fjernvarmens avis varmen skal vi ikke tænke over...

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "fjernvarmens avis varmen skal vi ikke tænke over..."

Transkript

1 fjernvarmens avis Over halvdelen af borgerne i roskilde by har fjernvarme flere er på vej til at få det Læs mere her i avisen om, hvad fjernvarme er, hvad det koster, og hvordan du kan spare på varmen! sparer kr om året med fjernvarme mere fjernvarme - mindre CO 2 mændene bag fjernvarmen januar 2013 varmen skal vi ikke tænke over

2 2 Varme fakta 1,6 mio danske husstande har i dag fjernvarme har naturgasfyr, har oliefyr og har individuelle varmepumper wwwroskilde-forsyningdk Fremtidssikker varme Skruer du op for radiatoren, og har du fjernvarme, opvarmer du dit hjem ved hjælp af energi, der ofte kommer langvejs fra Fjernvarme er nemlig i bund og grund et transportsystem, der sender varmt vand fra A til B I Roskilde betyder det, at vi får det meste af vores fjernvarme fra Avedøreværket, i form af overskudsvarme fra produktion af el eller fra KARA/NOVEREN som led i afbrændingen af affald Det sker ved, at vand bliver varmet op og i store rør sendt ud til dig som forbruger, hvor det giver energi til din fjernvarmeveksler Via veksleren bliver dit hus varmet op og sørger samtidig for varmt vand i hanerne Når fjernvarmevandet har givet varme til din fjernvarmeveksler bliver det afkølet sendt tilbage til varmeværket Fjernvarme bliver altså fremstillet ved hjælp af overskudsvarme, og er dermed langt mere miljøvenligt end for eksempel olie og gas Samtidig kan fjernvarme let omstilles til andre energiformer uden at det mærkes af forbrugerne, og den kræver meget lidt vedligehold Fjernvarme er godt for miljøet, nemt og fremtidssikkert billig fjernvarme Fjernvarmeprisen i Roskilde har været stabil de sidste mange år, og er delt op i et fast og et variabelt beløb En typisk regning er på kr om året for et parcelhus på 130 m 2 Den faste pris er en arealpris, hvor du betaler 19,61 kr for hver m 2 du varmer op Udover den faste pris betaler du for dit forbrug Hver MWh (megawatt-time) koster 605,94 kr Cirka en tredjedel af det beløb er moms og afgifter til staten På Roskilde Forsynings hjemmeside kan du se dit forbrug, hvis du er kunde hos os Hvis du varmer dit hus op med el, olie eller gas, kan du på vores hjemmeside sammenligne din varmeudgift med fjernvarme Tast dit forbrug ind i vores beregner og se, hvad prisen ville være, hvis du havde fjernvarme roskilde FOrsyNiNg må ikke Få OVersKUd Selvom fjernvarme er en af de billigste opvarmningsformer, skal regningen hos den enkelte forbruger være så lav som mulig Derfor skal Roskilde Forsyning følge nogle strenge regler for at sikre, at vi leverer fjernvarme så billigt som muligt Det betyder blandt andet, at vi er underlagt krav fra konkurrencetilsynet, og at vi drives efter hvile-i-sig-selv princippet Vi må med andre ord ikke tjene penge på at sælge fjernvarme Samtidig kan du som kunde i Roskilde Forsyning få gratis energirådgivning, så du kan spare mere Til gavn for miljøet og for din pengepung Har du VirKsOmHed spar penge mens du tænker på miljøet Har du virksomhed eller bor i en boligforening, så overvej at få besøg af vores energirådgiver der er mange penge at spare ved at få tjekket dit fjernvarmeanlæg ring til vores kundeservice på tlf: Fra kakkelovn til fjernvarme Jeg blev født i 1948 Mit barndomshjem var trygt og varmt Og dog For helt nemt var det ikke at holde lejligheden i Ishøj varm i de kolde vinterdage Mine forældre var nemlig nødt til at sørge for, at der hele tiden var brænde nok i kakkelovnen Det var selvfølgelig ikke noget, som de stod op og gjorde midt om natten Så det var en drøj omgang, når vi om morgenen stod op til en kold kakkelovn Derfor var det en rar omvæltning, da vi fik oliefyr og tilhørende radiatorer I 1990 var der endnu en behagelig omvæltning, da jeg kunne skifte oliefyret ud med fjernvarme Da var det slut med bulder og brag fra fyret, og vi fik oven i købet mere plads i bryggerset Som årene gik, har jeg ikke skænket min varme fjernvarme mange tanker, for det har bare fungeret Først i 2010, da jeg blev formand for Roskilde Forsyning, begyndte jeg at tænke mere over, hvad fjernvarme egentlig er for en størrelse Og jo mere jeg tænker over det, jo mere fantastisk er det For jeg er selv med til at levere varmen i form af afbrænding af affald, og resten af varmen er også et biprodukt nemlig fra produktion af el Det betyder, at fjernvarme er den mest miljørigtige opvarmningsform, vi har Samtidig er den billig Derfor er jeg stolt af, at mere end halvdelen af hjemmene i Roskilde i dag bliver varmet op ved hjælp af fjernvarme Jeg er også stolt over, at vi hele tiden arbejder for, at endnu flere kan få glæde af fjernvarme Så sent som i sommeren 2012 tog jeg feks det første spadestik til fjernvarmeudvidelsen i Himmelev, hvor cirka 1500 husstande over de næste otte år får mulighed for at skifte til fjernvarme Med Fjernvarmens Avis håber jeg, at endnu flere vil tænke over, hvor fantastisk fjernvarme egentlig er KOLOFON: FjerNVarmeNs avis: Annoncetillæg i Roskilde Avis uge 4 / UdgiVer: Roskilde Forsyning tekst: Bjørk Hasager Sørensen / FOtO: Patrick Holbek illustration: Annabir LayOUt Og produktion: Roskilde Mediecenter K/S / tryk: Provinstrykkeriet avisen er produceret i samarbejde med: Trine Keinicke Sørensen, klimakoordinator Roskilde Kommune, Anette Klarskov, kundeservice Roskilde Forsyning, Bjørk Hasager Sørensen, kommunikationsmedarbejder Roskilde Forsyning, Helle Lyngbye, kommunikations- og udviklingskonsulent Roskilde Forsyning, Søren Baungaard Sørensen, driftschef for vand og fjernvarme, Roskilde Forsyning Torben Jørgensen Formand for Roskilde Forsyning Formand for Teknik- og miljøudvalget

3 varme fakta Over 60 % af alle danske husstande har fjernvarme Det svarer til 3,2 mio danskere Dermed udgør de Danmarks største miljøbevægelse 3 wwwroskilde-forsyningdk varmen skal vi ikke tænke over Der er skruet op for radiatorerne hos familien Fridberg i Roskilde For familien skal ikke fryse i de kolde vintermåneder Heldigvis er det både nemt og billigt fakta familien fridberg har en fjernvarmeregning på cirka kr om året familien bor i et hus på 108 m 2, og bruger cirka 16 mwh fjernvarme om året de supplerer fjernvarmen med en brændeovn i stuen Tanken om at fryse gennem vinteren fylder ikke meget i bevidstheden hos familien Fridberg Der er heller ikke grund til at skænke kulde indendørs mange tanker I de otte år familien på fire har boet i villaen i Roskilde er varmen nemlig kommet ud af radiatoren lige så snart familien skruer op på termostaten For hyggens skyld og for at spare lidt på varmeregningen bliver radiatoren dog suppleret med en velbenyttet brændeovn, som står i stuen Vi tænker ikke så meget over hvor varmen kommer fra Vi skruer op for radiatoren, når det bliver koldt Det er dejlig nemt, fortæller Lene Fridberg, mens hendes mand, Anders supplerer Vi prioriterer, at huset ikke skal være koldt, og vi har varme i kælderen hele året for at undgå, at der bliver fugtigt Det handler om, at huset har godt af det, og at vi ikke skal fryse, siger han Kold morgen nej tak I Anders barndomshjem var en varm stue i en kold vinter imidlertid ikke nogen selvfølge Den gang blev barndomshjemmet varmet op af et kombifyr, der ikke altid var lige stabilt Om vinteren var det koldt halvdelen af tiden Især om morgenen Når man har prøvet den slags, så værdsætter man, når varmen er der uden at skulle tænke over det Det er da fedt, fortæller Anders Kolde morgener og lunkne bade er heller ikke noget, som familiens to teenagere, tvillingerne Anne og Mads ville bryde sig om Ej, det ville ikke være rart, siger Anne Hun og broderen bestemmer selv, hvor meget varme de bruger på deres værelser regningen bliver bare betalt Om der bliver brugt en lille smule mere eller mindre varme betyder nemlig ikke det store Varmeregningen er en af dem, der bare bliver betalt Jeg har ikke tænkt over, at jeg synes det var dyrt Hvis den var det, ville vi nok følge mere med i, hvor høj den var, siger Lene gør en forskel for miljøet Selvom familien Fridberg ikke tænker meget over, hvor fjernvarmen kommer fra, er den sammen med mere end halvdelen af landets husstande med til at gøre en forskel for miljøet Fjernvarme er nemlig den mest miljørigtige kollektive opvarmningsform vi har Det er godt, at det er så nemt at gøre noget for miljøet uden at tænke over det Og så kan jeg også godt lide, at meget af varmen kommer her fra byen, fortæller Lene en typisk familie i roskilde, med et hus på 130 m 2, har med et varmeforbrug på cirka 18 mwh om året en varmeregning på omkring kroner årligt du kan se dit forbrug på vores hjemmeside hvis du ikke har fjernvarme kan du se, hvad din varmeregning ville være, hvis du skiftede til fjernvarme ny sms-service hvis fjernvarmen bliver afbrudt vi sender en sms til dig, hvis forsyningen af vand eller varme til dit hjem bliver afbrudt det kan feks være, hvis der pludselig sker et brud på en ledning, en vandforurening eller hvis vi bliver nødt til at lukke for forsyningen i forbindelse med vedligeholdelse du er allerede tilmeldt sms-service, hvis du er kunde i roskilde forsyning, og har en mobiltelefon, som er registreret på din adresse via dit teleselskab har du hemmeligt nummer eller taletidskort, kan du selv tilmelde dig servicen på vores hjemmeside wwwroskilde-forsyningdk, hvor du også kan afmelde den Mere end rørinstallationer En professionel teknikentreprenør ROSKILDE VVS tilbyder Aut VVS installatør Fjernvarmeanlæg Vi kan, som én af de førende entreprenører, løse enhver opgave indenfor fjernvarme og industri, da vi besidder samtlige kompetencer Brug os som din sparringspartner og træk på vores viden og erfaring Industriholmen 80 I 2650 Hvidovre Tlf: I wwwlh-rorbygdk Vi gør det nemt for dig WiCotEC kirkebjerg er en fusion af de to teknikentreprenører WiCotEC A/s og kirkebjerg A/s Vi kan håndtere alle væsentlige faglige discipliner, som indgår i hele den tekniske installation: VVs, El, Ventilation og fjernvarme Medlem af Dansk VVS-installatør forening Varmeanlæg Gasanlæg Vi kører serviceordning for Roskilde Varmeforsyning Pris kr 35,- mdrsom trækkes over varmeregningen Ring på telefon Lars Christiansen Aut vvs-installatør og VVS-tekniker Vindingevej 36, 4000 Roskilde Tlf wwwroskilde-vvsdk Servicearbejde Bad/Køkken Nu OGSå BOLIG- FORENINGER OG StøRRE EjENDOMME MM

4 4 Varme fakta km fjernvarmerør forsyner de danske hjem med fjernvarme I Roskilde ligger der knap 300 km fjernvarmerør wwwroskilde-forsyningdk Der kommer endnu mere fjernvarme og endnu mindre CO 2 Fjernvarmens historie i Roskilde går næsten 50 år tilbage men den har fremtiden foran sig Det næste store område i kommunen, som får fjernvarme, er Himmelev Det første hus i Roskilde fik fjernvarme i 1963 I dag opvarmes over halvdelen af hjemmene i Roskilde ved hjælp af fjernvarme Men udvidelsen af fjernvarmenettet er ikke slut I 2012 tog Roskilde Forsyning nemlig det første spadestik til fjernvarmenettet i Himmelev en lavere Varmeregning Ved at skifte til fjernvarme får beboerne i Himmelev en lavere varmeregning En typisk husstand vil kunne spare cirka 1000 kr på varmeregningen om året ved at skifte fra gas til fjernvarme Endnu mere, hvis den har olie Samtidig gør de en forskel for miljøet fjernvarme til HimmeleV HalVering af udledningen af CO 2 Baggrunden for fjernvarmeudvidelsen er, at Roskilde Kommune har vedtaget en klimaplan, hvor målet er, at kommunens udledning af CO 2 skal reduceres med 20 % inden 2020 Ved at udvide fjernvarmeområdet til Himmelev bliver områdets udledning af CO 2 til opvarmning reduceret med næsten 4000 tons i forhold til i dag Det svarer til mere end 50 % fjernvarme til HimmeleV HVOrDan? Udvidelsen af fjernvarmenettet foregår i to faser Den første er allerede i gang Her har primært store ejendomme og enkelte almindelige husstande fået tilbudt fjernvarme Fase II, hvor de cirka 1500 husstande i Himmelev løbende vil få tilbudt fjernvarme, er ikke vedtaget endnu Roskilde Forsyning og Andelsboligforeningen Herregårdsparken III (Kragholm) var de første, der fik fjernvarme i Himmelev Her modtager Maria Kristensen blomster Roskilde Kommune samarbejder om at finde den bedste løsning for, hvordan fjernvarmen kommer til Himmelev De første i HimmeleV Har fået fjernvarme i december 2012 blev beboerne i andelsboligforeningen Herregårdsparken iii (Kragholm) som de første i Himmelev tilsluttet fjernvarmenettet Beboerne var lidt nervøse over, hvordan det nu ville blive Både med alt gravearbejdet og om vi nu ville få ordentlig varme, men der er ikke nogen, der har ytret sig negativt Vi har været meget tilfredse med den behandling vi har fået, siger maria Kristensen, formand for Herregårdsparken iii (Kragholm) Hun er glad for, at foreningen valgte at skifte gassen ud med fjernvarme Vi har fået en bedre varme, fordi fjernvarmen bliver fordelt mere jævnt samtidig er vi sluppet af med larmen fra vores gasfyr, og vi har fået mere plads i bryggerset jeg kan også rigtig godt lige tanken om, at når jeg kører min gamle sofa over på Kara, så får jeg noget af den tilbage i form af varme, fortæller maria Kristensen Ring til os, når du har brug for en autoriseret kloakmester Leon Hansen Vi hjælper såvel kommune som private, virksomheder og boligforeninger i Roskilde området med bla: Nyanlæg af kloak I Reparation & vedligeholdelsesarbejde Sætningsskader I Forsikringsskader I Reetablering I Alt gravearbejde I Alt i kloak og nedløb I Nedsivningsanlæg Faskiner & nedsivningsanlæg/opgaver I Rottebekæmpelse samt udbedring af rotteskader I Omfangsdræn I Kloak brud & evt højvandslukke Tv inspektion af kloaker I Vandledningsbrud Vi er klar til at modtage dit opkald PH Entreprenøren ApS Køgevej 204 I 4000 Roskilde I Mobil Vælg en danskproduceret vekslerløsning fra Gemina Termix, når oliefyret eller gaskedelen skal erstattes af fjernvarme, eller hvis dit eksisterende fjernvarmeanlæg skal fornys Termix VVX med TPV-regulator og fuldisolering produceres til den miljøbevidste forbruger, der både har brug for energi til varmt brugsvand og til boligens radiatorer FREMTIDSSIKREDE LØSNINGER TIL FJERNVARME wwwtermixdk Kamco A/S udfører alle former for entreprenørarbejder i forbindelse med etablering, renovering og vedligehold af fjernvarmeledninger -en entreprenørvirksomhed i vækst Sjælland Bytoften Roskilde Tlf Fyn Thujavej Odense SV Tlf Kamco sikrer fremtidens forbindelser jylland Nydamsvej Hørning Tlf wwwkamcodk

5 Varme fakta Hold dine radiatorer og termostater fri for møbler, gardiner og tøj Radiatoren fungerer korrekt, når den er varm i toppen og kold i bunden 5 wwwroskilde-forsyningdk Sparer kr om året med fjernvarme I Hobbyland holder de orkidéerne i live og sparer samtidig penge Planteskolen valgte at skifte elradiatorer og oliefyr ud til fordel for fjernvarme Varme er en af de tunge poster på Hobbylands budget Planteskolen, der har 400 kvadratmeter drivhus og 800 kvadratmeter forretning at varme op, er samtidig afhængig af at have en stabil temperatur hele året Hvis vores planter ikke får varme, går de til Et par timers frost, og alt kan være ødelagt Nu behøver vi ikke tjekke olietanken og have besøg af skorstensfejeren i tide og utide Det var derfor ikke uden grundige overvejelser og beregninger, at virksomheden i 2011 sagde ja tak til at få fjernvarme en investering, der med tilslutning til fjernvarmenettet og installation af nye rør til radiatorer løb op i næsten en halv million kroner Sparer 30 % Vi regnede på økonomien sammen med Roskilde Forsyning, og de beregninger holder næsten stik Vi sparer mere end kroner på varmeregningen i forhold til før, så vores investering er tjent hjem på syv år, siger Steen Christensen, der ejer Hobbyland Det svarer til en besparelse på 30 % Hobbylands vigtigste grund til at skifte til fjernvarme var økonomi Men det var også vigtigt for virksomheden at få en stabil varmeforsyning Varmen er her bare, uden vi skal bekymre os over det, fortæller Steen Christensen Frygtede kæmpe Fyr Med fjernvarmen fulgte også en fjernvarmeveksler Og udsigten til at ofre butiksplads på sådan et stort monstrum brød Steen Christensen sig ikke om Heldigvis viste det sig, at fjernvarmeveksleren hverken var stor eller et monstrum Tværtimod var den lille og fiks og optog mindre plads end det gamle oliefyr Med fjernvarmen fulgte desuden endnu en gevinst, som Steen ikke havde regnet med Vi har et meget bedre indeklima nu end tidligere, fordi vi ikke får strålevarmen fra elradiatorerne, forklarer Steen Christensen at hvis du har virksomhed i roskilde Forsynings fjernvarmeområde, og overvejer fjernvarme, så kan vi hjælpe dig med at regne på, om fjernvarme kan betale sig for dig Se mere på vores hjemmeside eller kontakt os på telefon vidste du kalundborg rør- & fjernvarmeteknik a/s Komplette præisolerede rørsystemer til fjernvarme samt faglig rådgivning på alle projektstadier isoplus Fjernvarmeteknik A/S Korsholm Alle Middelfart Tlf wwwisoplusdk vi er Specialiter i: :: fjernvarme :: dobbeltrør :: muffearbejde :: rørarbejde :: industriarbejde kalundborg rør- & fjernvarmeteknik a/s Slagelsevej 239 B :: 4400 Kalundborg :: Tlf Din lokale specialist inden for fjernvarme, varmepumper og solceller mv Roskilde: Håndværkervej 78, 4000 Roskilde Samt afdelinger i: Helsinge Frederikssund København Tlf: wwwduemosecom

6 6 Varme fakta I 2011 udledte en gennemsnitlig fjernvarmeforbruger kun 2,5 tons CO 2 Hvis forbrugeren i stedet brugte naturgas, ville udledningen være 3,9 tons wwwroskilde-forsyningdk mændene bag fjernvarmen Henrik kommer med varmen Hvis du som kunde skal have udskiftet en måler eller har fået installeret en ny fjernvarmeveksler af en VVS er, møder du en af Roskilde Forsynings montører En af dem er Henrik Freese, der i mere end 12 år har hjulpet Roskilde med at holde varmen torben er med i et Co 2 eventyr Fjernvarmen i Roskilde har været en succeshistorie Energikonsulent Torben Rasmussen fortæller om fjernvarmens udvikling i Roskilde, som han har været en del af i mere end 30 år Når jeg kommer hjem til vores kunder, er de som regel glade, for jeg er der jo for at hjælpe dem De spørger efter gode råd og hjælp og det vil jeg selvfølgelig gerne give dem, siger Henrik Freese I sidste uge var der en kunde, som havde gulvvarme, og som ikke forstod, at det ikke virkede Så tog vi en snak om, at gulvvarme er en dag om at reagere, fra man skruer op eller ned på termostaten Det var lige den viden, han manglede, for at kunne styre varmen Ofte er det ikke mere end fem minutter, der skal til for at give folk en ekstra god service, forklarer Henrik Freese Hertil og ikke længere Men selvom Henrik Freese gerne vil give alle en god service og oplevelse, er en del af hans job også at sige fra Det sker nemlig, at kunder ringer om problemer, der er opstået på deres egen fjernvarmeveksler Den slags problemer skal man kontakte en VVS er for at få løst Vi leverer fjernvarme frem til måleren Derfra er det folks eget ansvar og de skal feks selv tilkalde en VVS er Det kan de fleste heldigvis godt forstå, når vi forklarer det, og vi prøver også at give nogle gode råd over telefonen, siger Henrik Freese kontrollerer fjernvarmen med sin ipad Selvom fjernvarmenettet snart har 50 års jubilæum i Roskilde, oplever Henrik Freese ikke, at der er tale om et gammelt system Tværtimod Fra sin Ipad kan han kontrollere fjernvarmenettet, og eventuelt justere på systemet Han kan også hurtigt se, om der er brud på ledningsnettet, og enten dirigere en kollega ud for at se på problemet eller hvis han er den eneste på vagt selv gøre det Da vi først lagde fjernvarme havde vi ikke erfaring nok, og det betød, at rørene ikke holdt særlig godt Allerede efter 12 år begyndte der at komme brud og damp op af jorden Det var ikke særlig godt for fjernvarmens ry følg dit forbrug klik ind på vores selvbetjening minforsyning eller benyt vores nye app til din smartphone du finder applikationen ved at gå ind på appstore eller google play søg efter minforsyning i begge tilfælde skal du bruge kunde- og målernummer, som du finder på din regning i øverste venstre hjørne fra olie til VedVarende energi I begyndelsen var fjernvarmen ikke specielt miljøvenlig Det var sådan set bare nogle store centrale kedler, der kørte på olie Nu er det heldigvis anderledes, og folk oplever sjældent, at deres fjernvarme ikke virker Hvis det sker, er det som regel planlagt og om sommeren, når vi vedligeholder ledningerne Brud på ledningsnettet sker heldigvis ikke ret tit længere Fjernvarme er samtidig gået hen og blevet den mest miljøvenlige opvarmningsform vi har Mere end 40 % af fjernvarmen kommer fra grønne brændsler, og det vil kun stige fremover Den udvikling er jeg glad for at være en del af, Industriarbejde Muffemontage/Ekstrudering Fjernvarme Smedearbejde PN RøRtekNik ApS Holbækvej 106C 4000 Roskilde Tlf wwwrortekdk VI VARMER DANMARK OP Rambøll tænker i helhedsløsninger, der er fordelagtige for både samfund og slutbruger Vi rådgiver om hele fjernvarmeprocessen fra varmeproduktion til opvarmning af din stue WWWRAMBOLLdk VVS FIRMAET - vi udføre også fjernvarmeservice for Roskilde Varmeforsyning VI har AlTId gode TIlbud på nye FjERnVARME units Den fuldisolerede unit betyder, at du kan reducere varmetabet med op til 80% og bidrager derfor til en bedre energiøkonomi for hele husstanden Når I henvender jer til Bad Experten, får I: Gode faste priser Vi kommer til aftalt tid 1 klasses håndværk udført af fagfolk Tlf wwwbadexpertendk Scan QR-koden og få en kort video-info FjERnVARME Experten en ren fornøjelse 2012_Fjernvarmeavis_86x100mmindd 1 N:\0_Lets_make_it_work\advertisement\profile\service areas\energy & climate\2012-diverse energy annoncer nov\2012_fjernvarmeavis_86x100mm\2012_fjernvarmeavis_86x100mmindd 11/27/2012 4:14:10 PM

7 Varme fakta Kraftværker, der kun producerer el, udnytter gennemsnitlig ca 40 % af brændselsenergien Hvorimod kraftvarmeværker, der producerer el og fjernvarme, udnytter ca % af energien uden at udlede mere CO 2 7 wwwroskilde-forsyningdk Skær toppen af varmeregningen Tilmeld dig serviceordningen Roskilde Forsyning tilbyder vores fjernvarmekunder en fast serviceordning For kun 35 kr om måneden sikrer vi, at du udnytter fjernvarmen bedre, så du kan skære toppen af din varmeregning STørre Tryghed Vi tjekker dit anlæg grundigt og giver kvalificeret rådgivning Når du tilmelder dig, får du besøg af et professionelt servicefirma, der er uddannet til netop dit fjernvarmeanlæg Færre udgifter og mere miljø Under besøget får du tjekket dit anlæg grundigt, så det bliver indstillet til at udnytte varmen i dit hus optimalt Det betyder, at du opnår en bedre afkøling af det fjernvarmevand, du sender retur til os Resultatet er en lavere varmeregning Når du tilmelder dig serviceordningen, er du samtidig med til at gøre en forskel for vores fælles miljø For med ordningen sikrer vi, at du får den ønskede varme med mindst mulig energiforbrug Tilmeld dig serviceordningen på vores hjemmeside wwwroskilde-forsyningdk eller klip nedenstående ud og send den til os ja tak, jeg vil gerne meldes til serviceordningen med det samme ja tak, jeg vil gerne høre mere om serviceordningen Ordningen er et samarbejde med Roskilde Gas- og Vandmesterforening Den gælder for kunder, der har egen bolig og betaler fjernvarme til Roskilde Forsyning Kristian fik varmt vand i bruseren efter at have tilmeldt sig serviceordningen goddag til varmt vand i bruseren Et brev fra Roskilde Forsyning blev begyndelsen til enden på cirka 2,5 år uden nok varmt vand Kristian tilmeldte sig serviceordningen og har nu varmt vand nok til, at alle i familien kan få et varmt bad om morgenen Navn Adresse Telefon Klip kuponen ud og send den til: roskilde Forsyning A/S, Betonvej 12, 4000 roskilde Tlf Selvom både hus og fjernvarmeveksler var spritnyt, da Kristian og hans familie på fire flyttede ind i deres nye hjem, var der ikke nok varmt vand til, at alle i familien kunne få et varmt bad om morgenen Dem vi købte huset af gik konkurs, så der var der ikke hjælp at hente Vi tænkte ikke så meget over det Det var pisse irriterende, men vi levede med det, fortæller Kristian I efteråret 2012 fik familien et brev fra Roskilde Forsyning om, at der var noget galt med afkølingen på deres fjernvarmeveksler Det er ofte et tegn på, at anlægget ikke fungerer korrekt hurtig hjælp Vi ringede til Roskilde Forsyning, og fik tilmeldt os serviceordningen To dage senere kom der en vvs er, og gennemgik systemet Han kunne se, at den var helt gal, og lavede en nødløsning med det samme En uge efter lavede han en permanent, som vores forsikring betalte for siger Kristian Nu nyder vi, at vi ikke behøver tænke på, hvornår vi går i bad Det er fedt, siger Kristian Få mere ud af FJERNVARMEN» vidste du, at det koster dig ekstra, hvis temperaturen på dit returvand er for højt! Har du en for dårlig afkøling på returvandet?» Vil du have service på dit fjernvarmeanlæg?» Vil du spare penge»skal du have nyt fjernvarmeanlæg Vil du bare vide mere om fjernvarmeanlæg, så kontakt en af dine lokale fjernvarme specialister Roskilde Gas- & vandmesterforening -dine lokale aut specialister i fjernvarme! VI udfører SERVICE FOR ROSKILdE VARMEFORSyNING Allan Kloster Hansen Aut VVS & Klimaservice Carl Nielsens Eftf A/S VVS Firmaet Bad Experten Christian Peter Hansen Chr Skovgaard Møller C5 VVS A/S Finn Jepsen VVS A/S Gundsø VVS ApS Harbo VVS Himmelev VVS ApS Ekspres VVS John Jensen VVS A/S Lenart Jørgensen VVS Lyngens Rør & Blik Olsson VVS Ramsø VVS A/S Roskilde VVS ApS TLH VVS TEKNIK ApS Thorsen & Petersen VVS

8 8 Varme fakta De rør, der leder fjernvarmevandet væk fra din radiator, skal føles kolde/lunkne Jo koldere returtemperaturen er, jo bedre har du udnyttet varmen i vandet Dermed har du også opnået en god afkøling wwwroskilde-forsyningdk 4 varme spørgsmål En god afkøling af fjernvarmevandet hvad betyder det? Højere varmeregning Lavere varmeregning Hvad koster serviceordningen til dit fjernvarmeanlæg? 35 kr pr måned 100 kr pr måned Roskilde Forsyning er ved at udvide fjernvarmeområdet hvor til? Snoldelev Himmelev Fjernvarmen er? Ustabil og forurenende Billig og miljørigtig Få styr på varmen Selvom fjernvarme er en billig og miljørigtig opvarmningsform, kan du selv gøre meget for at spare endnu mere Følg nogle enkle råd og skær endnu mere af din varmeregning Få styr på temperaturen i huset - 21 grader er den ideelle stuetemperatur Hver ekstra grad herover øger varmeregningen med cirka 5 % Få styr på radiatorerne stil radiatorerne i samme rum på samme styrke Få styr på indeklimaet - luft ud flere gange om dagen i 5-6 minutter ad gangen Luk for termostaterne under udluftningen Er termostaterne tændt mens du lufter ud, bliver varmeforbruget større Klik ind på wwwroskilde-forsyningdk Du kan få flere gode råd på vores hjemmeside Her kan du også tjekke din families varmeforbrug under vores selvbetjening minforsyning Du skal bruge dit kundenummer og målernummer Roskilde Forsyning udlodder 3 gavekort af 500 kr til Roskildes Stjernebutikker Deltag senest den 22 februar 2013 Du kan finde svarene på spørgsmålene i Fjernvarmens Avis Vinderne får direkte besked og bliver offentliggjort i Roskilde Avis og på wwwroskilde-forsyningdk i løbet af uge 9 Navn Adresse Telefon Du kan udfylde konkurrencen direkte på vores hjemmeside wwwroskilde-forsyningdk eller klippe kuponen ud og sende den til os: Roskilde Forsyning A/S, Betonvej 12, 4000 Roskilde Tlf at det kan betale sig at få styr på returtemperaturen af dit fjernvarmevand Jo koldere returtemperaturen er, jo bedre udnytter du energien! Det giver en lavere varmeregning vidste du Ansatte og familie til ansatte i Roskilde Forsyning må ikke deltage i konkurrencen Ta et varmt billede Fjernvarme, en varm radiator, en varm familie, en rød Roskilde Forsynings bil Ta et varmt billede og vær med i fotokonkurrencen, som slutter den 1 april 2013 Vinderen offentliggøres i løbet af april Send dit varme foto og historien bag billedet til Husk at skrive navn, adresse og tlfnr I forbindelse med fotokonkurrencen vil de indsendte billeder blive vist på wwwroskilde-forsyningdk Roskilde Forsyning forbeholder sig ret til at benytte alle indsendte billeder og bruge dem i vores præsentationer med angivelse af fotograf Præmien er 3 gavekort: 1 præmie er gavekort på 1000,- kr, 2 præmie er gavekort på 800,- kr og 3 præmie er gavekort på 500,- kr Gavekortene er til Roskilde Stjernebutikker Foto: colourboxdk Roskildes foretrukne fjernvarme entreprenør i mere end 30 år Læs mere på wwwjfedk FJERNVARME - FOR MILJØETS SKYLD

Fokus på fjernvarme. Undgå ekstra regninger på grund af dårlig afkøling

Fokus på fjernvarme. Undgå ekstra regninger på grund af dårlig afkøling Fokus på fjernvarme Undgå ekstra regninger på grund af dårlig afkøling Aflæsningsspecifikation Målernr. Dato Aflæsning El 010106 36663 Varme 010106 90,514 Vand 010106 1009 Afkøling Installation Grad Enh

Læs mere

Clorius Energistyring. Besparelser med optimal komfort

Clorius Energistyring. Besparelser med optimal komfort 99.50.20-A Clorius Energistyring Besparelser med optimal komfort En vejledning til hvordan du kan holde varmen og samtidig belaste miljøet og din økonomi mindst muligt! Gælder for 1-strengede anlæg. Indholdsfortegnelse

Læs mere

Få mere ud af fjernvarmen. og spar penge

Få mere ud af fjernvarmen. og spar penge Få mere ud af fjernvarmen og spar penge 1 2 Udnyt fjernvarmen bedst muligt og få fradrag i prisen Ny motivationstarif fra 2017 Fra 1. januar 2017 bliver din varmeregning reguleret af en ny motivationstarif,

Læs mere

Bedre udnyttelse af FJERNVARMEN. få skik på AFKØLINGEN i dit varmeanlæg! FJERNVARME helt sikkert

Bedre udnyttelse af FJERNVARMEN. få skik på AFKØLINGEN i dit varmeanlæg! FJERNVARME helt sikkert Bedre udnyttelse af FJERNVARMEN få skik på AFKØLINGEN i dit varmeanlæg! FJERNVARME helt sikkert Sådan er det med FJERNVARME Rød = fremløb Blå = returløb I princippet er der med fjernvarme tale om en slags

Læs mere

Fjernvarmen er tæt på dig

Fjernvarmen er tæt på dig Fjernvarmen er tæt på dig Vordingborg Forsynings fjernvarmeanlæg kan snart levere miljørigtig fjernvarme til husejere i Kastrup og Neder Vindinge. fjernvarme for fremtiden 2 Vordingborg Kommune er klimakommune

Læs mere

Ny retfærdig tarif på fjernvarmen

Ny retfærdig tarif på fjernvarmen Ny retfærdig tarif på fjernvarmen Vil betyde Mindre varmeregning til kunderne Mindre varmetab i rørene Øget effektivitet i produktionen En lav returtemperatur giver en mindre varmeregning Billig fjernvarme

Læs mere

Informationsmøde tirsdag den 29. november 2011 på Færgekroen Fjernvarme på Hadsund Syd

Informationsmøde tirsdag den 29. november 2011 på Færgekroen Fjernvarme på Hadsund Syd Informationsmøde tirsdag den 29. november 2011 på Færgekroen Fjernvarme på Hadsund Syd 1 Dagsorden Bestyrelsesformand Thorkild Løkke for Hadsund By's Fjernvarmeværk byder velkommen Præsentation af Hadsund

Læs mere

Gedser Fjernvarmes gode råd om opvarmning

Gedser Fjernvarmes gode råd om opvarmning Gedser Fjernvarmes gode råd om opvarmning FJERNVARME ET GENBRUGSSYSTEM BOLIGENS RUM BRUG ALLE RADIATORER Princippet i en fjernvarmeforsyning er enkelt. Fra varmeværket pumper man opvarmet fjernvarmevand

Læs mere

Få mere overskud i din varmeøkonomi

Få mere overskud i din varmeøkonomi Få mere overskud i din varmeøkonomi Nu kommer fjernvarmen til Bondemosen og området ved Solholm Kom til info-møde i Ullerslev Kulturog Idrætscenter den 30. januar! Fjernvarmen er overskudsvarme - også

Læs mere

Få mere varme ud af fjernvarmen. God afkøling gavner både miljø og økonomi

Få mere varme ud af fjernvarmen. God afkøling gavner både miljø og økonomi Få mere varme ud af fjernvarmen God afkøling gavner både miljø og økonomi U d n y t v a r m e n d e t b e t a l e r s i g Din afkøling fortæller, hvor godt du udnytter fjernvarmen Fjernvarmen er et fælles

Læs mere

Vi skal være fælles om det! en mere retfærdig tarif på afkølingen

Vi skal være fælles om det! en mere retfærdig tarif på afkølingen Vi skal være fælles om det! en mere retfærdig tarif på afkølingen Rudkøbing Varmeværk A.m.b.a. Strandlystvej 123. 5900 Rudkøbing. Tel.: 6251 2142 www.rudkoebingfjernvarme.dk Sydlangeland Fjernvarme A.m.b.a.

Læs mere

Fair afregning af din fjernvarme

Fair afregning af din fjernvarme Fair afregning af din fjernvarme Se på bagsiden, hvad du kan gøre for at spare på varmeregningen. Motivationstariffen har positiv effekt Vi indførte motivationstariffen den 1. juni 2014, og allerede nu

Læs mere

Vil du gerne holde din varmepris i ro?

Vil du gerne holde din varmepris i ro? Vil du gerne holde din varmepris i ro? Ta din returtemperatur og følg din afkøling. Se indeni 1 LYSTRUP FJERNVARME Varmen fortsætter med at være billig - bare du bruger den fornuftigt I Lystrup, Elsted

Læs mere

Udnyt solens naturlige varme. Det er sund fornuft!

Udnyt solens naturlige varme. Det er sund fornuft! Udnyt solens naturlige varme. Det er sund fornuft! www.sonnenkraft.dk Derfor er solvarme genialt forever clever Der er masser af god energi i solen Solenergi og energireserver sat i forhold til jordens

Læs mere

Kontrol af rumtemperatur

Kontrol af rumtemperatur 1 Små gode ideer Når temperaturen i et rum er lavere end i de tilstødende rum, bør døren være lukket. Det koldere rum vil nemlig trække varme fra de andre - og det kan bevirke, at der bliver fodkoldt.

Læs mere

Effektiv afkøling betaler sig

Effektiv afkøling betaler sig Effektiv afkøling betaler sig 2 Udnyt fjernvarmen Returvand skal være så koldt som muligt Så godt som alle hovedstadsområdets hjem er i dag forsynet med fjernvarme. Men det er desværre langt fra alle,

Læs mere

effektiv afkøling er god økonomi udnyt fjernvarmen bedst muligt og få økonomisk bonus

effektiv afkøling er god økonomi udnyt fjernvarmen bedst muligt og få økonomisk bonus effektiv afkøling er god økonomi udnyt fjernvarmen bedst muligt og få økonomisk bonus www.ke.dk 2 udnyt fjernvarmen og spar penge Så godt som alle københavnske hjem er i dag forsynet med fjernvarme. Men

Læs mere

Spar på energien pengene miljøet

Spar på energien pengene miljøet Spar på energien pengene miljøet med en ny fjernvarmeunit Få udskiftet din gamle fjernvarmeinstallation og betal det hele over varmeregningen HADERSLEV FJERNVARME Du kan få renoveret din fjernvarmeinstallation

Læs mere

en lille historie om fjernvarme Nu skal vi hen på vores fjernvarmeværk og se, hvor varmen kommer fra.

en lille historie om fjernvarme Nu skal vi hen på vores fjernvarmeværk og se, hvor varmen kommer fra. en lille historie om fjernvarme Nu skal vi hen på vores fjernvarmeværk og se, hvor varmen kommer fra. t mere på Læs mege skolen.dk fjernvarme Lidt fakta om fjernvarme Ud af 2,4 mio. boliger bliver 1,7

Læs mere

Bliv CO 2 -venlig og spar op til 18 kroner om dagen

Bliv CO 2 -venlig og spar op til 18 kroner om dagen 12. august 2009 Bliv CO 2 -venlig og spar op til 18 kroner om dagen Den gennemsnitlige husstand i Danmark bruger omkring 26.000 kroner om året på energi. Alene opvarmning af hjemmet koster i omegnen af

Læs mere

ASSENS FJERNVARME. - grøn energi er et fælles ansvar

ASSENS FJERNVARME. - grøn energi er et fælles ansvar ASSENS FJERNVARME - grøn energi er et fælles ansvar Tekniske data Kraftvarmeværk Energi input 17,3 MW Elproduktion 4,7 MW Varmeeffekt u/rgk 10,3 MW Varmeeffekt m/rgk 13,8 MW Damptemperatur, turbine 525

Læs mere

Velkommen til Fynsværket KOM IND I VARMEN

Velkommen til Fynsværket KOM IND I VARMEN Velkommen til Fynsværket KOM IND I VARMEN Fynsværket Fynsværket blev bygget i 1953. I 2015 blev det overtaget af Fjernvarme Fyn, og hovedopgaven er i dag varmeproduktion med el som biprodukt. Fynsværket

Læs mere

Halver din varmeregning Skift oliefyret ud med en varmepumpe! Energi Fyn hjælper dig på vej

Halver din varmeregning Skift oliefyret ud med en varmepumpe! Energi Fyn hjælper dig på vej Bliv uafhængig af stigende oliepriser og gør samtidig noget godt for miljøet. Energi Fyn hjælper dig på vej Halver din varmeregning Skift oliefyret ud med en varmepumpe! 1 Energi Fyn har varmepumpeeksperter

Læs mere

VARME- KILDER Undervisningsmodul 1. Hvordan får vi varme i Gentofte Kommune?

VARME- KILDER Undervisningsmodul 1. Hvordan får vi varme i Gentofte Kommune? VARME- KILDER Undervisningsmodul 1 Hvordan får vi varme i Gentofte Kommune? Hvordan bliver din bolig varmet op? Når vi tænder for radiatorerne, er vi vant til, at der bliver dej lig varmt. Det er især

Læs mere

Evaluering af varmepumper

Evaluering af varmepumper Her er et samlet dokument for alle cases. De kommer ikke i nogen specifik rækkefølge, men med kommandoen ctrl+f kan man finde den case man ønsker. Held og lykke :) Evaluering af varmepumper Hej mit navn

Læs mere

Kontrol af rumtemperatur

Kontrol af rumtemperatur 1 Små gode ideer Når temperaturen i et rum er lavere end i de tilstødende rum, bør døren være lukket. Det koldere rum vil nemlig trække varme fra de andre - og det kan bevirke, at der bliver fodkoldt.

Læs mere

Ny fair afregning af din fjernvarme

Ny fair afregning af din fjernvarme Ny fair afregning af din fjernvarme Se bagsiden, hvad du kan gøre for at spare på varmeregningen. Din fjernvarmeregning bliver mere retfærdig Hidtil har vi afregnet den variable del af fjernvarmen udelukkende

Læs mere

Fjernvarme er billig men nu kan det blive endnu billigere GULDBORGSUND FORSYNING

Fjernvarme er billig men nu kan det blive endnu billigere GULDBORGSUND FORSYNING Fjernvarme er billig men nu kan det blive endnu billigere GULDBORGSUND FORSYNING Fjernvarme er billig men nu kan det blive endnu billigere Fra 1. januar 2012 ændrer Guldborgsund Forsyning prisstrukturen

Læs mere

Betaler du for meget for varmen?

Betaler du for meget for varmen? Betaler du for meget for varmen? Det kan der gøres noget ved Udnyt varmen bedre, og undgå tillæg Ny prissætning gør varmeregningen mere retfærdig Tidligere har varmeprisen kun været baseret på den mængde

Læs mere

HOLD HUS MED FJERNVARMEN RÅD OG VEJLEDNING

HOLD HUS MED FJERNVARMEN RÅD OG VEJLEDNING HOLD HUS MED FJERNVARMEN RÅD OG VEJLEDNING UDGIVER FIF MARKETING Tel. 76 30 80 00 Brochuren er trykt på 100% genbrugspapir, Cyclus Offset INDHOLD Fjernvarme et genbrugssystem...........................

Læs mere

Råd og vejledning om brug af fjernvarme:

Råd og vejledning om brug af fjernvarme: Råd og vejledning om brug af fjernvarme: FJERNVARME - ET GENBRUGSSYSTEM Princippet i en fjernvarmeforsyning er enkelt. Fra varmeværket pumper man opvarmet fjernvarmevand ud til forbrugerne. Hos forbrugerne

Læs mere

Nu bliver varmen dyrere

Nu bliver varmen dyrere Nu bliver varmen dyrere Det er i denne tid, at det for alvor begynder at blive koldt. Men det kan blive en dyr fornøjelse for de danske husstande at holde varmen. Energipriserne går hele tiden opad. Af

Læs mere

FREMTID I FJERNVARME

FREMTID I FJERNVARME FREMTID I FJERNVARME Vi kan ikke få nok varme i radiatorerne med fjernvarme Din nye fjernvarme-unit kan levere samme varme og fremløbstemperatur, som du er vant til. Fordelen ved at skifte til fjernvarme

Læs mere

Kontrol af rumtemperatur

Kontrol af rumtemperatur 1 Små gode ideer Når temperaturen i et rum er lavere end i de tilstødende rum, bør døren være lukket. Det koldere rum vil nemlig trække varme fra de andre - og det kan bevirke, at der bliver fodkoldt.

Læs mere

Beretning 2009/2010 for Løgstrup Varmeværk

Beretning 2009/2010 for Løgstrup Varmeværk Beretning 2009/2010 for Løgstrup Varmeværk Gas- og varmeprisen Vi har haft et varmesalg på i alt 11.843 MW mod 10.470 MW i det foregående år. Altså har varmesalget været noget større. Året har også haft

Læs mere

Udskiftning af radiatorventiler. Fordele. Lavere CO 2 -udledning

Udskiftning af radiatorventiler. Fordele. Lavere CO 2 -udledning Energiløsning UDGIVET JANUAR 2011 - REVIDERET AUGUST 2011 Udskiftning af radiatorventiler Det anbefales at montere termostatventiler på alle radiatorerne i huset, og at der efterfølgende foretages en systematisk

Læs mere

Spar på energien pengene miljøet

Spar på energien pengene miljøet Spar på energien pengene miljøet med en ny fjernvarmeunit Få udskiftet din gamle fjernvarmeinstallation og spar på varmeregningen HADERSLEV FJERNVARME Du kan få renoveret din fjernvarmeinstallation hos

Læs mere

Aflæsningsbog hjælp til en god varmeøkonomi

Aflæsningsbog hjælp til en god varmeøkonomi Aflæsningsbog hjælp til en god varmeøkonomi Denne bog er udarbejdet til regelmæssig aflæsning af dit varmeforbrug. Så kan du selv følge med og undgå overraskelser på varmeregningen. Fjernvarme helt sikkert

Læs mere

Vil du også betale mindre for din fjernvarme?

Vil du også betale mindre for din fjernvarme? Vil du også betale mindre for din fjernvarme? Se hvad du kan gøre for at spare på varmeregningen Din fjernvarmeregning bliver mere retfærdig Hidtil har vi afregnet en del af fjernvarmen udelukkende efter

Læs mere

Det Energipolitiske Udvalg 2009-10 EPU alm. del Bilag 122 Offentligt HVIDBOG. Energipolitik på. -Det hele hænger sammen

Det Energipolitiske Udvalg 2009-10 EPU alm. del Bilag 122 Offentligt HVIDBOG. Energipolitik på. -Det hele hænger sammen Det Energipolitiske Udvalg 2009-10 EPU alm. del Bilag 122 Offentligt HVIDBOG Energipolitik på fjernvarmeområdet -Det hele hænger sammen -Det hele hænger sammen Dansk Fjernvarmes Hvidbog 2010 UDGIVER:

Læs mere

Ta de gode vaner med i sommerhuset

Ta de gode vaner med i sommerhuset Ta de gode vaner med i sommerhuset - og få en mindre elregning Brug brændeovn i stedet for elvarme Tjek temperaturen på varmtvandsbeholderen Se flere gode råd inde i folderen Gode elvaner er meget værd

Læs mere

VARMEPLAN. DANMARK2010 vejen til en CO 2. -neutral varmesektor

VARMEPLAN. DANMARK2010 vejen til en CO 2. -neutral varmesektor VARMEPLAN DANMARK2010 vejen til en CO 2 -neutral varmesektor CO 2 -udslippet fra opvarmningssektoren kan halveres inden 2020, og opvarmningssektoren kan blive stort set CO 2 -neutral allerede omkring 2030

Læs mere

Få grøn fjernvarme. Sig ja nu. - tilslutningen er gratis. Vilkårene bliver ikke bedre. Fjernvarmen udvider i Hobro. Læs mere på hobrovarme.

Få grøn fjernvarme. Sig ja nu. - tilslutningen er gratis. Vilkårene bliver ikke bedre. Fjernvarmen udvider i Hobro. Læs mere på hobrovarme. Få grøn fjernvarme - tilslutningen er gratis Sig ja nu Vilkårene bliver ikke bedre Fjernvarmen udvider i Hobro. Læs mere på hobrovarme.dk Vil du sikre din varmeforsyning til fremtiden? Muligheden er enestående

Læs mere

Udskiftning af radiatorventiler/ termostatstyringer

Udskiftning af radiatorventiler/ termostatstyringer Energiløsning UDGIVET JANUAR 2011 - REVIDERET DECEMBER 2015 Udskiftning af radiatorventiler/ termostatstyringer Varmeforbruget til rumopvarmning kan reduceres væsentligt ved anvendelse af termostatstyrede

Læs mere

Spar på energien pengene miljøet

Spar på energien pengene miljøet Spar på energien pengene miljøet med en ny fjernvarmeunit Få udskiftet din gamle fjernvarmeinstallation og spar på varmeregningen HADERSLEV FJERNVARME Du kan få renoveret din fjernvarmeinstallation hos

Læs mere

Serviceeftersyn af dit fjernvarmeanlæg

Serviceeftersyn af dit fjernvarmeanlæg Serviceeftersyn af dit fjernvarmeanlæg Få styr på forbrug og returtemperatur Få indstillet dit fjernvarmeanlæg til optimal drift af en specialuddannet vvs-montør. Hvad er et serviceeftersyn? Et serviceeftersyn

Læs mere

Indsæt intro-billede

Indsæt intro-billede Indsæt intro-billede Muligheder for udskiftning af olieog naturgasfyr Energistyrelsens uvildige rådgivning om udskiftning af olie- og naturgasfyr udføres af Energitjenesten i samarbejde med, Bolius og

Læs mere

A/B Grønnegård Att.: Henrik Holm Hammerstrøm Horsensgade 16 st. 2100 København Ø

A/B Grønnegård Att.: Henrik Holm Hammerstrøm Horsensgade 16 st. 2100 København Ø A/B Grønnegård Att.: Henrik Holm Hammerstrøm Horsensgade 16 st. 2100 København Ø Københavns Energi A/S Varme & Bygas Salg og Service Telefon Fax Direkte E-mail Dato Journal nr. +45 3395 3395 +45 3395 2012

Læs mere

FJERNVARME. Hvad er det?

FJERNVARME. Hvad er det? 1 FJERNVARME Hvad er det? 2 Fjernvarmens tre led Fjernvarmekunde Ledningsnet Produktionsanlæg 3 Fjernvarme er nem varme derhjemme Radiator Varmvandsbeholder Varmeveksler Vand fra vandværket FJERNVARME

Læs mere

Varmepumpe. Hvad skal jeg vide, før jeg køber?

Varmepumpe. Hvad skal jeg vide, før jeg køber? Varmepumpe Hvad skal jeg vide, før jeg køber? Hvornår bør du overveje en varmepumpe? En varmepumpe er typisk en god forretning, hvis du i dag opvarmer med olie eller el og bor i et område uden fjernvarme.

Læs mere

Fjernvarmeguide. til dig, der bor i lejlighed. Du kan gøre meget for at holde på varmen. Det kommer samtidig både din økonomi og miljøet til gode.

Fjernvarmeguide. til dig, der bor i lejlighed. Du kan gøre meget for at holde på varmen. Det kommer samtidig både din økonomi og miljøet til gode. Hvis du har spørgsmål til brochuren eller din fjernvarme, er du velkommen til at kontakte dit boligselskab eller dit varmeværk. Fjernvarmeguide til dig, der bor i lejlighed Gl. Kærvej 15. 6800 Varde Tlf.:

Læs mere

Spørgeskemaundersøgelse: Angiv andre ting du er tilfreds med som fjernvarmeforbruger

Spørgeskemaundersøgelse: Angiv andre ting du er tilfreds med som fjernvarmeforbruger Spørgeskemaundersøgelse: Angiv andre ting du er tilfreds med som fjernvarmeforbruger 1. Alt i alt er jeg rigtig godt tilfreds 2. At alt bare altid fungere. 3. At de kommer når vi kalder 4. At der altid

Læs mere

Skørping Varmeværk a.m.b.a. Skørping Nord 11 9520 Skørping Tlf. 9839 1437. Skørping Varmeværk a.m.b.a. Skørping Nord 11 9520 Skørping Tlf.

Skørping Varmeværk a.m.b.a. Skørping Nord 11 9520 Skørping Tlf. 9839 1437. Skørping Varmeværk a.m.b.a. Skørping Nord 11 9520 Skørping Tlf. Tak til alle annoncører i denne brochure mail@skoerpingvarmevaerk.dk www.skoerpingvarmevaerk.dk mail@skoerpingvarmevaerk.dk www.skoerpingvarmevaerk.dk Kom indenfor i dit varmeværk blev etableret i 1961.

Læs mere

Tjek dit forbrug. El Vand Fjernvarme. Energi Fyn A/S Fjernvarme Fyn A/S VandCenter Syd

Tjek dit forbrug. El Vand Fjernvarme. Energi Fyn A/S Fjernvarme Fyn A/S VandCenter Syd Tjek dit forbrug El Vand Fjernvarme Energi Fyn A/S Fjernvarme Fyn A/S VandCenter Syd Aflæs God idé at aflæse dine målere Denne bog er en stor hjælp, hvis du vil have styr på dit forbrug af el, vand og

Læs mere

Program for ny varmekilde

Program for ny varmekilde Program for ny varmekilde Hvilke muligheder er der for at udskifte olie- og naturgasfyr Hvordan er processen i udskiftningen af varmeanlæg Tilskudsmuligheder Hvor finder jeg hjælp i processen Uvildigt

Læs mere

Hejrevangens Boligselskab

Hejrevangens Boligselskab Hejrevangens Boligselskab Projektforslag vedr. ændring af blokvarmecentral 28-07-2009 HENRIK LARSEN RÅDGIVENDE INGENIØRFIRMA A/S GODTHÅBSVÆNGET 4 2000 FREDERIKSBERG Telefon 38104204 Telefax 38114204 Projektforslag

Læs mere

Fjernvarme fra SK Varme A/S

Fjernvarme fra SK Varme A/S GRUNDEJERFORENINGEN SKOVSØPARKEN www.skovsoeparken.dk bestyrelsen@skovsoeparken.dk Dato: 18. april 2011 Fjernvarme fra SK Varme A/S På sidste års generalforsamling blev omlægning til mere miljøvenlige

Læs mere

Brugervejledning om varmeforsyning

Brugervejledning om varmeforsyning Brugervejledning om varmeforsyning - En oversigt over anlægget samt svar på ofte stillede spørgsmål Version 1.0 ( 7. oktober 2014) Note til vejledning Dette er en vejledning udarbejdet af beboere i Grøndalsvænge,

Læs mere

Spar på energien pengene miljøet

Spar på energien pengene miljøet Spar på energien pengene miljøet med en ny fjernvarmeunit Få udskiftet din gamle fjernvarmeinstallation og spar på varmeregningen HADERSLEV FJERNVARME Du kan få renoveret din fjernvarmeinstallation hos

Læs mere

TEMAMØDE OM VARMEFORSYNING LØSNINGER FOR DET ÅBNE LAND

TEMAMØDE OM VARMEFORSYNING LØSNINGER FOR DET ÅBNE LAND LØSNINGER FOR DET ÅBNE LAND STATUS: INDIVIDUELLE VARMEFORBRUGERE I REGION MIDT De individuelle varmeforbrugere står for 15 % af regionens samlede brændselsforbrug Opvarmningstype for boliger Energiforbrug

Læs mere

RÅD OG VEJLEDNING OM BRUG AF FJERNVARME I LEJLIGHEDER

RÅD OG VEJLEDNING OM BRUG AF FJERNVARME I LEJLIGHEDER RÅD OG VEJLEDNING OM BRUG AF FJERNVARME I LEJLIGHEDER INDHOLD LEJLIGHEDENS RUM.................................. 3 TEMPERATUREN..................................... 4 BRUG ALLE RADIATORER..............................

Læs mere

Status for Handleplan for varme- og energiforsyning. Roskilde Kommune 2010-2015. 1. Udvide og optimere fjernvarmenettet.

Status for Handleplan for varme- og energiforsyning. Roskilde Kommune 2010-2015. 1. Udvide og optimere fjernvarmenettet. Status for Handleplan for varme- og energiforsyning Roskilde Kommune 2010-2015 Emne/opgave (Aktører og opgavestart) Status pr. 31.12.2011 1. Udvide og optimere fjernvarmenettet. Roskilde Kommune vil i

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Postnr./by: Åvangen 19 B 8444 Balle BBR-nr.: 706-014119 Energikonsulent: Steffen Andersen Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma: Ingeniørfirmaet

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 7 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Mølleparken 446 Postnr./by: 7190 Billund BBR-nr.: 530-002467 Energikonsulent: Steen Paarup Hansen Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma:

Læs mere

Fremtidens energi Undervisningsmodul 4. Goddag til fremtiden

Fremtidens energi Undervisningsmodul 4. Goddag til fremtiden Fremtidens energi Undervisningsmodul 4 Goddag til fremtiden Drivhuseffekten Fremtidens energi i Gentofte Kommune og Danmark Vi lever i et samfund, hvor kloge hoveder har udviklet alverdens ting, som gør

Læs mere

Nu kommer fjernvarmen til Højvangen

Nu kommer fjernvarmen til Højvangen SIG JA NU! og spar op til 20.000 kr. (inkl. moms) Nu kommer fjernvarmen til Højvangen (Dagnæsparken, Fjordparken, Højvangen) Du kan få billig og miljøvenlig varme ganske enkelt I de kommende måneder kommer

Læs mere

velkommen til at kontakte Hvis du har SPØRGSMÅL til emner, der beskrives i denne folder, så er du varmeværket. GULVVARME MY1005 GULVVARME GULVVARME

velkommen til at kontakte Hvis du har SPØRGSMÅL til emner, der beskrives i denne folder, så er du varmeværket. GULVVARME MY1005 GULVVARME GULVVARME Hvis du har SPØRGSMÅL til emner, der beskrives i denne folder, så er du velkommen til at kontakte varmeværket. GULVVARME MY1005 GULVVARME GODE RÅD OM BRUG AF GULVVARME 2-3 FORSKEL PÅ VARMEKILDER Radiatorer

Læs mere

VARME RÅD. Fjernvarme

VARME RÅD. Fjernvarme VARME RÅD Fjernvarme HOLD HUS MED FJERNVARMEN Her finder du råd og vejledning om, hvordan du bedst udnytter fjernvarmen. Hvis du har god føling med dit anlæg og husstandens måde at bruge varme på, er det

Læs mere

VARME RÅD. Fjernvarme

VARME RÅD. Fjernvarme VARME RÅD Fjernvarme HOLD HUS MED FJERNVARMEN Her finder du råd og vejledning om, hvordan du bedst udnytter fjernvarmen. Hvis du har god føling med dit anlæg og husstandens måde at bruge varme på, er det

Læs mere

Rudehaven. Kassererberetning for regnskabsåret til

Rudehaven. Kassererberetning for regnskabsåret til Kassererberetning for regnskabsåret 01.06.2013 til 31.05.2014 Regnskab og budget. Året 2013/2014 sluttede med et overskud på kr. 574.760,- hvor vi havde budgetteret med et Kr. 0,- resultat. Af store poster

Læs mere

Oplysninger om indføring og tilslutning af fjernvarme i større bebyggelser. AffaldVarme Århus Teknik og Miljø Århus Kommune

Oplysninger om indføring og tilslutning af fjernvarme i større bebyggelser. AffaldVarme Århus Teknik og Miljø Århus Kommune Fjernvarmen er nær Oplysninger om indføring og tilslutning af fjernvarme i større bebyggelser AffaldVarme Århus Teknik og Miljø Århus Kommune Ta stikket hjem Kom ind i varmen Her kan du få svar på spørgsmål,

Læs mere

Spørgsmål og svar om "Pris på afkølingen i Varmeforsyningen" - og meget andet

Spørgsmål og svar om Pris på afkølingen i Varmeforsyningen - og meget andet Spørgsmål og svar om "Pris på afkølingen i Varmeforsyningen" - og meget andet senest opdateret den 23. november 2011. Hvorfor indførtes der pris på afkølingen fra 1. januar 2010?... 2 Hvad er afkøling?...

Læs mere

Muligheder i et nyt varmeanlæg

Muligheder i et nyt varmeanlæg Program Hvilke muligheder er der for et nyt varmeanlæg? Hvordan er processen i udskiftningen af varmeanlæg? Tilskudsmuligheder Hvor finder jeg hjælp i processen? Muligheder i et nyt varmeanlæg Fjernvarme

Læs mere

Indsæt intro-billede

Indsæt intro-billede Indsæt intro-billede Muligheder for udskiftning af olieog naturgasfyr Energistyrelsens uvildige rådgivning om udskiftning af olie- og naturgasfyr udføres af Energitjenesten i samarbejde med, Bolius og

Læs mere

Fjernvarme til Væggerløse, Væggerløse Stationsby, Hasselø, Stovby, Tjæreby, Idestrup & Sdr. Ørslev. Maj 2006 Nr. 5

Fjernvarme til Væggerløse, Væggerløse Stationsby, Hasselø, Stovby, Tjæreby, Idestrup & Sdr. Ørslev. Maj 2006 Nr. 5 Med 5. udgave af Sydvarmenyt fra Sydfalster Varmeværk ønsker vi denne gang at orientere om følgende punkter: 1. Billigere fjernvarme igen i år. 2. Varmeværket har en sund økonomi. 3. Din varmeregning er

Læs mere

Årlig. Tilbage- Forslag til forbedring. energienheder

Årlig. Tilbage- Forslag til forbedring. energienheder SIDE 1 AF 8 Adresse: Multebærvænget 12 Postnr./by: 2650 Hvidovre BBR-nr.: 167-104347-001 Energikonsulent: Bjarne Jensen Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere

Læs mere

Varmepumpe og solceller

Varmepumpe og solceller Varmepumpe og solceller En ven af familien Vanner på 5 fra Østerholm havde i starten af 2012 fået solceller. Familien kunne med det samme se den gode fidus i denne idé. Der gik derfor ikke længe før familien

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Frejasvej 11 Postnr./by: 4640 Fakse BBR-nr.: 320-006490 Energikonsulent: Ejvind Endrup Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma: Murbyg ApS

Læs mere

12. oktober 2010, kl. 15.15 i Eigtveds Pakhus: Tale på Varmepumpedagen 2010. (det talte ord gælder) Tak! Intro

12. oktober 2010, kl. 15.15 i Eigtveds Pakhus: Tale på Varmepumpedagen 2010. (det talte ord gælder) Tak! Intro 12. oktober 2010, kl. 15.15 i Eigtveds Pakhus: Tale på Varmepumpedagen 2010 (det talte ord gælder) 7. oktober 2010 Intro Tak! De sidste par uger har været noget hektiske. Som I ved barslede Klimakommissionen

Læs mere

GULVVARME GULVVARME GODE RÅD OM BRUG AF GULVVARME

GULVVARME GULVVARME GODE RÅD OM BRUG AF GULVVARME Hvis du har SPØRGSMÅL til emner, der beskrives i denne folder, så er du velkommen til at kontakte varmeværket. GODE RÅD OM BRUG AF GULVVARME GULVVARME MY1005 GULVVARME FORSKEL PÅ VARMEKILDER 2-3 Radiatorer

Læs mere

Energimærke. Gevninge Bygade 46 B 4000 Roskilde BBR-nr.: 350-009019-001 Energimærkning nr.: 100201288 Gyldigt 5 år fra: 11-01-2011 Energikonsulent:

Energimærke. Gevninge Bygade 46 B 4000 Roskilde BBR-nr.: 350-009019-001 Energimærkning nr.: 100201288 Gyldigt 5 år fra: 11-01-2011 Energikonsulent: SIDE 1 AF 8 Adresse: Postnr./by: Gevninge Bygade 46 B 4000 Roskilde BBR-nr.: 350-009019-001 Energikonsulent: Annette Hallgård Christensen Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder

Læs mere

Det kan forekomme at et forslag sparer penge, men ikke energi fx hvis dyr el erstattes med billigere fjernvarme.

Det kan forekomme at et forslag sparer penge, men ikke energi fx hvis dyr el erstattes med billigere fjernvarme. SIDE 1 AF 7 Adresse: Mikkels Banke 17 Postnr./by: 4736 Karrebæksminde BBR-nr.: 370-028162-001 Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere forbruget. Mærkningen

Læs mere

GULDBORGSUND SÆT- TER FOKUS PÅ MILJØET Energiavisen Oktober 2015

GULDBORGSUND SÆT- TER FOKUS PÅ MILJØET Energiavisen Oktober 2015 GULDBORGSUND SÆT- TER FOKUS PÅ MILJØET Energiavisen Oktober 2015 Børn og unge har i denne uge påbegyndt et forløb om miljø. I skolerne er der startet et forløb om miljø, da Guldborgsund Kommune sætter

Læs mere

DREJEBOG VED KONVERTERING

DREJEBOG VED KONVERTERING VARMEVÆRKERNES ERIKA ZVINGILAITE, INSERO ENERGY OG JANE MOUSTGAARD, RAMBØLL DREJEBOGENS INDHOLD Energirenovering BRUTTOLISTER Overvejelser og analyser inden beslutning om konvertering træffes Tilslutning

Læs mere

https://www.survey-xact.dk/servlet/com.pls.morpheus.web.pages.corerespondentpri...

https://www.survey-xact.dk/servlet/com.pls.morpheus.web.pages.corerespondentpri... Side 1 af 22 Navn Adresse Postnr By Side 2 af 22 Undersøgelse i Fremtidens Parcelhus Kære beboer i Fremtidens Parcelhus, Vi er glade for, at du vil hjælpe os ved at udfylde spørgeskemaet. Hvis du svare

Læs mere

Beretning for 2007/2008 Løgstrup Varmeværk

Beretning for 2007/2008 Løgstrup Varmeværk Beretning for 2007/2008 Løgstrup Varmeværk Gas- og varmeprisen Sidste år kunne vi oplyse at det nok kun ville være et spørgsmål om tid, inden olieprisen gik op over 100 dollar. Nu kan vi konstatere, at

Læs mere

VARME RÅD. Fjernvarme

VARME RÅD. Fjernvarme VARME RÅD Fjernvarme HOLD HUS MED FJERNVARMEN Her finder du råd og vejledning om, hvordan du bedst udnytter fjernvarmen. Hvis du har god føling med dit anlæg og husstandens måde at bruge varme på, er det

Læs mere

Varmepumper. Frigør Danmark fra fossile brændsler. Dansk Energi februar 2011

Varmepumper. Frigør Danmark fra fossile brændsler. Dansk Energi februar 2011 Varmepumper Frigør Danmark fra fossile brændsler Dansk Energi februar 2011 Danmark har brug for varmepumper Varmepumper hjælper til at frigøre Danmark fra fossile brændsler og sænke udslippet af CO2. Varmepumpen

Læs mere

Brugervenlig betjening

Brugervenlig betjening Træpiller er nemt Påfyldning af piller skal kun foretages 2 3 gange om ugen for en familie på fire med et almindeligt forbrug af varmt vand. Ønsker du kun at fylde træpiller på en enkelt gang om ugen,

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Rosenlyparken 13 Postnr./by: 2670 Greve BBR-nr.: 253-125799 Energikonsulent: Finn Albrechtsen Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma: Finn

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Dronning Sofies Vej 111 Postnr./by: 4000 Roskilde BBR-nr.: 265-015751 Energikonsulent: Per Johansen Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma:

Læs mere

Det kan forekomme at et forslag sparer penge, men ikke energi fx hvis dyr el erstattes med billigere fjernvarme.

Det kan forekomme at et forslag sparer penge, men ikke energi fx hvis dyr el erstattes med billigere fjernvarme. SIDE 1 AF 7 Adresse: Kløverprisvej 87 Postnr./by: 2650 Hvidovre BBR-nr.: 167-043631-001 Energikonsulent: Tom Kjørnæs Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer Energimærkningsrapport Bakkedraget 59B 4000 Roskilde Bygningens energimærke: Gyldig fra 21. januar 2016 Til den 21. januar 2026. Energimærkningsnummer

Læs mere

BBR-nr.: 250-000180 Energimærkning nr.: 100113725 Gyldigt 5 år fra: 12-03-2009 Energikonsulent: Per Johansen Firma: PJ Arkitekt- og Ingeniørfirma

BBR-nr.: 250-000180 Energimærkning nr.: 100113725 Gyldigt 5 år fra: 12-03-2009 Energikonsulent: Per Johansen Firma: PJ Arkitekt- og Ingeniørfirma SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Bjarkesvej 15 Postnr./by: 3600 Frederikssund BBR-nr.: 250-000180 Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere

Læs mere

Ledelsesberetning 2009/2010 for Sydlangeland Fjernvarme.

Ledelsesberetning 2009/2010 for Sydlangeland Fjernvarme. Ledelsesberetning 2009/2010 for Sydlangeland Fjernvarme. Velkommen. Jeg vil gerne på bestyrelsens vegne byde velkommen til den 17. ordinære generalforsamling for Sydlangeland Fjernvarme. Første punkt på

Læs mere

guide til dit fjernvarmeanlæg

guide til dit fjernvarmeanlæg guide til dit fjernvarmeanlæg www.ke.dk pas det lidt så passer det sig selv Dit anlæg er skabt til at fungere problemfrit 24 timer i døgnet året rundt. Næsten helt af sig selv. Ikke desto mindre er det

Læs mere

Beretning til generalforsamlingen i Lemvig Varmeværk 15. september 2014.

Beretning til generalforsamlingen i Lemvig Varmeværk 15. september 2014. Beretning til generalforsamlingen i Lemvig Varmeværk 15. september 2014. Emnerne: Det forløbne år Forsyningsområde og dækningsgrad Driftsøkonomi og brændselsomkostninger Varmepris og takstpolitik Drift

Læs mere

mindre co 2 større livskvalitet

mindre co 2 større livskvalitet dig og din brændeovn mindre co 2 større livskvalitet Foreningen af leverandører af pejse og brændeovne i Danmark Investering i en brændeovn og korrekt fyring med træ er det mest effektive, du og din familie

Læs mere

Få en sund og energivenlig bolig. med 10 gode råd fra Boligkontoret Danmark

Få en sund og energivenlig bolig. med 10 gode råd fra Boligkontoret Danmark Få en sund og energivenlig bolig med 10 gode råd fra Boligkontoret Danmark Kære beboer Denne guide giver dig en god forudsætning for en sund og energivenlig bolig og mulighed for at spare penge. Du kan

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Postnr./by: Åvendingen 7 A 2700 Brønshøj BBR-nr.: 101-689603 Energikonsulent: Finn Albrechtsen Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma: Finn

Læs mere