Kontrakt for Landsskatteretten for perioden

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kontrakt for Landsskatteretten for perioden 1997-2000"

Transkript

1 Kontrakt for Landsskatteretten for perioden Indholdsfortegnelse 1. Indledning Landsskatteretten har i perioden haft status som kontraktstyrelse, og nærværende kontrakt omhandler således rettens anden periode som kontraktstyrelse. Med denne kontrakt eller det kontraktlignende forhold, som den er et udtryk for, er der på den ene side skabt nogle friere betingelser for Landsskatterettens opgaveløsning. På den anden side er der opstillet en række resultatkrav for Landsskatterettens virksomhed, der sikrer, at de friere rammer omsættes i øget effektivitet. Landsskatterettens opgaver er fastlagt i skattestyrelsesloven og den i henhold hertil udstedte forretningsorden. Retten træffer afgørelse i klager over indkomst- og formueansættelser samt over vurdering af fast ejendom. Landsskatteretten er øverste administrative klageinstans på skatte- og vurderingsområdet. Rettens afgørelser kan indbringes for domstolene (landsretterne). Landsskatteretten er opdelt i en indkomstafdeling, en vurderingsafdeling og et sekretariat. Årsværksforbruget forventes i 1996 at udgøre 80 årsværk. Til retten er knyttet 24 honorarlønnede retsmedlemmer, hvoraf 13 er beskikket af skatteministeren og 11 er valgt af Folketinget. Retsmedlemmerne er fordelt med 18 i indkomstafdelingen og 6 i vurderingsafdelingen. 2. Formål og målsætninger Det væsentligste formål med at give Landsskatteretten status som kontraktstyrelse er at give retten mulighed for at fastholde og udbygge den

2 nedbringelse af sagsbeholdningen og sagsbehandlingstiden i indkomstafdelingen, som er gennemført i perioden , samt at sikre, at overgangen til årlige vurderinger af fast ejendom kan ske uden at sagsbehandlingstiden forøges på dette område. Beholdningen af indkomstsager i Landsskatteretten skønnes ved udgangen af 1996 at udgøre ca sager, svarende til en gennemsnitlig sagsbehandlingstid på måneder. Målsætningen er at nedbringe indkomstafdelingens sagsbeholdning yderligere, således at den gennemsnitlige sagsbehandlingstid i indkomstafdelingen kan nedbringes til 9 måneder. For så vidt angår vurderingsafdelingen er målsætningen at behandle et forventet antal på 2000 sager vedrørende 20. alm. vurdering indenfor en 2- årig periode. Efter overgangen til et-årige vurderin ger pr. 1. januar 1998 er målsætningen at behandle 1000 sager årligt. Landsskatteretten har i perioden forøget produktiviteten pr. årsværk med mere end 20 % i forhold til produktiviteten i de to foregående år. Målsætningen er at forøge produktiviteten med yderligere 16 % i perioden Personaleforbruget er nedbragt fra 95 årsværk i (gennemsnit) til 84 årsværk i (gennemsnit). Årsværksforbruget forventes nedbragt til ca. 80 årsværk i 1996, og forventes yderligere ned bragt i perioden Det er et mål for Landsskatteretten at medvirke til at forbedre kvaliteten af sagsfremstillingerne, som udarbejdes af skatteankenævnssekretariaterne. Landsskatteretten vil - i samarbejde med Departementet og Told- og Skattestyrelsen - iværksætte initiativer til at sikre, at regionernes og skyldrådenes forretningsgange i forbindelse med udarbejdelsen af sagsfremstillinger forbedres på tilsvarende måde som for skatteankenævnenes vedkommende. 3. Resultatkrav i kontraktperioden Landsskatterettens produktivitet målt i afsluttede sager pr. årsværk, skal i kontraktsperioden forøges med ca. 16 % i forhold til fra 55 sager pr. årsværk i 1996 til ca. 64 sager pr. årsværk i Under forudsætning af en sagsbeholdning på 3300 indkomstsager ved periodens start samt en årlig sagstilgang på 3500 indkomstklager og 1000 vurderingsklager, stilles følgende resultatkrav til retten:

3 1. Landsskatteretten afslutter 3520 indkomstsager og 1000 vurderingssager årligt. 2. Den gennemsnitlige sagsbehandlingstid for sager afgjort i indkomstafdelingen nedbringes til maksimalt 9 måneder i Alle klager over 20. almindelige vurdering er færdigbehandlet indenfor en 2-årig periode, dvs. inden klagerne vedrørende den første årlige vurdering indløber. Resultatkravet reguleres for medarbejderes barsels- og forældreorlov, tjenestefrihed uden løn og tillidsrepræsentanters tidsforbrug på tillidsmandsarbejde. Resultatkravet reguleres endvidere for nettoændringen i produktionen i forbindelse med udstationering af sagsbehandlere i henhold til aftalen om "Samarbejde mellem Skatteministeriets institutioner om flere slags udlånsordninger samt fælles efteruddannelse" af 30. oktober Initiativområder Landsskatteretten vil i kontraktsperioden, udover hvad der ovenfor er nævnt, gennemføre en række projekter med henblik på at øge Landsskatterettens produktivitet: Fortsat tilpasning af personalesammensætningen Landsskatteretten gennemførte i 1992 en meget betydelig omlægning af personalesammensætningen for at tilpasse personalet til opgaverne. En del af rettens kontormedarbejdere fik tilbud om fratrædelsesordninger, der efterfølgende blev fulgt op af en egentlig afskedigelsesrunde. Kontormedarbejdergruppen blev på denne måde reduceret med 10 medarbejdere med henblik på at anvende lønsummen til nye sagsbehandlere. Den teknologiske udvikling og et generationsskifte i sagsbehandlergruppen vil gøre det nødvendigt at fortsætte denne tilpasning og reduktion af personalet. Fortsat edb-udvikling Landsskatteretten vil fortsætte effektiviseringstiltagene på edb-området og vil herunder foretage en udskiftning af rettens nuværende terminalbaserede edb-system til et pcbaseret netværkssystem i det omfang, der er bevillingsmæssig mulighed herfor. Landsskatteret ten vil i forbindelse med udskiftningen af edb-systemet overveje mulighederne for at indføre "hjemme/fjern-arbejde". Målsætningen er at Landsskatteretten fortsat skal have et edb-system, som er "skræddersyet" til at håndtere store sagsmængder og som effektivt understøtter sagsbehandlingen i kraft af et integreret tekstbehandlings- og journalsystem. Landsskatteretten vil fortsætte arbejdet med udvikling af arbejdsmetoder og til rettelæggelse af kortere arbejdsgange.

4 Retten vil desuden videreføre arbejdet med at udvikle vejledende konceptmateriale og standardskrivelser ("designhåndbogen"). Fortsat personaleudvikling En række igangværende initiativer på det personalepolitiske område - f.eks. de årlige medarbejdersamtaler, interne kurser, udvekslingsordningen med Advokatrådet og personaleudvekslings- og efter uddannelsessamarbejdet med de øvrige institutioner på ministerområdet - videreføres og udbygges. Også ledelsesudviklingsinitiativerne vil blive fortsat - herunder de årlige ledelsesudviklingskurser for chefgruppen i Landsskatteretten. For at kunne fastholde den høje kvalitet i Landsskatterettens arbejde er det nødvendigt, at retten til stadighed kan rekruttere medarbejdere med et højt fagligt niveau. Dette skal søges opnået gennem mulighed for individuel præstationsløn, efteruddannelse, turnusordninger m.v. For at fastholde og udbygge den høje standard såvel fagligt som på det personlige plan skal retten i perioden arbejde med karrieremuligheder for medarbejderne. Landsskatteretten vil som led i en aktiv personalepolitik gennemføre en opfølgning på den klima/trivselsundersøgelse, som blev foretaget i Fortsat nedbringelse af sygefraværet Det gennemsnitlige sygefravær for alle statsinstitutioner var i 1995 på 6,9 dage pr. ansat. Landsskatterettens målsætning er at nedbringe sygefraværet til under 6 dage pr. år. Etablering af et sagsmåleapparat Landsskatteretten vil arbejde videre med et i gennemført pilotprojekt vedrørende udvikling af et sagsmåleapparat. Det overordnede formål med måleapparatet er at opstille et værktøj til måling af Landsskatterettens produktion. Måleapparatet skal være et parameter for såvel sagernes kvantitet som kompleksitet. Sagsmåleapparatet skal kunne tages i anvendelse primo 1998, hvis det viser sig at være anvendeligt. Kvalitetsprojekt Landsskatteretten gennemfører i 1996 et kvalitetsprojekt med henblik på at forbedre sagsbehandlingens kvalitet. Centrale elementer i projektet er: udarbejdelse af erfa-notater på udvalgte områder, videreudvikling af kendelsesudformningen, fortsat arbejde med designhåndbogen, initiativer til forbedring af skatteankenævnenes sagsfremstillinger i samarbejde med FDS, og intern og ekstern efteruddannelsesvirksomhed.

5 Inden udgangen af 1998 skal det være muligt at operere med differentierede gennemløbstider for forskellige sagstyper med henblik på at give et mere nuanceret billede af sagsbehandlingstiden og forbedre informationen til klageren om den forventede sagsbehand lingstid. Landsskatteretten vil arbejde videre med kvalitetsudviklingen i kontraktsperioden , herunder videreudviklingen af standarddokumenter og initiativer til forbedring af arbejdsgrundlaget, jf. nedenfor. Initiativer til forbedring af arbejdsgrundlaget for sagsbehandlingen i Landsskatteretten Landsskatteretten vil i samarbejde med Foreningen af Danske Skatteankenævn fortsætte initiativerne med henblik på at forbedre kvaliteten af de sagsfremstillinger, som udarbejdes af skatteankenævns sekretariaterne. Landsskatteretten vil - i samarbejde med Departementet og Told- og Skattestyrelsen - iværksætte initiativer til at sikre, at regionernes og skyldrådenes forretningsgange i forbindelse med udarbejdelsen af sagsfremstillinger forbedres på tilsvarende måde som for skatteankenævnenes vedkommende. De nævnte initiativer vil være nødvendige for at begrænse stigningen i sagsindgangen til Landsskatteretten, således at den kan holdes på de forudsatte 3500 indkomstsager og 1000 vurderingssager om året. 5. Budget og bevillingsforhold Aftalen indgås under følgende forudsætninger om bevillinger: Udgiftsbevilling (niveau 1997) 37, 9 37, 8 37, 8 37,5</ TD Heraf lønudgifter 29, 29, 29, 29,4</ TD Udgifter til fratrædelsesordninger, udgifter i forbindelse med afgivelse af en del af det eksisterende lejemål, og udgifter ved en udskiftning af rettens edbsystem afholdes indenfor denne bevillingsramme og rettens opsparingskonto. Mht. bevillingerne gælder i øvrigt følgende forudsætninger:

6 Der foretages årlig opregning som for det øvrige finanslovbudget. Landsskatteretten kan efter de almindelige retningslinjer i Budgetvejledningen og Budgethåndbogen optage bevillinger vedr. f.eks. langtidsledige, barsel og refusionsberettiget købsmoms direkte på tillægsbevillingslovforslaget. Landsskatteretten friholdes så vidt muligt for generelle eller specifikke besparelser eller dispositionsbegrænsninger i aftaleperioden. 6. Løn og personaleforhold Som et led i Landsskatterettens status som kontraktstyrelse delegerer Skatteministeriet til Landsskatteretten sin kompetence til at indgå aftale om udlodning af effektiviseringsoverskud og/eller indføre præstations- og resultatløn. Dette sker i henhold til rammeaftale mellen Finansministeriet og Centralorganisationerne af 31. juli 1995 om effektivisering og udvikling og cirkulære om aftale om effektivisering og udvikling for styrelser, som får status som kontraktstyrelse, som begge er vedlagt som bilag til kontrakten. Centralorganisationerne har tilkendegivet, at de enkelte forhandlingsberettigede organisationer bør overlade retten til at indgå aftale til de lokale tillidsrepræsentanter med henblik på, at der bør være delegeret aftaleret i samme omfang og til samme niveau på arbejdstager- og arbejdsgiverside. Aftalen om kontraktstyrelser fraviger den generelle rammeaftale om effektivisering og udvikling. Fravigelserne giver Landsskatteretten mulighed for at udlodde til grupper af medarbejdere, og at udlodde forlods i forventning om at effektiviseringsgevinsten kommer på et senere tidspunkt. Der er mellem Skatteministeriet og Landsskatteretten enighed om, at der ved udlodning af effektiviseringsoverskud og/eller præstations- og resultatløn fortsat bør lægges vægt på det kollektive resultat, men at der i højere grad end hidtil skal lægges vægt også på en individuel vurdering af rettens medarbejdere eller kontorer. I det omfang udlodning baseres på antallet af afsluttede sager, kan der alene foretages korrektioner i forhold til resultatkravene med de forhold, der er nævnt ovenfor, jf. afsnit 3. Resultatkrav i perioden. Retten vil i den forbindelse overveje mulighederne for et progressivt forløb af udlodning/udbetalinger i relation til antal afsluttede sager.

7 Under forudsætning af Finansministeriets godkendelse bevarer Landsskatteretten de hidtidige muligheder mht. udbetaling af ikkepuljefinansierede tillæg: 1. turnustillæg for kontormedarbejdere, som genoptager tjenesten i Landsskatteretten efter ekstern turnus på ministerområdet, jf. Aftale om udvekslingsordning for kontormedarbejdere i Skatteministeriets Departement, Told-Skat og Landsskatteretten af 7. juli 1994, og 2. souscheftillæg til en souschef uden puljetræk i forbindelse med, at puljetillægget til den nuværende souschef bortfalder ved ledighed. 7. Kompetence- og ansvarsfordeling Kontrakten indgås mellem Skatteministeriet og Landsskatteretten. Det skal præciseres, at det aftale- og kontraktlignende begreb som anvendes i denne kontrakt, ikke er en aftale i almindelig aftaleretlig betydning. Skatteministeren har stadig det sædvanlige parlamentariske ansvar, og gældende lovgivning og hjemmelskrav, budget- og bevillingsregler, overenskomster osv. skal følges, medmindre der på sædvanlig måde er skaffet hjemmel til afvigelse. Med kontrakten sker der altså alene en politisk tilkendegivelse af den ønskede fremtidige udvikling i Landsskatterettens aktivite te og de vilkår, der politisk gives herfor. Dette betyder, at ministeren fortsat kan tilbagekalde eller ændre kontrakten eller dele heraf i kraft af det almindelige over/underordnelsesforhold. Dette indebærer samtidig, at der til enhver tid kan gøres sædvanligt politisk eller juridisk ansvar gældende for ministerens og/eller embedsmændenes opgavevaretagelse, herunder også forløbet af selve kontraktstyringen. Manglende opfyldelse af kontrakten er således omfattet af de almindelige sanktionsbestemmelser. Konstateres der i forbindelse med afrapportering af de opnåede resultater en klart utilfredsstillende opfyldelse af kontrakten, vil ministeriets fremtidige styring af institutionen blive omlagt. 8. Ikrafttræden, resultatvurdering og revision Kontrakten træder i kraft den 1. januar 1997 og løber indtil den 31. december 2000, hvor kontraktstyrelsesprojektet ophører, medmindre andet aftales.

8 Landsskatteretten rapporterer årligt om opfyldelse af resultatkontraktens krav og initiativer i virksomhedsregnskabet. Virksomhedsregnskabet der afgives sidste år i kontraktperioden danner grundlag for drøftelse af den samlede resultatopnåelse i kontraktperioden med henblik på en ny kontraktperiode. Endvidere rapporterer Landsskatteretten årligt om udlodning af effektiviseringsoverskud og/eller præstations- og resultatløn. Rapporteringen finder sted inden udgangen af februar måned det følgende år. Kontrakten genforhandles, hvis der sker væsentlige ændringer i forudsætningerne mht. sagstilgangen, opgavesammensætning m.v. Ændringer, der ikke er væsentlige, medfører alene, at kravene til produktionens størrelse og sagsbehandlingstiderne ændres tilsvarende.

Kontrakt for Landsskatteretten for perioden 2001-2004

Kontrakt for Landsskatteretten for perioden 2001-2004 Kontrakt for Landsskatteretten for perioden 2001-2004 Indholdsfortegnelse Til top 1. Indledning Landsskatteretten har haft status som kontraktstyrelse siden 1. januar 1993, og nærværende kontrakt omhandler

Læs mere

1. Beretning... 2. 3. Regnskab... 16 3.1. Driftsresultat... 16 3.2. Bevillingsafregning... 18 3.3. Personaleforbrug... 18. 4. Påtegning...

1. Beretning... 2. 3. Regnskab... 16 3.1. Driftsresultat... 16 3.2. Bevillingsafregning... 18 3.3. Personaleforbrug... 18. 4. Påtegning... 5705 Virk-regnskab 02 26/04/03 15:39 Side 1 Indholdsfortegnelse ÅRSRAPPORT 1. Beretning... 2 2. Målrapportering... 4 2.1. Oversigt over målopfyldelse... 4 2.2. Sagsbehandlingstid... 6 2.3. Produktivitet...

Læs mere

Kvartalsrapportering til Skatteudvalget 1. kvartal 2017

Kvartalsrapportering til Skatteudvalget 1. kvartal 2017 Skatteudvalget 216-17 SAU Alm.del Bilag 214 Offentligt Kvartalsrapportering til Skatteudvalget 1. kvartal 217 Skatteankestyrelsen afsluttede 2.725 sager i 1. kvartal 217. Styrelsens målsætning om 2.6-2.9

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 20. juli 2006 RN A506/06

RIGSREVISIONEN København, den 20. juli 2006 RN A506/06 RIGSREVISIONEN København, den 20. juli 2006 RN A506/06 Notat til statsrevisorerne i henhold til rigsrevisorlovens 18, stk. 4 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 11/05 om sagsbehandlingstider i 6

Læs mere

Kvartalsrapportering til Skatteudvalget 3. kvartal 2017

Kvartalsrapportering til Skatteudvalget 3. kvartal 2017 Skatteudvalget 217-18 SAU Alm.del Bilag 57 Offentligt Kvartalsrapportering til Skatteudvalget 3. kvartal 217 Resultaterne for 3. kvartal viser, at det fortsat går fremad med sagsafslutningen i Skatteankestyrelsen.

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om sagsbehandlingstider i 6 statslige nævn. April 2010

Notat til Statsrevisorerne om beretning om sagsbehandlingstider i 6 statslige nævn. April 2010 Notat til Statsrevisorerne om beretning om sagsbehandlingstider i 6 statslige nævn April 2010 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om sagsbehandlingstider i 6 statslige

Læs mere

Kvartalsvis rapportering til Skatteudvalget kvartal 2015

Kvartalsvis rapportering til Skatteudvalget kvartal 2015 Kvartalsvis rapportering til Skatteudvalget 1. 3. kvartal 2015 Skatteankestyrelsen blev på baggrund af klagereformen etableret den 1. januar 2014 som en fusion mellem Landsskatterettens og ankenævnenes

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om statsamternes produktivitet og effektivitet. Marts 2010

Notat til Statsrevisorerne om beretning om statsamternes produktivitet og effektivitet. Marts 2010 Notat til Statsrevisorerne om beretning om statsamternes produktivitet og effektivitet Marts 2010 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om statsamternes produktivitet og

Læs mere

Handlingsplan for Vestre Landsret 2013 ekstern udgave

Handlingsplan for Vestre Landsret 2013 ekstern udgave Vestre Landsret Præsidenten Handlingsplan for Vestre Landsret 2013 ekstern udgave Denne handlingsplan indeholder en beskrivelse af de væsentligste initiativer, som landsretten vil iværksætte og/eller følge

Læs mere

Rammeaftale. December Slots- og Kulturstyrelsen

Rammeaftale. December Slots- og Kulturstyrelsen Rammeaftale December 2016 Slots- og Kulturstyrelsen 2017-2020 Rammeaftalen mellem Kulturministeriet (departementet) på den ene side og Slots- og Kulturstyrelsen (SLKS) på den anden side fastlægger mål

Læs mere

Rammeaftale. September Den Hirschsprungske Samling

Rammeaftale. September Den Hirschsprungske Samling Rammeaftale September 2010 Den Hirschsprungske Samling 2010-2013 Rammeaftalen mellem kulturministeriet og departementet på den ene side og Den Hirschsprungske Samling på den anden side fastlægger mål for

Læs mere

Halvårlig rapportering til Skatteudvalget 1. halvår 2016

Halvårlig rapportering til Skatteudvalget 1. halvår 2016 Skatteudvalget 21617 SAU Alm.del Bilag 7 Offentligt Halvårlig rapportering til Skatteudvalget 1. halvår 216 Skatteankestyrelsen har siden oprettelsen i 214 arbejdet med at gøre klagesagsbehandlingen mere

Læs mere

Mål- og resultatplan 2015 Uddannelses- og Forskningsministeriets

Mål- og resultatplan 2015 Uddannelses- og Forskningsministeriets Uddannelses- og Forskningsministeriets It Mål- og resultatplan 2015 Udgivet af Uddannelses- og Forskningsministeriet Bredgade 40 1260 København K Telefon: 3392 9700 E-mail: ufm@ufm.dk www.ufm.dk Publikationen

Læs mere

2017 Sagsstatistikker

2017 Sagsstatistikker 2017 Sagsstatistikker 2 Indhold Indhold 2 Til- og afgang af klager 6 Gennemsnitlige sagsbehandlingstider 8 Sagsudfald 9 Retsmøder 10 Ankenævnsmøder 11 Omkostningsgodtgørelse 12 Domstolssager 14 Ombudsmandssager

Læs mere

Kvartalsrapportering til Skatteudvalget 1. kvartal 2018

Kvartalsrapportering til Skatteudvalget 1. kvartal 2018 Skatteudvalget 2017-18 SAU Alm.del Bilag 224 Offentligt Kvartalsrapportering til Skatteudvalget 1. kvartal 2018 Resumé Resultaterne for første kvartal 2018 viser, at sagsafslutningen i Skatteankestyrelsen

Læs mere

Nota Nationalbibliotek for mennesker med læsevanskeligheder 2013-2016

Nota Nationalbibliotek for mennesker med læsevanskeligheder 2013-2016 Rammeaftale December 2012 Nota Nationalbibliotek for mennesker med læsevanskeligheder 2013-2016 Rammeaftalen mellem Kulturministeriet (departementet) på den ene side og Nota på den anden side fastlægger

Læs mere

Resultataftale For. Viborg Stift

Resultataftale For. Viborg Stift Resultataftale 2009 For Viborg Stift 1. Præsentation 1.1 Det formelle grundlag for institutionens virke Denne aftale vedrører Viborg stiftsadministrations opgavevaretagelse. Stiftsadministrationen varetager

Læs mere

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om. Aftale om udlodning af effektiviseringsoverskud til direktører mv.

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om. Aftale om udlodning af effektiviseringsoverskud til direktører mv. FINANSMINISTERIET Cirkulære om Aftale om udlodning af effektiviseringsoverskud til direktører mv. 1997 1 CIRKULÆRE OM AFTALE OM UDLODNING AF EFFEKTIVISERINGSOVERSKUD TIL DIREKTØRER MV. Generelle bemærkninger

Læs mere

Nævnenes Hus. Mål- og resultatplan 2019

Nævnenes Hus. Mål- og resultatplan 2019 Nævnenes Hus Mål- og resultatplan 2019 30. april 2019 Indhold 1. Nævnenes Hus strategiske målbillede... 3 2. Resultatmål for 2019... 5 3. Målopgørelsesoversigt... 7 4. Formalia og påtegning... 11 1. Nævnenes

Læs mere

Klage over behandling af spørgsmål, der ikke er afgørelser SKAT s retningslinier for behandling af indsigelser SKM2013.211.SKAT

Klage over behandling af spørgsmål, der ikke er afgørelser SKAT s retningslinier for behandling af indsigelser SKM2013.211.SKAT - 1 Klage over behandling af spørgsmål, der ikke er afgørelser SKAT s retningslinier for behandling af indsigelser SKM2013.211.SKAT Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) SKAT har ved en meddelelse

Læs mere

Resultataftale 2012. for. Fyens Stift

Resultataftale 2012. for. Fyens Stift Resultataftale 2012 for Fyens Stift 1. Præsentation 1.1. Det formelle grundlag for stiftsadministrationens virke Denne aftale vedrører Fyens Stiftsadministrations opgavevaretagelse. Stiftsadministrationen

Læs mere

SUNDHEDSVÆSENETS PATIENTKLAGENÆVN

SUNDHEDSVÆSENETS PATIENTKLAGENÆVN SUNDHEDSVÆSENETS PATIENTKLAGENÆVN ÅRSRAPPORT 2004 Patientklagenævnet Frederiksborggade 15 1360 København K Telefon:33 38 95 00 Internet: www.pkn.dk E-mail: pkn@pkn.dk FORORD...3 1 BERETNING...4 1.1 Patientklagenævnets

Læs mere

Kvartalsrapportering til Skatteudvalget 3. kvartal 2018

Kvartalsrapportering til Skatteudvalget 3. kvartal 2018 Skatteudvalget 2018-19 SAU Alm.del - Bilag 84 Offentligt Kvartalsrapportering til Skatteudvalget 3. kvartal 2018 Resumé Resultaterne for 3. kvartal 2018 viser en fortsat positiv udvikling i sagsafslutningen

Læs mere

Kvartalsrapportering til Skatteudvalget 2. kvartal 2018

Kvartalsrapportering til Skatteudvalget 2. kvartal 2018 Skatteudvalget 2018-19 SAU Alm.del Bilag 2 Offentligt Kvartalsrapportering til Skatteudvalget 2. kvartal 2018 Resumé Resultaterne for 2. kvartal 2018 viser en fortsat positiv udvikling i sagsafslutningen

Læs mere

ÅRSBERETNING 2018 Retten i Esbjerg (bemærkninger til årsnøgletal)

ÅRSBERETNING 2018 Retten i Esbjerg (bemærkninger til årsnøgletal) ÅRSBERETNING 2018 Retten i Esbjerg (bemærkninger til årsnøgletal) April 2019 Indhold 1. Indledning kort præsentation af retten... 3 2. Bemærkninger til resultater i 2018... 3 2.1: Effektivitet (aktivitet

Læs mere

Det er i øvrigt aftalt med formanden for skatteudvalget, at SKAT fremover sender kvartalsvise opgørelser til Skatteudvalget af sagsbehandlingstider.

Det er i øvrigt aftalt med formanden for skatteudvalget, at SKAT fremover sender kvartalsvise opgørelser til Skatteudvalget af sagsbehandlingstider. Skatteudvalget 2012-13 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 581 Offentligt J.nr. 13-0200833 Den 20. juni 2013 Talepapir åbent samråd d. 26. juni 2013 om udviklingen i sagsbehandlingstider og opfyldelse

Læs mere

Resultataftale 2011 for Århus Stift

Resultataftale 2011 for Århus Stift Resultataftale 2011 for Århus Stift 1. Præsentation 1.1 Det formelle grundlag for stiftsadministrationens virke Denne aftale vedrører Århus Stiftsadministrations opgavevaretagelse. Stiftsadministrationen

Læs mere

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om. Aftale om vilkår ved forsøg med nye lønsystemer for lager- og handelsarbejdere i Hovedstaden

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om. Aftale om vilkår ved forsøg med nye lønsystemer for lager- og handelsarbejdere i Hovedstaden FINANSMINISTERIET Cirkulære om Aftale om vilkår ved forsøg med nye lønsystemer for lager- og handelsarbejdere i Hovedstaden 1999 1 AFTALE OM VILKÅR VED FORSØG MED NYE LØNSY- STEMER FOR LAGER- OG HANDELSARBEJDERE

Læs mere

Skatteankestyrelsens underretninger om sagsbehandlingstid mv.

Skatteankestyrelsens underretninger om sagsbehandlingstid mv. Skatteankestyrelsens underretninger om sagsbehandlingstid mv. En borger klagede til ombudsmanden over Skatteankestyrelsens sagsbehandlingstid i en konkret sag om værdiansættelse af et motorkøretøj. 9.

Læs mere

Der er for aftaleperioden aftalt følgende økonomiske rammer for Landbrugsmuseet:

Der er for aftaleperioden aftalt følgende økonomiske rammer for Landbrugsmuseet: Rammeaftale Februar 2012 Dansk Landbrugsmuseum 2012-2015 Rammeaftalen mellem Kulturministeriet (departementet) på den ene side og Dansk Landbrugsmuseum på den anden side fastlægger mål for Landbrugsmuseets

Læs mere

Kvartalsvis rapportering til Skatteudvalget 4. kvartal 2015

Kvartalsvis rapportering til Skatteudvalget 4. kvartal 2015 Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del Bilag 146 Offentligt Kvartalsvis rapportering til Skatteudvalget 4. kvartal 2015 Fjerde kvartal 2015 viser en relativt stor stigning i antallet af afgjorte sager. Skatteankestyrelsen

Læs mere

6. Personale og organisation

6. Personale og organisation 6. Personale og organisation 6.1 Personaleforbrug Årsværk Tabel 6.1 Danmarks Statistiks personaleforbrug omregnet til årsværk er steget med 5 pct. siden 1994, men har været omtrent uændret fra 1996 til

Læs mere

1. Økonomisk ramme Der er for aftaleperioden aftalt følgende økonomiske rammer for biblioteket:

1. Økonomisk ramme Der er for aftaleperioden aftalt følgende økonomiske rammer for biblioteket: RAMMEAFTALE Statsbiblioteket 2011-14 15. november 2010 Rammeaftalen mellem kulturministeren og departementet på den ene side og Statsbiblioteket på den anden side fastlægger mål for bibliotekets virksomhed

Læs mere

Redegørelse om sager om omkostningsgodtgørelse i 2011

Redegørelse om sager om omkostningsgodtgørelse i 2011 Skatteudvalget 2011-12 SAU alm. del Bilag 301 Offentligt Redegørelse om om omkostningsgodtgørelse i 2011 1. Baggrunden for redegørelsen Efter skatteforvaltningslovens 59 afgiver skatteministeren årligt

Læs mere

BILAG 5. PROTOKOLLAT OM MEDARBEJDERNES INDDRAGELSE OG MED- VIRKEN VED OMSTILLING, UDBUD OG UDLICITERING

BILAG 5. PROTOKOLLAT OM MEDARBEJDERNES INDDRAGELSE OG MED- VIRKEN VED OMSTILLING, UDBUD OG UDLICITERING Side 45 BILAG 5. PROTOKOLLAT OM MEDARBEJDERNES INDDRAGELSE OG MED- VIRKEN VED OMSTILLING, UDBUD OG UDLICITERING 1. Rammer Parterne er enige om særligt at henlede opmærksomheden på, at medindflydelses-

Læs mere

Udlændinge- og Integrationsministeriet Slotsholmsgade København K

Udlændinge- og Integrationsministeriet Slotsholmsgade København K Udlændinge- og Integrationsministeriet Slotsholmsgade 10 1216 København K Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk Personlig henvendelse:

Læs mere

Årsberetning 2013. Beretning om ankenævnenes virksomhed i 2013

Årsberetning 2013. Beretning om ankenævnenes virksomhed i 2013 Årsberetning 2013 Beretning om ankenævnenes virksomhed i 2013 Indhold Forord... 1 1. Ankenævnenes værdigrundlag, mission og visioner... 2 1.1. Værdigrundlag... 2 1.2. Mission og visioner... 3 2. Ankenævnenes

Læs mere

Resultatlønskontrakt. mellem. Skoleleder Leo Fodgaard Hansen. Bestyrelsen for Århus Social- og Sundhedsskole

Resultatlønskontrakt. mellem. Skoleleder Leo Fodgaard Hansen. Bestyrelsen for Århus Social- og Sundhedsskole Bilag nr. 26.9 a).1. Møde i bestyrelsen 22.03.2012 Resultatlønskontrakt mellem Skoleleder Leo Fodgaard Hansen og Bestyrelsen for Århus Social- og Sundhedsskole 2012 Dato Leif Støy Formand for bestyrelsen

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af Skatteministeriets økonomistyring. September 2014

Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af Skatteministeriets økonomistyring. September 2014 Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af Skatteministeriets økonomistyring September 2014 TILRETTELÆGGELSESNOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Tilrettelæggelsen af en større

Læs mere

Danmarks Skatteadvokater 16. maj 2013. L 212 Ændring af klagestruktur

Danmarks Skatteadvokater 16. maj 2013. L 212 Ændring af klagestruktur Danmarks Skatteadvokater 16. maj 2013 L 212 Ændring af klagestruktur Baggrund for revision af klagestruktur Det nuværende klagesystem bygger på en forældet myndighedsstruktur 1990 (skattestyrelsesloven)

Læs mere

Resultatplan mellem Social- og Indenrigsministeriets. Ankestyrelsen 2016

Resultatplan mellem Social- og Indenrigsministeriets. Ankestyrelsen 2016 Resultatplan mellem Social- og Indenrigsministeriets departement og Ankestyrelsen 2016 Resultatmål Ankestyrelsen er gennem en årrække blevet tilført opgaver, bl.a. fra den tidligere Familiestyrelsen, og

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 16. november 2005 RN A307/05

RIGSREVISIONEN København, den 16. november 2005 RN A307/05 RIGSREVISIONEN København, den 16. november 2005 RN A307/05 Notat til statsrevisorerne om den fortsatte udvikling i sagen om selskabsligningen (beretning nr. 16/01) 1. I mit notat til statsrevisorerne af

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 24. oktober 2003 RN B304/03

RIGSREVISIONEN København, den 24. oktober 2003 RN B304/03 RIGSREVISIONEN København, den 24. oktober 2003 RN B304/03 Udvidet notat til statsrevisorerne om Udlændingestyrelsens kvalitet af sagsbehandlingen Indledning 1. Statsrevisorerne anmodede mig ved deres møde

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om. Statsforvaltningens tilsyn med kommunerne

Rigsrevisionens notat om beretning om. Statsforvaltningens tilsyn med kommunerne Rigsrevisionens notat om beretning om Statsforvaltningens tilsyn med kommunerne Maj 2016 18, STK. 4-NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 12/2015 om Statsforvaltningens

Læs mere

Nævnenes Hus. Mål- og resultatplan 2019

Nævnenes Hus. Mål- og resultatplan 2019 Nævnenes Hus Mål- og resultatplan 2019 30. april 2019 Indhold 1. Nævnenes Hus strategiske målbillede... 3 2. Resultatmål for 2019... 5 3. Målopgørelsesoversigt... 7 4. Formalia og påtegning... 11 1. Nævnenes

Læs mere

StK-afskrift. HOVEDAFTALE MELLEM FINANSMINISTERIET OG STATSANSATTES KARTEL, Overenskomstsektionen. Denne hovedaftale har bindende virkning for

StK-afskrift. HOVEDAFTALE MELLEM FINANSMINISTERIET OG STATSANSATTES KARTEL, Overenskomstsektionen. Denne hovedaftale har bindende virkning for STATSANSATTES KARTEL 4666.26 Sekretariatet 20. juni 1991 StK-afskrift HOVEDAFTALE MELLEM FINANSMINISTERIET OG STATSANSATTES KARTEL, Overenskomstsektionen. Hovedaftalens område Denne hovedaftale har bindende

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om statsamternes produktivitet og effektivitet. Oktober 2011

Notat til Statsrevisorerne om beretning om statsamternes produktivitet og effektivitet. Oktober 2011 Notat til Statsrevisorerne om beretning om statsamternes produktivitet og effektivitet Oktober 2011 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om statsamternes produktivitet

Læs mere

Justitsministeriet Slotsholmsgade København K Justitsministeriets sagsbehandlingstid i aktindsigtssager

Justitsministeriet Slotsholmsgade København K Justitsministeriets sagsbehandlingstid i aktindsigtssager Justitsministeriet Slotsholmsgade 10 1216 København K Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk Personlig henvendelse: 10-14 Telefonisk

Læs mere

Der er for aftaleperioden aftalt følgende økonomiske rammer for Kulturstyrelsen:

Der er for aftaleperioden aftalt følgende økonomiske rammer for Kulturstyrelsen: Rammeaftale Juli 2013 Kulturstyrelsen 2013-2016 Rammeaftalen mellem Kulturministeriet (departementet) på den ene side og Kulturstyrelsen på den anden side fastlægger mål for Kulturstyrelsens virksomhed

Læs mere

Ombudsmanden mente endvidere, at reglerne burde have været kundgjort i Lovtidende.

Ombudsmanden mente endvidere, at reglerne burde have været kundgjort i Lovtidende. 2012-6 Regler om dokumenter, der ikke underskrives, skal fastsættes i bekendtgørelsesform Med hjemmel i skatteforvaltningsloven havde Skatteministeriet i en bekendtgørelse fastsat regler om digital kommunikation

Læs mere

Marts 2009. Danmarks Kunstbibliotek 2009-2012

Marts 2009. Danmarks Kunstbibliotek 2009-2012 Marts 2009 Danmarks Kunstbibliotek 2009-2012 Rammeaftalen mellem kulturministeren og departementet på den ene side og Danmarks Kunstbibliotek på den anden side fastlægger mål for bibliotekets virksomhed

Læs mere

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om. Aftale om resultatlønskontrakter for institutionschefer

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om. Aftale om resultatlønskontrakter for institutionschefer FINANSMINISTERIET Cirkulære om Aftale om resultatlønskontrakter for institutionschefer 1998 1 CIRKULÆRE OM AFTALE OM RESULTATLØNSKONTRAKTER FOR INSTITUTIONSCHEFER Generelle bemærkninger Finansministeriet

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om sagsbehandlingstider i 6 statslige nævn. November 2008

Notat til Statsrevisorerne om beretning om sagsbehandlingstider i 6 statslige nævn. November 2008 Notat til Statsrevisorerne om beretning om sagsbehandlingstider i 6 statslige nævn November 2008 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om sagsbehandlingstider i 6 statslige

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 1. marts 2006 RN A502/06

RIGSREVISIONEN København, den 1. marts 2006 RN A502/06 RIGSREVISIONEN København, den 1. marts 2006 RN A502/06 Notat til statsrevisorerne om den fortsatte udvikling i sagen om statsamternes produktivitet og effektivitet (beretning nr. 2/02) Indledning 1. I

Læs mere

Udtalelse. Skatteankestyrelsens sagsbehandlingstid på 41 måneder var kritisabel

Udtalelse. Skatteankestyrelsens sagsbehandlingstid på 41 måneder var kritisabel Udtalelse Skatteankestyrelsens sagsbehandlingstid på 41 måneder var kritisabel Resumé 22. oktober 2018 En borger klagede til Skatteankestyrelsen over det daværende SKATs værdiansættelse af borgerens motorcykel

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om fusionen af skatteforvaltningen

Rigsrevisionens notat om beretning om fusionen af skatteforvaltningen Rigsrevisionens notat om beretning om fusionen af skatteforvaltningen (II) November 2016 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om fusionen af skatteforvaltningen (II) (beretning nr. 7/2011)

Læs mere

Skattestyrelsens anvendelse af administrative afgørelser, som ikke er offentliggjort med et SKM-nummer

Skattestyrelsens anvendelse af administrative afgørelser, som ikke er offentliggjort med et SKM-nummer Skattestyrelsens anvendelse af administrative afgørelser, som ikke er offentliggjort med et SKM-nummer Resumé 11. juni 2019 Ombudsmanden indledte bl.a. på baggrund af en henvendelse fra FSR s Skatteudvalg

Læs mere

5.1. Cirkulære om HOVEDAFTALE MELLEM FINANSMINISTERIET OG LÆRERNES CENTRALORGANISATION/ OVERENSKOMSTANSATTES CENTRALORGANISATION

5.1. Cirkulære om HOVEDAFTALE MELLEM FINANSMINISTERIET OG LÆRERNES CENTRALORGANISATION/ OVERENSKOMSTANSATTES CENTRALORGANISATION 1994 Cirkulære om HOVEDAFTALE MELLEM FINANSMINISTERIET OG LÆRERNES CENTRALORGANISATION/ OVERENSKOMSTANSATTES CENTRALORGANISATION INDHOLD Side CIRKULÆRE Generelle bemærkninger...1 Bemærkninger til hovedaftalens

Læs mere

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om organisationsaftale for. Afdelingsledere og kursusvejledere ved AMU-centrene

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om organisationsaftale for. Afdelingsledere og kursusvejledere ved AMU-centrene FINANSMINISTERIET Cirkulære om organisationsaftale for Afdelingsledere og kursusvejledere ved AMU-centrene 2000 3.3.18 INDHOLD Side CIRKULÆRE Generelle bemærkninger...1 Bemærkninger til protokollat om

Læs mere

Protokollat om medarbejdernes inddragelse og medvirken ved omstilling, udbud og udlicitering

Protokollat om medarbejdernes inddragelse og medvirken ved omstilling, udbud og udlicitering Side 1 Protokollat om medarbejdernes inddragelse og medvirken ved omstilling, udbud og udlicitering KL Amtsrådsforeningen Københavns Kommune Frederiksberg Kommune Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte

Læs mere

Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Holbergsgade 6 1057 København K 07-06-2015. ministeriets sagsnr. 1407441

Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Holbergsgade 6 1057 København K 07-06-2015. ministeriets sagsnr. 1407441 Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Holbergsgade 6 1057 København K Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk Personlig henvendelse:

Læs mere

Vurderingsankenævn Vestsjælland

Vurderingsankenævn Vestsjælland Vurderingsankenævn Vestsjælland Beretning Indledning Formålet med denne beretning er at informere om vurderingsankenævnets opgaver og forløbet af klagebehandlingen i perioden 1. januar til 31. december.

Læs mere

Vejledning om ansættelsesretlige. ressortomlægninger

Vejledning om ansættelsesretlige. ressortomlægninger Vejledning om ansættelsesretlige spørgsmål ved ressortomlægninger Juni 2015 Vejledningen er udelukkende udsendt elektronisk. ISBN 87-7956-451-8 Foto: Rune Steen Johnsson Side 3 af 12 Indhold Vejledning

Læs mere

OBS: Protokollen er udgået. Protokol. mellem. Tele Danmark Salg & Service, Privat. Telekommunikationsforbundet, Fællesudvalget for Servicetelefonen

OBS: Protokollen er udgået. Protokol. mellem. Tele Danmark Salg & Service, Privat. Telekommunikationsforbundet, Fællesudvalget for Servicetelefonen OBS: Protokollen er udgået Protokol mellem Tele Danmark Salg & Service, Privat og Telekommunikationsforbundet, Fællesudvalget for Servicetelefonen fra forhandlingsmøde den 24. november 1999 om lokalaftale

Læs mere

Handlingsplan for Vestre Landsret 2011.

Handlingsplan for Vestre Landsret 2011. Handlingsplan for Vestre Landsret. Denne handlingsplan indeholder en beskrivelse af de væsentligste initiativer, som landsretten vil iværksætte og/eller følge op på i. Den internt ansvarlige for den enkelte

Læs mere

2016 Sagsstatistikker

2016 Sagsstatistikker 216 Sagsstatistikker Indhold 3 Indhold 4 1 12 14 15 16 17 19 Til- og afgang af klager Gennemsnitlige sagsbehandlingstider Sagsudfald Retsmøde Ankenævnsmøder Omkostningsgodtgørelse Domstolssager Ombudsmandssager

Læs mere

Cirkulære om Hovedaftale mellem Finansministeriet og Foreningen Det Kgl. Operakor

Cirkulære om Hovedaftale mellem Finansministeriet og Foreningen Det Kgl. Operakor Cirkulære om Hovedaftale mellem Finansministeriet og Foreningen Det Kgl. Operakor 1995 INDHOLD Side CIRKULÆRE Generelle bemærkninger...1 Bemærkninger til hovedaftalens enkelte bestemmelser...1 Til 2. Ledelsesretten...1

Læs mere

Resultatlønskontrakt for direktør Anne Lind Madsen for 2005

Resultatlønskontrakt for direktør Anne Lind Madsen for 2005 Resultatlønskontrakt for direktør Anne Lind Madsen for 2005 1. Kontraktens status og grundlag Mellem departementschef Bo Smith og direktør Anne Lind Madsen indgås følgende resultatlønskontrakt. Kontrakten

Læs mere

eijilli Hovedaftale mellem Finansministeriet og Lærernes Centralorganisation og C010 - Centralorganisationen af 2010 (LC/C010-hovedaftalen)

eijilli Hovedaftale mellem Finansministeriet og Lærernes Centralorganisation og C010 - Centralorganisationen af 2010 (LC/C010-hovedaftalen) eijilli PERSONALESTYRELSEN FINANSMINISTERIET Cirkulære om Hovedaftale mellem Finansministeriet og Lærernes Centralorganisation og C010 - Centralorganisationen af 2010 (LC/C010-hovedaftalen) 2011 Cirkulære

Læs mere

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 5 af 4. oktober (Alm. del). / Tina R. Olsen

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 5 af 4. oktober (Alm. del). / Tina R. Olsen Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 5 Offentligt J.nr. 06-115949 Dato : 19. december 2006 Til Folketingets Skatteudvalg Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 5 af 4. oktober 2006. (Alm. del).

Læs mere

Rammeaftale for DDB-samarbejdet

Rammeaftale for DDB-samarbejdet August 2018 DDB Sekretariatet Rammeaftale for DDB-samarbejdet 2018-2019 NOTAT Indledning Rammeaftalen for DDB-samarbejdet fastlægger mål og prioriteringer for DDB-sekretariats virksomhed i aftaleperioden

Læs mere

Årsberetning 2012. Motorankenævn

Årsberetning 2012. Motorankenævn Årsberetning 2012 Motorankenævn Indhold Forord... 1 1. Motorankenævnenes værdigrundlag, mission og visioner... 2 1.1. Værdigrundlag... 2 1.2. Mission og visioner... 3 2. Motorankenævnenes sammensætning

Læs mere

Vejledning om. procedureretningslinje for omstilling,

Vejledning om. procedureretningslinje for omstilling, Inspirationsnotat nr. 7a til arbejdet i MED-Hovedudvalg 2.11.2009 Vejledning om procedureretningslinje for omstilling, herunder udbud og udlicitering Denne vejledning og tilhørende forslag til procedureretningslinje

Læs mere

1. Aftalens parter. 2. Aftalens status og kontraktens opbygning

1. Aftalens parter. 2. Aftalens status og kontraktens opbygning 1. Aftalens parter Mellem Kultur- og Fritidsforvaltningen og er indgået følgende AFTALE om driften af 2. Aftalens status og kontraktens opbygning Nærværende dokument udgør en driftskontrakt mellem og Kultur-

Læs mere

Resultatkontrakt 2014

Resultatkontrakt 2014 esultatkontrakt 2014 esultatkontrakt for EVA 2014 1. Indledning esultatkontrakten indgås mellem Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) og Undervisningsministeriet (UVM). 2. Præsentation af EVA Danmarks Evalueringsinstitut

Læs mere

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 167 Offentligt

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 167 Offentligt Retsudvalget 2015-16 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 167 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Administrationsafdelingen Dato: 4. februar 2016 Kontor: Økonomikontoret

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af implementeringen af politireformen. December 2008

Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af implementeringen af politireformen. December 2008 Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af implementeringen af politireformen December 2008 RIGSREVISORS FAKTUELLE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Tilrettelæggelsen af en

Læs mere

Sagsbehandlingstiden i landets 15 vurderingsankenævn. 21. december 2011

Sagsbehandlingstiden i landets 15 vurderingsankenævn. 21. december 2011 2011 15-2 Sagsbehandlingstiden i landets 15 vurderingsankenævn Ombudsmanden havde tidligere afsluttet behandlingen af to konkrete sager om sagsbehandlingstiden i to af landets 15 vurderingsankenævn. Sagerne

Læs mere

RESULTATKONTRAKT. Kunststyrelsen 2005-2008

RESULTATKONTRAKT. Kunststyrelsen 2005-2008 M I N I S T E R I E T RESULTATKONTRAKT Kunststyrelsen 2005-2008 1. Indledning Kontrakten mellem kulturministeren og departementet på den ene side og Kunststyrelsen på den anden side fastlægger de ønskede

Læs mere

Redegørelse om Justitsministeriets sagsbehandlingstider i aktindsigtssager og om behovet for yderligere initiativer på området

Redegørelse om Justitsministeriets sagsbehandlingstider i aktindsigtssager og om behovet for yderligere initiativer på området Dato: 31. august 2018 Kontor: Forvaltningsretskontoret Sagsbeh: Pernille Østergaard Sagsnr.: 2017-008-0003 Dok.: 842478 Redegørelse om Justitsministeriets sagsbehandlingstider i aktindsigtssager og om

Læs mere

Resultatplan for CPR-administrationen 2019

Resultatplan for CPR-administrationen 2019 Resultatplan for CPR-administrationen 2019 Indledning CPR indeholder grundlæggende personoplysninger om ca. 10 mio. danskere og udlændinge, og CPR-administrationen er hovedleverandør af persondata til

Læs mere

Skatteankenævn Midt- og Østsjælland Beretning 2010

Skatteankenævn Midt- og Østsjælland Beretning 2010 Skatteankenævn Midt- og Østsjælland Beretning 2010 Indledning Formålet med denne beretning er at informere om skatteankenævnets opgaver og forløbet af klagebehandlingen i perioden 1. januar 2010 til 31.

Læs mere

Ombudsmanden udtalte at han ikke kunne kritisere at de ældste sager i landet blev behandlet først.

Ombudsmanden udtalte at han ikke kunne kritisere at de ældste sager i landet blev behandlet først. 2011 13-2 Sagsbehandlingstiden i Skatte- og Vurderingsankenævn Bornholm En mand klagede i 2010 til ombudsmanden over at Skatte- og Vurderingsankenævn Bornholm endnu ikke havde færdigbehandlet hans sag

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om statsamternes produktivitet og effektivitet. Oktober 2008

Notat til Statsrevisorerne om beretning om statsamternes produktivitet og effektivitet. Oktober 2008 Notat til Statsrevisorerne om beretning om statsamternes produktivitet og effektivitet Oktober 2008 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om statsamternes produktivitet

Læs mere

Mål- og resultatplan for Anklagemyndigheden 2015

Mål- og resultatplan for Anklagemyndigheden 2015 Mål- og resultatplan for Anklagemyndigheden 2015 1. Indledning Anklagemyndighedens mål- og resultatplan for 2015 er indgået mellem Justitsministeriet og Rigsadvokaten og dækker den samlede anklagemyndighed.

Læs mere

Kort og godt. - om bestyrelsernes muligheder for at arbejde med produktivitet. Produktivitet

Kort og godt. - om bestyrelsernes muligheder for at arbejde med produktivitet. Produktivitet Kort og godt - om bestyrelsernes muligheder for at arbejde med produktivitet Produktivitet Kort og godt - om bestyrelsernes muligheder for at arbejde med produktivitet på erhvervsskolerne. Indledning Denne

Læs mere

Resultatlønsaftale. mellem

Resultatlønsaftale. mellem Resultatlønsaftale mellem departementschef Bo Smith, Beskæftigelsesministeriet og direktør Jan Nielsen, Beskæftigelsesministeriets AdministrationsCenter (BAC) indgås nedenstående resultatlønaftale (direktørkontrakt)

Læs mere

Domstolene SKAT. Landsskatteretten

Domstolene SKAT. Landsskatteretten Foreningen af Statsautoriserede Revisorer Kronprinsessegade 8, 1306 København K. Telefon 33 93 91 91 Telefax nr. 33 11 09 13 e-mail: fsr@fsr.dk Internet: www.fsr.dk Analyse af skatteankenævnene FSR har

Læs mere

Bekendtgørelse om regnskabsaflæggelse, rapportering og revision vedrørende minister for ligestillings puljemidler m.v.

Bekendtgørelse om regnskabsaflæggelse, rapportering og revision vedrørende minister for ligestillings puljemidler m.v. BEK nr 407 af 26/04/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 21. maj 2019 Ministerium: Udenrigsministeriet Journalnummer: Udenrigsmin., Ligestillingsafdelingen, j.nr. 2017-18140. Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og JazzDanmark.

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og JazzDanmark. Marts 2013 Rammeaftale 2013-2016 for JazzDanmark 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og JazzDanmark. JazzDanmark er en selvejende institution,

Læs mere

Aftale mellem direktionen og chefen for Dagtilbud for 2012

Aftale mellem direktionen og chefen for Dagtilbud for 2012 Aftale mellem direktionen og chefen for Dagtilbud for Chefen for Dagtilbud er forpligtet til at arbejde målrettet på at efterleve og opfylde aftalens indhold, herunder nedenstående politiske mål. Indsatsområder

Læs mere

2. Fødevareministeriet er en koncern

2. Fødevareministeriet er en koncern Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fødevareministeriets effektiviseringsstrategi 1. Indledning 2. udgave af Fødevareministeriets effektiviseringsstrategi er udarbejdet i 2007. Effektiviseringsstrategien

Læs mere

Resultatplan for KORA, Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning 2016

Resultatplan for KORA, Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning 2016 Resultatplan for KORA, Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning 2016 INDLEDNING KORA, Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning, har eksisteret

Læs mere

Mål- og resultatplan. for anklagemyndigheden

Mål- og resultatplan. for anklagemyndigheden 20 17 Mål- og resultatplan for anklagemyndigheden Indhold Mission og vision 2 Om anklagemyndigheden 2 Strategiske pejlemærker og mål for 2017 3 Én samlet koncern 4 Kvalitet i straffesagsbehandlingen 4

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om bemyndigelse til opsigelse af. dobbeltbeskatningsoverenskomster mellem. henholdsvis Frankrig og Spanien

Forslag. Lov om ændring af lov om bemyndigelse til opsigelse af. dobbeltbeskatningsoverenskomster mellem. henholdsvis Frankrig og Spanien Lovforslag nr. L 125 Folketinget 2008-09 Fremsat den 4. februar 2009 af skatteministeren (Kristian Jensen) Forslag til Lov om ændring af lov om bemyndigelse til opsigelse af dobbeltbeskatningsoverenskomster

Læs mere

Protokollat om medarbejdernes inddragelse og medvirken ved omstilling, udbud og udlicitering

Protokollat om medarbejdernes inddragelse og medvirken ved omstilling, udbud og udlicitering Side 1 Protokollat om medarbejdernes inddragelse og medvirken ved omstilling, udbud og udlicitering KL Amtsrådsforeningen Københavns Kommune Frederiksberg Kommune Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte

Læs mere

Resultatkontrakt 2013

Resultatkontrakt 2013 Resultatkontrakt 2013 Indholdsfortegnelse: 1. Indledning... 1 2. Mission... 1 3. Vision... 1 4. Revisionens fokus... 1 5. Præsentation af produkter og ydelser - opgavehierarkiet... 2 6. Mål og resultatkrav...

Læs mere

N O TAT. Kan en kommune stille krav om ansættelsesvilkår udover virksomhedsoverdragelsesl o- ven?

N O TAT. Kan en kommune stille krav om ansættelsesvilkår udover virksomhedsoverdragelsesl o- ven? N O TAT Kan en kommune stille krav om ansættelsesvilkår udover virksomhedsoverdragelsesl o- ven? Juni 2015 Side 1/7 Dette notat handler om, hvorvidt og i givet fald på hvilken måde en kommune i et udbud

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om folkeskolen

Forslag. Lov om ændring af lov om folkeskolen Lovforslag nr. L 152 Folketinget 2011-12 Fremsat den 11. april 2012 af børne og undervisningsministeren (Christine Antorini) Forslag til Lov om ændring af lov om folkeskolen (Sekretariatsbetjening af Klagenævnet

Læs mere

Inspiration til arbejdet med kvalitetskontrakter

Inspiration til arbejdet med kvalitetskontrakter Inspirationsnotat nr. 5c til arbejdet i MED-Hovedudvalg 12. april 2010 Inspiration til arbejdet med kvalitetskontrakter Her er samlet en række forslag til udarbejdelsen af en kommunal kvalitetskontrakt.

Læs mere