KONCEPTBESKRIVELSE. - Adventureklub

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KONCEPTBESKRIVELSE. - Adventureklub"

Transkript

1 KONCEPTBESKRIVELSE - Adventureklub Adventureklubben er en idrætsklub for udsatte børn og unge. Gennem forskellige motions- og idrætsaktiviteter er det hensigten at stimulere deres nysgerrighed, styrke deres kendskab og skærpe deres interesse for idræt. Dermed ønsker vi med adventureklubben at lære de udsatte børn og unge om en aktiv hverdag på en sjov, legende og inspirerende måde.

2 Indhold Formål/Vision... 3 Målgruppe... 3 Udvælgelse af børn og samarbejdspartnerens rolle... 3 Sted... 3 Tid og varighed... 4 Rammer for aktiviteterne... 4 Forslag til aktiviteter... 4 Opstart af Adventureklubben... 4 Fastholdelse af børnene... 5 De frivillige... 5 Ungdommens Røde Kors rolle... 6 Budget... 6

3 Formål/Vision Adventureklubben er et idrætsprojekt under Ungdommens Røde Kors, som henvender sig til udsatte børn og unge. Projektet retter sig primært mod de børn og unge, hvis hverdag normalvis ikke er præget af motion og idræt. Gennem forskellige fysiske aktiviteter er det formålet at stimulere nysgerrigheden blandt disse børn og unge samt at styrke deres kendskab til en aktiv livsstil. Aktiviteterne har også et socialt sigte og skal derfor være med til at lære børnene om samspil og samarbejde. Visionen er, at der på sigt kan skabes et samarbejde med lokale idrætsforeninger, som kan være med til at fastholde børnene i en aktiv hverdag. Målgruppe Aldersgruppen for Adventureklubben afgrænses i samarbejde med eksterne parter. På den måde er det hensigten at forme en målgruppe, som er i overensstemmelse med samarbejdspartnerens forventninger/behov/interesser. Adventureklubben kan i sin form rumme mange aldersgrupper. Dog er det hensigtsmæssigt at overveje hvor stor aldersforskel, der er i de enkelte Adventureklubber, da det kan være svært at planlægge aktiviteter, som både en 4-årig og en 16-årig kan deltage i. Udvælgelse af børn og samarbejdspartnerens rolle Adventureklubben skal forløbe i samarbejde med en ekstern partner. Eksempelvis et boligsocialområde, en skole/sfo eller en lokal klub. Det vigtigste er, at den eksterne samarbejdspartner ser et behov hos de børn og unge, som er potentielle brugere af Adventureklubben. Samarbejdspartenerens rolle vil således være at udpege den gruppe børn, som har gavn af tilbuddet, informere forældrene herom og introducere børnene til klubben før opstart. Introduktionen kan eventuelt foregå i samarbejde med de frivillige. Samarbejdspartneren kan med fordel samle børnene hver gang inden aktiviteten skal foregå på den måde er det nemmere for frivilliggruppen at komme i gang til tiden. I vinterhalvåret kan Adventureklubben ikke foregå udendørs, så her er det nødvendigt at samarbejdspartneren kan hjælpe med at finde lokaler. Sted Stedet for afholdelse af aktiviteterne kan afhænge af den eksterne samarbejdspartner og årstiden. Det optimale vil være hvis der er en hal eller sal til rådighed i nærområdet. Dette skal selvfølgelig ikke afholde de frivillige fra at bevæge aktiviteterne udenfor i sommerhalvåret. Hvis den eksterne samarbejdspartner ikke kan være behjælpelig med lokaler, kan sekretariatet, den lokale LUR-afdelingen eller lokale Røde Kos afdeling måske være behjælpelig.

4 Tid og varighed Adventureklubben afholdes som udgangspunkt en gang om ugen en fast ugedag. Adventureklubben varer typisk mellem 1½-2 timer. Rammer for aktiviteterne Aktiviteterne tager både udgangspunkt i kendte og mindre kendte sportsgrene og lege. De frivillige udtænker sjove og spændende lege og finder en kreativ måde at introducere dem til børnene. Ønsket med Adventureklubben er at give børnene både fysiske og psykiske succesoplevelser med derfra, og på den måde give dem motivation til at indtænke mere fysisk aktivitet ind i deres hverdag. Forslag til aktiviteter Ballebold, som er et spil, hvor deltagerne deles ind i to hold (optimalt 5 på hver). Deltagerne får hver en velkro-dragt på. Det gælder så om at gribe bolden med maven eller numsen (bolden klæber sig til velkroen). Holdene skal spille til hinanden 10 gange (kan justeres efter niveau) for at få 1 point. Ballebold kan lånes i grejbank. Fisketur. Hvis der ligger en sø med mulighed for fiskerig kan man tage børnene med på fisketur. Fiskestænger, kroge og madding kan lånes i grejbank. Forhindringsbane. Der stilles forskellige redskaber, kasser osv. op så det danner en bane. Børnene skal gennemføre banen det er sjovest hvis der både er noget, som man skal kravle ind i, kravle over eller under eller igennem. Mere almenkendte lege er også sjove; høvdingebold, fodbold, rundbold osv. Opstart af Adventureklubben Den pågældende samarbejdspartner er behjælpelig med at minde børnene om, at klubben starter op. Der kan evt. hænges sedler op, ligesom der kan deles Adventureklub-flyers ud til forældrene med tid og sted. Flyers fås ved at kontakte sekretariatet i Århus. Den første dag i Adventureklubben udfyldes en holdliste med navn og telefonnummer på de fremmødte børn. Denne kan selvfølgelig udbygges med tiden. Det er en god idé at have styr på hvem der kommer og hvad de hedder. Holdlisten kan med fordel opbevares på Adventureklubbens opholdssted, så de forskellige frivillige kan holde den opdateret fra gang til gang. Det virker motiverende på børnene at lave holdlister, fordi de derved føler sig som medlemmer af en klub.

5 Fastholdelse af børnene For at fastholde børnene i Adventureklubben kan de med tiden involveres i planlægningen af de kommende aktiviteter. De kan komme med nye forslag og/eller fortælle hvad de synes har været sjovt at lave i klubben. Herudover kan man begynde at sælge næste uges aktivitet, så børnene har noget at se frem til. Desuden kan der laves medlemsbeviser til børnene. På forsiden vil der være et billede, og herunder punkter, hvor der står beskrevet reglerne for Adventureklubbens medlemmer - fx: i Adventureklubben skal alle være søde ved hinanden. Nederst på siden skriver både barnet og den frivillige under. Dette kan give en tilknytningsfølelse for barnet. I kombination med dette, kan de frivillige vælge at lave et alternativt afkrydsningsskema. Her kan barnet få et klistermærke for hver gang det har deltaget i Adventureklubben. Når de fleste børn fra klubben så har været der et vist antal gange (eksempelvis 7) kan de komme på udflugt. Dette kan hjælpe med at motivere børnene til at deltage. Hvis der mangler børn i Adventureklubben, kan de frivillige prøve at opfordre børnene til at tage deres venner med. Derudover kan den eksterne samarbejdspartner være behjælpelig med at finde flere børn. De frivillige De frivillige i Adventureklubberne skal være motiverede for at præsentere fordelene ved fysisk aktivitet til en række udsatte børn og unge, som typisk ikke er aktive i deres hverdag. De frivillige skal være rollemodeller for en sund livsstil og skal kunne inspirere børnene og gøre det sjovt at være aktiv. Herudover er det vigtigt at de frivillige har kendskab til idrætsforeningslivet i Danmark, så de kan hjælpe børnene med at få øjnene op for de muligheder som er her. Til en gruppe børn på stykker er det optimalt at have 10 frivillige. På den måde kan de skiftes til at tage vagter, så hver frivillig er i klubben hver 14. dag. Det anbefales at de frivillige laver en vagtplan 1-2 måneder frem, så alle vagter er besatte selvfølgelig med mulighed for at bytte efterfølgende. Det anbefales ligeledes at der er lavet en aftale om, hvad der sker i tilfælde at sygdom eller andet afbud. Et forslag er altid at have en frivillig, som er skrevet stand-by på vagtplanen. Jævnfør samværspolitikken må de frivillige aldrig være alene med børnene, derfor skal Adventureklubben aflyses, hvis der kun dukker én frivillig op. De frivillige kan med fordel holde møder hver eller hver anden måned, hvor de i et børnefrit forum, kan diskutere hvordan det går i Adventureklubben, lave vagtplan og herunder aktivitetsplan. En aktivitetsplan er en plan for, hvilke aktiviteter de frivillige skal arrangere til hver klubdag dette kan evt. laves som aktivitetstemaer henover et år. De frivillige skiftes naturligvis til at stå for og planlægge aktiviteterne.

6 Ungdommens Røde Kors rolle Ungdommens Røde Kors står for hvervning af frivillige og for at klæde dem grundigt på til at være frivillige for udsatte børn og unge. Herunder arrangerer de uddannelses- og kompetencedage for de frivillige, som de gratis kan deltage i. Ungdommens Røde Kors står for materialer (flyers, beskrivelser osv.) samt etablering af samarbejde med ekstern partner. Ungdommens Røde Kors står for løbende sparring med de frivillige. De kan altid komme til os med spørgsmål, bekymringer eller hvis de har brug for inspiration. Ungdommens Røde Kors står for økonomien bag klubben. Hverken børn, frivillige er samarbejdspartnere skal poste penge i projektet. Budget Hver Adventureklub har som udgangspunkt 2000 kr. til rådighed på et år. Disse penge kan bruges til indkøb at frugt til børnene, til uddannelse af de frivillige, redskaber, til udflugter med børnene. Det vil fungere sådan, at den frivillige selv lægger ud, gemmer kvitteringen og udfylder en refusionsseddel. Derefter sender de kvittering og refusionsseddel til sekretariatet og pengene vil blive tilbageført på den frivilliges konto.

PROJEKTLEDERVEJLEDNINGEN

PROJEKTLEDERVEJLEDNINGEN PROJEKTLEDERVEJLEDNINGEN INDHOLD S.01 S.04 VELKOMMEN SOM PROJEKTLEDER! OPGAVE 1: PROJEKTSTYRING - REGISTRERING - AFRAPPORTERING - TILLADELSER - PLANLÆGNING - REKRUTTERING AF FRIVILLIGE - KOMMUNIKATION

Læs mere

Bliv frivillig. gør en forskel for dig selv og for andre

Bliv frivillig. gør en forskel for dig selv og for andre Bliv frivillig gør en forskel for dig selv og for andre SOLSKINSUNGE Solskinsunge er baseret på en forestilling om, at mange unge fra socialt belastede boligområder mangler meningsfuld kontakt med voksne

Læs mere

BARNETS VEN INTRO TIL KOORDINERENDE MEDLEMMER

BARNETS VEN INTRO TIL KOORDINERENDE MEDLEMMER BARNETS VEN INTRO TIL KOORDINERENDE MEDLEMMER Velkommen som koordinerende medlem i Barnets Ven! Et stort og varmt velkommen til den koordinerende gruppe i Barnets Ven! Vi er rigtig glade for, at du har

Læs mere

Emne: Cykling som transportmiddel i hverdagen Gruppens nr.:2 nr. 8

Emne: Cykling som transportmiddel i hverdagen Gruppens nr.:2 nr. 8 Emne: Cykling som transportmiddel i hverdagen Gruppens nr.:2 nr. 8 Intern stafet i kommunen - alle kan deltage. Mål at 95 % deltager evt. en fakkel, der skal rundt i hele kommunen Kommunen og foreninger

Læs mere

ØLU Lynpulje til Børn og Unge pilotprojekt 2015

ØLU Lynpulje til Børn og Unge pilotprojekt 2015 ØLU Lynpulje til Børn og Unge pilotprojekt 2015 Formål: At vække interessen hos børn og unge på Østerbro for lokalt demokrati og vise dem deres muligheder for indflydelse herpå, forhåbentlig også i forhold

Læs mere

Foreningsudvikling. Foreningstesten. Et værktøj til dialog og afklaring.

Foreningsudvikling. Foreningstesten. Et værktøj til dialog og afklaring. Foreningsudvikling Foreningstesten Et værktøj til dialog og afklaring Foreningstesten Indholdsfortegnelse Testen. Ledelse og organisation. Frivillige. Medlemmer og målgrupper. Aktiviteter og tilbud 9.

Læs mere

Uddannelse vejen til den gode træning

Uddannelse vejen til den gode træning Hold kurset i klubben Alle DGI Fodbolds kurser kan arrangeres i klubben Der behøves kun 8 deltagere for at gennemføre et trænerkursus, inspirationsdag eller klubkursusaktivitet. DGI idræt & fællesskab

Læs mere

Allerslev Skole SFO Bevægelsespolitik

Allerslev Skole SFO Bevægelsespolitik Allerslev Skole SFO Bevægelsespolitik Allerslev Skole Bispegårdsvej 2, 4320 Lejre > tlf.nr: 46470020 > mail: mailto:allerslev-skole@lejre.dk Indholdsfortegnelse BEVÆGELSESPOLITIK 3 Vision 3 Værdigrundlag

Læs mere

MiniTon. Introduktion til nyt materiale

MiniTon. Introduktion til nyt materiale MiniTon Introduktion til nyt materiale Målgruppe Miniton er træning for børn i alderen 5-9 år med deltagelse af en forældre alternativ søskende, bedsteforældre. Alderen er blot vejledende og overordnet

Læs mere

Gang i Stengården. Idrætsdag for hele familien lørdag den 8. september kl på Stengård Skole

Gang i Stengården. Idrætsdag for hele familien lørdag den 8. september kl på Stengård Skole Gang i Stengården Idrætsdag for hele familien lørdag den 8. september kl. 10-14.30 på Stengård Skole Arrangeret af Forældregruppen på Stengård Skole og Sundhedsafdelingen i Gladsaxe Kommune Baggrund Der

Læs mere

Frivilligpolitik for Reden Internationals Krisecenter

Frivilligpolitik for Reden Internationals Krisecenter Frivilligpolitik for Reden Internationals Krisecenter Reden Internationals Krisecenter er en institution under KFUKs Sociale Arbejde. Som det ses af organisationsdiagrammet på næste side, så driver KFUKs

Læs mere

KLUBUDVIKLINGSPROJEKTER OG WORKSHOPS

KLUBUDVIKLINGSPROJEKTER OG WORKSHOPS KLUBUDVIKLINGSPROJEKTER OG WORKSHOPS Alle taekwondoklubber under DTaF har mulighed for at lave et klubudviklingsprojekt i samarbejde med forbundets konsulenter. Et klubudviklingsprojekt kan f.eks. bestå

Læs mere

GUIDE TIL OPSTART AF LEKTIECAFÉER

GUIDE TIL OPSTART AF LEKTIECAFÉER GUIDE TIL OPSTART AF LEKTIECAFÉER 1 Indhold Hvad er en lektiecafé i Ungdommens Røde Kors?... 4 Hvem kan starte en lektiecafé?... 5 Først skridt: Er der et behov og en samarbejdspartner?... 5 Behovsafdækning...

Læs mere

UDDANNELSESDAG RED BARNET UNGDOM

UDDANNELSESDAG RED BARNET UNGDOM UDDANNELSESDAG RED BARNET UNGDOM AARHUS MARTS 10 Uanset om du er ny eller erfaren frivillig, så handler uddannelsesdagen om at klæde dig på til de udfordringer, du kan møde i dit arbejde som Vi skal også

Læs mere

Fleksibel håndbold til voksne

Fleksibel håndbold til voksne S S E N T I F D L O B D N HÅ B U L K stilbud g n N i I n æ r D t I nt et suveræ l i t g n i n Vejled Fleksibel håndbold til voksne Håndboldfitness er suveræn motion, der kombinerer det bedste fra en håndboldtræning.

Læs mere

Velkomst af nye aktivitetsdeltagere

Velkomst af nye aktivitetsdeltagere Velkomst af nye aktivitetsdeltagere I kan byde børn og unge velkommen i Ungdommens Røde Kors fede fællesskab på mange forskellige måder. Der er ikke noget, der nødvendigvis er rigtigt eller forkert, så

Læs mere

Læring, motivation og trivsel på SFO Lindebjerg

Læring, motivation og trivsel på SFO Lindebjerg Læring, motivation og trivsel på SFO Lindebjerg Folkeskolereformudvalget i Roskilde kommune har lavet følgende anbefalinger til målsætninger, som SFO en forholder sig til: Alle elever skal udfordres i

Læs mere

Ansøgning til Aarhus kommunes budgetforhandlinger - AktiveUnge.dk

Ansøgning til Aarhus kommunes budgetforhandlinger - AktiveUnge.dk Ansøgning til Aarhus kommunes budgetforhandlinger - AktiveUnge.dk AktiveUnge.dk ønsker at søge Aarhus kommune om midler, 526.000,00 kr. til et projektforløb der strækker sig over tre år fra 2017-2019.

Læs mere

Den lyseblå tråd i FCKG Esbjerg

Den lyseblå tråd i FCKG Esbjerg Den lyseblå tråd i FCKG Esbjerg Baggrund Igennem flere år har der i bestyrelsen i FC King George været en drøm om at starte en børne- og ungdomsfodbold afdeling i klubben, og 2013 er året, hvor denne drøm

Læs mere

Ansøgningsfrist i denne 2. ansøgningsrunde er d. 14. november 2018 Hvad sker der, når I sendt jeres ansøgning?

Ansøgningsfrist i denne 2. ansøgningsrunde er d. 14. november 2018 Hvad sker der, når I sendt jeres ansøgning? På de næste sider kan du se nogle eksemplerne på hvad et spydspidsklub projekt kan handle om. Er der nogle af eksemplerne, som I synes kunne være sjove, spændende og givende i jeres klub, så er man velkommen

Læs mere

Bliv frivillig. Gør en forskel for dig selv og for andre AALBORG

Bliv frivillig. Gør en forskel for dig selv og for andre AALBORG Bliv frivillig Gør en forskel for dig selv og for andre AALBORG Lektiecafé Ungdommens Røde Kors har fire lektiehjælpscaféer i Aalborg. Som frivillig kan du hjælpe med alt fra en 4. klasses matematikopgave

Læs mere

Frivillighed i Odense Bibliotekerne- en model

Frivillighed i Odense Bibliotekerne- en model Frivillighed i Odense Bibliotekerne- en model 02-01-2017 Odense Bibliotekerne Kamilla Geisler 0 Indhold 1. Indledning... 2 2. Organisering og fordeling af ansvar i arbejdet med frivillige.... 3 3. Interne

Læs mere

Instruktørhåndbog. NBSIF Gymnastik & NBSIF Dans

Instruktørhåndbog. NBSIF Gymnastik & NBSIF Dans Instruktørhåndbog NBSIF Gymnastik & NBSIF Dans Dette er en praktisk guide til dig, som er instruktør eller ønsker at være instruktør i foreningen. Den fortæller om opgaverne som instruktør, forhold og

Læs mere

Idræt-leg-bevægelses-SFO

Idræt-leg-bevægelses-SFO Idræt-leg-bevægelses-SFO Vi har vores opmærksomhed rettet imod den kropslige udfoldelse og bevægelsesglæde i hverdagens aktiviteter. Hver dag tilbyder vi børnene aktiviteter i festsalen, tumlesalen, skoven

Læs mere

Idékatalog til BMX. - Forslag til rekruttering og fastholdelse

Idékatalog til BMX. - Forslag til rekruttering og fastholdelse Idékatalog til BMX - Forslag til rekruttering og fastholdelse 1 Hvad forstås ved frivilligt arbejde? På både Strategiseminaret (september 2012) og Klublederseminaret (november 2012) blev der diskuteret

Læs mere

Aftale 2013. Skovsgård Børnehave

Aftale 2013. Skovsgård Børnehave Aftale 2013 Skovsgård Børnehave Jammerbugt kommune Harriet Meisner Søren Brink Bodil Thomsen Børnechef Udvalgsformand Aftaleholder Aftalen gælder for 2013-1 - 1.0 Introduktion til aftalestyring Aftalestyring

Læs mere

Klubudviklingsprojekter

Klubudviklingsprojekter Klubudviklingsprojekter Alle klubber i Dansk Styrkeløft Forbund har mulighed for at lave et klubudviklingsprojekt med forbundets udviklingskonsulent. Formålet med aktiviteterne er at styrke klubben på

Læs mere

Konceptbeskrivelse af inspirationskaravanen

Konceptbeskrivelse af inspirationskaravanen Konceptbeskrivelse af inspirationskaravanen Faaborg-Midtfyn Kommune ønsker i forlængelse af deres Fritidsstrategi at skabe ny inspiration til hallernes og foreningernes idrætstilbud. På den baggrund har

Læs mere

Du kan læse mere om puljerne på www.roskilde.dk/puljer

Du kan læse mere om puljerne på www.roskilde.dk/puljer Side 3 af 9 Vælg den ønskede pulje. Tryk Næste og du får en beskrivelse af puljen. Du kan læse mere om puljerne på www.roskilde.dk/puljer Start- og Udviklingspuljen Puljen støtter 1. Opstart af nye foreninger,

Læs mere

KLUBUDVIKLINGSPROJEKTER OG WORKSHOPS

KLUBUDVIKLINGSPROJEKTER OG WORKSHOPS KLUBUDVIKLINGSPROJEKTER OG WORKSHOPS Alle taekwondoklubber under DTaF har mulighed for at lave et klubudviklingsprojekt i samarbejde med forbundets konsulenter. Et klubudviklingsprojekt kan f.eks. bestå

Læs mere

Vision og strategi for den sammenhængende børnepolitik i Norddjurs Kommune

Vision og strategi for den sammenhængende børnepolitik i Norddjurs Kommune Vision og strategi for den sammenhængende børnepolitik i Norddjurs Kommune Børnesyn i Norddjurs Kommune Børn og unge i Norddjurs kommune Udgangspunktet for den sammenhængende børnepolitik er følgende børnesyn:

Læs mere

PEER-EDUCATION. n INTRODUKTION

PEER-EDUCATION. n INTRODUKTION PEER-EDUCATION DCUM anbefaler peereducation, fordi det kan løfte både de ældste og de yngste elever fagligt, socialt og personligt. Peer-education giver de ældre elever et mindre medansvar for de yngre

Læs mere

Amerikansk fodbold giver unge anderledes succesoplevelser

Amerikansk fodbold giver unge anderledes succesoplevelser Amerikansk fodbold giver unge anderledes succesoplevelser En forening får gennem skolesamarbejdet mulighed for at give børn og unge anderledes succesoplevelser. Foreningen introducerer amerikansk fodbold

Læs mere

Klub-building. spil din klub i form. klubdag. - børn og forældre

Klub-building. spil din klub i form. klubdag. - børn og forældre Klub-building spil din klub i form klubdag - børn og forældre 1 Klub event KLUBDAG - børn og forældre Formål KLUBDAGEN bruges som et fastholdelsesarrangement for nuværende medlemmer, men kan også fint

Læs mere

Arbejdet i SFOèrne i Hvidovre baserer sig på en inkluderende tankegang. Inklusion er tanken om at lukke ind at medregne.

Arbejdet i SFOèrne i Hvidovre baserer sig på en inkluderende tankegang. Inklusion er tanken om at lukke ind at medregne. Inklusion Arbejdet i SFOèrne i Hvidovre baserer sig på en inkluderende tankegang. Inklusion kan meget kort defineres som: Inklusion er tanken om at lukke ind at medregne. For SFOèrne i Hvidovre betyder

Læs mere

URK MENTORING SOM EFTERVÆRN PÅ JULEMÆRKEHJEM

URK MENTORING SOM EFTERVÆRN PÅ JULEMÆRKEHJEM URK MENTORING SOM EFTERVÆRN PÅ JULEMÆRKEHJEM DE NÆSTE 20 MIN VIL JEG TALE OM: - Kort præsentation af URK/mig - Mentoring i Ungdommens Røde Kors (Hvad er en URK Mentor?) - Resultater på mentorområdet i

Læs mere

GUIDE TIL MATCHMØDER I BARNETS VEN

GUIDE TIL MATCHMØDER I BARNETS VEN GUIDE TIL MATCHMØDER I BARNETS VEN Denne guide indeholder retningslinjer, nyttige informationer og gode råd til brug for koordinerende frivillige ved matchmøder hos familier i Barnets Ven. OM MATCHMØDER

Læs mere

Kirsebærhavens Skole

Kirsebærhavens Skole Kirsebærhavens Skole Mit barn skal i skole Information til kommende forældre www.kir.kk.dk Kirsebærhavens Skole din lokale folkeskole På Kirsebærhavens Skole arbejder vi målrettet med: TRYGHED En skole

Læs mere

Dagtilbud med mening - et legende og udviklingsorienteret dagtilbud

Dagtilbud med mening - et legende og udviklingsorienteret dagtilbud Vision for fremtidens dagtilbud 2020 i Ballerup 18. september, 2014 v7 Dagtilbud med mening - et legende og udviklingsorienteret dagtilbud Visionens tre overordnede mål Alle børn trives og udvikler sig

Læs mere

Roskilde Kommunes foreningskurser. Kurser for foreningsledere 2015-16. Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget. www.roskilde.dk

Roskilde Kommunes foreningskurser. Kurser for foreningsledere 2015-16. Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget. www.roskilde.dk Roskilde Kommunes foreningskurser Kurser for foreningsledere 2015-16 Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget www.roskilde.dk 2 Velkommen til alle frivillige i Roskilde Kommune Roskilde kommune er nu klar

Læs mere

BEVÆGELSESPOLITIK Eventyrhuset vuggestue

BEVÆGELSESPOLITIK Eventyrhuset vuggestue BEVÆGELSESPOLITIK Eventyrhuset vuggestue Alle børn skal opleve glæden ved at udforske verden med kroppen Børn er ikke kun hoved, men i høj grad krop. De oplever verden gennem kroppen, og det er vigtigt,

Læs mere

Vi byder jer velkommen til en masse aktiviteter i. Faxe Ladeplads Idrætsforening

Vi byder jer velkommen til en masse aktiviteter i. Faxe Ladeplads Idrætsforening Vi byder jer velkommen til en masse aktiviteter i Faxe Ladeplads Idrætsforening 2018 2019 Velkommen til Faxe Ladeplads Idrætsforening 2017 var 90-års-jubilæumsår for Faxe Ladeplads Idrætsforening. Foreningen

Læs mere

Frivilligpolitik for KFUKs Sociale Arbejdes Krisecenter

Frivilligpolitik for KFUKs Sociale Arbejdes Krisecenter Frivilligpolitik for KFUKs Sociale Arbejdes Krisecenter KFUKs Sociale Arbejdes Krisecenter er en institution under KFUKs Sociale Arbejde. Som det ses af organisationsdiagrammet på side 3, så driver KFUKs

Læs mere

Velkommen til GBK. Information til ungdomsspillere og deres forældre. Gentofte Badminton Klub. USU Velkomstfolder Publiceret: september 2014

Velkommen til GBK. Information til ungdomsspillere og deres forældre. Gentofte Badminton Klub. USU Velkomstfolder Publiceret: september 2014 Velkommen til GBK Information til ungdomsspillere og deres forældre. Gentofte Badminton Klub. Ved Stadion 4, 2820 Gentofte. Tel: +45 3965 0400 - gbk@gbk.dk. Side 1 af 6 Velkommen Ungdomsspillerudvalget

Læs mere

HANDLINGSPLAN ATK Udviklingsklub

HANDLINGSPLAN ATK Udviklingsklub HANDLINGSPLAN ATK Udviklingsklub Klubbens navn: Klubbens værdigrundlag for børn og unge Vi vil gerne være en klub: Hvor unge føler sig velkomne og nødvendige for klubbens virke, og hvor unge forsætter

Læs mere

Kommentar til klubstruktur i Hørning fra MED udvalget.

Kommentar til klubstruktur i Hørning fra MED udvalget. Kommentar til klubstruktur i Hørning fra MED udvalget. Kultur og arbejdsmiljø Da man i 1995 startede klubben op, var det fra starten af vigtigt at den kom til at ligge i forbindelse med Hørning hallen,

Læs mere

Sundhedsvisioner for børn og unge 0 14 år i Mejrup.

Sundhedsvisioner for børn og unge 0 14 år i Mejrup. Indholdsfortegnelse Sundhedsvisioner for børn og unge i Mejrup.....side 2 Handleplan Mejrup Skole Kost..side 3 Handleplan Mejrup Skole Bevægelse..side 4 Handleplan Mejrup Skole Naturen side 5 Handleplan

Læs mere

Emne _Sundhed ved fødsel både før og efter ind tænkt ressourcesvage familier f.eks. 1 + 4 alm. Gruppes nr. 6_ Nr. 18

Emne _Sundhed ved fødsel både før og efter ind tænkt ressourcesvage familier f.eks. 1 + 4 alm. Gruppes nr. 6_ Nr. 18 Emne _Sundhed ved fødsel både før og efter ind tænkt ressourcesvage familier f.eks. 1 + 4 alm. Gruppes nr. 6_ Nr. 18 Sundhedsfremme i tidlig stadie Sundhedsplejen + frivillige Sundhedsplejen + frivillige

Læs mere

IDRÆTSINSTITUTIONEN MOTALAGADE

IDRÆTSINSTITUTIONEN MOTALAGADE IDRÆTSINSTITUTIONEN MOTALAGADE Motalagade 6, 8200 Århus N, Tlf.: 23265305 E-mail: brittm@aarhus.dk Velkommen Vi er en idrætsinstitution normeret til 53 børn, hvoraf de 12 er vuggestuebørn. Institutionen

Læs mere

Indsendelse #2821 Roskilde Kommune

Indsendelse #2821 Roskilde Kommune Indsendelse #2821 Roskilde Kommune http://roskilde.dk/node/2413/submission/2821 Side 1 af 1 20-01-2015 Forening Jyllinge FC Foreningens CVR nummer 27462510 Hvad søger du til? Midler til Multibane og udendørs

Læs mere

Røde Kors Børnehus Pædagogisk idrætsinstitution. Bevægelse. Kreativ leg. Stjernerstunder. Fantasi. Bold. Vi gør det sammen Cykle

Røde Kors Børnehus Pædagogisk idrætsinstitution. Bevægelse. Kreativ leg. Stjernerstunder. Fantasi. Bold. Vi gør det sammen Cykle Røde Kors Børnehus Pædagogisk idrætsinstitution Bevægelse Kreativ leg Stjernerstunder Bold Fantasi Vi gør det sammen Cykle Indholdsfortegnelse: Røde Kors Børnehus vision 3 Målsætning 3 Værdigrundlag 3

Læs mere

Klubdag for de mindste (U-6/U-8)

Klubdag for de mindste (U-6/U-8) Klubdag for de mindste (U-6/U-8) Saml foreningens mindste spillere og deres forældre til en sjov og hyggelig dag i hallen, hvor der er fokus på fælles aktiviteter og klubånd. Denne klubdag er målrettet

Læs mere

Foto: FilmFyn. Film for Fællesskab sæson 2016/17

Foto: FilmFyn. Film for Fællesskab sæson 2016/17 Foto: FilmFyn Film for Fællesskab sæson 2016/17 Projektbeskrivelse Film for Fællesskab Introduktion I dagens mediesamfund hvor alt er tilgængeligt via internettet / VOD / Streaming og hvor børn går meget

Læs mere

TPI Odense - Håndboldafdelingen

TPI Odense - Håndboldafdelingen TPI Odense - Håndboldafdelingen Vision Vi skal være lokalområdets bedste håndboldklub Derefter skal vi være Odenses bedste håndboldklub Til sidst er målet at være Fyns bedste håndboldklub Målsætning Vi

Læs mere

Klubhus. - hvilke andre aktiviteter kan man lave i klubhuset. - hvad er behovet til klubhuset

Klubhus. - hvilke andre aktiviteter kan man lave i klubhuset. - hvad er behovet til klubhuset Klubhus - hvilke andre aktiviteter kan man lave i klubhuset. - hvad er behovet til klubhuset Klubhus. Hvilke andre aktiviteter kan man lave i klubhuset. Hvad er behovet til klubhuset. Forpagter til klubhuset.

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Påfuglen

Velkommen til Børnehuset Påfuglen Velkommen til Børnehuset Påfuglen Kære Du skal gå på: Velkommen i Påfuglen. Blå stue: Rød stue: Gul stue: Når du starter, er det: som tager imod dig og viser dig rundt. De andre voksne i vuggestuen er:

Læs mere

Talent, bevægelse og samarbejde

Talent, bevægelse og samarbejde Talent, bevægelse og samarbejde Skoler og lokale idrætsforeninger går sammen om at styrke børnenes udvikling og trivsel Baggrund Idrætsskolerne skal gøre det sjovt, sundt, udfordrende og lærerigt at bevæge

Læs mere

STRATEGIPLAN. Dalum IF

STRATEGIPLAN. Dalum IF STRATEGIPLAN Dalum IF Revideret Februar 2013 Indholdsfortegnelse: 1. Indledning 2. Præsentation af Dalum IF 3. Bærende principper i Dalum IF 4. Strategier i Dalum IF 5. Mål og Handlingsplaner i Dalum IF

Læs mere

Rekrutteringsstrategi og politik

Rekrutteringsstrategi og politik Rekrutteringsstrategi og politik Vordingborg Firma Sport Strategi- og politik for rekruttering af ledere og instruktører i Vordingborg Firma Sport Hvorfor er du frivillig leder? Fordi det er sjovt, og

Læs mere

Målet med at oprette en profil eller faglige linjer kan tage afsæt i flere ønsker:

Målet med at oprette en profil eller faglige linjer kan tage afsæt i flere ønsker: Indledning At oprette en profil eller faglige linjer betyder, at ledelsen og skolebestyrelsen skal beslutte, hvilke faglige og værdimæssige prioriteringer man ønsker på skolen. Profiler og faglige linjer

Læs mere

Velkommen som ny træner i Aabenraa Boldklub

Velkommen som ny træner i Aabenraa Boldklub Velkommen som ny træner i Aabenraa Boldklub Hermed vil vi gerne byde dig velkommen som træner i Aabenraa Boldklub. Som ny træner har du helt sikkert en lang række spørgsmål, som vi med dette velkomstbrev

Læs mere

Høje-Taastrup Kommunes Idræts- og Bevægelsespolitik 2011-15

Høje-Taastrup Kommunes Idræts- og Bevægelsespolitik 2011-15 Høje-Taastrup Kommunes Idræts- og Bevægelsespolitik 2011-15 Idræt for alle Idræt og bevægelse er glæde, udfordring og fællesskab. Vi ønsker i Høje-Taastrup Kommune at skabe de bedst mulige rammer for et

Læs mere

EN PRAKTISK GUIDE TIL EVENTS

EN PRAKTISK GUIDE TIL EVENTS EN PRAKTISK GUIDE TIL EVENTS INDHOLD OM DENNE GUIDE... 3 FØR-UNDER-EFTER... 3 DBf KAN HJÆLPE... 3 ORGANISERING: OPGAVE I DE LOKALE KLUBBER... 4 FØR EVENTET... 6 INTERNT... 6 EKSTERNT... 6 UNDER EVENTET...

Læs mere

Til Socialudvalget. Konkretisering af Velkomstarrangement for flygtninge SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE

Til Socialudvalget. Konkretisering af Velkomstarrangement for flygtninge SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Til Socialudvalget Konkretisering af Velkomstarrangement for flygtninge Side 1 af 5 Baggrund Byrådet drøftede den 15. april 2015 en indstilling fra MSB vedr. Velkomstarrangement for flygtninge i Aarhus.

Læs mere

Pædagogisk profil. for Myrens Fritidstilbud. Mål og indholdsbeskrivelse. Fritidstilbuddet skal skabe en mere sammenhængende

Pædagogisk profil. for Myrens Fritidstilbud. Mål og indholdsbeskrivelse. Fritidstilbuddet skal skabe en mere sammenhængende Mål og indholdsbeskrivelse Det betyder i Myren. I samarbejde med skolen bruger vi her LP-modellen. Her vægtes relationen mellem barn-barn og barn-voksen. Derfor er det vigtigt at vi med vores forskelligheder,

Læs mere

STYRK KLUBBENS TRÆNINGSMILJØ

STYRK KLUBBENS TRÆNINGSMILJØ STYRK KLUBBENS TRÆNINGSMILJØ Oplevelsen af leg med fjerbolden Oplevelsen af glæde, når tingene lykkedes Oplevelsen af udvikling, når forbedringerne over tid mærkes Oplevelsen af fællesskab, når vi sammen

Læs mere

Dagplejen. Dagtilbudsafdelingen

Dagplejen. Dagtilbudsafdelingen Dagplejen Dagtilbudsafdelingen Velkommen 2 3 Pædagogiske læreplaner Vi byder jer og jeres barn velkommen i dagplejen i Viborg Kommune. I dagplejen modtager vi børn i alderen 0 3 år. Børnene kan blive i

Læs mere

foreningen Ishøj karate klub V/ PETER RØMER svenstrupvej 20 2665 VALLENSBÆK STRAND

foreningen Ishøj karate klub V/ PETER RØMER svenstrupvej 20 2665 VALLENSBÆK STRAND foreningen Ishøj karate klub V/ PETER RØMER svenstrupvej 20 2665 VALLENSBÆK STRAND Bestyrelsesmøde onsdag d. 15. august Tilstedeværende: Birgitte, Dorthe, Bo, Carsten Peter S. og Peter R. Afbud/Ikke mødt:

Læs mere

Hvad er trivsel Ved trivsel forstår vi at eleverne befinder sig godt, udvikler sig positivt og generelt har et godt og positivt livsmod.

Hvad er trivsel Ved trivsel forstår vi at eleverne befinder sig godt, udvikler sig positivt og generelt har et godt og positivt livsmod. Antimobbe-strategi Formål I værdigrundlaget for Vojens Gymnastik- & Idrætsefterskole står der blandt andet: Det er vigtigt, at eleven gennem sit ophold på skolen styrker sit livsmod. For at skabe størst

Læs mere

Hovedstaden Svømmeklubs langsigtede udviklingsplan for konkurrencesvømmere

Hovedstaden Svømmeklubs langsigtede udviklingsplan for konkurrencesvømmere Hovedstaden Svømmeklubs langsigtede udviklingsplan for konkurrencesvømmere Introduktion I Hovedstadens Svømmeklub har vi nordens bedste potentiale for at skabe konkurrencesvømmere på højt internationalt

Læs mere

Statusnotat for Mosaikken 2013

Statusnotat for Mosaikken 2013 Statusnotat for Mosaikken 20 . Indledning: Mosaikken er et multietnisk aktivitetshus for borgere i Esbjerg Kommune med anden etnisk baggrund end dansk, fortrinsvis over 0 år, samt yngre førtidspensionister.

Læs mere

Håndbold i skolen - alle børn i spil

Håndbold i skolen - alle børn i spil Håndboldforløb 0.- 1. klasse Boldtilvænning og leg Håndbold i skolen - alle børn i spil KÆRE HÅNDBOLDFORENINGER- OG FRIVILLIGE, SKOLER, LÆRERE OG PÆDAGOGER. Dansk Håndbold Forbund (DHF) præsenterer her

Læs mere

Pædagogiske læreplaner

Pædagogiske læreplaner - en kort introduktion til programmet Pædagogiske læreplaner med værktøjet RiskMinder. - Se evt. den tilhørende video på www.rmlink.dk Hvad siger loven..? Det enkelte dagtilbud skal udarbejde en pædagogisk

Læs mere

En praksis pixie-bog: OMBOLD GADEFODBOLD Erfaringer, råd og guidelines til trænere

En praksis pixie-bog: OMBOLD GADEFODBOLD Erfaringer, råd og guidelines til trænere En praksis pixie-bog: OMBOLD GADEFODBOLD Erfaringer, råd og guidelines til trænere 1 HVORFOR starte en OMBOLD træning? Fordi OMBOLD er et boldspil med regler, der betoner og understøtter et rummeligt fællesskab

Læs mere

KROP OG KOMPETENCER DEN ÅBNE SKOLE

KROP OG KOMPETENCER DEN ÅBNE SKOLE KROP OG KOMPETENCER DEN ÅBNE SKOLE VIA University College 2 SÆT DIN SPORT PÅ SKOLESKEMAET 3 Med den seneste reform af folkeskolen er bevægelse, idræt og fysisk aktivitet for alvor kommet på skoleskemaet.

Læs mere

Valgfri uddannelsesspecifikke fag Pædagogisk assistentuddannelse

Valgfri uddannelsesspecifikke fag Pædagogisk assistentuddannelse Valgfri uddannelsesspecifikke fag Pædagogisk assistentuddannelse 1 Indholdsfortegnelse: Naturen som pædagogisk læringsrum 3 Rytmik, bevægelse og kroppens udtryksformer 5 Understøttende undervisning 7 Det

Læs mere

Årsrapport. FritidsGuiderne Østerbro 2015

Årsrapport. FritidsGuiderne Østerbro 2015 Årsrapport 2015 Indhold Om... 3 Organisering... 3 Et typisk guideforløb... 4 Opfølgning... 5 Året der gik... 5 Guideforløb 2015... 5 Frivilliggruppe... 6 Øvrige aktiviteter... 6 Årssammenligning... 6 Målsætninger

Læs mere

Dus INDHOLDSPLAN 3. ÅRGANG Personlig udvikling

Dus INDHOLDSPLAN 3. ÅRGANG Personlig udvikling Dus INDHOLDSPLAN 3. ÅRGANG 2017-2018 De 6 kerneområder: - Personlig udvikling - Social udvikling - Sprog og kommunikation - Bevægelse, idræt og motorik - Kulturelle udtryksformer - Natur Denne indholdsplan

Læs mere

Den 14. november 2018 blev der afholdt en energifyldt workshop om Bevæg dig for livet i Lejre Kommune.

Den 14. november 2018 blev der afholdt en energifyldt workshop om Bevæg dig for livet i Lejre Kommune. Indhold Den 14. november 2018 blev der afholdt en energifyldt workshop om Bevæg dig for livet i Lejre Kommune. Der var samlet over 100 borgere, frivillige, foreninger, skovejere, sundhedsprofessionelle,

Læs mere

Troldeklubben Fællesskab JA Tak. De ansatte har lavet nedenstående tegning / fotografi, der illustrerer hvad børnene får ud af at gå i Klubben.

Troldeklubben Fællesskab JA Tak. De ansatte har lavet nedenstående tegning / fotografi, der illustrerer hvad børnene får ud af at gå i Klubben. Troldeklubben Fællesskab JA Tak De ansatte har lavet nedenstående tegning / fotografi, der illustrerer hvad børnene får ud af at gå i Klubben. Hvad får børnene ud af at gå i Troldeklubben? de ansattes

Læs mere

Velkommen til dansk softball! Sådan danner I en softball klub

Velkommen til dansk softball! Sådan danner I en softball klub Velkommen til dansk softball! Sådan danner I en softball klub Faser af klubopstart Fase 1 Fase 2 Fase 3 Initiativ Formål og organisering Udformning af vedtægter Godkendelse af klub hos kommunen Formel

Læs mere

DRONNINGLUND GYMNASTIKFORENING. Vi har sæsonopstart i uge 36, og glæder os til at se dig!

DRONNINGLUND GYMNASTIKFORENING. Vi har sæsonopstart i uge 36, og glæder os til at se dig! DRONNINGLUND GYMNASTIKFORENING Vi har sæsonopstart i uge 36, og glæder os til at se dig! Om Dronninglund Gymnastikforening 2 Dronninglund Gymnastikforening er en forening med omkring 250 medlemmer. Vi

Læs mere

Formål og forventet udbytte Bevæg dig for livet Akademiet skal bidrage til at fastholde og udvikle forenings- og klubledere i Holbæk Kommune.

Formål og forventet udbytte Bevæg dig for livet Akademiet skal bidrage til at fastholde og udvikle forenings- og klubledere i Holbæk Kommune. HOLBÆK KOMMUNE Tag det første nye skridt til at blive en endnu bedre leder. Et personligt lederudviklingsforløb for kommende, nye og nuværende ledere i klubber og foreninger i Holbæk Kommune. Forord Holbæk

Læs mere

D. 28. FEBRUAR 2015 I KØBENHAVN

D. 28. FEBRUAR 2015 I KØBENHAVN >> Kom og oplev en dag fyldt med faglig inspiration og socialt samvær med dine medfrivillige fra hele RBU. Uddannelsesdagen er en mulighed for dig som frivillig i RBU at netværke og videndele med frivillige

Læs mere

Forretningsorden for HIK81. Senest opdateret : 01.01.2014

Forretningsorden for HIK81. Senest opdateret : 01.01.2014 Forretningsorden for HIK81 Senest opdateret : 01.01.2014 1 Indholdsfortegnelse Om Hik81... 3 Vision... 3 Værdier... 3 Målsætninger... 4 Generalforsamlingen... 4 Bestyrelsen... 4 Kompetencegrupper i bestyrelsen...

Læs mere

Drejebog. Udarbejdet af Forum for Mænds Sundhed Projekt Far for Livet, der er støttet af Nordea-Fonden

Drejebog. Udarbejdet af Forum for Mænds Sundhed Projekt Far for Livet, der er støttet af Nordea-Fonden Drejebog Udarbejdet af Forum for Mænds Sundhed Projekt Far for Livet, der er støttet af Nordea-Fonden 0 Indhold Indledning... 1 Baggrund... 1 Formål... 1 Målgruppe... 1 Start en Fars Legestue... 2 Tid

Læs mere

En god skolestart Maj 2017 www.hoejvangskolen.horsens.dk Højvangskolen, Højvangsalle 20, 8700 Horsens, tlf.: 7629 4040, mail: hojvangskolen@horsens.dk EN GOD SKOLESTART Børn fødes med et væld af ressourcer

Læs mere

Submission #71 Roskilde Kommune

Submission #71 Roskilde Kommune Submission #71 Roskilde Kommune http://roskilde.dk/node/2413/submission/9029 Side 1 af 1 02-08-2016 Formandens navn Helle Eriksen Telefon 24453943/30459829 Email eriksen.faaborg@os.dk Forening Gadstrup

Læs mere

Esbjerg Kommunes BØRN & UNGE POLITIK

Esbjerg Kommunes BØRN & UNGE POLITIK Esbjerg Kommunes BØRN & UNGE POLITIK Sammenhæng og helhed 2012 Forord Forordet kommer senere BØRN & UNGE POLITIKKEN HAR 5 TEMAER. Hans Erik Møller Formand Børn & Familieudvalget Knud Jager Andersen Formand

Læs mere

Grundlæggende rammer

Grundlæggende rammer Grundlæggende rammer 2 Kære læser! Fodbolden er blevet kaldt verdens bedste legetøj. Det kan vi godt skrive under på, men for at fodbolden også i regi af SSIF Fodbold skal være verdens bedste legetøj,

Læs mere

Børnemiljøvurdering SFO Sydskolen afdeling Asnæs.

Børnemiljøvurdering SFO Sydskolen afdeling Asnæs. Børnemiljøvurdering SFO Sydskolen afdeling Asnæs. En dårlig dag er når vi er uvenner (Citat barn) En god dag er når jeg leger med mine venner i sandkassen.. (Citat barn) 1 Beskrivelse af rammerne om børnemiljøvurdering.

Læs mere

Brande Badminton Club. HUSK indbetaling af kontingent før d. 19/8-2010, hvis banen fra sidste år skal beholdes. Se yderligere inde i bladet.

Brande Badminton Club. HUSK indbetaling af kontingent før d. 19/8-2010, hvis banen fra sidste år skal beholdes. Se yderligere inde i bladet. Brande Badminton Club August 2010 - Nummer 1-28. årgang FORÆLDREbadminton Som noget nyt tilbyder BBC ungdom i år, at ungdomsspillerne kan tage deres forældre med ned og spille ganske gratis. Her er der

Læs mere

HANDLEPLAN FOR INKLUSION I SKOVVANGSOMRAÅ DET

HANDLEPLAN FOR INKLUSION I SKOVVANGSOMRAÅ DET HANDLEPLAN FOR INKLUSION I SKOVVANGSOMRAÅ DET Indhold Handleplan for inklusion i Skovvangsområdet.... 2 Sammenhæng... 2 Definition af inklusion.... 2 Område Skovvang... 3 Overordnede principper.... 3 Aktører....

Læs mere

Psykiatri- og misbrugspolitik

Psykiatri- og misbrugspolitik Psykiatri- og misbrugspolitik l Godkendt af Byrådet den 25. februar 2013 1 Forord I et debatmøde i efteråret 2012 med deltagelse af borgere, medarbejdere, foreninger, organisationer, samarbejdspartnere

Læs mere

Forord. Annette Westh Formand for Udvalget for Sundhed og Kultur

Forord. Annette Westh Formand for Udvalget for Sundhed og Kultur E N U M M O K S 17/18 e leder Æ 0 2 N i S m e L bedr rakad HA n endnu et - Lede for liv blive e t g i a d l i g t t æ d v i r Be st nye sk r ø f t e d Tag Forord Det er med stor fornøjelse, at jeg skriver

Læs mere

Du kan se billeder og læse om VBIs fodboldskole på VBIs hjemmeside www.vbi-vraa.dk

Du kan se billeder og læse om VBIs fodboldskole på VBIs hjemmeside www.vbi-vraa.dk Hovedsponsor VBI S FODBOLDSKOLE 2013 VBI fodbold afholder fodboldskole i skolernes sommerferie. I 2012 deltog 74 børn, ca. 15 voksne og unge trænere stod for træningen, mens ca. 10 forældre hjalp med alt

Læs mere

Idræts- og bevægelsesprofil. Brændgårdskolen Snejbjerg Skole Vildbjerg Skole

Idræts- og bevægelsesprofil. Brændgårdskolen Snejbjerg Skole Vildbjerg Skole Idræts- og bevægelsesprofil på Brændgårdskolen Snejbjerg Skole Vildbjerg Skole Indhold Forord... 3 Hvorfor vil vi have en idræts- og bevægelsesprofil?... 4 Hvad er ATK?... 5 Vildbjerg Skole... 6 0.-2.

Læs mere

Krocket. Idræt for seniorer i DGI s lokalforeninger. dgi.dk/senior

Krocket. Idræt for seniorer i DGI s lokalforeninger. dgi.dk/senior Idræt for seniorer i DGI s lokalforeninger Krocket Krocket et udendørs spil med køller og kug ler. Få frisk luft, motion og konkurrence. Krocket er et taktisk og spændende makkerspil, hvor man konkurrerer

Læs mere

MÅNEDSBREV SEPTEMBER

MÅNEDSBREV SEPTEMBER MÅNEDSBREV SEPTEMBER Så er september måned ved at være ved ende og det er tid til en lille opsummering af hvad der er foregået i SFO en. Først til lidt praktisk information: - Vi vil minde alle forældre

Læs mere

VEJLEDNING TIL HENVISNING AF BØRN TIL PROJEKTET

VEJLEDNING TIL HENVISNING AF BØRN TIL PROJEKTET BARNETS VEN VEJLEDNING TIL HENVISNING AF BØRN TIL PROJEKTET Barnets ven - vejledning 210x297 folder.indd 1 20-10-2015 15:18:09 RED BARNET UNGDOM VEJLEDNING KÆRE SAMARBEJDSPARTNER Red Barnet Ungdom vil

Læs mere