Ringkøbing-Skjern kommune opretter pulje til naturpleje på Natura 2000-arealer - Tilskud til forberedelse til afgræsning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ringkøbing-Skjern kommune opretter pulje til naturpleje på Natura 2000-arealer - Tilskud til forberedelse til afgræsning"

Transkript

1 Ringkøbing-Skjern kommune opretter pulje til naturpleje på Natura 2000-arealer - Tilskud til forberedelse til afgræsning Naturens Rige rummer en række særlige naturarealer, og kommunen ønsker at give en hjælpende hånd til pleje og vedligeholdelse af et mangfoldigt dyre- og planteliv i den lysåbne natur i Natura 2000-områderne. Afgræsning er mange steder en forudsætning for at skabe en rig og lysåben natur til gavn for flora og fauna. Med denne naturplejepulje kan de arealer, som er tilgroede eller mangler hegn og andre nødvendige faciliteter, klargøres til afgræsning. Derfor skal den lysåbne natur holdes lysåben. Du kan søge tilskud til naturplejeprojekter i de særligt udpegede Natura 2000-områder, som har til formål at rydde tilgroede arealer og/eller forberede til afgræsning på arealer, der på nuværende tidspunkt ikke kan afgræsses. Projektperioden løber over en 3-årig periode og afgræsningen skal fastholdes i projektperioden. Fra den 1. maj 2018 er det muligt, at søge tilskud til naturpleje projekter på Natura arealer i Ringkøbing-Skjern kommune. Du kan få flere oplysninger om Natura 2000 på Miljøstyrelsens hjemmeside: Formål med Naturplejepuljen Formålet med den nyoprettede naturplejepulje er i 2018, at yde tilskud til rydning af tilgroede arealer og forberedelse til afgræsning. Indsatsen skal bidrage til at sikre eller forbedre bevaringsstatus for naturtyper og arter på særligt udpegede arealer indenfor Natura 2000-områder. Hvad giver vi tilskud til? Du kan søge tilskud til de nødvendige udgifter du har i forbindelse med at: - Gennemføre rydning af tilgroede arealer for træer, buske mv. - Forberede et areal til afgræsning I forbindelse med forberedelse til afgræsning kan du søge tilskud til etablering af: - Hegn - Drikkevandsforsyning - Fangfolde - Elforsyning Spørgsmål vedr. ansøgning til naturplejepuljen kan rettes til biolog og naturmedarbejder Claes Fischer på claes.fischer@rksk.dk eller på telefon:

2 Yderligere oplysninger Naturplejepulje Ringkøbing-Skjern kommune 2018 Du kan søge tilskud til naturplejeprojekter i de udpegede Natura 2000-områder, som har til formål at rydde tilgroede arealer og/eller forberede til afgræsning på arealer, der på nuværende tidspunkt ikke kan afgræsses. Hvem kan søge? Alle private lodsejere kan ansøge om tilskud til rydning af tilgroede arealer og forberedelse til afgræsning. Sådan søger du Fra den 1. maj 2018 er det muligt, at søge tilskud til naturpleje projekter på Natura arealer. Ansøgningen skal vedlægges en kort beskrivelse af projektet, budget og kortbilag, der beskriver projektarealets størrelse og længden på det ønskede hegn. Ansøgning fremsendelses til: Claes.fischer@rksk.dk mrk. Ansøgning Naturplejepulje. Hvad giver vi tilskud til? Du kan søge tilskud til de nødvendige udgifter du har i forbindelse med at: - Gennemføre rydning af tilgroede arealer for træer og buske - Forberede et areal til afgræsning I forbindelse med forberedelse til afgræsning kan du søge tilskud til etablering af: - Hegn - Drikkevandsforsyning - Fangfolde - Elforsyning Nedenstående beskriver hvilke tiltag, der kan søges tilskud til, standardomkostninger (inkl. moms) og krav til kvalitet.

3 Hegn 1 og 2 trådet hegn Der ydes et tilskud på 19 kr. pr meter hegn, opsat med nye hegnspæle af træ. Beløbet dækker indkøb af materialer og opsætning af hegn (hegnspæle, tråd mm) herunder også rydning af hegnslinjen, låger og led. 3 og 4 trådet hegn og nethegn Der ydes et tilskud på 28 kr. pr. meter hegn, opsat med nye hegnspæle af træ. Beløbet dækker indkøb af materialer og opsætning af hegn (hegnspæle, tråd mm) herunder også rydning af hegnslinjen, låger og led. Det er et krav, at alle hegnsmaterialer skal være nye, hegnspælene skal være af træ og hegnet skal fungere. Hegnet skal være egnet til de dyr der forventes at gå på arealet. Der må ikke i forvejen være et brugbart hegn på arealet. Hvis der på arealet findes et hegn, som er udtjent skal dette oplyses fx ved beskrivelse og billeder af hegnet. Der ydes ikke støtte til nedtagning af udtjente hegn. Vandforsyning Kar og pumpe Kar Der ydes et tilskud på kr. pr. stk. til opsætning tt nyt funktionelt drikkekar på minimum 500 l og en pumpe egnet til græssende dyr. Tilskuddet inkluderer indkøb, opsætning og installation af kar og pumpe herunder evt. svømmeventil, rør og nedlægning af rør. Der ydes tilskud på kr. pr. stk. til indkøb og opsætning af et nyt funktionelt drikkekar på minimum 500 l egnet til græssende dyr. Elforsyning Elforsyning Der ydes et tilskud på kr. pr. stk. til opsætning af en ny funktionel elforsyning egnet til græssende dyr. Tilskuddet inkluderer indkøb og montering af elforsyning herunder evt. køb og trækning af kabler. Hvis projektområdet er under 10 ha kan du maksimalt søge om tilskud til én elforsyning Fangfold Fangfold Der ydes et tilskud på kr. pr. stk. til opsætning af en ny funktionel fangfold i træ eller metal, med et areal på mindst 10 m2 egnet til græssende dyr. Tilskuddet inkluderer indkøb af fangfold og montering, hvis der investeres i fast fangfold. Der kan ansøges om én fangfold pr. projektområde

4 Andre udgifter Rydning af buske, træer mm. Du søge tilskud til materiel og anlægsarbejde vedrørende rydning af træer og buske, samt og fjernelse af ryddet materiale. Det forventes, at udgifter til rydning af træer og buske udgør en mindre del af de samlede tilskudsberettigede udgifter. Rydning skal gennemføres i perioden fra den 15. juli til og med den 31. marts, for ikke at skade ynglende fugle og blomstrende planter. Al ryddet materiale skal fjernes fra arealet. I forbindelse med rydningen skal du være opmærksom på forhold vedr. rydning og naturbeskyttelsesloven, rydningspligt og brug af maskiner på fredede arealer. Eget arbejde I naturplejeprojektet er det tilladt selv at sætte fx hegn op. Naturplejepuljen skelner ikke imellem om du selv opsætter hegnet eller lader et hegnsfirma eller entreprenør opsætte hegnet. Betingelser for tilskud For at få tilskud skal du opfylde en række betingelser. Du skal blandt andet leve op til de krav, de offentlige myndigheder stiller. Projekterne skal gennemføres efter gældende lovgivning, og du skal indhente alle nødvendige tilladelser. Dit areal skal være udpeget som Natura 2000-område De arealer der indgår i ansøgningen skal være udpeget som Natura 2000-område. Du kan se om dit areal ligger i de særligt udpegede Natura 2000-omårder her: Når du kommer ind på siden, skal du trykke på værktøjsikonet i højre side. Derefter skal du trykke på ikonet Lagkatalog i menuen til venstre. Vælg herefter Naturbeskyttelse og Kulturarv og derefter Naturbeskyttelse og Natura2000, Jagt- og Vildt. Vælg herefter Natura habitatområder. Kortet kan nu bruges til, at finde om dit areal ligger i en Natura område. Afgræsning Projektarealet skal, som minimum fremstå synligt afgræsset i juni-august. Arealet skal afgræsses med 1,2 storkreaturer pr. ha. Såfremt arealet kræver et lavere græsningstryk kan du fremsende en ansøgning til kommunen, som herefter vil vurdere det konkrete projektområde med henblik på et lavere græsningstryk.

5 Hvad skal du være opmærksom på? I projektperioden må du ikke bruge sprøjtemidler eller gødning på arealerne. Du må heller ikke foretage jordbehandling eller tilskudsfodre kreaturer på de arealer, der indgår i projektet. Tilskuddet dækker kun godkendte udgifter Vær derfor opmærksom på, at du kun kan få tilskud til at dække udgifter, som du anfører i din ansøgning. Du kan se, hvilke udgifter du kan få dækket i det tilsagn, som vi sender til dig, hvis din ansøgning bliver godkendt. Tilskuddet er skattepligtigt. Kommunen skal have adgang Som tilsagnshaver skal du sikre, at kommunen har adgang til projektarealerne i forbindelse med kontrol. Udbetaling Tilskudsmidler til naturplejeprojektet bliver først udbetalt når klargøring til afgræsning og evt. rydning af buske og træer er afsluttet og afgræsning påbegyndt. Herefter kan du rette henvendelse til kommunen hvor du synliggør dine udgifter (vedlæg budget og dokumentation for betalte fakturaer) med henblik på udbetaling af tilskud. Naturplejeprojektet skal fastholdes i 3 år Når du har fået tilskud til et naturplejeprojekt på Natura 2000-arealer, har du ansvar for at naturplejeprojektet fastholdes i 3 år, ellers skal de tildelte tilskudsmidler tilbagebetales. For arealer, hvor tilskudsmidlerne går til rydning af buske og træer skal du sørge for, at arealet fremstår ryddet for buske og træer i hele projektperioden. Ved tilsagn om tilskud til et naturplejeprojekt fremsendes en skriftlig aftale, der indeholder de muligheder, krav og forventninger der stilles til naturplejen på arealet.

Hegn og Rydning 2019 tilskud til forberedelse af afgræsning i Natura Christina Kærsgaard, Natur- og projektkonsulent, 21.

Hegn og Rydning 2019 tilskud til forberedelse af afgræsning i Natura Christina Kærsgaard, Natur- og projektkonsulent, 21. Hegn og Rydning 2019 tilskud til forberedelse af afgræsning i Natura 2000 Christina Kærsgaard, Natur- og projektkonsulent, 21. marts 2019 Tilskud til forberedelse af afgræsning Formål og status for ordning

Læs mere

UDKAST TIL. Bekendtgørelse om tilskud til Natura 2000-projekter om rydning af tilgroede arealer og forberedelse til afgræsning 1)

UDKAST TIL. Bekendtgørelse om tilskud til Natura 2000-projekter om rydning af tilgroede arealer og forberedelse til afgræsning 1) UDKAST TIL Bekendtgørelse om tilskud til Natura 2000-projekter om rydning af tilgroede arealer og forberedelse til afgræsning 1) I medfør af 2, stk. 1 og 2, 4, stk. 2, 6, stk. 1 og 2, og 9, stk. 4, i Lov

Læs mere

BEK nr 953 af 06/07/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 27. februar Tilsagn om tilskud kan søges af alle med et CVR-nummer eller CPR-nummer.

BEK nr 953 af 06/07/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 27. februar Tilsagn om tilskud kan søges af alle med et CVR-nummer eller CPR-nummer. BEK nr 953 af 06/07/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 27. februar 2019 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Landbrugs- og Fiskeristyrelsen, j.nr.17-23310-000002

Læs mere

De nye natur- og miljøordninger - mål og indhold

De nye natur- og miljøordninger - mål og indhold De nye natur- og miljøordninger - mål og indhold DIAPLAN møde Koldkærgård den 11. juni 2012 Landskonsulent Heidi Buur Holbeck Videncentret for Landbrug Hvorfor interessere sig for støtteordningerne? Vigtigste

Læs mere

Rydning og forberedelse til afgræsning 2019 Vejledning om tilskud Juli 2019 Version 1

Rydning og forberedelse til afgræsning 2019 Vejledning om tilskud Juli 2019 Version 1 Rydning og forberedelse til afgræsning 2019 Vejledning om tilskud Juli 2019 Version 1 Rydning og forberedelse til afgræsning 2019 Vejledning om tilskud til Natura 2000-projekter om rydning af tilgroede

Læs mere

Naturpleje i Natura 2000

Naturpleje i Natura 2000 www.naturstyrelsen.dk www.lf.dk Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne 1 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Naturpleje i Natura 2000 NaturErhvervstyrelsen Nyropsgade

Læs mere

Naturpleje i Natura 2000

Naturpleje i Natura 2000 Naturpleje i Natura 2000 Tilskudsmuligheder 2014 1 En målrettet indsats for den lysåbne natur i Natura 2000-områderne Denne pjece giver overblik over mulighederne for at søge tilskud til naturvenlig drift

Læs mere

Høring over udkast til bekendtgørelse om tilskud til Natura 2000-projekter om rydning af tilgroede arealer og om forberedelse til afgræsning

Høring over udkast til bekendtgørelse om tilskud til Natura 2000-projekter om rydning af tilgroede arealer og om forberedelse til afgræsning Til høringsparterne på vedlagt liste Sagsnr.: 16-8156-000001 Dato: 13. april 2016 BENTHO/TIJU Høring over udkast til bekendtgørelse om tilskud til Natura 2000-projekter om rydning af tilgroede arealer

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskud til Natura 2000-projekter om rydning af tilgroede arealer og om forberedelse til afgræsning 1

Bekendtgørelse om tilskud til Natura 2000-projekter om rydning af tilgroede arealer og om forberedelse til afgræsning 1 Bekendtgørelse om tilskud til Natura 2000-projekter om rydning af tilgroede arealer og om forberedelse til afgræsning 1 I medfør af 2, stk. 1 og 2, 4, stk. 2, 6, stk. 1 og 2, 9, stk. 4, og 11, stk. 1,

Læs mere

Naturpleje i Natura 2000

Naturpleje i Natura 2000 www.naturstyrelsen.dk www.lf.dk Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Naturpleje i Natura 2000 NaturErhvervstyrelsen Nyropsgade 30

Læs mere

Naturpleje i Natura 2000

Naturpleje i Natura 2000 Naturpleje i Natura 2000 Tilskudsmuligheder 2016 1 En målrettet indsats for den lysåbne natur i Natura 2000-områderne Denne pjece giver overblik over mulighederne for at søge tilskud til naturvenlig drift

Læs mere

Afrapportering af græsningsprojekt ved Torrig Vig

Afrapportering af græsningsprojekt ved Torrig Vig Afrapportering af græsningsprojekt ved Torrig Vig 1/7 Baggrund for projektet Engarealerne ved Torrig Vig også kaldet Koeng og Vigeng, er beliggende på Nordlolland lige vest for Kragenæs og Torrig Skov.

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskud til Natura 2000-projekter om rydning af tilgroede arealer og om forberedelse til afgræsning 1)

Bekendtgørelse om tilskud til Natura 2000-projekter om rydning af tilgroede arealer og om forberedelse til afgræsning 1) BEK nr 520 af 24/04/2015 (Historisk) Udskriftsdato: 15. juli 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Fødevaremin., NaturErhvervstyrelsen, j.nr. 15-8156-000009 Senere ændringer til

Læs mere

Naturpleje i Natura 2000

Naturpleje i Natura 2000 Naturpleje i Natura 2000 Tilskudsmuligheder 2011 1 Indhold En målrettet indsats for naturen i Danmarks Natura 2000-områder... 3 Tilskudsmuligheder 2011... 4 Praktisk information... 5 Tilskud til Pleje

Læs mere

Rydning og forberedelse til afgræsning 2017

Rydning og forberedelse til afgræsning 2017 Rydning og forberedelse til afgræsning 2017 Vejledning om tilskud til Natura 2000- projekter om rydning af tilgroede arealer og om forberedelse til afgræsning Kolofon Rydning og forberedelse til afgræsning

Læs mere

Naturpleje i Terkelsbøl Mose

Naturpleje i Terkelsbøl Mose Naturpleje i Terkelsbøl Mose I dette efterår/vinter gennemføres et større naturplejeprojekt i Terkelsbøl Mose nord for Tinglev. Da denne mose sammen med Tinglev Mose udgør et NATURA 2000-område, har myndighederne

Læs mere

Natur- og miljøprojektordninger v/ Kristina Larsen og Kresten K. Skrumsager FødevareErhverv Søften den 6. juni 2011

Natur- og miljøprojektordninger v/ Kristina Larsen og Kresten K. Skrumsager FødevareErhverv Søften den 6. juni 2011 Natur- og miljøprojektordninger v/ Kristina Larsen og Kresten K. Skrumsager FødevareErhverv Søften den 6. juni 2011 Natur- og miljøprojektordninger Natur- og miljøprojekter Landskabs- og biotopforbedrende

Læs mere

Natura 2000 implementering i Danmark. Niels Peter Nørring, Direktør Miljø og Energi, Landbrug & Fødevarer

Natura 2000 implementering i Danmark. Niels Peter Nørring, Direktør Miljø og Energi, Landbrug & Fødevarer Natura 2000 implementering i Danmark Niels Peter Nørring, Direktør Miljø og Energi, Landbrug & Fødevarer Målsætning Vil gerne bidrage til opnåelse af gunstig bevaringsstatus for arter og naturtyper i Natura

Læs mere

VEJLEDNING TIL ANSØGNING. Tilskud til naturgenopretning, naturpleje og stiprojekter

VEJLEDNING TIL ANSØGNING. Tilskud til naturgenopretning, naturpleje og stiprojekter VEJLEDNING TIL ANSØGNING Tilskud til naturgenopretning, naturpleje og stiprojekter Fredericia Kommune afsætter årligt en pulje, hvorfra private, organisationer og interessegrupper kan søge om tilskud til

Læs mere

Rydning og forberedelse til afgræsning 2017

Rydning og forberedelse til afgræsning 2017 Rydning og forberedelse til afgræsning 2017 Vejledning om tilskud til Natura 2000- projekter om rydning af tilgroede arealer og om forberedelse til afgræsning Kolofon Rydning og forberedelse til afgræsning

Læs mere

Rydning og forberedelse til afgræsning 2016

Rydning og forberedelse til afgræsning 2016 Rydning og forberedelse til afgræsning 2016 Vejledning om tilskud til Natura 2000- projekter om rydning af tilgroede arealer og om forberedelse til afgræsning Kolofon Rydning og forberedelse til afgræsning

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskud til Natura 2000-projekter om rydning af tilgroede arealer og om forberedelse til afgræsning

Bekendtgørelse om tilskud til Natura 2000-projekter om rydning af tilgroede arealer og om forberedelse til afgræsning BEK nr 177 af 28/02/2012 (Historisk) Udskriftsdato: 5. januar 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Fødevaremin., NaturErhvervstyrelsen, j.nr. 2012-0074871 Senere ændringer til

Læs mere

12. april Til Landbrugsstyrelsen, Sendt per mail til:

12. april Til Landbrugsstyrelsen, Sendt per mail til: Til Landbrugsstyrelsen, Sendt per mail til: euogerhverv@lbst.dk 12. april 2019 Høringssvar til udkast til bekendtgørelse om tilskud til Natura 2000- projekter om rydning af tilgroede arealer og forberedelse

Læs mere

Tilsagn om tilskud til Natura 2000-projekt om rydning af tilgroede arealer og om forberedelse til afgræsning, j.nr.

Tilsagn om tilskud til Natura 2000-projekt om rydning af tilgroede arealer og om forberedelse til afgræsning, j.nr. Danmarks Naturfond Hennetved Kågårdsvej 12 5900 Rudkøbing Brev dato: 26-06-2014 J.nr.: 32308-14-L-0787 Center for Projekttilskud Sagsbehandler.: Dennis Munch E-mail: projekttilskud@naturerhverv.dk Tilsagn

Læs mere

Tilskud til naturpleje og friluftsliv 2016

Tilskud til naturpleje og friluftsliv 2016 Tilskud til naturpleje og friluftsliv 2016 Vejledning og ansøgningsskema Har du en god idé? I 2016 er det igen muligt af få tilskud til naturpleje, naturgenopretning og friluftsprojekter i Hedensted Kommune.

Læs mere

Tilskudsordning til private natur- og friluftsprojekter. - ansøgningsfrist den 25. april 2014

Tilskudsordning til private natur- og friluftsprojekter. - ansøgningsfrist den 25. april 2014 Tilskudsordning til private natur- og friluftsprojekter - ansøgningsfrist den 25. april 2014 Vejledning til ansøgning om tilskud til private naturprojekter i Middelfart Kommune 2014 Søg tilskud til et

Læs mere

Projektforløb Aktiviteter og projektkonsulentens timeforbrug 03.06.2015 Kontakt til lodsejerne individuelt. 3,5

Projektforløb Aktiviteter og projektkonsulentens timeforbrug 03.06.2015 Kontakt til lodsejerne individuelt. 3,5 Afrapportering Projekt Brødkær Naturpleje NaturErhvervstyrelsen J. nr. 32313-G-12-00733 Administrativ forløb 19.11.2012 Tilsagn fra NaturErhverv. Tilskudsberettigede udgifter kr. 336.240,00. NaturErhverv

Læs mere

Plejeplan for Piledybet

Plejeplan for Piledybet Plejeplan for Piledybet 2018-2028 Plejeplan for Piledybet 2018-2028 Langeland Kommune Fredensvej 1 5900 Rudkøbing www.langelandkommune.dk Indhold 1. Indledning... 4 2. Beskyttelsesmæssig status... 4 3.

Læs mere

Rydning og hegning af Avernakke, Fejø

Rydning og hegning af Avernakke, Fejø Rydning og hegning af Avernakke, Fejø Afsluttende rapport for projekt 32313-G-13-200M-0089 Gennemført i samarbejde med NaturErhvervstyrelsen, Avernakke Lodsejerforening og Fejø Frilandskvæg Projektperioden

Læs mere

Overdrev på Sølvbjerghøj. Natur- og miljøprojekt. Rydning af tilgroede arealer og forberedelse til afgræsning.

Overdrev på Sølvbjerghøj. Natur- og miljøprojekt. Rydning af tilgroede arealer og forberedelse til afgræsning. Overdrev på Sølvbjerghøj Natur- og miljøprojekt. Rydning af tilgroede arealer og forberedelse til afgræsning. Projektet er finansieret med tilskud fra EU, Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af

Læs mere

Vejledning om tilsagn til Natura 2000- projekter om rydning af tilgroede arealer og om forberedelse til afgræsning

Vejledning om tilsagn til Natura 2000- projekter om rydning af tilgroede arealer og om forberedelse til afgræsning Vejledning om tilsagn til Natura 2000- projekter om rydning af tilgroede arealer og om forberedelse til afgræsning Januar 2014 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen Kolofon

Læs mere

Tilskudsordning til naturgenopretning, naturpleje. og stiprojekter i Vejle Kommune i 2015. Vejledning til ansøgning

Tilskudsordning til naturgenopretning, naturpleje. og stiprojekter i Vejle Kommune i 2015. Vejledning til ansøgning Tilskudsordning til naturgenopretning, naturpleje og stiprojekter i Vejle Kommune i 2015 Vejledning til ansøgning Vejle Kommune afsætter igen i 2015 en pulje, hvor private, organisationer og interessegrupper

Læs mere

Afrapportering af græsningsprojekt ved Svanevig

Afrapportering af græsningsprojekt ved Svanevig Afrapportering af græsningsprojekt ved Svanevig Projektet er finansieret af Det Europæiske Fællesskab og Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri samt Lolland Kommune. Rapport udarbejdet for Lolland

Læs mere

Vejledende oversigt over sanktionspraksis Pleje af græs- og naturarealer

Vejledende oversigt over sanktionspraksis Pleje af græs- og naturarealer Bilag 1 Vejledende oversigt over sanktionspraksis Pleje af græs- og naturarealer Vejledende vurdering af en række overtrædelsers alvor og omfang bedømt i forhold til formålet med tilskudsordningen. Inddelingen

Læs mere

Plejeplan for moser ved Gulstav (delprojekt nr. 10)

Plejeplan for moser ved Gulstav (delprojekt nr. 10) Plejeplan for moser ved Gulstav 2018-2028 (delprojekt nr. 10) Indhold 1. Indledning... 3 2. Beskyttelsesmæssig status... 3 3. Beskrivelse af området og potentiale... 4 4. Målsætning for moserne ved Gulstav...

Læs mere

Naturprojekt Nordals, Naturpleje på Strandenge på Nordals ref nr A-108

Naturprojekt Nordals, Naturpleje på Strandenge på Nordals ref nr A-108 15. Juni Fonden Arboretet Sønderborg den 10. december 2015 Kirkegårdsvej 3A 2970 Hørsholm Orientering - midtvejdsevaluering Naturprojekt Nordals, Naturpleje på Strandenge på Nordals ref nr. 2014-A-108

Læs mere

Tilskudsordning til private natur- og friluftsprojekter. Ansøgningsfrist den 22. april 2016

Tilskudsordning til private natur- og friluftsprojekter. Ansøgningsfrist den 22. april 2016 Tilskudsordning til private natur- og friluftsprojekter Ansøgningsfrist den 22. april 2016 Vejledning til ansøgning om tilskud til private natur og friluftsprojekter i Middelfart Kommune 2016 Søg tilskud

Læs mere

Ansøgning om tilskud til natur- og miljøprojekter

Ansøgning om tilskud til natur- og miljøprojekter Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri FødevareErhverv Ansøgning om tilskud til natur- og miljøprojekter Jf. bekendtgørelse nr. 930 af 16. juli 2010 om tilskud til natur- og miljøprojekter Det

Læs mere

Bilag 2. Kravspecifikation. Rådgivningsindsats for landmænd og konsulenter i 2015 om tilskud til naturpleje under Landdistriktsprogrammet.

Bilag 2. Kravspecifikation. Rådgivningsindsats for landmænd og konsulenter i 2015 om tilskud til naturpleje under Landdistriktsprogrammet. Bilag 2 Kravspecifikation Rådgivningsindsats for landmænd og konsulenter i 2015 om tilskud til naturpleje under Landdistriktsprogrammet 1 af 7 Indhold 1. Introduktion... 3 2. Beskrivelse af opgaven...

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskud til Natura 2000-projekter om etablering af naturlige vandstandsforhold

Bekendtgørelse om tilskud til Natura 2000-projekter om etablering af naturlige vandstandsforhold (Gældende) Udskriftsdato: 17. november 2014 Ministerium: Fødevareministeriet Journalnummer: Fødevaremin., NaturErhvervstyrelsen, j.nr. 14-8160-000001 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Beplantninger. Læ- og småkulturer Plantninger for vildtet. Natur- og vildtudsætning.

Beplantninger. Læ- og småkulturer Plantninger for vildtet. Natur- og vildtudsætning. Beplantninger Læ- og småkulturer Plantninger for vildtet. Natur- og vildtudsætning. Marker med læhegn Marker uden læhegn Det ideelle landbrug for vildtet Stort antal markafgrøder gerne 6 forskellige! (også

Læs mere

Albuen ved Nakskov Fjord

Albuen ved Nakskov Fjord Albuen ved Nakskov Fjord Natura 2000-projekt om rydning af tilgroede arealer og forberedelse til afgræsning Rapport udarbejdet af Lolland Kommune, juli 2015 Projektet er udført med tilskud fra Den Europæiske

Læs mere

Ansøgning om tilsagn til Natura 2000-projekter om. rydning af tilgroede arealer og om forberedelse til afgræsning

Ansøgning om tilsagn til Natura 2000-projekter om. rydning af tilgroede arealer og om forberedelse til afgræsning Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen Ansøgning om tilsagn til Natura 2000-projekter om rydning af tilgroede arealer og om forberedelse til afgræsning Jf. bekendtgørelse

Læs mere

Hvordan passer vi på naturen i Vejle.

Hvordan passer vi på naturen i Vejle. Hvordan passer vi på naturen i Vejle. Gør stor natur større Den 15. november 2018 Bo Levesen Vejle Kommune Fakta om natur i Vejle Kommune. Natura2000: 5800 ha Fredede områder: 4500 ha Beskyttet natur:

Læs mere

Tilskud til etablering af mindre vådområder, jagttegnsmidler. Ansøgningsskema og vejledning til ansøger om tilskudsordningen, 2016.

Tilskud til etablering af mindre vådområder, jagttegnsmidler. Ansøgningsskema og vejledning til ansøger om tilskudsordningen, 2016. Tilskud til etablering af mindre vådområder, jagttegnsmidler. Ansøgningsskema og vejledning til ansøger om tilskudsordningen, 2016. Naturstyrelsen Ansøgning om tilskud til etablering af mindre vådområder.

Læs mere

Dispensation tilskudsfodring på 3 natur

Dispensation tilskudsfodring på 3 natur Anders Hundahl Thorupvej 66 Aggersund 9670 Løgstør Sendes til: hundahl@aggersund.dk Dispensation tilskudsfodring på 3 natur Dato: 12. marts 2018 Natur, Miljø og Sekretariat Frederik IX s Plads 1 9640 Farsø

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskud til græsningsprojekter på bedrifter med randzoner 1)

Bekendtgørelse om tilskud til græsningsprojekter på bedrifter med randzoner 1) BEK nr 519 af 24/04/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 5. maj 2015 Ministerium: Fødevareministeriet Journalnummer: Fødevaremin., NaturErhvervstyrelsen, j.nr. 15-8156-000011 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Målretning og forenkling på vej Pleje af græs- og naturarealer. Plantekongres 15. Januar 2015

Målretning og forenkling på vej Pleje af græs- og naturarealer. Plantekongres 15. Januar 2015 Målretning og forenkling på vej Pleje af græs- og naturarealer Plantekongres 15. Januar 2015 Frivillig naturpleje med tilskud, Flere af de gode arealer skal med Overordnet ramme = Politiske beslutninger

Læs mere

Det er din pligt at oplyse eventuelle andre, der skal udføre arbejdet, om dispensationens indhold.

Det er din pligt at oplyse eventuelle andre, der skal udføre arbejdet, om dispensationens indhold. Peter Lynge Jacobsen Thorupvej 42 Aggersund 9670 Løgstør Dispensation 3 natur Dato: 27. februar 2018 Natur, Miljø og Sekretariat Frederik IX s Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 820-2018-6467 Dokumentnr.: 820-2018-40095

Læs mere

Slutrapport for projektet

Slutrapport for projektet Hjeruplund den 7. april 2015 J.nr.: 32312-G-13-01018 Slutrapport for projektet Brende Ådal Demonstrationsprojekt for helårsgræsning med Naturkvæg Tilsagnsholder: Lisbeth Blomstrøm Tellerupvej 15 5591 Gelsted

Læs mere

Tilsagn om tilskud til Natura 2000-projekt om rydning af tilgroede arealer og om forberedelse til afgræsning, j.nr.

Tilsagn om tilskud til Natura 2000-projekt om rydning af tilgroede arealer og om forberedelse til afgræsning, j.nr. Varde Kommune Bytoften 2 6800 Varde Brev dato: 12-06-2013 J.nr.: 32308-F-13-00029 Center for Projekttilskud Sagsbehandler.: Jette Matzen Nielsen E-mail: projekttilskud@naturerhverv.dk Tilsagn om tilskud

Læs mere

Notat om høringssvar fra ekstern høring. Udkast til vejledning om pleje af græs- og naturarealer

Notat om høringssvar fra ekstern høring. Udkast til vejledning om pleje af græs- og naturarealer 1 Institution: NaturErhvervstyrelsen Center/Enhed/initialer: Miljø og Biodiversitet Sagsnr.: 15-810-000026 Dato: 21. december 2015 Notat om høringssvar fra ekstern høring Udkast til vejledning om pleje

Læs mere

Natur- og Stipuljen 2017

Natur- og Stipuljen 2017 Natur- og Stipuljen 2017 Støtteordning til naturgenopretning, naturpleje og friluftslivsprojekter i Vejle Kommune Vejledning til ansøgning Vejle Kommune afsætter igen i 2017 en pulje, hvor private, organisationer

Læs mere

Sådan udfylder du ansøgningsskemaet om tilskud til Landskabs- og biotopforbedrende beplantninger

Sådan udfylder du ansøgningsskemaet om tilskud til Landskabs- og biotopforbedrende beplantninger Sådan udfylder du ansøgningsskemaet om tilskud til Landskabs- og biotopforbedrende beplantninger ANSØGER a) Ansøger Udfyld felterne. Oplysningerne danner grundlag for fastsættelse af, hvem der er tilsagnshaver.

Læs mere

Natur- og Stipuljen 2019

Natur- og Stipuljen 2019 Vejledning til ansøgning Natur- og Stipuljen 2019 Støtteordning til naturgenopretning, naturpleje og friluftslivsprojekter i Vejle Kommune Nu kan du igen søge om støtte til at genoprette og pleje naturen

Læs mere

Alternativ 1 1.000 kr. 2016 2017 2018 2019 Drift 330 330 330 330 Anlæg 400 Finansiering. I alt 730 330 330 330

Alternativ 1 1.000 kr. 2016 2017 2018 2019 Drift 330 330 330 330 Anlæg 400 Finansiering. I alt 730 330 330 330 Navn på tema: Afgræsning af kommunale arealer Alternativ 1 1.000 kr. 2016 2017 2018 2019 Drift 330 330 330 330 Anlæg 400 Finansiering I alt 730 330 330 330 Alternativ 2 1.000 kr. 2016 2017 2018 2019 Drift

Læs mere

Pleje af græs- og naturarealer og Økologisk Arealtilskud. 19. januar Per F. Ahle Center for landbrug

Pleje af græs- og naturarealer og Økologisk Arealtilskud. 19. januar Per F. Ahle Center for landbrug Pleje af græs- og naturarealer og Økologisk Arealtilskud 1 Per F. Ahle Center for landbrug Program Ansøgningsrunden 2015 Ansøgningsrunden 2016 Generelle tips Ændringer på Økologisk Arealtilskud til 2016

Læs mere

Strategier for drift og udvikling af natur i Vejle Kommune

Strategier for drift og udvikling af natur i Vejle Kommune Oplæg på kursus for fåreavlere den 30. oktober 2015 i Ribe. Strategier for drift og udvikling af natur i Vejle Kommune Af Bo Levesen, Vejle Kommune Overordnet strategi for naturpleje og naturudvikling

Læs mere

Natrurbeskyttelse.dk s høringssvar til udkast til Vejledning til Pleje af græs- og naturarealer 2016.

Natrurbeskyttelse.dk s høringssvar til udkast til Vejledning til Pleje af græs- og naturarealer 2016. Til NaturErhvervstyrelsen Fremsendt pr. email til: landbrug@naturerhverv.dk, 14. december 2015 Natrurbeskyttelse.dk s høringssvar til udkast til Vejledning til Pleje af græs- og naturarealer 2016. Med

Læs mere

Græsningsaftale. Navn: Adresse: Postnr. og by: CVR.nr.: Navn: Adresse: Postnr. og by: CVR.nr.:

Græsningsaftale. Navn: Adresse: Postnr. og by: CVR.nr.: Navn: Adresse: Postnr. og by: CVR.nr.: Græsningsaftale Ejer/forpagter Navn: Adresse: Postnr. og by: CVR.nr.: Dyreholder Navn: Adresse: Postnr. og by: CVR.nr.: Græsningsarealet Aftalen gælder for græsningsarealet på ejendommen på adressen: Blok

Læs mere

Notat om afgræsning af kommunale arealer

Notat om afgræsning af kommunale arealer Notat om afgræsning af kommunale arealer Center for Ejendomme og Teknisk Service Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Status Svendborg Kommune har i dag afgræsning med dyr som en del af naturplejen på

Læs mere

Natur- og miljøprojektordninger v/ Kristina Larsen Center for Projekttilskud Koldkærgaard den 27. juni 2012

Natur- og miljøprojektordninger v/ Kristina Larsen Center for Projekttilskud Koldkærgaard den 27. juni 2012 Natur- og miljøprojektordninger v/ Kristina Larsen Center for Projekttilskud Koldkærgaard den 27. juni 2012 Natur- og miljøprojektordninger Natur- og miljøprojekter Landskabs- og biotopforbedrende beplantninger

Læs mere

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til afgræsning af hede

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til afgræsning af hede Erik Juul Rasmussen Rosmarksvej 3 4900 Nakskov Sendt til e-mail: juuljuul@mail.dk Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79946800 vardekommune@varde.dk Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til afgræsning

Læs mere

Arealer til bortforpagtning:

Arealer til bortforpagtning: Arealer til bortforpagtning: Delområde Areal Driftsform Markbloknr. Brutto areal (ha) Store Vildmose Ørnefenne 57 Afgræsning /Slæt Økologisk status 547343-86 9,36 Ja 1/1-2019 31/12 Store Vildmose Damfenne

Læs mere

Projektet er opstået på opfordring af Hjørring Kommune, der har ansvaret for plejen af store dele af området.

Projektet er opstået på opfordring af Hjørring Kommune, der har ansvaret for plejen af store dele af området. Projektbeskrivelse: Afgræsning ved Skallerup klit. - Ansøgning om tilskud til etablering af græsningsselskab. 1. Resumé Ansøgning om støtte til etablering af græsningsselskab på ca. 138 ha med fokus på

Læs mere

Entreprenørens guide til Landbrugsstyrelsens krav til minivådområder

Entreprenørens guide til Landbrugsstyrelsens krav til minivådområder Entreprenørens guide til Landbrugsstyrelsens krav til minivådområder 13. december 2017 Julie Rose Bang, EU & Erhverv Agnete Suhr, Kunder & Kommunikation Landbrugsstyrelsens guide til entreprenører Om minivådområdeordningen

Læs mere

Afrapportering af rydningsprojekt i Ravnsby Møllelung

Afrapportering af rydningsprojekt i Ravnsby Møllelung Afrapportering af rydningsprojekt i Ravnsby Møllelung Projektet er finansieret af Det Europæiske Fællesskab og Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri samt Lolland Kommune. Rapport udarbejdet for

Læs mere

DISPENSATION. fra afstandskrav til byzone til dyrehold til afgræsning. TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune

DISPENSATION. fra afstandskrav til byzone til dyrehold til afgræsning. TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune DISPENSATION i henhold til 7 stk. 1 i bek. om erhvervsmæssigt dyrehold, husdyrgødning, ensilage mv. fra afstandskrav til byzone til dyrehold til

Læs mere

Ansøgning om tilskud til natur- og miljøprojekter

Ansøgning om tilskud til natur- og miljøprojekter Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri FødevareErhverv Ansøgning om tilskud til natur- og miljøprojekter jf. bekendtgørelse nr. 78 af 13. februar 2008 om tilskud til natur- og miljøprojekter Det

Læs mere

Sådan udfylder du siden Ansøgning om nye miljø- og økologitilsagn

Sådan udfylder du siden Ansøgning om nye miljø- og økologitilsagn Sådan udfylder du siden Ansøgning om nye miljø- og økologitilsagn Indhold 1 Start med at indtegne markerne og hente dem til fællesskemaet... 2 2 Overfør marker til ansøgning om nye tilsagn... 2 3 Tilsagn

Læs mere

Halsskov NaturPark : Forslag til naturpleje-projekt på Slagelse Kommunes areal ved Oldenbjerg/Lejsø!

Halsskov NaturPark : Forslag til naturpleje-projekt på Slagelse Kommunes areal ved Oldenbjerg/Lejsø! Halsskov NaturPark : Forslag til naturpleje-projekt på Slagelse Kommunes areal ved Oldenbjerg/Lejsø! Udarbejdet af Rana-Consult v. Peer Ravn 2011 Forslag til oprettelse af kommunal naturpark på arealer

Læs mere

Tilsagn om tilskud fra Landdistriktspuljen 2014 til forsøgsprojektet Aktiviteter i Det ny Kildebo, j.nr

Tilsagn om tilskud fra Landdistriktspuljen 2014 til forsøgsprojektet Aktiviteter i Det ny Kildebo, j.nr Soderup Bylav Mette Dinesen C/O Jens Ulrik Funch Tadrevej 33 4340 Tølløse Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Gammel Mønt 4 1117 København K E-mail puljer@mbbl.dk www.mbbl.dk Dato: 31-03-2014 Pulje

Læs mere

Ansøgning om dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 3 til rydning af vedplanter i en 3-beskyttet mose ved Stenløkken

Ansøgning om dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 3 til rydning af vedplanter i en 3-beskyttet mose ved Stenløkken Ansøgning om dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 3 til rydning af vedplanter i en 3-beskyttet mose ved Stenløkken Hermed ansøges om tilladelse til at gennemføre en rydning af op til 5 kiler ind i

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskud til Natura 2000-projekter om etablering af naturlige vandstandsforhold 1)

Bekendtgørelse om tilskud til Natura 2000-projekter om etablering af naturlige vandstandsforhold 1) BEK nr 518 af 24/04/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 4. maj 2015 Ministerium: Fødevareministeriet Journalnummer: Fødevaremin., NaturErhvervstyrelsen, j.nr. 15-8160-000001 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Mål og ønsker til naturplejen

Mål og ønsker til naturplejen Mål og ønsker til naturplejen -og nogle konkrete initiativer fra Naturstyrelsen Oplæg til Videncentret for Landbrugs temadag om naturpleje 26. november 2013 Søren Hald, Naturstyrelsen Ringkøbing. Rammer

Læs mere

Landdistriktsstøtte m.m. til understøttelse af biodiversitet i det åbne land

Landdistriktsstøtte m.m. til understøttelse af biodiversitet i det åbne land Landdistriktsstøtte m.m. til understøttelse af biodiversitet i det åbne land DCE/DJF-konference Økologisk rum og biodiversitet i det åbne land - 30. november 2016 Chefkonsulent Kim Holm Boesen Miljø &

Læs mere

Dispensation til etablering af dyrehold indenfor byzone Dato:

Dispensation til etablering af dyrehold indenfor byzone Dato: Billund Kommune Jorden Rundt 1 7200 Grindsted Dispensation til etablering af dyrehold indenfor byzone Dato: 08-12-2016 Billund Kommune har modtaget en ansøgning om tilladelse til etablering af et dyrehold

Læs mere

Havmølle Å Natur- og miljøprojekt. 13. september 2011 Anne Schelde Damgaard, Orbicon

Havmølle Å Natur- og miljøprojekt. 13. september 2011 Anne Schelde Damgaard, Orbicon Havmølle Å Natur- og miljøprojekt 13. september Anne Schelde Damgaard, Orbicon asda@orbicon.dk Havmølle Å Natur- og Miljøprojekt Projekttyper Tilskudsmuligheder Økonomisk eksempel Næste skridt Anne Schelde

Læs mere

Tilskudsmuligheder og regler. Naturrådgiver Anne Robenhagen Ravnshøj arr@jlbr.dk tlf: 76602392

Tilskudsmuligheder og regler. Naturrådgiver Anne Robenhagen Ravnshøj arr@jlbr.dk tlf: 76602392 Tilskudsmuligheder og regler Naturrådgiver Anne Robenhagen Ravnshøj arr@jlbr.dk tlf: 76602392 Emner Kort om Grundbetaling og græs Rekreative arealer Pleje af græs og naturarealer Regler HNV-værdi valg

Læs mere

Huskeliste vedr. ansøgning, etablering og udbetaling til minivådområder

Huskeliste vedr. ansøgning, etablering og udbetaling til minivådområder Huskeliste vedr. ansøgning, etablering og udbetaling til minivådområder Februar 218 8-2 Vi har lavet en huskeliste over de ting, du som ansøger til minivådområdeordningen skal huske i dit projekt. Læs

Læs mere

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til afgræsning af beskyttet natur

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til afgræsning af beskyttet natur Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til afgræsning af beskyttet natur Et naturområde syd for Vorbasse by ønskes afgræsset. Området er registreret som beskyttet hede og mose. Naturområdet er registreret

Læs mere

Vejledning til ansøgning om støtte til lokale projekter og arrangementer fra Nationalpark Vadehavet

Vejledning til ansøgning om støtte til lokale projekter og arrangementer fra Nationalpark Vadehavet Marts 2017 Vejledning til ansøgning om støtte til lokale projekter og arrangementer fra Nationalpark Vadehavet Indledning Nationalpark Vadehavet yder støtte i form af mindre beløb* til ikke-kommercielle

Læs mere

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til afgræsning af beskyttet mose og eng

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til afgræsning af beskyttet mose og eng Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til afgræsning af beskyttet mose og eng Et større naturområde øst for Bøvl By ønskes afgræsset. Området er ca. 11 ha. og registreret som eng og mose, med fugtige

Læs mere

Ansøgning om tilskud til Landskabs- og biotopforbedrende beplantninger 2014

Ansøgning om tilskud til Landskabs- og biotopforbedrende beplantninger 2014 Ansøgning om tilskud til Landskabs- og biotopforbedrende beplantninger 2014 A. Ansøger CVR- / CPR-nr. Navn og adresse E-mail: Journalnummer (udfyldes ikke) B. Kontaktperson Er ansøger også kontaktperson

Læs mere

Tilsagn om tilskud fra Landdistriktspuljen 2014 til forsøgsprojektet Ændrede livsformer i landdistrikterne, j.nr

Tilsagn om tilskud fra Landdistriktspuljen 2014 til forsøgsprojektet Ændrede livsformer i landdistrikterne, j.nr Rebild Kommune og Mariagerfjord Kommune Tina Lauritsen Rasmussen Hobrovej 88 9530 Støvring Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Gammel Mønt 4 1117 København K E-mail puljer@mbbl.dk www.mbbl.dk Dato:

Læs mere

LBB ansøgningsskema Hjælpetekster

LBB ansøgningsskema Hjælpetekster LBB ansøgningsskema 2015 Hjælpetekster Generelt PROJEKT a)projekttitel Du skal give dit projekt et navn. Du vælger selv navnet på dit projekt. Projektnavnet vil blive brugt i vores henvendelser til dig

Læs mere

projektet. Ja, udgifterne skal være afholdt og betalt i projektperioden.

projektet. Ja, udgifterne skal være afholdt og betalt i projektperioden. Spørgsmål og svar om miljø- og naturprojekter Spørgsmål Svar Udgifter i projektperioden Hvad er en Projektperioden er den periode, hvor projektet skal gennemføres. Projekter, der projektperiode? opnår

Læs mere

Vejledning til ansøgning om støtte til lokale projekter og arrangementer fra Nationalpark Vadehavet

Vejledning til ansøgning om støtte til lokale projekter og arrangementer fra Nationalpark Vadehavet Juli 2016 Vejledning til ansøgning om støtte til lokale projekter og arrangementer fra Nationalpark Vadehavet Indledning Nationalpark Vadehavet yder støtte i form af mindre beløb* til ikke-kommercielle

Læs mere

Ansøgningsfristen er 16. april 2014 kl. 23.59.59. Fællesskema. Støtteordninger Nyt i 2014 Landbrugsreform 2015-2020

Ansøgningsfristen er 16. april 2014 kl. 23.59.59. Fællesskema. Støtteordninger Nyt i 2014 Landbrugsreform 2015-2020 Ansøgningsfristen er 16. april 2014 kl. 23.59.59 Fællesskema Støtteordninger Nyt i 2014 Landbrugsreform 2015-2020 Januar 2014 1 Kolofon Fællesskema 2014 Design: Clienti Foto: Torben Åndahl og Colourbox

Læs mere

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til afgræsning Dato: 25. januar 2019

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til afgræsning Dato: 25. januar 2019 Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til afgræsning Dato: 25. januar 2019 Du har søgt om tilladelse til afgræsning på matr. nr. 5cl, Dal By, Grindsted. Matriklen er tilknyttet ejendommen beliggende

Læs mere

After-Life pleje plan for. Store Vrøj. Periode: Niels Damm. Amphi Consult v./lars Briggs

After-Life pleje plan for. Store Vrøj. Periode: Niels Damm. Amphi Consult v./lars Briggs After-Life pleje plan for Store Vrøj Periode: 2012-2022 Niels Damm Amphi Consult v./lars Briggs www.amphi.dk 1 1. Lokalitetsbeskrivelse Store Vrøj er projektområde nr. 10 i LIFE BaltCoast projektet og

Læs mere

Natura 2000-handleplan

Natura 2000-handleplan Natura 2000-handleplan 2016 2021 Vadehavet Ballum Enge, Husum Enge og Kamper Strandenge Natura 2000-område nr. 89 Fuglebeskyttelsesområde F67 Titel: Natura 2000-handleplan for Vadehavet Ballum Enge, Husum

Læs mere

RYDNING AF GYVEL OG RØDEL SAMT OPSÆTNING AF LÆSKUR TIL GEDER

RYDNING AF GYVEL OG RØDEL SAMT OPSÆTNING AF LÆSKUR TIL GEDER POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK DATO: 07-10-2018 DN Formand Signe Ambrosius Trehøjevej 9 Resen 7600 Struer JOURNALNUMMER 01.05.08-P25-15-18

Læs mere

Principperne Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje

Principperne Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje Principperne 2019-2020 Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje December 2018 Indholdsfortegnelse Principper for Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje 2019-2020... 3 Hvem kan søge?... 3 Hvad kan der søges

Læs mere

After-Life pleje plan for. Ulvshale. Periode: Niels Damm Amphi Consult v./lars Briggs

After-Life pleje plan for. Ulvshale. Periode: Niels Damm Amphi Consult v./lars Briggs After-Life pleje plan for Ulvshale 1. Lokalitetsbeskrivelse 1 Periode: 2012-2022 Niels Damm Amphi Consult v./lars Briggs www.amphi.dk Ulvshale er projektområde nr. 13 i LIFE BaltCoast projektet og er en

Læs mere

Tilladelse til skovrejsning i negativt område Dato:

Tilladelse til skovrejsning i negativt område Dato: Tilladelse til skovrejsning i negativt område Dato: 27-09-2017 Billund Kommune har den 14. september 2017 modtaget ansøgning om skovrejsning på del af matr. nr. 20a, Vorbasse BY, Vorbasse, beliggende på

Læs mere

Plejeplan for dele af Kettrup Klit Fredningen Planen er udarbejdet 2011 Vand og Natur Teknik- og Miljøforvaltningen

Plejeplan for dele af Kettrup Klit Fredningen Planen er udarbejdet 2011 Vand og Natur Teknik- og Miljøforvaltningen Plejeplan for dele af Kettrup Klit Fredningen Planen er udarbejdet 2011 Vand og Natur Teknik- og Miljøforvaltningen Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Beliggenhed, areal og ejendomsforhold... 2

Læs mere

IMK vejledning til Natura 2000 ordningerne 2016

IMK vejledning til Natura 2000 ordningerne 2016 IMK vejledning til Natura 2000 ordningerne 2016 Tilknyt markkort og tegn projektområder til din ansøgning om tilskud til Rydning og forberedelse til afgræsning, forundersøgelser og etablering af naturlige

Læs mere

Sådan udfylder du ansøgningsskemaet om tilskud til Særlige levesteder for bilag IV-arter

Sådan udfylder du ansøgningsskemaet om tilskud til Særlige levesteder for bilag IV-arter Sådan udfylder du ansøgningsskemaet om tilskud til Særlige levesteder for bilag IV-arter ANSØGER A. Ansøger Oplysningerne danner grundlag for fastsættelse af, hvem der er tilsagnshaver. Det er dig som

Læs mere

FORSVARETS BYGNINGS- OG ETABLISSEMENTSTJENESTE. Forsvar for naturen AFLANDSHAGE

FORSVARETS BYGNINGS- OG ETABLISSEMENTSTJENESTE. Forsvar for naturen AFLANDSHAGE FORSVARETS BYGNINGS- OG ETABLISSEMENTSTJENESTE Forsvar for naturen AFLANDSHAGE natura 2000-resumé af drifts- og plejeindsatsen 2012-2015 kolofon Titel Aflandshage, Natura 2000-resumé af drifts- og plejeindsatsen

Læs mere