Produktionsovervågning og produktionsstyring i fjerkræproduktion

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Produktionsovervågning og produktionsstyring i fjerkræproduktion"

Transkript

1 DA TEMA INFO Produktionsovervågning og produktionsstyring i fjerkræproduktion En rentabel fjerkræproduktion kræver i dag at producenten har løbende overblik over produktionen. Før i tiden var det måske nok for producenten at produktionsresultatet blev gjort op når slagtekyllingerne blev sendt til slagtning. Ved moderne fjerkræproduktion er dette langt fra nok. For at kunne klare sig i konkurrencen, er det nødvendigt at producenten løbende kan følge udviklingen i produktionen og korrigere undervejs såfremt produktionen viser negative tendenser. Produktionen af fjerkræ er på verdensplan relativt ensartet. Dog er de enkelte markeder kendetegnet ved forskellige behov som følge af eksempelvis klima, byggetraditioner og teknisk forståelse. I dette papir samler vi nogle overordnede retningslinier for overvågning og styring af fjerkræproduktion. Der tages udgangspunkt i slagtekyllinger, men flere af forholdene kan direkte eller let ændret overføres til forældredyr samt opdræt. klima for vækst

2 Hurtig indgriben begrænsning af tab Forudsætningen for at kunne gribe ind ved uregelmæssigheder er at producenten ved at der er noget galt dette kræver en konstant overvågning af produktionen. Alt andet lige betyder en hurtig og korrekt indgriben en minimering af produktionstabet. For producenten er det derfor vigtigt at data er opdaterede og valide således at beslutninger bliver taget ud fra nye og korrekte data. Mulighederne og systemerne for overvågning er i dag så gode at producenten med det rigtige udstyr vil kunne opdage problemerne før de opdages visuelt ved staldinspektion. Ved eksempelvis begyndende sygdom eller dårligt foder vil producenten kunne opdage en uregelmæssighed i vand- og foderforhold flere dage før der er synlige symptomer på dyrene. En konstant overvågning med det rette udstyr vil således kunne begrænse producentens økonomiske tab. Overvågning vejen til styring En systematisk overvågning af produktionen er basis for en effektiv produktionsstyring. For at producenten kan styre sin produktion, er det nødvendigt at kende status for denne. Dyrene, hvad enten der er tale om slagtekyllinger eller forældredyr, har en meget høj produktivitet; men en produktivitet der kun udmøntes såfremt dyrene produceres under de rigtige forhold.

3 Nøgletal til overvågning De nøgletal som producenten typisk vurderer produktionen på kan eksempelvis være: Daglig tilvækst Foderoptagelse pr. dyr Foder pr. gram tilvækst Vand- og foderforhold Dødelighed For at kunne registrere disse data kræves en registrering af foder, vand, dyrenes vægt og antal døde dyr. Foder Indvejning af foderet giver mulighed for at følge foderoptagelsen som hos slagtekyllinger er en god indikator for dyrenes produktivitet. Ligeledes har producenten ved egen indvejning af foder styr på om der er leveret de mængder som han har betalt for. Vand Vandforbruget er ligeledes en god indikator for dyrenes tilstand. Et stort vandforbrug i forhold til et tidligere døgn kan naturligvis skyldes at temperaturen er steget, men det kan også indikere problemer i form af sygdom, dårligt foder eller vandspild. Såfremt dyrene er syge, drikker de mere, og er der noget galt med foderet, eksempelvis for stort fedt- eller saltindhold, vil dyrene drikke mere og æde mindre. Dyrenes vægt At kende udviklingen i dyrenes vægt er den bedste indikator for dyrenes produktivitet. Ved at kende dyrenes vægt er det muligt at følge tilvæksten fra dag til dag samt forudsige hvilken vægt de har ved slagtning.

4 Faktorer for styring Overvågning har ingen mening såfremt der ikke tages action på observationerne. Styring af produktionen foregår ved at regulere faktorerne lys, vand, foder og klima. Lys Styring af lyset anvendes ofte til at give dyrene en bedre velfærd i form af en naturlig døgnrytme. Den naturlige døgnrytme har også indflydelse på optagelsen af foder og vand hvorfor lyset er produktionsstyrende. Effektiv lysstyring med regulering af lyset uden hensyntagen til den naturlige døgnrytme kræver meget lystætte stalde. Så selv om der er få investeringer i selve lysstyringen, kræves der staldbygninger af høj kvalitet. Ligeledes findes der eksempler på at lysstyring kan gøre dyrene mere aktive, og i nogle tilfælde decideret stressede. Vand Vand anvendes på nogle markeder som en styrende faktor for at opnå den bedst mulige foderoptagelse hos slagtekyllinger. Dette er dog ikke typisk. Det er oftest hos forældredyr der fodres restriktivt, at det kan være nødvendigt også at have en restriktiv styring af vandet. Den restriktive styring er i dette tilfælde nødvendig for at undgå strøelsesproblemer. Foder Styring af foder er alt andet lige den dyreste, men også mest effektive, faktor for styring af produktionen. I nedenstående vil vi komme ind på nogle af de mest anvendte teknikker og problemstillinger mht. foderstyring.

5 Kontrolleret fodring Kontrolleret eller restriktiv fodring anvendes typisk inden for produktion af slagtekyllinger til kontrol af dyrenes vækst. Som udgangspunkt hæmmes kyllingernes vækst i begyndelsen af produktionsperioden (de første 2-3 uger) hvilket blandt andet begrænser problemer med Ascites og svage ben. Kyllingerne har potentiale til kompensatorisk vækst således at de ved slagtning kan leveres med samme vægt som kyllinger der ikke er fodret kontrolleret. Kontrolleret fodring stiller krav til foderanlægget på den måde at skålene skal kunne håndtere en lille fodermængde, evt. i form af en indsats, ligesom der skal være tilstrækkeligt med skåle så alle dyr kan komme til i de restriktive foderperioder. Hvedefodring Med den rette blanding af hvede og traditionelt foderkoncentrat er det muligt at opnå højere produktivitet med lavere omkostninger. Iblandingen af hvede giver med protein- og aminosyreindholdet et foder der i højere grad modsvarer kyllingernes behov. Foderoptagelsen højnes og vandoptagelsen mindskes således at også strøelsen forbedres. Målvægt Producenten mødes i dag med krav om at levere kyllinger med en bestemt vægt. Kravet kommer som følge af afsætningsleddets prissætning af kyllingeprodukter hvor der tilbydes homogene produkter til en speciel pris. Derfor belønnes producenten ved afregningen fra slagteriet såfremt der leveres kyllinger med en bestemt vægt. Producenten skal således styre sin produktion så kyllingerne på slagtedagen har denne vægt. Destinationsfodring Destinationsfordring anvendes primært inden for opdræt og forældredyr. Ved destinationsfordring kan fodertype og fodermængde differentieres til forskellige grupper. Der kan eksempelvis være tale om separat hane- og hønefodring.

6 Overvågning og styring med SKOV-systemer SKOV-systemerne PMC-Broiler og PMC-Breeder (Production Monotoring and Control) er udviklet med henblik på at give optimal mulighed for overvågning og styring. Foder PMC-systemerne er bygget op om DOL 95 produktionscomputeren der har en fleksibel og effektiv foderstyring som forsyner både kæde- og skålfodringsanlæg med den korrekte fodermængde. Dette sker efter et avanceret foderprogram som også registrerer den forbrugte mængde foder. DOL 95 arbejder sammen med DOL 99Bfodervægten der er kendt for høj nøjagtighed og stor pålidelighed. Systemet kan foretage dosering af fire forskellige foderkomponenter og levere ud til to fodersystemer. Computeren kan også håndtere gradvise overgange ved skift mellem fire forskellige fodertyper. DOL 95 leveres i en 1- og 2-staldsudgave og kan sættes i netværk med SKOV klimacomputerne DOL 34H, DOL 36 eller DOL 234.

7 Kontrolleret fodring og hvedefodring DOL 95 har som standard et program for kontrolleret fodring og hvedefodring. Programmet kan udnyttes både til skål- og kædefodring. Målvægt WOD (Weight On Day) er en ekstra software der kan installeres i DOL 95 produktionscomputeren. Softwaren har indlagt referencekurver således at fodringen af kyllingerne bliver optimeret med henblik på at de skal leveres ved en bestemt vægt på slagtedatoen. Destinationsfodring Med DOL 95 Breeder er det muligt at levere separat fodermængde og blanding til op til seks destinationer i en stald; eksempelvis fire foderkæder til høner og to rækker foderskåle til haner. Lys DOL 95 har lysprogram med op til 16 lysperioder pr. døgn. Programmet kan varieres og dermed tilpasses alle forhold. Lysstyrken kan ligeledes varieres. Vand DOL 95 kan måle og overvåge vandforbruget i stalden via et tilsluttet vandur. Computeren registrerer vandforbruget i alt, pr. dyr pr. døgn og pr. hold. Computeren beregner løbende relevante nøgletal for vand- og foderforhold således at sundhedstilstanden og foderkvaliteten løbende kan følges. Ligeledes kan vandtilførslen styres via en magnetventil. DOL 95 vandprogram har indbygget 16 perioder i døgnet som kan varieres efter en vækstkurve. Fjerkrævejning Dyrene vejes via DOL 98B fjerkrævægt (slagtekyllinger) eller via DOL 97 platformvægt (breeders). Vægtene er kendetegnet ved stor nøjagtighed og høj pålidelighed. Der kan tilsluttes to vægte pr. stald således at det er muligt at foretage separat hane- og hønevejning.

8 Analyser og rapporter DOL 95 computeren lagrer data fra seks hold slagtekyllinger som kan danne grundlag for en effektivitetssammenligning og analyse. Der kan tilsluttes en printer direkte til DOL 95 som giver mulighed for udskrivning af døgn- og perioderapporter. På denne døgnrapport er det muligt at sammenligne den nuværende produktion med de seks foregående hold. Såfremt DOL 95 produktionscomputeren er i netværk med staldens klimacomputer, kan relevante klimadata endvidere udskrives. DOL 95 kan tilsluttes en central pc med managementprogrammet Info Matic. Det er en grafisk farm- og staldoversigt beregnet til central klima- og produktionsovervågning/- styring. Tema Info For uddybning af ovenstående emner kan de hos SKOV A/S rekvirere følgende dokumentation: Lysfordeling i stalde med strøelse Strøelseshåndtering i fjerkræstalde Kontrolleret fodring Hvedefodring ved kyllingeproduktion WOD Weight On Day DOL 95 Destinationsfodring Fodervægt DOL 99B Fjerkrævægt DOL 98B Platformvægt DOL 97A Produktionsstyring, DOL 95 Broiler Vandur DOL 90 Total produktionsstyring PMC-Breeder Total produktionsstyring PMC-Broiler SKOV A/S HEDELUND 4, GLYNGØRE DK-7870 ROSLEV Printerudskrift DOL 95 DANMARK Total Management Info Matic - Broiler og Breeder TLF: FAX: info@skov.dk INTERNET: Tryk: SKOV A/S

FarmOnline. Farm Management til svineproduktion. klima for vækst

FarmOnline. Farm Management til svineproduktion. klima for vækst FarmOnline Farm Management til svineproduktion klima for vækst Global vækst skaber stor efterspørgsel SKOV er førende på det internationale marked for klimastyring og produktionsovervågning til animalsk

Læs mere

FarmOnline. klima for vækst

FarmOnline. klima for vækst FarmOnline klima for vækst Global vækst skaber stor efterspørgsel SKOV er førende på det internationale marked for klimastyring og produktionsovervågning til animalsk produktion og har mere end 40 års

Læs mere

FarmOnline EPM. Enterprise Performance Management. Teknisk info

FarmOnline EPM. Enterprise Performance Management. Teknisk info Enterprise Performance Management Teknisk info 3 Teknisk info PRODUKTBESKRIVELSE Opdræt af slagtekyllinger er en produktionsform, som kræver omhyggelig styring og tæt opfølgning. Kyllingerne er meget

Læs mere

FarmOnline. Farm Management til fjerkræproduktion

FarmOnline. Farm Management til fjerkræproduktion FarmOnline Farm Management til fjerkræproduktion Global vækst skaber stor efterspørgsel SKOV er førende på det internationale marked for klimastyring og produktionsovervågning til animalsk produktion og

Læs mere

Nå nye højder med din slagtesvineproduktion

Nå nye højder med din slagtesvineproduktion Nå nye højder med din slagtesvineproduktion Climate for Growth Foder Afskrivninger Arbejdsløn, energi, veterinær etc. 70% foderomkostninger Nøglen til god økonomi i smågrise- og slagtesvineproduktion er

Læs mere

Klima- og produktionsstyring til fjerkræproduktion

Klima- og produktionsstyring til fjerkræproduktion Klima- og produktionsstyring til fjerkræproduktion Climate for Growth DOL 534 Klimacomputer DOL 535 Produktionscomputer I takt med den økonomiske udvikling stiger efterspørgslen efter kød på verdensplan,

Læs mere

Boksforsøg nr. 115 Effekten af at fodre på papir én gang dagligt de første tre dage efter indsættelse 2010

Boksforsøg nr. 115 Effekten af at fodre på papir én gang dagligt de første tre dage efter indsættelse 2010 Boksforsøg nr. 115 Effekten af at fodre på papir én gang dagligt de første tre dage efter indsættelse 2010 vfl.dk 1 Boksforsøg nr. 115 Effekten af at fodre på papir én gang dagligt de første tre dage efter

Læs mere

DOL 539 Klima- og produktionscomputer Brugermanual Produktion

DOL 539 Klima- og produktionscomputer Brugermanual Produktion Klima- og produktionscomputer Brugermanual Produktion Softwareversion 3.1 Brugermanual 3 Programversion Produktet beskrevet i denne manual indeholder software. Denne manual svarer til: Softwareversion

Læs mere

Boksforsøg med slagtekyllinger i 2014 Daggamle kyllingers vægtsortering og opstartstemperatur påvirker produktiviteten

Boksforsøg med slagtekyllinger i 2014 Daggamle kyllingers vægtsortering og opstartstemperatur påvirker produktiviteten Boksforsøg med slagtekyllinger i 2014 Daggamle kyllingers vægtsortering og opstartstemperatur påvirker produktiviteten V. Chefkonsulent Jette Søholm Petersen, SEGES Sammendrag I efteråret 2014 blev der

Læs mere

Boksforsøg nr Reduktion i antallet af drikkenipler til slagtekyllinger ved høj belægning. Finansieret af Fjerkræafgiftsfonden.

Boksforsøg nr Reduktion i antallet af drikkenipler til slagtekyllinger ved høj belægning. Finansieret af Fjerkræafgiftsfonden. Boksforsøg nr. 110 Reduktion i antallet af drikkenipler til slagtekyllinger ved høj belægning Finansieret af Fjerkræafgiftsfonden Juni 2010 Udarbejdet af Malene Jørgensen og Karen Margrethe Balle Sammendrag

Læs mere

Græsrodsforskning hos Jens Bo Jacobsen Slutrapport

Græsrodsforskning hos Jens Bo Jacobsen Slutrapport Græsrodsforskning hos Jens Bo Jacobsen Slutrapport Projekttitel: Økologiske vinterkyllinger baseret på ensilagefodring og et klimastald/verandasystem J. nr.: 93S-2462-Å98-00686 Bevillingsmodtager: Jens

Læs mere

Optimal klima- og produktionsstyring til svineproduktion

Optimal klima- og produktionsstyring til svineproduktion Optimal klima- og produktionsstyring til svineproduktion Én serie - mange muligheder SKOV har udviklet en serie af modulopbyggede staldcomputere til klima- og produktionsstyring i svinebesætninger. Uanset

Læs mere

Produktionsstyring LFID-12-7101. Optimering af muligheder i slagtesvineproduktionen

Produktionsstyring LFID-12-7101. Optimering af muligheder i slagtesvineproduktionen Produktionsstyring Optimering af muligheder i slagtesvineproduktionen Svinerådgiver Inga Riber Kristiansen, LandboNord og Projektleder Jette Pedersen, VSP LFID-12-7101 Turbo på slagtesvin Børs for ledige

Læs mere

Boksforsøg nr. 116 Undersøgelse af om kyllingerne påvirkes af at blive sprayet med vand som daggamle kyllinger (simulering af vaccination) 2011

Boksforsøg nr. 116 Undersøgelse af om kyllingerne påvirkes af at blive sprayet med vand som daggamle kyllinger (simulering af vaccination) 2011 Boksforsøg nr. 116 Undersøgelse af om kyllingerne påvirkes af at blive sprayet med vand som daggamle kyllinger (simulering af vaccination) 2011 vfl.dk 1 Boksforsøg nr. 116 Undersøgelse af om kyllingerne

Læs mere

Energivenlig ventilation til fjerkræ

Energivenlig ventilation til fjerkræ Energivenlig ventilation til fjerkræ Climate for Growth Energioptimal ventilation Ventilation er en forudsætning for at kunne skabe et sundt staldmiljø, og for at give dyrene de optimale betingelser. SKOV

Læs mere

Energivenlig ventilation til fjerkræ

Energivenlig ventilation til fjerkræ Energivenlig ventilation til fjerkræ Climate for Growth Energioptimal ventilation V entilation er en forudsætning for at kunne skabe et sundt staldmiljø, og for at give dyrene de optimale betingelser.

Læs mere

DOL 535 DOL 539. Produktionscomputer Forældredyr Brugermanual Softwareversion 6.5

DOL 535 DOL 539. Produktionscomputer Forældredyr Brugermanual Softwareversion 6.5 Produktionscomputer Forældredyr Brugermanual 613140 2019-04-24 Softwareversion 6.5 Produkt- og dokumentationsrevision Vi forbeholder sig ret til at ændre denne manual og produktet beskrevet i den uden

Læs mere

VANDFORBRUG HOS SMÅGRISE

VANDFORBRUG HOS SMÅGRISE VANDFORBRUG HOS SMÅGRISE ERFARING NR.1421 Der er stor forskel på drikkemønstret hos smågrise på tørfoder sammenlignet med smågrise på ad libitum vådfoder. Vandforbruget hos smågrise på vådfoder er så lavt,

Læs mere

DOL 535 DOL 539. Produktionscomputer Slagtekyllinger Brugermanual Softwareversion 6.5

DOL 535 DOL 539. Produktionscomputer Slagtekyllinger Brugermanual Softwareversion 6.5 Produktionscomputer Slagtekyllinger Brugermanual 611620 2019-04-24 Softwareversion 6.5 Produkt- og dokumentationsrevision Vi forbeholder sig ret til at ændre denne manual og produktet beskrevet i den

Læs mere

Skylning af vandsystem

Skylning af vandsystem Featuresoftware Teknisk brugervejledning 604367 2019-04-24 Softwareversion 6.5 Produkt- og dokumentationsrevision Vi forbeholder sig ret til at ændre denne manual og produktet beskrevet i den uden forudgående

Læs mere

Boksforsøg nr. 124 Betydningen af starttidspunkt for tilsætning af hvede på slagtekyllingers produktionsresultater

Boksforsøg nr. 124 Betydningen af starttidspunkt for tilsætning af hvede på slagtekyllingers produktionsresultater Boksforsøg nr. 124 Betydningen af starttidspunkt for tilsætning af hvede på slagtekyllingers produktionsresultater 2012 vfl.dk Boksforsøg nr. 124 Betydningen af starttidspunkt for tilsætning af hvede på

Læs mere

FarmOnline WebLink. Teknisk Info

FarmOnline WebLink. Teknisk Info Teknisk Info Teknisk Info 3 1 Produktbeskrivelse er en hardware enhed med netværksfunktionalitet. Den kan dels fungere som fjernadgang via internettet, og dels sætte managementprogrammet FarmOnline Explorer

Læs mere

Skærpet fokus på foderforbrug i danske slagtesvinebesætninger

Skærpet fokus på foderforbrug i danske slagtesvinebesætninger Skærpet fokus på foderforbrug i danske slagtesvinebesætninger Chefkonsulent Erik Dam Jensen Udviklingen i produktiviteten hos danske slagtesvin 2007-2016. Produktivitet 2007/2008 2008/2009 2009 2010 2011

Læs mere

Opstarts temperaturens betydning for produktionsresultaterne

Opstarts temperaturens betydning for produktionsresultaterne Tirsdag, d. 28. februar 2017 Opstarts temperaturens betydning for produktionsresultaterne JETTE SØHOLM PETERSEN BAGGRUND Mange producenter spørger: 1) Hvilken opstarts temperatur er optimal for kyllingerne?

Læs mere

Klima og Farm Management til forældredyr

Klima og Farm Management til forældredyr Klima og Farm Management til forældredyr Climate for Growth INNOVATIVE WORLDWIDE SYSTEM SUPPLIER Klima for vækst I mere end 40 år har SKOV udviklet og produceret ventilationssystemer og farm management

Læs mere

Miniguide til din E-kontrol

Miniguide til din E-kontrol Miniguide til din E-kontrol Indledning: E-kontrol er et værktøj til styring og registrering af produktiviteten. Den giver overblik og dokumentation af produktionsresultaterne. Konkurrence betyder, at det

Læs mere

Boksforsøg nr. 76. Sammenligning af slagtekyllingefoder fra PPH, ØA, Ewers og DLG. Kort udgave

Boksforsøg nr. 76. Sammenligning af slagtekyllingefoder fra PPH, ØA, Ewers og DLG. Kort udgave Boksforsøg nr. 76 Sammenligning af slagtekyllingefoder fra PPH, ØA, Ewers og DLG Kort udgave December 2003 Udført for Dansk Slagtefjerkræ af Landscentret, Fjerkræ Jette Søholm Petersen Sammendrag Formålet

Læs mere

Energivenlig ventilation til svineproduktion

Energivenlig ventilation til svineproduktion Energivenlig ventilation til svineproduktion Climate for Growth Energivenlig ventilation Energivenlig ventilation Ventilation er en forudsætning for at kunne skabe et sundt staldmiljø og for at give dyrene

Læs mere

Optimal klimastyring til svineproduktion

Optimal klimastyring til svineproduktion Optimal klimastyring til svineproduktion DOL 234F sætter standarden I en moderne svineproduktion er det afgørende, at dyrene har de bedste vilkår for at kunne producere optimalt. SKOV har udviklet staldcomputeren

Læs mere

DOL 2200. Teknisk info

DOL 2200. Teknisk info DOL 2200 Teknisk info Teknisk info 3 1 Produktbeskrivelse DOL 2200 alarmanlæg anvendes primært til overvågning af ventilation i stalde og kan overvåge temperaturen i op til 10 afsnit. Alternativt kan

Læs mere

Optimér besætningssundhed og mælkeydelse DeLaval foderstation FSC40 og FSC400

Optimér besætningssundhed og mælkeydelse DeLaval foderstation FSC40 og FSC400 Optimér besætningssundhed og mælkeydelse DeLaval foderstation FSC40 og FSC400 DeLaval foderstation sammen med Feed First koncept Du forventer, at dine malkekøer skal producere stadig større mælkemængder.

Læs mere

Hvordan bliver kyllingen til? Grundlæggende viden om kyllingeproduktionen

Hvordan bliver kyllingen til? Grundlæggende viden om kyllingeproduktionen Hvordan bliver kyllingen til? Grundlæggende viden om kyllingeproduktionen Den danske kyllings historie Side 2 Den danske kyllings historie Tilbageblik Frem til 1930 var der stort set ingen fjerkræproduktionen

Læs mere

Styretavler - hurtigt overblik over alle installationer

Styretavler - hurtigt overblik over alle installationer tyretavler - hurtigt overblik over alle installationer Tavlen er knudepunktet for hele den elektriske installation - her samles alle signaler og kabler, som via den indbyggede C klima og produktionsstyring

Læs mere

Udskiftning af DOL 530/630 10" CPU-modul

Udskiftning af DOL 530/630 10 CPU-modul Udskiftning af DOL 530/630 10" CPU-modul Teknisk brugervejledning 2018.11.20 60433-4 2 Teknisk brugervejledning 1 Produktbeskrivelse... 3 2 Forberedelse til udskiftningen... 3 2.1 Backup af eksisterende

Læs mere

PRODUKTIONSOVERVÅGNING AF SLAGTESVIN

PRODUKTIONSOVERVÅGNING AF SLAGTESVIN PRODUKTIONSOVERVÅGNING AF SLAGTESVIN NOTAT NR. 1606 Store afvigelser i daglig tilvækst hos slagtesvin kan vise sig som fejl i foderet. Det bør undgås med bedre styring og overvågning af foderlagrene. INSTITUTION:

Læs mere

Udskiftning af CPU-modul

Udskiftning af CPU-modul Teknisk brugervejledning 2017.08.28 60427-6 2 Teknisk brugervejledning 1 Produktbeskrivelse Dette er et CPU-modul inkl. display til en staldcomputer. 2 Montagevejledning 2.1 Gem eksisterende opsætning

Læs mere

Opsamlingsrapport Boksforsøg med afprøvning af forskellige typer drikkenipler, antal vandstrenge og vandtryksprogrammer

Opsamlingsrapport Boksforsøg med afprøvning af forskellige typer drikkenipler, antal vandstrenge og vandtryksprogrammer Opsamlingsrapport Boksforsøg med afprøvning af forskellige typer drikkenipler, antal vandstrenge og vandtryksprogrammer 2012 vfl.dk Opsamlingsrapport Boksforsøg med afprøvning af forskellige typer drikkenipler,

Læs mere

FODRING OG PASNING AF SLAGTEFJERKRÆ

FODRING OG PASNING AF SLAGTEFJERKRÆ Svanholm den 30. juni 2016 Susanne Kabell, dyrlæge SEGES Økologi FODRING OG PASNING AF SLAGTEFJERKRÆ ØKOLOGISK SLAGTEFJERKRÆ Kyllinger Ænder Pekingænder / Berberiænder Andre ænder Gæs Kalkuner Perlehøns

Læs mere

Udskiftning af DOL 530/630 7" CPU-modul

Udskiftning af DOL 530/630 7 CPU-modul Udskiftning af DOL 530/630 7" CPU-modul Teknisk brugervejledning 2018.12.04 60427-6 3 Teknisk brugervejledning 1 Produktbeskrivelse... 4 2 Forberedelse til udskiftningen... 4 2.1 Backup af eksisterende

Læs mere

Forsøg med Easy-Strø

Forsøg med Easy-Strø Forsøg med Easy-Strø Afprøvning af Easy-Strø, træspåner og halm som strøelsesmateriale til slagtekyllinger Easy Strø Træspåner Halm November 2009 v/ Karen Margrethe Balle Sammendrag Formålet med dette

Læs mere

MilkCaps Prestarter Caps. Optimal fodring med caps, både før og efter fravænning

MilkCaps Prestarter Caps. Optimal fodring med caps, både før og efter fravænning MilkCaps Prestarter Caps Optimal fodring med caps, både før og efter fravænning Nem håndtering MilkCaps er supplerende somælk i tør form. MilkCaps er et resultat den unikke caps-teknologi og er en ny måde

Læs mere

eller spiller sortsvalget ind? Plantekongressen 2019 Anders Katholm

eller spiller sortsvalget ind? Plantekongressen 2019 Anders Katholm Er foderkorn bare foderkorn eller spiller sortsvalget ind? Plantekongressen 2019 Anders Katholm ER FODERKORN BARE FODERKORN ELLER SPILLER SORTSVALGET IND? Anders Katholm Agronom Teknisk ansvar for slagtekyllingefoder

Læs mere

First Feeder. Godt begyndt er halvt fuldendt. Tjørnehøj Mølle www.tjornehojmolle.dk

First Feeder. Godt begyndt er halvt fuldendt. Tjørnehøj Mølle www.tjornehojmolle.dk First Feeder Godt begyndt er halvt fuldendt Tjørnehøj Mølle www.tjornehojmolle.dk First Feeder Tjørnehøj Mølle møder dagligt, de udfordringer de danske smågriseproducenter står overfor, og som har betydning

Læs mere

FODRING OG ERNÆRING AF ØKOLOGISKE KYLLINGER

FODRING OG ERNÆRING AF ØKOLOGISKE KYLLINGER FODRING OG ERNÆRING AF ØKOLOGISKE KYLLINGER STRATEGIER OG GENOTYPER Sanna Stenfeldt, Anne Louise Frydendahl Hellwing Aarhus Universitet AU Foulum Susanne Therkildsen, DLG Nye produktionssystemer: Integreret

Læs mere

Hvordan kommer proaktiv herd management til min besætning?

Hvordan kommer proaktiv herd management til min besætning? Hvordan kommer proaktiv herd management til min besætning? Dansk Kvægs kongres 2007 Tema 1 Johannes Frandsen, Dansk Kvæg Dansk Kvæg Kongres 26-27 februar 2007 1 Vi har brug for overblik og arbejdslettelser

Læs mere

Sundhedsstyring i vildtfugleopdræt II

Sundhedsstyring i vildtfugleopdræt II Sundhedsstyring i vildtfugleopdræt II vfl.dk 1 / 8 Sundhedsstyring i vildtfugleopdræt II Udgivet: Marts 2011 Rapporten er udarbejdet af: Dyrlægerne Lis Olesen & Susanne Kabell Videncentret for Landbrug

Læs mere

DA 74C spjældmotor. Teknisk Info

DA 74C spjældmotor. Teknisk Info Teknisk Info 2 Teknisk Info PRODUKTBESKRIVELSE 1 DA 74C DA 74C er en spjældmotor til regulering af drejespjæld i staldventilationsanlæg. DA 74CV er til trinløs (variabel) regulering. V = Variabel. DA 74CO

Læs mere

Boksforsøg nr. 102. Linieafprøvning 2. Afprøvning af slagtekyllingelinierne Ross 308 og Ross 708. Udført for Dansk Slagtefjerkræ November 2008

Boksforsøg nr. 102. Linieafprøvning 2. Afprøvning af slagtekyllingelinierne Ross 308 og Ross 708. Udført for Dansk Slagtefjerkræ November 2008 Boksforsøg nr. 102 Linieafprøvning 2 Afprøvning af slagtekyllingelinierne Ross 308 og Ross 708 Ross 308 Ross 708 Udført for Dak Slagtefjerkræ November 2008 af Karen Margrethe Balle Dak Landbrugsrådgivning

Læs mere

Kyllinger på friland genotyper, vækst og fodring. Sanna Steenfeldt og Klaus Horsted Aarhus Universitet

Kyllinger på friland genotyper, vækst og fodring. Sanna Steenfeldt og Klaus Horsted Aarhus Universitet Kyllinger på friland genotyper, vækst og fodring Sanna Steenfeldt og Klaus Horsted Aarhus Universitet Projekt SUMMER Projekt med fokus på kødkvalitet hos økologiske slagtekyllinger, grise og kalve Titel:

Læs mere

Jagten på foderomkostninger. Peter Mark Nielsen Svinerådgiver LMO pmn@lmo.dk

Jagten på foderomkostninger. Peter Mark Nielsen Svinerådgiver LMO pmn@lmo.dk Jagten på foderomkostninger Peter Mark Nielsen Svinerådgiver LMO pmn@lmo.dk Konklusionen Jeg har ikke fundet et alternativt fodermiddel eller tilsætningsstof, der kan opveje de stigende råvarepriser Det

Læs mere

45. Fodring af smågrise fokus på antibiotikaforbrug. Chefforskere Ken Steen Pedersen & Hanne Maribo, VSP

45. Fodring af smågrise fokus på antibiotikaforbrug. Chefforskere Ken Steen Pedersen & Hanne Maribo, VSP 45. Fodring af smågrise fokus på antibiotikaforbrug Chefforskere Ken Steen Pedersen & Hanne Maribo, VSP Disposition Fravæningsdiarré årsag og behandling Fravænning Foder og foderstrategi Lawsonia-lignende

Læs mere

Drivhusgasudledningen ved dansk produktion af kyllingekød beregnet via LCA metoden 2011

Drivhusgasudledningen ved dansk produktion af kyllingekød beregnet via LCA metoden 2011 Drivhusgasudledningen ved dansk produktion af kyllingekød beregnet via LCA metoden 2011 vfl.dk Drivhusgasudledningen ved dansk produktion af kyllingekød beregnet via LCA metoden Udgivet: August 2011 Rapporten

Læs mere

Gasvarmeblæsere GP14 /40 /70 /95. Teknisk info

Gasvarmeblæsere GP14 /40 /70 /95. Teknisk info GP14 /40 /70 /95 Teknisk info 2 Teknisk info 1 Produktbeskrivelse SKOV A/S leverer direkte fyrede gasvarmeblæsere som supplement til eller erstatning for vandbaserede indirekte fyrede varmeanlæg. Direkte

Læs mere

Producent-info 9-2014 [26.09.14]

Producent-info 9-2014 [26.09.14] 1. Reguleringen af noteringen stopper pr. slagtedag torsdag/fredag d. 25-26. september 2014 2. Opkrævning til Sikringsfonden (Gumboro og kassation) og Salmonella 3. Danpo får ny hjemmeside 4. Gumboro-situationen

Læs mere

8 Nøgletal for produktionsplanlægning

8 Nøgletal for produktionsplanlægning 8 Nøgletal for produktionsplanlægning 8.1 Byggepriser ved nybyggeri - slagtekyllinger og konsumæg Nedenstående priser er omtrentlige priser, og under forudsætning af, at byggegrunden er plan, og at der

Læs mere

Handlingsplan om udvikling af slagtekyllingeproduktion med henblik på at opnå bedre dyrevelfærd

Handlingsplan om udvikling af slagtekyllingeproduktion med henblik på at opnå bedre dyrevelfærd Handlingsplan om udvikling af slagtekyllingeproduktion med henblik på at opnå bedre dyrevelfærd 1. Målsætning Dyrenes Beskyttelse og Fjerkræraadet har netop gennemført Velfærdsmoniteringsprojektet. Konklusionen

Læs mere

Grøn Viden. Opdrætningsstrategier for økologiske svin produktion og slagtekvalitet. Danmarks JordbrugsForskning

Grøn Viden. Opdrætningsstrategier for økologiske svin produktion og slagtekvalitet. Danmarks JordbrugsForskning Grøn Viden Opdrætningsstrategier for økologiske svin produktion og slagtekvalitet Karin Strudsholm og John Erik Hermansen Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Danmarks JordbrugsForskning 2 I

Læs mere

Miljø- og fødevareministeriet Landbrugsstyrelsen EU- og erhverv 4. december 2017

Miljø- og fødevareministeriet Landbrugsstyrelsen EU- og erhverv 4. december 2017 Miljø- og fødevareministeriet Landbrugsstyrelsen EU- og erhverv 4. december 2017 Høringssvar til udkast til bekendtgørelse om økologisk jordbrugsproduktion m.v., j. nr. 17-12130- 000002. Økologisk Landsforening

Læs mere

Boksforsøg nr. 119 Afprøvning af drikkenipler del 2

Boksforsøg nr. 119 Afprøvning af drikkenipler del 2 Boksforsøg nr. 119 Afprøvning af drikkenipler del 2 2011 vfl.dk Boksforsøg nr. 119 Afprøvning af drikkenipler del 2 Udgivet: September 2011 Rapporten er udarbejdet af: Malene Jørgensen Videncentret for

Læs mere

FarmOnline WebLink. Teknisk Info

FarmOnline WebLink. Teknisk Info Teknisk Info Teknisk Info 3 1 Produktbeskrivelse er en hardware enhed med netværksfunktionalitet. Den kan dels fungere som fjernadgang via internettet, og dels sætte managementprogrammet FarmOnline Explorer

Læs mere

DI Innovationskonference

DI Innovationskonference h a n d l e k r a f t i n n o v a t i o n s a m a r b e j d e DI Innovationskonference Workshop B: Succesfuld indførelse af ny teknologi 21-11-2013 Indhold 1. Kort præsentation af SKOV A/S 2. Succesfuld

Læs mere

Asger & Arthurs Økokyllinger på Pilegården i Tønder

Asger & Arthurs Økokyllinger på Pilegården i Tønder Asger & Arthurs Økokyllinger på Pilegården i Tønder Historien om Asger, Arthur og Pilegården Gårdejer Asger Winther Petersen, Pilegården, Møgeltønder. Opdrætter ca. 250.000 økokyllinger pr år gens. 2200

Læs mere

Driftssystem Version 1 Dato: Side 1 af 7. Slagtekyllinger

Driftssystem Version 1 Dato: Side 1 af 7. Slagtekyllinger Driftssystem Version 1 Dato: 15.03.2011 Side 1 af 7 Slagtekyllinger Resumé Ammoniakfordampning Lugt fra stald Der er defineret to staldtyper, hvor den eneste forskel er staldarealet (Samme belægningsgrad,

Læs mere

Ventilatorer. Teknisk info

Ventilatorer. Teknisk info Teknisk info 2 Teknisk info 1 Produktbeskrivelse 1.1 Generelt for ECT-/DCT-ventilatorer ECT-/DCT-ventilatorene udmærker sig specielt ved en genial lejeopbygning der giver meget lang levetid for lejerne

Læs mere

- En produktion i rivende udvikling. v. Jette Søholm Petersen, SEGES

- En produktion i rivende udvikling. v. Jette Søholm Petersen, SEGES Jette Økokylling - En produktion i rivende udvikling v. Jette Søholm Petersen, SEGES Forbruget af fjerkrækød stiger i hele verden uanset indkomst fredag den 8. december 17 2... 120 100 80 60 40 Oksekød

Læs mere

ØKOLOGISKE SLAGTE-KYLLINGER. Overvejelser inden du går i gang LAGTE YLLI. Brancheforeningen for Økologiske og Biodynamiske Æg- og Fjerkræproducenter

ØKOLOGISKE SLAGTE-KYLLINGER. Overvejelser inden du går i gang LAGTE YLLI. Brancheforeningen for Økologiske og Biodynamiske Æg- og Fjerkræproducenter KOLO ØKOLOGISKE SLAGTE-KYLLINGER ISKE Overvejelser inden du går i gang LAGTE YLLI G E R2 Brancheforeningen for Økologiske og Biodynamiske Æg- og Fjerkræproducenter Indledning Denne pjece er henvendt til

Læs mere

4. Byggeri, teknik og Miljø

4. Byggeri, teknik og Miljø 4. Byggeri, teknik og Miljø af Chefkonsulent Jette Søholm Petersen, Videncentret for Landbrug, Fjerkræ 4.1 Boksforsøg med slagtekyllinger i 2012 For at alle slagtekyllingeproducenter hurtigt kan dele og

Læs mere

Smart fodring. Lely Vector virker

Smart fodring. Lely Vector virker Brug din tid fornuftigt 03 Smart fodring 05 Lely Vector 07 virker fodringssystemet Ved at automatisere ensformigt arbejde kan du få mere tid til de områder, hvor du ser muligheder. Det gavner køernes sundhed,

Læs mere

AMMESØER ELLER MÆLKEKOPPER?

AMMESØER ELLER MÆLKEKOPPER? AMMESØER ELLER MÆLKEKOPPER? Marie Louise M. Pedersen 21.September 2016 Fagligt Nyt MULIGHEDER Flere levende grise Flere frav. grise per so Færre ammesøer Længere diegivningstid Højere fravænningsvægt Færre

Læs mere

Driftssystem Version 1 Dato: Side 1 af 5. Opdræt af hønniker til konsumægsproduktion

Driftssystem Version 1 Dato: Side 1 af 5. Opdræt af hønniker til konsumægsproduktion Driftssystem Version 1 Dato: 15.03.2011 Side 1 af 5 Opdræt af hønniker til konsumægsproduktion Resumé Ammoniakfordampning Lugt fra stald Emission af miljøfremmede stoffer Staldsystemet med 100 % dybstrøelse,

Læs mere

DAN TWINCA EASY. Brugervejledning

DAN TWINCA EASY. Brugervejledning DAN TWINCA EASY Brugervejledning EASY BrugerVejledning DK.doc Version 1.00 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Start og manuel fodring... 4 Opstart...4 Indtastning af talværdier i menuen...4 Automatisk

Læs mere

Kalve - programmet. Elitekalv. Flydende mælkeprodukter. Elitekalv. Elitekalvprogram. Morgendagens Malkeko eller Kalvefilet.

Kalve - programmet. Elitekalv. Flydende mælkeprodukter. Elitekalv. Elitekalvprogram. Morgendagens Malkeko eller Kalvefilet. Elitekalv Kalve - programmet Flydende mælkeprodukter Morgendagens Malkeko eller Kalvefilet Elitekalvprogram Foderplan Diarré problematikken Morgendagens Malkeko eller Kalvefilet Om du ønsker en veludviklet

Læs mere

Boksforsøg nr. 71. Sammenligning af foderblandinger fra tyske og danske foderleverandører. Marts 2003

Boksforsøg nr. 71. Sammenligning af foderblandinger fra tyske og danske foderleverandører. Marts 2003 Boksforsøg nr. 71 Sammenligning af foderblandinger fra tyske og danske foderleverandører Marts 2003 Udført for Dansk Slagtefjerkræ Af Jette Søholm Petersen Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret Fjerkræ

Læs mere

PRODUKTIONSKONCEPT SLAGTESVIN. Struktur og systematik på staldgangen

PRODUKTIONSKONCEPT SLAGTESVIN. Struktur og systematik på staldgangen PRODUKTIONSKONCEPT SLAGTESVIN Struktur og systematik på staldgangen Det skal vi igennem Hvad er Produktions koncept Slagtesvin Hvordan bruger vi det i hverdagen Virker det Er det noget for dig? 2 Baggrund

Læs mere

Når der skal vælges nye drikkenipler -opsummering af boksforsøg 98, 100 og 101

Når der skal vælges nye drikkenipler -opsummering af boksforsøg 98, 100 og 101 Når der skal vælges nye drikkenipler -opsummering af boksforsøg 98, 100 og 101 Udført for Dansk Slagtefjerkræ i 2007 / 2008 Camilla Fisker og Simon Bahrndorff Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret, Fjerkræ

Læs mere

Et foderprogram til smågrise baseret på den nyeste forskning. På vej mod zinkfri smågrisefodring uden at gå på kompromis med effektiviteten.

Et foderprogram til smågrise baseret på den nyeste forskning. På vej mod zinkfri smågrisefodring uden at gå på kompromis med effektiviteten. Et foderprogram til smågrise baseret på den nyeste forskning På vej mod zinkfri smågrisefodring uden at gå på kompromis med effektiviteten. Vores nye foderprogram indeholder udelukkende gennemtestede kvalitetsråvarer

Læs mere

7. Statistik fra E-kontrollen og KIK

7. Statistik fra E-kontrollen og KIK 7. Statistik fra E-kontrollen og KIK Tabel 7.1.1 Udvikling i dækningsbidrag 2008-2012 For konsumægshøner pr. indsat høne pr. år og for slagtekyllinger pr. netto m 2 pr. år (nye/gamle huse) Konsumæg 2008

Læs mere

Screeningsundersøgelse af den danske slagtekyllingebestand for IB stamme D388

Screeningsundersøgelse af den danske slagtekyllingebestand for IB stamme D388 Screeningsundersøgelse af den danske slagtekyllingebestand for IB stamme D388 En screeningsundersøgelse af danske slagtekyllingebesætninger i månederne januar til april 2007 har vist, at IB stammen D388

Læs mere

PIG IT-dataindsamling

PIG IT-dataindsamling PIG IT-dataindsamling NOTAT PIG IT projektet er et samarbejdsprojekt mellem Aarhus Universitet og KU-Life med VSP som dataleverandør. Der udvikles metoder til at overvåge vækstdyrenes produktivitet, sundhed

Læs mere

Anvendelse af foderdata til at sikre gode fødsler og høj mælkeydelse. LVK, Årsmøde 2015 Dyrlæge Børge Mundbjerg Biovet

Anvendelse af foderdata til at sikre gode fødsler og høj mælkeydelse. LVK, Årsmøde 2015 Dyrlæge Børge Mundbjerg Biovet Anvendelse af foderdata til at sikre gode fødsler og høj mælkeydelse LVK, Årsmøde 2015 Dyrlæge Børge Mundbjerg Biovet Hvad gør emnet interessant Tiden fra fødsel til fravænning er den vigtigste på farmen

Læs mere

Boksforsøg nr. 118 Afprøvning af drikkenipler del 1

Boksforsøg nr. 118 Afprøvning af drikkenipler del 1 Boksforsøg nr. 118 Afprøvning af drikkenipler del 1 2011 vfl.dk 1 Boksforsøg nr. 118 Afprøvning af drikkenipler del 1 Udgivet: August 2011 Rapporten er udarbejdet af: Malene Jørgensen Videncentret for

Læs mere

Foredrag nr. 7 Har du en IT-strategi?

Foredrag nr. 7 Har du en IT-strategi? Foredrag nr. 7 Har du en IT-strategi? IT-drift Landsdækkende IT-service til landbrug Installation og drift af netværk IT support (via fjernbetjening) Softwareudvikling Datalogi Herd Management Statistik

Læs mere

Reproduktion få et godt resultat. Dyrlæge Anja Kibsgaard Olesen Ø vet

Reproduktion få et godt resultat. Dyrlæge Anja Kibsgaard Olesen Ø vet Reproduktion få et godt resultat Dyrlæge Anja Kibsgaard Olesen Ø vet 2 årsager til manglende faring Fejl ved etablering af drægtighed Fejl ved opretholdelse af drægtighed Et samspil af mange faktorer

Læs mere

Boksforsøg nr. 80. Sammenligning af slagtekyllingefoder fra DLG, Brdr. Ewers og Getreide. Udført for Dansk Slagtefjerkræ.

Boksforsøg nr. 80. Sammenligning af slagtekyllingefoder fra DLG, Brdr. Ewers og Getreide. Udført for Dansk Slagtefjerkræ. Boksforsøg nr. 80 Sammenligning af slagtekyllingefoder fra DLG, Brdr. Ewers og Getreide Udført for Dansk Slagtefjerkræ August 2004 Jette Søholm Petersen Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret, Fjerkræ

Læs mere

Boksforsøg nr. 114 Tilsætning af varme i den første leveuge afprøvet på kyllinger af afstamningen Ross 708

Boksforsøg nr. 114 Tilsætning af varme i den første leveuge afprøvet på kyllinger af afstamningen Ross 708 Boksforsøg nr. 114 Tilsætning af varme i den første leveuge afprøvet på kyllinger af afstamningen Ross 708 2010 vfl.dk 1 Boksforsøg nr. 114 Tilsætning af varme i den første leveuge afprøvet på kyllinger

Læs mere

FRAVÆNNING UDEN ZINK ERFARINGER FRA STALDGANGEN

FRAVÆNNING UDEN ZINK ERFARINGER FRA STALDGANGEN FRAVÆNNING UDEN ZINK ERFARINGER FRA STALDGANGEN Dyrlæge Nicolai Rosager Weber, HusdyrInnovation Zink workshop, Dalum November 2018 HVORFOR ERFARINGSINDSAMLING? Vi tror ikke på, at et produkt kan afløse

Læs mere

Anders Permin DVM, PhD DTU

Anders Permin DVM, PhD DTU Miljø- og Fødevareudvalget 2015-16 MOF Alm.del Bilag 265 Offentligt Anders Permin DVM, PhD DTU Fjerkræproduktion i Dk Muligheder & Udfordringer Fjerkræproduktionen i DK 2014 28 mio stk fjerkræ fordelt

Læs mere

SpotMix SpotMix multifasefodring, blande- og distributionsanlæg

SpotMix SpotMix multifasefodring, blande- og distributionsanlæg SpotMix SpotMix multifasefodring, blande- og distributionsanlæg BoPil SpotMix er til alle svineproducenter, som ønsker at optimere foderøkonomi, arbejdskraft, effektivitet og tilvækst m.m. SpotMix fodresystem

Læs mere

7 Statistik fra E-kontrollen og KIK

7 Statistik fra E-kontrollen og KIK 7 Statistik fra E-kontrollen og KIK Tabel 7.1.1. Udvikling i dækningsbidrag 2007-2011 For konsumægshøner pr. indsat høne pr. år og for slagtekyllinger pr. netto m 2 pr. år (nye/gamle huse) KONSumÆG Produktionssystem

Læs mere

TAL OG BEGREBER. SEGES Svineproduktion Foder 2018

TAL OG BEGREBER. SEGES Svineproduktion Foder 2018 TAL OG BEGREBER SEGES Svineproduktion Foder 2018 PRODUKTIONSØKONOMI SVIN 2017 (NOTAT 1724) PRODUKTIONSØKONOMI SVIN 2017 (NOTAT 1724) FODER OG ØKONOMI Derfor er det vigtigt!!!!! Nøgletal Foder Din besætning

Læs mere

Økonomisk og ernæringsmæssig værdi af hampefrø og hampekage i 100 % økologisk fjerkræfoder.

Økonomisk og ernæringsmæssig værdi af hampefrø og hampekage i 100 % økologisk fjerkræfoder. Økonomisk og ernæringsmæssig værdi af hampefrø og hampekage i 100 % økologisk fjerkræfoder. Hampeprodukter, herunder både frø og kage er interessante råvarer i økologisk fjerkræfoder på grund af det høje

Læs mere

Økoboksforsøg nr. 10 Forbedret kødkvalitet ved kompensatorisk vækst

Økoboksforsøg nr. 10 Forbedret kødkvalitet ved kompensatorisk vækst Økoboksforsøg nr. 10 Forbedret kødkvalitet ved kompensatorisk vækst 2014 vfl.dk 0 Økoboksforsøg nr. 10 Forbedret kødkvalitet ved kompensatorisk vækst. Udgivet: Juni 2014 Rapporten er udarbejdet af: M.Sc.,

Læs mere

Sådan beregner jeg økonomien for min slagtekyllingproduktion. v/ Jørgen Møller Andersen

Sådan beregner jeg økonomien for min slagtekyllingproduktion. v/ Jørgen Møller Andersen Sådan beregner jeg økonomien for min slagtekyllingproduktion v/ Jørgen Møller Andersen Jeg er 45 år. Har en faglig bred uddannelse på flere landbrug i Danmark USA og England. Har driftsleder uddannelse

Læs mere

Kan brug af foderdata bruges som værktøj til at sikre gode fødsler og høj mælkeydelse

Kan brug af foderdata bruges som værktøj til at sikre gode fødsler og høj mælkeydelse Kan brug af foderdata bruges som værktøj til at sikre gode fødsler og høj mælkeydelse LVK mink dyrlægerne, Tylstrup 2015 Dyrlæge Børge Mundbjerg Biovet Hvad gør emnet interessant Tiden fra fødsel til fravænning

Læs mere

DA 920 skorsten. Teknisk Info 2014.11.11

DA 920 skorsten. Teknisk Info 2014.11.11 Teknisk Info 2014.11.11 2 Teknisk Info PRODUKTBESKRIVELSE DA 920 er udviklet og designet ud fra princippet om højest mulig luftydelse ved et lavt energiforbrug, ligesom ventilatorer og skorstene er optimeret

Læs mere

AfiAct II. Fremtidens løsning til præcis aktivitetsmåling

AfiAct II. Fremtidens løsning til præcis aktivitetsmåling AfiAct II Fremtidens løsning til præcis aktivitetsmåling AfiAct II Fremtidens løsning til præcis aktivitetsmåling God fertilitetsstyring betyder, at køer kælver med optimale intervaller for at holde mælkeproduktionen

Læs mere

Boksforsøg nr. 75. Sammenhæng mellem vandtryk og trædepudekvalitet

Boksforsøg nr. 75. Sammenhæng mellem vandtryk og trædepudekvalitet Boksforsøg nr. 75 Sammenhæng mellem vandtryk og trædepudekvalitet November 23 Udført for Dansk Slagtefjerkræ Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret, Fjerkræ Jette Søholm Petersen Sammendrag Det var formålet

Læs mere

BEST PRACTICE I FARESTALDEN

BEST PRACTICE I FARESTALDEN Work Smarter, Not Harder BEST PRACTICE I FARESTALDEN Reproduktionsseminar 213 Tirsdag den 19. marts 213 Ved dyrlæge Flemming Thorup, VSP, LF Smarter: Kan kræve en ekstra indsats Not harder: Men så skal

Læs mere

AFSKALLET HAVRE SOM EN DEL AF FODERET

AFSKALLET HAVRE SOM EN DEL AF FODERET Kolding, den 4. maj 2017 Temadag om Økologisk og alternativ kyllingeproduktion AFSKALLET HAVRE SOM EN DEL AF FODERET JETTE SØHOLM PETERSEN, SEGES BÆREDYGTIG FODRING AF SLAGTEKYLLINGER MED HAVRE 2... BAGGRUND

Læs mere

Manual. VentCom Apollo-Multi Ver. 018.01.DK. Manual nr. 982002600 Ver 3.00 01.12.2006. SKIOLD A/S Kjeldgaardsvej 3 DK-9300 Sæby Danmark

Manual. VentCom Apollo-Multi Ver. 018.01.DK. Manual nr. 982002600 Ver 3.00 01.12.2006. SKIOLD A/S Kjeldgaardsvej 3 DK-9300 Sæby Danmark Manual VentCom Apollo-Multi Ver. 018.01.DK Manual nr. 982002600 Ver 3.00 01.12.2006 SKIOLD A/S Danmark Vejledning i brug af VentCom sammen med Apollo Multi. VentCom er et program, som kan præsentere aktuelle

Læs mere