ANNEXES. Annex A Overview of the Review's recommendations and suggestions 1. Annex B Organisational Structure, Branding and Public Commitment 3

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ANNEXES. Annex A Overview of the Review's recommendations and suggestions 1. Annex B Organisational Structure, Branding and Public Commitment 3"

Transkript

1 File n: 104.N.251.a. ANNEES Thematic Review f CARE Denmark with a special fcus n partnerships, mnitring & evaluatin and n financial and rganisatinal management List f Cntent Annex A Overview f the Review's recmmendatins and suggestins 1 Annex B Organisatinal Structure, Branding and Public Cmmitment 3 Annex C Prcedures, Frmats and Guidelines 6 Annex D Financial Overviews Annex E Table with partnerships and cntracts 13 Annex F Visit prgramme in Nepal June Annex G CARE Denmark: SWOT analysis 18

2 Annex A. Overview f the Review's recmmendatins and suggestins RECOMMENDATIONS 1 Danida shuld undertake regular assessments-cum-reviews f rganisatins with framewrk agreements such as CARE Denmark. 2 CARE field ffices shuld imprve their attentin t cntinuusly updating the cntext analyses, which includes relevant trends, factrs and stakehlder assessments related t the rle f civil sciety within the verall areas f CARE Denmark supprted prgrammes. 3 CARE Denmark shuld cntinue the n-ging effrts t prmte genuine partnership agreements with Suthern partners (including financial cmmitments fr the full prgramme perid) - in which CARE Denmark, as a minr member f CARE Internatinal, can cntribute by setting cncrete examples, thus influencing the wider CARE Internatinal family in the same directin. This als seems highly relevant t the implementatin f the Visin 2020 strategy. 4 Danida shuld cntract IIED r a similar rganisatin with slid experience f strategic partnerships t undertake a Study cmplementary t this Review in rder t dcument the CARE Denmark partnership apprach in Niger. 5 CARE Denmark shuld cntinue t develp its human rights-based apprach in the prgrammes, including the implementatin f indigenus peples rights accrding t ILO Cnventin 169, and finalise its guidelines n supprt fr indigenus peples. 6 CARE Denmark culd benefit frm strnger linkages between its prgrammes in the Suth, the invlvement f its partners in advcacy at the internatinal level, and CARE s wn advcacy and infrmatin wrk in Denmark. 7 With the aim f reducing transactins csts, CARE Denmark shuld step up effrts fr further harmnisatin with ther members f CARE Internatinal n shared planning, mnitring and reprting. Furthermre, CARE Denmark culd, tgether with strategic partners, explre the scpe fr increased jint cre funding based n alignment t partners strategic plans, relying n its partners gvernance structures, annual wrk plans and reprts t their wn annual assembly r bard. 8 CARE Denmark shuld cntinue its engagement at the lcal level and make strnger effrts t ensure that the plicy dialgue between its partners and their authrities is based n slid evidence linking the lcal t the natinal level.this is in particular relevant in states in fragile situatin such as Niger, Nepal and Nrthern Uganda. 9 In rder t enhance the quality f CARE Denmark s prducts and develpment results CARE Denmark shuld develp frmal prcedures fr appraisals and quality assurance. As part f an appraisal prcess screening ntes based n safeguard plicies shuld be develped in relatin t Human Rights, including Indigenus Peples' Rights and Gender, and n Climate Change. In rder t internalise the new prcedures, intensive staff training and fllw-up (i.e. feedback frm management) are needed. 10 CARE Denmark shuld cntinue t use its staff cmpetences, e.g. when secnded staff needs feedback n specific areas. CARE Denmark s headquarters shuld be rganised s as t allw fr quick and direct cnsultatin with subject matter specialists. 11 CARE Denmark shuld take immediate steps t assess if their secnded staff is cvered by the relevant prcedures fr persnal security, fcusing n reducing risks during travel. Persnal security issues include the risk f carrying cash, mving alne in htspt cnflict areas, being abducted, driving in the dark and catching diseases, as well as the need fr carrying emergency equipment (satellite telephne) and fr staff reprting t the Danish Embassy/Cnsulate when 1

3 arriving in a cuntry. 12 CARE Denmark shuld insist n its cautius apprach t the implementatin f Pamdzi and cntinue t fcus chiefly n dnr reprting. Mrever, it is recmmended that CARE Denmark, as part f its screening f partners, make an in-depth assessment f partners administrative and financial management abilities. 2

4 Annex B. Organisatinal Structure, Branding and Public Cmmitment The CARE Internatinal (Fundatin) is established and lcated in Geneva, Switzerland, 1 and is a glbal cnfederatin f 14 independent natinal rganisatins (including tw affiliate members). 2 Each member rganisatin is an autnmus nn gvernmental rganizatin and implements prgram, advcacy, fundraising and cmmunicatins activities in its wn cuntry and in develping cuntries where CARE has prgrams. 3 In 2012, CARE carried ut prgrammes in 84 4 cuntries and ran cuntry ffices in each f these cuntries. The majrity f cuntry ffices are run by CARE USA; the rest by either CARE Canada r CARE Australia. Organisatinal structure CARE Denmark is gverned by a Bard, which cnsists f 12 members selected by a Cuncil f Representatives. A ttal f three cmmittees are assciated with the Bard, namely a Prject Cmmittee, a Bard f Supprt Assciatin and a Crprate Cmmittee. These cmmittees are advisry t the Bard and management f CARE Denmark, but d nt have any decisin-making pwer. All psitins n the Bard and Cmmittees are unpaid and based n vluntary wrk. Table. Organisatinal structure gvernance 1 The CARE Internatinal Cde, updated June 2011, Statues f CARE Internatinal, revised June 5, 2010 Article 1 Name and Oversight, page CARE Denmark s framewrk funding frm Danida ges t the fllwing cuntries: Nepal, Ghana, Vietnam, Tanzania, Mzambique, Niger and Uganda. All f these cuntry ffices are run by CARE USA (except Vietnam which is run by CARE Australia). 3

5 The day-t-day management f CARE Denmark is cnducted by a Secretariat with the fllwing structure: Table. Organisatinal structure the Secretariat The CARE Secretariat is run by the Natinal Directr (Generalsekretær), wh has held this psitin fr ver 20 years. His deputy is the Prgramme Directr, wh has been in the rganisatin fr ver eight years. In additin t these tw, the management cnsist f the remaining three Department Directrs (Finance, Cmmunicatins and Fundraising). The rganisatinal set-up has nt recently been subject t any majr change, besides the ne in 2010, when the Cmmunicatins and Fundraising Department was split int tw separate entities in rder t strengthen the fundraising effrts. Please refer t sectin Fejl! Henvisningskilde ikke fundet. Fejl! Henvisningskilde ikke fundet.. Branding and Public Cmmitment CARE Denmark has, in its wn wrds, a relatively small brand. 5 There are several reasns fr this, e.g. CARE Denmark nt being a relief aid rganisatin. This excludes them frm majr natinal bradcasting events, which serve t brand an rganisatin t a majr extent. Shrt f changing its fcus t relief aid, CARE Denmark has strategically sught t bst its weak brand. As stated abve, a new department slely fr fundraising was established in In relatin t branding and public cmmitment (flkelig frankring), CARE Denmark has initiated several initiatives: Membership base The present dnr database has limited capacity. Hence, CARE Denmark is in the prcess f implementing a new dnr database Raisers Edge, were all CARE members, dnrs, crprate partnerships, fundatins, vlunteers, bard members, netwrks, etc. can be registered. It is expected t be fully implemented in the autumn f All infrmatin and agreements f CARE Denmark with members and dnrs can be incrprated int the new database. The new database als makes it pssible t tailr CARE Denmark s fundraising activities and cmmunicatin t special members and dnrs. In 2012, CARE Denmark had 15,472 members and 25,092 dnrs in its dnr database. Apprximately 95% f members have signed a direct debit agreement with CARE Denmark. Belw is an verview f the develpment in cntributrs and members frm 2008 t Interview with CARE Denmark s Head f Fundraising n 6 June

6 Number f cntributrs Number f members Table. Develpment in cntributrs and members The RT finds bth the cntributins and the increasing number f members very impressive. Public Cmmitment An integral part f CARE Denmark s strategy is t ensure cntinued supprt amng the Danish public fr the rganisatin s missin, thus realising its visin f remaining the Danes favurite develpment rganisatin when it cmes t supprting lng-term sustainable develpment. This is als a significant element f CARE s Visin 2020, and it is included in the detailed reprting t Danida. CARE Denmark takes a hlistic apprach t increasing public supprt by cmbining its prgrammatic and plitical fcus areas with effrts within advcacy, public infrmatin and cmmunicatin. CARE Denmark uses a number f cmmunicatin platfrms, including scial media, web, magazines (distributed t private dnrs) and reprts, as well as strategic media wrk and a netwrk f partly vlunteer strytellers. An imprtant tl t strengthen CARE Denmark s public supprt is cllabratin with a variety f dedicated and cmmitted netwrks, including private cmpanies, ther rganisatins, educatinal institutins and individuals. CARE Denmark seeks t integrate netwrks in the implementatin f campaigns and wrk with netwrk alliances in advcacy (e.g. Cncrd, the 92 Grup, NGO Frum/Wrld s Best News, DIIS), with cmpanies (e.g. Cp, CSR Awards, Initiative fr Ethical Trade), with private netwrks and individuals (e.g. CARE strytellers, gdwill ambassadrs, Rtary/Inner Wheel), the media and within the CARE family. CARE Denmark states that there are difficulties in enhancing its cperatin with private cmpanies. Once a large cmpany becmes assciated with an NGO, ther large cmpanies tend t say it s cmpany s NGO, hence we are nt supprting it. 7 Disseminatin f Results In rder t enhance availability f infrmatin abut CARE Denmark, a new redesigned and restructured website was launched in March The new structure fcuses n easy access t relevant infrmatin fr all target grups dnrs (private dnrs, crprate partners and public dnrs), netwrking partners, vlunteers and the media. The website mainly targets a Danish audience. With the website s imprved design and easy-t-use structure, CARE Denmark priritises access t infrmatin and dcumentatin f CARE s wrk frm the landing page (i.e. hw we wrk / where CARE wrks (inf graphic) / hw we spend the mney (inf graphic with links t annual reprts) and news ). CARE Denmark has sught t integrate the website with scial media and ther electrnic frmats, including newsletters. Unique hits have grwn frm 30,747 in 2009 t 81,772 in An analysis f traffic and user behaviur n the new website will be carried ut at the end f Cnclusin The RT finds that it is a strategically wise decisin t fcus n develping and bradening CARE Denmark s brand. It is nted that there has been a significant increase in membership, which is a psitive sign f a brader brand and public cmmitment. 6 Presented t the bard f CARE Denmark April Interview with the chair and deputy chair f CARE Denmark n 4 June

7 Annex C. Prcedures, Frmats and Guidelines CARE Denmark generally has the relevant prcedures, frmats and guidelines which can be demanded f an NGO f CARE Denmark s size and scpe f wrk. Besides frm the issue n persnal security (which is described in the main reprt), the RT has paid special attentin t the fllwing: Anti-crruptin plicy and ethical cdex CARE Denmark pursues the anti-crruptin plicy stated in Danida s administrative guidelines fr Danida framewrk rganisatins. The anti-crruptin clause is included in all agreements with Cuntry Offices and partners. The clause is in English. It is nt clear t which degree CARE Denmark rganises curses and staff develpment in anti-crruptin. UN s and EU s Terrr List CARE US requires all Cuntry Offices t assure that partner rganisatins d nt feature n the fficial EU and UN list f terrrist rganisatins. Furthermre, as part f cntract management in the new finance system (Pamdzi), it has becme standard prcedure t check partner rganisatins against the fficial EU and UN list f terrrist rganisatins and it has als been included in the cntracts with the CARE cuntry ffices. Financial guidelines Guidelines, frmats and manuals are available n financial management (CARE Danmark Accunting, May 2009). The divisin f tasks and respnsibilities is set ut bth in jb descriptins and in mre detail in a separate dcument (måneds- g kvartalsrapprtering, januar 2009), utlining respnsibilities fr tasks t be carried ut fr mnthly and quarterly financial reprting. Overview f CARE Denmark prcedures (in Danish) Belw is an verview f the different prcedures etc. implemented by CARE Denmark. The verview is in Danish: Table Overview f Prcedures, Frmats and Guidelines Emnemråde Indehlder bl.a. Ja Nej Kmmentarer 1 Organisatin Er der et frmelt rganisatinsdiagram? Er der en beskrivelse af rller g ansvarsfrdeling mellem medlemmer, generalfrsamling, bestyrelse, ledelse, g menige medarbejdere? Offentliggøres regnskaber, referater fra bestyrelsesmøder etc.? Årsberetningen inkl. resultatpgørelse g balance pgørelse er ffentliggjrt på CAREs hjemmeside. 6

8 Emnemråde Indehlder bl.a. Ja Nej Kmmentarer Det detaljerede regnskab med samtlige nter, regnskabsprincipper g pengestrømspgørelse er ikke lagt ud på vres hjemmeside, men vi skriver på hjemmesiden at regnskabet kan rekvireres. Referater fra bestyrelsesmøder kan rekvireres. 2 Regnskabsmanual Er der en regnskabsmanual? Indehlder den eller er der separate beskrivelser af: Regnskabsprincipperne? Regnskabsprincipperne fremgår på side 8 i årsregnskabet Regnskabssystemet? CARE Danmark Accunting, May 2009 Interne kntrller? Bghlderi/regnskabsførelse? Budgetprcedurer g pfølgning? Financiel rapprtering? Ansvar fr g kntrl af kntantbehldning, bankknti, inventar etc.? Separate dkumenter g instrukser frefindes på f.eks. følgende mråder: Betalinger g gdkendelsesprcedure Håndtering af kntantkasser Måneds- g kvartalsafslutning Diverse afstemninger Månedsafslutning i medlemsdatabase Beregning af administratinsbidrag g hensættelser 3 Indkøbsmanual Er der en indkøbsmanual? Indehlder den eller er der separate beskrivelser af : Gdkendelsesprcedurer fr indkøb? På det enkelte landekntr er der en natinal indkøbsmanual (prcurement guidelines) fr at beskrive g sikre at prcedurerne verhldes, herunder regler fr indhentning af tilbud, gdkendelsesprcedurer g kvalitetssikring af indkøbet. 7

9 Emnemråde Indehlder bl.a. Ja Nej Kmmentarer Indhentelse af tilbud? Vurdering g gdkendelse af tilbud? Indkøb fretages af de implementerende landekntrer. Generelt er der i CARE Danmarks prjekter ikke de stre indkøb, da prjekterne handler mere m kapacitetspbygning g rettigheder. 4 Tidsregistrering Er der nedskrevne prcedurer fr tidsregistrering? Indehlder de eller er der separate beskrivelser af: Tidsregistreringssystemet? Beregningen af intern knsulentbistand? Fakturering af prjekter g prgrammer? Vi har flg. vejledninger: Vejledning til anvendelse af tidsregistreringssystemet (Achiev) Vejledning til prettelse af kategrier Vejledning til gdkendelse 5 Partnerudvælgelse Er der nedskrevne principper fr identificatin g valg af partnere? Indehlder de eller er der separate beskrivelser af: Faglig screening/appraisal? Finansiel screening/appraisal? Krydscheck imd EU s g FN s terrrlister? Er de versat til relevante sprg? 6 Partnerskabsmanual Er der en partnerskabsmanual fr udlevering til lkale partnere? Indehlder den eller er der separate beskrivelser CDK har verrdnede principper fr udvælgelse af strategiske partnere. (CARE Danmark Prgramme Plicy, April 2013). I Nepal har landekntret udviklet egne partnerudvælgelsesværktøjer, sm indehlder både faglig screening g finansiel screening (due diligence) Det er et krav fra CARE US at alle deres landekntrer skal checke deres partnere p imd EU's g FNs terrrlister. Dkumenterne findes på engelsk, sm er arbejdssprget i både CDK g CARE Nepal. Centrale tls g dkumenter versættes til nepali. CDK har udarbejdet en Partner Finance Guideline, pdateret i januar Den deles med partnerne g indehlder beskrivelser af de fem punkter. CARE Nepal har mere detaljerede 8

10 Emnemråde Indehlder bl.a. Ja Nej Kmmentarer af: Reglerne fr lkalt indkøb? Bghlderi/regnskabsførelse? Rapprtering? Mnitrering g pfølgning? Reglerne fr ekstern revisin? guidelines fr de enkelte punkter, sm partnerne trænes i g sm vedlægges partnerskabsaftaler. De fleste guidelines har ufrmelle versættelser. Oversat til engelsk Er den versat til relevante sprg? 7 Antikrruptin/Business Integrity Manual e.l. Er der nedskrevet et etisk kdeks? Er der retningslinier sm indehlder: Hvrdan der sker anmeldelse? Indrapprtering til Udenrigsministeriet? Handling/knsekvens? Opfølgning? Både CDK g CARE Nepal har et etisk kdeks. Det fremgår af både IPIA g Partner Finance Guidelines, at enhver mistanke m krruptin/mismanagement af midler skal indrapprteres til CDK, sm herefter anvender Danidas frmater fr indrapprtering til UM. Samarbejdet med en partner stilles i ber, indtil sagen er undersøgt g afsluttet. Findes på engelsk Er de versat til relevante sprg? 8 Persnalehåndbg Er der en persnalehåndbg? Indehlder den eller er der separate beskrivelser af: Organisatinelle kerneværdier? Løn g ansættelsesvilkår? Omkstingsbevidsthed? 9

11 Emnemråde Indehlder bl.a. Ja Nej Kmmentarer Jbbeskrivelser? Ansættelsesprcedurer? Kntraktvilkår? 9 Mnitrering g evalueringshåndbg (M&E) Er der en Mnitrerings g evalueringshåndbg? Indehlder den eller er der separate beskrivelser af: Ansvaret fr M&E? Indsamling g behandling af data? Mnitrering af resultater? Validering af resultater. Rapprtering g deling af resultater? Brug af resultater. (hvrdan g til hvem)? Er der et dedikeret (sftware) M&E system? CDK har Guidelines fr mnitrering, reprting and evaluatin f Danida frame-wrk funded prgrammes, Nvember, 2008, sm er under revisin i takt med reviderede krav m resultatrapprtering fra Danida. CARE Nepal har et PIM, Prject Infrmatin Mnitring system, sm dækker alle CARE Nepal prjekter. I det nye CDK prgram vil der blive arbejdet med et skræddersyet mnitreringssystem fr hver af de strategiske partnere. Mnitrering g validering af rapprter g resultater ligger hs prgramkrdinatren. Resultater sendes til de respektive dnrer. Resultater anvendes gså i bearbejdet frm i plysningsarbejdet, kmmunikatins- g indsamlingsarbejdet verfr medlemmer, bidragydere g den brede ffentlighed. I CARE Nepal I CARE Denmark 10

12 Annex D. Financial Overviews This annex describes and assesses several dimensins f CARE Denmark s funding and spending: 1) an verview f funding surces, 2) a descriptin and assessment f hw funds are used. Overall funding and breakdwn by surce and cst CARE Denmark's ttal turnver in 2012 was DKK 118 millin. The fllwing is an verview f surces f funding : Assigned funds fr prjects, prgrammes and infrmatn In 1,000 DKK Danida framewrk Danida prjects The Eurpean Unin Other public funds Private dnatins and gifts Incme Other funds Private dnatins and gifts Administratin fee Other CARE Internatinal Incme Ttal incme Table: Overview f CARE Denmark s funding :8 Breakdwn f expenses Lking at the breakdwn f expenses, the fllwing picture emerges with regard t funds assigned t prjects etc. and ther funds: Assigned funds fr prjects, prgrammes and infrmatn In 1,000 DKK Prgrammes Dissminatin Ttal Balance Table: Overview f funds assigned t prjects etc : With regards t ther funds, the fllwing verview accunts fr the spending: 8 Excluding administratin fee. 11

13 Other funds In 1,000 DKK Prgrammes Infrmatin/PR Cllectin/fundraising Administratin Extrardinary expenses Expenses Balance Table: Overview f spending f ther funds : The cmbined results are as fllws: Result In 1,000 DKK Transferred t Avaiable equity Transferred t Assigned equity Ttal Table: Overview f result : Cnclusin The verall assessment f CARE Denmark s expenses shws an rganisatin with sund financial management which has the breadth f view necessary t ensure a reasnable match between incme and expenses. This is als expressed in the increase in equity, which is stated belw: Equity In 2007 the financial audit cnducted by DMFA (KVA) nticed a relatively lw equity9, which has since imprved significantly, as shwn in the table belw: Equity Ttal equity Table: Overview f result The equity has increased significantly frm app. DKK 3 millin in 2008 t mre than DKK 10 millin in Cnclusin The level f equity f mre than DKK 10 millin is satisfactry and meets the requirements f DMFA.10 9 DMFA, Ntes frm financial audit 24 January 2007 and DMFA, audit reprt frm financial audit carried ut 17 December Interview with DMFA, KVA n 7 June

14 Annex E: Table with partnerships and cntracts Nepal Vietnam Partnerships in ld generatin f prgrammes befre Frm 2009 t 2013 with tw strategic partners and five subcntracts prviding inputs t CARE s CHULI prgramme. A three-year MU has been signed. Financial cmmitments are made fr ne year at a time. Frm 2010 t 2012 (three years) with six partners. MU signed fr three-year perid. Ghana Frm 2009 t 31 May 2013 with ne strategic partner and ten subcntracts prviding inputs t CARE Denmark s ANR II prgramme (which encmpasses the LEAD, PERFORM and Kasa initiatives). Partnerships in new generatin f prgrammes frm 2013/2014 Frm July 2013 with three strategic partners fr six years (in tw phases). MU fr 3 years. Financial cmmitment fr hw many years? (new cntract mdel) Frm (three years) with three cre partners, ne research partner and ne bridging partner. MU signed fr three-year perid Frm 1 June 2013 the single strategic partner will cntinue int the new prgramme. And thrugh strategic dialgue, ne mre strategic partner and ne emerging strategic partner will be identified. Altgether the prgramme will cnsist f three strategic partners. Financial cmmitment fr 3-4 years (new cntract mdel) MU fr 3-4 years. Niger 10 partners as sub-cntractrs One reginal pastral netwrk, ne large natinal pastral assciatin and ne small pastral rganisatin fcusing n Definitin f strategic partnership in new prgrammes The partner is a Nepali rganizatin and part f Nepalese civil sciety. having a brad membership base representing their impact grups. Partner definitins changed t reflect the nature f the partnership with a fcus n cre (strategic) partners, which are genuine Vietnamese NGOs wrking with the impact grup. The bridging partner links NGOs and gvernment in relatin t advcacy. The research partner fcuses n applied research and n prducing evidence fr advcacy Strategic partnerships are seen as a lng-term cmmitment between CARE and the partner rganisatins based n shared interest and verall bjectives in relatin t the sectr interventins. Strategic partnerships entails the existence f wn agendas that are supprting the aims and bjectives f the CARE Prgramme, and have the ptential t engage with gvernment r private sectr and ensure a vice fr lcal cmmunities A partner with a cnstituency, a mandate as a rights defender and an ability t legitimately represent members in high-level 13

15 pastral water issues. plicy dialgue. Partner selectin at natinal level: CARE DK has wrked in pastralism since 1998 in Niger and therefre has knwledge f the different natinal civil sciety actrs. The selectin f partners was based n experience rather than a civil sciety study. AREN was the natural chice fr the CDK prgramme, as it is the nly pastral assciatin with a natinal reach and a representatin in Diffa. The prgramme is rights based and therefre the natinal human rights assciatin als with a representatin in Diffa was chsen, t help strengthen the rights wrk f AREN (ANDDH is put n hld as a partner due t recent cases f mismanagement f funds with ther partners and serius gvernance prblems). DEMI-E is a small rganisatin specialised in pastral water and have access t ther spaces than AREN, wh is perceived as much mre plitical in its apprach. In additin water is a key strategic issue t securing pastral mbility and therefre imprtant t all pastral grups as a lbby issue. At the reginal ECOWAS level there are three main CS netwrks representing small scale prducers, nly ne representing pastralists, s there was nt much f a chice at this level. MU fr the perid The prgramme started its phase in January Uganda Frm 2009 t 2012, CARE Denmark wrked with 16 rganisatins as part f REPA. Fur rganisatins tk part in Frm August 2012 t June 2013, a partner selectin prcess tk place. A call fr expressins f interest in cllabrating in the CARE Internatinal in Uganda is cmmitted t supprting civil sciety and building strategic partnerships t nurture, 14

16 Mzambiq ue calitins and netwrks, while three nn-netwrk rganisatins were invlved in building capacity f lcal cmmunities t cnduct mnitring f crruptin incidents in the natural resurce sectr and in public service delivery in general. Fur rganisatins were invlved in evidence-based advcacy t influence plicy at natinal level. Frm 2009 thrugh 2012 with n strategic partners and tw implementing partners. Partners implemented separate yet cnnected cmpnents f the FAPIM prgramme. Partner MUs were initially in frce fr tw years. Financial cmmitments were initially made fr tw years, with subsequent extensins. NRM sectr was sent t 30 rganisatins. Of these seven were selected t take part in prgramme design using defined criteria. Strategic partnerships are nw being frged with five rganisatins. These are: ne media-specialised East African NGO (PANOS); tw anticrruptin, envirnmental advcacy and gvernance NGOs (ACCU, ACODE); ne envirnmental and gvernance specialised NGO wrking at district level (JESE) and anther at natinal level (EA), adding capacity building fr lcal CSOs in this area f wrk. In 2012 negtiatins were cnducted with three CSOs n inclusin as strategic partners in a new PACT prgramme during Lng-term MUs have been drawn up (ne f which is ready t be signed, thers still under develpment). One-year financial cmmitments have been made using the amended CARE partnership agreement mdel (ne f which is ready t be signed, while thers are being negtiated). supprt and facilitate lcal scial mvements, rganisatins and grups f citizens, wh share ur missin t serve the prest individuals and families. As part f this missin we are seeking t develp partnerships that build lcal capacity, mainly in the civil sciety sectr, t fight pverty, intlerance and injustice and which will enable an imprvement in the scale, scpe and impact f this prgramming. Partners f the FOREST prgramme are being assessed using the Quality Assurance Mechanism criteria develped by Deniva and the Uganda Natinal NGO Frum. Prgramme dcument is still under refrmulatin, which will add definitin f strategic partners. Agreement that the partner cncept will refer t natinal r prvincial level CSOs that defend the rights f impact grups and wrk with advcacy either at natinal r prvincial level. 15

17 Annex F. Visit prgramme in Nepal June 2013 Date Itinerary Place Wednesday 12 June Thursday 13 June Arrival in Kathmandu : Late afternn meeting at the Summit Htel. Purpse: g thrugh prgramme fr the week in details. Frm CARE Nepal: CARE DK advisr Maria Plug Petersen and prgramme crdinatr Chiranjibi Adhikari : Team t meet CARE Nepal management (Assistant Cuntry Directr/Prgram Directr Cathy Riley) : Meeting with CARE Nepal partnership crdinatr : Meeting with Santsh abut analysis fr scial actin and cmmunity based mnitring, as well as internal accuntability : Mikael Keller t meet: CARE Nepal finance and admin (frm CARE Nepal: Keshav, Bimal, Sabita, Kishre, Dilip) : Hans Peter and Elsebeth meeting with Nepal Frum f Envirnmental Jurnalists (NEFEJ with Laxman Upreti) : Hans Peter and Elsebeth meeting with Lawyers Assciatin fr Human Rights f Nepalese Indigenus Peples, LAHURNIP (Shankar Limbu) Summit Htel CARE ffice Kathmandu Friday 14 June G t Janakpur 1 st flight (10:00) Janakpur 11:00-13:00: Meeting with CHULI Team fr presentatin f prject. Meetings with Janakpur based partners: Ratauli Yuth Club (RYC): :30 Rural Develpment Fundatin (RDF) : 15:45-16

18 Saturday 15 June Sunday 16 June Mnday 17 June Tuesday 18 June Wednesday 19 June Thursday 20 June 17: Field visits t CHULI sites. Purpse: fllw up n final evaluatin findings. Incl. Partner visit Sahaygatmak Samaj (SAHAS ffice) 1½ hur Time fr wrking in the ffice r the htel. CARE team will be available fr clarificatins if needed. Meetings with CHULI partners at the CARE Nepal ffice (t save time) 8:00-9:30 Federatin f Cmmunity Frest Users Nepal, (FECOFUN), district chapter, Dhanusha Clarificatin with Janakpur team Return t Kathmandu with flight : Meeting with Cmmunity Self Reliance Center (CSRC) land right rganisatin : Meeting with Natinal Farmer s Grups Federatin (NFGF) new partner 9:30-11:30 Meeting Right t Fd netwrk 12.00: Meetings with Natinal Federatin f Indigenus Natinalities NEFIN Afternn meeting with the Danish Embassy, HUGOU prgramme Mrning preparatin time fr debriefing Afternn debriefing at CARE Nepal Team reprt writing Team returns t Cpenhagen CHULI sites Summit Htel CARE ffice 17

19 Annex G CARE Denmark: SWOT analysis (Kmmentarer fra wrkshp med CARE s prgramafdeling den 7 juni er medtaget) Opsamling på CARE besvarelser af spørgeskemaet I det følgende har Review teamet lavet en psamling af de mdtagne seks (6) besvarelser fra prgram medarbejdere, sm på grundig vis har svaret på spørgeskemaet m CARE DK's arbejde. Struktureret med SWOT, Added Value samt partnerskaber. A. SWOT Analyse af CARE Danmark CARE Danmark: Styrker - Besvarelserne giver udtryk fr, at det er en styrke, at CDK har str erfaring, ekspertise g bred faglig viden med naturressurcer, Klima, diversitet g civilsamfundsstyrkelse. - Ligeledes giver besvarelserne udtryk fr, at det er en styrke at CDK er en del af CI. Svagheder - Besvarelserne giver udtryk fr, at der er svagheder ved kmmunikatin g arbejde på tværs af fagmråder. Refererer dels til, at landeprgrammer er defineret bttm-up ud fra natinal civilsamfundskntekst g at Danida nu frventer, at CDK har et glbalt prgram. Kan gså referere til udfrdringer fr CDK i at kmmunikere plitisk relevante temaer (sm udvindingsindustri, jrdtyveri) mere slagkraftigt, med inspiratin fra Ibis g MS ActinAid. - Udfrdringer ved at dkumenter g indsamle resultater på glbalt plan ift. resultatafrapprtering til Danida - Begrænsede ressurcer både i frhld til penge, tid g priritering af et bredt fkusmråder med flere dagsrdener. Muligheder - Ift. muligheder er der str enighed m at klima g bæredygtighed i stigende grad anses sm en central udfrdring fr fattigdmsbekæmpelse, hvilket kan give mulighed fr indgå i en dialg med en række aktører, herunder den private sektr. - CARE Internatinal Visin Det blev diskuteret, hvrfr CARE ikke har gjrt mere ud af CDKs muligheder fr påvirke CI-systemet det er en vigtig tillægsværdi. CDK har eksempler især m at fremme klima i CI, men gså indflydelse fra vres Think Piece. Trusler 18

20 - Besvarelserne giver udtryk fr at resultatmåling til Danida g skiftende pririteringer/dagsrdener er en udfrding (særligt ift. at det kan knflikte med princippet m lkalt ejerskab, der udgør fundamentet fr de nye prgrammer) - CSO- finansiering rykker til Syd. CARE Internatinal: Styrker - Besvarelserne giver udtryk fr, at man anser det sm en styrke, at CI er en anerkendt g prfessinel rganisatin på glbalt plan, der har strt lande g kntekst kendskab (samt strt internatinalt g lkalt netværk) - Implementere mange prjekter, hvilket muliggør krdinering g links på tværs af prjekter/prgrammer g - Derudver er der delvis enighed m, at det er en styrke, at CI er plitisk neutral uden egen dagsrden i Syd (giver bedre mulighed fr natinale CSOers dagsrden). Svagheder - Besvarelserne peger på bred enighed m, at den decentrale/bureaukratiske struktur er tidskrævende g en udfrdring (f.eks. ift. reginal plitiske beslutninger) - CI er i gang med en større mstruktureringsprces, hvilket kan føre til usikkerhed/uklarhed indtil prcessen er verstået. Dette kan mærkes på landeniveau i de lande, CDK arbejder i. - Generelt er der utilstrækkelig kapacitet g indsigt i advcacy i landene/ci. Muligheder - CI Visin 2020 giver en gd fælles kurs fr det nye CARE (mend kan tlkes frskelligt) - Gde muligheder fr plicy-indflydelse/beslutningsprcesser gennem at være en str internatinal rganisatin. Trusler - Besvarelserne viser, at de største trusler er ændret finansieringsmønster, hvr CSOfinansiering rykker md Syd g faldende finansiering til nrd-ngo. - Care fravælges af stærke Syd partnere, sm fretrækker direct funding. B. "Added Values" frm CDK Styrker i Danmark: - Besvarelserne giver udtryk fr, at CDK er en aktiv aktør i såvel dansk udviklingsplitik g i internatinale miljø- g klimaspørgsmål med specifik faglig g lkal viden - CARE adskiller sig ved at kmbinere menneskelig udvikling, menneskerettighedsg miljødagsrdenen sm arbejdsfelt - CARE Opbygger bred viden m g pbakning til dansk bistand / frhld i Syd inden fr CDKs indsatsmråde gennem kmmunikatin til den brede danske beflkning. Styrker internatinalt/glbalt 19

God selskabsledelse som præmis for værdiskabelse 6. oktober 2014 Værdiskabende CSR God ledelse, praksis og rapportering

God selskabsledelse som præmis for værdiskabelse 6. oktober 2014 Værdiskabende CSR God ledelse, praksis og rapportering Gd selskabsledelse sm præmis fr værdiskabelse 6. ktber 2014 Værdiskabende CSR Gd ledelse, praksis g rapprtering Indlæg ved Birgit Aagaard-Svendsen, Frmand fr Kmitéen fr gd Selskabsledelse Kmitéens primære

Læs mere

24. november 2011. Finansieringsinstrumenter v. Birgitte K. Frederiksen, Midtjyllands EU-kontor

24. november 2011. Finansieringsinstrumenter v. Birgitte K. Frederiksen, Midtjyllands EU-kontor 24. nvember 2011 Finansieringsinstrumenter v. Birgitte K. Frederiksen, Midtjyllands EU-kntr EU s finansieringsinstrumenter Same, same, but different Same, same Den grundlæggende lighed: Der ansøges m t

Læs mere

PR UDVALGET ARBEJDE OG ORGANISATION DYNAMISK DOKUMENT ROTARY DANMARKS PR UDVALG

PR UDVALGET ARBEJDE OG ORGANISATION DYNAMISK DOKUMENT ROTARY DANMARKS PR UDVALG PR UDVALGET ARBEJDE OG ORGANISATION DYNAMISK DOKUMENT ROTARY DANMARKS PR UDVALG Februar 2014 1 HVORDAN ARBEJDER PR UDVALGET OG HVAD ER DERES ROLLE Indledning PR udfrdringer i Danmark PR er en prces der

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Fælles regionale retningslinjer for: Standard 1.1 Kommunikation

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Fælles regionale retningslinjer for: Standard 1.1 Kommunikation 4.1.2010 Dansk kvalitetsmdel på det sciale mråde Fælles reginale retningslinjer fr: Standard 1.1 Kmmunikatin Dansk kvalitetsmdel på det sciale mråde er igangsat af reginerne g Danske Reginer i fællesskab.

Læs mere

SAS Solvency II Seminar 4/2-2010. Basel II IRB erfaringer fra Bankdata

SAS Solvency II Seminar 4/2-2010. Basel II IRB erfaringer fra Bankdata SAS Slvency II Seminar 4/2-2010 Basel II IRB erfaringer fra Bankdata Agenda Intrduktin til Bankdata Basel II prjektet Anbefalinger/erfaringer Spørgsmål? spørgsmål er gså velkmne undervejs Agenda Intrduktin

Læs mere

1. Indledning. 2. Visionen

1. Indledning. 2. Visionen 1 1. Indledning Københavns Kmmune g staten har samlet beskæftigelsesindsatsen i ét jbcenter fr brgere g virksmheder. Jbcenter København fungerer dermed sm én indgang fr alle. I frbindelse med, at Københavns

Læs mere

Digitalisering til grøn velfærd 2013-2015

Digitalisering til grøn velfærd 2013-2015 Digitalisering til grøn velfærd 2013-2015 Rebild Kmmunes digitaliseringsstrategi 2013-2015 Indhld Indledning... 3 Digitalisering sætter rammer g retning... 4 Indsatsmråder... 6 Den fælleskmmunale digitaliseringsstrategi...

Læs mere

Ego. Mikkel Fledelius Jensen. Erhvervsakademi Dania. Specialkonsulent, Dania Games, Grenaa. Projektleder og initiativtager til SGD

Ego. Mikkel Fledelius Jensen. Erhvervsakademi Dania. Specialkonsulent, Dania Games, Grenaa. Projektleder og initiativtager til SGD Eg Mikkel Fledelius Jensen Erhvervsakademi Dania Specialknsulent, Dania Games, Grenaa Prjektleder g initiativtager til SGD Daglig leder af iværksættermiljø fr spiludviklere Scandinavian Game Develpers

Læs mere

Bestyrelsesmøde for SOSU Nykøbing Falster Referat 26. maj 2011 kl. 15-17

Bestyrelsesmøde for SOSU Nykøbing Falster Referat 26. maj 2011 kl. 15-17 Bestyrelsesmøde fr SOSU Nykøbing Falster Referat 26. maj 2011 kl. 15-17 Afbud fra: Skjld de la Mtte, Grete Breinhild, Pia Stryger, Berit Henriksen g Martin (elev) 1. Gdkendelse af dagsrden g evt. tilføjelser

Læs mere

Opsamling, Workshop, Bedst Praksis Ledelse

Opsamling, Workshop, Bedst Praksis Ledelse Opsamling, Wrkshp, Bedst Praksis Ledelse I frbindelse med prjektet Bedst Praksis Ledelse blev der d. 24. ktber afhldt en wrkshp, hvr de 1. linieledere g øvrige ledere i AaK, sm er blevet interviewet i

Læs mere

Appendiksoversigt. Bilag 1. Bilag 2. Bilag 3. Undersøgelsesbeskrivelse. Spørgeguide til kvalitative interviews. Interviewoversigt

Appendiksoversigt. Bilag 1. Bilag 2. Bilag 3. Undersøgelsesbeskrivelse. Spørgeguide til kvalitative interviews. Interviewoversigt Appendiksversigt Bilag 1 Undersøgelsesbeskrivelse Bilag 2 Spørgeguide til kvalitative interviews Bilag 3 Interviewversigt Bilag 1 Undersøgelsesbeskrivelse NCK 2.5, undersøgelse 3 - fase 2 Titel Barrierer

Læs mere

Hillerød Kommune. It-sikkerhedspolitik Overordnet politik

Hillerød Kommune. It-sikkerhedspolitik Overordnet politik Hillerød Kmmune It-sikkerhedsplitik Overrdnet plitik 23-02-2011 Plitik Frrd Dette er Hillerød Kmmunes it-sikkerhedsplitik, sm er udarbejdet af Administratinen, med udgangspunkt i DS484-2005 g ISO27001.

Læs mere

EU-kapital til vækst Business Horsens og Hedensted Erhverv, den 17. marts 2015. Rikke Edsjö, EU-konsulent

EU-kapital til vækst Business Horsens og Hedensted Erhverv, den 17. marts 2015. Rikke Edsjö, EU-konsulent EU-kapital til vækst Business Hrsens g Hedensted Erhverv, den 17. marts 2015 Rikke Edsjö, EU-knsulent Indhld Hvem er Central Denmark EU Office? Hvrfr søge EU-tilskud? Hvad er der tilskud til? Hvrdan får

Læs mere

Projektbeskrivelse Digital dannelse og digitale kompetencer i Skejby Vorrevang Dagtilbud

Projektbeskrivelse Digital dannelse og digitale kompetencer i Skejby Vorrevang Dagtilbud 1 Skejby Vrrevang Dagtilbud it-prjekt - prjektbeskrivelse Prjektbeskrivelse Digital dannelse g digitale kmpetencer i Skejby Vrrevang Dagtilbud De digitale medier rykker hastigt ind i daginstitutinerne.

Læs mere

1. Introduktion til sikkerhedsrundering... 4. 1.1 Formål og mål... 4. 1.2 Den samlede proces... 4

1. Introduktion til sikkerhedsrundering... 4. 1.1 Formål og mål... 4. 1.2 Den samlede proces... 4 1. Intrduktin til sikkerhedsrundering... 4 1.1 Frmål g mål... 4 1.2 Den samlede prces... 4 2. Patientsikkerhedsrundering g Den Danske Kvalitetsmdel... 5 3. Ledelse g sikkerhedsrundering... 5 Eksempler

Læs mere

Aftale om ny struktur for statsforvaltningerne

Aftale om ny struktur for statsforvaltningerne 9. nvember 2012 Aftale m ny struktur fr statsfrvaltningerne Regeringen (Scialdemkraterne, Radikale Venstre g Scialistisk Flkeparti) g Enhedslisten g Liberal Alliance er enige m en ny struktur fr udførelsen

Læs mere

DAGSORDEN: Rutebeskrivelse sendt til deltagerne.

DAGSORDEN: Rutebeskrivelse sendt til deltagerne. NSK FORBEREDNINGSMØDE TIL EUROPAKONFERENCEN 2013 BERLIN 7. juli 2013 SPEJDERCENTRET HOLMEN, KØBENHAVN Til stede: SE:Thmas Frstberg, Ida Sjøhlm, Daggi Elehu. NO:Håvard Ott, Thea Hilding. DK: Trben Mølby,

Læs mere

Input til handlingsplan for Borgernes Sundhedsvæsen. Kort frist. Kommentarer til opstillede pejlemærker

Input til handlingsplan for Borgernes Sundhedsvæsen. Kort frist. Kommentarer til opstillede pejlemærker Danske Reginer Dampfærgevej 22 2100 København Ø Att: Martin Grønberg Jhansen Input til handlingsplan fr Brgernes Sundhedsvæsen Danske Patienter takker fr muligheden fr at kmmentere på fremsendte handlingsplan

Læs mere

Tæt på læringseffekten

Tæt på læringseffekten Tæt på læringseffekten Læringsmålstyret undervisning Aktinslæring Elevcenteret ledelse Vallensbæk Kmmune, Brøndby Kmmune g Glstrup Kmmune 2015 2018 Med støtte fra A.P. Møller Fnden 1 Indhld Bilag... 2

Læs mere

UDKAST - RAMMEAFTALE (version af 24. april 2014, RegH)

UDKAST - RAMMEAFTALE (version af 24. april 2014, RegH) Center fr Reginal Udvikling Kngens Vænge 2 3400 Hillerød Telefn 3866 5000 Direkte 3866 5531 UDKAST - RAMMEAFTALE (versin af 24. april 2014, RegH) mellem undertegnede, medundertegnede I det følgende benævnt

Læs mere

MBBL's totaløkonomiværktøj i praksis

MBBL's totaløkonomiværktøj i praksis Oktber 2014 Udgivelsesdat : 10. Oktber 2014 Vres reference : 18.1953.27 Udarbejdet : Pia Rasmussen Kntrlleret : Jacb Ilsøe Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 INDLEDNING 2 2 BOLIGKONTORET 2 3 BOLIGKONTORETS

Læs mere

AutoPilot kurser og servicebesøg

AutoPilot kurser og servicebesøg AutPilt - Kursusbeskrivelse AutPilt kurser g servicebesøg KORSGAARD EDB tilbyder følgende kurser, sm giver et gdt indblik i g en slid viden m AutPilt. Basiskurser: Administratin, Fakturering g Sagsplanlægning.

Læs mere

Den innovative lærer. Kjeld Fredens er adjungeret professor ved recreate, Institut for Læring og Filosofi, Aalborg Universitet.

Den innovative lærer. Kjeld Fredens er adjungeret professor ved recreate, Institut for Læring og Filosofi, Aalborg Universitet. Den innvative lærer Kjeld Fredens er adjungeret prfessr ved recreate, Institut fr Læring g Filsfi, Aalbrg Universitet. Han har været lektr (hjernefrsker) ved Århus Universitet, seminarierektr ved Skive

Læs mere

En mobbefri kultur giver mulighed for, at den enkelte medarbejder/leder tør folde sine ideer og ressourcer ud.

En mobbefri kultur giver mulighed for, at den enkelte medarbejder/leder tør folde sine ideer og ressourcer ud. Udkast til CenterMED 24. marts 2011 Mppeplitik Mppefri-kultur ja-tak! En mbbefri kultur giver mulighed fr, at den enkelte medarbejder/leder tør flde sine ideer g ressurcer ud. En mbbefri kultur fremmer

Læs mere

KINA alt eller intet. Marts 2015 Søren Niebuhr

KINA alt eller intet. Marts 2015 Søren Niebuhr KINA alt eller intet Marts 2015 Søren Niebuhr Histrie 1972: Grundlagt af Frank Niebuhr (ejet af Aksel Niebuhr) 1979: Første prduktin af krøjekranse til vindmøller 1982: Flytter til Neptunvej. Ca. 20 medarbejdere.

Læs mere

Regionernes Kliniske Kvalitetsudviklingsprogram (RKKP) Intern organisation og opgavedeling mellem kompetencecentrene. Baggrund for opgavedelingen

Regionernes Kliniske Kvalitetsudviklingsprogram (RKKP) Intern organisation og opgavedeling mellem kompetencecentrene. Baggrund for opgavedelingen Reginernes Kliniske Kvalitetsudviklingsprgram (RKKP) Intern rganisatin g pgavedeling mellem kmpetencecentrene Her beskrives alene den interne rganisatin. Fr et verblik ver hele rganisatinen mkring Reginernes

Læs mere

DATS og Skolereformen Ved børne- og unge teaterkonsulent Gitte Gry Bech Ballesheim

DATS og Skolereformen Ved børne- og unge teaterkonsulent Gitte Gry Bech Ballesheim DATS g Sklerefrmen Ved børne- g unge teaterknsulent Gitte Gry Bech Ballesheim Samarbejdsprjekt mellem fem skler g Dansekapellet i København NV 2013. Kulturminister Marianne Jelved afsætter 40 mi. krner

Læs mere

I det følgende overbliksskema er de væsentligste ændringer i Komitéens reviderede anbefalinger beskrevet.

I det følgende overbliksskema er de væsentligste ændringer i Komitéens reviderede anbefalinger beskrevet. 3. juni 2013 Nyhedsbrev Capital Markets Anbefalinger fr gd selskabsledelse Kmitéen fr gd Selskabsledelse (herefter Kmitéen ) har i maj 2013 ffentliggjrt reviderede anbefalinger fr gd selskabsledelse. NASDAQ

Læs mere

Ledetråd til kommunikationsplan INTERREG-projekt

Ledetråd til kommunikationsplan INTERREG-projekt Ledetråd til kmmunikatinsplan INTERREG-prjekt I den fra EU finansierede prjektperide er hvert INTERREG-prjekt frpligtet til at gennemføre kmmunikatins- g ffentlighedsarbejde. INTERREG-prgrammet finansieres

Læs mere

International Technology Management at Aalborg University 1. Semester Masters Project, Group 4.024, Fall 2008

International Technology Management at Aalborg University 1. Semester Masters Project, Group 4.024, Fall 2008 Cntents Appendix 1 The Cmplete NCD Framewrk... 2 Appendix 2 The 11 Interviews in AAS... 7 Appendix 3 List f Innvatin Frum Members... 8 Appendix 4 Future Wrkshp Plan & Manuscript... 9 Appendix 5 Future

Læs mere

Referat: Forårsmøde i Alkoholtemagruppen 2015

Referat: Forårsmøde i Alkoholtemagruppen 2015 Temagruppe Alkhl Tlf. 2898 5415 E- mail: anbe03@frederiksberg.dk Dat 10. marts 2015 Referat: Frårsmøde i Alkhltemagruppen 2015 Sted: Phønix, Schaksgade 39, 5000 Odense C. lkale 327 Tid: Tirsdag den 10.

Læs mere

Notat. Udvikling af ny Folkeregisteradministration BESKÆFTIGELSE OG BORGERSERVICE

Notat. Udvikling af ny Folkeregisteradministration BESKÆFTIGELSE OG BORGERSERVICE Til: Kpi til: BESKÆFTIGELSE OG BORGERSERVICE Dat: 1. maj 2014 Tlf. dir.: E-mail: Ntat Udvikling af ny Flkeregisteradministratin Indledning Flkeregisteret er indgangen ved tilflytning til kmmunen, g efterfølgende

Læs mere

MULTIMEDIEDESIGNER 1. ÅRS PRØVE

MULTIMEDIEDESIGNER 1. ÅRS PRØVE MULTIMEDIEDESIGNER 1. ÅRS PRØVE Eksamensprjekt, 2. semester, frår 2012 Erhvervsakademiet København Nrd Udleveret 7. maj 2012 Opgaven Det er prjektgruppens pgave at dkumentere en event. Hensigten er, at

Læs mere

Oplæg Forstanderkredsens efterårsmøde 2012 i Aalborg. Mulige strategier for produktionsskoler i ny virkelighed

Oplæg Forstanderkredsens efterårsmøde 2012 i Aalborg. Mulige strategier for produktionsskoler i ny virkelighed Oplæg Frstanderkredsens efterårsmøde 2012 i Aalbrg Pædaggisk i ledelse fremtidens uddannelsesmarked Mulige strategier fr prduktinsskler i ny virkelighed Målrettet i første mgang til bestyrelser g ledelser

Læs mere

Dialogbaseret aftalestyring; Katrinehaven Nord 2014

Dialogbaseret aftalestyring; Katrinehaven Nord 2014 Dialgbaseret aftalestyring; Katrinehaven Nrd 2014 Der er beskrevet 4 fkusmråder: 1. Tværfagligt samarbejde, 2. Bebernes relatiner / netværk, 3. Medbrgerskab - mestring, medinddragelse g selvbestemmelse

Læs mere

Kort brugervejledning - Grove Art Online

Kort brugervejledning - Grove Art Online Krt brugervejledning - Grve Art Online Indhldsfrtegnelse: 1. Krt m Grve Art Online... 2 1.2 What's Inside... 3 2. Quick Start... 4 2.1 Searching... 4 2.1.1 Søg i Alle Kilder... 4 2.1.2 Leder du efter et

Læs mere

Medico Innovation DTU Kick-off. 7. oktober 2010

Medico Innovation DTU Kick-off. 7. oktober 2010 Medic Innvatin DTU Kick-ff 7. ktber 2010 Nye muligheder fr DTU s medic-frskning Åbning af Medic Innvatin 7. ktber 2010 Anders Bjarklev, prrektr & prfessr Medic Innvatin Et klyngeprjekt initieret af DTU

Læs mere

DELAFLEVERING - GRUPPE 8: 1. del Indledning (spørgsmål til vejleder): Opfylder vi kursuskrav - i forhold til at lave et HTML site som vores

DELAFLEVERING - GRUPPE 8: 1. del Indledning (spørgsmål til vejleder): Opfylder vi kursuskrav - i forhold til at lave et HTML site som vores DELAFLEVERING - GRUPPE 8: 1. del Indledning (spørgsmål til vejleder): Opfylder vi kursuskrav - i frhld til at lave et HTML site sm vres styresystem? Hvr skal vi begrænse s? Har vi tilstrækkelig supplerende

Læs mere

NY ROSKILDE KOMMUNE. Gundsø Ramsø Roskilde. Godkendt i byrådet den 28. februar 2007, pkt. 56. Ny Roskilde Kommunes internationale strategi

NY ROSKILDE KOMMUNE. Gundsø Ramsø Roskilde. Godkendt i byrådet den 28. februar 2007, pkt. 56. Ny Roskilde Kommunes internationale strategi NY ROSKILDE KOMMUNE Gundsø Ramsø Rskilde Gdkendt i byrådet den 28. februar 2007, pkt. 56 Dat: 6. december 2006 Brevid: 1633215 Ny Rskilde Kmmunes internatinale strategi 1. Indledning Ny Rskilde Kmmune

Læs mere

SAS Forum Danmark 2010

SAS Forum Danmark 2010 SAS Frum Danmark 2010 Kurser v. Gerg Mrsing Kursusversigt Kursusnr. Titel Sted Varighed Dat Kursus 1 Tips g tricks i SAS Fundatin Kursus 2 Tips g Tricks i SAS Fundatin Skanderbrg 1 dag 31. maj 2010 København

Læs mere

Globallinjen - At tro at alt er muligt

Globallinjen - At tro at alt er muligt Glballinjen - At tr at alt er muligt Frmål - At kunne navigere i en glbal verdensrden, g kunne frstå de kulturelle g øknmiske frskelle lande imellem. - At kunne udvide elevens frståelse af verden g udfrdrefrdmme/frestillinger.

Læs mere

EFFAT CHARTER OM UNGDOMSARBEJDSLØSHED

EFFAT CHARTER OM UNGDOMSARBEJDSLØSHED EFFAT CHARTER OM UNGDOMSARBEJDSLØSHED vedrørende rdentligt arbejde, rummelige arbejdsfrhld g scial mbilitet fr unge arbejdstagere i EFFAT-sektrerne Den Eurpæiske Føderatin af Fødevare-, Landbrugs- g Turismefrbund

Læs mere

ko p/ Samarbejdsaftale 2014-2015 mellem Erhvervsrådet Herning & Ikast-Brande Herning Kommune Ikast-Brande Kommune

ko p/ Samarbejdsaftale 2014-2015 mellem Erhvervsrådet Herning & Ikast-Brande Herning Kommune Ikast-Brande Kommune - k p/ Samarbejdsaftale 2014-2015 mellem Erhvervsrådet Herning & Ikast-Brande Herning Kmmune g Ikast-Brande Kmmune 1 Aftalens parter Aftalens parter er Herning Kmmune & Ikast-Brande Kmmune på den ene side

Læs mere

I dette dokument kan du finde information og inspiration til, hvordan I kan komme i gang i dit lokalområde. Dette er en guide til de ting, som

I dette dokument kan du finde information og inspiration til, hvordan I kan komme i gang i dit lokalområde. Dette er en guide til de ting, som Start ny gruppe PLan Ldsskvvad. Ft: Henrik Weigelt. Du kan skabe gde friluftsplevelser fr børn g unge. Vær med til at starte en ny Blå spejdergruppe i dit lkalmråde. Hvis du synes, at det er fantastisk

Læs mere

Handlingsplan for frivilligt socialt arbejde og aktivt medborgerskab

Handlingsplan for frivilligt socialt arbejde og aktivt medborgerskab Staben Middelfart Kmmune Østergade 11 5500 Middelfart www.middelfart.dk Telefn +45 8888 5500 Direkte +45 8888 5010 Fax +45 8888 5501 Dat: 20. februar 2013 Sagsnr.: 2012-010287-12 Sabine.Christensen@middelfart.dk

Læs mere

Tillæg om administrative samarbejder

Tillæg om administrative samarbejder Tillæg m administrative samarbejder Tillæg til aftale m reginalt vækstpartnerskab 2014 mellem regeringen g Vækstfrum fr Regin Midtjylland Øget fkus på effekt g læring Evalueringen af kmmunalrefrmen i 2012

Læs mere

DORTHE KLARSKOV JØRGENSEN

DORTHE KLARSKOV JØRGENSEN 1 DORTHE KLARSKOV JØRGENSEN CURRICULUM VITAE Selvstændig g struktureret manager g musiknørd Jeg brænder fr musik privat sm arbejdsmæssigt. Sm videbegærlig akademiker med hands n - erfaring er jeg initiativrig

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Bilag: Et faktaark pr. retning i censorkorpset... 7

Indholdsfortegnelse. Bilag: Et faktaark pr. retning i censorkorpset... 7 Indhldsfrtegnelse Beretning fra censrfrmandskaberne fr Ingeniøruddannelserne g Diplmuddannelserne fr IT g Teknik fr periden september 2013 til september 2014... 2 Resume... 2 Uddannelsernes niveau... 2

Læs mere

Appendix Student house RUC. Board meeting Friday the 11 th of October, at 16:00 o clock

Appendix Student house RUC. Board meeting Friday the 11 th of October, at 16:00 o clock Appendix Student huse RUC Bard meeting Friday the 11 th f Octber, at 16:00 clck Appendix II: Messages The Chairmanship: Building plan As yu all knw, we have been delayed in the building prcess, and due

Læs mere

Opfølgning og fremadrettet tiltag ift. tidligere vedtagne strategi for voksenområdet på Handicap og Psykiatri, 2013-2016

Opfølgning og fremadrettet tiltag ift. tidligere vedtagne strategi for voksenområdet på Handicap og Psykiatri, 2013-2016 Opfølgning g fremadrettet tiltag ift. tidligere vedtagne strategi fr vksenmrådet på Handicap g Psykiatri, 2013-2016 den indledende tekst under hvert punkt er fra den tidligere besluttede strategi, pfølgning

Læs mere

Model for forstærket samarbejde om de mest specialiserede sociale tilbud i Nordjylland

Model for forstærket samarbejde om de mest specialiserede sociale tilbud i Nordjylland 27. februar 2014 Mdel fr frstærket samarbejde m de mest specialiserede sciale tilbud i Nrdjylland Indhld 1. Baggrund... 2 2. Frmål... 2 3. Kriterier fr udvælgelse af de mest specialiserede tilbud... 3

Læs mere

INDLEDNING. Den overordnede vision er: Taekwondo den værdiudviklende sport fælles mål, fælles ansvar

INDLEDNING. Den overordnede vision er: Taekwondo den værdiudviklende sport fælles mål, fælles ansvar INDLEDNING I efteråret 2011 gik hvedbestyrelsen i gang med at arbejde på en visins- g missinsplan, der skulle udstikke retningen fr frbundet ver den kmmende årrække. Frmålet med visinsplanen er, at sørge

Læs mere

Bevillingsgiveres krav

Bevillingsgiveres krav Afdækning A Bevillingsgiveres krav Intrduktin Denne afdækning skal besvare spørgsmålet: Hvilke krav stiller bevillingsgivere (EU, frskningsråd mv.) pt. til research data management? Hvad er det, frskningsprjekterne

Læs mere

Krisekommunikation - Har din virksomhed en plan? Michael Buksti & Christian Bentsen Communiqué

Krisekommunikation - Har din virksomhed en plan? Michael Buksti & Christian Bentsen Communiqué Krisekmmunikatin - Har din virksmhed en plan? Michael Buksti & Christian Bentsen Cmmuniqué 25. februar 2015 Michael Buksti Adm. direktør, Cmmuniqué Baggrund Mere end 15 års erfaring sm kmmunikatinsrådgiver

Læs mere

Særlige danske konkurrenceparametre Bæredygtig ressourceudnyttelse

Særlige danske konkurrenceparametre Bæredygtig ressourceudnyttelse Særlige danske knkurrenceparametre Bæredygtig ressurceudnyttelse Bidrag til ny GUDP strategi - wrkshps afhldt 12. september 2014 GUDP afhldt t wrkshps fr virksmheder, rganisatiner g andre interessenter

Læs mere

Projektledelse i praksis

Projektledelse i praksis Projektledelse i praksis - Hvordan skaber man (grundlaget) for gode beslutninger? Martin Malis Business Consulting, NNIT mtmi@nnit.com 20. maj, 2010 Agenda Project Governance Portfolio Management Project

Læs mere

Projektbeskrivelse. Skive Kommune

Projektbeskrivelse. Skive Kommune Prjektbeskrivelse My New Hme - Party Skive Kmmune My New Hme - Party Krt beskrivelse Inspireret af Tupperwares markedsføringsmetde vil vi iværksætte hme parties med fkus på energirenvering af enfamiliehuse.

Læs mere

De 5 mål i Den aktive borger

De 5 mål i Den aktive borger R e v i d e r e t d e n 1 2. m a j 2 0 1 5 De 5 mål i Den aktive brger Knkretiseringen af Den aktive brger i fagmrådet Sundhed g Omsrg, er på nuværende tidspunkt centreret mkring 5 mål. Disse mål er langt

Læs mere

Notat om metode-udvikling

Notat om metode-udvikling Merete Watt Blsen/Strandhlmgaard/13. februar 2012 Ntat m metde-udvikling Uddannelsessektren er den mest centrale, nødvendige g mkstningsfulde sektr i det mderne, glbale samfund. Alle har ret g pligt til

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN 2015-2016

VIRKSOMHEDSPLAN 2015-2016 VIRKSOMHEDSPLAN 2015-2016 Krt Præsentatin g rganisering: Denne virksmhedsplan er udarbejdet sm et arbejdsredskab i Viften med baggrund i Skive Kmmunes Scialplan 2015-2018. Skive Kmmunes verrdnede værdigrundlag,

Læs mere

At der kan være mulige økonomiske besparelser. Større åbenhed i udviklingen af IT systemer. Mere konkurrence og mindre leverandørafhængighed.

At der kan være mulige økonomiske besparelser. Større åbenhed i udviklingen af IT systemer. Mere konkurrence og mindre leverandørafhængighed. BILAG : ORDFORKLARINGSREGISTER NemLgin Fællesffentlig funktinalitet sm gør det muligt, at brgeren kan nøjes med at lgge ind én gang, når han benytter de tilknyttede ffentlige servicetilbud på nettet. Dette

Læs mere

Bilag A. Oversigt over nuværende lederudviklingstiltag. Børn og Unge: Notat. Til: Kopi til: Den 8. januar 2009. Århus Kommune

Bilag A. Oversigt over nuværende lederudviklingstiltag. Børn og Unge: Notat. Til: Kopi til: Den 8. januar 2009. Århus Kommune Ntat Til: Til: Kpi til: PU Den 8. januar 2009 Århus Kmmune Brgmesterens Afdeling Bilag A Oversigt ver nuværende lederudviklingstiltag Brgmesterens Afdeling Rådhuset 8000 Århus C Børn g Unge: Grundlæggende

Læs mere

Referat af REG LAB bestyrelsesmøde den 14. maj 2008 hos KL

Referat af REG LAB bestyrelsesmøde den 14. maj 2008 hos KL Referat af REG LAB bestyrelsesmøde den 14. maj 2008 hs KL Deltagere: Hans Henrik Fischer, Marlene Haugaard, Hanne Schu, Trben Kjærsgaard, Niels Jhannesen, Finn Lauritzen, Gitte Bengtssn, Henrik Tft Jensen

Læs mere

Silkeborg Kommune på Facebook

Silkeborg Kommune på Facebook Silkebrg Kmmune på Facebk 06. december 2012 Julie Wraa Stine Hmann Hans Mgensen 1. Baggrund De sciale medier har ver en længere årrække vundet str udbredelse til private frmål, g gennem de senere år gså

Læs mere

Point of Care Konference 11.12.13

Point of Care Konference 11.12.13 Pint f Care Knference 11.12.13 Medic Innvatin Innvatin Netwrk fr the Danish MedTech Industry Researchers Business peple Health care emplyees Partners: Funded by: Activities Prjects Test facilities Cmpetence

Læs mere

Userguide. NN Markedsdata. for. Microsoft Dynamics CRM 2011. v. 1.0

Userguide. NN Markedsdata. for. Microsoft Dynamics CRM 2011. v. 1.0 Userguide NN Markedsdata for Microsoft Dynamics CRM 2011 v. 1.0 NN Markedsdata www. Introduction Navne & Numre Web Services for Microsoft Dynamics CRM hereafter termed NN-DynCRM enable integration to Microsoft

Læs mere

Brug af data fra de landsdækkende kliniske kvalitetsdatabaser i Region Hovedstaden

Brug af data fra de landsdækkende kliniske kvalitetsdatabaser i Region Hovedstaden Maj 2010 Regin Hvedstaden Kncern Plan g Udvikling Brug af data fra de landsdækkende kliniske kvalitetsdatabaser i Regin Hvedstaden Anbefalinger vedr. uddannelse g læring, mtivatin, it, dataregistrering

Læs mere

Inklusion af børn og unge med autisme En opgave der kræver viden og indsigt

Inklusion af børn og unge med autisme En opgave der kræver viden og indsigt Inklusin af børn g unge med autisme En pgave der kræver viden g indsigt I denne artikel vil jeg diskutere g perspektivere de erfaringer jeg har med inklusin. Mit ønske er, at du sm læser vil få nuanceret

Læs mere

Kom i dialog med virksomhederne om jobåbninger og skab flere pladser til voksenlærlinge, jobrotation, praktikanter og ansættelse med løntilskud

Kom i dialog med virksomhederne om jobåbninger og skab flere pladser til voksenlærlinge, jobrotation, praktikanter og ansættelse med løntilskud Km i dialg med virksmhederne m jbåbninger g skab flere pladser til vksenlærlinge, jbrtatin, praktikanter g ansættelse med løntilskud Ansøgning til det lkale Beskæftigelsesråd i Frederikssund, ktber 2012

Læs mere

Varetagelse af kørselsadministrationen for specialundervisningen og brugere i de tidligere Frederiksborg og Københavns amter

Varetagelse af kørselsadministrationen for specialundervisningen og brugere i de tidligere Frederiksborg og Københavns amter MOVIA Den Krdinerende Funktin fr Specialundervisning (kørselsadministratinen) Aftaleparadigme Varetagelse af kørselsadministratinen fr specialundervisningen g brugere i de tidligere Frederiksbrg g Københavns

Læs mere

Vedtægter for Sager der Samler

Vedtægter for Sager der Samler Vedtægter fr Sager der Samler 1 Navn Freningens navn er Sager der Samler g har hjemsted i Aarhus. 2 Frmål Freningen arbejder fr et samfund, hvr vi løser fælles udfrdringer i fællesskab. Freningens frmål

Læs mere

BILAG 8.1.B TIL VEDTÆGTER FOR EXHIBIT 8.1.B TO THE ARTICLES OF ASSOCIATION FOR

BILAG 8.1.B TIL VEDTÆGTER FOR EXHIBIT 8.1.B TO THE ARTICLES OF ASSOCIATION FOR BILAG 8.1.B TIL VEDTÆGTER FOR ZEALAND PHARMA A/S EXHIBIT 8.1.B TO THE ARTICLES OF ASSOCIATION FOR ZEALAND PHARMA A/S INDHOLDSFORTEGNELSE/TABLE OF CONTENTS 1 FORMÅL... 3 1 PURPOSE... 3 2 TILDELING AF WARRANTS...

Læs mere

Til alle lærere i Frederiksberg Kommune

Til alle lærere i Frederiksberg Kommune Til alle lærere i Frederiksberg Kmmune Frederiksberg, den 16. december 2013 Kære alle, Dette brev udsendes til alle lærere ansat i Frederiksberg Kmmune. Brevet beskriver de rammer, sm vil være udgangspunktet

Læs mere

Kommunikationspolitik. Rungsted Skole

Kommunikationspolitik. Rungsted Skole Kmmunikatinsplitik Rungsted Skle 1 Frmål g visin Kmmunikatinsplitikken fr Rungsted Skle fastsætter en frmaliseret ramme, der sikrer fundamentet fr et gensidigt respektfuldt samarbejde både internt mellem

Læs mere

Vækstforum for Region Midtjylland

Vækstforum for Region Midtjylland Vækstfrum fr Regin Midtjylland Ansøgningsskema til: Kapitalfrmidling 1. Oplysninger m ansøger Navn, Adresse, Kntaktpersn Væksthus Midtjylland Direktør Erik Krarup Åbgade 15 8200 Århus N Tlf. 7022 0076

Læs mere

R A P P O R T. Virksomhedsgrundlag

R A P P O R T. Virksomhedsgrundlag R A P P O R T Virksmhedsgrundlag Kncern HR Intern Udvikling g Persnale Juni 2015 Udarbejdet i frlængelse af HR-strategi 2015 V i r k s m h e d s g r u n d l a g S i d e 2 I N D H O L D S F O R T E G N

Læs mere

AMU udbudspolitik for SOSU Nykøbing Falster 2014

AMU udbudspolitik for SOSU Nykøbing Falster 2014 AMU udbudsplitik fr SOSU Nykøbing Falster 2014 Indhld AMU udbudsplitik fr SOSU Nykøbing Falster 2014... 1 1. Udbudsgdkendelser til AMU... 2 2. Gegrafisk mråde... 2 3. Plitik fr afdækning af de reginale

Læs mere

Kikhøj. Rapport over uanmeldt tilsyn 2011. Socialcentret

Kikhøj. Rapport over uanmeldt tilsyn 2011. Socialcentret Kikhøj Rapprt ver uanmeldt tilsyn 2011 Scialcentret 1 Indhld Beskrivelse af enheden: Lvgrundlag, rammer g vurdering... 2 Navn g Adresse...2 Ledelse...3 Målgruppe...3 Dat fr tilsynet...3 Anvendte tilsynsmetder...3

Læs mere

Enhed for Evaluering og Brugerinddragelse November 2014. Afsluttende evaluering af samordningskonsulenter i Region Hovedstadens Psykiatri

Enhed for Evaluering og Brugerinddragelse November 2014. Afsluttende evaluering af samordningskonsulenter i Region Hovedstadens Psykiatri Enhed fr Evaluering g Brugerinddragelse Nvember 2014 Afsluttende evaluering af samrdningsknsulenter i Regin Hvedstadens Psykiatri Afsluttende evaluering af samrdningsknsulenter i Regin Hvedstadens Psykiatri

Læs mere

Modul 8 Få det ekstra forspring. Modul 8. Få det ekstra forspring. Side 1. Lederkursus Modul 8 2008 Menu of Life

Modul 8 Få det ekstra forspring. Modul 8. Få det ekstra forspring. Side 1. Lederkursus Modul 8 2008 Menu of Life Mdul 8 Få det ekstra frspring Mdul 8 Få det ekstra frspring Side 1 Lederkursus Mdul 8 2008 Menu f Life Mdul 8 Få det ekstra frspring Mdul 8: Få det ekstra frspring I de tidligere mduler har du lært det

Læs mere

BAS KETLIGAEN. Status opdatering fra BL og opstart ny sæson

BAS KETLIGAEN. Status opdatering fra BL og opstart ny sæson BAS KETLIGAEN Dags rde n & Referat BL Lennart Jensen HIC, Andreas Larsen, Næstved, Luise Bach hørshlm, David Breuer SISU, Rasmus Winkel BL, Michael Nedergaard Randers, Per Mikkelsen DBBF, Michael Blch

Læs mere

Praktisk anvendelse af big data i detailhandlen

Praktisk anvendelse af big data i detailhandlen OPSUMMERING Praktisk anvendelse af big data i detailhandlen INDLÆG: Baggrund g frmål v/ Jan Overgaard, centerleder, IBIZ-Center Aktuelle udfrdringer i detailhandlen v/ Janus Sandsgaard & Luise Riisgaard,

Læs mere

Handlingsprogram 2014-17. Boligkontoret Danmark

Handlingsprogram 2014-17. Boligkontoret Danmark Handlingsprgram 2014-17 Lej dig til muligheder - vejen til det gde bligliv 2020 Bligkntret Danmark I frbindelse med Bligkntrets strategi Lej dig til muligheder vejen til det gde bligliv 2020, er der udarbejdet

Læs mere

Facilities and Building Services (FBS) Registreringstjekliste

Facilities and Building Services (FBS) Registreringstjekliste Facilities and Building Services (FBS) Registreringstjekliste Januar 2014 Oplysninger, du skal levere, mfatter: Virksmhedsplysninger Virksmhedens navn Tidligere virksmhedsnavn (hvis relevant) Handelsadresse

Læs mere

Inspiration til etablering af læringsmiljøer for medarbejdere

Inspiration til etablering af læringsmiljøer for medarbejdere Inspiratin til etablering af læringsmiljøer fr medarbejdere Varde Kmmune 2013 Dk. nr. 181170-13 Dette dkument har til frmål at give inspiratin g sætte pejlemærker fr det lkale arbejde i Varde Kmmunes skler,

Læs mere

Organisering af bygningsdriften på 8000C

Organisering af bygningsdriften på 8000C Når Viden skaber resultater--- Aarhus Universitet Organisering af bygningsdriften på 8000C Delrapprt Delrapprt Aarhus Universitet Organisering af bygningsdriften på 8000C Delrapprt Rambøll Management AS

Læs mere

Verdensborger. Hjem. Målgruppe: Spirer og grønsmutter. Varighed: 3 trin + et engagement

Verdensborger. Hjem. Målgruppe: Spirer og grønsmutter. Varighed: 3 trin + et engagement Verdensbrger Hjem Målgruppe: Spirer g grønsmutter Årstid: Hele året. Evt. i frbindelse med Spejderhjælpsugen Varighed: 3 trin + et engagement Hjem - niveau 1 g 2 - trin fr trin Danske pigespejdere skal

Læs mere

Midtfynsværkstederne. Aftale 2008

Midtfynsværkstederne. Aftale 2008 Midtfynsværkstederne Aftale 2008 Indhldsfrtegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 1.0 INDLEDNING... 2 2.0 DEN POLITISKE RAMME... 3 3.0 DEN FAGLIGE RAMME... 5 4.0 INSTITUTIONSRAMMEN... 5 5.0 DEN ADMINISTRATIVE

Læs mere

En seniorpolitik skal anskues som en del af en helhed (livet, personalepolitikken):

En seniorpolitik skal anskues som en del af en helhed (livet, personalepolitikken): Senirplitik Indledning I Helsingør Kmmune har vi fkus på medarbejdernes frskellige behv i frskellige livsfaser g livssituatiner. Ifølge Kmmunens verrdnede persnaleplitik g lvgivningen er det legitimt fr

Læs mere

DR s Musikplan levende musik

DR s Musikplan levende musik DR s Musikplan levende musik 21. december 2014 I DR s nye bestyrelsesgdkendte musikplan har DR pririteret væsentlige mråder af den levende musik fr samlet set at bidrage til vitaliteten i den levende musik

Læs mere

Annoncering omfattende rådgiverressourcer til udarbejdelse af spildevandsstrategi i Forsyning Ballerup. Beskrivelse af opgaven

Annoncering omfattende rådgiverressourcer til udarbejdelse af spildevandsstrategi i Forsyning Ballerup. Beskrivelse af opgaven Annncering mfattende rådgiverressurcer til udarbejdelse af spildevandsstrategi i Frsyning Ballerup Frsyning Ballerup d. 9. juni 2015 Frsyning Ballerup ønsker på vegne af Afløb Ballerup A/S tilbud på rådgiverressurcer

Læs mere

INFORMATIONSSKRIVELSE VEDR. ANSØG- NING AF TREPARTSMIDLER TIL KOMPETEN- CEUDVIKLING 2010

INFORMATIONSSKRIVELSE VEDR. ANSØG- NING AF TREPARTSMIDLER TIL KOMPETEN- CEUDVIKLING 2010 Reginshuset Vibrg HR Til ledere, medarbejdere g tillidsrepræsentanter på Psykiatri g Scialmrådet Skttenbrg 26 DK-8800 Vibrg Tel. +45 8728 5000 HR-vibrg@rm.dk www.reginmidtjylland.dk INFORMATIONSSKRIVELSE

Læs mere

CURRICULUM VITAE. Kirke Værløse, den 18. april 2011. Jens Holst-Andersen Vestre Allé 4, Kirke Værløse, 3500 Værløse Mobil: +45 2944 4428.

CURRICULUM VITAE. Kirke Værløse, den 18. april 2011. Jens Holst-Andersen Vestre Allé 4, Kirke Værløse, 3500 Værløse Mobil: +45 2944 4428. CURRICULUM VITAE Navn: Jens Hlst-Andersen Adresse: Vestre Allé 4, Kirke Værløse, 3500 Værløse Mbil: +45 2944 4428 E-mail: jjha@mail.dk Hjemmeside: www.nvmentr.dk Prfil Gennem de seneste tre år har jeg

Læs mere

I kraft af mine roller som personaleansvarlig har motivation af medarbejdere været nøglen til succes foruden de rent forretningsmæssige ambitioner.

I kraft af mine roller som personaleansvarlig har motivation af medarbejdere været nøglen til succes foruden de rent forretningsmæssige ambitioner. JENS HOLST-ANDERSEN VESTRE ALLE 4 KIRKE VÆRLØSE 3500 VÆRLØSE +45 2944 4428 JJHA@MAIL.DK CURRICULUM VITAE Prfessinel prfil Jeg er uddannet frstkandidat, hvilket er en lederuddannelse med på fkus på langsigtet

Læs mere

Portalprojekt Arbejdsgruppe Fredericia d. 13-08-2014. Portalprojekt

Portalprojekt Arbejdsgruppe Fredericia d. 13-08-2014. Portalprojekt Prtalprjekt 1 Indhld 1. Indledning... 3 2. Status qu beskrivelse - psummering... 5 Indhld... 5 Kendte udfrdringer... 5 3. Behvsafdækning - psummering... 7 4. Erfaringsindsamling... 8 5. Indhldsmæssigt

Læs mere

Handlingsplan for e- læring på SDU

Handlingsplan for e- læring på SDU Handlingsplan fr e- læring på SDU 2010-2012 E-læringsenheden Niels Bhrs Allé 1 5230 Odense M Sidst pdateret d. 15. september 2010 1 Visin 1 SDU er det førende danske universitet, når det gælder identifikatin

Læs mere

Udbuds- og udliciteringspolitik 2012 for EUC Nordvest

Udbuds- og udliciteringspolitik 2012 for EUC Nordvest Udbuds- g udliciteringsplitik 2012 fr EUC Nrdvest EUC Nrdvest ønsker gennem udbuds- g udliciteringsplitikken fr 2012 at afspejle, hvilke plitikker g beslutninger der ligger til grund fr sklens udbud af

Læs mere