LOVE FOR CRICKET. 12.udgave. (2017-lovbogen 2. udg.) RETTELSESBLADE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "LOVE FOR CRICKET. 12.udgave. (2017-lovbogen 2. udg.) RETTELSESBLADE"

Transkript

1 LOVE FOR CRICKET 12.udgave (2017-lovbogen 2. udg.) RETTELSESBLADE

2 Forord Følgende dokument er rettelsesblade i forhold til 11. udgave (2017-lovbogen 1. udg.) MCC har pr. 1. april 2019 ændret en række love. I nogle tilfælde er der kun rettet et enkelt eller få ord. I andre tilfælde er rettelsen mere omfattende. Uanset hvor omfattende ændring der er tale om, vil den nye tekst for det relevante udsnit af loven være angivet i sin helhed Der hvor er sket rettelse af stavefejl eller lign. i den danske oversættelse, er dette ikke angivet nedenfor. Dokumentet er format til udskrift i A6-format. Torsten Ørhøj (Ansvarlig for oversættelsen)

3 Præambel The spirit of cricket Cricket skylder en stor del af dens appel og nydelse til det faktum, at skal spilles ikke kun i henhold til lovene men også inden for the Spirit of Cricket. Det overordnede ansvar for at sikre fairplay hviler på anførerne, men strækker sig ud til alle spillere, officials og, især i ungdomscricket, lærere, trænere og forældre. 11 Pauser Pausen mellem innings skal være på 10 minutter fra afslutningen af en innings til der råbes Spil ved begyndelsen af den efterfølgende innings. Se dog 11.3, 11.5 og Lukning af og afkald på innings 15.1 Tidspunkt for lukning Anføreren for gærdeholdet har ret til at lukke sin innings på ethvert tidspunkt under den innings, når bolden er død. En lukket innings regnes som en færdigspillet innings.

4 16 Kampens resultat Hvis adfærd som beskrevet i finder sted efter at kampen er påbegyndt og ikke udgør afslag mod at spille, - skal mistet spilletid regnes fra der råbes Tid til der råbes Spil, dog fraregnet pauser ( 11), og afbrydelser ( 2.8). - skal sluttidspunktet for spillet den pågældende dag forlænges med den mistede tid, - hvis det er relevant, skal ingen overe fratrækkes i den sidste time af kampen blot på grund af sådan mistet tid. 16 Kampens resultat 16.4 Betegnelse af resultatet Hvis det hold, der er sidst ved gærdet, vinder kampen uden at tabe alle dets gærder, skal resultatet betegnes som en sejr med det antal gærder, der er i behold, det vil sige med stående gærder. Hvis holdet, der er sidst ved gærdet, har færdigspillet sin innings, men på grund af en tildeling af 5 strafpoint under kampens afslutning passerer det andet holds total, så skal resultatet betegnes som Vundet med strafpoint. Hvis holdet, som var sidst i marken, vinder kampen, skal resultatet betegnes som vundet med det relevante antal point. Hvis kampen afgøres ved at et hold indrømmer sit nederlag eller nægter at spille, betegnes resultatet som Nederlag erkendt eller Sejr tildelt.

5 18 Scoring af point 18.6 Tildeling af strafpoint Der skal tildeles strafpoint i henhold til 18.5, 21 (Fejl bold), 22 (Udenom), 24.4 (Markspiller vender tilbage uden tilladelse), 26.4 (Straf for overtrædelse), 28.2 (Markspil), 28.3 (Markholdets beskyttelseshjelme) 41 (Fair og unfair spil) og 42 (Spilleres opførsel). Bemærk dog restriktionerne i tildeling af strafpoint i 18.5, 23.3 (Leg byes tildeles ikke), (Hvornår ude for og handling af en gærdespiller og hans/hendes løber), 25.7 (Begrænsninger på slåerens løber), 28.3 (Markholdets beskyttelseshjelme), 34 (Dobbeltslag), (Gærdespiller beskadiger pitchen) og (Slåeren i det beskyttede område). 21 Fejl bold 21.6 Kasteren ødelægger gærdet når bolden kastes Hvis bolden afleveres og ikke-slåeren ikke er ude i henhold til (Ikkeslåeren uden for sin slaggrænse for tidligt), skal en af dommerne skal råbe og signalere Fejl bold, hvis kasteren ødelægger gærdet på et hvilket som helst tidspunkt efter bolden kommer i spil og før han/hun fuldfører skridtet efter afleveringsskridtet. Dette inkluderer at tøj eller et andet objekt tabes fra hans/hendes person og ødelægger gærdet. Se Appendiks A , (Dommer råber og signalerer Død bold ) og vil være gældende.

6 21 Fejl bold Tilbagekaldelse af Fejl bold En dommer skal tilbagekalde sit råb om Fejl bold, hvis der dømmes Død bold i henhold til en af Lovene , , , og (Dommer råber og signalerer Død bold ). 29 Gærdet er brudt af en markspillers hånd eller arm, forudsat at bolden holdes i den hånd eller hænder der bruges, eller i den hånd hvis arm der bruges Gærdet brydes også, hvis en markspiller trækker eller slår en gærdepind op af jorden som beskrevet i Gærdespiller uden for slaggrænsen Gærdespilleren skal dog ikke betragtes som værende uden for sin slaggrænse hvis, i forsøget på at løbe eller kaste sig mod slaggrænsen og jorden bagved, han/hun får en del sin person eller battet til at berøre jorden bag ved slaggrænsen, og kontakten efterfølgende mistes eller mellem jorden og nogen del at hans/hendes person eller bat mellem bat og person.

7 33 Grebet ud 33.4 Ingen point tælles med Hvis slåeren dømmes Grebet ud, skal løb, som er fuldført af gærdespillerne inden fuldførelsen af grebet, ikke tælles med, mens alle strafpoint, som tildeles et eller begge hold, når bolden er død, skal tælles med (Gærdespiller vender tilbage til det gærde han/hun forlod) skal anvendes fra det øjeblik grebet er fuldført. 34 Dobbeltslag 34.3 Bolden rammes lovligt mere end én gang Hvis det udelukkende er med det formål at forsvare sit gærde, må slåeren lovligt ramme bolden mere end én gang, før den har været rørt af en markspiller, med battet eller en del af hans/hendes person bortset fra en hånd, som ikke holder battet. Slåeren må forsvare sit gærde selvom afleveringen er en Fejl bold. Uanset denne bestemmelse må slåeren ikke forhindre, at bolden gribes ved at udføre mere end ét slag med det formål at forsvare gærdet. Se 37.3 (At forhindre et greb).

8 37 Hindret markspil 37.3 At forhindre et greb Hvis afleveringen ikke er en Fejl bold, er slåeren ude Hindret markspil hvis forsætlig hindring eller distraktion fra en af gærdespillerne forhindrer, at bolden gribes gælder selv om hindringen er forårsaget af slåeren i et lovligt forsøg på at forsvare sit gærde i henhold til bestemmelserne i 34.3 (Bolden rammes lovligt mere end én gang) Hvis hindringen eller distraktionen sker på en Fejl bold, er det gærdespilleren som forårsager hindringen eller obstruktionen, som er ude Hindret markspil gælder ikke hvis det er slåeren som hindrer mens han/hun instinktivt forsvarer gærdet med et lovligt dobbeltslag. 39 Stokket ud Slåeren er ikke ude Stokket ud, hvis han/hun efter at have modtaget bolden er trådt uden for sin slaggrænse for at undgå at komme til skade Hvis slåeren ikke er ude Stokket ud, kan han/hun med undtagelse af betingelserne i (Gærdespiller ikke ud Løbet ud ) være ude Løbet ud, hvis betingelserne i 38.1 (Ude Løbet ud ) er opfyldt.

9 41 Fair og unfair spil Unfair handlinger Hvis en dommer mener, at en handling, som ikke er dækket i lovene, er unfair, skal han/hun råbe og signalere Død bold hvis dette er nødvendigt, så snart det er klart, at dette ikke vil være til ulempe for det ikke-overtrædende hold, og rapportere hændelsen til den anden dommer Hvis det er den første overtrædelse af det hold, skal kastedommeren - tilkalde anføreren for det overtrædende hold og tildele en første og sidste advarsel, som gælder for alle holdets medlemmer i resten af kampen. - advare anføreren for det overtrædende hold, at yderligere tilfælde af denne adfærd vil resultere i tildeling af 5 strafpoint til modstanderne Hvis det er anden eller efterfølgende overtrædelse af det hold, skal kastedommeren - tilkalde anføreren for det overtrædende hold og informere ham/hende om, at der har været endnu en overtrædelse. - tildele 5 strafpoint til modstanderne Dommerne skal i fællesskab så snart som muligt efter kampen indberette hændelsen til ledelsen for det overtrædende hold samt til den cricketmyndighed, der har ansvaret for kampen, og som skal tage sådanne skridt som findes hensigtsmæssige over for anføreren, øvrige implicerede personer, samt hvis det findes passende, mod holdet.

10 41 Fair og unfair spil 41.7 Kastning af farlige og unfair ikke-pitchende bolde Enhver aflevering som passerer eller ville have passeret slåeren over hoftehøjde, når han/hun står oprejst på slaggrænsen, uden først at have ramt jorden, er unfair. Hvis kasteren kaster sådan en aflevering, skal dommeren straks råbe signalere Fejl bold En aflevering som defineret i er også farlig, hvis kastedommeren mener, at der er risiko for at påføre slåeren skade. Når denne bedømmelse laves, skal dommeren - se bort fra enhver form for beskyttelsesudstyr, som bæres af slåeren. - tage hensyn til o farten, højden og retningen på afleveringen o slåerens evne o gentagelse af sådanne afleveringer Hvis dommeren mener at en ikke-pitchende aflevering eller serie af ikke-pitchende afleveringer er farlige i henhold til , skal dommeren når bolden er død gentage signalet Fejl bold til regnskabsførerne og herefter advare kasteren og tilkendegive, at der er tale om første og sidste advarsel. Dommeren skal også informere den anden dommer, anføreren for markholdet og gærdespillerne om hvad der er sket. Denne advarsel gælder resten af den innings Hvis der er endnu sådan en aflevering fra den samme kaster i den innings, skal dommeren - råbe og signalere Fejl bold - når bolden er død, beordre anføreren for markholdet til øjeblikkeligt at sætte kasteren af. - informere den anden dommer om årsagen til denne handling. Kasteren der således er sat af, må ikke kaste igen i den innings.

11 Om nødvendigt skal overen færdiggøres af en anden kaster som hverken må have kastet nogen del af den foregående over, ej heller må kaste nogen del af den næste over. Desuden skal dommeren - informere gærdespillerne om hvad der er sket og så snart det er muligt også anføreren for gærdeholdet. Dommerne skal i fællesskab så snart som muligt efter kampen indberette hændelsen til ledelsen for det overtrædende hold samt til den cricketmyndighed, der har ansvaret for kampen, og som skal tage sådanne skridt som findes hensigtsmæssige over for anføreren, øvrige implicerede personer, samt hvis det findes passende, mod holdet Advarsels- og handlingssekvensen i og er uafhængig af advarsels- og handlingssekvensen i Hvis dommeren mener, at en kaster forsætligt har kastet en ikkepitchende bold, som han/hun betragter som unfair således som defineret i , skal han/hun se bort fra proceduren med advarsler som beskrevet i Dommeren skal - straks råbe og signalere Fejl bold - når bolden er død, beordre anføreren til øjeblikkeligt at sætte kasteren af og informere den anden dommer om årsagen til denne handling. Kasteren, der således er sat af, må ikke igen kaste i samme innings. Om nødvendigt skal overen fuldføres af en anden kaster, som hverken må have kastet nogen del af den foregående over eller må kaste nogen del af den efterfølgende over. - meddele hvad der er sket til gærdespillerne og, så snart det er praktisk muligt, til gærdeholdets anfører.

12 Dommerne skal i fællesskab så snart som muligt efter kampen indberette hændelsen til ledelsen for det overtrædende hold samt til den cricketmyndighed, der har ansvaret for kampen, og som skal tage sådanne skridt som findes hensigtsmæssige over for anføreren, øvrige implicerede personer, samt hvis det findes passende, mod holdet. 41 Fair og unfair spil Ikke-slåeren uden for sin slaggrænse for tidligt Hvis ikke-slåeren er uden for sin slaggrænse på noget tidspunkt mellem det øjeblik hvor bolden kommer i spil, og frem til øjeblik hvor kasteren normalt ville forventes at slippe bolden, risikerer ikkeslåeren at blive løbet ud. Under disse omstændigheder vil ikkeslåeren være ude Løbet ud, hvis han/hun er uden for sin slaggrænse når hans/hendes gærde brydes af kasteren, som kaster bolden efter gærdet, eller af kasterens hånd som holder bolden uanset om bolden efterfølgende afleveres eller ej Hvis bolden ikke afleveres og der er en appel - skal dommeren lave sin afgørelse i forhold til Løbet ud. Hvis afgørelsen er Ikke ude ( Not out ), skal han/hun råbe og signalere Død bold så snart som muligt. - skal bolden ikke tælles med i overen Hvis bolden afleveres og der er en appel, - skal dommeren lave sin afgørelse i forhold til Løbet ud. - skal bolden forblive i spil, hvis afgørelsen er Ikke ude ( Not out ) (Kasteren ødelægger gærdet når bolden kastes) vil gælde. - skal bolden ikke tælles med i overen, hvis ikke-slåeren er ude.

13 41 Fair og unfair spil Unfair handlinger UDGÅET 42 Spilleres opførsel For hvert Niveau 1 til 4, - skal mistet spilletid regnes fra der råbes Tid til der råbes Spil, dog fraregnet pauser ( 11), og afbrydelser ( 2.8). - skal sluttidspunktet for spillet den pågældende dag forlænges med den mistede tid. - hvis det er relevant, skal ingen overe fratrækkes i den sidste time af kampen blot på grund af sådan mistet tid.

14 42 Spilleres opførsel I en kamp hvor den innings ikke er begrænset til et antal overe, skal spilleren være udvist i 10 overe. Resterende bolde i overen under afvikling ikke regnes med i udvisningens længde I en kamp hvor den innings er begrænset til en antal overe, skal spilleren være udvist i en femtedel af de overe der var afsat til den nuværende innings ved dens begyndelse. Hvis udregningen af udvisningens længde ikke giver et helt antal overe, skal evt. dele af et over regnes som en hel over. Resterende bolde i overen under afvikling ikke regnes med i udvisningens længde.

15 42 Spilleres opførsel 42.3 Yderligere punkter vedrørende Niveau 3- og Niveau 4- overtrædelser Hvis en spiller, som er keeper, begår en Niveau 3- eller Niveau 4- overtrædelse skal (Markreserver) ikke anvendes, dvs. kun en af de navngivne spillere må være keeper selvom en anden markspiller bliver skadet eller syg og bliver udskiftet med en reserve En navngivet spiller, som har en reserve eller en løber vil også blive udsat for straffen for en Niveau 3- eller Niveau 4-overtrædelse begået af reserven eller løberen Hvis overtrædelsen er begået af en reserve, vil både reserven og den navngivne spiller blive straffet i henhold til eller Kun reserven vil blive indberettet i henhold til eller Hvis overtrædelsen er begået af en løber, vil både gærdespilleren og løberen blive straffet i henhold til eller Straffen for Niveau 4- overtrædelsen vil gælde resten af kampen for løberen med kun den igangværende innings for gærdespilleren, som løberen var inde for. Appendiks A A6.7 Hoftehøjde defineres i forhold til disse love, som det sted hvor toppen af buksekanten på gærdespilleren normalt vil være når han/hun står oprejst ved slaggrænsen.

LOVE FOR CRICKET. 11.udgave. (2017-lovbogen)

LOVE FOR CRICKET. 11.udgave. (2017-lovbogen) LOVE FOR CRICKET 11.udgave (2017-lovbogen) Marylebone Cricket Club 2017 Dansk Cricket Forbund 2018 (Dansk oversættelse) Bagsidebillede: Peter Power/Torsten Ørhøj Alle rettigheder er reserveret, herunder

Læs mere

Alle er med:-) www.spilcricket.dk. Spil og lege vejledning

Alle er med:-) www.spilcricket.dk. Spil og lege vejledning Spil og lege vejledning Cricketrundbold I skal bruge: Et gærde, et bat, en blød skumbold, en gul top og 3 kegler. Start med at stille banen op. Placer gærdet, så der er god plads foran det. Sæt den gule

Læs mere

LOVE FOR CRICKET. 9. udgave 2014 (2000-lovbogen 5. udgave 2013)

LOVE FOR CRICKET. 9. udgave 2014 (2000-lovbogen 5. udgave 2013) LOVE FOR CRICKET 9. udgave 2014 (2000-lovbogen 5. udgave 2013) Marylebone Cricket Club 2013 Dansk Cricket Forbund 2014 (dansk oversættelse) 2 Indholdsfortegnelse Dansk forord... 4 Forord... 5 Indledning

Læs mere

Regel 16 Personlige straffe og holdstraffe

Regel 16 Personlige straffe og holdstraffe Regel 16 Personlige straffe og holdstraffe Advarsel 16:1 En advarsel er den passende straf for: a) forseelser, der skal straffes progressivt (8:3, sammenlign dog 16:3b og 16:6d); b) usportslig opførsel,

Læs mere

Regler for Bordtenniskampe, dvs. materialer, borde, bat osv.

Regler for Bordtenniskampe, dvs. materialer, borde, bat osv. ITTF's Bordtennislove I dette dokument finder du den danske bordtennis unions oversættelse af ITTF's bordtennislove. Her kan du finde alt om, hvilke regler der er når man spiller en bordtenniskamp. ---

Læs mere

Indledningen til Cricketlovene definerer tydeligt principperne for, hvordan vores spil skal spilles, herunder: Spillernes opførsel Ansvarsområder for

Indledningen til Cricketlovene definerer tydeligt principperne for, hvordan vores spil skal spilles, herunder: Spillernes opførsel Ansvarsområder for DANISH 1 Som en del af dansk crickets forpligtelse til at levere komplette oplysninger er vi glade for at kunne præsentere MCC s Cricketlove (Lovsamlingen af 2000, 4. udgave 2010). Cricketlovene er vigtige,

Læs mere

RETNINGSLINIER FOR KAMPE SPILLET UDEN DOMMER - opdateret d. 15. marts 2010

RETNINGSLINIER FOR KAMPE SPILLET UDEN DOMMER - opdateret d. 15. marts 2010 RETNINGSLINIER FOR KAMPE SPILLET UDEN DOMMER - opdateret d. 15. marts 2010 Generelle retningslinjer for Referees/referee assistenten der virker ved turneringer hvor der spilles kampe spillet uden dommer:

Læs mere

Præsentation nye regler 2016

Præsentation nye regler 2016 Præsentation nye regler 2016 Proces Skadet spiller Passivt spil Sidste 30 sekunder Blåt kort Målmand som markspiller Skadet spiller Begrundelse: unødvendig behandling på banen spillets rytme brydes lange

Læs mere

Målet med disciplinærbestemmelserne er, at DBTU lægger sig så tæt som muligt på de regler, der er vedtaget af det internationale forbund; ITTF.

Målet med disciplinærbestemmelserne er, at DBTU lægger sig så tæt som muligt på de regler, der er vedtaget af det internationale forbund; ITTF. Bordtennis er en sport, hvor dårlig opførsel hører til sjældenhederne, men sporten har naturligvis nogle regler for, hvorledes disse sjældne tilfælde håndteres. Advarsler, strafpoint, diskvalifikationer

Læs mere

Ung Rejs GymnasiumFutsal Regelsæt

Ung Rejs GymnasiumFutsal Regelsæt Ung Rejs GymnasiumFutsal Regelsæt Banen: Der spilles på en håndboldbane, dvs. 20 x 40 meter Bold: Bolden skal være en Futsal fodbold. Mål: Målene består af to håndboldmål i hver ende af banen. Antal spillere:

Læs mere

Dansk Håndbold Forbund

Dansk Håndbold Forbund 1 2 3 4 Hvornår begynder udvisningstiden for en udvist spiller? Når dommeren har vist Når den udviste spiller Når dommeren fløjter for dommertegn nr. 14 har passeret sidelinien og genoptagelse af spillet.

Læs mere

Internationale Flag Football Regler 2003 EFAF. Dansk udgave

Internationale Flag Football Regler 2003 EFAF. Dansk udgave Internationale Flag Football Regler 2003 EFAF Dansk udgave EFAF Flag Football Internationale Konkurrence regler Opfundet af NFL Reglerne DENNE SPORT ER UDEN KONTAKT. BLOKERINGER OG TAKLINGER ER IKKE TILLADTE.

Læs mere

Below water no one can hear you scream...

Below water no one can hear you scream... Below water no one can hear you scream... Opslagsværk 2011 Almindelige fejl 1 Tyvstart (frikast gives ved midten) WP 20.2 2 Hjælpe medspiller (frikast gives hvor forseelsen begåes) WP 20.3 3 Holde fast

Læs mere

RETNINGSLINIER FOR KAMPE SPILLET UDEN DOMMER gældende fra 1. januar 2009

RETNINGSLINIER FOR KAMPE SPILLET UDEN DOMMER gældende fra 1. januar 2009 RETNINGSLINIER FOR KAMPE SPILLET UDEN DOMMER 2009 - gældende fra 1. januar 2009 Generelle retningslinier for Referees/referee assistenten der virker ved turneringer hvor der spilles kampe spillet uden

Læs mere

DANSK HÅNDBOLD FORBUND

DANSK HÅNDBOLD FORBUND 1 RØD 7 har en oplagt målchance, da HVID 3 løber ind på banen som overtallig spiller. Hvad skal der dømmes? 2 Hvornår er en Time Out obligatorisk? Der skal træffes en fælles Bolden skal skiftes til reservebolden.

Læs mere

Spilleregler for FLU Futsal. 1 Banen

Spilleregler for FLU Futsal. 1 Banen 1 Spilleregler for FLU Futsal 1 Banen Dimensionerne Banen skal være rektangulær. Banens længde skal altid overstige bredden. Længde: Minimum 25 m. Maksimum 42 m Bredde: Minimum 15 m. Maksimum 25 m I FLU

Læs mere

Udstyr. Om softball. Softball er et unikt boldspil, hvor samarbejde, teknik og taktik går op i en højere enhed.

Udstyr. Om softball. Softball er et unikt boldspil, hvor samarbejde, teknik og taktik går op i en højere enhed. SOFTBALL i skolen Om softball Softball er et unikt boldspil, hvor samarbejde, teknik og taktik går op i en højere enhed. Softball er i familie med baseball og de mere kendte spil rundbold og M- bold. Det

Læs mere

Praktik og retningslinjer. KFD s breddedommere

Praktik og retningslinjer. KFD s breddedommere Praktik og retningslinjer KFD s breddedommere Retningslinjer 2013-2014 Mødetid 30 minutter før 45 minutter ved triokampe Fair-play hilsen Retningslinjer 2013-2014 Dommeren skal gøre sig bekendt med Turneringsregler

Læs mere

Special Olympics - Bordtennis

Special Olympics - Bordtennis Indholdsfortegnelse Side Sektion A - Officielle konkurrencer... 2 Sektion B - Faciliteter og udstyr... 2 Bordet... 2 Nettet... 3 Bolden... 3 Battet... 3 Definitioner...4 Sektion C - Konkurrenceregler...

Læs mere

DANSK HÅNDBOLD FORBUND

DANSK HÅNDBOLD FORBUND 1 Målmand RØD 1 befinder sig oppe ved HVIDT holds frikastlinje, da HVID 8 opfanger bolden og vil kaste den mod RØDT holds tomme mål. Rød 5 har imidlertid opdaget faren og når lige at berøre HVID 8 ganske

Læs mere

Der må ikke skrives på opgavearket. Regeltest udarbejdet af DU s kompetencegruppe

Der må ikke skrives på opgavearket. Regeltest udarbejdet af DU s kompetencegruppe Der må ikke skrives på opgavearket Regeltest udarbejdet af DU s kompetencegruppe 1 2 3 4 5 6 En kamp skal afgøres ved en straffekastrunde. Inden HVID 9 skal kaste, kommer han med flere usportslige kommentarer

Læs mere

DBU Sjællands retningslinjer for Futsal dommere

DBU Sjællands retningslinjer for Futsal dommere DBU Sjællands retningslinjer for Futsal dommere Formål: Formålet med nærværende retningslinjer er at sikre -en så ensartet gennemførelse af kampene som muligt. Dette skal tilsikre, at både spillernes sikkerhed,

Læs mere

DANSK HÅNDBOLD FORBUND

DANSK HÅNDBOLD FORBUND 1 Målmand RØD 1 befinder sig ude på spillepladsen, da HVID 8 opfanger bolden og kaster den mod RØDT holds tomme mål. Rød 5 har imidlertid opdaget faren og løber på tværs af feltet for at stoppe bolden.

Læs mere

FODTENNIS REGLEMENT. Fodtennis Danmark. August 2017

FODTENNIS REGLEMENT. Fodtennis Danmark. August 2017 FODTENNIS REGLEMENT Fodtennis Danmark August 2017 Oversat med udgangspunkt i det internationale regelsæt fremsat af FIFTA Federation International Footballtennis Assocciation Indhold I. Fodtennis kategorier

Læs mere

Ændringer og præciseringer i fodboldloven pr. 1. juli 2017.

Ændringer og præciseringer i fodboldloven pr. 1. juli 2017. Ændringer og præciseringer i fodboldloven pr. 1. juli 2017. Kære dommer DBU s Dommer gruppe og FLU s Breddedommergruppe fremsender hermed en Læs let udgave af de nye ændringer og præciseringer, der er

Læs mere

DBU Sjællands retningslinjer for Futsal dommere.

DBU Sjællands retningslinjer for Futsal dommere. DBU Sjællands retningslinjer for Futsal dommere. Formål: Formålet med nærværende retningslinjer er at sikre en så ensartet gennemførelse af kampene som muligt. Dette skal tilsikre, at både spillernes sikkerhed,

Læs mere

I. Fodtennis - kategorier og discipliner... 3. 0. Kategorier og discipliner... 3. II. Reglement gældende for alle kategorier og discipliner...

I. Fodtennis - kategorier og discipliner... 3. 0. Kategorier og discipliner... 3. II. Reglement gældende for alle kategorier og discipliner... Fodtennis reglement Oversættelse af UNIFs reglement udarbejdet ved ekstraordinær kongres i Venaco, Frankrig, d. 7. oktober 2011. Oversat i et samarbejde mellem KFIF og DBU København. 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Scoring Et hold scorer mål, ved at en spiller kaster disc en til en medspiller, som griber den i modstandernes målzone.

Scoring Et hold scorer mål, ved at en spiller kaster disc en til en medspiller, som griber den i modstandernes målzone. Bilag 1: Kort regelsæt: Ultimate Holdspillet Ultimate bygger på fair play og et regelsæt, som bl.a. betyder, at kampe spilles uden dommere. Hvert hold består af 7 spillere, og i rigtige kampe spiller man,

Læs mere

Futsal i DGI. Futsalregler for voksne (U13 og op efter) Mere information

Futsal i DGI. Futsalregler for voksne (U13 og op efter) Mere information Futsal i DGI Futsalregler for voksne (U13 og op efter) Mere information www.dgi.dk/futsal 2 Futsalregler for voksne Futsal minder på mange måder om almindelig udendørs fodbold, men der er enkelte forskelle

Læs mere

Futsal regler for Oplandsturneringen Opdateret den 24-10-2015 Side 1 af 5

Futsal regler for Oplandsturneringen Opdateret den 24-10-2015 Side 1 af 5 Side 1 af 5 1. Forord Futsal har sine rødder i Sydamerika, hvor fodbolden altid har været den mest populære sport, og hvor der blev spillet fodbold på hver en lille plads. Futsal er en teknisk og underholde

Læs mere

Snooker regler. Den Danske Billard Union's spilleregler for Snooker, udarbejdet i henhold til gældende internationale regler.

Snooker regler. Den Danske Billard Union's spilleregler for Snooker, udarbejdet i henhold til gældende internationale regler. Snooker regler Den Danske Billard Union's spilleregler for Snooker, udarbejdet i henhold til gældende internationale regler. 1. Beskrivelse og spillemateriel Snooker er et positions- og pointspil. Points

Læs mere

NY FODBOLDLOV ÆNDRINGER OG PRÆCISERINGER EN DEL AF NOGET STØRRE

NY FODBOLDLOV ÆNDRINGER OG PRÆCISERINGER EN DEL AF NOGET STØRRE NY FODBOLDLOV ÆNDRINGER OG PRÆCISERINGER WWW.DBU.DK EN DEL AF NOGET STØRRE Ændringer i fodboldloven pr. 1. juli 2016 Kære dommer Som du måske ved ændres fodboldloven pr. 1. juli 2016. Den færdige lovbog

Læs mere

SKOLEREGLER VERSION Reglerne er udviklet i samarbejde mellem Dansk Skoleidræt, Mastiff A/S og DR.

SKOLEREGLER VERSION Reglerne er udviklet i samarbejde mellem Dansk Skoleidræt, Mastiff A/S og DR. SKOLEREGLER VERSION 2018 Reglerne er udviklet i samarbejde mellem Dansk Skoleidræt, Mastiff A/S og DR. INDHOLD Indhold Side 2 Indledning Side 2 Banen, bolden og overtrådt Side 3 Spillere og spilstart Side

Læs mere

Svar (regel) Spørgsmål

Svar (regel) Spørgsmål 1. Hvor høje skal netstolperne være: A. 1,5 m? B. 1,524 m? C. 1,55 m? 2. Hvilken farve skal nettet have: A. Mørkt? B. Hvidt? C. Mørkt og hvidt? 3. Hvor er afprøvningsmærkerne til boldhastighed placeret

Læs mere

SKOLEREGLER VERSION Reglerne er udviklet i samarbejde mellem Dansk Skoleidræt, Mastiff A/S og DR.

SKOLEREGLER VERSION Reglerne er udviklet i samarbejde mellem Dansk Skoleidræt, Mastiff A/S og DR. SKOLEREGLER VERSION 2018 Reglerne er udviklet i samarbejde mellem Dansk Skoleidræt, Mastiff A/S og DR. INDHOLD Indhold Side 2 Indledning Side 2 Banen, bolden og overtrådt Side 3 Spillere og spilstart Side

Læs mere

Spil. Lege spil. Store: Fodtennis Her spiller vi fodtennis over et net. Eller i kan spille over et håndboldmål.

Spil. Lege spil. Store: Fodtennis Her spiller vi fodtennis over et net. Eller i kan spille over et håndboldmål. Lege spil Store: Fodtennis Her spiller vi fodtennis over et net. Eller i kan spille over et håndboldmål. Spil Futsal De forskellige grupper skal spille Futsal kampe mod hinanden. Såfremt grupperne er store

Læs mere

Brug bolden 3. Idéer på spil

Brug bolden 3. Idéer på spil Brug bolden 3 Idéer på spil Indhold i dette hæfte: Bordtennis.............................. 3 Tennis................................... 7 Fodbold................................. 12 Håndbold................................

Læs mere

DANSK HÅNDBOLD FORBUND

DANSK HÅNDBOLD FORBUND 1. Forsvarsspiller HVID 8 kaster sig frem mellem RØD 7 og RØD 2 og griber en tværaflevering, mens HVID 8 er i luften. HVID 8 lander på gulvet og glider 4-5 meter med bolden under kontrol, rejser sig hurtigt

Læs mere

De væsentlige ændringer og nye regler per 1. juli 2014.

De væsentlige ændringer og nye regler per 1. juli 2014. Område Beskrivelse Regel Kampområdet Der er nu mulighed for at bruge en Oktogon-form Artikel 3 Kampområdet (Ottekantet-form) bane til stævnerne. Punkt 1.2 og 2.2 Kampområdet Sekundanterne skal sidde udenfor

Læs mere

SPILLEREGLER Smurfit Kappa Cup Juleturneringen - små mål (håndbold mål)

SPILLEREGLER Smurfit Kappa Cup Juleturneringen - små mål (håndbold mål) SPILLEREGLER Smurfit Kappa Cup Juleturneringen - små mål (håndbold mål) Lovgrundlaget for indefodbold er Fodboldloven udgivet af DBU Jylland med de ændringer, tilføjelser og undtagelser, der fremgår af

Læs mere

under at gribe øvelsen. hænderne i gribestilling. Her skal pegefinger og tommeltot pege imod hinanden og ellers

under at gribe øvelsen. hænderne i gribestilling. Her skal pegefinger og tommeltot pege imod hinanden og ellers Nr.3493 Alder: 8-10 år - Tid: 12 min. Nr.3492 Alder: 8-10 år - Tid: 8 min. At gribe bolden De 2 spillere står overfor hinanden med ca. 2 og 2 sidelæns løb på et mål eller ca. 10-15 m før der skiftes retning.

Læs mere

Goalball Gældende fra 1. september 2000

Goalball Gældende fra 1. september 2000 1. Alment om goalball. 1.1. En kamp spilles af 2 hold, som hver består af tre(3) spillere, og med et maksimum af tre(3) udskiftningsspillere på hvert hold. Der spilles i en sportshal/gymnastiksal på en

Læs mere

Kampleder 7- og11 mands

Kampleder 7- og11 mands Spilleregler for 7:7 rækker (For U-10 Drenge, U-11 Piger, U-11 Drenge, U-12 Piger, U-12 Drenge) Se regler her Banestørrelsen Længde min. 50 meter max. 68 meter. Bredde min. 36 meter max 56 meter. Idealstørrelse

Læs mere

Prak9ske lovændringer 2016/2017

Prak9ske lovændringer 2016/2017 Prak9ske lovændringer 2016/2017 Ny lovbog 2016 / 2017 Referat fra The Board s årlige møde 28. februar 2015: Formålet med revisionen er at gøre fodboldloven mere 9lgængelig og leqere at forstå for alle

Læs mere

Hvilket af nedenstående kriterier indgår IKKE i vurderingen af en mulig 'bremse et lovende angreb'-forseelse?

Hvilket af nedenstående kriterier indgår IKKE i vurderingen af en mulig 'bremse et lovende angreb'-forseelse? Navn Målmanden har bolden i hænderne og sparker den ud. Den rammer dommeren i ryggen og hopper tilbage mod mål. Målmanden får hånden på bolden i et forsøg på at redde den fra at gå I mål - men den ender

Læs mere

BORDTENNIS INTERNATIONALE SPILLEREGLER MED TILLÆG UDARBEJDET AF BTE-BORDTENNISEXPERTERNE

BORDTENNIS INTERNATIONALE SPILLEREGLER MED TILLÆG UDARBEJDET AF BTE-BORDTENNISEXPERTERNE BORDTENNIS INTERNATIONALE SPILLEREGLER MED TILLÆG UDARBEJDET AF BTE-BORDTENNISEXPERTERNE 30. MAJ 2002 2 TILLÆG TIL DE INTERNATIONALE SPILLEREGLER OMFATTER: 2.11.1. a) og b) ET SÆT 2.13.3. a) og b) VALG

Læs mere

Den Danske Billard Union s spilleregler for Snooker, udarbejdet i henhold til Internationale regler.

Den Danske Billard Union s spilleregler for Snooker, udarbejdet i henhold til Internationale regler. Spilleregler for SNOOKER Den Danske Billard Union s spilleregler for Snooker, udarbejdet i henhold til Internationale regler. 1. - Beskrivelse og spillematriel. Snooker er et positions- og pointspil. Point

Læs mere

Stævnegebyr på 400,- DKK skal være indbetalt på konto

Stævnegebyr på 400,- DKK skal være indbetalt på konto Cup 2015 Basisbank Cup 2015 Basisbank Cup 2015, afvikles i samarbejde med Solrød Fodboldakademi i Solrød Idrætscenter, Tingryds Allé 27, 2680 Solrød Strand, den 7. februar 2015 klokken 13.00. Mødetid Holdene

Læs mere

Minimum 3 hjelme. ordforklarings- og refleksionsark. Det laminerede

Minimum 3 hjelme. ordforklarings- og refleksionsark. Det laminerede Lektion 1. Kast og grib Øvelses nr. Tid ca. Beskrivelse Opvarmning 5 min Opvarmning: Spred en kasse bolde ud på jorden over et større areal, sæt den tomme kasse eller to kasser i en passende afstand væk

Læs mere

ITTF'S BORDTENNISLOVE

ITTF'S BORDTENNISLOVE ITTF'S BORDTENNISLOVE Bordtennislovene udgives af International Table Tennis Federation (ITTF) og opdateres løbende i forbindelse med behandlinger af lovforslag på de årlige generalforsamlinger i ITTF.

Læs mere

INDEFODBOLDLOVEN 2017/2018

INDEFODBOLDLOVEN 2017/2018 INDEFODBOLDLOVEN 2017/2018 Lovgrundlaget for indefodbold er Fodbold loven udgivet af The Board med de ændringer, tilføjelser og undtagelser, der fremgår af de efterfølgende paragraffer. Se nyeste udgave

Læs mere

SOFT-RUGBY er en tilpasset form for rugby, som kan spilles og nydes af alle. I dette hæfte vil vi gennemgå reglerne for spillet, samt komme med

SOFT-RUGBY er en tilpasset form for rugby, som kan spilles og nydes af alle. I dette hæfte vil vi gennemgå reglerne for spillet, samt komme med 1 2 SOFT-RUGBY er en tilpasset form for rugby, som kan spilles og nydes af alle. I dette hæfte vil vi gennemgå reglerne for spillet, samt komme med forslag til træningsøvelser og planlægning af lektioner

Læs mere

BLÅ 30 skal udføre et straffekast. Hvad skal du være opmærksom på?

BLÅ 30 skal udføre et straffekast. Hvad skal du være opmærksom på? BLÅ 30 skal udføre et straffekast. Hvad skal du være opmærksom på? BLÅ 30 udvises i 2 min, hvis han rammer målmanden? JA NEJ Modspillere skal være mindst 3 m. fra BLÅ 30? JA NEJ Et straffekast skal udføres

Læs mere

Lørdag d. 7. marts kl. 10.00

Lørdag d. 7. marts kl. 10.00 Kyokushin Trekampstævne 2015 Så er det tid til årets Trekampstævne hvor børn og juniorer fra Roskilde Karate Center, BS Karate og Farum Kyokushin Karate skal dyste om den eftertragtede Vandrepokal og titlen

Læs mere

Spilleregler for Futsal

Spilleregler for Futsal Page 1 of 11 Spilleregler for Futsal Justeringer Forudsat at de involverede nationalforbund er enige herom, og principperne for disse love overholdes, kan lovene tilpasses på følgende punkter i kampe for

Læs mere

Ændringer og præciseringer i fodboldloven pr. 1. juli 2018.

Ændringer og præciseringer i fodboldloven pr. 1. juli 2018. Den 03 juli 2018 Ændringer og præciseringer i fodboldloven pr. 1. juli 2018. Kære dommer DBU s Dommer gruppe og FLU s Breddedommergruppe fremsender hermed en Læs let udgave af de nye ændringer og præciseringer,

Læs mere

Dansk Militært Idrætsforbund KAPITEL 16 FODBOLD UDENDØRS 11-MANDS

Dansk Militært Idrætsforbund KAPITEL 16 FODBOLD UDENDØRS 11-MANDS KAPITEL 16 FODBOLD UDENDØRS 11-MANDS A. DISCIPLINER RÆKKE DELTAGERE 1. Forbundsmesterskabet afvikles i følgende række: Senior A: Ingen aldersbegrænsning 2. Et hold må bestå af 16 spillere (heraf 2 målmænd)

Læs mere

14. samt januar

14. samt januar 14. samt 21. - 22. januar 2017 45. sæson I samarbejde med vores sponsorer har vi fornøjelsen, for 45. gang at arrangere indefodboldturnering for skolerne i Aalbæk, Strandby og Skagen. Resultater, billeder

Læs mere

Time Out. Diskvalifikation af RØD 7 og nyt opgiverkast.

Time Out. Diskvalifikation af RØD 7 og nyt opgiverkast. 1 2 3 4 5 HVID 9 står korrekt placeret ved udførelsen af et opgiverkast. Dommerne fløjter for opgiverkastet, men inden HVID 9 får kastet, er HVID 15 løbet frem over midterlinjen, hvor han bliver trukket

Læs mere

Below water no one can hear you scream... Dommerkursus

Below water no one can hear you scream... Dommerkursus Below water no one can hear you scream... Dommerkursus Indholdsfortegnelse Forord Side 3 Før kampen Side 4 Banen Dommerbordet Kampens start Side 5 Huer Placering ved start Dommerens signal Tyvstart Mål

Læs mere

DBU Lolland-Falsters retningslinjer for Futsal,

DBU Lolland-Falsters retningslinjer for Futsal, DBU Lolland-Falsters retningslinjer for Futsal, 2018-2019. DBU Lolland-Falster Formål: Formålet med retningslinjer er at sikre -en så ensartet gennemførelse af kampene som muligt. Dette skal sikre, at

Læs mere

Page 1 of 8 DBU JYLLAND INDEFODBOLD SPILLEREGLER - små mål Lovgrundlaget for indefodbold er Fodboldloven udgivet af The Board med de ændringer, tilføjelser og undtagelser, der fremgår af de efterfølgende

Læs mere

DBU Lolland-Falster. Spilleregler m. v.

DBU Lolland-Falster. Spilleregler m. v. DBU Lolland-Falster Spilleregler m. v. INDEFODBOLD 2018 / 2019 Spilleregler til store mål for sæsonen 2018/2019 Lovgrundlaget for indefodbold er Fodbold loven udgivet af The Board (2014/2015-udgaven) med

Læs mere

To spillere på hvert hold, hvis positioner efter rækkefølgen i spillet kaldes Leder og Skipper. Hele der rektangulære spilleområde.

To spillere på hvert hold, hvis positioner efter rækkefølgen i spillet kaldes Leder og Skipper. Hele der rektangulære spilleområde. ORDFORKLARINGER. AFLEVERINGSLINJER Markeringerne, hvor imellem spillerens krop skal være placeret under aflevering af en bowl. BAGHÅND For højrehåndede er det aflevering venstre om blokken. For venstrehåndede

Læs mere

Regeltest distriktsforbund, region og kredse august Der må ikke skrives på opgavearket, og spørgsmålene skal indsamles efter brug

Regeltest distriktsforbund, region og kredse august Der må ikke skrives på opgavearket, og spørgsmålene skal indsamles efter brug Regeltest distriktsforbund, region og kredse august 2016 Der må ikke skrives på opgavearket, og spørgsmålene skal indsamles efter brug 1 2 3 4 5 6 7 RØD 6 har fået sin første udvisning 22:12 for usportslig

Læs mere

Momenti Beach Cup Program U-16 og U-18

Momenti Beach Cup Program U-16 og U-18 Momenti Beach Cup Program U-16 og U-18 På Balle Beach anlæg Ballevej 57, 7182 Bredsten Lørdag og søndag den 11. og 12. juni 2016 Velkommen til Beach Handball Det er med glæde, at Jydsk Håndbold Forbund,

Læs mere

BSF FAIRPLAY FODBOLD FITNESS STÆVNE

BSF FAIRPLAY FODBOLD FITNESS STÆVNE BALLERUP-SKOVLUNDE FODBOLD INVITERER TIL BSF FAIRPLAY FODBOLD FITNESS STÆVNE En turnering for sjov i ånden af FAIR-PLAY Søndag den 25. februar 2018 TAK for jeres tilslutning og vi glæder os til en hyggelig

Læs mere

DBU JYLLAND INDEFODBOLD. SPILLEREGLER (udsnit) - små mål 2013/2014

DBU JYLLAND INDEFODBOLD. SPILLEREGLER (udsnit) - små mål 2013/2014 DBU JYLLAND INDEFODBOLD SPILLEREGLER (udsnit) - små mål 2013/2014 1 Banen Banen og dens indretning skal være som følger: Dimension: Håndboldbane (minimum 18 x 36 meter). Afmærkning: Af håndboldbanens afmærkninger

Læs mere

REGLER & RETNINGSLINIER

REGLER & RETNINGSLINIER REGLER & RETNINGSLINIER 2004 HÅNDBOG FOR OFFICIALS dtftennis.dk INDHOLDSFORTEGNELSE 1. DTF s spilleregler 2 2. DTF s turneringsregler 19 3. Reglement for DM Hold 41 4. Reglement for DM Juniorhold 53 5.

Læs mere

Program Beach Stævne/Event

Program Beach Stævne/Event Program Beach Stævne/Event U-9, U-10, U-11 & U-12 På Balle Beach anlæg Lørdag den 19. maj 2018 Velkommen til Beach Handball i Balle Det er med stor glæde, at Jydsk Håndbold Forbund, Kreds 8 i samarbejde

Læs mere

Dimension: Håndboldbane (minimum 18 x 36 meter). For U10 og yngre spilles på tværs af håndboldbane

Dimension: Håndboldbane (minimum 18 x 36 meter). For U10 og yngre spilles på tværs af håndboldbane Spilleregler for indefodbold (*) For at lette forståelsen og dermed forhåbentlig undgå tvivlstilfælde er DBU Lolland-Falster enkelte steder i regelsættet fremkommet med tilføjelser. Disse tilføjelser er

Læs mere

R 1 Banen

R 1 Banen Indholdsfortegnelse: R 1 Banen------------------------------------------------------------------------- 2 R 2 Udstyret --------------------------------------------------------------------- 3 R 3 Spillere

Læs mere

Regeltest udarbejdet af DU s kompetencegruppe

Regeltest udarbejdet af DU s kompetencegruppe Der må ikke skrives på opgavearket Regeltest udarbejdet af DU s kompetencegruppe 1 2 3 4 5 6 HVID 8 foretager et indkast direkte mod mål få sekunder før 1. halvleg er slut. Lige inden bolden passerer mållinjen,

Læs mere

Spilleregler for indefodbold

Spilleregler for indefodbold Spilleregler for indefodbold 1 Banen Banen og dens indretning skal være som følger: Dimension: Håndboldbane (minimum 18 x 36 meter). Afmærkning: Af håndboldbanens afmærkninger anvendes: 1 - Midterlinjen.

Læs mere

KFD Teorimesterskab 2013

KFD Teorimesterskab 2013 Navn Beskrivelse I 1 runde af den såkaldte forårsturnering bliver en spiller på banen så sur på modspillernes træner ude på bænken, at han kaster en snebold efter ham Han rammer dog ikke Hvad dømmer dommeren

Læs mere

Dansk Militært Idrætsforbund KAPITEL 16 FODBOLD UDENDØRS 11-MANDS

Dansk Militært Idrætsforbund KAPITEL 16 FODBOLD UDENDØRS 11-MANDS KAPITEL 16 FODBOLD UDENDØRS 11-MANDS A. DISCIPLINER RÆKKE DELTAGERE 1. Forbundsmesterskabet afvikles i følgende række: Senior A: Ingen aldersbegrænsning 2. Et hold må bestå af 16 spillere (heraf 2 målmænd)

Læs mere

Futsal officielt regelsæt. Indholdsfortegnelse

Futsal officielt regelsæt. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1 Banen 2 Bolden 3 Antal spillere 4 Spillernes udstyr 5 Dommeren 6 Dommerassistenten 7 Tidtageren og den 3. dommer 8 Kampens længde 9 Spillets start og genstart 10 Bolden i spil og

Læs mere

Ændringer og præciseringer i fodboldloven pr. 1. juli 2019.

Ændringer og præciseringer i fodboldloven pr. 1. juli 2019. Den Ændringer og præciseringer i fodboldloven pr. 1. juli 2019. Kære dommer DBU s Fodboldlovgruppe fremsender hermed en Læs let udgave af de nye ændringer og præciseringer, der er i fodboldloven pr.1.

Læs mere

Dansk Cricket-Forbund

Dansk Cricket-Forbund Dansk Cricket-Forbund INDENDØRSTURNERINGEN FOR KØBENHAVN/SJÆLLAND 2016 OBS - ALLE KAMPE 2 X 12 OVERE MED MINDRE ANDET ER FASTSAT I DETTE PROGRAM, AFTALES ELLER FASTSÆTTES AF HALLEDEREN P.G.A. MANGLENDE

Læs mere

SKOLEREGLER. Reglerne er udviklet af Mastiff A/S i samarbejde med Dansk Skoleidræt og DR.

SKOLEREGLER. Reglerne er udviklet af Mastiff A/S i samarbejde med Dansk Skoleidræt og DR. SKOLEREGLER Reglerne er udviklet af Mastiff A/S i samarbejde med Dansk Skoleidræt og DR. 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning 3 Banen og bolden 4 Spillet 5 Spilstart tip-off, bevægelse på banen og skud 6 Griber,

Læs mere

1 spiller over midten. Målmand må tage bold med hænder

1 spiller over midten. Målmand må tage bold med hænder Side 1 af 5 OBS!!! DBUs spilleregler 2014/15 er tilpasset Oplandsturneringen. Særregler i Oplandsturneringen er markeret med kursiv skrift og rød skriftfarve. Herunder er skitseret de primære forskelle

Læs mere

Spilleregler for badminton

Spilleregler for badminton Spilleregler for badminton Fastsat af The International Badminton Federation (IBF). Gældende fra 01/08/2006. Definitioner Spiller Enhver person, der spiller badminton Kamp Konkurrence i badminton mellem

Læs mere

Stævnegebyr på 400,- DKK skal være indbetalt på konto

Stævnegebyr på 400,- DKK skal være indbetalt på konto Cup 201 Basisbank Cup 2014 Basisbank Cup 2014, afvikles i samarbejde med Solrød Fodboldakademi i Solrød Idrætscenter, Tingryds Allé 27, 2680 Solrød Strand, den 6. december. Mødetid Holdene skal melde deres

Læs mere

ØVELSER TIL UNDERVISNING I HØVDINGEBOLD

ØVELSER TIL UNDERVISNING I HØVDINGEBOLD ØVELSER TIL UNDERVISNING I HØVDINGEBOLD 1 ØVELSER Nedenstående øvelser og spil er tænkt som inspiration til undervisning i høvdingebold. Målgruppen er 4.-5. klassetrin, men flere af øvelserne vil med justering

Læs mere

med alternativer til begyndere i folkeskolen.

med alternativer til begyndere i folkeskolen. Official South of England Muggle Quidditch Rules med alternativer til begyndere i folkeskolen. I Quidditch foregår der rigtig mange forskellige ting på banen, hvilket også er med til at gøre det sjovt.

Læs mere

Futsal officielt regelsæt. Futsal spilleregler. Dansk Arbejder Idrætsforbund Region Hovedstaden - fodboldudvalget

Futsal officielt regelsæt. Futsal spilleregler. Dansk Arbejder Idrætsforbund Region Hovedstaden - fodboldudvalget Futsal spilleregler Indholdsfortegnelse 1 Banen 2 Bolden 3 Antal spillere 4 Spillernes udstyr 5 Dommeren 6 Dommerassistenten 7 Tidtageren og den 3. dommer 8 Kampens længde 9 Spillets start og genstart

Læs mere

Dansk Cricket-Forbund INDENDØRSTURNERINGEN FOR KØBENHAVN/SJÆLLAND 2019

Dansk Cricket-Forbund INDENDØRSTURNERINGEN FOR KØBENHAVN/SJÆLLAND 2019 Dansk Cricket-Forbund INDENDØRSTURNERINGEN FOR KØBENHAVN/SJÆLLAND 2019 OBS - ALLE KAMPE 2 X 12 OVERE MED MINDRE ANDET ER FASTSAT I DETTE PROGRAM, AFTALES ELLER FASTSÆTTES AF HALLEDEREN P.G.A. MANGLENDE

Læs mere

JYSKE FUTSAL. I det tilfælde hvor mållinien kun er 15-16 m, skal halvcirklens radius kun være 4 m.

JYSKE FUTSAL. I det tilfælde hvor mållinien kun er 15-16 m, skal halvcirklens radius kun være 4 m. 1. Banen og omliggende område skal være som i følgende oversigt: Dimensionerne. Banen skal være rektangulær, længden skal være mellem 25 og 42 m og bredden skal være mellem 15 og 25 m bredt. Længden skal

Læs mere

SPILØVELSER FOR MÆND MOTIONSFODBOLD FOR MÆND KOM I FORM MED FODBOLD FITNESS

SPILØVELSER FOR MÆND MOTIONSFODBOLD FOR MÆND KOM I FORM MED FODBOLD FITNESS SPILØVELSER FOR MÆND MOTIONSFODBOLD FOR MÆND KOM I FORM MED FODBOLD FITNESS FORORD TIL SPILØVELSER KÆRE FODBOLDSPILLER Fodbolddelen består af 12 øvelseskort med en øvelse på forsiden og et spil på bagsiden.

Læs mere

1. Fireball the game. TRESS FireBall Games - The game - Flagbasket - Ultimate

1. Fireball the game. TRESS FireBall Games - The game - Flagbasket - Ultimate TRESS FireBall Games 1. Fireball the game Ide med spillet: Kampspil spændingsspil løbe-fange/undvige kaste-, gribe-, rammeplet spil holdspil med taktiske opgaver og roller Spillerne fordeles med afbalanceret

Læs mere

DTFs TURNERINGSREGLER FOR U8 TURNERINGER PÅ RØD BANE - opdateret d. 17. april 2012 -

DTFs TURNERINGSREGLER FOR U8 TURNERINGER PÅ RØD BANE - opdateret d. 17. april 2012 - DTFs TURNERINGSREGLER FOR U8 TURNERINGER PÅ RØD BANE - opdateret d. 17. april 2012-1 Spille- og turneringsregler DTFs spille- og turneringsregler, samt retningslinier for kampe spillet uden dommer er gældende

Læs mere

Spilleregler for badminton

Spilleregler for badminton Spilleregler for badminton Definitioner Spiller Enhver person, der spiller badminton Kamp Konkurrence i badminton mellem parter bestående af 1 eller 2 spillere Single En kamp med en spiller på hver side

Læs mere

REGELBOG SHOWDOWN FOR. Gældende fra 1. august Oversat og redigeret af Lars Kristian Clausen

REGELBOG SHOWDOWN FOR. Gældende fra 1. august Oversat og redigeret af Lars Kristian Clausen REGELBOG FOR SHOWDOWN Gældende fra 1. august 2013 Oversat og redigeret af Lars Kristian Clausen Oversættelsen er godkendt af DHIFs Idrætsudvalg for Showdown Engelsk version bekræftet af IBSAs Showdownkomite,

Læs mere

Der er 11 spillere på en fodboldbane. De fordeles i målet, i forsvaret, på midtbanen og i angrebet. Spillernes rolle.

Der er 11 spillere på en fodboldbane. De fordeles i målet, i forsvaret, på midtbanen og i angrebet. Spillernes rolle. FODBOLD for begyndere Når du skal lære at spille fodbold, er der mange nye regler og begreber, der kan være svære i starten. Heldigvis kan de nemt læres og derfor har vi lavet den her infografik, der forklarer

Læs mere

DANSK TENNIS FORBUNDS SPILLEREGLER - Opdateret d. 1. januar 2010 -

DANSK TENNIS FORBUNDS SPILLEREGLER - Opdateret d. 1. januar 2010 - DANSK TENNIS FORBUNDS SPILLEREGLER - Opdateret d. 1. januar 2010 - Single 01 Banen 02 Fast tilbehør 03 Bolden 04 Ketsjeren 05 Server og modtager 06 Valg af side og serv 07 Serven 08 Fodfejl 09 Aflevering

Læs mere

QIANBALL DOUBLE REGLER REGLER FOR QIANBALL DOUBLE KAMPE. KFUMs Idrætsforbund.

QIANBALL DOUBLE REGLER REGLER FOR QIANBALL DOUBLE KAMPE. KFUMs Idrætsforbund. KFUMs IDRÆTSFORBUND PRÆSENTERER REGLER FOR QIANBALL DOUBLE KAMPE Sidste års medalje vindere. Udarbejdet af KFUMs Idrætsforbund. KFUMs IDRÆTSFORBUND Revideret januar 2008. Danske double spilleregler for

Læs mere

Kære 8 mands dommer til Kronborg Cup.

Kære 8 mands dommer til Kronborg Cup. 2016 Kære 8 mands dommer til Kronborg Cup. Vi ved, at du glæder dig til at dømme en eller flere 8 mands kampe ved Kronborg Cup 2016. Vi har her samlet spillereglerne fra DBU Sjælland, som vi spiller efter.

Læs mere

LinusPro Beach Handball Cup 2018

LinusPro Beach Handball Cup 2018 LinusPro Beach Handball Cup 2018 Praktisk info Information om de syv stævnedage vi har på banerne i Skæring! Velkommen til Beach Handball 2018 Det er med glæde, at JHF - Kreds 5 kan byde velkommen til

Læs mere

INDENDØRSTURNERINGEN FOR KØBENHAVN/SJÆLLAND 2013

INDENDØRSTURNERINGEN FOR KØBENHAVN/SJÆLLAND 2013 Dansk Cricket-Forbund INDENDØRSTURNERINGEN FOR KØBENHAVN/SJÆLLAND 2013 OBS - ALLE KAMPE 2 X 12 OVERE MED MINDRE ANDET ER FASTSAT I DETTE PROGRAM, AFTALES ELLER FASTSÆTTES AF HALLEDEREN P.G.A. MANGLENDE

Læs mere

DTF Beach Tennis Tour Stævnereglement

DTF Beach Tennis Tour Stævnereglement DTF Beach Tennis Tour Stævnereglement Indhold: Spilleregler o Matchlængde o Score i sæt o Score i partier o Tie-break o Serven o Serve-rotation o Sideskift o Linjerne o Boldafvikling o Tvivlstilfælde og

Læs mere