Brugermanual Phoniro Care Modulet Digital nøglehåndtering

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Brugermanual Phoniro Care Modulet Digital nøglehåndtering"

Transkript

1 Brugermanual Phoniro Care Modulet Digital nøglehåndtering

2 Side 2 (11) Indholdsfortegnelse Indhold Indholdsfortegnelse Om dokumentet Platformen Phoniro Care Låseenheder til digital nøglehåndtering Motordrevet vridergreb Opgangsdøre Nøglegemme Medicinskab Boliglås Administration i hjemmeplejen Ved arbejdsskiftets start Ved opgangsdøren Hjemme hos borgeren Ved arbejdsskiftets afslutning Administration på plejehjem Ved arbejdsskiftets start Hos borgeren Ved arbejdsskiftets afslutning Rapporter Administration for hjemmeplejen Mobiltelefoner Låseenheder til borgerens bolig Låseenheder til opgangsdøre og andre steder Medicinskab Nøglegemmer Administration for plejehjem Generelt Bolignøglebrikker Låseenheder til borgernes døre Medicinskabe i boliger Administrative rapporter... 10

3 Side 3 (11) 10 Logbøger Om dokumentet Dette dokument er opdateret med information til release 18.3 af Phoniro Care. 2 Platformen Phoniro Care Denne manual beskriver modulet Digital nøglehåndtering i platformen Phoniro Care. De overordnede og fælles dele i platformen, f.eks. administration af grundlæggende information, er beskrevet i et særskilt dokument. Phoniro Care er en platform for velfærdsteknik inden for pleje og omsorg, med fokus på aktiviteter inden for hjemmepleje, plejehjem, funktionsnedsættelse samt hjemmesygepleje. Phoniro Care består af en række moduler, som kan anvendes hver for sig eller i kombination med hinanden. Platformens brugerflade består af en samlet webgrænseflade til administration og opfølgning samt apps til mobil adgang. Alle data gemmes i en og samme database. Uanset hvilket modul der anvendes, så samles alle data i Phoniro Care med henblik på kvalitetssikring og opfølgning. Mange af de grundlæggende informationer i Phoniro Care gælder for samtlige moduler i platformen. Det samme gælder for eventuelle integrationer til eksterne systemer.

4 Side 4 (11) 3 Låseenheder til digital nøglehåndtering 3.1 Motordrevet vridergreb I hjemmeplejen er det muligt at montere et motordrevet vridergreb på borgerens dør. Låseenheden monteres på indersiden af døren og erstatter det almindelige vridergreb. Borgeren benytter sin lås præcis som sædvanligt. Medarbejderne oplåser låseenheden med deres mobiltelefoner. Låseenheden fås også i en forstærket udgave, som er tilpasset til anvendelse på døre til offentlige lokaler som f.eks. vaskekældre eller skralderum. 3.2 Opgangsdøre Phoniro Care understøtter nøglefri adgang til opgangsdøre. Phoniro har flere forskellige løsninger til minimering af installationsomkostningerne, uanset om elslutblik eller fast spændingsforsyning forefindes eller ej. I opgangsdøre med elslutblik (hvilket gælder for de fleste opgangsdøre) monteres den enhed, som er vist på billedet til højre. Der findes flere forskellige montagemuligheder, afhængigt af hvordan dørmiljøet og installationen af det eksisterende adgangssystem er udført. Der findes løsninger til såvel fast spændingsforsyning som batteridrift. Til opgangsdøre, som mangler elslutblik, kan Phoniros motordrevne vridergreb anvendes. På samme måde som ved borgerens dør kan medarbejderne åbne opgangsdøren med mobiltelefonen, hvis de har adgangsrettigheder til en borger, som bor i opgangen. 3.3 Nøglegemme I de tilfælde hvor ovenstående typer af låseenheder ikke kan anvendes, f.eks. på grund af et usædvanligt dørmiljø, er der et alternativ i form af Phoniros nøglegemme. Dette kan monteres uden indvirkning på borgerens dør ved hjælp af et tilbehør, alternativt med vægmontering (som på billedet). Nøglegemmet kan anvendes både til borgernes lejlighedsdøre og til opgangsdøre.

5 Side 5 (11) På samme måde som for vores andre typer af låseenheder, så kan medarbejderne låse nøglegemmet op med deres mobiltelefon, men derefter bruger man den fysiske nøgle, som findes i nøglegemmet til oplåsning og låsning af døren. 3.4 Medicinskab Phoniro Care understøtter nøglefri adgang til Phoniro Medic medicinskabe. På samme måde som ved borgerens dør kan medarbejderne låse medicinskabet op hos borgeren, hvis de har adgangsrettigheder til borgeren. Medicinskabet kan anvendes i hjemmeplejen, hvor medarbejderne låser skabet op med mobiltelefonen, og i plejeboliger hvor personalet låser op med en nøglebrik. I begge tilfælde logføres det, hvem der har låst skabet op og hvornår. 3.5 Boliglås Med Phoniros boliglås erstattes den mekaniske nøgle med en digital nøgle i form af en nøglebrik til både beboerne og medarbejderne. Låseenheden er et supplement til den eksisterende lås og monteres uden indvirkning på ydersiden af døren, og den påvirker ikke dørens brandklassificering. Låseenheden aktiveres, når en nøglebrik med adgangsrettigheder er i nærheden. Når dørhåndtaget trykkes ned, er låsen allerede låst op. 4 Administration i hjemmeplejen Med digital nøglehåndtering i hjemmeplejen er det muligt at anvende mobiltelefonen som nøgle. Et fjernstyret, motordrevet vridergreb (en såkaldt låseenhed) erstatter det normale vridergreb på dørens inderside. Hvis medarbejderne har adgangsrettigheder til den pågældende borger, så kan de åbne låsen ved hjælp af mobiltelefonen. 4.1 Ved arbejdsskiftets start Når mobiltelefonerne ikke anvendes, står de normalt tilsluttet til opladere på kontoret. Før medarbejderne tager på hjemmebesøg hos en borger, tager de en ledig mobiltelefon. Det

6 Side 6 (11) spiller ingen rolle, hvilken mobiltelefon de tager, så længe det er en mobiltelefon, som er tilknyttet deres egen organisationsenhed. Medarbejderen tænder for telefonen og opstarter derefter appen i telefonen. Når appen er startet, logger medarbejderen ind med bruger-id og adgangskode. Systemet bekræfter bruger-id og adgangskode samt kontrollerer, at medarbejderen er knyttet til den aktuelle organisationsenhed. Nu kan medarbejderen anvende mobiltelefonen til at låse dørene op til de borgere, som er knyttet til den organisationsenhed, mobiltelefonen er knyttet til. 4.2 Ved opgangsdøren Hvis opgangsdøren er udstyret med en låseenhed til digital nøglehåndtering, er det også her muligt at benytte mobiltelefonen som nøgle. Når medarbejderen vælger Lås op" i mobiltelefonen, sendes der et signal fra telefonen til låseenheden, som verificerer, at medarbejderen har adgang til opgangsdøren og derefter låser op. 4.3 Hjemme hos borgeren Når medarbejderen vælger Lås op" i mobiltelefonen, sendes der et signal fra telefonen til låseenheden, som verificerer, at medarbejderen har adgang til borgerens lås og derefter låser op. Ældre versioner af låseenheden skal vækkes, ved at medarbejderen banker på døren eller trykker dørhåndtaget ned. Lyden forplanter sig til låseenheden, som automatisk aktiveres. Den seneste version af låseenheden vækkes automatisk, hvis mobiltelefonen understøtter såkaldt BLE (den seneste version af Bluetooth). Hver eneste oplåsning gemmes i det centrale system med oplysninger om tidspunkt og medarbejder. Når medarbejderne forlader borgeren, bruger de mobiltelefonen til at låse døren. Ældre versioner af låseenheden, som skal vækkes, aktiveres normalt når døren lukkes, men hvis døren skal lukkes lydløst (f.eks. ved natbesøg), så kan det være en god idé at banke let på låseenheden for at aktivere den, før døren lukkes. En lille lampe på låseenheden lyser, når låseenheden aktiveres. Man behøver ikke søge den aktuelle borger frem, eftersom denne er valgt i forbindelse med oplåsningen. Hver eneste låsning gemmes i det centrale system med oplysninger om tidspunkt og medarbejder. 4.4 Ved arbejdsskiftets afslutning Ved arbejdsskiftets afslutning logger medarbejderen ud fra mobiltelefonen og sætter den i en ledig oplader.

7 Side 7 (11) 5 Administration på plejehjem Med digital nøglehåndtering på plejehjem er det muligt for både borgere og medarbejdere at benytte nøglebrikker som nøgle sammen med en såkaldt boliglås, der monteres på ydersiden af dørene. Borgerne kan kun låse deres egen dør op, mens medarbejderne kan låse dørene op på de afdelinger, hvor de har adgangsrettigheder. Der er endvidere mulighed for at styre systemet, således at en bestemt type medarbejdere har rettigheder til at låse borgernes medicinskabe op. 5.1 Ved arbejdsskiftets start Medarbejderne har deres personlige nøglebrik på sig under hele arbejdsskiftet og kan bruge denne til at låse dørene op til de borgere, som er knyttet til de afdelinger, medarbejderen arbejder på. 5.2 Hos borgeren Medarbejderne aktiverer deres nøglebrik ved at trykke på knappen, og når de derefter lægger hånden på håndtaget, så registrerer boliglåsen dette, og der tændes en grøn lampe, hvis de har adgangsrettigheder.. Derefter låses der op. Hvis medarbejderne også har rettigheder til at låse medicinskabe op, kan de gøre dette ved først at aktivere nøglebrikken og derefter medicinskabet via knappen på dette. Hver eneste oplåsning gemmes i det centrale system med oplysninger om tidspunkt og medarbejder. Borgerne behøver ikke aktivere deres nøglebrikker, det sker automatisk når nøglebrikken er i bevægelse. Dermed er det tilstrækkeligt, at de lægger hånden på håndtaget for at aktivere låsen og låse døren op, hvis de befinder sig ved deres egen dør. Hver eneste oplåsning gemmes i det centrale system med oplysninger om tidspunkt og borger. 5.3 Ved arbejdsskiftets afslutning Medarbejderne lægger nøglebrikken fra sig. 6 Rapporter Låse-, NFC-etikette- og bluetoothknaphændelser viser borgere, hvor en bestemt medarbejder har låst døren op eller anvendt en NFC-etikette eller bluetoothknap. Oplåsninger af boliglåse viser, på hvilke tidspunkter boliglåse er blevet låst op, enten af borgere eller medarbejdere. Oplåsninger af medicinskabe findes i to varianter, en for medicinskabe i hjemmeplejen og en for medicinskabe på plejehjem. Begge viser oplysninger om, hvornår og af hvilken medarbejder der er blevet låst op.

8 Side 8 (11) 7 Administration for hjemmeplejen 7.1 Mobiltelefoner Mobiltelefoner registreres automatisk i Phoniro Care, når man gennemfører registreringen i mobilappen. Under Administration på siden Mobiltelefoner kan man se oplysninger om mobiltelefonerne i systemet. Vælg hvilken organisation, mobiltelefonen skal tilhøre, og gem. Nu er mobiltelefonen tilknyttet, og medarbejdere med rettigheder til denne organisation kan logge ind i mobilappen med deres brugerdata, se de borgere som har tilknytning til organisationen i mobilappens borgerliste og administrere de låse, som er knyttet til borgerne. Mobiltelefoner kan også deaktiveres i systemet, hvis man vil spærre for brugen af dem. Endvidere er der mulighed for at indtaste mobiltelefonens IMEI-kode, som kræves, hvis man også skulle ønske at spærre mobiltelefonen hos operatøren. Man kan også tilføje et notat om mobiltelefonen. 7.2 Låseenheder til borgerens bolig En ny lås opsættes under Administration på siden Låse. Indtast serienummer og bluetoothadresse og gem. Gå derefter ind på ikonet Borgere, vælg Tilføj borger og angiv den borger, som låsen tilhører. Nu er låsen tilknyttet, og borgeren vil blive vist i mobiltelefonen, næste gang mobilen opdaterer sin borgerliste. Registrerede låse kan flyttes fra en borger til en anden. Registrerede låse kan også deaktiveres. Deaktivering dateres, og brugeren bliver også opfordret til at angive en årsag. 7.3 Låseenheder til opgangsdøre og andre steder Ved digital nøglehåndtering er det også muligt at montere digitale låse ved opgangsdøre og andre steder som f.eks. skralderum. For at registrere en ny lås skal man først registrere det sted, hvor låsen skal monteres. Dette gøres på den administrative side Steder. Vælg Nyt sted. Navngiv, adressér og beskriv stedet tydeligt, så det er let at holde styr på stederne. Når stedet er registreret, er tiden kommet til at knytte en lås til stedet. Gå til låseikonet under stedet og vælg Tilføj lås. Vælg derefter den lås, som skal knyttes til stedet, og vælg Gem. Derefter skal man angive, hvilke borgere som hører til det sted, hvor låsen er placeret. Når det f.eks. gælder en opgangsdør, kan der jo være flere borgere. Det gøres ved at gå til administration af steder og klikke på det aktuelle sted. Gå derefter ind på Borgere og tilføj de borgere, som skal knyttes til stedet. For opgangsdøre anvendes normalt en låseenhed, som sluttes til dørens elslutblik. Men hvis der ikke er noget elslutblik, er det også muligt at montere en motorlås (dvs. en låseenhed af

9 Side 9 (11) samme type som normalt monteres på borgerens dør) på en opgangsdør. For at det skal være muligt, skal man for en sådan motorlås, under Oplysninger i låseadministrationen, ændre låsetype fra Borger til Sted. Der er også mulighed for at angive, at låsen er inaktiv, ved at fjerne afkrydsningen af feltet Aktiv. Det er så muligt at beskrive årsagen til, at låsen er blevet deaktiveret. 7.4 Medicinskab Et nyt medicinskab opsættes under Administration på siden Medicinskabe. Indtast serienummer og bluetoothadresse. Vælg hvilken borger, som medicinskabet hører til, og gem. Der er også mulighed for at tilføje en beskrivelse. Nu er medicinskabet tilknyttet, og det vil blive vist for den valgte borger i mobiltelefonen, næste gang mobilen opdaterer sin borgerliste, hvis medarbejderen har rettigheder til at låse medicinskabe op. Denne rettighed i Phoniro Care kan anvendes til at styre systemet, således at kun bestemte typer medarbejdere skal have ret til at låse medicinskabe op. 7.5 Nøglegemmer Nøglegemmer kan anvendes både til borgernes boliger og til opgangsdøre. Under Administration -> Nøglegemmer kan et nyt nøglegemme tilføjes med information om dets serienummer og bluetoothadresse. Der er også mulighed for at tilføje en beskrivelse. Hvis nøglegemmet skal anvendes til en borgers bolig, så skal låsetypen ændres til "Borger". Gem og gå derefter ind på ikonet Borgere, vælg "Tilføj borger" og angiv den borger, som låsen tilhører. Nu er nøglegemmet tilknyttet, og borgeren vil blive vist i mobiltelefonen, næste gang mobilen opdaterer sin borgerliste. Hvis nøglegemmet skal anvendes til en opgangsdør, så skal dets låsetype være "Sted". Gem og gå derefter ind på ikonet "Oplysninger" og vælg det sted, som det skal være knyttet til. 8.1 Generelt 8 Administration for plejehjem Et plejehjem svarer til en organisation i Phoniro Care. Plejehjemmets afdelinger og lokaler skal opsættes, og borgerne knyttes til de respektive lokaler. Det gøres normalt sammen med en konsulent fra Phoniro i forbindelse med indførelse af digital nøglehåndtering på plejehjemmet. 8.2 Bolignøglebrikker Bolignøglebrikker bruges både af borgere og medarbejdere til at låse boliglåsene op. En ny bolignøglebrik opsættes under Administration på siden Bolignøglebrikker. Indtast bluetoothadresse og serienummer, vælg om nøglebrikken skal være knyttet til en borger eller en medarbejder, og vælg derefter borger/medarbejder og gem.

10 Side 10 (11) 8.3 Låseenheder til borgernes døre En ny boliglås opsættes under Administration på siden Boliglåse. Indtast serienummer og hvilket lokale boliglåsen hører til og gem. Nu er boliglåsen tilknyttet, hvilket betyder, at borgeren vil kunne låse døren op med sin nøglebrik, og at personalet på afdelingen, som lokalet hører til, også vil kunne låse op med deres nøglebrikker. Til forskel fra håndteringen af låse i hjemmeplejen, så flytter man normalt ikke boliglåsene; de bliver siddende på de samme indgangsdøre. Derimod skal man kunne ændre, hvilke borgere der hører til de respektive lokaler, når der sker ændringer. 8.4 Medicinskabe i boliger Et nyt medicinskab i en bolig opsættes under Administration på siden Medicinskabe (boliger). Indtast serienummer og vælg, hvilken afdeling, lokale og borger skabet skal knyttes til. Der er også mulighed for at tilføje en beskrivelse. Medicinskabene kan ikke låses op af borgerne, men kun ved hjælp af personalets nøglebrikker. Medarbejderne skal desuden have de rigtige rettigheder i Phoniro Care for at kunne låse op. Dette kan anvendes til at styre, hvilken type medarbejdere der skal have ret til at låse medicinskabene op. 9 Administrative rapporter I Phoniro Care findes der en række administrative rapporter, som skal forsyne administratoren med informationer, der letter det administrative arbejde. Rapporterne er tilgængelige på såvel lokalt som centralt niveau. Oversigt - brugere er en central rapport, hvor det er muligt at få et overblik over samtlige brugere i systemet. Det er f.eks. muligt at filtrere brugere ud med forskellig status: aktive, deaktiverede eller låste. Eftersom en medarbejder kan være knyttet til flere forskellige organisationsenheder, kan den samme medarbejder optræde på flere linjer. En opsummering af det samlede antal medarbejdere kan findes til sidst i rapporten. Oversigt - låse viser alle kommunens låse. Rapporten har et rigt udvalg af filtreringsmuligheder, hvilket gør det muligt at søge på låse på grundlag af valgbare kriterier. Her er det f.eks. muligt at finde de låse, som har lavt batteriniveau, og for hver enkelt lås er det muligt f.eks. at se det tidspunkt, hvor en bestemt medarbejder sidst har kommunikeret med låsen. Desuden er det muligt at sortere listen på forskellige måder. Oversigt - boliglåse gør det muligt at søge på boliglåse på grundlag af valgbare kriterier. Her er det f.eks. muligt at finde de låse, som har lavt batteriniveau. Desuden er det muligt at sortere listen på forskellige måder. Oversigt - mobiltelefoner viser en oversigt over alle de mobiltelefoner, som anvendes i systemet. Her er der både mulighed for at søge på bestemte begreber og filtrere på Organisation, Status og Medarbejder (hvem der senest har anvendt

11 Side 11 (11) mobiltelefonen). Man kan f.eks. nemt se, hvilken version af mobilappen en mobiltelefon har. Oversigt - borgere viser en oversigt over borgerne. Foruden borgerens navn og adresse præsenteres bl.a. de medarbejdere, som har udført det seneste besøg, og om borgeren har en lås eller f.eks. en NFC-etikette tilknyttet. 10 Logbøger Logbøgerne nås via ikonet Logbøger under lokal og central administration. Følgende logbøger er tilgængelige: Adgang viser, hvilke medarbejdere der har fået adgang til informationer for en eller flere borgere. Logbogen Adgang kan filtreres efter dato, bruger og/eller borger. Søgeresultatet viser, hvor ofte medarbejderne har fået adgang til informationerne om en borger, samt hvornår det sidst har fundet sted. Ved at udvælge en borger i søgeresultatet får man et mere detaljeret billede af, hvad brugeren har kigget på vedrørende den pågældende borger, samt dato og klokkeslæt for dette. Brugerindlogning viser samtlige indlogningsforsøg, som har fundet sted i Phoniro Care, både fra webgrænsefladen og fra mobiltelefoner. Hændelseslog for brugerkonto (kun central) viser de hændelser, som vedrører brugerkontoen. Integration viser meddelelser, som er sendt til og fra Phoniro Care ved integration med eksterne systemer. Låse viser låsehændelser, dvs. oplåsninger og låsninger af digitale låseenheder. Det er bl.a. muligt at filtrere på låsehændelser for f.eks. udelukkende at se batteriskift. Mobiltelefon (kun centralt) viser samtlige hændelser i mobiltelefonerne, som f.eks. indlogninger, oplåsninger mv. I logbogen er det muligt at filtrere på dato samt bestemte mobiltelefoner og/eller bestemte medarbejdere. Boliglås (kun centralt) viser låsehændelser fra låse på plejehjem.

Brugervejledning for Phoniro Care 3.10 modul for digital nøglehåndtering

Brugervejledning for Phoniro Care 3.10 modul for digital nøglehåndtering Brugervejledning for Phoniro Care 3.10 modul for digital nøglehåndtering Indholdsfortegnelse Indhold Indholdsfortegnelse... 2 1 Phoniro Care en IT-platform inden for pleje og omsorg... 4 2 Webinterfacet...

Læs mere

Brugermanual for montører

Brugermanual for montører Side 1 (11) Brugermanual for montører Phoniro Care - En app til digital nøgleadministration Denne manual henvender sig til montører og beskriver i detaljer, hvordan man konfigurerer digitale låseenheder

Læs mere

Elektronisk nøglesystem for hjemmeplejen. Daglig drift. dd. mm åå

Elektronisk nøglesystem for hjemmeplejen. Daglig drift. dd. mm åå Elektronisk nøglesystem for hjemmeplejen Daglig drift dd. mm åå Elektronisk nøglesystem for hjemmeplejen, daglig drift Systembeskrivelse Systembeskrivelse Det elektroniske nøglesystem er en ny type personalelås,

Læs mere

Aptus Elektronik AB. Ekonomivägen 3-5, SE Askim. Sverige telefon omst.: salg

Aptus Elektronik AB. Ekonomivägen 3-5, SE Askim. Sverige telefon omst.: salg Hej Tillykke, du har nu fået en elektronisk lås installeret på din dør. Det betyder, at du fremover slipper for at tænke på bortkomne nøgler, samtidig med at det bliver lettere for dig at bevæge dig rundt

Læs mere

Yale Doorman för Aptus

Yale Doorman för Aptus Version Aptus Elektronik AB Ekonomivägen 3-5, 463 33 Askim www.aptus.se telefon omst.: +46 31 68 97 00 fax: +46 31 68 97 99 support: support@aptus.se Revision 1 Yale Doorman för Aptus Yale Doorman för

Læs mere

Brugermanual SuperSail (DS Version) Performance System Release 2.0

Brugermanual SuperSail (DS Version) Performance System Release 2.0 Brugermanual SuperSail (DS Version) Performance System Release 2.0 Side 1 af 14 Indholdsfortegnelse 1 LOGIN MENU... 3 2 HOVED MENU... 4 3 TRACKER INFO MENU... 5 4 KAPSEJLADS MENU... 6 4.1 TILMELD KAPSEJLADS

Læs mere

Brugermanual SuperSail (DS Version) Performance System Release 1.0

Brugermanual SuperSail (DS Version) Performance System Release 1.0 Brugermanual SuperSail (DS Version) Performance System Release 1.0 Dokument: SuperSail DS Users Manual 1.0.docx Dato: 09. December - 2013 Revision: 1.0 Antal sider: 19 Side 1 af 19 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Aptussystemet kan godt lide Yale Doorman

Aptussystemet kan godt lide Yale Doorman Aptussystemet kan godt lide Yale Doorman Systemtilsluttede lejlighedslåse! Vores målsætning er at skabe effektiv ejendomsadministration og hyggelige boligmiljøer. Det glæder os derfor at kunne præsentere

Læs mere

UniLock System 10. Manual til Integration med Salto adgangskontrol (RW Pro) Projekt PCS125-20 Version 1.0 Revision 140806

UniLock System 10. Manual til Integration med Salto adgangskontrol (RW Pro) Projekt PCS125-20 Version 1.0 Revision 140806 UniLock System 10 Manual til Integration med Salto adgangskontrol (RW Pro) Projekt PCS125-20 Version 1.0 Revision 140806 Med integration til Salto adgangskontrol kan UniLock administrere personers adgang

Læs mere

Brugermanual. Energy10 Mobile til Windows. Sådan kommer du i gang. Version 1.1 februar 2014

Brugermanual. Energy10 Mobile til Windows. Sådan kommer du i gang. Version 1.1 februar 2014 Brugermanual Energy10 Mobile til Windows Sådan kommer du i gang Version 1.1 februar 2014 Energy Systems A/S - Silkeborgvej 53-8000 Århus C - CVR-nr.: 30925815 - Tlf.: 70229310 Mail: support@energysystems.dk

Læs mere

Systemanslutna lägenhetslås!

Systemanslutna lägenhetslås! Aptus Elektronik AB. Ekonomivägen 3-5, 436 33 Askim telefon växel: 031 68 97 00 försäljning: 031 68 97 10 fax: 031 68 97 99. epost: aptus@aptus.se www.aptus.se Aptus Elektronik AB. Ekonomivägen 3-5, 436

Læs mere

UniLock System 10. Manual til interface fra trådløse Salto Sallis døre til UniLock. Version 1.0 Revision 150206

UniLock System 10. Manual til interface fra trådløse Salto Sallis døre til UniLock. Version 1.0 Revision 150206 UniLock System 10 Manual til interface fra trådløse Salto Sallis døre til UniLock Projekt PRJ177 Version 1.0 Revision 150206 Interfaceprint som giver mulighed for at styre op til 4, 8 eller 16 online trådløse

Læs mere

Nyt i SkoleIntra 5.10

Nyt i SkoleIntra 5.10 Nyt i SkoleIntra 5.10 Sidst ændret den 13 10 2015 Ny loginside Med SkoleIntra 5.10 introduceres et nyt fælles login, som giver single sign on mellem det nye SkoleIntra, det klassiske SkoleIntra og itslearnings

Læs mere

Brugermanual for version 2

Brugermanual for version 2 Side 1 af 6 Brugermanual for version 2 Til brugere af gæstekort via den mobile applikation version 2. E/F Olufsborg Områdenr. 20153 Gældende fra d. 15. oktober 2018 www. Side 2 af 6 Gæstekort via mobil

Læs mere

Selvom du har installeret NemID nøgleapp på din smartphone eller tablet, kan du stadig frit skifte mellem at bruge din nøgleapp eller nøglekort.

Selvom du har installeret NemID nøgleapp på din smartphone eller tablet, kan du stadig frit skifte mellem at bruge din nøgleapp eller nøglekort. NemID nøgleapp NemID nøgleapp er et digitalt supplement til dit nøglekort. Med NemID nøgleapp kan du bruge dit NemID direkte fra din smartphone eller tablet - uden at have dit nøglekort ved hånden. Når

Læs mere

online Brugermanual Eurofins Environment Mobilapp Eurofins Miljø A/S Version 2.0.9 Mobil app manual Start/Log ind... 2

online Brugermanual Eurofins Environment Mobilapp Eurofins Miljø A/S Version 2.0.9 Mobil app manual Start/Log ind... 2 Brugermanual Eurofins Environment Mobilapp Start/Log ind... 2 Velkomstbilledet... 3 Resultater... 3 Prøver og resultater... 5 Meddelelser... 7 Kontakt os... 7 Indstillinger... 8 Log ind og ud... 8 Eurofins

Læs mere

TS1000 Quick Guide. Daglig brug

TS1000 Quick Guide. Daglig brug TS1000 Quick Guide Daglig brug Indholdsfortegnelse Opret brugere... 4 Brugerliste... 4 Fanen Data... 4 Fanen Tilvalg... 5 Fanen Specialområder... 6 Grupper... 6 Søg bruger... 7 Rapport vinduet (brugere)...

Læs mere

Velkommen til brug af MobilePay

Velkommen til brug af MobilePay Velkommen til brug af MobilePay Velkommen til vores lille kursus der handler om sådan bruger du MobilePay. Jeg hedder Peder Kähler og i dag skal vi se på følgende muligheder: Opsætning af MobilePay Privat

Læs mere

LinkGRC. Kontrol. Brugermanual

LinkGRC. Kontrol. Brugermanual Brugermanual 1 INDHOLD 1. Navigation 2. Dashboard 3. 4. Support 2 NAVIGATION 1 På forsiden finder du dine installerede moduler i LinkGRC løsningen og du kan her vælge hvilket modul du ønsker at arbejde

Læs mere

Aptus Logga_Negativ I cmyk 40% svart. Scala 1:1

Aptus Logga_Negativ I cmyk 40% svart. Scala 1:1 Aptus Logga_Negativ I cmyk 40% svart Scala : Aptus Dørtelefoner Vores dørtelefoner hjælper beboernes gæster med at finde vej - samtidig med at de er husets dørvogter, hvilket skaber trygge og hyggelige

Læs mere

Kom godt i gang med Danløn app en

Kom godt i gang med Danløn app en Kom godt i gang med Danløn app en Danløn app en gør det muligt for en medarbejder se sine lønsedler 12 måneder tilbage i tid, samt registrere timer, kørsel og fravær, hvis virksomheden har åbnet op for

Læs mere

Vejledning til brugeradministrator. EDI systemet

Vejledning til brugeradministrator. EDI systemet Vejledning til brugeradministrator EDI systemet 1. april 2019 Vejledning til brugeradministrator Denne vejledning beskriver de opgaver du har som brugeradministrator. Opgaverne er: - Oprette og vedligeholde

Læs mere

Carelock ACE Gate. Installationsvejledning

Carelock ACE Gate. Installationsvejledning Carelock ACE Gate Installationsvejledning 03601905 Tunstall A/S Tel. +45 87 93 50 00 Niels Bohrs Vej 42, Stilling Fax. +45 87 93 50 10 8660 Skanderborg info@tunstallnordic.com Danmark www.tunstallnordic.com

Læs mere

Selektro CCM App. Brugermanual. Selektro CCM App Brugermanual DK. Selektro A/S, Erhvervsvej 29-35, DK-9632 Møldrup. Copyright Selektro A/S 2017

Selektro CCM App. Brugermanual. Selektro CCM App Brugermanual DK. Selektro A/S, Erhvervsvej 29-35, DK-9632 Møldrup. Copyright Selektro A/S 2017 Selektro CCM App Brugermanual Selektro A/S, Erhvervsvej 29-35, DK-9632 Møldrup Selektro CCM App Brugermanual DK Copyright Selektro A/S 2017 0881-1344006 V01 Indhold 1 Beskrivelse... 1 1.1 Funktion... 2

Læs mere

Tunstall DECT 7202/7212

Tunstall DECT 7202/7212 Tunstall DECT 7202/7212 Brugervejledning D3302/D3312 Tunstall A/S Tel. +45 87 93 50 00 Niels Bohrs Vej 42, Stilling Fax. +45 87 93 50 10 8660 Skanderborg info@tunstallnordic.com Danmark www.tunstallnordic.com

Læs mere

Vejledning til brugerforvalter. EDI systemet

Vejledning til brugerforvalter. EDI systemet Vejledning til brugerforvalter EDI systemet 1. april 2019 Vejledning til brugerforvalter Denne vejledning beskriver de opgaver du har som brugerforvalter. Brugerforvalter har en række opgaver for de selskaber,

Læs mere

Tylstrup Skole. Indhold

Tylstrup Skole. Indhold Indhold Grundlæggende opsætning af ipad... 2 Installation af Skolekom App ( ALLE Ipad brugere skal installere denne )... 9 Installation af Find my iphone... 16 Oprettelse af Apple-id... 23 1 Grundlæggende

Læs mere

Brugermanual. Byggeweb Capture Entreprenør 7.38

Brugermanual. Byggeweb Capture Entreprenør 7.38 Brugermanual Byggeweb Capture Entreprenør 7.38 Indholdsfortegnelse Byggeweb Capture... 5 Indledning... 5 Hvad er Byggeweb Capture... 5 Principper... 6 Opbygning... 7 Projektinfo - Entreprenør... 7 Opsummering

Læs mere

Vejledning Foreningsportalen

Vejledning Foreningsportalen Vejledning Foreningsportalen Opdateret 29-01-2019 Foreningsportalen o Forening o Skytter o Klassificering Foreningsportalen. For at logge ind i Foreningsportalen, skal du anvende dit DGI login, som du

Læs mere

SmartAir. - Adgangskontrolsystem. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions

SmartAir. - Adgangskontrolsystem. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions SmartAir - Adgangskontrolsystem ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions 2 SmartAir et fleksibelt og enkelt adgangskontrolsystem SmartAir er velegnet til virksomheder, boligforeninger, kommuner

Læs mere

Vejledning til Jobnet for Arbejdsgiver JobAG. CV-søgning

Vejledning til Jobnet for Arbejdsgiver JobAG. CV-søgning Vejledning til Jobnet for Arbejdsgiver JobAG CV-søgning Version: 1.0 Oprettet den 20. december 2018 INDHOLD 1. INDLEDNING... 3 2. CV-SØGNING OG FORSIDEN AF JOBAG... 3 3. CV-SØGNING... 5 3.1 OPSÆTNING AF

Læs mere

Releasenote August 2014

Releasenote August 2014 Releasenote August 2014 Releasenote August 2014 Moduler Aftaler - fortsat fra juli release Aftale pladsholder Aftaleserier Medcom Tilføj DGOP (genoptræningsplan) til eksisterende forløb Indlæggelsesrapport

Læs mere

E-PAD Bluetooth hængelås E-PAD Bluetooth padlock E-PAD Bluetooth Vorhängeschloss. Brugervejledning Userguide Bedienungsanleitung

E-PAD Bluetooth hængelås E-PAD Bluetooth padlock E-PAD Bluetooth Vorhängeschloss. Brugervejledning Userguide Bedienungsanleitung E-PAD Bluetooth hængelås E-PAD Bluetooth padlock E-PAD Bluetooth Vorhängeschloss Brugervejledning Userguide Bedienungsanleitung - Hvordan forbinder du din E-PAD hængelås med din telefon - 1 2 3.A 3.B 1.

Læs mere

Nyt i SkoleIntra 5.10

Nyt i SkoleIntra 5.10 Nyt i SkoleIntra 5.10 Sidst ændret den 18 09 2015 Ny version af editor SkoleIntra benytter som bekendt en editor ved navn CKeditor til online redigering af tekster. I SkoleIntra 5.10.0 opdateres editor

Læs mere

Brugermanual. Revision 1

Brugermanual. Revision 1 Revision 1 Brugermanual INDHOLD HENT APP 1 LOG IND 1 OVERSIGT OVER MOBILPLAN 1 OPRET PROJEKT 2 AFSLUT PROJEKT 2 MINE PROJEKTER 3 TILFØJELSER TIL PROJEKT 3 TILFØJ BESKED 3 VIS PÅ KORT 4 NAVIGER TIL 4 REGISTRERING

Læs mere

PlejeNet på iphone telefoner. Vejledning til PlejeNet på iphone og ipad

PlejeNet på iphone telefoner. Vejledning til PlejeNet på iphone og ipad Vejledning til PlejeNet på iphone og ipad Indhold 1. Installation... 3 1.1 Installation på telefon...4 1.2 Valg af koder... 5 2. Anvendelse...6 3. Fejlsøgning...8 4. Oprettelse af Apple-id... 9 I denne

Læs mere

Aperio. Trådløse læsere til adgangskontrolsystemer. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions

Aperio. Trådløse læsere til adgangskontrolsystemer. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Aperio Trådløse læsere til adgangskontrolsystemer ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions 2 Online adgangskontrol på glasdøre, kan hurtigt blive både dyrt og besværligt. Det er ikke tilfældet

Læs mere

Brugervejledning til Tildeling.dk For superbrugere - Udbyder

Brugervejledning til Tildeling.dk For superbrugere - Udbyder Brugervejledning til Tildeling.dk For superbrugere - Udbyder Opdateret den 15. november 2017 Side 1 af 20 Indholdsfortegnelse 1 Formål... 4 2 Adgang... 4 3 Menu... 4 3.1 Ret mine data... 4 3.2 Opret opgave...

Læs mere

Brugermanual Beskrivelse af betjeningspanel med kontrolpanel

Brugermanual Beskrivelse af betjeningspanel med kontrolpanel Brugermanual Beskrivelse af betjeningspanel med kontrolpanel For den mest bekvemme kontrol / styring og status af Jablotron 100 systemet, tilbydes der forskellige former for betjeningspaneler. Styring

Læs mere

Dalux Field Brugermanual

Dalux Field Brugermanual Dalux Field Brugermanual Brugerstyring Version 2.0 Dato: 11. Juli 2014 Dalux Field Brugermanual - Brugerstyring Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse Om denne brugermanual... 3 Registrering af bruger... 3 Indstilling

Læs mere

Inden du kan tage systemet i brug og sende spørgeskemaer, kortlægge arbejdsmiljøet, lave handlingsplaner mv. skal systemet sættes op.

Inden du kan tage systemet i brug og sende spørgeskemaer, kortlægge arbejdsmiljøet, lave handlingsplaner mv. skal systemet sættes op. Indledning Workcyclus er et Internetbaseret arbejdsmiljøsystem, der giver fuldt overblik over virksomhedens arbejdsmiljøtilstand og gør arbejdsmiljøet målbart og synligt på alle niveauer i organisationen.

Læs mere

Guide til opsætning af Otiom.

Guide til opsætning af Otiom. Guide til opsætning af Otiom. 6 trin til din nye Otiom Basisopsætning: step 1. Aktiver Otiom-brikken (se side 06) step 2. Opsæt Otiom-base (se side 08) step 3. Opret Otiom-bruger (se side 10) Yderligere

Læs mere

DIGITAL SIGNATUR I BESTYRELSESPORTALEN TRINVIS LYNVEJLEDNING DENNE VEJLEDNING ER OPDATERET TIL WEBVERSION 4.5 OG IOS APP-VERSION 4.

DIGITAL SIGNATUR I BESTYRELSESPORTALEN TRINVIS LYNVEJLEDNING DENNE VEJLEDNING ER OPDATERET TIL WEBVERSION 4.5 OG IOS APP-VERSION 4. DIGITAL SIGNATUR I BESTYRELSESPORTALEN TRINVIS LYNVEJLEDNING DENNE VEJLEDNING ER OPDATERET TIL WEBVERSION 4.5 OG IOS APP-VERSION 4.5 W W W. A D M I N C O N T R O L. C O M INDHOLDSFORTEGNELSE 1. INDSTILLINGER

Læs mere

My booking. Generelt. Forsiden. Version 9.0

My booking. Generelt. Forsiden. Version 9.0 My booking Version 9.0 System til at lave online bookinger, med mulighed for opdeling i grupper, forskellige booking typer, ændre layout indstillinger, status styring, sprogvalg samt en del mere, detaljer

Læs mere

Kontraktbilag A - Kravspecifikation

Kontraktbilag A - Kravspecifikation Kontraktbilag A - Kravspecifikation Side 1 af 5 1 Indledning Nærværende kontraktbilag fastsætter de mindstekrav, der gælder for anskaffelsen af elektroniske dørlåse til Lemvig Kommune. Leverandøren gøres

Læs mere

Quick Guide Ditmer edagsorden Oktober 2013

Quick Guide Ditmer edagsorden Oktober 2013 Quick Guide Ditmer edagsorden Oktober 2013 Quick Guide Indhold For dig der skal i gang med at bruge ditmer edagsorden på ipad eller web 1. Sådan får du adgang til ditmer edagsorden... 2 2. Find udvalg

Læs mere

3.2. LANCERINGSNOTER. Hilti ON!Track. Lanceringsdato:

3.2. LANCERINGSNOTER. Hilti ON!Track. Lanceringsdato: 3.2. LANCERINGSNOTER Hilti ON!Track Lanceringsdato: Indhold 1. LANCERINGSHØJDEPUNKTER 2 1.1 NYE FUNKTIONER 2 2.1 MOBIL: STARTSKÆRM OPDATERET 3 2.2 MOBIL: FORESPØRGSELSFUNKTION 4 2.3 MOBIL: TILFØJ TIL OVERFØRSELSLISTE

Læs mere

Filer Under menupunket Administration får du adgang til Indekssiden, hvor du finder symbolet for modulet Filer.

Filer Under menupunket Administration får du adgang til Indekssiden, hvor du finder symbolet for modulet Filer. Filer Generelt Det ikke er tilladt at lagre informationer, der er i strid med gældende dansk lovgivning. For at kunne arbejde med filer på internetportalen skal du være logget ind med brug af medlemsnummer

Læs mere

Brugervejledning til Tildeling.dk Superbrugere Tilbudsgiver

Brugervejledning til Tildeling.dk Superbrugere Tilbudsgiver Brugervejledning til Tildeling.dk Superbrugere Tilbudsgiver Opdateret den 15. november 2017 Side 1 af 11 Indholdsfortegnelse 1 Formål... 3 2 Adgang... 3 3 Menu... 3 3.1 Opgaveliste... 4 3.1.1 Spørgsmål

Læs mere

LEVER værktøj til anerkendelse af realkomptencer Vejledning

LEVER værktøj til anerkendelse af realkomptencer Vejledning Modelling informal learning and transversal competences in the voluntary service experience to increase employment and mobility of citizens - LEVER 2014-1-IT01-KA200-002618 LEVER værktøj til anerkendelse

Læs mere

Mileage Book. Quick guide. Care Controller Vers. 1.0

Mileage Book. Quick guide. Care Controller Vers. 1.0 Mileage Book Quick guide Care Controller Vers. 1.0 Sådan kommer du igang Mileage Book appen er tilgængelig til både ios Iphone/iPad, Windows Phone og Android. For at komme i gang skal du downloade Mileage

Læs mere

Brugermanual FDaPP en. 2. UDGAVE: JUNI 2015

Brugermanual FDaPP en. 2. UDGAVE: JUNI 2015 Brugermanual FDAPP EN. 2. UDGAVE: JUNI 205 Indholdsoversigt 0. Om systemet...3 0. KONTAKT...3 0.2 TEKNISK INFO....3 0.3 TV KANALER...3 0.4 DRIFTSTATUS...3 0.5 HENT FDA PPEN TIL DIN SMARTPHONE...3. Login...4.

Læs mere

Når du skal logge på Digital Post systemet første gang

Når du skal logge på Digital Post systemet første gang Brugervejledning Indhold Når du skal logge på Digital Post systemet første gang... 3 Manual til Admin... 4 Manual til Min side... 6 Manual til oprettelse af indkaldelse i patientindkaldelsessystemet...

Læs mere

Brugervejledning. Scan QR kode for at download app

Brugervejledning. Scan QR kode for at download app Brugervejledning Scan QR kode for at download app Oversigt Hvem som helst kan åbne hængelåsen inden man har registeret et fingeraftryk. Kun de registrerede fingeraftryk kan åbne hångelåsen efter registrering

Læs mere

GB-HD8272C-W. Kom godt i gang

GB-HD8272C-W. Kom godt i gang GB-HD8272C-W Kom godt i gang Copyright GolBong Danmark 2015 Generelt Tillykke med dit GolBong HD IP-kamera. Denne Kom godt i gang-vejledning, gennemgår hvordan du forbinder og kommer i gang med at anvende

Læs mere

LAVT BATTERI SIGNAL - Hvis ERROR blinker alene 7 gange, hurtigt efter hinanden, er batteriet ved at være brugt op.

LAVT BATTERI SIGNAL - Hvis ERROR blinker alene 7 gange, hurtigt efter hinanden, er batteriet ved at være brugt op. ELEKTRONISK DIGITAL KOMBINATIONSLÅS RUNNER GENERELLE NOTER (3. UDGAVE) TYPER DER FINDES 4 VERSIONER: NORMAL (V.01) MED KODE TIL BRUG OG TIL NØDSITUATIONER (V.02), MED TIDSFORSINKELSE (V.03), TIL INDGANGSDØRE

Læs mere

Vejledning. Indhold. Side 1

Vejledning. Indhold. Side 1 Indhold HTML-faneblade... 2 Sådan tilføjer du et HTML-faneblad til din Facebook side.... 3 Sådan redigerer du et HTML-faneblad på din Facebook side.... 5 Sådan deler du fanebladet... 10 Side 1 HTML-faneblade

Læs mere

Kom hurtigt i gang med DoMyDay

Kom hurtigt i gang med DoMyDay Kom hurtigt i gang med DoMyDay 1 Forslag til brug af DoMyDay DoMyDay har en meget fleksibel brugerflade, som kan tilpasses brugeren efter behov. For borgere som lider af sygdommen demens, kan det være

Læs mere

TILLYKKE MED DIN NYE WEBBASEREDE INFO-SKÆRM JCD A/S

TILLYKKE MED DIN NYE WEBBASEREDE INFO-SKÆRM JCD A/S TILLYKKE MED DIN NYE WEBBASEREDE INFO-SKÆRM JCD A/S MANUAL TIL OPSTART AF JCDS WEBBASEREDE INFO-SKÆRM Denne lille folder beskriver kort, hvordan du tilkobler din nye info-skærm PC til et trådløst netværk.

Læs mere

FAGKOMPETENCER.DK Kom godt i gang som vejleder i systemet

FAGKOMPETENCER.DK Kom godt i gang som vejleder i systemet FAGKOMPETENCER.DK Kom godt i gang som vejleder i systemet V 1.1 Juli 2017 DF Indhold Introduktion... 3 Sådan logger du på systemet som vejleder... 3 Oversigten... 5 Rediger en elevs oplysninger... 6 Opret

Læs mere

Call Recorder Apresa Brugermanual

Call Recorder Apresa Brugermanual Call Recorder Apresa Brugermanual Version. 1.100.11 Vidicode Pleje og vedligeholdelse: CR Apresa må ikke blive våd. Hvis den bliver våd, tør den omgående af med en blød, ren klud. Væsker kan indeholde

Læs mere

Lasso for. Microsoft Dynamics CRM

Lasso for. Microsoft Dynamics CRM Lasso for Microsoft Dynamics CRM Installationsvejledning Opdateret d. 20.07.2017 INSTALLER LASSO I MICROSOFT DYNAMICS CRM Denne vejledning beskriver installation af Lasso, opsætning, ændring af brugere

Læs mere

ADVARSEL / VIGTIGT! GENERELT OM LA GARD 3750-K ELEKTRONISK KODELÅS. Brugsanvisning Elektronisk Kodelås 3750-K LED

ADVARSEL / VIGTIGT! GENERELT OM LA GARD 3750-K ELEKTRONISK KODELÅS.   Brugsanvisning Elektronisk Kodelås 3750-K LED Brugsanvisning Elektronisk Kodelås 3750-K LED ComboGard Pro LG 39E kan konfigureres ved hjælp af ComboGard Pro Setup Software eller gennem en serie af tastaturkommandoer direkte på den elektroniske lås.

Læs mere

Vejledning for forældre i brugen af mininstitution som digitalt kommunikationsværktøj

Vejledning for forældre i brugen af mininstitution som digitalt kommunikationsværktøj Vejledning for forældre i brugen af mininstitution som digitalt kommunikationsværktøj 1 Indhold: mininstitution vejledning til forældre... 3 Sådan logger du på systemet... 4 Sådan opsætter du din profil

Læs mere

GROUP CYCLE CONNECT SLUTBRUGER MANUAL

GROUP CYCLE CONNECT SLUTBRUGER MANUAL SLUTBRUGER MANUAL LOGIN PÅ KONSOLLEN OG TRACK DINE DATA 1 2 3 Login med den enhed der passer dig Begynd at træde i pedalerne for at tænde konsollen WiFi ikonnet i øverste venstre hjørne skal være tændt

Læs mere

1.TILBUD NYT TILBUD 1.1 TRIN FORUDSÆTNINGER

1.TILBUD NYT TILBUD 1.1 TRIN FORUDSÆTNINGER 1.TILBUD Fanen Tilbud giver en oversigt over alle de tilbud, der ligger i din database. Det er også herfra, at du har mulighed for at oprette, kopiere eller redigere et eksisterende tilbud. Det følgende

Læs mere

Roth Touchline + app til Android og ios

Roth Touchline + app til Android og ios til Android og ios Brugermanual Living full of energy 1/7 Tillykke med din nye Roth Touchline+ app Roth Touchline+ app for Android og ios giver mulighed for at regulere dit Roth Touchline gulvvarmesystem

Læs mere

Apoweb Det nye og forbedrede Apoweb. Udarbejdet af IT-afdelingen Oktober 2015

Apoweb Det nye og forbedrede Apoweb. Udarbejdet af IT-afdelingen Oktober 2015 Apoweb Det nye og forbedrede Apoweb Udarbejdet af IT-afdelingen Oktober 2015 1 Indholdsfortegnelse Apoweb... 4 Administrative bruger... 4 Login... 4 Se ansatte... 6 Bladre i ansatte listen... 6 Se ansattes

Læs mere

Vejledning til brug af Skolens IT For nye medarbejdere

Vejledning til brug af Skolens IT For nye medarbejdere Vejledning til brug af Skolens IT For nye medarbejdere 1.Udgave okt. 2014 IT-Center Syd byder dig velkommen til Sønderborg Statsskole. Denne vejledning er lavet for at gøre det nemmere for dig som medarbejder,

Læs mere

Admin i SkoleIntra. Fif til administratorer. Version: August 2012

Admin i SkoleIntra. Fif til administratorer. Version: August 2012 Admin i SkoleIntra Fif til administratorer Version: August 2012 Indholdsfortegnelse At være administrator på SkoleIntra...4 De første overvejelser...4 LærerIntra import af data...4 LærerIntra hvem må

Læs mere

GB-HD2635-W. Kom godt i gang

GB-HD2635-W. Kom godt i gang GB-HD2635-W Kom godt i gang Copyright GolBong Danmark 2017 Generelt Tillykke med dit GolBong HD IP-kamera. Denne Kom godt i gang-vejledning, gennemgår hvordan du forbinder og kommer i gang med at anvende

Læs mere

Brugermanual SuperSail System Release 2.0

Brugermanual SuperSail System Release 2.0 Brugermanual SuperSail System Release 2.0 Side 1 af 18 Indholdsfortegnelse 1 INDLEDNING... 3 2 LOGIN MENU... 4 3 HOVED MENU... 5 4 TRACKER INFO MENU... 6 5 OVERVÅGNING MENU... 7 6 ALARM MENU... 9 7 KAPSEJLADS

Læs mere

Kom godt i gang med Klasseværelse 2.1. Lærervejledning om Klasseværelse-appen til ipad

Kom godt i gang med Klasseværelse 2.1. Lærervejledning om Klasseværelse-appen til ipad Kom godt i gang med Klasseværelse 2.1 Lærervejledning om Klasseværelse-appen til ipad Velkommen til Klasseværelse Klasseværelse er en effektiv app til ipad, som gør det nemmere for dig at styre undervisningen,

Læs mere

Brugervejledning til hurtig start af EasyBusiness Online Indholdsfortegnelse:

Brugervejledning til hurtig start af EasyBusiness Online Indholdsfortegnelse: Brugervejledning til hurtig start af EasyBusiness Online Indholdsfortegnelse: 1. Hvordan du bliver tilsluttet EasyBusiness...2 2. Hvordan du foretager en søgning...2 3. Hvordan du gemmer og åbner en søgning...4

Læs mere

SecureAware Workflow TNG

SecureAware Workflow TNG SecureAware Workflow TNG Manualen beskriver brugen af SecureAware version 4.5.0 og senere versioner Dokument opdateret: januar 2014 Om dette dokument Dette dokument beskriver brugen af Workflow TNG i SecureAware

Læs mere

VELKOMMEN TIL LASSO // WebCRM

VELKOMMEN TIL LASSO // WebCRM VELKOMMEN TIL LASSO // WebCRM Velkommen til Lasso! Vi er glade for, at du har valgt vores løsning og vi glæder os til at få dig i gang. INDHOLD: Velkommen til Lasso!... 1 INDHOLD:... 1 1) LOGIN I LASSO...

Læs mere

Personlige indstillinger. Rev.: / LH. Side 1

Personlige indstillinger. Rev.: / LH. Side 1 Personlige indstillinger Rev.: 2016-01-14 / LH Side 1 Indhold Indhold... 2 Indledning... 3 Log på... 4 Opret din bruger... 4 Personlige informationer... 4 Gem login... 5 Glemt password... 5 Brugerfladen

Læs mere

GB-HD Kom godt i gang

GB-HD Kom godt i gang GB-HD2260-73 Kom godt i gang Copyright GolBong Danmark 2017 Generelt Tillykke med dit GolBong HD IP-kamera. Denne Kom godt i gang-vejledning, gennemgår hvordan du forbinder og kommer i gang med at anvende

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING ADMINISTRATIONSPORTAL FOR FORHANDLERE

BRUGERVEJLEDNING ADMINISTRATIONSPORTAL FOR FORHANDLERE BRUGERVEJLEDNING ADMINISTRATIONSPORTAL FOR FORHANDLERE Dato: 7. januar 2015 Version: 1.0 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 A. Administrationsportal...3 2. Kom godt i gang...4 A. Minimumskrav...4 B.

Læs mere

Statistikmodul i WinPLC

Statistikmodul i WinPLC Juni 2018 Statistikmodul i WinPLC Indlæs patientfortegnelse fra sundhed.dk Inden du benytter statistikmodulet i WinPLC, er det en god ide at indlæse en opdateret patientfortegnelse fra sundhed.dk. Denne

Læs mere

Kom godt i gang: Vejledning vedr. VP Rapport:

Kom godt i gang: Vejledning vedr. VP Rapport: Kom godt i gang: Vejledning vedr. VP Rapport: Denne vejledning beskriver det nye uddatamodul til Vagtplan (VP Rapport). Løsningen skal erstatte det eksisterende Ressourcestyringsmodul og danner samtidig

Læs mere

Multifaktor autentifikation (MFA) ved adgang til forskellige IT-løsninger og -services

Multifaktor autentifikation (MFA) ved adgang til forskellige IT-løsninger og -services Multifaktor autentifikation (MFA) ved adgang til forskellige IT-løsninger og -services På SDU indføres multifaktor autentifikation (MFA) på forskellige IT-løsninger og -services. Hvad er multifaktor autentifikation

Læs mere

Klippekorts Styring i Qmanager

Klippekorts Styring i Qmanager Indholdsfortegnelse Opsætning (NOVAQ Administrator)... 2 Licensnøgle... 2 Rettighedsopsætning (Default opsætning)... 2 Hvem kan administrere en kundes klippekortkonto... 2 Hvem kan administrere en kundes

Læs mere

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System ViKoSys Virksomheds Kontakt System 1 Hvad er det? Virksomheds Kontakt System er udviklet som et hjælpeværkstøj til iværksættere og andre virksomheder som gerne vil have et værktøj hvor de kan finde og

Læs mere

Vejledning i brug af CPOP databasen

Vejledning i brug af CPOP databasen Vejledning i brug af CPOP databasen Indledning... 2 Log på databasen... 3 Muligheder i databasen... 4 Patientoplysninger... 6 CPOP Ergoterapeut protokol... 11 CPOP Fysioterapeut protokol... 16 CPOP Neuropaediater

Læs mere

TTS-Link Brugermanual

TTS-Link Brugermanual TTS-Link Brugermanual til enkel og effektiv dyreregistrering Juni 2016 Elektronisk registrering med XRS Stavantenne og XR3000/EW7 Vejecomputer Up- og download af besætningsdata til Dyreregistreringen Eksport

Læs mere

Manual til ECOonline

Manual til ECOonline Manual til ECOonline Udarbejdet af Carina Gejl Nielsen 25-4-2016 Indhold Oprettelse af lokale... 5 Oprettelse af ny bruger... 7 Tildeling af Kemi til et lokale... 9 Oprettelse af arbejdspladsbrugsanvisning...

Læs mere

Tabulex Dagpleje Børn

Tabulex Dagpleje Børn Tabulex Dagpleje Børn Vejledning til administratorer 12. Marts 2018 1 Indledning... 3 Hvad er Tabulex Dagpleje Børn?... 3 Hvordan logger man på?... 3 Administration... 4 1. Brugere... 5 Opret brugere...

Læs mere

TRAKA21 MANUAL 10/2/2015 - VERSION 1.1

TRAKA21 MANUAL 10/2/2015 - VERSION 1.1 TRAKA21 MANUAL 10/2/2015 - VERSION 1.1 1 2 INDHOLD Afsnit Omhandler Side 1 Kontakt information Ruko 3 2 Hvad og hvem er denne guide for? 3 3 Hvad indeholder pakken, når Traka21 leveres? 3 4 Montering af

Læs mere

Administrator manual

Administrator manual Revision 1 Administrator manual INDHOLD LOG IND 1 OVERBLIK 1 ARBEJDSRUM 1 MEDARBEJDERE 2 OPRET NY MEDARBEJDER 2 TRIN 1 AF 4: NAVN OG OPLYSNINGER 2 TRIN 2 AF 4: LEGITIMATION 2 TRIN 3 AF 4: EFFEKTIVITETSNIVEAU

Læs mere

SIKRING. KC KeySafe. Sikker opbevaring af nøgler! - et sikkert valg...

SIKRING. KC KeySafe. Sikker opbevaring af nøgler! - et sikkert valg... SIKRING KC KeySafe Sikker opbevaring af nøgler! - et sikkert valg... ELEKTRONISK DIGITAL KOMBINATIONSLÅS RUNNER GENERELLE NOTER (3. UDGAVE) TYPER DER FINDES 4 VERSIONER: NORMAL (V.01) MED KODE TIL BRUG

Læs mere

IPAD VEJLEDNING INDHOLD

IPAD VEJLEDNING INDHOLD 1 IPAD VEJLEDNING INDHOLD FØRSTEGANGSOPSÆTNING...2 TILGÅ DET TRÅDLØSE NETVÆRK...4 OPSÆTNING AF E-MAIL...5 E-MAIL-FUNKTIONER...6 KALENDERFUNKTIONER...7 INSTALLER NYE PROGRAMMER...8 FÅ MERE UD AF DIN IPAD...10

Læs mere

SMARTair trådløs. Trin-for-trin guide

SMARTair trådløs. Trin-for-trin guide SMARTair trådløs Trin-for-trin guide Indholdsfortegnelse Hvordan opretter man et trådløst system... 3 Nulstille HUB en (Reset).... 3 Klargøring af hub version 5.0x... 4 Klargøring af hub version 6.0x...

Læs mere

Vejledning til leverandørers brug af Serviceplatformen

Vejledning til leverandørers brug af Serviceplatformen Vejledning til leverandørers brug af Serviceplatformen Udarbejdet for: KOMBIT A/S Halfdansgade 8 2300 København S 1 Indhold 1 Indledning... 3 2 Ordforklaringer... 3 3 Oprettelse... 4 4 Arbejdsgange...

Læs mere

Vejledning til brugerforvalter. EDI systemet

Vejledning til brugerforvalter. EDI systemet Vejledning til brugerforvalter EDI systemet 15. november 2017 Vejledning til brugerforvalter Denne vejledning beskriver de opgaver du har som brugerforvalter. Brugerforvalter har en række opgaver for de

Læs mere

Medicin i Nexus. Medicininformation: Skal udfyldes for at kunne receptforny og genbestille.

Medicin i Nexus. Medicininformation: Skal udfyldes for at kunne receptforny og genbestille. Indholdsfortegnelse Der skal ALTID udfyldes følgende, før du kan komme i gang med medicin i Nexus:... 2 Medicininformation:... 2 Tilknyt til FMK/opdatere FMK... 3 Opret lokalt medicinskema i Nexus/opdater

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING. Til klinikker og brugere i voresklinik.info

BRUGERVEJLEDNING. Til klinikker og brugere i voresklinik.info BRUGERVEJLEDNING Til klinikker og brugere i voresklinik.info 1. LIDT OM VORESKLINIK.INFO voresklinik.info er både navnet og adressen på jeres nye intranetløsning. Der kan tilføjes en masse spændende funktioner

Læs mere

Mini-guide til Retox Databasen er tilgængelig fra klik på linket

Mini-guide til Retox Databasen er tilgængelig fra   klik på linket Mini-guide til Retox Databasen er tilgængelig fra www.retox.dk, klik på linket Som udgangspunkt kan alle se arbejdspladsbrugsanvisningerne, hvis man er på regionens netværk. Hvis der skal tilføjes eller

Læs mere

Brugermanual. Byggeweb Capture Entreprenør 7.39

Brugermanual. Byggeweb Capture Entreprenør 7.39 Brugermanual Byggeweb Capture Entreprenør 7.39 Indholdsfortegnelse Byggeweb Capture... 5 Indledning... 5 Hvad er Byggeweb Capture... 6 Principper... 7 Opbygning... 8 Projektinfo - Entreprenør... 8 Opsummering

Læs mere