RF-SKADESERVICE - Kvalitet & grundighed

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "RF-SKADESERVICE - Kvalitet & grundighed"

Transkript

1 RF- - Kvalitet & grundighed

2 Velkommen til Velkommen har historie tilbage til 1987, med generationsskifte i Med løbende nye tiltag og opgradering af vores serviceniveau leveres i dag en bred vifte af alt fra skadeservice til håndværkerservice. har et fast team af dygtige og engagerede medarbejdere og håndværkere. Med vores brede netværk af samarbejdspartnere, kan vi levere totalløsninger på både skadeservice og håndværksopgaver. Vi overvåger konstant teknologiske tiltag, for at lære nyt og effektivisere arbejdsgange. Vores opgaveløsning er baseret på vores brancheerfaring og alsidighed, kombineret med kreative evner og lyst til fornyelse. Med dette katalog ønskes det at beskrive og underbygge vores prislister. Da skadeserviceområdet er meget bredt har vi valgt at begrænse og beskrive de største områder. Vi samarbejder i dag både med private og offentlige kunder. Ønsker du hjælp er vi altid kun et telefonopkald væk. Med venlig hilsen Rene Falk & Frank Larsen Indehavere Døgnvagt:

3 Aftaler og samarbejde Hvorfor RF Skadeservice Vi varetager i dag døgnvagt for forsikrings- og boligselskaber uden for normal arbejdstid. I RF Skadeservice kan vi tilbyde at håndtere skader fra start til slut Vi håndterer både bygningsopgaver samt opgaver vedrørende løsøre og indbo. Vores bemanding giver dig mange fordele i løsningen af opgaver i Fase 1- redning og bevaring Fase 2- det videre forløb og genopbygning Med et tilpasset koncept og en individuelt tilpasset opgaveløsning ser vi os i stand til at løse alle opgaver med fokus på kvalitet og omtanke for miljøet. Vores medarbejdere håndplukkes og specialuddannes inden for særlige fagområder og opdateres løbende via efteruddannelse i ny teknologi og metoder. Høj og ensartet kvalitet At opretholde et højt service niveau kræver en god kommunikation og den helt rigtige indstilling - Vores dygtige medarbejdere som altid sætter en ære i at have fokus på kunders og skadelidtes behov. Med nøgleord som ærlighed og troværdighed gives løbende en god kommunikation der giver jer det fornødne overblik over Jeres sager. Døgnvagt: Fast kontaktperson I RF Skadeservice lægger vi vægt på en god kommunikation Vi tilknytter derfor typisk - én projektleder som kontaktperson til en given opgave. Denne person varetager såvel den interne og eksterne kommunikation. Det sikrer jer en hurtig og relevant opfølgning på jeres sager.

4 Døgnvagt 24/7 Når skaden er sket Uanset om man har været udsat for en brand, vandskade, hærværk eller et indbrud - står man ofte i en uvant og uoverskuelig situation. I er disse situationer rutine - vi er specialister i skadeservice og har i mere end 25 år beskæftiget os med at hjælpe og løse opgaver for skadelidte og kunder. Vi er fagligt meget stolte over vores branche og ikke mindst af vores egen service. I udfører vi et bredt udvalg af mange services vores biler og medarbejdere er gearet og velkvalificeret til at løse de mange forskellig artede opgaver der kommer i forbindelse med akut skadeshåndtering. Skadebegrænsning Fase 1 I ved vi, at det gælder om at levere en effektiv og hurtig indsats for at kunne minimere følgeskader og reducere omkostninger ved disse akutte skader. Vores kompetente og dygtige medarbejdere er klar til at hjælpe jer døgnet rundt. Med fokus på sporbevaring, koordineres vores assistance ved tilkald fra Brand og redning med indsatslederen, politi samt forsikringsselskab og skadelidte. Vi kan være behjælpelige med: Skadebegrænsning Registrering Redning af værdier Nødvendig oprydning og rengøring Afdækning og sikring Med vores centralt beliggende skadecenter i Slagelse er vi i stand til at servicere hele Sjælland. Ved indgåelse af vagtordning aftales individuel responstid. Døgnvagt: Opstår der en akut skade kan der altid rekvireres assistance på vores 24/7 døgnvagt.

5 Affugtning Vandskader håndterer vi alle typer af fugt og vandskader, Vi ved at uanset om det er byggefugt, rørbrud, skybrud, tøbrud, stormflod, kloakskade, frostsprængninger eller tøbrud er det vigtigt at få stoppet skaden, og få igangsat affugtning hurtigst muligt. Vores dygtige fugtfolk arbejder dagligt med og kender begreberne rumaffugtning, indskudsaffugtning og direkte og koncentreret affugtning. Vi har styr på vores opgaver og leverer på forlangende fugtrapport som dokumentation på udført arbejde. har døgnvagtsberedskab Vores fugtteknikere står klar med professionelt udstyr til affugtning og et stort antal affugtere, avanceret måleudstyr, og arbejder effektivt og målrettet mod en hurtig og effektiv løsning, når skaden er sket Vi holder os ajour med udviklingen i branchen, om metoder og ny teknologi, og vores medarbejdere holdes løbende opdateret, gennem efteruddannelse og kurser. Vi udfører: Fugtrapport Døgnvagt Fugtmåling og fugtkontrol Udlejning af materiel Omfangsbestemmelse Reetablering Rengøring/desinficering Skadebegrænsning Affugtning/udtørring Nedrivning/demontering Affaldshåndtering Byggefugt Døgnvagt: Større modeller eller et stort antal, ring og hør nærmere.

6 Affugtning Affugtere RF Skadeservice råder over ca. 200 stk. affugtere Vi har både adsorptionsaffugtere og kondensaffugtere Valget af affugtertyper er afhængig af den givne opgave Udtørring Udtørring af fugtskader kan være en kompliceret opgave som kræver en god byggeteknisk indsigt for at kunne udtørre korrekt. I RF Skadeservice har vi både kompetence og den viden og erfaring der skal til for at løse opgaverne Kontrol/tilsyn Der holdes løbende tilsyn og kontrol med affugtere og udtørring. Vores teknikere bruger professionelt måleudstyr og arbejder systematisk med kontrol og registrerer målinger med tilhørende foto til dokumentation. Kommunikation Afslutningsvis kan der efter ønske fremsendes dokumenteret fugtrapport over den udførte udtørring.

7 Håndværkerservice Håndværker I, ved vi at det er en tillidssag, når man rekvirerer en håndværker. Det er mange års samarbejde med forsikringsselskaber, erhvervsvirksomheder, boligselskaber og private der ligger til grundlag for denne gensidige tillid. tilbyder hjælp med egne faguddannede håndværkere inden for følgende fagområder: Maler Tømrer Gulvservice Vi kan varetage din opgave som en totalentreprise eller blot som delopgave. Ligger din opgave uden for disse områder står vi gerne til rådighed med at finde hjælp i vores brede netværk af samarbejdspartnere og håndværkere. Tilsammen udgør de et uvurderligt netværk der gør at vi kan løse alle de forskellige typer opgaver vi konstant stilles over for, fra vores kunder, på et højt og professionelt plan. Vi søger konstant en styrkelse af dette netværk. En udvikling der hele tiden skal komme såvel eksisterende som nye kunder til gode, efterhånden som netværket udvides. I består vores nuværende netværk af: Arkitekter Rådgivningsfirmaer Laboratorie- og bygningsanalyse institutter Forsikringsselskaber Flytteforretninger Eksterne håndværkere Døgnvagt: Ser du muligheder for et kommende samarbejde, hører vi også gerne fra dig. Ring eller skriv så giver vi gerne et godt råd - eller et uforpligtende tilbud.

8 Håndværkerservice Malerservice Vores malerafdeling består af et dynamisk team af faglærte malere. Vi udfører alle former for malerarbejde såvel inde som ude. Vores malere beskæftiger sig primært med forsikringsskader, hvor ved de har opnået en stor alsidig erfaring gennem disse arbejdsopgaver. Vi vejleder gerne omkring farvevalg samt materialevalg. Vi udfører opgaver for både boligforeninger, private, erhverv samt forsikringsopgaver. Vi sætter en ære i at indgået aftaler overholdes, oprydning efter endt arbejde samt gensidig tilfredshed. Vores malere sætter en stor ære i deres faglige stolthed. Vi anvender professionelle kvalitetsprodukter fra de anerkendte leverandører som: Flügger Sadolin - PP mestermaling Gori - Sigma m.m. Vi udfører: Tapetafskrabning Spartling / slibning Grunding Tapetsering Opsætning af Filt/væv Epoxy Gulvmaling Træværk Døre/vinduer Loft & vægge Rådgivning / materialevalg Kontakt os for et uforpligtende møde / tilbud omkring din opgave. Døgnvagt:

9 Maler Klargøring Vi klarer alt klargøring fra nedrivning og afstribning af tapet og væv m.m. Vi sørger for nødvendig afdækning, afvaskning samt klargøring af loft og vægge. Pletspartling eller fuldspartling og hæftegrunding inden efterfølgende viderebehandling. Vejledning omkring nødvendig spærregrunding. Tapetsering Alt i nye beklædninger som tapet, væv, strukturmaling, miljøvæv eller lignende Mønstret som ensfarvet Vi er gerne med til at vejlede omkring farve rog materialer. Ind- og udvendigt malerarbejde Egne materialer er udelukkende kvalitetsprodukter fra anerkendte leverandører. Mulighed for sprøjtemale hvor det skønnes hensigtsmæssigt eller egnet. Højdearbejde fra stillads og lift Erfaring Vores erfaring er stor og bred de mange forskellige artet forsikringsopgaver vi har udført for de forskellige selskaber har givet en solid viden på alle områder.

10 Håndværkerservice Tømrerservice Vi benytter typisk hovedleverandører af materialer som: STARK XL-BYG BYGMA Vores faglærte tømrere og snedker løser alle former for tømrerarbejde samt mindre snedkeropgaver. Vores speciale ligger i renovering af forsikringsskader. Arbejdsopgaverne spænder vidt fra mindre nybyggeri til renovering efter vandskader, brandskader, skimmel og svamp. De mange forskellige typer forsikringsopgaver, har styrket os i vores faglige vurdering, omkring reparation kontra udskiftning. Vi er yderst kvalitetsbeviste, og sætter en stor ære i at levere et flot og professionelt stykke arbejde - at indgåede aftaler overholdes, oprydning efter endt arbejde samt gensidig tilfredshed. Vi rådgiver gerne omkring valg af materialer. Vores nuværende referencer er boligforeninger, private, erhvervslivet samt forsikringsselskaber og med vores indgangsvinkel fra både private samt boligselskaber og forsikringsselskaber, anser vi os som en seriøs partner til at få løst alle opgaver. Vi varetager gerne, alt fra opmåling/tilbud, bestilling af materialer til færdig udførelse. Når det skønnes nødvendigt eller hvis det ønskes stiller os gerne til rådighed som bygge- eller projektledere. Vi står hermed på mål for koordinering, planlægning og aflevering med de involverede parter. Døgnvagt: Vi udfører: Affugtningsopgaver Fugtmålinger Trægulve Døre & vinduer Udskiftning af køkken/bad Garderobeskabe Gipslofter & vægge Isoleringsopgaver Indfatninger/lister Mindre byggeprojekter Afdækning/sikring Kontakt os for et uforpligtende møde / tilbud omkring din opgave.

11 Håndværkerservice Døre & Vinduer Udskiftning af ind- og udvendige døre og vinduer Fugninger, gerikter samt afslutningslister. Vinduesplader - Isolering af vindueslysninger Udskiftning af Køkken, Bad & Garderobe Vi kan være behjælpelig med: Indhentning af tilbud på elementer, inventar og borplade - Hårde hvidevarer Opstilling og montering samt koordinering af EL og VVS. Vi foretager afslutningsvis gennemgang og godkendelse med bygherre Nye Gulve Vores tømrer har stor ekspertise i fugtskader disse skader har været medvirkende til vores stor e erfaring i lægning af alle former for gulv typer - Men specielt vores erfaring i massive gulve og Junckers gulve har været til stor gavn for boligselskaber. Vi har egne gulvfolk til tæpper, linoleum og vinyl Samt afslibning og efterbehandling. Handymand Valg af håndværkere er en tillidssag Vores tømrer er faguddannet folk med et højt fagligt niveau med speciale i reparationer. Og mindre konstruktionsopgaver De benyttes ofte også som handymand til arbejdsopgaver på tværs af øvrige fagområder.

12 Håndværkerservice Gulvservice Gulvafslibning, renovering eller nyt RF - Skadeservice er en alsidig partner når det gælder gulve. Vores erfarne gulvsliber har den faglige ekspertise i både reparationer og renoveringer samt lægning nye gulve og belægninger. Vi lægger stor vægt på at rådgive kunden bedst muligt i forhold til renoveringer eller udskiftning, set ud fra et flot helhedsindtryk. Et nyt gulv er altid flot - men der opnås ofte, et meget bedre helhedsindtryk ved en renovering af eksisterende gulve. Vi er meget kvalitetsbevidste omkring vores gulvafslibning. Særligt omkring valg af efterbehandling, da det har en stor betydning for gulvets holdbarhed. Vi bruger derfor, også kun laktyper af meget høj kvalitet, for at imødekomme de forventninger vi har, til de gulve vi har liggende i vores boliger. Vi kan gøre det nemt Med totalentreprise og kun en kontakt person, som står for alt lige fra opmåling, tilbud, flytning af indbo - til færdigt arbejde. Vi udfører følgende opgaver indenfor gulvservice: Tæpper Vinyl Linoleum Tæppefliser Laminatfliser/gulve Trægulve Gulvafslibning Lakering Oliebehandling Lud- og sæbebehandling Trapper Kontakt os for besigtigelse af opgave samt et uforpligtende tilbud. Døgnvagt:

13 Gulvservice Afslibning En gulvrenovering har til formål at skabe noget gammelt og godt om til noget nyt og flot. Ved en gulvafslibning fjernes det øverste lag af gulvet(ca. 1-2 mm) det fjerner ca. 90 % af alle ujævnheder og efterlader en ny og flot overflade Der opnås ofte et bedre helhedsindtryk ved denne renoveringsform. Nye belægninger Vi klarer også: Klargøring af undergulve, evt. nødvendigt spartelarbejde Levering og montering af ny belægning - som tæppe, vinyl eller linoleum afhængigt af valg Alt sammen pænt afsluttet færdigt med evt. skinner og afslutningslister. Efterbehandling & Vedligeholdelse Ved renovering af eksisterende gulve foretages normalt efterbehandling efter ønske. Vi udfører typisk enten sæbebehandling, ludbehandling, lakering eller oliebehandling. Vær opmærksom på at specielt valg et af laktype - kan have stor betydning for holdbarhed af renovering. Nye gulve Der er flere faktorer man skal have styr på når man vælger at udskifte eller lægge nyt gulv Det er særligt vigtigt at underlag er i orden - at man foretager det korrekt valg af dampspærre samt evt. isoleringstykkelse Vi har ekspertisen og hjælper gerne med opmåling og tilbud.

14 Skimmelsanering Hos udfører vi saneringer og totalløsninger i forbindelse med fugtskader og skimmelsvamp. har den erfaring og viden der er nødvendig for effektivt at kunne løse saneringsopgaver på betryggende vis. I afrenser vi primært ved mekanisk og kemisk afrensning Metoden efterlader ikke kemiske rester. Vi har valgt at specialisere os i denne anerkendte løsningsform, ud fra vores erfaring med at der ved denne metode, opnås den mest effektive og holdbare løsning - set i forhold til kvalitet og pris. Mycometer-test Resultat af Mycometer- Test. Dokumenteres med rapport fra ønsket Analyse institut Årsag og omfangsbestemmelse RF-S er gerne behjælpelig med: Besigtigelse Undersøgelser Fugtmålinger Prøvetagninger foreløbig omfangsbeskrivelse. Rekvirering af rådgiver hvis det skønnes nødvendigt RF-S anbefaler ved større opgaver at gøre brug af et uvildigt rådgivningsfirma til årsag, omfangsbestemmelse og kvalitetssikring Skimmelsanering RF-S udfører: Informering af skadelidte Afgivelse af overslag eller tilbud Tidsplan Sikring og afgrænsning Etablering af undertryk Blotlægning og nedrivning Mekanisk og kemisk afrensning MycoMetertest (egen kontrol) Godkendelse & Dokumentation Slutmelding Rapport på afrensning med foto dokumentation, resultater af egenkontrol. Rekvirering af evt. ekstern rådgiver eller kontrollant. Reetablering RF-S har fuld fokus på genopbygningsfasen. Vi holder de implicerede parter og håndværkere løbende orienteret under hele skadeforløbet Alternativt tilbyder vi at stå for hele genopbygningsfasen med såvel egne som eksterne håndværkere.

15 Skimmelsanering Besigtigelse Fugtbelastninger over længere perioder uden udtørring giver grobund for skimmel Lille utæthed i tag gav anledning til ophobning af fugt i rørpudset væg. Rørpuds og forskalling demonteret resten af trækonstruktion skimmelsaneret og behandlet med forebyggende skimmelmiddel inden genopbygning Nedbrydning Kraftig skimmelvækst mellem 2 gipslag i badeværelse - begge gipslag demonteret og bortskaffet, hele rummet støvsuget med Hepa-filter spær konstruktion samt øvrige flader afrenset ved kemisk afrensning. Minimering af spredning ved etablering af undertryk før opstart Kemisk afrensning Kuldebroer omkring vinduer giver ofte anledning til skimmelvækst og påbegyndende rådangreb lysning afrenset for tapet og løst puds ved mekanisk afrensning, skimmelsaneret med Hysan og efterfølgende reetableret med Keim behandling. Kontrol Vi udføre efter alle vores afrensninger en afsluttende Mycometer-test for kvalitetssikring af eget arbejde. Afrensninger dokumenteres med prøveresultater fra det uvildige analyseinstitut samt foto dokumentation.

16 Skimmelsanering Sundhed og Tryghed Når ordet skimmelsvamp bliver nævnt, er der ofte risiko for panik og overreaktion, som ikke kan stå mål med den reelle sundhedsrisiko. Tydelig ledelse og masser af information er det bedste råd. Skimmelsvampe findes overalt i naturen, og sporerne findes også i støv og skidt i alle bygninger. Vedvarende fugt og skimmelsvampevækst i bygninger kan give helbredsproblemer og bør derfor undgås eller minimeres. Viden om de konkrete sammenhænge er dog sparsom. Der kan derfor ikke opstilles videnskabeligt fuldt underbyggede retningslinjer eller grænseværdier for, hvornår ophold i bygninger med fugt og skimmelsvampevækst giver problemer. Skimmelsvampe er kun sjældent akut sundhedsskadelige, og de vil normalt kun genere personer, som i forvejen har astma eller allergi over for netop skimmelsvampe. Helbredsproblemerne varierer endvidere alt efter, om personerne tilhører en særligt følsom gruppe eller ej. I ældre boliger kan der være skimmelsvampe på grund af fugt fra en gammel vandskade. Det kan f.eks. være et utæt tag eller vandrør. Kolde, dårligt isolerede huse kan også være fugtige, uden at der er en egentlig vandskade. Fugten i luften er nemlig tilbøjelig til at sætte sig på de kolde vægge som kondens Handling Vækst af skimmelsvamp bør derfor altid tages alvorligt og man bør handle hurtigt og resolut, hvis man finder tegn pa skimmelvækst i sin bolig eller ejendom - vækst af skimmelsvampe er et sikkert tegn pa, at der kan være alvorlige problemer med indeklimaet i bygningen. De fleste tilfælde af skimmelvækst skyldtes enten forkert brug af bolig (Typisk manglende udluftning og ventilation) eller byggetekniske fejl eller en konkret skade. Heldigvis er de fleste tilfælde af skimmelvækst lette og små enkle opgaver at løse. Er opgaven kompliceret anbefales det at kontakte et rådgivningsfirma Vi står gerne for formidling af kontakt.

17 Skimmelsanering Råd og vejledning Hvordan undgår man skimmelsvamp Sørg for, at huset er så tørt, at skimmelsvamp ikke kan vokse der. Skimmelsvamp kan vokse i boligen, hvis den relative fugtighed på overfladerne er over 80 procent. Du kan måle den relative fugt med en fugtmåler. I eksisterende bygninger For at holde huset tørt skal du bl.a. sørge for at: Holde taget tæt. Reparere vandskader hurtigt. Rense tagrender, nedløbsrør og tagbrønde. Tjekke, at dræn og kloakker fungerer ordentligt. Reparere fuger og revner i facader og fundamenter. Sørge for, at fuger omkring vinduerne er tætte. Rense emhætten og udsugningen i badeværelset og tjekke, at de virker ordentligt. Lufte ud jævnligt. Adfærd samt brug af bolig Vækst af skimmelsvamp behøver ikke skyldes vandskader og utætheder. Det kan også skyldes fugt, der kommer indefra, f.eks. fra badning, madlavning, tørring af tøj og andre aktiviteter, der giver fugt. Her er nogle gode råd til, hvordan du kan gøre din bolig mindre fugtig: Gode Råd: Luft ud - især i badeværelse, køkken og soveværelser Tænd emhætten, når du laver mad. Luk døren til badeværelset, når du er i bad. Hæng ikke tøj til tørre i boligen. Lad være med at stoppe udluftningsventiler i vinduer og ydervægge til. Luft ekstra meget ud, når fyringssæsonen starter.

18 Indbo/løsøre Flytning/opbevaring Indbo og løsøre yder akut skadesbegrænsning i forbindelse med brand- eller vandskader. Vi har et vel placeret skadecenter, der håndterer alle former for løsøre. Den sunde fornuft råder og vi kan derfor præstere en lav kassationsandel. Indretningen af skadecentret lever op til både effektiv, miljømæssig og korrekt håndtering af de enkelte sager samt medarbejdernes trivsel. Sikkerhed og arbejdsmiljø er sat i højsædet. Med udgangspunkt i vores skadecenter i Slagelse løser vi opgaver primært på Sjælland, men vi påtager os også gerne opgaver på Fyn. Flytning og opbevaring Når skaden er sket er der ofte behov for hjælp til at håndtere indbo eller løsøre. Vi forstår og kender til vigtigheden af at passe på dine ting. Vi sorterer og pakker med omtanke. På vores lager opbevarer vi trygt dine ejendele. Er skaden sket er vores medarbejdere uddannet til at renovere og redde dine ejendele efter vand, brand eller skimmel. Vi står gerne til rådighed med levering af kasser i forbindelse med flytninger Døgnvagt:

19 Indbo/løsøre Flytning/opbevaring Flytning & Opbevaring Når skaden er sket og du skal fraflytte i byggeperioden, hjælper vi med flytning og opbevaring. Vi kan i denne forbindelse hjælpe med huskeliste over hvad du evt. får brug for i din midlertidige bolig. Nedpakning Det er ikke ligegyldigt hvordan man håndterer nedpakning. Her gør de professionelle hænder en forskel. Akut hjælp Når skaden er sket sørger vi for afdækning og sikring af værdier. Vi kan endvidere være behjælpelige med rekvirering af beboelsesvogn eller anden genhusning. Tøj, Tæpper og Møbler Ved pludselige skader hjælper vi med nødvask af tøj og linned. Nødrengøring af møbler og indbo prioriteres højt og kan evt. foretages på stedet. Ægte tæpper og malerier behandles og vurderes af eksperter inden for disse områder.

DØGNVAGT 70 23 23 06 Når skaden er sket!

DØGNVAGT 70 23 23 06 Når skaden er sket! DØGNVAGT 70 23 23 06 Når skaden er sket! Pro Industri & Skadeservice A/S E-mail: info@proas.dk www.proas.dk HVEM ER PRO? Denne brochure indeholder informationer om, hvad der sker med dine ting, når nu

Læs mere

Døgnvagt 70 23 23 06 Når skaden er sket!

Døgnvagt 70 23 23 06 Når skaden er sket! Døgnvagt 70 23 23 06 Når skaden er sket! Pro Industri & Skadeservice A/S E-mail: info@proas.dk www.proas.dk Hvem er Pro? Denne brochure indeholder informationer om, hvad Pro Industri & Skadeservice A/S

Læs mere

Rekvirent: XX. Udført af indeklimakonsulent: Ole Borup. Inspektion udført: København den XX oktober 2014. Sag nr.: 10XXX-14.

Rekvirent: XX. Udført af indeklimakonsulent: Ole Borup. Inspektion udført: København den XX oktober 2014. Sag nr.: 10XXX-14. Rekvirent: XX Udført af indeklimakonsulent: Ole Borup info@termo-service.dk Skibhusvej 428 5000 Odense C +45 29821362 Cvr: 32592368 Inspektion udført: København den XX oktober 2014 Sag nr.: 10XXX-14 Indledning

Læs mere

Bøgh & Helstrup. Professionel og

Bøgh & Helstrup. Professionel og Bøgh & Helstrup Professionel og uvildig Bøgh & Helstrup bygningsrådgivning Bøgh & Helstrup A/S har siden 1996 ydet uvildig og professionel ekspertrådgivning ved skader på bygninger forårsaget af skimmel,

Læs mere

BOSKOVS SKADESERVICE. Døgnvagt 24-7 51966544

BOSKOVS SKADESERVICE. Døgnvagt 24-7 51966544 Døgnvagt 24-7 51966544 Vandskade Brandskade Som det eneste skadeservice firma på Bornholm har vi over 100 affugtere på øen, + dykpumper i alle størrelser - toilet, bade og flytte containere, skimmel bekæmpelsesudstyr,

Læs mere

SKAL DIT HUS RENOVERES?

SKAL DIT HUS RENOVERES? SKAL DIT HUS RENOVERES? Mange års erfaring har lært os at sætte kunden i centrum. At lytte og kommunikere er en vigtig faktor, når opgaverne skal løses korrekt og til tiden. Kunden i centrum Casadana A/S

Læs mere

HVAD ER SKIMMELSVAMPE

HVAD ER SKIMMELSVAMPE HVAD ER SKIMMELSVAMPE Information om skimmelsvampe Der findes tusindvis af forskellige arter af skimmelsvampe. Skimmelsvampe er en vigtig del af naturens kredsløb og findes overalt i naturen i jord, på

Læs mere

BOSKOVS SKADESERVICE. Døgnvagt I samarbejde med:

BOSKOVS SKADESERVICE. Døgnvagt I samarbejde med: Døgnvagt 24-7 51966544 I samarbejde med: Vandskade Som det eneste skadeservice firma på Bornholm har vi over 100 affugtere på øen, + dykpumper i alle størrelser - toilet, bade og flytte containere, skimmel

Læs mere

Når skaden er sket. - vigtige informationer til skadelidte

Når skaden er sket. - vigtige informationer til skadelidte Når skaden er sket - vigtige informationer til skadelidte Kære skadelidte, SSG er tilkaldt af dit forsikringsselskab eller brandvæsenet for at hjælpe dig gennem skaden. Vi håber, at vores ekspertise og

Læs mere

Skadeservice i særklasse Kvalitet, kompetencer og kunden i centrum.

Skadeservice i særklasse Kvalitet, kompetencer og kunden i centrum. Skadeservice i særklasse Kvalitet, kompetencer og kunden i centrum. KVALITET, KOMPETENCER OG KUNDEN I CENTRUM. Forebyggelse af akut skade giver merværdi Erfaringer viser, at manglende forberedelse og planlægning

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Undersøgelse af vækst af skimmelsvampe. Øster Hornum Børnehave. 1 Baggrund for opgaven

Indholdsfortegnelse. Undersøgelse af vækst af skimmelsvampe. Øster Hornum Børnehave. 1 Baggrund for opgaven Øster Hornum Børnehave Undersøgelse af vækst af skimmelsvampe COWI A/S Cimbrergaarden Thulebakken 34 9000 Aalborg Telefon 99 36 77 00 Telefax 99 36 77 01 wwwcowidk Indholdsfortegnelse 1 Baggrund for opgaven

Læs mere

AB RYESGADE/HEDEMANNSGADE

AB RYESGADE/HEDEMANNSGADE AB RYESGADE/HEDEMANNSGADE INFORMATIONSMØDE OM I BYGNINGER MANDAG DEN 16. JANUAR 2012 JANUAR 2012 FORMÅL Formålet med dette informationsmøde er: at I får mere information om forekomsten af svampe i bygninger

Læs mere

Gode råd om INDEKLIMAET i din bolig Brøndbyparken Afdeling 3

Gode råd om INDEKLIMAET i din bolig Brøndbyparken Afdeling 3 April 2013 Gode råd om INDEKLIMAET i din bolig Brøndbyparken Afdeling 3 De fleste af os opholder os inden døre mere end 90 % af tiden. Derfor er indeklimaet meget vigtig for vores sundhed. Mange forskellige

Læs mere

Skimmelsanering. Tommy Bunch-Nielsen Micro Clean A/S

Skimmelsanering. Tommy Bunch-Nielsen Micro Clean A/S Skimmelsanering Tommy Bunch-Nielsen Micro Clean A/S Forundersøgelse Tilstandsundersøgelse Fugt og skimmelsvamp Tilstandsvurdering og omfangsbestemmelse Handlingsplan Valg af løsning Løsning af fugtproblemer

Læs mere

LSE-NYBODER SÅDAN BRUGER DU DIN NYBODER-BOLIG RIGTIGT BEBOERVEJLEDNING

LSE-NYBODER SÅDAN BRUGER DU DIN NYBODER-BOLIG RIGTIGT BEBOERVEJLEDNING LSE-NYBODER SÅDAN BRUGER DU DIN NYBODER-BOLIG RIGTIGT BEBOERVEJLEDNING SJÆL, CHARME OG FUGT I ældre boligbebyggelser som Nyboder, hvor der er opstigende fugt, kolde facadevægge og opfugtninger som følge

Læs mere

PROFIL. instanser, arkitekter, ingeniører, entreprenører, håndværkere, forsikringsselskaber, skadeservicefirmaer og nedbrydningsfirmaer.

PROFIL. instanser, arkitekter, ingeniører, entreprenører, håndværkere, forsikringsselskaber, skadeservicefirmaer og nedbrydningsfirmaer. Bedre at forebygge end at udbedre skader vi screener bygninger for at undgå problemer PROFIL DANSK BYGNINGSANALYSE AS er et selskab i den internationale Shield Group. Vi er et landsdækkende, rådgivende

Læs mere

God energirådgivning - klimaskærmen

God energirådgivning - klimaskærmen God energirådgivning - klimaskærmen Tæt byggeri og indeklima v/ Anne Pia Koch, Teknologisk Institut Byggeri Fugt og Indeklima 1 Fokus på skimmelsvampe Mange forskellige faktorer influerer på indeklimaet

Læs mere

Væk med skimmelsvamp. sådan gør du. Sådan gør du. Tegn på skimmelsvamp: Tag kampen op: HUSK! Du bør lufte grundigt ud 3 x 15 minutter dagligt.

Væk med skimmelsvamp. sådan gør du. Sådan gør du. Tegn på skimmelsvamp: Tag kampen op: HUSK! Du bør lufte grundigt ud 3 x 15 minutter dagligt. Sådan gør du Tegn på skimmelsvamp: Væk med skimmelsvamp - når skimmelsvamp er væk sådan gør du Når skimmelsvamp er fjernet, er det vigtigt at støvsuge og afvaske grundigt, så du fjerner alt støv og skidt,

Læs mere

1. Vurder hele boligen

1. Vurder hele boligen 1. Vurder hele boligen Hvordan er de forskellige dele af huset isoleret i dag? Hvor lufttæt er huset? Hvor energieffektive er dine vinduer og døre? Er der tilstrækkelig ventilation? Få et professionelt

Læs mere

Uddrag af artikler til enkelt og korrekt udluftning.

Uddrag af artikler til enkelt og korrekt udluftning. SILKEBORG BOLIGSELSKAB Uddrag af artikler til enkelt og korrekt udluftning. INDHOLD Hvordan undgår du kondens på indersiden af vinduerne?... s. 1 Pas på med køligt soveværelse. s. 3 10 gode råd om udluftning

Læs mere

Præsentation af HC Services A/S

Præsentation af HC Services A/S Præsentation af HC Services A/S HC Services A/S dækningsområde HC Services A/S dækker primært Sjælland. Efter nærmere aftale kan opgaver i resten af landet løses. Værdigrundlag: Vi tager vores samfundsansvar

Læs mere

Malet med skimmelresistent

Malet med skimmelresistent Bygning Adresse Beskrivelse Forbrug 2016 Børneuniverset - Karlsvognen Vej 60 Mariendalsvej 21 A+B Vej 60 Forbrug 2017 Forbrug i alt Forventet kommende udgift Forventet samlet udgift i ialt Skimmel i gulv

Læs mere

BEBOERINFORMATION UDSKIFTNING AF KØKKENER I AFDELING 19

BEBOERINFORMATION UDSKIFTNING AF KØKKENER I AFDELING 19 BEBOERINFORMATION UDSKIFTNING AF KØKKENER I AFDELING 19 September 2014 INDHOLDSFORTEGNELSE Hvorfor skal køkkener skiftes?... 1 Hvornår begynder renoveringen?... 1 Hvordan kommer håndværkerne ind?... 2

Læs mere

LSC Ejendomsservice. et fornuftigt valg

LSC Ejendomsservice. et fornuftigt valg LSC Ejendomsservice et fornuftigt valg Indholdsfortegnelse Hvem er LSC Ejendomsservice................................... 3 Skift lejer på kun en uge.......................................... 4 Hvad tilbyder

Læs mere

SKIMMELSVAMPE HVIS DU VIL VIDE MERE. Hvordan ser de ud? Hvordan undgår man dem? Hvordan fjerner man dem? Her får du klar besked

SKIMMELSVAMPE HVIS DU VIL VIDE MERE. Hvordan ser de ud? Hvordan undgår man dem? Hvordan fjerner man dem? Her får du klar besked HVIS DU VIL VIDE MERE Advice a/s SKIMMELSVAMPE www.skimmel.dk Information, gode råd og mere materiale om skimmelsvampe Undersøgelse og vurdering af fugt og skimmelsvampe i bygninger (By og Byg Anvisning

Læs mere

SKIMMELBESIGTIGELSE I BOLIG

SKIMMELBESIGTIGELSE I BOLIG SKIMMELBESIGTIGELSE I BOLIG Adresse Postnummer Inspektion udført 25/02-2014 Termo-service.dk I/S, Info@termo-service.dk, Afd. Fyn/Jylland: 29821362, Afd. Sjælland: 29821361 Skimmelsvampemåling Adresse

Læs mere

HVIS DU VIL VIDE MERE

HVIS DU VIL VIDE MERE HVIS DU VIL VIDE MERE Advice a/s SKIMMELSVAMPE www.skimmel.dk Information, gode råd og mere materiale om skimmelsvampe Hvordan ser de ud? Hvordan undgår man dem? Hvordan fjerner man dem? Her får du klar

Læs mere

VisuelHuse. Nøglen til din drømmebolig ligger hos os

VisuelHuse. Nøglen til din drømmebolig ligger hos os VisuelHuse Nøglen til din drømmebolig ligger hos os Fiskerhuse VisuelHus No 13 - Fiskerhus 123 m 2 VisuelHus No 13 Fiskerhus 123 m 2 Indeholder: Stueplan: Entré, bryggers med indgang, et badeværelse, åbent,

Læs mere

Brandskader. - vi gør skaden go igen..

Brandskader. - vi gør skaden go igen.. Brandskader Brandskader Beredskab NERIS har gennem årene opbygget en stor erfaring i brandskader. Vi har et tæt samarbejde med de lokale brandvæsener og -beredskaber, bl.a. på uddannelsesområdet. Totalløsning

Læs mere

Sundt indeklima sådan gør du

Sundt indeklima sådan gør du Sundt indeklima sådan gør du Indeklimaet er vigtigt for din families sundhed Vi opholder os indendøre mange timer om dagen og derfor er indeklimaet vigtigt for vores sundhed. Rygning og fugt, men også

Læs mere

Industriservice i særklasse Kvalitet, kompetencer og kunden i centrum.

Industriservice i særklasse Kvalitet, kompetencer og kunden i centrum. Industriservice i særklasse Kvalitet, kompetencer og kunden i centrum. KVALITET, KOMPETENCER OG KUNDEN I CENTRUM. Forebyggelse giver merværdi Erfaringer viser, at manglende vedligeholdelse ofte koster

Læs mere

Skimmelsvampesager. forretningsgang for behandling af sager. om skimmelsvamp

Skimmelsvampesager. forretningsgang for behandling af sager. om skimmelsvamp Skimmelsvampesager forretningsgang for behandling af sager om skimmelsvamp side 2 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 2 Sagens opstart 3 Sagens forberedelse 3 Indledende undersøgelser 3 Besigtigelse

Læs mere

Anker Engelunds Vej 8 9200 Aalborg SV Tlf.: 98 18 00 88

Anker Engelunds Vej 8 9200 Aalborg SV Tlf.: 98 18 00 88 På Langagervej i Aalborg har Færch & Co. været med til at opføre 130 ungdomsboliger, hvor der blandt andet blev lagt mere end 5000 m 2 trægulve, træbeton-lofte m.m. Anker Engelunds Vej 8 9200 Aalborg SV

Læs mere

Velkommen til Informationsmøde for beboerne. Torsdag den 21.08.2014, kl. 16.00 Blok 1.

Velkommen til Informationsmøde for beboerne. Torsdag den 21.08.2014, kl. 16.00 Blok 1. Velkommen til Informationsmøde for beboerne Torsdag den 21.08.2014, kl. 16.00 Blok 1. Dagsorden: 1. Præsentation af byggeledelsen 2. Generel orientering 3. Hvad skal udføres 4. Adgangsveje, parkering og

Læs mere

Skybrud og almene boliger, konsekvenser, trusler og muligheder. Praktiske løsninger til eksisterende bygninger.

Skybrud og almene boliger, konsekvenser, trusler og muligheder. Praktiske løsninger til eksisterende bygninger. Skybrud og almene boliger, konsekvenser, trusler og muligheder. Praktiske løsninger til eksisterende bygninger. Gaihede ingeniører og arkitekter Vi er specialiseret i totalrådgivning indenfor: Renovering

Læs mere

Skimmelsvampe. Galgebakken 8. September 2015

Skimmelsvampe. Galgebakken 8. September 2015 Skimmelsvampe Galgebakken 8. September 2015 Tidsplan 20.05: Velkomst/opstart. 20.05-21.05: o Hvad er skimmelsvampe. o Hvorledes opstår skimmelsvampe. o Testmetoder. o Hvorledes afrenses skimmelsvampe.

Læs mere

Sjællandsgade 22. Sjællandsgade 22. Det skal du vide om renoveringen i din bolig. November 2013

Sjællandsgade 22. Sjællandsgade 22. Det skal du vide om renoveringen i din bolig. November 2013 Sjællandsgade 22 Husk informationsmøde d. 7. november kl. 19-20 i fælleslokale på 1. sal. Sjællandsgade 22 Det skal du vide om renoveringen i din bolig November 2013 Københavns Kommune og Landsbyggefonden

Læs mere

INFORMATIONSMØDE TIRSDAG 8. APRIL, KL. 19 I BEBOERLOKALET BEBOERINFORMATION UDSKIFTNING AF RADIATOR I AFDELING 4

INFORMATIONSMØDE TIRSDAG 8. APRIL, KL. 19 I BEBOERLOKALET BEBOERINFORMATION UDSKIFTNING AF RADIATOR I AFDELING 4 INFORMATIONSMØDE TIRSDAG 8. APRIL, KL. 19 I BEBOERLOKALET BEBOERINFORMATION UDSKIFTNING AF RADIATOR I AFDELING 4 Marts 2014 Afdelingen har besluttet, at der skal foretages en udskiftning af varmerør og

Læs mere

Budget 2014. Anlægsudvidelse. Socialudvalget. 1.000 kr. Kval. Lån 2014 2015 2016 2017

Budget 2014. Anlægsudvidelse. Socialudvalget. 1.000 kr. Kval. Lån 2014 2015 2016 2017 Sekretariatet: 1.000 kr. Kval. Lån 2014 2015 2016 2017 1 Grønnemoseværkstederne nyt tag 2.100 - - 1.200 2 Ådalen nye tag mm 2.829 3 Fornyelse og opgradering af brand- og kaldeanlæg på plejecentrene 4.149

Læs mere

Træhuset Amager. Priser,Incl. Moms, som selvbyg, medbyg og nøglefærdigt.

Træhuset Amager. Priser,Incl. Moms, som selvbyg, medbyg og nøglefærdigt. Kære Træhus interesseret På de næste sider finder du de priser vi har beregnet ud fra jeres oplæg / skitse/ tegning. Vi gør os meget umage med at opstille priserne så de er overskuelige, og gøre klart

Læs mere

Der blev foretaget Mycrometer Air test, samt Mycrometer Surfacetest boligens i børneværelset.

Der blev foretaget Mycrometer Air test, samt Mycrometer Surfacetest boligens i børneværelset. Svampeundersøgelse Lokation: XX Baggrund Den 27/03-2013 har Ole Borup fra Termo-Service.dk foretaget skimmelundersøgelse i ovennævnte bolig. Undersøgelsen blev foretaget efter aftale med XX. Undersøgelsen

Læs mere

MYCOMETER ANALYSE. Abildholtvej 10, Holstebro

MYCOMETER ANALYSE. Abildholtvej 10, Holstebro MYCOMETER ANALYSE Abildholtvej 10, Holstebro Rapport 01-11-2013 Mycometer analyse KUNDEINFORMATION Jeres sags/rekv. nr. - (Internt nr.) 014 Prøveudtagningsadresse Firma Abildholtvej 10, Holstebro Rask

Læs mere

Nørrebrogade. Nørrebrogade. Det skal du vide om Renovering og genhusning

Nørrebrogade. Nørrebrogade. Det skal du vide om Renovering og genhusning Nørrebrogade Nørrebrogade Det skal du vide om Renovering og genhusning Revideret januar 2014 1 Indhold Indhold... 2 Kære beboere... 3 Byggepladskontor og byggeledelse... 4 Arbejdstid... 4 Byggesagens omfang...

Læs mere

PCB på Carl Nielsen Skolen

PCB på Carl Nielsen Skolen Udarbejdet af: OBH Rådg. Ingeniører A/S Agerhatten 25 5220 Odense SØ Sanering af PCB og asbest Carl Nielsen Skolen Fåborg-Midtfyn Kommune Bent Bukh Mobil: 27264792 Mail: bbu@obh-gruppen.dk Rapport udarbejdet

Læs mere

Fugt og skimmel i kirker

Fugt og skimmel i kirker Fugt og skimmel i kirker oplæg Konference om kirken og dens bygninger 15. maj 2013 v/frede Fruergaard Møller Teknologisk Institut . Typisk livscyklus for skimmelsvampe i bygninger Skimmelsvampene danner:

Læs mere

Fra drømme til virkelighed

Fra drømme til virkelighed Fra drømme til virkelighed 1 KONTECH Altanløsninger trin for trin Kontech Altanløsninger er eksperter i altaner - vi beskæftiger os udelukkende med altanproduktion samt montage af altaner. Kontech er med

Læs mere

04. Tilbudsliste 2. udgave:

04. Tilbudsliste 2. udgave: 04. Tilbudsliste 2. udgave: Tilbudsliste: Projekt: Renovering af Ulrikskollegiet Bygherre Tønder Kommune TØMRER - ENTREPRISE Alle poster skal udfyldes. Undertegnet entreprenør tilbyder hermed at udføre

Læs mere

BedreBolig-plan. BOLIGEJER Familien Espersen Ved Grænsen 70 2000 Frederiksberg. BEDREBOLIG-RÅDGIVER Thomas Jensen Påskeliljevej 5 4681 Herfølge

BedreBolig-plan. BOLIGEJER Familien Espersen Ved Grænsen 70 2000 Frederiksberg. BEDREBOLIG-RÅDGIVER Thomas Jensen Påskeliljevej 5 4681 Herfølge Rapportnr.: XXXXX Firmanr.: XXXXXX Dato: 00. måned 2014 BedreBolig-plan BEDREBOLIG-RÅDGIVER Thomas Jensen Påskeliljevej 5 4681 Herfølge 56 78 12 34 info@thomasjensen.dk CVR: 12345678 BOLIGEJER Familien

Læs mere

Vedligeholdelsesvejledning

Vedligeholdelsesvejledning VARDE BSB AFDELING 9001 afs. 1 STATIONSPARKEN Vedligeholdelsesvejledning Godkendt på afdelingsmødet den 7. juni 2001. 1 V Særlig udvendig vedligeholdelse 1. 2. Udlejer vedligeholder de malede overflader

Læs mere

BEBOERINFORMATION UDSKIFTNING AF KØKKENER I AFDELING 45

BEBOERINFORMATION UDSKIFTNING AF KØKKENER I AFDELING 45 BEBOERINFORMATION UDSKIFTNING AF KØKKENER I AFDELING 45 April 2015 INDHOLDSFORTEGNELSE Hvorfor skal køkkenerne skiftes?... 1 Hvornår begynder renoveringen?... 1 Hvordan kommer håndværkerne ind?... 2 Hvad

Læs mere

Skimmelsvamp i boliger

Skimmelsvamp i boliger Skimmelsvamp i boliger Byggeskadefondens orienteringsmøde oktober/november 2006 v. Ole Munck www.protox.dk Forudsætninger for skimmelvækst kst Skimmelsvampesporer Fugt > 80% RF Kan gro påp materialet Normal

Læs mere

Der blev foretaget Mycrometer Air test, samt Mycrometer Surfacetest boligens i soveværelse, samt på børneværelse.

Der blev foretaget Mycrometer Air test, samt Mycrometer Surfacetest boligens i soveværelse, samt på børneværelse. Svampeundersøgelse Lokation: XX Udarbejdet af: Ole Borup Baggrund Den 22/01-2013 har Ole Borup fra Termo-Service.dk foretaget skimmelundersøgelse i ovennævnte bolig. Undersøgelsen blev foretaget efter

Læs mere

De gode gamle værdier

De gode gamle værdier Sans for detaljen De gode gamle værdier Snedkermester Arne Pedersen A/S er en traditionsrig virksomhed, som har eksisteret siden 1978. Vi er en tømrer-/snedkervirksomhed med et stærkt fundament i det gode

Læs mere

Boligtype A FREMTIDIG BOLIGPLAN. Etagedelte planer: Plads/klargørelse for håndværkere. Emhætte installation

Boligtype A FREMTIDIG BOLIGPLAN. Etagedelte planer: Plads/klargørelse for håndværkere. Emhætte installation Boligtype A Ventilationsaggregat på loft, skab til opbevaring i indgangsparti, HELE LOFTSRUMMET SKAL RYDDES som anvist her med kamera-ikonet. Plads/klargørelse for håndværkere for Gulv tages op - Kun i

Læs mere

Notat. SAG: Teestrup Demens Center SAG NR.: 10064 VEDR.: Skimmelundersøgelser DATO: 2010-07-06 INIT.: MBJ. Baggrund

Notat. SAG: Teestrup Demens Center SAG NR.: 10064 VEDR.: Skimmelundersøgelser DATO: 2010-07-06 INIT.: MBJ. Baggrund Notat SAG: Teestrup Demens Center SAG NR.: 10064 VEDR.: Skimmelundersøgelser DATO: 2010-07-06 INIT.: MBJ Baggrund Lyngkilde a/s er af Faxe Kommunale ejendomme, Karsten Møller blevet bedt om at besigtige

Læs mere

Vi skaber løsninger, der holder år efter år. Tør du. smide denne brochure ud? du kunne jo få brug. for den senere! Flade tage og listedækning

Vi skaber løsninger, der holder år efter år. Tør du. smide denne brochure ud? du kunne jo få brug. for den senere! Flade tage og listedækning Vi skaber løsninger, der holder år efter år Tør du smide denne brochure ud? du kunne jo få brug for den senere! Flade tage og listedækning EMByggefirmaet forvandlede vores ældre bungalow til et klassisk

Læs mere

Brug for nyt tag? - vi sikrer dig markedets bedste løsning. compara www.compara.dk. tag-eksperten

Brug for nyt tag? - vi sikrer dig markedets bedste løsning. compara www.compara.dk. tag-eksperten Brug for nyt tag? - vi sikrer dig markedets bedste løsning tag-eksperten compara www.compara.dk Kom sikkert i hus, når taget skal skiftes Det er en stor beslutning at få skiftet tag. Der er mange ting

Læs mere

Indvendig analyseret termografisk gennemgang xxxx

Indvendig analyseret termografisk gennemgang xxxx Indvendig analyseret termografisk gennemgang xxxx 7/11-2010 Nr 18. Skunk i lille rum IR000293.IS2 Her ses skunken i det lille rum. I skunken var der fugtig luft, og der måltes en ligevægtsfugtighed (træfugtighed)

Læs mere

vedr. renoveringen på Lillebæltsvænget - afdeling dec. 2016

vedr. renoveringen på Lillebæltsvænget - afdeling dec. 2016 Beboerinfo vedr. renoveringen på Lillebæltsvænget - afdeling 115 - dec. 2016 Renoveringsprocessen i afdelingen er allerede godt i gang, og I mærker hvordan det er at bo på en byggeplads, der kræver samarbejde

Læs mere

BEBOERINFORMATION OM UDSKIFTNING AF RADIATOR I AFD. 16

BEBOERINFORMATION OM UDSKIFTNING AF RADIATOR I AFD. 16 BEBOERINFORMATION OM UDSKIFTNING AF RADIATOR I AFD. 16 26. marts 2014 INDHOLDSFORTEGNELSE Hvorfor skal radiatorene skiftes?... 1 Hvornår begynder renoveringen?... 1 Tidsplan...2-3 Hvordan kommer håndværkerne

Læs mere

BR 08. Kritisk fugttilstand. Materialer i ligevægt med omgivende luft. Maj måned omkring 75% RF. Orienterende fugtkriterier -Betongulv

BR 08. Kritisk fugttilstand. Materialer i ligevægt med omgivende luft. Maj måned omkring 75% RF. Orienterende fugtkriterier -Betongulv BR 08 Kritisk fugttilstand -i bygninger I byggetilladelsen kan stilles krav om: 4.1 stk 6 Bygningskonstruktioner og materialer må ikke have et fugtindhold, der ved indflytning medfører risiko for vækst

Læs mere

Indeklima. i min bolig

Indeklima. i min bolig Indeklima i min bolig Udgiver: Himmerland Boligforening, december 2016 Udarbejdet af Himmerland Boligforening i forbindelse med forsøgsprojektet Almene boligers ventilationsanlæg. Forsøgsprojektet er støttet

Læs mere

Specialist i services til erhverv, industri og bolig

Specialist i services til erhverv, industri og bolig Specialist i services til erhverv, industri og bolig Renex Gruppen A/S er grundlagt i 1981, og udfører både specialiseret rengøring, kontraktrengøring og arbejdsmandsopgaver for bl.a.: Industri- og produktionsvirksomheder

Læs mere

Hvad gør du hvis skaden sker?

Hvad gør du hvis skaden sker? Hvad gør du hvis skaden sker? Boligselskabet Det boligselskab som ejer den ejendom du bor i, har tegnet en bygningsforsikring som dækker skader på selve ejendommen. Det indebærer, at enhver skade som f.eks.

Læs mere

Ventilationsservice. Rensning, vedligeholdelse, serviceaftale, inspektion, tilstandsrapport, og skadeservice. - så er alt i orden!

Ventilationsservice. Rensning, vedligeholdelse, serviceaftale, inspektion, tilstandsrapport, og skadeservice. - så er alt i orden! Ventilationsservice Rensning, vedligeholdelse, serviceaftale, inspektion, tilstandsrapport, og skadeservice - så er alt i orden! Godt indeklima er en god forretning Klima- og ventilationsanlæg der ikke

Læs mere

Høring om modernisering af autorisationsordningerne Produktivitet og konkurrence delautorisationer, nye muligheder for sektoren

Høring om modernisering af autorisationsordningerne Produktivitet og konkurrence delautorisationer, nye muligheder for sektoren Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2013-14 L 35 Bilag 5 Offentligt Høring om modernisering af autorisationsordningerne Produktivitet og konkurrence delautorisationer, nye muligheder for sektoren Landstingssalen,

Læs mere

Klerkegården. Det skal du vide om udskiftning af varmeanlægget

Klerkegården. Det skal du vide om udskiftning af varmeanlægget Klerkegården Det skal du vide om udskiftning af varmeanlægget Indhold Hvad bliver nyt i din bolig? Side 4 Arbejdet udføres i to omgange Side 4 Reparationer udføres bedst muligt Side 5 Her kan du stille

Læs mere

Tryghed, god økonomi, og en lettere hverdag

Tryghed, god økonomi, og en lettere hverdag Tryghed, god økonomi, og en lettere hverdag Industriservice i særklasse - så er alt i orden! Tryghed, god økonomi, og en lettere hverdag Investering med sikker gevinst Erfaringer viser, at dårlig vedligeholdelse

Læs mere

Alt under ét tag. Snedkergården

Alt under ét tag. Snedkergården Alt under ét tag Snedkergården Snedkergården løser alle former for tømrer- og snedkeropgaver fra udskiftning af et gavlparti til opførelse af erhvervsbyggerier og store som små specialopgaver. I Brørup

Læs mere

Undgå at fugt og skimmelsvampe skader ejendommen

Undgå at fugt og skimmelsvampe skader ejendommen Til ejendomsinspektører og andre med ansvar for vedligeholdelse af ejendomme Undgå at fugt og skimmelsvampe skader ejendommen Hold taget tæt Rens tagrender, nedløbsrør og tagbrønde Reparér fuger og revner

Læs mere

Vejledning om forebyggelse af og fremgangsmåde ved mistanke om eller konstatering af skimmelsvamp i tjenesteboliger

Vejledning om forebyggelse af og fremgangsmåde ved mistanke om eller konstatering af skimmelsvamp i tjenesteboliger Vejledning om forebyggelse af og fremgangsmåde ved mistanke om eller konstatering af skimmelsvamp i tjenesteboliger 27. maj 2014 Stifterne, Præsteforeningen, Provsteforeningen og Landsforeningen af Menighedsråd

Læs mere

04. Tilbudsliste: Tilbudsliste: Projekt: Renovering af Ulrikskollegiet Bygherre Tønder Kommune. TØMRER - ENTREPRISE Alle poster skal udfyldes.

04. Tilbudsliste: Tilbudsliste: Projekt: Renovering af Ulrikskollegiet Bygherre Tønder Kommune. TØMRER - ENTREPRISE Alle poster skal udfyldes. 04. Tilbudsliste: Tilbudsliste: Projekt: Renovering af Ulrikskollegiet Bygherre Tønder Kommune TØMRER - ENTREPRISE Alle poster skal udfyldes. Undertegnet entreprenør tilbyder hermed at udføre følgende

Læs mere

Børnehuset Foto af Børnehuset

Børnehuset Foto af Børnehuset - historien om Børnehuset Niels Trap M. Sc. Environmental Management M. Sc. Engineering Børnehuset i Holte Opført 1971 Børnehave og vuggestue Børnehuset Foto af Børnehuset 1 Projektets parter Bygherre:

Læs mere

Kontrolrapport. Den 6. og 9. december 2011 foretog atter skimmelundersøgelse i ovennævnte bolig, og udtog prøver til laboratorieanalyse.

Kontrolrapport. Den 6. og 9. december 2011 foretog atter skimmelundersøgelse i ovennævnte bolig, og udtog prøver til laboratorieanalyse. Haderslevvej 108 DK 6000 Kolding JOL/- Telefon: + 75 52 21 00 Telefax: + 75 52 26 27 E-mail: lab@goritas.dk Phoung Phan Stationsvej 2 7000 Fredericia Vedr.: Stationsvej 2, 7000 Fredericia. Kontrolrapport

Læs mere

Få en sund og energivenlig bolig. med 10 gode råd fra Boligkontoret Danmark

Få en sund og energivenlig bolig. med 10 gode råd fra Boligkontoret Danmark Få en sund og energivenlig bolig med 10 gode råd fra Boligkontoret Danmark Kære beboer Denne guide giver dig en god forudsætning for en sund og energivenlig bolig og mulighed for at spare penge. Du kan

Læs mere

UNDGÅ PROBLEMER MED MUG/SKIMMEL I VORE BOLIGER. Varde Bolig Administration

UNDGÅ PROBLEMER MED MUG/SKIMMEL I VORE BOLIGER. Varde Bolig Administration UNDGÅ PROBLEMER MED MUG/SKIMMEL I VORE BOLIGER Varde Bolig Administration Forsidebilledet er fra en pjece, som er udarbejdet af By og Byg, LBF og BL. Side 1 Forord: Fra sent efterår til tidlig forår (fyringssæson)

Læs mere

Tønder Andelsboligforening

Tønder Andelsboligforening Tønder Andelsboligforening Råderetskatalog Afdeling 27 Hvad er råderet? Råderet er en ret for lejerne i alle almene boliger. Det gælder både for familieboliger, ungdomsboliger og ældreboliger. Råderetten

Læs mere

NeothermVentilation. Hvis huset ikke kan ånde, bliver vi syge, og boligen tager skade. Løsningen er ventilation. THE FLOW OF ENERGY BROCHURE

NeothermVentilation. Hvis huset ikke kan ånde, bliver vi syge, og boligen tager skade. Løsningen er ventilation. THE FLOW OF ENERGY BROCHURE NeothermVentilation Hvis huset ikke kan ånde, bliver vi syge, og boligen tager skade. Løsningen er ventilation. THE FLOW OF ENERGY 2 Hvorfor er ventilation nødvendig? Moderne huse er velisolerede og helt

Læs mere

Tips til taget - renovering og vedligeholdelse

Tips til taget - renovering og vedligeholdelse Tips til taget - renovering og vedligeholdelse Løbende reparationer og vedligeholdelse af taget er nødvendige for at bevare ejendommens værdi og undgå vandskader, råd- og svampeangreb. Her er nogle gode

Læs mere

Vedr.: Fugt- og skimmelsvampeundersøgelse i ejendommen Hillerødvej 6A, 3550 Slangerup

Vedr.: Fugt- og skimmelsvampeundersøgelse i ejendommen Hillerødvej 6A, 3550 Slangerup Frederikssund Kommune Frederiksberg den 15. februar 2010 Byggeafdeling B & H sags nr.: 100158 Rådhuset Torvet 2 3600 Frederikssund Att.: Anders Sparholt Vedr.: Fugt- og skimmelsvampeundersøgelse i ejendommen

Læs mere

SKIMMELANALYSE. Inspiceret byggeri: xxxxx 8600 Silkeborg. Inspektion og prøvetagning udført 23/10-2012

SKIMMELANALYSE. Inspiceret byggeri: xxxxx 8600 Silkeborg. Inspektion og prøvetagning udført 23/10-2012 SKIMMELANALYSE Kunde: Ole xxxxx Inspiceret byggeri: xxxxx 8600 Silkeborg Inspektion og prøvetagning udført 23/10-2012 Termo-service.dk I/S, ob@termo-service.dk, Afd. Fyn/Jylland: 29821362, Afd. Sjælland:

Læs mere

Tønder Andelsboligforening

Tønder Andelsboligforening Tønder Andelsboligforening Råderetskatalog Afdeling 6 Hvad er råderet? Råderet er en ret for lejerne i alle almene boliger. Det gælder både for familieboliger, ungdomsboliger og ældreboliger. Råderetten

Læs mere

Vandskade i bygninger

Vandskade i bygninger Vandskade i bygninger Fugt og skimmel - information til personalet om sundhedsrisici Informationspjece Juli 2016 Koncern HR, Fysisk Arbejdsmiljø Baggrund Denne informationspjece er udarbejdet efter ønske

Læs mere

God Energirådgivning hvordan?

God Energirådgivning hvordan? God Energirådgivning hvordan? Potentielle indeklimaproblemer i energirenoverede bygninger v/ Anne Pia Koch, Teknologisk Institut Byggeri Fugt og Indeklima 1 Fokus på skimmelsvampe Mange forskellige faktorer

Læs mere

Vagtservice i særklasse Kvalitet, kompetencer og kunden i centrum. VAGTSERVICE

Vagtservice i særklasse Kvalitet, kompetencer og kunden i centrum. VAGTSERVICE Vagtservice i særklasse Kvalitet, kompetencer og kunden i centrum. VAGTSERVICE KVALITET, KOMPETENCER OG KUNDEN I CENTRUM. Dedikeret til vagt og sikkerhed Vagtservice Danmark er en dedikeret vagt- og sikkerhedsvirksomhed,

Læs mere

UNDGÅ FUGT OG KONDENS

UNDGÅ FUGT OG KONDENS UNDGÅ FUGT OG KONDENS Udarbejdet af Laros A/S januar 2011 Kondensdannelse i beboelseslejligheder...2 Årsager til kondensdannelse...2 Beboernes forhold...2 Manglende udluftning...2 Ophobning af fugt møbler,

Læs mere

5 Ugers kursuspakke for byggebranchen

5 Ugers kursuspakke for byggebranchen 5 Ugers kursuspakke for byggebranchen Bygge og Anlæg 25 dage HANSENBERGteknia bygge & anlæg 1 Kurser AMU-mål Se noter Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Uge 43 Dampspærre, nye bygninger Dampspærre, reno.

Læs mere

TIL BEBOERNE I EF EMDRUPVEJ 12-20/TEGLSTRUPVEJ 3-9

TIL BEBOERNE I EF EMDRUPVEJ 12-20/TEGLSTRUPVEJ 3-9 TIL BEBOERNE I EF EMDRUPVEJ 12-20/TEGLSTRUPVEJ 3-9 Udskiftning af tag, maleristandsættelse af vinduer, istandsættelse af facader Ovenstående arbejder igangsættes i løbet af kort tid. Arbejdet forestås

Læs mere

BO SUNDT EN PJECE OM VEJEN TIL ET GODT INDEKLIMA

BO SUNDT EN PJECE OM VEJEN TIL ET GODT INDEKLIMA BO SUNDT EN PJECE OM VEJEN TIL ET GODT INDEKLIMA HVORFOR HAVE ET GODT INDEKLIMA? FORDI VI MENNESKER OPHOLDER OS INDENDØRE 90 % AF TIDEN, OG INDEKLIMAET HAR DERFOR STOR BETYD- NING FOR VORES SUNDHED, KOMFORT

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring 7129 Oversigt over klagepunkter: Klagers påstand: 1.Skimmelsvampe på vægge i køkken og gangen, konstateret fugt/vand i hulmur. 2. Opfugtning af murkrone og gavl mod syd. 3.Hjørne

Læs mere

Prækvalifikationsbilag 6 -

Prækvalifikationsbilag 6 - Prækvalifikationsbilag 6 - Oversigt over typiske arbejder Side 1 af 5 Prækvalifikationsbilag 6: Oversigt over typiske arbejder Nedenfor beskrives det forventede opgaveindhold i de udbudte fagområder. De

Læs mere

Fare for fugtskader når du efterisolerer

Fare for fugtskader når du efterisolerer Page 1 of 5 Pressemeddelelse 05/11 2009 Fare for fugtskader når du efterisolerer Mange bygningsejere overvejer i denne tid med rette at investere i efterisolering og andre energiforbedringer. Statens Byggeforskningsinstitut

Læs mere

Velkommen hos én af Nordsjællands ældste og mest fleksible glarmestervirksomheder!

Velkommen hos én af Nordsjællands ældste og mest fleksible glarmestervirksomheder! CARL PETERSEN & SØN A/S Velkommen hos én af Nordsjællands ældste og mest fleksible glarmestervirksomheder! Velkommen hos Glarmestre Carl Petersen & Søn A/S. For os er nøgleordene seriøst glarmesterarbejde

Læs mere

Kontrol af skimmelsanering

Kontrol af skimmelsanering Kontrol af skimmelsanering 26237-4 Møllevej 9A 2791 Dragør HUSSVAMP LABORATORIET ApS Rådgivende Mikrobiologer & Ingeniører Topstykket 18 DK-3460 Birkerød Telefon 4566 2662 info@hussvamp.dk www.hussvamp.dk

Læs mere

Konsekvens ved fugt i bygninger. Dennis Rugtved Thomsen Goritas

Konsekvens ved fugt i bygninger. Dennis Rugtved Thomsen Goritas Konsekvens ved fugt i bygninger Dennis Rugtved Thomsen Goritas Goritas 15 medarbejdere Administrative Ingeniører Konstruktører Laboranter Biologer 2 afdelinger Ballerup Kolding (laboratorium) Goritas -

Læs mere

uponor Blue Service gør det urimeligt nemt Et serviceunivers fra start til slut, der hjælper dig med at komme nemmere i mål

uponor Blue Service gør det urimeligt nemt Et serviceunivers fra start til slut, der hjælper dig med at komme nemmere i mål uponor Blue Service gør det urimeligt nemt Et serviceunivers fra start til slut, der hjælper dig med at komme nemmere i mål Uponor Blue Service gør det urimeligt nemt. Så du kan bruge tiden på det væsentlige.

Læs mere

BYGNINGSGENNEMGANG. A/B Lindbjergparken 107-420. 6200 Aabenraa. Udført marts 2015

BYGNINGSGENNEMGANG. A/B Lindbjergparken 107-420. 6200 Aabenraa. Udført marts 2015 BYGNINGSGENNEMGANG A/B Lindbjergparken 107-420 6200 Aabenraa Udført marts 2015 Kunde Andelsboligforening Lindbjergparken II 61-99 v. fmd. Axel Plougsbæk Lindbjergparken 79 6200 Aabenraa Ejendom A/B Lindbjergparken

Læs mere

Facade- og graffitirens. - så er alt i orden!

Facade- og graffitirens. - så er alt i orden! Facade- og graffitirens - så er alt i orden! Effektiv sanering der tager hensyn til bygning og miljø Snavs og graffiti på facaden er ikke blot et kosmetisk problem. Hvis det ikke fjernes i tide, og på

Læs mere

Fagentreprise Dato: 11-04-2013. Maler Side 1 af 7

Fagentreprise Dato: 11-04-2013. Maler Side 1 af 7 Maler Side 1 af 7 INDHOLDSFORTEGNELSE ARBEJDSBESKRIVELSE Indholdsfortegnelse 1 Bygningsdele 2 Andre ydelser 2 Referencer 2 Arbejdets kvalitet 3 BYGNINGSDELSBESKRIVELSE, produkter og udførelse (00) Afrensning

Læs mere

Vedligeholdelsesvejledning

Vedligeholdelsesvejledning VARDE BSB AFDELING 9017 afs. 1 HUMLEHAVEN Vedligeholdelsesvejledning Godkendt på afdelingsmøde den 21. august 2001. 1 V Særlig udvendig vedligeholdelse 1. 2. 3. 4. 5. Vedligeholdelse af den til boligen

Læs mere