RF-SKADESERVICE - Kvalitet & grundighed

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "RF-SKADESERVICE - Kvalitet & grundighed"

Transkript

1 RF- - Kvalitet & grundighed

2 Velkommen til Velkommen har historie tilbage til 1987, med generationsskifte i Med løbende nye tiltag og opgradering af vores serviceniveau leveres i dag en bred vifte af alt fra skadeservice til håndværkerservice. har et fast team af dygtige og engagerede medarbejdere og håndværkere. Med vores brede netværk af samarbejdspartnere, kan vi levere totalløsninger på både skadeservice og håndværksopgaver. Vi overvåger konstant teknologiske tiltag, for at lære nyt og effektivisere arbejdsgange. Vores opgaveløsning er baseret på vores brancheerfaring og alsidighed, kombineret med kreative evner og lyst til fornyelse. Med dette katalog ønskes det at beskrive og underbygge vores prislister. Da skadeserviceområdet er meget bredt har vi valgt at begrænse og beskrive de største områder. Vi samarbejder i dag både med private og offentlige kunder. Ønsker du hjælp er vi altid kun et telefonopkald væk. Med venlig hilsen Rene Falk & Frank Larsen Indehavere Døgnvagt:

3 Aftaler og samarbejde Hvorfor RF Skadeservice Vi varetager i dag døgnvagt for forsikrings- og boligselskaber uden for normal arbejdstid. I RF Skadeservice kan vi tilbyde at håndtere skader fra start til slut Vi håndterer både bygningsopgaver samt opgaver vedrørende løsøre og indbo. Vores bemanding giver dig mange fordele i løsningen af opgaver i Fase 1- redning og bevaring Fase 2- det videre forløb og genopbygning Med et tilpasset koncept og en individuelt tilpasset opgaveløsning ser vi os i stand til at løse alle opgaver med fokus på kvalitet og omtanke for miljøet. Vores medarbejdere håndplukkes og specialuddannes inden for særlige fagområder og opdateres løbende via efteruddannelse i ny teknologi og metoder. Høj og ensartet kvalitet At opretholde et højt service niveau kræver en god kommunikation og den helt rigtige indstilling - Vores dygtige medarbejdere som altid sætter en ære i at have fokus på kunders og skadelidtes behov. Med nøgleord som ærlighed og troværdighed gives løbende en god kommunikation der giver jer det fornødne overblik over Jeres sager. Døgnvagt: Fast kontaktperson I RF Skadeservice lægger vi vægt på en god kommunikation Vi tilknytter derfor typisk - én projektleder som kontaktperson til en given opgave. Denne person varetager såvel den interne og eksterne kommunikation. Det sikrer jer en hurtig og relevant opfølgning på jeres sager.

4 Døgnvagt 24/7 Når skaden er sket Uanset om man har været udsat for en brand, vandskade, hærværk eller et indbrud - står man ofte i en uvant og uoverskuelig situation. I er disse situationer rutine - vi er specialister i skadeservice og har i mere end 25 år beskæftiget os med at hjælpe og løse opgaver for skadelidte og kunder. Vi er fagligt meget stolte over vores branche og ikke mindst af vores egen service. I udfører vi et bredt udvalg af mange services vores biler og medarbejdere er gearet og velkvalificeret til at løse de mange forskellig artede opgaver der kommer i forbindelse med akut skadeshåndtering. Skadebegrænsning Fase 1 I ved vi, at det gælder om at levere en effektiv og hurtig indsats for at kunne minimere følgeskader og reducere omkostninger ved disse akutte skader. Vores kompetente og dygtige medarbejdere er klar til at hjælpe jer døgnet rundt. Med fokus på sporbevaring, koordineres vores assistance ved tilkald fra Brand og redning med indsatslederen, politi samt forsikringsselskab og skadelidte. Vi kan være behjælpelige med: Skadebegrænsning Registrering Redning af værdier Nødvendig oprydning og rengøring Afdækning og sikring Med vores centralt beliggende skadecenter i Slagelse er vi i stand til at servicere hele Sjælland. Ved indgåelse af vagtordning aftales individuel responstid. Døgnvagt: Opstår der en akut skade kan der altid rekvireres assistance på vores 24/7 døgnvagt.

5 Affugtning Vandskader håndterer vi alle typer af fugt og vandskader, Vi ved at uanset om det er byggefugt, rørbrud, skybrud, tøbrud, stormflod, kloakskade, frostsprængninger eller tøbrud er det vigtigt at få stoppet skaden, og få igangsat affugtning hurtigst muligt. Vores dygtige fugtfolk arbejder dagligt med og kender begreberne rumaffugtning, indskudsaffugtning og direkte og koncentreret affugtning. Vi har styr på vores opgaver og leverer på forlangende fugtrapport som dokumentation på udført arbejde. har døgnvagtsberedskab Vores fugtteknikere står klar med professionelt udstyr til affugtning og et stort antal affugtere, avanceret måleudstyr, og arbejder effektivt og målrettet mod en hurtig og effektiv løsning, når skaden er sket Vi holder os ajour med udviklingen i branchen, om metoder og ny teknologi, og vores medarbejdere holdes løbende opdateret, gennem efteruddannelse og kurser. Vi udfører: Fugtrapport Døgnvagt Fugtmåling og fugtkontrol Udlejning af materiel Omfangsbestemmelse Reetablering Rengøring/desinficering Skadebegrænsning Affugtning/udtørring Nedrivning/demontering Affaldshåndtering Byggefugt Døgnvagt: Større modeller eller et stort antal, ring og hør nærmere.

6 Affugtning Affugtere RF Skadeservice råder over ca. 200 stk. affugtere Vi har både adsorptionsaffugtere og kondensaffugtere Valget af affugtertyper er afhængig af den givne opgave Udtørring Udtørring af fugtskader kan være en kompliceret opgave som kræver en god byggeteknisk indsigt for at kunne udtørre korrekt. I RF Skadeservice har vi både kompetence og den viden og erfaring der skal til for at løse opgaverne Kontrol/tilsyn Der holdes løbende tilsyn og kontrol med affugtere og udtørring. Vores teknikere bruger professionelt måleudstyr og arbejder systematisk med kontrol og registrerer målinger med tilhørende foto til dokumentation. Kommunikation Afslutningsvis kan der efter ønske fremsendes dokumenteret fugtrapport over den udførte udtørring.

7 Håndværkerservice Håndværker I, ved vi at det er en tillidssag, når man rekvirerer en håndværker. Det er mange års samarbejde med forsikringsselskaber, erhvervsvirksomheder, boligselskaber og private der ligger til grundlag for denne gensidige tillid. tilbyder hjælp med egne faguddannede håndværkere inden for følgende fagområder: Maler Tømrer Gulvservice Vi kan varetage din opgave som en totalentreprise eller blot som delopgave. Ligger din opgave uden for disse områder står vi gerne til rådighed med at finde hjælp i vores brede netværk af samarbejdspartnere og håndværkere. Tilsammen udgør de et uvurderligt netværk der gør at vi kan løse alle de forskellige typer opgaver vi konstant stilles over for, fra vores kunder, på et højt og professionelt plan. Vi søger konstant en styrkelse af dette netværk. En udvikling der hele tiden skal komme såvel eksisterende som nye kunder til gode, efterhånden som netværket udvides. I består vores nuværende netværk af: Arkitekter Rådgivningsfirmaer Laboratorie- og bygningsanalyse institutter Forsikringsselskaber Flytteforretninger Eksterne håndværkere Døgnvagt: Ser du muligheder for et kommende samarbejde, hører vi også gerne fra dig. Ring eller skriv så giver vi gerne et godt råd - eller et uforpligtende tilbud.

8 Håndværkerservice Malerservice Vores malerafdeling består af et dynamisk team af faglærte malere. Vi udfører alle former for malerarbejde såvel inde som ude. Vores malere beskæftiger sig primært med forsikringsskader, hvor ved de har opnået en stor alsidig erfaring gennem disse arbejdsopgaver. Vi vejleder gerne omkring farvevalg samt materialevalg. Vi udfører opgaver for både boligforeninger, private, erhverv samt forsikringsopgaver. Vi sætter en ære i at indgået aftaler overholdes, oprydning efter endt arbejde samt gensidig tilfredshed. Vores malere sætter en stor ære i deres faglige stolthed. Vi anvender professionelle kvalitetsprodukter fra de anerkendte leverandører som: Flügger Sadolin - PP mestermaling Gori - Sigma m.m. Vi udfører: Tapetafskrabning Spartling / slibning Grunding Tapetsering Opsætning af Filt/væv Epoxy Gulvmaling Træværk Døre/vinduer Loft & vægge Rådgivning / materialevalg Kontakt os for et uforpligtende møde / tilbud omkring din opgave. Døgnvagt:

9 Maler Klargøring Vi klarer alt klargøring fra nedrivning og afstribning af tapet og væv m.m. Vi sørger for nødvendig afdækning, afvaskning samt klargøring af loft og vægge. Pletspartling eller fuldspartling og hæftegrunding inden efterfølgende viderebehandling. Vejledning omkring nødvendig spærregrunding. Tapetsering Alt i nye beklædninger som tapet, væv, strukturmaling, miljøvæv eller lignende Mønstret som ensfarvet Vi er gerne med til at vejlede omkring farve rog materialer. Ind- og udvendigt malerarbejde Egne materialer er udelukkende kvalitetsprodukter fra anerkendte leverandører. Mulighed for sprøjtemale hvor det skønnes hensigtsmæssigt eller egnet. Højdearbejde fra stillads og lift Erfaring Vores erfaring er stor og bred de mange forskellige artet forsikringsopgaver vi har udført for de forskellige selskaber har givet en solid viden på alle områder.

10 Håndværkerservice Tømrerservice Vi benytter typisk hovedleverandører af materialer som: STARK XL-BYG BYGMA Vores faglærte tømrere og snedker løser alle former for tømrerarbejde samt mindre snedkeropgaver. Vores speciale ligger i renovering af forsikringsskader. Arbejdsopgaverne spænder vidt fra mindre nybyggeri til renovering efter vandskader, brandskader, skimmel og svamp. De mange forskellige typer forsikringsopgaver, har styrket os i vores faglige vurdering, omkring reparation kontra udskiftning. Vi er yderst kvalitetsbeviste, og sætter en stor ære i at levere et flot og professionelt stykke arbejde - at indgåede aftaler overholdes, oprydning efter endt arbejde samt gensidig tilfredshed. Vi rådgiver gerne omkring valg af materialer. Vores nuværende referencer er boligforeninger, private, erhvervslivet samt forsikringsselskaber og med vores indgangsvinkel fra både private samt boligselskaber og forsikringsselskaber, anser vi os som en seriøs partner til at få løst alle opgaver. Vi varetager gerne, alt fra opmåling/tilbud, bestilling af materialer til færdig udførelse. Når det skønnes nødvendigt eller hvis det ønskes stiller os gerne til rådighed som bygge- eller projektledere. Vi står hermed på mål for koordinering, planlægning og aflevering med de involverede parter. Døgnvagt: Vi udfører: Affugtningsopgaver Fugtmålinger Trægulve Døre & vinduer Udskiftning af køkken/bad Garderobeskabe Gipslofter & vægge Isoleringsopgaver Indfatninger/lister Mindre byggeprojekter Afdækning/sikring Kontakt os for et uforpligtende møde / tilbud omkring din opgave.

11 Håndværkerservice Døre & Vinduer Udskiftning af ind- og udvendige døre og vinduer Fugninger, gerikter samt afslutningslister. Vinduesplader - Isolering af vindueslysninger Udskiftning af Køkken, Bad & Garderobe Vi kan være behjælpelig med: Indhentning af tilbud på elementer, inventar og borplade - Hårde hvidevarer Opstilling og montering samt koordinering af EL og VVS. Vi foretager afslutningsvis gennemgang og godkendelse med bygherre Nye Gulve Vores tømrer har stor ekspertise i fugtskader disse skader har været medvirkende til vores stor e erfaring i lægning af alle former for gulv typer - Men specielt vores erfaring i massive gulve og Junckers gulve har været til stor gavn for boligselskaber. Vi har egne gulvfolk til tæpper, linoleum og vinyl Samt afslibning og efterbehandling. Handymand Valg af håndværkere er en tillidssag Vores tømrer er faguddannet folk med et højt fagligt niveau med speciale i reparationer. Og mindre konstruktionsopgaver De benyttes ofte også som handymand til arbejdsopgaver på tværs af øvrige fagområder.

12 Håndværkerservice Gulvservice Gulvafslibning, renovering eller nyt RF - Skadeservice er en alsidig partner når det gælder gulve. Vores erfarne gulvsliber har den faglige ekspertise i både reparationer og renoveringer samt lægning nye gulve og belægninger. Vi lægger stor vægt på at rådgive kunden bedst muligt i forhold til renoveringer eller udskiftning, set ud fra et flot helhedsindtryk. Et nyt gulv er altid flot - men der opnås ofte, et meget bedre helhedsindtryk ved en renovering af eksisterende gulve. Vi er meget kvalitetsbevidste omkring vores gulvafslibning. Særligt omkring valg af efterbehandling, da det har en stor betydning for gulvets holdbarhed. Vi bruger derfor, også kun laktyper af meget høj kvalitet, for at imødekomme de forventninger vi har, til de gulve vi har liggende i vores boliger. Vi kan gøre det nemt Med totalentreprise og kun en kontakt person, som står for alt lige fra opmåling, tilbud, flytning af indbo - til færdigt arbejde. Vi udfører følgende opgaver indenfor gulvservice: Tæpper Vinyl Linoleum Tæppefliser Laminatfliser/gulve Trægulve Gulvafslibning Lakering Oliebehandling Lud- og sæbebehandling Trapper Kontakt os for besigtigelse af opgave samt et uforpligtende tilbud. Døgnvagt:

13 Gulvservice Afslibning En gulvrenovering har til formål at skabe noget gammelt og godt om til noget nyt og flot. Ved en gulvafslibning fjernes det øverste lag af gulvet(ca. 1-2 mm) det fjerner ca. 90 % af alle ujævnheder og efterlader en ny og flot overflade Der opnås ofte et bedre helhedsindtryk ved denne renoveringsform. Nye belægninger Vi klarer også: Klargøring af undergulve, evt. nødvendigt spartelarbejde Levering og montering af ny belægning - som tæppe, vinyl eller linoleum afhængigt af valg Alt sammen pænt afsluttet færdigt med evt. skinner og afslutningslister. Efterbehandling & Vedligeholdelse Ved renovering af eksisterende gulve foretages normalt efterbehandling efter ønske. Vi udfører typisk enten sæbebehandling, ludbehandling, lakering eller oliebehandling. Vær opmærksom på at specielt valg et af laktype - kan have stor betydning for holdbarhed af renovering. Nye gulve Der er flere faktorer man skal have styr på når man vælger at udskifte eller lægge nyt gulv Det er særligt vigtigt at underlag er i orden - at man foretager det korrekt valg af dampspærre samt evt. isoleringstykkelse Vi har ekspertisen og hjælper gerne med opmåling og tilbud.

14 Skimmelsanering Hos udfører vi saneringer og totalløsninger i forbindelse med fugtskader og skimmelsvamp. har den erfaring og viden der er nødvendig for effektivt at kunne løse saneringsopgaver på betryggende vis. I afrenser vi primært ved mekanisk og kemisk afrensning Metoden efterlader ikke kemiske rester. Vi har valgt at specialisere os i denne anerkendte løsningsform, ud fra vores erfaring med at der ved denne metode, opnås den mest effektive og holdbare løsning - set i forhold til kvalitet og pris. Mycometer-test Resultat af Mycometer- Test. Dokumenteres med rapport fra ønsket Analyse institut Årsag og omfangsbestemmelse RF-S er gerne behjælpelig med: Besigtigelse Undersøgelser Fugtmålinger Prøvetagninger foreløbig omfangsbeskrivelse. Rekvirering af rådgiver hvis det skønnes nødvendigt RF-S anbefaler ved større opgaver at gøre brug af et uvildigt rådgivningsfirma til årsag, omfangsbestemmelse og kvalitetssikring Skimmelsanering RF-S udfører: Informering af skadelidte Afgivelse af overslag eller tilbud Tidsplan Sikring og afgrænsning Etablering af undertryk Blotlægning og nedrivning Mekanisk og kemisk afrensning MycoMetertest (egen kontrol) Godkendelse & Dokumentation Slutmelding Rapport på afrensning med foto dokumentation, resultater af egenkontrol. Rekvirering af evt. ekstern rådgiver eller kontrollant. Reetablering RF-S har fuld fokus på genopbygningsfasen. Vi holder de implicerede parter og håndværkere løbende orienteret under hele skadeforløbet Alternativt tilbyder vi at stå for hele genopbygningsfasen med såvel egne som eksterne håndværkere.

15 Skimmelsanering Besigtigelse Fugtbelastninger over længere perioder uden udtørring giver grobund for skimmel Lille utæthed i tag gav anledning til ophobning af fugt i rørpudset væg. Rørpuds og forskalling demonteret resten af trækonstruktion skimmelsaneret og behandlet med forebyggende skimmelmiddel inden genopbygning Nedbrydning Kraftig skimmelvækst mellem 2 gipslag i badeværelse - begge gipslag demonteret og bortskaffet, hele rummet støvsuget med Hepa-filter spær konstruktion samt øvrige flader afrenset ved kemisk afrensning. Minimering af spredning ved etablering af undertryk før opstart Kemisk afrensning Kuldebroer omkring vinduer giver ofte anledning til skimmelvækst og påbegyndende rådangreb lysning afrenset for tapet og løst puds ved mekanisk afrensning, skimmelsaneret med Hysan og efterfølgende reetableret med Keim behandling. Kontrol Vi udføre efter alle vores afrensninger en afsluttende Mycometer-test for kvalitetssikring af eget arbejde. Afrensninger dokumenteres med prøveresultater fra det uvildige analyseinstitut samt foto dokumentation.

16 Skimmelsanering Sundhed og Tryghed Når ordet skimmelsvamp bliver nævnt, er der ofte risiko for panik og overreaktion, som ikke kan stå mål med den reelle sundhedsrisiko. Tydelig ledelse og masser af information er det bedste råd. Skimmelsvampe findes overalt i naturen, og sporerne findes også i støv og skidt i alle bygninger. Vedvarende fugt og skimmelsvampevækst i bygninger kan give helbredsproblemer og bør derfor undgås eller minimeres. Viden om de konkrete sammenhænge er dog sparsom. Der kan derfor ikke opstilles videnskabeligt fuldt underbyggede retningslinjer eller grænseværdier for, hvornår ophold i bygninger med fugt og skimmelsvampevækst giver problemer. Skimmelsvampe er kun sjældent akut sundhedsskadelige, og de vil normalt kun genere personer, som i forvejen har astma eller allergi over for netop skimmelsvampe. Helbredsproblemerne varierer endvidere alt efter, om personerne tilhører en særligt følsom gruppe eller ej. I ældre boliger kan der være skimmelsvampe på grund af fugt fra en gammel vandskade. Det kan f.eks. være et utæt tag eller vandrør. Kolde, dårligt isolerede huse kan også være fugtige, uden at der er en egentlig vandskade. Fugten i luften er nemlig tilbøjelig til at sætte sig på de kolde vægge som kondens Handling Vækst af skimmelsvamp bør derfor altid tages alvorligt og man bør handle hurtigt og resolut, hvis man finder tegn pa skimmelvækst i sin bolig eller ejendom - vækst af skimmelsvampe er et sikkert tegn pa, at der kan være alvorlige problemer med indeklimaet i bygningen. De fleste tilfælde af skimmelvækst skyldtes enten forkert brug af bolig (Typisk manglende udluftning og ventilation) eller byggetekniske fejl eller en konkret skade. Heldigvis er de fleste tilfælde af skimmelvækst lette og små enkle opgaver at løse. Er opgaven kompliceret anbefales det at kontakte et rådgivningsfirma Vi står gerne for formidling af kontakt.

17 Skimmelsanering Råd og vejledning Hvordan undgår man skimmelsvamp Sørg for, at huset er så tørt, at skimmelsvamp ikke kan vokse der. Skimmelsvamp kan vokse i boligen, hvis den relative fugtighed på overfladerne er over 80 procent. Du kan måle den relative fugt med en fugtmåler. I eksisterende bygninger For at holde huset tørt skal du bl.a. sørge for at: Holde taget tæt. Reparere vandskader hurtigt. Rense tagrender, nedløbsrør og tagbrønde. Tjekke, at dræn og kloakker fungerer ordentligt. Reparere fuger og revner i facader og fundamenter. Sørge for, at fuger omkring vinduerne er tætte. Rense emhætten og udsugningen i badeværelset og tjekke, at de virker ordentligt. Lufte ud jævnligt. Adfærd samt brug af bolig Vækst af skimmelsvamp behøver ikke skyldes vandskader og utætheder. Det kan også skyldes fugt, der kommer indefra, f.eks. fra badning, madlavning, tørring af tøj og andre aktiviteter, der giver fugt. Her er nogle gode råd til, hvordan du kan gøre din bolig mindre fugtig: Gode Råd: Luft ud - især i badeværelse, køkken og soveværelser Tænd emhætten, når du laver mad. Luk døren til badeværelset, når du er i bad. Hæng ikke tøj til tørre i boligen. Lad være med at stoppe udluftningsventiler i vinduer og ydervægge til. Luft ekstra meget ud, når fyringssæsonen starter.

18 Indbo/løsøre Flytning/opbevaring Indbo og løsøre yder akut skadesbegrænsning i forbindelse med brand- eller vandskader. Vi har et vel placeret skadecenter, der håndterer alle former for løsøre. Den sunde fornuft råder og vi kan derfor præstere en lav kassationsandel. Indretningen af skadecentret lever op til både effektiv, miljømæssig og korrekt håndtering af de enkelte sager samt medarbejdernes trivsel. Sikkerhed og arbejdsmiljø er sat i højsædet. Med udgangspunkt i vores skadecenter i Slagelse løser vi opgaver primært på Sjælland, men vi påtager os også gerne opgaver på Fyn. Flytning og opbevaring Når skaden er sket er der ofte behov for hjælp til at håndtere indbo eller løsøre. Vi forstår og kender til vigtigheden af at passe på dine ting. Vi sorterer og pakker med omtanke. På vores lager opbevarer vi trygt dine ejendele. Er skaden sket er vores medarbejdere uddannet til at renovere og redde dine ejendele efter vand, brand eller skimmel. Vi står gerne til rådighed med levering af kasser i forbindelse med flytninger Døgnvagt:

19 Indbo/løsøre Flytning/opbevaring Flytning & Opbevaring Når skaden er sket og du skal fraflytte i byggeperioden, hjælper vi med flytning og opbevaring. Vi kan i denne forbindelse hjælpe med huskeliste over hvad du evt. får brug for i din midlertidige bolig. Nedpakning Det er ikke ligegyldigt hvordan man håndterer nedpakning. Her gør de professionelle hænder en forskel. Akut hjælp Når skaden er sket sørger vi for afdækning og sikring af værdier. Vi kan endvidere være behjælpelige med rekvirering af beboelsesvogn eller anden genhusning. Tøj, Tæpper og Møbler Ved pludselige skader hjælper vi med nødvask af tøj og linned. Nødrengøring af møbler og indbo prioriteres højt og kan evt. foretages på stedet. Ægte tæpper og malerier behandles og vurderes af eksperter inden for disse områder.

SKIMMELSVAMP OG FUGT

SKIMMELSVAMP OG FUGT SKIMMELSVAMP OG FUGT INDHOLD 03 Tjek dit hus for råd og svamp 08 Tjek de skjulte konstruktioner i dit hus 11 Generelt om indeklima 15 Tjek udluftningen af dit hus 19 Udluftning og naturlig ventilation

Læs mere

SUCCES MED HÅNDVÆRKERE

SUCCES MED HÅNDVÆRKERE SUCCES MED HÅNDVÆRKERE INDHOLD 3 HÅNDVÆRKERES FAGOMRÅDER 6 Valg af gode håndværkere 9 Tilbud fra håndværkere 12 Håndværker-aftaler 16 Tidsplan for dit byggeprojekt 20 Styring af håndværkere 23 Tilsyn med

Læs mere

BYGHERREN HÅNDVÆRKERE. Andelsboligforeninger vælger private valuarer. VICEVÆRT MEYER I NYE KLÆDER Den gamle Meyer-type bliver afløst

BYGHERREN HÅNDVÆRKERE. Andelsboligforeninger vælger private valuarer. VICEVÆRT MEYER I NYE KLÆDER Den gamle Meyer-type bliver afløst BYGHERREN - et magasin fra Gratisbyggetilbud.dk OKTOBER 2007 HÅNDVÆRKERE Nu er det slut med at ringe forgæves! VICEVÆRT MEYER I NYE KLÆDER Den gamle Meyer-type bliver afløst Andelsboligforeninger vælger

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Udgiver: Mediaboost, design og kommunikation www.mediaboost.dk T: 7572 0010. Ansvh. redaktør: Lene Brøndum

Indholdsfortegnelse. Udgiver: Mediaboost, design og kommunikation www.mediaboost.dk T: 7572 0010. Ansvh. redaktør: Lene Brøndum Indholdsfortegnelse Når skaden er sket, introduktion........... 3 Hvad sker der, og hvad gør vi nu........... 4 Personlige papirer, hvordan får vi dem igen...... 5 Advokatens råd................... 6 Forsikringsbranchens

Læs mere

SKIMMELSVAMPE. i boligen

SKIMMELSVAMPE. i boligen SKIMMELSVAMPE i boligen FORORD Denne pjece handler om skimmelsvampe. Du kan læse om, hvor de lever, hvordan du fjerner dem, og hvordan du undgår skimmelsvampevækst i boligen. Pjecen henvender sig både

Læs mere

Danmarks bedste håndværkergaranti

Danmarks bedste håndværkergaranti Danmarks bedste håndværkergaranti 1 Jydsk Tagteknik udfører tagog renoveringsopgaver over hele landet. Læs mere på side 5 Hos Jydsk Tagteknik monterer vi kun vinduer og døre af højeste kvalitet. Læs mere

Læs mere

Foredragsholdere. Emner 17-04-2013. Middelfart 13. maj 2013

Foredragsholdere. Emner 17-04-2013. Middelfart 13. maj 2013 17-04-2013 Middelfart 13. maj 2013 Foredragsholdere Marie-Louise Pind, advokat, eget advokatfirma Erik Brandt, seniorforsker,civiling., SBI og Brandt Byg Tommy Bunch-Nielsen, civiling., BUNCH BYGningsfysik

Læs mere

Skimmelsvamp i bygninger: Af Susanne Nielsen og Eva Theilgaard Jacobsen

Skimmelsvamp i bygninger: Af Susanne Nielsen og Eva Theilgaard Jacobsen Skimmelsvamp i bygninger: Af Susanne Nielsen og Eva Theilgaard Jacobsen Nedenstående er baseret på egne erfaringer og indsamlede informationer. Forfatterne påtager sig intet ansvar for konsekvensen af

Læs mere

Tema: Lejertilfredshed side 6-16

Tema: Lejertilfredshed side 6-16 LEJEPLADSEN Tema: Lejertilfredshed side 6-16 nr. 14 juni/juli 2006 2 LEJEPLADSEN Ejendommens og boligens vedligeholdelse Et af de områder, der betyder en del for lejerens oplevelse og tilfredshed, er vedligeholdelsen

Læs mere

Cepheus Ejendomme. Vores værdier / Historien om Cepheus / Istandsættelse med omtanke / Ordensregler

Cepheus Ejendomme. Vores værdier / Historien om Cepheus / Istandsættelse med omtanke / Ordensregler Cepheus Ejendomme Vores værdier / Historien om Cepheus / Istandsættelse med omtanke / Ordensregler Cepheus Ejendomme en veldrevet og solid virksomhed Som formand for bestyrelsen er det en fornøjelse for

Læs mere

Er jeres ejendom klar til fremtiden? Energimodernisering af lejligheder og etageboliger i ejerforeninger, andelsboligforeninger og almene boliger

Er jeres ejendom klar til fremtiden? Energimodernisering af lejligheder og etageboliger i ejerforeninger, andelsboligforeninger og almene boliger Er jeres ejendom klar til fremtiden? Energimodernisering af lejligheder og etageboliger i ejerforeninger, andelsboligforeninger og almene boliger FORORD Det er ikke altid lige til at finde rundt i de mange

Læs mere

Energiguide for FRedede og bevaringsværdige bygninger

Energiguide for FRedede og bevaringsværdige bygninger energiguide til ejere af fredede og bevaringsværdige bygninger Energiguide for FRedede og bevaringsværdige bygninger 1 Energiguide for fredede og bevaringsværdige bygninger Bygningskultur Danmark, 2010

Læs mere

HOLD HUMLEBY VEDLIGE. Vejledning for husejere, udgivet af Husejerforeningen ved Vesterfælledvej

HOLD HUMLEBY VEDLIGE. Vejledning for husejere, udgivet af Husejerforeningen ved Vesterfælledvej HOLD HUMLEBY VEDLIGE Vejledning for husejere, udgivet af Husejerforeningen ved Vesterfælledvej HOLD HUMLEBY VEDLIGE Baggrunden for dette hæfte er de senere års debat og mange henvendelser, som bestyrelsen

Læs mere

Systemanalyse. Energivejledning og Energirenovering i et Håndværkerperspektiv. Et pilotstudie fra Roskilde Kommune udført i samarbejde

Systemanalyse. Energivejledning og Energirenovering i et Håndværkerperspektiv. Et pilotstudie fra Roskilde Kommune udført i samarbejde Energivejledning og Energirenovering i et Håndværkerperspektiv Et pilotstudie fra Roskilde Kommune udført i samarbejde med Grøn Puls Systemanalyse Institut for Systemer, Produktion og Ledelse Danmarks

Læs mere

Vejlby Vænge. Du skal tage stilling! Indhold: Forretningsfører Anni Øhrberg: først opdaget nu? Hvad gik galt, og hvorfor er det

Vejlby Vænge. Du skal tage stilling! Indhold: Forretningsfører Anni Øhrberg: først opdaget nu? Hvad gik galt, og hvorfor er det Renovering af Vejlby Vænge Renoveringen af Vejlby Vænge er en stor og vigtig beslutning. Og du skal i løbet af de kommende uger tage stilling til det renoveringsprojekt, der er udarbejdet af boligforeningen.

Læs mere

Nordisk Engineering ApS. Boligrådgivning. Huseftersyn energiberegning - klimakontrol. Nordisk Engineering ApS Tlf.: 86 48 88 08 www.nordeng.

Nordisk Engineering ApS. Boligrådgivning. Huseftersyn energiberegning - klimakontrol. Nordisk Engineering ApS Tlf.: 86 48 88 08 www.nordeng. Boligrådgivning Huseftersyn energiberegning - klimakontrol Forord: Nordisk Engineering ApS er et velrenommeret ingeniør- og rådgivningsfirma der har eksisteret i branchen i mange år. Vi beskæftiger os

Læs mere

DUAB s organisationsbestyrelse har besluttet disse retningslinier, som har betydning for jeres arbejde i afdelingsbestyrelsen.

DUAB s organisationsbestyrelse har besluttet disse retningslinier, som har betydning for jeres arbejde i afdelingsbestyrelsen. Hellerup 28.02.2008 DUAB-retningslinie nr. 6 til afdelingsbestyrelserne: Hvem kan lave hvilke aftaler for afdelingen? - om afdelingens aftaler med håndværkere og leverandører (aftaler med 3. part) Kære

Læs mere

Icopal Alt om taget. taget. Råd og vejledning om tag

Icopal Alt om taget. taget. Råd og vejledning om tag Alt Icopal Alt om taget om taget Råd og vejledning om tag 1 Icopal Danmark a/s er i dag med sine 4.000 ansatte i Europa og Nordamerika blandt de førende selskaber inden for beskyttelse af bygninger og

Læs mere

beretning 2012 temauddannelse erfaringsformidling gode tage gode vådrum eftersyn skadedækning organisation økonomi håndværkere byggeskader

beretning 2012 temauddannelse erfaringsformidling gode tage gode vådrum eftersyn skadedækning organisation økonomi håndværkere byggeskader gode tage gode vådrum erfaringsformidling beretning 2012 eftersyn skadedækning økonomi organisation byggeskader håndværkere praktik tekniske skoler temauddannelse efteruddannelse hovedforløb byggeriets

Læs mere

DIN GUIDE TIL ENERGIMODERNISERING

DIN GUIDE TIL ENERGIMODERNISERING DIN GUIDE TIL 2 FORORD Mange boligejere er interesserede i at vide, hvordan deres bolig kan blive mere energieffektiv, men det er ikke altid så ligetil at finde rundt i de mange begreber og processer,

Læs mere

AlmenVejledning. Projektledelse af almene bebyggelsers renovering og fremtidssikring. Projektering Udførelse Drift Innovation og læring

AlmenVejledning. Projektledelse af almene bebyggelsers renovering og fremtidssikring. Projektering Udførelse Drift Innovation og læring AlmenVejledning Projektledelse af almene bebyggelsers renovering og fremtidssikring Program Projektering Udførelse Drift Innovation og læring AlmenVejledning Titel: Undertitel: Udgave: Udgivelsesår: Udgiver:

Læs mere

Vejledning om håndtering af fugt i byggeriet

Vejledning om håndtering af fugt i byggeriet Vejledning om håndtering af fugt i byggeriet Eva B. Møller (Red.) Statens Byggeforskningsinstitut, SBi, Aalborg Universitet December 2010 2010 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Forord... 4 1

Læs mere

Region Syd. FOKUS Odense. Fyns Almennyttige Boligselskab Side 4-5. Bravida Side 15

Region Syd. FOKUS Odense. Fyns Almennyttige Boligselskab Side 4-5. Bravida Side 15 www.erhverv-fyn.dk NR. 4 33. ÅRGANG 2014 Region Syd Fyns Trykluft Værktøj & Maskiner Side 11 Bygma Tarup Side 12 Anderup El og VVS Side 13 Fyns Almennyttige Boligselskab Side 4-5 FOKUS Odense Pentacon

Læs mere

Udviklingstendenser i bygningsmalerfaget Bygningsmaleres behov for efteruddannelse

Udviklingstendenser i bygningsmalerfaget Bygningsmaleres behov for efteruddannelse Foto venligst udlånt af fagbladet Maleren Udviklingstendenser i bygningsmalerfaget Bygningsmaleres behov for efteruddannelse Analyse gennemført af aktionsforsker og konsulent Steen Elsborg, Partner, Elsborg

Læs mere

Energioptimering af bevaringsværdige & fredede bygninger. Med respekt for de arkitektoniske og kulturhistoriske kvaliteter

Energioptimering af bevaringsværdige & fredede bygninger. Med respekt for de arkitektoniske og kulturhistoriske kvaliteter Energioptimering af bevaringsværdige & fredede bygninger Med respekt for de arkitektoniske og kulturhistoriske kvaliteter Jannik Jørgensen 7. ARK F2013 KEA Københavns Erhvervsakademi Specialerapport -

Læs mere

Vejledning til bygningsejere

Vejledning til bygningsejere GI forsøg & udvikling få bugt med grundfugt i ældre ejendomme Vejledning til bygningsejere Illustration: COWI A/S Få bugt med grundfugt i ældre ejendomme Vejledning til bygningsejere Udarbejdet for GI

Læs mere

Dansk Byggeri-guiden til den gode byggeproces

Dansk Byggeri-guiden til den gode byggeproces Dansk Byggeri-guiden til den gode byggeproces Dansk Byggeri har udgivet denne guide for at sikre en god kommunikation mellem dig og de byggevirksomheder og håndværkere, du vælger at arbejde sammen med.

Læs mere

Personers ophold i bygninger med fugt og skimmelsvamp

Personers ophold i bygninger med fugt og skimmelsvamp Personers ophold i bygninger med fugt og skimmelsvamp Anbefalinger for sundhedsfaglig rådgivning Anbefalinger for sundhedsfaglig rådgivning fugt og skimmelsvamp Personers ophold i bygninger med fugt og

Læs mere

ÉN STOR FAMILIE TRIVSEL I DEN LILLE VIRKSOMHED

ÉN STOR FAMILIE TRIVSEL I DEN LILLE VIRKSOMHED ÉN STOR FAMILIE TRIVSEL I DEN LILLE VIRKSOMHED En håndbog om hvordan man kan gøre noget ved det psykiske arbejdsmiljø Kolofon Udarbejdelsen af denne håndbog er medfinansieret af Det Europæiske Arbejdsmiljøagentur,

Læs mere

PROJEKTLEDELSE I BYGGERIET DR BYEN

PROJEKTLEDELSE I BYGGERIET DR BYEN Danmarks Tekniske Universitet 23.6.2006 PROJEKTLEDELSE I BYGGERIET DR BYEN Gruppe 4 Afløsningsopgave 11052 Projektledelse i byggeriet Ágúst Ásgrímsson s053090 Teddy Olsen s011271 Michael Krolykke s021989

Læs mere