Historisk rejse gennem Syd-England august 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Historisk rejse gennem Syd-England 3. 10. august 2015"

Transkript

1 Historisk rejse gennem Syd-England august 2015 Med Niels Blixenkrone-Møller som rejseleder Vi tilbyder nu en rejse til det skønne Syd-England, der oser af romantik, historie og flotte bygninger. Vi giver dig muligheden for at opleve dette sammen med Niels Blixenkrone-Møller, der i en lang årrække har været gymnasielærer på Rønde Gymnasium med speciale i historie og engelsk. Turen tager os omkring alt det, som man skal se og så lidt andet også. Der er også indlagt en dag, som er på egen hånd, hvor man kan opleve det, som man måske lige brænder for. Det kan være en tur til London, en afslapningsdag i Brighton eller hvad det lige måtte være. Vi tør næsten garantere, at efter 1 uge, er man blevet meget klogere på den engelske kultur og landets historie, har fået en masse indtryk og en stor rejseoplevelse rigere. Turen tager udgangspunkt i Stansted Lufthavn mandag den 3. august 2015 kl dette passer med Ryan Air fly fra Aarhus / Tirstrup Lufthavn kl Man har således mulighed for at vælge andre afgangslufthavne end Aarhus, hvis det passer ind i egne planer. Efter ankomst til London Stansted skal vi igennem den obligatoriske paskontrol, afhente vores bagage og så ud til den ventende bus, der tager os direkte til hotellet i Canterbury, hvor vi overnatter. På vej til Canterbury vil Niels Blixenkrone-Møller fortælle generelt om England, turen de kommende dage samt praktiske oplysninger. Efter indlogering på hotellet (Formentlig Abode Hotel, Canterbury), er aftenen til fri disposition, og man kan så på egen hånd finde et egnet spisested det kan være på en af byens utallige pubber, mindre restauranter eller måske hotellers egen restaurant mulighederne er mange. Tirsdag den 4. august 2015 Næste morgen efter en solid English Breakfast med bacon og æg i flere varianter, går turen til Canterbury katedralen, der således bliver turens første store oplevelse. Katedralen er en af de ældste i England bygget omkring år 600 af Sankt Augustus, der var udsendt af Pave Gregor 1, og katedralen knejser den dag i dag flot over Canterbury,

2 Før middag sætter vi kursen mod syd, og gør holdt i den charmerende by Rye, hvor frokosten kan indtages. Rye er en lille, men meget charmerende by med mange bindingsværkshuse og byens historier kan føres meget langt tilbage, hvilket Niels Blixenkrone-Møller vil berette om inden vi kommer til Rye. Efter frokost fortsættes til Beachy Head, der med sine hvide, stejle kalkklipper ud til den Engelske Kanal kan tage pusten fra de fleste. Efter af have betragtet dette skønne sted, tager bussen os de sidste miles til vores overnatningssted de næste 3 nætter Brighton. Her indlogeres vi på Jurys Inn, centralt beliggende i byen. Efter indlogering er aftenen til fri disposition. Onsdag den 5. august Hele onsdagen vil vi se nærmere på Brighton. Vi lægger ud med at besøge den berømte Royal Pavillon, som blev bygget af Prinsen af Wales i slutningen af 1700-tallet. Selv om der er tale om en bygning, får man flere gange indtryk af, at det er en pavillon på grund af den måde, bygningen er opført på. Der er mange flotte rum men måske er køkkenet det mest imponerende at besøge? Efter besøget i Royal Pavillon, står den på en guided rundtur i den gamle bydel The Lanes, og senere på dagen ser vi nærmere på de mange squares, som byen også byder på. I løbet af dagen vil der blive indlagt et spisefrikvarter så deltagerne får ro til at nyde en frokost i denne så traditionsfulde kurby.

3 I Brightons smalle gader i centrum af byen, finder man et utal af små butikker området kaldes The Lanes (De smalle gader) og om sommeren summer dette område af liv dagen igennem. Torsdag den 6. august 2015 Dette er en hviledag hvor man kan fordøje de første dages oplevelser og lade op til de næste. Men nærliggende er det at tage toget til London, og dér opleve det, som denne turs program ikke byder på. Man kan også vælge at blive i Brighton og suge mere af denne kur-bys liv til sig, er man til golf, kan man også slå et slag omkring byens golfbane ja mulighederne er utallige. Vores rejseleder er naturligvis behjælpelig med at besvare praktiske spørgsmål til dagen men du kan også hjemmefra kontakte os med dine ønsker til dagen, og vi kan så sætte et program op eller give ideer til det. Fredag den 7. august 2015 Vi lægger efter morgenmaden Brighton bag os og sætter kursen mod Salisbury, hvor vi besøger byens imponerende katedral, der kan fremvise det højeste tårn i Storbritannien med hele 123 meter til toppen. Katedralen er noget yngre end Canterbury Salisbury er opført i perioden Efter frokost i Salisbury kører vi lidt uden for byen til Old Sarum, der er det oprindelige Salisbury. Her vil vores guide fortælle om dette spændende steds historie, inden kursen sættes mod måske højdepunktet for de fleste Stonehenge. Vel nok et af de mest berømte forhistoriske mindesmærker, som menes at være rejst for mere end år siden! Hvorfor stenene er blevet rejst og hvordan disse tonstunge sten er blevet placeret så nøjagtigt som de er, er nok en gåde for de fleste men uanset hvad, så kan man kun blive betaget ved at stå på dette historiske sted og betragte dette monument af sten.

4 Efter at have besøgt dette historiske sted, sættes kursen mod overnatningsstedet som enten ligger i Salisbury eller i anden by i nærheden. Lørdag den 8. august 2015 Vi forlader Salisbury området om formiddagen og indfinder os i byen Bath tæt på kysten, der med en fjord adskiller England og Wales. Bath er nærmest som navnet siger en kur(bade)by med helsegivende kilder, der blev grundlagt af romerne under navnet Aquae Sulis. Her blev vandet varmet op af 3 kilder og dette dannede grundlag for den status, som byen har haft lige siden. I 1987 blev Bath sat på Unesco s Verdensarvliste som en ud af godt steder verden over. Stonehenge som vi besøgte i går bærer naturligvis også denne titel og Canterbury ligeså. I Bath besøger vi også Roman Bath museet. Overnatning i Bath på Royal Hotel, Bath Søndag den 9. august 2015 Den sidste dag bliver et overflødighedshorn af engelske huse. Vi starter ud med Blenheim Palace (der også er på Unesco Verdensarvsliste), der nok er mest kendt som Winston Churchills fødested og hjem men huset har været i Churchill familiens eje i mere end 300 år. I år er det 50 året for Winston Churchills død, og det markeres på Blenheim Palace, der i øvrigt er et af de største hjem i England og det eneste, der bærer navnet Palace uden at have været et bispesæde. Herefter sættes kursen mod øst, hvor vi efter et par timers kørsel kommer til Hatfield House, der er Marquess af Salisburys hjem, og har været det i mere end 400 år. Det nuværende hus er opført i 1611 af Robert Cecil og står i dag som et imponerende bygningsværk med en spændende udstilling. Den tidligere bygning, der lå her, blev blandt andet beboet af Henrik d VIII og hans børn Edward, Elisabeth og Mary. Og det var også her, at Elizabeth i 1558 blev gjort bekendt med hendes tilgang til Tronen.

5 Efter besøget på Hatfield sættes kursen tilbage til vores udgangspunkt Stansted, hvor vi indlogeres på Hilton hotellet, der ligger få minutter fra lufthavnsterminalen. Da der ikke er de store muligheder for at gå ud at spise, vil vi anbefale, at aftensmad indtages på hotellet om aftenen. Mandag den 10. august 2015 Det er tid for hjemrejse og det officielle program er slut. De der rejser til Aarhus, skal med et fly kl vi lander i Aarhus kl Når vi lander sikkert hjemme i Danmark igen, kan vi se tilbage på en begivenhedsrig tur med fantastiske oplevelser og indtryk, der vil blive husket længe efter vi er landet. Pris per person eksklusiv flyrejse til England: DKK 8.495,00 i 2-sengs eller dobbeltværelse DKK ,00 i enkeltværelse Prisen inkl. busture som beskrevet med dansk rejseleder på hele turen. 7 overnatninger på gode (minimum 3-stjernede) hoteller med morgenmad, entre til Canterbury katedralen, The Royal Pavillon, Stonehenge, Old Sarum, Roman Bath Museet, Blenheim Palace og Hatfield House. Prisen er eksklusiv: Flyrejse til / fra England, alle entreer, der ikke er nævnt ovenfor, frokoster og aftensmad, drikkevarer, rejse- og afbestillingsforsikring.

6 Prisen er baseret på Pundkurs 1030,00 ændres denne væsentlig vil vi tillade os at regulere rejsens pris, for de dele, der afregnes i Engelske Pund. Væsentlige ændringer i lokale afgifter, brændstofpriser og lignende vil ligeledes blive reguleret, inden endelig afregning. Ved booking betales et depositum på DKK 2.000,00 pr person. Senest den 10. juni 2015 betales det resterende beløb. Hvis Kalø Rejser skal booke fly, skal navn som i pas, fødselsdato, pasnummer og passets udløbsdato oplyses og acontobeløb for flybillet inkl. bookinggebyr (DKK 125,00 pr person ink. moms) indbetales. Afbestillingsregler: Hvis du af en eller anden grund må aflyse turen, gælder følgende regler: Flybillet ingen refusion. Englandsturen: Indtil 10. juni 2015 depositum er tabt. Efter 10. juni 2015 vil en annullering som udgangspunkt betyde, at det fulde beløb er tabt. Vi vil dog forsøge i videst mulige omfang at få refunderet overnatninger, men derudover kan der ikke forventes refusion. Turen er baseret på minimum 25 deltagere. Er der mod forventning ikke tilmeldt 25 deltagere den 10. juni 2015, tillader Kalø Rejser sig at annullere turen. Indbetalt depositum vil blive tilbagebetalt fuldt ud umiddelbart efter en sådan annullering har fundet sted. Kalø Rejser hæfter ikke for udgifter, som kunden i så fald måtte have haft. Kalø Rejser tilbyder at tegne en afbestillingsforsikring, der koster 6% af rejsens pris. Denne forsikring dækker, hvis du må afbestille rejsen p.gr.a. sygdom, dødsfald i nærmeste familie og lignende uddybende betingelser kan fås ved henvendelse til KALØ REJSER tlf Teknisk arrangør: Kalø Rejser (Medlem af Rejsegarantifonden) tlf: Rejseleder på turen: Niels Blixenkrone-Møller - er Cand. Mag. og lektor på Rønde Gymnasium med historie og engelsk som fag - Niels har i mange år rejst i hele Storbritannien, og de seneste år fungeret som rejseleder for flere rejsebureauer på rejser til Storbritannien og Irland. -

Vestfjordene en særlig smuk del af Island

Vestfjordene en særlig smuk del af Island Vestfjordene en særlig smuk del af Island En grundig og attraktiv tur med mange traveture 12. juli 22. juli 2013 Rejse nr. A-9 En tur til Vestfjordene? Mange har gennem årene spurgt, om vi ikke snart igen

Læs mere

USA Best of The East 2015

USA Best of The East 2015 USA Best of The East 2015 special rundrejse med dansk rejseleder USS Constitution & Boston skyline New York, Manhattan, Times Square Vi kommer ind i Det Hvide Hus Det Hvide Hus, Washington D.C. Montreal

Læs mere

DET VESTLIGE USA 21. maj 8. juni 2011. Billedet er fra Yosemite National Park

DET VESTLIGE USA 21. maj 8. juni 2011. Billedet er fra Yosemite National Park DET VESTLIGE USA 21. maj 8. juni 2011 Billedet er fra Yosemite National Park Guds eget land eller mulighedernes land kært barn har mange navne, men USA er også landet fyldt med overraskelser om man så

Læs mere

BUSTURE 2015. Fodslaw på Grenen august 2014

BUSTURE 2015. Fodslaw på Grenen august 2014 BUSTURE 2015 Fodslaw på Grenen august 2014 Generelle betingelser Blomstertur til Holland Årø i Lillebælt 2 dage på Hærvejen Beringsvandring i Horsens Vintur til Rüdesheim/Alsace Slotsvandring i Hillerød

Læs mere

Canada & Alaska 5. september - 20. september 2008

Canada & Alaska 5. september - 20. september 2008 Canada & Alaska 5. september - 20. september 2008 OurWorld A/S har fornøjelsen at præsentere Canada og Alaska. Canada er mødet med den vilde og overvældende natur og hvor de unikke dyreoplevelser venter

Læs mere

T.O.U.R.S. Det gode løberliv facebook.com/marathon. Ærøvej 10 8800 Viborg Medlem af Rejsegarantifonden nr. 69. Medlem af Danmarks Rejsebureauforening

T.O.U.R.S. Det gode løberliv facebook.com/marathon. Ærøvej 10 8800 Viborg Medlem af Rejsegarantifonden nr. 69. Medlem af Danmarks Rejsebureauforening 2014 Det gode løberliv facebook.com/marathon Medlem af Danmarks Rejsebureauforening T.O.U.R.S. Tour Operators United for Runners & Sportsmen Ærøvej 10 8800 Viborg Medlem af Rejsegarantifonden nr. 69 New

Læs mere

BARCELONA & CATALONIEN. Have- & kulturrejse 23.-28. september 2015

BARCELONA & CATALONIEN. Have- & kulturrejse 23.-28. september 2015 BARCELONA & CATALONIEN Have- & kulturrejse 23.-28. september 2015 REJSEKONCEPT Have- og kulturrejse til Barcelona & Catalonien På de senere års have- og kulturrejser til Barcelona og Catalonien har det

Læs mere

Studietur til Californien

Studietur til Californien ndhtxtfoto fra idé til virkelighed Studietur til Californien - fredag 7. november til tirsdag 18. november 2014 (begge dage inkl.) Studieturen med højst 12 deltagere er planlagt med både spændende faglige

Læs mere

Canada og USA. 9. 18. september 2015

Canada og USA. 9. 18. september 2015 Canada og USA 9. 18. september 2015 Herning Folkeblad, Midtjyllands Avis, KlubFolkebladet og OurWorld A/S har fornøjelsen, at præsentere denne rundrejse til det vestlige Canada og USA. Den amerikanske

Læs mere

New York Niagara Falls Washington, 24. september til 2. oktober 2010

New York Niagara Falls Washington, 24. september til 2. oktober 2010 New York Niagara Falls Washington, 24. september til 2. oktober 2010 Tag en bid af the big apple Oplev det brusende Niagara Falls Oplev Washington DC. En flot og interessant rundrejse Med rejseleder hele

Læs mere

Det vestlige USA 08. til 22. september 2014.

Det vestlige USA 08. til 22. september 2014. Det vestlige USA 08. til 22. september 2014. Før du læser rejsebeskrivelsen! Rejser i USA foregår oftest i større grupper det vil sige over 25 personer. Vi har valgt, at gøre det en smule anderledes på

Læs mere

Krydstogt rundt om Cuba

Krydstogt rundt om Cuba Krydstogt rundt om Cuba med How2cruise Havana Punta Frances Cienfuegos Cuba Montego Bay Jamaica Holguin Santiago de Cuba Oplev Castros Cuba 7 nætters krydstogt Skib: Ms Louis Cristal 15.895,- Pris fra

Læs mere

Music & Line Dance En rejse til Nashville og Memphis med Benny Ray og MyPlanet 11. marts - 22. marts 2007

Music & Line Dance En rejse til Nashville og Memphis med Benny Ray og MyPlanet 11. marts - 22. marts 2007 Music & Line Dance En rejse til Nashville og Memphis med Benny Ray og MyPlanet 11. marts - 22. marts 2007 Music & Line Dance Countrymusik og line dance hænger uløseligt sammen. Et ophold i countrymusikkens

Læs mere

Ta på supporter-tur sammen med Dansk Svømmeunion til VM på kortbane 2006 i Shanghai og kombinér rejsen med et enestående ophold i Beijing

Ta på supporter-tur sammen med Dansk Svømmeunion til VM på kortbane 2006 i Shanghai og kombinér rejsen med et enestående ophold i Beijing Ta på supporter-tur sammen med Dansk Svømmeunion til VM på kortbane 2006 i Shanghai og kombinér rejsen med et enestående ophold i Beijing Dansk Svømmeunion har i samarbejde med Holstebro RejseCenter strikket

Læs mere

Fantastiske Island. 2. - 7. juni 2014

Fantastiske Island. 2. - 7. juni 2014 Fantastiske Island 2. - 7. juni 2014 Som rejsende er det nemt at tabe sit hjerte til naturens stilhed og til dens storslået hed. Og lige så nemt er det at miste sin sjæl til Den Blå Lagunes varme termiske

Læs mere

Rejs med hjerte, hjerne & holdning. USA - Østkystens højdepunkter. Dato 13-07-2014 Varighed 9 dage Pris 15.998, Afrejse København Rejseleder Dansk

Rejs med hjerte, hjerne & holdning. USA - Østkystens højdepunkter. Dato 13-07-2014 Varighed 9 dage Pris 15.998, Afrejse København Rejseleder Dansk Rejs med hjerte, hjerne & holdning USA - Østkystens højdepunkter Dato 13-07-2014 Varighed 9 dage Pris 15.998, Afrejse København Rejseleder Dansk Lincoln Memorial, Washington USA - Østkystens højdepunkter

Læs mere

Programforslag NAFA Kina Juli 2009

Programforslag NAFA Kina Juli 2009 Programforslag NAFA Kina Juli 2009 Forslag til rejseplan 1: 17. juli: Afrejse fra Ålborg med SAS kl. 18:40 Ankomst til København kl. 19:25 Afrejse fra København med SAS kl. 20:55 18. juli: Ankomst til

Læs mere

Mexico Grande. 16 dages kulturrejse til Mexicos store riger. Rejse til MEXICO med

Mexico Grande. 16 dages kulturrejse til Mexicos store riger. Rejse til MEXICO med Mexico Grande 16 dages kulturrejse til Mexicos store riger Rejse til MEXICO med 2 Mexico Grande 16 dages kulturrejse til Mexicos store riger Mexico City Taxco Oaxaca Tehuantepec San Cristobal Palenque

Læs mere

Julerejse 2010 Til Solkysten v/malaga. Københavns Malerlaugs Rejsefond inviterer til Julerejse

Julerejse 2010 Til Solkysten v/malaga. Københavns Malerlaugs Rejsefond inviterer til Julerejse Julerejse 2010 Til Solkysten v/malaga Københavns Malerlaugs Rejsefond inviterer til Julerejse Rejse: Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Malaga 25.11 2010 28.11 2010 4 dage Denne rejse til det dejlige Andalusien

Læs mere

Kejserbyen og Den Kinesiske Mur

Kejserbyen og Den Kinesiske Mur Kejserbyen og Den Kinesiske Mur Overdådig kulturrejse til Beijing og omegn med overnatning ved Den kinesiske Mur - med dansk rejseleder, 9 dage Albatros Travel Tøndergade 16 1752 København V Telefon 36

Læs mere

DALMATIEN ALL INCLUSIVE

DALMATIEN ALL INCLUSIVE NYHED 8 dage kun kr. 5.698 Afrejse d. 19. og 26. september Hotel i Dalmatien direkte ud til vandet alle værelser med balkon. All Inclusive i Dalmatien inkl. vin, øl og vand ad libitum til frokost og aftensmad.

Læs mere

Det pragtfulde Portugal med Gefion

Det pragtfulde Portugal med Gefion Rejs med hjerte, hjerne & holdning Det pragtfulde Portugal med Gefion Dato 21-09-2015 Varighed 8 dage Pris 7.998, Afrejse København Rejseleder Dansk Det pragtfulde Portugal med Gefion Rejs langsomt på

Læs mere

OPLEV USA - MED DANSK REJSELEDER

OPLEV USA - MED DANSK REJSELEDER OPLEV USA - MED DANSK REJSELEDER Afrejse den 27.marts - 5. april 2014 Lorem et kr. 2.916.795 Spændende rundrejse til Østkysten's historiske landemærker REJSEPLAN På denne tur besøger I 3 stater i USA og

Læs mere

Eventyrlige Norge. ny version! Rejsen starter i oslo REJSEBESKRIVELSE - DAG FOR DAG. www.gislev-rejser.dk Tlf. 62 29 12 10

Eventyrlige Norge. ny version! Rejsen starter i oslo REJSEBESKRIVELSE - DAG FOR DAG. www.gislev-rejser.dk Tlf. 62 29 12 10 REJSEBESKRIVELSE - DAG FOR DAG 2014 Eventyrlige Norge med Nordkap & Lofoten Fly - 11 dage ny version! Rejsen starter i oslo Glæd dig til at opleve minebyen Røros, som er på UNESCO s Verdensarvsliste. Rejsen

Læs mere

Rejs med hjerte, hjerne & holdning. Incredible India med Folkeskolen. Dato 06-02-2015 Varighed 9 dage Pris 9.998, Afrejse København Rejseleder Dansk

Rejs med hjerte, hjerne & holdning. Incredible India med Folkeskolen. Dato 06-02-2015 Varighed 9 dage Pris 9.998, Afrejse København Rejseleder Dansk Rejs med hjerte, hjerne & holdning Incredible India med Folkeskolen Dato 06-02-2015 Varighed 9 dage Pris 9.998, Afrejse København Rejseleder Dansk Amber Fort, Jaipur Incredible India med Folkeskolen Farverige

Læs mere

MOTORCYKELREJSE I INDIEN

MOTORCYKELREJSE I INDIEN MOTORCYKELREJSE I INDIEN - på klassisk Royal Enfield motorcykel gennem kongernes land Rajasthan - 15 dage Afrejse: 5. - 19. februar 2014 Pris: DKK 23.900 per person. Pris for bagsædepassager/passager i

Læs mere

Safarirejse til Sharkati

Safarirejse til Sharkati Safarirejse til Sharkati Drømmer du om en unik, indholdsmættet og tryg safari langt fra de overrendte turistområder? Vil du have kompetente og engagerede danske rejseledere? Kan du lide håndlavede rejser

Læs mere

Rejs med hjerte, hjerne & holdning. Cubanernes Cuba med Folkeskolen. Dato 30-06-2015 Varighed 11 dage Pris 18.998, Afrejse København Rejseleder Dansk

Rejs med hjerte, hjerne & holdning. Cubanernes Cuba med Folkeskolen. Dato 30-06-2015 Varighed 11 dage Pris 18.998, Afrejse København Rejseleder Dansk Rejs med hjerte, hjerne & holdning Cubanernes Cuba med Folkeskolen Dato 30-06-2015 Varighed 11 dage Pris 18.998, Afrejse København Rejseleder Dansk Gadeorkester i Havana Cubanernes Cuba med Folkeskolen

Læs mere

Dansk Vestindien. Med eller uden dansk rejseleder

Dansk Vestindien. Med eller uden dansk rejseleder Dansk Vestindien Med eller uden dansk rejseleder Stjernegaard Rejser i Dansk Vestindien ST. THOMAS Brewers Bay Lindberg Bay Magen's Bay Charlotte Amalie Bolongo Bay Red Hook Secret Habour Trunk Bay Annaberg

Læs mere

The Taj Mahal Marathon 2008

The Taj Mahal Marathon 2008 The Taj Mahal Marathon 2008 Eventyrlig maratonrejse til Indien ved et af verdens 7 moderne vidundere. Maraton og halvmaraton 8. marts 2008 www.taj-mahal-marathon.com Albatros Travel Kultorvet 11 1175 København

Læs mere