Rally Monte-Carlo Historique. Verdensomspændende rallyprojekt i Monte Carlo får da capo

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Rally Monte-Carlo Historique. Verdensomspændende rallyprojekt i Monte Carlo får da capo"

Transkript

1 Object 1 Rally Monte-Carlo Historique Verdensomspændende rallyprojekt i Monte Carlo får da capo Rally Monte-Carlo Historique 14/01/14 Den alsidige motorsports-udøver: Preben Kristoffersen fra Odder lancerede i 2013 et spændende rallyprojekt. Her var østjyden teamleder for: Team Mini Cooper Japan, som deltog med start nr. 32 i Int. 16. Rallye Monte Carlo Historique Rallyprojektet bliver nu gentaget i 2014 ( januar) med samme startnummer, - 32 udtales MINI på japansk og er samtidig et lykketal i den opgående sols land, forklarer Preben Kristoffersen. - Japaneren: Hajime Nakagawa har været rally-fabrikskører for Mazda sammen med sin rutinerede codriver: Osam Morikawa. Jeg driver selv et værksted i Odder med Mazda som speciale, og har i al beskedenhed været dansk mester på asfaltbane med en Mazda RX7 (med wankel-motor) i 1983.

2 Hajime Nakagawa og Osam Morikawa fremviste stigende formkurve på de glatte serpentiner-veje ved deres reunion-deltagelse i 2013 (Foto: Kirketerp) Østjyden kan i 2015 fejre guldbryllup med motorsporten på fire hjul, og har derfor fået tildelt kælenavnet: Preben K - af den lidt yngre racingkollega: Tom (K)ristensen. - Jeg har selv kørt Monte tilbage i 1972, fortsætter Preben K. - Snekaos på bjergvejene bevirkede imidlertid, at vi ikke nåede hjem over målstregen i Monaco. Herefter deltog jeg 8 gange med Austin Mini Cooper S i old timer-udgaven af rallyet, hvor jeg fik mulighed for at køre de berømte bjergprøver i de franske alper. Her byder de snoede serpentiner-veje ofte på snesmattet og isglat underlag. Man kan roligt sige, at de specielle vinter-udfordringer i den tynde luft går en i blodet. Det tværjordlige samarbejde mellem Preben Kristoffersen (i midten) og Hajime Nakagawa (tv.) / Osam Morikawa (t.h.) fortsætter i 2014 (Foto: Kirketerp) Preben K tilhører anden generation af danske banesportskørere, som prægede frontresultaterne i ind- og udland efter etableringen af Jyllands- Ringen og Ring Djursland. Østjyden har dog også kørt utallige rallymotorløb: - Jeg blev udlært som mekaniker i 1964, men en lærlingeugeløn på 35 kr. gav ikke store muligheder for at køre motorløb. Først efter den obligatoriske militærperiode startede jeg derfor op i motorsport tilbage i Selv efter snart 50 år i racet føler jeg på ingen måde mig udbrændt,

3 konstaterer Preben K. Det var derfor også en tung beslutning at vinke farvel til deltagelse i Int. Rallye Monte Carlo Historique efter 2011, hvor min højrestyrede Austin Mini Cooper S (fra 1968) blev sat til salg. For anden gang under sine 49 år i motorsporten skal Preben K (t.v.) og Preben Kristoffersen ikke selv sidde bag rattet i sit eget motorsportsprojekt (Foto: Kirketerp) Preben K fik kontakt til japanerne tilbage i 2009, som dette år kom over målstregen i det historiske rally i Monaco med en Mazda RX-7. Kontakten til den modsatte side af jordkloden blev herefter holdt ved lige, og snakken gik efterhånden omkring et VIP-besøg på Mazdabilfabrikkerne: - Desværre spændte den japanske stor-tsunami i 2011 foreløbigt ben for projektet. Til gengæld blev ideen født om, at Hajime Nakagawa og Osam Morikawa skulle genforenes som makkerpar i min rallybil ved det historiske rally i Monte Carlo.

4 Hajime Nakagawa og Osam Morikawa er eneste japanske mandskab i Int. 17. Rallye Monte Carlo Historique 2014 (Foto: Kirketerp) Reunion-året: 2013 blev en fornuftig dansk/japansk motorsportsoplevelse: - Jeg havde allieret mig med min mangeårige racermekaniker: Bruno Hvid & hustru (Irene Marsh) til løsning af de logistiske bjergudfordringer. Heftigt snefald gjorde rallyet ekstra besværligt, men i det km. lange rally med 15 tidsetaper nåede vi frem i rette tid til servicepunkterne. Slutresultatet blev en placering i den øverste del af startfeltet, som omfattede 313 rallyteams (fordelt på 29 forskellige nationaliteter). Int. 17. Rallye Monte Carlo Historique 2014 byder deltagerne på masser af tynd bjergluft og spektakulære naturoplevelser (Foto: Kirketerp) Team Mini Cooper Japan har været Preben K s første motorsportsprojekt, hvor østjyden ikke selv sidder bag rattet. Dette har givet ekstra pift til klargøringen af rallybilen: - Der er foretaget yderst få GODT NOK-løsninger, som ellers kan være nemt at forfalde til i et privatteam. For 50 år siden - i vandt briterne: Paddy Hopkirk og Henry Liddon Rallye Monte Carlo i øvrigt generelt i en Mini Cooper S.

5 Verdensomspændende rallyprojekt i Monte Carlo får da capo 13. jan, 2014 af Redaktionen om Pressemeddelser Den alsidige motorsports-udøver Preben Kristoffersen fra Odder lancerede i 2013 et spændende rallyprojekt. Her var østjyden teamleder for: Team Mini Cooper Japan, som deltog med start nr. 32 i Int. 16. Rallye Monte Carlo Historique Rallyprojektet bliver nu gentaget i 2014 ( januar) med samme startnummer, - 32 udtales MINI på japansk og er samtidig et lykketal i den opgående sols land, forklarer Preben Kristoffersen. Japaneren: Hajime Nakagawa har været rally-fabrikskører for Mazda sammen med sin rutinerede co-driver: Osam Morikawa. Jeg driver selv et værksted i Odder med Mazda som speciale, og har i al beskedenhed været dansk mester på asfaltbane med en Mazda RX7 (med wankel-motor) i Østjyden kan i 2015 fejre guldbryllup med motorsporten på fire hjul, og har derfor fået tildelt kælenavnet: Preben K af den lidt yngre racing-kollega: Tom (K)ristensen. - Jeg har selv kørt Monte tilbage i 1972, fortsætter Preben K. Snekaos på bjergvejene bevirkede imidlertid, at vi ikke nåede hjem over målstregen i Monaco. Herefter deltog jeg 8 gange med Austin Mini Cooper S i old timer-udgaven af rallyet, hvor jeg fik mulighed for at køre de berømte bjergprøver i de franske alper. Her byder de snoede serpentiner-veje ofte på snesmattet og isglat underlag. Man kan roligt sige, at de specielle vinter-udfordringer i den tynde luft går en i blodet. Preben K tilhører anden generation af danske banesportskørere, som prægede frontresultaterne i ind- og udland efter etableringen af Jyllands-Ringen og Ring Djursland. Østjyden har dog også kørt utallige rally-motorløb: Jeg blev udlært som mekaniker i 1964, men en lærlinge-ugeløn på 35 kr. gav ikke store muligheder for at køre motorløb. Først efter den obligatoriske militærperiode startede jeg derfor op i motorsport tilbage i Selv efter snart 50 år i racet føler jeg på ingen måde mig udbrændt, konstaterer Preben K. Det var derfor også en tung beslutning at vinke farvel til deltagelse i Int. Rallye Monte Carlo Historique efter 2011, hvor min højrestyrede Austin Mini Cooper S (fra 1968) blev sat til salg. Preben K fik kontakt til japanerne tilbage i 2009, som dette år kom over målstregen i det historiske rally i Monaco med en Mazda RX-7. Kontakten til den modsatte side af jordkloden blev herefter holdt ved lige, og snakken gik efterhånden omkring et VIP-besøg på Mazda-bilfabrikkerne:

6 Desværre spændte den japanske stor-tsunami i 2011 foreløbigt ben for projektet. Til gengæld blev ideen født om, at Hajime Nakagawa og Osam Morikawa skulle genforenes som makkerpar i min rallybil ved det historiske rally i Monte Carlo. Reunion-året: 2013 blev en fornuftig dansk/japansk motorsports-oplevelse: Jeg havde allieret mig med min mangeårige racermekaniker: Bruno Hvid & hustru (Irene Marsh) til løsning af de logistiske bjerg-udfordringer. Heftigt snefald gjorde rallyet ekstra besværligt, men i det km. lange rally med 15 tidsetaper nåede vi frem i rette tid til servicepunkterne. Slutresultatet blev en placering i den øverste del af startfeltet, som omfattede 313 rallyteams (fordelt på 29 forskellige nationaliteter). Team Mini Cooper Japan har været Preben K s første motorsports-projekt, hvor østjyden ikke selv sidder bag rattet. Dette har givet ekstra pift til klargøringen af rallybilen: Der er foretaget yderst få GODT NOK-løsninger, som ellers kan være nemt at forfalde til i et privatteam. For 50 år siden i 1964 vandt briterne: Paddy Hopkirk og Henry Liddon Rallye Monte Carlo i øvrigt generelt i en Mini Cooper S. FAKTA omkring Int. 17. Rallye Monte Carlo Historique 2014: Hovedideen i det historiske Monte Carlo rally er deltagelse med de rallybiler, som har kørt med i ALLE RALLIES MODER gennem: halvtredserne, tresserne, halvfjerdserne og begyndelsen af firserne. I det historiske rally indgår mange af de snoede sne-/isglatte bjergveje, som har lagt asfalt (under sneen og isen) til hastighedsprøverne i det rigtige Monte Carlo-rally. Det unikke ved Monte Carlo-rallyet samt medvirkende gennem årene til den unikke opmærksomhed omkring arrangementet på en mediemæssig lavperiode i motorsporten har været de mange startsteder rundt omkring i Europa og heraf følgende tilkørsels-etaper til et fælles startpunkt i Monaco/Frankrig. Int. 17. Rallye Monte Carlo Historique 2014 har startsteder i: Oslo, Stockholm, Glasgow, Reims, Barcelona og Monte Carlo. Tilkørslen fra Monte Carlo til den fælles start i Valence er 950 km.. Herefter skal deltagerne gennemkøre km. rute ( januar), som byder på 14 bjergetaper, hvor startfeltet skal overholde en given gennemsnitshastighed på teststrækninger mellem 7 og 47 km. længde. Ud over store højdeforskelle byder bjergetaper på mange hårnåle- og serpentiner-sving. 309 rallymandskaber fordelt på 29 forskellige nationaliteter har skrevet sig på startlisten i Int. 17. Rallye Monte Carlo Historique Traditionen tro har intet rallymandskab fået tildelt start nr. 13 (!). Hajime Nakagawa og Osam Morikawa er eneste mandskab fra Japan. Herudover kommer der kørere så langt hjemmefra som Canada, USA og Australien. Tilskuerne får lejlighed til at studere 47 forskellige bilmærker. Mest populær er Porsche tæt forfulgt af Alfa Romeo og Renault Alpine. Listen over eligible cars omfatter lidt over 500 forskellige biltyper fordelt på 85 bilmærker. Hoved-udgaven af Monte Carlo rallyet ( Monte ) har været kørt siden Der har dog været fire afbrydelser i arrangements-rækkefølgen: (1. Verdenskrig), (2. Verdenskrig), 1957 (benzinrationering) og 1973 (energikrise/bilfri søndage). Monte køres i 2014 for 82. gang ( januar), og er igen tællende til Verdensmesterskabet (WRC). TV-tidsmæssige årsager i WRC bevirkede, at monegaskerne i Monte -udgaven for nogle år siden vinkede farvel til de traditionsrige tilkørsels-etaper på op til km.. I Int. Rallye Monte Carlo 1964 vandt briterne: Paddy Hopkirk og Henry Liddon generelt i en Mini Cooper S. Dette blev fulgt op af generalsejre til samme bilmærke i 1965: Timo Mäkinen (SF) / Paul Easter (GB) og i 1967: Raumo Aaltonen / Henry Liddon (GB). Yderligere detaljer kan studeres på: hvor der under arrangementet også vil være LIVE resultater.

7 Lokale kørere klarer sig godt i historisk rally Horsens Folkeblad Side 1 af Bent Mikkelsen deltager sammen med Henrik Møller Nielsen i dette års Monte Carlo Rally. Parret er lige nu nummer 54. Lokale kørere klarer sig godt i historisk rally Publiceret: :01

8 Lokale kørere klarer sig godt i historisk rally Horsens Folkeblad Side 2 af 3 Af Flemming Larsen HORSENS/VEJLE - Efter 24 timers nonstop-kørsel ad østfranske bjergveje er de mere end 300 deltagende mandskaber i Rallye Monte-Carlo Historique nået til Valence ved Rhone-floden. Den udmattende tur omfattede løbets første specialetape, hvor ingen på grund af de sneglatte bjergveje kunne holde tiderne. Men et af de danske hold leverede en sensation ved at placere sig som nr. 13, kun to sekunder efter løbets førende. Det er Toni Hansen fra Horsens og Per Brodersen fra Lem St., der fortsatte de fine takter fra sidste år i deres Audi 80, hvor de debuterede i løbet med en 19. plads som resultat. - Vi havde en god fornemmelse på første specialetape, og vi kørte helt uden problemer, sagde en tilfreds Toni Hansen ved etapemålet i Valence. Bent Mikkelsen, Vejle, og Henrik Møller Nielsen, Allingåbro, i VW Golf GTI kom også godt i gang. De ligger som nr Det er flot med fire danske hold i top hundrede, siger Bent Mikelsen, der udover at være aktiv allykører også er formand for bilsporten i Danmark. Klik her for at se samtlige annoncer Printerblæk / Toner -25% Kampagnetilbud: 25% Rabat på alle Blækpatroner/ Lasertonere i shoppen! PIXOJET.dk 100% Danske piger Danmarks største Webcamchat invitere dig indenfor, Gratis Oprettelse. DKWebcam.dk De danske favoritter, Lars Bækkelund fra Horsens og Arne Pagh fra Middelfart kom fint af sted i deres VW Golf GTI, men indhentede undervejs den franske Renault 5 Alpine-kører Eric Coulon, der ikke var meget for at give plads. Det kostede dyrebare sekunder. - Vi kørte flere kilometer bag ved ham, før han flyttede sig, ellers er det gået fint, mente Lars Bækkelund

9 Lokale kørere klarer sig godt i historisk rally Horsens Folkeblad Side 3 af I Valence ventede der kørerne et totalt trafikkaos, og alle kom derfor for sent frem til etapemålet. Det kostede store tidsstraffe, som man dog forventer bliver annulleret.

10 Verdensomspændende rallyprojekt i Monte Carlo får da capo Rally Monte-Carlo Historique 14/01/14 Den alsidige motorsports-udøver: Preben Kristoffersen fra Odder lancerede i 2013 et spændende rallyprojekt. Her var østjyden teamleder for: Team Mini Cooper Japan, som deltog med start nr. 32 i Int. 16. Rallye Monte Carlo Historique Rallyprojektet bliver nu gentaget i 2014 ( januar) med samme startnummer, - 32 udtales MINI på japansk og er samtidig et lykketal i den opgående sols land, forklarer Preben Kristoffersen. - Japaneren: Hajime Nakagawa har været rally-fabrikskører for Mazda sammen med sin rutinerede codriver: Osam Morikawa. Jeg driver selv et værksted i Odder med Mazda som speciale, og har i al beskedenhed været dansk mester på asfaltbane med en Mazda RX7 (med wankel-motor) i Hajime Nakagawa og Osam Morikawa fremviste stigende formkurve på de glatte serpentiner-veje ved deres reunion-deltagelse i 2013 (Foto: Kirketerp) Østjyden kan i 2015 fejre guldbryllup med motorsporten på fire hjul, og har derfor fået tildelt kælenavnet: Preben K - af den lidt yngre racingkollega: Tom (K)ristensen. - Jeg har selv kørt Monte tilbage i 1972, fortsætter Preben K. - Snekaos på bjergvejene bevirkede imidlertid, at vi ikke nåede hjem over målstregen i Monaco. Herefter deltog jeg 8 gange med Austin Mini Cooper S i old timer-udgaven af rallyet, hvor jeg fik mulighed for at køre de berømte bjergprøver i de franske alper. Her byder de snoede

11 serpentiner-veje ofte på snesmattet og isglat underlag. Man kan roligt sige, at de specielle vinter-udfordringer i den tynde luft går en i blodet. Det tværjordlige samarbejde mellem Preben Kristoffersen (i midten) og Hajime Nakagawa (tv.) / Osam Morikawa (t.h.) fortsætter i 2014 (Foto: Kirketerp) Preben K tilhører anden generation af danske banesportskørere, som prægede frontresultaterne i ind- og udland efter etableringen af Jyllands- Ringen og Ring Djursland. Østjyden har dog også kørt utallige rallymotorløb: - Jeg blev udlært som mekaniker i 1964, men en lærlingeugeløn på 35 kr. gav ikke store muligheder for at køre motorløb. Først efter den obligatoriske militærperiode startede jeg derfor op i motorsport tilbage i Selv efter snart 50 år i racet føler jeg på ingen måde mig udbrændt, konstaterer Preben K. Det var derfor også en tung beslutning at vinke farvel til deltagelse i Int. Rallye Monte Carlo Historique efter 2011, hvor min højrestyrede Austin Mini Cooper S (fra 1968) blev sat til salg.

12 For anden gang under sine 49 år i motorsporten skal Preben K (t.v.) og Preben Kristoffersen ikke selv sidde bag rattet i sit eget motorsportsprojekt (Foto: Kirketerp) Preben K fik kontakt til japanerne tilbage i 2009, som dette år kom over målstregen i det historiske rally i Monaco med en Mazda RX-7. Kontakten til den modsatte side af jordkloden blev herefter holdt ved lige, og snakken gik efterhånden omkring et VIP-besøg på Mazdabilfabrikkerne: - Desværre spændte den japanske stor-tsunami i 2011 foreløbigt ben for projektet. Til gengæld blev ideen født om, at Hajime Nakagawa og Osam Morikawa skulle genforenes som makkerpar i min rallybil ved det historiske rally i Monte Carlo. Hajime Nakagawa og Osam Morikawa er eneste japanske mandskab i Int. 17. Rallye Monte Carlo Historique 2014 (Foto: Kirketerp) Reunion-året: 2013 blev en fornuftig dansk/japansk motorsportsoplevelse: - Jeg havde allieret mig med min mangeårige racermekaniker: Bruno Hvid & hustru (Irene Marsh) til løsning af de logistiske bjergudfordringer. Heftigt snefald gjorde rallyet ekstra besværligt, men i det km. lange rally med 15 tidsetaper nåede vi frem i rette tid til servicepunkterne. Slutresultatet blev en placering i den øverste del af

13 startfeltet, som omfattede 313 rallyteams (fordelt på 29 forskellige nationaliteter). Int. 17. Rallye Monte Carlo Historique 2014 byder deltagerne på masser af tynd bjergluft og spektakulære naturoplevelser (Foto: Kirketerp) Team Mini Cooper Japan har været Preben K s første motorsportsprojekt, hvor østjyden ikke selv sidder bag rattet. Dette har givet ekstra pift til klargøringen af rallybilen: - Der er foretaget yderst få GODT NOK-løsninger, som ellers kan være nemt at forfalde til i et privatteam. For 50 år siden - i vandt briterne: Paddy Hopkirk og Henry Liddon Rallye Monte Carlo i øvrigt generelt i en Mini Cooper S. Åge Keseler Kirketerp

14

15 Verdensomspændende rallyprojekt i Monte Carlo får da capo. Den alsidige motorsports-udøver: Preben Kristoffersen fra Odder lancerede i 2013 et spændende rallyprojekt. Her var østjyden teamleder for: Team Mini Cooper Japan, som deltog med start nr. 32 i Int. 16. Rallye Monte Carlo Historique Rallyprojektet bliver nu gentaget i 2014 ( januar) med samme startnummer, - 32 udtales MINI på japansk og er samtidig et lykketal i den opgående sols land, forklarer Preben Kristoffersen. - Japaneren: Hajime Nakagawa har været rallyfabrikskører for Mazda sammen med sin rutinerede co-driver: Osam Morikawa. Jeg driver selv et værksted i Odder med Mazda som speciale, og har i al beskedenhed været dansk mester på asfaltbane med en Mazda RX7 (med wankel-motor) i Østjyden kan i 2015 fejre guldbryllup med motorsporten på fire hjul, og har derfor fået tildelt kælenavnet: Preben K - af den lidt yngre racing-kollega: Tom (K)ristensen. - Jeg har selv kørt Monte tilbage i 1972, fortsætter Preben K. - Snekaos på bjergvejene bevirkede imidlertid, at vi ikke nåede hjem over målstregen i Monaco. Herefter deltog jeg 8 gange med Austin Mini Cooper S i old timer-udgaven af rallyet, hvor jeg fik mulighed for at køre de berømte bjergprøver i de franske alper. Her byder de snoede serpentiner-veje ofte på snesmattet og isglat underlag. Man kan roligt sige, at de specielle vinter-udfordringer i den tynde luft går en i blodet. Preben K tilhører anden generation af danske banesportskørere, som prægede frontresultaterne i ind- og udland efter etableringen af Jyllands-Ringen og Ring Djursland. Østjyden har dog også kørt utallige rally-motorløb: - Jeg blev udlært som mekaniker i 1964, men en lærlinge-ugeløn på 35 kr. gav ikke store muligheder for at køre motorløb. Først efter den obligatoriske militærperiode startede jeg derfor op i motorsport tilbage i 1965.

16 - Selv efter snart 50 år i racet føler jeg på ingen måde mig udbrændt, konstaterer Preben K. Det var derfor også en tung beslutning at vinke farvel til deltagelse i Int. Rallye Monte Carlo Historique efter 2011, hvor min højrestyrede Austin Mini Cooper S (fra 1968) blev sat til salg. Preben K fik kontakt til japanerne tilbage i 2009, som dette år kom over målstregen i det historiske rally i Monaco med en Mazda RX-7. Kontakten til den modsatte side af jordkloden blev herefter holdt ved lige, og snakken gik efterhånden omkring et VIP-besøg på Mazdabilfabrikkerne: - Desværre spændte den japanske stor-tsunami i 2011 foreløbigt ben for projektet. Til gengæld blev ideen født om, at Hajime Nakagawa og Osam Morikawa skulle genforenes som makkerpar i min rallybil ved det historiske rally i Monte Carlo. Reunion-året: 2013 blev en fornuftig dansk/japansk motorsports-oplevelse: - Jeg havde allieret mig med min mangeårige racermekaniker: Bruno Hvid & hustru (Irene Marsh) til løsning af de logistiske bjerg-udfordringer. Heftigt snefald gjorde rallyet ekstra besværligt, men i det km. lange rally med 15 tidsetaper nåede vi frem i rette tid til servicepunkterne. Slutresultatet blev en placering i den øverste del af startfeltet, som omfattede 313 rallyteams (fordelt på 29 forskellige nationaliteter). Team Mini Cooper Japan har været Preben K s første motorsports-projekt, hvor østjyden ikke selv sidder bag rattet. Dette har givet ekstra pift til klargøringen af rallybilen: - Der er foretaget yderst få GODT NOK-løsninger, som ellers kan være nemt at forfalde til i et privatteam. For 50 år siden - i vandt briterne: Paddy Hopkirk og Henry Liddon Rallye Monte Carlo i øvrigt generelt i en Mini Cooper S. Keseler Kirketerp

17 Dansk/japansk rallyprojekt i Monte Carlo blev succes 12. feb, 2014 af Redaktionen om Pressemeddelser Den revolutionerende britiske bil-nyskabelse tilbage i 1959: AUSTIN MINI har altid haft en speciel plads i hjertet hos (den alsidige motorsports-udøver) Preben Kristoffersen fra Odder: - Tilbage i 1967 byggede jeg en Morris Mini Cooper S i rallytrim. Morris og Austin var to sideløbende bilmærker, som dækkede over de samme bilmodeller. Der var stort set kun logoet til forskel. I 1969 blev Preben Kristoffersen tilknyttet TEAM AUSTIN MINI, hvor den danske Austin-bilimportør: De Forenede Automobilfabrikker (Odense) var anker-sponsor. - I al beskedenhed blev jeg dansk mester 1970 i rally sammen med co-driveren: Bent Åkjær. Samtidig begyndte jeg at køre motorløb på asfaltbanerne. Det var således i en ombygget Austin Mini Cooper-baneracer, som jeg senere deltog med i det legendariske Int. Rallye Monte Carlo i 1972-udgaven. Mini en blev konstrueret i 1959 ud fra filosofien om at proppe en bil ind i kassen : 3x3x10 fod (1,2 1,2 3 meter). Kabinen og bagagerummet fylder således 80 pct. (!) af gulvarealet, hvorfor bildesignerne valgte at tværstille motoren. Samtidig blev Mini en født med forhjulstræk, som bl.a. sparede pladsen til kardantunnel. - Englænderen John Cooper så hurtigt herefter mulighederne for Mini en i international motorsport, fortsætter Preben Kristoffersen. Allerede i 1961 blev den første Cooper-version lanceret, der bl.a. bød på en lidt større tunet motor med dobbelte karburatorer. Det store motorsports-gennembrud kom med Cooper S-versionen i 1963, hvor den fik skivebremser foran samt en endnu (lidt) større tunet motor. I årene: 1964, 1965 og 1967 vandt Austin/Morris Cooper S generelt i Int. Rallye Monte Carlo. Derfor satte Preben Kristoffersen en stor ære i, at han var repræsenteret ved 2014-udgaven af Int. Rallye Monte Carlo Historique. Sidste år lancerede østjyden et spændende rallyprojekt, hvor ratekvilibristen skiftede til opgaven som teamleder og servicechef for: Team Mini Cooper Japan. - Selv til gamle biler ruster (!) kærligheden ikke, konstaterer Preben Kristoffersen. Derfor havde jeg i 1999 opsporet en højrestyret Austin Mini Cooper S, som i mange år havde stået og samlet støv på et museum i England. Den byggede jeg om til en Rallye Monte Carlo-version: 1275 ccm. motor (ca. 90 HK), close ratio gearbox med lav udveksling i gearene og styrtbøjle. Østjyden deltog selv 8 gange i Int. Rallye Monte Carlo Historique, men tog herefter en konkurrencepause. I 2013 og 2014 har rallybilen derfor været kørt af det erfarne japanske rallypar: Hajime Nakagawa og Osam Morikawa. - Japanerne har selv tidligere været fabriks-rallykørere (for Mazda), oplyser Preben Kristoffersen. De klarede udgaven fornuftigt, selv om de gerne havde ønsket sig noget mere sne i Frankrig. Deltagerfeltet på 309 rallyteams skulle op i en pæn højde i bjergene, før terrænet blev hvidpudret. Japanerne kørte dog rallybilen hjem til fin 9. plads blandt de 25 startende Morris/Austin Mini Cooper S ere i Int. 17. Rallye Monte Carlo Historique 2014.

18 Preben Kristoffersen har stadig væk benzin i blodet og mod på kommende motorsports-udfordringer: Bjergvejene omkring Monaco går uvilkårligt alle rallykørere i blodet. Man skal bare prøve det igen og igen, når man først éen enkelt gang har scoret kræfter med de utallige serpentiner/hårnålesving på de krævende op- og nedstigninger i den tynde bjergluft. I al beskedenhed fejrer jeg fødselsdag (70 år) under Int. 18. Rallye Monte Carlo Historique 2015, og kan samtidig fejre 50 års jubilæum i motorsport. Vi har dog endnu ikke besluttet, hvorvidt jeg skal deltage foran eller bag rattet i det historiske rally. Foto: Japanerne: Hajime Nakagawa og Osam Morikawa boltrede sig på de sneglatte veje i de franske alper. Kommentarer Du kan blive nummer 1.. start diskussionen nu

19 Dansk/japansk rallyprojekt i Monte Carlo blev succes Rally Monte-Carlo Den revolutionerende britiske bil-nyskabelse Historique tilbage i 1959: AUSTIN MINI har altid haft en 12/02/14 speciel plads i hjertet hos (den alsidige motorsportsudøver) Preben Kristoffersen fra Odder: - Tilbage i 1967 byggede jeg en Morris Mini Cooper S i rallytrim. Morris og Austin var to sideløbende bilmærker, som dækkede over de samme bilmodeller. Der var stort set kun logoet til forskel. I 1969 blev Preben Kristoffersen tilknyttet TEAM AUSTIN MINI, hvor den danske Austin-bilimportør: De Forenede Automobilfabrikker (Odense) var anker-sponsor. - I al beskedenhed blev jeg dansk mester 1970 i rally sammen med codriveren: Bent Åkjær. Samtidig begyndte jeg at køre motorløb på asfaltbanerne. Det var således i en ombygget Austin Mini Cooperbaneracer, som jeg senere deltog med i det legendariske Int. Rallye Monte Carlo i 1972-udgaven. Japanerne: Hajime Nakagawa og Osam Morikawa boltrede sig på de sneglatte veje i de franske alper Mini en blev konstrueret i 1959 ud fra filosofien om at proppe en bil ind i kassen : 3x3x10 fod (1,2x1,2x3 meter). Kabinen og bagagerummet fylder således 80 pct. (!) af gulvarealet, hvorfor bildesignerne valgte at tværstille motoren. Samtidig blev Mini en født med forhjulstræk, som bl.a. sparede pladsen til kardantunnel. - Englænderen John Cooper så hurtigt herefter mulighederne for Mini en i international motorsport, fortsætter Preben Kristoffersen. Allerede i 1961 blev den første Cooper-version lanceret, der bl.a. bød på en lidt større - tunet - motor med dobbelte karburatorer. Det store motorsportsgennembrud kom med Cooper S-versionen i 1963, hvor den fik

20 skivebremser foran samt en endnu (lidt) større tunet motor. Preben Kristoffersen (nr. 2 fra højre) fejrer et velgennemført Int. 17. Rallye Monte Carlo Historique 2014 sammen med Hajime Nakagawa, Osam Morikawa og serviceteamet: Bruno Hviid & Irene Marsh. I årene: 1964, 1965 og 1967 vandt Austin/Morris Cooper S generelt i Int. Rallye Monte Carlo. Derfor satte Preben Kristoffersen en stor ære i, at han var repræsenteret ved 2014-udgaven af Int. Rallye Monte Carlo Historique. Sidste år lancerede østjyden et spændende rallyprojekt, hvor ratekvilibristen skiftede til opgaven som teamleder og servicechef for: Team Mini Cooper Japan. - Selv til gamle biler ruster (!) kærligheden ikke, konstaterer Preben Kristoffersen. - Derfor havde jeg i 1999 opsporet en højrestyret Austin Mini Cooper S, som i mange år havde stået og samlet støv på et museum i England. Den byggede jeg om til en Rallye Monte Carlo-version: 1275 ccm. motor (ca. 90 HK), close ratio gearbox med lav udveksling i gearene og styrtbøjle.

21 Team Mini Cooper Japan oplevede et problemfrit Int. 17. Rallye Monte Carlo Historique 2014, hvor det i servicepauserne kun nødvendigt med brændstofpåfyldning samt check af olie, vand og luft. Østjyden deltog selv 8 gange i Int. Rallye Monte Carlo Historique, men tog herefter en konkurrencepause. I 2013 og 2014 har rallybilen derfor været kørt af det erfarne japanske rallypar: Hajime Nakagawa og Osam Morikawa. - Japanerne har selv tidligere været fabriks-rallykørere (for Mazda), oplyser Preben Kristoffersen. De klarede 2014-udgaven fornuftigt, selv om de gerne havde ønsket sig noget mere sne i Frankrig. Deltagerfeltet på 309 rallyteams skulle op i en pæn højde i bjergene, før terrænet blev hvidpudret. Japanerne kørte dog rallybilen hjem til fin 9. plads blandt de 25 startende Morris/Austin Mini Cooper S ere i Int. 17. Rallye Monte Carlo Historique Hajime Nakagawa og Osam Morikawa starter ud på en konkurrence-

22 etape i flot snepudrede omgivelser. Preben Kristoffersen har stadig væk benzin i blodet og mod på kommende motorsports-udfordringer: - Bjergvejene omkring Monaco går uvilkårligt alle rallykørere i blodet. Man skal bare prøve det igen og igen, når man først éen enkelt gang har scoret kræfter med de utallige serpentiner/hårnålesving på de krævende op- og nedstigninger i den tynde bjergluft. I al beskedenhed fejrer jeg fødselsdag (70 år) under Int. 18. Rallye Monte Carlo Historique 2015, og kan samtidig fejre 50 års jubilæum i motorsport. Vi har dog endnu ikke besluttet, hvorvidt jeg skal deltage foran eller bag rattet i det historiske rally. I 1972 deltager Preben Kristoffersen sammen med Peter Singers i det legendariske Int. Rallye Monte Carlo. Snekaos på bjergvejene betyder imidlertid, at danskerne ikke når hjem over målstregen i Monaco. Fakta omkring Morris/Austin Mini Cooper S & Preben Kristoffersens motorsports-karriere i det britiske hundehus - Mini en blev designet af den græske bildesigner: Alec Issigonis. Bilen var tiltænkt som det britiske svar på den tyske Volkswagen, hvorfor de ydre begrænsninger blev en kasse : 3x3x10 fod (1,2x1,2x3 meter). Mini en blev en trendsætter, hvad angik tværstillet motor og forhjulstræk efter 2. Verdenskrig. DKW havde dog volumen-produceret samme bilkoncept i 1930 erne. - Briten: John Cooper havde erfaring med både bygning af F1-racere og rallybiler. Han spottede derfor Mini ens potentiale i rally/racing. Den

23 oprindelige 848 ccm. motor blev erstattet med en tunet 997 ccm. motor, hvorved hestekræfterne steg fra 34 til 55. Samtidig blev der indbygget close-ratio gearkasse (lavere udveksling op gennem gearene), og frem for alt: skivebremser i front. Dette forbedrede kølingen af bremserne under de ekstreme rally/racing-betingelser. - Mini Cooper en lanceres i Det helt store motorsportsgennembrud kom i 1963, hvor Cooper S-versionen blev markedsført med en forstærket motor (1.071 ccm.), som blev opdateret til den legendariske ccm.-udgave i august Finjusteringen af Cooper S eren til motorsportsbrug afspejlede sig bl.a. i Int. Rallye Monte Carlo med generalsejre i: 1964, 1965 og I 1966 var der Cooper S ere på 4 første pladser i generalklassementet for Monte. Citroën valgte at nedlægge protest mod lygtesystemet på Cooper S erne, hvor nærlys blev effektueret med indskydning af en modstand frem for en dobbeltlampe. Sejren var nok lidt dyrekøbt, idet franskmændene senere blev hånet for manglende sportsmanship i Pressen, og iøvrigt selv kørte med ulovligt hvidt lys på deres rallybiler. - En lærlinge-ugeløn på 35 kr. gav ikke store muligheder for at køre motorløb. Under soldatertiden på Skrydstrup Flyvestation (i 1965) startede Preben K dog op i bilorientering sammen med soldaterkammeraten: Tage Hermansen. - Kælenavnet Preben K er tildelt af den lidt yngre racing-kollega: Tom (K)ristensen, som oplevede østjyden i mange nærkampe (på både jord og asfalt) med faderen: Carl-Erik Kristensen tilbage i halvfjerdserne. - I 1967 køber Preben K en Morris Mini Cooper S i rallytrim af legendariske Poul Cigar Nielsen. I 1967-sæsonen hjemkøres flere gode rallyresultater, som baner vejen for en større motorsports-satsning i I 1968 opbygger Preben K en rallybil på basis af en Austin Mini Cooper, og bliver samtidig tilknyttet som fabrikskører for bremsefabrikanten: Roulunds Fabrikker i Odense. - Samtidig får østjyden også forbindelse til TEAM AUSTIN MINI, som var etableret af den danske Austin-importør: De Forenede Automobilfabrikker (DFA) i Odense. - I perioden: er Preben K på samme tid involveret i både rally og asfaltbaneløb. I 1970 bliver den flyvende Falck-mand fra Odder dansk mester i rally sammen med co-driveren: Bent Åkjær i Austin Mini Cooper S. - I 1972 deltager Preben Kristoffersen sammen med Peter Singers i det legendariske Int. Rallye Monte Carlo. Snekaos på bjergvejene betyder imidlertid, at danskerne ikke når hjem over målstregen i Monaco. - I 1972 bliver DFA opkøbt af Morris-importøren: DOMI, hvorved TEAM AUSTIN MINI skrinlægges. Åge Keseler Kirketer

24 Dansk/japansk rallyprojekt i Monte Carlo blev succes. Den revolutionerende britiske bil-nyskabelse tilbage i 1959: AUSTIN MINI har altid haft en speciel plads i hjertet hos (den alsidige motorsports-udøver) Preben Kristoffersen fra Odder: - Tilbage i 1967 byggede jeg en Morris Mini Cooper S i rallytrim. Morris og Austin var to sideløbende bilmærker, som dækkede over de samme bilmodeller. Der var stort set kun logoet til forskel. I 1969 blev Preben Kristoffersen tilknyttet TEAM AUSTIN MINI, hvor den danske Austin-bilimportør: De Forenede Automobilfabrikker (Odense) var anker-sponsor. - I al beskedenhed blev jeg dansk mester 1970 i rally sammen med co-driveren: Bent Åkjær. Samtidig begyndte jeg at køre motorløb på asfaltbanerne. Det var således i en ombygget Austin Mini Cooper-baneracer, som jeg senere deltog med i det legendariske Int. Rallye Monte Carlo i 1972-udgaven. Mini en blev konstrueret i 1959 ud fra filosofien om at proppe en bil ind i kassen : 3x3x10 fod (1,2x1,2x3 meter). Kabinen og bagagerummet fylder således 80 pct. (!) af gulvarealet, hvorfor bildesignerne valgte at tværstille motoren. Samtidig blev Mini en født med forhjulstræk, som bl.a. sparede pladsen til kardantunnel.

25 - Englænderen John Cooper så hurtigt herefter mulighederne for Mini en i international motorsport, fortsætter Preben Kristoffersen. Allerede i 1961 blev den første Cooper-version lanceret, der bl.a. bød på en lidt større - tunet - motor med dobbelte karburatorer. Det store motorsports-gennembrud kom med Cooper S-versionen i 1963, hvor den fik skivebremser foran samt en endnu (lidt) større tunet motor. I årene: 1964, 1965 og 1967 vandt Austin/Morris Cooper S generelt i Int. Rallye Monte Carlo. Derfor satte Preben Kristoffersen en stor ære i, at han var repræsenteret ved 2014-udgaven af Int. Rallye Monte Carlo Historique. Sidste år lancerede østjyden et spændende rallyprojekt, hvor ratekvilibristen skiftede til opgaven som teamleder og servicechef for: Team Mini Cooper Japan. - Selv til gamle biler ruster (!) kærligheden ikke, konstaterer Preben Kristoffersen. - Derfor havde jeg i 1999 opsporet en højrestyret Austin Mini Cooper S, som i mange år havde stået og samlet støv på et museum i England. Den byggede jeg om til en Rallye Monte Carlo-version: 1275 ccm. motor (ca. 90 HK), close ratio gearbox med lav udveksling i gearene og styrtbøjle. Østjyden deltog selv 8 gange i Int. Rallye Monte Carlo Historique, men tog herefter en konkurrencepause. I 2013 og 2014 har rallybilen derfor været kørt af det erfarne japanske rallypar: Hajime Nakagawa og Osam Morikawa. - Japanerne har selv tidligere været fabriks-rallykørere (for Mazda), oplyser Preben Kristoffersen. De klarede 2014-udgaven fornuftigt, selv om de gerne havde ønsket sig noget mere sne i Frankrig. Deltagerfeltet på 309 rallyteams skulle op i en pæn højde i bjergene, før terrænet blev hvidpudret. Japanerne kørte dog rallybilen hjem til fin 9. plads blandt de 25 startende Morris/Austin Mini Cooper S ere i Int. 17. Rallye Monte Carlo Historique Preben Kristoffersen har stadig væk benzin i blodet og mod på kommende motorsports-udfordringer: - Bjergvejene omkring Monaco går uvilkårligt alle rallykørere i blodet. Man skal bare prøve det igen og igen, når man først éen enkelt gang har scoret kræfter med de utallige serpentiner/hårnålesving på de krævende op- og nedstigninger i den tynde bjergluft. I al beskedenhed fejrer jeg fødselsdag (70 år) under Int. 18. Rallye Monte Carlo Historique 2015, og kan samtidig fejre 50 års jubilæum i

26 motorsport. Vi har dog endnu ikke besluttet, hvorvidt jeg skal deltage foran eller bag rattet i det historiske rally. Keseler Kirketerp FAKTA omkring Morris/Austin Mini Cooper S & Preben Kristoffersens motorsports-karriere i det britiske hundehus: - Mini en blev designet af den græske bildesigner: Alec Issigonis. Bilen var tiltænkt som det britiske svar på den tyske Volkswagen, hvorfor de ydre begrænsninger blev en kasse : 3x3x10 fod (1,2x1,2x3 meter). Mini en blev en trendsætter, hvad angik tværstillet motor og forhjulstræk efter 2. Verdenskrig. DKW havde dog volumenproduceret samme bilkoncept i 1930 erne. - Briten: John Cooper havde erfaring med både bygning af F1-racere og rallybiler. Han spottede derfor Mini ens potentiale i rally/racing. Den oprindelige 848 ccm. motor blev erstattet med en tunet 997 ccm. motor, hvorved hestekræfterne steg fra 34 til 55. Samtidig blev der indbygget close-ratio gearkasse (lavere udveksling op gennem gearene), og frem for alt: skivebremser i front. Dette forbedrede kølingen af bremserne under de ekstreme rally/racing-betingelser. - Mini Cooper en lanceres i Det helt store motorsports-gennembrud kom i 1963, hvor Cooper S-versionen blev markedsført med en forstærket motor (1.071 ccm.), som blev opdateret til den legendariske ccm.-udgave i august Finjusteringen af Cooper S eren til motorsportsbrug afspejlede sig bl.a. i Int. Rallye Monte Carlo med generalsejre i: 1964, 1965 og I 1966 var der Cooper S ere på 4 første pladser i generalklassementet for Monte. Citroën valgte at nedlægge protest mod lygtesystemet på Cooper S erne, hvor nærlys blev effektueret med indskydning af en modstand frem for en dobbeltlampe. Sejren var nok lidt dyrekøbt, idet franskmændene senere blev hånet for manglende sportsmanship i Pressen, og iøvrigt selv kørte med ulovligt hvidt lys på deres rallybiler. - En lærlinge-ugeløn på 35 kr. gav ikke store muligheder for at køre motorløb. Under soldatertiden på Skrydstrup Flyvestation (i 1965) startede Preben K dog op i bilorientering sammen med soldaterkammeraten: Tage Hermansen. - Kælenavnet Preben K er tildelt af den lidt yngre racing-kollega: Tom (K)ristensen, som oplevede østjyden i mange nærkampe (på både jord og asfalt) med faderen: Carl-Erik Kristensen tilbage i halvfjerdserne. - I 1967 køber Preben K en Morris Mini Cooper S i rallytrim af legendariske Poul Cigar Nielsen. I 1967-sæsonen hjemkøres flere gode

27 rallyresultater, som baner vejen for en større motorsports-satsning i I 1968 opbygger Preben K en rallybil på basis af en Austin Mini Cooper, og bliver samtidig tilknyttet som fabrikskører for bremsefabrikanten: Roulunds Fabrikker i Odense. - Samtidig får østjyden også forbindelse til TEAM AUSTIN MINI, som var etableret af den danske Austin-importør: De Forenede Automobilfabrikker (DFA) i Odense. - I perioden: er Preben K på samme tid involveret i både rally og asfaltbaneløb. I 1970 bliver den flyvende Falck-mand fra Odder dansk mester i rally sammen med co-driveren: Bent Åkjær i Austin Mini Cooper S. - I 1972 deltager Preben Kristoffersen sammen med Peter Singers i det legendariske Int. Rallye Monte Carlo. Snekaos på bjergvejene betyder imidlertid, at danskerne ikke når hjem over målstregen i Monaco. - I 1972 bliver DFA opkøbt af Morris-importøren: DOMI, hvorved TEAM AUSTIN MINI skrinlægges.

28 Side 15 Onsdag den 19. februar 2014 Ældrepenge skal gøre livet nemmere for de svageste Især demente tilgodeses ved de ekstra midler Af Carina Mayner Odder - Socialudvalget har bestemt, hvordan man vil fordele de 4,3 mio kr.til ældreområdet, som Odder Kommune ifølge den nye finanslov kan få fingrene i. Pengene vil dog først blive sat ind på kommunens konto, når Indenrigsministeriet har godkendt fordelingen. - Som ny socialudvalgsformand og nyt udvalg har det været en stor mundfuld at skulle fordele de mange penge med så kort varsel. Vi har derfor i store træk valgt at følge indstillingerne fra forvaltningen. Men det er heller ikke så dårligt. Jeg fø- ler i hvert fald, at vi får rigtig meget for pengene, siger socialudvalgsformand Niels Rosenberg (K), og fortæller, at en stor del af pengene vil gå til demente. Daghjem Det betyder bl.a., at der i løbet af i år eller næste år vil blive etableret et daghjem for demente, der bor hjemme. Niels Rosenberg ved endnu ikke, hvor det bliver placeret. Endvidere vil der blive ansat en halvtids demenskonsulent i hjemmeplejen, ligesom der bliver afsat flere timer til den demenskoordinator, som allerede er ansat i Odder Kommune. - Sidst, men ikke mindst, vil der blive gravet en såkaldt demensring ned omkring plejeboligerne på Bronzealdervej. Den vil varsle medarbejderne, når en beboer forlader området, siger Niels Rosenberg. Plejeboligerne i Odder Kommune får også flere timer til at sætte aktiviteter i gang på centrene, idet der er afsat en ekstra halv mio. kr. til det. Badestole og lifte En stor del af de mange penge kommer til at gå til indkøb af elektriske badestole og lifte til både plejecentrene og til hjemmeplejen. Det vil ifølge Niels Rosenberg frigive en del ressourcer, fordi disse kan betjenes af en person i stedet for to. Det kommer dog først til at ske, når medarbejderne har været på kursus i at bruge tingene. - På den forebyggende side vil vi bruge penge på at lave to sundhedscafeer årligt, ligesom vi fremover sørger for, at alle personer mindst en gang om året får et opkald fra Odder Kommune, siger udvalgsformanden, der også fortæller, at ældre, der normalt modtager hjemmehjælp, vil få tilbud om en hovedrengøring en gang om året. - Til gengæld valgte vi at droppe et forslag om hovedrengøring i plejeboligerne en gang om året, fordi vi tror, at den daglige rengøring må være tilstrækkelig her, siger Niels Rosenberg, der sammen med Lone Jakobi (S), John Rosenhøj (DF), og Sanne Rubinke (SF) stemte for fordelingen af pengene, mens Bjarne Pedersen (V) stemte imod. - Grundlæggende er jeg meget enig med resten af udvalget om, at pengene bliver brugt ganske godt. Jeg havde dog foretrukket, at vi n nmaskefest på Odder Bibliotek havde afsat flere af dem til forebyggende arbejde. For der er ingen tvivl om, at vi står over for en stor udfordring med ældrebyrden, siger Bjarne Pedersen som forklaring på sin stemme. Der er ganske vist et par uger til fastelavn, men det er godt at være i god tid. Det synes mange voksne og børn at mene i sidste uge, hvor Odder Biblioteket hver dag holdt hygge med produktion af masker på børnebiblioteket. Da avisen var på besøg, summede afdelingen med børn, som hyggede sig med hinanden, med en far eller mor eller måske med en morfar. Det sidste gjaldt disse tre poder, Tim, Ruben og Jens Rønsholdt Madsen, som bor i Fredericia, men i sidste uge var på ferie hos mormor og morfar i Odder. Foto: Carina Mayner Vi får nyt navn og bliver dobbelt så mange butikker, Søndagsåbent 26. januar du får dobbelt så mange tilbud og dobbelt så god service. Kom ind nu og gør en god handel på udvalgte ÅBENT -16 udstillingsmodeller, vi skal have plads til mange nye varer. S G A D SØN BRUAR 10 Velkommen til... den 1. marts 23. FE FRAGTFRI LEVERING MARTS Lukker 1 SPAR 20% EKSTRA PÅ UDVALGTE UDSTILLINGSMODELLER AF STUER OG LÆNESTOLE... Rabatten fratrækkes prisen... Serviceteamet med Preben Krristoffersen (t.h.) er i gang under årets historiske Rally Monte Carlo. Preben Kristoffersen overvejer at køre rally igen Den rutinerede kører har netop været af sted som teamleder til Rally Monte Carlo Af Niels Christensen nic@hsfo.dk odder - Preben Kristoffensen er vendt hjem efter årets udgave af Rallye Monte Carlo Historique, hvor han var af sted som teamleder for et japansk rallypar, der kører i hans egen Austin Mini Cooper S. Nu overvejer han om han selv skal sætte sig bag rattet til næste års løb. Preben Kristoffersen, der til dagligt driver værksted i Odder, har otte gange kørt det historiske rally i bilen, men i de seneste to løb har han overladt den til Hajime Nakagawa og Osam Morikawa, som han så har været teamleder og servicechef for. - Japanerne har selv tidligere været fabriks-rallykørere for Mazda, oplyser Preben Kristoffersen og tilføjer, at de klarede 2014-udgaven fornuftigt, - De havde dog gerne ønsket sig noget mere sne i Frankrig. Fornuftigt resulat Deltagerfeltet på 309 rallyteams skulle op i en pæn højde i bjergene, før terrænet blev hvidpudret. Japanerne kørte dog rallybilen hjem til fin 9. plads i sin klasse, der bestod af 25 mini er. Preben Kristoffersen har stadig benzin i blodet og mod på kommende motorsports-udfordringer: - Bjergvejene omkring Monaco går uvilkårligt alle rallykørere i blodet. Man skal bare prøve det igen og igen, når man først én enkelt gang har prøvet kræfter med de utallige serpentiner/hårnålesving på de krævende opog nedstigninger i den tynde bjergluft. I al beskedenhed fejrer jeg 70-fødselsdag under næste års historiske rally og kan samtidig fejre 50 års jubilæum i motorsport. - Vi har dog endnu ikke besluttet, hvorvidt jeg skal deltage foran eller bag rattet i det historiske rally, siger Preben Kristoffersen. Alt for mange boliger Læserbrev Peder Boudigaard Nielsen, Strandgade 4, Hou Som beboer i den gamle bydel ved havnen i Hou, følger man naturligt med i, hvad der sker på havnen. Jeg håber, der kommer til at ske noget hernede. Lige nu ser alt jo noget midlertidigt ud. Den nye helhedsplan, som Odder har lagt ud til høring, er jeg ikke begejstret for. Planen gør rede for, der skal være 80 boliger. Det er for mange. Det bliver vældig kompakt, og der bliver ikke meget plads til andre aktiviteter. Bådfolkets aktiviter på land uden for sejlsæsonen er vel noget af det, mange forbinder med et havnemiljø - der bliver ikke meget plads til dem. Havnefesten kan måske nok dele befolkningen, men det kan være svært at se, hvor den i givet fald skal være. Hvad med en cirkusplads? Vi har den store glæde at have besøg af cirkus hvert år. Byggeriet stiger fra 13 meter til yderst forbi cafeen til 18 meter. Til sammenligning er Dagli Brugsen 12,5 meter høj. Den gamle lokalplan for området opererede med en maks. højde på 12 meter. Som det kan ses af fotomaterialet fra Arkitema, der har lavet helhedsplanen, bliver det voldsomt dominerende. Et kommende byggeri skal være mere beskedent, så omgivelserne stadig bli- ver synlige og får lov at fylde i området. Cafeen er tiltænkt en anden placering længere inde - ca. der, hvor det gamle havnekontor lå. Det bliver længere væk fra vandet. Hvorfor ikke lade cafeen ligge? Hvorfor skal det være så fint og tilpasset? Der kunne måske laves en rustik forskønnelse af sommerserveringsområdet (nuværende telt). Der tales og skrives meget om det hyggelige og autentiske havnemiljø hernede. Der er efterhånden ikke meget tilbage i det område, helhedsplanen omfatter. I sommer forsvandt de to røde markante bygninger havnekontoret og direktørhuset. De kunne have været en del af det særlige miljø, der ofte findes på en havn. I disse stadig trængte tider kan det være svært at få øje på den store investeringslyst, og realistisk kan der måske gå mange år, før der bliver bygget. Det ville være trist, hvis større områder på havnen kommer til at ligge hen midlertidigt. Jeg vil opfordre kommunen til hurtigst muligt at arbejde på at forbedre og forskønne adgangsforholdene til havnen samt fællesområder som arealet ved honnørkajen. Det kunne være med til, at folk følte sig velkomne på havnen og fik lyst til at komme igen. Der kunne også laves beplantning samt i ventetiden udlægge noget af området til kunst, kreative og rekreative aktiviteter. 20% på alle moduler... Fra SQUARE reolsystemer... NB! NY ÅBNINGSTID FRA 1. MARTS OM LØRDAGEN Århusvej Odder Tlf Fax odder@smagogbehag.dk smagogbehag.dk Mandag - Torsdag Fredag Lørdag søndag i hver mdr

Monte-Carlo på Rådhuspladsen

Monte-Carlo på Rådhuspladsen Monte-Carlo på Rådhuspladsen Løbets 1967-vinder, "The Rally Professor" Rauno Aaltonen, med til at starte Rallye Monte-Carlo Historique Fortiden vækkes til live, når verdens største og hårdeste rally for

Læs mere

Tøserunden 2014. Vi var cirka 14 Rimo-tilmeldte - men der var vist et par afbud. 3 toptunede Rimo er klar til afgang.

Tøserunden 2014. Vi var cirka 14 Rimo-tilmeldte - men der var vist et par afbud. 3 toptunede Rimo er klar til afgang. Tøserunden 2014. Mens nogle af ræserne er taget til Rügen Rund, andre til Italien ja, så er vi nogle stykker, der standhaftigt holder fast i at køre Tøserunden. Da jeg stod i startboksen spekulerede jeg

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Profil - Micki Lorenzen. Profil - Carsten Lorenzen

Indholdsfortegnelse. Profil - Micki Lorenzen. Profil - Carsten Lorenzen 2015p Legend Cup Indholdsfortegnelse Side 1 Side 2 Side 3 Side 4 Side 5 Velkommen Synlighed Profil - Micki Lorenzen Profil - Carsten Lorenzen Kontakt Velkommen MICCAR RACING er et racing-team fra Sønderjylland,

Læs mere

(14/4) Poul Weinrich er død Oprettet d. 14. april 2007 En af klubbens profiler gennem de sidste 40 år døde fredag den 13/4-2007...

(14/4) Poul Weinrich er død Oprettet d. 14. april 2007 En af klubbens profiler gennem de sidste 40 år døde fredag den 13/4-2007... http://www.bilsport.dk/default.asp?id=12524&nyhed_id=11429&pagetype=1&print=... (14/4) Poul Weinrich er død Oprettet d. 14. april 2007 En af klubbens profiler gennem de sidste 40 år døde fredag den 13/4-2007...

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere

Information til alle rallykørere med gamle biler

Information til alle rallykørere med gamle biler Information til alle rallykørere med gamle biler Historisk Udvalg besvarer her en række typiske spørgsmål om rally med gamle biler fra før 1994 April 2015 Kernespørgsmålet Vi starter med det spørgsmål,

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 23. februar 2010

Formandens beretning på generalforsamlingen den 23. februar 2010 Formandens beretning på generalforsamlingen den 23. februar 2010 Velkomst: Velkommen til generalforsamling her i HGC- Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 10. ordinære generalforsamling. Indledning:

Læs mere

3-9. Udsigt fra pladsen

3-9. Udsigt fra pladsen 3-9 Dagen i dag er en transport dag hvor vi bare skal til næste Campingplads så der sker ikke noget under turen. Da vi ankommer til Camping Covelo bliver vi noget overrasket da vi henvendte os til damen

Læs mere

25-års jubilarer i københavn - 2013 Af: Arne Iversen, StilladsInformation

25-års jubilarer i københavn - 2013 Af: Arne Iversen, StilladsInformation 25-års jubilarer i københavn - 2013 Af: Arne Iversen, StilladsInformation Torsdag den 14. november var der inviteret til jubilæumsreception i 1920-klubben. Tre af klubbens mere end 600 medlemmer har i

Læs mere

Frontpræstationer i DM af kartingbrødre.

Frontpræstationer i DM af kartingbrødre. Frontpræstationer i DM af kartingbrødre. Gennem flere sæsoner har DM for de internationale karting-klasser: KF2 og KF3 været afviklet sideløbende som supplement til en af finale-afdelingerne i ranglisteturneringen:

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Tag med til Belgien til løb. 2. Klubmesterskab 2014. 1. Absolut sidste chance!!! 2. Klubmesterskab 2014

INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Tag med til Belgien til løb. 2. Klubmesterskab 2014. 1. Absolut sidste chance!!! 2. Klubmesterskab 2014 NYHEDSBREV 20-2014 INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Absolut sidste chance!!! 2. Klubmesterskab 2014 3. Tilmelding til Vättern Rundt 2015. NU! 4. HJÆLP til Herlevugen! 5. Tønder/Bov turen 2014 6. Efterårets motionsløbstilbud

Læs mere

Hastighedsprøver 10,85 km rugbjerg

Hastighedsprøver 10,85 km rugbjerg RALLY MAGASIN SS 1: 1.ste bil kl. 21:19 20. september 2013 10,85 km rugbjerg En spændende rundbane, der har været kørt tidligere i DM-rallyer ved Vejle. Deltagerne kører lidt mere end to-og-en-halv omgange,

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 5+6 2015

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 5+6 2015 Vinterferie. Så er vi nået til uge 7 og skolen holder vinterferie og dermed holder SFO åbent hele dagen. Det har vi annonceret i de sidste par udgaver af Nyhedsbrevet. Vi skal bl.a. i BioHuset og se Min

Læs mere

Triumph 2000 MK 2 gennem 17 år.

Triumph 2000 MK 2 gennem 17 år. Triumph 2000 MK 2 gennem 17 år. Af Bernt Pedersen 573. På billedet ses min gamle 2000 MK 2 er som den så ud da jeg solgte den tilbage i 2007. Indkøbt i 1990 for 3500 solgt igen i 2007 for 3500 ---tak for

Læs mere

10 år på toppen i dansk motorsport, det er de reelle facts om vores elskede hundehus.

10 år på toppen i dansk motorsport, det er de reelle facts om vores elskede hundehus. KAC Racing Team fra Mini ens 10 år på toppen i dansk motorsport, det er de reelle facts om vores elskede hundehus. Et af de første racing teams, der var årsagen til denne æra, var KAC Racing Team. Teamet

Læs mere

Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014

Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014 Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014 EM Sofia Dag 1: Vi mødtes i lufthavnen 14:45, men fløj først 16:50. Vi mellemlander i München. Vi kiggede lidt butikker, og nu flyver vi videre til Sofia.

Læs mere

Team Honda Classic. Et team i dansk historisk motorsport 2016. Sponsoroplæg December 2015

Team Honda Classic. Et team i dansk historisk motorsport 2016. Sponsoroplæg December 2015 Et team i dansk historisk motorsport 2016 Sponsoroplæg December 2015 Team Honda Classic et team i dansk historisk motorsport 2016 1 et team i dansk historisk motorsport 2016 Team Honda Classic 1. Indledning:

Læs mere

- Sponsoroplæg - Nonamedrifting. Få profileret jeres virksomhed på en ny og anderledes måde - bliv sponsor!

- Sponsoroplæg - Nonamedrifting. Få profileret jeres virksomhed på en ny og anderledes måde - bliv sponsor! Nonamedrifting 8530 Hjortshøj Motorsport - Sponsoroplæg - Få profileret jeres virksomhed på en ny og anderledes måde - bliv sponsor! Se komplet sponsorprofil: sponsordb.dk/nonamedrifting Intro Driftkøre

Læs mere

--- Storagergaard Fritidshjem --- En Portion Fritter. Januar 2018

--- Storagergaard Fritidshjem --- En Portion Fritter. Januar 2018 --- Storagergaard Fritidshjem --- En Portion Fritter Januar 2018 Vores fantastiske Lucia-piger og drenge Gl. Landevej 15 2620 Albertslund www.storagergaard.dk erik.romer@albertslund.dk Tlf Stue 2 28786021

Læs mere

Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt)

Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt) Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt) Preben og jeg deltog i år i turen rundt om Mors, også kaldet Limfjords Challenge. Det er en tursejlads i tre etaper, ca. 110 km lang. Det var en rigtig

Læs mere

Oveni og desværre, så tror jeg ikke krisen ligefrem har nogen udvidende effekt på forsikringsfolkets skostørrelser

Oveni og desværre, så tror jeg ikke krisen ligefrem har nogen udvidende effekt på forsikringsfolkets skostørrelser Dækker din Veteran-forsikring, skulle uheldet være ude?? Min gjorde ikke, i stedet blev den opsagt!!! En fortælling, blandet med synspunkter o.a., om en forsikrings-erklæret bastard-bil At ens bil, af

Læs mere

Hilsen fra redaktionen

Hilsen fra redaktionen NYHEDSBLADET - for Klingstrupvænget & Rødegårdsvej Hilsen fra redaktionen Kære beboer, Du sidder nu med årets første udgave af vores nyhedsblad; rigtig mange gange velkommen. I dette nyhedsblad skal vi

Læs mere

Talentløbet den 17. juli.

Talentløbet den 17. juli. Talentløbet den 17. juli. I super flot sommervejr blev årets andet talentløb afviklet.. På køretek-niskanlægs 660 meter lange rundstrækning skulle deltagerne udkæmpe deres konkurrence i fire forskellige

Læs mere

guide Spar 43 % sider Hestekræfter til (næsten) halv pris August 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Foto: Scanpix

guide Spar 43 % sider Hestekræfter til (næsten) halv pris August 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Foto: Scanpix Foto: Scanpix guide August 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 8 sider Spar 43 % Papegøjedrømmen Hestekræfter til (næsten) halv pris Papegøjedrømmen Ved at vælge papegøjeplader kommer den

Læs mere

Bolig Eksklusiv. Tekst: Christian Friis Johansen Foto: Michael Tonsberg/Erik Bjørn & Kompagni A/S

Bolig Eksklusiv. Tekst: Christian Friis Johansen Foto: Michael Tonsberg/Erik Bjørn & Kompagni A/S Hvad får en 29-årig Københavnerpige til at købe en Austin Healey fra 1959 og ikke en sædvanlig mini-tøse-bil som fx VW Polo eller Peugeot 206? Det og en række andre spørgsmål stillede vi den kendte Radio/TV-vært

Læs mere

Frivillig i børn unge & sorg. - er det noget for dig?

Frivillig i børn unge & sorg. - er det noget for dig? Frivillig i børn unge & sorg - er det noget for dig? Dét, at jeg har kunnet bruge min sorg direkte til at hjælpe andre, det har givet mening Som frivillig i Børn, Unge & Sorg er du med til at vise unge

Læs mere

En lille opdatering på året som snart er brugt op!!

En lille opdatering på året som snart er brugt op!! En lille opdatering på året som snart er brugt op!! Så har vi næsten slidt endnu et år op, og vi vil lige lave et lille tilbageblik på året, som har mindre end 2 måneder tilbage. Bestyrelsen har i året

Læs mere

På bestyrelsens vegne vil jeg gerne byde alle velkommen her i dag til standerhejsning, hvor vi også skal tage vores nye flotte udestue i brug.

På bestyrelsens vegne vil jeg gerne byde alle velkommen her i dag til standerhejsning, hvor vi også skal tage vores nye flotte udestue i brug. TALE TIL STANDERHEJSNING SØNDAG DEN 24. april kl. 14.00 På bestyrelsens vegne vil jeg gerne byde alle velkommen her i dag til standerhejsning, hvor vi også skal tage vores nye flotte udestue i brug. Særlig

Læs mere

Jeugdtour van Assen 1996

Jeugdtour van Assen 1996 Jeugdtour van Assen 1996 Af: Tonni Johannsen (SCK-Nyt 4/1996). Det er lørdag den 20. juli, taskerne og cyklen er pakket i bilen. Kl. 17.30 startede min far bilen. Jeg skulle til Kolding og derefter med

Læs mere

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang Februar Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang 2015 Formand Allan Larsen E-mail: smv1978@mail.dk Tlf.:3053 9635 Næstformand Lars Christiansen E-mail: info@larsvognmand.dk Tlf.:2166 6987 Kasserer Mette

Læs mere

Danish Endurance Championship (DEC) DK Motorsport

Danish Endurance Championship (DEC) DK Motorsport Danish Endurance Championship (DEC) s a m t u d v a l g t e i n t e r n a t i o n a l e l ø b S p o n s o r P r o s p e k t 2 0 1 1 - et vinderteam på vej mod nye sejre... Nyt navn stadig samme vinderteam

Læs mere

samvirke-nyt Samvirket, Viborg August 2011 12.000 FDFere fra hele landet deltog i den store landslejr på Sletten

samvirke-nyt Samvirket, Viborg August 2011 12.000 FDFere fra hele landet deltog i den store landslejr på Sletten 12.000 FDFere fra hele landet deltog i den store landslejr på Sletten Samvirket, Viborg August 2011 samvirke-nyt SAMVIRKE-NYT udgives af bestyrelsen for FDF Samvirket, Viborg Redaktør: Jørn Mathiasen Vævervej

Læs mere

Generalforsamling 2014

Generalforsamling 2014 Generalforsamling 2014 DAGENS MATCH: (No. 1: 2 ks. Manneklubbolde/No. 2: 4 fl. vin/no. 3: 4 Manneklubtrøjer) No. 1: Allan Hansen, Mogens Lundh, Kaj Mortensen (31 point), Svend Skiby 103 point No. 2: Torben

Læs mere

Introduktion til historisk formel i Danmark En kort beskrivelse af klassen og bilerne som kører i den.

Introduktion til historisk formel i Danmark En kort beskrivelse af klassen og bilerne som kører i den. Introduktion til historisk formel i Danmark En kort beskrivelse af klassen og bilerne som kører i den. Jyllandsringen maj 2017 Jannik Sadolin 2018 Historisk formel Danmark Historisk formel i Danmark er

Læs mere

Rosenvænget festival. Tøsetur i sommerhus

Rosenvænget festival. Tøsetur i sommerhus Vi er nu trådt ind i sommerperioden 2015, og dette kan allerede mærkes. Der nærmer sig sol- og strandvejr, og vi kan allerede nu se et højt aktivitets niveau ud af huset for mange af beboerne i klynge

Læs mere

EKSKLUSIVE MULIGHEDER MED. Din virksomhed kan få. Eksponering Kundepleje VIP-oplevelser

EKSKLUSIVE MULIGHEDER MED. Din virksomhed kan få. Eksponering Kundepleje VIP-oplevelser EKSKLUSIVE MULIGHEDER MED Din virksomhed kan få Eksponering Kundepleje VIP-oplevelser Det er aldrig for sent......at JAGTE SINE DRØMME Steffen Johnsen Født: 1987 Bopæl: Brædstrup www.steffenjohnsen.com

Læs mere

Danish Thundersport Championship - Danmarks nye racerklasse

Danish Thundersport Championship - Danmarks nye racerklasse Danish Thundersport Championship - Danmarks nye racerklasse En ny motorsport epoke er startet med DTC Danish Thundersport Championship Den nye topklasse i dansk bilsport Danish Thundersport Championship

Læs mere

André fik vendt sit liv hos Headspace AF: ANNETTE BRUUN JARL, Publiceret 06. oktober 2016 kl. 12:30

André fik vendt sit liv hos Headspace AF: ANNETTE BRUUN JARL, Publiceret 06. oktober 2016 kl. 12:30 Side 1 af 7 KØB ABONNEMENT Lån penge, 5.000-400.000 Unde Nem udbe Lån u BILLUND André fik vendt sit liv hos Headspace AF: ANNETTE BRUUN JARL, ABJ@JV.DK Publiceret 06. oktober 2016 kl. 12:30 ME 1 2 André

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

RAF TODAY. dinpåskeferien... MARTS/APRIL 2019 ÅBENT HUS LØRDAG 30. 0G SØNDAG 31. MARTS KL MINDST kr. RENTE FRA 1,99% VED FINANSIERING

RAF TODAY. dinpåskeferien... MARTS/APRIL 2019 ÅBENT HUS LØRDAG 30. 0G SØNDAG 31. MARTS KL MINDST kr. RENTE FRA 1,99% VED FINANSIERING RAF TODAY MARTS/APRIL 2019 ÅBENT HUS LØRDAG 30. 0G SØNDAG 31. MARTS KL. 11-16 Få inden dinpåskeferien... nye bil 70 brugte biler på lager MINDST FOR DIN GAMLE BIL RENTE FRA 1,99% VED FINANSIERING Vi sørger

Læs mere

generalforsamlingen den kl. 19:00,

generalforsamlingen den kl. 19:00, Nyhedsbrev Hermed et godt nytår og velkommen til 2018, med store ønsker om et år med oplevelser og gode input til, at alle kan leve deres liv med masser af kvalitet og humor. Vi fik mange dejlige oplevelser

Læs mere

Referat fra generalforsamling Torsdag den 5 marts 2015 kl. 19.30 I klublokalerne Gl. Hobrovej 40 8920 Randers

Referat fra generalforsamling Torsdag den 5 marts 2015 kl. 19.30 I klublokalerne Gl. Hobrovej 40 8920 Randers Referat fra generalforsamling Torsdag den 5 marts 2015 kl. 19.30 I klublokalerne Gl. Hobrovej 40 8920 Randers Til klubbens generalforsamling var ca.35 RASére mødt op. Jens Erik bød velkommen til generalforsamling

Læs mere

Centrets Computerklub Solrød

Centrets Computerklub Solrød Centrets Computerklub Solrød Medlemsbrev - juni 2009 Kære medlem! Computerklubben har den glæde at kunne præsentere efterårets program. Computerklubben udmærker sig ved både at være en hobbygruppe og gennem

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 49 2014

Nyhedsbrev. uge 49 2014 Nyhedsbrev uge 49 2014 Så blev det december, der er ingen sne men vejret er blevet koldere, og den første nattefrost har vist sig. Jeg er sikker på, at en del af os håber der kommer lidt sne, mens andre

Læs mere

NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG

NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG SUPERVETERANERNE NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG 6 Så gik den første halvdel af sæsonen, og det er blevet til flere nederlag end sejre, men en stigende formkurve fortæller os, at vi i efteråret helt sikkert vil

Læs mere

RAF TODAY. inden påskeferien... MARTS/APRIL 2019 ÅBENT HUS LØRDAG 30. 0G SØNDAG 31. MARTS KL MINDST kr.

RAF TODAY. inden påskeferien... MARTS/APRIL 2019 ÅBENT HUS LØRDAG 30. 0G SØNDAG 31. MARTS KL MINDST kr. RAF TODAY MARTS/APRIL 2019 ÅBENT HUS LØRDAG 30. 0G SØNDAG 31. MARTS KL. 11-16 Få din nye bil skrotpræmie MINDST FOR DIN GAMLE BIL inden påskeferien... 70 brugte biler på lager RENTE FRA 1,99% VED FINANSIERING

Læs mere

Intro til Rally Sporten

Intro til Rally Sporten Intro til Rally Sporten I dag er sportsbegivenheder i langt højere grad en oplevelse for Hele familien. Det gælder ikke mindst motorsporten, og det stiger i takt med, at der kommer flere arrangementer

Læs mere

Beboerblad for. Ellekonebakken, Guldstjernevej og Firkløvervej. September 2013. Læs mere om det, inde i bladet på side 3

Beboerblad for. Ellekonebakken, Guldstjernevej og Firkløvervej. September 2013. Læs mere om det, inde i bladet på side 3 Beboerblad for Ellekonebakken, Guldstjernevej og Firkløvervej September 2013 Er dette Sidste udgave af Beboerbladet????? Læs mere om det, inde i bladet på side 3 Side 2 HER PÅ BAKKEN september 2013 HER

Læs mere

Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14.

Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14. Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14. Her på skolen er vi meget interesserede i at tilbyde den bedst mulige undervisning, trivsel og service til vores elever og jer som forældre. Derfor

Læs mere

Bestyrelsens beretning 7 maj 2011

Bestyrelsens beretning 7 maj 2011 Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND V/ Formand Carsten Christensen Birkealle 7, 6710 Esbjerg V. Grundejerforeningen Jegum Ferieland. Bestyrelsens beretning 7 maj 2011 Allerførst velkommen til den årlige

Læs mere

Aktiviteter 2016, Tjørring Cykel Motion

Aktiviteter 2016, Tjørring Cykel Motion Aktiviteter 2016, Tjørring Cykel Motion Januar Spinning start. Februar Onsdag den 24. kl. 19.00 Generalforsamling i Nordvest Hallen. Generalforsamling i Nordvest Hallen for TIF hovedbestyrelse med efterfølgende

Læs mere

Pinsetræf 2012. Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet.

Pinsetræf 2012. Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet. Pinsetræf 2012 Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet. 31 både var tilmeldt + 5 både fra Göteborg s Najad klub. Og sandelig om ikke vejrudsigten var så god

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

Struer & Omegns Motor Sport. indbyder til. Struer Løbet 2013. NEZ 1. afdeling

Struer & Omegns Motor Sport. indbyder til. Struer Løbet 2013. NEZ 1. afdeling Struer & Omegns Motor Sport indbyder til Struer Løbet 2013 NEZ 1. afdeling Fredag d. 19.04.2013 Struer Brød A/S Shell i Struer Struer Kommune ønsker alle deltagere et godt løb og på gensyn i Struer Velkommen

Læs mere

MorescoSpejderne. Logo Bruges som udgangspunkt altid MORESCO. Spejderne MORESCO. Spejderne MORESCO MORESCO. Spejderne MORESCO. Spejderne.

MorescoSpejderne. Logo Bruges som udgangspunkt altid MORESCO. Spejderne MORESCO. Spejderne MORESCO MORESCO. Spejderne MORESCO. Spejderne. Moresco Logo Bruges som udgangspunkt altid Sekundært Logo Bruges kun hvis det andet slet ikke kan lade sig gøre Praktisk brug På sigt laver vi en hel stribe eks på brugen af vores logo. Det første element

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 20+21+22 2015

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 20+21+22 2015 Grundlovsdag. Skolen har lukket Grundlovsdag, fredag den 5. juni. SFO har derfor åbent fra 06.15 til 12.00, idet der kun er tale om en ½ arbejdsdag/fridag! Husk i øvrigt at 5. juni også er Fars dag! Travl

Læs mere

Kompasset december 2015

Kompasset december 2015 Kompasset december 2015 Nytårskur: Der er i Sejlklubben tradition for, at vi mødes nytårsaftensdag kl. 11.00 til lidt lækkert vådt og tørt til ganen, hvor vi så har mulighed for at ønske hinanden godt

Læs mere

Sommeraktiviteter for 25. gang

Sommeraktiviteter for 25. gang Sommeraktiviteter for 25. gang En weekend uden ipads og smartphones for børn i Odder Kommune lyder næsten usandsynligt. Men det var realiteterne for børnene på Hou Skole, som traditionen tro netop har

Læs mere

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen det skete i uge 22 Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen i Skals. Denne aftale er nu udbygget,

Læs mere

Bestyrelsens beretning for året 2014. Kære andelshavere, (og 14 lejere)

Bestyrelsens beretning for året 2014. Kære andelshavere, (og 14 lejere) Bestyrelsens beretning for året 2014. Kære andelshavere, (og 14 lejere) Den 21. november 2010 blev der holdt et møde i den gamle gymnastiksal her på skolen. Vi skulle stifte en andelsforening. Og hvorfor

Læs mere

Fit for fight mødte teamet op i Næstved til 4 prøver på en rundbane i industrikvarteret og sidste og afgørende afdeling af Yokohamamesterskabet Øst.

Fit for fight mødte teamet op i Næstved til 4 prøver på en rundbane i industrikvarteret og sidste og afgørende afdeling af Yokohamamesterskabet Øst. Oktober 2008 Sejr til KM Svensson Motorsport! Det lokale Ringsted mandskab, Per G. Hansen og Karsten M. Svensson, sejrede i 4. afd. af Yokohamamesterskabet Øst og blev dermed samlet vinder i klassen af

Læs mere

Råbjerg Mile: Handicapdag og rullende trapper

Råbjerg Mile: Handicapdag og rullende trapper Råbjerg Mile: Handicapdag og rullende trapper Af naturvejleder Villy K. Hansen, Naturstyrelsen Vendsyssel Da det kan være alt for sjældent at handicappede kommer ud i naturen, har Naturstyrelsen Vendsyssel

Læs mere

Et ønske gik i opfyldelse

Et ønske gik i opfyldelse Et ønske gik i opfyldelse Tre måneder er gået, siden Bjørn, Sara og Pernille besluttede at køre deres forældregruppe videre på egen hånd. I dag ser fremtiden lysere ud end meget længe Når man sender et

Læs mere

bbb Børnebiksen, Marts 2010. Ørbækvej 34, Svendborg, 29481750 Bulen 29481800, Biksen 29481801, Banjen 29481802.

bbb Børnebiksen, Marts 2010. Ørbækvej 34, Svendborg, 29481750 Bulen 29481800, Biksen 29481801, Banjen 29481802. bbb Børnebiksen, Marts 2010. Ørbækvej 34, Svendborg, 29481750 Bulen 29481800, Biksen 29481801, Banjen 29481802. Nyt fra kontoret: Inden længe bliver det forår og vi kan endelig invitere jer alle over og

Læs mere

Prædiken til 14. s. e. trin. 21. sept. 2014 kl. 10.00

Prædiken til 14. s. e. trin. 21. sept. 2014 kl. 10.00 1 Prædiken til 14. s. e. trin. 21. sept. 2014 kl. 10.00 747 Lysets engel 448 Fyldt af glæde 441 Alle mine kilder 157 Betesdasøjlernes buegange Bernhard Christensen Nadververs 143 v. 7 på Op alle folk på

Læs mere

VARK V a l l e n s b æ k R u l l e s k ø j t e k l u b

VARK V a l l e n s b æ k R u l l e s k ø j t e k l u b Kære Alle, Så er udendørssæsonen kommet godt i gang, og vi har afholdt et vellykket åbent hus arrangement, som også har givet anledning til nogle nye ansigter i klubben. Det er også den tid på året, hvor

Læs mere

ST RA N DPOSTEN AUGUST 2017 PLEJECENTRET VINTERSBØLLE STRAND

ST RA N DPOSTEN AUGUST 2017 PLEJECENTRET VINTERSBØLLE STRAND ST RA N DPOSTEN AUGUST 2017 PLEJECENTRET VINTERSBØLLE STRAND TELEFONLISTE Bo Petersen 55 36 39 40 bopn@vordingborg.dk Astrid Conradi 55 36 39 41 ascn@vordingborg.dk Afdeling 4 55 36 39 44 Afdeling 5 55

Læs mere

Resultstlisten fra: Dobbelt Geværterrænskydning i Hevring

Resultstlisten fra: Dobbelt Geværterrænskydning i Hevring Resultstlisten fra: Dobbelt Geværterrænskydning i Hevring Søndag den 18 Maj 2008 Der deltog 86 skytter og 5 Jæger her ved geværterrænskydningen i Hevring, Vejret var fint med sol og tørvejr hele dagen

Læs mere

UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS FEBRUAR 2013. Det nye beboerråd består af: Sidse, Stine og Richard.

UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS FEBRUAR 2013. Det nye beboerråd består af: Sidse, Stine og Richard. UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS FEBRUAR 2013 KOLLEGIE NYT Det nye beboerråd består af: Sidse, Stine og Richard. VIGTIGT: Kollegienyt kan endvidere ses på vores hjemmeside www.fredericiah.dk Ansvarshavende:

Læs mere

BØLGEBRYDEREN. 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 1/2016. Læs inde i bladet:

BØLGEBRYDEREN. 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 1/2016. Læs inde i bladet: BØLGEBRYDEREN 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 1/2016 Læs inde i bladet: INVITATION TIL GENERALFORSAMLING SØREDNING I SVERIGE OG DANMARK ÅRETS ARRANGEMENTER 1 SØRUP HAVNS BÅDELAV Lindevej

Læs mere

Kære generalforsamlingsdeltagere: Jeg vil gerne, som formand for bestyrelsen, byde jer alle sammen velkommen til den 98. generalforsamling i Hvalsø Brugsforening. Sponsorstøtte: Jeg synes at jeg i år gerne

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften 2014..docx. 27-12-2014. side 1. Prædiken til Juleaften 2014. Tekster. Luk. 2,1-14

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften 2014..docx. 27-12-2014. side 1. Prædiken til Juleaften 2014. Tekster. Luk. 2,1-14 side 1 Prædiken til Juleaften 2014. Tekster. Luk. 2,1-14 Og da englene havde forladt dem og var vendt tilbage til himlen, sagde hyrderne til hinanden:»lad os gå ind til Betlehem og se det, som er sket,

Læs mere

Pytlicks piger på sporet

Pytlicks piger på sporet Pytlicks piger på sporet Billedforslag: Et jublende kvindelandshold, der løfter OL- pokalen, mens guldkonfettien regner ned over dem. Billedtekst: Sådan så det ud i 2004, da holdet vandt guld til OL. Ni

Læs mere

Hamborg tur d. 1. 2. november 2014

Hamborg tur d. 1. 2. november 2014 Start fra Vildbjerg I alt 19 personer deltog på turen, som var proppet med oplevelser, fodbold, netværk og erhvervsindtryk. Turen gik fra Vildbjerg Sport- og Kulturcenter kl. 06.00 om morgenen, hvor Vildbjerg

Læs mere

16.06: Aftenen bød igen igen på rigtigt fint vejr med svag vind, lettere overskyet og grader. Det medførte også flotte scores i alle 3 rækker:

16.06: Aftenen bød igen igen på rigtigt fint vejr med svag vind, lettere overskyet og grader. Det medførte også flotte scores i alle 3 rækker: Siden sidst 2016 16.06: Aftenen bød igen igen på rigtigt fint vejr med svag vind, lettere overskyet og 16-18 grader. Det medførte også flotte scores i alle 3 rækker: A: Allan Poulsen 37 point Jens Sandal

Læs mere

OSTEN P FALKE tober 2017 Figur 1

OSTEN P FALKE tober 2017 Figur 1 FALKEPOSTEN oktober 2017 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

BOAS indbyder til opstartsdag den 16/

BOAS indbyder til opstartsdag den 16/ BOAS indbyder til opstartsdag den 16/1 2010. Bestyrelsen i BOAS indbyder hermed gamle samt nye medlemmer til en Opstartsdag som vil gå ud på at vi laver et lille let oringteringsløb på ca. 20 km med forudgående

Læs mere

Årsavisen 2008. JulePosten

Årsavisen 2008. JulePosten Årsavisen 2008 JulePosten Anton startet i skole Den 13. august 2008 startede Anton i 0.A. Anton er meget glad for at gå i skole - selvom det er bedst når man selv kan bestemme hvad man vil lave og det

Læs mere

Aalborg træner Peter Jensen starter 3 spændende heste og de får følgende ord med på vejen:

Aalborg træner Peter Jensen starter 3 spændende heste og de får følgende ord med på vejen: 24.07.15 Aalborg træner Peter Jensen starter 3 spændende heste og de får følgende ord med på vejen: 1.løb/8 Thai Paycheck: Er en fin traver, som i dens debut løb lidt urutineret og ikke helt forstod kuskens

Læs mere

Kontaktinfo om Youngtimer. Spørgsmål vedrørende Youngtimer Bjarne Madsen: Tlf. 5190 8501 (efter kl. 18) E-mail: sams@sport.dk

Kontaktinfo om Youngtimer. Spørgsmål vedrørende Youngtimer Bjarne Madsen: Tlf. 5190 8501 (efter kl. 18) E-mail: sams@sport.dk Kontaktinfo om Youngtimer Spørgsmål vedrørende Youngtimer Bjarne Madsen: Tlf. 5190 8501 (efter kl. 18) E-mail: sams@sport.dk Martin M Thillemann Tlf. 8938 1085 (efter kl. 18) E-mail: martinthillemann@hotmail.com

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 21+22 2013. Grundlovsdag 5. juni!

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 21+22 2013. Grundlovsdag 5. juni! Fælles info Grundlovsdag 5. juni! Denne dag holder både skole og SFO lukket! Så god grundlovsdag til jer alle! Personalet i SFO Afslutningsfest for vores 2. klasser -en opgave for børn, forældre og ansatte

Læs mere

Lundgaard Racing. Foto: Dorte Grann Fotografi, tlf. 75 89 04 35

Lundgaard Racing. Foto: Dorte Grann Fotografi, tlf. 75 89 04 35 Lundgaard Racing Foto: Dorte Grann Fotografi, tlf. 75 89 04 35 Verdensmestre - er vi ikke endnu, men måske kan vi blive det ved fælles hjælp!! Bliv medlem af Lundgaard Racing sponsornetværk! Lundgaard

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

Nyhedsbrev maj

Nyhedsbrev maj Nyhedsbrev maj. 2016. Velkommen til vore nye medlemmer Her i april startede to kursushold op, og I nu været til træning de første to gange. Vi håber, at I føler jer godt modtaget i klubben, og at I vil

Læs mere

PORTRÆT // LIVTAG #6 2011

PORTRÆT // LIVTAG #6 2011 P PORTRÆT // LIVTAG #6 2011 6 Jeg elsker mit job. En god dag for mig, er en dag, hvor jeg er på arbejde, siger Dennis, der har ansvaret for butikkens kiosk og blandt andet også står for indkøb af varer

Læs mere

Rovfisken. Jack Jönsson. Galskaben er som tyngdekraften. Det eneste der kræves. Er et lille skub. - Jokeren i filmen: The Dark Knight.

Rovfisken. Jack Jönsson. Galskaben er som tyngdekraften. Det eneste der kræves. Er et lille skub. - Jokeren i filmen: The Dark Knight. . Rovfisken Jack Jönsson Galskaben er som tyngdekraften. Det eneste der kræves. Er et lille skub. - Jokeren i filmen: The Dark Knight. 1 Er du nu sikker på at du kan klare det, sagde hans mor med bekymret

Læs mere

Jens Christian Nielsen og Maren Kirstine Lumbye, mormors forældre.

Jens Christian Nielsen og Maren Kirstine Lumbye, mormors forældre. Jens Christian Nielsen og Maren Kirstine Lumbye, mormors forældre. Jens Christian Nielsen 1869-1943 Maren Kirstine Lumbye 1873-1903 Jens Chr. Nielsen blev født d. 16. august 1869, som søn af husmand Gabriel

Læs mere

www.rallyresult.dk - som at være der selv 20-09-2014 18:00

www.rallyresult.dk - som at være der selv 20-09-2014 18:00 Bygholm Landbrugsskole Rally 20. september 2014 - Endelig - Klasse 1 HAMK 1 66 Kasper Nyman Andersen\06975\DK Dan Johannsen\18977\DK 2 68 Jesper Nielsen\16731\DK Stig Mejlbjerg\54722\ 3 69 Jesper Borgaa

Læs mere

Elcykel Testpendlerforløb

Elcykel Testpendlerforløb Forår Sommer 2015 Sekretariatet for Supercykelstier Elcykel Testpendlerforløb Cases Forløbet I slutningen af 2014 efterlyste Sekretariatet for Supercykelstier frivillige testpendlere til et pilotelcykel-testforløb.

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

OZ6HR nyt, Januar 2016. Nr. 1, Januar 2016 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling

OZ6HR nyt, Januar 2016. Nr. 1, Januar 2016 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling OZ6HR nyt, Januar 2016 1 Nr. 1, Januar 2016 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling 2 OZ6HR nyt, Januar 2016 OZ6HR nyt Nr. 1, Januar 2016 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling Parallelvej 6A

Læs mere

Marte Meo metoden anvendt i en pårørendegruppe til demente.

Marte Meo metoden anvendt i en pårørendegruppe til demente. Marte Meo metoden anvendt i en pårørendegruppe til demente. På et møde for pårørende blev der stillet følgende spørgsmål: Når vi besøger vores nære på plejehjemmet, er det for at glæde dem og se hvordan

Læs mere

Invitation. En saltvandsindsprøjtning til dit arbejdsliv. Woman 2012. Torsdag d. 30. august 2012

Invitation. En saltvandsindsprøjtning til dit arbejdsliv. Woman 2012. Torsdag d. 30. august 2012 Invitation Woman 2012 - kun fo r kvinde r Torsdag d. 30. august 2012 En saltvandsindsprøjtning til dit arbejdsliv Vil du styrke dine evner inden for kommunikation, ledelse og samarbejde? Ønsker du at tilføre

Læs mere

Turen til Sverige. Vejen derop var enten op til Frederikshavn og over med færgen til Göteborg eller over med broerne eller bro/færgerne ved Helsingør.

Turen til Sverige. Vejen derop var enten op til Frederikshavn og over med færgen til Göteborg eller over med broerne eller bro/færgerne ved Helsingør. Turen til Sverige. Efter mere en et halvt års forberedelse på en tur til Sverige var dagen kommet den 30 maj og 4 dage frem, vejr meldingen forud for turen var lidt spændende, der skulle være gode dage

Læs mere

4.løb/2 Sir Diamond: 5.løb/4 Sir William: 7.løb/2 Viktor B: 6.løb/5 Royal Dream: 7.løb/4:

4.løb/2 Sir Diamond: 5.løb/4 Sir William: 7.løb/2 Viktor B: 6.løb/5 Royal Dream: 7.løb/4: Løbsdag d 26.06.15 Kaj Westergaard seler 3 heste ud fra stalden og med et par spændende chancer: 4.løb/2 Sir Diamond: Gik et helt vildt topløb senest, hvor den sad i dødens hele vejen rundt i toptempo

Læs mere

- vi er med dig hele vejen

- vi er med dig hele vejen Tusind tak... Fordi så mange af jer valgte at komme forbi vores afdeling i Sakskøbing i forbindelse med værkfører Steen Pedersens 25 års jubilæum i Nyscan den 30.3. Det var en rigtig god dag, hvor mange

Læs mere

DuPont løbene, 2. runde kolde BMI ere

DuPont løbene, 2. runde kolde BMI ere LØBESEDLEN BMI Motion Marts 2014 DuPont løbene, 2. runde kolde BMI ere Der blæste en kold vind, da 17 BMI ere mødte frem ved NRGi Arena til 2. runde af DuPont løbene. Arrangørerne havde desværre lagt starten

Læs mere

Seniornyt. senior mc danmark. Ja..stegt flæsk med persillesovs, har seniorerne. ikke noget problem med at få ned.

Seniornyt. senior mc danmark. Ja..stegt flæsk med persillesovs, har seniorerne. ikke noget problem med at få ned. Seniornyt Nr.3 august 2013 Ja..stegt flæsk med persillesovs, har seniorerne ikke noget problem med at få ned. senior mc danmark 29. årgang. Senior-nyt Officielt klubblad for landsforeningen Senior-MC-

Læs mere

FANTASTISK AFSLUTNING PÅ 2-TIMERS GRUPPE C

FANTASTISK AFSLUTNING PÅ 2-TIMERS GRUPPE C FANTASTISK AFSLUTNING PÅ 2-TIMERS GRUPPE C Hvad der blot skulle have været fyld i et hul i kalenderen, gik hen og blev et særdeles spændende løb! Med et hul i kalenderen på tre uger skulle onsdagen sådan

Læs mere