Sofie Amalie Blomsterberg, Albertslund. Peter L. Borresen, Allerød. Mikael Wandel, Ballerup. Carsten Scheibye, Bornholm.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sofie Amalie Blomsterberg, Albertslund. Peter L. Borresen, Allerød. Mikael Wandel, Ballerup. Carsten Scheibye, Bornholm."

Transkript

1 Sofie Amalie Blomsterberg, Albertslund 19 år og medlem af VU og Venstre siden 2009, Student fra Ørestad Gymnasium i 2012 Studerende på Roskilde Universitet i International Bachelor in Humanities Vi skal sikre et sundhedsvæsen i høj international kvalitet med patienten i centrum og med større valgfrihed for den enkelte. Vi skal blive bedre til at arbejde på tværs af regionerne og fremme samarbejdet mellem region og kommuner, så patienterne er sikret den bedst mulige behandling. Peter L. Borresen, Allerød Civilingeniør, IT-arkitekt. 45 år Formand for Venstre i Allerød Medlem af Allerød Byråd Gift med Fabienne, far til Tristan 16 og Jonas 19, begge diabetikere siden de var små At medvirke til, at sundhedsvæsenet bliver styrket gennem øget patientinddragelse. Vi skal væk fra en holdning om, at patienten er bilen og lægen er mekanikeren. Vi kan lære af diabetesbehandlingen, hvor patienterne behandler sig selv, og lægens rolle er mere rådgivende. Vi skal have fuld knald på fjernbehandling og elektroniske hjælpemidler. Det skal være muligt for patienter at få tilkøbsydelser, fx ekstra dage efter en fødsel, værelse til sin ægtefælle på nærliggende hotel, mv., gerne med private aktører. Mikael Wandel, Ballerup Traffic manager/sælger hos IAT A/S Bestyrelsesmedlem i Venstre, Ballerup Kandidat til KV2013 i Ballerup Jeg vil arbejde for større valgfrihed, bedre kvalitet og større tryghed i sundhedssektoren. Vi skal arbejde for større vækst og flere arbejdspladser, ved at sørge for optimale forhold inden for innovation, forskning og uddannelse, og der ved skabe en større iværksætter kultur i regionen. Vi skal skabe fremtidens Danmark, ved at være på forkant inden for disse områder. Carsten Scheibye, Bornholm Jeg er ansat på Copenhagen Business School, bl.a. uddannet Master of Business Administration og medlem af Kommunalbestyrelsen på Bornholm. Jeg vil arbejde for, at vores region er et kraftcenter i europæisk målestok. Det kræver bedre rammer indenfor transport, uddannelse og erhvervsudvikling. Og jeg vil arbejde for, at vores sygehuse og øvrige behandlingstilbud indebærer tryghed for alle. Regionsrådet skal skabe disse løsninger i sammenhæng med bl.a. kommunerne og ikke se det isoleret.

2 Mette Engelbrecht Jensen, Brøndby Cand. Jur. Fuldmægtig AC Borgmesterkandidat for Venstre i Brøndby, Tidl. medl. af Venstres forretningsudvalg, hovedbestyrelsen og Kommuneforeningsformand for Venstre i Rødovre Et sundhedsvæsen hvor enhver beslutning bliver taget fordi det er bedst for patienten. Et mere sammenhængende sundhedsvæsen. Et sundhedsvæsen hvor borgeren ikke kommer til at hænge imellem det kommunale - og det regionale system, og på den måde blive kasteboldt mellem flere systemer. At kommunikationen imellem den enkelte kommune og Region Hovedstaden skal prioriteres. Hanne Stockbridge, Dragør Turistføreruddannelse samt voksenunderviser. Dragør KB i 20 år N.form. for Teknik og Miljø og Kulturudv., best. af Dragør Turistråd, Bevaringsnævnet, Museum Amager og CPH Lufthavns Kontaktgr. Repræsentantskabsm. i HMN Naturgas Som aktiv aut. turistfører ønsker jeg flere danske og udenlandske turister til Region Hovedstaden i tæt samarbejde med Wonderful Copenhagen, Copenhagen Capacity og de lokale turistkontorer. En hurtigere og bedre psykiatrisk behandling samt gerne mere samarbejde med de private hospitaler.. Lisbeth Dupont-Rosenvold, Egedal Administr. sekretær International Health Organisation Medl. kommunalbest. i Egedal kommune Medl. af Soc.- og Sundhedsudv., Erhvervs- og Besk.udvalget. N.form. i Familieudv. Jeg synes det er ekstremt vigtigt,at Venstre i Egedal bliver repræsenteret i Region Hovedstaden. Jeg gerne vil være med til at fremme og fremtidssikre velfærdsteknologiske løsninger. Det skal være mit mål, at sikre bedre dækning af lokale Sundhedshuse, Akutkliniker, Genoptrænings Centre i alle kommuner med store afstande. Thomas Bak, Fredensborg Civiløkonom Byrådsmedlem, Fredensborg Kommune Patienterne skal sikres en god behandling af højeste kvalitet. Ventetiden skal reduceres, og det er fuldstændig ligegyldigt om behandlingen finder sted i det private eller det offentlige, så længe at patienten ikke forsinkes i sin behandling. Venstre skal fortsat kæmpe for konkurrence i sundhedsvæsenet

3 Peter Fjerring, Frederiksberg 43 år, bor på Frederiksberg, medlem af Venstre siden Arbejder som erhvervsrådgiver har 20 års erfaring fra erhvervslivet, EU, kommunerne og forsvaret. Jeg er meget optaget af samspillet mellem kommuner og region på sundhedsområdet. Flere kommuner i hovedstaden er ved at opføre lokale sundhedshuse her skal regionen være en aktiv medspiller. Erhvervslivet i hovedstaden har potentialet til at gøre os til en vinderregion. Men erhvervspolitikken trænger til et servicetjek med udgangspunkt i virksomhedernes behov. Erik Sejersten, Frederikssund 2 suppleant til RH 7 år i Jægerspris byråd - heraf 3 år som fm. Børne-Kultur udv. Best. for RH, Kommunef, og Frederikssund. Produktchef Marineudstyr. Can-El Alternativ behandlingssted, vede ventetid over 30 dage. Patienten i centrum, med respekt for behandlerne. Hjertestartere placeret, i hele regionen med uddannet privat personer Regionalt/Kommunalt sundhedshuse. En værdig psykiatrisk behandling af både unge og gamle. En erhvervspolitik som hjælper tilgang af nye virksomheder. Kurt Pii, Furesø Biokemiker Tilkn. lægem. virksh., konsulent, hospital og sundhedsvæsen V best. siden 2011 V politiske Udvalg: Erhverv, Plan, Social & Sundhed Best. V i Reg.H Samarbejdet på tværs mellem almen praksis, privatpraktiserende speciallæger, Fokus på et lands dækkende journalsystem. Større fokus på personlig, evidens baseret terapi. Fokus på intelligente besparelser og effektivisering, uden at det ud over kvaliteten. Satsning på forskning og innovation og viden centre og skabelse af kommercielle samarbejdsaftaler til erhverv i regionen som vækst dynamo og for en aktiv jobskabelse. Egil Rindorf, Gentofte 59 år, Bankuddannet og HD. Tidligere formand for Venstre i Gentofte og aktiv i mange år i bl.a. Gentofte Børnevenner, Bakkegårdsskolen og Vangede Kirke. Det skal være let at gå til den læge, man har brug for på det tidspunkt, der passer borgeren. Lad os skabe en sundhedssektor i international topklasse. Regionsrådet skal ikke være systembevarende men skabe dynamik og udvikling. Bedre veje og kollektiv transport skaber vækst og værdi. Væk med berøringsangsten over for private aktører.

4 Thomas Koed, Gladsaxe 42 år, BSc i erhvervsøkonomi, cand. i HR-management, nordisk chef i en mellemstor international virksomhed og medlem af Venstre siden At skabe et sundere sygehusvæsen gennem en ansvarlig økonomisk politik med udgangspunkt i de klassiske liberale dyder, fordi ingen anden løsning er bæredygtig på sigt, og jeg således hellere vil tilbyde borgerne kvalitet end kvantitet. Leif Meyer Olsen, Glostrup HD i Regnskabsvæsen, senest ansat hos IBM Danmark. Medl. Glostrup Kbst. siden Form. for Miljøudv., medlem af Økonomiudv., Teknisk udv. og Kulturudv. Ud over interessen for at sætte patienten i centrum vil jeg kunne bidrage i Venstres kommende gruppe med konkret viden om økonomi, miljø og trafik. Bl.a. finder jeg sikring af vandressourcer og realisering af den kommende letbane meget vigtigt. Per Roswall, Gribskov Medl. af Regionsrådet. Miljø og grønvækstudvalget, Regionaludvalget og Følgegruppen for nyt Hospital ved Hillerød. Vi skal have det bedste sundhedsvæsen i Verden med sundhedshuse i alle kommuner. Der skal ikke være noget sted i Regionen, som kan betegnes udkantsdanmark. Infrastrukturen skal fremmes. Vi skal gennemføre fingerplanen fra have de store veje helt ud til yderpunkterne - til fremme af vækst, arbejdspladser, miljø og trafiksikkerhed. Qasam Nazir, Halsnæs Cand. Merc. i marketing og kommunikation fra Copenhagen Business School, 33 år, bosiddende i Frederiksværk, gift, 3 børn. Erfaring fra erhvervslivet, pt. taxachauffør. I Regionsrådet vil jeg arbejde for, at vi skaber en mere gennemsigtighed omkring bruger, patient og pårørendepolitik. Det er vigtigt borgerne ved, hvilke muligheder og rettigheder de har uanset hvordan de er blevet behandlet i det danske sundhedsvæsen. Men samtidigt er det også vigtigt at vi får en bedre kommunikationspolitik, så borgerne møder tryghed og forståelse i en verden, der bliver mere og mere digitaliseret.

5 Niels Bonfils, Helsingør Selvstændig, cand. merc./ 49. Salgs karriere i udenlandske virksomheder i IT og Telebranchen. Medlem af Venstre i 2 år. At Region Hovedstaden skal være den førende i relation til modernisering af arbejdsgange, bl.a. ved brug af telesundhed. Dette skal være en del af fremtidssikringen af supersygehuset i Nordsjælland. Jeg vil sikre optimalt samarbejde mellem kommune og region i Sundhedshus Helsingør. Jeg vil kæmpe for den offentlige sundhedssektors samarbejde med private partnere, som middel til at understøtte innovation, vækst og private arbejdspladser. Liselotte Østergaard, Herlev Uddannet pædagog. Arbejder som socialkonsulent i Den Sociale Udviklingsfond samt som freelance fotograf. Som kandidat vil jeg især abejde på det sociale- og sundshedsområdet henimod et mere effektivt system til glæde for både brugere/ patienter og personale. Ole Stark, Hillerød Murer suppl.m. tekn. udd., Gårdejer og Entreprenør 1. Suppl. til Regionsr. Medl af Hillerød Byråd, Miljø og teknik udv., Arbejdsmarkedsudv, Medl. af Boligkom. Fmd, Frederiksborg Svendeforening, Næstform., Frederiksborg Vin, Medl. Menighedsr. og kirkeværge i Tjæreby Kirke Jeg vil arbejde for at fremtidssikre en bæredygtig region, hvor vi prioritere vores ressourcer bedst muligt og sikre det frie valg til borgeren. Jeg vil styrke partnerskabet med lokalsamfundene, den private sektor og andre indenfor regionen, hvis hårde arbejde bidrager til den høje velfærd. Gennem vækstinitiativer, innovation og forskning kan vi skabe den bedste pleje og omsorg for vores borgere. Annette Møller Sjøbeck, Hvidovre 55 år, handelsudd. og selvstændig erhvervsdrivende. Medl. af Hvidovre kommunalbest., sidder i arbejdsmarkedsudv. og Social- og sundhedsudv. Medl. af Venstres Regionsbestyrelse Et sammenhængende og effektivt sundhedssystem, hvor alle parter: regionens hospitaler, kommunerne, de privatpraktiserende læger og speciallæger arbejder sammen og kan tale sammen også på It-området, så fejlbehandlinger og misforståelser undgås. Patienter skal føle, at de er i centrum, og at behandlingen virker logisk og fungerer optimalt. Regionen skal styrkes erhvervsmæssigt, vi har et stort uudnyttet potentiale.

6 Peder Helt, Høje Taastrup 51 år, Gift, 2 store børn, Account Manager Tidl. Byrådsmedlem i Høje-Taastrup Fmd. Ældreudvalget Medl. Social og Sundhedsudv., Teknisk udv. Arbejdsmarkedsudv. Der skal være Styr på helheden og Fokus på detaljerne - det er mit udgangspunkt i mit politiske arbejde. - med helhed menes økonomi - med detaljer menes sund fornuft Personlige mærkesager: Behandlingsgaranti og øget samarbejde med privathospitaler. Kvalitetssikring og effektivisering af sygehusenesundhedshuse i et kommunalt-/regionssamarbejde. Anne Ehrenreich, Hørsholm Chefkons. i Udenrigsministeriet, jurist, HD i udenrigshandel, 52 år. Medl. af Regionsrådet, Patientudv. og udv. for Udd. og Forsk., best. for VUC Nordsjælland. Medlem af Hørsholm kommunalbestyrelse siden At sikre borgerne sundhedsydelser af højeste kvalitet og genindføre behandlingsgarantien Patienten skal være i centrum og samarbejdet mellem region og kommune styrkes, bl.a. om behandling af kroniske sygdomme, psykisk syge, udskrivning af patienter fra hospitalerne og genoptræning. Styrke regionens rolle som vækstlokomotiv. Flemming Gylling, Ishøj Lektor. cand.mag. & cand. pæd. tidl. skoleinspektør, speciale i sundhedspædagogik, underv. pt. i psykologi. Medlem af bestyrelsen for Venstre i Ishøj, opstillet til kommunevalget. Udvikling af et stabilt og kvalificeret sundhedsvæsen i Regionen. Videreudvikling af sundhedscentre i kommunerne. Oprettelse af et forskningscenter indenfor sundhed og behandling i Ørestadsregionen. Glem ikke Vestegnen! Michael Lange, København Direktør med Skandinavisk ansv. i Novatis Healthcare A/S. Medl. af Regionsrådet siden Medl. af Forretningsudv. og Kvalitetsudv.. Medl. af række best., råd og komiteer indenfor sundheds- og erhvervssektorerne. Jeg ønsker at vi får et regimeskifte, hvor borgerne, patienterne og medarbejderne oplever, at vi arbejder sammen for et enstrenget sundhedssystem uden sektorgrænser. Et sundhedssystem der sætter borgerens behov i centrum og som går forrest i samarbejdet med private aktører, for at skabe de bedste rammer og kvaliteter for behandling.

7 Annette Skov Andersson, Lyngby-Taarbæk Sygeplejerske, ansat på Herlev Hospital- Intensiv afd. Bijob hos FADL som underviser. Delegeret hos PKA og DSA. Jeg stiller op til RV13, fordi jeg ønsker at bidrage til en dynamisk, visionær og effektiv region. Vækst, forskning og innovation er afgørende for, at regionen fortsat kan være med i front. Jeg mener, at min faglige indsigt i sundhedsvæsenet kan bidrage positivt til arbejdet med udviklingen af regionen og driften af hospitalerne. Jeg vil arbejde for af at skabe et effektivt sundhedsvæsen/system, med både offentlige og private aktører. Randi Mondorf, Rudersdal Cand.Merc. 51 år, 3 børn Kmbst. Rudersdal Form. Tekn. og Miljø udv. Projektleder og Direktionsassistent i SAS Airline, Afdelingsleder og konsulent i Hafnia Forsikring International erfaring fra arbejde i London og Zurich. Et tættere samarbejde med kommunerne hvor vi sammen udvikler lokale sundhedscentre, der sikrer borgeren lokal behandling af høj kvalitet. At arbejde for at vore hospitaler kan tilbyde de nyeste og bedste behandlingsmetoder i tidsvarende rammer. At udvikle Regionen til en vækstdriver i vores hjørne af Europa, ved at støtte forskning og innovation. Claus Gisselmann Olsen, Rødovre 46 år. Account Manager. Gift og far til 2 teenagere Medlem af Kommunalbestyrelsen siden Gruppeformand Venstre i Rødovre Jeg vil arbejde for et sammenhængende patientforløb. Hvor patient og pårørende er i centrum. Og jeg vil arbejde for et tættere og mere fleksibelt samarbejde mellem regionerne. Sune Harild, Tårnby 38 år, Gift, 3 børn. Har siden 1998 boet i Hovedstadsområdet, i Tårnby siden Elektriker og ingeniør. Kasserer i Kredsb. for Dragør & Tårnby, Best. i ViRH. Underviser på CELF og EASJ i Nykøbing F Jeg stiller op for ikke bare at have en mening men for at føre den ud i livet. Jeg ser det liberale menneskesyn som en af de vigtigste elementer i det danske samfund. Forudsætningen for et godt samfund er, at hver enkelt føler et personligt ansvar for at yde en indsats og bidrage til fællesskabet. Med udgangspunkt i dette vil jeg støtte op omkring Martin Geertsen og gøre mit til at Venstre får mest muligt inflydelse i Region Hovedstaden.

8 Solange Lohman Rasmussen, Vallensbæk Bent Larsen, Lyngby Taarbæk Gruppefm. for Venstre i Region Hovedstaden. Medl. af forretningsudv., og udvalget for Miljø og Grøn vækst. Øresunds.komiteens FU.og næstf. f. Amgros. Jeg ønsker at fortsætte som gruppeformand for at give Martin Geertsen maksimal støtte som regionsrådsformand. Der bliver behov for en erfaren indsats med gode relationer til de øvrige gruppeformand, så vi kan sikre en succesrig gennemførsel af Martins og Venstres dagsorden. Der er behov for et nyt styre i regionen, der sikrer markante forandringer til gavn for borgerne. Venstre i Region Hovedstaden Hovedstaden.Venstre.dk formand@v-rh.dk Udover de 30 kandidater i heftet, er der allerede to kandidater på listen. Det er naturligvis vores formandskandidat, Martin Geertsen, som står øverst på listen. Desuden har Venstres Ungdom på forhånd listens 6. plads. Venstres Ungdom har udpeget Bergur Løkke Rasmussen som deres kandidat (Præsentation nedenfor). Der kan derfor ikke stemmes på de to kandidater ved opstillingsmødet! Bergur Løkke Rasmussen, Venstres Ungdom Uddannelse: Reserveofficer i Hæren Politisk hverv: Formand for Venstres Ungdom i Søllerød Erhverv: Trainee hos Pompes GRUNDFOS France til ultimo juni. Et sundhedsvæsen i verdensklasse, hvor patienten er i centrum. Hvor alle skal kunne få en behandling af god kvalitet og et sundhedsvæsen hvor private løsninger benyttes, når kvaliteten eller prisen forbedres heraf. Vi skal lægge tyngde i forskning, innovation og uddannelse, ved at udvikle samarbejdet imellem politikere, erhvervslivet og vidensinstutionerne i Regionen. Både for at skabe vækst og spændende jobs, men også for at markere os stærkt internationalt som en fremsynet og innovativ Region.

Til: Følgegruppen for økonomi og aktivitet. Koncern Økonomi

Til: Følgegruppen for økonomi og aktivitet. Koncern Økonomi Til: Følgegruppen for økonomi og aktivitet Koncern Økonomi Dataenheden Kongens Vænge 2 DK - 3400 Hillerød Opgang Blok A Telefon 48 20 50 00 Direkte 48 20 50 66 Fax 48 20 57 99 Mail oekonomi@regionh.dk

Læs mere

Til: Følgegruppen for økonomi og aktivitet. Koncern Økonomi

Til: Følgegruppen for økonomi og aktivitet. Koncern Økonomi Til: Følgegruppen for økonomi og aktivitet Koncern Økonomi Dataenheden Kongens Vænge 2 DK - 3400 Hillerød Opgang Blok A Telefon 48 20 50 00 Direkte 40 13 30 23 Fax 48 20 57 99 Mail oekonomi@regionh.dk

Læs mere

Til: Følgegruppen for økonomi og aktivitet. Koncern Økonomi

Til: Følgegruppen for økonomi og aktivitet. Koncern Økonomi Til: Følgegruppen for økonomi og aktivitet Koncern Økonomi Dataenheden Kongens Vænge 2 DK - 3400 Hillerød Opgang Blok A Telefon 48 20 50 00 Direkte 40 13 30 23 Fax 48 20 57 99 Mail oekonomi@regionh.dk

Læs mere

Ledelsesoverblik. Sundhedsaftaler

Ledelsesoverblik. Sundhedsaftaler REGION HOVEDSTADEN CENTER FOR SUNDHED ENHED FOR TVÆRSEKTORIELT UDVIKLING Ledelsesoverblik Sundhedsaftaler Det somatiske område: Færdigbehandlede dage Periode januar til juni 2018 Særudgave af data omkring

Læs mere

Bilag 1 data vedr. udviklingen i sager og økonomi på det specialiserede voksenområde

Bilag 1 data vedr. udviklingen i sager og økonomi på det specialiserede voksenområde Bilag 1 data vedr. udviklingen i sager og økonomi på det specialiserede voksenområde Serviceudgifter til 85 (botilbudslignende), 107 og 108 Udgifterne er i løbende priser, hvorfor en svag stigning svarer

Læs mere

Vækstbarometer. Greater Copenhagen. Region Hovedstaden

Vækstbarometer. Greater Copenhagen. Region Hovedstaden Vækstbarometer Region Hovedstaden Greater Copenhagen Region Hovedstadens Vækstbarometer er et repræsentativt panel af mere end 800 direktører for virksomheder i Region Hovedstaden. Region Hovedstaden gennemfører

Læs mere

Sådan påvirker regeringens boligudspil husejerne i Region Hovedstaden

Sådan påvirker regeringens boligudspil husejerne i Region Hovedstaden Sådan påvirker regeringens boligudspil husejerne i Region Hovedstaden Regeringens boligudspil vil have betydning for den bolig, boligejerne i Danmark skal betale. I denne oversigt præsenteres effekterne

Læs mere

Sæt din kommune på landkortet

Sæt din kommune på landkortet Sæt din kommune på landkortet Copenhagen Capacity Nørregade 7B 1165 København K Tel: +45 33 22 02 22 www.copcap.com Projekt SPI er et samarbejde mellem kommuner i hovedstadsregionen og Copenhagen Capacity.

Læs mere

Hovedstadsregionens byrådspolitikere gør ikke nok

Hovedstadsregionens byrådspolitikere gør ikke nok September 2013 Hovedstadsregionens byrådspolitikere gør ikke nok Byrådene i hovedstadsregionen har ikke været gode nok til at lytte til erhvervslivet og træffe beslutninger, der fremmer den private beskæftigelse

Læs mere

Vækstbarometer. Sund, kreativ, grøn og smart vækst. Region Hovedstaden

Vækstbarometer. Sund, kreativ, grøn og smart vækst. Region Hovedstaden Vækstbarometer Region Hovedstaden Sund, kreativ, grøn og smart vækst Region Hovedstadens Vækstbarometer er et repræsentativt panel af mere end 800 direktører for virksomheder i Region Hovedstaden. Region

Læs mere

Udbredelse af kommunikation mellem kommuner og private lægepraksis Region Hovedstaden

Udbredelse af kommunikation mellem kommuner og private lægepraksis Region Hovedstaden Udbredelse af kommunikation mellem kommuner og private lægepraksis Region Hovedstaden Opdateret november 2016 Statistikken kommune/læge udbredelse viser, hvor udbredt elektronisk kommunikation er mellem

Læs mere

SPI. Samarbejde om Proaktiv Investeringsfremme. Copenhagen Capacity Nørregade 7B 1165 København K www.copcap.com. SPI er medfinancieret af: af:

SPI. Samarbejde om Proaktiv Investeringsfremme. Copenhagen Capacity Nørregade 7B 1165 København K www.copcap.com. SPI er medfinancieret af: af: SPI Samarbejde om Proaktiv Investeringsfremme SPI er medfinancieret af: af: Copenhagen Capacity Nørregade 7B 1165 København K www.copcap.com Sammen styrker vi regionen Projekt SPI, Samarbejde om Proaktiv

Læs mere

Kontakt til almen praksis eller speciallæge... 3

Kontakt til almen praksis eller speciallæge... 3 F Forbrug af sundhedsydelser Indhold Planlægningsområdetabeller Kontakt til almen praksis eller speciallæge... 3 Hjertesygdom... 3 Apopleksi... 4 Astma... 5 Kræft... 6 Slidgigt... Rygsygdom... Knogleskørhed...

Læs mere

Velkommen til politisk dialogmøde. Ved Svend Erik Christiansen Formand for Sundhedsudvalget i Hørsholm Kommune

Velkommen til politisk dialogmøde. Ved Svend Erik Christiansen Formand for Sundhedsudvalget i Hørsholm Kommune Velkommen til politisk dialogmøde Ved Svend Erik Christiansen Formand for Sundhedsudvalget i Hørsholm Kommune Program 16.00-16.05 Velkomst 16.05-16.10 Sundhedsaftalen som politisk dokument 16.10-16.20

Læs mere

Oplæg for KKR Hovedstaden. behandlings, videns, forsknings og kompetencecenter

Oplæg for KKR Hovedstaden. behandlings, videns, forsknings og kompetencecenter Oplæg for KKR Hovedstaden behandlings, videns, forsknings og kompetencecenter Hvem er vi? 2000 Unge & Sorg Rådgivningsafdeling i Kbh. 2004 Unge & Sorg Afdeling i Aarhus 2007 Unge & Sorg Afdeling i Odense

Læs mere

Det er arbejdsstedets beliggenhed som har betydning for områdetillægget.

Det er arbejdsstedets beliggenhed som har betydning for områdetillægget. Kommunernes fordeling med hensyn til områdetillæg: Det er arbejdsstedets beliggenhed som har betydning for områdetillægget. Til Gruppe 0 henføres: Kommuner der ikke er henført til Gruppe 1-4. Til Gruppe

Læs mere

Evaluering af klinik på modul 1. Efterår (klinikperiode uge 39-40) DIA studerende

Evaluering af klinik på modul 1. Efterår (klinikperiode uge 39-40) DIA studerende Evaluering af klinik på modul 1 Efterår 2015 (klinikperiode uge 39-40) DIA studerende 1 Indholdsfortegnelse Gennemførelsesoversigt... 3 Gennemførelsesoversigt primær... 3 Gennemførelsesoversigt for psykiatri...

Læs mere

Kun hver anden virksomhed vil anbefale kommunerne

Kun hver anden virksomhed vil anbefale kommunerne September 2013 Kun hver anden virksomhed vil anbefale kommunerne i Region Hovedstaden Kun halvdelen af virksomhederne i Region Hovedstaden vil anbefale den kommune, de selv bor i til andre virksomheder.

Læs mere

Data om den regionale uddannelsespulje, 6 ugers jobrettet uddannelse og puljen til uddannelsesløft i kommunerne i RAR- Hovedstadens område

Data om den regionale uddannelsespulje, 6 ugers jobrettet uddannelse og puljen til uddannelsesløft i kommunerne i RAR- Hovedstadens område Baggrundsmateriale til dialog om strategier og mål for brugen af Den regionale uddannelsespulje Det regionale arbejdsmarkedsråd 1. maj 2017 Data om den regionale uddannelsespulje, 6 ugers jobrettet uddannelse

Læs mere

Vækstbarometer. Arbejdskraft. Region Hovedstaden

Vækstbarometer. Arbejdskraft. Region Hovedstaden Vækstbarometer Region Hovedstaden Arbejdskraft Region Hovedstadens Vækstbarometer er et repræsentativt panel af mere end 800 direktører for virksomheder i Region Hovedstaden. Region Hovedstaden gennemfører

Læs mere

Styring og udvikling af det nære sundhedsvæsen. Jan Trøjborg KKR- hovedstaden nov. 2011

Styring og udvikling af det nære sundhedsvæsen. Jan Trøjborg KKR- hovedstaden nov. 2011 Styring og udvikling af det nære sundhedsvæsen Jan Trøjborg KKR- hovedstaden nov. 2011 En offensiv strategi for det nære sundhedsvæsen Få specialiserede sygehuse og hurtig udskrivning Demografi og kronikere

Læs mere

Det er arbejdsstedets beliggenhed som har betydning for områdetillægget.

Det er arbejdsstedets beliggenhed som har betydning for områdetillægget. Kommunernes fordeling med hensyn til områdetillæg: Det er arbejdsstedets beliggenhed som har betydning for områdetillægget. Til Gruppe 0 henføres: Kommuner der ikke er henført til Gruppe 1-4. Til Gruppe

Læs mere

Det er arbejdsstedets beliggenhed som har betydning for områdetillægget.

Det er arbejdsstedets beliggenhed som har betydning for områdetillægget. Kommunernes fordeling med hensyn til områdetillæg: Det er arbejdsstedets beliggenhed som har betydning for områdetillægget. Til Gruppe 0 henføres: Kommuner der ikke er henført til Gruppe 1-4. Til Gruppe

Læs mere

Vedtægter for. Væksthus Hovedstadsregionen

Vedtægter for. Væksthus Hovedstadsregionen Vedtægter for Væksthus Hovedstadsregionen juni 2010 Navn og hjemsted Stk. 1. Institutionens navn er Væksthus Hovedstadsregionen. Stk. 2. Fondens hjemsted er Københavns Kommune Stk. 3. Fonden er stiftet

Læs mere

Det er arbejdsstedets beliggenhed som har betydning for områdetillægget.

Det er arbejdsstedets beliggenhed som har betydning for områdetillægget. Kommunernes fordeling med hensyn til områdetillæg: Det er arbejdsstedets beliggenhed som har betydning for områdetillægget. Til Gruppe 0 henføres: Kommuner der ikke er henført til Gruppe 1-4. Til Gruppe

Læs mere

REFERAT. Møde i Sundheds- og Regionsudvalget Dato: Mandag den 30. januar 2017 kl Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, stuen, lokale 102

REFERAT. Møde i Sundheds- og Regionsudvalget Dato: Mandag den 30. januar 2017 kl Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, stuen, lokale 102 REFERAT Møde i Sundheds- og Regionsudvalget Dato: Mandag den 30. januar 2017 kl. 13-15 Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, stuen, lokale 102 Til stede: Anne Marie Bossen Aarøe, Arne Bjørn Nielsen, Benna

Læs mere

BØRNEHUS HOVEDSTADEN

BØRNEHUS HOVEDSTADEN BØRNEHUS HOVEDSTADEN BØRNEHUS HOVEDSTADEN BØRNEHUS HOVEDSTADEN BISTÅR KOMMUNERNE I REGION HOVEDSTADEN MED UDREDNING I SAGER OM OVERGREB MOD BØRN OG UNGE. Børnehuset skal benyttes som led i kommunens børnefaglige

Læs mere

Cathrine Juel Lau, Anne Helms Andreasen, Maj Bekker-Jeppesen, Gert Virenfeldt Lone Prip Buhelt, Kirstine Magtengaard Robinson & Charlotte Glümer

Cathrine Juel Lau, Anne Helms Andreasen, Maj Bekker-Jeppesen, Gert Virenfeldt Lone Prip Buhelt, Kirstine Magtengaard Robinson & Charlotte Glümer Forbrug af sundhedsydelser hvor er de store udfordringer i forhold til kroniske sygdomme? Resultater fra Sundhedsprofil 2013 Kronisk Sygdom v/ Maja Lykke Cathrine Juel Lau, Anne Helms Andreasen, Maj Bekker-Jeppesen,

Læs mere

Borgere med mere end én kronisk sygdom

Borgere med mere end én kronisk sygdom Borgere med mere end én kronisk sygdom Resultater fra Sundhedsprofil 2013 Kronisk Sygdom v/ Maj Bekker-Jeppesen Cathrine Juel Lau, Maja Lykke, Anne Helms Andreasen, Gert Virenfeldt Lone Prip Buhelt, Kirstine

Læs mere

Regionsældreråd Hovedstaden

Regionsældreråd Hovedstaden Regionsældreråd Hovedstaden Ændringsforslag til : VEDTÆGTER FOR REGIONSÆLDRERÅDET I HOVEDSTADSREGIONEN. Gældende vedtægter 1. Grundlag Regionsældrerådet er et ældrepolitisk samarbejdsforum for regionens

Læs mere

Nøgletal fra 2018 på genoptræningsområdet

Nøgletal fra 2018 på genoptræningsområdet Nøgletal fra 218 på genoptræningsområdet KL publicerer for ottende gang en oversigt, der beskriver udviklingen af genoptræningsområdet efter sundhedsloven 14 dvs. borgere der udskrives fra sygehus med

Læs mere

Webtabel SR 7.1 Borgere på 35 år eller derover, som nogensinde har prøvet hash eller andre euforiserende stoffer

Webtabel SR 7.1 Borgere på 35 år eller derover, som nogensinde har prøvet hash eller andre euforiserende stoffer Webtabel SR.1 Borgere på 3 år eller derover, som nogensinde har prøvet hash eller andre euforiserende stoffer Hash Andre stoffer 201 20 201 20 Region Hovedstaden 3 34. 1.00 Køn Mand Kvinde 2 20..000 3

Læs mere

Vedtægter for. Væksthus Hovedstadsregionen

Vedtægter for. Væksthus Hovedstadsregionen Vedtægter for Væksthus Hovedstadsregionen Vedtægter for den erhvervsdrivende fond Væksthus Hovedstadsregionen 1 Navn og hjemsted Stk. 1 Fondens navn er Den erhvervsdrivende fond Væksthus Hovedstadsregionen.

Læs mere

Vækstbarometer. Arbejdskraft. Region Hovedstaden

Vækstbarometer. Arbejdskraft. Region Hovedstaden Vækstbarometer Region Hovedstaden Arbejdskraft Region Hovedstadens Vækstbarometer er et repræsentativt panel af mere end 800 direktører for virksomheder i Region Hovedstaden. Region Hovedstaden gennemfører

Læs mere

Eksempel på optageområder for obstetrik og pædiatri

Eksempel på optageområder for obstetrik og pædiatri Center for Sundhed Enhed for Hospitalsplanlægning BILAG 1 Direkte 38666080 Journal-nr.: 17013661 Ref.: CLUN Eksempel på optageområder for obstetrik og pædiatri Dato: 21. august 2018 Hvis der etableres

Læs mere

Rettidighed for alle kontant- og starthjælpsmodtagere

Rettidighed for alle kontant- og starthjælpsmodtagere for alle kontant- og starthjælpsmodtagere (kontant- og starthjælpsmodtagere) Jobsamtaler november 2009 Hovedstaden og Sjælland Kontant- og starthjælpsmodtagere Første aktiveringstilbud Gentagende tilbud

Læs mere

Velkommen til politisk dialogmøde. Ved Helene Rasmussen, Gentofte Kommune

Velkommen til politisk dialogmøde. Ved Helene Rasmussen, Gentofte Kommune Velkommen til politisk dialogmøde Ved Helene Rasmussen, Gentofte Kommune Program 17.00-17.10 Velkomst 17.10-17.15 Sundhedsaftalen som politisk dokument 17.15-17.25 Samarbejdet i planområdet/klyngen 17.25-17.40

Læs mere

Ledelsesoverblik. Sundhedsaftaler 2011

Ledelsesoverblik. Sundhedsaftaler 2011 REGION HOVEDSTADEN KONCERN PLAN, UDVIKLING OG KVALITET ENHED FOR KOMMUNESAMARBEJDE Ledelsesoverblik Sundhedsaftaler Det somatiske område: 0-dagsindlæggelser Genindlæggelser Færdigbehandlede dage Periode

Læs mere

KOMMUNAL MEDFINANSIERING

KOMMUNAL MEDFINANSIERING KOMMUNAL MEDFINANSIERING KKR Hovedstaden den 10. september 2018, Morten Mandøe, KL Adgang til data afgørende Deling af data på tværs af den offentlige sektor har stor betydning for indsatsen med at styrke

Læs mere

Undersøgelse af kommunale hjemmesiders borgerrettede informationer om alkoholbehandlingstilbud

Undersøgelse af kommunale hjemmesiders borgerrettede informationer om alkoholbehandlingstilbud 1 Undersøgelse af kommunale hjemmesiders borgerrettede informationer om alkohol 2014 2 Baggrund for undersøgelse af kommunale websider til borgere med alkoholproblemer Ved kommunalreformen i 2007 fik kommunerne

Læs mere

Vejledende rådighedsbeløb 2010 for personlige tillæg og enkeltydelser for kommuner i Region Hovedstaden

Vejledende rådighedsbeløb 2010 for personlige tillæg og enkeltydelser for kommuner i Region Hovedstaden Vejledende rådighedsbeløb 2010 for personlige tillæg og enkeltydelser for kommuner i Region Hovedstaden Udarbejdet af Fagudvalget for pension, boligstøtte, sygesikring, kontanthjælp og sygedagpenge under

Læs mere

Region Hovedstadens Vækstbarometer

Region Hovedstadens Vækstbarometer Region Hovedstadens Vækstbarometer Konjunkturer Udsigt 2015 Region Hovedstadens Vækstbarometer er et repræsentativt panel af mere end 800 direktører for virksomheder i Region Hovedstaden. Region Hovedstaden

Læs mere

Forebyggelsestilbud til borgere med kronisk sygdom. Kræft Muskelskeletlidelser. lænderyg, artrose, osteoporose)

Forebyggelsestilbud til borgere med kronisk sygdom. Kræft Muskelskeletlidelser. lænderyg, artrose, osteoporose) Tabel 1.1 Forebyggelsestilbud til borgere med kronisk sygdom Forebyggelsestilbud til borgere med kronisk sygdom Hjerte-kar KOL Type-2- diabetes Kræft Muskelskeletlidelser (fx lænderyg, artrose, osteoporose)

Læs mere

Elektronisk henvisning til hospice: De fire hospicer i Region Hovedstanden

Elektronisk henvisning til hospice: De fire hospicer i Region Hovedstanden 1 Elektronisk henvisning til hospice: De fire hospicer i Region Hovedstanden - Arresødal Hospice, - Diakonissestiftelsens Hospice, - Sankt Lukas Hospice, - Søndergaard Hospice. modtager nu kun elektroniske

Læs mere

Vedtægter for. Væksthus Hovedstaden

Vedtægter for. Væksthus Hovedstaden Vedtægter for Væksthus Hovedstaden Rev. Oktober 2012 Navn og hjemsted Stk. 1. Institutionens navn er Væksthus Hovedstaden. Stk. 2. Fondens hjemsted er Region Hovedstaden Stk. 3. Fonden er stiftet af: Albertslund

Læs mere

Vejledende rådighedsbeløb 2010 for personlige tillæg og enkeltydelser for kommuner i Region Hovedstaden

Vejledende rådighedsbeløb 2010 for personlige tillæg og enkeltydelser for kommuner i Region Hovedstaden Vejledende rådighedsbeløb 2010 for personlige tillæg og enkeltydelser for kommuner i Region Hovedstaden Udarbejdet af Fagudvalget for pension, boligstøtte, sygesikring, kontanthjælp og sygedagpenge under

Læs mere

Skema til brug for belægnings oplysninger Indledning Side 1 af 9. BELÆGNING

Skema til brug for belægnings oplysninger Indledning Side 1 af 9. BELÆGNING Skema til brug for belægnings oplysninger Indledning Side 1 af 9. Skema sæt til kommunens oplysninger om belægning Kommune: Kommunen som driftsherre for det enkelte tilbud. Kontaktperson: Edda Heinskou

Læs mere

Hospitals- og psykiatriplan 2020

Hospitals- og psykiatriplan 2020 Region Hovedstaden Hospitals- og psykiatriplan 2020 Kort fortalt De væsentligste temaer og ændringer frem mod 2020 Fra høringsudkastet. Læs mere på www.regionh.dk/ hospitalsplan hospitalerne 2020 Gribskov

Læs mere

ANALYSER AF CENTRALE DATA PÅ GENOPTRÆNINGSOMRÅDET

ANALYSER AF CENTRALE DATA PÅ GENOPTRÆNINGSOMRÅDET ANALYSER AF CENTRALE DATA PÅ GENOPTRÆNINGSOMRÅDET Seneste års udvikling fortsat i 213 Det er nu tredje gang, at KL publicerer en oversigt, som beskriver udviklingen af genoptræningsområdet efter sundhedsloven

Læs mere

EN RØD OG GRØN REGION. Stem på Enhedslisten til Hovedstadens Regionsråd d. 21. november 2017

EN RØD OG GRØN REGION. Stem på Enhedslisten til Hovedstadens Regionsråd d. 21. november 2017 EN RØD OG GRØN REGION Stem på Enhedslisten til Hovedstadens Regionsråd d. 21. november 2017 VIDSTE DU, AT enlige med lav indkomst og kort uddannelse har størst risiko for at dø efter en hjerneblødning.

Læs mere

Udviklingen i unge ydelsesmodtagere

Udviklingen i unge ydelsesmodtagere Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Dato 17. august 2009 J.nr.: Udviklingen i unge ydelsesmodtagere Konklusion Udviklingen i antallet af unge ydelsesmodtagere under 30 år i Østdanmark fra juni

Læs mere

Optageområde og befolkningsunderlag V. direktør Martin Lund

Optageområde og befolkningsunderlag V. direktør Martin Lund Optageområde og befolkningsunderlag V. direktør Martin Lund Møde i Psykiatri- og Handicapudvalget den 13. december 2010 Organisationen afspejler den fysiske struktur Direktion Stabe Psykiatri Børne- og

Læs mere

Kommunal medfinansiering af Sundhedsområdet i Benchmarking af kommunerne i Region Hovedstaden

Kommunal medfinansiering af Sundhedsområdet i Benchmarking af kommunerne i Region Hovedstaden Kommunal medfinansiering af Sundhedsområdet i Benchmarking af kommunerne i Region Hovedstaden Uddrag af arbejdet fra ERFAgruppen om kommunal medfinansiering på sundhedsområdet i Region Hovedstaden Juni

Læs mere

National udbredelse af telemedicinsk sårvurdering

National udbredelse af telemedicinsk sårvurdering National udbredelse af telemedicinsk sårvurdering Formål med initiativet National udbredelse af telemedicinsk sårvurdering var ét ud af fem initiativer i den nationale handleplan for udbredelse af telemedicin

Læs mere

Befolkning og bevægelser i København i 2. kvartal 2015

Befolkning og bevægelser i København i 2. kvartal 2015 August 2015 Befolkning og bevægelser i København i 2. kvartal 2015 I løbet af 2. kvartal 2015 steg folketallet i København fra 583.349 til 583.525. Der blev i 2. kvartal 2015 født 2.387 børn og der døde

Læs mere

Webtabel SR 6.1 Lav fysisk aktivitet i fritiden

Webtabel SR 6.1 Lav fysisk aktivitet i fritiden Webtabel SR 6.1 Lav fysisk aktivitet i fritiden 10 Region Hovedstaden 9.500 Køn Mand Kvinde 0.800 8.600 Alder år 34 år 3544 år 54 år 5564 år 6579 år 80+ år 44.600 44.600 44.300 40.300. 42.500.300 49 Uddannelse

Læs mere

Den permanente arbejdsgruppe vedr. data om Økonomi og Aktivitet 27. november 2018

Den permanente arbejdsgruppe vedr. data om Økonomi og Aktivitet 27. november 2018 Den permanente arbejdsgruppe vedr. data om Økonomi og Aktivitet 27. november 2018 Notat om rapporten UDVIKLING I KOMMUNAL MEDFINANSIERING I REGION HO- VEDSTADEN OG KOMMUNER FRA 2013 TIL 2015 Baggrund og

Læs mere

Befolkning og bevægelser i København i 2008

Befolkning og bevægelser i København i 2008 20. marts 2009 Befolkning og bevægelser i København i I løbet af steg folketallet i København med 9.241 personer til 518.574. Der blev i født 8.554 børn og der døde 4.712 personer, fødselsoverskuddet blev

Læs mere

Befolkning og bevægelser i København i 3. kvartal 2012

Befolkning og bevægelser i København i 3. kvartal 2012 13. november 2012 Befolkning og bevægelser i København i 3. kvartal 2012 I løbet af 3. kvartal 2012 steg folketallet i København fra 551.900 til 557.920. I løbet af 3. kvartal 2012 blev der født 2.425

Læs mere

Befolkning og bevægelser i København i 2013

Befolkning og bevægelser i København i 2013 19. februar 214 Befolkning og bevægelser i København i 213 I løbet af 213 steg folketallet i København fra 559.44 til 569.557. Der blev i 213 født 8.915 børn og der døde 4.121 personer, fødselsoverskuddet

Læs mere

STATISTIK FOR TELEMEDICINSK SA RVURDERING

STATISTIK FOR TELEMEDICINSK SA RVURDERING STATISTIK FOR TELEMEDICINSK SA RVURDERING AKTIVITETSSTATISTIK REGION HOVEDSTADEN MARTS 2014 Indhold Indledende forklaring... 1 KOMMUNESTATISTIK: Aktivitet i regionens kommuner... 1 KOMMUNESTATISTIK: Aktive

Læs mere

Orientering fra Velfærdsanalyse

Orientering fra Velfærdsanalyse Udviklingen i København i 217 Orientering fra Velfærdsanalyse Befolkning og bevægelser i København i 217 Indhold Datagrundlag Udviklingen i København i 217 Figur 1. Befolkningstillvækst i København, 199-217.

Læs mere

Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland. Perspektiver i uddannelse i beskæftigelsesindsatsen 19. september 2012. Kontorchef Kirsten Thomsen

Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland. Perspektiver i uddannelse i beskæftigelsesindsatsen 19. september 2012. Kontorchef Kirsten Thomsen Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Perspektiver i uddannelse i beskæftigelsesindsatsen 19. september 2012 Kontorchef Kirsten Thomsen Befolkningen opgjort på uddannelsesbaggrund pr. okt. 2010 (16-66-årige)

Læs mere

Manglende rettidighed i indsatsen målretning eller volumen?

Manglende rettidighed i indsatsen målretning eller volumen? Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Dato: 10. september 2010 Manglende rettidighed i indsatsen målretning eller volumen? Der sættes i notatet fokus på, om manglende rettidighed i de enkelte jobcentre

Læs mere

Befolkning og bevægelser i København i 2014

Befolkning og bevægelser i København i 2014 April 215 Befolkning og bevægelser i København i 214 I løbet af 214 steg folketallet i København fra 569.557 til 58.148. Der blev i 214 født 9.187 børn og der døde 3.796 personer, fødselsoverskuddet blev

Læs mere

Orientering fra Velfærdsanalyse

Orientering fra Velfærdsanalyse Orientering fra Velfærdsanalyse Befolkning og bevægelser i København i 2. kvartal 2017 Indhold Datagrundlag Udviklingen i København i 2. kvartal 2017 Tabel 1. Befolkningens bevægelser i København, 2008-2.

Læs mere

Befolkning og bevægelser i København i 2012

Befolkning og bevægelser i København i 2012 19. februar 213 Befolkning og bevægelser i København i 212 I løbet af 212 steg folketallet i København fra 549.5 til 559.44. Der blev i 212 født 9.76 børn og der døde 4.15 personer, fødselsoverskuddet

Læs mere

Orientering fra Velfærdsanalyse

Orientering fra Velfærdsanalyse Orientering fra Velfærdsanalyse Befolkning og bevægelser i København i 3. kvartal 2017 Indhold Datagrundlag Udviklingen i København i 3. kvartal 2017 Tabel 1. Befolkningens bevægelser i København, 2008-3.

Læs mere

Store forskelle i konkurrenceudsættelse på tværs af landets kommuner

Store forskelle i konkurrenceudsættelse på tværs af landets kommuner ANALYSE Store forskelle i konkurrenceudsættelse på tværs af landets kommuner Graden af konkurrenceudsættelse stiger kun ganske langsomt, og der er store forskelle imellem kommuner, både overordnet set

Læs mere

Medlemsudvikling, tilfredshed og loyalitet samt inspirationsdrøftelse

Medlemsudvikling, tilfredshed og loyalitet samt inspirationsdrøftelse Medlemsudvikling, tilfredshed og loyalitet samt inspirationsdrøftelse Regionsmøde 27/2-2016 Søren Biune Chef Marketing & Fundraising Dagens agenda Medlemsudviklingen i Danmark og Norden 2010-2015 Medlemstilgang

Læs mere

Vejledende rådighedsbeløb 2018 for personlige tillæg og enkeltydelser for kommuner i Region Hovedstaden

Vejledende rådighedsbeløb 2018 for personlige tillæg og enkeltydelser for kommuner i Region Hovedstaden Vejledende rådighedsbeløb 2018 for personlige tillæg og enkeltydelser for kommuner i Region Hovedstaden Revideret af Halsnæs kommune. Udsendt til kommunerne 7. juli 2017 med frist 1. oktober 2017. De sorte

Læs mere

Orientering fra Velfærdsanalyse

Orientering fra Velfærdsanalyse Orientering fra Velfærdsanalyse Befolkning og bevægelser i København 216 Indhold Datagrundlag Udviklingen i København i 216 Tabel 1. Befolkningens bevægelser i København, 28-216. Tabel 2. Befolkningsudviklingen

Læs mere

Lægedækningsundersøgelse for Center for Sundhed Enhed for Det Nære Sundhedsvæsen

Lægedækningsundersøgelse for Center for Sundhed Enhed for Det Nære Sundhedsvæsen Lægedækningsundersøgelse for 2019 Center for Sundhed Enhed for Det Nære Sundhedsvæsen Regionen fastsætter hvert år lægedækningen for det kommende år. Som udgangspunkt for denne fastsættelse skal regionen

Læs mere

Befolkning og bevægelser i København i 1. kvartal 2012

Befolkning og bevægelser i København i 1. kvartal 2012 15. maj 2012 Befolkning og bevægelser i København i 1. kvartal 2012 I løbet af 1. kvartal 2012 steg folketallet i København fra 549.050 til 551.580. I løbet af 1. kvartal 2012 blev der født 2.181 børn

Læs mere

Nulvækst koster job i samtlige kommuner i Danmark

Nulvækst koster job i samtlige kommuner i Danmark Nulvækst koster job i samtlige kommuner i Danmark I Konvergensprogram 2014 er der forudsat en realvækst i det offentlige forbrug fra 2015-2020. Med nulvækst fra 2015 vil det offentlige forbrug være 20

Læs mere

Befolkning og bevægelser i København i 2. kvartal 2012

Befolkning og bevægelser i København i 2. kvartal 2012 21. august 2012 Befolkning og bevægelser i København i 2. kvartal 2012 I løbet af 2. kvartal 2012 steg folketallet i København fra 551.580 til 551.900. I løbet af 2. kvartal 2012 blev der født 2.178 børn

Læs mere

Kultur Metropol Øresund Styregruppemøde. 29. november 2011 Allerød Kulturhus

Kultur Metropol Øresund Styregruppemøde. 29. november 2011 Allerød Kulturhus Kultur Metropol Øresund Styregruppemøde 29. november 2011 Allerød Kulturhus Dagsorden 1. Velkomst 2. Deltagerkredsen i KMØ 2012-2015 3. Forhandling med Kulturministeriet 4. Projekter og økonomi 5. Evt.

Læs mere

VEJLEDENDE VALGPROCEDURE

VEJLEDENDE VALGPROCEDURE PLO-HOVEDSTADEN Stockholmsgade 55 2100 København Ø Telefon 35 44 10 94 post.hpl@dadl.dk Den 04-06-2018 Revideret 25-10-2018 Sagsnr: 2018-2766 /AnV VEJLEDENDE VALGPROCEDURE ved elektronisk valg til PLO-Hovedstaden

Læs mere

Region Hovedstaden Vækstforum. 23. oktober 2007

Region Hovedstaden Vækstforum. 23. oktober 2007 Region Hovedstaden Vækstforum 23. oktober 2007 Hvem er vi? 5 væksthuse et i hver region Etableret som erhvervsdrivende fonde og ejet af kommunerne Har professionel bestyrelse (2 medlemmer udpeget af Vækstforum)

Læs mere

Sådan kommer din boligskat til at se ud Det betyder regeringens boligskat-udspil fordelt på kommune

Sådan kommer din boligskat til at se ud Det betyder regeringens boligskat-udspil fordelt på kommune Sådan kommer din bolig til at se ud Det betyder regeringens bolig-udspil fordelt på kommune Kilde: Skatteministeriet Ejendomsværdi Albertslund Billigere hus 1800000 28400 30400 31200 30400 800 0 19900

Læs mere

Forslag til Vedtægter for Hovedstadsregionens Hus for Iværksætteri og Erhvervsfremme Januar, 2007

Forslag til Vedtægter for Hovedstadsregionens Hus for Iværksætteri og Erhvervsfremme Januar, 2007 Forslag til Vedtægter for Hovedstadsregionens Hus for Iværksætteri og Erhvervsfremme Januar, 2007 Udarbejdet af KKR Hovedstadens Embedsmandsudvalg vedrørende Erhverv, oktober 2006. Navn og hjemsted Stk.

Læs mere

Status på ledighedslængde personer der befinder sig i slutningen

Status på ledighedslængde personer der befinder sig i slutningen Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Den 29. juni 2012 J.nr.: 2011-0007792 Status på ledighedslængde personer der befinder sig i slutningen af dagpengeperioden Baggrund Beskæftigelsesministeren

Læs mere

Orientering fra. Velfærdsanalyse. Befolkning og bevægelser i København i 3. kvartal November 2016

Orientering fra. Velfærdsanalyse. Befolkning og bevægelser i København i 3. kvartal November 2016 Orientering fra Velfærdsanalyse November 2016 Befolkning og bevægelser i København i 3. kvartal 2016 I løbet af 3. kvartal 2016 steg folketallet i København med 6.913 fra 594.535 til 601.448 personer.

Læs mere

SURVEY OM INFRASTRUKTUR I REGION HOVEDSTADEN. Operate A/S Side 1

SURVEY OM INFRASTRUKTUR I REGION HOVEDSTADEN. Operate A/S Side 1 SURVEY OM INFRASTRUKTUR I REGION HOVEDSTADEN Operate A/S Side 1 METODE Stikprøve og dataindsamling Målgruppe: 18-74 årige mænd og kvinder i Region Hovedstaden (minus Bornholm Kommune). Metode: Web-survey.

Læs mere

Orientering fra Velfærdsanalyse

Orientering fra Velfærdsanalyse Orientering fra Velfærdsanalyse Befolkning og bevægelser i København i 1. kvartal 2018 Indhold: Datagrundlag Udviklingen i København i 1. kvartal 2018 Tabel 1. Befolkningens bevægelser i København, 2008-1.

Læs mere

Hvad er regionernes rolle?

Hvad er regionernes rolle? Hvad er regionernes rolle? Behovet for dataudveksling mellem Staten, kommunerne og Regionerne Jordforureningsindsats og grundvandsbeskyttelse Natur & Miljø 22. maj 2012 Fagleder Carsten Bagge Jensen, Region

Læs mere

Socialtilsyn Hovedstaden

Socialtilsyn Hovedstaden Socialtilsyn Hovedstaden Hovedkonklusioner fra årsrapport 2015 samt takster for 2017 Magistraten den 6. juni 2016 Disposition Årsrapport 2015 og takster 2017 Socialtilsyn Hovedstadens Årsrapport 2015 Årsrapporten

Læs mere

Bilag 2: Kommunetabeller. Borgernes tilfredshed med overgange på sundhedsområdet

Bilag 2: Kommunetabeller. Borgernes tilfredshed med overgange på sundhedsområdet Bilag 2: Kommunetabeller Borgernes tilfredshed med overgange på sundhedsområdet Publikationen kan hentes på hjemmesiden for Social- og Indenrigsministeriets Benchmarkingenhed: www.simb.dk Henvendelse om

Læs mere

Ydernumre (praktiserende læger) på FMK i kommunerne. Procentdel af samtlige ydernumre (praktiserende læger), som mangler FMK

Ydernumre (praktiserende læger) på FMK i kommunerne. Procentdel af samtlige ydernumre (praktiserende læger), som mangler FMK Ydernumre (praktiserende læger) på i kommunerne Procentdel af samtlige ydernumre (praktiserende læger), som mangler Kommune Ydere uden Aabenraa Kommune 0 20 Aalborg Kommune 0 56 Aarhus Kommune 0 114 Albertslund

Læs mere

Bekendtgørelse om landsplandirektiv for detailhandel i hovedstadsområdet

Bekendtgørelse om landsplandirektiv for detailhandel i hovedstadsområdet BEK nr 1488 af 11/12/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 21. maj 2019 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., j.nr. 2018-9359 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse om landsplandirektiv

Læs mere

Orientering fra Velfærdsanalyse

Orientering fra Velfærdsanalyse Orientering fra Velfærdsanalyse Befolkning og bevægelser i København i 2. kvartal 2018 Indhold: Datagrundlag Udviklingen i København i 2. kvartal 2018 Tabel 1. Befolkningens bevægelser i København, 2008-2.

Læs mere

LILLE HJÆLPER TILLÆG Få hurtigt svar på, hvad overenskomsten betyder for dig som lærling eller elev, som er ansat i staten, regionalt eller

LILLE HJÆLPER TILLÆG Få hurtigt svar på, hvad overenskomsten betyder for dig som lærling eller elev, som er ansat i staten, regionalt eller LILLE HJÆLPER TILLÆG Få hurtigt svar på, hvad overenskomsten betyder for dig som lærling eller elev, som er ansat i staten, regionalt eller kommunalt. 2 DANSK METAL LILLE HJÆLPER TILLÆG FÅ ET HURTIGT OVERBLIK

Læs mere

Svesken på disken NNS-ledelsesbootcamp, efteråret 2013. Trine Ladekarl Nellemann rektor hhx, htx, stx Ishøj, CPH WEST

Svesken på disken NNS-ledelsesbootcamp, efteråret 2013. Trine Ladekarl Nellemann rektor hhx, htx, stx Ishøj, CPH WEST Svesken på disken NNS-ledelsesbootcamp, efteråret 2013 Trine Ladekarl Nellemann rektor hhx, htx, stx Ishøj, CPH WEST Hvorfor leder? Vi gør en forskel! Vi har stort ansvar og indflydelse! Vi kan blive ved

Læs mere

Gennemsnits antal åbningsdage inkl. åbningsdage på søgne- helligdage

Gennemsnits antal åbningsdage inkl. åbningsdage på søgne- helligdage Kommune nr. Kommune navn Vuggestue 2011 på 101 København 237,5 3,5 234,0 253 19,0 147 Frederiksberg 246,0 0,0 246,0 253 7,0 151 Ballerup 0,0 0,0 0,0 253-153 Brøndby 0,0 0,0 0,0 253-155 Dragør 243,0 0,0

Læs mere

Ydernumre (praktiserende læger) på FMK i kommunerne. Antal ydernumre som mangler FMK

Ydernumre (praktiserende læger) på FMK i kommunerne. Antal ydernumre som mangler FMK Ydernumre (praktiserende læger) på i kommunerne Antal ydernumre som mangler Kommune Ydere uden Aabenraa Kommune 11 21 Aalborg Kommune 7 62 Aarhus Kommune 21 121 Albertslund Kommune 1 12 Allerød Kommune

Læs mere

Vedr. indberetning af kapacitet for de gymnasiale uddannelser 2016 i Region Hovedstaden

Vedr. indberetning af kapacitet for de gymnasiale uddannelser 2016 i Region Hovedstaden Center for Regional Udvikling Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Telefon +45 38 66 50 00 Direkte 38665545 Web www.regionh.dk

Læs mere

Grundbeskrivelse. Praksisplanudvalget i Region Hovedstaden. Grundbeskrivelse. Praksisplanudvalget i Region Hovedstaden. typografi i dokumentet.

Grundbeskrivelse. Praksisplanudvalget i Region Hovedstaden. Grundbeskrivelse. Praksisplanudvalget i Region Hovedstaden. typografi i dokumentet. typografi i dokumentet. Praksisplanudvalget i Region Hovedstaden Praksisplanudvalget i Region Hovedstaden Grundbeskrivelse Appendiks til Praksisudviklingsplan for almen praksis 2012-2015 1. PLANLÆGNINGSOMRÅDER

Læs mere

Nøgletal for Beskæftigelsesindsatsen hos

Nøgletal for Beskæftigelsesindsatsen hos Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Nøgletal for Beskæftigelsesindsatsen hos Andre Aktører (ny betalingsmodel) Serviceudbuddet 3. kvartal 2009 Indholdsfortegnelse Side: Tabel: Antal ledige i forløb

Læs mere

Kun de 9 pct. rigeste betaler topskat i 2022

Kun de 9 pct. rigeste betaler topskat i 2022 Kun de 9 rigeste betaler topskat i 2022 Nye tal fra Skatteministeriet viser, at der i 2022 skønnes at være ca. 437.000 topskattebetalere. Det er mere end en halvering siden 2008, hvor godt 1 million danskere

Læs mere

Skema sæt til brug for belægnings oplysninger Kapacitetsoversigt Side 1 af 1 sider. BELÆGNING. Kommunen som driftsherre for det enkelte tilbud

Skema sæt til brug for belægnings oplysninger Kapacitetsoversigt Side 1 af 1 sider. BELÆGNING. Kommunen som driftsherre for det enkelte tilbud Skema sæt til brug for belægnings oplysninger Kapacitetsoversigt Side 1 af 1 sider. Skema sæt til kommunens oplysninger om belægning Kommune: Kontaktperson: Annette Femerling Kommunen som driftsherre for

Læs mere