Succes med havnen og skateparken må give blod på tanden. Insigt

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Succes med havnen og skateparken må give blod på tanden. Insigt"

Transkript

1 Succes med havnen og skateparken må give blod på tanden Insigt

2 KULTURKYSTEN FJALTRING NATUR OG NATUROPLEVELSER PÅ EN NY MÅDE. DETTE INDLÆG ER FJALTRINGS IDEER TIL, HVORDAN MAN KAN OPBYGGE BÅDE TURISMEN OG LOKALSAMFUNDET GENNEM EN UDVIKLING AF OMRÅDET MELLEM HØFDE Q OG BOVBJERG FYR.

3 Her hvor vi bor, i Fjaltring og Trans, er der så mange udefra kommende offentlige restriktioner og reguleringer, at hvis vi ikke hele tiden udfordrer aktivt for at skabe et levende lokalområde, så ender vi som museet på Hjerl Hede, med dårlig økonomi og faldende publikumstilstrømning. Det gælder både turister, gæster og fastboende.

4 PROJEKTETS OVERORDNEDE FORMÅL. At udvikle en spændende og nyskabende brug af naturen i vores område. At skabe og forstærke grundlagt for udvikling af turisterhverv i lokalområdet. At øge tilflytning af ressourcestærke børn og voksne til Fjaltring og Trans. At få løst publikums- og tilstrømningsudfordringer på Høfde Q. At få fjernet et grimt og farligt industrianlæg på kysten, og få nytænkende og positiv naturaktivitet ud af det i stedet for. Aktivt at skabe potientiale for helårsturisme, med specielt sigte på europæiske naturturister, hvor naturen, havet, vinden, mørket m.m. er attraktive oplevelser uanset årstid og vejr, -på et område, hvor potientialet er stort. At skabe et selvkørende center for aktivitet og naturoplevelse for kommunens beboere, gæster og tilrejsende turister.

5 LAD OS STARTE MED AT SLÅ FAST, AT VI LOKALT ER ENIGE OM AT Vi vil gerne have campere på Høfde Q Vi vil gerne have surfere på Høfde Q Vi vil gerne have ordnede forhold på Høfde Q, der tilgodeser campere, surfere, turister, gæster og de lokale beboere. Vi vil gerne lave en bæredygtig udvikling, hvor gæsterne, på en eller anden måde, betaler for den service de bruger samt bidrager til lokalsamfundet og til udbygningen af faciliteterne på Høfde Q Vi vil gerne lave en attraktion for Fjaltring og Lemvig Kommune, der kan tiltrække kommunens borgere, rigtig mange turister og nye beboere til lokalområdet

6 Planområdet Sommerhuse Fjaltring Outdoor Jens Chr. Lings hus Høfde Q

7 KULTURKYSTEN SPOTLIGHT.. Høfde Q Servicefaciliteter der matcher tilstrømningen. Camperparkering på stranden Lokal privat camperparkering. Surfers Paradise Cykelsti fra Trans Kirke gennem Fjaltring til diget ved Thorsmindevej. Jens Chr. Lings Hus Dambruget + Dybe Å syd = Fjaltring Outdoor (Udbygning af sommerhusområderne).

8 KULTURKYSTEN FJALTRING HØFDE Q - VESTERHAVSLAGUNEN.

9 FJALTRINGS FORSLAG 1. 15/20 nummererede pladser til autocampere med betalingsautomat 20 Euro pr. døgn max. 48 timer bænkesæt afskærmet med store sten. 3. Surferparkering. 4. Udbygning af servicebygning med betalingsautomater, toiletter, brusere og permanent sauna. I sammenhæng med servicebygningen skal der være et primitivt Ishus til åben anvendelse for personer med gode ideer. Evt. en udsigtsterrasse på taget. 5. Udendørs campingkøkken, grejopbevaring og gode lejrfaciliteter for surfere. 6. Trappe til vinterbaderne med hul i høfden og sikkerhedsring. 7. Mulighed for spektakulære installationer med legeplads og kunst på høfden, der skaber opmærksomhed, særkende og præferencer. 8. Lokal camperplads i nærheden af byen / kysten med tømningsstation, rent vand m.m. Betaling, men ingen tidsbegrænsning

10 UDVIKLINGEN ER OP VEJ BL.A. MILJØ- OG NATURSTYRELSEN HAR UDARBEJDET EN RAPPORT OM REKREATIVE FACILITETER I NATUREN. FIND DEN SELV PÅ NETTET, DET ER SPÆNDENDE OG INTERESSANT LÆSNING.

11 Kreative legepladser Pop-up bar / ishus / udsalg Insigt

12 KULTURKYSTEN FJALTRING DER MANGLER KREATIVE LEGEPLADSER F.EKS. VED KØBMANDEN, PÅ KYSTEN F.EKS. HØFDE Q, FJALTRING OUTDOOR M.FL. DET ER EN BILLIG MÅDE AT SIGNALERE, AT VI GERNE VIL HAVE NOGLE FLERE BØRN OG DERES FORÆLDRE TIL OMRÅDET.

13

14 Vi skal være et aktivitetsområde med aktive og glade mennesker. Insigt

15 Handbjerg Marina CAMPERTURISME ER STIGENDE VI SKAL BESLUTTE OS FOR, HVOR LANGT VI KAN VÆRE MED OG SÅ GEARE VORES FACILITETER TIL AT KUNNE MATCHE DEN ØNSKEDE UDVIKLING.

16 CAMPERTURISME ER STIGENDE. En detaljeret undersøgelse af autocamper turisme i Tyskland, overrasker med nye forbavsende resultater. Kraftig stigning i autocamper turisme! En undersøgelse viser en positiv udvikling i autocamper turismen i Tyskland og sætter rekord med virkning hos de handlende. Der er tale om beløb i størrelses orden på 3,3 milliarder Euro eller ca. 25 milliarder DKK for hele Europa. Årligt er der siden 2001 blevet registreret mere end nye autocampere alene i Tyskland. I hele Europa bliver der årligt registeret mere end nye autocampere. I følge Caravaning Industrie Verbandes - CIVD - er der i øjeblikker autocampere i brug alene i Tyskland. I følge European Caravan Federation - ECF- pr 1. januar 2013 en autocamper bestand på autocampere i hele Europa. Selv om antallet af tyske autocamperpladser er steget stærkt de sidste år er der et stort hul mellem tilbud og behov. Mens der i 2002, ifølge optegnelserne, var autocamperpladser i Tyskland, er dette tal steget til mere end 3200 i Også antallet af overnatninger på autocamperpladser er steget betydeligt. Denne udvikling profitere ikke kun autocamper folket på deres ture, men også autocamperpladsejerne, såvel som det regionale opland. I Europa er der ifølge Bordatlas for 2014, autocamperpladser, men det reele tal er langt højere, idet Frankrig er god for 2990 pladser.

17 SÅDAN GØR DE I RINGKØBING FOR AT STYRE TILSTRØMNINGEN AF CAMPERE OG SURFERE, SKAL DER VÆRE ET BEGRÆNSET ANTAL PLADSER PÅ HØFDEN, DER SKAL VÆRE AFGIFT PÅ OVERNATNING OG RESTRIKTIONER PÅ LIGGETIDEN. DER KAN SUPPLERES MED TILBUD OM OPHOLD PÅ EN PRIVAT PLADS I LOKALOMRÅDET.

18

19 SURFERS PARADISE OPHOLDS- OG CAMPFACILITETER TIL MENNESKER, DER DYRKER HAVKAJAK, KAJAKSURF, SURFING, STAND UP PADDLING OG ALLE ANDRE SPORTSGRENE, DER FOREGÅR I LUFTEN OG PÅ VANDET. TILPASSEDE OPHOLDSFACILITETER OG F.EKS. GREJSKUR TIL LANGTIDSOPBEVARING AF UDSTYR O.S.V.

20 VI SKAL VÆK FRA TOMME SURFERBILER PÅ 1. RÆKKE. VI SKAL LAVE DEN BEDST MULIGE ADGANG TIL KYSTEN FOR FLEST MULIGE TURISTER, GÆSTER OG LOKALE, DER BENYTTER HØFDE Q.

21 .OG HEN TIL DET POSITIVE OG ATTRAKTIVE MILJØ. VI SKAL BYGGE GODE, NATURTRO OG RUSTIKKE FACILITETER, DER GIVER SURFERNE MILJØ OG MULIGHED FOR AT LIGGE I CAMP OG NYDE NATUREN PÅ DERES EGNE PRÆMISSER. BETALING FOR BRUG PÅ SAMME MÅDE SOM CAMPERE.

22 PRIVAT CAMPERPARKERING DER SKAL ETABLERES MULIGHED FOR CAMPERPARKERING PÅ EN PRIVAT PLADS I LOKALOMRÅDET MED SERVICE-FACILITETER F.EKS. TØMNINGSSTATION, VASKEPLADS, RENT VAND, SERVICEINSTALLATIONER O.S.V. LOKALT SKAL DET OGSÅ SKABE NOGLE ARBEJDSPLADSER.

23 KULTURKYSTEN FJALTRING DET HELT SÆRLIGE - JENS CHR. LINGS HUS

24 DET HELT SÆRLIGE JENS CHR. LINGS HUS Efter vores mening giver det god mening, at skabe en form for adgang eller sammenhæng mellem Høfde Q og dambruget med det nye Fjaltring Outdoor. Her ligger Jens Chr. Lings hus centralt og der vil skulle findes en ordning sammen med ejeren på, hvordan og under hvilke betingelser dette kunne foregå. Der kunne indtænkes meditative forløb på vejen/klitten f.eks. udendørs terrasser, læ, skygge, fred og ro. Fordybelse, indlevelse, herlighedsværdi, oplevelse, f.eks. i takt med og i forlængelse af aktiviter på Bovbjerg Fyr.

25 KULTURKYSTEN FJALTRING DET HELT SÆRLIGE- DAMBRUGET

26 NY FJALTRING OUTDOOR MED KLARE REFERENCE TIL ISRANDSLANDSKABET OG VIKINGERNE PÅ RAMME DIGE SKAL DAMBRUGET OMDANNES TIL ET SPEKTAKULÆRT NATURPARADIS FOR MENNESKER, DER ELSKER AKTIVITET, VESTKYSTEN OG NATUREN VED HAVET.

27 DET HELT SÆRLIGE - DAMBRUGET Området er p.t. et farligt og grimt problem både lokalt og for Lemvig Kommune, som vi ønsker at udvikle turistmæssigt og samtidig løse det bagvedliggende problem. En intelligent, kreativ og positiv udnyttelse af det lukkede dambrug, der har en unik beliggenhed, men p.t. er en ekstrem farlig skændsel for området. FJALTRING OUTDOOR skal findes frem og revitaliseres som et centrum for aktivt udendørsliv på årstidernes- og naturens betingelser. Kreative legepladser, kajak, Stand-Up-Padling, paragliding, strand- og naturløb, beach-mountainbike, modelflyvning, geocashing, -alle mulige aktiviteter, der kan foregå mere eller mindre organiseret i den fri natur. Lemvig Kommunes svar på Cold Hawaii.

28 Insigt

29 KULTURKYSTEN FJALTRING DET HELT SÆRLIGE - DYBE Å

30 DET HELT SÆRLIGE - DYBE Å Dybe Å skal beholde det nuværende løb, men sydsiden skal befæstes gøres tilgængelig og sammenhængende med aktiviteterne i dambruget. Det skal indtænkes, at Vesterhavet oversvømmer området og de fremtidige rekreative områder langs åen i stormvejr. Hvordan udnytter vi det og gør det til en styrke og en ekstra oplevelse? Platforme, trapper, ramper, belægning, legepladser og rekreativt udstyr, m.m. skal være med til at gøre området spændende og anderledes attraktion, -tilgængelig og åben for publikum på publikums betingelser.

31 Plateau er og trapper. Legeplads med referencer til havet. Åens nuværende løb Insigt

32 KULTURKYSTEN FJALTRING FRITIDSBEBYGGELSE - BAG FJALTRING- OG TRANS FERIEBYER

33

34

35

36 KULTURKYSTEN FJALTRING - PROJEKTGRUPPE Aktive borgere i Fjaltring. Fjaltring Byråd m.fl. Lemvig Kommune xxx Progressive, kvalitetsbevidste og kreative ildsjæle -eksterne folk med gode ideer, eksperimenter, alternative løsninger o.s.v. f.eks. Jonas Halberg, Monstrum m.fl. Progressive, kvalitetsbevidste og kreative arkitekter (Effekt - Lundgaard & Traberg o.lign. kapaciteter. Kunstnere (moderne kunst skal integreres i projektet) (kunstnere i klasse med Søren Taaning, Morten Strunge - Olafur Eliasson o.lign. format) Grundlæggende skal energi- og klimahensyn være en ufravigelig planstrategi for udvikling på KulturKysten Fjaltring f.eks. alternativ energi f.eks. mikro kraftvarme, 0-energi huse - jordvarme - sol- og vindenergi

37 KULTURKYSTEN FJALTRING - ØKONOMI Projektet skal financieres som denne type projekter financieres, enten ved at Lemvig Kommune, ligesom med havnen i Lemvig og andre projektet, går massivt ind i projektet og realiserer det. Alternativt må kommunen og vi igang med en blandet financiering med fonde, offentlig medfinanciering og private bidrag, som naturligvis forlænger projektets realisering betydeligt. Lokalt er vi indstillet på at yde den indsats, der, på vores niveau, er nødvendig for at realisere visionen, men det er vigtigt, at kommunen kan se mulighederne og har ambitioner og vilje til at være med. Dette projekt er lige så vigtig for Fjaltring og hele Lemvig kommune, som havnens fornyelse er for Lemvig og som North Sea Living og badeland er for Thyborøn. Det handler om gode rekreative forhold for kommunens borgere og om at skabe spændende attraktioner, som kan tiltrække flere turister, der bare skal opleve. En sådan opgave overlader man ikke til det lokale initiativ, her går kommunen massivt ind. Projektet kan samtidig være med til at sætte normen for udvikling og nytænkning i kommunens yderområder og være med til at vise, hvad der skal til, for at tiltrække ressourcestærke skatteborgere til yderområderne.

38 KULTURKYSTEN FJALTRING - FUNDING EU s regionalfond Real Dania Lokale- og anlægsfonden (Fjaltring Outdoor) AP Møller og hustru Chastine McKinney Møller s Fond Velux-fonden Norda-fonden Lemvig Kommune LAG By- og områdefornyelsesmidler (BBL) Arbejdsmarkedets Feriefond Bikubenfonden Lauritzen Fonden Kroagerfonden Den grønne fond (Vindmøllepenge) Statens Kunstfond Region Midtjylland / Grøn vækst / kultur m.fl. Virksomheder og sponsorer. Landdistriktspuljen (BBL)

Lokale Ressourcer Et udviklingsprojekt LAG-Lemvig

Lokale Ressourcer Et udviklingsprojekt LAG-Lemvig LAG-LEMVIG Lokale Ressourcer Et udviklingsprojekt LAG-Lemvig 2011 V E S T V I D E N A P S LOKALE RESSOURCER ET UDVIKLINGSPROJEKT... 4 Kort om projektet... 4 Indledning... 4 Baggrund for projektet.... 5

Læs mere

Kulturpolitik Frem mod 2020. Syddjurs som Kulturkommune. Vedtaget i Byrådet, Syddjurs Kommune den 25. februar 2015.

Kulturpolitik Frem mod 2020. Syddjurs som Kulturkommune. Vedtaget i Byrådet, Syddjurs Kommune den 25. februar 2015. Kulturpolitik Frem mod 2020 Syddjurs som Kulturkommune Vedtaget i Byrådet, Syddjurs Kommune den 25. februar 2015. INDHOLD Forord... 3 Syddjurs Kultur Vision 2020... 4 Formidling Kultur og oplevelser...

Læs mere

TIMELINE FORUNDERSØGELSE & PROJEKTUDVIKLING

TIMELINE FORUNDERSØGELSE & PROJEKTUDVIKLING November 2012 TIMELINE FORUNDERSØGELSE & PROJEKTUDVIKLING TimeLine revitalisering af halvanden kilometer lukket landevej med fokus på bevægelse, oplevelser og forbindelser. 1 INDHOLD s. 3 Introduktion

Læs mere

Vendsyssel Udviklingsråd Februar 2008

Vendsyssel Udviklingsråd Februar 2008 Skagen Tversted Hirtshals Aalbæk Strandby KYSTBYPLAN Vendsyssel Udviklingsråd Februar 2008 Lønstrup Løkken Frederikshavn Sæby Læsø Indhold 1 Baggrund... 1 2 Overblik over de tværgående anbefalinger...

Læs mere

Landdistriktskonferencen 2006 LEMVIG. - Bosætning og erhverv - et samspil mellem to strategier

Landdistriktskonferencen 2006 LEMVIG. - Bosætning og erhverv - et samspil mellem to strategier Landdistriktskonferencen 2006 LEMVIG - Bosætning og erhverv - et samspil mellem to strategier April 2006 1 Indenrigs- og Sundhedsministeriets Landdistriktskonference 2006 Dette hæfte er skrevet og redigeret

Læs mere

Dialog og deltagelse i byudvikling

Dialog og deltagelse i byudvikling dialog og deltagelse i byudvikling 1 2 Forord Byer er for mennesker og skal være attraktive at bruge for mennesker. Det er Realdania Bys grundlæggende tilgang til byudvikling. Det forudsætter, at vi som

Læs mere

Undersøgelse om projekt Borgernes Hus Udarbejdet for Frederikssund Kommune, maj 2013

Undersøgelse om projekt Borgernes Hus Udarbejdet for Frederikssund Kommune, maj 2013 Undersøgelse om projekt Borgernes Hus Udarbejdet for Frederikssund Kommune, maj 2013 Indhold Fakta om undersøgelsen... 6 Hovedrapportering... 7 Generel mening om projektet er det en god ide?... 7 Generel

Læs mere

Vision for Askø/Lilleø 2025 samt idékatalog

Vision for Askø/Lilleø 2025 samt idékatalog Vision for Askø/Lilleø 2025 samt idékatalog 2. udgave januar 2015 Vi udvikler visionen i samarbejde med Lolland Kommune, og skaber i fællesskab trygge rammer for en positiv udvikling på Askø/Lilleø Visionsgruppen

Læs mere

Dit Lolland - din fremtid

Dit Lolland - din fremtid Dit Lolland - din fremtid Det konservative valgprogram ved kommunalvalget 2009 Side 1 af 15 Konservative Lolland 2009 Dit Lolland din fremtid Vi konservative arbejder på en spændende og positiv fremtid

Læs mere

LISELEJE BYDER VELKOMMEN. Potentialeplan for Liseleje AB SO LUTLA NDS KAB. nyt billede. Den danske riviera

LISELEJE BYDER VELKOMMEN. Potentialeplan for Liseleje AB SO LUTLA NDS KAB. nyt billede. Den danske riviera LISELEJE BYDER VELKOMMEN Potentialeplan for Liseleje AB SO LUTLA NDS KAB nyt billede Den danske riviera LISEleje LISEleje LISELEJE BYDER VELKOMMEN Udarbejdet for VisitNordsjælland, 2013-2014. Redaktion:

Læs mere

Toppen af Danmark. Nyhedsbrev - september 2010. Formanden har ordet. Lysets Land. Nye markedsføringstiltag. Naturen+ siden sidst

Toppen af Danmark. Nyhedsbrev - september 2010. Formanden har ordet. Lysets Land. Nye markedsføringstiltag. Naturen+ siden sidst Nyhedsbrev - september 2010 Toppen af Danmark Formanden har ordet Lysets Land Nye markedsføringstiltag Naturen+ siden sidst Vækst via Netværk - Lysets Land 2020 Nyt fra turistbureauerne Formanden har ordet...

Læs mere

Landdistriktspolitik 2014-2018

Landdistriktspolitik 2014-2018 Landdistriktspolitik 2014-2018 1 Indhold Politikkens interesseområde 4 Indsatsområder Mennesker der vil noget 8 Udvikling af byerne 10 Aktiviteter og oplevelser 12 Adgang til naturen 14 Erhvervsudvikling

Læs mere

Oplev vækst stedbundne oplevelser

Oplev vækst stedbundne oplevelser Oplev vækst stedbundne oplevelser Analyse af 4 events Udarbejdet af Jysk Analyse 2014 2 I denne rapport præsenteres et kortfattet sammendrag af de samlede resultater af gæsteanalyser og værdikædeanalyser

Læs mere

FORUNDERSØGELSE TIL UDVIKLING AF EN MARKEDSFØRINGS- STRATEGI OG -PLAN

FORUNDERSØGELSE TIL UDVIKLING AF EN MARKEDSFØRINGS- STRATEGI OG -PLAN SEPTEMBER 2013 TØNDER KOMMUNE FORUNDERSØGELSE TIL UDVIKLING AF EN MARKEDSFØRINGS- STRATEGI OG -PLAN RAPPORT ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56

Læs mere

METROPOL FOR MENNESKER. Vedtaget af Københavns Borgerrepræsentation

METROPOL FOR MENNESKER. Vedtaget af Københavns Borgerrepræsentation METROPOL FOR MENNESKER Vision og mål for Københavns byliv 2015 Vedtaget af Københavns Borgerrepræsentation 2 METROPOL FOR MENNESKER KØBENHAVN HAR EN VISION Vi vil være verdens bedste by at leve i. En bæredygtig

Læs mere

Hvad gør de i ind- og udland?

Hvad gør de i ind- og udland? Hvad gør de i ind- og udland? For at kunne skabe så godt et projekt som muligt i Vordingborg Kommune, vil vi lade os inspirere af og udveksle erfaringer med projekter, der minder om Kulturarvskommuneprojektet

Læs mere

Kulturarven - et aktiv

Kulturarven - et aktiv Kulturarven - et aktiv Anbefalinger fra fire kulturarvskommuner KULTURARVSSTYRELSEN OG REALDANIA titel kulturarven - et aktiv anbefalinger fra fire kulturarvskommuner udgiver kulturarvsstyrelsen og realdania

Læs mere

Arbejdsgruppen for bæredygtig regional udvikling i Arktis. Foresight 1: Visionsfasen Referat fra lokale workshops på Færøerne. Runavik og Suðuroy

Arbejdsgruppen for bæredygtig regional udvikling i Arktis. Foresight 1: Visionsfasen Referat fra lokale workshops på Færøerne. Runavik og Suðuroy Arbejdsgruppen for bæredygtig regional udvikling i Arktis Foresight 1: Visionsfasen Referat fra lokale workshops på Færøerne Runavik og Suðuroy Introduktion Nordisk Ministerråds arbejdsgruppe for bæredygtig

Læs mere

INDLEDNING... 2 FREMTIDEN ØNSKER, HANDLINGER OG TILTAG... 3

INDLEDNING... 2 FREMTIDEN ØNSKER, HANDLINGER OG TILTAG... 3 INDLEDNING... 2 FREMTIDEN ØNSKER, HANDLINGER OG TILTAG... 3 PROJEKT HANDICAPPEDE OG FRILUFTSLIV... 5 BAGGRUND... 5 FORMÅL... 5 ARBEJDSPROCES OG PROJEKTSTYRING... 6 DET FORELØBIGE RESULTAT AF PROJEKT HANDICAPPEDE

Læs mere

JUNI 2009. Hjarnø. Snaptun. Glud EN FÆLLES FREMTID UDVIKLINGSPLAN FOR GLUD, SNAPTUN OG HJARNØ

JUNI 2009. Hjarnø. Snaptun. Glud EN FÆLLES FREMTID UDVIKLINGSPLAN FOR GLUD, SNAPTUN OG HJARNØ JUNI 2009 Hjarnø Snaptun Glud EN FÆLLES FREMTID EN UDVIKLINGSPLAN FOR GLUD, SNAPTUN OG HJARNØ OBS Udviklingsplanen er et resultat af et fælles ideudviklingsprojekt for de tre lokalråd Glud, Snaptun og

Læs mere

- oplevelser med indhold...

- oplevelser med indhold... Design & opsætning: DUETdesign.dk Udgiver: Vesthimmerlands Kommune Himmerlandsgade 27 9600 Aars Tlf. 99 66 70 00 info@vesthimmerland.dk Turistpolitik i Vesthimmerland 2010 2013 - oplevelser med indhold...

Læs mere

Strategi 2015 Rammer for frivilligheden Målrettet udvikling Social innovation Kommunikation Fortalerarbejde Fundraising

Strategi 2015 Rammer for frivilligheden Målrettet udvikling Social innovation Kommunikation Fortalerarbejde Fundraising Strategi 2015 Rammer for frivilligheden Målrettet udvikling Social innovation Kommunikation Fortalerarbejde Fundraising 1 2 Indhold Rammer for frivilligheden Målrettet udvikling Social innovation Kommunikation

Læs mere

Ud over kanten. Potentialeplan for outdoorturisme på Bornholm 2015-17

Ud over kanten. Potentialeplan for outdoorturisme på Bornholm 2015-17 Ud over kanten Potentialeplan for outdoorturisme på Bornholm 2015-17 CENTER for REGIONAL- & TURISMEFORSKNING Udarbejdet af Center for Regional- og Turismeforskning ved Anja Bach-Jensen, Tage Petersen og

Læs mere

Det er bl.a. dét den kommende kommuneplanlægning kommer til at handle om.

Det er bl.a. dét den kommende kommuneplanlægning kommer til at handle om. Planstrategi 2013 Forord Hermed præsenteres Skive Kommunes Planstrategi 2013. Byrådet har vedtaget at denne første behandling af den samlede kommuneplan efter kommunalreformen skal have fokus på helheder

Læs mere

DEN DANSKE RIVIERA HUMLEBÆK-NIVÅ POTENTIALEPLAN FOR HUMLEBÆK - DET KULTURELLE FYRTÅRN

DEN DANSKE RIVIERA HUMLEBÆK-NIVÅ POTENTIALEPLAN FOR HUMLEBÆK - DET KULTURELLE FYRTÅRN DEN DANSKE RIVIERA HUMLEBÆK-NIVÅ POTENTIALEPLAN FOR HUMLEBÆK - DET KULTURELLE FYRTÅRN POTENTIALEPLAN FOR NIVÅ - BØRNEFAMILIERNES BADEBY AB SO LUTLA NDS KAB HUMLEBÆK-NIVÅ HUMLEBÆK - DET KULTURELLE FYRTÅRN

Læs mere

En fornyelse og investering i et moderne maritimt aktivision. vitetsland skal omdanne området mellem stranden og. Projektidéen

En fornyelse og investering i et moderne maritimt aktivision. vitetsland skal omdanne området mellem stranden og. Projektidéen Projektidé - KVALITET I KYSTERNES TURISTBYER En fornyelse og investering i et moderne maritimt aktivision Unge som ældre, aktive som passive tiltrækkes af oplevelser i et maritimt vitetsland skal omdanne

Læs mere

NOGET TYDER PÅ VISION FOR LANDDISTRIKTER 2030

NOGET TYDER PÅ VISION FOR LANDDISTRIKTER 2030 NOGET TYDER PÅ VISION FOR LANDDISTRIKTER 2030 2-76 Vision 2030 INDHOLDSFORTEGNELSE Ministerens forord 4 Visionsgruppens indledning 6 Visionen for landdistrikterne 2030 8 FÆLLESSKAB 12 DIGITALISERING 24

Læs mere

Resultater af turistinterview, juli og august 2013. Kystturisters tilfredshed med feriesteder i Danmark

Resultater af turistinterview, juli og august 2013. Kystturisters tilfredshed med feriesteder i Danmark Resultater af turistinterview, juli og august 2013 Kystturisters tilfredshed med feriesteder i Danmark Kystturisters tilfredshed med feriesteder i Danmark - Resultater af turistinterview, juli og august

Læs mere

P l a n - o g A g e n d a 2 1 - s t r a t e g i

P l a n - o g A g e n d a 2 1 - s t r a t e g i k v a l i t e t i b y u d v i k l i n g e n i n f r a s t r u k t u r o g b y m ø n s t e r d e t å b n e l a n d d e m o k r a t i p r o c e s s e r P l a n - o g A g e n d a 2 1 - s t r a t e g i Odder

Læs mere

Udvikling af helårsturisme i Jammerbugt kommune. Referat af cafédebatter på turismekonference. Jammerbugt Kommune januar 2008 Udviklingsafdelingen

Udvikling af helårsturisme i Jammerbugt kommune. Referat af cafédebatter på turismekonference. Jammerbugt Kommune januar 2008 Udviklingsafdelingen Udvikling af helårsturisme i Jammerbugt kommune Referat af cafédebatter på turismekonference Jammerbugt Kommune januar 2008 Udviklingsafdelingen Indhold 1 INDLEDNING...2 2 AKTIV FERIE INKL. BØRNEAKTIVITETER...2

Læs mere