BILAG: 6 Fokusgruppeinterview

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "BILAG: 6 Fokusgruppeinterview"

Transkript

1 BILAG: 6 Fokusgruppeinterview 10 Marianne: Jamen lige først, så vil vi gerne sige tusind tak, fordi I havde lyst til, og tid, til at hjælpe os med det her fokusgruppeinterview. Det er virkelig en stor hjælp for vores opgave. Og lige kort, så er mit navn Marianne, og jeg vil være ordstyrer og interviewer. Og det er Nanna, og hun vil primært observere og så supplere med nogen spørgsmål til sidst, hvis der er nogen. Vi studerer begge kommunikation og tysk på Handelshøjsskolen i Aarhus, og det er så i forbindelse med vores afsluttende bachelorprojekt, at vi har brug for jeres hjælp i dag. Interviewet kommer til at foregå på den måde, at jeg stiller jer nogle spørgsmål omkring nogle forskellige emner, og så er det ellers bare meningen, at I skal snakke løs med hinanden om de her emner. Så der er ikke nogen svar, der er rigtige eller forkerte, det er bare I snakker bare løs og deler jeres holdninger og erfaringer om de emner, vi nu lige giver jer Men jeg synes, vi skal starte med, at I lige kort præsenterer jer selv. Hvad I hedder, hvor gamle I er, øh, hvor mange børn I har, og hvor gamle jeres børn de er. Vil du starte? (Henvendt til Ea). Ea: Det kan jeg godt. Jeg hedder Ea. Jeg er 38 år (griner) Marianne: Det er også ledt af os at spørge undskyld. 20 Alle: Griner. Ea: Og jeg har Majse, som er lige godt halvandet år. Og det er det eneste barn. Susanne: Jeg hedder Susanne og er 28, og har Sigrid Ea på halvandet år. Og eneste barn. Cilla: Og jeg hedder Cilla, og jeg er 36. Og jeg har 3 piger. På 7 måneder i dag faktisk, og en på tre et halvt og en på otte et halvt Jonna: Jeg hedder Jonna, og jeg er 38. Og jeg har to børn. Jeg har Anton på tre et halvt og så har jeg Vilma på 16 måneder. Marianne: Ja Tusind tak. Så Første emne vi er interesserede i at høre lidt om, det er sådan e- shopping generelt og jeres vaner med at købe tøj på nettet. Altså, vi er interesserede i at høre om, om I overhovedet shopper tøj på nettet, og hvis I gør, hvor ofte I så gør det, og om det både er til jer selv og jeres børn. Og så vil vi også gerne høre lidt om, hvilke fordele og ulemper I ser ved at shoppe på nettet, og hvad der afgør, at I vælger én bestemt webshop frem for en anden. Vi har lige lavet sådan en seddel med nogle stikord her til jer, hvis I kan holde jer lidt til dem, eller I snakker bare om det emne, I lige har lyst til, og så kan I køre tilbage på det, hvis I glemmer, hvad I vil snakke om. Ea: Det er godt, manden ikke er her i dag. Alle: Griner. Marianne: Men shopper I alle 4 tøj på nettet? Alle: Ja (Alle nikker)

2 50 Marianne: Hvor tit gør I det? Jonna: Jeg synes, det er meget forskelligt. Altså jeg tror. Hmm Jeg tror egentligt tit, jeg gør det, når der sådan er en ny årstid, og hvor børnene har brug for en hel masse nyt tøj på én gang. Så er det meget nemt lige at gå ind på nettet og finde en masse. Cilla: Jeg synes også i forbindelse med udsalg, så er der større udvalg af størrelser og varianter. Dér bruger jeg det også meget. 60 Susanne: De er også bedre til sådan på nettet at have udsalg hele året rundt. Altså der kan man altid finde noget, der er sat ned. Og det kan du faktisk ikke rigtigt finde i nogen butikker. Og så synes jeg også For mig er det også dét, at jeg kan sidde om aftenen. At jeg ikke skal For det kan jeg ikke nå at komme ned i byen, når jeg kommer hjem om eftermiddagen, og om lørdagen gider man egentligt ikke rigtigt at skulle ned i det der virvar. Så det er rart bare at kunne sidde i sin sofa med en kop kaffe. Alle: Mmmh Cilla: Det afhænger også af tid. Om man har tid. 70 Ea: Det er tidsbesparende i hvert fald. Cilla: Ja det er bare lige at sætte sig hen til computeren. Ea: Altså nu ved jeg ikke med jer andre, men jeg handler primært til mit barn. Joanna: Det gør jeg også. 80 Ea: Jeg handler egentligt ikke særlig meget til mig selv. Tøj på nettet Ikke mere i hvert fald. Jeg har nok gjort det mere, end jeg gør nu. Jeg køber nok egentligt bare ikke så meget tøj til mig selv mere. Alle: Griner. Jonna: Det er en del af det, tror jeg. Jeg tror, jeg har det på samme måde. Jeg køber heller ikke særlig meget til mig selv på nettet. Og hvis jeg gør, så er det egentligt Så er det måske noget jeg har i forvejen, som jeg er rigtig glad for, og så går jeg ind og finder det samme på nettet. Fordi jeg synes, det nogen gange kan være vanskeligt, og det kan være lidt besværligt, når man skal sende det tilbage igen, hvis det ikke liiige sidder, som det skal. Både besværligt, men også kortbart, hvis ikke det er en af de sider, hvor man kan returnere gratis. 90 Alle: Mmmh Cilla: Jeg shopper heller aldrig til mig selv. For man kan sige Til børnene, der ved man, det kan man bare proppe på, det behøves de ikke at prøve. Der står en størrelse, og det ved man, det holder. Men når man er voksen, så er det jo alle mulige forskellige slags figurer og faconer.

3 Alle: Mmmh 100 Cilla: Bare det der med, at man skal tilbage med det og sådan noget, deeet Nej. Og så det, når det er til én selv, så er det jo fedt at komme i et prøverum og stå at prøve lidt forskelligt og sådan noget. Alle: Mmmh Jonna: Ja også og få noget alenetid, ikke? Som faktisk også kan være meget fedt at have. Susanne: Ja! Cilla: Ja, en gang imellem. 110 Susanne: Ja nemlig. Men jeg shopper mere til mig selv over nettet, end jeg har gjort, også før jeg fik barn. Altså, der købte jeg aldrig noget til mig selv. Men her efter har jeg egentligt også Når jeg køber noget til hende, kan jeg også godt købe lidt til mig selv også. Men det er rigtigt, det er super svært med størrelser. Og det er også dér. Det er også dét, der er træls. Selvom det er det samme mærke, så varierer størrelserne også jo. Cilla: Mmmh Det er også sværere at få et indtryk af det stykke tøj. Susanne: Ja helt vildt. Det kan skuffe helt vildt, når det kommer hjem. 120 Cilla: Mmmh, ja. Og der kan man sige med børnene, jamen det er bare.. Jamen, det kan bedre gå an. Susanne: Ja helt sikkert. Det er rigtigt. 130 Ea: Men jeg handler også meget sæson. Altså det er meget, når hun skifter størrelse, så går man ind og siger, nu. Og så selvfølgelig, hvis der er kommet et eller andet katalog ind ad døren med noget børnetøj på nettet, eller man ved, at POMPdeLUX lige er kommet med en ny kollektion. (Alle griner). Så skal man lige ind og se, hvad for nogen basisvarer, man helt absolut skal have af det nye, der er kommet, ikke også. Og så venter man måske og ser til tilbuddene kommer til der er udsalg. Nogen af de andre ting, som man har sådan lidt, det behøver man måske ikke helt. Det er sådan lidt mere luksus at købe det det. Men det er sådan meget det når de lige skifter størrelse, så bliver der lige handlet stort ind. Jonna: Ja, for der skal de jo. De skal jo have meget af én gang så. Altså Marianne: Kunne I se nogen fordele ved at shoppe til jer selv og jeres børn på samme webshop? Og er det noget, I nogensinde gør? 140 Ea: Ja, det er da klart nemmere, end Jeg tænker da i hvert fald, man er da tit inde og lure lidt, når man er inde på en børnewebshop, som også har voksentøj. Så kan man da godt finde på at gå ind og kigge lidt. Det er ikke sikkert, man køber noget, men man kan da måske godt blive

4 150 fristet en gang imellem. Og så ryger der måske lige en bluse med til sig selv. Det kunne jeg sagtens forestille mig. Og de findes jo derinde de sider, det er bare ikke primært dem, jeg har handlet på, så det har ikke været så aktuelt for mig. Men jeg kunne sagtens forestille mig, at jeg kunne finde på at købe til mig selv også, hvis jeg kunne få det på den samme. Også fordi, det koster altid noget i fragt jo. Medmindre du køber for et vis beløb, og det kan jo være svært, hvis man kun skal købe til sig selv, eller til sit barn, altid lige at nå over den pris, hvor det så er fragtfrit. Så vil man måske føle sig fristet af at købe lidt til sig selv også ikke, så kan man måske spare fragten. Jonna: Ja! Ea: Så helt klart. Det kunne jeg sagtens finde på. Susanne: Jeg synes bare ikke, den rigtige kombination er der ikke sådan lige. Altså så jeg ville kunne gøre det. Men hvis det fandtes, altså sådan de mærker og børnemærker og interiør måske også. Altså hvis man sådan kunne få det hele ét sted, så ville det helt klart være en fordel. Men jeg er ikke stødt på det nogen steder endnu, hvor jeg har tænkt, at det havde de. 160 Alle: Nej Susanne: Men tanken er god. Jonna: Men der ryger man lidt ud i den udfordring igen, synes jeg, med størrelser, og ikke kun størrelser, men også hvad er det for noget materiale osv. tøjet er lavet af. Det betyder bare lidt mere, når man er voksen i forhold til pasform og sådan nogle ting, end det måske gør i forhold til børnene. 170 Cilla: Jeg synes også nogen gange, så er der sådan en side, hvor man kan få for meget, så bliver det for uoverskueligt. Susanne: Ja, sådan har jeg det også. Cilla: Så sidder man der, uha, og så kan man ikke finde rundt i det, eller jo det kan man godt, men så er man lige pludselig alle mulige steder. Så gider man ikke. Jonna: Noget der kan få mig til at stå af, det er når jeg er i gang med, og måske har fyldt min varekurv med alt muligt, det er, hvis siden den bliver for langsom. 180 Susanne: Ja! Jonna: Så tænker jeg bare, ej, så kan det også bare være fuldstændig lige meget. Så gider jeg det ikke. Susanne: Sådan har jeg det også. Jonna: Ja, det skal virkelig Det skal køre. Og siden den skal være rimelig effektiv.

5 190 Susanne: Og så skal det være sådan, at når man kører musen hen over tøjet, så skal man kunne se, hvilke størrelser der er tilbage, så man ikke først skal til at klikke ind på billedet og så opdage den kun er tilbage i en Jonna: Ja, det er så frustrerende. Cilla: Ja, det skal være tidsbesparende, eller også så giver det ingen mening. Susanne: Ja, eller også så er det fuldstændig lige meget. Så jo færre klik du skal ind og jo bedre er det i hvert fald. 200 Jonna: Også hvis man allerede kan prædefinere en søgning. At jeg vil have til piger, og jeg vil have i størrelse 98 for eksempel. Så man kun får det op, der er tilbage. Det er en anden måde at gøre det på. Alle: Mmmh Jonna: Det skal være enkelt. Susanne: Lige præcis. 210 Marianne: Nu nævnte du før det her med billig fragt, at det var noget, du gik op i, er det noget I andre også synes, der er vigtigt? Når I shopper på nettet, at der er billig fragt? Susanne: Ja, hvis ikke fri fragt, helst. Alle: Griner istemmende. 220 Jonna: I hvert fald returfragt. Altså Jeg købte på et tidspunkt en hel masse til mig selv det var da jeg var gravid her sidste gang og det var et mærke, jeg ikke kendte, så det endte med, at jeg måtte sende det meste retur, og jeg betalte jo næsten lige så meget for returfragt, som det jeg rent faktisk beholdte af den samlede pulje. Det er lidt bittert. Cilla: Men det er også lidt trælst, fordi jeg tænker også sådan, at så prøver jeg på at arbejde mig op på det der beløb på 500 kr., som det ofte er, fordi køber man ting til 100 kr., der kun har en værdi af 100 kr., så lige pludselig så koster den 149 på grund af fragt, og så bliver man sådan lidt. Ej det gider man jo heller ikke. Altså det skal jo have den værdi som Så føler man, at man har købt katten i sækken på en eller anden måde, ikk. Og så venter man måske til en dag, hvor man så kan netop.. samle dem, indkøbene. 230 Jonna: Måske det faktisk hænger lidt sammen med det, tænker jeg, når For mit vedkommende i hvert fald, når jeg siger, det er nu, når der starter en ny sæson, og jeg skal købe meget, altså Det er sjældent, jeg køber sådan en enkel ting på nettet. Og det handler jo også om fragten.

6 Ea: Ja, det gør man jo ikke, og det er primært på grund af fragten jo. For ellers kunne man måske sagtens finde på at købe en enkelt ting en gang imellem. Men det gør man bare ikke, når man skal betale de der 39 eller 49 i fragt. 240 Cilla: Ja, og så kommer man nogen gange til at købe for meget, fordi man er så fristet af at få den der fucking fragt, ik. Så køber man måske mere, end man egentligt havde brug for. Og så bliver man lidt træt af sig selv bagefter. Ja, og så kan det godt være, man lige holder en lille pause fra det der netshopping. Alle: Griner. Susanne: Men det er i hvert fald et af de allervigtigste punkter, synes jeg, med hensyn Det er billig fragt og retur. Ellers så kan man lige så godt lade være at handle. 250 Jonna: Ja, og også nemt. Altså, det skal ikke være, at man skal til at ud og finde en eller anden fragtcentral eller sådan noget i den anden ende af byen, hvor man skal hente varerne. Det skal afleveres hjemme. Cilla: Ja, men der er det der, hvor man kan hente det nede ved Bilka jeg kan ikke huske, hvad det hedder. Susanne: GDS 260 Cilla: Ja, det synes jeg egentligt er okay, for man skal jo alligevel ned og handle. Fordi jeg vil sige, at ellers så bliver det det der med, at man kun køber for over 500. Så er det bare ikke så tit man køber. Man køber ikke lige et par flotte strømpebukser til 49 kr. og så betaler 100 kr. for dem i sidste ende. Så føler man sig røvet, altså Det har klart noget at sige. Marianne: Så I prøver egentligt at Altså I køber oftere store omgange eller hvad, så I når et vis beløb, så I kan få fragten billigt? Alle: Ja Marianne: Det er ikke sådan, at I lige shopper nogen småting sådan flere gange om ugen 270 Cilla: Nej, for det bliver jo dyrt så. Ea: Nej, det bliver alt for dyrt i fragt. Susanne: Men der er egentligt også tit, altså hvis der skal være minimum 500 kr., så er der fri fragt, og jeg har fundet én ting, jeg gerne vil have, og så finder jeg lige nogen andre ting. Men når jeg så ser min kurv til sidst og skal til at betale, så er det faktisk tit, at jeg smider det væk, fordi jeg tænker, at: ej, nu sidder du og gør det der igen bare for at kunne få fri fragt. Alle: Ja

7 280 Susanne: Så kan jeg lige så godt undvære den trøje. Så det ender jeg faktisk tit ud i, at jeg sletter min kurv igen, fordi Jonna: Ja, det har du faktisk ret i. Cilla: Ja, man tvangsshopper lige for at nå op på den der. Så skulle det hedde 200 kr. Susanne: Ja lige præcis. 290 Cilla: Fordi 500 kr. det er meget. Susanne: Det er det. Helt vildt. Ea: Man kan også sige på den anden side, man kan også sagtens følge de firmaer, der skal have noget i fragt, for det er jo også lidt dyrt for dem, hvis folk bliver vænnet til at kunne gå ind og slatkøbe. Jonna: Ja ja ja, helt sikkert. Men det har bare nogle konsekvenser. 300 Susanne: Ja, det er jo tosidigt selvfølgelig. Cilla: Ja, for man ville jo købe oftere, hvis man havde lettere adgang til det. Susanne: Ja. Men ellers så en mindre fragtgrænse, kunne man jo så evt. mødes på et eller andet sted. Cilla: Men der er jo nogen steder, hvor de har fri fragt. Altså smartkids. 310 Jonna: Ja, og der er jo også til voksne. Der har jeg faktisk nogen gange købt noget. Men jeg tror, man skal betale for returvarer, for jeg har i hvert fald nogen produkter liggende, jeg har købt til mig selv, som jeg aldrig nogensinde har brugt. Cilla: Nå. Jamen så må du starte din egen webshop op. Alle: Griner. Cilla: Men vi kan garanteret godt samle noget sammen til dig. 320 Jonna: En Facebook- side eller et eller andet. Marianne: Når du har valgt så at shoppe på Smartgirls og smartkids, er det så fordi, de har et godt udvalg af tøj til lige præcis dine børn eller dig, eller er det fordi du har tænkt, at du kunne shoppe til begge samtidig?

8 Jonna: Øhh Jamen det er faktisk fordi de har nogen mærker, som jeg går efter. Så det er ikke så meget, fordi der er mulighed for at shoppe både til mine børn og til mig selv. Og min kæreste i øvrigt. 330 Marianne: Griner. Ja Men jeg tror det var dét til e- shopping. Tusind tak. Hmm Modtager I nogen nyhedsbreve fra nogen virksomheder, eller følger I nogen virksomheder på Facebook? Alle: Ja Marianne: Hvaa Hvorfor? Altså hvad føler I sådan, at I får ud af at følge eller Cilla: Altså jeg gør det udelukkende for at få at vide, hvornår de har gode rabatter. Jeg synes, med tre børn, så vil jeg gerne have noget rabat. 340 Jonna: Ja, rabatter og nye kollektioner, og hvis sortimentet er nyt. Susanne: Ja, nemlig. Marianne: Så det er sådan lidt for at holde jer opdaterede måske også? Alle: Ja 350 Marianne: Hvad med de nyhedsbreve, når man sådan får nogen gode råd til et eller andet: sådan, nu nærmer sommeren sig, I kan gå ud at gøre det Er det sådan nogen informationer, er det noget I interesserer jer for? Cilla: Ikke mig i hvert fald. Ea: Jeg får det i hvert fald sjældent læst. Susanne: Det er også utroligt sjældent, jeg læser nyhedsbreve. Jeg skimmer bare sådan lige Jonna: Det er billederne, ikke? 360 Susanne: Jo lige præcis. Det er meget billederne. Og overskrifterne. Cilla: Ja, man skal lige se, om der står noget med rødt udsalg. Alle: Griner. 370 Susanne: Men jeg ved egentligt ikke. Hvis det var sådan, at der virkelig var nogen, der var gode til det der med at give nogen gode råd eller sjove ting, du kunne lave med dit barn, eller kreative idéer, et eller andet. Så tror jeg måske jeg ville kigge det. Lav en flagranke, eller mal et påskeæg. Et eller andet hvor nogen sjove tips og tricks. Så tror jeg, at jeg ville kigge efter det.

9 380 Ea: Altså det sker da også af og til, at jeg går ind og læser. Jeg for jo for eksempel fra den der??klub. Der kommer et nyhedsbrev en gang imellem, hvor der står et eller andet med, at nu er dit barn så og så gammel, nu kan det sådan og sådan og sådan, og så er der tit nogen små artikler omkring hvilke udfordringer, der så også kan være i forhold til, at de viser noget temperament og når de skal af med bleen og alle sådan nogen ting. Det synes jeg kan være lidt interessant at gå ind og nærstudere lidt. Men det er tit nogen ret korte artikler, så jeg synes egentligt ofte, det er begrænset hvad man får ud af det, fordi det ikke er særlig nuanceret. Men altså Hvis der lige står et eller andet, som rammer én i forhold til ens barn i hvert fald, så kan det jo være rigtig sjovt at gå ind og læse. For det kan godt være, at der er nogen guldkorn, man kan bruge. (Griner). Jonna: Men der skal være en eller anden form for samtidighed, ikke? Altså du siger, det skal ramme det sted, hvor man lige selv er med ens børn, fordi eller så Ea: Ja ellers så er det jo ikke interessant. 390 Jonna: Nej, så er det nok noget af det, der bliver prioriteret fra, tror jeg. Jeg tror, for mig er det bare vigtigt, at der er nogen billeder derpå. Altså det er dem, jeg går efter. Jeg skimmer lige ned over billederne, og som du siger, hvis der står et eller andet med 40%, så ser jeg det måske også. Alle: Griner. Jonna: Men ellers så tror jeg ikke. Det er ikke sådan dét, jeg bruger mest tid på. For så går jeg jo bare ind og søger, hvis der er et specifikt emne, jeg gerne vil vide noget om. Susanne: Men det grafiske er vigtigt i et nyhedsbrev. At det er lækkert og flot. 400 Jonna: Og også at det bare kommer op, når man åbner sin mail. Ikke alt det der med, at mailen ikke kan Altså at de er for tunge. Det er selvfølgelig lidt skidt, hvis man gerne vil have alle billederne og det hele. Cilla: Der er også nogen, der sender ud, at de næste tre dage er fragtfrie eller et eller andet. Det er også en interessant oplysning. Så kan man lige tænke lidt over, om man alligevel lige skulle have de strømpebukser til sig selv. Alle: Griner. 410 Jonna: Men jeg synes til gengæld også, at jeg har nogen nu kan jeg ikke huske, hvem det er, og det er for så vidt også lige gyldigt, men jeg har nogen, der sender mig nyhedsbreve hele tiden på nettet, og de har altid udsalg på et eller andet, men jeg synes tit og ofte, når man kommer ind, så er der måske 3-4 produkter, der er udsalg på. Så bliver jeg irriteret over det. Så lægger jeg slet ikke mærke til det. Så sletter jeg bare helt automatisk den mail. Cilla: Ja, de skal kunne leve op til det. Jonna: Ja det skal de. De skal ikke

10 420 Cilla: Lokke dig i fordærv Jonna: Nej, det skal de ikke. Alle: Griner. Susanne lukker hunden ud, og der er 1 minuts pause. 430 Marianne: Nå Nu vil vi gerne høre lidt om jeres kendskab til POMPdeLUX, der er en børnetøjsvirksomhed, der ligger lige uden for Aarhus. Og er der nogen af jer, der kender mærket, og har nogen erfaringer med det? Alle: Mmh Marianne: Har I shoppet ved dem før? Jonna: Ja. Ea: En del ja Jonna: Jeg har faktisk kun et par gange, tror jeg. Fordi jeg egentligt hele tiden har tænkt, at det var pigetøj, så jeg er faktisk først begyndt at interessere mig for det, efter jeg har fået en pige. Jaaa og jeg er glad for det. Jeg er godt tilfreds. Jeg synes, det er rigtig fint, og det adskiller sig lidt fra det mere traditionelle børnetøj. Eller traditionelle men alle de andre mærker. Det er sådan lidt anderledes, og har sådan lidt twist, som jeg rigtig godt kan lide. Og så synes jeg også, det sådan prismæssigt er okay. Cilla: Ja. Altså jeg har ikke købt fra det. Jeg er inviteret til rigtig mange homeparties sådan løbende, som de nye sæsoner starter og sådan. Og jeg har aldrig været i tvivl om, hvornår det har været, fordi Nu har jeg en pige, der går i skole, der er ikke, øh Alle pigerne i årgangen har jo det samme tøj på med tylskørter og alt det halløj. Og der har jeg nok haft det sådan lidt, at jeg gider ikke hoppe med på den bølge dér. Det er simpelthen, ja Det er så klassisk, når den nye sæson, den er kommet. Og så har jeg sådan tænkt lidt. De penge det trods alt koster, inden man har et sæt, der har jeg så bare prioriteret og så få et af de dyrere mærker. På udsalg eller sådan et eller andet, ik os. Ja, så jeg har sådan valgt det lidt fra. Ea: Men de laver netop tøj, som også som du siger (peger på Jonna), der er en lille smule anderledes ikke, så du skiller dig lidt ud. Man er næsten aldrig i tvivl, når man ser et POMPdeLUX- tøj. Fordi de har den der lidt romantiske stil. 460 Cilla: Jeg synes, det er super sød, det synes jeg Ea: Men det gør jo også, at det er meget iøjnefaldende. Så at de måske netop hurtigt kommer til at se meget ens ud, når de render rundt i det der POMPdeLUX- tøj.

11 Jonna: Det er svært at kombinere med andre mærker. Altså det er svært at forestille sig en Katvig top og POMPdeLUX bukser for eksempel. Det fungerer ligesom ikke rigtigt. 470 Susanne: Men jeg kan godt lide den måde, de bygger det op på med, at deres styles kan kombineres på kryds og tværs. Altså det er sådan grundtanken i det. Sådan har jeg i hvert fald opfattet det. At så er det meningen, at så kan du krydse og tværse og kombinere og Ea: Ja, og så er der selvfølgelig også farver fra sæson til sæson som sådan overlapper, så man kan kombinere med noget af det, du har i forvejen og så videre. Det synes jeg er fedt. Susanne: Ja, der kan være rigtig mange forskellige sæt i få stykker tøj. Og så er det også, jeg synes, det er en god pris. Ea: Ja. 480 Susanne: I forhold til så mange andre børnetøjsmærker. Ea: Og i forhold til kvaliteten også. Jeg synes, det er sådan rimelig god kvalitet. Susanne: Mmmh Ea: Til prisen. 490 Susanen: Men jeg har aldrig været til et homeparty endnu, jeg har kun shoppet det over nettet. Men jeg er faktisk heller aldrig blevet inviteret til et homeparty. Det er måske fordi, der er ikke så mange i min omgangskreds, der har børn. Cilla: Altså Lina hun holdet det af og til herhenne. Hende er jeg blevet inviteret af nogen gange. Hende må du lige sparke til. Ea: Men ellers så er der åbent hus- arrangementer, som man kan tage ud til. Susanne: Ja, det ser jeg i nyhedsbrevet, at der er. Men jeg har ikke sådan lige opsøgt det endnu. 500 Ea: Og der er faktisk også et par steder her i Horsens, hvor du kan tage til åbent hus. Susanne: Men det er nok Så skal jeg tage til det. 510 Ea: Jeg kunne nemlig ikke komme til det homeparty, jeg blev inviteret til i år, da forårstøjet kom, og der var jeg nemlig inde og kigge nemlig på det der åbent hus for at finde en anden dag, så. Og det er nu en gang meget rart, at du kan mærke på tøjet. Fordi, der er stadig meget forskel på de forskellige stoffer og sådan noget. Noget er lidt mere stift, og andet er rigtig blødt. Og hvad er det gerne, man vil have. Det er for mig næsten lige så vigtigt som udseende, det er, at det er behageligt for mit barn at have på. Så jeg køber ikke så gerne alt det der stive noget. For det kan godt være, det ser rigtig godt ud, men jeg ville ikke selv synes, at det var vildt behageligt at have på, og så er det det nok heller ikke for hende. Så jeg synes, det er rart

12 lige at kunne røre ved tingene og mærke, hvordan det føles. Og også lidt derudfra træffe mit valg om, hvad jeg skal have. Cilla: Ja. Jeg har en søster, der bruger POMPdeLUX- tøj, men hun vælger at vente til der er udsalg på hjemmesiden, fordi der er så mange penge at spare. Og der er et rimelig fornuftigt udvalg. Lige til at starte med i hvert fald. Det er spørgsmålet om lige at vente nogen måneder, så er det der. 520 Susanne: mmh. Det er nok også derfor, jeg ikke har opsøgt homeparties, fordi det er fuld pris. Og jeg ved, at det om et par måneder, så er det til halv pris. Cilla: Ja, og folk de overkøber, når de er til sådan noget. Kvinder gør. De ryger lige med på bølgen og ender med en masse, de ikke har brug for. Susanne: Nemlig. 530 Ea: Men jeg tror, der er rigtig mange, der gør lige som jeg også gør. Går ind og kigger, hvad er det for nogen ting, jeg absolut vil have, og så køber dem, så man er sikker på, at størrelsen er der, og så går jeg helt sikkert ind og tjekker igen, når der bliver 50%. Og kan måske også godt finde på at trække den til der bliver 70 på nogen af tingene. Hvor man tænker, det er måske ikke så vigtigt, det er bare sådan lidt luksusting. Marianne: Men du havde prøvet at være til et homeshopping- arrangement? (Til Ea). Var der nogen af jer andre, der havde det? Alle (undtagen Ea): Nej Marianne: Hvad synes du sådan var godt og skidt ved det? Hvordan oplevede du sådan? Ea: Altså jeg synes, det var rigtig rigtig fedt, at man også fik nogen gode idéer til, hvordan man kunne kombinere tøjet. Fordi, det er jeg ikke altid lige så god til, det der med at få kombineret på kryds og tværs. I hvert fald hende der havde homeparty, der hvor vi var, hun var i hvert fald rigtig dygtig til lige at tage nogen forskellige ting frem og vise, hvordan man lige kunne sætte tingene sammen. Så man fik noget inspiration også til nogen sæt, som var fede. Som var nogen flotte kombinationer, som ikke lige var dem, der var i kataloget for eksempel. Det var rigtig fint, synes jeg. Og så igen det der med, at man kunne mærke tingene og se en størrelse. Det kan godt være, det ikke lige var den størrelse, man skulle have, men man kunne få en fornemmelse af, om det virkede lidt stort måske eller lidt småt, eller Det synes jeg var rigtig fedt. Marianne: Var det konsulenten, der viste tøjet og stylede? Ea: Ja Marianne: Kunne du finde på at gøre det igen, hvis det var?

13 560 Ea: Altså tage til et homeparty? Ja, det kunne jeg helt klart. Og så sidder man jo en masse tøser og hygger med kaffe og kage og snakker. Det er en rigtig hyggelig aften eller dag. Det ville jeg helt sikkert, ja. Marianne: Hvad kunne få jer andre til at deltage i sådan et homeshopping- arrangement? Cilla: Altså det der taler for, det er da trods alt, at man kan få i er det op til 12 år eller sådan noget? Marianne: Ja. 570 Cilla: Fordi når man har børn over flere aldre, så er det lidt trælst, at man skal deltage i alt muligt forskelligt for at få lidt af det hele til dem alle sammen. Så det vil jeg sige, det er da i hvert fald dét, jeg ville vægte ved, at jeg på én gang kan få købt til dem alle sammen, fordi det spænder fra 7 måneder til 8 år. Jeg ved ikke engang hvornår er det fra? Marianne: Det er fra størrelse 80, tror jeg. Susanne: Ja, det kan jeg egentligt godt se, at det ville være rigtig smart. Jonna: Og så kan det være, at du kan få ens til dem alle tre. 580 Cilla: Ja for pokker. Alle: Griner. Ea: Så er der ikke meget ved at arve fra hinanden. Cilla: Det er bare når x ikke kan lide lyserød Jonna: Ja, det er rigtigt. Men jeg har da set, at der er både gul og orange og sådan noget. 590 Susanne: Men jeg er heller ikke afvisende over for homeparties. Men det er lige så meget det sociale i det for mig. At man ville være der sammen med sine veninder og netop som du siger (henvendt til Ea), drikke noget kaffe og spise noget kage. Så det ville gøre rigtig meget for mig at få en hyggelig aften på den måde. Marianne: Har I nogen erfaringer med at være til nogen andre homeshopping- arrangementer? Susanne: For mange år siden var jeg til tupperware. 600 Ea: Amen jeg har haft en veninde, der kørte i dildoer, så hun har da lavet et arrangement for os i hvert fald. Marianne: Der var ikke noget af det, I lige tænkte, man kunne bruge til noget eller lade sig inspirere af i forhold til noget tøj?

14 Alle: Griner højlydt. Marianne: Hvordan fungerer det egentligt til sådan et tupperware- arrangement? Susanne: Altså nu, det var jo vildt mange år siden, det var faktisk, da vi gik i gymnasiet. Og min veninden fra gymnasieklassen, hun ville da være tupperware- konsulent. Så holdte vi ét tupperware- party, og så tænkte vi, det var sgu egentligt ret kedeligt. Så det var bare mega det var bare hat og briller. Så det var ikke sådan rigtigt. Men min mor går utrolig meget til tupperware- parties, fordi det uha. Så jeg har faktisk ikke lige sådan noget erfaring med det. Cilla: Det jeg synes, jeg har hørt andre snakke om, det er nu er jeg på en kvindelig arbejdsplads, så der er meget snak om homeparties, især POMPdeLUX det er, at man forkøber sig, når man sidder dér og lader sig gribe med. Og så efterfølgende så sender man det hele altså annullerer eller sender det hele retur, eller hvad man gør. Fordi man kommer hjem og tygger lidt på de der 2000 kr. man kom til at bruge, og så: ej man havde nok heller ikke lige brug for det, men man købte det nok bare lige fordi, at man røg lidt med. Så jeg har hørt om mange, der annullerer. Ea: Altså jeg brugte da også flere penge dér, da jeg var til homeparty, end jeg sådan lige umiddelbart havde troet, jeg ville gøre, men det er også fordi. Det er sådan lidt ligesom at tage i IKEA. For man tænker, at dét koster ikke så meget, og dét koster ikke så meget, og 139 kr. dér, og 139 kr. dér, og lige pludselig så er det 1700 kr. Når man står nede ved kassen og skal betale, så tænker man: ej men jeg har da ikke købt særlig meget. 630 Cilla: Men der er også nogen, der har den der har jeg hørt der siger, at de føler også, at de bliver nødt til at købe noget, når de er med, og det er nok også noget af dét, der har afholdt mig lidt, at jeg på forhånd ved, at jeg vil nok ikke købe alverden. Ea: Ej, det vil jeg sige, sådan har jeg ikke haft det. Sådan var det absolut ikke stemningen, da jeg var til homeparty. Der var også mange, der stort set ikke købte noget. Cilla: Ja Jeg ved bare, der er mange, der siger, at de føler sig lidt forpligtiget. 640 Jonna: Jeg har været til ét engang, og dér havde jeg det sådan. At jeg synes faktisk, at jeg skulle købe noget. Og endte også med at købe noget, og det, ja Ea: Men jeg vil da sige, at selvom jeg købte for flere penge, end jeg havde regnet med, så var jeg jo rigtig glad for alle de ting, som jeg havde købt. Det var ikke sådan, at jeg tænkte bagefter, da tingene så kom, at ej, den skulle jeg nok ikke lige have haft den der. Jeg har været sindssygt glad for alt det, jeg har købt. Susanne: Men kan man annullere ordren inden? 650 Ea: Ja, du går ind og retter din ordre, inden den bliver afsendt. Susanne: Ej, det synes jeg faktisk er smart.

15 Cilla: Så du kan godt lige blære dig over for vennerne og købe for 5000 og så gå hjem og annullere det hele igen. Alle: Griner Susanne: Men det er meget smart, det der med, at man ligesom lige kan tænke over det en ekstra gang. Cilla: Ja, men det er så dér hvor, det går galt for mange, at Ea: For mig var det rigtig smart den her gang jeg var til åbent hus, fordi Alex han gik og byggede oppe ovenpå på overetagen, så jeg havde Majse med, og hun er jo bare en hvirvelvind, altså. Så hun var jo rundt og hive ting ned fra vindueskarme og så er det altså lidt svært at følge med i, at der står én og viser tøj, når man skal rende rundt efter sådan en lille størrelse. Så det endte egentligt bare med, at jeg lige hurtigt var rundt og mærke på noget af dét tøj, jeg sådan havde udset mig og se, om det var den kvalitet, jeg nu gerne ville have, det skulle være, og så oprettede hun bare en ordre på mig, og så gik jeg selv ind på hjemmesiden og bestilte de ting, jeg ville have efterfølgende. Jonna: Okaaay Ea: For vi kunne simpelthen ikke blive der længere, altså vi skulle bare hjem. Så hun oprettede bare lige hurtigt en enkelt ting for mig, og så kunne jeg selv gå ind og rette det inde på hjemmesiden, inden det blev sat til salg for andre på nettet. Det var rigtig fint, synes jeg. Susanne: Det synes jeg er smart. 680 Ea: Så kunne jeg sidde i ro og mag derhjemme og klare det på nettet. Susanne: Det synes jeg er smart. Så har man mærket tøjet, men Det synes jeg, ja Marianne: Har du nogen fornemmelse af, om du så har lavet færre fejlkøb ved at du sådan har mærket tøjet og set det inden, end du ellers ville have? 690 Ea: Ja, altså jeg tror, der er i hvert fald nogen af de ting, jeg sådan havde kigget på inde på hjemmesiden inden. Jeg havde sådan lige luret lidt inden, hvad der var, og hvad for nogen ting, jeg godt ville ned og mærke på. Og der var nogen af tingene, som jeg ikke valgte at købe. Fordi det var sådan lidt mere stiv kvalitet, end jeg synes, der var Og det kan jo også nogen gange være svært at se på billederne. Der var sådan nogle rigtige fede joggingbukser med sådan noget guld ned ad siden. Jeg syntes simpelthen, de var så fede inde på hjemmesiden. Men så var det pailletter, der var ude på siden. Og det der joggingstof var faktisk også sådan lidt stiv i det. Og det synes jeg bare egentligt ikke var særlig fedt, og jeg tænkte også, at de ville ikke falde særlig pænt på hende. Altså. Så dem endte jeg for eksempel ikke med at købe, da jeg så havde været nede og se, hvordan de egentligt så ud. Jeg kunne ikke se inde på nettet, at det var pailletter faktisk. Det står der sikkert, men jeg var ikke inde og læse. Jeg havde bare kigget på billederne.

16 700 Jonna: Jeg synes nogen gange inde på nettet, at det kan være lidt en udfordring, når man ser noget, hvis man går efter noget i én bestemt farve, for farven på billedet kan faktisk variere rigtig meget i forhold til farven i virkeligheden. Det synes jeg godt kan være lidt en udfordring. Så dér kan det jo være en fordel med sådan et homeparty. Ea: Helt sikkert. Cilla: Altså jeg er faktisk ved at planlægge et homeparty med voksentøj, altså kvindetøj. For at gøre noget anderledes. For jeg synes altid, det er de børn dér. 710 Susanne: Ja, det er rigtigt. Marianne: Hvad for et mærke er det så? Cilla: Det er noget, der hedder Black Swan. Jeg kender det ikke, men det er en reklame, jeg har fået fra en mor i klassen, som sælger det. Men det var lidt for at bryde alt det der POMPdeLUX- feber, og Fordi det er sådan lidt dét der bare, det man hører hele tiden. Så der også var lidt fokus på os mødre også, så 720 Susanne: Ja, og så et lidt yngre brand, også end Ja, for der er jo sådan nogen homeparties, men hvor det sådan er lidt ældre dametøj. Men hvis det fandtes sådan noget Ea: Ja til yngre? Susanne: Ja. At det man kunne gå ned og shoppe i butikkerne det også kunne Så ville det også være rigtig rigtig fedt. Marianne: Men det er på samme måde det fungerer med at det er veninderne, man inviterer hjem, og tøjet er der, man kan 730 Cilla: Ja, så kommer hun og viser frem. Marianne: Er der så også mulighed for at prøve det? Cilla: Ja det ved jeg sgu ikke. Ea: Men de har nok ikke alle størrelser med. I hver en størrelse. Cilla: Ej, det tror jeg ikke. Men jeg går ud fra, at hun kan vejlede omkring det. 740 Ea: Men de fleste har også sådan en nogenlunde idé om, hvad pasform der passer til dem. Sådan nogenlunde i hvert fald. Så når man kan se det live. Selvom det er to numre for stort, så kan man nok godt sådan nogenlunde regne ud, hvordan det vil sidde. Marianne: Ja Jamen så tror jeg, vi er nået til næste punkt, som Altså i forbindelse med vores bachelorprojekt, så vil vi prøve at vi har tænkt os at udvikle en fiktiv voksenkollektion

17 750 for POMPdeLUX. Som skal henvende sig til de mødre, som så i forvejen shopper online til deres børn. Øhm Og vi vil så i den forbindelse høre, hvad der ville gøre sådan en kollektion attraktiv for jer. Øhm Så nu skal vi til at lege lidt. Vi har lavet sådan en collage her med nogen overskrifter med et drømmebrand. Og så nogen forskellige overskrifter, og til hver overskrift hører der nogen forskellige ord. Så idéen er egentligt lidt, at I skal ud fra de her ord, så prøve at sammensætte, hvordan, hvis I helt selv kunne vælge, hvordan det her mærke, tøjmærke, skulle se ud, hvad for en slags stil skulle det så have, og skulle der være nogen accessories til, og skulle det være eksklusivt eller sådan. Så prøv at sammensæt hvordan, hvis I helt selv kunne vælge hvad er jeres præferencer så? Ea: Spændende 760 Deler collagerne ud Nanna: Og så har vi nogen ekstra her, hvis nu I synes, der mangler nogen ord, der beskriver jeres drømmebrand. Marianne: Ja, hvis der er nogen andre, så kan I bare selv skrive til. Det kan godt være, man lige skal have dem ud, før man kan se, hvad det er for nogen ord. 770 Lille pause Cilla: Ja, nu ved jeg ikke, om jeg bevæger mig ind på noget, som I kommer ind på, men Jeg tænker nogen gange, at det kunne være meget sjovt, hvis der også var noget til moderen. Alle: Ja 780 Cilla: Fordi så har man jo også mulighed for at prøve det. Og ikke bare sidde og købe det på nettet. Så var det jo både man følte, at børnene fik noget, og moderen blev også tilgodeset. Og så bliver faren glemt Alle: Griner. Marianne: Ja, så skal der også lige være lidt tøj til faren. Susanne: Men det er lidt det samme, det du siger med, at du gerne vil shoppe til alle tre piger på samme tid. Hvis man så også kunne få moderen ind. Det ville være meget smart. 790 Lille pause Susanne: Hof hvor kommer den fra?

18 Marianne: Dem som har lavet, som står bag, POMPdeLUX, de hedder Marianne Hoffman og Pia Davids. Susanne: Okay, på den måde 800 Cilla: Hvordan har I egentligt fået interessen for det her emne? Ea: Jeg har gået i parallelklasse med Marianne. Marianne: Er det rigtigt? Ej hvor sjovt. Alle: Griner. 810 Marianne: Nej, min far han arbejder ude ved virksomheden, og så har vi kunne se på hjemmeside og facebookprofil, at folk sådan lidt har efterspurgt, at der også blev lavet noget tøj til mødrene. Så det var lidt dér, idéen den opstod. Jonna: Er det et behov, de også har givet udtryk for derude? Eller et segment de har talt om, der kunne være en mulighed for dem? Marianne: De har også hørt, at der har været nogen, der har kontaktet dem med en efterspørgsel. Men det er ikke lige umiddelbart noget, jeg tror, de selv ligger og roder med. Så I behøver ikke have præstationsangst over for dem. Alle: Griner. 820 Jonna: Nej, nu skal I overbevise dem om, at det er det, de skal, eller om de bare skal holde sig væk fra det. Lille pause Cilla: Må man lægge mere på end én? Eller? 830 Marianne: Ja! Ja, det glemte jeg at sige. I lægger bare, ja Cilla: Ellers syntes jeg også, det var lidt svært. Marianne: Ja. Ellers, hvis I har flere idéer til navne, eller noget, så Nanna: Ja, alle jeres idéer. Så I skriver bare mere på, hvis det er. Pause, hvor de laver deres collage

19 840 Cilla: Er der tillægsord til stilen? Nanna: Der ligger nogle, som I rigtig gerne selv må skrive. Cilla: Ja, okay. Det er fordi, det lyder som om, at jeg er røv kedelig, når jeg lige kigger på de her ord. Marianne: Du skriver bare noget selv, hvis det er, og så får du lov at forklare bagefter. 850 Cilla: Det lyder bare godt. Jonna: Nå, jamen jeg kan da bare tilslutte mig herovre. Cilla: Nå, okay. Alle: (Griner) Cilla: Men jeg har ikke noget ord for det, jeg lige tænker. 860 Cilla: Hvad mener i med social ansvarlig? Marianne: At man går op i miljø og produktionsforhold, og i den dur. Cilla: Okay. Susanne: Det er sjovt. Man vil altid gerne har kvalitet og luksus, men altid også gerne prisbevidst. 870 Ea: Ja, jeg sad også og tænkte. Det hænger rigtig godt sammen. Cilla: Ja, det er lidt modstridigt. Marianne: Men hvis I kunne bestemme, så Cilla: Vi vil gerne have guld for bronze. Alle: (Griner) Ja. 880 Susanne: Lige præcis. Jonna: Altså jeg må indrømme - ved social ansvarlig og økologisk bevidst. Det er altså ikke det, jeg tænker aller mest på, når jeg køber tøj, hvordan det forholder sig med virksomheden og sådan noget. Jeg ville ønske, at jeg kunne sige det, men det kan jeg desværre ikke.

20 Ea: Men det er også nogen gange meget meget uoverskueligt at skulle gå ind og tjekke. Så skal du jo nærmest gå ind og tjekke om firmaet. 890 Jonna: Ja ja ja. Ea: om de har nogle stakkels børn i Indien, der står og stamper. Jonna: Ja, og det er ikke fordi Ea: Selvfølgelig er der nogle mærker, der brander sig på, at de er det, men det har man jo også nogle gange hørt, at de så alligevel ikke helt er, når det kommer til sagen. 900 Susanne: Jeg vil sige, der er jo ingen garantier alligevel. Alle: Nej. Jonna: Men når man sådan bliver spurgt direkte til det, så gipper det alligevel lidt i mig, at jeg lægger det til side, men jeg må jo bare være ærlig at sige, at det ikke er det afgørende for mig, når jeg kigger på tøj. Så handler det om mig selv og hvad jeg gerne vil have. Cilla: Jeg får godt nok travlt. Jeg skal både i butikker osv. 910 Alle: Ja (griner). Jonna: Åh, lagersalg. Det er ikke lige. Ea: Åhhh. Alle: (Griner). 920 Cilla: Nej, jeg kommer heller aldrig til det. Jeg synes heller ikke, at der er så mange tilbud her i Jylland. Ea: Jeg får i hvert fald ikke nyheder om det, hvis det er. Jonna: Jeg har været til det nogle gange. Cilla: Og dem man så hører om i Jylland, der er det så sådan noget med 4 timers kø og en frygtelig masse albuer. Jonna: Ja, og bare sådan nogle kasser, hvor det hele bare ligger rodet sammen- agtigt. 930 Alle: Mmh Jonna: Ej, det gør jeg ikke igen altså.

21 Pause, hvor de laver deres collage Marianne: Har I alle sammen prøvet at lave et drømme- brand nu? 940 Marianne: Er der én, der vil starte med at fortælle, hvad I har valgt og hvordan I. Vil du starte Susanne? Susanne: Ja. Altså jeg er egentlig gået meget ud fra, at det er noget, jeg kan bruge på mit job, men også noget, jeg kan bruge i hverdagen og når jeg er af sted. Så det er egentlig den tanke, jeg sådan har haft. 950 Om navn, der synes jeg jo. Hvis det skal være et sidebrand til POMPdeLUX, så har jeg tænkt bypomp eller DRESSdeLUX. Jeg synes godt, at det må forbinde sig med POMPdeLUX- navnet, og jeg vidste f.eks. ikke, at det det var Hoffmann og, at de hed det bagved, så jeg ville jeg ikke forbinde ikke forbinde det med det samme, hvis det var. Og stilen, der har jeg det feminint og klassiske, jeg har taget med. Og så har jeg skrevet luksus- boheme, men det er sådan lidt Birger et Mikkelsen- agtigt. Marianne: Ja. Susanne: Det synes jeg er vildt fint. Men stadig også lidt mere klassisk, fordi igen jeg skal gå rundt på jobbet, hvor jeg skal være meget business- klædt. 960 Og tøjtype, der har jeg skrevet undertøj, businesstøj og basistøj, sådan at jeg kan mikse tingene og både bruge det til hverdag og på job. Og undertøj der mangler jeg faktisk. Jeg har ikke fundet noget, hvor de laver noget fedt undertøj, som passer mig her efter jeg har født, så det kunne være fint, hvis de lige tænkte mig ind i den. Alle: (Griner) 970 Susanne: Og tilbehør, der har jeg bare tørklæder, smykker og tasker. Altså de der accessories, der passer til et tøjmærke. Det synes jeg lige så godt, kunne være med. Jeg var lidt i tvivl egentlig med tasker, og der tænker jeg egentlig ikke sådan tasker men mere sådan clutch f.eks. Sådan nogle små tasker, de kunne tage med. Personlighed, der har jeg skrevet kvalitetsbevidst, prisbevidst, business- minded og så social ansvarlig. For det betyder egentlig meget for mig, at de signalerer, at de er social ansvarlige brands. Det har jeg i hvert fald lagt mærke til ved noget af det, jeg sådan går og leder efter. Og distribution, der har jeg taget det hele. Webshops, åbent hus, homeshopping, butik og lagersalg. Igen fordi, der skal være mulighed for alt, alt afhængig af hvilken situation, du er i, at det er tilgængeligt for dig. Og homeshopping især, ville jeg tænke, var rigtig godt, hvis jeg skulle shoppe tøj. Det er sådan set det, jeg har tænkt over.

22 980 Marianne: Er der en af jer andre, der vil fortælle om jeres? Ea: Jamen, jeg kan da sådan set godt. Jamen som navn, der har jeg valgt Hoff&Day. Og det har jeg egentlig valgt lidt ud fra, at jeg meget forbinder POMPdeLUX og hvad der minder om noget der minder om POMPdeLUX med børnetøj. Så netop for, at det skal adskille sig. Det er ikke børnetøj det her, det er voksentøj. Så må man jo på en eventuel hjemmeside forklare, at det er de samme mennesker, der står bag, hvis det er noget, der er vigtigt. 990 Og ved stil har jeg valgt klassik, feminin, rocket og enkelt. Og det er sådan lidt ud fra, at. Jeg tror egentlig, at jeg er sådan én, der er lidt til det hele faktisk. Jeg tror meget alt efter, hvad jeg skal. Om det er til fest eller til hverdag eller om det er bare hjemmehygge. Så det er meget forskelligt, hvad jeg klæder mig i. Så der er lidt af det hele og gode muligheder for at kombinere det på forskellige måder. Tøjtyper, der har jeg skrevet festtøj, basistøj og hverdagstøj. Det er det, jeg sådan synes, jeg har brug for i min garderobe. Jeg har ikke et job, hvor jeg sådan skal have businesstøj på, så det har jeg ikke brug for Tilbehør, der har jeg skrevet tørklader og tasker. Det er det, jeg selv kunne finde på at handle. Jeg er ikke så meget til at kigge på smykker på nettet. Det er igen det der med, at jeg gerne vil se kvaliteten og kunne røre ved det og sådan noget. Der tænker jeg lidt, tørklæder er sådan lidt, ja de skal bare se sådan ud. Alle: (griner) Ea: Og det samme med tasker. Så længe jeg kan se, hvad der er af rum og sådan noget deri, så er det fint. Personlighed, der har jeg skrevet prisbevidst, kvalitetsbevidst, nede- på- jorden og seriøs Distribution, der har jeg skrevet webshops, åbent hus, homeshopping og lagersalg. Jeg tænker ikke, at jeg har brug for en fysisk butik, hvis der både er mulighed for åbent hus og homeshopping. Så kan jeg måske nok få passet det ind, på en eller anden måde. Så derfor tror jeg ikke, at jeg har brug for en fysisk butik. Så vil det andet være fint nok for mig. Marianne: Okay. Ja, spændende. Jonna: Skal jeg gå videre? 1020 Marianne: Ja, det må du meget gerne. Jonna: Ja, jamen jeg tror, jeg har læst det forkert, for jeg læste det som hot&day, og det synes jeg egentlig, det lød meget fedt. Alle: (Griner)

23 Jonna: Men det kan jeg godt høre, det har ikke så meget med det andet at gøre. Og så har jeg valgt bypomp, hvis nu det skulle lægge sig op af POMPdeLUX- brandet. Så jeg har lavet sådan en helgardering Stil, der har jeg sagt klassisk, afslappet og enkelt. Det synes jeg egentlig dækker meget godt. Og jeg tror egentlig, at jeg hele tiden har haft i tankerne, at det på en eller anden måde skulle have en sammenhæng med POMPdeLUX brand til børnetøj. Op tøjtype, der har jeg sagt basistøj, hverdagstøj, undertøj og businesstøj. Og jeg tror, undertøj fik jeg sådan lige med på falderebet, men det tror jeg også handler lidt om, at det i hvert fald for mig er lidt et overset område, efter jeg har fået børn. Det er ikke sådan lige det, når man lynhurtigt skal ned og købe noget tøj, så er det ikke lige undertøj. Det kan man jo så tænke lidt over, om det så er rigtigt eller forkert fokus, men ja Tilbehør, der har jeg sagt tørklæder, sko og smykker. Og jeg ved ikke rigtig med sko. Det forudsætter i hvert fald, at der er et eller andet fysisk. Altså at man kan prøve dem og sådan noget. Men det kan vi komme tilbage til senere. Personlighed, der har jeg sagt luksuriøs og seriøs. Og så har jeg sagt kvalitetsbevidst. Og prisbevidst har jeg egentlig også med, og det mener jeg selvfølgelig også. Jeg har ikke lyst til, at det skal være alt for dyrt. Men jeg har det egentlig sådan, at hvis der er noget, jeg synes er lækkert, og jeg synes, at det er en god kvalitet og sådan noget, så er jeg lidt mere ligeglad med prisen. Jeg vil godt betale for, at det er noget ordentligt Distribution, der har jeg sagt webshops, åbent hus, homeshopping eller butik. Marianne: Ja, så det er egentlig også sådan det hele, der Jonna: Ja, ej jeg har ikke lagersalg med. Jeg har nogen gange forvildet mig til det, og jeg blive altid sådan lidt småirriteret, så jeg tror bare, at jeg må erkende, at det ikke er noget for mig Cilla: Ja, og jeg har sat mig på navnet DRESSdeLUX. Det synes jeg, klinger godt. Og så er det stadig et navn, der forbindes med noget fra det andet navn POMPDeLUX. Så det ikke bare lige pludselig er noget helt andet. Og stilen, der tænker jeg feminint, klassisk og enkelt. Fordi så har man alle de her accessories, så man kan pifte det op eller ned. Ved tøjtyper, der tænker jeg basistøj, festtøj og hverdagstøj. Og så kan man jo mikse på kryds og tværs af det Og tilbehør, der tror jeg næsten, jeg har taget det hele. Tørklæde, smykker, tasker og sko. Men det er også igen lidt med henblik på, at det er noget, der kan prøves. For sko, det kunne jeg aldrig drømme om at købe over nettet, uden jeg har prøvet det. Men hvis der så er homeparties, så har man jo mulighed for at prøve det. Og hvis det lige passer til et sæt, så kunne jeg da godt se, at jeg kunne hoppe på den.

24 Personlighed så er det kvalitetsbevidst, prisbevidst, luksuriøs, seriøs, nede- på- jorden og social ansvarlig, jeg tænker. Og distribution, der er det webshops, lagersalg, åbent hus og homeshopping og så har jeg fravalgt butik, da jeg tænker, hvis det er butik, så vil jeg gå der hen og så vil jeg ikke benytte mig af de andre ting. Det kan jeg simpelthen ikke se nogen idé med Marianne: Men appellerer det til dig også, hvis der var en butik, hvor du også kunne købe det der mærke? Cilla: Jamen, så kunne jeg jo bare gå derhen. Så behøvede jeg ikke gå på webshops, homeshopping, lagersalg og åbent hus. Så kunne jeg jo bare gå her ned i butik. Marianne: Hvis du helt selv kunne vælge, ville du så helst shoppe i butik eller på nettet og med de andre muligheder? 1090 Cilla: Jamen, så er det nok butik. Så kan jeg gå ind og prøve det og sådan få et godt blik. Og så kan man godt lide at gå i butik og prøve. Det giver også lige lidt. Men det er i hvert fald vigtigt ud fra det her, at det er noget, jeg kan prøve først. Marianne: Det her drømmebrand, som I har forsøgt at skabe hver især, er det noget I allerede synes, I kan finde på markedet? Alle: Nej Cilla: Der er vel sådan lidt H&M over det. Det er både alle accessories, fest, basis og hverdagstøj, og stilen er også okay. Ea: jeg tænker også ONLY. Eller nogle af de mærker, der minder meget om H&M. Cilla: Jeg tænker også med webshops og sådan noget. Der er H&M også. Ea: Ja, der er også masser af sko efterhånden. De har jo det hele. Cilla: Det er lidt det jeg tænker. Også prisbevidst og kvalitetsbevidst. Og social ansvarlig, som de også er Marianne: Shopper i meget på H&M eller i H&M? Cilla: I H&M, men ikke på H&M Marianne: Ikke på H&M? Alle: Nej. Ea: Det gør jeg ikke så meget.

Kapitel 6. Noget om tøj, budskaber og bæredygtighed

Kapitel 6. Noget om tøj, budskaber og bæredygtighed Kapitel 6 Noget om tøj, budskaber og bæredygtighed 1 5 Hvordan har du det med tøj? Voxpop Jamilla Altså, jeg bliver selvfølgelig glad, når jeg arver tøj, og når jeg får noget. Det er rigtig dejligt Og

Læs mere

Bilag 2: Interviewguide

Bilag 2: Interviewguide Bilag 2: Interviewguide Tema Læsning og læsevanskeligheder Specialundervisning og itrygsæk Selvtillid/selvfølelse Praksisfællesskaber Spørgsmål 1. Hvordan har du det med at læse og skrive? 2. Hvad kan

Læs mere

Bilag 6: Fokusgruppeinterview om Primark

Bilag 6: Fokusgruppeinterview om Primark Bilag 6: Fokusgruppeinterview om Primark Introduktion: Hej og velkommen til mit fokusgruppeinterview. Fokusgruppeinterviewet handler om, hvilket kendskab respondenterne, altså jer har til tøjkæden Primark.

Læs mere

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 LO: Ja, men først vil vi gerne spørge om, du måske kunne beskrive en typisk hverdag her på skolen? E1: En typisk hverdag

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

Transskription af interview Jette

Transskription af interview Jette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskription af interview Jette I= interviewer I2= anden interviewer P= pædagog Jette I: Vi vil egentlig gerne starte

Læs mere

Bilag 2: Transskription af feltstudier

Bilag 2: Transskription af feltstudier 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 Feltstudie 1 Interviewer: Int Trine: T Jane: J Int: Hvor gamle er i? T: Vi er 21 J:

Læs mere

Nej, øhm. Jamen, hvad var baggrunden egentlig for jeres eller for dit initiativ til at starte gruppen?

Nej, øhm. Jamen, hvad var baggrunden egentlig for jeres eller for dit initiativ til at starte gruppen? Transskription af interview med Emil 14/04/2016 Så skal jeg lige høre først, hvor gammel du er? Jeg er 25. 25, øh, og det er så basket du spiller? Dyrker du andre sportsgrene, sådan? Øh, altså, jeg går

Læs mere

ST: 28 years old, in a relationship, lives in Aarhus, last semester student at university

ST: 28 years old, in a relationship, lives in Aarhus, last semester student at university 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ST: 28 years old, in a relationship, lives in Aarhus, last semester student at university I: Interviewer ST: Respondent

Læs mere

MJ: 28 years old, single, lives in Copenhagen, last semester student at university.

MJ: 28 years old, single, lives in Copenhagen, last semester student at university. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 MJ: 28 years old, single, lives in Copenhagen, last semester student at university. Interviewer: I Respondent: MJ

Læs mere

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år.

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år. Interview Fokusgruppe med instruktører i alderen - år 0 0 0 0 Introduktionsrunde: I: Vil I starte med at præsentere jer i forhold til hvad I hedder, hvor gamle I er og hvor lang tid I har været frivillige

Læs mere

Bilag 4: Elevinterview 3

Bilag 4: Elevinterview 3 Bilag 4: Elevinterview 3 Informant: Elev 3 (E3) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 09:01 LO: Hvordan er en typisk hverdag for dig her på gymnasiet? E3: Bare her på gymnasiet? LO: Mmm.

Læs mere

A different kind of love (FINAL DRAFT2) Christianshavns Døttreskole 8. klasse

A different kind of love (FINAL DRAFT2) Christianshavns Døttreskole 8. klasse A different kind of love (FINAL DRAFT2) af Christianshavns Døttreskole 8. klasse A different kind of love SCENE 1: S VÆRELSE Alberte og Lea sidder på Albertes værelse. De hygger sig meget og snakker. (14)

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Bilag nr. 9: Interview med Zara

Bilag nr. 9: Interview med Zara Bilag nr. 9: Interview med Zara Man kan høre raslen af papir. Randi og Katja fortæller Zara lidt om hvordan interviewet kommer til at foregå. I: Kan du huske, at vi lavede nogle tegninger i går? 5 Papirerne

Læs mere

Bilagsamling 2-4 Bilag 2: Interviewguide til fokusgruppeinterview

Bilagsamling 2-4 Bilag 2: Interviewguide til fokusgruppeinterview Bilagsamling 2-4 Bilag 2: Interviewguide til fokusgruppeinterview INTRO: Velkommen til. Formålet med dette fokusgruppeinterview, er at indsamle date vedrørende kendskab til Primark og generelle opfattelser

Læs mere

Guide: Undgå fejlkøb og spar penge

Guide: Undgå fejlkøb og spar penge Guide: Undgå fejlkøb og spar penge En ny undersøgelse viser, at vi oftest fortryder de køb, vi gør på nettet Af Lisa Rybjerg Pedersen, oktober 2012 03 De fleste fejlkøb foregår på nettet 05 Case: Mine

Læs mere

Interview med drengene

Interview med drengene Interview med drengene Interviewer: Julie = J og Michelle = M. Interviewpersoner: Christian = C og Lasse = L. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 J: Hvad er det I

Læs mere

Interviewperson er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Clara.

Interviewperson er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Clara. Bilag 1. Transskription af interview. Interview gennemført d. 5. maj 2014, via Skype. Beskrivelse af interview med Clara Interviewet med Clara blev udført den 5. maj 2014, som et Skype-interview. Vi blev

Læs mere

SOFIE 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna)

SOFIE 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna) 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna) 1. INT. KLASSEVÆRELSET. DAG. Sofie (14) kommer ind i klassen, og piger og drenge griner lidt. LÆREREN Goddag og velkommen

Læs mere

Mette Frederiksen, 30101019, Vejledere: Morten Kortf Madsen og Charlotte Reusch

Mette Frederiksen, 30101019, Vejledere: Morten Kortf Madsen og Charlotte Reusch Interviewguide: Den gode bog: - Vil I ikke fortælle mig om den bedste bog, I har læst? - Hvornår er en bog god? Hvornår er en historie god? - Hvordan vælger I de bøger, som I læser? Læsning i skolen/derhjemme:

Læs mere

Interviewer: Men da du så kom ind på siden hvad var dit førstehåndsindtryk af den så?

Interviewer: Men da du så kom ind på siden hvad var dit førstehåndsindtryk af den så? Transskribering af interview med EL Udført tirsdag den 27. November 2012 Interviewer: Hvordan fik du kendskab til Pinterest? EL: Øj, det er et godt spørgsmål! Hvordan gjorde jeg det? Det ved jeg ikke engang.

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt?

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt? Interview gruppe 2 Interviewperson 1: Hvad hedder i? Eleverne: Anna, Fatima, Lukas Interviewperson 1: Hvor gamle er i? Eleverne: 15, 16, 15. Interviewperson 1: Jeg ved ikke hvor meget i lige har hørt,

Læs mere

Stykket mellem den første og den anden samtale

Stykket mellem den første og den anden samtale Stykket mellem den første og den anden samtale (Thomas har også forladt lokalet, nok for at gå på toilettet. Deres evaluering af ham starter først lidt inde, Thomas er ikke kommet tilbage endnu) [00:31:24.11]

Læs mere

Thomas Ernst - Skuespiller

Thomas Ernst - Skuespiller Thomas Ernst - Skuespiller Det er tirsdag, sidst på eftermiddagen, da jeg er på vej til min aftale med den unge skuespiller Thomas Ernst. Da jeg går ned af Blågårdsgade i København, støder jeg ind i Thomas

Læs mere

Forvandlingen. Af Herningsholmskolen 8.B. Louise, Katrine & Linea. 3. gennemskrivning

Forvandlingen. Af Herningsholmskolen 8.B. Louise, Katrine & Linea. 3. gennemskrivning Forvandlingen Af Herningsholmskolen 8.B Louise, Katrine & Linea 3. gennemskrivning "FORVANDLINGEN" MANUS 1. INT. S VÆRELSE MORGEN (15) vågner ved lyden af sit vækkeur. Hun har ikke lyst til at stå op,

Læs mere

Bilag 6. - Interview med Mikkel 28 år, d. 28 april 2016

Bilag 6. - Interview med Mikkel 28 år, d. 28 april 2016 Bilag 6. - Interview med Mikkel 28 år, d. 28 april 16 5 Interviewperson (Mikkel): M Interviewer (Sofie): I Korte pauser: Fysiske handlinger: () Relevante fysiske træk: [] I: Hvad vægter du højt for, at

Læs mere

Kapitel 5. Noget om arbejde

Kapitel 5. Noget om arbejde Kapitel 5 Noget om arbejde 1 19 Gravid maler Anna Er der noget, der er farligt, altså i dit arbejde sådan i miljøet, du arbejder i? Det kan der godt være, men vi prøver så vidt muligt, ikke at bruge opløsningsmidler,

Læs mere

Bilag 2 - Interview med Peter 21/4-2016

Bilag 2 - Interview med Peter 21/4-2016 Mathias Frantsen (Interviewer): I1 Mikkel Toldam (Interviewer): I2 Peter(Interviewperson): P I1: Godt. Sådan, vi kører, der er lyd på, yes. Øhh hej med dig P: Hej, I1: Hvem er vi? Vi er begge to RUC studerende,

Læs mere

Bilag 8 Interview med Rasmus (telefon)

Bilag 8 Interview med Rasmus (telefon) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 Bilag 8 Interview med Rasmus (telefon) hallo det er Rasmus INTERVIEWER1: Goddag Rasmus, vi fik lov til at ringe til

Læs mere

Interviewer: Ej, vi skal lige gå en god tur i det dejlige vejr. Hvor bor du henne? I forhold til.

Interviewer: Ej, vi skal lige gå en god tur i det dejlige vejr. Hvor bor du henne? I forhold til. Samtalevandring d. 9. maj 2012. Sanne, 23 år. Studerende på KEA. Bor på Jagtvej. Interviewer: Så lad os gå den her vej. Sanne: Ja. Interviewer: Fedt, you re mine nej. Sanne: Ej fuck, Maria har jo ikke

Læs mere

Benjamin: Så det første jeg godt kunne tænke mig at bede dig fortælle mig lidt om, det er en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår.

Benjamin: Så det første jeg godt kunne tænke mig at bede dig fortælle mig lidt om, det er en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår. Bilag G - Sofie 00.00 Benjamin: Så det første jeg godt kunne tænke mig at bede dig fortælle mig lidt om, det er en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår. 00.10 Sofie: Ja, jamen det er, at jeg står

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

Bilag 5 - Transskription af interview med Ella

Bilag 5 - Transskription af interview med Ella Bilag 5 - Transskription af interview med Ella Før interviewet startes, oplyses informanten om følgende: Løs gennemgang af projektets emne. Hvem der får adgang til projektet. Anonymitet. Mulighed for at

Læs mere

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER 1. Hvilke sociale medier har du anvendt den seneste måneds tid? Facebook Instagram Snapchat Bruger en lille smule YouTube, hvis

Læs mere

Gør jeg det godt nok?

Gør jeg det godt nok? Gør jeg det godt nok? Mette, som er butiksassistent, bliver tit overset eller forstyrret af sin kollega, som overtager hendes kunder eller irettesætter hende, mens der er kunder i butikken. Det får Mette

Læs mere

Interview med Christina Andersen. M: først skal jeg lige høre hvor gammel du er? C: 18. M: øhm du studerer? C: ja. M: hvor er du opvokset henne?

Interview med Christina Andersen. M: først skal jeg lige høre hvor gammel du er? C: 18. M: øhm du studerer? C: ja. M: hvor er du opvokset henne? Interview med Christina Andersen M: først skal jeg lige høre hvor gammel du er? C: 18 M: øhm du studerer? C: ja M: hvor er du opvokset henne? C: i Odense i hvert fald de første fire år yeees øhh hvor bor

Læs mere

Nej! Men det er personligheder og det er vores. Tag testen og bliv klogere. The Erotic Hotspots personlighedstest: Find din scorepersonlighed SCOR

Nej! Men det er personligheder og det er vores. Tag testen og bliv klogere. The Erotic Hotspots personlighedstest: Find din scorepersonlighed SCOR The Erotic Hotspots personlighedstest: Find din scorepersonlighed SCOR kæreste sexpartner legekammerat www.erotichotspot.dk Nej! Jeg ser heller ikke så godt ud, og jeg kan heller ikke bare lade mit gode

Læs mere

Måske er det frygten for at miste sit livs kærlighed, der gør, at nogle kvinder vælger at blive mor, når manden gerne vil have børn, tænker

Måske er det frygten for at miste sit livs kærlighed, der gør, at nogle kvinder vælger at blive mor, når manden gerne vil have børn, tænker BØRN ER ET VALG Har det været nemt for jer at finde kærester og mænd, der ikke ville have børn? spørger Diana. Hun er 35 år, single og en af de fire kvinder, jeg er ude at spise brunch med. Nej, det har

Læs mere

Hjælp Mig (udkast 3) Bistrupskolen 8B

Hjælp Mig (udkast 3) Bistrupskolen 8B Hjælp Mig (udkast 3) Af Bistrupskolen 8B SCENE 1 INT. KØKKENET MORGEN (15) går ind af døren til køkkenet og sætter sig ned ved køkkenbordet. åbner sit hæfte hvor der står Line på alle siderne. (16) sidder

Læs mere

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor):

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor): Gøre 1) Gøre kan være et tomt ekko af et andet verbum - eller et tomt spørgsmål: Jeg elsker hestekød ja, det gør jeg også! Hvad gør du dog? Jeg fik bare lyst til at smage på tulipanerne! 2) En anden vigtig

Læs mere

BILAG 1: Interview med den centrale studievejledning på RUC

BILAG 1: Interview med den centrale studievejledning på RUC BILAG 1: Interview med den centrale studievejledning på RUC 27.04.2015 Interviewer 1 (I1) Interviewer 2 (I2) Respondent (R) I1: Ja, vi vil jo lave en app, som skal vejlede den studerende igennem sit studieforløb.

Læs mere

Kata: Vi tænkte, om du kunne starte med at fortælle lidt om dig selv. Du skal vide, at det vil være anonymt, og vi kommer til at skifte navn.

Kata: Vi tænkte, om du kunne starte med at fortælle lidt om dig selv. Du skal vide, at det vil være anonymt, og vi kommer til at skifte navn. Bilag 3 Interview med Mia. Mia er kærester med Martin og sammen har de datteren Mette. Kata: Jeg stiller spørgsmålene, og hedder Katariina Sofie: Jeg hedder Sofie, og jeg vil supplere Katariina. Kata:

Læs mere

Forestil dig, at du kommer hjem fra en lang weekend i byen i ubeskriveligt dårligt humør. Din krop er i oprør efter to dage på ecstasy, kokain og

Forestil dig, at du kommer hjem fra en lang weekend i byen i ubeskriveligt dårligt humør. Din krop er i oprør efter to dage på ecstasy, kokain og Plads til Rosa Slåskampe, raserianfald og dårlig samvittighed. Luften var tung mellem Rosa og hendes mor, indtil Rosa fortalte, at hun tog hårde stoffer. Nu har både mor og datter fået hjælp og tung luft

Læs mere

gang om måneden ca. og indberetter til Told og Skat og sender noget til revisoren, når det er tid til det og sådan noget. Det er sådan set dagen.

gang om måneden ca. og indberetter til Told og Skat og sender noget til revisoren, når det er tid til det og sådan noget. Det er sådan set dagen. Bilag E - Lisbeth 0000 Benjamin: Yes, men det første jeg godt kunne tænke mig at høre dig fortælle mig lidt om, det er en almindelig hverdag hvor arbejde indgår. Så hvad laver du i løbet af en almindelig

Læs mere

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor):

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor): Gøre 1) Gøre kan være et tomt ekko af et andet verbum - eller et tomt spørgsmål: Jeg elsker hestekød ja, det gør jeg også! Hvad gør du dog? Jeg fik bare lyst til at smage på tulipanerne! 2) En anden vigtig

Læs mere

To af samme køn. Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson

To af samme køn. Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson To af samme køn By Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson SCENE 1 EXT UDENFOR SKOLEN DAG Anna er i gang med at parkere sin cykel. Hun hører musik. Laura kommer trækkende med sin cykel,

Læs mere

Bilag 1 b Fokusgruppeinterview 9. klasse

Bilag 1 b Fokusgruppeinterview 9. klasse 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 Interview med 9 klasserne. Børnene vi har interviewet går i forskellige

Læs mere

Bilag. Bilag 1: Cirkeldiagrammer

Bilag. Bilag 1: Cirkeldiagrammer Bilag Bilag 1: Cirkeldiagrammer Bilag 2: Uddrag af transskriberet interview Uddrag af interview vedrørende Ugeskema gennemført d. 01.04.2016 R= Praktikant (Intervieweren) D= læreren. R: Hvad er så de største

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Interviewpersonen er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Jonathan

Interviewpersonen er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Jonathan Bilag 7. Transskription af interview. Interview gennemført d. 8. Maj 2014, via Skype Beskrivelse af interview med Jonathan Interviewet med Jonathan blev udført den 09. Maj 2014, som et Skype-interview.

Læs mere

Interview af Niclas R. Larsen Længde: 32 minutter

Interview af Niclas R. Larsen Længde: 32 minutter M: Så begynder vi så småt, det er egentligt bare nogle spørgsmål hvor du skal tage en stillingtagen, måske en kort refleksion vil nogle af dem kræve selvfølgelig og det gør ikke noget du tænker lidt ud

Læs mere

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne. Kapitel 3 - Biler, cykler og

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne. Kapitel 3 - Biler, cykler og 1. Jeg kører sådan rimelig ofte Katrine: Skal du lave noget i weekenden? Birgitte: Ja, jeg skal faktisk til Fyn altså her den 14. Katrine: Ja. Hvordan kommer du derhen? Birgitte: Jeg skal køre i bil. Katrine:

Læs mere

BARE EN VANDREHISTORIE 8.b, Skovlyskolen 3. gennemskrivning, maj 2010

BARE EN VANDREHISTORIE 8.b, Skovlyskolen 3. gennemskrivning, maj 2010 BARE EN VANDREHISTORIE 8.b, Skovlyskolen 3. gennemskrivning, maj 2010 Side1af10 BARE EN VANDREHISTORIE 1. EXT. SKOV. DAG KATHRINE(14) går hjem fra skole i skoven. Hun har cowboybukser, sorte Converse og

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål.

Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål. Film og spørgsmål Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål. Spørgsmål til 2 sider af samme sag Nikolajs version Hvad tænker

Læs mere

Bilag 4 Transskription af interview med Anna

Bilag 4 Transskription af interview med Anna Bilag 4 Transskription af interview med Anna M: Først og fremmest kunne vi godt tænke os at få styr på nogle faktuelle ting såsom din alder bl.a.? A: Jamen, jeg er 25. M: Og din kæreste, hvor gammel er

Læs mere

Transskribering af interview med Nanna

Transskribering af interview med Nanna Transskribering af interview med Nanna [00:00:09.15] Interviewer 1: Der er lige noget formalia som jeg er nødt til at sige. Samtalen bliver optaget sådan så vi kan bruge det i vores speciale og du bliver

Læs mere

Avisforside. Vi har skrevet en avis om studier ved Aarhus Universitet

Avisforside. Vi har skrevet en avis om studier ved Aarhus Universitet Avisforside Vi har skrevet en avis om studier ved Aarhus Universitet Vi vil meget gerne høre dine umiddelbare tanker om forsiden til avisen. Hvad forventer du dig af indholdet og giver den dig lyst til

Læs mere

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet.

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. Screenplay SC. 1. INT. KØKKEN. DAG Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. jeg kan bare ikke gå igennem det igen. Nannas

Læs mere

Rapport fra udvekslingsophold

Rapport fra udvekslingsophold Udveksling til (land): Australien Navn: Marlene S Lomholt Poulsen Email: 140696@viauc.dk Evt. rejsekammerat: Rapport fra udvekslingsophold Hjem-institution: Via University College Horsens Holdnummer: SIHS12-V-1

Læs mere

Problemformulering Hvorfor leder det senmoderne menneske efter subkulturelle fællesskaber?

Problemformulering Hvorfor leder det senmoderne menneske efter subkulturelle fællesskaber? Problemformulering Hvorfor leder det senmoderne menneske efter subkulturelle fællesskaber? Tendenser (arbejdsspørgsmål): 1. At kunne forstå hvad der gør, at det senmoderne menneske søger ud i et subkulturelt

Læs mere

SCENE 2 - Institution

SCENE 2 - Institution SCENE 2 - Institution Vuggestuens garderobe. Lisbeth roder i glemmekassen. Pædagogen Paula kommer ind med en kande vand. Hun taler med engelsk accent. PAULA - Hej Lisbeth. LISBETH - Hej Paula, undskyld

Læs mere

Løgnen. Nyborg Friskole

Løgnen. Nyborg Friskole Løgnen af Nyborg Friskole SC. 1. EXT. PÅ BADEVÆRELSET - SOMMER - DAG Mie (17) er på badeværelset. Mie har taget en gravidtetstest. Vi ser Mie vente. Efter at have nølet i lang tid. Man ser nærbillede af

Læs mere

Bilag 4. Interview med Kasper

Bilag 4. Interview med Kasper Bilag 4 Interview med Kasper Intro I: Jamen jeg skal starte med at fortælle dig, at vi er en gruppe på fem piger, der studerer kommunikation og skriver det her projekt på baggrund af den aktuelle debat

Læs mere

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole.

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010 Knuser dit hjerte SC 1. SKOLEGANG DAG Signe og Michelle er på vej til time. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. MICHELLE Ej,

Læs mere

Forbered dit barn til udredning på Hejmdal

Forbered dit barn til udredning på Hejmdal Forbered dit barn til udredning på Hejmdal Det kan være en overvældende, og måske for nogle børn en uoverkommelig, oplevelse at skulle starte på en børnepsykiatrisk udredning. Det kan være svært for jer

Læs mere

Peter får hjælp til at styre sin ADHD

Peter får hjælp til at styre sin ADHD Peter får hjælp til at styre sin ADHD Skrevet og tegnet af: Jan og Rikke Have Odgaard Rikke og Jan Have Odgaard, har konsulentfirmaet JHO Consult De arbejder som konsulenter på hele det specalpædagogiske

Læs mere

Interview med pigerne

Interview med pigerne Interview med pigerne Interviewer: M = Michelle og J = Julie Informanter: K = Karla og S = Sofie 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 M: For en god ordens skyld

Læs mere

Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014.

Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014. Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014. Jonas er 15 år, går på Hårup Skole, og bor uden for byen Todbjerg. Intervieweren i dette interview er angivet med

Læs mere

Det er svært at komme på ældste trin. Der er mange helt nye ord, fx provokation og oplevelsesfase.

Det er svært at komme på ældste trin. Der er mange helt nye ord, fx provokation og oplevelsesfase. Overgang fra mellemtrin til ældste trin samtale med 6. kl. Det er svært at komme på ældste trin. Der er mange helt nye ord, fx provokation og oplevelsesfase. Det er en meget anderledes arbejdsform, men

Læs mere

Interview med eleven Lærke I = interviewer (Lasse), L = informant (Lærke)

Interview med eleven Lærke I = interviewer (Lasse), L = informant (Lærke) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 I: Hvilke nogle lektioner har I haft i dag? L: Hvilke nogle lektioner vi har haft i dag, vi har haft engelsk og samfundsfag.

Læs mere

Interview af Majse Neve (M) d. 11/5-15 Interviewer 1: Anna (A) Interviewer 2: Emilie (E)

Interview af Majse Neve (M) d. 11/5-15 Interviewer 1: Anna (A) Interviewer 2: Emilie (E) Interview af Majse Neve (M) d. 11/5-15 Interviewer 1: Anna (A) Interviewer 2: Emilie (E) 5 10 15 20 25 30 35 40 45 A: Min er i gang nu E: Sådan dér A: Super! A: Yesshh, øhm Hvordan benytter du, eller hvorfor

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Wallflower. By station next. manus kortfilm. Vigga Nymann 2015

Wallflower. By station next. manus kortfilm. Vigga Nymann 2015 Wallflower 1. By station next. manus kortfilm Vigga Nymann 2015 SCENE 1.INT. PÅ S VÆRELSE. DAG. 2. Freja (16) sidder med sin mobil, og er inde på en fyr ved navn Mads (17) Facebook-profil. Freja sidder

Læs mere

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Lektiebogen Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Forord Herværende pjece er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler. Pjecen er blevet til via samtaler med børn,

Læs mere

Interview med LCK s videpræsident

Interview med LCK s videpræsident Interview med LCK s videpræsident 0.09-0.12 Interviewer 1: Kan du starte med at fortælle om hvad din rolle i LEO er? 0.15-0.44 Brødreskift: Altså jeg har jo været med at starte det op med Zenia. Og jeg

Læs mere

Forbered dit barn til udredning på Hejmdal

Forbered dit barn til udredning på Hejmdal Forbered dit barn til udredning på Hejmdal Det kan være en overvældende, og måske for nogle børn en uoverkommelig, oplevelse at skulle starte på en børnepsykiatrisk udredning. Det kan være svært for jer

Læs mere

Interviewperson 1: Okay, kan I godt lide at gå i skole, hvis i sådan lige skal...?

Interviewperson 1: Okay, kan I godt lide at gå i skole, hvis i sådan lige skal...? Interview gruppe 1 Interviewperson 1: Vi kan jo lige starte med at sige hvad vi hedder Laust: Jeg hedder Laust og går i 9.klasse og er 16 år Eva: Jeg hedder Eva og jeg går også i 9.A og jeg er 15 år Cecilie:

Læs mere

BILAG 4. Transskription af interview med Lars produktionsmedarbejder, d. 02.04.2014. L: Lars.. = mindre pause

BILAG 4. Transskription af interview med Lars produktionsmedarbejder, d. 02.04.2014. L: Lars.. = mindre pause BILAG 4 Transskription af interview med Lars produktionsmedarbejder, d. 02.04.2014 L: Lars.. = mindre pause I = Ida (Interviewer 1)... = lang pause J = Jakob (Interviewer 2) [] = markerer lyde og andet

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Indhold i [ klammer ] er udeladt af redaktionen efter ønske fra Karin.

Indhold i [ klammer ] er udeladt af redaktionen efter ønske fra Karin. August 2006 - helt ind i hovedet på Karin Der er gået to måneder, siden Karin fik at vide, at hun er donorbarn. Det er august 2006, og hun sender denne mail til en veninde. Indhold i [ klammer ] er udeladt

Læs mere

Interview med eleven Cathrine I = interviewer (Anders), C = informant (Cathrine)

Interview med eleven Cathrine I = interviewer (Anders), C = informant (Cathrine) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 Ja, mit det navn det er selvfølgelig Anders, og du hedder? athrine. Yes. Og du går i? 3.e. 3.e. Og lige nu har crossfit.

Læs mere

BILAG 2: Interview med Lotte Kamp, 24/4-15

BILAG 2: Interview med Lotte Kamp, 24/4-15 BILAG 2: Interview med Lotte Kamp, 24/4-15 Antal i husholdningen: 5 Alder: Lotte 46, Jesper 40, Christopher 18, Sofie 12, Malthe 8 Hals, Nordjylland Madbudget, hver måned Hvor meget tror du ca. I bruger?

Læs mere

Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år

Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år Naturlig enhed Vi hører altid radio og så tjekker jeg også min mobil, men vi ses ikke tv om morgenen. Men så sidder jeg også

Læs mere

HAN Du er så smuk. HUN Du er fuld. HAN Du er så pisselækker. Jeg har savnet dig. HUN Har du haft en god aften?

HAN Du er så smuk. HUN Du er fuld. HAN Du er så pisselækker. Jeg har savnet dig. HUN Har du haft en god aften? SOLAR PLEXUS af Sigrid Johannesen Lys blændet ned. er på toilettet, ude på Nørrebrogade. åbner døren til Grob, går ind tydeligt fuld, mumlende. Tænder standerlampe placeret på scenen. pakker mad ud, langsomt,

Læs mere

BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011

BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011 BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011 Tilstede: Faglærer og Kristine Lodberg Madsen Kristine: Hvad er din baggrund, uddannelse og hvad

Læs mere

Kasper: Jeg hedder Kasper Thomsen, og jeg er 25 år gammel, og jeg læser HD 1. del på 4. semester

Kasper: Jeg hedder Kasper Thomsen, og jeg er 25 år gammel, og jeg læser HD 1. del på 4. semester 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 Transskribering af interview, Kasper BM: okay, jeg skal først lige bede om dit navn, og din alder, og hvad du læser?

Læs mere

Bilag 4 Pædagog interview Interviewspørgsmål 5.1 Interviewsvar 5.1 Interviewspørgsmål 5.2 Interviewsvar 5.2 Interviewspørgsmål 5.3 Interviewsvar 5.

Bilag 4 Pædagog interview Interviewspørgsmål 5.1 Interviewsvar 5.1 Interviewspørgsmål 5.2 Interviewsvar 5.2 Interviewspørgsmål 5.3 Interviewsvar 5. Bilag 4 Pædagog interview Interviewspørgsmål 5.1: Hvad er arbejdsetik for dig? Interviewsvar 5.1: Jamen altså.. Etik så tænker jeg jo gerne i forhold til, ikke i forhold til personlig pleje, men i forhold

Læs mere

Livet er for kort til at kede sig

Livet er for kort til at kede sig Artikel i Muskelkraft nr. 6, 2005 Livet er for kort til at kede sig Venner, bowling, chat jeg har et godt liv, fordi jeg gør de ting, jeg vil, siger Malene Christiansen Af Jane W. Schelde Engang imellem

Læs mere

Ugeskema. 7 Det er lidt svært 1 Man må gå ud og sjippe Man må selv om hvornår man vil lave 1 Nogen gange er der for mange opgaver 1

Ugeskema. 7 Det er lidt svært 1 Man må gå ud og sjippe Man må selv om hvornår man vil lave 1 Nogen gange er der for mange opgaver 1 Spørgeskema elever i. klasse Eleverne blev bedt om at skrive tre fordele og tre ulemper om hvert punkt. Det gik nemt med fordele, men en del elever havde svært ved at finde ulemper. Hvis eleverne ikke

Læs mere

Jeg var mor for min egen mor

Jeg var mor for min egen mor Jeg var mor for min egen mor er 25 år gammel, og har været anbragt siden hun var 7 år. I dag er hun ved at tage en erhvervsgrunduddannelse. Læs hendes historie herunder. Før i tiden var jeg meget stille.

Læs mere

Ny skolegård efter påskeferien.

Ny skolegård efter påskeferien. FORDYBELSESUGE PÅ HELLIG KORS SKOLE 29. MATS 2. APRIL 2004 Ny skolegård efter påskeferien. Vi var ned i skolegården og der fortalte håndværkerne os at de bliver færdige om ti dage. De laver den nye skolegård

Læs mere

(...) Et manuskript af. Hold 5, Gribskov skole André, Jasmina, Ottilia, Sissel. 7. Gennemskrivning, august 2013

(...) Et manuskript af. Hold 5, Gribskov skole André, Jasmina, Ottilia, Sissel. 7. Gennemskrivning, august 2013 (...) Et manuskript af Hold 5, Gribskov skole André, Jasmina, Ottilia, Sissel 7. Gennemskrivning, august 2013 SC 1. INT. KØKKEN - DAG Alt foregår i et overklasse hus, så køkkenet er pænt og stilfuld. August

Læs mere

31-10-2013, 10:10:00 Mads: Ungdomsuddannelse 31-10-2013, 10:10:00 Vejleder Pernille er nu klar til at chatte med dig. 31-10-2013, 10:10:49 Mads: Hej,

31-10-2013, 10:10:00 Mads: Ungdomsuddannelse 31-10-2013, 10:10:00 Vejleder Pernille er nu klar til at chatte med dig. 31-10-2013, 10:10:49 Mads: Hej, 31-10-2013, 10:10:00 Mads: Ungdomsuddannelse 31-10-2013, 10:10:00 Vejleder Pernille er nu klar til at chatte med dig. 31-10-2013, 10:10:49 Mads: Hej, Kan det lade sig gøre at man kommer ud som elev, efter

Læs mere

Bilag 5, Interview med Lisa

Bilag 5, Interview med Lisa Bilag 5, Interview med Lisa 20 år Bosiddende i Vangede Ansat som kasseassistent i Superbest Interviewer: Hvor ofte handler du i H&M? Respondent: Ofte. Det er i hvert fald mest der, jeg handler. 3 gange

Læs mere

Hold fast i drømmene og kæmp for dem

Hold fast i drømmene og kæmp for dem Hold fast i drømmene og kæmp for dem Som den første i sin familie valgte Lise Hansen som 52-årig at forlade Lolland og flytte til København. Det var ikke let, men hun ville til enhver tid gøre det igen.

Læs mere