Program for Regentparrets besøg i Vesthimmerlands Kommune den 5. september 2014

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Program for Regentparrets besøg i Vesthimmerlands Kommune den 5. september 2014"

Transkript

1 Program for Regentparrets besøg i Vesthimmerlands Kommune den 5. september 2014

2

3 Program for Regentparrets besøg i Vesthimmerlands Kommune den 5. september Officiel modtagelse på Rådhuset i Aars H.M. Dronningen Den Jyske Rosenpark, Aalestrup Vestermarksskolen, Aars H.K.H. Prinsgemalen TRECO A/S, Aalestrup Danpo A/S, Aars Fælles program for H.M.D. og H.K.H Frokost på Himmerland Golf og Spa Resort H.M. Dronningen Outline A/S, Farsø H.K.H. Prinsgemalen Johannes V. Jensen Museet, Farsø Fælles Limfjordsmuseet i Løgstør Kanalbetjenthusene i Lendrup Eftermiddagskaffe i Lendrup Forventet afgang fra Vesthimmerland Kongeskibet Dannebrog afsejler fra Aalborg Havn. Musik ved Arosia Koret samt fakkeloptog. Vesthimmerland fester Kimbrertorvet, Aars: Søværnets Tamburkorps Rådhuscenteret Farsø: Søværnets Tamburkorps Johannes V. Jensen Museet, Farsø: Musikalsk underholdning af Kulturskolen Limfjordsmusset, Løgstør: Musikalsk underholdning af Kulturskolen, Kimbrergarden og Løgstørgarden På kanalen i Løgstør: Miniviolinister Afskedsfanfare ved Kanalbetjenthusene. Fakta Vesthimmerlands Kommune opstod ved sammenlægning af forhenværende Aalestrup, Farsø, Løgstør, og Aars Kommune efter Kommunalreformen i I Vesthimmerlands Kommune er der både skov, strand, sommerhusområder, landsbyidyl og bykultur. Kommunens areal er ha og besidder i alt beboere.

4 Præsentation af Vesthimmerlands Kommune I Vesthimmerlands Kommune er der skovområder og heder, smukke søer, åer og vandløb, som sikrer de naturlystne en trivsel uden lige. Samt mere byliv til dem, som dette begærer. Jeg er, som Borgmester og stor cykelentusiast glad for, at kunne fremhæve vores mange afmærkede cykelruter. Her kan nævnes Himmerlandsstien, hvor man kommer igennem det meste af kommunen. Himmerlandsstien strækker sig fra Løgstør til syd for Aalestrup. Den går igennem et storslået og meget varieret landskab, ligesom stien går gennem tidligere små stationsbyer. I stiens umiddelbare opland findes attraktioner som: Vilsted Sø, De Himmerlandske Heder, Rønhøj Plantage, Sjørup Sø, Ådalene ved Lerkenfeld Å og Simested Å. Derudover har hver enkelt by hver sin skønne særhed, som tilsammen gør vores kommune til noget helt specielt. Vi har byer langs Limfjorden, som har formået at udnytte naturen og mulighederne heraf utrolig godt. Samt en række handelsbyer, som kan tilbyde alt hvad hjertet begærer. Derudover, ej at forglemme trygheden og sammenholdet borgerne imellem, især i de små byer i vores lokalsamfund. Knud Kristensen Borgmester

5 TRECO A/S TRECO A/S er en produktions- og serviceorienteret virksomhed, med speciale i metalkonstruktioner og bearbejdning heraf. De er eksperter i at udvikle og fremstille kunde specifikt inventar til brug i enhver henseende. TRECO er i høj grad kendt for at udvikle og producere produkter med høj forædling. Preben Pedersen, Per Therkelsen og Allan Prang etablerede TRECO A/S i år 1992 efter at have arbejdet sammen i en anden metalvirksomhed. De tre partnere har valgt, at satse globalt ved at samarbejde med Vietnam og Canada. Kombinationen mellem de danske og en mere global satsning har sikret fremgang i virksomheden. Ved at producere ordre der, hvor det er mest oplagt, mens de i Danmark kan fokusere på de områder som de er bedst til og kan producere bedst her, har de kunnet sikre sig konkurrencedygtighed. TRECO A/S arbejder indenfor 3 specialområder: TRECO Turn Key Fra idé til færdig produkt. Produktudvikling i samarbejde med kunden, designere og idéfolk. TRECO Sub-Contracting Underleverancer. TRECO er underleverandør af rør og tyndpladedele bl.a. ved laserskæring, stansning, boltsvejsning, svejsning, overfladebehandling m.m. TRECO Postal Tekniske og ergonomisk korrekte løsninger til postvæsener rund om i verden.

6 Danpo A/S Danpo A/S er en virksomhed i Scandi Standard. Scandi Standard er Nordens største kyllingeproducent med førende positioner i Sverige, Danmark og Norge. Virksomheden producerer, sælger og markedsfører kølede, frosne og forædlede kyllinger via de stærke varemærker Kronfågel, Danpo, Den Stolte Hane, Vestfold Fugl, Ivars og Chicky World. Slagteriet i Aars slagter omkring 50 millioner kyllinger per år og har ca. 450 medarbejdere, som har erfaring indenfor såvel gode håndværksmæssige slagtertraditioner som den nyeste teknologi. Dette er nødvendigt, idet slagteriet er blandt de mest avancerede produktionsvirksomheder i verden. Danpo A/S benytter den internationalt anerkendte og meget omfattende BRC-standard for at udvikle deres virksomhed og imødekomme kundekrav. BRC-standarden stiller krav på følgende områder: HACCP system Kvalitetsledelsessystem Krav til fabrik Produktkontrol Proceskontrol Personale Vesthimmerlands Kommune er derfor utrolig glade for, at denne store virksomhed har beliggenhed i Aars by og er i denne sammenhæng stolte over, at kunne vise den frem for Regentparret.

7 Den Jydske Rosenpark Den Jydske Rosenpark er en oplevelse af farver og dufte beliggende i naturskønne omgivelser i Himmerland. Den blev åbnet i 1967 og ideen bag parken var, at plante roser på skråningen ned til Simested å, og at gøre stedet til en stor attraktion i Danmark og i udlandet. Det lykkedes, og Rosenparken har også i dag mange gæster fra ind og udland. Rundt i parken finder man: Åbne spisehuse, hvorfra man kan nyde roserne og sin medbragte mad. Grillpladser Påfugle og andre eksotiske fugle i volierer Naturbase med shelters, hvor man kan overnatte i sin medbragte sovepose. Et af de ovennævnte spisehuse, er pavillonen. Den nuværende pavillon er bygget i Den bruges hele året til private fester og foreningsarrangementer mm. Den kan rumme ca. 100 gæster. Roserne er hovedattraktionen, og der er et stort udvalg. Der er engelske roser, historiske roser, renaissanceroser, slotsroser, storblomstrede roser og klatreroser, blot for at nævne nogle. Der er ca. 225 forskellige sorter. Så vi håber, at de viser sig fra deres flotteste side, når Regentparret kommer. Rosenparken er omkranset af store gamle træer. De fleste af dem er bøg, men der er også eg, lind og elm, og inde i haveanlægget findes rester af de oprindeligt plantede stedsegrønne træer og buske f.eks tzuga, hønsebenstræ, cypres, thuja og enebær. I den lavtliggende del af parken findes der en del gamle rhododendron. Fra pavillonens lyse, venlige lokaler er der udsigt til parken. På den store sydvendte terrasse kan man om sommeren nyde roserne, mens man drikker en kop kaffe eller spiser en let frokost.

8

9 Vestermarkskolen Vestermarksskolen blev grundlagt i Vestermarksskolen blev grundlagt som en af flere skoler rundt om i Danmark kaldet: De grønne skoler. Arkitekten bag skolerne, Erik Ejlers udtrykte sig bl.a. således om skolerne: Målsætningen med dette arbejde er, at opnå harmoni med det område, det kvarter, hvori skolen skal placeres. Bebyggelsesformen gør, at disse skoler kommer til at ligge i haver - i ordets bedste betydning. Dette gør at skolens omgivelser fremstår meget hyggelig, med alle dens små haver, hvilket også giver mlighederne for en masse udendørs aktiviteter. Siden 1966 er der sket meget med bygningerne og områderne omkring bygningerne, så de i dag fremstår meget funktionelle og ny renoverede overalt. Vestermarksskolen har en undervisningsdel og en fritidsdel. - Sammen udgør det en helhedsorienteret folkeskole. Vestermarksskolen er en skole for elever med generelle læringsvanskeligheder, hvor elevgruppen spænder vidt fra bogligt og socialt svage elever til multihandicappede. Undervisningen i folkeskolens fag tilrettelægges under hensyntagen til den enkelte elevs evner og der arbejdes målrettet på at begrænse effekten af fysiske og psykiske handicaps. Skolefritidsordningen er en integreret del af skolen, men har i høj grad sit eget liv og særpræg. Der bliver her ofte lavet udflugter og diverse aktiviteter ud af huset. SFOen har til opgave, i samarbejde med forældrene, at skabe et miljø for børnene, der støtter dem i deres udvikling i og udenfor skolen.

10 Himmerlands Golf & Spa Resort Himmerlands Golf og Spa Resort er Danmarks førende resort i et internationalt format. Det ligger midt i et naturskønt og alsidigt område, som indbyder til mange spændende oplevelser. fitnesscenter, badeland med vandrutsjebane og svømmefaciliteter, bowling og meget mere, kan de give hver enkelt gæst, der besøger dem, en unik oplevelse. Himmerland Golf & Spa Resort har sammensat nogle af de mange muligheder i forskellige pakkeløsninger for de overnattende, for at gøre det mere overskueligt for gæsterne, nu hvor der er så mange forskellige aktiviteter. European Tour turneringen Made in Denmark Lige siden 1979 har der ligget golfbaner på området omkring det daværende Himmerland Golf & Country Club, og siden har de været kendt for deres golfanlæg, men området og mulighederne i for Himmerlands Golf & Country Club kommer virkelig til udtryk, da Lars Larsen overtager Birdie Thingaards aktieandel i år Herefter bliver mange nye projekter sat i gang, blandt andet har de udvidet deres tilbud med hotel, spa, badeland, bowlingbane og meget mere. Efter alle disse nye tiltag fandt de det derfor mere passende, at skifte navn til Himmerland Golf & Spa Resort. I uge 33 havde Himmerlands Golf og Spa Resort den ære, at være vært ved European Tour turneringen Made in Denmark. At skulle huse en PGA European Tour turnering er det største vi i Danmark kan opnå indenfor golfens verden. Med et fundament til at kunne håndtere op imod besøgende kræver det en stor akkuratesse og kvalitet, både på banen, men i høj grad også hvad angår hele hospitality området. Men Himmerlands Golf og Spa Resort klarede det med bravur. Disse tiltag har givet resortet muligheden for, at byde på en række endeløse muligheder for selvforkælelse og underholdning. Med golffaciliteter i verdensklasse, et stort spa- og wellnesscenter, 3 restauranter,

11 Outline A/S Det er vigtigt for Outline A/S, at der passes godt på de skove, hvor træet til vinduerne bliver fældet. Derfor har de valgt at alt det træ de bruger til deres produkter, stammer fra bæredygtige FSC-certificerede skovbrug i Norden, som leverer noget af det bedste fyrretræ i verden. FSC er en garanti for, at der ikke bliver fældet flere træer, end skoven kan nå at gendanne, at dyr og planteliv bliver beskyttet og at arbejderne i skovene er sikret uddannelse, sikkerhedsudstyr og en ordentlig løn. De er kendt for, og stolte af, at i tre årtier udelukkende har leveret skræddersyede døre og vinduer. Dette vil sige at vinduerne eller dørene har mulighed for at være firkantede, runde, meterhøje eller med skæve vinkler. Dette gør at de har mulighed for at lave bæredygtige vinduer og døre til tiden til alle typer boliger, hvorimod andre firmaer inden for samme branche, holder sig til diverse standart mål. I og med, at Outline er et af de få firmaer der tilbyder denne mulighed er de nu en af de førende producenter af træbaserede vinduer og døre, som alle bliver designet og fremstillet i Danmark. Nyt tiltag Et af de nyeste tiltag de har gjort i Outline, er at installere et elektronisk rådgivningsværktøj kaldet: Energikompasset, på internettet. Dette gør, at kunderne ved at klikke på nogle muligheder på deres hjemmeside, har mulighed for at få tilrettelagt en skræddersyet løsning til den enkelte kundes hus. Det er et enkelt værktøj til komplekse produkter, og forklaringerne er holdt i et forståeligt sprog, så brugeren altid føler sig velinformeret. De har tidligere specialudviklet rådgivningsværktøjer som f.eks. en Dør-app og et Designgalleri, hvilket giver et godt indtryk af, hvor vigtigt det er for virksomheden at hele tiden forny sig.

12 Johannes V. Jensen Museet Den ældre del af museet er Johannes V. Jensens fødehjem. Huset var kommunalt ejet, og blev i en årrække blandt andet anvendt som turistkontor. Huset var i en meget dårlig stand og truet af nedrivning, da det blev overtaget af Lions Club i Farsø. Clubben havde længe ønsket at oprette et museum for byens nobelpristager, og dette ønske kunne nu realiseres. Ved medlemmernes store arbejdsindsats og indsamlede midler, lykkedes det at få huset renoveret, og d. 7. september 1991 blev museet indviet i overværelse af blandt andre ti af Johannes V. Jensens efterkommere. Johannes V. Jensens arbejdsværelse blev i sin tid af familien overdraget til Nationalmuseet, hvor det i en årrække var udstillet, men har i de senere år ligget på depot. Det var en nærliggende tanke, at få arbejdsværelset opstillet i hans fødehjem. Nationalmuseet var positiv over- for denne mulighed for at få uddeponeret/udlånt arbejdsværelset til museet. Johannes V. Jensens biografi: Født den 20. januar 1873 i Farsø. I år 1896 får han sin forfatterdebut med romanen Danskere. Herefter skriver han et utal af bøger helt frem til kort før hans død. I året for Adam Oehlenschlagers digterkroning i Lund - udnævntes Johannes V. Jensen samme sted til æresdoktor. I 1944 tildeltes han Nobelprisen. Johannes V. Jensen dør den 25. november En tilbygning til det gamle museum var påkrævet, hvis ovenstående planer skulle realiseres. Arkitekt Palle Breinholm har skabt en spændende bygning, hvor det centrale er et rum til opstilling af arbejdsværelset, men desuden rummer lokaliteter til en udstilling af forfatterens liv og virke, mødelokale og lokale til museets store bogsamling.

13 Limfjordsmuseet Limfjordsmuseet beskæftiger sig med Limfjordens maritime kulturhistorie. Fiskeri og søfart er helt centrale emner, men også færgefart, bådebygning og krejlervæsen arbejder museet med. Dertil kommer hele den rekreative udnyttelse af fjorden som f.eks. lystsejlads og strandjagt. Museets udstillinger, arkiv og administration har til huse i den gamle Kanalfogedbolig ved Frederik VII s Kanal. Men museet omfatter også et Historisk Bådebyggeri med åbent værksted, her bliver der restaureret fartøjer fra Limfjorden, ligesom museet vedligeholder en stadig større samling af fjordfartøjer. I forbindelse med dette holder de udstillinger af historiske fartøjer i kanalen, samt den gamle drejebro fra 1861 over kanalen. Limfjordsmuseet gør meget for, at der også skal være noget som børn kan forholde sig til, i håb om at vække deres interesse for naturen og tidens historie. Derfor har store og små børn, hele sommeren igennem, kunnet komme med Limfjordsmuseets biologer en tur ud i fjorden for at fange dagens fangst. Vel tilbage i land forvandles fangsten til lækre retter hele familien kan nyde. Dette har været en stor succes for både lokale og udefrakommende børnefamilier. For de historie interesserede, har Limfjordsmuseet i hele juli og august også arrangeret guidede sejlture på Frederik den VII s Kanal. Alt dette giver forhåbentlig et helhedsindtryk af, hvor meget museet gør, for at lokke folk til i alle aldre, og for at folk både kan få en visuel, men også fysisk oplevelse, når de suger viden til sig om Limfjorden.

14 Kanalbetjenthusene i Lendrup I mange år havde skibsfarten i Limfjorden store problemer med det meget lavvandede område Løgstør Grunde nordøst for byen Løgstør. Derfor vedtog Rigsdagen i 1856, at der skulle udgraves en kanal ved Løgstør, som skibene kunne sejle lettere igennem. Frederik den Syvendes Kanal blev gravet ved Løgstør, og indviet i Kanalen var 4,4 kilometer lang, meter bred og 3,1 meter dyb. Det kan virke ufornuftigt at grave kanalen inde i landet i stedet for på havbunden. Men i 1850 erne var det lettere at grave en kanal inde i kystlinjen, end ude i vandet. Kanalen blev frem til lukningen i 1913 drevet af Vandbygningsvæsenet, som tog sig af statens havneanlæg. Kanalen blev overflødig, fordi der blev gravet en ny sejlrende ude i vandet over Løgstør Grunde. Kanalanlægget, Frederik VII s Kanal, præger i høj grad Løgstør by, og Løgstørianerne viser stolt kanalen frem ved diverse guidede bådturer. Herfra har man blandt andet også mulighed for at se kanalbetjenthusene. Nordøst for Lendrup Huse er to kanalbetjentboliger opført på yderdæmningen. Det udpegede kulturmiljø omfatter den ældste del af Løgstør by, hvilket giver et lille indblik i, hvordan tingene var, og så ud, for mange år siden.

15 Kontaktoplysninger for Vesthimmerlands Kommune Borgmester Knud Kristensen Tlf.: / Mobil: Mail: 1.Viceborgmester Per Bach Laursen Tlf.: / Mobil: Mail: Koordinator Solvejg Nielsen Tlf.: / Mobil: Mail: Kommunikationsmedarbejder/Journalist Simon Johansen Mobil: Mail:

16 Vesthimmerlands Kommune Himmerlandsgade Aars Telefon

Botilbuddet Lounsgaarden

Botilbuddet Lounsgaarden Virksomhedsplan Botilbuddet Lounsgaarden Velkommen til Lounsgaarden Lounsgaarden er et privat, midlertidig botilbud efter servicelovens 107 uden tidsbegrænsning. Dette betyder, at de unge kan bo her så

Læs mere

ISSN: 1903-7937. Udvikling for udviklingshæmmede. Nr. 8. dec. 2012. 61. årgang. bladet. 60 år. i medgang og modgang

ISSN: 1903-7937. Udvikling for udviklingshæmmede. Nr. 8. dec. 2012. 61. årgang. bladet. 60 år. i medgang og modgang ISSN: 1903-7937 Udvikling for udviklingshæmmede. Nr. 8. dec. 2012 61. årgang bladet 60 år i medgang og modgang 2012 er ved at være gået, og det har været et travlt og begivenhedsrigt år Vores projekt,

Læs mere

Landdistriktskonferencen 2006 LEMVIG. - Bosætning og erhverv - et samspil mellem to strategier

Landdistriktskonferencen 2006 LEMVIG. - Bosætning og erhverv - et samspil mellem to strategier Landdistriktskonferencen 2006 LEMVIG - Bosætning og erhverv - et samspil mellem to strategier April 2006 1 Indenrigs- og Sundhedsministeriets Landdistriktskonference 2006 Dette hæfte er skrevet og redigeret

Læs mere

det slut. Forud var gået mange år, hvor glasværksarbejderne, ofte i tre-holds skift, arbejdede på Glasværket i Korsør.

det slut. Forud var gået mange år, hvor glasværksarbejderne, ofte i tre-holds skift, arbejdede på Glasværket i Korsør. fra råt til flot Det gamle glasværk Korsør Glasværk var en meget vigtig arbejdsplads i byen og kommunen med en bred produktvifte og markedsførende i Danmark og Sverige. Op til 800 personer havde deres

Læs mere

Velkommen til Sjællands Vestkyst

Velkommen til Sjællands Vestkyst Velkommen til Sjællands Vestkyst Som borgmester i Slagelse Kommune er jeg meget glad for, at Vestsjælland har fået mulighed for at byde på afholdelsen af dit kommende arrangement i samarbejde med Kalundborg

Læs mere

Plan- og bæredygtighedsstrategi

Plan- og bæredygtighedsstrategi Plan- og bæredygtighedsstrategi 2007 Indhold 4 På vej mod en fælles plan! 8 Børn og unge 14 Fremtidens landkort 20 Livskvalitet 26 Erhverv og turisme 32 Agenda 21 - Bæredygtig udvikling Titel: Plan- og

Læs mere

Vores Bornholm. 6 7 Lene Grønning Ambassadør med fuld overbevisning. 9 Kim Caspersen Bornholm skal have del i øget rejselyst

Vores Bornholm. 6 7 Lene Grønning Ambassadør med fuld overbevisning. 9 Kim Caspersen Bornholm skal have del i øget rejselyst Vores Bornholm 6 7 Lene Grønning Ambassadør med fuld overbevisning 9 Kim Caspersen Bornholm skal have del i øget rejselyst 13 Andreas Jørgensen Først genoptræning - så gennembrud 12 Mærk naturen og kunsten

Læs mere

Hasmark Strand Camping

Hasmark Strand Camping Hasmark Strand Camping Indledning... 4 Problemformulering og afgrænsning... 4 Metode... Idé og overordnet koncept... 5 5 Markedsanalyse Historien bag Hasmark strand Camping... De 7 p er... Positioneringskort...

Læs mere

Kommune kend din kulturarv! KULTURARVSSTYRELSEN OG REALDANIA

Kommune kend din kulturarv! KULTURARVSSTYRELSEN OG REALDANIA Kommune kend din kulturarv! KULTURARVSSTYRELSEN OG REALDANIA Indhold Side 2-3 Forord af af Kulturarvsstyrelsen Side 4-5 Forord af Realdania Side 6-13 Fælles anbefalinger Side 14-23 Halsnæs Kommune Side

Læs mere

FREDENSBORG STORE KRO ANNO 1723

FREDENSBORG STORE KRO ANNO 1723 FREDENSBORG STORE KRO ANNO 1723 EN GLORVÆRDIG FORTID HAR DEN EN FREMTID? Vi er allerede godt på vej... INTRODUKTION Fredensborg Store Kro har en lang og spændende historie bag sig lige siden dets opførelse

Læs mere

Hvad vil provinsbyerne? byroller og bymidter i forandring. Nakskov. Indbyggere 2006 14.240 2011 13.560. Faaborg. Indbyggere 2006 7.234 2011 7.

Hvad vil provinsbyerne? byroller og bymidter i forandring. Nakskov. Indbyggere 2006 14.240 2011 13.560. Faaborg. Indbyggere 2006 7.234 2011 7. Nakskov Indbyggere 2006 14.240 2011 13.560 Faaborg Indbyggere 2006 7.234 2011 7.178 Slagelse Indbyggere 2006 31.778 2011 31.979 Hvad vil provinsbyerne? byroller og bymidter i forandring Statusrapport marts

Læs mere

Husrum. TEMA: Husrum har i dette nummer valgt at fokusere på det sociale ansvar vi har overfor hinanden som naboer i en storby.

Husrum. TEMA: Husrum har i dette nummer valgt at fokusere på det sociale ansvar vi har overfor hinanden som naboer i en storby. Nr. 4 Oktober 2008 Husrum TEMA: Husrum har i dette nummer valgt at fokusere på det sociale ansvar vi har overfor hinanden som naboer i en storby. 4 Ekstra m 2 i det fri Efter renoveringerne byder gårdene

Læs mere

Vi vil mulighederne vil du? VERDENS STØRSTE ZOO

Vi vil mulighederne vil du? VERDENS STØRSTE ZOO Vi vil mulighederne vil du? Unik natur Se naturkalenderen med mere end 70 arrangementer. SIDE 7 Lyst til læring Grønhøjskolen underviser alle elever i alle fag udendørs. Resultatet er en bedre skole, gladere

Læs mere

LISELEJE BYDER VELKOMMEN. Potentialeplan for Liseleje AB SO LUTLA NDS KAB. nyt billede. Den danske riviera

LISELEJE BYDER VELKOMMEN. Potentialeplan for Liseleje AB SO LUTLA NDS KAB. nyt billede. Den danske riviera LISELEJE BYDER VELKOMMEN Potentialeplan for Liseleje AB SO LUTLA NDS KAB nyt billede Den danske riviera LISEleje LISEleje LISELEJE BYDER VELKOMMEN Udarbejdet for VisitNordsjælland, 2013-2014. Redaktion:

Læs mere

Det blå kraftcenter. Frederikshavn Skagen 2012. Efterspurgte unge De maritime uddannelser i Nordjylland uddanner de unge til sikre og velbetalte job

Det blå kraftcenter. Frederikshavn Skagen 2012. Efterspurgte unge De maritime uddannelser i Nordjylland uddanner de unge til sikre og velbetalte job Tillægget er udgivet af Frederikshavn Kommune, Marcod og Erhvervshus Nord Det blå kraftcenter Frederikshavn Skagen 2012 4&6 markante 10 Stærk maritim 18&19 havneudvidelser klynge Frederikshavn og Skagen

Læs mere

Lektier Leg Læring. Lektiecaféer i mange miljøer

Lektier Leg Læring. Lektiecaféer i mange miljøer Lektier Leg Læring Lektiecaféer i mange miljøer 2 3 Lektier Leg Læring Lektiecaféer i mange miljøer, 2011 Udgivet af Kommunernes Skolebiblioteksforening for Brug for alle unge, Ministeriet for Flygtninge,

Læs mere

MELLEMRUM SOM BYRUM EN LILLE BOG OM FORNYELSE AF BYRUM OMKRING BOLIGOMRÅDER, INDKØBSCENTRE OG STATIONER

MELLEMRUM SOM BYRUM EN LILLE BOG OM FORNYELSE AF BYRUM OMKRING BOLIGOMRÅDER, INDKØBSCENTRE OG STATIONER MELLEMRUM SOM BYRUM EN LILLE BOG OM FORNYELSE AF BYRUM OMKRING BOLIGOMRÅDER, INDKØBSCENTRE OG STATIONER Hvordan bliver mellemrum til byrum? Kender du historien om dit byrum? Vi tænker sjældent over, at

Læs mere

TA DINE KUNDER MED TIL DANMARKS STØRSTE SPECIALIST I TRÆGULVE

TA DINE KUNDER MED TIL DANMARKS STØRSTE SPECIALIST I TRÆGULVE MAJ 2011 Nogle bygherrer er i tvivl om, hvilket trægulv de ønsker. Det hjælper næsten altid at se og mærke træet helt tæt på. Poul Erik Petersen, Arkitekt, Skovbos Tegnestue mød GULV SPECIALISTEn i din

Læs mere

Wind Power vælger Vejle Siemens Wind Power er klar med nyt kompetencecenter i Vejle, der får 650 nye arbejdspladser. Green Tech

Wind Power vælger Vejle Siemens Wind Power er klar med nyt kompetencecenter i Vejle, der får 650 nye arbejdspladser. Green Tech vinter 2011/12 10 Green Tech Center Vejle Nyt klyngehus for fremtidens vedvarende energiløsninger Visioner Vækst Viden 16 Vejle vinder! Vejles nye erhvervspolitik, som tegner et visionært billede frem

Læs mere

DET RIGTIGE VALG Grunden til at vælge Severin Kursuscenter Læs mere på side 4 S2010

DET RIGTIGE VALG Grunden til at vælge Severin Kursuscenter Læs mere på side 4 S2010 S2010 DET RIGTIGE VALG Grunden til at vælge Severin Kursuscenter Læs mere på side 4 Severin Kursuscenter A/S Skovsvinget 25 5500 Middelfart T: 6341 9100 F: 6441 6902 severin@fdb.dk INDH S Skribenter: Søren

Læs mere

Find blanketter og vejledninger i Servicebutikken

Find blanketter og vejledninger i Servicebutikken FEBRUAR 2012 Find blanketter og vejledninger i Servicebutikken Du kan downloade eller bestille alle blanketter, vejledninger og bøger fra Dansk Byggeri på www.danskbyggeri.dk/servicebutikken 2 1 Side 6

Læs mere

Drømmeboliger på Nordens største byggeudstilling

Drømmeboliger på Nordens største byggeudstilling noncetillæg til Politiken fredag d. 30. marts 2007 Drømmeboliger på Nordens største byggeudstilling Lavenergi Godt indeklima Svanemærkede Arkitekttegnede 18 af de unikke nye huse er klar til besøg 64 parcelhuse

Læs mere

HUSUMKVARTERET. Mød op til informationsmøde lørdag d. 14. november 2009 kl. 14-17 på Husum Bibliotek Frederikssundsvej 290

HUSUMKVARTERET. Mød op til informationsmøde lørdag d. 14. november 2009 kl. 14-17 på Husum Bibliotek Frederikssundsvej 290 HUSUMKVARTERET ska ha et løft Mød op til informationsmøde lørdag d. 14. november 2009 kl. 14-17 på Husum Bibliotek Frederikssundsvej 290 2 Oktober 2009 Husumkvarteret Oktober 2009 3 Husum- et handlekraftigt

Læs mere

Idékatalog - Forslag til Værftshallernes fremtid

Idékatalog - Forslag til Værftshallernes fremtid Idékatalog - Forslag til Værftshallernes fremtid Opsamling på indkomne forslag til drøftelse i Byrådet. 1 Indhold Læsevejledning s. 3 Hvad kan Helsingør få ud af Værftshallerne? s. 5 Hvad kan Værftshallerne

Læs mere

Korintherbrevet 75. Drejeskiven til togkarusellen. Lokalblad for Korinth & Ø. Hæsinge. Juni 2012 19. årgang

Korintherbrevet 75. Drejeskiven til togkarusellen. Lokalblad for Korinth & Ø. Hæsinge. Juni 2012 19. årgang Korintherbrevet 75 Juni 2012 19. årgang Drejeskiven til togkarusellen Lokalblad for Korinth & Ø. Hæsinge Kære læsere I holder i dette øjeblik verdens med garanti ældste lokalblad i hånden. Det første udkom

Læs mere

Hans Korsgaard. Jeg kender den. For mig er drømmen blevet en livslang kærlighed. Til livet på en campingplads

Hans Korsgaard. Jeg kender den. For mig er drømmen blevet en livslang kærlighed. Til livet på en campingplads Hans Korsgaard Mange går med en drøm... Jeg kender den. For mig er drømmen blevet en livslang kærlighed. Til livet på en campingplads 1 Jeg ved, at mange mennesker går med en drøm om at købe en campingplads.

Læs mere

Konkrete mål hver dag. På indkøb i Kina Besøg hos leverandører af havemøbler. Velkommen til tre nye lande Så skal der åbnes butikker!

Konkrete mål hver dag. På indkøb i Kina Besøg hos leverandører af havemøbler. Velkommen til tre nye lande Så skal der åbnes butikker! Nr. 44, årgang 12, marts 2013 Konkrete mål hver dag Tjekkiske Pavel: Customer promises hjælper os til at blive mere fokuserede På indkøb i Kina Besøg hos leverandører af havemøbler Velkommen til tre nye

Læs mere

Udlejnings magasinet. Sådan gør du sommerhusgrunden mere attraktiv. Fornyelse og forbedringer i Fåborg. Sommerhusudlejning og fremtiden. #2.

Udlejnings magasinet. Sådan gør du sommerhusgrunden mere attraktiv. Fornyelse og forbedringer i Fåborg. Sommerhusudlejning og fremtiden. #2. Udlejnings magasinet #2. Juni 2008 Fornyelse og forbedringer i Fåborg Sommerhusudlejning og fremtiden Sådan gør du sommerhusgrunden mere attraktiv Leder af Kim Holmsted, Produktdirektør og Hans Jørgen

Læs mere

FREMTIDEN I VESTERHEDE

FREMTIDEN I VESTERHEDE FREMTIDEN I VESTERHEDE Helhedsplan for udvikling i Vesterhede VI SER FREMAD OG VI HANDLER! VI BYGGER PÅ DET LANGE SEJE TRÆK OG PÅ MOD, SAMARBEJDSEVNE OG FREMSYNETHED Juni 2011 Vesterhede Koordinationsråd

Læs mere

BIRKA STOCKHOLM PÅ VISIT I RØNNE

BIRKA STOCKHOLM PÅ VISIT I RØNNE NR. 2 - JULI 2015 RØNNE HAVN A/S BIRKA STOCKHOLM PÅ VISIT I RØNNE STRATEGISK SAMARBEJDE UDLØSER NYE ARBEJDSPLADSER RØNNE HAVN KLAR TIL UDVIDELSE KRYDSTOGTER BETYDER INDTÆGTER TIL BORNHOLM NYT LOGO TIL

Læs mere