Handleplan for en forbedret teleinfrastruktur Ringkøbing-SkjernKommune,

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Handleplan for en forbedret teleinfrastruktur Ringkøbing-SkjernKommune,"

Transkript

1 Handleplan for en forbedret teleinfrastruktur Ringkøbing-SkjernKommune,

2 Indholdsfortegnelse Del 1: Handleplan 1. Indledning 2. Vision og motivering 3. Tre oplagte målgrupper 4. Baggrund og kortlægninger 5. Strategi 6. Konkrete forslag til handlinger 7. Roadmap Del 2: Supplerende materiale 1. Strategien frem mod de nye tilskudsmodeller 2. Forbedring af mobildækningen ved opsætning af ekstra mobilmaster 3. De økonomiske konsekvenser 4. Risikoanalyse

3 1 Handleplan

4 Indledning Ringkøbing-Skjern Kommune (RKSK) ønsker fortsat at handle proaktivt på bredbånds-og mobilområdet. Denne handleplan indeholder en række konkrete initiativer, der kan gennemføres på kort og mellemlangt sigt. Planen omfatter: Initiativer, der er en følge af det nyligt afholdte mobiludbud. Initiativer, der er knyttet til et kommende bredbåndsudbud. Initiativer, der kan igangsættes af RKSK selv.

5 Vision og motivering RKSK vil handle som relevant bindeled mellem borgere, virksomheder og telemarked i bestræbelsen på at skabe bedst mulig internet- og telefonidækning. RKSK har fortsat stor interesse i at understøtte RKSKs virksomheder og borgere med en god mobil-og bredbåndsdækning, men processen er af forskellige årsager blevet væsentlig forsinket. Teleforliget fra 17. maj 2018 opstiller klarere rammer for, hvordan kommunale tilskud skal udmøntes, således at udbud i fremtiden kan gennemføres på et sikkert grundlag. RKSK ser dette som en oplagt mulighed for at gå forrest som aktiv kommune.

6 4 typiske use-cases Robert Kroning, Søndervig Camping Vore gæster forventer høj hastighed og ingen forsinkelser, når der spilles på computer samt top-kvalitet, når de streamer film. Der må simpelthen ikke være huller i trafikken. For Søndervig Camping er en højkvalitets bredbåndstilslutning derfor et meget væsentligt konkurrenceelement. Søren Husted, KP Komponenter Overblik og styring er afgørende for vor forretning. Det kræver en meget robust bredbåndsforbindelse for at give en høj pålidelighed, sikker logistik og en optimal drift. Herudover er en hurtig og sikker kommunikation mellem afdelingerne og til hjemmearbejdspladserne også af stor betydning for fleksibiliteten og jobtilfredsheden hos vore medarbejdere. Kaj D. Pedersen, Skjern Maskinforretning Mobilitet for vores teknikere er helt afgørende. Det kræver en robust mobildækning. Teknikerne står ofte ude i marken og skal kunne kommunikere med fjernlager og teknisk afdeling for at løse akutte problemer. Bredbåndshandleplanen skal således give stor sikkerhed for, at de afgørende krav til transmissionen kan imødekommes i HELE kommunen og dermed fremtidssikres et vitalt, teknisk parameter for vor forretning. Jesper Hadberg Danielsen, Rækker Mølle Bredbånd er blevet fuldstændig grundlæggende for alt, hvad vi gør. Alt foregår via nettet på et eller andet niveau. Børnene streamer og spiller, vi er på webbank, tjekker mail og nyheder. Samtidig er forbindelsen afgørende i forhold til muligheden for at arbejde hjemmefra. Som familie skal vi have de nødvendige bredbåndshastigheder. Vi har venner, der har fravalgt at købe et hus, fordi der var dårlig bredbånd så meget betyder det.

7 Baggrund og kortlægning Kortlægning af bredbåndsdækningen i RKSK viser: at dækningen generelt er væsentlig dårligere end regeringens bredbåndsmålsætning. at dækningen ligger markant under landsgennemsnittet. Den utilstrækkelige bredbåndsdækning er hæmmende for den nødvendige udvikling i RKSK. Det er en utilfredsstillende situation, da RKSK ønsker vækst og velfærd for borgerne, erhvervslivet og sommerhusejerne. Efter en standset udbudsproces har RKSK i 2018 genoptaget arbejdet med at fastlægge en handleplan for en forbedret teleinfrastruktur på mobil- og bredbåndsområdet. Målet for handleplanen er, inden for de næste fem år, at indhente den manglende bredbåndsdækning i forhold til det øvrige land.

8 Strategi Erhvervs- og borgervendt strategi: RKSK ønsker at forbedre erhvervslivets og borgernes muligheder for at benytte de nuværende og kommende internetbårne medier. RKSK ønsker at give erhvervslivet og borgerne en væsentlig større geografisk dækning af hurtige, stabile og pålidelige internetforbindelser. RKSK ønsker at skabe bedre betingelser for borgernes muligheder for videobaseret kommunikation i forbindelse med f.eks. uddannelse og sundhedsydelser. RKSK ønsker at gøre det enklere at søge tilskud i de relevante nationale og internationale puljer. Markedsstrategi: RKSK ønsker at fremme markedets betingelser på mobil-og bredbåndsområdet. RKSK ønsker fremadrettet at opretholde en smidig sagsbehandling i forhold til graveansøgninger. RKSK ønsker i samarbejde med regionens øvrige kommuner at sikre en rimelig masteleje for derigennem at gøre det attraktivt at investere i infrastruktur. RKSK ønsker at styrke dialogen med teleleverandørerne. Teknisk strategi: RKSK ønsker en bredere, hurtigere og mere pålidelig infrastruktur med mindst mulig latenstid. RKSK vil handle teknologineutralt over for markedet. RKSK ønsker generelt at optimere den geografiske dækning gennem en fleksibel tilgang til teknologi. RKSK ser en rolle i at skabe bedre tekniske betingelser for markedet ved at gøre det mere attraktivt at investere i en fleksibel bredbåndsinfrastruktur.

9 Konkrete forslag til handling I forlængelse af den netop indgåede tele-og dataaftale med Telenor på mobilområdet: 1. Fastholde og udbygge samarbejdet i syv-kommune samarbejdet samt i det regionale netværk. 2. Sikre dækning i og omkring Stadil og undersøge potentialet for yderligere investering i master inden for mobilområdet. I forbindelse med Energistyrelsens udvikling af tilskudsmodeller: 3. RKSK ønsker i videst muligt omfang at bidrage med input til Energistyrelsens udarbejdelse af en eller flere tilskudsmodeller. 4. RKSK vil, med baggrund i en af Energistyrelsens kommende tilskudsmodeller, gennemføre et udbud, der skal sikre højhastighedsbredbånd til HELE kommunen. Direkte initiativer, der umiddelbart kan sættes i gang: 5. Opfølgning på muligheder for forbedringer af dækningen, bl.a. gennem EU-støtte, ved at stille WiFitil rådighed på udvalgte lokationer. 6. Gennemgå og forenkle sagsbehandlingen i forbindelse med samgravning, masteopsætning etc. 7. Fremme dialogen med markedet, bl.a. gennem statusmøder. Når Energistyrelsen offentliggør en eller flere tilskudsmodeller, vurderes de mulige handlinger for RKSK.

10 Roadmap Bedre mobildækning Farvekode Borger- og erhvervsvendte initiativer Tele-leverandørvendte initiativer Samarbejde med kommune og myndigheder Et kommende Bredbåndsudbud 4 Handlinger 1 Fastholde og udbygge det kommunale og regionale samarbejde 2 Sikre mobildækning i og omkring Stadil og undersøge potentialet ved opsætning af yderligere master 3 Bidrage til udarbejdelse af Energistyrelsens tilskudsmodeller 4 Gennemføre et højhastighedsudbud 5 Følge op på muligheder i programmet WiFi4EU Direkte initiativer 6 Revidere sagsbehandling ved graveansøgninger og master 7 Fremme dialogen med markedet

11 2 Supplerende materiale

12 Vejen frem mod de nye tilskudsmodeller 1. Teleloven de juridiske rammer: Den nye telelov skal bl.a. sikre, at der er klare rammer for kommunale tilskud til infrastruktur. Lovforslag fremsættes efteråret Energistyrelsen udarbejder tilskudsmodel(ler), der skal godkendes af EU-kommissionen. En endelig godkendelse af disse tilskudsmodeller forventes tidligst i Elementer i Teleforliget og øvrig lovgivning, der er særlig relevante for RKSK: Gode og klare modeller for støtteordningerne med en enkelt og robust tilskudsmodel. Billigere adgang til opstilling af mobilmaster og reduktion af mastelejen. Bedre rammer for nedgravning af bredbåndsinfrastruktur. Standardisering af kommunernes sagsbehandling. Kommunale handleplaner til fremme af bredbåndsdækningen. 3. Det praktiske arbejde: Januar 2019 starter udviklingen af Energistyrelsens tilskudsmodeller med inddragelse af interessenter, eksempelvis RKSK. Energistyrelsen har vejledningsopgaven, når tilskudsmodellerne er udarbejdede. I konkrete initiativer, som eksempelvis standardiseret sagsbehandling, kan Energistyrelsen have en vigtig, koordinerende funktion. Energistyrelsen kortlægger de områder, der er tilskudsberettigede.

13 Forbedring af mobildækningen ved opsætning af ekstra mobilmaster Tele- og dataaftale med Telenor på mobilområdet Rammeaftalen med Telenor om telefoni og data blev indgået den 7. august Aftalen forpligter Telenor til at levere en geografisk mobildækning på 98,5 % af RKSKsbebyggede areal samt bedre dækning i området omkring Hover. RKSK har imidlertid seks områder med meget dårlig dækning for data disse bredbåndshuller omfatter i alt 1190 adresser. RKSK indgår i dialog med markedet om bredbåndshullerne. Byrådet har i august 2018 aftalt en økonomisk ramme for at rejse en mobilmast i Stadil, der forpligter Telenor til at øge dækningen i området, hvis markedets parter ikke selv øger dækningsgraden.

14 Økonomiske konsekvenser Estimerede omkostninger: Bevilling til bredbåndsleverandøren ved et muligt udbud: De budgetafsatte 70 mio. kr. Etablering og drift af en mobilmast i Stadil: Etableringsomkostningerne for en mulig mast estimeres til op mod kr., og de årlige driftsomkostninger beregnes til op mod kr. Estimerede indtægter: Det er særdeles vanskeligt at opgøre de forventede indtægter, men baseret på Business Region MidtVest(BRMV) beregninger over de årlige, gennemsnitlige stigninger i skattebetaling og indkomst, som er en direkte følge af bredbåndstilslutningen fås: Forøgede skattebetalinger fra Landbrug og SMV-segmenterne som følge af effektiviseringer kr. pr. CVR. Indkomststigning pr. husstand som følge af mere effektive arbejdsprocesser og bedre uddannelse: kr. Her kan påregnes forøgede indkomstskatter fra husstandene ved gældende kommuneskat Det skal understreges, at beregningsgrundlaget bag de forventede indtægter er usikkert. Kilde: BRMV præsentation på Strategiseminar den 20. juni 2018

15 Risikoanalyse Forsinkelse hos Energistyrelsen med udarbejdelse af rammerne for kommunale tilskud: Udfordringer: En væsentlig forsinkelse i dette arbejde vil udskyde projektet tilsvarende, hvilket kan ændre forudsætningerne. Imødegåelse: RKSK kan mindske denne risiko ved at deltage aktivt i modelarbejdet. Manglende interesse hos øvrige netværksudbdyerefor at benytte opstillede master.: Udfordringer: En manglende interesse har den konsekvens, at det kun er RKSKsTelenor-brugere, der kan opnå den garanterede dækning i bredbåndshullerne. Imødegåelse: Opretholde dialog med branchen om vigtigheden af ikke at efterlade borgere i et bredbåndshul. Manglende interesse i udbuddet fra telebranchen: Udfordringer: Udbuddet er ikke tilstrækkeligt attraktivt for branchen, og der er dermed risiko for ingen tilbudsgivere. Imødegåelse: Gennemføre en høring af evalueringskriterierne, engrosprodukterne, priserne med videre for at indhente kommentarer og relevante indvendinger fra markedet.

Danmark som gigabit-samfund. 7 anbefalinger til et nyt dansk teleforlig

Danmark som gigabit-samfund. 7 anbefalinger til et nyt dansk teleforlig Danmark som gigabit-samfund 7 anbefalinger til et nyt dansk teleforlig Danmark som gigabit-samfund Danmark er én af frontløberne i Europa, når det gælder mobil- og bredbåndsdækning. Over 90 pct. af alle

Læs mere

Bilag 2B: Oplæg til beslutning om fælles udbud af bredbånd i Nordjylland

Bilag 2B: Oplæg til beslutning om fælles udbud af bredbånd i Nordjylland Bilag 2B: Oplæg til beslutning om fælles udbud af bredbånd i Nordjylland Formål, Baggrund og Indhold: Beslutningsoplægget skal give et godt, velunderbygget og solidt grundlag for en beslutning hos de nordjyske

Læs mere

Samråd i ERU den 6. juni 2013 Spørgsmål AI stillet efter ønske fra Hans Christian Schmidt (V) og Peter Juel Jensen (V).

Samråd i ERU den 6. juni 2013 Spørgsmål AI stillet efter ønske fra Hans Christian Schmidt (V) og Peter Juel Jensen (V). Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2012-13 ERU Alm.del Bilag 282 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER 6. juni 2013 Samråd i ERU den 6. juni 2013 Spørgsmål AI stillet efter ønske fra Hans Christian Schmidt

Læs mere

ENS - Center for Telekommunikation Fra: Michael Koch-Larsen Sendt: 28. februar 2018 17:01 Til: ENS - Center for Telekommunikation Emne: Høringssvar - evaluering af bredbåndspuljen Vedhæftede

Læs mere

Aktiviteter til udbygning af den digitale infrastruktur i Fredensborg Kommune

Aktiviteter til udbygning af den digitale infrastruktur i Fredensborg Kommune Aktiviteter til udbygning af den digitale infrastruktur i Fredensborg Kommune Digitalisering, april 2019 Planlagte aktiviteter i 2019 For at kunne sikre en løbende udbygning af den digitale infrastruktur

Læs mere

Ballerup Kommune, strategi- og handlemuligheder ift. bredbånd

Ballerup Kommune, strategi- og handlemuligheder ift. bredbånd Torben Rune, Michael Jensen og Mette Dalsgaard 19. maj 2015 Ballerup Kommune, strategi- og handlemuligheder ift. bredbånd 1 Baggrund...2 2 Strategiske muligheder...2 2.1 Satsningsgrad 0 ikke lokalt strategisk

Læs mere

Digital infrastruktur i praksis Hvad kan kommunerne? Vicedirektør Katrine Winding 21. august 2014, Middelfart

Digital infrastruktur i praksis Hvad kan kommunerne? Vicedirektør Katrine Winding 21. august 2014, Middelfart Digital infrastruktur i praksis Hvad kan kommunerne? Vicedirektør Katrine Winding 21. august 2014, Middelfart Indhold Status for bredbånds- og mobildækningen Udfordringerne løses i fællesskab Kommunerne

Læs mere

Bilag 4E Præsentation: Bedre Bredbånd i Nordjylland. ved projektleder Thomas Kampmann

Bilag 4E Præsentation: Bedre Bredbånd i Nordjylland. ved projektleder Thomas Kampmann Bilag 4E Præsentation: Bedre Bredbånd i Nordjylland ved projektleder Thomas Kampmann 1 Fælles udbud - Markedsdialog Vil godt kunne byde ind på udbud - men ikke alle er begejstrede Præmis anerkendes Udbudsform

Læs mere

Etablering af mobildækning

Etablering af mobildækning Slagelse Kommune Att.: Louise Frændemark 21. januar 2015 /RIKROS Etablering af mobildækning I har i jeres mails af 15. december 2014 og 7. januar 2015 stillet en række spørgsmål, der vedrører Slagelse

Læs mere

Mobil- og bredbåndsdækningen i Danmark. Morten Kristiansen, Erhvervsstyrelsen

Mobil- og bredbåndsdækningen i Danmark. Morten Kristiansen, Erhvervsstyrelsen Mobil- og bredbåndsdækningen i Danmark Morten Kristiansen, Erhvervsstyrelsen Email: motkri@erst.dk Twitter: #LokalBredbånd Indhold Aktuel bredbåndsdækning Udspillet Bedre bredbånd og mobildækning Finansieringskilder

Læs mere

UDKAST. Vejledning om udrulning af bredbånd i medfør af erhvervsfremmeloven

UDKAST. Vejledning om udrulning af bredbånd i medfør af erhvervsfremmeloven UDKAST 15. oktober 2013 Vejledning om udrulning af bredbånd i medfør af erhvervsfremmeloven 1. Indledning Denne vejledning til erhvervsfremmeloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 1715 af 16. december 2010,

Læs mere

Aftale om Bredbånd og mobil i digital topklasse - Fremtidens telepolitik for hele Danmark Udfordringer på teleområdet

Aftale om Bredbånd og mobil i digital topklasse - Fremtidens telepolitik for hele Danmark Udfordringer på teleområdet Aftale om Bredbånd og mobil i digital topklasse - Fremtidens telepolitik for hele Danmark Regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti) har indgået aftale med Dansk Folkeparti,

Læs mere

Svar: Tak for invitationen til at komme i dag og redegøre for mobildækningen i landets yderområder, og hvad regeringen gør for at styrke dækningen.

Svar: Tak for invitationen til at komme i dag og redegøre for mobildækningen i landets yderområder, og hvad regeringen gør for at styrke dækningen. Udvalget for Landdistrikter og Øer 2013-14 ULØ Alm.del Bilag 196 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER KUN DET TALTE ORD GÆLDER Samråd i ULØ den 16. september 2014 Spørgsmål S stillet efter ønske fra Mette Hjermind

Læs mere

Sagsnr P

Sagsnr P Energistyrelsen Att.: Center for Tele Mailto: tele@ens.dk Dato 24. maj 2018 Sagsnr. 13.16.00-P20-1-18 TEKNIK, MILJØ OG ERHVERV Høringssvar Frederikssund Kommune er fortsat positive over for den dialog

Læs mere

Uddybende notat vedr. status på projektet omkring bredbånd og mobildækningen

Uddybende notat vedr. status på projektet omkring bredbånd og mobildækningen Notat Dato: 19.11.2015 Reference: Bettina Andersen Tlf.: 89 59 18 38 E-mail: ba@norddjurs.dk Journalnr.: 15/7760 Uddybende notat vedr. status på projektet omkring bredbånd og mobildækningen i Norddjurs

Læs mere

Bredbånds-Danmark illustreret med GIS

Bredbånds-Danmark illustreret med GIS Bredbånds-Danmark illustreret med GIS Skanderborg, 16. juni, 2013 CNP Center for Network Planning, Fredrik Bajers Vej 7, DK 9220 Aalborg East Phone: +45 9940 8747, Fax: +45 98151739 E-mail: mj(at)es.aau.dk

Læs mere

DIGITAL INFRASTRUKTUR. Mobil- og bredbåndsdækningen på Fyn. -- // Digital Infrastruktur // -- FSDI. Fynsk Samarbejdsforum for Digital Infrastruktur

DIGITAL INFRASTRUKTUR. Mobil- og bredbåndsdækningen på Fyn. -- // Digital Infrastruktur // -- FSDI. Fynsk Samarbejdsforum for Digital Infrastruktur DIGITAL INFRASTRUKTUR Mobil- og bredbåndsdækningen på Fyn -- // Digital Infrastruktur // -- FSDI Fynsk Samarbejdsforum for Digital Infrastruktur INTRO FYN DIGITAL INFRASTRUKTUR: Mobil- og bredbåndsdækningen

Læs mere

IT-infrastrukturens betydning for vækst og konkurrenceevne i Region Nordjylland

IT-infrastrukturens betydning for vækst og konkurrenceevne i Region Nordjylland IT-infrastrukturens betydning for vækst og konkurrenceevne i Region Nordjylland Nordkraft, 27. november, 2012 CNP Center for Network Planning, Fredrik Bajers Vej 7, DK 9220 Aalborg East Phone: +45 9940

Læs mere

1. Sammenhæng med Regeringens vækstaftale om mobil- og bredbåndsdækning

1. Sammenhæng med Regeringens vækstaftale om mobil- og bredbåndsdækning Notat Spørgsmål til projektoplæg vedr. bredbånd i Nordjylland BRN-direktionen behandlede på deres møde d.3.marts et oplæg til projekt vedr. bredbånd i Nordjylland. BRN-direktionen stillede en række spørgsmål

Læs mere

Tele- og dataudbud. 6 kommuner i Midt- og Vestjylland

Tele- og dataudbud. 6 kommuner i Midt- og Vestjylland Tele- og dataudbud 6 kommuner i Midt- og Vestjylland 19-06-2014 1 Oversigt Baggrund Begrænsede handlemuligheder Dilemmaet Pressemeddelelse Muligheder i eget udbud Mulige stramninger af krav Hvad håber

Læs mere

GREATER COPENHAGEN GIGABIT Fælles charter for digital infrastruktur og digitalisering

GREATER COPENHAGEN GIGABIT Fælles charter for digital infrastruktur og digitalisering GREATER COPENHAGEN GIGABIT Fælles charter for digital infrastruktur og digitalisering Greater Copenhagen har meget at byde på. Vi har 4 mio. borgere, over 100.000 virksomheder og 17 universiteter i regionen.

Læs mere

Notat PROGRAMBESKRIVELSE

Notat PROGRAMBESKRIVELSE IT OG DIGITALISERING Dato: 1. december 2015 E-mail: nami@balk.dk Kontakt: Nanna A. Milthers Sagsid: 85.11.08-P05-3-15 Notat PROGRAMBESKRIVELSE Baggrund Ballerup Kommune har konstateret, at kommunens borgere

Læs mere

Bedre mobil- og bredbåndsdækning i Region Sjælland

Bedre mobil- og bredbåndsdækning i Region Sjælland Bedre mobil- og bredbåndsdækning i Region Sjælland Gennemgang af regeringens udspil»bedre bredbånd og mobildækning i hele Danmark«marts 2013 Baggrundsrapporten er udarbejdet af en kommunal-regional arbejdsgruppe,

Læs mere

Udbredelse af digital infrastruktur på Sjælland

Udbredelse af digital infrastruktur på Sjælland Udbredelse af digital infrastruktur på Sjælland Thomas Woldiderich Branchechef for telepolitik Dansk Energi Twitter: @Digital_Agenda Tlf. 22 750 412 Mail: two@danskenergi.dk 17 forbrugerejede energiselskaber

Læs mere

Hvad driver udbredelsen af bredbånd i Danmark?

Hvad driver udbredelsen af bredbånd i Danmark? HVORDAN KAN KOMMUNERNE FREMME UDVIKLINGEN AF DEN DANSKE IT INFRASTRUKTUR? MICHAEL JENSEN, CENTER FOR NETVÆRKSPLANLÆGNING, AALBORG UNIVERSITET Hvad driver udbredelsen af bredbånd i Danmark? I Danmark har

Læs mere

UDKAST TIL UDTALELSE

UDKAST TIL UDTALELSE EUROPA-PARLAMENTET 2009-2014 Udvalget om det Indre Marked og Forbrugerbeskyttelse 29.5.2012 2011/0299(COD) UDKAST TIL UDTALELSE fra Udvalget om det Indre Marked og Forbrugerbeskyttelse til Udvalget om

Læs mere

10 teletiltag, der rykker

10 teletiltag, der rykker Den 30. august 2013 10 teletiltag, der rykker Vi skal fremme den digitale vækst Regeringen ønsker en digital infrastruktur i verdensklasse som grundlag for øget digitalisering og vækst i hele Danmark.

Læs mere

Bedre Bredbånd i Nordjylland Status og næste step

Bedre Bredbånd i Nordjylland Status og næste step Bedre Bredbånd i Nordjylland Status og næste step 1 Leveret på lovede resultater Måling af mobil bredbåndsdækning er gennemført Dialogforum med leverandører er aftalt Fælles mastepolitik er udarbejdet

Læs mere

Telenor dækningskort

Telenor dækningskort 3 s dækningskort TDC dækningskort Telenor dækningskort Telia dækningskort Faste bredbåndsforbindelser Downloadhastigheder Faste bredbåndsforbindelser Uploadhastigheder Notat vedr. analyse af bredba ndstilgængelighed

Læs mere

Digitaliseringsstrategi

Digitaliseringsstrategi Digitaliseringsstrategi Godkendt i xx den xx.xx.2010 Digitalisering i Viborg Kommune skal understøtte en helhedsorienteret og effektiv service over for borgere og virksomheder effektivisere de kommunale

Læs mere

Hovedpunktsnotat fra mødet i Teleforum den 10. juni 2013

Hovedpunktsnotat fra mødet i Teleforum den 10. juni 2013 17. juni 2013 /moruhr-erst Hovedpunktsnotat fra mødet i Teleforum den 10. juni 2013 Deltagende medlemmer af Teleforum: Jens Hauge, Tom Togsverd, Christian Hannibal, Ann-Louise Hansen, Christian Berg, Martin

Læs mere

God debat på Landsbyernes Dag

God debat på Landsbyernes Dag Landsbyernes Dag Landdistrikternes Fællesråd Nørregade 12 6600 Vejen Tel. +45 76 340 350 Fax +45 76 340 359 mail@landdistrikterne.dk www.landdistrikterne.dk Vejen, den 27. marts 2012 God debat på Landsbyernes

Læs mere

Bredbå nd i Region Nordjyllånd

Bredbå nd i Region Nordjyllånd Bredbå nd i Region Nordjyllånd En opdateret analyse af bredbåndsudbud i regionen Center for Netværksplanlægning Aalborg Universitet 2014 Indholdsfortegnelse Indledning... 1 Analysens Hovedkonklusioner...

Læs mere

Vejledning om udrulning af bredbånd i medfør af lov om erhvervsfremme og regional udvikling

Vejledning om udrulning af bredbånd i medfør af lov om erhvervsfremme og regional udvikling 31. januar 2014 Vejledning om udrulning af bredbånd i medfør af lov om erhvervsfremme og regional udvikling 1. Indledning Denne vejlednings anvendelsesområde er kommunernes erhvervsudviklingsaktiviteter

Læs mere

Notat. Vedr. Fælles Nordjysk projekt om udbredelse af bredbånd i Nordjylland

Notat. Vedr. Fælles Nordjysk projekt om udbredelse af bredbånd i Nordjylland Notat Direktionen Journalnr: 88.20.08-P20-1-14 Ref.: Lars Peter Schou Dato: 13-02-2014 Vedr. Fælles Nordjysk projekt om udbredelse af bredbånd i Nordjylland De nordjyske kommuner er med forbehold for politisk

Læs mere

Bredbåndsdækningen i Danmark 2016

Bredbåndsdækningen i Danmark 2016 Bredbåndsdækningen i Danmark 2016 Publikationen kan hentes på Energistyrelsens hjemmeside: www.ens.dk ISSN: 1903-3761 ISBN: 978-87-93180-30-7 Maj 2017 Indholdsfortegnelse SIDE Indledning 3 Resultater 5

Læs mere

Bedre Bredbånd oplæg til fælles organisering

Bedre Bredbånd oplæg til fælles organisering Bedre Bredbånd oplæg til fælles organisering Baggrund: Udrulning af digital infrastruktur i Danmark skal være markedsdrevet. Det betyder grundlæggende at udrulningen skal ske via private virksomheder og

Læs mere

Vækst med IKT og digitalisering

Vækst med IKT og digitalisering Vækst med IKT Jørgen Bardenfleth Formand for regeringens Regeringens vækstteam for IKT og digital vækst Vækstteamet for IKT er et af 8 vækstteams, der er nedsat som led i regeringens erhvervs- og vækstpolitik,

Læs mere

Udvalget for Videnskab og Teknologi Folketinget Christiansborg 1240 København K

Udvalget for Videnskab og Teknologi Folketinget Christiansborg 1240 København K Udvalget for Videnskab og Teknologi Folketinget Christiansborg 1240 København K Hermed fremsendes i 2 eksemplarer et notat fra IT- og Telestyrelsen om omkostninger ved at sikre 100 % s dækning med bredbånd

Læs mere

Udrulning af mobil- og bredbåndsdækning på Fyn status

Udrulning af mobil- og bredbåndsdækning på Fyn status Udrulning af mobil- og bredbåndsdækning på Fyn status Den 22. april 2014 besluttede Borgmesterforum sig for en køreplan for, hvordan de fynske kommuner får sat skub i udrulningen af en bedre mobil- og

Læs mere

Godkendelse af fælles mastepolitik

Godkendelse af fælles mastepolitik Punkt 10. Godkendelse af fælles mastepolitik 2016-016668 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender, at Aalborg Kommune prisfastsætter lejeaftaler for mobiludstyr efter de fælles principper,

Læs mere

Oplæg: Inspirationskatalog. Mobil- og bredbåndsdækning. Inspirationskatalog Mobil- og bredbåndsdækning 1

Oplæg: Inspirationskatalog. Mobil- og bredbåndsdækning. Inspirationskatalog Mobil- og bredbåndsdækning 1 Oplæg: Inspirationskatalog Mobil- og bredbåndsdækning Inspirationskatalog Mobil- og bredbåndsdækning 1 » Vi er for længst rykket ind i den digitale tidsalder og den digitale infrastruktur er et fuldstændigt

Læs mere

GREATER COPENHAGEN GIGABIT

GREATER COPENHAGEN GIGABIT GREATER COPENHAGEN GIGABIT FÆLLES CHARTER FOR DIGITAL INFRASTRUKTUR OG DIGITALISERING Dette charter tegner en fælles vision for Greater Copenhagen som et sted for udvikling og skalering af digitale løsninger,

Læs mere

Høringssvar vedrørende udkast til vejledning om udrulning af bredbånd i medfør af erhvervsfremmeloven

Høringssvar vedrørende udkast til vejledning om udrulning af bredbånd i medfør af erhvervsfremmeloven Notat Dok. ansvarlig: TWO Sekretær: ILA Sagsnr.: s2013-718 Doknr: d2013-12809-13.0 06-11-2013 Høringssvar vedrørende udkast til vejledning om udrulning af bredbånd i medfør af erhvervsfremmeloven Hermed

Læs mere

HØRINGSNOTAT. Der er modtaget i alt 15 høringssvar i høringsperioden. Følgende 9 høringsparter har fremsendt bemærkninger til lovforslaget:

HØRINGSNOTAT. Der er modtaget i alt 15 høringssvar i høringsperioden. Følgende 9 høringsparter har fremsendt bemærkninger til lovforslaget: HØRINGSNOTAT Kontor Center for tele Dato august 2018 J nr. 2017-2324 / SSHM Høringsnotat vedr. forslag til Lov om ændring af lov om elektroniske kommunikationsnet- og tjenester (Kommuners tilskud til udrulning

Læs mere

KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGI 2011 2015. Januar 2011

KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGI 2011 2015. Januar 2011 KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGI 2011 2015 Januar 2011 Indhold 1 INDLEDNING 2 STRATEGIGRUNDLAGET 2.1 DET STRATEGISKE GRUNDLAG FOR KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGIEN 3 VISION - 2015 4 KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGIEN

Læs mere

Høringsnotat over udkast til vejledning til ansøgere af bredbåndspuljen

Høringsnotat over udkast til vejledning til ansøgere af bredbåndspuljen Høringsnotat over udkast til vejledning til ansøgere af bredbåndspuljen Kontor/afdeling Center for Tele Dato 28. juni 2016 J nr. 2016-6571 Energistyrelsen har i perioden fra den 31. maj 2016 til og med

Læs mere

VÆKST- OG BESKÆFTIGELSES- REDEGØRELSE

VÆKST- OG BESKÆFTIGELSES- REDEGØRELSE VÆKST- OG BESKÆFTIGELSES- REDEGØRELSE 1. kvartal 2017 VÆKST- OG BESKÆFTIGELSES- REDEGØRELSE 1. kvartal 2017 87% 23% VI udvikler Redegørelsen sammenfatter oplysninger om de erhvervs- og beskæftigelsesmæssige

Læs mere

Erhvervsudvalget. Tillægsreferat. Dato 10. juni 2014. Mødetidspunkt 16:00 Sluttidspunkt 17:35. Lokale 1, Vordingborg Rådhus

Erhvervsudvalget. Tillægsreferat. Dato 10. juni 2014. Mødetidspunkt 16:00 Sluttidspunkt 17:35. Lokale 1, Vordingborg Rådhus Erhvervsudvalget Tillægsreferat Dato 10. juni 2014 Mødetidspunkt 16:00 Sluttidspunkt 17:35 Sted Medlemmer Fraværende Lokale 1, Vordingborg Rådhus Asger Diness Andersen, Laura Sø, Thorbjørn Kolbo, Yvette

Læs mere

ERHVERVSPOLITISK HANDLEPLAN 2019 STEVNS KOMMMUNE. politik & borger INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE

ERHVERVSPOLITISK HANDLEPLAN 2019 STEVNS KOMMMUNE. politik & borger INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE ERHVERVSPOLITISK 2019 HANDLEPLAN 2019 STEVNS KOMMMUNE HANDLEPLAN MED ERHVERVSPOLTISKE INITIATIVER FOR 2019-2023 politik & borger INDLEDNING Den erhvervspolitiske handleplan

Læs mere

Digital vækst i HELE Danmark HVEM, HVAD, HVOR(DAN)

Digital vækst i HELE Danmark HVEM, HVAD, HVOR(DAN) Udvalget for Landdistrikter og Øer 2012-13 ULØ Alm.del Bilag 116 Offentligt Digital vækst i HELE Danmark HVEM, HVAD, HVOR(DAN) Den 17. april 2013 - Udvalget for Landdistrikter og Øer v/ chefkonsulent Thomas

Læs mere

Europaudvalget 2010 KOM (2010) 0472 Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2010 KOM (2010) 0472 Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2010 KOM (2010) 0472 Bilag 1 Offentligt Grund- og nærhedsnotat til Folketingets Europaudvalg og Folketingets Udvalg for Videnskab og Teknologi Meddelelse fra Kommissionen til Europa-Parlamentet,

Læs mere

Bredbånd Skive Kommune. Den 28. juni 2017

Bredbånd Skive Kommune. Den 28. juni 2017 Bredbånd Skive Kommune Den 28. juni 2017 Vi ved ikke hvad vi bruger nettet til om 5-10 år Dagsorden Bredbåndsdækningen i Skive Kommune 15 min Bredbånd via kabelnettet, mobilnettet og gennem luften! Fordele

Læs mere

UDSPIL Flere investeringer i digital infrastruktur

UDSPIL Flere investeringer i digital infrastruktur UDSPIL Flere investeringer i digital infrastruktur DI ITEK 1787 København V. 3377 3377 itek.di.dk itek@di.dk DI ITEK et branchefællesskab i Dansk Industri for virksomheder inden for it, tele, elektronik

Læs mere

Strategi for Erhverv. Erhvervsstrategi for Lemvig Kommune

Strategi for Erhverv. Erhvervsstrategi for Lemvig Kommune Strategi for Erhverv Erhvervsstrategi for Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende

Læs mere

Evaluering af bredbåndspuljen Opsamling

Evaluering af bredbåndspuljen Opsamling Evaluering af bredbåndspuljen 2016-2017 Opsamling 2. marts 2018 1. Baggrund Bredbåndspuljen er en del af den politiske aftale om Vækst og udvikling i hele Danmark, som Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal

Læs mere

Tilskud fra bredbåndspuljen 2018

Tilskud fra bredbåndspuljen 2018 Tilskud fra bredbåndspuljen 2018 Informationsmøder i Nykøbing Falster (13/6), Hjørring (18/6), Viborg (19/6), Odense (20/6), Sorø (25/6), Mørke (26/6), Hillerød (27/6) og Sdr. Omme (28/6) Dagens program

Læs mere

Strategi og handlingsplan

Strategi og handlingsplan Strategi og handlingsplan Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling 2015-2016 Hvad er Business Region? Fælles om vækst og udvikling Lokale og regionale aktører har en stadig mere markant

Læs mere

Høring over analyse om konkurrencen på bredbåndsmarkedet

Høring over analyse om konkurrencen på bredbåndsmarkedet Erhvervs- og Vækstministerie Slotsholmsgade 10-12 1216 København K. postmar@erst.dk København den 26. januar 2015 Høring over analyse om konkurrencen på bredbåndsmarkedet Generelle bemærkninger Dansk Erhverv

Læs mere

Referat af møde i arbejdsgruppe vedr. Mobiltelefoni og bredbånd i Jammerbugt Kommune tirsdag den 16. maj. REFERAT. 1. Status.

Referat af møde i arbejdsgruppe vedr. Mobiltelefoni og bredbånd i Jammerbugt Kommune tirsdag den 16. maj. REFERAT. 1. Status. af møde i arbejdsgruppe vedr. Mobiltelefoni og bredbånd i Jammerbugt Kommune tirsdag den 16. maj. REFERAT 1. Status. Der er nu gået mere end et år siden, vi afholdt konference om Bredbånd og mobil-telefoni

Læs mere

indgå en aftale med en leverandør eller et konsortium af leverandører (se nærmere under punktet proces og tidsplan).

indgå en aftale med en leverandør eller et konsortium af leverandører (se nærmere under punktet proces og tidsplan). Brevid: 2576303 Annoncering efter tilbud Titel Annoncering efter tilbud på rådgiverydelse vedrørende: Bedre mobil- og bredbåndsdækning i Region Sjælland i områder, hvor der ikke umiddelbart sker dækning

Læs mere

Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering

Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering Fremtidens senior- og handicapservice 2014 2018 Indledning Strategien er en del af den samlede strategi for Fremtidens senior- og handicapservice 2014-2018,

Læs mere

Bedre bredbånd og mobildækning

Bedre bredbånd og mobildækning Bedre bredbånd og mobildækning i hele Danmark Marts 2013 Bedre bredbånd og mobildækning i hele Danmark Marts 2013 Bedre bredbånd og mobildækning i hele Danmark 5 Indhold Bedre bredbånd og mobildækning

Læs mere

Informationsmemorandum Bilag A. Energi-, forsynings- og klimaministerens beslutning af 14. juni 2018 om 700 MHz-, 900 MHz- og 2300 MHz-auktionen

Informationsmemorandum Bilag A. Energi-, forsynings- og klimaministerens beslutning af 14. juni 2018 om 700 MHz-, 900 MHz- og 2300 MHz-auktionen Informationsmemorandum Bilag A Energi-, forsynings- og klimaministerens beslutning af 14. juni 2018 om 700 MHz-, 900 MHz- og 2300 MHz-auktionen 2018 Bilag A: Energi-, forsynings- og klimaministerens beslutning

Læs mere

2011-2014 Erhvervsudviklingsstrategi

2011-2014 Erhvervsudviklingsstrategi 2011-2014 Erhvervsudviklingsstrategi Vækstforum Sjælland Region Sjælland Alléen 15 4180 Sorø Telefon 70 15 50 00 E-mail vaekstforum@regionsjaelland.dk www.regionsjaelland.dk Fotos: Jan Djenner Tryk: Glumsø

Læs mere

Informationsmøde Bredbånd og mobiltelefoni

Informationsmøde Bredbånd og mobiltelefoni Informationsmøde Bredbånd og mobiltelefoni Agenda Velkomst Mobiltelefoni og bredbånd hvad sker der i Lejre Kommune? Hvordan kommer jeg videre? Udbydernes forslag til: Projekter med tilskud (Bredbåndspuljen)

Læs mere

Frederikshavn Kommune og bredbånd

Frederikshavn Kommune og bredbånd Frederikshavn Kommune og bredbånd Et forsøg på at lave en status på Bredbånd i Frederikshavn Kommune Mogens Kahr Nielsen, IT chef, Frederikshavn Kommune Status på IT forbindelser i landdistrikterne Her

Læs mere

Moderne offentlig sektor og infrastruktur 18

Moderne offentlig sektor og infrastruktur 18 Den offentlige sektor og landets infrastruktur er vigtige rammevilkår. En moderne offentlig sektor, der leverer service og tjenester af høj kvalitet, understøtter virksomhedernes konkurrenceevne. Omstilling

Læs mere

Kontrakt om udførelse af erhvervsservice og erhvervsudviklingsaktiviteter i henhold til Lov om erhvervsfremme 12 og 13

Kontrakt om udførelse af erhvervsservice og erhvervsudviklingsaktiviteter i henhold til Lov om erhvervsfremme 12 og 13 Kontrakt om udførelse af erhvervsservice og erhvervsudviklingsaktiviteter i henhold til Lov om erhvervsfremme 12 og 13 Mellem Faxe Kommune Frederiksgade 9 4690 Haslev EAN-nr. Direktionssekretariatet: 5798007698386

Læs mere

NOTAT. Valg mellem statsgaranti eller selvbudgettering 2018

NOTAT. Valg mellem statsgaranti eller selvbudgettering 2018 NOTAT Valg mellem statsgaranti eller selvbudgettering 2018 I notatet gennemgås baggrunden for valget, samt hvilken udvikling der har været i befolkningen og i skattegrundlaget i Helsingør Kommune. Resultatet

Læs mere

Den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi 2011-2015. Oplæg Ved Charlotte Münter, Direktør, Digitaliseringsstyrelsen

Den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi 2011-2015. Oplæg Ved Charlotte Münter, Direktør, Digitaliseringsstyrelsen Den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi 2011-2015 Oplæg Ved Charlotte Münter, Direktør, Digitaliseringsstyrelsen Dagsorden Baggrund Strategi indhold og status Fokus på grunddata Økonomisk modvind

Læs mere

Dagsorden til møde i Økonomiudvalget

Dagsorden til møde i Økonomiudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Økonomiudvalget Mødetidspunkt 28-08-2017 17:30 Mødeafholdelse Rådssalen Indholdsfortegnelse Økonomiudvalget 28-08-2017 17:30 1 (Åben) Visionskommune aftalegrundlag

Læs mere

TRAFIKPLAN FOR REgION MIdTjyLLANd

TRAFIKPLAN FOR REgION MIdTjyLLANd TRAFIKPLAN FOR region midtjylland Den regionale trafikplan herunder X bus og privatbaner Visioner og principper for det regionale rutenet Den regionale udviklingsplan sammenfatter Regionsrådets visioner

Læs mere

Godkendelse af erhvervsstrategi 'Aalborg bygger bro'

Godkendelse af erhvervsstrategi 'Aalborg bygger bro' Punkt 3. Godkendelse af erhvervsstrategi 2019-2022 - 'Aalborg bygger bro' 2018-085541 Magistraten indstiller, at byrådet godkender Erhvervsstrategi 2019-2022. Lasse P. N. Olsen kan ikke anbefale indstillingen

Læs mere

Erhvervs- og Vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune

Erhvervs- og Vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Erhvervs- og Vækstpolitik 2017-2021 Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune [Skriv tekst] Forord Ballerup er en førende erhvervskommune med et mangfoldigt og stærkt erhvervsliv. De private virksomheder

Læs mere

Telemedicin i stor skala er Danmark klar?

Telemedicin i stor skala er Danmark klar? Telemedicin i stor skala er Danmark klar? Erfaringer og perspektiver fra TeleCare Nord Direktør Dorte Stigaard dorte.stigaard@rn.dk Telemedicinske løsninger i sundhedsvæsenet EKG TELEFON I/SINE PP J VIDEO

Læs mere

Kommissionens meddelelse Imod fastlåsning: Åbne IKT-systemer ved hjælp af bedre udnyttelse af standarder ved offentlige indkøb, KOM(2013) 455

Kommissionens meddelelse Imod fastlåsning: Åbne IKT-systemer ved hjælp af bedre udnyttelse af standarder ved offentlige indkøb, KOM(2013) 455 Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2012-13 ERU Alm.del Bilag 359 Offentligt GRUND- OG NÆRHEDSNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Kommissionens meddelelse Imod fastlåsning: Åbne IKT-systemer ved hjælp

Læs mere

Digitaliseringsstrategi

Digitaliseringsstrategi gladsaxe.dk Digitaliseringsstrategi 2015-2018 Gladsaxe Kommune er med stor fart i gang med at forandre og effektivisere opgaveløsningen og skabe mere velfærd for borgerne ved at udnytte mulighederne gennem

Læs mere

INTERNETBRUG OG ENHEDER HOVEDRESULTATER OG KONKLUSION

INTERNETBRUG OG ENHEDER HOVEDRESULTATER OG KONKLUSION JUNI 2018 MEDIERNES UDVIKLING I DANMARK WWW.SLKS.DK/MEDIEUDVIKLINGEN INTERNETBRUG OG ENHEDER HOVEDRESULTATER OG KONKLUSION FOTO: COLOURBOX ISSN 2445-852X INTERNETBRUG OG ENHEDER Introduktion Kapitlet om

Læs mere

FORSYNING FOR FREMTIDEN Koncernstrategi 2016

FORSYNING FOR FREMTIDEN Koncernstrategi 2016 FORSYNING FOR FREMTIDEN Koncernstrategi 2016 Mission & vision Mission Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet arbejder for en effektiv, værdiskabende og fremtidssikret forvaltning af aktiver og videnkapital

Læs mere

Initiativ 2011 2012 2013 Fælles strategi for indkøb og logistik 100 300 500 Benchmarking (herunder effektiv anvendelse af CT-scannere)

Initiativ 2011 2012 2013 Fælles strategi for indkøb og logistik 100 300 500 Benchmarking (herunder effektiv anvendelse af CT-scannere) N O T A T Mindre spild, mere sundhed Regionernes mål for mere sundhed for pengene frem mod 2013 Effektivisering af driften i sundhedsvæsnet har været et højt prioriteret område for regionerne, siden de

Læs mere

Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering

Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering Fremtidens senior- og handicapservice 2014 2018 Indledning Strategien er en del af den samlede strategi for Fremtidens senior- og handicapservice 2014-2018,

Læs mere

Strategi- og handlingsplan for digital infrastruktur

Strategi- og handlingsplan for digital infrastruktur Strategi- og handlingsplan for digital infrastruktur Indledning Region Midtjylland og de 19 kommuner i regionen er enige om, at det er vigtigt at bringe mobiltelefoni og bredbåndsdækningen op på et tidssvarende

Læs mere

Odense Byråd,

Odense Byråd, Odense Byråd, 2011 1 Ny virkelighed Ny velfærd Både kravene til og vilkårene for kommunen har ændret sig markant de senere år, og det er helt andre og mere alvorlige udfordringer, der præger dagsordenen.

Læs mere

Velfærd gennem digitalisering

Velfærd gennem digitalisering Velfærd gennem digitalisering Sorø Kommunes Strategi for velfærdsteknologi og digitalisering 2011 2016 1. Indledning Strategi for velfærdsteknologi og digitalisering er udarbejdet i 2011 over en periode

Læs mere

Bedre bredbånd i Herslev og Kattinge.

Bedre bredbånd i Herslev og Kattinge. Bedre bredbånd i Herslev og Kattinge. Baggrund De eksisterende bredbåndsmuligheder, som enten er eller fastnet via TDC s telefonkabler (PSTN-net) med lave båndbredder (fra under 1 Mbit og op til maks.

Læs mere

TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via mail. Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af maksimale engrospriser for uncontended VULA ved POI0

TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via mail. Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af maksimale engrospriser for uncontended VULA ved POI0 TDC A/S regulering@tdc.dk Dato 25. september 2013 /Jonas Østrup Fremsendes alene via mail Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af maksimale engrospriser for uncontended VULA ved POI0 Indledning TDC

Læs mere

Sammen om en endnu bedre mobilinfrastruktur

Sammen om en endnu bedre mobilinfrastruktur 2. november 2012 /allvil/pemima Skabelon for en kommunal mastepolitik Sammen om en endnu bedre mobilinfrastruktur Erhvervsstyrelsen ønsker at bidrage til, at rammerne for en forbedret mobildækning er på

Læs mere

sikre dataforbindelser når det skal fungere

sikre dataforbindelser når det skal fungere sikre dataforbindelser når det skal fungere Robust, sikkert og redundant Nu og i fremtiden Hos Net1 ønsker vi, at alle virksomheder, uanset branche eller geografisk placering, skal have adgang til sikker

Læs mere

Drøftelse - Høring af Erhvervsstrategi Aalborg bygger bro.

Drøftelse - Høring af Erhvervsstrategi Aalborg bygger bro. Punkt 6. Drøftelse - Høring af Erhvervsstrategi 2019-2022 Aalborg bygger bro. 2018-088099 Magistraten fremsender til s drøftelse, høring af Erhvervsstrategi 2019-2022 - "Aalborg bygger bro". kl. 08.30

Læs mere

Status på de lokale udfordringer vedrørende mobiltelefoni og højhastighedsforbindelser

Status på de lokale udfordringer vedrørende mobiltelefoni og højhastighedsforbindelser Status på de lokale udfordringer vedrørende mobiltelefoni og højhastighedsforbindelser Mødet den 18. januar 2013 Anne-Lene Haveløkke alh@langelandkommune.dk Stor lokal interesse - og aktuel pressedækning

Læs mere

Referat af møde i Økonomiudvalget

Referat af møde i Økonomiudvalget GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Økonomiudvalget Mødetidspunkt 28-08-2017 17:30 Mødeafholdelse Rådssalen Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 17:35 Tilstede: Hans Toft, Pia Nyring (deltog i behandling

Læs mere

Digitaliseringsstrategi 2011-2015 Sprogcenter

Digitaliseringsstrategi 2011-2015 Sprogcenter Den digit@le Digitaliseringsstrategi Vejle 2011-2015 Sprogcenter Ungdomsskolen CSV Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Mission... 2 3. Vision... 2 4. Fokusområder... 2 4.1 Helhed... 2 4.2 Udvikling...

Læs mere

BILAG 1. FORDELING AF POTENTIALER

BILAG 1. FORDELING AF POTENTIALER BILAG 1. FORDELING AF POTENTIALER 1. Opgørelser over fordeling af estimerede effektiviserings- og omstillingspotentialer på styringsområder og temaer. 2. Medarbejderne i Omstillingsstrategien. 3. Omstillingsstrategiens

Læs mere

FÆLLESOFFENTLIG DIGITALISERINGSSTRATEGI

FÆLLESOFFENTLIG DIGITALISERINGSSTRATEGI NY FÆLLESOFFENTLIG DIGITALISERINGSSTRATEGI 2016-2020 FÆLLESOFFENTLIG DIGITALISERINGSSTRATEGI 2016-2020 Et stærkere og mere trygt digitalt Samfund Maj 2016 Ny version på vej! PROCES NY FÆLLESOFFENTLIG DIGITALISERINGSSTRATEGI

Læs mere

Aktiv hele Livet. Indledning. Beskrivelse af indhold. Holbæk i Fællesskab, Budgetcamp - Budget Omstillingsgruppens principper og anbefalinger

Aktiv hele Livet. Indledning. Beskrivelse af indhold. Holbæk i Fællesskab, Budgetcamp - Budget Omstillingsgruppens principper og anbefalinger Aktiv hele Livet Indledning Omstillingsgruppens principper og anbefalinger Paradigmeskift i velfærden Omstillingsgruppen foreslår, at det bærende princip i den fremtidige velfærd er, at alle har ret til

Læs mere

Eventstrategi. for Furesø Kommune

Eventstrategi. for Furesø Kommune Eventstrategi for Furesø Kommune 1 INDHOLD BAGGRUND 3 STRATEGI 4 Strategimål 1: Events skal skabe lokal merværdi i Furesø Kommune Strategimål 2: Events i Furesø Kommune skal være af høj standard Strategimål

Læs mere

Partneraftale. Formålet med partnerskabsaftalen vil derfor være at skabe en it-governancemodel der kan:

Partneraftale. Formålet med partnerskabsaftalen vil derfor være at skabe en it-governancemodel der kan: Partneraftale Randers Kommune og KMD indgår nærværende partneraftale der, gennem et tæt samarbejde om optimal anvendelse af IT-løsninger, skal bidrage til at effektivisere kommunens ressourceudnyttelse.

Læs mere

Nemt, enkelt og ligetil. Danmarks største leverandør af fibernet

Nemt, enkelt og ligetil. Danmarks største leverandør af fibernet 1 Nemt, enkelt og ligetil Danmarks største leverandør af fibernet Nemt, enkelt og ligetil 2 Mission Vi vil være en ledende aktør i udbygningen af Danmarks digitale infrastruktur og derigennem sikre lokal,

Læs mere

Høringsnotat om vejledning om udrulning af bredbånd i medfør af lov om erhvervsfremme og regional udvikling

Høringsnotat om vejledning om udrulning af bredbånd i medfør af lov om erhvervsfremme og regional udvikling 19. februar 2014 /rikros-erst Høringsnotat om vejledning om udrulning af bredbånd i medfør af lov om erhvervsfremme og regional udvikling 1. Baggrund Erhvervsstyrelsen sendte den 15. oktober 2013 et udkast

Læs mere