Succes med havnen og skateparken må give blod på tanden. Insigt

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Succes med havnen og skateparken må give blod på tanden. Insigt"

Transkript

1 Succes med havnen og skateparken må give blod på tanden Insigt

2 KULTURKYSTEN FJALTRING NATUR OG NATUROPLEVELSER PÅ EN NY MÅDE. DETTE INDLÆG ER FJALTRINGS IDEER TIL, HVORDAN MAN KAN OPBYGGE BÅDE TURISMEN OG LOKALSAMFUNDET GENNEM EN UDVIKLING AF OMRÅDET MELLEM HØFDE Q OG BOVBJERG FYR.

3 Her hvor vi bor, i Fjaltring og Trans, er der så mange udefra kommende offentlige restriktioner og reguleringer, at hvis vi ikke hele tiden udfordrer aktivt for at skabe et levende lokalområde, så ender vi som museet på Hjerl Hede, med dårlig økonomi og faldende publikumstilstrømning. Det gælder både turister, gæster og fastboende.

4 PROJEKTETS OVERORDNEDE FORMÅL. At udvikle en spændende og nyskabende brug af naturen i vores område. At skabe og forstærke grundlagt for udvikling af turisterhverv i lokalområdet. At øge tilflytning af ressourcestærke børn og voksne til Fjaltring og Trans. At få løst publikums- og tilstrømningsudfordringer på Høfde Q. At få fjernet et grimt og farligt industrianlæg på kysten, og få nytænkende og positiv naturaktivitet ud af det i stedet for. Aktivt at skabe potientiale for helårsturisme, med specielt sigte på europæiske naturturister, hvor naturen, havet, vinden, mørket m.m. er attraktive oplevelser uanset årstid og vejr, -på et område, hvor potientialet er stort. At skabe et selvkørende center for aktivitet og naturoplevelse for kommunens beboere, gæster og tilrejsende turister.

5 LAD OS STARTE MED AT SLÅ FAST, AT VI LOKALT ER ENIGE OM AT Vi vil gerne have campere på Høfde Q Vi vil gerne have surfere på Høfde Q Vi vil gerne have ordnede forhold på Høfde Q, der tilgodeser campere, surfere, turister, gæster og de lokale beboere. Vi vil gerne lave en bæredygtig udvikling, hvor gæsterne, på en eller anden måde, betaler for den service de bruger samt bidrager til lokalsamfundet og til udbygningen af faciliteterne på Høfde Q Vi vil gerne lave en attraktion for Fjaltring og Lemvig Kommune, der kan tiltrække kommunens borgere, rigtig mange turister og nye beboere til lokalområdet

6 Planområdet Sommerhuse Fjaltring Outdoor Jens Chr. Lings hus Høfde Q

7 KULTURKYSTEN SPOTLIGHT.. Høfde Q Servicefaciliteter der matcher tilstrømningen. Camperparkering på stranden Lokal privat camperparkering. Surfers Paradise Cykelsti fra Trans Kirke gennem Fjaltring til diget ved Thorsmindevej. Jens Chr. Lings Hus Dambruget + Dybe Å syd = Fjaltring Outdoor (Udbygning af sommerhusområderne).

8 KULTURKYSTEN FJALTRING HØFDE Q - VESTERHAVSLAGUNEN.

9 FJALTRINGS FORSLAG 1. 15/20 nummererede pladser til autocampere med betalingsautomat 20 Euro pr. døgn max. 48 timer bænkesæt afskærmet med store sten. 3. Surferparkering. 4. Udbygning af servicebygning med betalingsautomater, toiletter, brusere og permanent sauna. I sammenhæng med servicebygningen skal der være et primitivt Ishus til åben anvendelse for personer med gode ideer. Evt. en udsigtsterrasse på taget. 5. Udendørs campingkøkken, grejopbevaring og gode lejrfaciliteter for surfere. 6. Trappe til vinterbaderne med hul i høfden og sikkerhedsring. 7. Mulighed for spektakulære installationer med legeplads og kunst på høfden, der skaber opmærksomhed, særkende og præferencer. 8. Lokal camperplads i nærheden af byen / kysten med tømningsstation, rent vand m.m. Betaling, men ingen tidsbegrænsning

10 UDVIKLINGEN ER OP VEJ BL.A. MILJØ- OG NATURSTYRELSEN HAR UDARBEJDET EN RAPPORT OM REKREATIVE FACILITETER I NATUREN. FIND DEN SELV PÅ NETTET, DET ER SPÆNDENDE OG INTERESSANT LÆSNING.

11 Kreative legepladser Pop-up bar / ishus / udsalg Insigt

12 KULTURKYSTEN FJALTRING DER MANGLER KREATIVE LEGEPLADSER F.EKS. VED KØBMANDEN, PÅ KYSTEN F.EKS. HØFDE Q, FJALTRING OUTDOOR M.FL. DET ER EN BILLIG MÅDE AT SIGNALERE, AT VI GERNE VIL HAVE NOGLE FLERE BØRN OG DERES FORÆLDRE TIL OMRÅDET.

13

14 Vi skal være et aktivitetsområde med aktive og glade mennesker. Insigt

15 Handbjerg Marina CAMPERTURISME ER STIGENDE VI SKAL BESLUTTE OS FOR, HVOR LANGT VI KAN VÆRE MED OG SÅ GEARE VORES FACILITETER TIL AT KUNNE MATCHE DEN ØNSKEDE UDVIKLING.

16 CAMPERTURISME ER STIGENDE. En detaljeret undersøgelse af autocamper turisme i Tyskland, overrasker med nye forbavsende resultater. Kraftig stigning i autocamper turisme! En undersøgelse viser en positiv udvikling i autocamper turismen i Tyskland og sætter rekord med virkning hos de handlende. Der er tale om beløb i størrelses orden på 3,3 milliarder Euro eller ca. 25 milliarder DKK for hele Europa. Årligt er der siden 2001 blevet registreret mere end nye autocampere alene i Tyskland. I hele Europa bliver der årligt registeret mere end nye autocampere. I følge Caravaning Industrie Verbandes - CIVD - er der i øjeblikker autocampere i brug alene i Tyskland. I følge European Caravan Federation - ECF- pr 1. januar 2013 en autocamper bestand på autocampere i hele Europa. Selv om antallet af tyske autocamperpladser er steget stærkt de sidste år er der et stort hul mellem tilbud og behov. Mens der i 2002, ifølge optegnelserne, var autocamperpladser i Tyskland, er dette tal steget til mere end 3200 i Også antallet af overnatninger på autocamperpladser er steget betydeligt. Denne udvikling profitere ikke kun autocamper folket på deres ture, men også autocamperpladsejerne, såvel som det regionale opland. I Europa er der ifølge Bordatlas for 2014, autocamperpladser, men det reele tal er langt højere, idet Frankrig er god for 2990 pladser.

17 SÅDAN GØR DE I RINGKØBING FOR AT STYRE TILSTRØMNINGEN AF CAMPERE OG SURFERE, SKAL DER VÆRE ET BEGRÆNSET ANTAL PLADSER PÅ HØFDEN, DER SKAL VÆRE AFGIFT PÅ OVERNATNING OG RESTRIKTIONER PÅ LIGGETIDEN. DER KAN SUPPLERES MED TILBUD OM OPHOLD PÅ EN PRIVAT PLADS I LOKALOMRÅDET.

18

19 SURFERS PARADISE OPHOLDS- OG CAMPFACILITETER TIL MENNESKER, DER DYRKER HAVKAJAK, KAJAKSURF, SURFING, STAND UP PADDLING OG ALLE ANDRE SPORTSGRENE, DER FOREGÅR I LUFTEN OG PÅ VANDET. TILPASSEDE OPHOLDSFACILITETER OG F.EKS. GREJSKUR TIL LANGTIDSOPBEVARING AF UDSTYR O.S.V.

20 VI SKAL VÆK FRA TOMME SURFERBILER PÅ 1. RÆKKE. VI SKAL LAVE DEN BEDST MULIGE ADGANG TIL KYSTEN FOR FLEST MULIGE TURISTER, GÆSTER OG LOKALE, DER BENYTTER HØFDE Q.

21 .OG HEN TIL DET POSITIVE OG ATTRAKTIVE MILJØ. VI SKAL BYGGE GODE, NATURTRO OG RUSTIKKE FACILITETER, DER GIVER SURFERNE MILJØ OG MULIGHED FOR AT LIGGE I CAMP OG NYDE NATUREN PÅ DERES EGNE PRÆMISSER. BETALING FOR BRUG PÅ SAMME MÅDE SOM CAMPERE.

22 PRIVAT CAMPERPARKERING DER SKAL ETABLERES MULIGHED FOR CAMPERPARKERING PÅ EN PRIVAT PLADS I LOKALOMRÅDET MED SERVICE-FACILITETER F.EKS. TØMNINGSSTATION, VASKEPLADS, RENT VAND, SERVICEINSTALLATIONER O.S.V. LOKALT SKAL DET OGSÅ SKABE NOGLE ARBEJDSPLADSER.

23 KULTURKYSTEN FJALTRING DET HELT SÆRLIGE - JENS CHR. LINGS HUS

24 DET HELT SÆRLIGE JENS CHR. LINGS HUS Efter vores mening giver det god mening, at skabe en form for adgang eller sammenhæng mellem Høfde Q og dambruget med det nye Fjaltring Outdoor. Her ligger Jens Chr. Lings hus centralt og der vil skulle findes en ordning sammen med ejeren på, hvordan og under hvilke betingelser dette kunne foregå. Der kunne indtænkes meditative forløb på vejen/klitten f.eks. udendørs terrasser, læ, skygge, fred og ro. Fordybelse, indlevelse, herlighedsværdi, oplevelse, f.eks. i takt med og i forlængelse af aktiviter på Bovbjerg Fyr.

25 KULTURKYSTEN FJALTRING DET HELT SÆRLIGE- DAMBRUGET

26 NY FJALTRING OUTDOOR MED KLARE REFERENCE TIL ISRANDSLANDSKABET OG VIKINGERNE PÅ RAMME DIGE SKAL DAMBRUGET OMDANNES TIL ET SPEKTAKULÆRT NATURPARADIS FOR MENNESKER, DER ELSKER AKTIVITET, VESTKYSTEN OG NATUREN VED HAVET.

27 DET HELT SÆRLIGE - DAMBRUGET Området er p.t. et farligt og grimt problem både lokalt og for Lemvig Kommune, som vi ønsker at udvikle turistmæssigt og samtidig løse det bagvedliggende problem. En intelligent, kreativ og positiv udnyttelse af det lukkede dambrug, der har en unik beliggenhed, men p.t. er en ekstrem farlig skændsel for området. FJALTRING OUTDOOR skal findes frem og revitaliseres som et centrum for aktivt udendørsliv på årstidernes- og naturens betingelser. Kreative legepladser, kajak, Stand-Up-Padling, paragliding, strand- og naturløb, beach-mountainbike, modelflyvning, geocashing, -alle mulige aktiviteter, der kan foregå mere eller mindre organiseret i den fri natur. Lemvig Kommunes svar på Cold Hawaii.

28 Insigt

29 KULTURKYSTEN FJALTRING DET HELT SÆRLIGE - DYBE Å

30 DET HELT SÆRLIGE - DYBE Å Dybe Å skal beholde det nuværende løb, men sydsiden skal befæstes gøres tilgængelig og sammenhængende med aktiviteterne i dambruget. Det skal indtænkes, at Vesterhavet oversvømmer området og de fremtidige rekreative områder langs åen i stormvejr. Hvordan udnytter vi det og gør det til en styrke og en ekstra oplevelse? Platforme, trapper, ramper, belægning, legepladser og rekreativt udstyr, m.m. skal være med til at gøre området spændende og anderledes attraktion, -tilgængelig og åben for publikum på publikums betingelser.

31 Plateau er og trapper. Legeplads med referencer til havet. Åens nuværende løb Insigt

32 KULTURKYSTEN FJALTRING FRITIDSBEBYGGELSE - BAG FJALTRING- OG TRANS FERIEBYER

33

34

35

36 KULTURKYSTEN FJALTRING - PROJEKTGRUPPE Aktive borgere i Fjaltring. Fjaltring Byråd m.fl. Lemvig Kommune xxx Progressive, kvalitetsbevidste og kreative ildsjæle -eksterne folk med gode ideer, eksperimenter, alternative løsninger o.s.v. f.eks. Jonas Halberg, Monstrum m.fl. Progressive, kvalitetsbevidste og kreative arkitekter (Effekt - Lundgaard & Traberg o.lign. kapaciteter. Kunstnere (moderne kunst skal integreres i projektet) (kunstnere i klasse med Søren Taaning, Morten Strunge - Olafur Eliasson o.lign. format) Grundlæggende skal energi- og klimahensyn være en ufravigelig planstrategi for udvikling på KulturKysten Fjaltring f.eks. alternativ energi f.eks. mikro kraftvarme, 0-energi huse - jordvarme - sol- og vindenergi

37 KULTURKYSTEN FJALTRING - ØKONOMI Projektet skal financieres som denne type projekter financieres, enten ved at Lemvig Kommune, ligesom med havnen i Lemvig og andre projektet, går massivt ind i projektet og realiserer det. Alternativt må kommunen og vi igang med en blandet financiering med fonde, offentlig medfinanciering og private bidrag, som naturligvis forlænger projektets realisering betydeligt. Lokalt er vi indstillet på at yde den indsats, der, på vores niveau, er nødvendig for at realisere visionen, men det er vigtigt, at kommunen kan se mulighederne og har ambitioner og vilje til at være med. Dette projekt er lige så vigtig for Fjaltring og hele Lemvig kommune, som havnens fornyelse er for Lemvig og som North Sea Living og badeland er for Thyborøn. Det handler om gode rekreative forhold for kommunens borgere og om at skabe spændende attraktioner, som kan tiltrække flere turister, der bare skal opleve. En sådan opgave overlader man ikke til det lokale initiativ, her går kommunen massivt ind. Projektet kan samtidig være med til at sætte normen for udvikling og nytænkning i kommunens yderområder og være med til at vise, hvad der skal til, for at tiltrække ressourcestærke skatteborgere til yderområderne.

38 KULTURKYSTEN FJALTRING - FUNDING EU s regionalfond Real Dania Lokale- og anlægsfonden (Fjaltring Outdoor) AP Møller og hustru Chastine McKinney Møller s Fond Velux-fonden Norda-fonden Lemvig Kommune LAG By- og områdefornyelsesmidler (BBL) Arbejdsmarkedets Feriefond Bikubenfonden Lauritzen Fonden Kroagerfonden Den grønne fond (Vindmøllepenge) Statens Kunstfond Region Midtjylland / Grøn vækst / kultur m.fl. Virksomheder og sponsorer. Landdistriktspuljen (BBL)

Naturprojekt på kysten ved Fjaltring og Trans.

Naturprojekt på kysten ved Fjaltring og Trans. Vision Vi vil være en levende landsby på et bæredygtigt niveau, med en bæredygtig lokal økonomi. Vi vil være det mest ægte og autentiske turist-, oplevelses- og natursted på Vestkysten. Vi vil være kendt

Læs mere

Til Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt og medlemmer af folketingets Miljø- og Fødevareudvalg.

Til Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt og medlemmer af folketingets Miljø- og Fødevareudvalg. Miljø- og Fødevareudvalget 2016-17 MOF Alm.del Bilag 383 Offentligt Ferring, den 11.04.2017 Til Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt og medlemmer af folketingets Miljø- og Fødevareudvalg.

Læs mere

HOTSPOTS FOR VANDSPORT - OG HVORDAN DE BLIVER ENDNU MERE ATTRAKTIVE

HOTSPOTS FOR VANDSPORT - OG HVORDAN DE BLIVER ENDNU MERE ATTRAKTIVE FAKTA HOTSPOTS FOR VANDSPORT - OG HVORDAN DE BLIVER ENDNU MERE ATTRAKTIVE FAKTA INDLEDNING POPULÆRT HOS DE YNGRE Surfing, kitesurfing o. l. tiltrækker typisk turister under år. VANDSPORTSTURISTEN ER MELLEM

Læs mere

Friluftsliv ved, i og på Ferring Sø. Et rekreativt løft af hele området -møde om perspektiver og muligheder 14/3/2012

Friluftsliv ved, i og på Ferring Sø. Et rekreativt løft af hele området -møde om perspektiver og muligheder 14/3/2012 Friluftsliv ved, i og på Ferring Sø Et rekreativt løft af hele området -møde om perspektiver og muligheder 14/3/2012 Program Velkomst Hvorfor mødet Målet med mødet bedre friluftsfaciliteter Hvad er friluftsliv

Læs mere

DEN BLÅ LEGEPLADS, HVIDE SANDE

DEN BLÅ LEGEPLADS, HVIDE SANDE DEN BLÅ LEGEPLADS, HVIDE SANDE FAKTA: Beliggenhed: 6960 Hvide Sande Samlet budget: Kr. 3.405.000 Der ansøges om kr. 700.000 ved Underværker Organisation: Holmsland Klit Turistforening Kontakt: Katrine

Læs mere

Projektbeskrivelse 2017

Projektbeskrivelse 2017 Projektbeskrivelse 2017 Lohals Havn flere målgrupper, øget indtjening og beskæftigelse 1 Lohals Havn har det sidste år investeret massivt i ændringer og udbygninger. Tiltagene er til glæde for vore gæster,

Læs mere

N/P - Nuværende tilstand/potentiale

N/P - Nuværende tilstand/potentiale Høfde Q Trans Strand Bovbjerg Ferring by Ferring Vejlby Klit Langerhuse Thyborøn Thyborøn Strand Fyr Strand Strand Strand Strand Strand Nord Strand Syd Strand N P N P N P N P N P N P N P N P N P Tiltrækningskraft:

Læs mere

LAG Midt-Nordvestsjælland

LAG Midt-Nordvestsjælland LAG Midt-Nordvestsjælland Tilskud til udvikling af liv og erhverv i landdistrikterne Lokale aktionsgrupper (LAG er) er lokalt forankrede foreninger, som skaber udvikling og innovation i lokalsamfundene

Læs mere

Nøgletal omkring autocamperturismen.

Nøgletal omkring autocamperturismen. Nøgletal omkring autocamperturismen. 1 INTRODUKTION AF AUTOCAMPERRÅDET Autocamperrådet er stiftet 11. december 2010. Autocamperrådets medlemmer er DK-Autocam og Dansk Autocamper Forening. Autocamperrådets

Læs mere

Turismestrategi frem mod 2021

Turismestrategi frem mod 2021 Turismestrategi frem mod 2021 Indholdsfortegnelse Forord... 3 1. Overordnet om turistpolitiske overvejelser... 4 1.1 Regionale samarbejder... 5 1.1.1. Destination Fyn... 5 1.1.2 Naturturisme I/S... 6 2.

Læs mere

FERIEHUSGÆSTER ER TIL MEGET MERE END STRAND OG BADEBOLDE VICEDIREKTØR POUL FEJER CHRISTIANSEN DEN GAMLE BY 5. APRIL 2019

FERIEHUSGÆSTER ER TIL MEGET MERE END STRAND OG BADEBOLDE VICEDIREKTØR POUL FEJER CHRISTIANSEN DEN GAMLE BY 5. APRIL 2019 FERIEHUSGÆSTER ER TIL MEGET MERE END STRAND OG BADEBOLDE VICEDIREKTØR POUL FEJER CHRISTIANSEN DEN GAMLE BY 5. APRIL 2019 ANTAL OVERNATNINGER 2013-2018 FERIEHUSUDLEJNING I DANMARK 40.000 huse til udlejning

Læs mere

Bilag Lokalplan feriecenter Fjellerup Strand

Bilag Lokalplan feriecenter Fjellerup Strand Bilag Lokalplan feriecenter Fjellerup Strand Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Silkeborg, den 6. juni 2007 Vedr.: Ansøgning om udvidelse af overnatningskapacitet i et kommende feriecenter ved Fjellerup

Læs mere

AUTOCAMPERE - EN UDVIKLING AF FORRETNINGEN!

AUTOCAMPERE - EN UDVIKLING AF FORRETNINGEN! AUTOCAMPERE - EN UDVIKLING AF FORRETNINGEN! Ifølge de nye regler i Campingreglementet, som trådte i kraft sidste år, er der nu åbnet op for muligheden for at etablere campingpladser med færre end 100 enheder

Læs mere

Fat cykelstyret. Panorama projektets spørgeundersøgelse blandt 400 turister på cykel, juli 2013

Fat cykelstyret. Panorama projektets spørgeundersøgelse blandt 400 turister på cykel, juli 2013 Fat cykelstyret Panorama projektets spørgeundersøgelse blandt 400 turister på cykel, juli 2013 Indledning Denne præsentation er en grafisk fremstilling af de regionale data fra Panorama projektets spørgeundersøgelse.

Læs mere

Tyske campinggæsters holdning til Danmark og danske campingpladser

Tyske campinggæsters holdning til Danmark og danske campingpladser Tyske campinggæsters holdning til Danmark og danske campingpladser Analysen er foretaget på Caravan Salon Düsseldorf i august 2. De 118 deltagende er tilfældigt udvalgt blandt gæsterne på Caravan Salon

Læs mere

Tal omkring autocamperturismen.

Tal omkring autocamperturismen. Tal omkring autocamperturismen. 1 INTRODUKTION AF AUTOCAMPERRÅDET Autocamperrådet er stiftet 11. december 2010. Autocamperrådets medlemmer er DK-Autocam og Dansk Autocamper Forening. Andre foreninger,

Læs mere

KONKURRENCEN OM COLD HAWAII INLAND I THY ER AFGJORT

KONKURRENCEN OM COLD HAWAII INLAND I THY ER AFGJORT KONKURRENCEN OM COLD HAWAII INLAND I THY ER AFGJORT Spektrum Arkitekter har sammen med NORRØN og ISC rådgivende ingeniører vundet den 4-årige rammeaftale for Thisted Kommune. Ambitionen er at skabe et

Læs mere

Fakta om Tøndermarsk Initiativet

Fakta om Tøndermarsk Initiativet Fakta om Tøndermarsk Initiativet Budget: Samlet budget: 210,9 millioner kr. Heraf kommer 111,3 millioner kr. fra Tønder kommune. Realdania har bevilget 65 millioner kr., og A.P. Møller og Hustru Chastine

Læs mere

DE RØDE LØBERE. Vordingborgs bymidte er afgørende for din, min og vores fremtid. Vil du med på den røde løber og gøre en forskel for vores by?

DE RØDE LØBERE. Vordingborgs bymidte er afgørende for din, min og vores fremtid. Vil du med på den røde løber og gøre en forskel for vores by? DE RØDE LØBERE Vordingborgs bymidte er afgørende for din, min og vores fremtid. Vil du med på den røde løber og gøre en forskel for vores by? VINDERBYEN VORDINGBORG Vordingborg er nu en vinderby. Sådan

Læs mere

Turismepolitik 2009-2013 for Lemvig Kommune

Turismepolitik 2009-2013 for Lemvig Kommune Turismepolitik 2009-2013 for Lemvig Kommune "Turismen i Lemvig kommune er et vigtigt indsatsområde for kommunen og dens udvikling indenfor erhvervsudvikling, bosætning, kultur og uddannelse" Lemvig Kommune

Læs mere

LAG Struer beretning 2011

LAG Struer beretning 2011 LAG Struer beretning 2011 a. Overordnet redegørelse for aktionsgruppens og bestyrelsens virke i det foregående år med hensyn til udviklingsstrategien, inddragelse af det lokale liv/offentlige myndigheder

Læs mere

Bo på engen helt tæt på fjorden. Med kort afstand til Ringkøbing centrum.

Bo på engen helt tæt på fjorden. Med kort afstand til Ringkøbing centrum. Strandkanten Vil du bo midt i naturen? Så har du muligheden nu, hvor vi tilbyder en gruppe nye og attraktive boliger på unikke naturgrunde i en helt ny bydel midt i det smukke, åbne fjordlandskab. Naturbydelen

Læs mere

Boligefterspørgsel, bosætning og planstrategi i Assens Kommune. Jesper Bo Jensen, ph.d. fremtidsforsker

Boligefterspørgsel, bosætning og planstrategi i Assens Kommune. Jesper Bo Jensen, ph.d. fremtidsforsker Boligefterspørgsel, bosætning og planstrategi i Assens Kommune Jesper Bo Jensen, ph.d. fremtidsforsker Privat forbrug (Gennemsnitlig stigning 2,6% p.a.) Mængdeindeks 9000 8000 7000 6000 5000 4000 3000

Læs mere

VISION 2030 BYRÅDETS VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID

VISION 2030 BYRÅDETS VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID BYRÅDETS VISION 2030 VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID Vækst med vilje - vi skaber fremtiden og det gode liv sammen VISION 2030 I Faxe Kommune har

Læs mere

Planlægningshjælp til Parkeringspladser, Bondegårdscampering og Autocamperpladser 31-08-2011 1

Planlægningshjælp til Parkeringspladser, Bondegårdscampering og Autocamperpladser 31-08-2011 1 Planlægningshjælp til Parkeringspladser, Bondegårdscampering og Autocamperpladser 1 INTRODUKTION AF AUTOCAMPERRÅDET Autocamperrådet er stiftet 11. december 2010. Autocamperrådets medlemmer er DK-Autocam

Læs mere

FLOD BADET. sponsorprospekt

FLOD BADET. sponsorprospekt FLOD BADET sponsorprospekt VISIONEN Et unikt samlingssted i hjertet af Randers Visionen om Flodbadet bygger på en stor og inderlig ambition om at integrere byen og havnen på en måde, der skaber et helt

Læs mere

ET OPLÆG TIL RINGKØBING FERIEBY

ET OPLÆG TIL RINGKØBING FERIEBY RANONIA ET OPLÆG TIL RINGKØBING FERIEBY 1 Ringkøbing eller Ranonia er det ældst kendte sted(navn) i Danmark, idet en græsk opdagelsesrejsende omtaler stedet allerede år 325 f.kr. Ringkøbing distancerer

Læs mere

Kan gøre noget for autocamperturisme!

Kan gøre noget for autocamperturisme! Kan gøre noget for autocamperturisme Få del i Europas hurtigst voksende turistsegment Af: www.autocamper-info.dk den 27. apr. 2015 JI/2015 Side 1 Der findes 1,7 millioner autocampere i Europa. Deraf er

Læs mere

Sælvigbugtens Camping Samsø. Hytter, værelser og camping

Sælvigbugtens Camping Samsø. Hytter, værelser og camping Sælvigbugtens Camping Samsø Hytter, værelser og camping Camping på Samsø for enhver smag og alder Charmen ved Samsø er ikke til at tage fejl af. Her er et rigt kulturliv med musik og kunst for børn og

Læs mere

TURISMEN I DANMARK. - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark

TURISMEN I DANMARK. - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark TURISMEN I DANMARK - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark Det er ikke kun os danskere, der er glade for at holde ferie herhjemme. Danmark er det mest populære rejsemål i Norden blandt udenlandske

Læs mere

Politik for Kulturhovedstad 2017

Politik for Kulturhovedstad 2017 Politik for Kulturhovedstad 2017 Vision Hvordan kan vi medvirke til, at lokale kunst- og kulturmiljøer bidrager endnu mere offensivt og værdsættes for deres kompetencer og bidrag til den samlede udvikling

Læs mere

De første spørgsmål handler om formålet og målsætningerne med byggeriet

De første spørgsmål handler om formålet og målsætningerne med byggeriet Side 1 af 5 Evaluering [329] Projektet Journalnr. 2012-F-0061 Projektets titel Bevilget beløb 600000 Naturrum til Vang Granitbrud De første spørgsmål handler om formålet og målsætningerne med byggeriet

Læs mere

Planstrategi 19. Program. Følgegruppemøde, den 15. august 2018

Planstrategi 19. Program. Følgegruppemøde, den 15. august 2018 Planstrategi 19 Følgegruppemøde, den 15. august 2018 Program 1. Velkommen - Dagsorden 2. Oplæg Status og proces, herunder sommerhuse Layout Cittaslow og temaer 3. Gruppearbejde 4. Opsamling Evt. Status

Læs mere

Jeg vil derfor også sige mange tak for opbakningen til denne konference med temaet Visioner for vandkanten.

Jeg vil derfor også sige mange tak for opbakningen til denne konference med temaet Visioner for vandkanten. Det talte ord gælder [Åbningstale: Visioner for vandkanten] Først og fremmest vil jeg gerne sige tak til KU og VisitDenmark for, at vi i samarbejde har fået stablet denne konference på benene. Det er en

Læs mere

Turismeudvikling i Lemvig Kommune

Turismeudvikling i Lemvig Kommune Turismeudvikling i Lemvig Kommune Agenda: 1. Turismeudvikling i Lemvig Kommune 2. Lokalt turisme vækstprojekt Formål med indlægget: Give indblik i Lemvig Kommunes turismeudviklingsfokus, samt information

Læs mere

København: Grønne uderum som urbane uderum. Centerchef Jon Pape Center for Park og Natur Oslo, juni 2011

København: Grønne uderum som urbane uderum. Centerchef Jon Pape Center for Park og Natur Oslo, juni 2011 København: Grønne uderum som urbane uderum Centerchef Jon Pape Center for Park og Natur Oslo, juni 2011 Oversigt 1. Hvor er København? 2. Visioner og mål 3. Urbane tendenser - hvad siger københavnerne?

Læs mere

Fra færgeleje til havneleg

Fra færgeleje til havneleg VELKOMMEN TIL HALSSKOV bylivsprojektet Et projekt, der omfatter idéer til at få skabt liv i det ingenmandsland, der ligger mellem den gamle station og bibliotekstorvet / Halsskovvej. Fra færgeleje til

Læs mere

HVIDE SANDE PROJEKT SURF N STAY

HVIDE SANDE PROJEKT SURF N STAY Udviklingsselskabet Vest D/S 2011 ApS HVIDE SANDE PROJEKT SURF N STAY Et bæredygtigt overnatningssted for surf-turister Michael Neumann 03-02-2015 Projektbeskrivelse Hytteby SURF N STAY Hvide Sande Disposition:

Læs mere

Byrådets vision: Vejle med Vilje

Byrådets vision: Vejle med Vilje Byrådets vision: Vejle med Vilje Intro En vision er et billede af den ønskede fremtid : Inden for synsvidde, men uden for umiddelbar rækkevidde. Med Vejle med Vilje ønsker Vejle Kommunes Byråd, at borgere,

Læs mere

Ø-politik i Lolland Kommune

Ø-politik i Lolland Kommune Forside: Forslag til: Ø-politik i Lolland Kommune Askø/Lilleø, Fejø/Skalø og Femø i udvikling Lolland Kommune 2015 Hele dokumentet tænkes opsat i henhold til Lolland Kommunes grafiske profil. Side 2. Øerne

Læs mere

Ansøgninger om kommunale tilskud til LAG- og Fiskeri-LAG-projekter 2011

Ansøgninger om kommunale tilskud til LAG- og Fiskeri-LAG-projekter 2011 Ansøgninger om kommunale tilskud til LAG- og Fiskeri-LAG-projekter 2011 Der foreligger i alt 10 ansøgninger deraf - 8 projekter, der har fået tilsagn/betingede tilsagn fra Lag Middelfart på i alt 1.153.681,37

Læs mere

Byrådets vision: Vejle med Vilje

Byrådets vision: Vejle med Vilje Byrådets vision: Vejle med Vilje Intro En vision er et billede af den ønskede fremtid : Inden for synsvidde, men uden for umiddelbar rækkevidde. Med Vejle med Vilje ønsker Vejle Kommunes Byråd, at borgere,

Læs mere

Hvad ved vi om natur-turisme?

Hvad ved vi om natur-turisme? Hvad ved vi om natur-turisme? Carl Henrik Marcussen, Center for Regional- og Turismeforskning, www.crt.dk Naturmødet, Hirtshals, 19-5-2017 Introduktion: Oplægget Natur-turisme er et populært emne for turismeforskere,

Læs mere

GreenLand. Projekt grønt landdistrikt. Det Energipolitiske Udvalg (2. samling) EPU alm. del - Bilag 146 Offentligt. Version 1.6. 2.

GreenLand. Projekt grønt landdistrikt. Det Energipolitiske Udvalg (2. samling) EPU alm. del - Bilag 146 Offentligt. Version 1.6. 2. Det Energipolitiske Udvalg (2. samling) EPU alm. del - Bilag 146 Offentligt GreenLand Projekt grønt landdistrikt Version 1.6 2. marts 2008 Udarbejdet af sogne- og borgerforeningerne i: Lyne, Foersum, Sdr.

Læs mere

Friluftsstrategi

Friluftsstrategi Friluftsstrategi 2017-2024 3 5 6 8 9 10 11 Vision for friluftslivet Mål for friluftslivet Handlinger for friluftslivet Tilgængelighed og sammenhænge Regionale ruter og muligheder Friluftsliv i byen Formidling

Læs mere

2. GENERATION TEKNIK & MILJØUDVALGET. INDLEDNING Ved udvalgsformand Flemming Jantzen. Rammer og vision

2. GENERATION TEKNIK & MILJØUDVALGET. INDLEDNING Ved udvalgsformand Flemming Jantzen. Rammer og vision 2. GENERATION TEKNIK & MILJØUDVALGET INDLEDNING Ved udvalgsformand Flemming Jantzen Rammer og vision Der er i Guldborgsund Kommune en stor udfordring med den ændrede demografi. Der bliver færre borgere

Læs mere

Strategisk turismeudvikling

Strategisk turismeudvikling Strategisk turismeudvikling - Det fysiske rum ved Planchef Tove Wolff Turismen i Varde Kommune Danmarks næststørste målt på overnatninger. 2017: 4,25 millioner overnatninger 75% heraf er i feriehus Fra

Læs mere

Flyt ind i naturen. Bo på engen helt tæt på fjorden. Med kort afstand til Ringkøbing centrum

Flyt ind i naturen. Bo på engen helt tæt på fjorden. Med kort afstand til Ringkøbing centrum Strandkanten Vil du bo midt i naturen? Så har du muligheden nu, hvor vi tilbyder en gruppe nye og attraktive boliger på unikke naturgrunde i en helt ny bydel midt i det smukke, åbne fjordlandskab. Naturbydelen

Læs mere

Potentialer i Bork 11. august et bidrag til udvikling af Bork Havn

Potentialer i Bork 11. august et bidrag til udvikling af Bork Havn otentialer i Bork 11. august 2016 otentialeplan - Bork Havn Bork Havn i billeder Adgangsvej til Bryggen Surferstranden syd for havnen Lystbådehavnen Bryggen Fiskehuset Legeplads ved Bryggen Det gule hus

Læs mere

ANSØGNING PROJEKTMODNING: CARSTEN HÖLLER - THE AALBORG SLIDE PROJECT. Kunsten

ANSØGNING PROJEKTMODNING: CARSTEN HÖLLER - THE AALBORG SLIDE PROJECT. Kunsten ANSØGNING PROJEKTMODNING: CARSTEN HÖLLER - THE AALBORG SLIDE PROJECT Kunsten ANSØGNING Kunsten Museum of Modern Art Aalborg er et museum i rivende udvikling. Den præmierede museumsarkitektur tegnet af

Læs mere

Et udeliv i bevægelse. Bo Vestergård Madsen Analysechef Lokale- og Anlægsfonden

Et udeliv i bevægelse. Bo Vestergård Madsen Analysechef Lokale- og Anlægsfonden Et udeliv i bevægelse Bo Vestergård Madsen Analysechef Lokale- og Anlægsfonden Hvorfor støtte og udvikle et aktivt udeliv? Det grønne gør os glade (SDU) Ændrede adfærdsformer Nyd naturen og brug den Nye

Læs mere

Frivillighed, engagement og udvikling af gode fællesarealer

Frivillighed, engagement og udvikling af gode fællesarealer Frivillighed, engagement og udvikling af gode fællesarealer Oplev syv cases fra fællesskabets Danmark. Se videointerviews med børn og voksne, som fortæller om at skabe inspirerende og hjemlige fællesarealer

Læs mere

Strategi for Fritid og Kultur. Lemvig Kommune

Strategi for Fritid og Kultur. Lemvig Kommune Strategi for Fritid og Kultur Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende fællesskaber.

Læs mere

HANSTHOLM FYRS FREMTID

HANSTHOLM FYRS FREMTID HANSTHOLM FYRS FREMTID KUNST- OG KULTURGRUPPEN 3. APRIL, 2013 1 HOVEDIDÉ Kunst- og kulturgruppens idé er, at Hanstholm Fyr i fremtiden skal have et indhold, der med én overskrift hedder DET NORDATLANTISKE

Læs mere

Strateginotat Lege- og aktivitetsområder i Aalborg Kommune

Strateginotat Lege- og aktivitetsområder i Aalborg Kommune Aalborg den 20. december 2016 Strateginotat Lege- og aktivitetsområder i Aalborg Kommune Indledning Aalborg Kommune er inde i en rivende udvikling og i kraftig vækst med en befolkningstilgang på ca. 2500

Læs mere

Visioner for fremtidens Køge Nord. Fra erhverv, landsby og boligområde til attraktiv stationsby anno 2035

Visioner for fremtidens Køge Nord. Fra erhverv, landsby og boligområde til attraktiv stationsby anno 2035 Visioner for fremtidens Køge Nord Fra erhverv, landsby og boligområde til attraktiv stationsby anno 2035. The triangle of growth Befolkningsudviklingen 2012-2030 (prog. 2011) God infrastruktur ved Køge

Læs mere

Slagelse Kommunes bemærkninger til Næstved Kommunes Forslag til Turismetillæg til Planstrategi 2016

Slagelse Kommunes bemærkninger til Næstved Kommunes Forslag til Turismetillæg til Planstrategi 2016 Næstved Kommune Sendt pr. mail til blivhoert@naestved.dk Plan og Udvikling Rådhuspladsen 11 4200 Slagelse Tlf.: 58 57 36 00 plan@slagelse.dk www.slagelse.dk Slagelse Kommunes bemærkninger til Næstved Kommunes

Læs mere

Mere i gang flere i gang! Erhvervs- og vækststrategi for Jammerbugt Kommune

Mere i gang flere i gang! Erhvervs- og vækststrategi for Jammerbugt Kommune Mere i gang flere i gang! Erhvervs- og vækststrategi for Jammerbugt Kommune 2017-2020 1 Udgangspunktet Vækst og arbejdspladser i det lokale erhvervsliv er nøglen til at fastholde og udvikle Jammerbugt

Læs mere

Ansøgning om tilladelse til etablering af aktivitetshus ved Båring Strand

Ansøgning om tilladelse til etablering af aktivitetshus ved Båring Strand Middelfart Kommune Båring d. 2/4-2013 Att.: Jacob Kloch Østergade 21 5580 Nr. Åby Ansøgning om tilladelse til etablering af aktivitetshus ved Båring Strand På vegne af foreningen Båring Vig Kystaktiviteter

Læs mere

Strategi for klima og grøn omstilling. Lemvig Kommune

Strategi for klima og grøn omstilling. Lemvig Kommune Strategi for klima og grøn omstilling Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende

Læs mere

Miljøministerens besvarelse af spørgsmål H fra Udvalget for Landdistrikter og Øer

Miljøministerens besvarelse af spørgsmål H fra Udvalget for Landdistrikter og Øer Udvalget for Landdistrikter og Øer 2011-12 (Omtryk - 02/02/2012 - Redigeret svar fra miljøministeren) ULØ alm. del, endeligt svar på spørgsmål 56 Offentligt J.nr. NST- 101-00584 Den 9.1.2012 Miljøministerens

Læs mere

Bosætning og udviklingen af byer og lokalområder på Nordfyn. Jesper Bo Jensen, ph.d. fremtidsforsker

Bosætning og udviklingen af byer og lokalområder på Nordfyn. Jesper Bo Jensen, ph.d. fremtidsforsker Bosætning og udviklingen af byer og lokalområder på Nordfyn Jesper Bo Jensen, ph.d. fremtidsforsker Privat forbrug (Gennemsnitlig stigning 2,6% p.a.) Mængdeindeks 9000 8000 7000 6000 5000 4000 3000 2000

Læs mere

SPØRGESKEMA 2015 - UDKAST. Spørgeskema for face to face interview. Interviewer: Notér destination, notér sprog for interview.

SPØRGESKEMA 2015 - UDKAST. Spørgeskema for face to face interview. Interviewer: Notér destination, notér sprog for interview. SPØRGESKEMA 2015 - UDKAST Spørgeskema for face to face interview Interviewer: Notér destination, notér sprog for interview. 1. Hvad er formålet med dit ophold [på/i destination]? Er du på 1. Ferie Besøg

Læs mere

Lokal Udviklingsplan for. XXXX XXX-området består af.

Lokal Udviklingsplan for. XXXX XXX-området består af. Lokal Udviklingsplan for XXXX XXX-området består af. Lokalområdets vision. Beskriv forhold, aktiviteter og ting der betyder noget for byen/lokalområdet. Disse punkter er et afsæt for at lokalområdet kan

Læs mere

LODRET PROCENT (U-VEJET) Panorama 2014 P59220 (11-Aug-2014) DESTINATION

LODRET PROCENT (U-VEJET) Panorama 2014 P59220 (11-Aug-2014) DESTINATION ALDER 15-5 år 6-59 år 60+ år 65 16% % 1 1% 5 5% 1 1% 55% 6 5% 60 60% 60 60% 56 55% 116 9% % 6 6% 5 5% % V1000. Stege by Rødvig Havn Stubbekøbing færgeleje/havn Sædding strand ved 'Mennesket ved Havet'

Læs mere

AFTALE. Holbæk i Pinsen.

AFTALE. Holbæk i Pinsen. AFTALE Om Holbæk i Pinsen. Holbæk Kommune og Fonden - Holbæk i Pinsen Kanalstræde 2 Kasernevej 6, st.tv 4300 Holbæk c/o ADVODAN CVR nr.: 29189447 Kanalstræde 10, 1.(CVR nr) (herefter kaldet Holbæk Kommune)

Læs mere

Mandø er i dag meget afhængige af turismen i sommermånederne. Turismen er tilsvarende afhængig af, at der er en fast bosætning på øen året rundt.

Mandø er i dag meget afhængige af turismen i sommermånederne. Turismen er tilsvarende afhængig af, at der er en fast bosætning på øen året rundt. Postadresse Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 21. januar 2015 Journal nr. Journal nr. Notat Sagsbehandler Peter Raben Nebeling Telefon direkte 76 16 1324 E-mail pne@esbjergkommune.dk Oplæg, Smart Island

Læs mere

Tillæg 19 KP17. Nyt rammeområde for Henne Strand Camping.

Tillæg 19 KP17. Nyt rammeområde for Henne Strand Camping. Tillæg 19 KP17 Nyt rammeområde for Henne Strand Camping. VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Et forslag til dette kommuneplantillæg har været fremlagt i offentlig høring i perioden fra 23. august 2018 til den

Læs mere

Forsøgsordning for kyst- og naturturisme

Forsøgsordning for kyst- og naturturisme - 1 Forsøgsordning for kyst- og naturturisme Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Folketinget vedtog i december 2014 en forsøgsordning med videre rammer for at etablere turistorienterede projekter

Læs mere

Nationalpark Thy - Betydning og perspektiver

Nationalpark Thy - Betydning og perspektiver Nødebo den 8. maj 2018 Nationalpark Thy - Betydning og perspektiver Nationalpark Thy hvor og hvorfor. Nationalparkens betydning for Thyboerne, gæsterne og for investeringslysten. Hvad vi satser på fremadrettet

Læs mere

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Stormgade 2-6 1470 København K efkm@efkm.

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Stormgade 2-6 1470 København K efkm@efkm. Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Stormgade 2-6 1470 København K efkm@efkm.dk 30. november 2015 Kære Lars Chr. Lilleholt, Vi ønsker at gøre

Læs mere

Camping der passer... Horsens City Camping ved skov og strand. Beliggenheden. Beliggenheden der passer! Pladsen. Pladsen der passer! Shopping.

Camping der passer... Horsens City Camping ved skov og strand. Beliggenheden. Beliggenheden der passer! Pladsen. Pladsen der passer! Shopping. City Camping ved skov og strand Camping der passer... Shopping Kultur Natur Sport A Beliggenheden Beliggenheden der passer! Udsigt Pladsen Pladsen der passer! Børn Fred og ro Shopping Shopping Kultur Kultur

Læs mere

bringer dig hjem Lad op, nyd din tid på altanen med udsigt over Søndre Strand og Køge by.

bringer dig hjem Lad op, nyd din tid på altanen med udsigt over Søndre Strand og Køge by. Bo med havet på første klasse Du har nu muligheden for at bo, hvor der er højt til himlen, sand under fødderne, bølgebrus som sød musik. Og kort vej til byens puls og liv. Den saltfyldte duft af hav i

Læs mere

Danskerne og yderområderne. Thomas Martinsen 9. november 2011, Inspirationsmøde, Vejle

Danskerne og yderområderne. Thomas Martinsen 9. november 2011, Inspirationsmøde, Vejle Danskerne og yderområderne Thomas Martinsen 9. november 2011, Inspirationsmøde, Vejle Om undersøgelsen Repræsentativ undersøgelse blandt danskere i den erhvervsaktive alder 18-65 år (3,5 mio. ud af 5,6

Læs mere

Strategi for udvikling af turisme og oplevelser i Greve

Strategi for udvikling af turisme og oplevelser i Greve Strategi for udvikling af turisme og oplevelser i Greve 2013-2015 Indledning Med denne strategi for udvikling af turisme og oplevelser formulerer Greve Kommune nu for første gang en vision og et mål for

Læs mere

Planstrategi Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande

Planstrategi Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande Planstrategi 2019 Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande I forbindelse med udarbejdelsen af Planstrategi 2019 har Byrådet besluttet at sætte fokus på udviklingen af midtbyerne

Læs mere

INTERNATIONALE KOMMUNER

INTERNATIONALE KOMMUNER INTERNATIONALE KOMMUNER 2017 DIN INDGANG TIL EU ALLE SYDDANSKE KOMMUNER HAR MULIGHED FOR AT ARBEJDE MED EU OGSÅ DEN, DU BOR ELLER ARBEJDER I. Hvad end det gælder projekter eller partnerskaber om energi,

Læs mere

BILAG NR. 02 HELHEDSPLAN FOR CIRKUSPLADSEN

BILAG NR. 02 HELHEDSPLAN FOR CIRKUSPLADSEN BILAG NR. 02 HELHEDSPLAN FOR CIRKUSPLADSEN EKSISTERENDE FORHOLD UDFORDRINGER OG POTENTIALER Området mellem Kongskærskolen, Danchells Anlæg, Nordlandshallen, Domen og Kampeløkke Havn bliver i dagligt tale

Læs mere

JUNGSHOVED LOKALRÅD LOKAL UDVIKLINGSPLAN FOR JUNGSHOVED. Jungshoved et sving ud i naturen

JUNGSHOVED LOKALRÅD LOKAL UDVIKLINGSPLAN FOR JUNGSHOVED. Jungshoved et sving ud i naturen JUNGSHOVED LOKALRÅD LOKAL UDVIKLINGSPLAN FOR JUNGSHOVED Jungshoved et sving ud i naturen Foto Tage Klee Lokal udviklingsplan for Jungshoved, Vordingborg kommune, vedtaget på borgermøde juni 2016 Handlingsplan

Læs mere

Anbefalinger til campingpladser - i Ringkøbing-Skjern Kommune 2016

Anbefalinger til campingpladser - i Ringkøbing-Skjern Kommune 2016 til campingpladser - i Ringkøbing-Skjern Kommune 2016 1 FORORD Turen rundt til de seks tilmeldte campingpladser, gav et klarsyn over den mangfoldighed af oplevelser de respektive camping -pladser og området

Læs mere

Udbudsmateriale Vejers Strand Camping 2014

Udbudsmateriale Vejers Strand Camping 2014 Udbudsmateriale Vejers Strand Camping 2014 Til rekvirenter af udbudsmateriale vedrørende forpagtning af Vejers Strand Camping Præsentation af Vejers Strand Camping. De fysiske rammer Vejers Strand Camping

Læs mere

I BLOX har du nu mulighed for at bo i en af de 22 lejeboliger ved havnefronten midt i det historiske København.

I BLOX har du nu mulighed for at bo i en af de 22 lejeboliger ved havnefronten midt i det historiske København. I BLOX har du nu mulighed for at bo i en af de 22 lejeboliger ved havnefronten midt i det historiske København. 1 2 BLOX SOM DESTINATION Havnefront, byliv og historiske omgivelser BLOX er meget mere end

Læs mere

Landsplanredegørelse Ministerens velkomst

Landsplanredegørelse Ministerens velkomst Landsplanredegørelse 2012 Ministerens velkomst Velkommen til debat om den kommende landsplanredegørelse. Efter nyvalg til Folketinget er det Miljøministerens opgave at udarbejde en ny landsplanredegørelse.

Læs mere

På cykel i Danmark. Ved konsulent Helle Damkjær, VisitDenmark

På cykel i Danmark. Ved konsulent Helle Damkjær, VisitDenmark På cykel i Danmark Ved konsulent Helle Damkjær, VisitDenmark Definition af cykelturisten Hvad er definitionen på en international cykelturist i Danmark? Er det den tyske familiefar, der har cyklen bag

Læs mere

PRÆSTØ POTENTIALEANALYSE FOR VORDINGBORG KOMMUNE SEPTEMBER 2013

PRÆSTØ POTENTIALEANALYSE FOR VORDINGBORG KOMMUNE SEPTEMBER 2013 PRÆSTØ POTENTIALEANALYSE FOR VORDINGBORG KOMMUNE SEPTEMBER 2013 1 Lene Schaumburg arkitekt og indehaver 2 INDHOLD POTENTIALEANALYSE PRÆSTØ INDRE BY 2013 indledning 1 Baggrund og rammer 2 Præstø i dag 3

Læs mere

Bevaringsværdige bygninger

Bevaringsværdige bygninger 13. Nymindegab 13.01 Nymindegab 13.02 Houstrup 13.03 Lønne 13.10 Åbent land Nymindegab Bevaringsværdige bygninger Rammer 13.01 Nymindegab Status Nymindegab er en kystby med udviklingspotentiale indenfor

Læs mere

Velkommen til vort bud på en Kultur-, Fritids- og Turismepolitik for Lejre. Velkommen til OPLEV LEJRE.

Velkommen til vort bud på en Kultur-, Fritids- og Turismepolitik for Lejre. Velkommen til OPLEV LEJRE. UDVALGET FOR KULTUR OG FRITID - i Lejre Kommune Kære Borger, Kære Gæst - i Lejre Velkommen til vort bud på en Kultur-, Fritids- og Turismepolitik for Lejre. Velkommen til OPLEV LEJRE. Meningen med vore

Læs mere

ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI FOR JAMMERBUGT KOMMUNE ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI Mere i gang flere i gang!

ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI FOR JAMMERBUGT KOMMUNE ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI Mere i gang flere i gang! ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI FOR JAMMERBUGT KOMMUNE 2017-2020 ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI 2017-2020 Mere i gang flere i gang! Udgangspunktet Vækst og arbejdspladser i det lokale erhvervsliv er nøglen til at

Læs mere

SØNDERVIG FERIEPARK. Søndervig Sag. r1901. Nybolig Ringkøbing & Søndervig. Enghavevej 18 6900 Ringkøbing Tlf. 97324344

SØNDERVIG FERIEPARK. Søndervig Sag. r1901. Nybolig Ringkøbing & Søndervig. Enghavevej 18 6900 Ringkøbing Tlf. 97324344 SØNDERVIG FERIEPARK Søndervig Sag. r1901 Nybolig Ringkøbing & Søndervig Enghavevej 18 6900 Ringkøbing Tlf. 97324344 Søndervig Feriepark - bolig 60 m2. 02 Søndervig Feriepark - her opføres Danmarks ubetinget

Læs mere

Cykelring Høje Taastrup kommune

Cykelring Høje Taastrup kommune Cykelring Høje Taastrup kommune Høje Taastrup kommune Cykel- og motionsring Dato: 18.07.09 Redaktion: Høje Taastrup kommune Via Trafik 00 Baggrund og vision 01 Baggrund/Koncept 02 Den Grønne Ring - Natur

Læs mere

Skulpturer i Hyldespjældet

Skulpturer i Hyldespjældet 3 Et ægtepar fra den københavnske Vestegn er drivkræfter bag en skulpturbank i deres boligområde. De vil bringe kunsten ud til folket og give deres naboer kunstoplevelser i hverdagen. Afdelingen huser

Læs mere

NATIONALPARK VADEHAVET PROJEKTKONSULENT JOHN FRIKKE

NATIONALPARK VADEHAVET PROJEKTKONSULENT JOHN FRIKKE NATIONALPARK VADEHAVET PROJEKTKONSULENT JOHN FRIKKE Indhold Vadehavet / Nationalpark Vadehavet? Historien Loven Geografien Organisationen Økonomien Nationalparkplanen, vision og målsætninger Aktiviteterne

Læs mere

Dialogmøde med Campingerhvervet 2018

Dialogmøde med Campingerhvervet 2018 Dialogmøde med Campingerhvervet 2018 Orientering om dialog med foreningen Danmarks Frie AutoCampere Direktør Finn Erik Kristiansen, ProVarde Om Danmarks Frie AutoCampere DFAC Danmarks Frie Autocampere

Læs mere

Turismepræsentation for. 2. september 2015 Gesten

Turismepræsentation for. 2. september 2015 Gesten Turismepræsentation for landdistriktsudvalget 2. september 2015 Gesten Basalt 3 indsatsområder/målgrupper Det gode liv voksne par på ferie uden børn Børnefamilier Erhvervsturisme/mødelokaler Og vores egne

Læs mere

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies...

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies... SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK 2 0 1 3-2 0 1 6 - for dummies... Velkommen... Først og fremmest tak fordi du interesserer dig for din kommune! Med denne lille flyer har vi forsøgt at indkapsle essensen

Læs mere

+ 100 % VE i Klima & Energi 2020 Lemvig Kommune. mere end 100 % vedvarende energi i Opfølgning på baggrund af energiregnskabet 2017

+ 100 % VE i Klima & Energi 2020 Lemvig Kommune. mere end 100 % vedvarende energi i Opfølgning på baggrund af energiregnskabet 2017 Opfølgning på baggrund af energiregnskabet 2017 Klima & Energi 2020 Lemvig Kommune + 100 % VE i 2020 mere end 100 % vedvarende energi i 2020 Besluttet i Kommunalbestyrelsen dec. 2013 1 Klima & Energi 2020

Læs mere

Til Langeland Kommune

Til Langeland Kommune Til Langeland Kommune Vedrørende byggeri på Daloon grunden Bellevue 6 Rudkøbing vil jeg gerne vide om der ikke findes plantegninger med mål på så man kunne se hvordan de forskellige bygninger placeres

Læs mere

Landudvikling Slagelse Lokal aktionsgruppe i Slagelse Kommune

Landudvikling Slagelse Lokal aktionsgruppe i Slagelse Kommune Landudvikling Slagelse Lokal aktionsgruppe i Slagelse Kommune Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne Lokal Aktionsgruppe - LAG Lokalt

Læs mere

WORKSHOP TILBAGEMELDING GR 1- Midtbyen begge grupper

WORKSHOP TILBAGEMELDING GR 1- Midtbyen begge grupper WORKSHOP TILBAGEMELDING GR 1- Midtbyen begge grupper Hvorfor vender vi ikke byen om? Skal centrum være rundt om P-pladsen? Det ville give mulighed for mere liv i Byhaven en cafe? Grupperne ønskede, at

Læs mere

Strategiplan for KULTUR, IDRÆT OG FRITID 2017/2018

Strategiplan for KULTUR, IDRÆT OG FRITID 2017/2018 Strategiplan for KULTUR, IDRÆT OG FRITID 2017/2018 HVAD VIL VI GERNE OPNÅ OG HVILKEN EFFEKT ØNSKER VI? At alle borgere har mulighed for et aktivt og meningsfyldt fritidsliv At det er attraktivt at bidrage

Læs mere