Eksternt REFERAT. It-forum, møde den 18. september kl Møde 4/2013

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Eksternt REFERAT. It-forum, møde den 18. september kl. 09.00-11.00 Møde 4/2013"

Transkript

1 It-forum, møde den 18. september kl Møde 4/2013 Eksternt REFERAT Deltagere: Jørgen Jørgensen (JJ), (formand), Svend Hylleberg, Per Lindblad Johansen, Niels Damgaard Hansen (NDH), Lars M. Svendsen (LMS), Morten Frydenberg (MF), Hanne Østerby (HØ) Afbud: Arne Kjær (AK), Christina Breddam (CB),Flemming Bøge (FB), Nikolaj Harbjerg (NH) Gæst: Pkt. 2: Søren Christensen, Teknologi- og driftschef, AU IT (også pkt. 4), Jens Hørlück, projektleder AU IT, pkt. 3: Kristine Stougaard Thomsen, System- og uviklingschef, AU IT Dato: 7. Oktober 2013 Sagsnr.: Ref: HØ Side 1/7 1. Godkendelse af dagsorden 2. Mailadresser: Forberedelse af åbning for brugerne / Søren Christensen (bilag) 2.1 Status på klargøring til åbning for ny mailadresse 2.2 Studentermail 2.3 Drøftelsespunkt Funktionspostkasse skal den anvendes af lederne som separat mailboks 2.4 Ny beslutning i UNI-led om justering af politikken for mailnavn. 3. Gennemgang af oplæg til fælles standardbrugernavne på AU /Kristine Stougaard Thomsen (bilag) 4. Biblioteksprint på AU/Per Lindblad Johansen (bilag) 5. Drøftelse af it-forum s rolle set i lyset af porteføljestyring /Jørgen Jørgensen 6. Eventuelt 7. Næste møder Aarhus Universitet Tlf.: Fax:

2 Side 2/7 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden godkendt. 2. Mailadresser: Forberedelse af åbning for brugerne 2.1 Status på klargøring til åbning for ny mailadresse Universitetsledelsen har den 15. september 2013 besluttet at foretage en mindre justering af politikken for nye mailadresser. Rent praktisk betyder justeringen, at der ikke længere er et krav om, at mailnavnet (det, der står skal være unikt på tværs af hele AU. Den samlede mailadresse skal naturligvis stadig være unik. Denne beslutning blev taget på et tidspunkt, hvor testen af systemsammenhænge for nye mailadresser var afsluttet og idriftsættelse planlagt til den 7. oktober. Se nærmere under pkt. 2.4, pkt. Herefter fulgte en gennemgang af øvrige aktiviteter i Mail- og kalenderprojektet. Alle gamle Exchang servere er tømt for brugere. NFIT-mailserveren har pr. 20. september ca. 150 brugere tilbage. Oprydning vil først være afsluttet ultimo året. Over mailinglister eksisterer i de gamle mailsystemer, men de fleste er formentlig forældede. Der er mange alias i to gamle systemer af hensyn til funktionsmail. Oprydning forsætter, at adresserne er i Exchange. 2.2 Studentermail I forbindelse med realisering af et fælles STADS er også Ingeniørhøjskolen (IHA) og AU Herning (HIH) inde i STADS. Hensigten er, at alle studerende, der er i post.au.dk, skal flytte ind i Uni-Exchange-løsningen, som anvendes til alle medarbejdere. Studerende fra AU herning har allerede en Uni-Exchang konto, fordi der er ressourcedeling i Herning imellem medarbejderne og studerende.

3 Side 3/7 Studerende fra Health (SUN) er i post.au.dk, men på Health er der en gammel mailinstallation med bl.a. holdadministration, som er blevet brugt på SUN. En analyse vil afgøre, hvordan dette projekt afsluttes. Det er således heller ikke afklaret om noget af SUN s funktionalitet afløses af Blackboard. FirstClass indeholder 576 brugere, men der er p.t. ingen udfasningsplan. Vedr. de 150 brugere, der er tilbage på NFIT s mailsystem: Ikke alle har AU ID nogle havde flere. Der er overvejende tale om eksterne lektorer. 2.3 Drøftelsespunkt - Funktionspostkasse Indstilling vedr. oprettelse af funktionspostkasser blev drøftet. JH oplyste, at projektet forventer, at 27 institutledere vil give massiv modstand mod at skulle anvende en funktionspostkasse. Beslutningen om at lederne skal have en funktionspostkasse er en forudsætning for at komme videre med arbejdet med oprydning i mailprojektet. Funktionaliteten blev drøftet: Problemer: - Hvis man videresender fra funktionspostkassen, sendes svar fra den personlige mail. - Ved videresendelse til personlig postkasse kan modtager ikke se, at det er svar på en mail fra funktionpostkassen. - Det, man har på telefonen, er den personlige mail. ipad kan ikke bruges til funktionsmail. Ulempe: Løsning A giver parallelt sagsbehandlingsforløb. SH konkluderede, at der er et behov som kan opdeles i to: Funktionspostkasse, således at mail kan være tilgængelige, selvom leder skifter job, samt mail til fortrolige diskussioner. Det er en ledelsesopgave at tale med institutlederne om tilvending til nye måder at arbejde på. Sekretær må videresende funktionsmail, men ikke alle institutter har back-up af en sekretær.

4 Side 4/7 It-forum anbefaler løsning A med følgende begrundelse: Professionel organisering forudsætter, at en leder har en funktionspostkasse, samt at en sekretær kan bidrage med behandling/videresendelse af mail. Det vil betyde, at nogle sekretærer på institutterne får en ny opgave. Indstilling sendes til beslutning i UNI-led. Det blev samtidig anbefalet, at en leder ikke må skjule sin personlige mailadresse over for resten af AU i den officielle adresseliste. 2.4 Ny beslutning i UNI-led om justering af politikken for mailnavn. Med henvisntning til universitetsledelsens justering oplyste SC, at denne beslutning ændrer fundamentalt ved hele mailadressekonceptet. Den 7. oktober, dato for ny mailadresse, er aflyst. Projektet er usikker på fortolkning af beslutningen og er ved at forberede en række spørgsmål, som skal besvares. Mailnavn skal nu kun være unikt i forhold til det enkelte institut og ikke på tværs af hele AU. Alle i administrationen - Ud af medarbejdere skal medarbejdere skifte det navn, der står fortsætter uændret med deres mailadresse. - Ca har et navn som er unikt. - Ca. 980 optræder dobbelt har ingen tilknytning. Hvilket domæne skal de på? I det gamle setup blev de sat på au.dk. SH: Hvorfor kan disse ikke få au.dk. JH: Det betyder, at personer i administrationen ikke kan beholde deres mailnavn. JJ konkluderede, at projektet må stille de nødvendige spørgsmål og oplyse, hvad der hurtigst kan implementeres. 3. Gennemgang af oplæg til fælles standardbrugernavne Indstilling vedr. oplæg til fælles standard for brugernavne blev gennemgået og drøftet. KST oplyste, at et nyt fælles AD er blevet opbygget i mailprojektet. Hensigten på sigt er, at dette skal udbygges til at kunne styre brugernes adgang til PC og mail. Det kræver også, at AD skal færdiggøres, således at det kan erstatte de gl. AD er.

5 Side 5/7 Vedr. brugernavne: Visionen er, at hver bruger har eet brugernavn og eet password. Det kan realiseres ved samme password og samme brugernavn også kaldet single sign on. Det vil forenkle administrationen af brugere og gøre det lettere for brugerne - en opgave, som ligger i SPARTO. Indstillingen i dag omhandler vision for standardbrugernavne for medarbejdere. Mailnavn: Faglig indentitet og brugerne har stor indflydelse. Brugernavn: Ingen andre skal kende dette og nogle systemer forudsætter at det er unikt over tid, fx journalsystemet. Løsningsforslaget er derfor, at brugernavnet findes ved en systematisk tilfældighed. Funktionsadskillelse imellem medarbejdere og studerende forudsætter 2 forskellige brugernavne. Funktionsintegration sker igennem WAYF, en løsning som p.t. er anvendt på BSS vedr. Blackboard. Regulære gæster bliver håndteret som medarbejdere. Gæster som fx konsulenter, der skal have adgang til det trådløse net. Der blev spurgt til om fastansatte har brug for 2 brugernavne i nogle situationer svarende til funktionsmailboks. KST: I moderne systemer vil man kunne styre forskellige roller i systemet kræver normalt ikke flere brugernavne. Men når AU køber standardsystemer, er vi afhængige af leverandørernes måde at håndtere brugernavne. Det er et forhold man kan tage med i et udbud. Studerende: Ulempe: De skal huske på studienumre og AU ID. AU IT undersøger om AU ID kan være det fremtidige studienummer. I dag er STADS-studienumrene ikke ens. Det undersøges sammen med AU Studier, hvilke nummertype, der skal anvendes i STADS måske det sammen kan anvendes som brugernavn. Der sondres i AU ID imellem: au=medarbejders= student. Forslag vedr. tilknyttede: a og ikke t for at bruge det engelske sprog. Der blev stillet spørgsmål ved om 6 cifre i AU ID er tilstrækkeligt. Det blev bemærket, at alle må kunne huske 6 ciftre ligesom et telefonnummer. Det er vigtigt med password-synkronisering, derfor bør der findes et standard brugernavn. Dette skal bruges som salgsargument for anvendelse af AU ID et som brugernavn. Projektet skal være opmærksom på, at for nogle brugere indgår brugernavnet i stien til filer: Hvad er konsekvenserne? Det er måske mest i forhold til linux-brugere.

6 Side 6/7 KST oplyste, at Anette Svejstrup har oplyst, at brugerne har vænnet sig til AURUS numre. NDH bekræftede, at han heller ikke har hørt klager over numrene. Der blev stillet forslag om at lave en let måde på hjemmesiden, hvor man kan finde medarbejdernes AU ID og de studerendes AU ID. Implementering af nyt brugernavn: Dette skal planlægges i AD-projektet (SPARTO). Det blev bemærket, at hvis man vælger den implementeringsstrategi, at det i første omgang kun er de, der skal have en ny PC, vil det kunne betyde, at support ikke længere kan ske ved sidemanden i enhederne. Alle der har været i forbindelse med AURUS har et AU ID nummer. Såfremt kommunikationen er opmærksom på at forklare, hvad et standard brugernavn skal bruges til, bør AU ID som brugernavn kunne sælges i organisationen. Der sendes indstilling til beslutning i UNI-led. 4. Biblioteksprint på AU Per Lindblad Johansen redegjorde kort for indstillingen om en fælles printløsning til de studerende mod betaling. I dag tilbydes forskellige løsninger under forskellige forhold til de studerende. En stribe løsninger er forældet. Nogle kan der ikke tilsluttes nye maskiner til. Indstillingen omhandler forslag om, at AU forfremmer eet af disse systemer til en fælles løsning for bibliotekerne, hvor andre kan koble sig på. SC, som deltog under dette punkt, oplyste at det er vigtig for it-support, at der kun er én printløsning til betaling på AU. Løsningen betyder, at den enkelte printer vil være enten på studenterprint eller AU print. Der skal opstilles en særskilt PC til printeren og logon sker via cpr.nummer som brugernavn. SH: BSS har for nylig slukket for deres betalingsløsning p.g.a. underskud, da Studenterlauget har en løsning på BSS. BSS ønsker dog at kunne tilbyde en løsning til de studerende. PLJ oplyste, at implementering går i gang, så snart en indstilling godkendes. De første printere kan være kørende 2-3 uger herefter. Det er p.t. ikke afklaret, hvad AU gør med de gamle betalingsordninger. Skal der fx ske tilbagebetaling? Der er spurgt rundt, så de eksisterende løsninger skulle være kendt af projektet.

7 Side 7/7 PLJ oplyste, at man kan printe alle filer. De studerende har ønsket at kunne printe, når de er er logget på via WAYF ligesom på CBS. Men det vil kræve, at AU påtager sig support på de studerendes printerdriver. Det er ikke med i den første løsning. Systemet kan ikke håndtere differentierede priser, hvis der er nogen der vil anvende løsningen uden for biblioteket. Systemet kan håndtere forskellige roller. P.t. 50 øre pr. side. Brugeren skal have penge på kontoen via nettet, så der kan ikke opstå en negativ saldo. AU vil have de samme Copy-dan problemer som i dag. AU har ansvaret. Man må fx ikke scanne ind til alle studerende og oploade til Dropbox. Indstillingen blev anbefalet og det principielle spørgsmål forelægges til UNIed til orientering. JJ godkendte, at implementering af den tekniske løsning igangsættes nu. 5. Drøftelse af It-forums rolle set i lyset af porteføljestyring It-forums rolle blev drøftet. Der var enighed om, at It-forum har sin berettigelse som fælles forum for fælles løsninger. Det skal ses som et rådgivende organ, der på relevant tidspunkter i et projekt kan stille spørgsmål og være et forum for drøftelse. 6. Eventuelt Intet til dette punkt. 7. Næste møder Mødet den 23. oktober aflyses p.g.a. afbud. Næste møde afholdes den 4. november.

EKSTERNT REFERAT. Møde den: 24. september It-forum mødereferat

EKSTERNT REFERAT. Møde den: 24. september It-forum mødereferat Møde den: 24. september It-forum mødereferat EKSTERNT REFERAT Til stede: Jørgen Jørgensen (JJ), (formand), Morten Frydenberg (MF), Niels Damgaard Hansen (NDH), Per Lindblad Johansen (PLJ), Flemming Bøge

Læs mere

IT-FORUM, møde den: 19. november kl Møde 7/2012 EKSTERNT REFERAT

IT-FORUM, møde den: 19. november kl Møde 7/2012 EKSTERNT REFERAT IT-FORUM, møde den: 19. november kl. 15-17 Møde 7/2012 EKSTERNT REFERAT Deltagere: Jørgen Jørgensen (JJ), (formand), Svend Hylleberg (SH), Morten Frydenberg (MF), Niels Damgaard Hansen (NDH), Per Lindblad

Læs mere

Referat fra møde i Følgegruppen vedr. aftaler for Klinisk Funktion

Referat fra møde i Følgegruppen vedr. aftaler for Klinisk Funktion Sundhed og Sammenhæng Den 25. juni 2015 J. nr. 2013-017412 Ref. kba E-mail: kba@rn.dk Tlf. 41181525 Referat fra møde i Følgegruppen vedr. aftaler for Klinisk Funktion Mødet blev afholdt onsdag d. 24. juni

Læs mere

Aktivering af brugerkonto i uni.au.dk

Aktivering af brugerkonto i uni.au.dk 1 Aktivering af brugerkonto i uni.au.dk Se nærmere på www.au.dk/brugeraktivering Det er vigtigt, at du læser HELE vejledningen igennem først! Når din nye brugerkonto er aktiveret, skal du logge på din

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 24. oktober 2012, kl. 14.00-16.00 Mødelokale: Kollokvierum Øst, Victor Albeck bygningen Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Allan Flyvbjerg, Anne Marie Bundsgaard,

Læs mere

Aktivering af brugerkonto i uni.au.dk

Aktivering af brugerkonto i uni.au.dk 1 Aktivering af brugerkonto i uni.au.dk Se nærmere på www.au.dk/brugeraktivering Det er vigtigt, at du læser HELE vejledningen igennem, før du gør noget! AU IT er ved at aktivere brugerkonti i det nye,

Læs mere

BM Møde 24-09-15. Under Aktiviteter er der flere muligheder for søgning f.eks.: Aktiviteter i denne enhed der mangler efterbehandling.

BM Møde 24-09-15. Under Aktiviteter er der flere muligheder for søgning f.eks.: Aktiviteter i denne enhed der mangler efterbehandling. BM Møde 24-09-15 1. Nyheder på HJV.DK Hold dig orienteret om HJV.DK på IT-INFO Mine postkasser Du finder HJV.DK version 2 kurserne på Forsvarets Elektroniske Skole (FELS) ved at følge linket her >>> I

Læs mere

ENDELIGT GODKENDT OFFENTLIGT REFERAT

ENDELIGT GODKENDT OFFENTLIGT REFERAT ENDELIGT GODKENDT OFFENTLIGT REFERAT STUDIENÆVNET FOR VIRKSOMHEDSKOMMUNIKATION, WEBKOMMUNIKATION OG INFORMATIONSVIDENSKAB Mødenr.: 02-2011 Dato: 25. januar 2011 Sted: Kolding, lokale K 2.51 Mødet påbegyndt

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde nr. 6 i styregruppen for implementeringen af den faglige udviklingsproces

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde nr. 6 i styregruppen for implementeringen af den faglige udviklingsproces Møde nr. 6 i styregruppen for implementeringen af den faglige udviklingsproces REFERAT Den 23. august 2011 Kl. 10-12 AU Strategis mødelokale, bygning 1431, lokale 223 Deltagere: Jørgen Jørgensen, Flemming

Læs mere

(BEMÆRK fremrykket mødetidspunkt!)

(BEMÆRK fremrykket mødetidspunkt!) Referat Mødeforum: Projektgruppen for projekt Styr på styringen Sagsnr.: 2010-23412 Dokumentnr. Mødedato: Fredag d. 15. oktober 2010 Tid: Kl. 8.30 12.00 (BEMÆRK fremrykket mødetidspunkt!) Sted: Mødelokale

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 3. marts Arts Videolink UVA/EKA båndmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 3. marts Arts Videolink UVA/EKA båndmøde Møde den: 3. marts 2014 1443-340 Arts Videolink UVA/EKA båndmøde REFERAT Til stede: Mariann Holmslykke (MAR), Mette Dremstrup (MD), Sarah B. MacIntyre (SBM), Søren Anker Andersen (SAA), Theresa Albøge

Læs mere

Referat fra HSU møde den 24. maj 2012

Referat fra HSU møde den 24. maj 2012 Referat fra HSU møde den 24. maj 2012 Tid: kl. 13.00-15.30 Sted: Deltagere: Fraværende med afbud: Konferencelokalet, Søborgstræde, 3700 Rønne Mads Kofod Lars Vesløv Søs Haugaard Signe Saabye Ottosen Henrik

Læs mere

Svendborg: den 8. juni 2016 kl. 10.15 11.15 OUH SVE Lokale 1. Odense: den 8. juni 2016 kl. 14.00 15.00 Indgang 93, lokale 1 og 2

Svendborg: den 8. juni 2016 kl. 10.15 11.15 OUH SVE Lokale 1. Odense: den 8. juni 2016 kl. 14.00 15.00 Indgang 93, lokale 1 og 2 Side 1 Kiwi ID-kort Odense Multifunktionsprintere NemID medarbejdersignatur Næste møde er nu planlagt. Sæt kryds i kalenderen. Svendborg: den 8. juni 2016 kl. 10.15 11.15 OUH SVE Lokale 1 Odense: den 8.

Læs mere

NYE MAILADRESSER FORDI: HVORFOR TILDELER VI IKKE BARE MAILADRESSER TIL ALLE MEDARBEJDERE NU?

NYE MAILADRESSER FORDI: HVORFOR TILDELER VI IKKE BARE MAILADRESSER TIL ALLE MEDARBEJDERE NU? NYE MAILADRESSER HVORFOR TILDELER VI IKKE BARE MAILADRESSER TIL ALLE 14.000 MEDARBEJDERE NU? AU Mail 1 FORDI: Mailnavnet skal være unikt 12.500 af de 14.000 medarbejdere skal have ny mailadresse med unikt

Læs mere

Kl Frandsensalen FALK-møde nr. 137 Faste deltagere: JJ, SEF, KJ, LG, ST, FB, FLA, KRTH, LM, MVL, NDH, OJ, SHJ, CBR, NIHD

Kl Frandsensalen FALK-møde nr. 137 Faste deltagere: JJ, SEF, KJ, LG, ST, FB, FLA, KRTH, LM, MVL, NDH, OJ, SHJ, CBR, NIHD Den 7. januar 2013 Dagsorden Kl. 13.30-15 Frandsensalen FALK-møde nr. 137 Faste deltagere: JJ, SEF, KJ, LG, ST, FB, FLA, KRTH, LM, MVL, NDH, OJ, SHJ, CBR, NIHD Afbud: SEF, MVL, FLA Gæst: Mødeleder: JJ

Læs mere

Referent: Kathrine Andersen, Studiesekretær

Referent: Kathrine Andersen, Studiesekretær Institut for Filosofi, Pædagogik og Religionsstudier Campusvej 55 5230 Odense M Tlf.: 6550 1475 E-mail: katan@ifpr.sdu.dk 20. oktober 2015 Ref.: HT/katan Møde med aftagerpanel for Masteruddannelsen i børne-

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden og opfølgning fra sidste møde 23/11-2011.

1. Godkendelse af dagsorden og opfølgning fra sidste møde 23/11-2011. :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Fibigerstræde 11 9220 Aalborg Øst www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Referat af Studierådsmøde Onsdag den 20. juni

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde d. 16 maj 2010

Referat af bestyrelsesmøde d. 16 maj 2010 Referat af bestyrelsesmøde d. 16 maj 2010 Tilstede: Kurt Thomsen, Leif Mikkelsen, Lene Hadbjerg, Jeanette Michelsen, Karin Nielsen og Dorte Paludan. Afbud fra Christian Niss, der deltog lidt pr. tlf. Pkt.

Læs mere

Afbud fra Bodil Boesgaard i stedet deltog Lars Søgaard. 1. Godkendelse af dagsorden... 2. 2. Godkendelse af referat fra sidste møde...

Afbud fra Bodil Boesgaard i stedet deltog Lars Søgaard. 1. Godkendelse af dagsorden... 2. 2. Godkendelse af referat fra sidste møde... Referat Handicaprådet Tid Torsdag den 11. juni 2015 - kl. 15:30 Sted Mødelokale 2 Bemærkning Afbud fra Bodil Boesgaard i stedet deltog Lars Søgaard. Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse

Læs mere

E-mail politik for FOA Nordsjælland

E-mail politik for FOA Nordsjælland E-mail politik for FOA Nordsjælland Da det er FOA Nordsjællands holdning, at vi i størst mulig omfang skal anvende elektronisk kommunikation, har vi udformet en e-mail politik med henblik på at sikre såvel

Læs mere

Aalborg Universitet. Forretningsgang for oprettelse af profiler til Offline Booking af fly, hotel mv. hos VIA Egencia pr. 6.

Aalborg Universitet. Forretningsgang for oprettelse af profiler til Offline Booking af fly, hotel mv. hos VIA Egencia pr. 6. Aalborg Universitet Forretningsgang for oprettelse af profiler til Offline Booking af fly, hotel mv. hos VIA Egencia pr. 6. oktober 2015 Økonomiafdelingen 02-10-2015 Indholdsfortegnelse Forretningsgang

Læs mere

Første indstilling af ipad

Første indstilling af ipad Første indstilling af ipad Hvordan indstilles en helt ny ipad til elever i 3.- 8. klasse i Rudersdal kommune Betjeningsvejledning - ver. 2.1, Side 1 Rudersdal Ny elev-ipad Den udleverede ipad er et lån

Læs mere

Modul 8: Clouds (Lagring af filer)

Modul 8: Clouds (Lagring af filer) Det sprogpædagogiske kørekort 2012/2013 Modul 8: Clouds (Lagring af filer) Del I Christoph Schepers Studieskolen 8/2012 Indholdsfortegnelse Introduktion... 2 Installer Dropbox (punkt 1-3).. 3 Åbn Dropbox

Læs mere

Adgang til det digitale ansøgningssystem (DANS)

Adgang til det digitale ansøgningssystem (DANS) Adgang til det digitale ansøgningssystem (DANS) Du finder ansøgningssystemet via linket på siden: http://kandidat.au.dk/optagelse/ansoegning/. Her skal du vælge punktet Sådan søger du og klikke på: Login

Læs mere

Communicator effektiviserer virksomhedens aktuelle telekommunikation i ét vindue på din pc

Communicator effektiviserer virksomhedens aktuelle telekommunikation i ét vindue på din pc Communicator effektiviserer virksomhedens aktuelle telekommunikation i ét vindue på din pc Version 240216 Side 1 af 32 Indholdsfortegnelse Introduktion... 4 Om programmet... 4 Om manualen... 4 For at komme

Læs mere

Gentlemen s Finest. 1. Godkendelse af referat. 2. Gentlemen s statusser. 3. Gennemgang af to- do listen. 4. Økonomi

Gentlemen s Finest. 1. Godkendelse af referat. 2. Gentlemen s statusser. 3. Gennemgang af to- do listen. 4. Økonomi Gentlemen s Finest Bestyrelsesmøde d. 3.11.11 + 4.11.11 Tilstedeværende: Torsdag: Jeppe Vestenaa, André Jensen, Benjamin Trock Fredag: André Jensen, Benjamin Trock Fraværende: Torsdag: Adalsteinn Sæmundsson

Læs mere

Referat fra REFHOST-møde

Referat fra REFHOST-møde Dato: 11.12.08 Vor ref.: IJO Referat fra REFHOST-møde Dato: Fredag den 5. december 2008 Sted: Deltagere: MedCom Hanne Damgaard Jensen, Region Midtjylland Bente Wengler, Region Midtjylland Hanne Simmelgaard,

Læs mere

ipad for let øvede modul 7 FaceTime

ipad for let øvede modul 7 FaceTime 02092015 ipad for let øvede modul 7 Dette modul omhandler video/og telefon-samtaler via internettet. Bruger man en Wi-Fi-forbindelse, er det en gratis mulighed. Bruger man telefonforbindelse, skal man

Læs mere

Ansøgningsportalen. Loginvejledning, tips og hjælp

Ansøgningsportalen. Loginvejledning, tips og hjælp Ansøgningsportalen. Loginvejledning, tips og hjælp Denne vejledning er en hjælp til dig, der skal søge ind på IT-Universitetets kandidatuddannelser. Ansøgning om optagelse foregår digitalt via Ansøgningsportalen.

Læs mere

Påkrævede ændringer til mailklient I forbindelse med omlægning af Nordby antenneforenings mailserver 2013.

Påkrævede ændringer til mailklient I forbindelse med omlægning af Nordby antenneforenings mailserver 2013. Påkrævede ændringer til mailklient I forbindelse med omlægning af Nordby antenneforenings mailserver 2013. 1 Versions historie... 2 2 Ny mailserver, hvorfor?... 2 3 Hvad betyder en ny mailserver egentligt?...

Læs mere

Indhold. Gert Sørensen Hospitalsdirektør

Indhold. Gert Sørensen Hospitalsdirektør Indhold Status på Afdeling S Hvad er egentlig SFI? Al begyndelse er svær - også MidtEPJ Cytostatika og Afd. D Trykknapsintegration til e-journal Århus Sygehus kan noget helt særligt når det kommer til

Læs mere

1 Introduktion... 3 1.1 Hvilke nødprocedurer kan tages i brug?... 3 1.2 Vær forberedt på det uventede!... 4

1 Introduktion... 3 1.1 Hvilke nødprocedurer kan tages i brug?... 3 1.2 Vær forberedt på det uventede!... 4 Netprøver.dk Nødprocedurer ved afvikling af prøver i Netprøver.dk 3. marts 2016 Indhold 1 Introduktion... 3 1.1 Hvilke nødprocedurer kan tages i brug?... 3 1.2 Vær forberedt på det uventede!... 4 2 Nødprocedure

Læs mere

DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: 04-004-3. Ph.d.-studienævnet holdt møde mandag den 17. september 2007.

DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: 04-004-3. Ph.d.-studienævnet holdt møde mandag den 17. september 2007. DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: 04-004-3 PH.D.-STUDIENÆVNET Referent: MWJ Endeligt referat Ph.d.-studienævnet holdt møde mandag den 17. september 2007.

Læs mere

VPN adgang. Denne vejledning gælder brugere i LF, SEGES samt virksomheder, der får IT ydelser leveret fra SEGES IT Services

VPN adgang. Denne vejledning gælder brugere i LF, SEGES samt virksomheder, der får IT ydelser leveret fra SEGES IT Services VPN adgang Denne vejledning gælder brugere i LF, SEGES samt virksomheder, der får IT ydelser leveret fra SEGES IT Services Hvad er VPN? VPN giver mulighed for at starte en forbindelse til virksomhedens

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 12.5.2016. Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 12.5.2016. Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 12.5.2016 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand Dagsorden

Læs mere

Studiestartsapp og medievaner på Science

Studiestartsapp og medievaner på Science Studiestartsapp og medievaner på Science Marts 2014 Ane Sloth Nørgaard Baggrund I foråret og sommeren 2013 fik Vejledning og studieinformation (VEST) udviklet en studiestarts app til de nye studerende.

Læs mere

Starthjælp Alt hvad du skal vide, når du flytter dit telefonnummer over til evercall

Starthjælp Alt hvad du skal vide, når du flytter dit telefonnummer over til evercall Starthjælp Alt hvad du skal vide, når du flytter dit telefonnummer over til evercall Denne vejledning vedrører mobiltelefoni I denne vejledning finder du al nødvendig information vedr. overflytningen af

Læs mere

Fællesbestyrelsesmøde Mols

Fællesbestyrelsesmøde Mols Fællesbestyrelsesmøde Mols Molsskolen den 15. januar 2015 Forældrerep. Molsskolen: Medarbejderrep. skolen Forældrerep. Bhv. Mols Susanne, Eva, Thomas, Mette, Trine, Louise, Mai-Brit Carl Oskar, Frants,

Læs mere

DPSD2 Guide: Sådan sikrer du at der er netværksmæssig adgang til DPSD2.

DPSD2 Guide: Sådan sikrer du at der er netværksmæssig adgang til DPSD2. DPSD2 Guide: Sådan sikrer du at der er netværksmæssig adgang til DPSD2. Denne guide henvender sig til brugere af DPSD2 og de netværksadministratorer der har ansvaret for at der er opsat en korrekt netværksmæssig

Læs mere

IT-VEJLEDNING TIL MAC

IT-VEJLEDNING TIL MAC IT-VEJLEDNING TIL MAC IT-vejledninger Indhold Din konto Trådløst internet Mail Videresend din mail Fronter Print / kopi Skema Dit brugernavn og adgangskode Sådan logger du på det trådløse netværk Sådan

Læs mere

Referat af ekstraordinært organisationsbestyrelsesmøde i Lejerbo, Køge onsdag, den 22. juni 2011, i Søparkens Fælleshus, Nylandsvej, Køge.

Referat af ekstraordinært organisationsbestyrelsesmøde i Lejerbo, Køge onsdag, den 22. juni 2011, i Søparkens Fælleshus, Nylandsvej, Køge. Organisationsbestyrelsesmøde 22. juni 2011 Referat af ekstraordinært organisationsbestyrelsesmøde i Lejerbo, Køge onsdag, den 22. juni 2011, i Søparkens Fælleshus, Nylandsvej, Køge. Til stede var organisationsbestyrelsesmedlemmerne,

Læs mere

Grundejerforeningen Ammershøj Syd Dato 27 maj 2010 Sted Plejecenter Starttidspunkt 19.30 Sluttidspunkt 21.30

Grundejerforeningen Ammershøj Syd Dato 27 maj 2010 Sted Plejecenter Starttidspunkt 19.30 Sluttidspunkt 21.30 1. Deltagere Navn Til stede Fraværende Carsten Kjølby, formand, Valnøddevej 1 Linda Larsen, Valnøddevej 14 Annette Kjølby, Valnøddevej 1 x Arne Pedersen, Enebærhaven 4 Britta Madsen, Tranebærhaven 2 Finn

Læs mere

Starthjælp Alt hvad du skal vide, når du flytter dit telefonnummer over til Skodborg Telefoni/evercall

Starthjælp Alt hvad du skal vide, når du flytter dit telefonnummer over til Skodborg Telefoni/evercall S kodborg Telefoni Skodborg Antennelaug Starthjælp Alt hvad du skal vide, når du flytter dit telefonnummer over til Skodborg Telefoni/evercall Denne vejledning vedrører IP-fastnet I denne vejledning finder

Læs mere

Tillykke med din nye ipad. Denne guide er til dig, der har et Apple-ID i forvejen

Tillykke med din nye ipad. Denne guide er til dig, der har et Apple-ID i forvejen Tillykke med din nye ipad Denne guide er til dig, der har et Apple-ID i forvejen Indhold Regler for brug af ipad... 3 Skærm lås... 3 Brug af Citrix... 3 Mail og kalender... 3 Dropboks... 3 Skype... 3 Generelt

Læs mere

Aktivering af brugerkonto i uni.au.dk

Aktivering af brugerkonto i uni.au.dk 1 Aktivering af brugerkonto i uni.au.dk Se nærmere på www.au.dk/brugeraktivering Det er vigtigt, at du læser HELE vejledningen igennem, før du gør noget! AU IT er ved at aktivere brugerkonti i det nye,

Læs mere

Telefoni Brugervejledning

Telefoni Brugervejledning Telefoni Brugervejledning PR. 1. NOVEMBER 2012 TV, FIBERBREDBÅND OG TELEFONI TIL OS I MIDT- OG VESTJYLLAND Altibox Danmark A/S Danmarksvej 26 8660 Skanderborg Tlf. 70 300 600 www.altibox.dk info@altibox.dk

Læs mere

Opstartsvejledning til ipad. Tinderhøj Skole

Opstartsvejledning til ipad. Tinderhøj Skole Opstartsvejledning til ipad Tinderhøj Skole Den første skærm når du starter din ipad Sæt fingeren på pilen og træk den til højre. Vælg sprog En ipad kommer med mulighed for at vælge mange forskellige sprog.

Læs mere

Generelle vilkår for Tilbudsafgivelse. Touchskærme til 72 arbejdsenheder i Sundhed og Omsorg

Generelle vilkår for Tilbudsafgivelse. Touchskærme til 72 arbejdsenheder i Sundhed og Omsorg Sundhed og Socialservice Generelle vilkår for Tilbudsafgivelse Touchskærme til 72 arbejdsenheder i Sundhed og Omsorg Udbud på touchskærme og pocket pc er til 72 arbejdsenheder i Sundhed og Omsorg Side

Læs mere

Bruger manual, SDN-aftalesystem

Bruger manual, SDN-aftalesystem Bruger manual, SDN-aftalesystem Introduktion Dette dokument er en kort brugerintroduktion til brugere af det nye aftalesystem for sundhedsdatanettet (SDN). Formålet med dokumentet er derfor at hjælpe nye

Læs mere

BørneIntra-træf d. 23-24. maj 2012

BørneIntra-træf d. 23-24. maj 2012 BørneIntra-træf d. 23-24. maj 2012 Kort gennemgang af planerne for de kommende versioner V. Ole Windeløv, Produktchef for Videndelingsystemer Hvordan ser vi markedet og udviklingen BørneIntra er i dag

Læs mere

Starthjælp Alt hvad du skal vide, når du flytter dit telefonnummer over til Kabelplus telefoni/evercall

Starthjælp Alt hvad du skal vide, når du flytter dit telefonnummer over til Kabelplus telefoni/evercall Kabelplus Telefoni på Frederiksholm Net Starthjælp Alt hvad du skal vide, når du flytter dit telefonnummer over til Kabelplus telefoni/evercall Denne vejledning vedrører IP-fastnet I denne vejledning finder

Læs mere

Installation af Soho Printere på Mac - Version 1. Rev. 5 1

Installation af Soho Printere på Mac - Version 1. Rev. 5 1 Installation af Soho Printere på Mac - Version 1. Rev. 5 1 Installation af printere i Soho og Noho med standard PCL I dette eksempel bruges SohoCanon1F (Printer i Soho på første 1.sal) under installation

Læs mere

SKOLEBESTYRELSEN Marbækskolen

SKOLEBESTYRELSEN Marbækskolen SKOLEBESTYRELSEN Marbækskolen Dagsorden til skolebestyrelsens møde Onsdag den 24. oktober 2007 kl. 18.30 21.00 (Morten klargør lokalet) Medlemmer: Jette Christensen Inge Geertsen Marina Lund - afbud Liselotte

Læs mere

IT vejledning i MUS for ledere

IT vejledning i MUS for ledere IT vejledning i MUS for ledere Indhold 1. Indledning... 1 2. MUS processen... 1 3. AUHRA pålogning og startside... 2 4. Lederens invitation til MUS... 5 5. Lederens forberedelse til MUS... 7 6. Lederens

Læs mere

Vejledning til ansøgningsprocessen i den digitale ansøgningsportal

Vejledning til ansøgningsprocessen i den digitale ansøgningsportal Vejledning til ansøgningsprocessen i den digitale ansøgningsportal Ansøgning gennem den digitale ansøgningsportal Dette dokument er en vejledning til hvordan ansøgere skal udfylde de digitale ansøgningsskemaer

Læs mere

Referat fra styringsgruppemøde nr. 2, Idræt, 1. semester. Torsdag den 29. november 2012 kl. 12.15 i aud. på seminariet

Referat fra styringsgruppemøde nr. 2, Idræt, 1. semester. Torsdag den 29. november 2012 kl. 12.15 i aud. på seminariet Referat fra styringsgruppemøde nr. 2, Idræt, 1. semester Torsdag den 29. november 2012 kl. 12.15 i aud. på seminariet Repræsenterer Navn Til stede Med afbud Uden afbud Idr_tilvalg R171a Marianne x R171b

Læs mere

DAGSORDEN Referat med kursiv

DAGSORDEN Referat med kursiv DAGSORDEN Referat med kursiv Dato: 19. november 2012 Mødedato Mandag d.19. november 2012 kl.12:00 15:00. Emne Styregruppen vedr. etablering af Ejendomscenter Sted Deltagere Afbud Lokale 0.27, stueetagen,

Læs mere

FSFI s guide til DFR s elektronisk bevissystem

FSFI s guide til DFR s elektronisk bevissystem FSFI s guide til DFR s elektronisk bevissystem Dette er en kort guide i anvendelsen af Dansk Førstehjælpsråd elektroniske bevissystem. Guiden viser og forklarer, hvordan du som instruktør og medlem af

Læs mere

SERVICE & REGLER SÅDAN BRUGER DU ET ÅBENT BIBLIOTEK

SERVICE & REGLER SÅDAN BRUGER DU ET ÅBENT BIBLIOTEK SERVICE & REGLER SÅDAN BRUGER DU ET ÅBENT BIBLIOTEK 1 2 SERVICE & REGLER SÅDAN BRUGER DU ET ÅBENT BIBLIOTEK HVAD ER ET ÅBENT BIBLIOTEK? Det Åbne Bibliotek er en selvbetjeningsløsning, hvor du selv lukker

Læs mere

AgiPro brugervejledning.

AgiPro brugervejledning. AgiPro brugervejledning på dansk side 1 AgiPro brugervejledning. Det allerførste du skal gøre er at oprette dig som bruger. KLIK på Register new AgiPro user! AgiPro brugervejledning på dansk side 2 Side

Læs mere

På Intranettet: http://info.ouh.dk/wm431055 - kan du finde dette materiale og materiale fra tidligere Gå Hjem Møder.

På Intranettet: http://info.ouh.dk/wm431055 - kan du finde dette materiale og materiale fra tidligere Gå Hjem Møder. Næste møde. Marts-mødet er desværre ikke helt på plads, pga. manglende mødelokaler. Men det forventes at møderne bliver afholdt i uge 11 På Intranettet: http://info.ouh.dk/wm431055 - kan du finde dette

Læs mere

DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2016

DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2016 www.taarnbybib.dk DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2016 TÅRNBY KOMMUNEBIBLIOTEKER VELKOMMEN TIL TÅRNBY KOMMUNEBIBLIOTEKERS KURSER 2 Vil du gerne lære om det nye Windows styresystem, se hvad en 3D-printer

Læs mere

Referat af mødet i udviklingsudvalg for vindmølleindustrien 23. september 2015

Referat af mødet i udviklingsudvalg for vindmølleindustrien 23. september 2015 København september 2015 DI-repræsentanter: Christine Bernt Henriksen (Næstformand) Michael Eriksen Flemming Glerup Nielsen Sigrid (gæst) 3F-repræsentanter: Elise Andsager (Tilforordnet) Kurt Thomsen Lars

Læs mere

Referat af 3. ordinære generalforsamling i Dansk T E X-brugergruppe

Referat af 3. ordinære generalforsamling i Dansk T E X-brugergruppe Referat af 3. ordinære generalforsamling i Dansk T E X-brugergruppe Palle Jørgensen 29. september 2001 Til stede Thomas M. Widmann, Thorsten Nielsen, Peter B. Frederiksen, Peter J. Christiansen, Thomas

Læs mere

Mødedato: 18.10.2012 Mødenr.: 03.12. Referat fra konstituerende møde i DSR Holbæk og LL-klub Holbæk

Mødedato: 18.10.2012 Mødenr.: 03.12. Referat fra konstituerende møde i DSR Holbæk og LL-klub Holbæk Referat fra konstituerende møde i Deltagere: Janne Feenstra Jannick Knudsen Britta Soling (syg) Connie Gorell Nielsen Brian Holm Nielsen Louise Kolstrup (til kl. 12) Punkt Emne + uddybning 1. Valg af ordstyrer.

Læs mere

Referat for Havnebestyrelsen

Referat for Havnebestyrelsen Referat for Havnebestyrelsen Mødedato 18. maj 2015 Tid Kl. 16.00 Sted Næstved Havn, Vestre Kaj 16 Medlemmer Bjarne Eggert Rasmussen Hanne Sørensen (A) Henrik Bonné Otto Vølund Poulsen (V) Per Sørensen

Læs mere

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Jørgen Cramer, formand Bente Christoffersen, næstformand Bent Puggaard John Würfel

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Jørgen Cramer, formand Bente Christoffersen, næstformand Bent Puggaard John Würfel Jægerspris Boligselskab Referat af organisationsbestyrelsesmøde Tirsdag den 25. september 2012 kl. 17.00 i fælleshuset, Mølleparken 18, 3630 Jægerspris Dagsorden: 1 Godkendelse af referat... 2 2 Jægerspris

Læs mere

Campus Bornholm. Referat fra bestyrelsesmøde den 31. januar 2011

Campus Bornholm. Referat fra bestyrelsesmøde den 31. januar 2011 Referat fra bestyrelsesmøde den 31. januar 2011 Deltagere: Fraværende med afbud: Fraværende uden afbud: Observatør.: Referent: Jeppe Kofod Lars Goldschmidt (Deltog fra kl. 17.40) Ingolf Lind-Holm Roar

Læs mere

Aktivering af brugerkonto i uni.au.dk

Aktivering af brugerkonto i uni.au.dk 1 Aktivering af brugerkonto i uni.au.dk Se nærmere på www.au.dk/brugeraktivering Det er vigtigt, at du læser HeLe vejledningen igennem først! Når din nye brugerkonto er aktiveret, skal du logge på din

Læs mere

Del filer i hjemmet. Hvis dit hjem har to eller. 5-10 min. NY SERIE

Del filer i hjemmet. Hvis dit hjem har to eller. 5-10 min. NY SERIE DEL DET HELE I denne artikelserie lærer du de bedste og letteste metoder til at dele filer, printere og internetforbindelse med andre både på dit netværk i hjemmet og via internettet. Del filer i hjemmet

Læs mere

Distrikt 2/3 iphone/ipad Viderekomne 1. Onsdag d. 30. september 2015

Distrikt 2/3 iphone/ipad Viderekomne 1. Onsdag d. 30. september 2015 Distrikt 2/3 iphone/ipad Viderekomne 1 Onsdag d. 30. september 2015 ibooks 2 ibooks - tryk på Købt 3 ibooks vælg en bog 4 ibooks hent brugerhåndbog 5 ibooks hent Word for ipad 6 Læse PDF filer på ibooks

Læs mere

UCSJ IT - Teknologi & Metode PRINT

UCSJ IT - Teknologi & Metode PRINT UCSJ IT - Teknologi & Metode PRINT Table of Contents fra computer...3 fra egen computer (webprint)... 4 fra egen computer (driverprint)... 8 fra ipad...15 Hvordan printer jeg fra ipad? ( via email)...

Læs mere

Økonomi: Folkets Hus har en dårlig økonomi lige nu evt. kan overskuddet gå til hjælp.

Økonomi: Folkets Hus har en dårlig økonomi lige nu evt. kan overskuddet gå til hjælp. 1 Folkets Hus Spillefolk Generalforsamling 2006 Ifølge vedtægternes 4 afholdtes generalforsamling med nedenstående dagsorden lørdag den 22. april 2006 kl. 15-18: Referat: 1. Valg af dirigent Asger Ref.

Læs mere

af bestyrelsesmødet den 9. oktober 2014 kl. 17.00 i Gråkjær Arena, Holstebro. ------------------------------------

af bestyrelsesmødet den 9. oktober 2014 kl. 17.00 i Gråkjær Arena, Holstebro. ------------------------------------ Til Bestyrelsen Viby J. den 17. oktober 2014 REFERAT af bestyrelsesmødet den 9. oktober 2014 kl. 17.00 i Gråkjær Arena, Holstebro. Deltagere: Per Sørensen (PS), Allan Enevoldsen (AE), Villy Nielsen (VN)

Læs mere

Persondata og IT-sikkerhed. Vejledning i sikker anvendelse og opbevaring af persondata

Persondata og IT-sikkerhed. Vejledning i sikker anvendelse og opbevaring af persondata Persondata og IT-sikkerhed Vejledning i sikker anvendelse og opbevaring af persondata December 2015 Indledning Denne vejledning har til formål, at hjælpe ansatte på IT-Center Fyns partnerskoler med at

Læs mere

Referat Pædagogisk Forum for Erhvervsuddannelser Torsdag den 28. august 2014 kl. 13.00 15.00 Mødelokale 3, Holstebro

Referat Pædagogisk Forum for Erhvervsuddannelser Torsdag den 28. august 2014 kl. 13.00 15.00 Mødelokale 3, Holstebro Hospitalsenheden Vest Staben RH-HV HR Birgit Meldgård Sangill - lægesekretærelever Erna Leth - social- og sundhedsassistentelever + redderelever Kate Gahner Larsen - elever med speciale i offentlig administration

Læs mere

Notat. Referat af 7. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken

Notat. Referat af 7. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken Dato: 3.marts 2010 Referat af 7. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken Mødet fandt sted torsdag den 14. januar 2010 kl. 12.00 til kl. 15.00 i Kirkeministeriet. Kirkeministeriet

Læs mere

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 19. august 2015

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 19. august 2015 Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 19. august 2015 Referatet skal godkendes på det næstkommende studienævnsmøde d. 23. september 2015. Til stede: Afbud: Trond Beldo Klausen, Jakob Skjøtt-Larsen,

Læs mere

Medlemmer og suppleanter i FSU. Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: 1. februar 2007 kl. 10.00-12.00. Sted: Fakultetssekretariatet

Medlemmer og suppleanter i FSU. Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: 1. februar 2007 kl. 10.00-12.00. Sted: Fakultetssekretariatet D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Medlemmer og suppleanter i FSU M Ø D E R E F E R A T ( G O D K E N D T ) Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg

Læs mere

I det følgende vil Miljøstyrelsen fremkomme med de bemærkninger, som jeres henvendelse giver anledning til.

I det følgende vil Miljøstyrelsen fremkomme med de bemærkninger, som jeres henvendelse giver anledning til. Landboforeningen Gefion Fulbyvej 15 4180 Sorø Erhverv J.nr. MST1240-00260 Ref. Tisov/Suish Den 12. juli 2010 Landboforeningen Gefions henvendelse til Ombudsmanden vedr. kommunernes administration af reglerne

Læs mere

Afdelingsbestyrelsen SYD, Avedøre St.by

Afdelingsbestyrelsen SYD, Avedøre St.by Afdelingsbestyrelsen SYD, Avedøre St.by Karetmagerporten 1 B, 2650 Hvidovre. Tlf./Fax: 36 49 42 97 afd. 3501 Referat fra Afdelingsbestyrelsesmødet den 6. marts 2006 Mødedeltagere: Jes Rønving Pia Bakkendorf

Læs mere

Print for studerende- FollowMe/SafeQ system

Print for studerende- FollowMe/SafeQ system Print for studerende- FollowMe/SafeQ system Indhold Logge på UCSyd s stationære computere.... 2 Sætte penge ind på din printkonto... 2 Print fra mobile enheder... 4 Udskrivning fra offentlig tilgængelige

Læs mere

5. Orientering fra Opmålere/faglige sekretærer: Jan K.: Oplyste om et problem ned tømrerskolen vedrørende træstøv fra el-håndværktøj under

5. Orientering fra Opmålere/faglige sekretærer: Jan K.: Oplyste om et problem ned tømrerskolen vedrørende træstøv fra el-håndværktøj under Bygge & Anlæg Byggegruppemøde Dato 15.08-2013, kl. 17.30 Afbud fra: Torben Olesen, Per Fjeldgren Dagsorden: 1. Valg af ordstyrer 2. Valg af referent 3. Godkendelse af referat 4. Orientering fra formanden

Læs mere

Referat fra Christiansbjerg Kollegiets beboermøde 30/4 2013

Referat fra Christiansbjerg Kollegiets beboermøde 30/4 2013 Antal fremmødte: 13 eksl. bestyrelsens 3 medlemmer Valg af dirigent og referent Dirigent: Christina Referent: Camilla Budget gennemgang + godkendelse Bestyrelsen har hos kollegiekontoret godkendt budgettet

Læs mere

blackboard School of Business and Social sciences blackboard - Brugervejledning til kopiering af kursusmenustruktur

blackboard School of Business and Social sciences blackboard - Brugervejledning til kopiering af kursusmenustruktur blackboard School of Business and Social sciences brugervejledning Til kopiering af kursusmenustruktur Brugervejledning Til kopiering af kursusmenustruktur Version Version 1 Publisher Editors AU IT / BSS

Læs mere

Guide til nummerflytning til TELMORE

Guide til nummerflytning til TELMORE Guide til nummerflytning til TELMORE Start med at gå ind på www.telmore.dk. 1. Vælg Mobil i topmenuen. Du får her et overblik over vores tilbud du har mulighed for blot at betale for forbruget løbende

Læs mere

Miljø- og Fødevareminister Eva Kjer Hansen. cc: Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg. Stege, den 16. november 2015

Miljø- og Fødevareminister Eva Kjer Hansen. cc: Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg. Stege, den 16. november 2015 Miljø- og Fødevareminister Eva Kjer Hansen cc: Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg Stege, den 16. november 2015 Kommentarer til ministerens besvarelse af spørgsmål nr. 35 (alm.del) Vi henviser til ministerens

Læs mere

U D K A S T. Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 1. september 2010 1-01-77-1-10 Jytte Groth jgr@midttrafik.dk 8740 8223

U D K A S T. Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 1. september 2010 1-01-77-1-10 Jytte Groth jgr@midttrafik.dk 8740 8223 U D K A S T Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 1. september 2010 1-01-77-1-10 Jytte Groth jgr@midttrafik.dk 8740 8223 Referat fra HMU-mødet den 31. august 2010. Sted Mødetidspunkt Mødedeltagere

Læs mere

SEKRETARIATET FOR SPECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN

SEKRETARIATET FOR SPECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN Rådet for Specialpsykologuddannelsen Rådsmøde den 10. september 2015 Referat Dato Sagsbehandler e-mail Sagsnr. 10.09.2015 Birte Mikkelsen Birte.mikkelsen@stab.rm.dk 1-30-72-116-15 Rådet for Specialpsykologuddannelsen

Læs mere

Opfølgningsplan. [hhx/htx]

Opfølgningsplan. [hhx/htx] Opfølgningsplan [hhx/htx] Køge Handelsskole: HHX overgang til videregående uddannelser. Ministeriet har i brev af 6. november 2015 tilsluttet sig skolens igangværende aktiviteter, som har til hensigt at

Læs mere

Job- og personprofil for Institutleder ved Institut for Matematiske Fag

Job- og personprofil for Institutleder ved Institut for Matematiske Fag Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet Københavns Universitet Job- og personprofil for Institutleder ved Institut for Matematiske Fag Baggrund Institut for Matematiske Fag (MATH), et af Københavns Universitets

Læs mere

Faaborg Vest Antenneforening. Referat fra ordinær generalforsamling mandag den 21.03.2016 på Toftegårdsskolen. Dagsorden

Faaborg Vest Antenneforening. Referat fra ordinær generalforsamling mandag den 21.03.2016 på Toftegårdsskolen. Dagsorden 1. Valg af dirigent. Dagsorden 2. Valg af referent og stemmetællere. 3. Beretning fra bestyrelsen om foreningens virksomhed i det forløbne år, og planer for det kommende år. 4. Forelæggelse af beslutninger

Læs mere

Michael Bregnsbo, viceinstitutleder (observatør) Stefan Marschall Kristensen, stud.mag.

Michael Bregnsbo, viceinstitutleder (observatør) Stefan Marschall Kristensen, stud.mag. Historiestudiet Campusvej 55 5230 Odense M Tlf.: 6550 2105 Fax: 6550 2232 E-mail: majuhl@hist.sdu.dk 17. september 2009 J. nr.: Ref.: PGM/mjn Referat af møde i Studienævn for Historie torsdag den 20. august

Læs mere

Tilsynsnotat Rudme Friskoles børnehave

Tilsynsnotat Rudme Friskoles børnehave Tilsynsnotat Rudme Friskoles børnehave Faaborg-Midtfyn Kommune skal ifølge lovgivningen føre tilsyn i kommunens dagtilbud og dagpleje. Tilsynsforpligtelsen retter sig både mod det indholdsmæssige i tilbuddene

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden 2. Drøftelsespunkter 3. Opfølgningspunkter

1. Godkendelse af dagsorden 2. Drøftelsespunkter 3. Opfølgningspunkter Møde den: 7. oktober 2013 1443-340 Arts Videolink UVA/EKA båndmøde REFERAT Til stede: Mariann Holmslykke (MAR), Mette Dremstrup (MD), Sarah B. MacIntyre (SBM), Sissel Johansen (SRJ), Solveig Sannem (SOS),

Læs mere

ENDELIGT GODKENDT OFFENLIGT REFERAT

ENDELIGT GODKENDT OFFENLIGT REFERAT ENDELIGT GODKENDT OFFENLIGT REFERAT STUDIENÆVNET FOR DANSK, ENGELSK OG DESIGN, KOLDING Mødenr.: 02-2008 Dato: 11. januar 2008 Sted: Kolding, lokale 2.51 Mødet påbegyndt kl.: 9.20 Mødet afsluttet kl.: 11.00

Læs mere

Referat fra lokaludvalgsmøde 14. januar 2016

Referat fra lokaludvalgsmøde 14. januar 2016 ROSKILDE UNIVERSITET Institut for Kommunikation, Virksomhed og Informationsteknologier 21. januar 2016 Referat fra lokaludvalgsmøde 14. januar 2016 Tid: Torsdag den 14.1 2016 kl. 10.00-12.00 Sted: Mødelokale

Læs mere

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE -

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE - SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE - INTRODUKTION TIL SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW Vi er glade for at kunne byde velkommen til opdateret udgave af KEAs nye, automatiske blanket-system.

Læs mere

Vejledning i Persondataformular version 1.8 Til lokale redaktører

Vejledning i Persondataformular version 1.8 Til lokale redaktører AUIT 13.jan.2016, Heidbra Jonsdottir Vejledning i Persondataformular version 1.8 Til lokale redaktører Indhold Få adgang til persondataformular... 2 Første skridt... 2 Generelt for betjening af formular...

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 12. februar 2013. Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager. Møde slut: 12.

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 12. februar 2013. Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager. Møde slut: 12. Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 09:00 Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager Møde slut: 12.35 Fraværende: Anna Andersen 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 5 Planlægning af ældrerådsvalg

Læs mere