Bilag 1 - Uddybende forklaringer

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bilag 1 - Uddybende forklaringer"

Transkript

1 Bilag 1 - Uddybende forklaringer Tabel 1: Oversigt over service, anlæg, overførsler mv. samt finansposter (mio. kr., 2018-pl) Service 5.493, ,3-27,0 Børnefamilier med særlige behov 1.360, ,9 0,0 Hjemmeplejen 358,9 358,9 0,0 Borgere med sindslidelse 903,1 909,5-6,4 Udsatte voksne 538,1 565,5-27,4 Borgere med handicap 2.077, ,7 4,1 Tværgående opgaver og administration 255,5 252,8 2,7 Overførsler mv. 124,4 124,8-0,4 Anlæg 46,2 44,7 1,5 Finansposter 1,0 1,0 0,0 *Forventede r afrundet til nærmeste halve mio. kr.

2 Service Børnefamilier med særlige behov total mio. kr , ,9 0,0 Børnefamilier med særlige behov forventes at udvise balance. Balancen er sammensat af følgende: Mer på Foranstaltninger og tidlig indsats på 11,1 mio. kr. som følge af stigende aktivitet vedrørende døgninstitutionspladser og forebyggende foranstaltninger Mindre på Dagbehandling og fleksible indsatser på 9,2 mio. kr. som følge af lavere enhedspriser, idet flere børn modtager fleksible indsatser fremfor ordinær dagbehandling. Mindre på Sikrede pladser på 1,8 mio. kr. som følge af, at et faldende antal borgere fremstilles for dommervagten. Foranstaltninger og tidlig indsats subtotal mio. kr. 969,7 980,9-11,1 Udgifter til anbringelse på døgn- og dagbehandlingsinstitutioner, anbringelse i familiepleje, udgifter til den forebyggende indsats, socialpædagogiske fripladser, forebyggende arbejde på de forebyggende institutioner, rådgivende tilbud, socialrådgivere på skoler og daginstitutioner, familierådgivninger og ungerådgivninger, gadeplansmedarbejdere, anbringelse på private, socialpædagogiske opholdssteder, børn på kost- og efterskoler, hybler, eget værelse, netværksfamiliepleje, skibsprojekter mv. samt udgifter til væresteder, og unge, der modtager behandling for misbrug og til udgifter til tilsyn med plejefamilier. Foranstaltninger og tidlig indsats forventes at udvise et mer på 11,1 mio. kr. primært som følge af stigende aktivitet vedrørende døgnanbringelser samt mindreindtægter som følge af færre solgte pladser på døgninstitutioner samt færre solgte rådsgivningsydelser under forebyggende foranstaltninger. Sikrede pladser subtotal mio. kr. 35,8 34,0 1,8 Udgifter til sikrede institutioner. Sikrede pladser forventes at udvise et mindre på 1,8 mio. kr. primært som følge af, at et faldende antal borgere fremstilles for dommervagten. Dagbehandling og fleksible indsatser subtotal mio. kr. 121,4 112,3 9,2 Dagbehandling og fleksible indsatser dækker over en fælles pulje mellem Socialforvaltningen og Børne- og Ungdomsforvaltningen jf. indstilling vedrørende Oprettelse af fælles pulje vedrørende dagbehandling og fleksible indsatser mm. fra 2015 (SUD ). Budgetpuljen er oprettet for at sikre en fælles opfølgning fra de to forvaltninger på udviklingen i Københavns Kommunes brug af dagbehandling og fleksible indsatser som alternativ til dagbehandling. I Socialforvaltningen findes der til Dagbehandling og fleksible indsatser på bevillingsområdet Børnefamilier med særlige behov såvel som på bevillingsområdet Borgere med handicap. Dagbehandling og fleksible indsatser forventes at udvise et mindre på 9,2 mio. kr. som følge af lavere enhedspriser, idet flere børn modtager fleksible indsatser fremfor ordinær dagbehandling.

3 Sagsbehandling subtotal mio. kr. 183,0 182,8 0,2 Udgifter til sagsbehandling Sagsbehandling forventes at udvise tilnærmelsesvis balance. Administration subtotal mio. kr. 50,0 50,0 0,0 Udgifter til administration. Administration forventes at udvise balance. Hjemmepleje total mio. kr. 23,1 23,1 0,0 Hjemmepleje forventes at udvise balance. Sagsbehandling subtotal mio. kr. 13,0 13,0 0,0 Udgifter til de lejemål som Udførerenheden råder over, herunder udgifter til husleje, energi, vedligeholdelse mv. Sagsbehandling Herudover indgår forventes ligeledes at Visitationens udvise balance. udgifter til administration, som primært dækker løn til visitatorer, samt øvrige Administration subtotal mio. kr. 10,1 10,1 0,0 Udgifter til stabens administration, som primært dækker løn til staben. Administration forventes at udvise balance. Hjemmepleje, demografireguleret total mio. kr. 335,8 335,8 0,0 Hjemmepleje, demografireguleret forventes at udvise balance. Hjemme- og sygepleje subtotal mio. kr. 335,8 335,8 0,0 Køb af hjemmehjælp (kommunal, privat, selvudpeget, kontant tilskud, underleverandør), hjemmesygepleje, aflastningspladser, reabiliteteringspladser, hjemmetræning og lign, Indeholder desuden udgifter til køb af ordninger, afregning og refusion samt indtægter fra aftale om gråzoneafregning fra SUF. Hjemme- og sygepleje forventes at udvise balance.

4 Borgere med sindslidelse total mio. kr. 903,1 909,5-6,4 Borgere med sindslidelse forventes at udvise et mer på 6,4 mio. kr. Meret er sammensat af følgende: Mer på Døgntilbud på 20,4 mio. kr. som følge af køb af dyrere udenbys pladser til særligt udadreagerende borgere samt stigende aktivitet på området generelt, herunder en stigning i efterværn. Mindre på Færdigmeldte patienter på 4,7 mio. kr. som følge af færre liggedage Mindre på Dagtilbud på 4,7 mio. kr. primært som følge af faldende aktivitet vedrørende køb af pladser til beskyttet beskæftigelse Mindre på Foranstaltninger i og udenfor eget hjem på 4,3 mio. kr. primært som følge af forsinkelse i opstarten af fleksibel bostøtte. Døgntilbud subtotal mio. kr. 607,1 627,5-20,4 Køb og salg af pladser til længerevarende og midlertidige botilbud samt botilbudspladser på de socialpsykiatriske bocentre (inkl. aktivitetsbaseret ), socialpædagogisk støtte til personer i bofællesskaber og solistboliger samt metodeudvikling vedrørende borgere med sindslidelse. Døgntilbud forventes at udvise et mer på 20,4 mio. kr. primært som følge af, at Socialforvaltningen er nødsaget til at købe af dyrere udenbys pladser til særligt udadreagerende borgere grundet forsinkelsen i etableringen af interne specialiserede botilbud samt stigende aktivitet på området generelt, herunder en stigning i efterværn til unge med sindslidelse. Hertil en mindreindtægt som følge af færre solgte pladser. Dagtilbud subtotal mio. kr. 75,6 70,9 4,7 Udgifter til samværs- og aktivitetstilbud, som er åbne tilbud for borgere med sindslidelse, hvortil borgeren ikke visiteres, køb og salg af pladser til beskyttet beskæftigelse og dagtilbudspladser samt dagtilbuddet i Valby. Dagtilbud forventes at udvise et mindre på 4,7 mio. kr. primært som følge af faldende aktivitet vedrørende køb af pladser til beskyttet beskæftigelse. Herudover skyldes mindreet generel tilbageholdenhed for at kompensere for mer under Døgntilbud. Foranstaltninger til borgere i og udenfor eget hjem subtotal mio. kr. 70,8 66,4 4,3 Udgifter til støtte- og kontaktpersoner, socialpædagogisk støtte i egen bolig, Den korte snor samt Exitstrategien. Foranstaltninger til borgere i og udenfor eget hjem forventes at udvise et mindre på 4,3 mio. kr. primært som følge af forsinkelse i opstarten af fleksibel bostøtte. Mindreet kompenserer for en del af meret under Døgntilbud.

5 Færdigmeldte patienter subtotal mio. kr. 20,4 15,7 4,7 Afregningen til Regionen for færdigmeldte patienter Færdigmeldte patienter forventes at udvise et mindre på 4,7 mio. kr. som følge af færre liggedage blandt færdigmeldte patienter. Mindreet kompenserer en del af meret under Døgntilbud. Sagsbehandling subtotal mio. kr. 73,5 73,3 0,3 Udgifter til administration og sagsbehandling i Myndighedscentrets Enhed for sociale ydelser, Psykiatrienhed, Bolig- og Beskæftigelsesenhed, udgifter til administrationsbygninger, udgifter til flygtninge, KMD-structura, Projekt Repatriering, Rammeplanen, det centralt udmeldte og tolkeudgifter. Sagsbehandling forventes at udvise tilnærmelsesvis balance. Administration subtotal mio. kr. 55,7 55,7 0,0 Administrationsudgifter på myndigheds- og udførerområdet. Administration forventes at udvise balance. Udsatte voksne total mio. kr. 538,1 565,5-27,4 Udsatte voksne forventes at udvise et mer på 27,4 mio. kr. Meret er primært sammensat af følgende: Mer på Rusmiddelbehandling på 14,8 mio. kr. som følge af stigende aktivitet og enhedspriser hos de private leverandører samt forlænget varighed af behandlingen i forbindelse med ambulant alkoholbehandling. Forvaltningen oplever aktuelt, at området ikke er styrbart, idet forvaltningen jf. selvhenvenderprincippet ikke kan påvirke, hvilken leverandør den enkelte borger vælger. Herudover er området udfordret af mer under stofindtagelsesrummet H17 som følge af høj personaleomsætning og deraf brug af vikarer. Mer på Herberg på 9,1 mio. kr. som følge af stigende omkostninger til køb af herbergspladser, idet selvhenvenderprincippet ligesom på alkoholområdet besværliggør forvaltningens muligheder for styring. Mer på Krisecentre på 3,8 mio. kr. som følge af øget aktivitet vedr. købte pladser bl.a. grundet en midlertidig nedlukning af forvaltningens eget krisecenter, Baltic, hvilket modsvares af forventede merindtægter som følge af et øget salg af krisecenterpladser. Det forventede mer vedr. krisecentre er steget fra 1,9 mio. kr. i juliprognosen til nu 3,8 mio. kr. i oktoberprognosen. Rusmiddelbehandling subtotal mio. kr. 236,5 251,3-14,8 Udgifter til behandling af stofmisbrugere og alkoholmisbrugere, herunder ambulant behandling, dagbehandling og døgnbehandling, midler til kommunal godkendelse af alkoholbehandling (Yngre læger) samt naloxon-projektet. Rusmiddelbehandling foventes at udvise et mer på 14,8 mio. kr. som følge af stigende aktivitet og enhedspriser hos de private leverandører samt forlænget varighed af behandlingen i forbindelse med ambulant alkoholbehandling. Forvaltningen oplever aktuelt, at området ikke er styrbart, idet forvaltningen jf. selvhenvenderprincippet ikke kan påvirke, hvilken leverandør den enkelte borger vælger. Meret skal endvidere ses i sammenhæng med nationale kampagner, som har opfordret borgere med alkoholproblemer til at henvende sig til deres kommune for at få behandling. Herudover er området udfordret af mer under stofindtagelsesrummet H17 som følge af høj personaleomsætning og deraf brug af vikarer.

6 Krisecentre subtotal mio. kr. 46,5 50,3-3,8 Udgifter til drift af egne krisecentre til kvinder og familier samt køb og salg af pladser. Krisecentre forventes at udvise et mer på 3,8 mio. kr. som følge af øget aktivitet vedr. købte pladser bl.a. grundet en midlertidig nedlukning af forvaltningens eget krisecenter, Baltic, hvilket modsvares af forventede merindtægter som følge af et øget salg af krisecenterpladser. Det forventede mer vedr. krisecentre er steget fra 1,9 mio. kr. i juliprognosen til nu 3,8 mio. kr. i oktoberprognosen. Herberg subtotal mio. kr. 67,2 76,3-9,1 Udgifter til institutionsdrift af 110 botilbud til hjemløse, statsrefusion af disse udgifter, særlige vinterherbergpladser samt køb og salg af herbergspladser. Herberg forventes at udvise et mer på 9,1 mio. kr. som følge af stigende omkostninger til køb af herbergspladser, idet selvhenvenderprincippet ligesom på alkoholområdet besværliggør forvaltningens muligheder for styring. Sociale tilbud subtotal mio. kr. 54,0 54,6-0,6 Udgifter til boligrådgivere, istandsættelse, tomgangsleje, husvilde samt eksternt finansierede projekter. Sociale tilbud forventes at udvise tilnærmelsesvis balance. Døgntilbud subtotal mio. kr. 72,5 72,5 0,0 Udgifter til drift af længerevarende og midlertidige botilbud, herunder aktivitetsbaseret og bofællesskaber. Døgntilbud forventes at udvise balance. Dagtilbud subtotal mio. kr. 16,0 15,9 0,1 Udgifter til væresteder. Dagtilbud forventes at udvise tilnærmelsesvis balance. Foranstaltninger i og udenfor eget hjem subtotal mio. kr. 27,1 27,1 0,0 Udgifter til støttekontaktpersonordningen samt eksternt finansierede projekter. Foranstaltninger i og udenfor eget hjem forventes at udvise balance. Sagsbehandling subtotal mio. kr. 19,4 18,6 0,8 Udgifter til sagsbehandling i Myndighedscentrets Hjemløseenhed, BIF/SOF-enheden og klinisk overlæge. Sagsbehandling forventes at udvise tilnærmelsesvis balance.

7 Administration subtotal mio. kr. -1,1-1,1 0,0 Udgifter til administration i Myndighedscentrets Stab, herunder socialfaglig enhed. Administration forventes at udvise balance. Borgere med handicap total mio. kr. 292,3 299,7-7,4 Borgere med handicap forventes at udvise et mer på 7,4 mio. kr. under Foranstaltninger i og udenfor eget hjem som følge af øget aktivitet vedrørende borgerstyret personlig assistance samt øgde udgifter til objektiv finansiering. Meret på Borgere med handicap skal ses i relation til mindreet på 11,5 mio. kr. under Borgere med handicap, demografireguleret. Foranstaltninger i og udenfor eget hjem eget hjem subtotal mio. kr. 142,5 149,9-7,4 Foranstaltninger til borgere med handicap i og udenfor eget hjem omfatter tilskud til aktivitets- og samværstilbud og tilskud til undervisning, transport, rådgivning mv. samt Borgerstyret personlig assistance 96 (BPA). Foranstaltninger i og udenfor eget hjem eget hjem forventes at udvise et mer på 7,4 mio. kr. som følge af øget aktivitet vedrørende borgerstyret personlig assistance samt øgede udgifter til objektiv finansiering, hvor alle landets kommuner af Regionerne bliver opkrævet en forholdsmæssig andel på baggrund af den enkelte kommunes indbyggertal uanset kommunens egentlig brug af tilbuddet. Sagsbehandling subtotal mio. kr. 117,5 117,5 0,0 Sagsbehandling omfatter udgifter til sagsbehandling. Sagsbehandling forventes at udvise balance. Administration subtotal mio. kr. 32,3 32,3 0,0 Administration omfatter omkostninger til drift af staben. Administration forventes at udvise balance.

8 Borgere med handicap, demografireguleret total mio. kr , ,0 11,5 Borgere med handicap, demografireguleret forventes at udvise et mindre på 11,5 mio. kr. Mindreet er primært sammensat af følgende: Mindre på Døgntilbud på 8,1 mio. kr. som følge af udmøntning af ikke-disponerede driftsmidler grundet vurdering af lavere risici på området samt tilførsel af midler sfa. afledte driftsudgifter vedr. forsinkelse i byggeri af 12 boliger. Mindre på Foranstaltninger i og udenfor eget hjem på 3,8 mio. kr. som følge af færre visiterede ydelser vedrørende socialpædagogisk bistand. Mindre på Foranstaltninger og tidlig indsats på 1,6 mio. kr. som følge af øget afgang til voksenområdet og lavere aktivitet. Mer på Hjælpemidler på 2,0 mio. kr. som følge af bunkeafvikling. Mindreet under Borgere med handicap, demografireguleret skal ses i relation til meret på 7,4 mio. kr. under Borgere med handicap. Foranstaltninger i og udenfor eget hjem eget hjem subtotal mio. kr. 29,5 25,7 3,8 Foranstaltninger til borgere med handicap i og udenfor eget hjem omfatter Socialpædagogisk bistand ( 85), Forebyggende indsats i form af træning ( 102), Kontaktpersonordning for døvblinde ( 98) samt pasning af nærtstående med handicap eller alvorlig sygdom. Foranstaltninger i og udenfor eget hjem forventes at udvise et mindre på 3,8 mio. kr. som følge af færre visiterede ydelser vedrørende socialpædagogisk bistand grundet lavere efterspørgsel. Mindreet skal ses i sammenhæng med meret på foranstaltninger i og uden for eget hjem under de almindelige bevillingsområde for Borgere med handicap. Hjælpemidler subtotal mio. kr. 115,3 117,3-2,0 Hjælpemidler omfatter tekniske hjælpemidler, personlige hjælpemidler og invalidebiler Hjælpemidler forventes at udvise et mer på 2,0 mio. kr. som følge af bunkeafvikling, hvilket forudsager øget aktivitet. Foranstaltninger og tidlig indsats subtotal mio. kr. 286,4 284,8 1,6 Foranstaltninger og tidlig indsats omfatter familie-/dagbehandling, aflastning, kontaktperson, økonomisk støtte, hjemmepleje, behandlingsmæssige fripladser mv. Derudover døgnforanstaltninger til børn og unge med handicap, herunder plejefamilier, private opholdssteder og kommunale døgninstitutioner. Området omfatter køb og salg af pladser samt det aktivitetsbaserede til forvaltningens egne pladser. Foranstaltninger og tidlig indsats forventes at udvise et mindre på 1,6 mio. kr. som følge af øget afgang til voksenområdet.

9 Dagbehandling og fleksible indsatser subtotal mio. kr. 41,7 41,7 0,0 Private dagbehandlingstilbud til hjemmeboende børn og unge. Dagbehandling og fleksible indsatser forventes at udvise balance. Døgntilbud subtotal mio. kr , ,8 8,1 Døgntilbud til borgere med handicap vedrører midlertidige botilbud ( 107) og længerevarende botilbud ( 108) til voksne borgere med handicap. Området omfatter køb og salg af pladser samt det aktivitetsbasered til forvaltningens egne pladser. Døgntilbud forventes at udvise et mindre på 8,1 mio. kr. som følge af udmøntning af ikke-disponerede driftsmidler grundet vurdering af lavere risici på området samt tilførsel af midler sfa. afledte driftsudgifter vedr. forsinkelse i byggeri af 12 boliger. Dagtilbud subtotal mio. kr. 190,7 190,7 0,0 Beskyttet beskæftigelse ( 103) samt aktivitets-og samværstilbud ( 104) til voksne borgere med handicap. Området omfatter køb og salg af pladser samt det aktivitetsbasered til forvaltningens egne pladser. Dagtilbud forventes at udvise balance. Tværgående opgaver og administration total mio. kr. 255,5 252,8 2,7 Tværgående opgaver og administration forventes at udvise et mindre på 2,7 mio. kr. Mindreet dækker dels over målrettede indsatser for at reducere forvaltningens samlede mer og dels over afsættelse af midler til tab på debitorer, hvilket anslås til et beløb på 4 mio. kr. Fælles administration subtotal mio. kr. 148,9 146,2 2,7 Fælles administration dækker primært over Socialforvaltningens administrative stabsfunktioners lønter, husleje mv. Fælles administration forventes at udvise et mindre på 2,7 mio. kr. Mindreet dækker dels over målrettede indsatser for at reducere forvaltningens samlede mer og dels over afsættelse af midler til tab på debitorer, hvilket anslås til et beløb på 4 mio. kr. HR subtotal mio. kr. 43,2 43,2 0,0 HR dækker primært over Socialforvaltningens administrative puljer til elever/praktikanter, uddannelse, fleksjob, lønsystem, HR forventes chefløn at udvise mv. balance.

10 IT subtotal mio. kr. 44,3 44,3 0,0 IT dækker primært over Socialforvaltningens til it-systemer såsom CSC Social, ESDH mv. IT forventes at udvise balance. Øvrige sociale formål subtotal mio. kr. 19,0 19,0 0,0 Øvrige sociale formål dækker over aktiviteterne SSP-samarbejdet, støtte til frivilligt socialt arbejde 18, julehjælp mv. Øvrige sociale ydelser forventes at udvise balance. Anlæg Byggeri og modernisering af tilbud total mio. kr. 46,2 44,7 1,5 Byggeri og modernisering af tilbud forventes at udvise et mindre på 1,5 mio. kr. som følge af tre projekter, hvor der efter byggeriets afslutning har kunnet konstateres et mindre. De tre projekter omhandler flytning af møllehuset, tre mindre ombygninger af botilbud (Pallesvej, Vinklen og Rymarksvej) samt etablering af de fysiske rammer til projektet "Tættere på familier med børn og unge med handicap". Byggeri og modernisering af tilbud, udgifter subtotal mio. kr. 46,2 44,7 1,5 Anlægstet omfatter byggeri og modernisering af tilbud samt velfærdsteknologiske ydelser. Byggeri og modernisering af tilbud forventes at udvise et mindre på 1,5 mio. kr. som følge af tre projekter, hvor der efter byggeriets afslutning har kunnet konstateres et mindre. De tre projekter omhandler flytning af møllehuset, tre mindre ombygninger af botilbud (Pallesvej, Vinklen og Rymarksvej) samt etablering af de fysiske rammer til projektet "Tættere på familier med børn og unge med handicap". Byggeri og modernisering af tilbud, indtægter subtotal mio. kr. 0,0 0,0 0,0 Anlægstet omfatter byggeri og modernisering af tilbud samt velfærdsteknologiske ydelser. Byggeri og modernisering af tilbud, indtægter forventes at udvise balance.

11 Overførsler mv. Efterspørgselsstyrede overførsler total mio. kr. 124,4 124,8-0,4 Efterspørgselsstyrede overførsler forventes at udvise tilnærmelsesvis balance. Personlige tillæg og helbredstillæg subtotal mio. kr. 5,8 5,6 0,2 Udgifter til personlige tillæg og helbredstillæg til førtidspensionister. Den største andel vedrører diverse former for helbredstillæg, tilskud til briller, medicin mm. De personlige tillæg og helbredstillæg udbetales kun til førtidspensionister på de gamle ordninger (tilkendelser før 1/1 2003). Personlige tillæg og helbredstillæg forventes at udvise tilnærmelsesvis balance. Sociale ydelser subtotal mio. kr. 121,9 122,5-0,6 Udgifter til udbetaling af hjælp i særlige tilfælde, enkeltydelser og hjælp til borgere med merudgifter i forbindelse med eget handicap eller barns handicap, hjælp i øvrigt til uledsagede flygtningebørn og flygtninge med handicap samt flytteudgifter vedrørende ældreboliger. Sociale ydelser forventes at udvise tilnærmelsesvis balance. Efterspørgselstyrede dagtilbud subtotal mio. kr. 2,8 2,8 0,0 Driften af det landsdækkende tilbud Instituttet for Blinde og Svagtsynede (Revalidering). Efterspørgselstyrede dagtilbud forventes at udvise balance. Indlagte patienter subtotal mio. kr. 178,4 178,4 0,0 Medfinansiering af psykiatrisk behandling, dvs. indlæggelser og ambulant behandling, som afregnes med regionen. Indlagte patienter forventes at udvise balance. HR (EGU-elever) subtotal mio. kr. 0,9 0,9 0,0 HR dækker over EGU-elever. HR forventes at udvise balance. Indtægter fra den centrale refusionsordning, SDE subtotal mio. kr. -185,5-185,5 0,0 Indtægter fra den centrale refusionsordning (særligt dyre enkeltsager). Indtægter fra den centrale refusionsordning er en afledt indtægt, som kommunen hjemtager på baggrund af CPR-registrerede ydelser i henhold til Servicelovens paragraffer på Socialforvaltningens bevillingsområder. Indtægten hjemtages, når udgiften pr. måned pr. borger overstiger to refusionsgrænser. Således medfører udgifter, der overstiger en grænseværdi på kr. pr. måned pr. borger, en SDE-refusion på 25 pct. Tilsvarende medfører udgifter, der overstiger en grænseværdi på kr. pr. måned pr. borger, en SDE-refusion på 50 pct. Indtægter fra den centrale refusionsordning forventes at udvise balance.

12 Finansposter Renter, tilskud, udligning og skatter Renter, tilskud, udligning og skatter subtotal mio. kr. 0,2 0,2 0,0 Renter mv. omfatter til betaling af renteudgifter vedr. langfristet gæld for selvejende institutioner. Renter, tilskud, udligning og skatter forventes at udvise balance. Balanceforskydninger Langfristede balanceposter Subtotal mio. kr. 0,8 0,8 0,0 Langfristede balanceposter omfatter for indskud i Landsbyggefonden, deponerede beløb for lån samt langfristede lån for selvejende institutioner. Langfristede balanceposter forventes at udvise balance. Øvrige balanceposter Subtotal mio. kr. 0,0 0,0 0,0 Øvrige balanceforskydninger på hovedkonto 8 teres ikke, jf. kommunens bevillingsregler.

Bilag 1 - Uddybende forklaringer

Bilag 1 - Uddybende forklaringer Bilag 1 - Uddybende forklaringer Tabel 1: Oversigt over service, anlæg, overførsler mv. samt finansposter (mio. kr., 2018-pl) Service 5.465,9 5.486,4-20,5 Børnefamilier med særlige behov 1.365,2 1.365,2

Læs mere

Bilag 1 - Uddybende forklaringer

Bilag 1 - Uddybende forklaringer Bilag 1 - Uddybende forklaringer Tabel 1: Oversigt over service, anlæg, overførsler mv. samt finansposter (t.kr., 2018-pl) Service 5.481.388 5.481.387 0 Børnefamilier med særlige behov 1.371.042 1.371.042

Læs mere

Bilag 1 - Uddybende forklaringer

Bilag 1 - Uddybende forklaringer Bilag 1 - Uddybende forklaringer Service Børnefamilier med særlige behov total i tusind kr. 1.339.179 1.339.179 0 Foranstaltninger og tidlig indsats subtotal i tusind kr. 953.900 953.900 0 Udgifter til

Læs mere

Socialforvaltningens kvartalsprognose pr. 2017

Socialforvaltningens kvartalsprognose pr. 2017 Socialforvaltningens kvartalsprognose pr. 2017 Vedtaget budget Korrigeret Service 5.350,7 5.388,1 5.388,1 0,0 Børnefamilier med særlige behov 1.410,9 1.390,0 1.390,0 0,0 Hjemmepleje, rammebelagt 22,3 22,0

Læs mere

Bilag 1 Uddybende prognoseforklaringer

Bilag 1 Uddybende prognoseforklaringer Bilag 1 Uddybende prognoseforklaringer Bevilling Vedtaget 2017 Korrigeret 2017 regnskab 2017 afvigelse 2017* Forventede korrektioner Korrigeret efter forventede korrektioner afvigelse efter forventede

Læs mere

Bilag 1 - Uddybende forklaringer

Bilag 1 - Uddybende forklaringer Bilag 1 - Uddybende forklaringer Børnefamilier med særlige behov total i tusind kr. 0 Børnefamilier med særlige behov forventes at udvise balance som følge af en række besparende tiltag. Disse tiltag uddybes

Læs mere

Bilag 1 - Uddybende forklaringer

Bilag 1 - Uddybende forklaringer Bilag 1 - Uddybende forklaringer Service Børnefamilier med særlige behov total i t. kr. 1.358.999 1.363.865-4.866 Børnefamilier med særlige behov udviser et mer på 4,9 mio. kr. Meret er sammensat af følgende:

Læs mere

Det forventede regnskab for 2016

Det forventede regnskab for 2016 Det forventede regnskab for 2016 Tabel 1. Det forventede regnskab pr. juli 2016 (nettoudgifter samt bruttoanlæg, mio. kr., 1-decimal) Bevilling Vedtaget Korrigeret Forventet Forventet Forventede budget

Læs mere

Det forventede regnskab for 2016

Det forventede regnskab for 2016 Det forventede regnskab for 2016 Tabel 1. Det forventede regnskab pr. april 2016 (nettoudgifter samt bruttoanlæg, mio. kr., 1-decimal) Bevilling Vedtaget budget 2016 Korrigeret budget 2016 Forventet regnskab

Læs mere

Bilag 1 Uddybende forklaringer til regnskab 2016 Indhold

Bilag 1 Uddybende forklaringer til regnskab 2016 Indhold Bilag 1 Uddybende forklaringer til regnskab 2016 Indhold Bilag 1 Uddybende forklaringer til regnskab 2016... 1 Servicedrift... 2 Børnefamilier med særlige behov... 2 Hjemmeplejen, rammebelagt... 3 Hjemmeplejen,

Læs mere

Uddybende forklaringer til juliprognosen 2015 Indhold

Uddybende forklaringer til juliprognosen 2015 Indhold Uddybende forklaringer til juliprognosen 2015 Indhold Service... 4 Børnefamilier med særlige behov... 4 Hjemmepleje rammebelagt... 5 Hjemmepleje demografireguleret... 5 Borgere med sindslidelse... 5 Udsatte

Læs mere

Uddybende forklaringer til Socialforvaltningens oktoberprognose

Uddybende forklaringer til Socialforvaltningens oktoberprognose KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Stabscenter SOF NOTAT Til SUD Uddybende forklaringer til Socialforvaltningens oktoberprognose Ifm. oktoberprognosen (punkt 2 på dagsordenen den 2. november 2016)

Læs mere

Uddybende forklaringer til aprilprognosen 2015 Indhold

Uddybende forklaringer til aprilprognosen 2015 Indhold Uddybende forklaringer til aprilprognosen 2015 Indhold Service... 4 Børnefamilier med særlige behov... 4 Hjemmepleje rammebelagt... 5 Hjemmepleje demografireguleret... 5 Borgere med sindslidelse... 5 Borgere

Læs mere

Socialforvaltningens driftsbudget 2013

Socialforvaltningens driftsbudget 2013 KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for tværgående kontorer NOTAT Bilag 1c. Generel beskrivelse af Socialudvalgets budget Det fremgår af Økonomiforvaltningens indkaldelsescirkulære for budgetforslag

Læs mere

Dagsordenpkt SUD 2.november. Stabscenter SOF Økonomi & Byggeri 2. november 2016

Dagsordenpkt SUD 2.november. Stabscenter SOF Økonomi & Byggeri 2. november 2016 Dagsordenpkt. 2-5 Stabscenter SOF Økonomi & Byggeri 2. november 2016 2. Oktoberprognosen Korrigeret budget inkl. forventede korrektioner 2016 afvigelse efter korrektioner Procentvis afvigelse (pct.) Bevilling

Læs mere

Bilag 1 uddybende forklaringer til regnskab 2014. Indholdsfortegnelse

Bilag 1 uddybende forklaringer til regnskab 2014. Indholdsfortegnelse Bilag 1 uddybende forklaringer til regnskab 2014 Indholdsfortegnelse Socialforvaltningen... 2 Servicedrift... 4 Børnefamilier med særlige behov... 4 Borgere med sindslidelse... 6 Udsatte voksne... 8 Borgere

Læs mere

Socialudvalgets bidrag til 3. kvartalsregnskab 2015

Socialudvalgets bidrag til 3. kvartalsregnskab 2015 Socialudvalgets bidrag til 3. kvartalsregnskab 2015 Indhold Oversigtstabel 3. kvartalsregnskab... 2 Service... 2 Børnefamilier med særlige behov... 2 Hjemmepleje, rammebelagt... 3 Hjemmepleje, demografireguleret...

Læs mere

Socialudvalgets bidrag til kvartalsregnskabet (1. kvartalsregnskab 2015)

Socialudvalgets bidrag til kvartalsregnskabet (1. kvartalsregnskab 2015) Socialudvalgets bidrag til kvartalsregnskabet (1. kvartalsregnskab 2015) Indhold Oversigtstabel... 2 Service... 2 Børnefamilier med særlige behov... 2 Hjemmeplejen, rammebelagt... 2 Hjemmeplejen, demografireguleret...

Læs mere

Rettelsesblad til bilag 1: Uddybende forklaringer til regnskab 2014

Rettelsesblad til bilag 1: Uddybende forklaringer til regnskab 2014 KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Kontoret for Tværgående økonomi NOTAT 10-03-2015 Rettelsesblad til bilag 1: Uddybende forklaringer til regnskab 2014 Bilag 1 til Socialforvaltningens årsregnskab

Læs mere

Socialudvalgets bidrag til 3. kvartalsregnskab 2013 Indhold

Socialudvalgets bidrag til 3. kvartalsregnskab 2013 Indhold Socialudvalgets bidrag til 3. kvartalsregnskab 2013 Indhold Service...2 Børnefamilier med særlige behov...2 Hjemmeplejen, rammebelagt...2 Hjemmeplejen, demografireguleret...3 Borgere med sindslidelse,

Læs mere

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. maj 2018 Socialudvalget. Drift

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. maj 2018 Socialudvalget. Drift Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning Forbrug pr. 31/5-2018 incl. overførsler Overførsler fra sidste finansår Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret

Læs mere

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 Socialudvalget. Drift

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 Socialudvalget. Drift 1 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 Socialudvalget Drift Tabel 1: Socialudvalget, drift 1.000 kr. Overførsler fra sidste finansår incl. overførsler Forbrug pr. 31/3-2019 Afvigelse mellem seneste skøn

Læs mere

SOCIALPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2015

SOCIALPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2015 Indledning Området er henlagt til Socialudvalget, og omfatter tilbud til børn og unge med særlige behov, tilbud til ældre og handicappede, rådgivning, tilbud til voksne med særlige behov, støtte til frivilligt

Læs mere

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2018 Socialudvalget. Drift

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2018 Socialudvalget. Drift Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning Forbrug pr. 31/3-2018 Korrigeret budget incl. overførsler Overførsler fra sidste finansår Afvigelse mellem seneste

Læs mere

SOCIALPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2014

SOCIALPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2014 Indledning Området er henlagt til Socialudvalget, og omfatter tilbud til børn og unge med særlige behov, tilbud til ældre og handicappede, rådgivning, tilbud til voksne med særlige behov, støtte til frivilligt

Læs mere

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. maj 2019 Socialudvalget. Drift

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. maj 2019 Socialudvalget. Drift 1 Budgetopfølgning pr. 31. maj 2019 Socialudvalget Drift Tabel 1: Socialudvalget, drift 1.000 kr. Overførsler fra sidste finansår incl. overførsler Forbrug pr. 31/5-2019 Afvigelse mellem seneste skøn og

Læs mere

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.)

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.) Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele 1.000 kr.) Budget 2012 Korrigeret Korrigeret Korrigeret Korrigeret Forventet Generelle kommentarer

Læs mere

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.)

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.) Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele 1.000 kr.) Budget 2012 Korrigeret Korrigeret Korrigeret Korrigeret Forventet Generelle kommentarer

Læs mere

Bilag 1 Forklaringer til årsregnskab 2012 på hovedaktiviteter

Bilag 1 Forklaringer til årsregnskab 2012 på hovedaktiviteter Socialforvaltningen Regnskab 2012 Bilag 1 Forklaringer til årsregnskab 2012 på hovedaktiviteter Indholdsfortegnelse Socialforvaltningen...2 Servicedrift...3 Børnefamilier med særlige behov...3 Hjemmepleje...5

Læs mere

Merforbruget fordeler sig med 10,6 mio. kr. på politikområdet Børnespecialområdet og 13,6 mio. kr. på politikområdet Voksenspecialområdet.

Merforbruget fordeler sig med 10,6 mio. kr. på politikområdet Børnespecialområdet og 13,6 mio. kr. på politikområdet Voksenspecialområdet. Socialudvalget -2019 Vurdering Holder det korrigerede budget? Nej der forventes et merforbrug på 24,2 mio. kr. før omplaceringer. Merforbruget fordeler sig med 10,6 mio. kr. på politikområdet Børnespecialområdet

Læs mere

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2011 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.)

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2011 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.) Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2011 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele 1.000 kr.) Budget 2011 Korrigeret Korrigeret Korrigeret Korrigeret Forventet Eventuelle generelle

Læs mere

Budgetområde 618 Psykiatri og Handicap

Budgetområde 618 Psykiatri og Handicap 2015-2018 område 618 Psykiatri og Handicap Indledning område 618 Psykiatri og Handicap omfatter udgifter til voksne med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne. Området omfatter udgifter til følgende:

Læs mere

Bilag 3g - Socialudvalget, serviceudgifter

Bilag 3g - Socialudvalget, serviceudgifter Servicerammeneutral skema Bilag 3g - Socialudvalget, serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Korr. Budget Forbrug februar 1. FR Afvigelse Socialudvalget (inkl. modposter andre udvalg) U 525.615

Læs mere

ocial- og Sundhedsudvalget

ocial- og Sundhedsudvalget Furesø Kommune Regnskab S ocial- og Sundhedsudvalget Social og Sundhedsudvalgets bevillingsområde omfatter følgende aktivitetsområder: Sundhed Borgerservice Ældre Voksenhandicap Regnskab Korr. Rest korr.

Læs mere

Oktoberprognosen Indhold. Socialforvaltningen 2012 Kontoret for Tværgående Økonomi

Oktoberprognosen Indhold. Socialforvaltningen 2012 Kontoret for Tværgående Økonomi Socialforvaltningen 2012 Kontoret for Tværgående Økonomi Oktoberprognosen 2012 Indhold Oktoberprognosen 2012... 1 Uddybende forklaringer til oktoberprognosen 2012... 1 Servicedrift... 2 Børnefamilier med

Læs mere

Udvalg: Socialudvalget

Udvalg: Socialudvalget Udvalg: Socialudvalget Socialområdets samlede i 2016 forventes at vise et underskud på 17,1 mio. kr., der dog kan reduceres til godt 5 mio. kr. ved de foreslåede omplaceringer af på knap 12 mio. kr. fra

Læs mere

Mål- og rammebeskrivelser for 2019 på bevillingsrammerne under Social- og Sundhedsudvalget

Mål- og rammebeskrivelser for 2019 på bevillingsrammerne under Social- og Sundhedsudvalget - 1 - Mål- og rammebeskrivelser for på bevillingsrammerne under Social- og Sundhedsudvalget 50.52 Tilbud til ældre pensionister 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov 50.56 Sundhed og forebyggelse 50.58

Læs mere

Forventningen til regnskabet for 2016 ultimo august er i øvrigt på samme niveau som forventningen ved opfølgningen ultimo april.

Forventningen til regnskabet for 2016 ultimo august er i øvrigt på samme niveau som forventningen ved opfølgningen ultimo april. Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo august 2016 1. Sammenfatning Det forventede regnskab for 2016 udviser pr. ultimo august 2016 et merforbrug på 1,3 mio. kr. Heri indgår

Læs mere

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2011 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.)

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2011 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.) Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2011 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele 1.000 kr.) Budget 2011 Korrigeret Korrigeret Korrigeret Korrigeret Forventet Eventuelle generelle

Læs mere

Dato: Maj 2015 Ikrafttrædelsesår: Budget 2016

Dato: Maj 2015 Ikrafttrædelsesår: Budget 2016 Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.5.4 - side 1 Dato: Maj 2015 Ikrafttrædelsesår: Budget 2016 RÅDGIVNING (35) 5.35.40 Rådgivning og rådgivningsinstitutioner På denne funktion registreres udgifter

Læs mere

2.1. Myndighedsområdet I dette afsnit følger bemærkninger vedr. de ydelser, der bevilges gennem myndighedsområdet.

2.1. Myndighedsområdet I dette afsnit følger bemærkninger vedr. de ydelser, der bevilges gennem myndighedsområdet. Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo april 2016 1. Sammenfatning Det forventede regnskab for 2016 udviser pr. ultimo april 2016 et merforbrug på 1,2 mio. kr. Heri indgår

Læs mere

Erhvervsservice og iværksætteri 064867 2.258 2.258 2.258 2.258

Erhvervsservice og iværksætteri 064867 2.258 2.258 2.258 2.258 53 A. Driftsvirksomhed 0. Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 25.119-9.607 24.367-9.607 24.367-9.607 24.367-9.607 Heraf refusion -60-60 -60-60 Jordforsyning 0022 276-979 276-979 276-979 276-979

Læs mere

Udviklingen i antal cpr. på dag- og døgntilbud

Udviklingen i antal cpr. på dag- og døgntilbud SOLRØD KOMMUNE JOB- OG SOCIALCENTERET NOTAT Emne: Til: Analyse - Politikområde 14, det specialiserede voksenområde Social-, Sundheds- og fritidsudvalget Dato: 28. april 2016 Sagsbeh.: Charlotte B. Olsen

Læs mere

Bilag 2 Status for Socialforvaltningens hjemmepleje pr. regnskab 2007

Bilag 2 Status for Socialforvaltningens hjemmepleje pr. regnskab 2007 18-02-2008 Bilag 2 Status for Socialforvaltningens hjemmepleje pr. regnskab 2007 Jf. Økonomiudvalgets beslutning om en månedlig status på hjemmeplejeområdet (ØU 183/2007) orienteres Socialudvalget hermed

Læs mere

Kilde: Budget- og regnskabstal for Københavns Kommune, 2017 korrigeret for fejlkonteringer, jf. socialforvaltningens regnskabsbemærkninger 2017

Kilde: Budget- og regnskabstal for Københavns Kommune, 2017 korrigeret for fejlkonteringer, jf. socialforvaltningens regnskabsbemærkninger 2017 KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT 9. april 2018 Bilag 5: Borgere med handicap I indeværende notat gennemgås udviklingen i budget- og regnskab, såvel som aktivitet og enhedspriser

Læs mere

6-by nøgletal for voksenområdet. Regnskab 2017

6-by nøgletal for voksenområdet. Regnskab 2017 6-by nøgletal for voksenområdet Regnskab 217 Botilbud til borgere med handicap ( 85, samt 17 og 18). R217 7 Tabel 8: Antal helårspersoner pr. 1 borgere ml. 18 og 66 år 3.5 Tabel 9: Udgift pr. borger ml.

Læs mere

Budget- og regnskabssystem for kommuner side 1. Dato: December 2017 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2018

Budget- og regnskabssystem for kommuner side 1. Dato: December 2017 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2018 Budget- og regnskabssystem for kommuner 3.4 - side 1 4 Sundhedsområdet SUNDHEDSUDGIFTER M.V. (62) 4.62.81 Aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsvæsenet 002 Stationær somatik 003 Ambulant somatik

Læs mere

Udvalg: Socialudvalget

Udvalg: Socialudvalget Udvalg: Socialudvalget Budgetopfølgningen pr. 30. september 2014 følger tendensen fra tidligere opfølgninger i 2014. Der er et for det specialiserede socialområde samlet set (børn og voksne) forventning

Læs mere

ENHEDSPRISKATALOG. Hvad koster den kommunale service? TIL VEDTAGET BUDGET 2018

ENHEDSPRISKATALOG. Hvad koster den kommunale service? TIL VEDTAGET BUDGET 2018 KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET KØBENHAVNS KOMMUNE ENHEDSPRISKATALOG TIL VEDTAGET BUDGET 2018 KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET Folkebiblioteker Pris pr. københavner Idrætsfaciliteter Pris pr. københavner Kulturhuse

Læs mere

Bilag 3f - Socialudvalget, samlet oversigt

Bilag 3f - Socialudvalget, samlet oversigt Bilag 3f - Socialudvalget, samlet oversigt Serviceudgifter (1.000 kr.) Korrigeret budget Forventet forbrug Udgiftsneutrale budgettilpasninger Nettoafvigelse Tillægs-bevillinger Afvigelse efter TB 700 Integrationsindsats

Læs mere

TILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV (28)

TILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV (28) Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.5.2 - side 1 Dato: Maj2015 Ikrafttrædelsesår: Budget 2016 TILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV (28) 5.28.20 Opholdssteder for børn og unge På denne funktion

Læs mere

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET Til vedtaget budget 19 Hvad koster den kommunale service? KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET Folkebiblioteker Pris pr. københavner Idrætsfaciliteter Pris pr. københavner Kulturhuse og

Læs mere

2.1. Myndighedsområdet I dette afsnit følger bemærkninger vedr. de ydelser, der bevilges gennem myndighedsområdet.

2.1. Myndighedsområdet I dette afsnit følger bemærkninger vedr. de ydelser, der bevilges gennem myndighedsområdet. Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo april 2015 1. Sammenfatning Årets resultat udviser pr. ultimo april 2015 et mindreforbrug på 0,6 mio. kr. Årets resultat er med udgangspunkt

Læs mere

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 1 of 8 Notat til opfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 21. maj 2015 Budgetopfølgning pr. 30. april 2015 for voksen- og handicapområdet I det følgende fremlægges opfølgning pr. 30. april 2015

Læs mere

Der er i nærværende budgetopfølgning udelukkende taget udgangspunkt i årets resultat for Dvs. der er ikke medtaget overførsel fra 2014.

Der er i nærværende budgetopfølgning udelukkende taget udgangspunkt i årets resultat for Dvs. der er ikke medtaget overførsel fra 2014. Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar 2015 1. Sammenfatning Der er i nærværende budgetopfølgning udelukkende taget udgangspunkt i årets resultat for 2015. Dvs. der

Læs mere

A. Driftsvirksomhed 0. Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger

A. Driftsvirksomhed 0. Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 69 A. Driftsvirksomhed 0. Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 28.702-11.832 28.479-11.832 27.929-11.832 26.679-11.832 Heraf refusion -63-63 -63-63 Jordforsyning 0022 271-1.018-179 -1.018-629 -1.018-1.779-1.018

Læs mere

Skema over sammenhæng mellem ydelser, tilbud, paragraffer og kontoplansnumre

Skema over sammenhæng mellem ydelser, tilbud, paragraffer og kontoplansnumre Skema over sammenhæng mellem ydelser, tilbud, paragraffer og kontoplansnumre Ydelse Ydelse underbegreber Tilbud Paragraf Kontoplansnummer Kommentar Notation aktivitets- og samværsydelse 104 (aktivitets-

Læs mere

Bilag 3g - Børneudvalget, samlet oversigt

Bilag 3g - Børneudvalget, samlet oversigt Bilag 3g - Børneudvalget, samlet oversigt Serviceudgifter (1.000 kr.) Korrigeret budget Forventet forbrug Udgiftsneutrale budgettilpasninger Nettoafvigelse Tillægs-bevillinger 610 Opholdssteder m.v. 19.087

Læs mere

Afvigelse ift. korrigeret budget

Afvigelse ift. korrigeret budget Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo august 2014 1. Sammenfatning Tabel 1.1.: Forventning til årets resultat samt forventet overførsel fra 2014 til 2015 (1.000 kr.) Årets

Læs mere

Regnskab Regnskab 2017

Regnskab Regnskab 2017 Politikområdet dækker over tilbud til borgere med psykiske handicaps og sindslidelser. Da forskellige målgrupper har brug for forskellige tilbud, grupperer indsatsområderne sig forskellig. Gruppen til

Læs mere

Sammendrag over udgifter til det specialiserede socialområde 4. kvartal 2011

Sammendrag over udgifter til det specialiserede socialområde 4. kvartal 2011 Sammendrag over udgifter til det specialiserede socialområde Oprindeligt Merforbrug (+) Mindreforbrug (-) Udsatte børn og unge Særlige dagtilbud og særlige klubtilbud 2.590.556 1.910.000 2.195.000 285.000

Læs mere

Oprindeligt budget. I alt myndighed 919,6 931,8 942,5 10,7

Oprindeligt budget. I alt myndighed 919,6 931,8 942,5 10,7 Udvalget for Voksne Økonomi- og aktivitetsopfølgning August 2013 For hele Holbæk Kommune forventes et merforbrug på driftsudgifterne på 19,2 mio. kr., som ligger på niveau med estimatet fra juni. Merforbruget

Læs mere

Funktion Aktivitet Udgifter (kr.) Indtægter (kr.) 05.32.33 Forebyggende indsats for ældre og handicappede 1.428.000 0 05.32 I alt 1.428.

Funktion Aktivitet Udgifter (kr.) Indtægter (kr.) 05.32.33 Forebyggende indsats for ældre og handicappede 1.428.000 0 05.32 I alt 1.428. 05.32 Udgifter: 1.428.000 kr. Tilbud til ældre og handicappede Indtægter: 0 kr. 05.32.33 Forebyggende indsats for ældre og handicappede 1.428.000 0 05.32 I alt 1.428.000 0 05.32.33 Forebyggende indsats

Læs mere

Månedlig budgetopfølgning. Vejen Kommune Forbrug pr. 31/7-2016

Månedlig budgetopfølgning. Vejen Kommune Forbrug pr. 31/7-2016 Månedlig budgetopfølgning Vejen Kommune Forbrug pr. 31/7-216 9-8-216 2 - månedlig budgetopfølgning Forbrugsoversigt Opr. Budget Tillægsbev. og omplac. Korr. budget Forbrug ultimo sidste mdr. Forbrugsprocent

Læs mere

TILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV (28)

TILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV (28) Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.5.2 - side 1 Dato: Oktober 2016 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2016 TILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV (28) 5.28.20 Opholdssteder for børn og unge På denne

Læs mere

ENHEDSPRISKATALOG TIL VEDTAGET BUDGET 2017

ENHEDSPRISKATALOG TIL VEDTAGET BUDGET 2017 KØBENHAVNS KOMMUNE ENHEDSPRISKATALOG TIL VEDTAGET BUDGET 2017 1 KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET HVAD KOSTER DEN KOMMUNALE SERVICE? ENHEDSPRISER I 2017 Folkebiblioteker Pris pr. københavner Idrætsfaciliteter

Læs mere

Økonomirapportering 310810

Økonomirapportering 310810 0025 Faste ejendomme U 8.112 8.112 4.500 8.112 I -5.486-5.486-5.486 0462 Sundhedsudgifter m.v U 162.838 1.118 163.956 90.224 179.426 15.470 Merudgifter på 15,5 mio. kr. på medfinansiering af sundhedsudgifterne.

Læs mere

SAGSBEHANDLINGSFRISTER PÅ DET SOCIALE OMRÅDE I LOLLAND KOMMUNE (Gældende fra 1. januar 2014) ANSVARLIGT SEKTOROM- RÅDE

SAGSBEHANDLINGSFRISTER PÅ DET SOCIALE OMRÅDE I LOLLAND KOMMUNE (Gældende fra 1. januar 2014) ANSVARLIGT SEKTOROM- RÅDE Lov om social pension Udvidet helbredstillæg, udskrivning af helbredskort Borgerservice Beslutning om overgang til behandling på det foreliggende grundlag Beslutning om overgang til behandling efter reglerne

Læs mere

Opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2014 og udmelding af tidsfrister for afgørelser i 2015 i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune

Opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2014 og udmelding af tidsfrister for afgørelser i 2015 i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune Opfølgning på udmeldte er i og udmelding af er for i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune Retssikkerhedsloven: 3. Kommunalbestyrelsen skal behandle spørgsmål om hjælp så hurtigt som muligt med henblik

Læs mere

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 1 of 6 Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 21. maj 2015 Budgetopfølgning pr. 30. september 2015 for voksen- og handicapområdet I det følgende fremlægges budgetopfølgning pr.

Læs mere

Opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2015 og udmelding af tidsfrister for afgørelser i 2016 i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune

Opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2015 og udmelding af tidsfrister for afgørelser i 2016 i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune Opfølgning på udmeldte er i og udmelding af er for i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune Retssikkerhedsloven: 3. Kommunalbestyrelsen skal behandle spørgsmål om hjælp så hurtigt som muligt med henblik

Læs mere

Opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2014 og udmelding af tidsfrister for afgørelser i 2015

Opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2014 og udmelding af tidsfrister for afgørelser i 2015 Velfærds- og Sundhedsstab Sagsbehandler: Torhild Højgaard Sagsnr. 27.69.04-A26-3-14 Dato:18.11. Opfølgning på udmeldte er i og udmelding af er 2015 Opfølgning på udmeldte er i og udmelding af er for i

Læs mere

Opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2016 og udmelding af tidsfrister for afgørelser i 2017 i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune

Opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2016 og udmelding af tidsfrister for afgørelser i 2017 i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune Opfølgning på udmeldte er i og udmelding af er for i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune Retssikkerhedsloven: 3. Kommunalbestyrelsen skal behandle spørgsmål om hjælp så hurtigt som muligt med henblik

Læs mere

Bilag 3g - Socialudvalget, serviceudgifter

Bilag 3g - Socialudvalget, serviceudgifter Servicerammeneutral skema Bilag 3g - Socialudvalget, serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Korr. Budget Forbrug april 2. FR Afvigelse Socialudvalget (inkl. modposter andre udvalg) U 525.565 175.039

Læs mere

SOCIALPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2017

SOCIALPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2017 Indledning Området er henlagt til Socialudvalget, og omfatter tilbud til børn og unge med særlige behov, tilbud til ældre og handicappede, rådgivning, tilbud til voksne med særlige behov, støtte til frivilligt

Læs mere

Bilag 1 Tidsfrister for afgørelser i 2016 i Velfærd og Sundhed, samt opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2015

Bilag 1 Tidsfrister for afgørelser i 2016 i Velfærd og Sundhed, samt opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2015 Velfærd og Sundhed Velfærds- og Sundhedsstaben Sagsbehandler: Torhild Højgaard Sagsnr. 27.69.04-A26-1-15 Dato: 29.10. Bilag 1 Tids 2016 i Velfærd og Sundhed, samt opfølgning på udmeldte er i Opfølgning

Læs mere

Budgetsammendrag

Budgetsammendrag $''$,5 Budgetsammendrag 2019-22 0022 Jordforsyning 4.408-2.506 4.408-2.506 4.408-2.506 4.408-2.506 0025 Faste ejendomme 18.360-25.834 18.062-25.829 18.062-25.829 18.062-25.829 0028 Fritidsområder 7.036

Læs mere

Hvornår får jeg svar?

Hvornår får jeg svar? KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik 01-07-2015 Hvornår får jeg svar? Dette dokument informerer om Socialforvaltningens sagsbehandlingsfrister. Det vil sige frister for, hvor lang

Læs mere

Haderslev Kommune 26. januar 2011 Det specialiserede sociale område 09/31305

Haderslev Kommune 26. januar 2011 Det specialiserede sociale område 09/31305 Haderslev Kommune 26. januar 2011 Det specialiserede sociale område 09/31305 Økonomisk Ledelsesinformation pr. 31. december 2011 til Byrådet lb.nr. 215120 Denne ledelsesinformation indeholder en præsentation

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31. maj 2016 Social- og Sundhedsudvalget. Drift. Område/1.000 kr. Overførsler fra 2015 til

Budgetopfølgning pr. 31. maj 2016 Social- og Sundhedsudvalget. Drift. Område/1.000 kr. Overførsler fra 2015 til Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning 31/8 31/5 31/3 Forbrug pr. 31/5-2016 Korrigeret budget incl. overførsler Overførsler fra 2015 til 2016 Afvigelse

Læs mere

Sagsområde Lovgivning Sagsbehandlingsfrist. Kontanthjælp Lov om aktiv socialpolitik 11 1 måned Engangshjælp Lov om aktiv socialpolitik 25 a 1 måned

Sagsområde Lovgivning Sagsbehandlingsfrist. Kontanthjælp Lov om aktiv socialpolitik 11 1 måned Engangshjælp Lov om aktiv socialpolitik 25 a 1 måned Sagsbehandler: JMH Sagsnr. 710-2018-17828 Dokument nr. 710-2018-238985 Sagsbehandlingsfrister på det sociale område Godkendt af Byrådet 24. marts 2015 (opdateret i forbindelse med, at sager vedrørende

Læs mere

Notat. Til: Økonomiudvalget og Byrådet. Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal 2012

Notat. Til: Økonomiudvalget og Byrådet. Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal 2012 Notat Til: Økonomiudvalget og Byrådet Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal Ifølge Budget- og regnskabssystem for kommuner skal der hvert kvartal - henholdsvis ultimo marts, ultimo

Læs mere

Svar på spørgsmål vedrørende udgiftsposter i Københavns Kommune

Svar på spørgsmål vedrørende udgiftsposter i Københavns Kommune KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT Til Jakob Næsager 2. oktober 2018 Svar på spørgsmål vedrørende udgiftsposter i Københavns Kommune Jakob Næsager har den 18. september 2018

Læs mere

Bilag 1 - Uddybende forklaringer vedr. forventet regnskab pr. oktober 2018

Bilag 1 - Uddybende forklaringer vedr. forventet regnskab pr. oktober 2018 KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi BILAG 1 Bilag 1 - Uddybende forklaringer vedr. forventet pr. oktober 2018 Økonomiudvalget og Afvigelse ift. 1.876.253 1.709.881 1.611.123 98.757

Læs mere

Bilag 3f - Børneudvalget, samlet oversigt

Bilag 3f - Børneudvalget, samlet oversigt Bilag 3f - Børneudvalget, samlet oversigt Serviceudgifter (1.000 kr.) Korrigeret budget Forventet forbrug Udgiftsneutrale budgettilpasninger Nettoafvigelse Tillægs-bevillinger 610 Opholdssteder m.v. 20.517

Læs mere

KØBENHAVNS KOMMUNE ENHEDSPRISKATALOG 2014

KØBENHAVNS KOMMUNE ENHEDSPRISKATALOG 2014 KØBENHAVNS KOMMUNE ENHEDSPRISKATALOG 2014 1 KULTUR- OG FRITIDSUDVALG Idrætsfaciliteter Pris pr. københavner Tilskud til byens kulturliv Pris pr. københavner Kulturhuse og museer Pris pr. københavner Folkebiblioteker

Læs mere

Sagsbehandlingsfrister i Silkeborg Kommune fordelt på afdelinger

Sagsbehandlingsfrister i Silkeborg Kommune fordelt på afdelinger Sagsbehandlingsfrister i Silkeborg Kommune fordelt på afdelinger Oversigt over sagsbehandlingsfrister på det sociale Kommunen skal behandle ansøgninger om hjælp på det sociale så hurtigt som muligt (lov

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31. marts Drift, refusion og finansiering - Tillægsbevillinger

Budgetopfølgning pr. 31. marts Drift, refusion og finansiering - Tillægsbevillinger opfølgning pr. 31. marts - Drift, refusion og finansiering - 1.000 kr. Forventet regnskab Forbrug pr. 31. marts Korrigeret budget Forbrugsprocent Afvigelser (A) Heraf omplacering mellem udvalg/kto. 8 (B)

Læs mere

Udvalget for Voksne. Økonomi- og aktivitetsopfølgning August Samlet overblik på politikområde 7, 8 og 9. Side 1 af 5

Udvalget for Voksne. Økonomi- og aktivitetsopfølgning August Samlet overblik på politikområde 7, 8 og 9. Side 1 af 5 Udvalget for Voksne Økonomi- og aktivitetsopfølgning 2014 Den forventede reduktion af driftsudgifterne er medvirkende til, at det samlede regnskabsresultat, som viser et forventet underskud på ca. 14 mio.

Læs mere

Budgetoplysninger 2015 - drift Bår

Budgetoplysninger 2015 - drift Bår Budgetoplysninger - drift Bår Kolonnenavne Oprindeligt budget 14 Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 284.159.300-10.400.300 273.759.000 01 Sundhed 284.159.300-10.400.300 273.759.000 04 Sundhedsområdet 219.360.900-526.700

Læs mere

Serviceudgifter 141.298 136.652 135.279 135.279. 03.22.04 Pædagogisk psykologisk rådgivning 7.930 7.930 7.930 7.930

Serviceudgifter 141.298 136.652 135.279 135.279. 03.22.04 Pædagogisk psykologisk rådgivning 7.930 7.930 7.930 7.930 Familieområdet Opgaver under området Budget omfatter udgifter i forbindelse psykologbetjening på skole og institutioner mv, børns og unges ophold uden for hjemmet, forebyggende foranstaltninger, rådgivning

Læs mere

NOTAT. Udgiftspres på de specialiserede socialområder

NOTAT. Udgiftspres på de specialiserede socialområder NOTAT 29. august 2016 Udgiftspres på de specialiserede socialområder Dette notat beskriver det forventede udgiftspres, som kan konstateres på de specialiserede socialområder i forhold til budget 2017.

Læs mere

Sagsområde Lovgivning Sagsbehandlingsfrist

Sagsområde Lovgivning Sagsbehandlingsfrist Sagsbehandler: DPLOMM Sagsnr. 710-2011-86176 Dokumentnr. 710-2014-207185 Sagsbehandlingsfrister på det sociale område Godkendt af Byrådet 24. marts 2015 Arbejdsmarkedsområdet Hjælp til personer med kortvarige

Læs mere

Udvalg: Socialudvalget

Udvalg: Socialudvalget Udvalg: Socialudvalget På serviceområdet ansøges om tillægsbevilling på 3 mio. kr. Dette foreslås finansieret fra integrationsområdet, da udgifterne vedrører boliger til integration af flygtninge. Det

Læs mere

Det specialiserede socialområde

Det specialiserede socialområde Det specialiserede socialområde 5.25.17 Særlige dagtilbud og særlige klubber 5.28.20 Plejefamilier og opholdssteder for børn og unge 5.28.21 Forebyggende foranstaltninger for børn og unge 5.28.23 Døgninstitutioner

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Rudersdal kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Rudersdal kommune Rudersdal kommune Side 1 af 13 sider. Rudersdal kommune Kontaktperson Tlf. nr. Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse af redegørelsen pr. 1. maj, jfr. Vejledningen om

Læs mere

Baggrund Københavns Kommune har besluttet at opdele kommunens budget i fire styringsområder:

Baggrund Københavns Kommune har besluttet at opdele kommunens budget i fire styringsområder: KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT Til Økonomiudvalget 27. september 2018 Definition af kommunens styringsområder Ved 2. behandlingen af budgetforslag 2019 og overslagsårene

Læs mere

Bilag 1 - Uddybende forklaringer vedr. forventet regnskab pr. august 2019

Bilag 1 - Uddybende forklaringer vedr. forventet regnskab pr. august 2019 KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi BILAG 1 Bilag 1 - Uddybende forklaringer vedr. forventet pr. august 2019 Økonomiudvalget ift. 1.879.571 1.729.699 1.708.426 21.273 1.606.408 2.145.993

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME 50.54

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME 50.54 Bevillingsramme 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Sammendrag Til bevillingsramme 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov er der i afsat 258,9 mio.

Læs mere

Socialudvalgets samlede udgifter. Socialudvalgets udfordringer de kommende år Udfordringerne på Socialudvalgets område kan inddeles i 4 hovedområder:

Socialudvalgets samlede udgifter. Socialudvalgets udfordringer de kommende år Udfordringerne på Socialudvalgets område kan inddeles i 4 hovedområder: FORSLAG TIL BUDGET 2014 SOCIALUDVALGET Socialudvalgets opgaver Udvalgets mission er At bidrage til, at Socialforvaltningens brugere får mulighed for at udvikle og udnytte egne ressourcer til at realisere

Læs mere