Bilag 6: Virksomhedsbeskrivelser

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bilag 6: Virksomhedsbeskrivelser"

Transkript

1 Bilag 6: Virksomhedsbeskrivelser 257 Bilag 6: Virksomhedsbeskrivelser VIRKSOMHEDSBESKRIVELSER D-VIDEO PRODUCTIONS AALBORG COMMERCIAL COUNCIL AGORA HOME PAGE ALCO COMPANY WELCOME TO ARANEUM BELLE SYSTEMS A/S - HOMEPAGE BEOLOGIC A/S BERENDSEN COMPONENTS CABINPLANT INTERNATIONAL A/S - DENMARK - HOME PAGE CAPACITY SOFTWARE HOMEPAGE CARLSBERG A/S COPENHAGEN AIRPORT COPENHAGEN THIS WEEK DANSKE KREDIT DATACOMPAGNIET DEN DANSKE BANK DMI - DANISH METEOROLOGICAL INSTITUTE EUROCENTER IN ENGLISH GRUNDFOS - LEADERS IN PUMP TECHNOLOGY HUGIN EXPERT A/S INGENIØREN/ENGINEERING WEEKLY ISS-INTERNATIONAL SERVICE SYSTEM JYSKE BANK KAMPSAX KRAKS FORLAG AS LASAT COMMUNICATIONS A/S VELKOMMEN TIL LEC WELCOME TO THE OFFICIAL LEGO WORLD WIDE WEB MAERSK LINE HOMEPAGE NESA A/S, DANMARKS STØRSTE ELSELSKAB NORDISK WAVIN A/S NOVO NORDISK A/S OLICOM HOMEPAGE OTICON PBS PORT OF AALBORG PORT OF AARHUS RAMBØLL TELE DANMARK HOME PAGE TELEBUD TOFKO TYCHO BRAHE PLANETARIUM AND OMNIMAXTEATER VOICES OF WONDER

2 258 Bilag 6: Virksomhedsbeskrivelser Beskrivelserne er baseret på virksomhedernes WWW-sted, som det var i primo november 1996.

3 Bilag 6: Virksomhedsbeskrivelser 259 3D-Video Productions i Virksomheden 3D-Video Productions laver 2D- og 3D-animation til TV-reklamer og videoproduktioner. Som noget nyt designer virksomheden også hjemmesider, hvor fokus er på anvendelsen af grafik og image-quality, da de har erfaring med 3D-animation. Sproget er engelsk. Kunden kan sende e-post til virksomheden, hvor kunden samtidig bliver bedt om at indtaste virksomhedsnavn, eget navn, titel m.m., men ikke hvilket land kunden kommer fra. Den danske landekode (+45) bliver nævnt i fax- og telefonnummeret, men Denmark eller DK nævnes ikke i den almindelige postadresse, så hvis kunden vil skrive til 3D-Video Productions forudsættes det, at kunden ved, at Copenhagen ligger i Danmark. WWW-stedet indeholder information om virksomheden, om animation, computer grafik, Web design, video gengivelse, virksomheds billedserver, forskellige emner, brugergruppe, Web cannon, søgemaskiner, software-butik (der blot er en liste over produkter), og desuden kan kunden skrive/læse i en gæstebog (som virker useriøs). Fra WWW-stedet kan kunden få yderligere information om udvalgte produkter ved at sætte kryds ud for disse, hvorefter kunden vil blive kontaktet. 3D-Video Productions betragter primært WWW som et medie, hvor virksomhedens produkter, tidligere projekter og kunder nævnes. Yderliger er det fra WWW-stedet muligt at bestille yderligere information om virksomhedens produkter. Søgningen på 3D-Video Productions i HotBot giver 1584 resultater, men 3D-Video Productions forside er ikke med blandt de 10 første søgeresultater. Derimod er det første resultat af søgningen på 3D-Video Productions i HotBot ISS s WWW-sted, som 3D Video Productions har designet! Dette er naturligvis et ret uheldigt resultat, især set i lyset af, at 3D-Video Productions bl.a. lever af at designe WWW-steder til andre virksomheder, og det virker derfor overraskende at 3D-Video Productions ikke har formået at designe sin egen forside ordentligt. Dog giver søgeresultat nummer 2 og 3 WWW-sider, der hører under 3D-Video Productions WWW-sted, men forsiden kommer altså ikke frem i søgningen. Årsagen til dette er, at der ikke er brugt Meta Tags i kildekoden. Der er referencer til kunder der har fået lavet 3D-produktioner og udviklet computerprogrammer. Desuden er der links til kunder, der er på WWW. Enkelte af kunderne er internationale. Den nyeste aktivitet, at designe hjemmesider, passer ifølge 3D-Video Productions godt til virksomhedens andre produkter.

4 260 Bilag 6: Virksomhedsbeskrivelser Det er med stor sandsynlighed personerne bag 3D-Video Productions, der selv har designet WWWstedet. Der er ingen aktiviteter på WWW-stedet, der direkte er rettet mod at opbygge en organisation, som kan varetage internationale aktiviteter via WWW. Det fremgår af kundereferencerne, at virksomheden har haft enkelte udenlandske kunder, og det er sandsynligt, at virksomheden vil bruge WWW-stedet til at øge aktiviteterne i udlandet, og i det virksomheden har et internationalt WWW-sted, er det med til at påvirke virksomhedens internationaliseringsproces. Den information der er på WWW-stedet giver brugeren et indblik i virksomheden og de forskellige typer produkter der tilbydes. De handlinger, det er muligt at foretage, begrænser sig til at sende en e-post til virksomheden, hvorfor det faktisk kun forventes, at kunden læser informationen. WWW-stedet må betegnes som af væsenstypen Brochuren. Aalborg Commercial Council ii Formålet for Aalborg Erhvervsråd er at fremme en sund udvikling af erhvervslivet i Aalborg. Dette sker i samarbejde med virksomheder, organisationer og uddannelsesstederne i byen. Erhvervsrådet slår på, at Aalborgs stærke punkter er elektronikindustrien, stålindustrien og fødevareindustrien, og at dele af industrien har et tæt samarbejde med Aalborg Universitet. Sproget på WWW-stedet er engelsk. Kunden kan sende e-post og skrive i gæstebog. Landekoden +45 i telefonnummeret og telefaxnummeret er opgivet. Desuden er DK nævnt i den almindelige postadresse. WWW-stedet indeholder oplysninger om Aalborg Erhvervsråds strategiske IT-udviklingsplan, muligheder for at læse deres blad, deres internationale forbindelser, Aalborgs stærke sider, udddannelses og forskningsaktiviteter i Aalborg, konference og kongresser, statistik om Aalborg, Aalborg Erhvervsråd selv og endelig foreligger en gæstebog, og efter den at dømme, er der ikke mange besøgende på dette WWW-sted. WWW bliver betragtet som et medie, da WWW-stedet bliver brugt til at informere om Aalborgs industri og om Aalborg Erhvervsråd. Dog er der oplysningerne om Aalborg-området ret sparsomme, og her havde det været en god idé at benytte sig mere af relevante links til eksempelvis Aalborg havn.

5 Bilag 6: Virksomhedsbeskrivelser 261 Søgningen på Aalborg Commercial Council giver 11 resultater, hvilket er et ret overskueligt resultat. Dog kommer forsiden ikke frem blandt de første søgeresultater, men derimod sider om bladet Aalborg Erhvervsråd. Dette skyldes at der ikke er Meta Tags i kildekoden. Det fremgår af WWW-stedet, at Aalborg Erhvervsråd udvikler 4-års planer i et forsøg på at planlægge sine aktiviteter ud i fremtiden, men nogen egentlig vurdering af markedssituationen for Aalborg-området findes ikke. Dog fremgår det af WWW-stedet, at der er virksomheder i udlandet, der får tilsendt bladet Aalborg Erhvervsråd. Det fremgår ikke af WWW-stedet, hvem der har designet og vedligeholder WWW-stedet. Der er ikke nogle egentlige tiltag til opbygningen af en organisation, der kan varetage internationale aktiviteter via WWW. WWW-stedet formål er at markedsføre Aalborg Erhvervsråd og Aalborg som erhvervsby, og er derfor med til at påvirke internationaliseringsprocessen. Den information, der er på WWW-stedet, giver brugeren et indblik i de aktiviteter Aalborg Erhvervsråd har, og hvad Aalborg generelt kan tilbyde. Af handlinger er det muligt at sende en e-post og skrive i gæstebogen. Desuden forventes det, at kunden tilegner sig en viden ved læsning af teksten. WWW-stedet må derfor betegnes som af væsenstypen Brochuren. Agora home page iii Agora er en online service, der startede for næsten 10 år siden, og som i tre år har tilbudt adgang til nyhedsgrupper og e-post, og nu også tilbyder adgang til WWW. Agora imødekommer alle krav m.h.t. at løse virksomheders behov for e-post, og kan analysere virksomheders behov med hensyn til et WWW-sted og for design af dette. Virksomheden tilbyder også plads på web-hotel. Der er en dansk og en engelsk version (det engelske sprog er ret dårligt og sloganet "Alfa og Ω på det globale net" er ikke oversat). Der er ingen opgivelse af landekoden +45. Dog er DK anført, hvis kunden vil sende almindelig post. Det er muligt at sende e-post for at få yderligere information, eller for at blive ringet op/få besøg af personer fra Agora. WWW-stedet indeholder oplysninger om virksomheden, hvordan kunden får et abonnement hos Agora og oplysninger om Agora's Web-hotel med kundeliste.

6 262 Bilag 6: Virksomhedsbeskrivelser Agora betragter kun WWW som et medie, udnyttelsen af mediet er ikke særlig omfattende endsige kreativ. Søgningen på Agora home page i HotBot giver søgeresultater, og er ikke blandt de 10 første. Hvorvidt WWW-stedet er registreret i HotBot er uvist, og også ret håbløst at undersøge jævnfør de mange søgeresultater. Der er ingen Meta Tags i kildekoden, hvilket især er vigtigt at have med, når valget af virksomhednavn falder på det meget anvendte Agora (der er græsk og betyder forsamling eller torv). Der er links til de virksomheder og organisationer, der er på Agoras web-hotel. Ellers er der ikke noget om markedssituationen. Der er ingen tiltag rettet mod at varetage internationale aktiviteter via WWW. WWW-stedet giver et overordnet indblik i virksomheden og oplyser, hvordan kunden opretter et abonnement hos Agora. Vil kunden have yderligere information kan kunden sende en e-post til virksomheden. Således påvirkses virksomhedens internationaliseringsproces, men da WWW opfattes som et medie, og teksten er en relativ kort introduktion af virksomheden, må WWW-stedet være af væsenstypen Brochuren. Det skal bemærkes at Agora s engelske version af WWW-stedet er slettet efter vi har beskrevet det. Vi har skrevet til virksomheden, hvor vi spurgte, hvorfor dette er sket, men har ikke fået noget svar. 192 Vi har derfor valgt at lade den gamle, internationale version af WWW-stedet indgå i vores analyse som et typisk eksempel på oplysninger der reelt ingen potentielle modtagere har. ALCO Company iv ALCO s målsætning er at levere færdige løsninger baseret på informationsteknologi og særligt ved anvendelse af produkter, som drager nytte af telekommunikationsprodukter og -ydelser. ALCO tilbyder adgang til Internet og laver produkter baseret herpå. Løser opgaver andre ikke kan eller vil løse. Deres ekspertise er indenfor: 1) Telekommunikations- og Informationsteknologi 2) Projekt, Dokument- og Informationsstyring og 3) Administration, Salg og Ledelse Udover dansk skulle det være muligt at få siderne på fire sprog (engelsk, tysk, fransk og spansk). Kun den danske og engelske version er tilgængelig, og det er kun en del af WWW-stedet, der forefindes i en engelsk version. De andre versioner skulle være under opbygning. Det generelle 192 Se bilag 3: Dialog via e-post

7 Bilag 6: Virksomhedsbeskrivelser 263 indtryk er, at WWW-stedet virker lidt rodet, med flere forskellige tilbud, der ikke har noget med hinanden eller virksomheden at gøre. Det er muligt at sende e-post med kritik osv. Landekoden +45 og DK til Danmark opgives. WWW-stedet indeholder oplysninger om de sidste nyheder, virksomheden, ALCO s Internet café, software, databaser, hilsener fra kunder etc. Alt dette er skrevet på dansk, hvilket er ret interessant, når det skulle være muligt at få oplysnigerne på fire sprog. WWW opfattes af ALCO som et medie, da der kortfattet informeres om virksomheden. Ved søgningen på ALCO Company var søgeresultat nummer et og to ALCO s, og nummer to var forsiden ud af HotBot's 47 forslag. Dog er der ingen Meta Tags, og derfor er beskrivelsen under søgeresultat nummer to ikke særligt sigende om WWW-stedet. Der forefindes en oversigt over virksomhedens kunder, her i blandt én svensk. Det fremgår desuden at virksomheden har nogle af de største vest- og nordjydske virksomheder som kunder. Ellers står der ikke noget om markedssituationen. Sandsynligvis er det personerne bag ALCO der selv står for design og vedligeholdelse af WWWstedet. ALCO må nødvendigvis have en organisation, der kan håndtere, at virksomheden henvender sig til brugerne på fem forskellige sprog, og en organisation som kan forstå og besvare eventuelle e- poster på spansk, fransk etc. Personerne bag ALCO har ambitioner om at være i stand til at henvende sig til brugerne af WWW på fem sprog, for demed at styrke virksomhedens internationaliseringsproces. Imidlertid henvender virksomhedens sig primært til danskere, og det er derfor uklart, hvem virksomheden henvender sig til med de internationale versioner af WWW-stedet. Da vi ville skrive til virksomheden for at spørge om dette, kiggede vi først på WWW-stedet igen. Det viste sig nu, at der kun er en dansk version af WWW-stedet, så vi spurgte derfor, hvorfor de andre var fjernet. Vi fik følgende svar: Uha, det er et godt spørgsmål. Det er nok primært fordi vi i øjeblikket ligger"i flytterod" - dvs. WEB-siten får en ordentlig oprydning og bagefter er det bestemt vort håb at have ressourcer til at lave engelsk, tyske og spanske versioner af de væsentligste sider. For tiden har ALCO altså ingen aktiviteter på WWW-stedet, der kan være medvirkende til at styrke internationaliseringsprocessen, men det er stadig intentionen. Tages der derfor udgangspunkt i det flersprogede WWW-sted, virker det som om ALCO ikke er helt afklaret med, hvad formålet er med WWW-stedet, da de jo stadig kun henvender sig til danske kunder. Da den danske version af WWW-stedet oplyser kort om virksomheden, må WWW-stedet betegnes som værende af væsenstypen Brochuren, hvor kunden forventes at læse teksten. Welcome to Araneum v

8 264 Bilag 6: Virksomhedsbeskrivelser Araneum's mission er at forsyne virksomheder med innovative og effektive Internet/Intranet løsninger og være med i front indenfor web-design i Danmark

9 Bilag 6: Virksomhedsbeskrivelser 265 Telefonnummeret er forsynet med landekode og adressen med land. Endvidere er der mulighed for kontakt via e-post. WWW-stedet foreligger i en dansk og en engelsk version. Det fremgår af virksomhedens profil, at deres marked er afgrænset til Danmark. Det er derfor uforståeligt, at de overhovedet henvender sig til andre via et engelsksproget WWW-sted. WWW-stedet indeholder inklsiv forside fem siders oplysninger om Araneum's serviceydelser, kunder og profil. Araneum skulle gerne have en solid viden om WWW, da de jo bl.a lever af at designe WWW-sider. Imidlertid fremgår det ikke direkte, hvorledes WWW opfattes som medie eller marked og hvorvidt de anser den internationale dimension som vigtig. Deres præsentation er meget enkel, og der er lagt meget vægt på det æstetiske indtryk. Søgningen på Araneum i HotBot giver 168 søgeresultater, og forsiden er den første. Der anvendes ikke Meta Tags, hvilket naturligt giver en meget dårlig resultatpræsentation af søgningen, da forsiden kun består af et billede. Der er link til udvalgte kunder, hvor kunden kan se resultatet af Araneums arbejde. Alle disse kunder er danske. Araneum skulle være et af de første web-design virksomheder i Danmark. Den eneste information som foreligger omkring organisationen er, at de ansatte er af dansk, amerikansk, engelsk og pakistansk nationalitet, samt at slips er frivilligt, og at der drikkes meget kaffe. Udfra de oplysninger, der er tilgængelige via WWW tyder, det ikke på, at virksomheden har nogen internationaliseringsproces i tankerne. Så derfor er det uforståligt at WWW-stedet foreligger på engelsk. Vi sendte derfor en e-post til virksomheden, hvor vi spurgte, hvad intentionen er med den engelske version af WWW-stedet, men vi fik beskeden: Desværre har vi ikke resourcer til at svare på de snart daglige henvendelse om Internet brug i vores virksomhed. Din henvendelse er faktisk den anden i dag fra Aalborg! Held og lykke alligevel med jeres undersøgelse. Vi må konkludere, at Araneum ikke er afklaret med, hvad de vil med den engelske version af WWW-stedet, men sikkert føler, at de skal have en international version, hvis en udlænding skulle komme ind på deres WWW-sted. Derfor kan WWW-stedet i princippet også være med til at påvirke virksomhedens internaionaliseringsproces, men da der kun er ca. fem sider med oplysninger om virksomhedens serviceydelse, kunder og profil, må WWW-stedet betegnes som tilhørende væsenstypen Brochuren. Eventuelt er stedet beregnet til udlændinge, der hurtigt kan læse sig til, hvem Araneum er, og hvad de står for.

10 266 Bilag 6: Virksomhedsbeskrivelser Belle Systems A/S - Homepage vi Belle Systems kompetence er indenfor computernetværk og datakommunikation. Indenfor de sidste tre år er alle ressourcer sat ind på at levere Internetløsninger, Intranetløsninger og forbindelser til andre netværk. Virksomheden har flere års erfaring indenfor netværksbaserede pengeoverførsler og de tilbyder derfor et system, der sikkert skulle kunne overføre penge via Internettet eller sikre at kun bestemte personer får adgang til bestemte oplysninger på WWW. Systemet hedder Internet Micropayment and Identification System. Belles strategi er 1) at opfylde kundernes behov for hurtige kommunikations-servere baseret på den nyeste teknologi og 2) at rådgive og støtte kunderne i deres søgen efter kommunikationsløsninger - herunder Internetløsninger. Hele Belle Systems WWW-sted er på engelsk, og alle telefonnumre er med international landekode, og det samme er adressen. Det er muligt at sende e-post direkte til de tre ledere, webmasteren samt 14 andre medarbejdere indenfor udvikling, teknisk support, design og administration, hvor alle medarbejdere er listet sammen med en beskrivelse af deres ansvarsområde, således kunden kan kontakte den rigtige person i forhold til de problemer/spørgsmål kunden har. Belle Systems har gode beskrivelser af alle de typer af produkter/løsninger som de tilbyder, og informerer desuden om virksomhedens historiske udvikling, mål, strategi, kunder og medarbejderne og har en beskrivelse af, hvordan kunden finder vej til virksomheden. WWW-stedet ligger derfor op til, at kunden skal vende tilbage til WWW-stedet for at orientere sig om medarbejdernes e-post adresse og eventuelt undersøge, om det er den samme medarbejder kunden bør kontakte igen, eller der eventuellt er kommet nye medarbejdere til. Belle Systems bruger WWW som et medie, men ser muligheden i at bruge WWW som et marked, idet de udbyder et produkt til betaling og identifikation på WWW. Søgningen på Belle Systems A/S gav to resultater, og det første resultat var Belles forside. Grunden til dette resultat er, at der er indlagt Meta Tags i kildekoden med beskrivelse af virksomheden og med nøgleord, der beskriver virksomheden og dens produkter. Således er resultatpræsentationen god. Virksomheden blev dannet i 1979 af den administrerende direktør. I 1983 kom der en partner med, der blev salgsdirektør. Samtidig blev virksomheden omdannet til et A/S. Indenfor de sidste tre år er fokus rettet mod Internetløsninger. Belle Systems er partnere med anerkendte virksomheder indenfor IT-branchen. Der er links til disse forretningspartnere, som er Tandem, Access, Oracle og

11 Bilag 6: Virksomhedsbeskrivelser 267 Silicon Graphics. Desuden er der links til tre kunder, hvis WWW-steder Belle Systems har designet. Yderligere bliver de største kunder i Danmark nævnt, foruden fem kunder i Holland, to i Portugal og én i Slovenien. Der er ingen links til disse kunder. De største kunder i Danmark indbefatter bl.a. Tele Danmark, Jyllands Posten og Dansk Meteorologisk Institut. Af Krak fremgår det, at Belle Systems har en eksportprocent på 50. vii Belle Systems har sit hovedkontor i Holbæk, hvortil der er en udførlig vejviser på engelsk. Der er flere e-post adresser så kunden eller andre interesserede hurtigt kan komme i kontakt med den rette person i virksomhedet. Belle Systems informerer overskueligt om de typer at produkter de tilbyder, og har links til kunder, hvis WWW-sted Belle har designet. Desuden er der links til forretningspartnere, og navne på kunder i Danmark og udlandet, men ingen links, adresse eller telefonnummer til disse. Der er e-post adresser til flere medarbejdere, så det er nemt at rette henvendelse til den rigtige. Belle Systems bruger altså WWW som et internationalt interaktivt medie til at markedsføre sine serviceydelser, og retter henvendelse mod både nuværende og potentielle kunder. WWW-stedet kan derfor betragtes som en (lille) Håndbog, da der er mulighed for at orientere sig om medarbejdernes e-post adresser, således man kan kontakte den medarbejder, som sandsynligvis kan løse kundens problem. Beologic A/S viii Beologic producerer produkttilpasset software og styringssystemer til bl.a. Bang & Olufsen. De to primære produkter er visualstate og salesplus. Kunden kan henvende sig til Beologic via flere e-post adresser, og de internationale numre til fax og telefon og almindelig post er nævnt. Kunden kan sende e-post direkte til hovedkvarteret og til webmasteren. WWW-stedet indeholder oplysninger om virksomheden og partnere. Der ud over er der en side, hvor Beologic søger nye medarbejdere, og hvor ansøgningen kan sendes direkte til Beologic ved hjælp af e-post. Der er også en side, hvor forskellige begivenheder præsenteres, og hvor kunden ved at sende en e-post kan få tilsendt mere information. Pressemeddelelser og nyheder fra Beologic ligger også på WWW-stedet. Endeligt er der en support-side, hvor det er muligt at downloade hjælpe-filer til visualstate.

12 268 Bilag 6: Virksomhedsbeskrivelser Beologic betragter primært WWW som et medie med information rettet mod kunderne og potentielle medarbejdere, idet det er muligt at svare på stillingsannoncer direkte fra WWW-stedet, og siden disse er skrevet på engelsk, må vi gå ud fra, at de henvender sig til andre end danskere. Søgningen på Beologic A/S gav 60 resultater, hvor søgeresultat nummer to var Beologics forside. Der er ikke anvendt Meta Tags i kildekoden, hvilket også kan ses af informationen under søgningen, hvor der bl.a. står Welcome to The Company:, hvilket jo ikke er særlig informativt. Forklaringen er, at der på Beologic s WWW-forside står Welcome to Beologic A/S hvorefter der er en oversigt over virksomheden med overskriften The Company:. Men da Beologic A/S står i et grafikfelt på forsiden, bliver dette ikke registreret af HotBot, der kun registrerer tekst, hvorfor informationen under søgeresultatet i HotBot bliver: Welcome to The Company: Dette er et godt eksempel på, hvor vilkårlig et søgeværktøjs resumé af en side ofte bliver, og at et Meta Tag i kildekoden med en kort beskrivelse af virksomheden, er værdifuld. Systemet salesplus bliver distribueret og implementeret gennem flere forskellige partnere, og Beologic er for tiden ved at opbygge et verdensomspændende netværk af partnere. Partnerne er alle nævnt, men der er ingen links til dem, selv om flere af dem har eget WWW-sted. I følge Krak ix har Beologic ingen eksport, hvorfor det må antages, at Beologic betragter WWW som et medie til at starte en internationaliseringsproces. Beologic har ikke iværksat aktiviteter, der umiddelbart kan siges at opbygge en organisation, der kan varetage aktiviteter via WWW, men på et område udnytter de alligevel WWW s globale udbredelse. Dette er ved rekrutteringen af medarbejdere, hvor det må antages at Beologic forsøger at tiltrække medarbejdere fra et større geografisk område end Danmark, idet de også viser interesse i at ansætte kvalificerede personer fra udlandet. I følge Krak x er der kun personale til at varetage salget i Danmark, og det ser ikke ud til, at der er personale til at varetage internationale aktiviteter. Beologic's WWW-sted bærer præg af at være bestemt til nuværende kunder og til at understøtte virksomheden, da der bl.a. er support-sider, hvor kunden kan downloade opdaterede versioner af produkterne. At stedet bl.a. henvender sig til nuværende kunder understreges også af, at der er en del indforståethed, hvilket er fint, hvis det da er hensigten. Det må konkluderes, at Beologic anvender WWW som et internationalt og interaktivt medie til primært at understøtte virksomheden, til bl.a. at hjælpe kunderne med at løse problemer, ved at kunderne kan downloade opdaterede versioner af produkterne. WWW-stedet må derfor karakteriseres som væsenstypen Håndbogen.

13 Bilag 6: Virksomhedsbeskrivelser 269 Berendsen Components xi Berendsen Components består af tre selskaberne Berendsen Electronics, Berendsen Data og Berendsen Eltech. Virksomheden består af individuelle stærke og uafhængige handelsvirksomheder, der arbejder sammen i et nordisk netværk for at sikre en omkostningseffektiv distribution indenfor områderne: elektronik og elektro-tekniske produkter samt computer-relaterede produkter. Hele WWW-stedet er skrevet på engelsk. Landekoden er opgivet ved telefonnumrene, men der er ikke opgivet nogen almindelig postadresse. Der er en kort beskrivelse af organisationen og for hvert produktområde er der en beskrivelse af målsætningen for produktet, og en oversigt over leverandørerne med links til de, der er på WWW. Ved nogle af produktområderne, er det muligt at sende en e-post til eksempelvis salgschefen. Det er muligt at bestille yderligere information om bestemte produkter, ved at sætte kryds ud for disse. Kunden skal opgive navn, virksomhed, titel og adresse, men der er ikke mulighed for at opgive, hvilket land kunden kommer fra. Berendsen opfatter WWW som et medie, i det de bruger WWW til at informere om virksomhedens produkter, mål, leverandører og som et sted kunden kan bestille yderligere oplysninger fra. Søgningen på "Berendsen Components" gav ikke noget resultat i HotBot. Der angives ikke Meta Tags. Af WWW-stedet forside fremgår det, at vi siden 1. juli 1996 er nummer to der besøger siden. Forhåbentligt er der tale om en fejl, men ellers skulle 3D-Video Productions, der har designet WWW-stedet, måske kigge på WWW-stedets tilmelding til søgestederne. Der står, at Berendsen Electronics (i den nordiske elektronikindustri) er den ledende leverandør af elektromekaniske komponenter. Berendsen Data er blandt de ledende leverandører til det computer-relaterede marked. Berendsen Eltech er blandt de ledende leverandører indenfor den elektrotekniske industri. Udfra forsidens kildekode fremgår det, at det er 3D-Video Productions der har designet stedet, og sandsynligvis er det også denne virksomhed, der vedligeholder WWW-stedet. Af URL'en fremgår det, at WWW-stedet ligger på 3D-Video Productions web-hotel. Der må være nogen hos Berendsen Components, der varetager kundernes bestilling af yderligere information. Berendsen Components anvender WWW som et interaktivt medie til at informere om virksomheden, for dermed at styrke virksomhedens internationaliseringsproces. Virksomheden

14 270 Bilag 6: Virksomhedsbeskrivelser forventer sandsynligvis, at kunden læser hele WWW-stedet og eventuelt bestiller yderligere information, men WWW-stedet ansporer ikke til at kunden vender tilbage til dette for at få uddybende information på WWW-stedet. Derfor må stedet betegnes som tilhørende væsenstypen Brochuren. Cabinplant International A/S - Denmark - Home Page xii Cabinplant producerer komplette produktionslinier til forarbejdning af fisk, skaldyr, frugt og grøntsager. WWW-stedet er skrevet på engelsk og den internationale opkaldskode (+45) og DK til almindelig post er nævnt. Desuden er det muligt at sende e-post til virksomheden, og der er en oversigt over de ledende medarbejderes ansvarsområde, salgsdatterselskaber, angenter og messer Cabinplant deltager i. Cabinplant's pressemeddelelser er også tilgængelige. Cabinplant opfatter helt klart WWW som et medie, men udnytter ikke WWW helt effektivt som et sådant. Kun på WWW-stedets forside bliver det i en underoverskrift nævnt, hvad virksomhedens produkt er. Ud over dette bliver der overhovedet ikke informeret om, hvilke løsninger virksomheden kan tilbyde eller givet eksempler på tidligere løsninger. I Krak xiii er alle produkterne imidlertid nævnt, og nogle få af dem er: krympetunneler, transportanlæg, doseringsmaskiner, pakning, tilberedning og forædling af fisk, vakumfyldning og lastemaskiner. Søgningen på Cabinplant International A/S - Denmark - Home Page gav 3 søgeresultater, hvor det første også var forsiden. Der er et Meta Tag med virksomhedens navn og en kort beskrivelse af virksomhedens produkter, hvilket sandsynligvis er forklaringen på det gode søgeresultat. Derfor må det antages, at der ligger en hvis viden omkring WWW hos Cabinplant. Der er ingen oplysninger om markedssituationen eller virksomhedens udvikling, så kunden kommer ikke rigtigt til at kende virksomheden. I følge Krak xiv er Cabinplants eksportandel på 90 procent. Virksomhedens tre datterselskaber er nævnt, og det er muligt at sende e-post til det ene (i Storbritannien). Desuden er der en fortegnelse over alle virksomhedens agenter, der er inddelt efter Europa, Amerika, Mellemøsten, Asien og Stillehavsområdet. Ud af 34 agenter er det muligt at sende e-post til tre af disse. Cabinplant har ikke nogen egentlige aktiviteter rettet mod at opbygge

15 Bilag 6: Virksomhedsbeskrivelser 271 en organisation, der kan varetage internationale aktiviteter via WWW. Navnene på de ledende medarbejdere i Danmark er nævnt, og så er adresserne på datterselskaberne og agenterne i udlandet nævnt.

16 272 Bilag 6: Virksomhedsbeskrivelser Cabinplant giver ingen eksempler på tidligere projekter de har løst tilfredsstillende, og kunne generelt markedsføre sine produkter på WWW meget mere effektivt. De produkter eller totalløsninger som Cabinplant leverer vil ofte være tilpasset den enkelte kundes specielle ønsker og behov, og da der sikkert er tale om meget komplekse løsningsbehov, kan det derfor være vanskeligt at give et klart billede af, hvad Cabinplant kan tilbyde. Men netop derfor ville det være oplagt for Cabinplant at give eksempler på projekter, som virksomheden allerede har løst tilfredsstillende, og eventuelt linke til den pågældende virksomhed. Vi har skrevet til virksomheden og spurgt, hvorfor man næsten ikke nævner virksomhedens produkter. I en telefonsamtale med Lars Kops fra Cabinplant fik vi oplyst, at WWW-stedet kun har resulteret i én henvendelse, og at virksomheden endnu ikke tager WWW-stedet så seriøst, men stadig prøver sig frem. Dog er det på et senere tidspunkt hensigten at beskrive de produkter virksomheden tilbyder, således WWW-stedet udvikler sig til væsenstypen "Håndbogen". I Cabinplants tilfælde anvendes WWW altså som et internationalt medie rettet mod nuværende kunder, der fra WWW-stedet kan orientere sig om medarbejdersituationen og mulighederne for at kontakte virksomheden. Der kunne der være tale om væsenstypen Håndbogen, hvis det havde fremgået, hvilket ansvarsområde medarbejderne har, og hver medarbejder havde en e-post adresse, således kunden, udfra sit problems karakteristika, kunne kontakte den rigtige medarbejder første gang, og dermed aflaste virksomheden. Dette er imidlertid ikke tilfældet, og vi må derfor konstatere, at der er tale om væsenstypen "Brochuren", da der blot er tale om en informering fra virksomhedens side, der forventer at kunden læser informationen. CapaCity Software Homepage xv CapaCity udvikler software til automatiske PC systemadministrationsløsninger. CapaCity's WWW-sted foreligger i en international, en engelsk og en amerikansk version. Alle er på engelsk. Her vil fokus være på den internationale del som indeholder landebetegnelser ved almindelig postadresser, og landekoder ved telefonnumre. Endvidere er der mulighed for at sende e- post, når dette er relevant. WWW-stedet indeholder: En virksomheds- og produktprofil, hovedproduktets hjemmeside, support inklusiv FAQ's og e-post adresser til support, sider med PC blades omtale af virksomhedens produkt, sammenligninger med konkurrenters produkter, links til samarbejdspartnere, pressemeddelelser, brugergruppetilmelding og blade, tilmelding som forhandler, bestilling af evaluerings software (vareprøve) og stillingsannoncer.

17 Bilag 6: Virksomhedsbeskrivelser 273 CapaCity forstår WWW som et internationalt og interaktivt medie grænsende til at forstå det som et marked. Der foreligger mange muligheder for, at den nuværende og potentielle kunde kan indgå i en dialog med CapaCity, dog er det ikke muligt at bestille produkter på WWW. Det specielle ved CapaCity er, at de to salgskontorer i UK og USA har egne WWW-steder, der både i form og indhold er mere eller mindre identiske med det internationale WWW-sted. Således er WWW på en måde en kopi af den virkelige verden med et WWW-sted for hver fysiske internationale repræsentation. CapaCity s forside kommer frem som eneste søgeresultat, men der anvendes ikke Meta Tags, hvilket giver en dårlig resultatpresentation af søgningen. CapaCity kunder er virksomheder med op til flere tusinde PC'ere på netværket. CapaCity referer til kunder som amerikanske Computer Associates; Banyan Systems; Digital Equipment Corporation; The New York State Thruway; the US Army, Navy and Marines og General Motors, samt Volvo i Sverige, Lego Systems og Tele Danmark i Danmark og endelig tyske Daimler-Benz og Commerzbank. I følge Krak xvi er CapaCity s eksportandel på 50 procent. Der er hovedkvarter i Danmark og salgskontorer i USA, UK og Tyskland. Dog er der ingen kontaktmuligheder for Tyskland. Af Krak xvii fremgår det, at der er en ansvarshavende for internationalt salg. Det synes sandsynligt, at WWW-stedet primært er rettet mod at aflaste salgs- og supportafdelingerne, da der på WWW-stedet foreligger en mængde information, kunden ellers ville efterspørge fra disse afdelinger. CapaCity s WWW-sted skal medvirke til at støtte virksomhedens i dens internationaliseringsproces ved at støtte og aflaste salgs og support afdelingerne. Det internationale aspekt angribes således, at der forefindes lokale WWW-steder med lignende form og indhold som det internationale WWWsted. Med andre ord synes det sandsynligt, at CapaCity s strategi for anvendelse af WWW er at aflaste salgs- og supportafdelingerne på markeder, hvor de allerede er repræsenteret, mere end at anvende WWW til at skabe nye markeder. Derfor tilhører WWW-stedet væsenstypen Håndbogen, da kunden her kan få vejledning til løsning af problemstillinger. Carlsberg A/S xviii Carlsberg Gruppen er en af verdens største internationale bryggerigrupper, med ølmærkerne Carlsberg og Tuborg, der samtidig er blandt de mest solgte øl i verden.

18 274 Bilag 6: Virksomhedsbeskrivelser Der er en kort engelsk version af Carlsbergs WWW-sted, og der er links til bryggerier som Carlsberg Gruppen samarbejder med. Fra den engelske version er det ikke muligt at sende e-post til Carlsberg, og den almidelige postadresse er ikke nævnt. WWW-stedet informerer om virksomhedens historiske udvikling og organisatoriske sammensætning samt opgiver nogle få regnskabstal. Carlsberg Gruppen har i den engelske version ikke udnyttet mulighederne i WWW særlig udstrakt grad, og betragter klart WWW som et medie. Søgningen på Carlsberg A/S gav ikke mindre end 4434 resultater, men ingen af de første søgeresultater var Carlsbergs. Tilfældigvis var det første resultat en af Tuborgs sider, hvor det er muligt at klikke videre til Carlsberg, men alt i alt alligevel et ret dårligt resultat af søgningen. Igen er der ingen Meta Tags, som spideren i HotBot kan fange og registrere til brug ved søgninger. Carlsberg Gruppen indbefatter moderselskabet, Carlsberg Bryggerierne, grundlagt i 1847, Tuborg Bryggerierne, grundlagt i 1873 samt ca. 100 datterselskaber. Der er i alt ansatte, og produkterne sælges i ca. 150 lande. 80 pct. af salget går til udenlandske markeder. Noget eksporteres fra Danmark og noget bliver brygget lokalt på ca. 60 bryggerier fordelt på ca. 40 lande. De udenlandske bryggerier Carlsberg Gruppen er partner med, nævnes på WWW-stedet, og der er links til de bryggerier, der også har et WWW-sted. Altså en meget internationalt orienteret virksomhed, men Carlsberg Gruppen har ikke nogle tiltag på deres WWW-sted, der kan siges at kunne varetage internationale aktiviteter på WWW. Men der er ikke oplysninger om Carlsbergs forskellige produkter, hvilket må betyde, at WWW-stedet henvender sig mere til analytikere og potentielle partnere, end til kunder. De fleste af Carlsbergs ca. 100 datterselskaber er placeret udenfor Danmark, og Carlsbergs organisation er derfor i høj grad gearet til at varetage internationale aktiviteter, men bruger bare ikke WWW særlig aktivt i denne sammenhæng. Som det også fremgår af ovenstående, gør Carlsberg Gruppen ikke noget for at markedsføre sine produkter internationalt på WWW så det også kan styrke internationaliseringsprocessen. Netop for en virksomhed som Carlsberg Gruppen, der har så mange internationale aktiviteter, og hvor 80 pct. af salget går til eksport, er det underligt, at den engelske udgave af deres WWW-sted er så flad. WWW-stedet betragtes som et medie, der primært retter henvendelse mod analytikere og potentielle partnere, som blot kan læse dette. WWW-stedet kan derfor ikke have den store

19 Bilag 6: Virksomhedsbeskrivelser 275 indflydelse på styrkelsen af virksomhedens internationaliseringsproces, og WWW-stedet må derfor betegnes som tilhørende væsenstypen Brochuren Copenhagen Airport xix Copenhagen Airport er en international lufthavn, hvis forretning baserer sig på at servicere fly og flypassagerer inden, under og efter en flyrejse. WWW-pæsentationen foreligger på engelsk og dansk. Alle telefonnumre er angivet med landekode. Hvor der skal indtastes oplysninger fra kunden, er der plads til landeoplysninger. Hvor det er relevant er der angivet e-post adresser. Copenhagen Airport bruger WWW-stedet til at tiltrække flere internationale fly og flypassagerer til Copenhagen Airport ved at markedsføre mulighederne for flypassagererne, samt hjælpe dem med at skaffe den fornødne information i relation til at rejse ud eller videre fra Copenhagen Airport. Dette gøres ved at oplyse om dagens nationale og internationale ankomster og afgange, hvilket må ses som en service for nuværende kunder. Endvidere foreligger en omfattende serviceinformation. Her informeres om: interaktive kort over lufthavnen, transport til og fra lufthavnen, de forskellige check-in procedurer, en omfattende liste med links over alle flyselskaber der anvender lufthavnen. Desuden er der lister med eksterne links for oplysninger om vejret i Danmark og i resten af verden, samt links til hoteller i Danmark. En større afdeling af Copenhagen Airports WWW-sted er dedikeret til det, de fleste flypassagerer bruger deres tid på, når de opholder sig i en lufthavn, og som også er det lufthavnen tjener store penge på - indkøb og spisning. Udover en komplet liste med butikkers og restauranternes profiler, indeholder denne sektion muligheden for at handle parfume via WWW, og orientere sig om tilbud på andre taxfree varer. Dette skal ses i sammenhæng med, at Copenhagen Airport opfatter sig selv som en af de lufthavne i Europa, der har det største udvalg til de laveste priser i Europa. Dette aktiv søges udnyttet ved at flypassageren inden afgang fra sin PC kan orientere sig omkring priser og udbud. Yderligere kan vedkommende bestille og betale parfume, som ligger klar til afhentning, når han/hun ankommer til lufthavnen. Herved udnyttes aktivet til at tiltrække flere passager til Copenhagen Airport. Anden del af WWW-stedet fokuserer på at informere om økonomiske forhold, meddelelser til Københavns Børs etc. Derved oplyses om forhold der kan have relevans for flyselskaber, der ønsker at bruge Copenhagen Airport for deres destinationer til Norden og Europa. Copenhagen Airport anvender WWW som et internationalt medie i det de anvender WWW til at informere nuværende og potentielle kunder (både passagerer og flyselskaber) omkring deres muligheder, når og hvis de bruger lufthavnen. Endvidere anvendes WWW også som et marked, da det er muligt at handle parfume på WWW-stedet, således parfumen afhentes når passagererne ankommer til lufthavnen.

20 276 Bilag 6: Virksomhedsbeskrivelser Søgningen på "Copenhagen Airport" gav ikke mindre end 404 resultater i HotBot, og resultat nummer to er forsiden. Sammenlignes søgeresultaterne med kildekoden for forsiden, kan det ses, at der på et tidspunkt mellem den og er tilføjet Meta Tags, da resultatet af søgningen ikke indeholder en passende beskrivelse af WWW-stedet. En anden mere generel overvejelse er, at Copenhangen Airport ikke helt har forstået anvendelsen af hyperlinks. Et eksempel på dette, er deres omtale af brochuren "Special Offer", der fortæller at kunden kan finde brochuren i transithallen, selvom der er et link til onlineversionen nogle få linjer over denne omtale. Dog anvender Copenhagen Airport flittigt links til eksterne ressourcer, som flyselskaber, vejr, hoteller og turistinformation. Dette tilkendegiver, at de besidder en viden omkring, hvilke informationer, der også er tilgængelige via WWW. Imidlertid er den kulturelle forståelse knap så god, da mange af tilbudene i Special Offer viser billeder af spiritusflasker. Det kunne tænkes at regeringer eller andre autoriteter i fundamentalistiske muslimske lande ville nedlægge forbud mod denne side, da den kan være fornærmende overfor deres religion. Copenhagen Airport var den første civile lufthavn i verden (Grundlagt i 1925) og blev hurtig porten til Norden og resten af Europa. Det fremgår, at lufthavnen altid har satset på at være teknologisk i front. Således blev det i løbet af 30'erne muligt at flyve nat og dag, da der blev installeret avanceret radioudstyr og meteorologisk udstyr. Denne strategi er stadig aktuel, i det lufthavnen i 1998 vil have et af verdens mest avancerede trafiksystemer i form af forbindelser til resten af Danmark og til Sverige (i år 2000) via togforbindelser. Således kan deres WWW-aktiviteter ses i denne kontekst - at være teknologisk i front. Deres nuværende aktiviteter fordeler sig med 18% danske og 82% internationale passagerne, hvor den internationale andel er støt sigende. De internationale passagerer er fordelt således, at 28% er fra resten af Skandinavien, 46% fra Europa og 8% er fra resten af verden. Med hensyn til fly tegner der sig nogenlunde samme billede: 18% er passagerfly fra Danmark, 70% er internationale passagerfly, 6% er fragtfly og de sidste 6% udgøres af charter- og privatfly. Vigtigt er det at bemærke, at disse tal er baseret på, hvilken lufthavn fly og passagerer kommer fra, altså ikke disses nationalitet. Således kan Copenhagen Airports WWW-sted ses som værende med til at styrke de internationale aktiviteter i form af at vedligeholde og udbygge lufthavnens internationale marked, og især til at tiltrække amerikanere, der anvender WWW mest, hvorved andelen på 8% fra resten af verden kunne øges. Der eksisterer en økonomiafdeling, hvor web-administratoren er ansat i bogholderiet. Yderligere oplysninger foreligger ikke, men ud af de 1200 ansatte, må der være nogle få som beskæftiger sig med WWW. Nogen må også varetage parfumekøbene. Det tyder på, at Copenhagen Airport har ansat medarbejdere til at varetage WWW-stedet, da der ikke foreligger oplysninger om et eventuelt WWW-design virksomhed, hvilket kunne være sandsynligt ved et sådant omfattende og avanceret WWW-sted.

21 Bilag 6: Virksomhedsbeskrivelser 277 Copenhagen Airport anvender WWW aktivt både som et internationalt medie og som et internationalt marked til at forbedre servicen for nuværende kunder, samt til at tiltrække nye kunder. Dette gøres ved at tilbyde information og linke til andre informationskilder og muligheden for at handle over WWW. De har en viden om WWWs mangfoldighed og anvendelsesmuligheder, dog er markedsføringen af WWW-stedet ikke så god. WWW-pæsentationen er en del af deres strategi med at være i teknologisk front, og til at vedligeholde og udbygge lufthavnens internationale marked. På grund af de omfattende informationer om bl.a. ankomster og afgange ligger WWW-stedet op til, at kunden skal vende tilbage til stedet, og da det desuden er muligt at handle fra stedet, er der tale om en kombination af væsenstyperne Håndbogen og Handelspladsen. Dog anser vi her muligheden for at handle parfume som en mulighed, der kan udviddes til andre indkøbsmuligheder af varer, der også sælges i lufthavnen. Desuden viser det, at Copenhagen Airport har en forståelse for, at WWW kan bruges som en international handelsplads, og har været med til at danne væsenstypen Handelspladsen, da der ligger en opfordring til at købe varer. Copenhagen this Week xx Copenhagen this Week er i sin oprindelige form et turistmagasin, der er udkommet siden Magasinet udkommer hver måned, og har flere tusinde abonnenter verden over. Sproget er engelsk. Det er muligt at komme med kommentarer til WWW-stedet via e-post, og almindelig post, hvor Denmark er nævnt i adressen. Der er ikke nævnt noget telefonnummer. Desuden er det muligt at bestille den trykte udgave af Copenhagen this Week via WWW. I både den trykte og digitale version, er der oversigter over forretninger, hoteller, restauranter, seværdigheder, begivenheder etc. Den digitale version af Copenhagen this Week har eksisteret siden august WWW betragtes som et medie, da stedet bruges til at informere om Københavns kultur- og forretningsliv og om byen generelt. Der er endnu ikke så mange oplysninger, men WWW-stedet har jo heller ikke eksisteret så længe. Dog kan det undre, hvorfor virksomheden ikke i højere grad benytter sig af links til andre WWW-steder, der omhandler museer, restauranter, seværdigheder etc. i København og Skandinavien. Søgningen på Copenhagen this Week gav 67 resultater, men Copenhagen this Week var ikke blandt de første hits i HotBot. Der anvendes ikke Meta Tags.

22 278 Bilag 6: Virksomhedsbeskrivelser Der er ingen oplysninger om markedssituationen. Dog tyder det på, at også WWW-versionen skal finansieres via reklamer, og dette kan være svaret på, hvorfor links til andre ressourcer ikke anvendes. Der er ingen tiltag til at opbygge en organisation, der kan varetage internationale aktiviteter via WWW.

23 Bilag 6: Virksomhedsbeskrivelser 279 I det produktet - bladet Copenhagen this Week - gøres tilgængelig via WWW styrkes internationaliseringsprocessen markant, da udbredelsen nu forstærkes. Da det er muligt at bestille abonnement på Copenhagen this Week via WWW-stedet, må dette tilhøre væsenstypen Handelspladsen, da virksomhedens WWW-sted må betegnes som en opfordring til at bruge virksomhedens produkt. Danske Kredit xxi Danske Kredit er et realkreditselskab, og yder lån til private og forretningsdrivende. Undtaget er landbruget og dele af byggesektoren. Den engelske version af WWW-stedet er meget kortfattet, og indeholder fire emner: Nyheder, Virksomhedsprofil, Årsregnskab 1995 og Halvårsregnskab I den engelske version er der ikke nævnt noget telefonnummer, eller hvordan kunden på anden måde kan komme i kontakt med Danske Kredit. WWW betragtes som et medie, da WWW-stedet bruges til kort at informere om virksomhedens situation. Ved søgningen i HotBot på Danske Kredit kommer den engelske version af Danske Kredits forside ud af 66 resultater ikke frem blandt de 5 første. Der er ikke anvendt Meta Tags i kildekoden. Danske Kredit blev dannet i 1993, og er et datterselskab til Den Danske Bank. Danske Kredits aktiviteter sker gennem den Danske Bank. Der er som nævnt regnskaber for 1995 og første halvår af 1995, men om selve markedssituationen er der ingen oplysninger. Der er ingen angivelse af en organisation, der direkte kan varetage internationale aktiviteter via WWW. WWW-stedet tyder på, at Danske Kredit ser WWW som et internationalt medie, men gør ikke ret meget for aktivt at styrke sin internationaliseringsproces via WWW, da det bl.a. ikke er angivet, hvordan kunden kan kontakte virksomheden. WWW-stedet må derfor betegnes som tilhørende væsenstypen Brochuren.

24 280 Bilag 6: Virksomhedsbeskrivelser DataCompagniet xxii DataCompagniet leverer hardware som harddisks, memory, modems, networks PC Cards og processorer. Deres mål er at levere kvalitetesservice og kvalitetsprodukter til en lav pris. (Dog er priserne ret høje). Alle siderne er på engelsk, landekoden +45 er opgivet ved telefonnummeret og "DK" ved almindelig post. Desuden er det muligt at sende en e-post til virksomheden. Alle produkterne er listet med tekniske specifikationer, pris etc. og det er muligt at bestille produkterne direkte fra WWW-stedet. Er kunden i tvivl om, hvilket produkt kunden skal bestille, er der en hjælpefunktion, der kan guide én gennem beslutningsprocessen. Dog er det ikke muligt at bestille direkte fra WWW-stedet udenfor Danmark, da det (endnu) kun er muligt at betale ved leveringen og ikke via WWW. Er kunden som udlænding interesseret i at købe DataCompagniets produkter, kan kunden kontakte virksomheden og eventuelt aftale en anden betalingsmåde end betaling ved levering. Udover dette giver WWW-stedet information om virksomhedens profil, medarbejdere, hvordan kunden giver virksomheden information om sig selv og links til virksomhedens leverandører. Virksomheden betragter WWW som et marked, idet det er muligt at bestille virksomhedens produkter fra WWW-stedet, men priserne er ikke konkurrencedygtige i forhold til "almindelige" butikker. Søgningen på frasen "DataCompagniet Copenhagen Denmark" i HotBot gav to søgeresultater, Resultat nummer to var virksomhedens WWW-sted. Der anvendes ikke Meta Tags, men grunden til, at der kun kom to resultater må skyldes, at søgningen skete på den meget specielle frase. Manglende Meta Tags er skyld i en ringe resultatpræsentation. Der er ikke mange oplysninger om markedssituationen, men hele WWW-stedet bærer også mest præg af, at WWW opfattes som et marked og ikke et medie med informationer om markedet, kunder etc. Virksomheden er placeret i København, hvortil det er muligt at sende en e-post ved bestilling af produkter. Medarbejderne bliver præsenteret med billede, og alle former for personlige data. Bl.a. opgiver de yndlingsfilm, -mad, -spil, værste oplevelse etc., sikkert for at give kunden et mere "personligt" forhold til virksomhedens medarbejdere. Dog virker denne sidste del noget useriøs, og harmonerer ikke rigtig med et ellers meget seriøst WWW-sted.

25 Bilag 6: Virksomhedsbeskrivelser 281 Det må antages at det meste af salget endnu foregår i Danmark, da det ikke er så nemt at bestille via WWW udenfor Danmark. Er kunden bosiddende udenfor Danmark, skal kunden først kontakte virksomheden på anden vis for at aftale en betalingsform. Dog markedsfører virksomheden også sine produkter internationalt, og er tydeligvis interesseret i også at sælge til andre end det danske marked. Således kan WWW-stedet anses som værende et tiltag, der skal øge virksomhedens salg og styrke internationaliseringsprocessen. Der er derfor tale om et WWW-sted, der tilhører væsenstypen Handelspladsen, da det eneste WWW-stedet bruges til, er at opfordre kunden til at købe virksomhedens produkter. Den Danske Bank xxiii Den danske bank driver bankforretning, og har både privat- og erhvervskunder. Den engelske udgave af Den Danske Banks WWW-sted er bygget op på nøjagtig samme måde som ved Danske Kredit, og typerne af oplysninger er også de samme. Heller ikke her er der nævnt noget telefonnummer eller, hvordan kunden på anden måde kan komme i kontakt med Den Danske Bank. Som ved Danske Kredit betragtes WWW som et medie. Ved søgning i HotBot på Den Danske Bank kommer den engelske version af Den Danske Bank's forside ud af 776 resultater ikke frem blandt de 6 første. Der er ikke anvendt Meta Tags i kildekoden. Der er ingen oplysninger om Den Danske Banks opfattelse af markedssituationen. Der er en kort engelsk version, men der ingen aktiviteter der direkte kan varetage internationale aktiviteter via WWW. WWW-stedet tyder på at Den Danske Bank ser WWW som et internationalt medie, men gør ikke ret meget for aktivt at styrke sin internationaliseringsproces via WWW, da der som ved Danske Kredit bl.a. ikke er angivet, hvordan kunden kontakter virksomheden. WWW-stedet tilhører væsenstypen Brochuren.

Indholdsfortegnelse 1. PROBLEMFORMULERING... 1

Indholdsfortegnelse 1. PROBLEMFORMULERING... 1 Indholdsfortegnelse 1. PROBLEMFORMULERING... 1 1.1 WORLD WIDE WEB KAN BETRAGTES SOM ET INTERNATIONAL MARKED... 1 1.2 INTERNETTET OG WWW... 2 1.2.1 Historisk udvikling... 2 1.2.2 Hvordan Internettet er

Læs mere

9. KONKLUSION... 119

9. KONKLUSION... 119 9. KONKLUSION... 119 9.1 REFLEKSIONER OVER PROJEKTETS FUNDAMENT... 119 9.2 WWW-SØGEVÆRKTØJER... 119 9.3 EGNE ERFARINGER MED MARKEDSFØRING PÅ WWW... 120 9.4 UNDERSØGELSE AF VIRKSOMHEDERNES INTERNATIONALISERING

Læs mere

8. ARBEJDSPROCESSEN FOR SKABELSEN AF ET INTERNATIONALT WWW-STED... 113

8. ARBEJDSPROCESSEN FOR SKABELSEN AF ET INTERNATIONALT WWW-STED... 113 8. ARBEJDSPROCESSEN FOR SKABELSEN AF ET INTERNATIONALT WWW-STED... 113 8.1 FORSTÅELSE AF VIRKSOMHEDENS PRODUKTER/SERVICEYDELSER OG RESSOURCER... 114 8.2 INFORMATIONSSØGNING I RELATION TIL LANDE-, KONKURRENT-

Læs mere

6. UNDERSØGELSE AF VIRKSOMHEDERS INTERNATIONALISERING PÅ WWW... 85

6. UNDERSØGELSE AF VIRKSOMHEDERS INTERNATIONALISERING PÅ WWW... 85 6. UNDERSØGELSE AF VIRKSOMHEDERS INTERNATIONALISERING PÅ WWW... 85 6.1 METODEMÆSSIGE OVERVEJELSER... 85 6.1.1 Udgangspunkt i virkeligheden... 85 6.1.2 Konfrontation med fænomenet... 85 6.1.3 Interaktion

Læs mere

LinkedIn Vejledning. Formålet med LinkedIn. Den grundlæggende opbygning af din profil

LinkedIn Vejledning. Formålet med LinkedIn. Den grundlæggende opbygning af din profil LinkedIn Vejledning Formålet med LinkedIn LinkedIn fungerer på en måde ligesom Facebook bare med fokus på faglighed. Det er en god måde at holde kontakten vedlige med tidligere kollegaer og chefer, søge

Læs mere

Gode råd til netbankbrugere - sikring af en typisk hjemme-pc med adgang til netbank

Gode råd til netbankbrugere - sikring af en typisk hjemme-pc med adgang til netbank Gode råd til netbankbrugere - sikring af en typisk hjemme-pc med adgang til netbank Af BEC og FortConsult, januar 2005. Hvad kan du konkret gøre for at beskytte din pc? Målgruppe Denne vejledning er skrevet

Læs mere

3. Gebyrdefinition I en rapport udarbejdet af Rambøll Management på vegne af Forbrugerstyrelsen er et gebyr defineret som følger:

3. Gebyrdefinition I en rapport udarbejdet af Rambøll Management på vegne af Forbrugerstyrelsen er et gebyr defineret som følger: 1. Baggrund Som led i det generelle fokus på udbredelsen af gebyrer rettet mod forbrugerne, har Forbrugerombudsmanden besluttet at se nærmere på arten og mængden af de gebyrer, man kan komme ud for at

Læs mere

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System ViKoSys Virksomheds Kontakt System 1 Hvad er det? Virksomheds Kontakt System er udviklet som et hjælpeværkstøj til iværksættere og andre virksomheder som gerne vil have et værktøj hvor de kan finde og

Læs mere

Eniro-Krak // SME-analyse. Tabelrapport (DK & SE)

Eniro-Krak // SME-analyse. Tabelrapport (DK & SE) Eniro-Krak // SME-analyse Tabelrapport (DK & SE) www.radiuskommunikation.dk i Indhold Om analysen... iv Hovedkonklusioner... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. Tabel 1: Hvilken branche tilhører din virksomhed?...1

Læs mere

Skab jobmuligheder og gode relationer med LinkedIn

Skab jobmuligheder og gode relationer med LinkedIn Skab jobmuligheder og gode relationer med LinkedIn // 16. maj 2011 Vi tror på værdien i at dele viden //1 Vi tror på værdien i at dele viden! Hos Digital Works sikrer vi, at virksomheder og organisationer

Læs mere

Fleksibilitet og Sikkerhed

Fleksibilitet og Sikkerhed Fleksibilitet og Sikkerhed WPS - Web Publishing System er den perfekte marketings- og Kommunikationsplatform, idet systemet får det optimale ud af det hurtigste og mest dynamiske medie i dag - Internettet.

Læs mere

Turisme. Flypassagerstatistik 1. halvår 2006-2010 2010:3. Sammenfatning

Turisme. Flypassagerstatistik 1. halvår 2006-2010 2010:3. Sammenfatning Turisme 21:3 Flypassagerstatistik 1. halvår 26-21 Sammenfatning Nye tal Færre flypassagerturister i 1.halvår 21 Hermed offentliggøres tallene for flypassagertrafik. Publikationen indeholder et estimat

Læs mere

Storbyoplevelser. - Målgruppeprofil 2012

Storbyoplevelser. - Målgruppeprofil 2012 Moderne Storbyoplevelser - Målgruppeprofil 2012 Indhold Baggrund Kort fortalt Side 2 Motivation Side 4-5 Planlægning af ferien Side 7 Ferieaktiviteter Side 9 Døgnforbrug og rejsegruppe Side 11 Overnatninger

Læs mere

Videnrådgivernes internationale aktiviteter

Videnrådgivernes internationale aktiviteter DI VIDENRÅDGIVERNE - ANALYSE September 2014 Videnrådgivernes internationale aktiviteter DI Videnrådgiverne har i medlemsundersøgelsen fra maj/juni 2014 spurgt medlemmerne om deres internationale aktiviteter.

Læs mere

Danhost. Hjemmesideløsning

Danhost. Hjemmesideløsning Danhost Hjemmesideløsning Nem og billig hjemmeside Bestiller du en hjemmeside til din virksomhed hos Danhost, får du lavet et professionelt design, så du er sikret en hjemmeside der udstråler kvalitet.

Læs mere

Global Industriel E-handel i en mindre virksomhed. Centrale problemer og udfordringer. Cand. Merc.Organisation og Strategi 9.

Global Industriel E-handel i en mindre virksomhed. Centrale problemer og udfordringer. Cand. Merc.Organisation og Strategi 9. Global Industriel E-handel i en mindre virksomhed Centrale problemer og udfordringer Cand. Merc.Organisation og Strategi 9. Semester 2003 Morten Rask Adjunkt, Institut for Erhvervsstudier, Aalborg Universitet

Læs mere

Markedsføring med IT som værktøj

Markedsføring med IT som værktøj Markedsføring med IT som værktøj Søren Koed Lars Frandsen Præsentation Hvem er vi? Søren Koed & Lars Frandsen Cand.merc studerende i international virksomhedsøkonomi HA afgangsprojekt indenfor internettets

Læs mere

Missionen er lykkedes når du leder din virksomhed med vision, kvalitet og viljen til at vinde

Missionen er lykkedes når du leder din virksomhed med vision, kvalitet og viljen til at vinde business AHead Consulting & Concept Development www.b-ahead.dk Kontaktperson: Henning Jørgensen E-mail: mail@b-ahead.dk Tlf.: +45 40 54 84 80 Velkommen hos business AHead Missionen er lykkedes når du leder

Læs mere

E-markedspladser et springbræt for dansk eksport

E-markedspladser et springbræt for dansk eksport E-markedspladser et springbræt for dansk eksport Reimer Ivang, Morten Rask og Erik A. Christensen Reimar Ivang, Morten Rask og Erik A. Christensen E-markedspladser et springbræt for dansk eksport 1. udgave

Læs mere

Handelsbetingelser. Alle Handler foretaget via denne web-site foregår mellem dig, som kunde, og

Handelsbetingelser. Alle Handler foretaget via denne web-site foregår mellem dig, som kunde, og Handelsbetingelser Alle Handler foretaget via denne web-site foregår mellem dig, som kunde, og Have & Livsstil ApS Ådalen 9 4600 Køge Tlf.: 4616 1551 info@haveoglivsstil.dk CVR. 38023845 Ordrebekræftelse:

Læs mere

// KOM GODT IGANG MED NYHEDSBREVE //

// KOM GODT IGANG MED NYHEDSBREVE // // KOM GODT IGANG MED NYHEDSBREVE // Nyhedsbreve er et effektivt markedsføringsredskab, når det anvendes rigtigt, og et fremragende supplement til øget salg og service over for dine nuværende og potentielle

Læs mere

Praktikrapport for praktikforløb hos Travel ALOTT

Praktikrapport for praktikforløb hos Travel ALOTT Praktikrapport for praktikforløb hos Travel ALOTT Melanie Kjærgaard Hansen Studienummer: 3006971 Erhvervssprog og IT-baseret markedskommunikation Praktiksted: Travel ALOTT Praktikperiode: 31.07.2017-21.12.2017

Læs mere

Visma Rappor tering og Analyse Rapporter der dækker hele virksomhedens behov

Visma Rappor tering og Analyse Rapporter der dækker hele virksomhedens behov Visma Rappor tering og Analyse Rapporter der dækker hele virksomhedens behov Et webbaseret værktøj som gør informationerne og tallene i virksomhedens forretningssystemer tilgængelige for alle ansatte Visma

Læs mere

Brugervejledning for virksomheder

Brugervejledning for virksomheder Brugervejledning for virksomheder Indholdsfortegnelse 1 Hvad kan virksomheden bruge Praktikpladsen.dk til?... 2 2 Virksomhedens forside... 2 3 Rediger virksomhedsprofil... 3 3.1 Stamdata... 3 3.2 Øvrige

Læs mere

CV FORM MÅLGRUPPE KOMMENTARER

CV FORM MÅLGRUPPE KOMMENTARER Rekrutteringsdatabaser Rekrutterings-databaser Jobcentre Jobbaser Fagforeninger Jobudbydere A-kasser Udvalget er stort af rekrutterings- og CV-banker, hvor dit CV kan blive optaget. De findes blandt andet

Læs mere

hjemmeside rediger selv din med få klik Professionel e-mail, som du kan se overalt Hvor mange besøger din side og hvem er de?

hjemmeside rediger selv din med få klik Professionel e-mail, som du kan se overalt Hvor mange besøger din side og hvem er de? Rediger selv din hjemmeside med få klik Hvor mange besøger din side og hvem er de? Professionel e-mail, som du kan se overalt rediger selv din hjemmeside med få klik + + Få en hjemmeside i et CMS system,

Læs mere

64 E-handelsloven Direktivet om elektronisk handel blev gennemført i dansk ret ved lov nr. 227 af 22. april 2002 om tjenester i informationssamfundet, herunder visse aspekter af elektronisk hand el. Loven,

Læs mere

Søgemaskineoptimering. Sådan kommer du til tops i Google af Dansk Internet Erhverv

Søgemaskineoptimering. Sådan kommer du til tops i Google af Dansk Internet Erhverv Søgemaskineoptimering Sådan kommer du til tops i Google af Dansk Internet Erhverv Agenda: Kl. 9.00 - kl. 9.10 Velkomst ved salgschef Kim Thrane Kl. 9.10 - kl. 9.40 Præsentation af CMS ved Kim Thrane Kl.

Læs mere

VÆLG KLASSIFIKATION S. 3 UDFYLD BASIS INFORMATION S. 4. Om sektionen S. 4 Upload profilbillede S. 5 Tilføj til favoritter S. 5 Facebook reklamer S.

VÆLG KLASSIFIKATION S. 3 UDFYLD BASIS INFORMATION S. 4. Om sektionen S. 4 Upload profilbillede S. 5 Tilføj til favoritter S. 5 Facebook reklamer S. FACEBOOOK SIDER 1 2 INDHOLDSFORTEGNELSE VÆLG KLASSIFIKATION S. 3 UDFYLD BASIS INFORMATION S. 4 Om sektionen S. 4 Upload profilbillede S. 5 Tilføj til favoritter S. 5 Facebook reklamer S. 6 FORSTÅ ADMINISTRATIONSDELEN

Læs mere

Erhvervslivets udviklingsaktiviteter ikke lammet af krisen.

Erhvervslivets udviklingsaktiviteter ikke lammet af krisen. Jysk Analyse 27. oktober 2009 Erhvervslivets udviklingsaktiviteter ikke lammet af krisen. Udviklingsaktiviteter. Over halvdelen af de midtjyske virksomheder har haft udviklingsaktiviteter i gang indenfor

Læs mere

BILAG 5: ORGANISERING AF DATA - VIRKSOMHEDSOVERSIGT... 253

BILAG 5: ORGANISERING AF DATA - VIRKSOMHEDSOVERSIGT... 253 BILAG 5: ORGANISERING AF DATA - VIRKSOMHEDSOVERSIGT... 253 VIRKSOMHEDER DER ER PÅ WWW, MEN SOM IKKE ER INTERNATIONAL ORIENTERET... 253 INTERNATIONALT ORIENTEREDE VIRKSOMHEDER PÅ WWW... 254 DANSKE INTERNATIONALT

Læs mere

Erhvervscase Fur Bryghus

Erhvervscase Fur Bryghus 2010 Erhvervscase Fur Bryghus Køge Handelsskole Indhold Virksomheden... 3 Problemstilling:... 3 Problem 1... 4 Problem 2... 4 Problem 3... 5 Bilag... 6 2 Virksomheden Fur bryghus blev åbnet den 30. september

Læs mere

Tilmelding. 1) Tilmelding til erhvervsdelegationstur til Chongqing, august 2013

Tilmelding. 1) Tilmelding til erhvervsdelegationstur til Chongqing, august 2013 Tilmelding 1) Tilmelding til erhvervsdelegationstur til Chongqing, 10. 15. august 2013 Vi bekræfter hermed vores deltagelse i erhvervsdelegationsturen til Chongqing den 10. 15. august 2013 til en pris

Læs mere

Vækstbarometer. Internationale medarbejdere. Region Hovedstaden

Vækstbarometer. Internationale medarbejdere. Region Hovedstaden Vækstbarometer Region Hovedstaden Internationale medarbejdere Region Hovedstadens Vækstbarometer er et repræsentativt panel af mere end 800 direktører for virksomheder i Region Hovedstaden. Region Hovedstaden

Læs mere

Tjek dine miljøvalg på nettet - når det gælder en tryksag. www.miljonet.org

Tjek dine miljøvalg på nettet - når det gælder en tryksag. www.miljonet.org Tjek dine miljøvalg på nettet - når det gælder en tryksag Kære læser, Du sidder med en brochure, der beskriver et nyt websted,. Det er et websted med rigtig mange oplysninger om de miljøpåvirkninger, der

Læs mere

En svensk version af dette dokument kan hentes her: http://itu.dk/ people/hagerman/riktlinjer.pdf (500 kb)

En svensk version af dette dokument kan hentes her: http://itu.dk/ people/hagerman/riktlinjer.pdf (500 kb) Denne guide er skrevet til folk, som laver hjemmesider med Øresundsregionen som målgruppe. Hvilket sprog skal man skrive på dansk eller svensk, eller måske engelsk? Hvordan kommunikerer man mest effektivt

Læs mere

International e-handel Intentioner er godt, handling er bedre

International e-handel Intentioner er godt, handling er bedre International e-handel Intentioner er godt, handling er bedre Oktober 2014 Analysens indhold 1. Hovedkonklusioner 3 2. Introduktion til analysen 5 3. Markedet 9 4. Vækststrategier 12 5. Markedsudvikling

Læs mere

Modul 2: Motivation for ældre til at lære om teknologi

Modul 2: Motivation for ældre til at lære om teknologi Modul 2: Motivation for ældre til at lære om teknologi Introduktion og overblik Den voksende ældre-andel (den berygtede demografiske ændring) Den økonomiske krise der påvirkede Europa Betydelige besparelser

Læs mere

Standardformular STANDARDFORMULAR 1

Standardformular STANDARDFORMULAR 1 1 Bilag 1 Standardformular STANDARDFORMULAR 1 1) Identiteten på det selskab, som er udsteder af den underliggende aktie, hvortil der er knyttet stemmerettigheder, herunder selskabets fulde navn og selskabsform:

Læs mere

Adwords i praksis annoncer på Google

Adwords i praksis annoncer på Google 3 timers kursus hos jer, hos Nielsens Bureau eller over internettet: Adwords i praksis annoncer på Google Adwords-annoncerne fra Google er en nem, hurtig og effektiv måde at gøre jeres produkter og ydelser

Læs mere

Brugervejledning til FOKUSpartnere

Brugervejledning til FOKUSpartnere Indholdsfortegnelse LOGIN 3 GENERELT 3 BRUGERVEJLEDNING 4 VIRKSOMHEDSPROFIL 4 1) Virksomhedsnavn 6 2) Beskrivelse af virksomheden 6 3) Generel information 6 4) Yderligere information 6 5) Kontaktpersoner

Læs mere

Google Site Search Google-websitesøgning til din organisation

Google Site Search Google-websitesøgning til din organisation Google Site Search Datablad Google Site Search Google-websitesøgning til din organisation Google Site Search Få flere oplysninger ved at besøge: http://www.google.com/enterprise/search/ Det får du Google-relevans

Læs mere

Kommunikationsstrategi

Kommunikationsstrategi NETOP netværk for oplysning Kommunikationsstrategi for lokalforeninger - 2011 Martin T. Hansen 1 Intro NETOPs medlemsforeninger er meget forskellige og har meget forskellige måder at kommunikere på. Som

Læs mere

Få optimeret dit firmas website til mobilen og styrk dit image ud af til.

Få optimeret dit firmas website til mobilen og styrk dit image ud af til. Få optimeret dit firmas website til mobilen og styrk dit image ud af til. Hvorfor? Vi danskere vil være på nettet overalt. Og det kan ses på mængden af datatrafik, vi henter og sender til og fra vores

Læs mere

State of Green Et offentligt-privat partnerskab for grøn vækst

State of Green Et offentligt-privat partnerskab for grøn vækst Velkommen State of Green Et offentligt-privat partnerskab for grøn vækst Helle Momsen Fredslund Project Manager Intelligent Energy Hvem står bag State of Green? State of Green er et offentligt-privat partnerskab

Læs mere

Kom godt i gang med internettet

Kom godt i gang med internettet Kom godt i gang med internettet Hver udgave af Kom godt i gang med internettet introducerer til et nyttigt eller interessant sted på internettet eller en lidt mere avanceret funktionalitet på dukapc en.

Læs mere

Sådan finder du din virksomheds vækstpotentiale

Sådan finder du din virksomheds vækstpotentiale 3 sikre steps til din virksomheds vækst Hvis du er iværksætter, selvstændig eller virksomhedsejer har du sandsynligvis stiftet bekendtskab med en forretningsplan. En del interessenter som banken, potentielle

Læs mere

BESVARELSE AF INDKOMNE SPØRGSMÅL

BESVARELSE AF INDKOMNE SPØRGSMÅL Udbud af Kurerydelser - 2017 BESVARELSE AF INDKOMNE SPØRGSMÅL vedrørende udbud af Kurerydelser Dato for seneste opdatering: 06-09-2017 SPØRGSMÅL NR. 1: Vedr. udbudsbetingelserne. Total fragtomsætning på

Læs mere

Jørgen Koch. Access. Opgavehæfte

Jørgen Koch. Access. Opgavehæfte Jørgen Koch Access 2002 2002 for alle Opgavehæfte Access 2002 for alle 1. udgave 2002 Copyright 2002 IDG Danmark A/S Forfatter: Jørgen Koch Forlagsredaktion: Frantz Pedersen DTP: Jørgen Koch Skriv til

Læs mere

Kommunikation. Kommunikationskanaler 2. Hjemmesider 3. Re-design af sanistaal.com 4. Reklamer 8. Sociale medier 14. Pressemeddelelser 15

Kommunikation. Kommunikationskanaler 2. Hjemmesider 3. Re-design af sanistaal.com 4. Reklamer 8. Sociale medier 14. Pressemeddelelser 15 Kommunikation Kommunikationskanaler 2 Hjemmesider 3 Re-design af sanistaal.com 4 Oms 3,9b Reklamer 8 Sociale medier 14 Pressemeddelelser 15 Personalebladet 17 Intranet 18 Årsberetning og CSR 19 1 Kommunikationskanaler

Læs mere

DSAs guide til LinkedIn: KOM GODT I GANG MED LINKEDIN

DSAs guide til LinkedIn: KOM GODT I GANG MED LINKEDIN DSAs guide til LinkedIn: KOM GODT I GANG MED LINKEDIN INDHOLD DSA Danske Sundhedsorganisationers A-kasse Sankt Annæ Plads 30 1013 København K 3 gode grunde til at være på LinkedIn Hvorfor LinkedIn? Find

Læs mere

sådan får du succes med dit nyhedsbrev

sådan får du succes med dit nyhedsbrev sådan får du succes med dit nyhedsbrev AUGUST 2014 Copyright 2014tt easynet ApS Opbyg databasen find et bedre navn PLAN- LÆG OFF- LINE LANDINGSside succes Foretag målinger LOKkemiddel konvertering FOKUSÉR

Læs mere

Hvad kan vi gøre for dig som leverandør til det offentlige?

Hvad kan vi gøre for dig som leverandør til det offentlige? Hvad kan vi gøre for dig som leverandør til det offentlige? Hvem er IKA og hvorfor vil vi gerne have dig som medlem? Kravene fra EU om anvendelse af direktiverne om offentlige indkøb, bevidstheden om bedre

Læs mere

East Export Network Øst Magasinet

East Export Network Øst Magasinet . East-X-Net Videnpark Trekantområdet Vesterballevej 5, 7000 Fredericia tlf.: 26-926554 mail: mail@east-x-net.dk web: www.east-x-net.dk East Export Network Øst Magasinet Udarbejdet af: East-X-Net Odinsgade

Læs mere

Kort sagt: succes med netdating.

Kort sagt: succes med netdating. Indledning I denne e- bog får du en guide til, hvordan du knækker netdating koden! Du finder alt hvad du skal bruge, for at komme igang med at møde søde piger på nettet. Få f.eks. besvaret følgende spørgsmål:

Læs mere

Din virksomheds internationale website. Eksport

Din virksomheds internationale website. Eksport Din virksomheds internationale website Eksport Din virksomheds internationale website Denne guide skal hjælpe dig med at sikre, at din virksomheds website også fremstår professionelt, når sproget er et

Læs mere

IKT. Temperaturen på IKT i Aalborg og Nordjylland. Sammenligning med året før. Temperaturen på IKT-virksomheder i Nordjylland

IKT. Temperaturen på IKT i Aalborg og Nordjylland. Sammenligning med året før. Temperaturen på IKT-virksomheder i Nordjylland Temperaturen på IKT i Aalborg og Nordjylland Temperaturen på IKT-virksomheder i Nordjylland Hvordan går det med IKT-klyngen i Nordjylland? Hvilke forventninger har IKT-virksomheder til 2015? Få svarene

Læs mere

07. oktober 2008. Spørgeskemaundersøgelse blandt udenlandske virksomheder i Danmark

07. oktober 2008. Spørgeskemaundersøgelse blandt udenlandske virksomheder i Danmark 7. oktober 8 Spørgeskemaundersøgelse blandt udenlandske virksomheder i Danmark Om spørgeskemaundersøgelsen Undersøgelsen består af 19 spørgsmål om udenlandske virksomheders syn på Danmark som investeringsland.

Læs mere

BRUGERMANUAL. Virksomhedsprofil på Professionel, skarp og internationalt orienteret...

BRUGERMANUAL. Virksomhedsprofil på   Professionel, skarp og internationalt orienteret... BRUGERMANUAL Virksomhedsprofil på www.foodfromdenmark.com Professionel, skarp og internationalt orienteret... DIN GUIDE TIL EN PROFESSIONEL VIRKSOMHEDSPROFIL For at give din virksomhedsprofil det allerbedste

Læs mere

Markedsføring og e-handel

Markedsføring og e-handel Eniro Danmark A/S Markedsføring og e-handel Lederanalyse blandt små og mellemstore private virksomheder Figurrapport, landsdele 14.11.2014 Indhold Om analysen... 3 Resultater... 4 Spørgsmål 1 - Hvor stor

Læs mere

Virksomheder B-t-B B-t-C Internetbaseret samarbejde Virksomheder, der markedsfører

Virksomheder B-t-B B-t-C Internetbaseret samarbejde Virksomheder, der markedsfører 8 E-Business 227 Internettet er i dag så udbredt i forretningsmæssig sammenhæng, at det skal behandles i et kapitel for sig. Internettet kan ses som en global, elektronisk forbindelse mellem virksomheder,

Læs mere

Tips & ideer om kommunikation

Tips & ideer om kommunikation Tips & ideer om kommunikation Hvis du gerne vil vide Hvad du er gået glip af de sidste mange måneder, så fortvivl ej. Her er et uddrag af de (helt gratis og ultra nyttige) nyhedsbreve, der hver måned lander

Læs mere

Sådan forbedrer du din virksomheds eksportmuligheder til det tyske marked. Eksport

Sådan forbedrer du din virksomheds eksportmuligheder til det tyske marked. Eksport Sådan forbedrer du din virksomheds eksportmuligheder til det tyske marked Eksport Sådan forbedrer du din virksomheds eksportmuligheder til det tyske marked Denne guide skal hjælpe dig med at gøre din virksomheds

Læs mere

Introduktion til TripAdvisor

Introduktion til TripAdvisor Introduktion til TripAdvisor Maj 2016 Kære deltager i TripAdvisor-kursus Så er det snart nu, vi sammen skal udforske TripAdvisor og de muligheder, platformen har for dig som kultur- og turismeaktør. Det

Læs mere

EKSPORTFREMSTØD nogensinde online!

EKSPORTFREMSTØD nogensinde online! ÅRETS TILBUD 2013 Invitation til Danmarks største EKSPORTFREMSTØD nogensinde online! Nu samler vi alle ca. 30.000 danske eksportvirksomheder + kompetencer, produkter, services og varemærker Ét sted Online

Læs mere

Ledertræf på tværs. Indlæg vedr. sponsorbearbejdning

Ledertræf på tværs. Indlæg vedr. sponsorbearbejdning Ledertræf på tværs Indlæg vedr. sponsorbearbejdning Agenda - Danmarks Bowling Forbund - Hvad kan vi gøre som klub - Affiliate partner - Gode ideer - Stars & Strikes eksempel - Spørgsmål Salg & Marketing

Læs mere

Mbridge tilmeldingssystem Version Vejledning.

Mbridge tilmeldingssystem Version Vejledning. Mbridge tilmeldingssystem Version 23-07-2017. Vejledning. Indholdsfortegnelse. Indledning...2 Tilmelding til turnering (spillere)...2 Slet tilmelding...4 Opsætning af turneringer (turneringsleder)...5

Læs mere

En guide til at begå sig på de sociale medier

En guide til at begå sig på de sociale medier En guide til at begå sig på de sociale medier Tiltræk flere gæster med de sociale medier 66% forbrugere siger, * afat alle de besøger en restaurants side på de sociale medier, før de spiser der For at

Læs mere

ERP. Uddrag af artikel trykt i ERP. Gengivelse af denne artikel eller dele heraf er ikke tilladt ifølge dansk lov om ophavsret.

ERP. Uddrag af artikel trykt i ERP. Gengivelse af denne artikel eller dele heraf er ikke tilladt ifølge dansk lov om ophavsret. ERP Uddrag af artikel trykt i ERP. Gengivelse af denne artikel eller dele heraf er ikke tilladt ifølge dansk lov om ophavsret. Børsen Ledelseshåndbøger er Danmarks største og stærkeste videns- og udviklingsklub.

Læs mere

Vi vil markedsføre kommunen som et område med muligheder for:

Vi vil markedsføre kommunen som et område med muligheder for: Et godt sted at leve I den nye politik er visionen for profilering og bosætning: Vi vil i samarbejde med borgere og virksomheder gøre Ringkøbing-Skjern Kommune, Naturens Rige, kendt som et godt sted at

Læs mere

Mbridge tilmeldingssystem Version Vejledning.

Mbridge tilmeldingssystem Version Vejledning. Mbridge tilmeldingssystem Version 23-03-2018. Vejledning. Indholdsfortegnelse. Indledning...2 Tilmelding til turnering (spillere)...2 Slet tilmelding...4 Opsætning af turneringer (turneringsleder)...5

Læs mere

Enterprise Europe Network. Title. og Væksthus Midtjylland. Sub-title PLACE PARTNER S LOGO HERE. European Commission Enterprise and Industry

Enterprise Europe Network. Title. og Væksthus Midtjylland. Sub-title PLACE PARTNER S LOGO HERE. European Commission Enterprise and Industry Enterprise Europe Network Title og Væksthus Midtjylland Sub-title PLACE PARTNER S LOGO HERE European Commission Enterprise and Industry Hvad er Enterprise Europe Network Enterprise Europe Network har med

Læs mere

Bilag 1: Ordliste. Bilag 1: Ordliste 141

Bilag 1: Ordliste. Bilag 1: Ordliste 141 Bilag 1: Ordliste 141 Bilag 1: Ordliste Da det behandlede område indeholder mange nye termer, som ikke nødvendigvis alle kender, og da disse termer opfattes forskelligt, har vi udarbejdet denne ordliste,

Læs mere

I denne e-bog får du en introduktion til følgende:

I denne e-bog får du en introduktion til følgende: Inbound Marketing I denne e-bog får du en introduktion til følgende: Inbound marketing metoden Hvad der adskiller inbound marketing fra de mere traditionelle markedsføringsmetoder Hvordan du tiltrækker

Læs mere

Installation af Wordpress

Installation af Wordpress Kræver et webhotel der kører PHP og database (MySQL) Installation af Wordpress Wordpress-grund-programmet downloades fra WordPress.org det er gratis Fra webhotellet skal man have 4 informationer som skal

Læs mere

Tæt på HC-CARGO. Your Expert in Parts

Tæt på HC-CARGO. Your Expert in Parts Your Expert in Parts Your Expert in Parts Tæt på HC-CARGO Mennesker og eksperter Vores dygtige ansatte sætter en ære i, at give dig den bedste service. Hos HC-CARGO får du svar på alle dine spørgsmål,

Læs mere

SEO-strategi. Kunde logo

SEO-strategi. Kunde logo SEO-strategi Kunde logo Formålet SEO-strategien skal ved udførsel skabe mere trafik til KUNDE, samt styrke deres branding. SEO-strategien skal være med til at belyse nogle af de problematikker som KUNDEløser

Læs mere

n io t a ik n u m m o k

n io t a ik n u m m o k kommunikation Medarbejdere HVEM ER DU? Leverandører Konkurrenter Medier Bestyrelse Kunder I dag er målrettet kommunikation en nødvendighed, når det gælder udvikling og fastholdelse af en stærk markedsposition.

Læs mere

Information om. Vi passer godt på dig...

Information om. Vi passer godt på dig... Information om Vi passer godt på dig... De første år... Top Rejser har et mantra, som virksomheden er grundlagt på og som er gentaget mange gange siden: ansvar og god service. Ved generationsskiftet ville

Læs mere

10 Vigtigste SEO Ranking Faktorer

10 Vigtigste SEO Ranking Faktorer 10 Vigtigste SEO Ranking Faktorer Indledning 10 Vigtigste Ranking Faktorer Agilitor Der findes en lang række faktorer, der har indflydelse på din websites position i Google på forskellige søgeord. Faktisk

Læs mere

Vi udlejer. dit sommerhus. 10 gode grunde. til at udleje gennem DanCenter. Ring, skriv eller kig forbi

Vi udlejer. dit sommerhus. 10 gode grunde. til at udleje gennem DanCenter. Ring, skriv eller kig forbi Udlejning med udbytte Markedsføring på rette tid og sted Et trygt samarbejde med DanCenter DanCenter Sønderborg Dybøl Banke 10A 6400 Sønderborg til at udleje gennem DanCenter Danmarks ældste og mest erfarne

Læs mere

Brugervejledning for ansøgninger til udlodningsmidler til friluftsliv

Brugervejledning for ansøgninger til udlodningsmidler til friluftsliv Brugervejledning for ansøgninger til udlodningsmidler til friluftsliv Ansøgninger indsendes via et elektronisk ansøgningsskema, som findes på www.friluftsrådet.dk/tilskud. Dér kan du også læse om, hvad

Læs mere

Stigning i virksomhedernes produktudvikling i Region Midtjylland

Stigning i virksomhedernes produktudvikling i Region Midtjylland 10. juni 2008 Stigning i virksomhedernes produktudvikling i Region Midtjylland Innovation og udvikling. Omkring to tredjedele af de små og mellemstore virksomheder i Region Midtjylland har de seneste 3

Læs mere

af integrationsrådenes høringsret og økonomiske midler

af integrationsrådenes høringsret og økonomiske midler UNDERSØGELSE af integrationsrådenes høringsret og økonomiske midler Rådet for Etniske Minoriteter Marts 2004 BAGGRUND FOR UNDERSØGELSEN Rådet for Etniske Minoriteter afholdt den 3. maj 2003 en konference

Læs mere

Præsentation af. Thomas Mathiasen. Faciliterer innovation. TM-Innovation

Præsentation af. Thomas Mathiasen. Faciliterer innovation. TM-Innovation Præsentation af Thomas Mathiasen Faciliterer innovation Personen bag - Thomas Mathiasen Mere end 20 års erfaring inden for international produktudvikling i den bio- og levnedsmiddel teknologiske industri.

Læs mere

Kom godt i gang med internettet

Kom godt i gang med internettet Kom godt i gang med internettet Hver udgave af Kom godt i gang med internettet introducerer til et nyttigt eller interessant sted på internettet eller en lidt mere avanceret funktionalitet på dukapc en.

Læs mere

Salg med LinkedIn. 1. Del Betydningen af profilen og connections for salg. Online kursus. 2. udgave. Oktober 2012.

Salg med LinkedIn. 1. Del Betydningen af profilen og connections for salg. Online kursus. 2. udgave. Oktober 2012. Din vært: Ole Bach Andersen linkedin.com/in/olebachandersen Salg med LinkedIn Online kursus. 2. udgave. Oktober 2012. 1. Del Betydningen af profilen og connections for salg Introduktion til kurset det

Læs mere

Market intelligence i Vejdirektoratet. Adnan Khan, Markedsanalytiker

Market intelligence i Vejdirektoratet. Adnan Khan, Markedsanalytiker Market intelligence i Vejdirektoratet Adnan Khan, Markedsanalytiker Market Intelligence Den organisatoriske placering 2. Udbud & Leverandørstyring (UDB-LEV) 2 overordnede medarbejderprofiler Udbuds- og

Læs mere

Markedsføring i sociale medier en lille håndbog i do s and dont s

Markedsføring i sociale medier en lille håndbog i do s and dont s Markedsføring i sociale medier en lille håndbog i do s and dont s I er kendelsen af, at det kan være svært selv at skulle sætte sig ind i eller følge udviklingen i markedsføringslovgivningen i forbindelse

Læs mere

RETSFORBEHOLD GØR DET SVÆRT AT FÅ PENGE RETUR

RETSFORBEHOLD GØR DET SVÆRT AT FÅ PENGE RETUR BRIEF RETSFORBEHOLD GØR DET SVÆRT AT FÅ PENGE RETUR Kontakt: Analytiker, Eva Maria Gram +45 26 14 36 38 emg@thinkeuropa.dk RESUME EU- borgere handler som aldrig før på tværs af grænserne, og det kræver

Læs mere

GØR EN GOD FORRETNING

GØR EN GOD FORRETNING GØR EN GOD FORRETNING -Biblioteket hjælper dig på vej ONLINE LIGE HER Forsidebillede: colourbox Brug bibliotekets baser kvit og frit! Biblioteket er meget mere end bøger. Vi har fx en række online baser,

Læs mere

Få din hjemmeside på internettet

Få din hjemmeside på internettet DEL DIN FÆRDIGE HJEMMESIDE MED HELE VERDEN: Afsnit 03 Dette nummer: Få din hjemmeside gjort færdig og læg den på nettet. Få din hjemmeside på internettet Når du er tilfreds med din hjemmeside, skal den

Læs mere

Oftede Stillede Spørgsmål

Oftede Stillede Spørgsmål Oftede Stillede Spørgsmål Værd at vide om Shopbox Hvorfor bruge Shopbox? Mere end 3 millioner danskere bruger dagligt Facebook, Google og læser e-mail på nettet. Med Shopbox kan virksomheder drage fordel

Læs mere

KOMMUNIKATION. JYSKs kommunikationskanaler 2. Hjemmeside 3. Reklamer 4. Pressemeddelelser 5. Facebook og YouTube 6. Karriere- og elevavis 7 GO JYSK 8

KOMMUNIKATION. JYSKs kommunikationskanaler 2. Hjemmeside 3. Reklamer 4. Pressemeddelelser 5. Facebook og YouTube 6. Karriere- og elevavis 7 GO JYSK 8 KOMMUNIKATION JYSKs kommunikationskanaler 2 Hjemmeside 3 Oms 3,9b Reklamer 4 Pressemeddelelser 5 Facebook og YouTube 6 Karriere- og elevavis 7 GO JYSK 8 Lars Larsens bog 9 Events 10 1 JYSKS KOMMUNIKATIONSKANALER

Læs mere

Spørgeskema nr.: Uge 49 2004 SPØRGESKEMAUNDERSØGELSE AF DE DANSKE KUNSTMUSEER. Fakta (interviewerens noter) telefonnummer

Spørgeskema nr.: Uge 49 2004 SPØRGESKEMAUNDERSØGELSE AF DE DANSKE KUNSTMUSEER. Fakta (interviewerens noter) telefonnummer SPØRGESKEMAUNDERSØGELSE AF DE DANSKE KUNSTMUSEER Fakta (interviewerens noter) Museum telefonnummer Kontaktperson Henvist til anden kontaktperson (navn) Interviewer Antal opringninger (sæt x per opringning)

Læs mere

Afsluttende kommentarer

Afsluttende kommentarer KLUMMETITLER KOMMER SENERE 247 KAPITEL 11 Afsluttende kommentarer Videnregnskaber er interessante, fordi en af grundproblemstillingerne i den globale videnøkonomi er, hvorledes personer, virksomheder og

Læs mere

Vejledning til de bydende

Vejledning til de bydende Vejledning til de bydende Juni 2013/JET Indledning Indledning ibinder er et web-baseret program, til håndtering af byggeprojekter og ejendomsdrift på en hidtil uset brugervenlig og økonomisk måde. ibinder

Læs mere

Guide til jobsamtale som dimittend.

Guide til jobsamtale som dimittend. Guide til jobsamtale som dimittend. Tema Ansøger Arbejdsgiver Ankomst X: Ankommer til virksomheden i god tid og melder sin ankomst. Receptionist: Beder X vente i receptionen indtil, at Y og hans kollegaer

Læs mere

Hardeknud gruppe. Brugermanual. Tilegnet redaktører af gruppeweb hjemmeside

Hardeknud gruppe. Brugermanual. Tilegnet redaktører af gruppeweb hjemmeside Hardeknud gruppe Brugermanual Tilegnet redaktører af gruppeweb hjemmeside Indhold Indledning... 4 Om denne brugermanual... 4 Formålet med Gruppeweb... 4 Hjemmesidens opbygning... 4 Redaktører... 5 Log

Læs mere

Danske investeringer i Central- og Østeuropa

Danske investeringer i Central- og Østeuropa Danske investeringer i Central- og Østeuropa I løbet af de seneste tre år er antallet af danske investeringerne i de central- og østeuropæiske lande steget støt, og specielt investeringer i servicesektoren

Læs mere