ordinært møde) fra kl kl DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET M Ø D E R E F E R A T - P K T. 3 O G 4 T I L M Ø D E T D E N 2 6. 0 4. 2 0 1 2 Forum: BK-studienævnet ved School of Pharmaceutical Sciences, SUND

Læs mere

Studieordning for bacheloruddannelsen i farmaci, 2010

Studieordning for bacheloruddannelsen i farmaci, 2010 Studieordning for bacheloruddannelsen i farmaci, 2010 Juli 2010 Studieordningen er fastsat i henhold til Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udviklings Bekendtgørelse af 29. juni 2010 om bachelor-

Læs mere

En uddannelse på lægemiddelområdet åbner mange døre

En uddannelse på lægemiddelområdet åbner mange døre Tema: studiestart Af Kenneth Grothe Toustrup / Foto Ole Ziegler En uddannelse på lægemiddelområdet åbner mange døre Udvikling af nye lægemiddelstoffer, godkendelse og produktion af lægemidler, apotek,

Læs mere

MPRA FACULTY OF PHARMACEUTICAL SCIENCES STUDIEORDNING FOR MASTER OF PHARMACEUTICAL REGULATORY AFFAIRS

MPRA FACULTY OF PHARMACEUTICAL SCIENCES STUDIEORDNING FOR MASTER OF PHARMACEUTICAL REGULATORY AFFAIRS FACULTY OF PHARMACEUTICAL SCIENCES UNIVERSITY OF COPENHAGEN STUDIEORDNING FOR MASTER OF PHARMACEUTICAL REGULATORY AFFAIRS Studieordning for Master of Pharmaceutical Affairs Studieordningen er fastsat i

Læs mere

Forum: Aftagerpanelet ved School of Pharmaceutical Sciences, SUND, KU

Forum: Aftagerpanelet ved School of Pharmaceutical Sciences, SUND, KU D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T ( S C H O O L O F P H A R M A C E U T I C A L S C I E N C E S - A F T A G E R P A N E L ) K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø

Læs mere

Aftagerpanelet for Medicin

Aftagerpanelet for Medicin D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet for Medicin M Ø D E R E F E R A T 4. FEBRUAR 2015 Forum Møde mellem Aftagerpanelet

Læs mere

Rammer for kursusevaluering under Studienævnet for de Farmaceutiske Videnskaber.

Rammer for kursusevaluering under Studienævnet for de Farmaceutiske Videnskaber. Rammer for kursusevaluering under Studienævnet for de Farmaceutiske Videnskaber. Nærværende rammer beskriver evalueringsplaner og praktiske anliggender, der er aftalt mellem studienævn, Institut for Farmaci,

Læs mere

Jo de Mey IMM Kardiovaskulær og Renal Forskning Studerende Emma Bjørk Olsen Studiekoordinator Susanne Nicolaisen

Jo de Mey IMM Kardiovaskulær og Renal Forskning Studerende Emma Bjørk Olsen Studiekoordinator Susanne Nicolaisen Uddannelse & Kvalitet, Sundhedsvidenskab Referat Emne: Møde i studienævn for farmaci Dato og tidspunkt: 14. december 2017 kl. 13.00 16.00 Sted: Mødelokale O94 Campus Deltagere: Studienævnsformand Judith

Læs mere

Aftagerpanelmøde den 13. februar Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: Den 13. februar Institut for Psykologi. Sted:

Aftagerpanelmøde den 13. februar Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: Den 13. februar Institut for Psykologi. Sted: I N S T I T U T F O R P S Y K O L O GI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelmøde den 13. februar 2014 M Ø D E R E F E R A T 25. MARTS 2014 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI

Læs mere

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt: 13. januar 2016 kl Sted: Karina Rømer. Referent:

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt: 13. januar 2016 kl Sted: Karina Rømer. Referent: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T M Ø D E R E F E R A T - G O D K E N D T 13. JANUAR 2016 Forum Odontologisk Studienævn AFDELING

Læs mere

Studienævn for Farmaci

Studienævn for Farmaci DET NATURVIDENSKABELIGE FAKULTET OG DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Studienævn for Farmaci Den 20. februar 2015 SN/JK Deltagere: Medlemmer af studienævn: Kim Brøsen, Judith Kuntsche, Frank Kjeldsen,

Læs mere

Studienævnet. Studienævnet. Forum. Møde afholdt: Den 19. maj Sted: Lokale Christina Holbøll. Referent:

Studienævnet. Studienævnet. Forum. Møde afholdt: Den 19. maj Sted: Lokale Christina Holbøll. Referent: I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnet M Ø D E R E F E R A T 19. MAJ 2014 Forum Studienævnet ANTROPOLOGI Møde afholdt: Den 19. maj 2014 Sted:

Læs mere

Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard Jensen, Ann-Louise Hald, Studievejledningen på NAT, Erik Bjerregaard Pedersen.

Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard Jensen, Ann-Louise Hald, Studievejledningen på NAT, Erik Bjerregaard Pedersen. Uddannelse & Kvalitet, Sundhedsvidenskab Referat Emne: Møde i studienævn for farmaci Dato og tidspunkt: 9. november 2017 Sted: WP 19, 3. sal mødelokale 402 Deltagere: Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard

Læs mere

2010 -studieordning for kandidatuddannelsen i farmaceutisk videnskab ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet

2010 -studieordning for kandidatuddannelsen i farmaceutisk videnskab ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet 2010 -studieordning for kandidatuddannelsen i farmaceutisk videnskab ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet Denne studieordning træder i kraft den 1. september 2010 og finder

Læs mere

Der bliver ansat en prodekan for forskning og omverdensrelationer.

Der bliver ansat en prodekan for forskning og omverdensrelationer. Ø K O N O M I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet M Ø D E R E F E R A T 19. JUNI 2014 Forum Aftagerpanelet STUDIEADMINISTRATIONEN Møde afholdt: 19. juni kl. 16:30

Læs mere

Dagsorden MOLMED

Dagsorden MOLMED Møde den: 21. april 2017 1520-730 Tidspunkt: kl. 10.00-12.00 Studienævnsmøde for MOLMED Dagsorden 2-2017 MOLMED Dato: 21. april 2017 Side 1/5 Deltagere: Finn Skou Pedersen Jacob Giehm Mikkelsen Malene

Læs mere

2015-studieordning for bacheloruddannelsen i farmaci ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet

2015-studieordning for bacheloruddannelsen i farmaci ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet 2015-studieordning for bacheloruddannelsen i farmaci ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet Denne studieordning træder i kraft den 1. september 2015 og finder anvendelse i forhold

Læs mere

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden, referat fra forrige møde godkendes elektronisk

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden, referat fra forrige møde godkendes elektronisk D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 9. DECEMBER 2014 Forum Studienævnet for It og Sundhed AFDELINGEN FOR UDDANNELSE

Læs mere

DIKUs Undervisningsudvalg. 48. Undervisningsudvalgsmøde. Forum. Møde afholdt: 3. april 2014. APL gruppens mødelokale. Sted: Ann Steendahl Søndergaard

DIKUs Undervisningsudvalg. 48. Undervisningsudvalgsmøde. Forum. Møde afholdt: 3. april 2014. APL gruppens mødelokale. Sted: Ann Steendahl Søndergaard D E P A R T M E N T O F C O M P U T E R S C I E N C E K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T DIKUs Undervisningsudvalg M Ø D E R E F E R A T 4. APRIL 2014 Forum 48. Undervisningsudvalgsmøde Møde afholdt:

Læs mere

Studienævnet for de Farmaceutiske Videnskaber

Studienævnet for de Farmaceutiske Videnskaber STUDIENÆVNET FOR DE FARMACEUTISKE VIDENSKABER KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for de Farmaceutiske Videnskaber MØDEREFERAT 29. APRIL 2014 Forum Studienævnet for de Farmaceutiske Videnskaber AFDELING

Læs mere

Bilag 2 BScE studieordning 2004

Bilag 2 BScE studieordning 2004 2004/2005 DANMARKS TEKNISKE UNIVERSITET Bilag 2 BScE studieordning 2004 Studieordningen for BScE studiet er DTU's overordnede beskrivelse af, hvordan bachelordelen af civilingeniøruddannelsen er sammensat.

Læs mere

Institut for Idræt og Ernæring Nørre Allé 53, 1. sal (Karnapsalen), 2200 København N

Institut for Idræt og Ernæring Nørre Allé 53, 1. sal (Karnapsalen), 2200 København N KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanel for fødevarer, human ernæring og idræt MØDEREFERAT 8. OKTOBER 2014 Forum Aftagerpanel for fødevarer, human ernæring og idræt Mødedato: 8. oktober 2014, kl. 14.00-17.00

Læs mere

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt 10. februar Sted Karina Rømer. Referent

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt 10. februar Sted Karina Rømer. Referent K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T M Ø D E R E F E R A T - G O D K E N D T 10. FEBRUAR 2016 Forum Odontologisk Studienævn AFDELING

Læs mere

2014 -studieordning for kandidatuddannelsen i farmaci ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet

2014 -studieordning for kandidatuddannelsen i farmaci ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet 2014 -studieordning for kandidatuddannelsen i farmaci ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet Denne studieordning træder i kraft den 1. september 2014 og finder anvendelse i forhold

Læs mere

DIKUs Undervisningsudvalg. Vedr.: 36. møde d. 14. oktober 2011. Sagsbehandler: Ann Steendahl Søndergaard

DIKUs Undervisningsudvalg. Vedr.: 36. møde d. 14. oktober 2011. Sagsbehandler: Ann Steendahl Søndergaard DATALOGISK INSTITUT KØBENHAVNS UNIVERSITET DIKUs Undervisningsudvalg SAGSNOTAT 14. OKTOBER 2011 Vedr.: 36. møde d. 14. oktober 2011 DATALOGISK INSTITUT Sagsbehandler: Ann Steendahl Søndergaard Til Stede:

Læs mere

Professionsbachelor i laboratorieteknologi

Professionsbachelor i laboratorieteknologi Professionsbachelor i laboratorieteknologi Ny studieordning og Den Røde Tråd September 2018 Merete Norsker Bergsøe Lektor, ph.d. Professionsbachelor i laboratorie- og fødevareteknologi 1½ års overbygning

Læs mere

Studienævnsmøde den 12. december Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 12. december Sted: Mødelokale Anne Kjølby.

Studienævnsmøde den 12. december Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 12. december Sted: Mødelokale Anne Kjølby. I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K O G R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnsmøde den 12. december 2012 M Ø D E R E F E R A T 13. DECEMBER 2012 Forum Studienævnet

Læs mere

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på bachelor- og kandidatuddannelse i folkesundhedsvidenskab.

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på bachelor- og kandidatuddannelse i folkesundhedsvidenskab. D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studienævnet for Folkesundhedsvidenskab Studieleder Lisbeth E. Knudsen Institutleder Mette Madsen

Læs mere

Aftagerpanelet for Geovidenskab og Planlægning

Aftagerpanelet for Geovidenskab og Planlægning K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Aftagerpanelet for Geovidenskab og Planlægning M Ø D E R E F E R A T 6. APRIL 2016 Forum

Læs mere

Projektbeskrivelse FARMA2020. -udviklingen af nye studieordninger på lægemiddelekspertuddannelserne ved SUND KU.

Projektbeskrivelse FARMA2020. -udviklingen af nye studieordninger på lægemiddelekspertuddannelserne ved SUND KU. Projektbeskrivelse FARMA2020 -udviklingen af nye studieordninger på lægemiddelekspertuddannelserne ved SUND KU. 25.06.2012 1 Indholdsfortegnelse 1. Forkortelser og ordforklaringer.3-4 2. FARMA2020 udvalget..4

Læs mere

Aftagerpanelet for den lægevidenskabelige bachelor- og kandidatuddannelse

Aftagerpanelet for den lægevidenskabelige bachelor- og kandidatuddannelse D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 23. JULI 2015 Forum Aftagerpanelet for den lægevidenskabelige bachelor-

Læs mere

Referat. Møde i Studienævn for Farmaci. Dato og tidspunkt 6. september 2018 kl Kollokvierummet på FKF, Campus

Referat. Møde i Studienævn for Farmaci. Dato og tidspunkt 6. september 2018 kl Kollokvierummet på FKF, Campus Uddannelse & Kvalitet, Sundhedsvidenskab Referat 6. september 2018 Emne Møde i Studienævn for Farmaci Dato og tidspunkt 6. september 2018 kl. 13.00-16.00 sn-farmaci@health.sdu.dk T +4565509236 Sted Inviterede

Læs mere

Referat af møde i IMADAs Undervisningsudvalg Fredag, den 20. april 2018 kl

Referat af møde i IMADAs Undervisningsudvalg Fredag, den 20. april 2018 kl Referat af møde i IMADAs Undervisningsudvalg Fredag, den 20. april 2018 kl. 10.15-12.00 Deltagere: Jessica Carter (JC), Yuri Goegebeur (YG), Arthur Zimek (AZ), Hans Christian Petersen (HCP), Daniel Merkle

Læs mere

Forum Undervisningsudvalget for Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse. Møde afholdt: 20. april Sted: Mærsk Tårnet, lokale 13.2.

Forum Undervisningsudvalget for Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse. Møde afholdt: 20. april Sted: Mærsk Tårnet, lokale 13.2. D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 20. APRIL 2017 Forum Undervisningsudvalget for Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse

Læs mere

Denne overgangsordning er godkendt af Odontologisk Studienævn d. 11. juni 2014.

Denne overgangsordning er godkendt af Odontologisk Studienævn d. 11. juni 2014. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Overgangsordning for afvikling af de tværfaglige kurser og eksamener på 2011-13. JUNI 2014 Denne

Læs mere

Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelserne i biosystemteknologi ved Aarhus Universitet.

Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelserne i biosystemteknologi ved Aarhus Universitet. Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelserne i biosystemteknologi ved Aarhus Universitet. Godkendelsen er givet på baggrund af Akkrediteringsrådets positive akkreditering samt Universitets- &

Læs mere

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn onsdag den 28. januar kl i lokale U49e

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn onsdag den 28. januar kl i lokale U49e Dato: 24. februar 2015 Reference: J.nr.: REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn onsdag den 28. januar kl. 9.30 i lokale U49e Medlemmer af studienævnet: Formand professor Poul Nielsen (FKF),

Læs mere

Deltagere studerende: Christian Hoe, Ulisa Jeyaratnam, Amalie Hahn Jensen, Anders Thastum Vedsted

Deltagere studerende: Christian Hoe, Ulisa Jeyaratnam, Amalie Hahn Jensen, Anders Thastum Vedsted Møde den: 15. august 2017, kl. 14.00 17.00 Bygning og lokale: 1260-310 Studienævnsmøde Folkesundhedsvidenskab Referat Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver, Morten Frydenberg, Viola Burau og Loni Leddere

Læs mere

Det juridiske Fagstudienævn 5. oktober 2015

Det juridiske Fagstudienævn 5. oktober 2015 Referat af 7. møde i Det juridiske Fagstudienævn Tid: 5. oktober 2015 kl 13.00-15.00 Sted: Bygning 1410, lokale 147 Til stede: Professor Per Andersen (studieleder og formand) Professor Torsten Iversen

Læs mere

Reduktion i brugen af ekstern censur

Reduktion i brugen af ekstern censur Reduktion i brugen af ekstern censur Udmelding fra Studienævnet for de Farmaceutiske Videnskaber på SUND KU Møde med censorformandskabet for de farmaceutiske uddannelser 6. juni 2016 Processen 17/9-15:

Læs mere

Ø K O N O M I S K I N S T I T U T. Aftagerpanelet ved Økonomistudiet R E F E R A T 22.MAJ 2014. Aftagerpanelet. Mødedato: 16. januar 2014, kl. 16.

Ø K O N O M I S K I N S T I T U T. Aftagerpanelet ved Økonomistudiet R E F E R A T 22.MAJ 2014. Aftagerpanelet. Mødedato: 16. januar 2014, kl. 16. Ø K O N O M I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet ved Økonomistudiet R E F E R A T 22.MAJ 2014 Forum Aftagerpanelet ØKONOMISK STUDIENÆVN Mødedato: 16. januar 2014,

Læs mere

Medlemmer af Studienævnet for de Farmaceutiske Videnskaber M Ø D E R E F E R A T 24. APRIL 2015

Medlemmer af Studienævnet for de Farmaceutiske Videnskaber M Ø D E R E F E R A T 24. APRIL 2015 D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Medlemmer af Studienævnet for de Farmaceutiske Videnskaber M Ø D E R E F E R A T 24. APRIL 2015

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET SCHOOL OF BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES

AARHUS UNIVERSITET SCHOOL OF BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES SCHOOL OF Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Erhvervskommunikation Referat af møde nr. 2 i Fagstudienævnet ved Erhvervskommunikation Tid: Mandag den 16. marts 2015 kl. 11 Sted: Bygn. 1483, lokale 516 Fagstudienævnet

Læs mere

Referat. Møde i studienævn for farmaci. Dato og tidspunkt 17. maj Campus lokale O94

Referat. Møde i studienævn for farmaci. Dato og tidspunkt 17. maj Campus lokale O94 Uddannelse & Kvalitet, Sundhedsvidenskab Referat 17. maj 2018 Emne Møde i studienævn for farmaci Dato og tidspunkt 17. maj 2018 sn-farmaci@health.sdu.dk T +456552722 Sted Inviterede Campus lokale O94 Studienævnsformand

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand Møde den: 10. juni, 2014, kl. 10.00-12.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Bente

Læs mere

Studienævnet for It og Sundhed. Forum. Møde afholdt Mandag d. 8. februar , Odontologisk mødelokale. Sted. Christine Gulstad.

Studienævnet for It og Sundhed. Forum. Møde afholdt Mandag d. 8. februar , Odontologisk mødelokale. Sted. Christine Gulstad. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T M Ø D E R E F E R A T 9. FEBRUAR 2016 Forum Studienævnet for It og Sundhed AFDELINGEN FOR UDDANNELSE

Læs mere

Foreløbig godkendelse af Kandidatuddannelse i medicinsk bioinformatik

Foreløbig godkendelse af Kandidatuddannelse i medicinsk bioinformatik Syddansk Sdu@sdu.dk Afgørelse om foreløbig godkendelse 10. december 2013 Ministeren for forskning, innovation og videregående uddannelser har på baggrund af gennemført prækvalifikation af Syddansk s ansøgning

Læs mere

Procedure for revision af studieordninger og kursusbeskrivelser større ændringer (stort årshjul) Procedureansvarlig sektion

Procedure for revision af studieordninger og kursusbeskrivelser større ændringer (stort årshjul) Procedureansvarlig sektion D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Procedure for revision af studieordninger og kursusbeskrivelser større ændringer (stort årshjul)

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. oktober, 2013, kl Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. oktober, 2013, kl Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Møde den: 23. oktober, 2013, kl. 15.15-17.15 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Formanden bød velkommen og orienterede om mindre ændringer i dagsordenen.

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Formanden bød velkommen og orienterede om mindre ændringer i dagsordenen. KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanel for matematik og datalogi REFERAT 3. NOVEMBER 2014 Forum Aftagerpanel for matematik og datalogi Mødedato: 3. november 2014, kl. 13.00-16.00 Sted: Institut for de matematiske

Læs mere

Studieordning 2015, bacheloruddannelsen Karakterer Ordinær ordinær Syge/reeksamen eksamen* 1. semester / Blok. Dato 17. januar 2018.

Studieordning 2015, bacheloruddannelsen Karakterer Ordinær ordinær Syge/reeksamen eksamen* 1. semester / Blok. Dato 17. januar 2018. Organisk kemi I fysisk kemiske egenskaber SFABIL106E 3 timer skriftlig Anja Brohammer for offentliggørelsen: 17. maj 2017 Studieordning 2015, bacheloruddannelsen Karakterer Ordinær ordinær Syge/reeksamen

Læs mere

Sagsnotat K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T 26.

Sagsnotat K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T 26. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Sagsnotat 26. JANUAR 2018 Vedr. Overgangsordning mellem 2010 og 2018 kandidatstudieordningerne

Læs mere

DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: /

DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: / DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: 017-0007/10-0900 PH.D.-UDVALGET Referent: MWJ Endeligt referat Ph.d.-udvalget holdt møde onsdag den 19. maj 2010. Til

Læs mere

Studieordning 2015, bacheloruddannelsen i farmaci. Karakterer ordinær eksamen. 27/ / kl / / kl

Studieordning 2015, bacheloruddannelsen i farmaci. Karakterer ordinær eksamen. 27/ / kl / / kl Eksamensplan for Pharmaschool Sommer Gældende studieordninger: Bachelor i farmaci 2010, 2014 og 2015, kandidat i farmaci 2010, kandidat i farmaceutisk videnskab 2010, MSc in Medicinal Chemistry 2013 og

Læs mere

Fakultetsledelsen FARMA. Forslag til oprettelse og organisering af en ph.d.-skole på FARMA

Fakultetsledelsen FARMA. Forslag til oprettelse og organisering af en ph.d.-skole på FARMA DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Fakultetsledelsen FARMA Forslag til oprettelse og organisering af en ph.d.-skole på FARMA 20. SEPTEMBER 2007 Baggrund: Den nye Universitetslov, som træder

Læs mere

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn onsdag den 18. september 2013 kl i lokale 094

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn onsdag den 18. september 2013 kl i lokale 094 Dato: 6. november 2013 Reference: J.nr.: REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn onsdag den 18. september 2013 kl. 9.15 i lokale 094 I mødet deltog: formand professor Poul Nielsen (IFK), professor

Læs mere

DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: 04-004-3. Ph.d.-studienævnet holdt møde mandag den 17. september 2007.

DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: 04-004-3. Ph.d.-studienævnet holdt møde mandag den 17. september 2007. DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: 04-004-3 PH.D.-STUDIENÆVNET Referent: MWJ Endeligt referat Ph.d.-studienævnet holdt møde mandag den 17. september 2007.

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi. Referat af møde i Fagstudienævnet ved Psykologi

AARHUS UNIVERSITET. Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi. Referat af møde i Fagstudienævnet ved Psykologi AARHUS UNIVERSITET Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi Referat af møde i Fagstudienævnet ved Psykologi Tid: Onsdag den 5. november 2014 kl. 10.15 Sted: Bygn. 1350, lokale 3014 Dagsorden: 1. Godkendelse

Læs mere

Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel. Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: 18. august 2014 kl Sted: Mødelokale ØF2A

Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel. Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: 18. august 2014 kl Sted: Mødelokale ØF2A I N S T I T U T F O R P S Y K O L O GI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel M Ø D E R E F E R A T AUGUST 2014 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI

Læs mere

Studienævnet for Folkesundhedsvidenskab

Studienævnet for Folkesundhedsvidenskab D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnet for Folkesundhedsvidenskab M Ø D E R E F E R A T 11. MARTS 2014 Forum Studienævnet

Læs mere

Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø

Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø MØDEREFERAT 3. MAJ 2016 Forum Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø Mødedato 7. april 2016,

Læs mere

DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.:

DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: 04-004-3 PH.D.-UDVALGET Referent: MWJ/PIA Endeligt referat Ph.d.-udvalget holdt møde onsdag den 18. februar 2009. Til

Læs mere

DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.:

DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: 04-004-3 PH.D.-STUDIENÆVNET Referent: MWJ Endeligt referat Ph.d.-studienævnet holdt møde tirsdag den 23. oktober 2007.

Læs mere

Høringssvar vedr. ny bachelorstudieordning i medicin

Høringssvar vedr. ny bachelorstudieordning i medicin Høringssvar vedr. ny bachelorstudieordning i medicin Indhold Censorformandskabet for lægeuddannelsen i Danmark... 2 Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet SDU... 3 Sundhedsstyrelsen Evidens, Uddannelse og

Læs mere

Prodekan for undervisning Tom Vindbæk Madsen og chefkonsulent Maya Jepsen, dekansekretariatet deltager under punkt 1-4.

Prodekan for undervisning Tom Vindbæk Madsen og chefkonsulent Maya Jepsen, dekansekretariatet deltager under punkt 1-4. Dagsorden for møde i undervisningsudvalg, Institut for Geoscience. 3. september 2014 kl. 15.15 17.15 Prodekan for undervisning Tom Vindbæk Madsen og chefkonsulent Maya Jepsen, dekansekretariatet deltager

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk. Til stede: Anna Lena Sandberg (VIP germansk og romansk), Jørgen Staun (studienævnsformand),

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk. Til stede: Anna Lena Sandberg (VIP germansk og romansk), Jørgen Staun (studienævnsformand), D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 19. NOVEMBER 2014 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk INSTITUT FOR ENGELSK,

Læs mere

Studienævn for Farmaci

Studienævn for Farmaci DET NATURVIDENSKABELIGE FAKULTET OG DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Studienævn for Farmaci Den 24. maj 2017 SN/JK Deltagere: Medlemmer af studienævn: Kim Brøsen (KB), Pernille Lundsgaard Jensen (PLJ),

Læs mere

Referat af møde nr. 9 i Det Juridiske Fagstudienævn 12. november 2014

Referat af møde nr. 9 i Det Juridiske Fagstudienævn 12. november 2014 Referat af møde nr. 9 i Det Juridiske Fagstudienævn 12. november 2014 Til stede: Fraværende: Desuden deltog: Studieleder Per Andersen (formand), Studieleder Hanne Søndergaard Birkmose, Torsten Iversen,

Læs mere

Aftagerpanel for matematik og datalogi. Bülowsvej 17, 1958 Frederiksberg C i Konsistoriums mødesal Lene Knüppel Andersen

Aftagerpanel for matematik og datalogi. Bülowsvej 17, 1958 Frederiksberg C i Konsistoriums mødesal Lene Knüppel Andersen DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanel for matematik og datalogi MØDEREFERAT 25. NOVEMBER 2013 Forum Aftagerpanel for matematik og datalogi SCIENCE UDDANNELSE Møde

Læs mere

Aftagerpanelet for biomolekylærvidenskab og teknologi

Aftagerpanelet for biomolekylærvidenskab og teknologi K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Aftagerpanelet for biomolekylærvidenskab og teknologi R E F E R A T 8. JANUAR 2015 Forum Aftagerpanel for biomolekylærvidenskab og teknologi Mødedato: 22. januar

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden og opfølgning fra sidste møde 23/11-2011.

1. Godkendelse af dagsorden og opfølgning fra sidste møde 23/11-2011. :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Fibigerstræde 11 9220 Aalborg Øst www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Referat af Studierådsmøde Onsdag den 20. juni

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET

Referat AARHUS UNIVERSITET Side 1/5 Mødedato: torsdag d. 23. november 2017 kl 13-15 Mødested: lokale 1513-314 Forum: Uddannelsesudvalgsmøde Deltagere: Til stede: Frank Jensen (), Henrik Helligsø Jensen (HHJ), Thomas Vosegaard (TV),

Læs mere

DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: 017-0007/10-0900

DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: 017-0007/10-0900 DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: 017-0007/10-0900 PH.D.-UDVALGET Referent: MWJ Endeligt referat Ph.d.-udvalget holdt møde onsdag den 27. oktober 2010.

Læs mere

Studienævn for Farmaci

Studienævn for Farmaci DET NATURVIDENSKABELIGE FAKULTET OG DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Studienævn for Farmaci Den 4. juni 2015 SN/JK Deltagere: Medlemmer af studienævn: Hiba Fouad Elnaji, Catalin Maria Frydendal, Sidsel

Læs mere

Møde i Studienævnet for de Farmaceutiske Videnskaber

Møde i Studienævnet for de Farmaceutiske Videnskaber KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Medlemmer af studienævnet MØDEREFERAT 2. FEBRUAR 2016 Forum Møde i Studienævnet for de Farmaceutiske Videnskaber Møde afholdt: 2. februar 2016

Læs mere

Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2012 kl Sted: ØF 2A, Signe Bech. Referent:

Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2012 kl Sted: ØF 2A, Signe Bech. Referent: I N S T I T U T F O R P S Y K O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T M Ø D E R E F E R A T 19. JUNI 2012 Forum Studienævnsmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI Møde afholdt: 13. juni 2012 kl. 14.00

Læs mere

Denne studieordning træder i kraft den 1. september 2013 og finder anvendelse i forhold til studerende, som optages fra og med dette tidspunkt.

Denne studieordning træder i kraft den 1. september 2013 og finder anvendelse i forhold til studerende, som optages fra og med dette tidspunkt. 2013-studieordning for den sundhedsfaglige kandidatuddannelse ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet, Skolen for Human Sundhed og Medicin Denne studieordning træder i kraft den

Læs mere

Sted: Mødesal A på School of Pharmaceutical Sciences (Pharma School) på SUND.

Sted: Mødesal A på School of Pharmaceutical Sciences (Pharma School) på SUND. D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T ( P H A R M A S C H O O L ) K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T Forum: BK-studienævnet ved School of Pharmaceutical

Læs mere

Møde i Studienævnet for de Farmaceutiske Videnskaber

Møde i Studienævnet for de Farmaceutiske Videnskaber DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Medlemmer af Studienævnet for de Farmaceutiske Videnskaber MØDEREFERAT 19. MAJ 2015 Forum Møde i Studienævnet for de Farmaceutiske Videnskaber

Læs mere

KANDIDAT ORIENTERING. Studievejleder Mette W. Frederiksen AARHUS UNIVERSITET

KANDIDAT ORIENTERING. Studievejleder Mette W. Frederiksen AARHUS UNIVERSITET KANDIDAT ORIENTERING Studievejleder Mette W. Frederiksen 1 PROGRAM 17.15-18.00-3. års studerende Bachelorprojekt Kandidatopbygning Kandidatprogram Speciale Kandidatoptag SU Dimensionering Fremdriftsreform

Læs mere

DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: /

DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: / DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: 017-0007/10-0900 PH.D.-UDVALGET Referent: MWJ Endeligt referat Ph.d.-udvalget holdt møde onsdag den 29. september 2010.

Læs mere

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn tirsdag den 17. november 2015 kl i lokale 094

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn tirsdag den 17. november 2015 kl i lokale 094 Dato: 17. december 2015 Reference: hkro REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn tirsdag den 17. november 2015 kl. 11.15 i lokale 094 I mødet deltog: professor formand Poul Nielsen (FKF), professor

Læs mere

Deltagere VIP: Cecilia Ramlau-Hansen, Kirsten Frederiksen (uddannelsesleder Sygepleje), Kirsten Beedholm, Michael Væth

Deltagere VIP: Cecilia Ramlau-Hansen, Kirsten Frederiksen (uddannelsesleder Sygepleje), Kirsten Beedholm, Michael Væth Møde den: 27. oktober 2015, kl. 8.15-10.15 Aarhus 1633. Værkstedet Emdrup indgang B8, lokale B274 REFERAT Møde i Studienævnet for Sundhedsvidenskab Deltagere VIP: Cecilia Ramlau-Hansen, Kirsten Frederiksen

Læs mere

Semesterevaluering, Samfundsfag, 9. semester, efterår 2015 Indholdsfortegnelse

Semesterevaluering, Samfundsfag, 9. semester, efterår 2015 Indholdsfortegnelse Semesterevaluering, Samfundsfag, 9. semester, efterår 2015 Indholdsfortegnelse Semesterevaluering, Samfundsfag, 9. semester, efterår 2015... 1 Samlet status... 2 Modul 8: Verdenspolitik... 3 Modul 10:

Læs mere

Bilag til Studieordning for kandidatuddannelse i revision, cand.merc.aud. Faglige profil Kolding

Bilag til Studieordning for kandidatuddannelse i revision, cand.merc.aud. Faglige profil Kolding Bilag til Studieordning for kandidatuddannelse i revision, cand.merc.aud. Faglige profil Kolding Fra og med 1 af 10 Indholdsfortegnelse: 1. FAGLIG PROFIL: CAND.MERC.AUD. I KOLDING... 3 2. OVERSIGT OVER

Læs mere

Dimittendundersøgelse 2019

Dimittendundersøgelse 2019 D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Dimittendundersøgelse 2019 Kandidatuddannelsen i Farmaceutisk videnskab Jørgen Willadsen Afdeling

Læs mere

Studienævnet for Medicin FAKULTETSSEKRETARIATET,

Studienævnet for Medicin FAKULTETSSEKRETARIATET, D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studienævnet for Medicin MØDEREFERAT 11. MAJ 2012 Forum Studienævnet for Medicin FAKULTETSSEKRETARIATET,

Læs mere

2010 -studieordning for kandidatuddannelsen i farmaci ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet

2010 -studieordning for kandidatuddannelsen i farmaci ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet 2010 -studieordning for kandidatuddannelsen i farmaci ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet Denne studieordning træder i kraft den 1. september 2014 og finder anvendelse i forhold

Læs mere

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn tirsdag den 21. oktober kl i lokale U69

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn tirsdag den 21. oktober kl i lokale U69 Dato: 10. december 2014 REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn tirsdag den 21. oktober kl. 10.15 i lokale U69 I mødet deltog: formand professor Poul Nielsen (FKF), lektor Thomas J. D. Jørgensen

Læs mere