VarmeNyheder. VarmeNyheder er Holte Fjernvarmes nyhedsbrev til fjernvarmekunderne. I denne udgave af nyhedsbrevet kan du læse om:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "VarmeNyheder. VarmeNyheder er Holte Fjernvarmes nyhedsbrev til fjernvarmekunderne. I denne udgave af nyhedsbrevet kan du læse om:"

Transkript

1 VarmeNyheder Holte Fjernvarme a.m.b.a. VarmeNyheder 10 Marts 2014 VarmeNyheder er Holte Fjernvarmes nyhedsbrev til fjernvarmekunderne. I denne udgave af nyhedsbrevet kan du læse om: Formandens klumme side 1 Velbesøgt reception for Bjørk Paamand side 3 Vejlesøparken på vej mod fjernvarme side 4 Ombygning af Nordforbrænding side 5 Hvad laver fjernvarmeteknikerne? side 6 Formandens klumme Jeg skrev i min klumme i december måned, at vi nu gik vinteren i møde, og at den nok ville blive hård så spar på varmen, opfordrede jeg. Men det er som bekendt svært at spå især om fremtiden. For en hård vinter blev det i hvert fald ikke! Vintermånederne har været forbavsende lune, og salget af varme har frem til 1. marts været ca. 14 % lavere end sidste år. Det er glædeligt for varmebrugerne, der kan se frem til en mere moderat varmeregning end forventet. Ny aftale om levering af kraftvarme Siden sidst er aftalen med Danske Commodities om den fremtidige kraftvarmelevering kommet i hus. Vi har igennem det seneste år forhandlet gennem DTU- HF vores datterselskab, som vi ejer sammen med Danmarks Tekniske Universitet og aftalen er blevet betydelig mere enkel end den, vi i sin tid arvede, da vi købte distributionsledningen for kraftvarmen af NESA.

2 Det betyder også, at vi har fået en tilfredsstillende aftale om køb af affaldsvarme fra Nordforbrænding, sådan at vi er sikret et fast beløb om året for den besparelse, som det giver, at kraftvarmen i perioder erstattes af affaldsvarme. Alt i alt vil den nye aftale med Danske Commodities betyde, at vi får en mere tidssvarende afregning, der på sigt vil betyde besparelser i forbindelse med indkøb af kraftvarme. Vi opkøber besparelser hos kunder, der etablerer energibesparende tiltag Holte Fjernvarme skal som alle andre fjernvarmeselskaber sikre, at brugerne sparer på varmen. Der er konkrete mål for, hvor mange MWh det enkelte selskab skal spare om året, og det vokser år for år. Besparelserne opnås gennem energibesparende tiltag, som skal dokumenteres over for Energitilsynet. Og der udskrives bøder til de selskaber, der ikke lever op til kravene. For at indfri målene køber Holte Fjernvarme besparelserne op hos dem, der etablerer energibesparende tiltag. Hvis man sparer en årlig MWh, kan den sælges for ca. 300 kr. Det er disse besparelser, vi køber. Så hvis nogle af vores brugere boligselskaber, institutioner, erhvervsvirksomheder eller parcelhusejere har planer om at gennemføre energibesparende foranstaltninger, så kontakt os, og få et tilbud på den opnåede besparelse. Beløbet er selvfølgelig ikke så stort, at det kan finansiere omkostningerne ved at gennemføre energibesparelsen; men det er da et tilskud til omkostningerne. Intet nyt om forsyningssikkerhedsafgiften - endnu For nogle numre siden skrev jeg, at regeringen snart ville barsle med den såkaldte forsyningssikkerhedsafgift. Der har været planlagt flere datoer for, hvornår den skulle træde i kraft; men den er endnu engang blevet udskudt på grund af store administrative problemer ved indførelsen af den. Mange kloge personer inden for Energistyrelsen, Dansk Fjernvarmeselskab og andre interesseorganisationer arbejder intenst på at sammenstykke afgiften, sådan at den bliver ligeligt og retfærdigt fordelt på de forskellige opvarmningsformer. Og det er tilsyneladende meget vanskeligt. Mit personlige grynt: Hvorfor kalde afgiften en forsyningssikkerhedsafgift, når afgiften intet har at gøre med forsyningssikkerhed, men alene er en afgift, der pålægges alle varmebrugere for at fylde et hul i statskassen? Et hul, der intet har med sikkerhed eller energiforsyning at gøre. Godt forår til alle Efter min fatale vejrudsigt i seneste nummer af VarmeNyheder tør jeg slet ikke spå om vejret for den nærmeste fremtid. Men uanset hvordan vejret så end måtte blive, vil jeg ønske alle et godt og frodigt forår.

3 Velbesøgt reception for Bjørk Paamand Fredag den 10. januar 2014 markerede Holte Fjernvarme ansættelsen af Bjørk Paamand som ny direktør. Dette skete ved en reception, hvor alle interesserede havde mulighed for at komme forbi og få et glas og en snak med selskabets medarbejdere, bestyrelsen og med Bjørk Paamand selv. Receptionen var meget velbesøgt med over 90 besøgende, som hyggede sig med både nye og gamle bekendtskaber ved buffeten. Bjørk siger stor tak for opmærksomheden på dagen. Her godt en måned senere er mange af lykønskningerne allerede omsat til samarbejde, der kommer til at præge fremtiden i Holte Fjernvarme både med vores fortsatte samarbejdspartnere og med nye forbindelser. Det tegner godt for den fortsatte udvikling mod stabil, konkurrencedygtig varme til Holte Fjernvarmes kunder. Billeder fra den festlige dag fotograf: Lizette Kabré

4 Vejlesøparken på vej mod fjernvarme Vejlesøparken skal tilsluttes fjernvarmenettet. En ny aftale mellem Vejlesøparken og Holte Fjernvarme betyder blandt andet billigere varme til beboerne i de 471 lejligheder i parkens 5 boligblokke. Holte Fjernvarme glæder sig til at byde Vejlesøparkens beboere velkommen i fjernvarme-familien. Vejlesøparken ligger vest for Geel Skov og er et boligområde, som blev opført i De 471 lejligheder i parkens 5 boligblokke har størrelser fra 54 m 2 til 180 m 2. Vejlesøparken har hidtil haft en forsyningsaftale med EON, der leverer varme til komplekset ved hjælp af et lokalt kraftvarmeanlæg placeret i ejendommens varmecentral. Holte Fjernvarme og Vejlesøparkens bestyrelse har gennem mere end et år drøftet mulighederne for at få boligkomplekset sluttet til fjernvarmeforsyningen, og en enig generalforsamling i Vejlesøparkens ejerforening vedtog sidst i januar måned aftalen med Holte Fjernvarme. Aftalen er efterfølgende også blevet godkendt i Holte Fjernvarmes bestyrelse. Billigere varme og løbende service Ud over en billigere varmeforsyning får Vejlesøparken også Holte Fjernvarmes løbende service, som vi giver alle vores storkunder. Det betyder, at ejendommens vekslercentral bliver tilkoblet vores trådløse overvågningsanlæg, så den tekniker, der har døgnvagt, til enhver tid kan se på sin computer, hvis centralen har forsyningsproblemer og skal have hjælp enten over computeren eller med et besøg på stedet. Vejlesøparkens tilslutning vil øge Holte Fjernvarmes omsætning med 5 %, og det vil medvirke til, at vores produktionsanlæg kan fungere mere kontinuerligt med en bedre driftsøkonomi, og at udgifter til administration mv. bliver fordelt på en større omsætning og bidrager til en reduktion af enhedsprisen. Derudover bliver Vejlesøparkens varmecentral reservekapacitet og betyder en endnu højere forsyningssikkerhed til det centrale Holte. Alle parter har derfor glæde af tilslutningen.

5 Fra affald til fjernvarme I 2009 indgik vi en aftale med Nordforbrænding (NF) om forsyning med affaldsvarme. Siden har vi haft et godt og tæt samarbejde med NF, som nu i kraft af fjernvarmeforsyningen til centrale dele af Birkerød er blevet Rudersdal Kommunes andet fjernvarmeselskab. Derfor er en præsentation på sin plads! Norforbrænding NF blev stiftet som fælleskommunalt affaldsselskab i 1965 og ejes af Rudersdal, Hørsholm, Allerød, Fredensborg og Helsingør kommuner. Forbrændingen og dermed varmeproduktionen foregår på NF s store anlæg i Kokkedal, hvor renovationsselskabernes lastvogne leverer affald året rundt. NF står også for driften af en række genbrugspladser hos ejerkommunerne. Ny og bedre ovnlinje på vej Forbrændingen foregår fra 4 ovnlinjer, men man er i færd med at anlægge en ny, som skal afløse de 3 ældste og give en stærkt forbedret energiudnyttelse, samtidig med at CO2-udledningen reduceres med ca tons årligt. Da mængderne af affald kan variere meget fra år til år, vil den nye ovnlinje også kunne benytte andet miljøvenligt brændstof end affald.. NF har, ud over at stå for affaldsforbrændingen for de 5 kommuner, i en del år leveret fjernvarme til forbrugere i Hørsholm, Nivå og Helsingør. Denne levering blev i 2009 udvidet til at omfatte DTU-HF og dermed Holte Fjernvarme, men kapaciteten gør det først og fremmest muligt at forsyne os i sommerhalvåret. I de seneste år har det dog også været muligt at levere mindre mængder affaldsvarme i den koldere del af året afhængig af behovet hos NF s gamle kunder nordpå. Ud over at producere fjernvarme går ca. 25 % af affaldsenergien til elproduktion. Forbundet via Rude Skov Vores varmeforsyning fra NF går gennem en ledning fra NF s net i Birkerød, nemlig bebyggelsen Ebberød, via en forsyningsledning gennem Rude Skov til Øverød. Vi ser frem til et fortsat udbytterigt samarbejde med NF, bl.a. om udvikling af nye varmekilder til fordel for både miljø og økonomi.

6 Hvad laver dine fjernvarmeteknikere? Du ser dem måske ude på vejene, når de kører rundt og holder øje med fjernvarmenettet. Men hvad laver de egentlig, fjernvarmeteknikerne, når de arbejder for en stabil og pålidelig varmeforsyning i Holte og Nærum? Når man spørger Michael Wilken og Jens Mørck, 2 af Holte Fjernvarmes varmeteknikere, smiler de skævt, for de ved godt, at det kan være svært at forklare, når man arbejder med noget, der er en del af næsten alle menneskers liv, men som de fleste aldrig ser. Mange tror, at vi sidder på en døgnbemandet central og kigger på store skærme som på de store kraftvarmeværker. Men vores hverdag er mere ude på vejene og ude hos folk end foran en computerskærm, siger Jens Mørck, der er udlært VVS er og har været fjernvarmetekniker i 6 år. Hans hverdag går oftest med at holde øje med fjernvarmeledningerne under vejene og hjælpe fjernvarmekunder med indstilling af varmeanlæg. Når en kunde ringer, spørger jeg, om der både mangler varme i radiatoren og varmt vand i hanen, eller kun én af delene? Det giver mig en fornemmelse af, hvordan problemet skal løses, forklarer han. Tilsyn og pasning af de lokale fjernvarmecentraler er også en stor del af hverdagen for teknikerne. Der skal tænkes to skridt frem Når man skal holde øje med fjernvarmenettet, handler det om at tænke to skridt frem, for når først et problem er opstået, står forbrugere og mangler varme, og så skal det gå stærkt. Det er bedre, hvis man kan forudse, hvor der kan opstå problemer, og så fange dem i opløbet det er også det billigste for varmekunderne, siger Michael Wilken, der er teknisk driftsleder i Holte Fjernvarme. Han og de andre holder løbende øje med hele varmenettet via det elektroniske overvågningssystem. Vi overvåger temperaturer, men f.eks. også, hvor meget vand der er i systemet. Et pludseligt vandtab kan betyde, at vi mister vandet ude i området et sted, og så er det vigtigt at finde frem til kilden, fortæller Michael. Fjernvarmeteknikerne i Holte Fjernvarme har stor, praktisk viden om fjernvarme, og de holder af at arbejde med faget. Det er de færreste fjernvarmebrugere, der tænker særlig meget over varmeforsyningen, og det skal de heller ikke, det skal vi klare for dem, siger afslutter Jens Mørck. Tekst og foto: Bjørk Paamand

Dialog er vejen frem. Indenfor. Nyhedsbrevet til E.ONs fjernvarmekunder 2.2010

Dialog er vejen frem. Indenfor. Nyhedsbrevet til E.ONs fjernvarmekunder 2.2010 2.2010 Indenfor Nyhedsbrevet til E.ONs fjernvarmekunder En god dialog udrydder eventuelle misforståelser og baner vejen for konstruktive resultater. Her ses formand for Faxe kommunes tværpolitiske udvalg

Læs mere

Rask Mølle Varmeværk

Rask Mølle Varmeværk Rask Mølle Varmeværk Ordinær generalforsamling Torsdag 26/6-2014 Formandens beretning om året der gik. Indledning: Regnskabsåret 2013/2014 har været et økonomisk rigtig godt år for Rask Mølle Varmeværk.

Læs mere

PROFILMAGASIN MAJ 2009. - Fjernvarme bliver til fjernkøling side 4 - Verdens største bioenergianlæg side 10 - Sikker vandforsyning side 16

PROFILMAGASIN MAJ 2009. - Fjernvarme bliver til fjernkøling side 4 - Verdens største bioenergianlæg side 10 - Sikker vandforsyning side 16 PROFILMAGASIN MAJ 2009 - Fjernvarme bliver til fjernkøling side 4 - Verdens største bioenergianlæg side 10 - Sikker vandforsyning side 16 En virksomhed i forandring Kære læser. I dette nummer af profilmagasinet

Læs mere

Aabenraa Almene Boligselskab og Padborg Boligforening

Aabenraa Almene Boligselskab og Padborg Boligforening Nyt fra Juni 2014 Nr. 13 Aabenraa Almene Boligselskab og Padborg Boligforening Organisationsbestyrelserne for Padborg Boligforening og Aabenraa Almene Boligselskab Aabenraa Almene Boligselskab Kallemosen

Læs mere

MØdereferat for generalforsamling Rønde Fjernvarme den 20. september 2012

MØdereferat for generalforsamling Rønde Fjernvarme den 20. september 2012 MØdereferat for generalforsamling Rønde Fjernvarme den 20. september 2012 TIRSDAG DEN 20. SEPTEMBER 2012 KL 19.00! PVRAMIDEN,SKREJRUPVEJ, RØNDE Emne: Generalforsamling Rønde Fjernvarme Sted: Mødetid: Pyramiden

Læs mere

Tønder Fjernvarmeselskab. årsberetning 2013/14

Tønder Fjernvarmeselskab. årsberetning 2013/14 Tønder Fjernvarmeselskab årsberetning 2013/14 Det afsluttede 51. regnskabsår, der går fra 1. juni 2013 til 31. maj 2014 viser en vækst i antallet af forbrugere. Regnskabsåret viser ligeledes, at fjernvarmen

Læs mere

MARIBO VARMEVÆRK amba C. E. Christiansens Vej 40, 4930 Maribo tlf. 54781226 CVR. nr. 11135617. Ordinær generalforsamling tirsdag den 24. januar 2012.

MARIBO VARMEVÆRK amba C. E. Christiansens Vej 40, 4930 Maribo tlf. 54781226 CVR. nr. 11135617. Ordinær generalforsamling tirsdag den 24. januar 2012. MARIBO VARMEVÆRK amba C. E. Christiansens Vej 40, 4930 Maribo tlf. 54781226 CVR. nr. 11135617 Ordinær generalforsamling tirsdag den 24. januar 2012. Mundtlig beretning: Bestyrelsens skriftlige beretning

Læs mere

Vi kan få den grønne førertrøje side 4 Gylletransporten kører under jorden side 20 Storåen er sin egen herre side 24

Vi kan få den grønne førertrøje side 4 Gylletransporten kører under jorden side 20 Storåen er sin egen herre side 24 PROFILMAGASIN MAJ 2011 Vi kan få den grønne førertrøje side 4 Gylletransporten kører under jorden side 20 Storåen er sin egen herre side 24 En vækststrategi for fremtiden. Vestforsyning vil investere i

Læs mere

Overblik er en go. investering. Ny værdi til din bolig. Nyt gratis tilbud til alle Viborgs boligejere. Overblik over besparelser og tilskud

Overblik er en go. investering. Ny værdi til din bolig. Nyt gratis tilbud til alle Viborgs boligejere. Overblik over besparelser og tilskud 8 sider specialtillæg om: www.boligservicebogen.dk er et nyt og gratis tilbud til alle boligejere i Viborg Kommune Overblik er en go Nyt gratis tilbud til alle Viborgs boligejere investering Overblik over

Læs mere

Får du varme nok for dine penge?

Får du varme nok for dine penge? FIF MARKETING FI11/13 - returtemperatu Får du varme nok for dine penge? Du kan gøre meget for at holde på varmen. Det kommer samtidig både din økonomi og miljøet til gode. I Danmark udleder vi i gennemsnit

Læs mere

Velkommen til generalforsamling i Stoholm fjernvarmeværk.

Velkommen til generalforsamling i Stoholm fjernvarmeværk. Velkommen til generalforsamling i Stoholm fjernvarmeværk. Det første vi i den nye bestyrelsen skulle tage fat på var at få færdig gjort den låne omlægning som den gamle bestyrelse havde påbegyndt. Fordi

Læs mere

Randers får nyt boligselskab

Randers får nyt boligselskab Nyhedsbrev til beboerne Udkommer 3 gange årligt. Udgiver: RandersBolig Ansvarshavende redaktør: Dennis Larsen Redaktion: Almen Info Media, post@almeninfo.dk Layout: DAB Tryk: CS-Grafisk 2. Årgang Information

Læs mere

Landsby Nærvarme. Rapport

Landsby Nærvarme. Rapport Landsby Nærvarme Rapport Kogebog for kollektive varmeløsninger i landsbyer NORDJYLLAND Jyllandsgade 1 DK 9520 Skørping Tel. +45 9682 0400 Fax +45 9839 2498 MIDTJYLLAND Vestergade 48 H, 2. sal DK 8000 Århus

Læs mere

Referat af budgetgeneralforsamling 2004

Referat af budgetgeneralforsamling 2004 Pærevangen 21, kld. DK-2765 Smørum Telefon 70 27 35 36 bolignet@frugtvangen.dk www.frugtvangen.dk Referat af budgetgeneralforsamling 2004 År 2004, den 25. november kl. 20.30 afholdtes budgetgeneralforsamling

Læs mere

FORSYNING HELSINGØR Årsrapport 2013

FORSYNING HELSINGØR Årsrapport 2013 FORSYNING HELSINGØR Årsrapport 2013 FORSYNING HELSINGØR A/S Haderslevvej 25 3000 Helsingør Telefon: 48 40 50 50 www.fh.dk CVR: 32 05 93 25 REDAKTION Thomas Lungholt FOTOS Operate A/S DESIGN Operate A/S

Læs mere

Kollektiv køling til København

Kollektiv køling til København dansk fjernvarmes magasin nr. 10 oktober 2012 praksis Kollektiv køling til København Fjernkøling breder sig i København som et pladsbesparende og miljøvenligt alternativ til traditionelle køleanlæg. ny

Læs mere

50 års jubilæum. Hjallerup Fjernvarme. De 25 år fra 1988 til 2013. Hjallerup Fjernvarme 50 år De 25 år fra 1988 til 2013

50 års jubilæum. Hjallerup Fjernvarme. De 25 år fra 1988 til 2013. Hjallerup Fjernvarme 50 år De 25 år fra 1988 til 2013 Hjallerup Fjernvarme 50 år De 25 år fra 1988 til 2013 Hjallerup Fjernvarme Forord: Kaj Tranholm Olesen Tekst og billeder: Christian Justesen Ældre fotos: Lokal Historisk Arkiv Sats og layout: Midtvendsyssel

Læs mere

gladsaxe.dk Energirenovering i Gladsaxe Kommune

gladsaxe.dk Energirenovering i Gladsaxe Kommune gladsaxe.dk Energirenovering i Gladsaxe Kommune 1 Indhold Udgiver: Gladsaxe Kommune August 2012 Oplag: 2.500 Tekst: Anne Neergaard Knudsen Layout: Birgitte Elise Ravn Foto: Rudy Hemmingsen Tryk: PE Offset

Læs mere

Får du varme nok for dine penge?

Får du varme nok for dine penge? SB0210 Får du varme nok for dine penge? Du kan gøre meget for at holde på varmen. Det kommer samtidig både din økonomi og miljøet til gode. H o l d p å v a r m e n - o g p å p e n g e n e Størstedelen

Læs mere

Får du varme nok for dine penge?

Får du varme nok for dine penge? SB0508 Får du varme nok for dine penge? Du kan gøre meget for at holde på varmen. Det kommer samtidig både din økonomi og miljøet til gode. - når god energi er inde i varmen I Danmark udleder vi 10 ton

Læs mere

Årets beretning. Velkomst. Konstituering. Årets gang for bestyrelsen. Opkrævningsproblemer. Tekniske problemer. Programrådet.

Årets beretning. Velkomst. Konstituering. Årets gang for bestyrelsen. Opkrævningsproblemer. Tekniske problemer. Programrådet. Årets beretning Velkomst Konstituering Årets gang for bestyrelsen Opkrævningsproblemer Tekniske problemer Programrådet Serviceaftale Afslutning Velkomst Velkommen til Langeskov Antennelaugs generalforsamling

Læs mere

DIN GUIDE TIL ENERGIMODERNISERING. Høje-Taastrup Kommune

DIN GUIDE TIL ENERGIMODERNISERING. Høje-Taastrup Kommune DIN GUIDE TIL Høje-Taastrup Kommune 2 Forord Store dele af Høje-Taastrup er skudt op for 30-40 år siden, så mange går nu og overvejer at renovere deres bolig. Og så kan det samtidig være en god ide at

Læs mere

Bestyrelsen har i det forløbne år afholdt 8 ordinære bestyrelsesmøder + nogle ekstraordinere møder i forbindelse med igangsætning af anlægsarbejder.

Bestyrelsen har i det forløbne år afholdt 8 ordinære bestyrelsesmøder + nogle ekstraordinere møder i forbindelse med igangsætning af anlægsarbejder. 1 Beretning for året 2013/2014 generalforsamling den 23. september 2014. Indledning Traditionen tro vil jeg begynde beretningen med at oplyse, hvorledes bestyrelsen konstituerede sig efter sidste års generalforsamling.

Læs mere

Fjernvarme under fjorden. Ny erfa-gruppe fik god start 50 værker var med, da erfa-gruppen for administration og regnskab blev stiftet.

Fjernvarme under fjorden. Ny erfa-gruppe fik god start 50 værker var med, da erfa-gruppen for administration og regnskab blev stiftet. dansk fjernvarmes magasin nr. 1 januar 2014 nyheder Ny erfa-gruppe fik god start 50 værker var med, da erfa-gruppen for administration og regnskab blev stiftet. ny viden Prærørstest med blandede resultater

Læs mere

DIN GUIDE TIL ENERGIMODERNISERING

DIN GUIDE TIL ENERGIMODERNISERING DIN GUIDE TIL 2 FORORD Mange boligejere er interesserede i at vide, hvordan deres bolig kan blive mere energieffektiv, men det er ikke altid så ligetil at finde rundt i de mange begreber og processer,

Læs mere

Analyse udarbejdet for Energistyrelsen af Publikum Kommunikation og invirke

Analyse udarbejdet for Energistyrelsen af Publikum Kommunikation og invirke Varmepumperihel årshuse Bar r i er eroger f ar i ngerbl andtdanskehusej er e Jul i2010 Analyse udarbejdet for Energistyrelsen af Publikum Kommunikation og invirke ISBN www: 978-87-7844-866-8 Indhold 1

Læs mere

DUAB s organisationsbestyrelse har besluttet disse retningslinier, som har betydning for jeres arbejde i afdelingsbestyrelsen.

DUAB s organisationsbestyrelse har besluttet disse retningslinier, som har betydning for jeres arbejde i afdelingsbestyrelsen. Hellerup 28.02.2008 DUAB-retningslinie nr. 6 til afdelingsbestyrelserne: Hvem kan lave hvilke aftaler for afdelingen? - om afdelingens aftaler med håndværkere og leverandører (aftaler med 3. part) Kære

Læs mere

Indledning. Præsentation. Varmeprisen. Formandsberetning 2010/11

Indledning. Præsentation. Varmeprisen. Formandsberetning 2010/11 1 Formandsberetning 2010/11 Indledning Rigtig hjertelig velkommen til Varmeværkets generalforsamling. Dejligt at se jer, der er mødt op. Hvis man tager fjernvarme generalforsamlingsbriller på, så er der

Læs mere

Spørgsmål og svar om "Pris på afkølingen i Varmeforsyningen" - og meget andet

Spørgsmål og svar om Pris på afkølingen i Varmeforsyningen - og meget andet Spørgsmål og svar om "Pris på afkølingen i Varmeforsyningen" - og meget andet senest opdateret den 23. november 2011. Hvorfor indførtes der pris på afkølingen fra 1. januar 2010?... 2 Hvad er afkøling?...

Læs mere

B.DK/PLUS. Spar på energien i hjemmet. Her får du masser af gode råd til at spare på energien næsten alle steder i hjemmet.

B.DK/PLUS. Spar på energien i hjemmet. Her får du masser af gode råd til at spare på energien næsten alle steder i hjemmet. Spar på energien i hjemmet Her får du masser af gode råd til at spare på energien næsten alle steder i hjemmet. 1 03 Spar penge på din elregning - skift elselskab 04 Her er, hvad du betaler for på din

Læs mere