INFORMATION OM GRUPPESØGSMÅLET MOD DANSKE BANK A/S m.fl.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "INFORMATION OM GRUPPESØGSMÅLET MOD DANSKE BANK A/S m.fl."

Transkript

1 INFORMATION OM GRUPPESØGSMÅLET MOD DANSKE BANK A/S m.fl. Til de nuværende eller tidligere aktionærer i Danske Bank A/S, der har lidt tab på grund af hvidvask-skandalen i Danske Bank A/S. 1. Indledning I 2007 købte Danske Bank A/S (herefter Danske Bank ) den finske Bank Sampo Bank og i denne sammenhæng også den finske banks datterselskab i Estland, AS Sampo Pank (herefter Sampo Pank ). Sidstnævnte blev i 2008 omdannet til en filial af Danske Bank. Det er anerkendt af Danske Bank, at hvidvask-procedurerne i forhold til den såkaldte non-resident portefølje (kunder der ikke var bosiddende i Estland) i den estiske filial, i den samlede periode fra erhvervelsen i 2007 til begyndelsen af 2016 var åbenbart utilstrækkelige og mangelfulde og overtrådte internationale standarder såvel som estisk lovgivning, på trods af, at Danske Bank var vidende om og opmærksom på, at non-resident kunderne var højrisiko-kunder i relation til netop hvidvask. Det er tilsvarende anerkendt af Danske Bank, at alle kontrolfunktioner og forsvarslinjer i Danske Bank havde svigtet - ikke blot i filialen men også i den danske del af Danske Bank. De anerkendte svigt indebærer blandt andet: 1. at der havde været utilstrækkelig viden om kunder, deres endelige ejere og styrende interesser, og midlernes oprindelse, 2. at screening af kunder og betalinger hovedsagelig havde været foretaget manuelt og havde været mangelfuld, og 3. at der ikke var reageret forskriftsmæssigt i forhold til mistænkelige kunder og transaktioner. 1.

2 Da offentligheden af flere omgange efter 1. marts 2017 fik kendskab til omfanget og karakteren af de stedfundne overtrædelser af hvidvaskreglerne i den estiske filial, faldt kursen på Danske Bank aktien af flere omgange, senest i forbindelse med offentliggørelsen af, at Danske Bank den 7. februar 2019 er blevet sigtet i Frankrig i forbindelse med de pågældende overtrædelser af hvidvaskreglerne. Som ovenfor angivet er det Foreningens opfattelse, at yderligere kursfald vil kunne aktualiseres i fremtiden i forbindelse med nærmere afdækning af de stedfundne overtrædelser af hvidvaskreglerne eller i forbindelse med strafferetlige, offentligretlige og/eller civilretlige tiltag mod Danske Bank på baggrund af overtrædelserne. Foreningen gør under nærværende sag gældende, at de sagsøgte er erstatningsansvarlige over for de aktionærer, som har lidt tab i forbindelse med de kursfald, der beror på overtrædelse af hvidvaskreglerne, da disse regelovertrædelser pr. definition udgør den fornødne erstatningsbettingende culpa. Det gøres under sagen gældende, at Danske Bank er erstatningsansvarlig for de pågældende kurstab, uanset hvilke ansatte eller ledelsesmedlemmer der konkret bærer ansvaret for overtrædelserne. Banken hæfter således efter vores opfattelse under alle omstændigheder for de begåede fejl og regelovertrædelser. Det gøres gældende, at bankens ledelse er erstatningsansvarlig, fordi de pågældende overtrædelser fandt sted med ledelsens viden eller burde viden, og/eller at ledelsen under alle omstændigheder er erstatningsansvarlig for den manglende kontrol med hvidvaskområdet og den manglende etablering og tilrettelæggelse af behørige processer og underretningsprocedurer på baggrund af ledelsens lovfastsatte pligter i denne henseende og den viden ledelsen trods alt besad om forholdene og begivenhederne i den estiske filial. 2. Gruppesøgsmål Sagen vil blive anlagt som et gruppesøgsmål. 2.

3 Ved et gruppesøgsmål går en gruppe, der har en række ensartede krav, sammen om en retssag, i stedet for at medlemmerne af gruppen hver især bruger ressourcer og omkostninger på at anlægge sager. Det skal godkendes af retten, at en sag behandles som et gruppesøgsmål, og der skal i denne sammenhæng udpeges en grupperepræsentant Det er grupperepræsentanten, der fører sagen. Vi vil anlægge sagen ved Københavns Byret og anmode om, at den henvises til behandling i 1. instans ved Østre Landsret, så det undgås, at sagen eventuelt skal versere i 3 instanser. Gruppesøgsmålet indebærer, at afgørelsen af sagen har virkning for samtlige medlemmer af gruppen, og at man kan melde sig ind i gruppen ud fra retningslinjer, som retten har fastsat. Medlemsskabet træder automatisk og uden yderligere i kraft, når Civilstyrelsen har meddelt fri proces til gruppesøgsmålet, eller når bestyrelsen meddeler, at medlemsskabet er opnået. Det koster ikke noget at tilmelde sig, og du risikerer ikke at skulle betale noget uanset om sagen vindes eller tabes. 3. Formålet med at deltage Hvis retten kommer frem til, at Danske Bank har handlet ansvarspådragende ved at overtræde hvidvaskreglerne, vil dette herefter være grundlaget for, at den enkelte aktionær kan opgøre sit konkrete krav. 4. De vigtigste vilkår for at deltage De vigtigste vilkår for at deltage i gruppesøgsmålet er, at du dokumenterer, at du ejer, eller har ejet, aktier Danske Bank i den relevante periode. Ejerskabet kan i denne sammenhæng godt være via et selskab, et pensionsdepot eller en investeringsforvalter. Hvis du ejer eller har ejet aktiver via et selskab, er det imidlertid selskabet, som skal tilmelde sig. 3.

4 5. Hvem er part i sagen? Formelt set er det grupperepræsentanten, der er part i retssagen, og som fører sagen. Grupperepræsentanten retten vil blive anmodet om at udpege er Foreningen Aktionær i Danske Bank, CVR. nr Du vil som gruppemedlem ikke være part i retssagen, hvilket betyder, at du ikke har beføjelser i forhold til sagsførelsen. Grupperepræsentanten kan eksempelvis vælge at stoppe sagen. 6. Har jeg en økonomisk risiko? Nej. Du har ikke nogen økonomisk risiko, og det er gratis at tilmelde sig. Du kan ikke selv anlægge sag eller deltage i andre gruppesøgsmål om Danske Banks ansvar mens sagen verserer. Der består en risiko for, at Danske Bank får medhold under sagen, men vi vurderer, på det foreliggende grundlag, at denne risiko er meget lille. Uanset udfaldet, vil dette dog ikke påføre dig omkostninger. 7. Hvordan kommunikeres der om sagen? Kommunikation om sagen med Hindkjær Advokatfirma og Bjerregaard Advokatfirma, som sammen fører sagen, kan kun ske via info@badv.dk. Der vil blive udarbejdet generelle orienteringer, hvor der vil blive svaret på de hyppigst stillede spørgsmål. 4.

5 8. Kort om begrundelsen for ansvaret Det gøres til støtte for den nedlagte påstand gældende, at: hvidvaskprocedurerne i den estiske filial i relation til non-resident porteføljen var åbenbart utilstrækkelige og mangelfulde og overtrådte såvel internationale standarder som estisk lovgivning, på trods af, at non-resident kunderne var kategoriseret som højrisiko-kunder i relation til hvidvask, de sagsøgte havde fuldt kendskab, eller som minimum burde have haft fuldt kendskab, til dette uden at gribe ind, de sagsøgte desuden ikke sikrede behørig regulering af rapportering i relation til hvidvask-problemerne i den estiske filial, dette er ansvarspådragende for de sagsøgte, de sagsøgte desuden har overtrådt de børsretlige oplysningsforpligtelser, ved ikke tilstrækkeligt hurtigt og tilstrækkeligt omfattende at oplyse markedet om hvidvask-problemerne i Danske Banks estiske filial, og dette tilsvarende er ansvarspådragende. 9. Hvem kan deltage i gruppesøgsmålet? Det kan enhver, som har ejet aktier i Danske Bank A/S og som tilmelder sig. Tilmelding kan kun ske via er vil senere blive fastsat en sidste frist for tilmelding. Retten kan undtagelsesvis tillade tilmelding efter denne dato, hvis særlige grunde taler for det. Du tilmelder dig gruppesøgsmålet ved at udfylde og indsende formularen på ovennævnte hjemmeside. 5.

6 10. Tilmelding er bindende. Hvis du tilmelder dig gruppesøgsmålet, vil rettens afgørelse i sagen være endelig og bindende for dig (se dog nedenfor om anke). Du kan kun udtræde med rettens tilladelse. Hvis du tilmelder dig, kan du ikke selv anlægge sag om Danske Banks ansvarsgrundlag. 11. Omkostninger og fri proces Det koster ikke noget at tilmelde sig gruppesøgsmålet, og du skal ikke betale salær til advokatfirmaerne, der fører sagen. Civilstyrelsen vil blive anmodet om at meddele fri proces til gruppesøgsmålet og til grupperepræsentanten. Dette betyder, at hvis gruppen ikke får medhold, så risikerer du ikke at skulle betale sagsomkostninger. 12. Udskiftning af grupperepræsentant Retten kan senere udpege en ny grupperepræsentant, hvis det er påkrævet. Retten skal tage stilling til, om grupperepræsentanten skal skiftes ud, hvis mindst halvdelen af deltagerne i gruppesøgsmålet beder om det og foreslår en ny grupperepræsentant, som er villig til at påtage sig hvervet. 13. Advokat 6.

7 Retten vil blive anmodet om at beskikke advokaterne Christian Ditlev Hindkjær og Morten Bjerregaard som advokat for grupperepræsentanten, der fører sagen på gruppens vegne. Der anmodes om beskikkelse af 2 advokater, fordi sagen er helt ekstraordinært omfattende. 14. Forlig Grupperepræsentanten kan kun med rettens samtykke indgå forlig om de krav, som gruppesøgsmålet angår. Hvis retten godkender et forlig, er forliget bindende for de gruppemedlemmer, som forliget omfatter. 15. Anke Hvis gruppen får medhold, kan Danske Bank og øvrige sagsøgte anke sagen. Anken kan omfatte enhver deltager i gruppesøgsmålet, og grupperepræsentanten vil også være grupperepræsentant under ankesagen. Hvis gruppen mod forventning ikke får medhold, kan grupperepræsentanten anke dommen. Gruppemedlemmer, der ønsker at deltage i anken, skal i givet fald på ny tilmelde sig efter forudgående underretning med oplysninger om ankesagen. Tilmelding til gruppesøgsmålet i første instans indebærer altså ikke, at du også anses som tilmeldt en eventuel senere ankesag i anden instans. 16. Yderligere oplysninger Yderligere oplysninger om gruppesøgsmål generelt kan ses på 7.

8 Herudover findes der oplysninger om gruppesøgsmålet på hjemmesiden Behandling af personoplysninger - GDPR Ved tilmelding skal du oplyse navn, CPR- eller CVR-nummer, adresse, telefonnumer, adresse og dokumentere ejerskab af aktier i Danske Bank. Du skal endvidere bekræfte, at du har læst dette informationsdokument og er indforstået med vilkårene for tilmelding. Du afgiver oplysningerne til Hindkjær Advokatfirma og Bjerregaard Advokatfirma, og de vil blive forelagt retten og Civilstyrelsen samt modparterne og eventuelt procestilsvarslede. Advokatfirmaerne er dataansvarlige for behandlingen af oplysningerne. Dine oplysninger vil blive anvendt til brug for gruppesøgsmålet. Oplysningerne kan i den forbindelse blive videregivet til domstolene, Civilstyrelsen, og hvis der i øvrigt er en retlig pligt til videregivelse. Det retlige grundlag for behandlingen af dine oplysninger er, at behandling er nødvendig af hensyn til opfyldelse af en kontrakt, som den registrerede er part i, eller af hensyn til gennemførelse af foranstaltninger, der træffes på den registreredes anmodning forud for indgåelse af en kontrakt, jf. artikel 6, stk. 1, litra b, i Rådets forordning nr. 2016/679 (databeskyttelsesforordningen), og/eller at behandling er nødvendig for at overholde en retlig forpligtelse, som påhviler den dataansvarlige, jf. artikel 6, stk. 1, litra c. 8.

INFORMATION OM LICENSMOMS.DK-GRUPPESØGSMÅLET MOD SKATTEMINISTERIET

INFORMATION OM LICENSMOMS.DK-GRUPPESØGSMÅLET MOD SKATTEMINISTERIET Til licensbetalerne INFORMATION OM LICENSMOMS.DK-GRUPPESØGSMÅLET MOD SKATTEMINISTERIET INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INDLEDNING... 2 1.1 Formålet med at deltage i Licensmoms.dk-gruppesøgsmålet... 2 1.2 De vigtigste

Læs mere

Underretning om gruppesøgsmålet banktrelleborg

Underretning om gruppesøgsmålet banktrelleborg FORENINGEN AF MINORITETSAKTIONÆRER I BANKTRELLEBORG Herluf Trolles Tværvej 3-4200 Slagelse - www.btaktier.dk Underretning om gruppesøgsmålet banktrelleborg 1. Indledning Den 14. februar 2008 anlagde Foreningen

Læs mere

ÅBNINGSUNDERRETNING I GRUPPESØGSMÅLET ANLAGT AF

ÅBNINGSUNDERRETNING I GRUPPESØGSMÅLET ANLAGT AF ÅBNINGSUNDERRETNING I GRUPPESØGSMÅLET ANLAGT AF Foreningen Gruppesøgsmål.nu H.C. Andersens Boulevard 45 1553 København V (sagsøger) repræsenteret af advokat Morten Samuelsson mod Domstolsstyrelsen St.

Læs mere

Foreningen Aktionær i Danske Bank

Foreningen Aktionær i Danske Bank Foreningen Aktionær i Danske Bank VEDTÆGTER 1. Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er Foreningen Aktionær i Danske Bank. 1.2 Foreningens hjemsted er København. 2. Formål 2.1 Foreningens formål er at

Læs mere

ÅBNINGSUNDERRETNING GRUPPESØGSMÅLET

ÅBNINGSUNDERRETNING GRUPPESØGSMÅLET ÅBNINGSUNDERRETNING I GRUPPESØGSMÅLET Foreningen Amagerinvestor c/o Dansk Aktionærforening Amagertorv 9, 3. sal 1160 København K. Cvr-nr. 34677042 mod 1) Finansiel Stabilitet A/S Kalvebod Brygge 43 1560

Læs mere

ÅBNINGSUNDERRETNING I GRUPPESØGSMÅLET MOD

ÅBNINGSUNDERRETNING I GRUPPESØGSMÅLET MOD HANNE MAGNUSSEN ADVOKAT (H) AMALIEGADE 10 1256 KØBENHAVN K. J.nr. 41054 ÅBNINGSUNDERRETNING I GRUPPESØGSMÅLET MOD Scandinavian Airlines System Danmark Norge Sverige og SAS Danmark A/S 1. Indledning Den

Læs mere

Vedrørende gruppesøgsmålet mod ledelsen og de tidligere ejere af OW Bunker A/S m.fl.

Vedrørende gruppesøgsmålet mod ledelsen og de tidligere ejere af OW Bunker A/S m.fl. Advokatpartnerselskab Kalvebod Brygge 39-41 DK - 1560 København V Telefon: +45 33 300 200 Fax: +45 33 300 299 www.les.dk CVR-nr. 32 28 39 34 Carsten Brink Partner, advokat (H) cb@les.dk Sagsnr. 126622

Læs mere

2010/1 LSF 113 (Gældende) Udskriftsdato: 31. januar Fremsat den 20. januar 2011 af justitsministeren (Lars Barfoed) Forslag.

2010/1 LSF 113 (Gældende) Udskriftsdato: 31. januar Fremsat den 20. januar 2011 af justitsministeren (Lars Barfoed) Forslag. 2010/1 LSF 113 (Gældende) Udskriftsdato: 31. januar 2017 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2010-740-0479 Fremsat den 20. januar 2011 af justitsministeren (Lars Barfoed)

Læs mere

Nyhedsbrev. Proces. Fri proces. 1. Aktualitet

Nyhedsbrev. Proces. Fri proces. 1. Aktualitet Nyhedsbrev Proces Fri proces 1. Aktualitet I den senere tid har en række sager, der har fået stor mediebevågenhed, skabt debat om principperne for bevilling af fri proces. Adgangen til fri proces er reguleret

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) L 125/4 KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) 2019/758 af 31. januar 2019 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv (EU) 2015/849 for så vidt angår reguleringsmæssige tekniske

Læs mere

Årsrapport 2017/2018. Foreningen Kræv Licensmoms Tilbage. (Første regnskabsår) Cvr-nr

Årsrapport 2017/2018. Foreningen Kræv Licensmoms Tilbage. (Første regnskabsår) Cvr-nr Årsrapport 217/218 (Første regnskabsår) Foreningen Kræv Licensmoms Tilbage Cvr-nr. 3887483 1 Foreningsoplysninger Foreningen Kræv Licensmoms Tilbage c/o DLA Piper Rådhuspladsen 4 155 København V cvr-nr.

Læs mere

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER. Forslag til RÅDETS AFGØRELSE

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER. Forslag til RÅDETS AFGØRELSE KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER Bruxelles, den 18.04.2005 KOM(2005) 146 endelig 2005/0056(CNS) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om undertegnelse af aftalen mellem Det Europæiske Fællesskab og Kongeriget

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 1. juni 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 1. juni 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 1. juni 2016 Sag 347/2011 A ønsker tilladelse til at indtræde i og videreføre sagen: A under konkurs A Holding A/S under konkurs A Ejendomme A/S under konkurs A A/S

Læs mere

DK ADVOKATERNE JENS PEDER MATHIASEN ADVOKAT (L) AUT. BOBESTYRER

DK ADVOKATERNE JENS PEDER MATHIASEN ADVOKAT (L) AUT. BOBESTYRER MOGENS BJERGGAARD ADVOKAT (L) HD DK ADVOKATERNE JENS PEDER MATHIASEN ADVOKAT (L) AUT. BOBESTYRER BRIAN BO CHRISTENSEN ADVOKAT (L) ADELGADE 83 8660 SKANDERBORG TELEFON 86 52 07 77 KONTO 9762 3464130012

Læs mere

PERSONDATAPOLITIK. Jeg optræder som dataansvarlig, når jeg behandler personoplysninger.

PERSONDATAPOLITIK. Jeg optræder som dataansvarlig, når jeg behandler personoplysninger. ADVOKAT MORTEN RIISE-KNUDSEN Møderet for Højesteret Havnegade 41, 1., 1058 København K Telefon: 3333 9042 * Mobil: 2788 1024 * e-mail: morten@mr-k.dk * www.mr-k.dk Danske Bank 9541-2505 672 618 * CVR-nr.

Læs mere

Vi passer på dine persondata

Vi passer på dine persondata Vi passer på dine persondata Herunder kan du læse mere om, hvordan vi generelt behandler personoplysninger, hvilke rettigheder du har til f.eks. indsigt og sletning og hvordan du giver samtykke og evt.

Læs mere

Hos KAISER DOMINO Advokatfirma behandler vi persondata efter følgende 7 principper

Hos KAISER DOMINO Advokatfirma behandler vi persondata efter følgende 7 principper Hos KAISER DOMINO Advokatfirma behandler vi persondata efter følgende 7 principper FORTROLIGT Al persondata bliver betragtet som fortrolig information. KAISER DOMINO garanterer fortrolighed ved at sikre,

Læs mere

1. Oplysningspligt overfor den registrerede hvor oplysningerne indsamles hos den registrerede

1. Oplysningspligt overfor den registrerede hvor oplysningerne indsamles hos den registrerede RETNIGSLINJER OM SIKRING AF REGISTREREDES RETTIGHEDER IHT. DATABESKYTTELSESFORORDNINGEN Vinde Helsinge Friskole, Vestsjællands Idrætsefterskole Vinde Helsingevej 41, 4281 Gørlev CVR-nummer: 57 24 02 10

Læs mere

HYPPIGE SPØRGSMÅL VED TILMELDING

HYPPIGE SPØRGSMÅL VED TILMELDING HYPPIGE SPØRGSMÅL VED TILMELDING Hvem kan være medlem af foreningen? Kun investorer i Jyske Invest Hedge Markedsneutral - Obligationer (JIHMO) kan være medlem af foreningen. Kan man være medlem selv om

Læs mere

K E N D E L S E. (advokat Arvid Andersen) mod. 1. Esplanaden Holding A/S. 2. Advent International Ltd. 3. Lehman Brothers Comm.

K E N D E L S E. (advokat Arvid Andersen) mod. 1. Esplanaden Holding A/S. 2. Advent International Ltd. 3. Lehman Brothers Comm. K E N D E L S E Afsagt den 5. oktober 2011 H-20-06 Klaus Riskær Pedersen (advokat Arvid Andersen) mod 1. Esplanaden Holding A/S 2. Advent International Ltd 3. Lehman Brothers Comm. Fund 4. John Helmsøe-Zinck

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 2. maj 2017

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 2. maj 2017 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 2. maj 2017 Sag 149/2016 NT 2014 ApS (advokat Søren Bagger) mod Region Syddanmark (advokat Kim Trenskow) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Kolding

Læs mere

L 41 Forslag til lov om ændring af retsplejeloven og forskellige andre love.

L 41 Forslag til lov om ændring af retsplejeloven og forskellige andre love. L 41 Forslag til lov om ændring af retsplejeloven og forskellige andre love. (Gruppesøgsmål m.v.). Af justitsministeren Lene Espersen (KF) Samling: 2006-07 Status: Stadfæstet Skriftlig fremsættelse (10.

Læs mere

TotalErhverv Direktions- og bestyrelsesansvarsforsikring. Forsikringsvilkår TE-BYS-01

TotalErhverv Direktions- og bestyrelsesansvarsforsikring. Forsikringsvilkår TE-BYS-01 TotalErhverv Direktions- og bestyrelsesansvarsforsikring Forsikringsvilkår TE-BYS-01 Indholdsfortegnelse Hvem er forsikringstager og sikrede 1. Hvad dækkes 2. Hvad dækkes ikke 3. Hvor dækker forsikringen

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 12. juni 2012

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 12. juni 2012 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 12. juni 2012 Sag 345/2011 Foreningen "Watzerath Parken c/o Flemming Johnsen (advokat Lars Kjeldsen) mod Global Wind Power A/S, Global Wind Power Invest A/S og Global

Læs mere

H Ø J E S T E R E T S K E N D E L S E

H Ø J E S T E R E T S K E N D E L S E H Ø J E S T E R E T S K E N D E L S E afsagt den 21. august 2018 Sag BS 6892/2018-HJR A (advokat Bjarke Madsen) mod B (advokat Mads Roikjer) og sag BS 6900/2018-HJR A (advokat Bjarke Madsen) mod C (advokat

Læs mere

Vilkår for Retshjælpsdækning tilknyttet Pelsdyrfarmens drift

Vilkår for Retshjælpsdækning tilknyttet Pelsdyrfarmens drift Vilkår for Retshjælpsdækning tilknyttet Pelsdyrfarmens drift 5994-1 Februar 2010 Tillæg til vilkår 5444-5 Pelsdyrsforsikring Indholdsfortegnelse Et par ord til indledning.............................................................

Læs mere

VILTOFT S PERSONDATAPOLITIK NÅR VI HAR MODTAGET PERSONOPLYSNINGER OM DIG

VILTOFT S PERSONDATAPOLITIK NÅR VI HAR MODTAGET PERSONOPLYSNINGER OM DIG VILTOFT S PERSONDATAPOLITIK NÅR VI HAR MODTAGET PERSONOPLYSNINGER OM DIG Hos VILTOFT tager vi persondatarettigheder seriøst. I det følgende kan du derfor læse hvordan vi behandler dine personlige oplysninger,

Læs mere

PRIVATLIVSPOLITIK for Advokatfirmaet Gaarn Pedersen. (Opdateret maj 2018)

PRIVATLIVSPOLITIK for Advokatfirmaet Gaarn Pedersen. (Opdateret maj 2018) PRIVATLIVSPOLITIK for Advokatfirmaet Gaarn Pedersen CVR-nr.: 34 93 22 04 (Opdateret maj 2018) Advokatfirmaet Gaarn Pedersen herefter benævnt (Gaarn Pedersen) er en del af Denlaw Advokater - et kontorfællesskab

Læs mere

DK ADVOKATERNE JENS PEDER MATHIASEN ADVOKAT (L) AUT. BOBESTYRER

DK ADVOKATERNE JENS PEDER MATHIASEN ADVOKAT (L) AUT. BOBESTYRER MOGENS BJERGGAARD ADVOKAT (L) HD DK ADVOKATERNE JENS PEDER MATHIASEN ADVOKAT (L) AUT. BOBESTYRER BRIAN BO CHRISTENSEN ADVOKAT (L) ADELGADE 83 8660 SKANDERBORG TELEFON 86 52 07 77 KONTO 9762 3464130012

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 6. august 2015

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 6. august 2015 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 6. august 2015 Sag 139/2015 Advokat Mogens Olesen kærer Vestre Landsrets kendelse i sagen: A (advokat Mogens Olesen) mod B (advokat Hanne Louise Mikkelsen) I tidligere

Læs mere

Aftale vedrørende fælles dataansvar

Aftale vedrørende fælles dataansvar Aftale vedrørende fælles dataansvar Mellem Dataansvarlig 1 og Dataansvarlig 2 Baptisternes Børne- og Ungdomsforbund CVR 28536364 Fælledvej 16 7200 Grindsted 1. Fælles dataansvar 1.1. Denne aftale fastsætter

Læs mere

Klagenævnet for Ejendomsformidling

Klagenævnet for Ejendomsformidling 1 KLAGESKEMA VEDRØRENDE SALG Dato: Navn og adresse på samtlige klagere: Tlf.nr.: Mobil tlf.nr.: E-mail: Ejendomsmæglerens navn og adresse: Tlf.nr. og e-mail: Klagen angår? Ejendomsmæglerens faktura/afregning

Læs mere

Konklusioner på undersøgelserne vedrørende Danske Banks estiske filial

Konklusioner på undersøgelserne vedrørende Danske Banks estiske filial Pressemeddelelse Holmens Kanal 2 12 DK-1092 København K 19. september 2018 Konklusioner på undersøgelserne vedrørende Danske Banks estiske filial Undersøgelserne vedrørende Danske Banks estiske filial,

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 1. december 2017

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 1. december 2017 HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 1. december 2017 Sag 55/2017 (2. afdeling) Advokat A (advokat Morten Samuelsson) mod Advokatnævnet (advokat Martin Simonsen) I tidligere instanser er afsagt dom af Københavns

Læs mere

DATAPOLITIK OM ALMINDELIGE PERSONOPLYSNINGER

DATAPOLITIK OM ALMINDELIGE PERSONOPLYSNINGER DATAPOLITIK OM ALMINDELIGE PERSONOPLYSNINGER Retningslinjer for behandling af almindelige personoplysninger hos: Miljørådgivning Danmark Farverland 5 2600 Glostrup CVR-nr. 39126990 E-mail: info@mrdk.dk

Læs mere

Præsidenterne for Vestre og Østre Landsret

Præsidenterne for Vestre og Østre Landsret Præsidenterne for Vestre og Østre Landsret Den 17/12-2008 J.nr. 85A-VL-008-07 72A-ØL-009-08 Notat om afgørelser om sagsomkostninger i civile sager. 1. Dette notat erstatter notat af 17. juni 2005 om afgørelser,

Læs mere

DATAPOLITIK OM ALMINDELIGE PERSONOPLYSNINGER

DATAPOLITIK OM ALMINDELIGE PERSONOPLYSNINGER DATAPOLITIK OM ALMINDELIGE PERSONOPLYSNINGER Retningslinjer for behandling af almindelige personoplysninger hos: Scandic Entreprise ApS Farverland 5, bygning C 2600 Glostrup CVR-nr. 32468632. E-mail: info@scandicentreprise.dk

Læs mere

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget ERU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 67 Offentligt

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget ERU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 67 Offentligt Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2017-18 ERU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 67 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER [KUN DET TALTE ORD GÆLDER] 7. december 2017 17/09856-2 Samråd i ERU den 7. december

Læs mere

Aftalen foreligger mellem kunden (i det følgende betegnet Dataansvarlig )

Aftalen foreligger mellem kunden (i det følgende betegnet Dataansvarlig ) Aftalen foreligger mellem kunden (i det følgende betegnet Dataansvarlig ) og Steuermann ApS Flæsketorvet 68 1711 København V CVR. nr. 35809422 (i det følgende betegnet Databehandler ) (herefter samlet

Læs mere

Adfærdskodekser. v/rami Chr. Sørensen

Adfærdskodekser. v/rami Chr. Sørensen v/rami Chr. Sørensen Hvad er en adfærdskodeks? I databeskyttelsesforordningens forstand er en adfærdskodeks et sæt retningslinjer, som skal bidrage til at sikre, at de virksomheder, der har tilsluttet

Læs mere

Den Dataansvarlige og Databehandleren benævnes herefter samlet "Parter" og hver for sig "Part".

Den Dataansvarlige og Databehandleren benævnes herefter samlet Parter og hver for sig Part. DATABEHANDLERAFTALE mellem KUNDEN (som defineret i punkt 2 nedenfor) (den "Dataansvarlige") og TECHEM DANMARK A/S CVR-nr. 29 41 69 82 Trindsøvej 7 A-B 8000 Aarhus C ("Databehandleren") Den Dataansvarlige

Læs mere

! Databehandleraftale

! Databehandleraftale ! Databehandleraftale Indledning 1.1. Denne aftale vedrørende behandling af personoplysninger ( Databehandleraftalen ) regulerer Pensopay APS CVR-nr. 36410876 (databehandleren) og Kunden (den Dataansvarlige

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 30. maj 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 30. maj 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 30. maj 2016 Sag 32/2016 Havtrygd Gjensidige Forsikring og Libas AS (advokat David Rubin for begge) mod Thyborøn Skibs & Motor A/S (advokat Michael S. Wiisbye) I

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 23.6.2017 C(2017) 4250 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 23.6.2017 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv (EU) 2015/2366

Læs mere

Vejledning om udfyldning af stævningsblanketten til småsager

Vejledning om udfyldning af stævningsblanketten til småsager Side 1 af 6 Vejledning om udfyldning af stævningsblanketten til småsager Du kan bruge denne blanket, hvis du vil anlægge en sag ved byretten, og sagen er omfattet af reglerne om sager om mindre krav (småsager).

Læs mere

Privatlivspolitik Tejn IF

Privatlivspolitik Tejn IF Privatlivspolitik Tejn IF 1. Indledning 1.1 På denne side kan du læse om Tejn IF privatlivspolitik. 1.2 Vi indsamler og behandler persondata om dig for at kunne administrere dit medlemskab af Tejn IF,

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 9. marts 2017

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 9. marts 2017 HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 9. marts 2017 Sag 347/2011 (2. afdeling) A for 1) A under konkurs 2) A Holding A/S under konkurs 3) A Ejendomme A/S under konkurs 4) A A/S under konkurs (selv) mod Sydbank

Læs mere

Retningslinjer for behandling af personoplysninger for kunder og leverandører i med Anker Hansen og Co. A/S ( AHC ) CVR-nr

Retningslinjer for behandling af personoplysninger for kunder og leverandører i med Anker Hansen og Co. A/S ( AHC ) CVR-nr OPLYSNINGER OM PERSONDATA TIL KUNDER OG ØVRIGE SAMARBEJDSPARTNERE Retningslinjer for behandling af personoplysninger for kunder og leverandører i med Anker Hansen og Co. A/S ( AHC ) CVR-nr. 11 57 33 47.

Læs mere

K E N D E L S E. [Z] flyttede i 2014 ind hos sin mormor, [XX], der var flyttet på plejehjem og senere døde.

K E N D E L S E. [Z] flyttede i 2014 ind hos sin mormor, [XX], der var flyttet på plejehjem og senere døde. København, den 24. september 2018 Sagsnr. 2018-1679/CHO 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat [A] klaget over advokat [B], [bynavn 1]. Klagens tema: Advokat [A] har klaget

Læs mere

Databeskyttelsespolitik (oplysningspligten) 1. Introduktion. 2. Vores behandlingsaktiviteter Kundesamarbejdet

Databeskyttelsespolitik (oplysningspligten) 1. Introduktion. 2. Vores behandlingsaktiviteter Kundesamarbejdet Databeskyttelsespolitik (oplysningspligten) 1. Introduktion Haamann Statsautoriseret Revisionspartnerselskab (Haamann) er forpligtet til at beskytte fortroligheden, integriteten og tilgængeligheden af

Læs mere

AKTIONÆRVILKÅR (VILKÅR) FOR BESIDDELSE AF AKTIER I COWI HOLDING A/S (COWI) B-AKTIER ANSATTE I COWI- KONCERNEN, HERUNDER I COWI A/S.

AKTIONÆRVILKÅR (VILKÅR) FOR BESIDDELSE AF AKTIER I COWI HOLDING A/S (COWI) B-AKTIER ANSATTE I COWI- KONCERNEN, HERUNDER I COWI A/S. J.nr. 000328-0247 nk/lat 2012 - AKTIONÆRVILKÅR (VILKÅR) FOR BESIDDELSE AF AKTIER I COWI HOLDING A/S (COWI) B-AKTIER ANSATTE I COWI- KONCERNEN, HERUNDER I COWI A/S Januar 2012 Bech-Bruun Advokatfirma Langelinie

Læs mere

Vejledning om udfyldning af svarskriftsblanketten til småsager

Vejledning om udfyldning af svarskriftsblanketten til småsager Side 1 af 5 Vejledning om udfyldning af svarskriftsblanketten til småsager Du kan bruge denne blanket, hvis du er blevet sagsøgt, og sagen er omfattet af reglerne om mindre krav (småsager). Småsager er

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE. Aftale omkring behandling af persondata Januar 2018 Version 1.1

DATABEHANDLERAFTALE. Aftale omkring behandling af persondata Januar 2018 Version 1.1 DATABEHANDLERAFTALE Aftale omkring behandling af persondata Januar 2018 Version 1.1 Udarbejdet af: Jansson Gruppen A/S på vegne af: Jansson EL A/S, CVR nr.: 73 28 93 19 Jansson Alarm A/S, CVR nr.: 74 78

Læs mere

[Indklagede] har nedlagt påstand om ophævelse af Advokatnævnets kendelse af 18. december 2013, subsidiært formildelse.

[Indklagede] har nedlagt påstand om ophævelse af Advokatnævnets kendelse af 18. december 2013, subsidiært formildelse. Retten i Glostrup Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 2. marts 2015 i sag nr. BS 10A-160/2014: [Indklagede] [Advokatfirma A] [Adresse] mod Advokatnævnet Kronprinsessegade 28 1306 København K Sagens baggrund

Læs mere

Bestyrelses- og ledelsesansvarsforsikring

Bestyrelses- og ledelsesansvarsforsikring Bestyrelses- og ledelsesansvarsforsikring Foreninger, ikke-erhvervsdrivende fonde, selvejende institutioner, stiftelser mv. Almindelige betingelser DFO99-01 Indholdsfortegnelse Definitioner Pkt. Side hvem

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 10. august 2018

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 10. august 2018 HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 10. august 2018 Sag 36/2018 A (advokat Peter Frederiksen) mod B (advokat Finn Roger Nielsen) I tidligere instans er afsagt kendelse af Østre Landsrets 7. afdeling

Læs mere

Orientering vedrørende behandling af din ansøgning med bilag

Orientering vedrørende behandling af din ansøgning med bilag Orientering vedrørende behandling af din ansøgning med bilag Du er ved at søge en stilling, som bliver behandlet af Dommerudnævnelsesrådet. I det følgende kan du læse, hvordan din ansøgning med bilag (herefter

Læs mere

Databeskyttelsespolitik for advokatanpartsselskabet Vibeke Westergaard

Databeskyttelsespolitik for advokatanpartsselskabet Vibeke Westergaard Databeskyttelsespolitik for advokatanpartsselskabet Vibeke Westergaard Sådan behandles dine personoplysninger De relevante persondataretlige regler, som på nuværende tidspunkt gælder for min behandling

Læs mere

VEDTÆGTER. Foreningen Kræv Licensmoms Tilbage. CVR nr

VEDTÆGTER. Foreningen Kræv Licensmoms Tilbage. CVR nr VEDTÆGTER Foreningen Kræv Licensmoms Tilbage CVR nr. 38 87 04 83 1. Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er Foreningen Kræv Licensmoms Tilbage. 1.2 Foreningens hjemsted er Aarhus. 2. Formål 2.1 Foreningens

Læs mere

Privatlivspolitik for medlemmer af Grundejerforeningen Naurvej

Privatlivspolitik for medlemmer af Grundejerforeningen Naurvej Privatlivspolitik for medlemmer af Grundejerforeningen Naurvej Naurvej maj 2018 Denne privatlivspolitik beskriver, hvordan Grundejerforeningen Naurvej, herefter Foreningen behandler personoplysninger om

Læs mere

2.1 Vi behandler persondata og har derfor vedtaget denne persondatapolitik, der beskriver, hvordan vi behandler persondata.

2.1 Vi behandler persondata og har derfor vedtaget denne persondatapolitik, der beskriver, hvordan vi behandler persondata. Pharmaforce ApS CVR nr. 26394198 PERSONDATAPOLITIK 1. Databeskyttelsesforordningen og persondataloven 1.1 Databeskyttelsesforordningen og Persondataloven regulerer behandling af personoplysninger, som

Læs mere

Databehandleraftale Bilag 8 til Contract regarding procurement of LMS INDHOLD

Databehandleraftale Bilag 8 til Contract regarding procurement of LMS INDHOLD INDHOLD INDHOLD... 1 1. Baggrund... 2 2. Definitioner... 2 3. Behandling af personoplysninger... 3 4. Behandlinger uden instruks... 3 5. Sikkerhedsforanstaltninger... 3 6. Underdatabehandling... 4 7. Overførsel

Læs mere

BILAG 14: DATABEHANDLERAFTALE

BILAG 14: DATABEHANDLERAFTALE BILAG 14: DATABEHANDLERAFTALE Side 1/9 Aftale om databehandling mellem Kunden og Leverandøren Side 2/9 Vejledning: [Dette bilag kan ikke ændres af tilbudsgiver. Bilaget udgør således i sin helhed et mindstekrav

Læs mere

Sagen afgøres uden mundtlig hovedforhandling, jf. retsplejelovens 366.

Sagen afgøres uden mundtlig hovedforhandling, jf. retsplejelovens 366. DOM Afsagt den 7. januar 2013 i sag nr. BS 11-676/2012: Holbæk Kommune Kanalstræde 2 4300 Holbæk mod GF Forsikring A/S Jernbanevej 65 5210 Odense NV Sagens baggrund og parternes påstande Denne sag er anlagt

Læs mere

FORENINGEN OWBUNKERINVESTOR

FORENINGEN OWBUNKERINVESTOR FORENINGEN OWBUNKERINVESTOR Årsrapport 2017 Side 2 Bestyrelsens beretning Der er sket meget i 2017 i foreningen, og bestyrelsen har været særdeles aktiv, som bestyrelsen vil redegøre for nedenfor. Foreningen

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 15. januar 2018

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 15. januar 2018 HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 15. januar 2018 Sag 139/2017 Frese A/S (advokat Thea Præstmark) mod FlowCon International ApS (advokat Preben Kønig) I tidligere instanser er afsagt dom af Sø- og Handelsretten

Læs mere

Persondatapolitik. Dataansvarlig Fiberby ApS Otto Busses Vej København SV Danmark CVR-nr.:

Persondatapolitik. Dataansvarlig Fiberby ApS Otto Busses Vej København SV Danmark CVR-nr.: Persondatapolitik Dataansvarlig Fiberby ApS Otto Busses Vej 5-048 2450 København SV Danmark CVR-nr.: 28292139 1 1. Indledning 1.1 Denne politik om indsamling og behandling af personoplysninger og anvendelse

Læs mere

En retssag om fastsættelse af omkostninger i en voldgiftssag - en kommentar til U 2011.2895 Ø

En retssag om fastsættelse af omkostninger i en voldgiftssag - en kommentar til U 2011.2895 Ø Erhvervsjuridisk Tidsskrift 2012.251 En retssag om fastsættelse af omkostninger i en voldgiftssag - en kommentar til U 2011.2895 Ø Af Steffen Pihlblad, direktør for Voldgiftsinstituttet (Resumé) I artiklen

Læs mere

(den Dataansvarlige og Databehandleren i det følgende hver for sig benævnt Part og under et Parterne )

(den Dataansvarlige og Databehandleren i det følgende hver for sig benævnt Part og under et Parterne ) MySolutionSpace ApS Måløv Byvej 229.V. 2760 Måløv CVR: 34 46 36 89 [Part] [Adresse] [Adresse] CVR-nr.: [XX] (den Dataansvarlige ) og MySolutionSpace ApS Måløv Byvej 229.V. 2760 Måløv Danmark CVR-nr.: 34

Læs mere

PERSONDATAPOLITIK FOR ORDET OG ISRAEL

PERSONDATAPOLITIK FOR ORDET OG ISRAEL PERSONDATAPOLITIK FOR ORDET OG ISRAEL 1 Generelt 1.1 Denne Persondatapolitik er gældende for samtlige de oplysninger, som du giver til os, og/eller som vi indsamler om dig, enten som led i et medlems-/kunde-

Læs mere

Lov om ændring af retsplejeloven

Lov om ændring af retsplejeloven Lov om ændring af retsplejeloven (Oprettelse af et procesbevillingsnævn m.v.) VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt: Folketinget har vedtaget og Vi ved Vort samtykke stadfæstet

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE Version 1.1a

DATABEHANDLERAFTALE Version 1.1a DATABEHANDLERAFTALE Version 1.1a Mellem Institutionens navn Institutions nr. Adresse Kommune Institutions CVR. nr. og WEBTJENESTEN LÆRIT.DK ApS Ellehammersvej 93 7500 Holstebro CVR: 35862056 (herefter

Læs mere

MELLEM. 2300 København S. (herefter SKI )

MELLEM. 2300 København S. (herefter SKI ) BRUGERTILSLUTNINGSAFTALE SKI. dk MELLEM Staten og Kommunernes Indkøbs Service A/S Zeppelinerhallen, Islands Brygge 55 2300 København S CVR 17472437, EAN 57900002758477 (herefter SKI ) og (Herefter Kunden

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 26. september 2018

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 26. september 2018 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 26. september 2018 Sag 254/2017 (2. afdeling) Skatteministeriet (advokat Bodil Søes Petersen) mod A og B (advokat Christian Dahlager for begge) Biintervenient til støtte

Læs mere

PERSONDATAPOLITIK FOR Slagelse Børneklub

PERSONDATAPOLITIK FOR Slagelse Børneklub PERSONDATAPOLITIK FOR Slagelse Børneklub 1 Generelt 1.1 Denne Persondatapolitik ( Politik ) er gældende for samtlige de oplysninger, du giver til os, og/eller vi indsamler om dig, enten som led i et medlems-

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 25.4.2019 C(2019) 2962 final KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af 25.4.2019 om sikring af, at det elektroniske kvoteregister for markedsføring af hydrofluorcarboner

Læs mere

Privatlivspolitik for medlemmer af Veganerpartiet

Privatlivspolitik for medlemmer af Veganerpartiet Privatlivspolitik for medlemmer af Veganerpartiet Retningslinjer for behandling af personoplysninger for medlemmer af Veganerpartiet, CVR-nr. 39950243. Denne privatlivspolitik gælder for dit medlemskab

Læs mere

Aftale vedrørende fælles dataansvar

Aftale vedrørende fælles dataansvar Aftale vedrørende fælles dataansvar Mellem Dataansvarlig 1 Dansk Kennel Klub (DKK) CVR 11881815 Parkvej 1 2680 Solrød Strand og Dataansvarlig 2 Specialklubben Dansk Gravhundeklub CVR nr. 71889815 Høedvej

Læs mere

EKSTERN PERSONDATAPOLITK

EKSTERN PERSONDATAPOLITK EKSTERN PERSONDATAPOLITK 1. GENERELT 1.1. Denne politik om behandling af personoplysninger ( Persondatapolitik ) beskriver, hvorledes FOCUS leasing A/S, Focus Finans ApS, FOCUS flex leasing A/S og Focus

Læs mere

Relationen dataansvarlig/ databehandler. v/rami Chr. Sørensen

Relationen dataansvarlig/ databehandler. v/rami Chr. Sørensen Relationen dataansvarlig/ databehandler v/rami Chr. Sørensen 1 Dataansvarlig/databehandler Se den vejledning, som Datatilsynet og Justitsministeriet har udgivet den 15. november 2017: 2 Dataansvarlig/databehandler

Læs mere

Privatlivspolitik. for Odense LM

Privatlivspolitik. for Odense LM Privatlivspolitik for Odense LM 1. Generelt 1.1 Denne Privatlivspolitik er gældende for samtlige personoplysninger, som du giver til Odense LM og/eller som Odense LM indsamler om dig, fordi du er tilknyttet

Læs mere

De nye regler bygger bl.a. på dele af Retsplejerådets betænkning nr. 1436/2004 om reform af den civile retspleje III (Adgang til domstolene).

De nye regler bygger bl.a. på dele af Retsplejerådets betænkning nr. 1436/2004 om reform af den civile retspleje III (Adgang til domstolene). 20. december 2007 Notat om sagsomkostninger i småsager og sager i øvrigt med en økonomisk værdi på højst 50.000 kr. samt i sager, der er omfattet af lempelsen pr. 1. januar 2008 af advokaternes møderetsmonopol

Læs mere

Databehandleraftale. (den Dataansvarlige og Databehandleren i det følgende hver for sig benævnt Part og under et Parterne )

Databehandleraftale. (den Dataansvarlige og Databehandleren i det følgende hver for sig benævnt Part og under et Parterne ) Databehandleraftale Virksomhed [Adresse] [Adresse] CVR-nr.: (den Dataansvarlige ) og Net & Data ApS Hollands Gaard 8 4800 Nykøbing F CVR-nr.: 27216609 ( Databehandleren ) (den Dataansvarlige og Databehandleren

Læs mere

opfylde vores kontraktuelle forpligtelser over for dig, samt at

opfylde vores kontraktuelle forpligtelser over for dig, samt at PRIVATLIVSPOLITIK Det er vigtigt for FloodFrame A/S ( FloodFrame ), at du føler dig tryg ved at overlade persondata til os. Det er derfor også vigtigt, at du er oplyst om, hvilke oplysninger FloodFrame

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 19. august 2013

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 19. august 2013 HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 19. august 2013 Sag 33/2013 Alm. Brand Forsikring A/S (advokat Michael Steen Wiisbye) mod A (advokat Keld Norup) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Københavns

Læs mere

Persondatapolitik. Dataansvarlig Paarup Hansen ApS Enghaven Roskilde Danmark CVR-nr.:

Persondatapolitik. Dataansvarlig Paarup Hansen ApS Enghaven Roskilde Danmark CVR-nr.: Persondatapolitik Dataansvarlig Paarup Hansen ApS Enghaven 59 4000 Roskilde Danmark CVR-nr.: 66234118 1 1. Indledning 1.1 Denne politik om indsamling og behandling af personoplysninger og anvendelse af

Læs mere

Hvis vi har brug for yderligere oplysninger end angivet ovenfor, vil vi orientere dig herom ved indsamlingen heraf.

Hvis vi har brug for yderligere oplysninger end angivet ovenfor, vil vi orientere dig herom ved indsamlingen heraf. Persondatapolitik Dataansvarlig ITD Forsikringsmægler A/S Lyren 1 6330 Padborg Danmark CVR-nummer: 38725440 1. Introduktion Denne persondatapolitik (herefter benævnt Politikken") beskriver, hvordan ITD

Læs mere

1.1 Denne Persondatapolitik ( Politik ) er gældende for samtlige de oplysninger, som du

1.1 Denne Persondatapolitik ( Politik ) er gældende for samtlige de oplysninger, som du PERSONDATAPOLITIK FOR FORENINGEN EVENTYRJUL 1 Generelt 1.1 Denne Persondatapolitik ( Politik ) er gældende for samtlige de oplysninger, som du giver til os, og/eller som vi indsamler om dig, enten som

Læs mere

Databehandleraftale. Version A. Imellem: Dataansvarlig: Den kunde der har købt/erhvervet retten til at anvende app s fra itn vision aps

Databehandleraftale. Version A. Imellem: Dataansvarlig: Den kunde der har købt/erhvervet retten til at anvende app s fra itn vision aps Databehandleraftale Version A Imellem: Dataansvarlig: Den kunde der har købt/erhvervet retten til at anvende app s fra itn vision aps og Databehandler: Itn vision aps, Lille Borgergade 19 1. tv. 9400 Nørresundby

Læs mere

Personoplysninger om kunder og forretningsforbindelser

Personoplysninger om kunder og forretningsforbindelser Personoplysninger om kunder og forretningsforbindelser 1 INDLEDENDE BEMÆRKNINGER 1.1 Formål 1.1.1 Hos Jysk Tagpap ApS (herefter "Selskabet") vil vi løbende komme til elektronisk/automatisk at behandle

Læs mere

Formålet med fri proces er at give personer med begrænset økonomisk formåen mulighed for at føre en retssag ved domstolene.

Formålet med fri proces er at give personer med begrænset økonomisk formåen mulighed for at føre en retssag ved domstolene. FRI PROCES Hvad er fri proces? Formålet med fri proces er at give personer med begrænset økonomisk formåen mulighed for at føre en retssag ved domstolene. Hos fører vi mange retssager, hvor klienten har

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 13. maj 2015

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 13. maj 2015 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 13. maj 2015 Sag 5/2014 (2. afdeling) Advokat Hans Boserup (selv) mod Kenneth Bøttcher og Maria Todsen (advokat Jesper Baungaard for begge) I tidligere instanser er afsagt

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE. Mellem. Silkeborg Kommune Søvej Silkeborg CVR. nr.: (herefter Kommunen )

DATABEHANDLERAFTALE. Mellem. Silkeborg Kommune Søvej Silkeborg CVR. nr.: (herefter Kommunen ) DATABEHANDLERAFTALE Mellem Silkeborg Kommune Søvej 1 8600 Silkeborg CVR. nr.: 29 18 96 41 (herefter Kommunen ) og [Leverandørens navn] [adresse] [postnr. og by] CVR. nr.: [XXXX] (herefter Leverandøren

Læs mere

Udover Privatlivspolitikken gælder vores Cookiepolitik, som du kan finde på vores hjemmeside:

Udover Privatlivspolitikken gælder vores Cookiepolitik, som du kan finde på vores hjemmeside: Privatpolitik Når vi modtager personoplysninger om dig, er det vores målsætning, at du har tillid til, at vi behandler dine personoplysninger på en gennemsigtig og sikker måde. Det er derfor vigtigt for

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE. er dags dato indgået databehandleraftale på følgende vilkår og betingelser:

DATABEHANDLERAFTALE. er dags dato indgået databehandleraftale på følgende vilkår og betingelser: DATABEHANDLERAFTALE Mellem undertegnede og medundertegnede Johnsen Graphic Solutions A/S Bakkehegnet 1-3 DK-8500 Grenaa CVR-nr.: 18624141 (herefter Databehandleren ) [Indsæt navn] [Indsæt adresse] [Indsæt

Læs mere

Automatisk og obligatorisk tilslutning. Hvis du blev tilmeldt Digital Post inden 1. november 2014. Mulighed for fritagelse

Automatisk og obligatorisk tilslutning. Hvis du blev tilmeldt Digital Post inden 1. november 2014. Mulighed for fritagelse Automatisk og obligatorisk tilslutning 1. november 2014 blev det lovpligtig at være tilsluttet Digital Post fra det offentlige. Denne dato skete der derfor en automatisk og obligatorisk tilslutning for

Læs mere

Bilag til kunder (herefter Dataansvarlige), som har indgået aftale med Dansk Løn Service ApS

Bilag til kunder (herefter Dataansvarlige), som har indgået aftale med Dansk Løn Service ApS Side: 1 DATABEHANDLERAFTALE Bilag til kunder (herefter Dataansvarlige), som har indgået aftale med Dansk Løn Service ApS 1. Baggrund 1.1 Den Dataansvarlige er den juridiske enhed/kunde som har indgået

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 11. november 2013

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 11. november 2013 HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 11. november 2013 Sag 187/2013 DR ved generaldirektør Maria Rørbye Rønn (advokat Peter Lambert) mod A (advokat Christian Harlang) I tidligere instanser er afsagt

Læs mere

Som bekendt træder EU s nye databeskyttelsesforordning (GDPR) i kraft d. 25. maj 2018.

Som bekendt træder EU s nye databeskyttelsesforordning (GDPR) i kraft d. 25. maj 2018. Kære bibliotekschefer og kontaktpersoner Som bekendt træder EU s nye databeskyttelsesforordning (GDPR) i kraft d. 25. maj 2018. I den forbindelse gør KOMBITs projekter/løsninger status på deres GDPR-arbejde.

Læs mere