TRANSMISSIONSMANUAL KANAL SPORT

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "TRANSMISSIONSMANUAL KANAL SPORT"

Transkript

1 TRANSMISSIONSMANUAL KANAL SPORT Denne transmissionsmanuel er med til at sikre et optimalt samarbejde, når Kanal Sport kommer ud for at producere. Kanal Sport konceptet er markant funderet i at udnytte teknologien til at bringe transmissionssignaler fra et sted til et andet billigere og nemmere til fordel for os alle. Derfor er der nogle få men essentielle krav, som er nødt til at blive opfyldt. Det er for eksempel i forhold til internet og fiberlinjer, adgang til hallen, placering af kamera og lyd men også vores adgang til interview med klubber og landsholds spillere og trænere, da vores produktionshold ikke er lige så store, som flere andre tvkanalers. Den følgende manual skal sikre, at alle arrangører har et indblik i, hvordan vi producerer og transmitterer med vores OB-enheder, og så de er klar over, hvad der er krav for at vi i det hele taget kan sende. Det er begge klubbers ansvar at markedsføre kampen mest muligt. Kanal Sport producerer hver uge faste indslag til alle transmissioner, som klubber, forbund, fanklubber og lokalemedier kan få adgang til mod at markedsføre livetransmissionen. Klubberne skal sørge for at aktivere alle i og omkring klubben til hjemmekampene, så vi får fyldte haller, og det samme er tilfældet for Danske Spils Livebetting. Det kan siges meget enkelt: Jo bedre omsætning på Livebetting jo større succes er dækningen. Vi er altid til rådighed for at uddybe indholdet, og ser frem til at dække danske sport i tæt og konstruktivt samarbejde med Jer. - Anders Frost, Chefredaktør Kanal Sport INTERVIEWS :: Kanal Sport sender optakt til faste livetransmissioner klokken 18:50 til 19:00. :: I tidsrummet 17:50 18:30 skal Kanal Sport have adgang til interview med de to cheftrænere og minimum en spiller fra hvert hold, som kommer med deres vurdering af dagens kamp. :: Klubben skal stille med en kontaktperson, som kan hjælpe med at hente spillere hen til interviewet. :: I pauserne skal Kanal Sport have adgang til at interviewe assistenttræner eller spillere, afhængigt af sportsgren. Der vil individuelt for hver sportsgren aftales, hvordan pauserne dækkes. Her informerer Kanal Sport yderligere i samarbejde med det respektive forbund/union, men assistenttræneren og spillere skal stille op i pauserne, hvis påkrævet! :: Efter kampene skal Kanal Sport igen have adgang til at interviewe de to trænere, samt minimum to spillere fra hver lejr.

2 :: Hver klub skal stille med en person til Super Flash interviews højest 1-2 minutter efter kampens afgørelse, så der kan laves to reaktioner i forbindelse med selve livetransmissionen. :: Herefter laves interviewene løbende fra slutfløjtet og en halv time efterfølgende. Det vil sige, at de udvalgte spillere skal være tilgængelige for interviews, og interviewpersoner skal være indstillede på at vente på enten at lave interviewet LIVE, eller at interviewet først kan laves, når produceren er færdig med at afvikle et tidligere produceret interview. :: Er man kaldt over til interviews, så venter man hos reporteren på, at OB-produktionen er klar. Her går dog aldrig mere end fem minutter. PRE-LIVE: :: Kanal Sport skal have lov til at filme holdene ankomst til hallen :: Holdene skal give adgang til at man fra Kanal Sports side kan hvis det er aftalt på forhånd filme i omklædningsrummet (eller på banen) under den afsluttende peptalk/snak forud for kampen. :: Kontaktpersonen fra hver hold finder allerede tidligt ud af, hvem der er reporter fra Kanal Sport, så det ikke først skal ordnes, når de første interviews laves. Kanal Sport skal være klar til at informere om, hvem de vil tale med, når holdene henvender sig ved ankomst til opgøret. LIVE: :: Kanal Sports kommentatorer skal have oplyst startformationer/kæder/trupliste senest ved holdenes ankomst til hallen, men gerne på telefon forud for produktionen. NEDTAKT: :: Den arrangerende klub må gerne to minutter efter kampen afvikle musik til at følge tilskuere ud af arenaen og lukke arrangementet ned. Men derefter må der ikke være høj musik, indtil Kanal Sport er færdig med at producere, da det vil ødelægge interviews og livegennemstillinger. :: Det samme gælder for belysningen i hallen. Den skal være intakt, indtil produktionen er færdiggjort. OB-VOGNEN :: Skal kunne parkeres på et fladt underlag og maximalt have 80 meter kabeltræk til alle kamerapositioner. :: Skal have adgang til 1 stk. 230v med jord og 1 stk. 16 Amp som maximalt må være 25 meter kabeltræk fra det sted OB-Vognen parkeres. :: Må maximalt have 30 meter kabeltræk til fiberadgangspunktet (se afsnit Fiberpunkter). :: Kabeltræk gennem publikumsarealer accepteres ikke med mindre der laves foranstaltninger så kablet ikke er tilgængeligt for publikum. :: Hvis kabler pga. publikum eller andet, skal trækkes i loft eller andre svært tilgængelige steder, skal klubben stille en person til rådighed som kan være behjælpelig med dette. :: Hvis der ikke er eller bliver etableret kabel-lem i væggen mellem OB-Vognen og arenaen er det klubbens ansvar at døre ikke lukkes så de klemmer eller beskadiger kablerne. HOVEDKAMERA KAMERA 1 :: Skal kunne placeres præcist midt for banen på et plant og sikkert underlag, i en afstand fra banen der svarer til ca. 10 % af banens bredde og en højde der også svarer til ca. 10 % af banens bredde. :: Positionen kræver samlet 150 cm x 150 cm til kamera og fotograf.

3 :: Positionen skal have adgang via sikkerhedsmæssig forsvarlig trappe. :: Skal have frit udsyn til hele banen. :: Skal ved udendørs sportsgrene være skærmet imod regn. :: Positionen må ikke være tilgængelig for publikum. :: Der skal være adgang til 230v med jord indenfor en afstand af 10 meter. NÆRBILLEDEKAMERA KAMERA 2 :: Skal kunne placeres ved siden af hovedkameraet under de samme forhold som hovedkameraet. NIVEAUKAMERA KAMERA 3 :: Skal kunne placeres i bane niveau til venstre for hovedkamera og maximalt 2 meter fra sidelinien. :: Positionen skal være afspæret for publikum :: Positionen skal have frit udsyn til hele banen. :: Positionen kræver samlet 200 cm x 200 cm til kamera og fotograf. :: Der skal være adgang til 230v med jord indenfor en afstand af 10 meter. INTERVIEWKAMERA KAMERA 4 :: Positionen skal være optimal i forhold til at fange spillere og trænere i pauserne placering ved spillertunnel eller udgang fra arena. Eller med mulighed for at bevæge sig hen til holdets placering i arenaen. :: Positionen kræver samlet 200 cm x 200 cm til kamera, fotograf, reporter og interviewperson. :: Der skal være adgang til 230v. indenfor en afstand af 10 meter. TIMEOUTKAMERA KAMERA 5 :: Positionen skal være indenfor 5 meters afstand af trænerbænke/ryttergård :: Kameraet er håndholdt og fotografen skal have fri adgang til banen og udskiftningsbænke op til kampstart og i alle pauser. BACKDROP / SPONSORVÆG :: Backdrop fra klubberne er tilladt, men skal indeholde Kanalsport logo. :: Backdrop skal være jævnt belyst fra oven med minimum 1000 LUX. :: Backdrop skal placeres efter Kanalsport anvisning. KOMMENTATOR :: Skal kunne placeres ved siden af hovedkameraet under de samme forhold som hovedkameraet. :: Skal have 2 stole og 1 bord på minimum 150 cm i længden. :: Skal være skærmet mod publikum- og bane-lyd. :: Internetadgang med mindst 2 MBit download. :: Skal have adgang til 230v med jord.

4 STUDIE :: Ved større arrangementer såsom stævner, semifinaler og finaler kan Kanalsport kræve at klubben opstiller platform eller stiller et acceptabelt område med udsigt over banen, til rådighed for Kanalsport on site studie. :: Ved on site studieproduktioner kræves der 3 x 3 meter til selve studiet og et mindre område til teknikken som skal kunne placeres i umiddelbar nærhed af studiet. :: Studieområdet må ikke være tilgængeligt for publikum. :: Skal have adgang til 230v med jord. LYD :: Kanalsport skal have tilladelse til at placere op til 10 mikrofoner i en maximal afstand af 2 meter fra banen. :: I visse tilfælde kan Kanalsport kræve at trænere bærer microport (trådløs mikrofon) under hele kampen. Disse mikrofoner vil udelukkende være tændt under timeouts. PUBLIKUM :: ALLE tilskuere placeres på de for tv-transmissionen bedste tilskuerpladser. Det er modsat totalkameraerne, og først når hele modsatte tribune er fyldt op, fyldes de andre tribuner op. Oplever Kanal Sport, at klubberne ikke tager denne opgave alvorligt eller lever op til opgaven, kan kommende livetransmissioner aflyses for at sikre en bedre dækning andetsteds. :: Det er klubberne fulde ansvar, at der sørges for liv på lægterne. Uddel nogle klubtørklæder og en tromme til en lille gruppe mennesker, som så kan sprede stemning. :: Ligeledes opfordres klubberne til at afholde publikum fra direkte ondsindede skælsord som kan være stødende hjemme i stuerne. PRODUKTION GENERELT :: Kanalsport skal modtages af en klubrelateret kontaktperson som afleverer visitkort med mobilnummer hvor personen til enhver tid kan ringes op. :: Kontaktpersonen medbringer også en maskinskrevet liste over samtlige spillere og rygnumre udtaget til dagen, trænernavne og korrekte titler på personerne i 3 eksemplarer. :: Kontaktpersonen henvender sig efter endt produktion til produceren som briefer om hvordan arrangementet er gået, så eventuelle fejl og mangler kan rettes til næste gang. :: Gæsteholdet afleverer ligeledes en maskinskrevet liste over samtlige spillere og korrekte rygnumre udtaget til dagen, trænernavne og korrekte titler på personerne i 3 eksemplarer. Dette gøres straks efter ankomst til arenaen. Senest en time før kampstart. :: Al information omkring spillere og holdopstillinger holdes hemmeligt af Kanalsport indtil 20 min. før kampstart. :: Hjemmeholdet skal stille en person til rådighed som med IT-kvalifikationer på brugerniveau skal hjælpe til med grafikafviklingen under kampen. Personen skal samtidig have den fornødne viden om den aktuelle sport og pointafviklingen af samme. :: Kanalsport skal have uhindret adgang til de aftalte positioner, strømsteder og fiberadgangspunkter fra produktionsholdets ankomst til nedpakning er slut.

5 :: Kanalsport produktioner kræver en lysstyrke på minimum 700 LUX :: Lyset skal være fuldt tændt en time før kampstart, så produktionsholdet kan indstille udstyret :: Kanalsport kan levere et HD signal til eventuelle vipområder eller storskærme. Dette signal leveres fra OBvognen og klubberne står selv for skærm og for at trække et HDMI-kabel fra skærm til OB-Vogn. FIBERPUNKTER :: Giga Content acces er et lukket fibernet som samtlige danske broadcastere benytter til at sende tvudsendelser fra A til B. KONTAKTPERSONER KANAL SPORT: :: Producer, Jesper Rau Mobil: Mail: :: Producer, Dorin Marusceac Mobil: Mail: :: Kommentator, Torben Pedersen Mobil: Mail: :: Kommentator, Anders Frank Mobil: Mail: :: Kommentator, Jacob Hansen Mobil: Mail: :: Kommentator, Morten Thunø Mobil: Mail: :: Kommentator, Jonas Helmy Mobil: Mail: :: Chefredaktør, Anders Frost Mobil: Mail: :: Kanal Sport Kontor: Mail:

Basketligaens Hvidbog 2015

Basketligaens Hvidbog 2015 Basketligaens Hvidbog 2015 Basketligaen blev etableret i 1997 med det formål at skabe en platform for udvikling af den bedste mandlige herrerække. Ligaens primære fokus er på udvikling af alt der sker

Læs mere

Vejledning for SSI400 GSM Tyverialarm i 433/868MHz SSI400 GSM ALARM. Hybrid GSM tyverialarm 32 trådløse zoner + 8 trådførte zoner

Vejledning for SSI400 GSM Tyverialarm i 433/868MHz SSI400 GSM ALARM. Hybrid GSM tyverialarm 32 trådløse zoner + 8 trådførte zoner 09-9-2013 SSI400 GSM ALARM Hybrid GSM tyverialarm 32 trådløse zoner + 8 trådførte zoner 2013 model - GSM alarm SSI400 433/868MHz Version December 2012 Brug vores app til Android og iphone til betjening

Læs mere

Landsforeningen Danmarks civile Hundeførerforening

Landsforeningen Danmarks civile Hundeførerforening Landsforeningen Danmarks civile Hundeførerforening Reglement for Rally Lydighed 2014 Indholdsfortegnelse 2014 Kapitel 1. Generelle retningslinjer.... 3 A. Generelt.... 3 B. Deltagere.... 3 1. Antal startende....

Læs mere

Dansk Krolf Union DKU Stævner

Dansk Krolf Union DKU Stævner 28. april Generelt I skrivende stund afvikler DKU 3 stævner, der alle giver point til verdensranglisten. DM er kun for spillere der er medlem af en klub under DKU. VM og VM for par er åbne stævner, hvor

Læs mere

Børne- og Ungefolder 2015-16

Børne- og Ungefolder 2015-16 Børne- og Ungefolder 2015-16 Side 1 Børne- & Ungeudvalget i JHF Kreds 7 2015-2016 Klaus K. Svendsen Seminarievej 132 6760 Ribe Mobil: 28 83 35 67 Mail: klaussvendsen@icloud.com Ansvar: Høje Piger Flemming

Læs mere

BRUGER VEJLEDNING. dukapc ApS 2013 - www.dukapc.dk

BRUGER VEJLEDNING. dukapc ApS 2013 - www.dukapc.dk 77 34 18 18 Ring t il kund eservi hvis d ce u har b for hjæ rug lp! BRUGER VEJLEDNING dukapc ApS 2013 - www.dukapc.dk Udpakning og tilslutning af dukapc... 2 Første gang dukapc startes... 3 dukapc er klar

Læs mere

Lokaleudlån. Generelle retningslinjer for brug af kommunale lokaler, haller, gymnastiksale, og udendørsanlæg

Lokaleudlån. Generelle retningslinjer for brug af kommunale lokaler, haller, gymnastiksale, og udendørsanlæg Lokaleudlån Generelle retningslinjer for brug af kommunale lokaler, haller, gymnastiksale, og udendørsanlæg Godkendt af Folkeoplysningsudvalget i Hillerød den 12. januar 2012. GENERELT... 3 ANSØGNING OM

Læs mere

Forord. Opdatering af håndbogen

Forord. Opdatering af håndbogen Forord Denne håndbog er tænkt som en hjælp til de spørgsmål, som foreningens medlemmer måtte have. Den skal derfor afspejle SSF1896. Det er først og fremmest medlemmernes håndbog. Bestyrelsen opfordrer

Læs mere

Håndbog for rejser Hvorfor benytte et rejsebureau (mellemmand)? Hvorfor Idrættens Rejsebureau (IR)? Hvis man kun køber en flybillet

Håndbog for rejser Hvorfor benytte et rejsebureau (mellemmand)? Hvorfor Idrættens Rejsebureau (IR)? Hvis man kun køber en flybillet Håndbog for rejser Hvorfor benytte et rejsebureau (mellemmand)? Den danske lovgivning på området er baseret på forbrugerbeskyttelse og er principielt rettet mod ferierejser. Med den sidste udvikling betyder

Læs mere

23.1.14 GSM hybrid tyverialarm SSI 500 32 trådløse zoner + 8 trådførte zoner. 2014 model - GSM hybrid tyveri alarm SSI 500. Version januar 2014

23.1.14 GSM hybrid tyverialarm SSI 500 32 trådløse zoner + 8 trådførte zoner. 2014 model - GSM hybrid tyveri alarm SSI 500. Version januar 2014 1 23.1.14 GSM hybrid tyverialarm SSI 500 32 trådløse zoner + 8 trådførte zoner 2014 model - GSM hybrid tyveri alarm SSI 500 Version januar 2014 Brug vores app's til Android og iphone til betjening af enheden!

Læs mere

SKOLELEDERMANUAL. 2013 / version 1.0

SKOLELEDERMANUAL. 2013 / version 1.0 SKOLELEDERMANUAL 2013 / version 1.0 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Indhold Side Velkommen 2 Nyt og Vigtigt 3 6 Arbejdsplan før afviklingen 7 11 Arbejdsplan under afviklingen 12 17 Arbejdsplan

Læs mere

IF Frem Bjæverskov Fodbold Trænerhåndbog Den orange tråd

IF Frem Bjæverskov Fodbold Trænerhåndbog Den orange tråd IF Frem Bjæverskov Fodbold Trænerhåndbog Den orange tråd Indledning Vision 2020 Den orange tråd er at skabe en klar målsætning for fodboldafdelingen om, hvor klubben står, og hvilke mål der skal arbejdes

Læs mere

Meget Bedre Møder. Fordi livet er for kort til dårlige møder! En gratis e-bog udgivet af Projekt Arbejdsglæde

Meget Bedre Møder. Fordi livet er for kort til dårlige møder! En gratis e-bog udgivet af Projekt Arbejdsglæde Meget Bedre Møder Fordi livet er for kort til dårlige møder! En gratis e-bog udgivet af Projekt Arbejdsglæde Sådan går du fra Til Hvad er det bedste møde du har været til? Tænk tilbage til et rigtig godt

Læs mere

Velkommen til Action Friday Skolernes Motionsdag 2009

Velkommen til Action Friday Skolernes Motionsdag 2009 IDÈKATALOG Velkommen til Action Friday Skolernes Motionsdag 2009 Skolernes Motionsdag er en markering af bevægelse, glæde, liv og fællesskab på skoler rundt omkring i Danmark. Der arrangeres et væld af

Læs mere

Dansk ICYE International Cultural Youth Exchange

Dansk ICYE International Cultural Youth Exchange Vi håber, at denne brochure kan svare på jeres spørgsmål omkring det at være værtsfamilie. Har I yderligere spørgsmål er I selvfølgelig velkomne til at kontakte Dansk ICYE s sekretariat. Hvis I er interesserede

Læs mere

Skoleleder- manual 2014

Skoleleder- manual 2014 Skoleledermanual 2014 Indholdsfortegnelse Velkommen til DBU s Fodboldskole 2014... 2 Nyt og vigtigt i 2014... 3 Arbejdsplan før, under og efter afvikling... 7 Januar... 7 Marts... 7 April... 7 Ugerne før

Læs mere

Skoleledermanual 2015. Indholdsfortegnelse

Skoleledermanual 2015. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Velkommen til DBU s Fodboldskole 2015... 2 Vigtige punkter i 2015... 3 Arbejdsplan før, under og efter afvikling... 8 Januar... 8 Marts... 8 April... 8 Ugerne før skolestart... 11 Dagene

Læs mere

Øvelseshæfte. over 12. Spillestil Holdets udvikling Personlig udvikling

Øvelseshæfte. over 12. Spillestil Holdets udvikling Personlig udvikling Øvelseshæfte over 12 Spillestil Holdets udvikling Personlig udvikling 2009 Kære DGI fodboldskole ledere og instruktører Vi ønsker den højeste kvalitet ved afholdelse af vores fodboldskoler i DGI. Det kan

Læs mere

1-2-TRÆNER VOLLEYBALL KIDSVOLLEY DEN SJOVESTE SVEDER

1-2-TRÆNER VOLLEYBALL KIDSVOLLEY DEN SJOVESTE SVEDER VOLLEYBALL 1 KIDSVOLLEY DEN SJOVESTE SVEDER 2 VOLLEYBALL INDHOLDSFORTEGNELSE Velkommen på kursus 3 Underhåndsserv 8 Baggerslag 10 Fingerslag 12 Smash 14 Sådan vælger du de øvelser, som du vil bruge i træningen

Læs mere

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende I Hej Sundhedsvæsen har vi arbejdet på at understøtte, at de pårørende inddrages i større omfang, når et familiemedlem eller en nær ven indlægges på sygehus.

Læs mere

TV-Ishøj. Kommunikationscentret. Medarbejder håndbog. Ishøj Kommune

TV-Ishøj. Kommunikationscentret. Medarbejder håndbog. Ishøj Kommune TV-Ishøj Kommunikationscentret Medarbejder håndbog Ishøj Kommune Indholdsfortegnelse Goddag og velkommen.......................................... 2 Registrering på første arbejdsdag..................................

Læs mere

Regler. Dansk Arbejder Idrætsforbund. En verden af gode oplevelser www.dai-sport.dk. Dansk Arbejder Idrætsforbund

Regler. Dansk Arbejder Idrætsforbund. En verden af gode oplevelser www.dai-sport.dk. Dansk Arbejder Idrætsforbund Dansk Arbejder Idrætsforbund En verden af gode oplevelser www.dai-sport.dk Regler Dansk Arbejder Idrætsforbund Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20 2605 Brøndby Tlf. 43 26 23 84 Fax: 43 26 23 86 E-mail: dai@dai-sport.dk

Læs mere

Sløjdforløb målrettet til en 6.klasse, eller et udskolingsvalghold

Sløjdforløb målrettet til en 6.klasse, eller et udskolingsvalghold Sløjdforløb målrettet til en 6.klasse, eller et udskolingsvalghold Jeg har i år fået mulighed for at få sløjd i 7.klasse, så denne klasse nu har haft sløjd siden 5.klasse. Tidligere havde de kun i 5-6

Læs mere

Så tal dog sammen. Hvad der skal til for at forbygge nedslidning i bygge- og anlægsbranchen. Erfaringer fra Forebyggelsesfondens projekt hos NCC

Så tal dog sammen. Hvad der skal til for at forbygge nedslidning i bygge- og anlægsbranchen. Erfaringer fra Forebyggelsesfondens projekt hos NCC Så tal dog sammen Hvad der skal til for at forbygge nedslidning i bygge- og anlægsbranchen Erfaringer fra Forebyggelsesfondens projekt hos NCC 1 Så tal dog sammen Erfaringer fra Forebyggelsesfondens projekt

Læs mere

Vejledning til hjælp med Digital Post

Vejledning til hjælp med Digital Post Vejledning til hjælp med Digital Post 2014 1 2 1. november 2014 skal alle borgere over 15 år som udgangspunkt kunne modtage digital post fra det offentlige. Som it-frivillig i Ældre Sagen vil du formentligt

Læs mere

Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken

Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken Krop og psyke hænger sammen, så du kan ikke lære at leve uden stress uden at fokusere og ændre på både det fysiske og psykiske element. I dette afsnit sætter

Læs mere

Projektopgaven 9. klasse

Projektopgaven 9. klasse Projektopgaven 9. klasse http://www.emu.dk/elever7-10/projektarbejde/projektopgaven/ Projektopgaven i 9. klasse Projektopgaven er en tværfaglig opgave, hvor du bruger forskellige fags indhold og metoder.

Læs mere

Få hjælp til at opnå et godt signal

Få hjælp til at opnå et godt signal Få hjælp til at opnå et godt signal Her på siden kan du læse mere om hvordan du sikrer dig et godt tv-signal, og hvordan du undgår fejlkilder, der kan føre til pixeleringer eller udfald af billede og lyd.

Læs mere

Operation Gudsværk: Gør en forskel i sognet

Operation Gudsværk: Gør en forskel i sognet Operation Gudsværk: Gør en forskel i sognet Fokus: At give konfirmanderne en oplevelse af, at de kan være med til at gøre en forskel i sognet/menigheden og dermed være en del af kirken. Med inspiration

Læs mere

SSIHuset Svane Electronic

SSIHuset Svane Electronic -03- FC-300PLUS Hybrid tyverialarm 3 trådløse zoner + 8 trådførte zoner Ny model FC-300PLUS SSIHuset Svane Electronic ApS Arildsvej 7, Gråmose, DK-744 Engesvang ssi@svane-el.dk www.svane-el.dk Tillykke

Læs mere