VVM-anmeldelse for etablering af kunstgræsbane. Hammel Gymnastik Forening, Hammel

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "VVM-anmeldelse for etablering af kunstgræsbane. Hammel Gymnastik Forening, Hammel"

Transkript

1 VVM-anmeldelse for etablering af kunstgræsbane Hammel Gymnastik Forening, Hammel 7. marts 5

2 VVM-anmeldelse Hammel Gymnastik Forening i Hammel ønsker at udskifte den eksisterende grusbane med en kunstgræsbane. Grusbanen fjernes og en ny kunstbane placeres længere mod sydvest for den eksisterende. Projektet omfatter desuden et mindre træningsareal i forlængelse af banen, grussti, indhegning af boldbane og opsætning af i alt seks lysmaster. Kunstgræsbanen skal udføres med et nyt drænsystem, som kobles til udledningspunktet for det eksisterende drænsystem. Projektet er omfattet af VVM-bekendtgørelsens Bilag, punkt a:. Infrastrukturanlæg a) Anlægsarbejder i byzone, herunder opførelse af butikscentre og parkeringspladser. I det følgende anmeldelsesskema (jf. VVM-bekendtgørelsens bilag 5) beskrives de relevante forhold om projektets udførelse og drift. Vedhæftede bilag Bilag : Topografisk oversigtskort :5. Bilag : Projektet ift. m.v. :5. Bilag : Lysberegninger Særskilte tilladelser er skal i forbindelse med projektet søges tilladelse til afledning af drænvand samt byggetilladelse til lysmaster og faste hegn. Bekendtgørelse om vurdering af visse offentlige og private anlægs virkning på miljøet (VVM) i medfør af lov om planlægning (BEK nr. 654 af 7//)

3 Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og på bygherre Navn, adresse, telefonnr. og på kontaktperson Projektets adresse, matr. nr. og ejerlav Tekst Projektet omfatter etablering af en kunstgræsbane på et eksisterende boldbaneareal. Ved udskiftning af den eksisterende grusbane flyttes den nye bane længere mod sydvest. Uden for banen langs den nordlige side udføres et areal med fliser til passage og sneoplagring om vinteren. Herudover etableres et træningsområde i forlængelse af banen mod øst. Uden for indhegningen opsættes seks lystmaster. Placering af bane, se bilag og. Hammel Gymnastik Forening Gl. Randersvej 845 Hammel Jesper S. Balker Hammel Gymnastik Forening Gl. Randersvej 845 Hammel jsb@hgfhammel.dk Gl. Randersvej 845 Hammel Matrikel nr. n, Hammel By, Hammel Projektet berører følgende kommune eller kommuner (omfatter såvel den eller de kommuner, som projektet er placeret i, som den eller de kommuner, hvis miljø kan tænkes påvirket af projektet) Favrskov Kommune Oversigtskort i målestok :5. Se bilag, :5. (A), topografisk oversigtskort Kortbilag i målestok :. eller :5. med indtegning af anlægget og projektet (vedlægges dog ikke for strækningsanlæg) Se bilag, :5. (A), ortofoto inkl., fredning og registreret jordforurening. Forholdet til VVM reglerne Ja Nej

4 Er projektet opført på bilag til bekendtgørelse nr. 654 af 7// Er projektet opført på bilag til bekendtgørelse nr. 654 af 7// Projektets karakteristika. Hvis bygherren ikke er ejer af de arealer, som projektet omfatter angives navn og adresse på de eller den pågældende ejer, matr. nr og ejerlav. Arealanvendelse efter projektets realisering et fremtidige samlede bebyggede areal i m et fremtidige samlede befæstede areal i m. Projektets areal og volumenmæssige udformning Er der behov for grundvandssænkning i forbindelse med projektet og i givet fald hvor meget i m Projektets samlede grundareal angivet i ha eller m Projektets bebyggede areal i m Projektets nye befæstede areal i m Projektets samlede bygningsmasse i m Projektets maksimale bygningshøjde i m 4. Projektets behov for råstoffer i anlægsperioden Råstofforbrug i anlægsperioden på type og mængde: Vand- mængde i anlægsperioden Affaldstype og mængder i anlægsperioden Spildevand mængde og type i anlægsperioden Håndtering af regnvand i anlægsperioden Anlægsperioden angivet som mm/åå mm/åå Tekst Favrskov Kommune Skovvej 88 Hinnerup Matrikel nr. n, Hammel By, Hammel Hvis ja, er der obligatorisk VVM-pligtigt. Angiv punktet på bilag : Bilag, punkt Infrastrukturanlæg a) Anlægsarbejder i byzone, herunder opførelse af butikscentre og parkeringspladser Området er i lokalplan nr. udlagt til bold- og tennisbaner. Projektområdet omfatter en eksisterende boldbane (grus), som skal erstattes med en kunstgræsbane. Kunstgræsbanen og træningsområdet omfatter ca. 9.9 m inkl. grussti og sneoplagring Grusstien er m bred og etableres med grus nordøst for banen svarende til ca. 47 m Projektet forventes at kunne gennemføres uden grundvandssænkning. et samlede projektareal omfatter ca. 9.9 m. Kunstgræsbanen inkl. træningsområdet omfatter et areal på ca. 9. m. Sneoplagring med fliser består af et areal på ca. 8 m. Grusstien udgør ca. 47 m. er skal ikke etableres bygninger udover hegn og lysmaster Projektets maksimale bygningshøjde er lysmasterne på 8 m, herefter følger indhegningen på op til 4 meter. I anlægsfasen skal der tilføres ca..4 m grusmaterialer. Herudover anvendes grus fra den eksisterende grusbane. er er intet vandforbrug forbundet med anlægsarbejdet. Affaldsproduktionen i anlægsfasen er sammenlignelig med almindelige anlægsarbejder, hvor plastic, pap og rester af byggematerialer (herunder kunstgræs og SBR gummigranulat) samles løbende og afhændes iht. kommunens regulativ for erhvervsaffald. Afgravet jord fra planeringsarbejdet anvendes i videst mulig udstrækning i området og overskudsjord afhændes iht. gældende regler. er produceres intet spildevand i anlægsperioden. er kræves ingen særlig håndtering af regnvand i anlægsperioden, idet kunstgræsbanen etableres med dræn, som tilkobles det eksisterende regnvandssystem. Anlægsperioden forventes at strække sig fra 5/5-7/5.

5 5. Projektets kapacitet for så vidt angår flow ind og ud samt angivelse af placering og opbevaring på kortbilag af råstoffet/produktet i driftsfasen: Råstoffer type og mængde i driftsfasen Mellemprodukter type og mængde i driftsfasen Færdigvarer type og mængde i driftsfasen Vand mængde i driftsfasen I driftsfasen benyttes gummigranulat (SBR) til vedligeholdelse, som opbevares i sække i tilstødende skure/bygninger på skolens område. er kan desuden være behov for at anvende salt til vintervedligeholdelse af banen, som ligeledes opbevares i skolens dertil indrettede bygninger. er er ingen færdigvarer eller vandforbrug forbundet med driftsfasen. 6. Affaldstype og mængder, som følge af projektet i driftsfasen: Farligt affald: Andet affald: Spildevand til renseanlæg: Spildevand med direkte udledning til vandløb, sø, hav: er er intet farligt affald i driftsfasen. Eventuelle rester af SBR gummigranulat afhændes iht. kommunens regulativ for erhvervsaffald. er er intet spildevand forbundet med driftsfasen. er er ingen direkte udledning af spildevand til vandløb, søer eller hav. Regnvand siver gennem banen og ledes som drænvand til en eksisterende brønd, som modtager drænvand fra grusbanen. Herfra ledes vandet til forsynings virksomhedens forsinkelsesbassin inden udledning til Gudenåen. er søges særskilt tilladelse til afledning af drænvand. Håndtering af regnvand: Projektets karakteristika Ja Nej Tekst 7. Forudsætter projektet etablering af selvstændig vandforsyning Ikke relevant 8. Er anlægget eller dele af anlægget omfattet af standardvilkår Projektets anlæg er ikke omfattet af standardvilkår. 9. Vil anlægget kunne overholde alle de angivne standardvilkår - - Ikke relevant. Er anlægget eller dele af anlægget omfattet af BREF-dokumenter Projektets anlæg er ikke omfattet af BREF-dokumenter.. Vil anlægget kunne overholde de angivne BREF-dokumenter - - Ikke relevant. Er anlægget eller dele af anlægget omfattet af BAT-konklusioner Projektets anlæg er ikke omfattet af BAT-konklusioner. Vil anlægget kunne overholde de angivne BATkonklusioner - - Ikke relevant 4. Er projektet omfattet af en eller flere af Miljøstyrelsens vejledninger eller bekendtgørelser () om støj. Hvis»ja«angives navn og nr. på den eller de pågældende vejledninger eller bekendtgørelser.

6 Miljøstyrelsens vejledning nr. 5 om ekstern støj fra virksomheder (984) fastsætter vejledende støjgrænseværdier på 45/4/5 db(a) i boligområder med åben/lav boligbebyggelse i henholdsvis dag/aften/natteperioden. er foreligger ingen vejledninger specifikt for boldbaner eller andre idrætsanlæg med sammenlignelige aktiviteter. Vejledningens beregningsprincipper kan ikke umiddelbart overføres til kunstgræsbanens aktiviteter, idet der her vil være tale om menneskabt støj af en anden karakter, end den støj som er forbundet med virksomheder, som omfatter støj fra maskiner, ventilatorer etc. Etableringen af en kunstgræsbane betyder, at banen kan benyttes i en videre udstrækning end den eksisterende grusbane, hvorfor der kan stilles krav om driftstiden med henblik på at reducere støj- og lysgener i forhold til omkringboende. 5. Vil anlægsarbejdet kunne overholde de vejledende grænseværdier for støj og vibrationer jf. ovenfor 6. Vil det samlede anlæg, når projektet er udført, kunne overholde de vejledende grænseværdier for støj og vibrationer jf. ovenfor 7. Er projektet omfattet Miljøstyrelsens vejledninger, regler og bekendtgørelser om luftforurening. 8. Vil anlægsarbejdet kunne overholde de vejledende grænseværdier for luftforurening jf. ovenfor 9. Vil det samlede anlæg kunne overholde de vejledende grænseværdier for luftforurening jf. ovenfor. Vil projektet give anledning til støvgener eller øgede støvgener I anlægsperioden I driftsfasen () Hvis»nej«gå til pkt. 7. er er ingen støjgrænseværdier for anlægsarbejder, dog vil anlægsarbejder finde sted inden for almindelig arbejdstid og primært på hverdage. Hvis»nej«angives overskridelsens omfang og begrundelse for overskridelsen er indsendes særskilt notat til kommunens planafdeling vedrørende støjforhold. er kan stilles vilkår for banens brug af hensyn til omkringboende. Hvis»ja«angives navn og nr. på den eller de pågældende vejledninger, regler eller bekendtgørelser. Hvis»nej«gå til pkt Hvis»Nej«angives overskridelsens omfang og begrundelse for overskridelsen. - - Hvis»Nej«angives overskridelsens omfang og begrundelse for overskridelsen. I anlægsfasen i forbindelse med nivellering og kørsel med sand, jord og grus kan der forekomme støvgener af midlertidig og lokal karakter, primært inden for selve projektområdet. er er til anlæggelse af kunstgræsbanen valgt en SBR granulattype, som ikke støver væsentligt.

7 . Vil projektet give anledning til lugtgener eller øgede lugtgener I anlægsperioden I driftsfasen riften af kunstgræsbanen vil ikke være forbundet med støvgener, idet den valgte SBR granulattype til vedligeholdelse ikke støver væsentligt. Hvis»ja«angives omfang og forventet udbredelse. Idet anlægsperioden forløber i sommerhalvåret forventes det ikke, der vil være behov for belysning i aften og nattetimer.. Vil anlægget som følge af projektet have behov for belysning som i aften og nattetimer vil kunne oplyse naboarealer og omgivelserne. I anlægsperioden I driftsfasen Idet projektet indbefatter etablering af 6 nye lysmaster, på hver side af kunstgræsbanens langsider, vil banen og de nærmeste omgivelser blive oplyst, når banen er i brug. er er foretaget en beregning af lyspåvirkningen af omgivelserne, se bilag. Her viser beregningen, at belysningsstyrken i en afstand af 4 meter fra banen er på lu svarende til et fyrfadslys. Beregningen viser herudover en vertikal belysningsstyrke mod nord på,7 lu i en afstand på ca. 4 m fra banen og ved en observatør i højden 6 m. Lysarmaturerne indstilles således, at lysgener udenfor banearealet begrænses mest muligt samtidig med, at oplysningen af banearealet optimeres.. Er anlægget omfattet af risikobekendtgørelsen jf. bekendtgørelse om kontrol med risikoen for større uheld med farlige stoffer nr. 666 af 4. december 6 Etableringen af en kunstgræsbane frem for en grusbane samt opførsel af lysmaster betyder, at banen kan benyttes i en højere udstrækning, hvorfor der kan stilles krav om driftstiden med henblik på at reducere lysgener i forhold til omkringboende. er er intet oplag af risikostoffer. Projektets placering Ja Nej Tekst 4. Forudsætter projektet dispensation fra eller ændring af den gældende lokalplan 5. Forudsætter projektet dispensation fra gældende bygge- og beskyttelseslinjer jf. Projektområdet er ikke omfattet af bygge- eller beskyttelseslinjer. 6. Indebærer projektet behov for at begrænse anvendelsen af naboarealer 7. Vil projektet kunne udgøre en hindring for er er ikke udlagt råstofinteresse- eller graveområder inden for eller i umiddelbar anvendelsen af udlagte råstofområder: jf. nærhed af projektområdet. 8. Er projektet tænkt placeret indenfor kystnærhedszonen Projektområdet er ikke beliggende inden for kystnærhedszonen. 9. Forudsætter projektet rydning af skov: Ikke relevant. Projektområdet er beliggende i byzone og omfatter eksisterende (skov er et bevokset areal med træer, som danner idrætsanlæg i tilknytning til en skole. eller indenfor et rimeligt tidsrum ville danne sluttet

8 skov af højstammede træer, og arealet er større end ½ ha og mere end m bredt. ). Vil projektet være i strid med eller til hinder for realiseringen af en rejst fredningssag. Afstanden fra projektet i luftlinje til nærmeste beskyttede naturtype i henhold til naturbeskyttelseslovens. Rummer området beskyttede arter og i givet fald hvilke. Afstanden fra projektet i luftlinje til nærmeste fredede område 4. Afstanden fra projektet i luftlinje til nærmeste Habitatområde (Natura områder, fuglebeskyttelsesområder og Ramsarområder) 5. Vil det samlede anlæg som følge af projektet kunne overholde kvalitetskravene for vandområder og krav til udledning af forurenende stoffer til vandløb, søer eller havet, jf. bekendtgørelse nr. af 5. august og bekendtgørelse nr. 9 af. december samt kvalitetsmålsætningen i vandplanen 6. Er projektet placeret i et område med særlige drikkevandinteresser 7. Er projektet placeret i et område med registreret jordforurening 8. Er der andre lignende anlæg eller aktiviteter i området, der sammen med det ansøgte må forventes at kunne medføre en øget samlet påvirkning af miljøet (Kumulative forhold) 9. Vil den forventede miljøpåvirkning kunne berøre nabolande 4. En beskrivelse af de påtænkte foranstaltninger med henblik på at undgå, forebygge eller begrænse væsentlige skadelige virkninger for miljøet. er er ingen fredede områder eller forslag til fredede områder indenfor eller i umiddelbar nærhed af projektområdet. Projektområdet grænser op til en beskyttet sø mod vest. en beskyttede sø er ikke besigtiget og der er estimeret en naturtilstand. er er ikke registreret forekomst af Bilag IV-arter på det besigtigede areal i eller omkring projektområdet. Fredningen Kirkefredning vedrørende Hammel beliggende ca. 8 m sydvest for projektområdet. Nærmeste habitatområde er Gudenå og Gjern Bakker (H45) i en afstand af ca., km sydøst for projektområdet. Habitatområdet indgår i Natura -område nr. 45. rænvand fra boldbanen og overfladevand fra befæstede arealer ledes til eksisterende drænledning og videre til regnvandsbassin. Herved sker der en udjævning af strømningen til recipienten samt stoffjernelse. Projektområdet er beliggende i et område med særlige drikkevandsinteresser, inden for nitratfølsomme indvindingsområder og uden for indsatsområder og boringsnære beskyttelsesområder (miljøportalen, seneste viden / 5). er er ikke registreret jordforurening inden for selve projektområdet. Ca. 9 m mod sydøst er matrikel nr. 6t Hammel By, Hammel registreret som et jordforureningsområde på vidensniveau og (V og V) beliggende i et klassificeret område med krav om analyser. Støj, lys og øget trafik er forhold, som brug af den nye kunstgræsbane vil indgå i kumulation med i forhold til de øvrige aktiviteter på idrætsanlæg. Idet kunstgræsbanen etableres på en eksisterende boldbane forventes brugen af denne ikke at give anledning til en væsentlig merpåvirkning ift. støj og trafik. I forhold til påvirkning af omgivelserne, henvises der til bilag, lysberegning. Evt. påvirkninger forbundet med såvel anlægs- som driftsfasen er udelukkende af lokal karakter (f støj, lys, trafik) Jord fra anlægsarbejdet (planering) anvendes i videst mulig udstrækning i området jordbjerg øst for banen. Overskudsjord afhændes iht. gældende regler. Lysgener minimeres ved justering af lysarmaturer samt forskudt placering af de seks lysmaster. Lys- og støjgener kan yderligere minimeres gennem retningslinjer for

9 4. Undertegnede erklærer herved på tro og love rigtigheden af ovenstående oplysninger. tidsrummet, hvor bane og lys er i brug. er er foretaget beregning af lyspåvirkningen udenfor projektområdet som følge af de valgte mastehøjder og armaturer. ato: 7/ 5 Bygherre/anmelder: (Orbicon A/S) Vejledning Skemaet udfyldes af bygherren eller dennes rådgiver baseret på bygherrens viden om eget projekt sammenholdt med de oplysninger og vejledninger, der henvises til via skemaet link. et forudsættes således, at bygherren eller dennes rådgiver er fortrolig med den miljølovgivning som projektet omfattes af. Bygherren skal ikke gennem præcise beregninger angive projektets forventede påvirkninger, men alene tage stilling til overholdelsen af vejledende grænseværdier, og angivne miljøforhold baseret på de oplysninger, der kan hentes på de angivne offentlige hjemmesider. Farverne»rød/gul/grøn«angiver, hvorvidt det pågældende tema kan antages at kunne medføre, at projektet vurderes at kunne påvirke miljøet væsentligt og dermed være VVM-pligtigt.»Rød«angiver en stor sandsynlighed for VVM-pligt og»grøn«en minimal sandsynlighed for VVM-pligt. Hvis feltet er sort, kan spørgsmålet ikke besvares med ja eller nej. VVM-pligten afgøres dog af VVM-myndigheden. I de fleste tilfælde vil kommunen være VVM-myndighed.

10 Bilag

11 Bilag

12 Boldbane 68 m 5 m Fodbold - Klasse III - S-EN 9 Projektnummer: Hammel_Rev ato: 7--5 Kunde: Orbicon A/S Kundens projektnr.: Kunstgræsbane i Hammel Kunderepræsentant: Carina Højborg Borum Winther esigner: Beskrivelse: Henrik Agerkvist Pe Projektør: MVP57 WB/MB/NB Lyskilde: W MHN-LA metalhalogen lyskilde Antal master: 6 stk.. Antal projektører pr. mast: // stk (totalt 8.stk) Mastehøjde: 8 m -ved montering oven på travers 8. m. Projektørerne er kippet:-,-.4,+ og +5 grader. Master er placeret 4.5 meter fra sidelinie og 7 meter i mellem dem. Lysberegning - nyværdi: Emidd>= lu,emin/emidd>=,5, GR=<47 ansk Standard, S/EN 9 Klasse III - nyvædi: Emidd>=5 lu,emin/emidd>=,5, GR=<55 El-forhold pr. projektør: På forsyningsside 4V: startstrøm: 8. A, driftsstrøm: 5. e nominelle værdier vist i denne rapport er fremkommet ved præcise beregninger baseret på præcist placerede armaturer i en nøjagtig indbyrdes relation til hinanden og til det relevante område. I praksis kan disse værdier variere pga. tolerance i armaturerne, deres position, reflektanser og spændingsforsyning. Teknik, Applikation & esign Supp.(TAS) Frederikskaj 6 78 København V anmark Henrik.Agerkvist@philips.com CalcuLuX Area 7.7..

13 Boldbane 68 m 5 m Hammel_Rev Fodbold - Klasse III - S-EN 9 ato: 7--5 Indholdsfortegnelse. Projektbeskrivelse. - projektoversigt. Projektoversigt ovenfra 4. Sammenfatning 5. Generel information 5. Information om observatør 5. Forhindring information 5.4 Projektarmaturer 5.5 Beregningsresultater 5. Beregningsresultater 7. Fodboldbane 5 lu (PA): Grafisk tabel 7. Fodboldbane 5 lu (PA): Fyldt iso-lu 8. spildlys hor: Grafisk tabel 9.4 spildlys hor: Fyldt iso-lu.5 6M vertikal Nord: Grafisk tabel.6 6M vertikal Nord: Fyldt iso-lu.7 6M Vertikal Øst: Grafisk tabel.8 6M Vertikal Øst: Fyldt iso-lu 4 4. Armaturdata 5 4. Projektarmaturer 5 5. Installationsdata 6 5. Oplysninger 6 5. Armaturposition og -orientering 6 B.V. - CalcuLuX Area Side: /6

14 Boldbane 68 m 5 m Hammel_Rev Fodbold - Klasse III - S-EN 9 ato: Projektbeskrivelse. - projektoversigt Mast Mast 4 Mast 5 Mast 6 Mast Mast Z Y X MVP57 MB/6 B.V. - CalcuLuX Area Side: /6

15 Boldbane 68 m 5 m Hammel_Rev Fodbold - Klasse III - S-EN 9 ato: Projektoversigt ovenfra Y(m) Mast Mast 5 Mast Mast 4 Mast 6 Mast X(m) MVP57 MB/6 Skala :75 B.V. - CalcuLuX Area Side: 4/6

16 Boldbane 68 m 5 m Hammel_Rev Fodbold - Klasse III - S-EN 9 ato: Sammenfatning. Generel information en overordnede vedligeholdelsesfaktor for dette projekt er... Information om observatør Kode Aa Bb Cc d Ee Ff Gg Hh Ii Jj Observatør X (m) Position Y (m) Z (m) Forhindring information Forhindring Mast -4 Mast 5-6 Transparent (%) X (m) Position Y (m) Z (m) Projektarmaturer Kode Antal 8 Armaturtype MVP57 MB/6 Lyskildetype * MHN-LAW/4V/84 Effekt (W). Lysstrøm (lm) * Samlet installeret effekt: 6.98(kWatt) Antal armaturer pr. arrangement: Arrangement Mast -4 Mast 5-6 Armaturkode 4 4 Effekt (kwatt) Beregningsresultater Beregninger for belysningsstyrke/luminans: Beregning Type Fodboldbane 5 lu Horisontal (PA) belysningsstyrke spildlys hor Belysningsstyrke 6M vertikal Nord Belysningsstyrke 6M Vertikal Øst Belysningsstyrke Enhed lu lu lu lu Mid Min 68 Ma Min/Mid.5... Min/Ma B.V. - CalcuLuX Area Side: 5/6

17 Boldbane 68 m 5 m Hammel_Rev Fodbold - Klasse III - S-EN 9 ato: 7--5 GR for observatørnet: Beregning Fodbold GR 5 lu Observatørnet Fodbold (PA) Reference beregningsnet Fodbold (PA) Reflektionsfaktor. GR-Ma 46.7 Spildlys beregning: Observatør kode Armaturkode X (m) Position Y (m) Z (m) Rot. Sigtevinkler Tilt9 Tilt Maimum intensitet (cd) Aa Bb Cc d Ee Ff Gg Hh Ii Jj B.V. - CalcuLuX Area Side: 6/6

18 Boldbane 68 m 5 m Hammel_Rev Fodbold - Klasse III - S-EN 9 ato: Beregningsresultater. Fodboldbane 5 lu (PA): Grafisk tabel Beregningsnet Beregning : Fodbold (PA) på Z = -. m : Horisontal belysningsstyrke (lu) Y(m) Mast Mast 5 Mast Mast 4 Mast 6 Mast X(m) MVP57 MB/6 Middel Minimum Maimum Min/Mid Min/Ma Vedligeholdelsesfaktor Skala :65 B.V. - CalcuLuX Area Side: 7/6

19 Boldbane 68 m 5 m Hammel_Rev Fodbold - Klasse III - S-EN 9 ato: Fodboldbane 5 lu (PA): Fyldt iso-lu Beregningsnet Beregning : Fodbold (PA) på Z = -. m : Horisontal belysningsstyrke (lu) Y(m) ast ast 5 ast Mast Mast Mast X(m) MVP57 MB/6 Middel Minimum Maimum Min/Mid Min/Ma Vedligeholdelsesfaktor Skala :65 B.V. - CalcuLuX Area Side: 8/6

20 Boldbane 68 m 5 m Hammel_Rev Fodbold - Klasse III - S-EN 9 ato: spildlys hor: Grafisk tabel Beregningsnet Beregning : spildlys på Z = -. m : Belysningsstyrke (lu) Y(m) Mast Mast X(m) MVP57 MB/6 Middel Min/Mid Min/Ma Vedligeholdelsesfaktor Skala :75 B.V. - CalcuLuX Area Side: 9/6

21 Boldbane 68 m 5 m Hammel_Rev Fodbold - Klasse III - S-EN 9 ato: spildlys hor: Fyldt iso-lu Beregningsnet Beregning : spildlys på Z = -. m : Belysningsstyrke (lu) Y(m) Mast 4 Mast X(m) MVP57 MB/6 Middel Min/Mid Min/Ma Vedligeholdelsesfaktor Skala :75 B.V. - CalcuLuX Area Side: /6

22 Boldbane 68 m 5 m Hammel_Rev Fodbold - Klasse III - S-EN 9 ato: M vertikal Nord: Grafisk tabel Beregningsnet Beregning : 6M Nord Vertikal på Y = 99.5 m : Belysningsstyrke (lu) Z(m) Mast X(m) MVP57 MB/6 Middel Min/Mid Min/Ma Vedligeholdelsesfaktor Skala :75 B.V. - CalcuLuX Area Side: /6

23 Boldbane 68 m 5 m Hammel_Rev Fodbold - Klasse III - S-EN 9 ato: M vertikal Nord: Fyldt iso-lu Beregningsnet Beregning : 6M Nord Vertikal på Y = 99.5 m : Belysningsstyrke (lu) Z(m) Mast X(m) MVP57 MB/6 Middel Min/Mid Min/Ma Vedligeholdelsesfaktor Skala :75 B.V. - CalcuLuX Area Side: /6

24 Boldbane 68 m 5 m Hammel_Rev Fodbold - Klasse III - S-EN 9 ato: M Vertikal Øst: Grafisk tabel Beregningsnet Beregning : 6M Øst Vertikalt på X = 84. m : Modstående belysningsstyrke (lu) Z(m) Mast 65 Mast Y(m) MVP57 MB/6 Middel Min/Mid Min/Ma Vedligeholdelsesfaktor Skala :75 B.V. - CalcuLuX Area Side: /6

25 Boldbane 68 m 5 m Hammel_Rev Fodbold - Klasse III - S-EN 9 ato: M Vertikal Øst: Fyldt iso-lu Beregningsnet Beregning : 6M Øst Vertikalt på X = 84. m : Modstående belysningsstyrke (lu) Z(m) Mast 65 Mast Y(m) MVP57 MB/6 Middel Min/Mid Min/Ma Vedligeholdelsesfaktor Skala :75 B.V. - CalcuLuX Area Side: 4/6

26 Boldbane 68 m 5 m Hammel_Rev Fodbold - Klasse III - S-EN 9 ato: Armaturdata 4. Projektarmaturer OPTIVISION MVP57 MB/6 MHN-LAW/4V/84 Virkningsgrader Nedad :.79 Opad :. Total :.79 Forkobling : Standard Lysstrøm : lm Armatureffekt :. W Målekode : LVMA69 Lysstyrke diagram (candela/ lumen) o 5 o 8 o 5 o o 9 o 9 o 6 o 6 o o o o C = 8 o C = o C = 7 o C = 9 o C = 4 o Ima C = 6 o B.V. - CalcuLuX Area Side: 5/6

27 Boldbane 68 m 5 m Hammel_Rev Fodbold - Klasse III - S-EN 9 ato: Installationsdata 5. Oplysninger Projektarmaturer: Kode Antal Armaturtype 8 MVP57 MB/6 Lyskildetype * MHN-LAW/4V/84 Lysstrøm (lm) * Arrangementer: Kode Arrangement Mast -4 Mast Armaturposition og -orientering Antal og kode X (m) Position Y (m) Z (m) X (m) Sigtepunkter Y (m) Z (m) Rot. Sigtevinkler Tilt9 Tilt Arr. * * * * * * * * B.V. - CalcuLuX Area Side: 6/6