BATEC. Danmarksvej 8 DK 4681 Herfølge Tlf : Fax : B R U G E R V E J L E D N I N G

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "BATEC. Danmarksvej 8 DK 4681 Herfølge Tlf : + 45 56 27 50 50 Fax : + 45 56 27 67 87 B R U G E R V E J L E D N I N G"

Transkript

1 Danmarksvej 8 DK 4681 Herfølge lf : Fax : R U G R V J L D N I N G 1999

2 nlæggets opbygning og virkemåde rugsvand Rumvarme Driftskontrol Kontrol af anlæg Indhold Fejlfinding Fejlfinding Vedligeholdelse Påfyldning af frostvæske Vedligeholdelse af solvarmeanlægget Installations- og brugervejledning atec / Metro liter eholderdiagram atec / Nilan liter atec / Metro liter Styring D-Sol Garantibevis heckliste Dette dokument er omfattet af bestemmelserne om copyright. ftertryk er således forbudt. eksten må ej heller fotokopieres, reproduceres eller oversættes, hverken helt eller delvist, uden forudgående skriftlig tilladelse fra /S

3 illykke med Deres nye solvarmeanlæg, som vi håber og tror, De vil få stor glæde af. atec /S har siden 1975 leveret solvarmeanlæg til tusinde af tilfredse kunder. landt disse kan nævnes : behuset i Zoologisk Have Villa Vision i Høje aastrup (arkitekternes og ingeniørernes bud på fremtidens lavenergihus) ndelsboligforeninger, svømmehaller, plejehjem og skoler i hele Danmark Indledning Deres atec-solvarmeanlæg er konstrueret i materialer, der garanterer høj ydelse, lang levetid og stor driftssikkerhed. Solfangerne er produceret i en miljørigtig proces og af genanvendelige materialer. Således er De sikret besparelser på varmeregningen og en reel forbedring af miljøet. Skulle De have spørgsmål vedrørende Deres solvarmeanlæg, gives der i det følgende en kort forklaring på, hvordan anlægget virker, hvordan det bruges, hvordan det kan kontrolleres, at anlægget fungerer optimalt, og hvordan man sikrer anlægget en lang holdbarhed. nlægget er i øvrigt meget enkelt, og der er ikke noget, der skal passes i den daglige drift. Vi anbefaler at meddele forsikringsselskabet, De har fået et solvarmeanlæg. Har De fortsat ubesvarede spørgsmål, er De velkommen til at kontakte Deres installatør eller atec /S.

4 nlæggets opbygning og virkemåde 1-0 rugsvand f tegningen vil De kunne se, at solfangerne er forbundet med en varmeveksler i bunden af varmtvandsbeholderen. Her varmes vandet op, når solen skinner. Hvis solen ikke skinner - eller den ikke skinner tilstrækkeligt - vil der blive eftervarmet via centralvarmen (varmeveksleren i toppen af beholderen), så der altid er varmt vand i hanen. Denne varmeveksler vil kun opvarme de øverste ca 80 liter vand i beholderen. Har De elvarme i Deres husstand, eller har De om sommeren slukket for Deres centralvarme, vil efteropvarmning ske via elpatronen. lpatronen kan opvarme de øverste 70 liter vand. På anlægget findes en styring, som automatisk sørger for, at solvarmen udnyttes optimalt, mens centralvarmen benyttes i mindst muligt omfang. n skoldningssikring sikrer, at vandet i Deres vandhane ikke overstiger max. 65 0, selvom vandet i varmtvandsbeholderen kan overstige Skoldningssikringen blander koldt vand i det varme, og Deres varme vand fra solen vil strække længere. Skoldningssikringen er placeret bag den nederste låge, og forsynet med et sort rundt plasthåndtag forrest - lidt til venstre for midten. De kan indstille maximumtemperaturen efter eget ønske.

5 nlæggets opbygning og virkemåde 1-1 Rumvarme f tegningen vil De kunne se, at solfangerne er forbundet med en varmeveksler i bunden af varmtvandsbeholderen. Her varmes vandet i beholdere op af solen. Vandet i beholderen kan De tappe fra vandhanen. Den ønskede temperatur på Deres brugsvand indstilles på termostaten på Deres anlæg (eksempelvis 50 o ). Når solen opvarmer vandet til en højere temperatur end den valgte, vil det overskydende varme blive ledt ud i Deres rum via en centralvarmeveksler. Denne funktion styres automatisk af termostaten via to motorventiler, der åbner og lukker efter behov. Hvis solen ikke skinner - eller den ikke skinner tilstrækkeligt - vil vandet i beholderen blive eftervarmet via centralvarmen (varmeveksleren i toppen af beholderen), så der altid er varmt vand i hanen. Denne varmeveksler vil kun opvarme de øverste 100 liter vand i beholderen. Har De elvarme i Deres husstand, eller har De om sommeren slukket for Deres centralvarme, vil evt. efteropvarmning af brugsvandet ske via elpatronen, som kan opvarme de øverste 70 liter vand. I perioder med lidt sol vil rumopvarmningen foregå via Deres centralvarmeanlæg. På anlægget findes en styring, som automatisk sørger for, at solvarmen udnyttes optimalt, mens centralvarmen benyttes i mindst muligt omfang. n skoldningssikring sikrer, at Deres brugsvand ikke overstiger max. 65 0, selvom vandet i varmtvandsbeholderen kan overstige n skoldningssikring blander koldt vand i det varme, og Deres varme vand fra solen vil strække længere. De kan indstille maximumtemperaturen på skoldningssikringen efter eget ønske. emærk pumpen til solkredsen skal stå på trin 3 når der er rumvarmeveksler

6 Kontrol af drift 2-0 Da centralvarmen automatisk vil kompensere for et underskud af solvarmetilførsel, er der en risiko for, at Deres solvarmeanlæg ikke fungerer, selvom De har varmt vand i hanen. De bør derfor kontrollerer solvarmeanlæggets drift et par gange årligt. Følgende funktioner bør kontrolleres: Der er strøm på anlægget. Driftskontrol Pumpen kører, når solen skinner. Der er lys i dioden på styringen ved pumpesymbolet. Pumpen ikke kører, når solen ikke skinner. Der er ikke lys i dioden på styringen ved pumpesymbolet. rykket på anlægget er i orden, aflæs manometret på beholderen. r trykket på manometret for lavt, skal der efterfyldes frostvæske på anlægget. (Se venligst side 4-0). Manometret er placeret bag den nederste låge i rundt instrument, som udover at vise tryk, også viser fremløbstemperatur.

7 Fejlfinding 3-0 Følerfejl. Deres styring viser blinkende HI eller LO på displayet. Der er ikke mere automatisk drift af Deres solvarmeanlæg. Kontakt Deres installatør. lpatron. Hvis De konstaterer, at elpatronen ikke eftervarmer vandet til den ønskede brugsvandstemperatur, bør De kontrollere, at termostaten til elpatronen er rigtigt indstillet. Fejlfinding Hvis temperaturen for elpatronen er rigtigt indstillet, kan overkogningssikringen være slået fra. Hvis dette er tilfældet, kan De genindkoble overkogningssikringen ved at trykke den hårdt ind, til den klikker. Se bagest i brugervejledningen hvor overkogningssikringen på Deres beholder er placeret. N. Der er ikke nødvendigvis fejl på Deres anlæg, hvis overkogningssikringen er slået fra. Dette vil nemlig ske, såfremt beholderen når en vis temperatur, også selvom det er solen, der har varmet vandet. Fejl på skoldningssikring. Kan De ikke få varmt vand, kan skoldningssikringen være tilkalket. Installatøren bør kontaktes. Kogning i solvarmeanlægget. Opstår der meget høje temperaturer i anlægget, kan solvarmevæsken komme i kog. Maximalt ca. 2 liter pr. solfanger af væsken vil da blive tømt ud af en sikkerhedsventil på Deres beholder og opsamles i en bakke. Solvarmeanlægget skal efterfyldes (se afsnit om påfyldning af frostvæske). Risikoen for kogning opstår typisk ved strømsvigt, eller hvis der ikke bruges varmt vand i en længere periode med megen solskin. Skal De derfor eksempelvis på sommerferie, kan det tilrådes at indstille styringen til tvangskøring af pumpen. (Se venligst styringsvejledning). Herved opnås en afkøling af systemet om natten. Har anlægget kogt mere end en gang, bør frostvæsken i solfangerkredsen udskiftes, da den i nogle tilfælde kan blive tyk og koagulere.

8 Påfyldning af frostvæske. Deres installatør har ved monteringen påfyldt frostvæske, men det kan være nødvendigt at efterfylde, typisk hvis anlægget har kogt. 4-0 Frostvæsken skal blandes grundigt i forholdet 40% propylenglycol og 60 % vand før påfyldning - se evt. vejledning på dunken med frostvæske. Frostvæsken pumpes ind gennem påfyldningsstuds, placeret under beholderen. Sikkerhedsventilen aktiveres, indtil frostvæske kommer ud for at tømme strengen for luft. På grund af fordampning bør frostvæske ikke påfyldes i højt solskin. I så fald bør solfangerne være afdækket 1-2 timer før påfyldning, da frostvæsken ellers vil koge af. Udluftning af anlægget. fter påfyldning af frostvæske, skal anlægget udluftes, ( dog ikke tømmeanlæg). Dette foregår ved, at pumpen startes nogle minutter på højeste trin, derefter slukkes pumpen, og der luftes ud. Kontroller, at den automatiske luftulader slipper luft ud, og at den sorte fingerskrue er løsnet. Frostvæske påfyldning nlægget efterfyldes, og der luftes ud igen, indtil al luft er ude. il sidst sættes et tryk på ca. 3 bar for at kontrollere, at sikkerhedsventilen åbner. Dette vil medføre lidt udslip, når anlægget bliver varmt, men trykket vil derefter stabilisere sig. rykket i bar i kold tilstand bør være : Solfanger Solfanger VV Højde Højde forskellen mellem beholder bund og top af solfanger delt med 10 plus 0,5.

9 Vedligeholdelse af solvarmeanlægget 4-1 node. Deres varmtvandsbeholder er forsynet med en anode, denne bør kontrolleres minimum hvert andet år. I nogle områder kan det være nødvendigt at kontrollere anoden oftere, spørg venligst Deres installatør. Fugt i solfangerne. Det er normalt, at der opstår kondens indvendigt på glasset i solfangeren. Kondensen skal dog forsvinde, når solen har skinnet på solfangeren et par timer. Forsvinder kondensen ikke, bør De kontakte Deres installatør. Der kræves i øvrigt ingen vedligehold af solvarmeanlægget. Vedligeholdelse

10 Installation solvarmebeholder SKRIVLS Solvarmelagerbeholderen er færdigmonteret med alle komponenter og skal blot tilsluttes centralvarmeanlægget, koldtvandsledning, varmt brugsvand, solfangere og el. eholderen er udstyret med 2 varmevekslere (spiraler) i hhv. top og bund. lle rørtilslutninger etableres i kabinettets nederste del, hvor pumpe, sikkerhedsudstyr for hhv. sol- og brugsvandskreds og ekspansionsbeholder er monteret. Kabinettets nederste del er forsynet med en aftagelig frontlåge og to aftagelige sideplader, hvorved montage fra siderne også er mulig. Indvendig er beholderen emaljeret, og som yderligere beskyttelse er der monteret en anode i beholderen. 5-0 Installation Kabinetdimensioner. 200: 600 x 600 x : 600 x 600 x 1950 (+ ca. 10 mm for stilbare fødder) ILSLUNINGR lle stutse er mærket med tape, der viser hvortil stutsen skal forbindes. Stutsenes placering fremgår af billederne Solkreds. Solfangerne tilsluttes de to klemringsforskruninger (ø 15) på kabinettets bagside (hhv. fremløb fra solfangerne (rød) og retur til solfangerne (blå). Suppleringsvarme. entralvarmeanlægget tilsluttes stutsene (3/4 muffe i fremløb og ¾ nippel i retur) i kabinettets bageste del. Stutsen mærket fremløb (rød) er forsynet med en udluftningsskrue, som via et indvendigt rør kan udlufte topspiralen. I modsatte side findes retur (blå). rugsvand. Stutsene er anbragt i kabinettets forreste del og er mærket koldt vand (blå) og varmt brugsvand (rød). irkulation. Ønskes cirkulation på brugsvandet, skal der monteres et specielt rør i beholderen for dette. Stutsen er anbragt midt i dækslet i bunden af beholderen. SOLVRMNLÆGG atec anbefaler at solfangerne forbindes til beholderen med WIU-KSR kobberrør (eller tilsvarende type), -sorte rør kan evt.anvendes, men aldrig PX eller galv. rør. Vedr. rørdimensioner henvises til vejledende dimensionering i Installatørhæftet. Rørtrækket skal udføres med stigning overalt mod luftudladeren på solfangernes fremløb (øverste punkt). Overalt anbefales loddede kobberrørssamlinger. Klemringsfittings bør undgås. Gevindsamlinger pakkes med pakgarn og UNIPK paksalve. Isolerede rør på udvendig tagflade bør beskyttes mod sollys med egnet belægning. Ved tilslutning og sammenkobling af solfangere skal der holdes kontra!

11 5-0 nlægget gennemskylles med rent vand, hvorefter der udluftes og trykprøves. Herefter aftappes vandet, og 40% propylenglycolblandingen påfyldes. fter udluftning skal anlægstrykket sættes til 0,5 bar over det statiske tryk. Det statiske tryk er det tryk, som den lodrette væskesøjle danner, dvs. de lodrette rørstrækninger opmåles i meter, fra manometer til luftudladeren ved fremløbet, og summen divideres med 10, hvorved trykket er udtrykt i bar. ks: Den lodrette afstand er opmålt til 9 meter. Udtrykt i bar bliver det statiske tryk 0,9 bar. nlægstrykket skal da som minimum være 0,9 + 0,5 bar, altså 1,4 bar. Den røde faste viser på hydrotermometret indstilles på denne værdi. Ved beregning af væskeindhold kan følgende vejledende regler bruges: 22: 1,6 liter 30: 2,5 liter ø 12 = 0,08 liter pr. meter ø 15 = 0, ø 18 = 0, ø 22 = 0, undspiral + eksp.beh. m.m. ca. 8 liter. N. Følerledningen til solfangeren er hæftet til ledningerne bag frontlågen. Følerrør eholderen er udstyret med tre følerrør. I toppen, under plastdækslet, er der et 400 mm langt 3/8 dykrør, beregnet for føler til styring af suppleringsvarme og V termometer. Føler til suppleringsvarme skal anbringes 350 mm nede i dykrøret, - termometerføleren kan f.eks. anbringes 250 mm nede i dykrøret. I beholderbunddækslet er der et 300 mm langt dykrør, -dette er beregnet for beholderbundføler til styringen i solvarmekredsen. Føleren til styringen er ført i bund i dykrøret. Det tredje følerrør sidder ved elvarmelegemet. ltilslutning. l elmontage på beholderen er foretaget. Den monterede tilledning skal tilpasses i længde og monteres med stik til en vægstikkontakt. Standardmontagen kræver 2 faser og 0 (og jord). Det er muligt at tilslutte 1 fase og 0 (og jord). SÆ LDRIG SPÆNDING PÅ, FØR DR R VÆSK I HOLDR OG SOLKRDS lvarmelegeme. Varmelegemet er placeret bag lågen i kabinettets øverste del. Ved elvarmelegemet er der et vandret dykrør, som kun er beregnet for elvarmelegemets termostater (drifts- og sikkerhedstermostat). Varmelegemet har en effekt på 1 kw ved 230 V, eller 3 kw ved 400 V. Ved udskiftning fjernes låsepladen og varmelegemet udtages. Ved levering er varmelegemet koblet til at yde 3 kw. Det er muligt, ved ændring af forbindelserne på klemrækken, at få 1 kw på varmelegemet. Installation OS. Sluk altid på vægafbryderen, og tag stikket ud inden lågen åbnes! Producerer solfangerne varme må strømmen ikke afbrydes, medmindre solfangerne afdækkes med en presenning eller lignende.

12 5-0 Vedligeholdelse fkalkning: Der vil udfældes kalk på de indvendige dele, afhængigt af brug og kalkindholdet i vandet. eholderen må ikke tilsættes kemiske forbindelser til fjernelse af kalk. Ved afkalkning tømmes beholderen for vand og bunddækslet demonteres. Det er herefter muligt med en træstok, hammerskaft eller lignende med forsigtighed at skubbe løstsiddende kalk af. Husk at have en ny pakning klar til montage af dækslet. Det skal bemærkes at kalkaflejringer normalt er uden større praktisk betydning. node: I bunddækslet er monteret en anode. noden er fraisoleret bundflangen og er forsynet med et spadestik. n kort stelledning fra en flangebolt er tilsluttet dette spadestik. nodens tilstand kan kontrolleres, uden visuel inspektion, ved at trække ledningen af spadestikket og måle den strøm der løber mellem anode og beholder (stel). Indstil universalinstrumentet i m området. r anoden intakt vil der løbe en strøm på min. 1 m. r strømmen under 1 m, yder anoden ikke længere den ønskede beskyttelse af beholderen og en ny anode skal monteres. Vandet i beholderen skal aftappes og bundflangen demonteres. Ved montage af den nye anode skal alle pakflader renses grundigt og en ny pakning monteres. Samtidig anbefales det at afskrabe løstsiddende kalk på de tilgængelige steder. (brug blødt værktøj). HUSK MONR SLFORINDLSN IGN HUSK FRYD FOR LVRMLGM, HVIS HOLDRN SKL ØMMS Installation

13 rugervejledning solvarmebeholder 5-0 Solvarmebeholderen kræver normalt ingen pasning. Der er nogle enkle ting der bør kontrolleres. 1. ryk på anlægget. Der skal altid være tryk på anlægget. rykket aflæses på manometeret, der er monteret bag den aftagelige låge i kabinettets nederste del. Manometret indeholder også en termometerdel, der viser den aktuelle temperatur på solvarmevæsken, når den cirkulerer i systemet.. Den nederste del er termometret. Den øverste del er manometret, det har to visere, en sort bevægelig og en rød, der kan indstilles. Den røde viser er af installatøren indstillet på det laveste tryk, anlægget normalt bør nå ned på. Installatøren har ved afleveringen sat tryk på anlægget, svarende til det, der er påkrævet for en optimal drift af solvarmeanlægget. rykket kan ændre sig lidt afhængig af temperaturen, men det bør ikke blive lavere gennem længere tid, end det minimumstryk der er fastlagt af installatøren (den røde viser). 2. Solvarmevæske. Skulle efterfyldning af anlægget vise sig nødvendig, må anlægget kun påfyldes en 40% propylenglycol blanding, hvilket frostsikrer anlægget til -21. Skulle temperaturen blive lavere, vil anlægget stadig være sikret. I solvarmekredsen er der monteret en sikkerhedsventil. Sikerhedsventilen er tilgængelig bag den aftagelige låge i kabinettets nederste del. Under sikkerhedsventilen er anbragt en opsamlingsbakke for solvarmevæske. Ved normal drift vil der ikke forekomme nogen udledning fra sikkerhedsventilen. Sikkerhedsventilen bør to gange årligt afprøves. Dette gøres ved at dreje sikkerhedsventilens håndtag hurtigt imod uret, - pas på sprøjt, læg en klud over opsamlingsbeholderen,(sikkerhedsventilens stuts må ikke afdækkes). 3.Varmt brugsvand. r Deres solfangerareal mellem 3 og 4,4 m² (1 stk. 30 eller 2 stk. 22) skal solvarmebeholderen være forsynet med en termostatisk blandeventil (også kaldet skoldningssikring eller børnesikring), som skal sikre at den højeste vandtemperatur der kan aftappes er f.eks 65 (kan indstilles på det sorte håndtag). fhængigt af temperaturen på brugsvandet i toppen af beholderen vil blandeventilen iblande koldt vand inden det løber ud til tappestedet. Drejes håndtaget med uret, sænkes temperaturen og drejes det mod uret hæves temperaturen, -den højeste temperatur er 65. fhængigt af de lokale forhold, bør De af hensyn til evt. kalkdannelser i ventilen dreje ventilhåndtaget nogle gange frem og tilbage, samtidig med at en evt. flere varmtvandshaner er åbne. (f.eks. 1 gang pr. måned, eller efter behov). I brugsvandskredsen er monteret en sikkerhedsventil. Sikkerhedsventilen er tilsluttet et rør, som udmunder frit over et gulvafløb. Det er normalt at der drypper vand fra dette rør, og det skyldes at vandet udvider sig ved opvarmning. o gange årligt bør sikkerhedsventilen afprøves. Dette gøres ved at dreje håndtaget hurtigt mod uret, - læg en gulvklud eller lignende omkring rør og afløb (rørenden må ikke afspærres), for at undgå sprøjt, idet det er en kraftig udledning der sker. rugervejledning

14 Suppleringsvarme Hvis solen ikke har skinnet længe nok for tilstrækkelig opvarmning af brugsvandet, kan opvarmningen suppleres fra olie- eller gasfyr af den varmespiral, der sidder i den øverste del af beholderen. r suppleringsvarmen leveret af en oliefyret kedel, eller brændekedel/-fyr, kan det være en fordel at slukke helt for oliefyret og lade brugsvandet opvarme af elvarmelegemet. lvarmelegemet styres af en termostat. Indstilling af termostaten foretages på drejeknappen på kabinettets forside. Den aktuelle temperatur på vandet i beholderens øverste del kan aflæses på termometret over styringen. emperaturen bør indstilles på ca. 55. rugervejledning r solvarmeanlægget tilsluttet en væghængt gaskedel eller fjernvarme kan det pga. det lave tomgangstab ikke betale sig at slukke eller lukke af, hvorfor beholderen leveres uden elvarmelegeme. (eholderen er klargjort for evt. montage af elvarmelegeme og termostat). 5. Kabinet. Kabinettet er belagt med en slidstærk overflade (pulverlak). Kabinettet kan rengøres med en fugtet klud. r en grundigere rengøring nødvendig, kan der anvendes almindelige glas og vinduespudsemidler. Skurepulver, lakopløsende væsker m.m. må ikke anvendes. Se brugsvejledningen på produktet. 6.Vedligehold i øvrigt. fhængigt af de lokale forhold vil der med tiden udfældes kalk på spiraler og elvarmelomme. ndvidere bør de få kontrolleret anodens tilstand, første gang efter ca. to år. Vvs-installatøren kan vejlede om, hvor ofte beholderen og det øvrige anlæg bør efterses.

15 atec / Nilan liter 6-0 emperatur for brugsvand D-Sol Differenstermostat eller SUN2000 eholderdiagram emperatur for elpatron Manometer Overkogningssikring atec D digital differenstermostat er styringen til solvarmeanlægget. Ønsker De at kende styringens mange funktioner henvises til styringsmanualen. r Deres beholder udstyret med en elpatron, sidder termostaten og overkogningsikringen til el-patronen sammen med manometeret bag ved lågen forneden på beholderen. Manometeret viser det tryk der er i solfangerkredsen.

16 atec / Metro liter 7-0 ermometer D Differenstermostat Overkogningssikring ermostat N eholderdiagram ermometeret viser temperatur på brugsvand i beholder. Net: den grønne lampe bør altid lyse som tegn på, at anlægget er sluttet til. Når den grønne lampe lyser, kører pumpen og henter energi fra solen. Overkogningssikring bag lille plastknap, som vippes ud med en skruetrækker. ermostat til elpatron. Den stiplede indstilling giver normalt en komfortable temperatur. Kombineret manometer/termometer. ermometer viser fremløbstemperatur fra solfanger til beholder. Manometer viser tryk i anlæg. Skoldningssikring: Hvis den drejes mod V, bliver vandet varmere. Mod K; bliver det koldere.

17 Virkemåde : atec D - SOL er en diffenenstermostat, som hele tiden måler temperaturen i bunden af varmtvandsbeholderen, kontra temperaturen i solfangerne, og starter pumpen i det øjeblik at solfangeren er varmere end vandet i bunden af beholderen. Indstilling : atec D - SOL bliver leveret med de korekte indstillinger, for start og stop differencer. Startdifferens 5, stopdifferens 1, omskifteren står på U. r du i tvivl, drej tilbage til 0 og drej frem til ønsket stilling. ilslutning : atec D - SOL skal tilsluttes 230 V netspænding, samt medleverede følerledninger. ( se tegning på modstående side. ) Følerledningen mærket "SOL" skal monteres i følerør i solfangeren. Følerledningen mærket "H" skal monteres i følerør i bunden af varmtvandsbeholderen hvis det er et brugsvandsanlæg. Hvis det er et anlæg kombineret med rumvarme, skal føleren monteres på returledningen. ( se diagram for system x.xx- 280 RV ) 8-0 D-Sol rugervejledning Daglig drift : Når den grønne lampe mærket med pumpe symbolet lyser, betyder det at Deres solfanger er varmere end vandet i bunden af varmtvandsbeholderen, og at der bliver transporteret solvarme ned i beholderen. Omskifteren U. / MN. bør altid stå på U. Man kan evt. stille på MN for at kontrollere at pumpen virker ved installation. MÆRK DR SKL LID VÆR LYS I DN GRØNN LMP MÆRK "N". Hvis det ikke er tilfældet vil der ikke være strøm til styringen, hvilket vil medføre at pumpen ikke vil starte, og anlægget kan komme i kog, så frostvæsken vil blive lukket ud af sikkerhedsventilen.

18 8-0 D-Sol rugervejledning PUMP ILSLUNING RUGS IKK 230 V NSPÆNDING FØLRLDNING SOL FØLRLDNING H

19 nvendelse : D-Sol er en elektronisk differenstermostat, som anvendes til styring af pumpen i et solvarmeanlæg. Udførelse : Differenstermostaten er indbygget i en plastbox. Overparten er forsynet med kontrollamper, knapper for instilling af start- og stopdifferenstemperatur og en funktionsomskifter. Underparten har flange for skruemontage. Højre side på boxen er udstyret med terminaler for tilslutning af spænding, pumpe og følerledning. Funktion : o grønne lysdioder indikierer hhv. at spænding er tilsluttet ("N") og pumpe kører ("pumpe"). På de hvide knapper mrkt. "SR DIFF." og "SOP DIFF." indstilles den temperaturdifferens, der skal være mellem målepunkterne (følerne) for at termostaten skal slutte og bryde det indbyggede relæ. Hhv. ("SR DIFF.") og ("SOP DIFF."). Funktionsomskifteren har to stillinger : "U" og "MN". Stilles funktionsomskifteren i stilling "U", vil differenstermostaten starte pumpen når temperaturen mellem solfanger og beholder er større end den indstillede startdifferens. Pumpen stoppes igen når temperaturdifferensen bliver mindre end den indstillede stopdifferens. Indstilling : Med mindre andet er foreskrevet fra /S skal startdifferensen indstilles på 5 gr. og stopdifferensen indstilles på 1 gr.. ilslutning : Spænding (230 V, 50 Hz ) tilsluttes terminaler mrkt. "220 V", med fase og nul. Stikket har seks terminaler. Det anbefales at føre "jord" frem til én af de terminaler der ikke er mærket, idet jordledning skal føres med kabel til pumpen. Pumpe tilsluttes terminaler mrkt. "P" med fase, nul og jord. Følere tilsluttes terminaler mrkt. "H" og "SOL", hvor føler mrkt. "H" monteres i følerør i beholder og føler mrkt. "SOL" monteres i følerrør i solfanger. Følerne skal fikseres med "hårnål" eller lign. Følere : Følerne er af halvledertype og udviklet til brug sammen med D-SOL. il montering i solfangeren kan leveres en føler med silikoneledning (brun), som kan modstå en arbejdstemperatur på 150 gr D-Sol rugervejledning

20 Fejlfindning : I forbindelse med drifsforstyrrelser på solvarmeanlægget kan følgende fremgangsmåde anvendes ved fejlfinding på D-Sol : est af D-Sol : Styringens funktion kan på en enkel måde testes ved at kortslutte indgangene på stikket til følerledningne. Læg en lus over over indgangen mrkt. "SOL" og en lus over indgangen mrkt. "H." Herved skal omskifteren kunne starte og stoppe pumpen og lysdioden "pumpe" tænde og slukke. Funktionprøve : Spænding er tilsluttet, grøn lysdiode "N" lyser. Funktionsomskifter stilles i pos. "MN" og pumpe skal starte, -grøn lysdiode "pumpe" lyser. Funktionsomskifteren stilles i pos. "U". Følerledning mrkt. "SOL" fjernes fra stikker -hvilket jo svarer til en meget høj temeratur, jf. tabel: temp./modstand. Sæt evt. en skruetrækker på pumpehuset og lyt til skæftet om pumpen er i drift. ilsvarende kan følerledning til beholder kortsluttes (følerledning til "SOL" er monteret). - hvilket jo svare til en meget lav beholdertemperatur; herved skal pumpe starte. Såfremt disse funktioner indikerer en fejl, må der foretages en grundigere kontrol af følerne. Dette kan foretages med et alm. universalinstrument instillet i ohm-området. Der er følgende sammenhæng mellem modstand og temperatur: gr. Ohm gr. Ohm gr. Ohm Start- og stopdifferensindstillingerne kontrolleres, -drej begge knapper mod nul (mod uret) og indstil således at kærven på startdifferens står ud for 5, og stopdifferenskærven står ud for 1. Kontroller at stikkene er ført helt i bund og evt. om et ben skulle være bukket. Ligeledes kontrolleres at alle ledninger er afisoleret korrekt og at skruerne er spændt. 8-0 D-Sol rugervejledning

21 D for D-SOL : Forsyningsspænding 230 V +6-10V getforbrug 1,8 V Frekvens 50 Hz Kontaktbelastning8 mp. Ohmsk, 1,5 mp. Induktiv Nøjagtighed +/- 1 o Isolationsklasse IP30 Startdifferens 0-20 o Stopdifferens 0-6 o Omgivelsestemperatur 0-50 o Følerindgange 2 stk. FØLR : ype Halvleder Følerstrøm a. 1 m rbejdsområde o Nøjagtighed +/- 1 o Max. emperatur 200 o i max. 2 timer (silikoneføler) idskonstant 50 sek. Længde 2 meter 8-0 D-Sol rugervejledning

22 Navn : dresse : Postnummer : y : solfangere bliver inden leveringen fra fabrikken kontrolleret gennem flere afprøvninger Garantibevis Skulle der alligevel opstå materiale- eller fabrikationsfejl, trods rigtig behandling, jævnfør brugervejledning, indenfor garantiperioden, som er på 5 år regnet fra installations datoen, vil solfangeren blive repareret uden beregning. På varmtvandsbeholder, leveret af, ydes der 5 års garanti mod gennemtæring, regnet fra installations datoen. Hvis Deres beholder er udstyret med anode, skal denne kontrolleres som beskrevet i brugervejledningen, i modsat fald bortfalder garantien. På alle andre komponenter leveret af ydes der 1 års garanti, regnet fra installations datoen. Garantien bortfalder såfremt : Den udleverede brugervejledning ikke overholdes. nlægget ikke kontrolleres, som anført i brugervejledningen. Reparation forsøges foretaget uden aftale med installatøren eller. Garantien omfatter ikke driftstab, tabt arbejdsfortjeneste, følgeskader eller andre tab. /S Danmarksvej Herfølge lf : Fax : Dato Installatør stempel / underskrift

23 Navn : dresse : Postnummer : y : Der er idag udført kontrol af installation på et solvarmeanlæg på ovenstående adresse og følgende fundet iorden: 1999 heckliste Solfangere - befæstigelse på tag/stativ. Udluftning-placering og funktion. Føler i solfangeren, samt ledningsforbindelse. Rørgennemføringer og tætning. Pumpe - cirkulationsfunktion og retning. kspansionsbeholder - placering. Sikkerhedsventil - afløb til opsamlingsbeholder. Rørsystem og ventiler - tæthed og isolering. VV-rørtilslutninger og sikkerhedsaggregat. Følerplacering i følerrør i VV. D-sol styring - evt. manuel start. Føler til eftervarmer (gas el. oliefyr) - placering og funktion. Frostvæske - påfyldning og blandingsforhold. Skoldningssikring. Hvis der er anode i VV skal der aftales kontrol- og vedligeholdelses aftale med kunden. rugervejledning udleveret og brugeren informeret. Dato Installatør stempel / underskrift

INSTALLATIONS- OG BRUGERVEJLEDNING

INSTALLATIONS- OG BRUGERVEJLEDNING INSTALLATIONS- OG BRUGERVEJLEDNING BATEC A/S, Danmarksvej 8, 4681 Herfølge. Tlf.: 56 27 50 50 Fax: 56 27 67 87 Side 1 INSTALLATION BESKRIVELSE Varmtvandsbeholderen er færdigmonteret med alle komponenter

Læs mere

I N S T A L L A T I O BATEC

I N S T A L L A T I O BATEC I N S L L I O Danmarksvej 8 DK 4681 Herfølge lf : + 45 56 27 50 50 Fax : + 45 56 27 67 87 N 1999 Montering af solfangere Sammenkobling af solfangere...1.0 eslag til teglsten...1.1 eslag til bølge eternit...1.1

Læs mere

Tilbehør. Med sikkerhedsventil, stilbar kontraventil. 6 eller 10 bar.

Tilbehør. Med sikkerhedsventil, stilbar kontraventil. 6 eller 10 bar. Tilbehør Sikkerhedsaggregat Pladesæt Cirkulationssæt (top) H-stativ Elektronisk styring Sikkerhedsaggregat Med sikkerhedsventil, stilbar kontraventil og tømmeventil. 6 eller 10 bar. Sokkel Med plader der

Læs mere

INSTALLATIONS- OG BRUGERVEJLEDNING FLEX SUN DIGITAL SOLVARMESTYRING (26.01.11)

INSTALLATIONS- OG BRUGERVEJLEDNING FLEX SUN DIGITAL SOLVARMESTYRING (26.01.11) INSTALLATIONS- OG BRUGERVEJLEDNING FLEX SUN DIGITAL SOLVARMESTYRING (26.01.11) admin@batec.dk www.batec.dk Side 1 FLEX SUN Aktuel visning Driftsstatus Valg af temperaturvisning Manuel drift Programmering

Læs mere

SOLVARME UNITS Creating hot water YK STORMTR

SOLVARME UNITS Creating hot water YK STORMTR Creating hot water SOLVARME UNITS Solvarme beholdere Units GODKENDELSER Godkendelse type 2685 med 2 spiraler uden el-patron Prøvestationen for Solvarme: D 3077, VA nr. 3.21/DK 13836 Godkendelse type 2242

Læs mere

Vandvarmere Combi 60-110 -160 l

Vandvarmere Combi 60-110 -160 l Creating hot water Vandvarmere Combi 60-110 -160 l Combi vandvarmere 60-110 -160 liter Combivandvarmer til el og central- eller fjernvarme Konstruktion Combivandvarmeren er opbygget som en stålbeholder,

Læs mere

Solvarme units Creating hot water YK 05:060 08.03 STORMTR

Solvarme units Creating hot water YK 05:060 08.03 STORMTR Creating hot water Solvarme units Solvarme beholdere Units Styringsenhed & s Styringsenhed til system 1a, 6a og 7a METRO s solvarmeunits er udstyret med en avanceret styring som på en overskuelig og enkel

Læs mere

Tekniske data. VA nr. 3.21/DK 11916, (180 liter) VA nr. 3.21 DK 11916, (200, 300 og 450 liter) Farve: hvid

Tekniske data. VA nr. 3.21/DK 11916, (180 liter) VA nr. 3.21 DK 11916, (200, 300 og 450 liter) Farve: hvid Opvarmning af brugsvand med fjernvarme, centralvarme eller gasfyr Disse vandvarmere er specielt beregnet til instalationer, hvor der er et større forbrug. F.eks. -3 familie huse, flere lejligheder, industri,

Læs mere

NBE SOLVARME INDHOLD: 2 Valg af størrelse. 3 Information. 4 Installations tips. 5 Anlægs typer / el tilslutning. 11-13 Styringen. 14 Garanti.

NBE SOLVARME INDHOLD: 2 Valg af størrelse. 3 Information. 4 Installations tips. 5 Anlægs typer / el tilslutning. 11-13 Styringen. 14 Garanti. SOLVARME INDHOLD: 2 Valg af størrelse. 3 Information. 4 Installations tips. 5 Anlægs typer / el tilslutning 11-13 Styringen. 14 Garanti. SOLVARME Solfanger størrelse og tank valg. Som tommel-finger regel

Læs mere

CeraPur 65 liter. Varmtvandsbeholder

CeraPur 65 liter. Varmtvandsbeholder CeraPur 65 liter Varmtvandsbeholder CeraPur 65 liter Varmtvandsbeholder 65 L. VVB til Cerapur VVS-nr.: 34 2189 065 850 x 512 x 360 Højde Bredde Dybde Ny Bedre og med løs kappe Monteringsvejledning for

Læs mere

PANNEX VANDVARMERE TIL CENTRALVARME MED SOLVARME UNIT

PANNEX VANDVARMERE TIL CENTRALVARME MED SOLVARME UNIT PANNEX VANDVARMERE TIL CENTRALVARME MED SOLVARME UNIT 220 250 300 MANUAL VVS-EKSPERTEN A/S MIMERSVEJ 2 8722 HEDENSTED Tlf.: 7589 0303 Fax.: 7589 0709 e-mail: salg@vvs-eksperten.dk www.vvs-eksperten.dk

Læs mere

Beholdere 200-450 l central- og FJernVarMe

Beholdere 200-450 l central- og FJernVarMe Creating hot water Beholdere 200-450 L central- og FJERNVARME 200 til 450 liter til central- og fjernvarme VA nr. 3.21/DK 16468 Farve: hvid Prøvetryk Drifttryk Varmtvandsbeholder 13 bar 10 bar Varmespiral

Læs mere

EuroPur 65 liter Varmtvandsbeholder

EuroPur 65 liter Varmtvandsbeholder EuroPur 65 liter Varmtvandsbeholder 3 EuroPur 65 liter Varmtvandsbeholder 7 719 002 335 65 L. VVB til Europur (fast kappe) 850 x 440 x 360 34 2188 065 850 x 440 x 360 Højde Bredde Dybde Ny Mindre og dog

Læs mere

EKSPERTER I VARMT VAND. Installatørprisliste. Netto installatørpriser ex. moms

EKSPERTER I VARMT VAND. Installatørprisliste. Netto installatørpriser ex. moms EKSPERTER I VARMT VAND Installatørprisliste 2015 Netto installatørpriser ex. moms EKSPERTER I VARMT VAND METRO THERM er Danmarks mest anerkendte leverandør af varme og varmt vand En del af danskernes hverdag

Læs mere

S U N S T A R P O O L A B S O R B E R BATEC. Danmarksvej 8 DK 4681 Herfølge Tlf : + 45 56 27 50 50 Fax : + 45 56 27 67 87

S U N S T A R P O O L A B S O R B E R BATEC. Danmarksvej 8 DK 4681 Herfølge Tlf : + 45 56 27 50 50 Fax : + 45 56 27 67 87 S U N S R P O O L S O R R Danmarksvej 8 DK 4681 Herfølge lf : + 45 56 27 50 50 Fax : + 45 56 27 67 87 1999 Før De går i gang...1.0 ing De skal huske...2.0 Montering af solfangerne...3.0 Sammenkobling af

Læs mere

Manual METRO THERM solvarmeanlæg

Manual METRO THERM solvarmeanlæg Manual METRO THERM solvarmeanlæg Model Exclusive 255 l 08:903 0906 1/18 Manual Eksklusive 255 l Oversigt 1. Stykliste 2. Montering af fanger 3. Montering af beholder 4. Rørføring 5. Montering af el-styring

Læs mere

Brugsanvisning til varmesystem

Brugsanvisning til varmesystem Brugsanvisning til varmesystem Gulvvarmesystemet Brugervejledning: Gulvvarmesystemet sikrer optimale betingelser for et velfungerende og behageligt indeklima. Gulvvarmesystemet har en længere reaktionstid

Læs mere

Varmtvandsbeholdere type WJ/KW ================================================================== ====

Varmtvandsbeholdere type WJ/KW ================================================================== ==== Varmtvandsbeholdere type WJ/KW ================================================================== ==== Med spiral til centralvarme 80 l 100 l 140 l --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

MONTERINGS/BRUGER VEJLEDNING

MONTERINGS/BRUGER VEJLEDNING El-vandvarmer 15-30 og 35 liter 08:008 0206 Type 905, 906, 907, 908, 910 og 611 MONTERINGS/BRUGER VEJLEDNING INDHOLD Transport 2 Placering 2 Mål 3 VVS-Montering 4 EL-Montering 6 Daglig brug 8 Trykløst

Læs mere

Manual COMPACT MULTI.

Manual COMPACT MULTI. Manual COMPACT MULTI www.sonnenkraft.com www.sonnenkraft.com Indholdsfortegnelse Installationsdata 1 Generelt 2 Placering 2 Mål 2 Termostat 2 Cirkulation 2 Vedligeholdelse 2 Kalk 2 Kontrol/udskiftning

Læs mere

Neotherm Solenergi Systemhåndbog. Håndbog i anlægs- og principbeskrivelse af solvarmeanlæg THE FLOW OF ENERGY

Neotherm Solenergi Systemhåndbog. Håndbog i anlægs- og principbeskrivelse af solvarmeanlæg THE FLOW OF ENERGY Neotherm Solenergi Systemhåndbog Håndbog i anlægs- og principbeskrivelse af solvarmeanlæg THE FLOW OF ENERGY Kære Solvarmekunde! Vi præsenterer dig her for et bredt udvalg af Neotherm Solenergi systemløsninger,

Læs mere

VANDVARMERE CENTRALVARME 60-110 -160 LITER

VANDVARMERE CENTRALVARME 60-110 -160 LITER Creating hot water VANDVARMERE CENTRALVARME 60-110 -160 LITER Konstruktion 60-110-160 liter med kabinet 110 liter uden kabinet 110 liter med kabinet SIGNATURFORKLARING A B C D E F G H L Centralvarme frem/ind

Læs mere

EKSPERTER I VARMT VAND. Installatørprisliste. Netto installatørpriser ex. moms gældende pr. 1/1-2016

EKSPERTER I VARMT VAND. Installatørprisliste. Netto installatørpriser ex. moms gældende pr. 1/1-2016 EKSPERTER I VARMT VAND Installatørprisliste 2016 Netto installatørpriser ex. moms gældende pr. 1/1-2016 EKSPERTER I VARMT VAND METRO THERM er Danmarks mest anerkendte leverandør af varme og varmt vand

Læs mere

FJERNVARMEVEKSLER. Manual. Veksler type 2720 og type R7 08:001-1305

FJERNVARMEVEKSLER. Manual. Veksler type 2720 og type R7 08:001-1305 FJERNVARMEVEKSLER 08:001-1305 Manual Veksler type 2720 og type R7 Type 2720 230-16 METRO nummer: 127201630 VVS nummer: 376554230 Type 2720 221-26 METRO nummer: 127201621 VVS nummer: 376556110 Type 2720

Læs mere

CTC 960 Villaunit Teknisk instruktion Installation - drift og vedligeholdelse

CTC 960 Villaunit Teknisk instruktion Installation - drift og vedligeholdelse Part no 580325007/2 Dk. Jan -06 Fra serie nr. 7065-0211-41 CTC 960 Villaunit Teknisk instruktion Installation - drift og vedligeholdelse 161 103 07 06-01 161 503 03 06-01 01. Generelt...5 02. Teknisk beskrivelse

Læs mere

Animo 1. GENEREL BESKRIVELSE

Animo 1. GENEREL BESKRIVELSE Animo Denne instruktion er for brugere af Animo vandopvarmningsbeholder, type WKT-Dn. Læs denne instruktion omhyggeligt, da det bevirker bedst og mest sikker brug af maskinen. 1. GENEREL BESKRIVELSE Vandopbevaringsbeholderen

Læs mere

EL VANDVARMER. Manual. 5 liter, type 50E og 55E 08:006-1211

EL VANDVARMER. Manual. 5 liter, type 50E og 55E 08:006-1211 EL VANDVARMER 08:006-1211 Manual 5 liter, type 50E og 55E 5 liter el-vandvarmer Type 50E METRO nummer: 111501009 VVS nummer: 345152330 Type 55E METRO nummer: 111551009 VVS nummer: 345153330 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Manual METRO THERM solvarmeanlæg

Manual METRO THERM solvarmeanlæg Manual METRO THERM solvarmeanlæg Model Exclusive 255 l 08:903 0906 1/18 Manual Eksklusive 255 l Oversigt 1. Stykliste 2. Montering af fanger 3. Montering af beholder 4. Rørføring 5. Montering af el-styring

Læs mere

Solvarmeanlæg til store bygninger

Solvarmeanlæg til store bygninger Energiløsning UDGIVET april 2011 - REVIDERET JULI 2013 Solvarmeanlæg til store bygninger Videncenter for energibesparelser i bygninger anbefaler at etablere solvarmeanlæg i store bygninger. Det er især

Læs mere

NBE SUN COMFORT Version 6.00

NBE SUN COMFORT Version 6.00 Version 6.00 Nordjysk Bioenergi ApS Brinken 10 DK9750 Oester Vraa Denmark 0045-88209230 1 2 Manual Rør diagram og el tilslutning, brugsvand Stage 1 3 Manual Rør diagram og el tilslutning, brugsvand, udtræk

Læs mere

- mere end funktionel

- mere end funktionel Bolig varmepumper - mere end funktionel I n d e K l i m a M i l j ø A / S IndeKlimaMiljø A/S, eller blot, drager nytte af mange års erfaring såvel internt som hos vores samarbejdspartnere og leverandører

Læs mere

Solvarmeanlæg til store bygninger

Solvarmeanlæg til store bygninger Energiløsning store bygninger UDGIVET APRIL 2011 - REVIDERET DECEMBER 2015 Solvarmeanlæg til store bygninger Videncenter for energibesparelser i bygninger anbefaler at etablere solvarmeanlæg i store bygninger.

Læs mere

Solvarme v. Montagevejledning

Solvarme v. Montagevejledning Solvarme v Montagevejledning Dit nye anlæg Tillykke med dit nye anlæg. Solvarme kun til brugsvand er det mest simple type anlæg. Men med vakuum solfangeren kan man med fordel supplere varmesystemet. Bevæger

Læs mere

Installationsvejledning COMBI. Læs venligst denne vejledning før installation

Installationsvejledning COMBI. Læs venligst denne vejledning før installation Installationsvejledning COMBI Læs venligst denne vejledning før installation Indledning Sådan fungerer Quooker COMBI Quooker COMBI er en vandbeholder med kogende (110 C) vand. Quooker COMBI består af en

Læs mere

Danfoss Micro Booster unit ENS projekt Geding

Danfoss Micro Booster unit ENS projekt Geding Danfoss Micro Booster unit ENS projekt Geding Indhold Micro Booster unitten... 3 Opstart af unit... 4 Udluftning af unit... 5 Justering af brugsvandstemperatur... 6 Åbne/lukke varmekreds til sommer- og

Læs mere

Sol til vand og varme. SOLFANGERE til væskebaseret opvarmning

Sol til vand og varme. SOLFANGERE til væskebaseret opvarmning Sol til vand og varme SOLFANGERE til væskebaseret opvarmning Det handler i høj grad om CO 2 -udslip og hvordan vi forholder os til det. Solvarme skåner miljøet for CO 2... Udnyttelse af solens energi er

Læs mere

SOLVARMEANLÆG FORÅR 2010

SOLVARMEANLÆG FORÅR 2010 SOLVARMEANLÆG FORÅR 2010 The Smarthome Company, Lergravsvej 53, DK-2300 København S. www.greenpowerdeal.com Til dig der står og tænker på at købe et solvarmeanlæg I Danmark skinner solen ca. 1.800 timer

Læs mere

VANDVARMERE COMBI L

VANDVARMERE COMBI L VANDVARMERE COMBI 60 110 160 L Creating hot water STORMTRYK Combi vandvarmere 60 110 160 liter Combivandvarmer til el og central- eller fjernvarme Konstruktion Combivandvarmeren er opbygget som en stålbeholder,

Læs mere

GEMINA TERMIX BRUGSVANDSUNIT

GEMINA TERMIX BRUGSVANDSUNIT GEMINA TERMIX BRUGSVANDSUNIT TERMIX BRUGSVANDSUNIT med ladeveksler til forsyning af boligblokke og andre større byggerier med varmt brugsvand. GEMINA TERMIX Navervej 15-17 DK 7451 Sunds Productions as

Læs mere

foretages af autoriseret installatør. Er der en stophane eller balofix samt stikkontakt

foretages af autoriseret installatør. Er der en stophane eller balofix samt stikkontakt Installationsvejledning VAQ Læs venligst denne vejledning før installation Indledning Sådan fungerer Quooker Quooker en består af en lille vandbeholder under køkkenvasken, som er sluttet til koldvandsledningen.

Læs mere

Vejledning om varmeforsyning

Vejledning om varmeforsyning Vejledning om varmeforsyning 1. Generel info om varmtvandsforsyning 2. Brugervejledning - varme 3. Brugervejledning - varmt - vand 4. Brugervejledning sommer og vinterindstillinger 5. Brugervejledning

Læs mere

Varmtvandsbeholdere. Kvalitet og holdbarhed EKSPERTER I VARME OG VARMT VAND

Varmtvandsbeholdere. Kvalitet og holdbarhed EKSPERTER I VARME OG VARMT VAND Varmtvandsbeholdere Kvalitet og holdbarhed A EKSPERTER I VARME OG VARMT VAND Varmt vand til Danmark i mere end 60 år METRO THERM er landets suverænt største producent af varmtvandsbeholdere, og gennem

Læs mere

Installationsvejledning COMBI E. Læs denne vejledning før installation

Installationsvejledning COMBI E. Læs denne vejledning før installation Installationsvejledning COMBI E Læs denne vejledning før installation Indledning Sådan fungerer Quooker COMBI E Quooker COMBI E er en kogende- og varmtvandsforsyning, som består af en sikkerhedsventil,

Læs mere

Læs denne manual grundigt igennem før montage og ibrugtagning.

Læs denne manual grundigt igennem før montage og ibrugtagning. Tillykke med Deres nye Niveaukontrol. Læs denne manual grundigt igennem før montage og ibrugtagning. Standarder: Denne Niveaukontrol opfylder gældende regler og normer for sikkerhed. Produktet er testet

Læs mere

MONTAGEVEJLEDNING TIL AQUA-KIT TIL SCAN-LINE 800 AQUA

MONTAGEVEJLEDNING TIL AQUA-KIT TIL SCAN-LINE 800 AQUA MONTAGEVEJLEDNING TIL AQUA-KIT TIL SCAN-LINE 800 AQUA www.heta.dk DK SIKKERHEDSMÆSSIGE LOVKRAV Installationen skal udføres af en autoriseret vvs/el installatør, beskrivelsen skal overholdes ellers bortfalder

Læs mere

HUSETS VARME HJERTE. Beholdere og vandvarmere. kvalitet og holdbarhed fra METRO THERM

HUSETS VARME HJERTE. Beholdere og vandvarmere. kvalitet og holdbarhed fra METRO THERM HUSETS VARME HJERTE Beholdere og vandvarmere kvalitet og holdbarhed fra METRO THERM Varmt vand til Danmark i mere end 70 år METRO THERM er landets suverænt største producent af varmtvandsbeholdere, og

Læs mere

08:081. EL-unit TYPE 7000. El-unit

08:081. EL-unit TYPE 7000. El-unit 08:081 0209 EL-unit TYPE 7000 El-unit 1 Type 7000 TRANSPORT Undersøg straks ved modtagelsen, om el-unitten er hel og ubeskadiget. Hvis der er fejl eller mangler ved el-unitten skal det straks anmeldes

Læs mere

MONTERINGS-/BRUGERVEJLEDNING

MONTERINGS-/BRUGERVEJLEDNING Fjern-/ centralvarmevandvarmere 180-200-300-450 liter 08:020 0206 Type 2818, 20020, 20030 og 20040 MONTERINGS-/BRUGERVEJLEDNING TRANSPORT Undersøg straks ved modtagelsen, om vandvarmeren er hel og ubeskadiget.

Læs mere

Flex Sun. Brugervejledning. Tac-Ware

Flex Sun. Brugervejledning. Tac-Ware Flex Sun Brugervejledning TacWare VVS Grossisten A/S Industrivej 61 7080 Børkop Telefon 72 41 41 41 Fax 72 41 41 99 Aktuel visning Driftstatus Valg af temperatur visning manuel drift Programmering Dette

Læs mere

Montage og brugervejledning for: SV14 Hybrid med 80 l beholder. Brugsvands- og varmluftanlæg m/selvcirkulation

Montage og brugervejledning for: SV14 Hybrid med 80 l beholder. Brugsvands- og varmluftanlæg m/selvcirkulation August 2009 HJ Montage og brugervejledning for: SV14 Hybrid med 80 l beholder Brugsvands- og varmluftanlæg m/selvcirkulation (Se desuden standardvejledning for montage af SV14 på tag eller væg) SolarVenti..rykker

Læs mere

1. Stokerfyr som åbent eller lukket anlæg uden anlægsshunt

1. Stokerfyr som åbent eller lukket anlæg uden anlægsshunt 1. Stokerfyr som åbent eller lukket anlæg uden anlægsshunt Vlås M T Kedel med dispensation fra AT 42 afsnit 2 Tf 2 V5 V2 V Brandsikring V3 1 q:\acadtegn\ars\ars\01 rev 1.dwg Stokerfyret kedel Anlægget

Læs mere

NBE SUN COMFORT Version 6.00

NBE SUN COMFORT Version 6.00 Version 6.00 Nordjysk Bioenergi ApS Brinken 10 DK9750 Oester Vraa Denmark 0045-88209230 1 2 Manual Rør diagram og el tilslutning, brugsvand Stage 1 3 Manual Rør diagram og el tilslutning, brugsvand, udtræk

Læs mere

Beholderstørrelse. 60 liter 110 liter 160 liter 200 liter

Beholderstørrelse. 60 liter 110 liter 160 liter 200 liter Energiløsning UDGIVET JUNI 2011 Udskiftning af varmtvandsbeholder Der kan opnås en energibesparelse ved at udskifte en ældre varmtvandsbeholder til en ny. Hvis varmtvandsbeholderen er isoleret med mindre

Læs mere

Brugervejledning om varmeforsyning

Brugervejledning om varmeforsyning Brugervejledning om varmeforsyning - En oversigt over anlægget samt svar på ofte stillede spørgsmål Version 1.0 ( 7. oktober 2014) Note til vejledning Dette er en vejledning udarbejdet af beboere i Grøndalsvænge,

Læs mere

PANNEX VANDVARMERE TIL CENTRALVARME MED SOLVARME UNIT

PANNEX VANDVARMERE TIL CENTRALVARME MED SOLVARME UNIT PANNEX VANDVARMERE TIL CENTRALVARME MED SOLVARME UNIT 220 250 300 MANUAL Zakład Urządzeń Grzewczych Elektromet Wojciech Jurkiewicz 48-100 Głubczyce, Gołuszowice 53, tel. 077 / 471 08 17, fax 077/ 485 37

Læs mere

vejledning Unit - system 3 - type 6366

vejledning Unit - system 3 - type 6366 Creating hot water vejledning Unit - system 3 - type 6366 Direkte med blandesløjfe unit System 3 Type 6366 VVS nr. 37.5277.010 Metro nr. 16.366.1000 25 A Analog termometer 15 Afspæringsventil 17 A Termostatisk

Læs mere

Elvandvarmere. Nem installation. Lang holdbarhed. EKSPERTER I VARME OG VARMT VAND

Elvandvarmere. Nem installation. Lang holdbarhed. EKSPERTER I VARME OG VARMT VAND Elvandvarmere Nem installation. Lang holdbarhed. EKSPERTER I VARME OG VARMT VAN Elvandvarmere til trykløs installation A METRO TERMs mindste elvandvarmer på 5 liter er beregnet til ét tappested, fx ved

Læs mere

SAS816WHB-0-RF TRÅDLØS RUMTERMOSTAT

SAS816WHB-0-RF TRÅDLØS RUMTERMOSTAT TRÅDLØS RUMTERMOSTAT SAS816WHB-O-RF SAS816WHB-0-RF TRÅDLØS RUMTERMOSTAT SAS816WHB-0-RF er en ikke-programmerbar termostat, Den kan erstatte de mest almindelige termostater i boligen og er konstrueret til

Læs mere

Typegodkendte solvarmeanlæg i Danmark

Typegodkendte solvarmeanlæg i Danmark Typegodkendte solvarmeanlæg i Danmark August 1996 Installatør hæfte Prøvestationen for Solenergi Typegodkendte solvarmeanlæg i Danmark baseret på godkendte komponenter 1. Godkendelsesordningen 4 2. Anlægstyper

Læs mere

DK Installationsvejledning. devireg 230

DK Installationsvejledning. devireg 230 DK Installationsvejledning devireg 230 Ž devireg 230 er designet for indbygning i indmuringsdåser og underlag for LK FUGA-serien. Generelt: 1. Installationen skal udføres som en fast installation. Termostaten

Læs mere

Elvandvarmere. Nem installation. Lang holdbarhed. EKSPERTER I VARME OG VARMT VAND

Elvandvarmere. Nem installation. Lang holdbarhed. EKSPERTER I VARME OG VARMT VAND Elvandvarmere Nem installation. Lang holdbarhed. EKSPERTER I VARME OG VARMT VAN Elvandvarmere til trykløs installation A METRO TERMs mindste elvandvarmer på 5 liter er beregnet til ét tappested, fx ved

Læs mere

Varmtvandsbeholdere Prisme og Prisme Kombi

Varmtvandsbeholdere Prisme og Prisme Kombi 1 Varmtvandsbeholdere Prisme og Prisme Kombi Elektrisk opvarmet og Elektrisk opvarmet med tilskudsvarme 2 Indhold 1. Generelle oplysninger... 3 2. Montage af varmtvandsbeholderen på væg... 4 3. Vandforsyning...

Læs mere

Quahwa.dk. Dansk brugervejledning til Vibiemme Domobar Super

Quahwa.dk. Dansk brugervejledning til Vibiemme Domobar Super Dansk brugervejledning til Vibiemme Domobar Super 1 2 3 4 11 I II 5 6 7 8 9 10 1. Lampe 2. Manometer til tryk i kedel 3. Damp, hane til damp 4. Filterholder/portafilter 5. Termostat lampe 6. Manometer

Læs mere

Laddomat 21. Lagringsenhed til fastbrændselskedler med akkumuleringstank og varmelegeme.

Laddomat 21. Lagringsenhed til fastbrændselskedler med akkumuleringstank og varmelegeme. Art. nr 11 23 78 Laddomat 21 Lagringsenhed til fastbrændselskedler med akkumuleringstank og varmelegeme. Lagdeling* i akkumuleringstanken er en forudsætning for et nemt og velfungerende fyringsanlæg. Det

Læs mere

BETJENINGSVEJLEDNING. Turbomax VU 182 E/1 E

BETJENINGSVEJLEDNING. Turbomax VU 182 E/1 E BETJENINGSVEJLEDNING Turbomax VU 1 E/1 E Kære kunde Vi glæder os over, at De har valgt en Vaillant Turbomax VK 1/1 E. Ved at læse denne betjeningsvejlednings henvisninger får De optimal udnyttelse af

Læs mere

MANUAL. El-unit Type 7000

MANUAL. El-unit Type 7000 MANUAL El-unit Type 7000 INDHOLD Transport 2 Placering 2 VVS montering 3 El montering 5 Brugervejledning 6 Vedligeholdelse 6 Overensstemmelses- 6 erklæring Fejlfinding 7 Garantibestemmelser 8 VVS MONTERING

Læs mere

BETJENINGSVEJLEDNING FOR PERCOSTAR KAFFEMASKINE

BETJENINGSVEJLEDNING FOR PERCOSTAR KAFFEMASKINE BETJENINGSVEJLEDNING FOR PERCOSTAR KAFFEMASKINE Dette apparat er i overensstemmelse med følgende direktiver: Fabrikanten forbeholder sig ret til ændring af maskinen eller indholdet af manualen, uden forudgående

Læs mere

Manual. IMage Elektronisk styring med varmeregulering. Type

Manual. IMage Elektronisk styring med varmeregulering. Type Manual. IMage Elektronisk styring med varmeregulering. Type 64-102050-1. Der tages forbehold for evt. produktændringer. Copyright. International Marketing A/S Udgave: 1.0 01 2005. Sprog: Dansk Tillykke

Læs mere

Manual METRO THERM solvarmeanlæg

Manual METRO THERM solvarmeanlæg Manual METRO THERM solvarmeanlæg Model Economy 255 l 08:902 0906 1/29 Manual Economy 255 ltr. Oversigt 1. Stykliste 2. Montering af fanger 3. Montering af beholder 4. Rørføring 5. Montering af pumpestation

Læs mere

Solvarmeanlæg til store bygninger

Solvarmeanlæg til store bygninger Energiløsning store bygninger UDGIVET APRIL 2011 - REVIDERET JUNI 2018 Solvarmeanlæg til store bygninger Videncenter for energibesparelser i bygninger anbefaler at etablere solvarmeanlæg i store bygninger.

Læs mere

SUN-PRO.dk Solvarme fra Q-PRO

SUN-PRO.dk Solvarme fra Q-PRO SUN-PRO.dk Solvarme fra Q-PRO Solvarmestyring std Indholdsfortegnelse Copyright...2 Tekniske data...3 Elektriske tilslutninger...4 Valg af system...4 Opsætning af styringen...5 System 1 Én tank, uden ekstra

Læs mere

Montagevejledning Solvarmebeholder SEM-1 Side 49-55

Montagevejledning Solvarmebeholder SEM-1 Side 49-55 DK Montagevejledning Solvarmebeholder Side 49-55 Wolf GmbH Postfach 1380 D-84048 Mainburg Tlf. 0049 8751/74-0 Fax 0049 8751/741 600 Internet: www.wolf-heiztechnik.de Vare-nr. 754 Der tages forbehold for

Læs mere

Varenumre: Manual METRO THERM solvarmeanlæg. Model Economy 255 l. 152421601 Exclusive Solfanger 152421605 Standard Solfanger 08:902 1004

Varenumre: Manual METRO THERM solvarmeanlæg. Model Economy 255 l. 152421601 Exclusive Solfanger 152421605 Standard Solfanger 08:902 1004 s. 1/27 Manual METRO THERM solvarmeanlæg Model Economy 255 l Varenumre: 152421601 Exclusive Solfanger 152421605 Standard Solfanger 08:902 1004 Indholdsfortegnelse 1. STYKLISTE... 3 Monteringsoversigt...4

Læs mere

Monterings-/brugervejledning

Monterings-/brugervejledning Combivandvarmere 60-110 og 160 liter 08:012 0807 Type 622C, 644C, 605C Monterings-/brugervejledning INDHOLD Transport 2 Placering 3 Mål 4 VVS-Montering 5 EL-Montering (Inkl. el-diagram) 7 TRANSPORT Undersøg

Læs mere

GEMINA TERMIX Compact 20 VMTD

GEMINA TERMIX Compact 20 VMTD GEMINA TERMIX Compact 20 VMTD TERMIX Compact 20 VMTD er en komplet unit til styring af husets fjernvarmeinstallation. Brugsvandsopvarmningen foregår gennem en gennemstrømningsvandvarmer og radiatorkredsen

Læs mere

Beholderstørrelse. 60 liter 110 liter 160 liter 200 liter

Beholderstørrelse. 60 liter 110 liter 160 liter 200 liter Energiløsning UDGIVET JUNI 2011 - REVIDERET DECEMBER 2014 Udskiftning af varmtvandsbeholder Der kan opnås en energibesparelse ved at udskifte en ældre varmtvandsbeholder til en ny. Hvis varmtvandsbeholderen

Læs mere

Installationsvejledning COMBI. Læs venligst denne vejledning før installation

Installationsvejledning COMBI. Læs venligst denne vejledning før installation Installationsvejledning COMBI Læs venligst denne vejledning før installation Indledning Sådan fungerer Quooker COMBI Quooker COMBI er en vandbeholder med kogende (110 C) vand. Quooker COMBI består af en

Læs mere

Indendørs enhed for luft-/vandvarmepumpen

Indendørs enhed for luft-/vandvarmepumpen 6 720 614 054-00.1D Indendørs enhed for luft-/vandvarmepumpen CC 160 da Betjeningsvejledning 6 720 614 434 DK (2007/06) OSW 2 Indholdsfortegnelse DK Indholdsfortegnelse 1 Sikkerhedsråd og symbolforklaring

Læs mere

Træpillefyr M. April 2012. www.biovarme.dk

Træpillefyr M. April 2012. www.biovarme.dk Træpillefyr M April 2012 www.biovarme.dk Træpillefyr M Gør en forskel for miljøet Nemt at installere og betjene Med en virkningsgrad helt i top er Automatisk optænding og modulerende drift DENVIRO træpillefyr

Læs mere

TRANSPORT INDHOLD TRANSPORT PLACERING

TRANSPORT INDHOLD TRANSPORT PLACERING TRANSPORT INDHOLD Transport 2 Vedligeholdelse 2 Placering 2 Mål 3 VVS-Montering 4 Vejledning 5 TRANSPORT Undersøg straks ved modtagelsen, om vandvarmeren er hel og ubeskadiget. Hvis ikke, skal det omgående

Læs mere

LAVE VARMEUDGIFTER MED BEHOVSSTYREDE LUFT/VAND VARMEPUMPER

LAVE VARMEUDGIFTER MED BEHOVSSTYREDE LUFT/VAND VARMEPUMPER LAVE VARMEUDGIFTER MED BEHOVSSTYREDE LUFT/VAND VARMEPUMPER UDE LUFTEN INDE- HOLDER ALTID VARME OG VARMEN KAN UDNYTTES MED VARMEPUMPE Luften omkring os indeholder energi fra solen dette er også tilfældet

Læs mere

LAVE VARMEUDGIFTER MED WELLMORE LUFT/VAND VARMEPUMPER

LAVE VARMEUDGIFTER MED WELLMORE LUFT/VAND VARMEPUMPER LAVE VARMEUDGIFTER MED WELLMORE LUFT/VAND VARMEPUMPER UDE LUFTEN INDE- HOLDER ALTID VARME OG VARMEN KAN UDNYTTES MED VARMEPUMPE Luften omkring os indeholder energi fra solen dette er også tilfældet selv

Læs mere

Frostsikrings anlæg 220V Rustfri stål model. Til årg. 2016

Frostsikrings anlæg 220V Rustfri stål model. Til årg. 2016 Brugsanvisning Varenr.: 9027791 Frostsikrings anlæg 220V Rustfri stål model. Til årg. 2016 Sdr. Ringvej 1-6600 Vejen - Tlf. 70 21 26 26 - Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk Frostsikringsanlæg Aqualine Varenr.:

Læs mere

guide til dit fjernvarmeanlæg

guide til dit fjernvarmeanlæg guide til dit fjernvarmeanlæg www.ke.dk pas det lidt så passer det sig selv Dit anlæg er skabt til at fungere problemfrit 24 timer i døgnet året rundt. Næsten helt af sig selv. Ikke desto mindre er det

Læs mere

TRAY. Installations vejledning. 1 TRAY VARMEVEKSLER. VANDENERGI M.A. Denmark ApS Email: mail@vandenergi.com Phone: +45 61653562

TRAY. Installations vejledning. 1 TRAY VARMEVEKSLER. VANDENERGI M.A. Denmark ApS Email: mail@vandenergi.com Phone: +45 61653562 Installations vejledning. TRY TILLYKKE MED DIN NYE SMUKKE SHOWER TRY Tray er en af de mest økonomiske og interessante måder at spare energi og CO2. Tilbagebetalingstiden er kort. Ved at anvende Tray sparer

Læs mere

Guide til dit fjernvarmeanlæg

Guide til dit fjernvarmeanlæg Guide til dit fjernvarmeanlæg Sådan får du fjernvarmen til at fungere optimalt Dit fjernvarmeanlæg er skabt til at fungere helt af sig selv 24 timer i døgnet året rundt. Ikke desto mindre er der nogle

Læs mere

Tilbehør. CTS 602 by Nilan. Vandvarmeflade. Software-version: 2.21 20-11-2013 Varenr. 768914Z

Tilbehør. CTS 602 by Nilan. Vandvarmeflade. Software-version: 2.21 20-11-2013 Varenr. 768914Z Tilbehør CTS 602 by Nilan Vandvarmeflade Software-version: 2.21 20-11-2013 Varenr. 768914Z Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Figuroversigt... 2 Generelle oplysninger... 3 Vandvarmeflade, (montage)...

Læs mere

MONTAGEVEJLEDNING BY NILAN SV300

MONTAGEVEJLEDNING BY NILAN SV300 MONTAGEVEJLEDNING BY NILAN SV300 Version 2.00-18.10.2016 INDHOLDSFORTEGNELSE Sikkerhed Vigtig information... 3 Strømforsyning... 3 Bortskaffelse... 3 Varmtvandsbeholder...3 Generelle oplysninger Indledning...4

Læs mere

MONTERINGS-/BRUGERVEJLEDNING

MONTERINGS-/BRUGERVEJLEDNING El-vandvarmere 200-300-450 liter 08:021 0208 Type 2002, 2003 og 2004 MONTERINGS-/BRUGERVEJLEDNING TRANSPORT PLACERING Undersøg straks ved modtagelsen, om vandvarmeren er hel og ubeskadiget. Hvis ikke,

Læs mere

Installatørhåndbog METROSAVER / METROSAVER SOL. Varmtvandsbeholder IHB DK 1113-1 031814 LEK

Installatørhåndbog METROSAVER / METROSAVER SOL. Varmtvandsbeholder IHB DK 1113-1 031814 LEK Installatørhåndbog METROSAVER / METROSAVER SOL Varmtvandsbeholder LEK IHB DK 1113-1 031814 Indholdsfortegnelse 1 Vigtig information 2 Sikkerhedsinformation 2 2 Levering og håndtering 4 Transport 4 Opstilling

Læs mere

Slutbrugervejledning Solstyring LMC 230. Version nr. 02.08

Slutbrugervejledning Solstyring LMC 230. Version nr. 02.08 Slutbrugervejledning Solstyring Version nr. 02.08 08:505 Opdateret d. 08.10.2008 Indholdsfortegnelse 1. Brugerpanel til solfangerstyring... 3 1.1 Beskrivelse af de 2 lysdioder... 4 2. Menuoversigt i solstyring...

Læs mere

BOOSTERPUMPESÆT. Manual. METRO boosterpumpesæt til METRO ECO og METRO VISION 08: FJERNVARME

BOOSTERPUMPESÆT. Manual. METRO boosterpumpesæt til METRO ECO og METRO VISION 08: FJERNVARME BOOSTERPUMPESÆT FJERNVARME 08:039-1701 Manual METRO boosterpumpesæt til METRO ECO og METRO VISION 2 METRO boosterpumpesæt METRO-nummer: 758132999 VVS-nummer: 375329100 Indholdsfortegnelse Anvendelse og

Læs mere

PROTOTYPE. Danfoss Microbooster unit EUDP projekt Birkerød

PROTOTYPE. Danfoss Microbooster unit EUDP projekt Birkerød Danfoss Microbooster unit EUDP projekt Birkerød 1 Indhold Microbooster unitten... 3 Brugsvandscirkulation... 4 Opstart af unit... 5 Udluftning... 6 Justering af brugsvandstemperatur... 7 Åbne/lukke varmekreds

Læs mere

Elektrisk lavastensgrill / Vandgrill Installation og betjening

Elektrisk lavastensgrill / Vandgrill Installation og betjening Elektrisk lavastensgrill / Vandgrill Installation og betjening Sikkerhedsanvisninger Dette dokument indeholder vigtig information omkring montering, betjening og vedligeholdelse. Opbevar altid manualen

Læs mere

Manual Economy 110 ltr.

Manual Economy 110 ltr. Manual Economy 110 ltr. Oversigt 1. Stykliste 2. Montering af fanger 3. Montering af beholder 4. Rørføring Manual METRO THERM solvarmeanlæg 5. Montering af pumpestation Model Economy 110 l 6. Montering

Læs mere

Solvarmekatalog. Indholdsfortegnelse

Solvarmekatalog. Indholdsfortegnelse Solvarmekatalog Indholdsfortegnelse Prisliste...2 Hvorfor vælge en vakuumsolfanger med 3-lags absorber?...5 Hvorfor skal jeg vælge solfangere med Solar Keymark?...5 Dækker et solvarmeanlæg mit behov?...6

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING KMR 1000

BRUGERVEJLEDNING KMR 1000 BRUGERVEJLEDNING KMR 1000 W:\Brochurer vejledninger prislister\vejledninger\styringer\kmr1000 dansk.doc august 2004 Side 1 af 8 Egenskaber: 12 bit successiv integrationsberegning af temperaturer 4 bit

Læs mere

Sdr. Ringvej Vejen - Tlf Fax

Sdr. Ringvej Vejen - Tlf Fax Brugsanvisning Varenr.: 9053525 Frostsikrings anlæg 220V Coatet aluhus. Model 2017 Sdr. Ringvej 1-6600 Vejen - Tlf. 70 21 26 26 - Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk Frostsikringsanlæg Aqualine Varenr.:

Læs mere

Stop press-info t. Varmt vand fra solens buffer-anlæg. September 2009 Buffer Husk ved montering af isoleringskappe:

Stop press-info t. Varmt vand fra solens buffer-anlæg. September 2009 Buffer Husk ved montering af isoleringskappe: Stop press-info t. Varmt vand fra solens buffer-anlæg. September 2009 Informationer vedr. mini-midi-maxi-anlæg, som (endnu) ikke er nået med i standard-vejledningsmaterialet, eller som jeg godt vil minde

Læs mere

ELEKTRISK VANDVARMER. MONTAGE- OG BRUGERVEJLEDNING PRISME og PRISME KOMBI. Publ. nr /0512

ELEKTRISK VANDVARMER. MONTAGE- OG BRUGERVEJLEDNING PRISME og PRISME KOMBI. Publ. nr /0512 ELEKTRISK VANDVARMER MONTAGE- OG BRUGERVEJLEDNING PRISME og PRISME KOMBI Publ. nr. 20750010/0512 Generelle oplysninger Service og garantier I tilfælde af reklamation Ansvar Rensning og eftersyn iht. Vedligeholdelse

Læs mere