Der indbydes til møde i menighedsrådet Onsdag 20. februar 2013 kl i konfirmandstuen Kaffe og salme Kirsten F.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Der indbydes til møde i menighedsrådet Onsdag 20. februar 2013 kl. 16.15 i konfirmandstuen Kaffe og salme Kirsten F."

Transkript

1 9 Der indbydes til møde i menighedsrådet Onsdag 20. februar 2013 kl i konfirmandstuen Kaffe og salme Kirsten F. DAGSORDEN REFERAT Afbud / fravær 1. Formandens meddelelser: Ribe Stift fremsender brev af 6. februar 2013 om forlængelse af Sara Klaris Huulgaards barselsorlov til og med 29. juli 2013, herunder ophør af Annesofie Munchs vikariat. Landsforeningen af Menighedsråd fremsender nyhedsbrev om bestyrelsesvalg. Udstedelse af Brandsynsrapport pr. 16. januar Dusée Design v. Betina Kærager fremsender tilbud på dobbelte kort med stregtegning af Øster Lindet Kirke. Folder fra Kirkekoncert.net Idebogen fra Danmarks Gruppe Guide. Nyt nr fra Danske Sømands- og Udlandskirker. Annesofie Munck. Formandens meddelelser taget til efterretning februar 2012 vedtog menighedsrådet - efter henstilling fra provstiet ændring af kirkegårdsvedtægtens 20 således: fredningstiden den tid, hvori en grav skal henligge urørt, er for kistegrave 30 år For barnegrave indtil 3 års alderen er fredningstiden 15 år. Godkendt og taget ad notam. Det har vist sig, at provstiet ikke kunne pålægge menighedsrådene denne opgave, og det alene er embedslægen, der kan bevilge nedsættelse af fredningstiden. Menighedsrådet skal tilføje en passus i kirkegårdsvedtægten med følgende tekst: Fredningstiden kan halveres for børn under 36 mdr. efter tilladelse fra embedslægen. Slettes skal: Fredningstiden er halv

2 10 fredningstid. Hvis det bliver aktuelt skal menighedsrådet selv ansøge embedslægen om denne tilladelse. Reservation af gravsteder: Ved reservation af gravsted skal der fremover oprettes en legataftale på reservationsperiodens længde eller reservationen sker ved betaling for ydelse pr. årlig regning. Brevmasker forelagt af KF blev godkent : Godkendelse af ændring af vedtægtens 20 således: Fredningstiden den tid, hvori en grav skal henligge urørt, er for kistegrave 30 år. Fredningstiden kan halveres for børn under 36 mdr. efter tilladelse fra embedslægen. I 7 indsættes nyt stk. 9 således: Ved reservation af gravsted skal oprettes en legataftale på reservationsperiodens længde eller reservationen sker ved betaling for ydelser pr. årlig regning Fornyet behandling med orientering om det videre forløb i sagen efter henvendelse til Malt Provsti. Godkendelse af korrespondance omkring kirkegården. Svar fra Provstiet med hensyn til ændring af det nordlige hjørne på kirkegården for så vidt angår fjernelse af hække m.v. Folder om kirkegården med priser, begravelsesformer m.m. opdateres. Gravsteder slettes i forbiindelse med udløb af fredningstiden, når der ikke findes pårørende. 3. Ændring af forretningsordenen efter beslutning om digital beslutningsprotokol. Nyt lay-out af referat godkendt. Stillingtagen til referatets udseende.

3 11 4. Tilbud fra Phonic Ear på: 2 sæt hovedbårne mikrofoner kr ,00 ekskl. moms. 1 stk. trådløs håndmikrofon incl. stativ kr ,00 ekskl. moms. Enighed om, at det umiddelbart virker som ret dyrt, men også enighed om, at man vil arbejde videre på at finde en løsning. BK undersøger hos Phonic Ear, om der er mulighed for at finde en anden og billigere løsning. 5. Forøgelse af timetallet på kirkegården i forbindelse med nye adm. arbejdsopgaver på kirkegård og ekstra opgaver i præstegårdshaven. Det blv vedtaget, at øge timeantallet med 80 timer, således timeantallet nu i alt udgør 1055 timer. Timer fordeler sig således: Græsslåning i præstegården ca. 40 timer. Hæk-klipning i præstegården ca.7 timer. Administration ca. 30 timer Besparelserne findes i timerne, der tidligere er brugt til børnekor. Graver og gravermedhjælper giver besked om, hvornår timeforøgelsen skal træde i kraft. 6. Helene Bertelsen fra Rødding Menighedsråd fremsender forslag om fælles aktivitet for de 2 menighedsråd og Rødding Frimenighed om en forestilling med Sigurd og Snapper i efteråret Enighed om, at arbejde videre med dette ud fra forslaget. Pris ,00 + omkostninger./. billetindtægt. 7. Gerda Nørgaard spørger om det er muligt at benytte trompetledsagelse i gudstjenesten nogle gange om året. 8. Fordeling af kirkekaffe marts maj. 3. marts Kirsten F. 29. marts Eva S. 26. april Finn K. 9. maj Inger-Lise V. 12. maj Birthe K. 26. maj Kirsten F. Tilføjelse af 28.03, hvor Eva sørger for kirkekaffen.

4 12 9. Næste møde: Onsdag 13. marts kl Kaffe og salme Eva S. 10. Bordet rundt. Herunder orientering om møde med Jytte Fryland om ny momsberegning variabel moms. BK og KF orienteresde om retningslinierne for den variende moms. Martin orienterede om Dåbsjubilæet. Kirkeblad: Procedure omkring dette bliver et punkt på dagsordenen for fællesmødet med Rødding den Fastelavn blev en god succes, men mange af de kirkegængere, som vi normalt ikke ser i kirken, efterlyste, at når de nu endelig tager i kirke, vil de gerne synge sange de kender. Det blev foreslået, at organisten deltager et par gange årligt til konfirmations-forberedelse og minikonfirmand. Det blev foreslået, at vi laver en samlesang aften i kirken, hvor vi gerne skal have alle minikonfirmander og konfirmander med. Eventuelt ved at inddrage dem i forbindelse med udvalg af salmer. Tina medbragte en skitse over den nodlige del af kirkegården, da vi gerne vil undersøge mulighederne for, at lave lidt forbedringer. Det blev vedtaget, at lave et punkt på dagsordenen til næste møde, hvor Tina medbringer en tegning til et forslag med forbedringer. Kirsten har udført et stort stykke arbejde i forbindelse med legataftalerne, og har haft forsøgt kontaktet alle pårørende til gravsteder, hvor der f.eks. ikke har været betalt, hvor der skal forlænges o.s.v. Det blev besluttet, at de gravsteder der ikke skal bibeholdes bliver fjernet, og gravstenene gemt. Dette vedrører nr. 76, 92, 120 og U1, hvor der ikke kan findes pårørende til det pågælndende gravsted. 11. Eventuelt.

5 13 Med venlig hilsen Birthe Kristensen Med venlig hilsen Finn Koch