Informationsvejledning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Informationsvejledning"

Transkript

1 Informationsvejledning Side 1 af 41 Informationsvejledning Hjælpemenu Menuen Hjælp består af en række hjælpesider, der gemmes i printeren som PDF filer. De indeholder praktiske oplysninger om brug af printeren og udførelse af udskrivningsopgaver. Oversættelser på engelsk, fransk, tysk og spansk findes i printeren. Oversættelser på andre sprog findes på cd'en Software og dokumentation. Menupunkt Udskriv alt Udskriftskvalitet Udskrivningsvejledning Medievejledning Fejl i udskriftsjob Menuoversigt Informationsvejledning Tilslutningsvejledning Vejl. flytn. af printeren Vejledning til forbrugsstoffer Beskrivelse Udskriver alle vejledninger Indeholder oplysninger om, hvordan man løser problemer med udskriftskvaliteten Indeholder oplysninger om ilægning af papir og andre specialmedier Indeholder en liste over de understøttede papirstørrelser for bakker, skuffer og fødere Oplyser om hvorledes udskriftsfejl løses Indeholder en liste over kontrolpanelets menuer og indstillinger på printeren Indeholder hjælp til, hvor der findes yderligere oplysninger Indeholder oplysninger om, hvordan du tilslutter printeren som en lokal printer (USB) eller en netværksprinter Giver oplysninger om, hvordan printeren flyttes på en sikker måde Indeholder de varenumre, som skal bruges ved bestilling af forbrugsstoffer. Installationsarket Installationsarket, der fulgte med printeren, indeholder oplysninger om installation af printeren. Cd'en Software og dokumentation Cd'en Software og dokumentation, der følger med printeren, indeholder en Brugervejledning. Brugervejledningen indeholder oplysninger om ilægning af papir, udskrivning, bestilling af forbrugsstoffer, fejlfinding, fjernelse af papirstop og vedligeholdelse af printeren. Understøttelse af andre sprog Brugervejledningen, installationsarket og hjælpesiderne findes også på andre sprog på cd'en Software og dokumentation.

2 Tilslutningsvejledning Side 2 af 41 Tilslutningsvejledning Windows vejledning til en lokal tilsluttet printer Før installation af printersoftware til Windows En lokalt tilsluttet printer er en printer, der er tilsluttet en computer vha. et USB-kabel eller et parallelt kabel. Når du opsætter denne type printer med et USB-kabel, skal du installere printersoftwaren, før du tilslutter USB-kablet. Du kan finde yderligere oplysninger i dokumentationen til opsætningen. Du kan bruge cd'en Software og dokumentation til at installere den nødvendige printersoftware på de fleste Windowsoperativsystemer. Bemærk! Hvis operativsystemet ikke understøttes af cd'en Software og dokumentation skal du bruge guiden Tilføj printer. Opdateringer til printersoftwaren findes muligvis på Lexmarks websted Installation af software vha. cd'en Ved hjælp af cd'en Software og dokumentation kan du installere printersoftware til følgende operativsystemer: Windows Server 2008 Windows Vista Windows Server 2003 Windows XP Windows Indsæt cd'en Software og dokumentation.vent på, at startskærmbilledet vises. Hvis velkomstskærmen ikke åbnes efter et minut, gør et af følgende: I Windows Vista: a Klik på. b I søgeboksen Start skal du indtaste D:\setup.exe, hvor D er bogstavet på dit cd- eller dvd-drev. I Windows XP og tidligere: a Klik på Start. b c Klik på Run (Kør). Indtast D:\setup.exe, hvor D er bogstavet på dit Cd eller DVD drev. 2 Tryk på Enter. 3 Vælg Install Printer and Software (Installer printer og software). 4 Vælg Suggested (Foreslået), og klik derefter på Next (Næste). 5 Vælg Local Attach (Lokalt tilsluttet), og klik derefter på Next (Næste). Printersoftwaren kopieres til din computer. 6 Tilslut USB-kablet eller parallelkablet, og tænd derefter for printeren. Plug and Play-skærmbilledet vises, og der oprettes et printerobjekt i mappen Printere.

3 Tilslutningsvejledning Side 3 af 41 Installation af software vha. guiden Tilføj printer Du kan installere printersoftwaren på følgende operativsystemer: Windows 98 First Edition (USB understøttes ikke) Windows 95 (USB understøttes ikke) 1 Indsæt cd'en Software og dokumentation. Klik på Exit (Afslut), hvis cd'en ikke starter automatisk. 2 Klik på Start Settings (Indstillinger) Printere, og klik derefter på Add Printer (Tilføj printer) for at starte guiden Tilføj printer. 3 Når du bliver bedt om det, skal du vælge at installere en lokal printer og derefter klikke på Have Disk (Har diskette). 4 Angiv placeringen af printersoftwaren. Stien svarer til D:\Drivers\Print\Win_9xMe\, hvor Der cd- eller dvd-drevets bogstav. 5 Klik på OK. Windows-vejledning til netværkstilsluttede printere Hvad er netværksudskrivning? I Windows-miljøer kan netværksprintere konfigureres til direkte udskrivning eller til delt udskrivning. Begge metoder til netværksudskrivning kræver installation af printersoftware og oprettelse af en netværksport. Udskrivningsmetode Eksempel IP-udskrivning Printeren sluttes direkte til netværket vha. et netværkskabel, f.eks. et Ethernet-kabel. Printersoftwaren installeres typisk på hver enkel computer på netværket. Delt udskrivning Printeren er tilsluttet en af computerne på netværket ved hjælp af et lokalt kabel, f.eks. et USB-kabel eller et parallelkabel. Printersoftwaren installeres på den computer, printeren er tilsluttet. Under installation af softwaren konfigureres printeren til at være "delt", så andre netværkscomputere også kan udskrive til den. Installation af software til direkte IP-udskrivning 1 Indsæt cd'en Software og dokumentation.vent på, at startskærmbilledet vises. Hvis velkomstskærmen ikke åbnes efter et minut, gør et af følgende: I Windows Vista: a Klik på. b I Start søgeboks, indtast D:\setup.exe, hvor D er cd- eller dvd-drevets bogstav.

4 Tilslutningsvejledning Side 4 af 41 I Windows XP og tidligere: a Klik på Start. b c Klik på Run (Kør). Indtast D:\setup.exe, hvor D er cd- eller dvd-drevets bogstav. 2 Tryk på Enter. 3 Vælg Install Printer and Software (Installer printer og software). 4 Vælg Suggested (Foreslået), og klik derefter på Next (Næste). Bemærk! Vælg Custom (Tilpasset) i stedet for Suggested (Foreslået) for at vælge de komponenter, du vil installere. 5 Vælg Network Attach (Netværkstilsluttet), og klik derefter på Next (Næste). 6 Vælg den printermodel, du installerer. Printeren registreres automatisk på netværket, og der tildeles automatisk en IP-adresse. 7 Vælg den printer på listen over fundne printere, som du vil udskrive til. Bemærk! Hvis printeren ikke vises på listen, skal du klikke på Add Port (Tilføj port) og derefter følgende vejledningen på skærmen. 8 Klik på Finish (Udfør) for at fuldføre installationen. 9 Klik på Done (Udført) for at afslutte installationsprogrammet. Installation af ekstra printersoftware Hvis du vil anvende nogle af de andre programmer, der er tilgængelige på cd'en Software og dokumentation, skal du installere dem ved at følge den tilpassede installationssti: 1 Indsæt cd'en Software og dokumentation.vent på, at startskærmbilledet vises. Hvis velkomstskærmen ikke åbnes efter et minut, gør et af følgende: I Windows Vista: a Klik på. b I Start søgeboks, indtast D:\setup.exe, hvor D er cd- eller dvd-drevets bogstav. I Windows XP og tidligere: a Klik på Start. b c Klik på Run (Kør). Indtast D:\setup.exe, hvor D er cd- eller dvd-drevets bogstav. 2 Tryk på Enter. 3 Vælg Install Printer and Software (Installer printer og software). 4 Vælg Custom (Tilpasset), og klik derefter på Next (Næste). 5 Vælg Select Components (Vælg komponenter), og klik derefter på Next (Næste). 6 Angiv, om du vil installere softwaren på en Local (Lokal) computer eller på en Remote (Fjern) computer på netværket, og klik derefter på Next (Næste). 7 Klik på +-felterne under Vælg komponenter for at få vist en liste over tilgængelig software.

5 Tilslutningsvejledning Side 5 af 41 8 Klik på afkrydsningsfeltet ved siden af hvert program, du vil installere, og klik derefter på Finish (Afslut). Softwaren kopieres til computeren. 9 Tilslut USB-kablet eller parallelkablet, og tænd derefter for printeren. Plug and Play-skærmbilledet vises, og der oprettes et printerobjekt i mappen Printere. Macintosh-vejledning til en lokalt tilsluttet printer Før installation af printersoftware til Macintosh En lokalt tilsluttet printer er en printer, der er tilsluttet en computer vha. et USB-kabel. Når du opsætter denne type printer, skal du installere printersoftwaren, før du tilslutter USB-kablet. Du kan finde yderligere oplysninger i dokumentationen til opsætningen. Du kan bruge cd'en Software og dokumentation til at installere den nødvendige printersoftware. Bemærk! Der findes også en PPD-fil til printeren i en softwarepakke, der kan hentes på Lexmarks websted på Oprettelse af en printerkø Til lokal udskrivning skal du oprette en udskriftskø: 1 Installer en PostScript Printer Description (PPD-fil) på computeren. En PPD-fil forsyner Macintosh computeren med udførlige oplysninger om printerens egenskaber. a Indsæt cd'en Software og dokumentation. b c d e f g h Dobbeltklik på printerens installationspakke. Klik på Continue (Fortsæt) på velkomstskærmbilledet, og klik derefter igen på Continue (Fortsæt), efter at du har læst Readme-filen. Klik på Continue (Fortsæt), når du har læst licensaftalen, og klik derefter på Agree (Accepterer) for at acceptere aftalens vilkår. Vælg en destination, og klik derefter på Continue (Fortsæt). Fra skærmen Nem installation, klik på Install (Installer). Indtast brugeradgangskoden, og klik herefter på Okay (OK). Al nødvendig software er installeret på computeren. Klik på Close (Luk), når installationen er gennemført. 2 Gør ét af følgende: I Mac OS X version 10.5: a Vælg System Preferences (Systemindstillinger) fra Apple-menuen. b Klik på Print & Fax (Print & Fax). I Mac OS X version 10.4 og tidligere: a Fra menuen Go, vælg Applications (Programmer). b Dobbeltklik på Utilities (Hjælpefunktioner), og dobbeltklik dernæst på Print Center (Udskriftscenter) eller Printer Setup Utility (Hjælpefunktioner til printeropsætning). 3 Kontroller, at printerkøen er oprettet: Hvis den USB-tilsluttede printer vises i printeroversigten, blev printerkøen oprettet korrekt. Hvis den USB-tilsluttede printer ikke vises i printeroversigten, skal du kontrollere, at USB-kablet er tilsluttet korrekt, og at printeren er tændt. Kontroller herefter printeroversigten igen.

6 Tilslutningsvejledning Side 6 af 41 Mac-vejledning til netværkstilsluttede printere Installation af software til netværksudskrivning Hver Macintosh-bruger skal installere en tilpasset PPD-fil (PostScript Printer Description) og oprette en printerkø i Print & Fax, Print Center eller Printer Setup Utility for at kunne udskrive til en netværksprinter. 1 Installere af en PPD-fil på computeren: a b c d e f g h Indsæt cd'en Software og dokumentation. Dobbeltklik på printerens installationspakke. Klik på Continue (Fortsæt) på velkomstskærmbilledet, og klik derefter igen på Continue (Fortsæt), efter at du har læst Readme-filen. Klik på Continue (Fortsæt), når du har læst licensaftalen, og klik derefter på Agree (Accepterer) for at acceptere aftalens vilkår. Vælg en destination, og klik derefter på Continue (Fortsæt). Fra skærmen Nem installation, klik på Install (Installer). Indtast brugeradgangskoden, og klik herefter på OK (OK). Al nødvendig software er installeret på computeren. Klik på Close (Luk), når installationen er gennemført. 2 Sådan opretter du en udskriftskø: Til IP-udskrift: I Mac OS X version 10.5 a Vælg System Preferences (Systemindstillinger) fra Apple-menuen. b Klik på Print & Fax (Print & Fax). c Klik på +. d Vælg printeren fra listen. e Klik på Add (Tilføj). I Mac OS X version 10.4 og tidligere a Fra menuen Go, vælg Applications (Programmer). b Dobbeltklik på Utilities (Hjælpeværktøjer). c Dobbeltklik på Printer Setup Utility (Printeropsætning) eller Print Center (Udskriftscenter). d Fra printerlisten, klik på Add (Tilføj). e Vælg printeren fra listen. f Klik på Add (Tilføj). Til AppleTalk udskrift: I Mac OS X version 10.5 a Vælg System Preferences (Systemindstillinger) fra Apple-menuen. b Klik på Print & Fax (Print & Fax). c Klik på +. d Klik på AppleTalk (AppleTalk). e Vælg printeren fra listen. f Klik på Add (Tilføj).

7 Tilslutningsvejledning Side 7 af 41 I Mac OS X version 10.4 og tidligere a Fra menuen Go, vælg Applications (Programmer). b Dobbeltklik på Utilities (Hjælpeværktøjer). c Dobbeltklik på Print Center (Udskriftcenter) eller Printer Setup Utility (Printeropsætning). d Fra printerlisten, klik på Add (Tilføj). e Vælg fanen Default Browser (Standard browser). f Klik på More Printers (Flere printere). g Vælg AppleTalk (AppleTalk) i pop op-menuen. h Vælg Local AppleTalk zone (Lokal AppleTalk zone) fra den anden pop-up menu. i Vælg printeren fra listen. j Klik på Add (Tilføj). Installation af anden software til Macintosh Følgende Macintosh-værktøjer findes på cd'en Software og dokumentation: Printer File Loader Printer Status Auto Updater Printer Settings Dokumentationen til Software og værktøjer kopieres til Macintosh-harddisken under printerinstallationen.

8 Vejledning til medier Side 8 af 41 Vejledning til medier Printeren understøtter følgende papirstørrelser og andre specialmediestørrelser. Vælg brugerdefinerede størrelser op til det maksimum, der er angivet til indstillingen Universal. Understøttede papirstørrelser, -typer og -vægt Følgende tabeller indeholder oplysninger om standard- og optionspapirkilder samt de papirtyper, de understøtter og kapaciteter. Bemærk! Hvis du bruger en papirstørrelse, som ikke findes i tabellerne, skal du vælge den størrelse, som er den nærmeste større størrelse. Papirstørrelser, der understøttes af printeren Papirstørrelse Dimensioner 250- eller 550-ark skuffe (standard eller ekstra) Valgfri skuffe til 2000 ark MP-arkføder Dupleksenhed A4 A5 A6 1,2 JIS B5 Brevpapir Legal Executive Oficio 1 Folio 1 Statement x 297 mm (8,3 x 11.7 ".) 148 x 210 mm (5,8 x 8,3 ".) 105 x 148 mm (4,1 x 5,8 ".) 182 x 257 mm (7,2 x 10,1 ") 216 x 279 mm (8,5 x 11 ") 216 x 356 mm (8,5 x 14 ") 184 x 267 mm (7,3 x 10,5 ".) 216 x 340 mm (8,5 x 13,4 ") 216 x 330 mm (8,5 x 13 ") 140 x 216 mm (5,5 x 8,5 ") X X X X X X X X X X 1 Denne størrelse vises kun i menuen for papirstørrelse når parpirkilden ikke understøtter autoføling eller når autoføling er slukket. 2 Kun standardudskriftsbakken understøtter dette. 2 Denne størrelsesindstilling formaterer siden med 216 x 356 mm (8,5 x 14 ), med mindre størrelsen er specificeret af softwareprogrammet. 4 For at understøtte dupleks, skal den universelle brede ligge mellem 148 mm (5,8 ) og 216 mm (8,5 ); Universel længde skal være mellem 182 mm (7,2 ) og 356 mm (14 ).

9 Vejledning til medier Side 9 af 41 Papirstørrelse Dimensioner 250- eller 550-ark skuffe (standard eller ekstra) Valgfri skuffe til 2000 ark MP-arkføder Dupleksenhed Universal 2,3 138 x 210 mm (5,5 x 8,3.) op til 216 x 356 mm (8,5 x 14.) 70 x 127 mm (2.8 x 5.) op til 216 x 356 mm (8,5 x 14.) 148 x 182 mm (5,8 x 7,7.) op til 216 x 356 mm (8,5 x 14.) X X X X 7 3/4 Konvolut (Monarch) 98 x 191 mm (3,9 x 7,5 ") X X X 9 Konvolut 98 x 225 mm (3,9 x 8,9 ") X X X X X 10 Konvolut 105 x 241 mm (4,1 x 9,5 ") X X X DL Konvolut Andre Konvolutter 110 x 220 mm (4,3 x 8,7 ") 98 x 162 mm (3,9 x 6,4.) til 176 x 250 mm (6,9 x 9,8.) X X X X X X 1 Denne størrelse vises kun i menuen for papirstørrelse når parpirkilden ikke understøtter autoføling eller når autoføling er slukket. 2 Kun standardudskriftsbakken understøtter dette. 2 Denne størrelsesindstilling formaterer siden med 216 x 356 mm (8,5 x 14 ), med mindre størrelsen er specificeret af softwareprogrammet. 4 For at understøtte dupleks, skal den universelle brede ligge mellem 148 mm (5,8 ) og 216 mm (8,5 ); Universel længde skal være mellem 182 mm (7,2 ) og 356 mm (14 ). Bemærk! En ekstra universel justerbar skuffe til 250-ark er tilgængelig for mindre størrelser end A5, så som indekskort.

10 Vejledning til medier Side 10 af 41 Papirtyper og -vægte, der understøttes af printeren Printerens motor understøtter papirvægte på g/m 2 (16 47 lb) Dupleksenheden understøtter papirvægte på g/m 2 (17 45 lb. Papirtype 250- eller 550-ark skuffe (standard eller ekstra) Valgfri skuffe til 2000 ark MP-arkføder Dupleksenhed Papir Almindeligt Tykt papir Farvet Tilpasset Brevpapir Let Tung Fortrykt Groft/bomuld Genbrugspapir Karton Konvolutter X X X Etiketter 1 Papir Vinyl Transparenter 1 Etiketter kræver en særlig etiketfuserrenser, som forhindrer dupleks. Etiketfuserrenseren er inkluderet med den særlige etiketkassette som kræves for til etiketprogrammer. Papirtyper og vægte, der understøttes af finisheren Anvend denne tabel til at finde ud af, hvilke udskriftsdestinationer for udskriftsjob bruger understøttede papirtyper og -vægte. Papirkapaciteten for hver udskriftsbakke er vist i parentes. Estimater for papirkapaciteten er baseret på papir på 75 g/m 2 (20 lb).

11 Vejledning til medier Side 11 af 41 Finisher ern understøtter papirvægte på g/m 2 (16 47 lb). Papirtype Papir Almindeligt Tykt papir Farvet Tilpasset Brevpapir Let Tung Fortrykt Groft/bomuld Genbrugspapir Karton Finisherstandardsskuffe (250 eller 550 ark) Output Expander (550 ark) eller Højkapacitetsoutputstacker (1850 ark) 5-skuffers postboks (500 ark) 1 X StapleSmart TM Finisher (500 ark 2 ) Konvolutter X X Etiketter 3 Papir Vinyl X X Transparenter X X 1 Understøtter papirvægte på g/m 2 (16-24 lb). 2 Maksimalt 50 ark per hæftet pakke. 3 Etiketter kræver en særlig etiketfuserrenser, som forhindrer dupleks. Etiketfuserrenseren er inkluderet med den særlige etiketkassette som kræves for til etiketprogrammer. Konfiguration af indstillinger til papirstørrelsen Universal Papirstørrelsen Universal er en brugerdefineret indstilling, der giver dig mulighed for at udskrive på papirstørrelser, der ikke findes i printerens menuer. Indstil papirstørrelsen for den angivne skuffe til Universal, når den ønskede størrelse ikke vises i menuen Papirstørrelse. Angiv derefter følgende indstillinger til papirstørrelsen Universal til dit papir: Vælg måleenhed (millimeter eller tommer). Bredde stående Højde stående Indføringsretning Bemærk! Den mindste understøttede universalstørrelse er 70 x 127 mm (2,8 x 5 ), den største er 216 x 356 mm (8,5 x 14 ). Angiv en måleenhed 1 Kontroller, at printeren er tændt, og at Klar vises. 2 Tryk på på printerens kontrolpanel.

12 Vejledning til medier Side 12 af 41 3 Tryk piletasterne, indtil Papirmenu vises, og tryk derefter på. 4 Tryk piletasterne, indtil Indstilling af Universal vises, og tryk derefter på. 5 Tryk på piletasterne, indtil Måleenheder vises, og tryk derefter på. 6 Tryk piletasterne ned, indtil vises ved siden af den korrekte måleenhed, og tryk herefter på. Sender valg vises, efterfulgt af menuen Indstilling af Universal. Angiv papirets højde og bredde Definering af en specifik højde og bredde til papirstørrelsen Universal (i stående retning) giver printeren mulighed for at understøtte størrelsen, inklusive understøttelse af standardfunktioner, f.eks dupleksudskrivning og udskrivning af flere ark på en side. 1 I menuen Universalopsætning skal du trykke på piletasterne, indtil Bredde stående vises og derefter trykke på. 2 Tryk på piletasterne for at ændre breddeindstillingerne og tryk herefter på. Sender valg vises, efterfulgt af menuen Indstilling af Universal. 3 Tryk piletasterne, indtil Højde stående vises, og tryk derefter på. 4 Tryk på piletasterne for at ændre højdeindstillingerne for papiret og tryk herefter på. Sender valg vises, efterfulgt af menuen Indstilling af Universal. Opbevaring af papir Brug denne vejledning til opbevaring af papir for at undgå papirstop og uens udskriftskvalitet: Opbevar papir, hvor temperaturen er 21 C, og luftfugtigheden er 40 % for at opnå det bedste resultat. De fleste producenter af etiketter anbefaler udskrivning ved 18 til 24 C med en luftfugtighed mellem 40 and 60 %. Opbevar papir i kasser, hvor det er muligt, og på en palle eller hylde i stedet for på gulvet. Opbevar de enkelte pakker på en plan overflade. Opbevar ikke noget oven på pakkerne med papir. Sådan undgås papirstop Følgende tip kan være med til at undgå papirstop: Anbefalinger for papir Brug kun det anbefalede papir eller specialmedie. Yderligere oplysninger findes i "Papirtyper og -vægte, der understøttes af printeren" på side 10. Du må ikke ilægge for meget papir. Kontroller, at stakhøjden ikke overstiger den angivne maksimale stakhøjde. Læg ikke rynket, krøllet eller fugtigt papir i skufferne. Bøj, luft og ret papiret ud, før du lægger det i skufferne. Anvend ikke papir, der er klippet eller beskåret manuelt. Bland ikke papir af forskellige størrelser, vægt eller typer i den samme stak. Opbevar papir i et korrekt miljø. Kontroller, at alle papirstørrelser og -typer er korrekt angivet i menuerne på printerens kontrolpanel.

13 Vejledning til medier Side 13 af 41 Anbefalinger for konvoluter Indfør ikke konvolutter, som: Ruller eller slår sig Har vinduer, huller, perforeringer, udskæringer eller prægninger Har metalhægter, snore eller falsning Har et interlock-design. Har påsatte frimærker Har ikke-tildækket klæbestof, når konvolutlukkemekanismen er forseglet. Har bøjede hjørner Ru eller bølget overflade eller vandmærker. Er klæbet sammen eller ødelagte på den ene eller anden måde Anbefalinger for papirskuffer Du må ikke fjerne skufferne, mens printeren udskriver. Du må ikke ilægge papir i den manuelle arkføder, MP-arkføderen eller konvolutføder mens printeren udskriver. Isæt dem før udskrivning, eller vent på, at du bliver bedt om at isætte dem. Skub alle skuffer helt ind, når papiret er lagt i. Kontroller, at styrene i papirskufferne, MP-arkføderne eller konvolutføderen er korrekt indstillet og ikke trykker for hårdt mod papiret eller konvolutterne.

14 Menuoversigt Side 14 af 41 Menuoversigt Listen Menuer Der findes en række menuer, der gør det nemt at ændre printerindstillinger: Menuen Papir Rapporter Netværk/porte Standardkilde Papirstørrelse/type Konfigurere MP Envelope Enhance Erstat med størrelse Papirstruktur Papirvægt Ilægning af papir Specialtyper Universalopsætning Bin Setup (Bakkeopsætning) Side for menuindstillinger Enhedsstatistik Side for netværksinstallation Side for netværksinstallation <x> Side for trådløs installation 1 Profilliste Side med NetWare-opsætning Udskriv fonte Udskriv bibliotek Udskriv demo Aktivrapport Aktiv NIC Standard netværk 2 Standard USB Parallel <x> Seriel <x> Indstilling af SMTP 1 Menuen vises ikke, medmindre der er installeret et trådløst kort. 2 Afhængig af printeropsætningen, vil denne menu vises i Standard netværk, Trådløst netværk, eller Netværk<x>. Sikkerhed Indstillinger Hjælp Diverse Fortrolig udskrivning Rens disk Sikkerhedslogfil Indstil dato og klokkeslæt Generelle indstillinger Opsætningsmenu Afsluttermenu Kvalitetsmenu Værktøjsmenu XPS-menu Menuen PDF Menuen PostScript PCL-emuleringsmenu Menuen HTML Menuen Billede Flash Drive-menu Udskriv alt Udskriftskvalitet Udskrivningsvejledning Medievejledning Fejl i udskriftsjob Menuoversigt Informationsvejledning Tilslutningsvejledning Vejl. flytn. af printeren Vejledning til forbrugsstoffer

15 Menuoversigt Side 15 af 41 Forstå printerens kontrolpanel Emne Beskrivelse 1 Display Displayet viser meddelelser og billeder, som formidler printerens status 2 Navigationsknapper Tryk på pilknapperne op eller ned, for at rulle gennem menuerne og menuindstillingerne eller for at øge/sænke værdierne når du angiver numre. Tryk på venstre eller højre pilknapper for at rulle gennem menuindstillingerne (også kaldet værdier eller optioner), eller rul gennem teksten der ruller til et andet skærmbillede. 3 Vælg Åbner et menupunkt og viser de tilgængelige værdier eller indstillinger. Stjernen (*) angiver den aktuelle indstilling. Gemmer det viste menupunkt som brugerens nye standardindstilling. Bemærkninger: Når en ny indstilling gemmes som en brugers standardindstilling, vil den være gældende indtil en ny indstilling gemmes eller til fabriksindstillingerne gendannes. Indstillinger, der vælges fra softwareprogrammet, kan ændre eller tilsidesætte de brugerindstillinger, der vælges via printerens kontrolpanel. 4 Tastatur Indtast tal eller symboler på displayet. 5 Tilbage Det forrige skærmbillede vises på displayet 6 Indikator Angiver printerens status: Fra Effekten er slået fra. Blinkende grøn Printeren varmer op, behandler data, eller udskriver. Fast grønt Printeren er tændt, men ledig. Bestandig rød Brugerindgreb nødvendig. 7 Stop Stopper al printeraktivitet Der vises en liste over valgmuligheder, når Stoppet vises på displayet.

16 Menuoversigt Side 16 af 41 Emne Beskrivelse 8 Menu Åbner menuindekset Bemærk! Disse menuer er kun tilgængelige, når printeren er i Klar-tilstand. 9 USB-port Isæt et flashdrev i printeres forside for at udskrive gemte filer. Bemærk! Der kan indsættes flash-drev i USB-porten forrest på enheden.

17 Flytning af printeren Side 17 af 41 Flytning af printeren Inden du flytter printeren FORSIGTIG! RISIKO FOR SKADE: Printerens vægt er på mere end 18 kg. (40 lb) og der kræves to eller flere trænede personer, for at løfte den sikkert. Følg disse retningslinjer med henblik på at undgå personskade eller beskadigelse af printeren: Sluk for printeren, og tag netledningen ud af stikkontakten. Tag alle ledninger og kabler ud af printeren, inden du flytter den. Fjern alle printeroptioner, inden du flytter printeren. Brug håndtagene på siden af printeren for at løfte den, og undgå at holde fingrene under printeren, når du sætter den ned. Advarsel! Potentiel skade: Skader på printeren, der skyldes forkert håndtering, dækkes ikke af printerens garanti. Flytning af printeren til et andet sted Printeren og optioner kan flyttes sikkert til et andet sted under hensyntagen til følgende forholdsregler: Hvis der bruges en vogn til at transportere printeren, skal den kunne støtte hele printerens underside. Hvis der bruges en vogn til at transportere optionerne, skal den kunne støtte optionernes dimensioner. Sørg for, at printeren står oprejst. Undgå voldsomme rystelser. Opsætning af printeren et nyt sted Giv printeren det følgende anbefalede frirum:

18 Flytning af printeren Side 18 af Højre side 31 cm (12 ) 2 Venstre side 31 cm (12 ) 3 Forside 51 cm (20 ) 4 Bagved 31 cm (12 ) 5 Top cm (54 ) 1 Tillader tilføjelsen af alle outputmuligheder. Transport af printeren Ved transport af printeren skal man bruge den originale emballage eller ringe til forhandleren for at få et flyttesæt.

19 Kvalitetsvejledning Side 19 af 41 Kvalitetsvejledning Kvalitetsvejledningen til hjælper brugere forstå hvordan printeren kan justeres for et tilpasset output. Menuen Kvalitet Menupunkt Udskriftsopløsning 300 dpi 600 dpi 1200 dpi 1200 IQ 2400 IQ Pixel-booster Slået fra Skrifttyper Vandret Lodret Begge retninger Tonersværtningsgrad 1 10 Forbedre fine linjer Slået til Slået fra Gråtoneforbedring Automatisk Slået fra Lysstyrke -6 6 Beskrivelse Indstiller udskriftens opløsning Bemærk! Standardindstillingen er 600 dpi.standardindstillingen for printerdriver er 1200 IQ. Forbedrer kvaliteten af små skrifttyper og grafikker Bemærkninger: Standardindstillingen er Slået fra. Skrifttyper anvendes kun op tekst. Horisontalt gør vandrette tekstlinjer og billeder mørkere. Vertikalt gør lodrette tekstlinjer og billeder mørkere. Begge retninger gør lodrette og vandrette tekstlinjer og billeder mørkere. Gør udskriften lysere eller mørkere Bemærkninger: 8 er standardindstillingen. Det er tonerbesparende at vælge et lavere tal. Aktiverer en udskrivningstilstand, som foretrækkes til fine linjer til f.eks. arkitekttegninger, kort, elektriske kredsløb og rutediagrammer Bemærkninger: Standardindstillingen er Slået fra. Du angiver Forbedre fine linjer vha. den indbyggede webserver ved at indtaste netværksprinterens IP-adresse i et browservindue. Justerer den kontrastforbedring, der foretages på billeder. Bemærk! Standardindstillingen er Automatisk. Gør udskriften lysere eller mørkere for at spare på toneren. Bemærkninger: Standardindstillingen er +0. En negativ værdi vil gøre tekst, billeder og grafikker mørkere. A positive værdi vil gøre dem lysere.

20 Kvalitetsvejledning Side 20 af 41 Menupunkt Kontrast 0 5 Beskrivelse Justerer forskelsniveauet mellem de forskellige gråtoner i det printede output Bemærkninger: Standardindstillingen er 0. En højere indstilling viser mere forskel mellem gråtonerne.

21 Vejledning til udskriftskvalitet Side 21 af 41 Vejledning til udskriftskvalitet Identifikation af problemer med udskriftskvaliteten Udskriv kvalitetstestsider som en hjælp til at identificere problemer med udskriftskvaliteten: 1 Sluk printeren. 2 Tryk på og højre piletast på printerens kontrolpanel, og hold dem nede, mens du tænder printeren. 3 Slip begge knapper, når Performing Self Test (Udfører selvtest) vises. Printeren udfører sin startsekvens, og derefter vises Config Menu (Konfig.menu). 4 Tryk på pil ned, indtil Prt Quality Pgs (Udskr.kval.sider) vises, og tryk derefter på. Siderne formateres, meddelelsen Printing Quality Test Pages (Udskriver kvalitetstestsider) vises, og derefter udskrives siderne. Meddelelsen forbliver på printerens kontrolpanel, indtil alle sider er udskrevet. 5 Når testsiderne er udskrevet, skal du trykke på pil ned, indtil Exit Config Menu (Afslut konfig. menu) vises. Tryk derefter på. Oplysningerne i følgende emner kan hjælpe dig med at løse problemer med udskriftskvaliteten. Hvis disse forslag stadig ikke løser problemet, skal du kontakte kundeservice. Der er muligvis en printerdel, der kræver justering eller udskiftning. Blanke sider Disse er mulige løsninger. Prøv en eller flere af følgende løsninger: DER KAN VÆRE PAKKEMATERIALER PÅ TONERKASSETTEN Fjern tonerkassetten og kontroller, at du har fjernet al indpakning. Geninstaller tonerkassetten. TONER KAN VÆRE VED AT LØBE TØR. Når meddelelsen 88 Toner snart tom vises, skal du bestille en ny tonerkassette. Hvis problemet fortsætter, har printeren måske brug for et eftersyn. Kontakt Kundeservice for at få flere oplysninger.

22 Vejledning til udskriftskvalitet Side 22 af 41 Tegn er hakkede eller har uens kanter Disse er mulige løsninger. Prøv en eller flere af følgende løsninger: KONTROLLER UDSKRIFTSINDSTILLINGERNE. Skift indstillingen Udskrivningsopløsning i kvalitetsmenuen til 600 dpi, 1200 Image Q, 1200 dpi eller 2400 Image Q. I kvalitetsmenuen, aktiver Fremhæv tynde linjer. FORVIS DIG OM AT DE DOWNLOADEDE SKRIFTTYPER UNDERSTØTTES. Hvis du anvender downloadede skrifttyper, skal du kontrollere, at disse skrifttyper understøttes af printeren, værtscomputeren og af programmet. Beskårne billeder Disse er mulige løsninger. Prøv en eller flere af følgende løsninger: KONTROLLER STYRENE Indstil styrene korrekt i forhold til den ilagte papirstørrelse. KONTROLLER INDSTILLINGEN FOR PAPIRTYPE Kontroller, at indstillingen for papirstørrelse svarer til den papirtype, der er lagt i skuffen. 1 Kontroller indstillingen for papirstørrelse, via menuen for papir, på kontrolpanelet. 2 Inden du afsender job til print, angiv den korrekte størrelse: Windows-brugere: Angiv størrelsen via Udskriftsindstillinger. Macintosh-brugere: Angiv størrelsen via udskrivningsdialogen. Grå baggrund ABCDE ABCDE ABCDE

23 Vejledning til udskriftskvalitet Side 23 af 41 KONTROLLER INDSTILLINGERNE FOR TONERSVÆRTNINGSGRAD Vælg en lysere indstilling for tonersværtningsgrad Rediger denne indstilling fra menuen Kvalitet på printerens kontrolpanel. Windows-brugere: Ret denne indstilling via Udskriftsindstillinger. Macintosh-brugere: Ret denne indstilling via udskrivningsdialogen. Ekkobilleder ABCDE ABCDE ABCDE KONTROLLER INDSTILLINGEN FOR PAPIRTYPE Kontroller, at indstillingen for papirtype passer til den papirtype, der er lagt i skuffen. 1 Kontroller indstillingen for papirtype, via menuen for papir, på kontrolpanelet. 2 Inden du afsender job til print, angiv den korrekte type: Windows-brugere: Angiv typen via Udskriftsindstillinger. Macintosh-brugere: Angiv typen via udskrivningsdialogen. Forkerte margener Disse er mulige løsninger. Prøv en eller flere af følgende løsninger: KONTROLLER PAPIRSTYRENE Indstil styrene korrekt i forhold til den ilagte papirstørrelse.

24 Vejledning til udskriftskvalitet Side 24 af 41 KONTROLLER INDSTILLINGEN FOR PAPIRTYPE Kontroller, at indstillingen for papirstørrelse svarer til den papirtype, der er lagt i skuffen. 1 Kontroller indstillingen for papirstørrelse, via menuen for papir, på kontrolpanelet. 2 Inden du afsender job til print, angiv den korrekte størrelse: Windows-brugere: Angiv størrelsen via Udskriftsindstillinger. Macintosh-brugere: Angiv størrelsen via udskrivningsdialogen. Papiret krøller Disse er mulige løsninger. Prøv en eller flere af følgende løsninger: KONTROLLER INDSTILLINGEN FOR PAPIRTYPE Kontroller, at indstillingen for papirtype passer til den papirtype, der er lagt i skuffen. 1 Kontroller indstillingen for papirtype, via menuen for papir, på kontrolpanelet. 2 Inden du afsender job til print, angiv den korrekte type: Windows-brugere: Angiv typen via Udskriftsindstillinger. Macintosh-brugere: Angiv typen via udskrivningsdialogen. PAPIRET HAR ABSORBERET FUGT PGA. EN HØJ LUFTFUGTIGHED. Ilæg papir fra en ny pakke. Opbevar papiret i den originale indpakning, indtil det skal bruges. Udskriften er for mørk Disse er mulige løsninger. Prøv en eller flere af følgende løsninger: KONTROLLER INDSTILLINGERNE FOR SVÆRTNING, LYSSTYRKE OG KONTRAST Tonersværtningsgraden er for mørk, lysstyrken er for mørk eller kontrasten er for høj. Rediger disse indstillinger fra menuen Kvalitet på printerens kontrolpanel. Windows-brugere: Ret disse indstillinger via Udskriftsindstillinger. For Macintosh brugere: Ret disse indstillinger via udskrivningsdialogen og pop-op menuerne.

25 Vejledning til udskriftskvalitet Side 25 af 41 PAPIRET HAR ABSORBERET FUGT PGA. EN HØJ LUFTFUGTIGHED. Ilæg papir fra en ny pakke. Opbevar papiret i den originale indpakning, indtil det skal bruges. KONTROLLER PAPIRET Brug ikke strukturpapir med en ru finish. KONTROLLER INDSTILLINGEN FOR PAPIRTYPE Kontroller, at indstillingen for papirtype passer til den papirtype, der er lagt i skuffen. 1 Kontroller indstillingen for papirtype, via menuen for papir, på kontrolpanelet. 2 Inden du afsender job til print, angiv den korrekte type: Windows-brugere: Angiv typen via Udskriftsindstillinger. Macintosh-brugere: Angiv typen via udskrivningsdialogen. TONERKASSETTEN KAN VÆRE DEFEKT Udskift tonerkassetten. Udskriften er for lys Disse er mulige løsninger. Prøv en eller flere af følgende løsninger: KONTROLLER INDSTILLINGERNE FOR SVÆRTNING, LYSSTYRKE OG KONTRAST Tonersværtningsgraden er for lys, lysstyrken er for lys eller kontrasten er for lav. Rediger disse indstillinger fra menuen Kvalitet på printerens kontrolpanel. Windows-brugere: Ret disse indstillinger via Udskriftsindstillinger. For Macintosh brugere: Ret disse indstillinger via udskrivningsdialogen og pop-op menuerne. PAPIRET HAR ABSORBERET FUGT PGA. EN HØJ LUFTFUGTIGHED. Ilæg papir fra en ny pakke. Opbevar papiret i den originale indpakning, indtil det skal bruges.

26 Vejledning til udskriftskvalitet Side 26 af 41 KONTROLLER PAPIRET Brug ikke strukturpapir med en ru finish. KONTROLLER INDSTILLINGEN FOR PAPIRTYPE Kontroller, at indstillingen for papirtype passer til den papirtype, der er lagt i skuffen. 1 Kontroller indstillingen for papirtype, via menuen for papir, på kontrolpanelet. 2 Inden du afsender job til print, angiv den korrekte type: Windows-brugere: Angiv typen via Udskriftsindstillinger. Macintosh-brugere: Angiv typen via udskrivningsdialogen. TONER LAV Når meddelelsen 88 Toner snart tom vises, skal du bestille en ny tonerkassette. TONERKASSETTEN KAN VÆRE DEFEKT Udskift tonerkassetten. Skæve udskrifter KONTROLLER PAPIRSTYRENE Indstil styrene korrekt i forhold til den ilagte papirstørrelse. KONTROLLER PAPIRET Kontroller, at du bruger papir, som overholder printerspecifikationerne. Tykke, sorte eller hvide streger

27 Vejledning til udskriftskvalitet Side 27 af 41 Disse er mulige løsninger. Prøv en eller flere af følgende løsninger: FORVIS DIG OM AT FYLDNINGSMØNSTERET ER KORREEKT Hvis fyldningsmønsteret ikke er korrekt, vælg et andet fyldningsmønster fra dit softwareprogram. KONTROLLER PAPIRTYPEN Har du forsøgt at udskrive på en anden slags papir? Brug kun transparenter, der anbefales af printerproducenten. Kontroller, at indstillingen for Papirtype og Papirstruktur passer til den papirtype, der er lagt i skuffen eller arkføder. FORVIS DIG OM AT TONEREN ER JÆVNT FORDELT I TONERKASSETTEN. Fjern tonerkassetten og ryst den fra side til side for at udjævne toneren, og genindsæt den derefter igen. TONERKASSETTEN KAN VÆRE DEFEKT ELLER ER LØBET TØR FOR TONER. Udskift den brugte tonerkassette med en ny. Stribede vandrette linjer ABCDE ABCDE ABCDE Disse er mulige løsninger. Prøv en eller flere af følgende løsninger: ER TONEREN UDTVÆRET? Vælg en anden skuffe eller arkføder for at anvende papiret for jobbet: Fra printerens kontrolpanel, vælg Standardkilde fra menuen for papir. Windows-brugere: Angiv papirkilden via Udskriftsindstillinger. For Macintosh brugere: Angiv papirkilden via udskrivningsdialogen og pop-op menuerne.

28 Vejledning til udskriftskvalitet Side 28 af 41 TONERKASSETTEN KAN VÆRE DEFEKT Udskift tonerkassetten. PAPIRGANGEN ER MÅSKE IKKE FRI Kontroller papirgangen omkring tonerkassetten. FORSIGTIG! VARM OVERFLADE: Printeren kan være varm indvendig. For at formindske risikoen for skader pga. en varm komponent skal overfladen køle ned, før du rører den. Fjern alt det papir, du ser. DER ER TONER I PAPIRSTIEN Kontakt Kundeservice. Stribede lodrette linjer ABCDE ABCDE ABCDE ER TONEREN UDTVÆRET? Vælg en anden skuffe eller arkføder for at give papir til jobbet: Fra printerens kontrolpanel, vælg Standardkilde fra menuen for papir. Windows-brugere: Angiv papirkilden via Udskriftsindstillinger. For Macintosh-brugere: Angiv papirkilden via udskrivningsdialogen og pop-op menuerne. TONERKASSETTEN ER DEFEKT Udskift tonerkassetten. PAPIRGANGEN ER MÅSKE IKKE FRI Kontroller papirgangen omkring tonerkassetten. FORSIGTIG! VARM OVERFLADE: Printeren kan være varm indvendig. For at formindske risikoen for skader pga. en varm komponent skal overfladen køle ned, før du rører den. Fjern alt det papir, du ser. DER ER TONER I PAPIRSTIEN Kontakt Kundeservice.

29 Vejledning til udskriftskvalitet Side 29 af 41 Der vises tonerslør eller baggrundsskravering på siden Disse er mulige løsninger. Prøv en eller flere af følgende løsninger: TONERKASSETTEN KAN VÆRE DEFEKT Udskift tonerkassetten. LADERULLEREN KAN VÆRE DEFEKT Udskift laderullerne. DER ER TONER I PAPIRSTIEN Kontakt Kundeservice. Toneren smitter af Disse er mulige løsninger. Prøv en eller flere af følgende løsninger: KONTROLLER INDSTILLINGEN FOR PAPIRTYPE Kontroller, at indstillingen for papirtype passer til den papirtype, der er lagt i skuffen. 1 Kontroller indstillingen for papirtype, via menuen for papir, på kontrolpanelet. 2 Inden du afsender job til print, angiv den korrekte type: Windows-brugere: Angiv typen via Udskriftsindstillinger. Macintosh-brugere: Angiv typen via udskrivningsdialogen. KONTROLLER INDSTILLINGEN PAPIRSTRUKTUR Kontroller menuen for papir via printerens kontrolpanel for, at indstillingen Papirstruktur svarer til den papirtype, der er lagt i skuffen.

30 Vejledning til udskriftskvalitet Side 30 af 41 Tonerpletter Disse er mulige løsninger. Prøv en eller flere af følgende løsninger: TONERKASSETTEN KAN VÆRE DEFEKT Udskift tonerkassetten. DER ER TONER I PAPIRSTIEN Kontakt Kundeservice. Udskriftskvaliteten for transparenter er dårlig. KONTROLLER TRANSPARENTERNE Brug kun transparenter, der anbefales af printerproducenten. KONTROLLER INDSTILLINGEN FOR PAPIRTYPE Kontroller, at indstillingen for papirtype passer til den papirtype, der er lagt i skuffen. 1 Kontroller indstillingen for papirtype, via menuen for papir, på kontrolpanelet. 2 Inden du afsender job til print, angiv den korrekte type: Windows-brugere: Angiv typen via Udskriftsindstillinger. Macintosh-brugere: Angiv typen via udskrivningsdialogen.

31 Vejledning til udskrivning Side 31 af 41 Vejledning til udskrivning Denne sektion forklarer hvorledes man ilægger skufferne til 250-, 500,- og 2000-ark. Det indeholder også oplysninger om indstilling af papirstørrelse og papirtype. Ilægning af papir til 250- eller 550-ark skuffe (standard eller ekstra) Selv om 250-ark skuffen og 550-ark skuffen ser forskelligt ud, skal de påfyldes på samme måde. Følg disse instruktioner for at lægge papir i en af skufferne: 1 Træk skuffen ud. Bemærk! Fjern aldrig skuffer, mens der udskrives et job, eller mens der står Optaget på displayet. Dette kan forårsage papirstop. 2 Klem længdestyrstappene indad som vist, og skub længdestyret til den rigtige stilling for den papirstørrelse, der skal lægges i. 1 2

32 Vejledning til udskrivning Side 32 af 41 3 Klem længdestyrstappene indad som vist, og skub styret til den rigtige stilling for den papirstørrelse, der skal lægges i Bemærk! Brug størrelsesindikatorerne i bunden af skuffen til at placere styrene det rigtige sted. 4 Bøj arkene frem og tilbage for at løsne dem, og luft dem derefter. Undgå at folde eller krølle papiret. Udglat kanterne på en plan overflade. 5 Ilæg papir. Ilæg papiret med forsiden ned for enkeltsidet udskrivning. Med udskriftssiden opad til dupleksudskrivning Bemærk! Papir skal ilægges forskelligt i skufferne hvis en ekstra StapleSmart-finnisher er installeret. Uden en StapleSmart-finnisher Med en StapleSmart-finnisher LETTERHEAD LETTERHEAD enkeltsidet udskrivning: enkeltsidet udskrivning:

33 Vejledning til udskrivning Side 33 af 41 Uden en StapleSmart-finnisher Med en StapleSmart-finnisher LETTERHEAD LETTERHEAD Dupleks (to-sidet) udskrivning Dupleks (to-sidet) udskrivning Bemærk! Bemærk markeringerne for maksimal opfyldning på skuffens side, som angiver den maksimale højde for ilægning af papir. Prøv ikke på at overfylde skuffen. 6 Om nødvendigt, skub styret, indtil det let berører mediestakkens kant. 7 Isæt skuffen. 8 Hvis du har lagt en type papir i skuffen der er anderledes fra den forrige type, så skal du ændre skuffens indstilling for papirtype på printerkontrolpanelet.

34 LETTERHEAD Vejledning til udskrivning Side 34 af 41 Ilægning af papir i skuffen til 2000 ark 1 Træk skuffen ud. 2 Bøj arkene frem og tilbage for at løsne dem, og luft dem derefter. Undgå at folde eller krølle papiret. Udglat kanterne på en plan overflade. 3 Ilæg papirstakken: Ilæg papiret med forsiden ned for enkeltsidet udskrivning. Med udskriftssiden opad til dupleksudskrivning Bemærk! Papir skal ilægges forskelligt i skufferne hvis en ekstra StapleSmart-finnisher er installeret. Uden en StapleSmart-finnisher Med en StapleSmart-finnisher LETTERHEAD enkeltsidet udskrivning: enkeltsidet udskrivning:

35 LETTERHEAD Vejledning til udskrivning Side 35 af 41 Uden en StapleSmart-finnisher Med en StapleSmart-finnisher LETTERHEAD Dupleks (to-sidet) udskrivning Dupleks (to-sidet) udskrivning Bemærk! Bemærk markeringerne for maksimal opfyldning på skuffens side, som angiver den maksimale højde for ilægning af papir. Prøv ikke på at overfylde skuffen. 4 Isæt skuffen.

36 Vejledning til udskrivning Side 36 af 41 Ilægge papir i MP-arkføderen 1 Tryk på udløserlåsen og træk den ned mod døren for MP-arkføderen Træk forlængeren ud, indtil den er helt udstrakt. 3 Skub breddestyret helt til højre. 4 Bøj papirarkene eller specialmedierne frem og tilbage for at løsne dem, og luft derefter papiret. Undgå at folde eller krølle papiret. Udglat kanterne på en plan overflade. Papir Konvolutter * Undgå at røre ved transparenternes udskriftsside. Undgå at ridse dem.

37 Vejledning til udskrivning Side 37 af 41 Transparenter* * Undgå at røre ved transparenternes udskriftsside. Undgå at ridse dem. 5 Ilæg papiret eller specialmediet.skub papiret forsigtigt ind i MP-arkføderen, inden det ikke kan komme længere. Uden en ekstra StapleSmart Finisher Med en StapleSmart-finnisher LETTERHEAD LETTERHEAD Enkeltsidet udskrivning: Enkeltsidet udskrivning: LETTERHEAD LETTERHEAD Dupleks (to-sidet) udskrivning Dupleks (to-sidet) udskrivning Bemærkninger: Overskrid ikke den maksimale stakhøjde ved at tvinge papiret under grænsen for stakhøjde. Ilæg ikke papir eller luk ikke for printerens mens et job udskrives. Ilæg kun én størrelse og én type udskriftsmedie ad gangen. Ilæg konvolutter med flapsiden opad. Advarsel! Potentiel skade: Brug aldrig konvolutter med frimærker, clips, snaplukning, ruder, indvendig beklædning eller selvklæbende lim. Disse former for konvolutter kan beskadige printeren alvorligt.

38 Vejledning til udskrivning Side 38 af 41 6 Juster breddestyret, så det lige rører papirstakkens side. Sørg for, at der er god plads til papiret i MP-arkføderen, og at det ikke bøjes eller krølles. 7 Angiv papirstørrelse og -type på kontrolpanelet. Indstilling af papirstørrelse og -type Indstillingen Papirstørrelse bestemmes af stillingen på papirstyrene i skuffen. Det gælder for alle skuffer undtaget MP arkføderen. Indstillingen for Papirstørrelse for MP arkføderen skal angives manuelt. Standardpapirtypen er almindeligt papir. Indstillingen Papirtype skal angives manuelt for alle skuffer, der ikke indeholder almindeligt papir. 1 Kontroller, at printeren er tændt, og at Klar vises. 2 Tryk på på printerens kontrolpanel. 3 Tryk piletasterne, indtil Papirmenu vises, og tryk derefter på. 4 Tryk piletasterne ned, indtil Papirstørrelse/type vises, og tryk derefter på. 5 Tryk piletasterne ned, indtil den korrekte skuffe vises, og tryk derefter på. 6 Tryk piletasterne ned, indtil vises ved siden af den korrekte størrelse, og tryk herefter på. 7 Tryk på piletasterne, indtil den korrekte papirtype vises, og tryk derefter på. Klar vises.

39 Udskriftsfejl Side 39 af 41 Udskriftsfejl Forholdsregler ved gentagne fejl Sammenlign gentagne fejl på et udskriftsjob med mærkerne på en af de lodrette linjer. Den linje, der svarer bedst til defekterne på udskriftsjobbet, indikerer, hvilken del der forårsager fejlen. Udskift laderuller Udskift overførselsrullen Skift tonerkassetten Udskift fuseren 28,3 mm 51,7 mm 47,8 mm eller 96,8 mm 88,0 mm eller 95,2 mm (1,11 ) (2,04 ) (1,88 ) (3,81 ) (3,46 ) (3,75 )

40 Guide til forbrugsstoffer Side 40 af 41 Guide til forbrugsstoffer Når en meddelelse for lav farvestand vises, skal du bestille en ny tonerkassette. Du kan muligvis udskrive et begrænset antal sider, første gang meddelelsen vises, men det er bedst at have en ny kassette klar, når den aktuelle løber tør. Bemærk! Ryst den nye tonerkassette forsigtigt, før du installerer den i printeren, for at maksimere dens ydeevne. Nedenstående tabel viser de varenumre, som du skal bruge, når du bestiller forbrugsstoffer. Bestilling af tonerkassetter Når displayet viser 88 Toner snart tom eller udskriften bliver utydelig, kan du muligvis forlænge tonerkassettens levetid: 1 Fjern tonerkassetten. 2 Ryst kassetten fra side til side og frem og tilbage flere gange for at fordele toneren. 3 Sæt kassetten på plads igen, og fortsæt udskrivningen. Bemærk! Gentag denne fremgangsmåde flere gange, indtil udskriften bliver ved med at være utydelig, og udskift så tonerkassetten/tonerkassetterne. Anbefalede tonerkassetter Varenavn Lexmark returprogram for tonerkassetter Almindelig kassette For USA og Canada Tonerkassette T650A11A T650A21A Højtydende tonerkassette T650H11A T650H21A Ekstra højtydende tonerkassette T652X11A T652X21A Højtydende tonerkassette til etiketprogrammer T650H04A Ikke aktuelt Ekstra højtydende tonerkassette til etiketprogrammer T652X04A Ikke aktuelt Til Europa, Mellemøsten og Afrika Tonerkassette T650A11E T650A21E Højtydende tonerkassette T650H11E T650H21E Ekstra højtydende tonerkassette T652X11E T652X21E Højtydende tonerkassette til etiketprogrammer T650H04E Ikke aktuelt Ekstra højtydende tonerkassette til etiketprogrammer T652X04E Ikke aktuelt * Tilgængelig for modellerne T652 og T654.

41 Guide til forbrugsstoffer Side 41 af 41 Varenavn Lexmark returprogram for tonerkassetter Almindelig kassette For Asien og Stillehavsområdet Tonerkassette T650A11P T650A21P Højtydende tonerkassette T650H11P T650H21P Ekstra højtydende tonerkassette T652X11P T652X21P Højtydende tonerkassette til etiketprogrammer T650H04P Ikke aktuelt Ekstra højtydende tonerkassette til etiketprogrammer T652X04P Ikke aktuelt Til Latinamerika Tonerkassette T650A11L T650A21L Højtydende tonerkassette T650H11L T650H21L Ekstra højtydende tonerkassette T652X11L T652X21L Højtydende tonerkassette til etiketprogrammer T650H04L Ikke aktuelt Ekstra højtydende tonerkassette til etiketprogrammer T652X04L Ikke aktuelt * Tilgængelig for modellerne T652 og T654. Bestilling af et vedligeholdelsessæt Når 80 Rutinevedligeholdelse krævet vises, bestilles et vedligeholdelsessæt. Vedligeholdelsessættet indeholder alle de nødvendige dele til udskiftning af opsamlingsruller, laderuller, overførselsruller og fuseren. Bemærk! Brugen af bestemte typer papir eller specialmedier kan kræve en hyppigere udskiftning af vedligeholdelsessættet. Laderullen, overførselsruller og indføringsruller kan bestilles enkeltvis og erstattes, når der er brug for det. Se tabellen i det følgende for at få oplyst varenummeret på vedligeholdelsessættet til netop din printer. Varenavn Vedligeholdelsessæt Varenummer 40X4723 (100 V kontaktløs fuser) 40X4724 (110 V kontaktløs fuser) 40X4765 (220 V kontaktløs fuser) 40X4766 (100 V kontaktfuser) 40X4767 (110 V kontaktfuser) 40X4768 (220 V kontaktfuser) Bestilling af hæftekassetter Når meddelelsen Hæfteklammer få eller Hæfteklammer tom vises, skal du bestille den angivne hæftekassette. Se illustrationerne på hæfteenhedens adgangspanel for at få flere oplysninger. Varenavn Pakke med 3 hæftekassetter Varenummer 25A0013

Ilægning i standardskuffen til 250 ark

Ilægning i standardskuffen til 250 ark Oversigtsvejledning Ilægning af papir og specialmedier Denne sektion forklarer hvorledes man ilægger skufferne til 250 og 550 ark, og den manuelle arkføder. Det indeholder også oplysninger om indstilling

Læs mere

Tilslutningsvejledning

Tilslutningsvejledning Side 1 af 5 Tilslutningsvejledning Windows vejledning til en lokal tilsluttet printer Før installation af printersoftware til Windows En lokalt tilsluttet printer er en printer, der er tilsluttet en computer

Læs mere

Vejledning til udskriftskvalitet

Vejledning til udskriftskvalitet Side 1 af 7 Vejledning til udskriftskvalitet Mange problemer med udskriftskvaliteten kan løses ved at udskifte et forbrugsstof eller vedligeholdelseselement, der snart skal udskiftes. Kontroller, om der

Læs mere

Vejledning til udskriftskvalitet

Vejledning til udskriftskvalitet Side 1 af 10 Vejledning til udskriftskvalitet Mange problemer med udskriftskvaliteten kan løses ved at udskifte et forbrugsstof eller vedligeholdelseselement, der snart skal udskiftes. Kontroller, om der

Læs mere

Udskrivningsvejledning

Udskrivningsvejledning Side 1 af 19 Ilægning af papir i bakken til 250 ark eller 550 ark FORSIGTIG! RISIKO FOR SKADE: Isæt hver enkelt bakke separat for at reducere risikoen for, at udstyret bliver ustabilt. Sørg for, at alle

Læs mere

Vejledning til udskrivning

Vejledning til udskrivning Side 1 af 10 Vejledning til udskrivning Denne sektion forklarer hvorledes man ilægger papir i skufferne til 250 og 550 ark, og i den manuelle arkføder. Det indeholder også oplysninger om papirretning,

Læs mere

Afsendelse af fax. Afsendelse af en fax. Brug af kontrolpanelet. 1 Læg originaldokumentet i den automatiske dokumentføder eller på scannerglaspladen.

Afsendelse af fax. Afsendelse af en fax. Brug af kontrolpanelet. 1 Læg originaldokumentet i den automatiske dokumentføder eller på scannerglaspladen. Oversigtsvejledning Kopiering Kopiering 1 Læg et originaldokument i den automatiske dokumentføder Bemærkninger: For at undgå et beskåret billede, skal du kontrollere, at størrelsen af originaldokumentet

Læs mere

5210n / 5310n Oversigtsguide

5210n / 5310n Oversigtsguide 5210n / 5310n Oversigtsguide 1 2 3 4 FORSIGTIG! Før du opsætter og bruger din Dell-printer, skal du læse og følge sikkerhedsreglerne i brugermanualen. 5 6 7 8 1 Outputexpander 2 Betjeningspanel 3 Skuffe

Læs mere

Udskrivningsvejledning

Udskrivningsvejledning Udskrivningsvejledning Side 1 af 5 Udskrivningsvejledning Få det meste ud af din printer ved at lægge medier korrekt i skufferne og angive type og størrelse. Ilægning af papir Generelle retningslinjer

Læs mere

Oversigtsvejledning. Printeroversigt. Oversigtsvejledning

Oversigtsvejledning. Printeroversigt. Oversigtsvejledning Oversigtsvejledning Printeroversigt 7 6 5 4 1 1 Udskriftsbakke til 150 ark 2 Skuffe til 250 ark (til påsætning) 3 Skuffeoption til 250 ark eller skuffeoption til 550 ark (ekstraudstyr) 4 Manuel arkføder

Læs mere

Papirmenu 1. Udskrivning. Papirhåndtering. Vedligeholdelse. Fejlfinding. Administration. Stikordsregister

Papirmenu 1. Udskrivning. Papirhåndtering. Vedligeholdelse. Fejlfinding. Administration. Stikordsregister 1 Brug til at definere det papir, der er lagt i hver papirskuffe og standardpapirkilden. Vælg et menupunkt for at få flere oplysninger: Konfigurer MP Papirstruktur Specialtyper Papirtype Kuvertforbedring

Læs mere

Løsning af udskrivningsproblemer

Løsning af udskrivningsproblemer Kontakt serviceudbyderen, hvis den foreslåede løsning ikke løser problemet. 1 Et job er ikke udskrevet, eller der udskrives forkerte tegn. Kontroller, at der står Klar i kontrolpanelet, inden jobbet sendes

Læs mere

7 Knappen Tilbage Retur til forrige skærmbillede. 8 Knappen Hjem Gå til startsiden. 9 Indikatorlampe Kontrollere status for printeren.

7 Knappen Tilbage Retur til forrige skærmbillede. 8 Knappen Hjem Gå til startsiden. 9 Indikatorlampe Kontrollere status for printeren. Oversigtsvejledning Brug dette For at 7 Knappen Tilbage Retur til forrige skærmbillede. Se rapporter. Hvis du vil have adgang til den din printers indbyggede webserver: Lær om printeren Brug af printerens

Læs mere

Hurtig reference. Beskrivelse af kontrolpanelet. Beskrivelse af indikatorerne på kontrolpanelet. Hurtig reference

Hurtig reference. Beskrivelse af kontrolpanelet. Beskrivelse af indikatorerne på kontrolpanelet. Hurtig reference Hurtig reference Beskrivelse af kontrolpanelet Printerens kontrolpanel har to knapper og seks indikatorer. Der er både en knap og en indikator for funktionen Fortsæt. Lys angiver printerens status. Knapperne

Læs mere

Valg af fortrykte formularer og brevpapir. Valg af for-hullet papir

Valg af fortrykte formularer og brevpapir. Valg af for-hullet papir Printerens og dens optioners udskriftskvalitet og indføringsstabilitet afhænger af den type og størrelse udskriftsmateriale, du bruger. Dette afsnit indeholder en vejledning i valg af udskriftsmateriale.

Læs mere

Vejledning til tilslutning

Vejledning til tilslutning Side 1 af 5 Vejledning til tilslutning Installation af printeren lokalt (Windows) Bemærk! Hvis operativsystemet ikke understøttes af d'en Software og dokumentation, skal du ruge guiden Tilføj printer.

Læs mere

Vælge menuindstillinger. Gemme indstillinger.

Vælge menuindstillinger. Gemme indstillinger. Oversigtsvejledning Lær om printeren Brug af printerens kontrolpanel 3 9 8 7 6 5 4 Brug For at Knappen Menu Åbner menuerne. Menuerne er kun tilgængelige, når printeren er i tilstanden Klar. Hvis du trykker

Læs mere

Vejledning til udskriftskvalitet

Vejledning til udskriftskvalitet Side 1 af 16 Vejledning til udskriftskvalitet Tomme eller hvide sider a Fjern og geninstaller derefter billedenheden eller billedsættet. Advarsel! Potentiel skade: Billedenheden og billedsættet må ikke

Læs mere

Tilslutningsvejledning

Tilslutningsvejledning Tilslutningsvejledning Side 1 af 2 Tilslutningsvejledning Bemærk: Ved lokal udskrivning skal du installere printersoftwaren (drivere) inden tilslutning af USB-kablet. Installation af printer og software

Læs mere

Stoppe al printeraktivitet. 7 Knappen Tilbage Vend tilbage til det forrige skærmbillede. 8 Knappen Hjem Gå til startsiden.

Stoppe al printeraktivitet. 7 Knappen Tilbage Vend tilbage til det forrige skærmbillede. 8 Knappen Hjem Gå til startsiden. Oversigtsvejledning Brug af printermodellen med 2,4"-display Lær om printeren Brug af printerens kontrolpanel 1 2 3 4 5 Brug dette 5 Knappen Dvale Aktivering af slumre- eller dvaletilstand. Gør følgende

Læs mere

HP Color LaserJet CP1510 Series-printer Vejledning til papir og udskriftsmedier

HP Color LaserJet CP1510 Series-printer Vejledning til papir og udskriftsmedier HP Color LaserJet CP1510 Series-printer Vejledning til papir og udskriftsmedier Copyright og licens 2007 Copyright Hewlett-Packard Development Company, L.P. Reproduktion, tilpasning eller oversættelse

Læs mere

Valg af fortrykte formularer og brevpapir

Valg af fortrykte formularer og brevpapir Printerens og dens optioners udskriftskvalitet og indføringsstabilitet afhænger af den type og størrelse udskriftsmedie, du anvender. Dette afsnit indeholder en vejledning i valg af udskriftsmedie. Oplysninger

Læs mere

Din brugermanual LEXMARK Z45 http://da.yourpdfguides.com/dref/1260168

Din brugermanual LEXMARK Z45 http://da.yourpdfguides.com/dref/1260168 Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i LEXMARK Z45 i brugermanualen (information, specifikationer,

Læs mere

HP LaserJet P2050 Series-printer Vejledning til papir og udskriftsmedier

HP LaserJet P2050 Series-printer Vejledning til papir og udskriftsmedier HP LaserJet P2050 Series-printer Vejledning til papir og udskriftsmedier Copyright og licens 2008 Copyright Hewlett-Packard Development Company, L.P. Reproduktion, tilpasning eller oversættelse er, uden

Læs mere

Vejledning til farvekvalitet

Vejledning til farvekvalitet Side 1 af 6 Vejledning til farvekvalitet Vejledningen til farvekvalitet beskriver, hvordan printeren kan bruges til at justere og tilpasse farveoutput. Menuen Kvalitet Menupunkt Udskriftstilstand Farve

Læs mere

Kvikreference. Kvikreference 2013. 5 - 1 -

Kvikreference. Kvikreference 2013. 5 - 1 - Kvikreference 2013. 5-1 - Indhold 1 Lær at bruge printeren... 3 Brug af printerkontrolpanelet... 3 Det betyder farverne på indikatoren og lysene på knappen Standby... 4 Indstilling af papirformat og type...

Læs mere

Start her. Justering af printerkassetterne uden brug af computer

Start her. Justering af printerkassetterne uden brug af computer Start her Justering af printerkassetterne uden brug af computer Sørg for at benytte fremgangsmåden på Setup-arket for at udføre hardwareinstallationen. Fortsæt med følgende trin for at optimere udskriftens

Læs mere

Kvikreference. Kvikreference 2013. 5 - 1 -

Kvikreference. Kvikreference 2013. 5 - 1 - Kvikreference 2013. 5-1 - Indhold 1 Lær om printeren... 3 Brug af printerkontrolpanelet... 3 Forståelse af rækkefølgen af lys på printerkontrolpanelet... 4 2 Påfyldning af papir og specielt medie... 9

Læs mere

Oversigtsvejledning. Printeroversigt. Oversigtsvejledning

Oversigtsvejledning. Printeroversigt. Oversigtsvejledning Oversigtsvejledning Oversigtsvejledning Printeroversigt 1 2 3 1 Udskriftsbakke til 150 ark 2 Papirstøtte 3 Kontrolpanel og menuknapper 4 Frontpanel 5 MP-arkføder 6 Skuffe til 250 (til påsætning) 7 Skuffeoption

Læs mere

Grundlæggende om Mac: Udskrivning i OS X Her kan du se, hvordan man tilføjer en printer, og hvordan man udskriver i OS X Mountain Lion og Mavericks.

Grundlæggende om Mac: Udskrivning i OS X Her kan du se, hvordan man tilføjer en printer, og hvordan man udskriver i OS X Mountain Lion og Mavericks. Grundlæggende om Mac: Udskrivning i OS X Her kan du se, hvordan man tilføjer en printer, og hvordan man udskriver i OS X Mountain Lion og Mavericks. Sådan tilføjes en printer Ved de fleste USB-printere

Læs mere

X84-X85 Scan/Print/Copy

X84-X85 Scan/Print/Copy X84-X85 Scan/Print/Copy Introduktionsvejledning Juni 2002 www.lexmark.com Erklæring om overensstemmelse med FCC (Federal Communications Commission) Dette produkt overholder bestemmelserne for digitalt

Læs mere

Kopiere ved hjælp af scannerens glasplade. 1 Placer et originaldokument med forsiden nedad på scannerens glasplade i det øverste venstre hjørne.

Kopiere ved hjælp af scannerens glasplade. 1 Placer et originaldokument med forsiden nedad på scannerens glasplade i det øverste venstre hjørne. Laser MFP Hurtig reference Kopiering Lave en hurtig kopi 3 Tryk på på printerens kontrolpanel. 4 Hvis du har anbragt dokumentet på scannerens glasplade, skal du trykke på Finish the Job (Afslut job), for

Læs mere

Brugsanvisning QL-700. Labelprinter

Brugsanvisning QL-700. Labelprinter Brugsanvisning Labelprinter QL-700 Sørg for at læse og forstå denne vejledning, inden du bruger maskinen. Vi anbefaler, at du gemmer denne vejledning, så du har den til fremtidig reference. www.brother.com

Læs mere

Kontrolpanelets indikatorer

Kontrolpanelets indikatorer betyder forskellige ting, afhængigt af rækkefølgen. Indikatorer, som er slukket, tændt og/eller blinker, angiver printertilstande, f.eks. printerstatus, indgriben (f.eks. Mangler papir) eller service.

Læs mere

Brug menuen Finishing til at angive, hvordan printeren skal levere udskrifter. Vælg et menupunkt for at få yderligere oplysninger: Menuer

Brug menuen Finishing til at angive, hvordan printeren skal levere udskrifter. Vælg et menupunkt for at få yderligere oplysninger: Menuer Brug menuen Finishing til at angive, hvordan printeren skal levere udskrifter. Vælg et menupunkt for at få yderligere oplysninger: Tomme sider Udskr. fl. sider 1 Sortering Kopier Duplex Duplexindbind.

Læs mere

Z600 Series Color Jetprinter

Z600 Series Color Jetprinter Z600 Series Color Jetprinter Brugervejledning til Mac OS X Fejlfinding af installationsprogrammet En kontrolliste til brug ved løsning af almindelige installationsproblemer. Printeroversigt Lær om printerdelene

Læs mere

HP Color LaserJet CM1312 MFP Series Vejledning til papir og udskriftsmedier

HP Color LaserJet CM1312 MFP Series Vejledning til papir og udskriftsmedier HP Color LaserJet CM1312 MFP Series Vejledning til papir og udskriftsmedier Copyright og licens 2008 Copyright Hewlett-Packard Development Company, L.P. Reproduktion, tilpasning eller oversættelse er,

Læs mere

Z54 Color Jetprinter. Onlinebrugervejledning til Mac OS 8.6 til 9.2. www.lexmark.com. Printeroversigt. Grundlæggende udskrivning.

Z54 Color Jetprinter. Onlinebrugervejledning til Mac OS 8.6 til 9.2. www.lexmark.com. Printeroversigt. Grundlæggende udskrivning. Z54 Color Jetprinter Onlinebrugervejledning til Mac OS 8.6 til 9.2 vejledning 2 Navigering Klik på kategorierne i venstre rude for at navigere rundt på siderne. Klik på den blå tekst for at følge link

Læs mere

Tilslutningsvejledning

Tilslutningsvejledning Side 1 af 7 Tilslutningsvejledning Installation af printeren lokalt (Windows) Bemærk! Når du installerer en lokalt tilsluttet printer, og operativsystemet ikke er understøttet af d'en Software og dokumentation,

Læs mere

HP DeskJet 720C Series Printer. Syv enkelte trin til opstilling af din printer

HP DeskJet 720C Series Printer. Syv enkelte trin til opstilling af din printer HP DeskJet 720C Series Printer Syv enkelte trin til opstilling af din printer Tillykke med købet af HP DeskJet 720C Series printeren! Her har du indholdet af kassen. Hvis der mangler noget, bør du tage

Læs mere

E220 Printer. Installationsvejledning. September 2003. www.lexmark.com

E220 Printer. Installationsvejledning. September 2003. www.lexmark.com E220 Printer Installationsvejledning September 2003 www.lexmark.com Udgave: September 2003 Følgende afsnit gælder ikke for lande, hvor sådanne regler ikke er i overensstemmelse med den lokale lovgivning:

Læs mere

Identificerer områder med papirstop

Identificerer områder med papirstop Ved omhyggeligt at udvælge udskriftsmateriale og ilægge det korrekt burde du kunne undgå de fleste papirstop. (Se forslag i Tip til undgåelse af papirstop.) Følg trinene i dette afsnit, hvis der opstår

Læs mere

T656dne. Brugervejledning. Maskintype(r): 4062, 4864 Model(ler): 630, dn1, dn2, dn3, gd1, gd2

T656dne. Brugervejledning. Maskintype(r): 4062, 4864 Model(ler): 630, dn1, dn2, dn3, gd1, gd2 T656dne Brugervejledning September 2013 www.lexmark.com Maskintype(r): 4062, 4864 Model(ler): 630, dn1, dn2, dn3, gd1, gd2 Indhold 2 Indhold Sikkerhedsinformation...9 Om printeren...11 Sådan finder du

Læs mere

Lexmark T650, T652, T654

Lexmark T650, T652, T654 Lexmark T650, T652, T654 Brugervejledning Vigtigt! Du kan finde yderligere oplysninger om T656-produkter på http:// md.lexmark.com/md/? func=publications&folder=v12721881&file=v12721881_da.pdf. Marts 2012

Læs mere

Installere Windows Custom PostScript- eller PCL-printerdriverne

Installere Windows Custom PostScript- eller PCL-printerdriverne Installere Windows Custom PostScript- eller PCL-printerdriverne Denne fil med vigtige oplysninger indeholder en vejledning til installation af Custom PostScript- eller PCL-printerdriveren på Windows-systemer.

Læs mere

HP Color LaserJet CP1210 Series-printer

HP Color LaserJet CP1210 Series-printer HP Color LaserJet CP1210 Series-printer Vejledning til papir og udskriftsmedier Copyright og licens 2007 Copyright Hewlett-Packard Development Company, L.P. Reproduktion, tilpasning eller oversættelse

Læs mere

HP Color LaserJet CM2320 MFP Series Vejledning til papir og udskriftsmedier

HP Color LaserJet CM2320 MFP Series Vejledning til papir og udskriftsmedier HP Color LaserJet CM2320 MFP Series Vejledning til papir og udskriftsmedier Copyright og licens 2008 Copyright Hewlett-Packard Development Company, L.P. Reproduktion, tilpasning eller oversættelse er,

Læs mere

Dansk. Sikkerhedsoplysninger. Dansk

Dansk. Sikkerhedsoplysninger. Dansk Denne vejledning indeholder: Sikkerhedsoplysninger på side 11. Fejlfinding i forbindelse med installation på side 11. Yderligere oplysninger på side 16. Sikkerhedsoplysninger Brug kun den ledning, der

Læs mere

Installationsvejledning

Installationsvejledning Installere printersoftwaren Kontrollere indholdet af pakken Tilslutte printeren Pakke printeren ud Installere blækpatroner Tilslutte printerens dele Tilslutte printeren Installationsvejledning DK10010-00

Læs mere

Installere Windows Custom PostScript- eller PCL-printerdrivere

Installere Windows Custom PostScript- eller PCL-printerdrivere Installere Windows Custom PostScript- eller PCL-printerdrivere Denne fil med vigtige oplysninger indeholder en vejledning til installation af Custom PostScript- eller PCLprinterdriveren på Windows-systemer.

Læs mere

Lexmark 5400 Series All-In-One (Alt-i-en) Brugervejledning

Lexmark 5400 Series All-In-One (Alt-i-en) Brugervejledning Lexmark 5400 Series All-In-One (Alt-i-en) Brugervejledning Januar 2007 www.lexmark.com Indhold Udskrivning...5 Introduktion...5 Udførelse af udskrivning og relaterede opgaver...8 Håndtering af udskriftsjob...15

Læs mere

Vejledning til tilslutning

Vejledning til tilslutning Side 1 af 5 Vejledning til tilslutning Understøttede operativsystemer Ved hjælp af d'en Software og dokumentation kan du installere printersoftwaren på følgende operativsystemer: Windows 7 Windows Server

Læs mere

LASERJET ENTERPRISE COLOR FLOW MFP. Kort funktionsoversigt M575

LASERJET ENTERPRISE COLOR FLOW MFP. Kort funktionsoversigt M575 LASERJET ENTERPRISE COLOR FLOW MFP Kort funktionsoversigt M575 Udskrivning af et lagret job Brug følgende fremgangsmåde til at udskrive et job, der er lagret i produkthukommelsen. 1. På startskærmbilledet

Læs mere

Dansk. Lexmark Forms Printer 2400 Serien: Opsætning / Oversigt. Pakkens indhold. Printeropsætning/ oversigt. Brugervejledning.

Dansk. Lexmark Forms Printer 2400 Serien: Opsætning / Oversigt. Pakkens indhold. Printeropsætning/ oversigt. Brugervejledning. Lexmark Forms Printer 2400 Serien: Opsætning / Oversigt Pakkens indhold Printeropsætning/ oversigt Brugervejledning Registreringskort Dansk Netledning Farvebåndskassette 1 Printeropsætning 1 b a c 2 a

Læs mere

Laser printer HL-1030/1240/1250/1270N. Kvik Setup Guide. Du skal udføre følgende hardware opsætning og driverinstallation.

Laser printer HL-1030/1240/1250/1270N. Kvik Setup Guide. Du skal udføre følgende hardware opsætning og driverinstallation. Laser printer HL-1030/1240/1250/1270N Kvik Setup Guide Du skal udføre følgende hardware opsætning og driverinstallation. Find ud af hvilket operativsystem du har (Windows 3.1/95/98/NT 4.0 eller Macintosh),

Læs mere

Lexmark T620 and T622

Lexmark T620 and T622 Lexmark T620 and T622 Brugervejledning January 2001 www.lexmark.com Indholdsfortegnetse Kapitel 1: Printeroversigt... 9 Kapitel 2: Brug af kontrolpanelet... 10 Forståelse af kontrolpanelet... 10 Brug

Læs mere

Brugere af USB-kabel: Forbind ikke USB-kablet før trin A2. 4 x 6" (10 x 15 cm) fotopapir. Klistermærke til kontrolpanelet (kan være påsat i forvejen)

Brugere af USB-kabel: Forbind ikke USB-kablet før trin A2. 4 x 6 (10 x 15 cm) fotopapir. Klistermærke til kontrolpanelet (kan være påsat i forvejen) Start her 1 Vigtige oplysninger om opsætning Brugere af trådløst eller kablet netværk: du skal følge instruktionerne i denne vejledning til opsætning for at tilføje HP All-in-One til dit netværk. Brugere

Læs mere

LASERJET PRO 500 COLOR MFP. Kort funktionsoversigt M570

LASERJET PRO 500 COLOR MFP. Kort funktionsoversigt M570 LASERJET PRO 500 COLOR MFP Kort funktionsoversigt M570 Brug direkte USB-udskrivning 1. Sæt USB-flashdrevet i USB-porten på produktets forside. 2. Menuen USB-flashdrev åbner. Brug piletasterne til at rulle

Læs mere

RJ Gå til indeks. Gå til indeks

RJ Gå til indeks. Gå til indeks Indeks Hvis du vil gemme denne PDF fil, skal du vælge "Gem" i menuen "Fil". Ordenen på FAQ'er (Ofte stillede spørgsmål) i indekset, er ikke identisk med rækkefølgen i hovedteksten. Kom godt i gang Installer

Læs mere

Din brugermanual LEXMARK T620 http://da.yourpdfguides.com/dref/1260526

Din brugermanual LEXMARK T620 http://da.yourpdfguides.com/dref/1260526 Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i LEXMARK T620 i brugermanualen (information, specifikationer,

Læs mere

Brugervejledning. Z55 Color Jetprinter. Brugervejledning. December 2001. www.lexmark.com

Brugervejledning. Z55 Color Jetprinter. Brugervejledning. December 2001. www.lexmark.com Brugervejledning Z55 Color Jetprinter Brugervejledning December 2001 www.lexmark.com Sikkerhedsoplysninger Brug kun den Lexmarkstrømforsyning, som du fik sammen med dette produkt, eller en godkendt Lexmarkerstatningsstrømforsyning.

Læs mere

Instruktioner i installation og afinstallation af Windows PostScript- og PCLprinterdrivere

Instruktioner i installation og afinstallation af Windows PostScript- og PCLprinterdrivere Instruktioner i installation og afinstallation af Windows PostScript- og PCLprinterdrivere version 8 Denne fil med vigtige oplysninger indeholder en vejledning til installation af Custom PostScript- og

Læs mere

5 USB port Isæt et flashdrev for at sende data til printeren eller scanne en fil til flashdrevet.

5 USB port Isæt et flashdrev for at sende data til printeren eller scanne en fil til flashdrevet. Oversigtsvejledning Lær om printeren Beskrivelse af printerens kontrolpanel 1 2 Menupunkt Beskrivelse 4 Bagside I menuen Kopier skal du trykke på for at slette cifferet yderst til højre i værdien i Kopiantal.

Læs mere

Informationsvejledning

Informationsvejledning Informationsvejledning Side 1 af 1 Informationsvejledning Der findes mange publikationer, der hjælper dig med at forstå printeren og dens funktioner. Hjælpemenusider Der findes hjælpemenusider på printeren.

Læs mere

Lexmark E460dn, E460dw og E462dtn

Lexmark E460dn, E460dw og E462dtn Lexmark E460dn, E460dw og E462dtn Brugervejledning Januar 2010 www.lexmark.com Maskintype(r): 4513 Model(ler): 630, 63W, 6EW Indhold Sikkerhedsoplysninger...9 Lær om printeren...11 Tak, fordi du valgte

Læs mere

Start her. Kontroller kassens indhold. Indholdet kan variere. *Kan være inkluderet. Installations-cd. Grundlæggende vejledning.

Start her. Kontroller kassens indhold. Indholdet kan variere. *Kan være inkluderet. Installations-cd. Grundlæggende vejledning. Start her 1 Brugere med USB-kabel : Tilslut først USB-kablet, når du bliver bedt om det. Instruktioner omkring kabelforbundet opsætning samt trådløs installation følger efter USB-instruktionerne. 2 Kontroller

Læs mere

FACILITIES MANAGEMENT PRINTERVEJLEDNING RICOH PRINTERE

FACILITIES MANAGEMENT PRINTERVEJLEDNING RICOH PRINTERE FACILITIES MANAGEMENT PRINTERVEJLEDNING RICOH PRINTERE MASKINE INFO. Automatisk dupleks dokumentfremføring 250 originaler. Blandet standardstørrelser. Enkelt side output Flere side output Betjeningspanel

Læs mere

Brug af kontrolpanelet

Brug af kontrolpanelet Dette afsnit indeholder oplysninger om kontrolpanelet, ændring af printerindstillinger og forklaring på kontrolpanelets menuer. De fleste printerindstillinger kan ændres fra programmet eller printerdriveren.

Læs mere

Dell 5230n/dn og 5350dn laserprintere

Dell 5230n/dn og 5350dn laserprintere Dell 5230n/dn og 5350dn laserprintere User's Guide November 2009 www.dell.com support.dell.com Varemærker Oplysningerne i dette dokument kan ændres uden forudgående varsel. Enhver form for kopiering af

Læs mere

Ilægning af papir. Udskrivning I skuffe 1. 1 Træk den bageste papirstøtte ud, indtil du hører et klik. Papirhåndtering. Vedligeholdelse.

Ilægning af papir. Udskrivning I skuffe 1. 1 Træk den bageste papirstøtte ud, indtil du hører et klik. Papirhåndtering. Vedligeholdelse. I skuffe 1 1 1 Træk den bageste papirstøtte ud, indtil du hører et klik. 2 Bøj arkene frem og tilbage for at løsne dem, og luft dem. 3 Hvis du ilægger brevpapir, skal du indføre brevpapiret, så toppen

Læs mere

Lexmark-serie E260, E260d og E260dn

Lexmark-serie E260, E260d og E260dn Lexmark-serie E260, E260d og E260dn Brugervejledning Maj 2008 www.lexmark.com Lexmark og Lexmark med det rhombeformede design er varemærker tilhørende Lexmark International, Inc., som er registreret i

Læs mere

Lexmark-serierne E360d og E360dn

Lexmark-serierne E360d og E360dn Lexmark-serierne E360d og E360dn Brugervejledning Januar 2010 www.lexmark.com Maskintype(r): 4513 Model(ler): 420, 430 Indhold Sikkerhedsoplysninger...5 Lær om printeren...7 Tak, fordi du valgte denne

Læs mere

Softwareinstallationsvejle dning NPD4758-00 DA

Softwareinstallationsvejle dning NPD4758-00 DA Softwareinstallationsvejle dning NPD4758-00 DA Softwareinstallation Bemærk angående USB-tilslutning: Tilslut ikke USB-kablet før du bliver bedt om at gøre det. Hvis skærmen ikke vises, skal du klikke på

Læs mere

Lexmark 840 Series. Brugervejledning

Lexmark 840 Series. Brugervejledning Lexmark 840 Series Brugervejledning Maj 2006 www.lexmark.com Lexmark og Lexmark med det rhombeformede design er varemærker tilhørende Lexmark International, Inc., som er registreret i USA og/eller andre

Læs mere

Xerox WorkCentre 6655 Multifunktionel farveprinter Betjeningspanel

Xerox WorkCentre 6655 Multifunktionel farveprinter Betjeningspanel Betjeningspanel Tilgængelige funktioner kan afhænge af printerens konfiguration. Se Betjeningsvejledning for flere oplysninger om funktioner og indstillinger. 3 4 5 Berøringsskærm Menuer 6 6 Alfanumerisk

Læs mere

hp LaserJet 1010 1012 1015 series-printer brug

hp LaserJet 1010 1012 1015 series-printer brug hp LaserJet 1010 1012 1015 series-printer brug hp LaserJet 1010 hp LaserJet 1012 hp LaserJet 1015 series-printer brugervejledning Oplysninger om copyright Copyright Hewlett-Packard Company 2003 Alle rettigheder

Læs mere

LASERJET PROFESSIONAL M1130/M1210 MFP-SERIEN. Kort funktionsoversigt

LASERJET PROFESSIONAL M1130/M1210 MFP-SERIEN. Kort funktionsoversigt LASERJET PROFESSIONAL M1130/M1210 MFP-SERIEN Kort funktionsoversigt Udskrivning på specialpapir, etiketter eller transparenter med Windows 1. Klik på menuen Filer i softwareprogrammet, og klik derefter

Læs mere

Lexmark 350 Series. Brugervejledning. 2006 Lexmark International, Inc. Alle rettigheder forbeholdes. www.lexmark.com

Lexmark 350 Series. Brugervejledning. 2006 Lexmark International, Inc. Alle rettigheder forbeholdes. www.lexmark.com Lexmark 350 Series Brugervejledning 2006 Lexmark International, Inc. Alle rettigheder forbeholdes. www.lexmark.com Indhold Brug af printeren...5 Ilægning af papir...5 Brug af understøttede papirtyper...5

Læs mere

Z700 Series Color Jetprinter P700 Series Photo Jetprinter

Z700 Series Color Jetprinter P700 Series Photo Jetprinter Z700 Series Color Jetprinter P700 Series Photo Jetprinter Brugervejledning til Mac OS 9 Fejlfinding af installationsprogrammet En kontrolliste til brug ved løsning af almindelige installationsproblemer.

Læs mere

Betydningen af farverne på dvaleknappen og indikatorlys

Betydningen af farverne på dvaleknappen og indikatorlys Oversigtsvejledning Lær om printeren Brug af printerens kontrolpanel Brug 1 2 3 4 5 10 For at 9 1 Vis Få vist indstillinger for udskrivning, kopiering, e-mail og scanning. Få vist printerstatus og fejlmeddelelser.

Læs mere

Denne farvekvalitetsvejledning beskriver, hvordan printeren kan bruges til at justere og tilpasse farveoutput.

Denne farvekvalitetsvejledning beskriver, hvordan printeren kan bruges til at justere og tilpasse farveoutput. Side 1 af 6 Farvekvalitet Denne farvekvalitetsvejledning beskriver, hvordan printeren kan bruges til at justere og tilpasse farveoutput. Menuen Kvalitet Udskriftstilstand Farve Kun sort Farvekorrektion

Læs mere

Løsning af problemer med udskriftskvalitet

Løsning af problemer med udskriftskvalitet 1 Det udskrevne er for lyst, eller udskrevne billeder eller tegn har tomme områder eller udfald. Kontroller, at du bruger det anbefalede papir eller andet medie. Brug medier fra en ny pakke. Se Retningslinjer

Læs mere

Dansk. Sikkerhedsoplysninger. Dansk

Dansk. Sikkerhedsoplysninger. Dansk Denne vejledning indeholder: Sikkerhedsoplysninger på side 11. Fejlfinding i forbindelse med installation på side 12. Yderligere oplysninger på side 16. Sikkerhedsoplysninger Brug kun den strømforsyning

Læs mere

9 USB-port Tilslutte et flashdrev til printeren. Bemærk! Kun den forreste USB-port understøtter flash-drev. Beskrivelse af startskærmbilledet

9 USB-port Tilslutte et flashdrev til printeren. Bemærk! Kun den forreste USB-port understøtter flash-drev. Beskrivelse af startskærmbilledet Oversigtsvejledning Lær om printeren Brug 9 USB-port Tilslutte et flashdrev til printeren. Bemærk! Kun den forreste USB-port understøtter flash-drev. Beskrivelse af startskærmbilledet Tryk på 7 Formularer

Læs mere

LASERJET PRO 200 COLOR MFP. Kort funktionsoversigt M276

LASERJET PRO 200 COLOR MFP. Kort funktionsoversigt M276 LASERJET PRO 200 COLOR MFP Kort funktionsoversigt M276 Optimering af kopikvaliteten Følgende kopikvalitetsindstillinger er tilgængelige: Autovalg: Brug denne indstilling, når kopikvaliteten ikke er vigtig.

Læs mere

Udskriftsmateriale, specifikationer

Udskriftsmateriale, specifikationer Følgende tabeller indeholder oplysninger om standardpapirkilder og valgfri papirkilder til printeren, herunder hvilke papirstørrelser der kan vælges fra menuen Papirstørrelse samt understøttet vægt. Bemærk:

Læs mere

Din brugermanual KONICA MINOLTA DI1610 http://da.yourpdfguides.com/dref/589785

Din brugermanual KONICA MINOLTA DI1610 http://da.yourpdfguides.com/dref/589785 Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i KONICA MINOLTA DI1610 i brugermanualen (information, specifikationer,

Læs mere

Serie X54x. Brugervejledning. Machine type: 7525 Modelnumre: 131, 133, 138, 332, 333, 336, 337, 352, 356, 382, 383, 386, 387

Serie X54x. Brugervejledning. Machine type: 7525 Modelnumre: 131, 133, 138, 332, 333, 336, 337, 352, 356, 382, 383, 386, 387 Serie X54x Brugervejledning August 2009 www.lexmark.com Machine type: 7525 Modelnumre: 131, 133, 138, 332, 333, 336, 337, 352, 356, 382, 383, 386, 387 Indhold Sikkerhedsinformation...11 Om printeren...13

Læs mere

LBP-800 Laserprinter. Kom godt i gang VIGTIGT: Læs denne vejledning først, og gem den til senere brug.

LBP-800 Laserprinter. Kom godt i gang VIGTIGT: Læs denne vejledning først, og gem den til senere brug. LBP-800 Laserprinter Kom godt i gang VIGTIGT: Læs denne vejledning først, og gem den til senere brug. Copyright Copyright 1999 Canon Inc. Alle rettigheder forbeholdes Alle oplysninger i denne vejledning

Læs mere

Der må kun anvendes et afskærmet parallelt interface-kabel, der opfylder IEEE 1284 og/eller et USB-kabel, der ikke er længere end 1,8 m.

Der må kun anvendes et afskærmet parallelt interface-kabel, der opfylder IEEE 1284 og/eller et USB-kabel, der ikke er længere end 1,8 m. Sådan opstilles maskinen og pc en til at arbejde sammen Før du begynder Windows XP brugere Du bedes købe det relevante interface-kabel, du ønsker at anvende med denne maskine (parallelkabel eller USB-kabel).

Læs mere

Start her. Fjern al tapen og løft displayet. Find komponenter

Start her. Fjern al tapen og løft displayet. Find komponenter HP Photosmart 2600/2700 series all-in-one User Guide Start her 1 Brugere af USB-kabel: Tilslut ikke USB-kablet, før du bliver bedt om det i denne vejledning. Ellers installeres softwaren måske ikke korrekt.

Læs mere

Udgave 1.0 Februar 2013. Xerox Color J75 Press Hurtig startvejledning

Udgave 1.0 Februar 2013. Xerox Color J75 Press Hurtig startvejledning Udgave 1.0 Februar 2013 2012 Xerox Corporation. Alle rettigheder forbeholdt. Xerox og Xerox og figurmærket er varemærker tilhørende Xerox Corporation i USA og/eller andre lande. BR4008 Indholdsfortegnelse

Læs mere

QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050

QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050 QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050 Softwareinstallationsvejledning Dansk LB9154001 Indledning Egenskaber P-touch Editor Printer Driver P-touch Address Book (kun Windows ) Gør det let at oprette et bredt

Læs mere

Din brugermanual EPSON FX-890 http://da.yourpdfguides.com/dref/1120381

Din brugermanual EPSON FX-890 http://da.yourpdfguides.com/dref/1120381 Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i i brugermanualen (information, specifikationer, sikkerhedsråd,

Læs mere

LASERJET PRO CM1410 FARVE-MFP-SERIEN. Kort funktionsoversigt

LASERJET PRO CM1410 FARVE-MFP-SERIEN. Kort funktionsoversigt LASERJET PRO CM1410 FARVE-MFP-SERIEN Kort funktionsoversigt Udskrivning på specialpapir, etiketter eller transparenter 1. Klik på Udskriv i menuen Filer i programmet. 2. Vælg produktet, og klik derefter

Læs mere

E321, E323. Installationsvejledning. Marts 2003. www.lexmark.com

E321, E323. Installationsvejledning. Marts 2003. www.lexmark.com E321, E323 Installationsvejledning Marts 2003 www.lexmark.com Udgave: Oktober 2002 Følgende afsnit gælder ikke for lande, hvor sådanne regler ikke er i overensstemmelse med den lokale lovgivning: LEXMARK

Læs mere

Xerox ColorQube 8700 / 8900 Betjeningspanel

Xerox ColorQube 8700 / 8900 Betjeningspanel Betjeningspanel Tilgængelige funktioner kan afhænge af printerens konfiguration. Se Betjeningsvejledning for flere oplysninger om funktioner og indstillinger. 3 5 Udløserhåndtag til lågen til påfyldning

Læs mere

ClassPad Add-In Installer

ClassPad Add-In Installer Til ClassPad 300/ClassPad 300 PLUS De ClassPad Add-In Installer (program til installation af tilføjelsesprogrammer) Brugervejledning http://world.casio.com/edu/ http://classpad.net/ ClassPad Add-In Installer

Læs mere

Z2300 Series Brugervejledning

Z2300 Series Brugervejledning Z2300 Series Brugervejledning 2008 www.lexmark.com Indhold Sikkerhedsoplysninger...5 Introduktion...6 Sådan finder du oplysninger om printeren...6 Installation af printeren...8 Sådan undgår du fejl under

Læs mere

Tilslutningsvejledning

Tilslutningsvejledning Tilslutningsvejledning Side 1 af 2 Tilslutningsvejledning Bemærk: Ved lokal udskrivning skal du installere printersoftwaren (drivere) inden tilslutning af USB-kablet. Installation af printer og software

Læs mere