Konkurrenceforslag Totalentreprise TAURUS. Nyt kreaturslagteri i Holsted

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Konkurrenceforslag Totalentreprise TAURUS. Nyt kreaturslagteri i Holsted"

Transkript

1 Konkurrenceforslag Totalentreprise TAURUS Nyt kreaturslagteri i Holsted

2

3 Koncept Det arkitektoniske hovedgreb i bygningsanlægget er en adskillelse mellem produktion og infrastruktur. På 1. sal, over produktionen, etableres et infrastrukturelt anlæg af gangbroer som skyder sig ind over produktionsarealerne og sikrer en optimal tilgængelighed til de forskellige arbejdsområder. Herved opnås direkte og uforhindret transport til og fra arbejdsområderne, samt produktionsområder der er uforstyrret af persontransport. Effektivitet, optimeret hygiejne, samt et mere sikkert arbejdsmiljø er nogle af fordelene ved dette koncept.

4 Udblik Nedkig Slagteribygning Kig til palletering Kig til gård hvor dyrene ankommer Mulighed for kig til pakning Mulighed for Kig til udbening Kig til kølerum Kig til kallun vask Kig til slagtegang Kig til uren slagtergang og aflivning Administrationsbygning Kig foyer Kantine Plandiagram

5 Infrastruktur Ved at placere gangbroerne langs facaderne opnås lyse og venlige gangarealer med udsigt til det omkringliggende landskab. Den visuelle kontakt til omgivelserne og muligheden for at kunne se ned i produktionen gør det let at orientere sig i bygningsanlægget. Det vil være muligt at bringe kunder rundt og se produktionen fra gangbroerne, uden at de skal ned i selve produktionsområdet.

6 Volumenmodel

7 Arkitektur Anlæggets funktion afspejles i bygningens facade. De solide bygningsvolumener står i kontrast til de lyse og lette gangforløb, der slynger sig om administrationsbygningen og skyder sig ind i produktionshallen. Med de synlige gangforløb sammenflettes administrationsbygningen og produktionsbygningen både i deres funktion og formsprog.

8 Visualisering

9 Identitet og signalværdi TAURUS er et moderne og højteknologisk bygningsanlæg. Med mottoet fra jord til bord har vi valgt en facadeudsmykning, der signalerer sammenspillet mellem det højteknologiske og det jordnære i en enkel, funktionel og kunstnerisk komposition. Elementet græs fra det danske landskab i sammenspil med en bearbejdet stålplade fungerer både som solskærm mod syd, øst og vest - og som identitetsgivende element på bygningens ankomstfacade.

10 Visualisering

11 Terræn Karakteristisk for grunden er et markant terrænfald på den østlige del. Slagteribygningen skyder sig ud af det skrånende terræn med en synlig kælderetage, der sikrer dagslys i gangarealerne i kælderen. Administrationsbygningen ligger oppe i terrænnet og skyder sig ud over skrænten. Under bygningen etableres overdækkede parkeringspladser og cykelparkering, samt depoter til køkken og vaskeri. Loftet i den udkragede bygningsdel fremhæves ved at det males orange og lyssættes, hvilket tilfører bygningsanlægget en spændende og unik karakter i mødet med landskabet.

12 Visualisering

13 Ankomsten Hovedindgangen markeres med en forplads der ligger oppe på terrænet. Det markante terrænskift får pladsen til at fremstå som en bro, hvorfra man har en fantastisk udsigt. Pladsen skyder sig ind igennem huset og bryder bygningen vertikalt med et dobbelt højt rum, der skaber en forbindelse op igennem huset.

14 Snitlinie Møderum Kantine Reception Møderum Parkering Principsnit

15 Foyer I forbindelse med hovedindgangen findes en reception, mødefaciliteter, testkøkken og gæsteomklædning i stueplan og mødelokaler og kantine med åben forbindelse på 1. sal. Mødelokalet på 1. sal fremstår som en let glasboks, der hænger ud over receptionen og sammenbindes med kantinen via en gangbro. Fra kantinen er der en vertikal åben forbindelse til receptionsområdet. Testkøkkenet og mødelokalet i stueplan ligger i tæt forbindelse med receptionen, hvilket gør det muligt at afholde arrangementer i ankomstområdet uden at bringe kunderne videre ind i bygningsanlægget. Mødelokalerne på 1. sal ligger i nær forbindelse med kantinen og gør det muligt nemt at bringe gæster til middag.

16 Tapeter udarbejdet af Artspot

17 Artspot I receptionen dekoreres væggen med en specialudviklet tapet i grønne nuancer med elementer fra naturen, som for eksempel mælkebøtten der symboliserer netværk, at sprede sig en voksende organisation. I mødelokalerne dekoreres væggene med specialudviklede tapeter i orange nuancer med elementer der symboliserer det globale og eksport.

18 0$1()(*'".'(#)*+,-)()Administrationsbygning 0)&#1*'23.$* Ankomstplads 45/"$6&&/'7!."&/"()Overdækket Parkering 8/2#'/"7#-7#5/"$6&&/'79,&/32."&/"()Depoter og overdækket cykelparkering!."&/"()parkering!"#$%&'(#)*+,-)()produktionsbygning g 5 0$1()(*'".'(#)*+,-)()Administrationsbygning 0)&#1*'23.$* Ankomstplads 0)&#1*'723.$* Ankomst plads 45/"$6&&/'7!."&/"()Overdækket Parkering!."&/"()Parkering 45/"$6&&/'7!."&/"()-:7$/2#'7#-7'".22/#2-.)Overdækket Parkering, depot og trappeopgang BYGHERRE: BYGGEADRESSE: DANISH CRO HOLSTED, V

19 Administrationsbygning Karakteristisk for administrationsbygningen er den rustikke og solide betonsten i stueplan. Bygningens tyngde fremhæves med tilbagetrukne vinduesbånd afskærmede med gennemsigtige solscreens. De gående rammer i vinduespartierne er orange, hvilket spiller flot sammen med beton, stål og mørke vinduesrammer på de faste partier. På 1. sal karakteriseres administrationsbygningen af de lette gangbroer med stålplader på facaden. Ved kantinen trækkes facadeskærmen ud fra facaden og opløses i mindre partier. Herved kan man aflæse i facaden, at der på dette sted er en funktionsændring. Solskærmene kombineres her med intelligente solskærme, der er forsynet med en censor, der flytter skærmene efter solen, således at der ikke opstår overophedning i kantineområdet. Med forskydningen af de to lag af solskærme vil der altid være udblik på skå mellem skærmene selv om facaden er helt afskærmet mod solen fra syd.

20 Funktionsvæg Torv Torv Torv Torv Torv Torv Plandiagram - stueplan, administrationsbygning

21 Funktionsvægge og torve Planen i stueplan er indrettet med en funktionsvæg mod nord med trapper, faste installationer og depotrum. Kontorarealerne orienterer sig mod udsigten og sollyset fra syd, øst og vest. Kontorene adskilles med lette glasvægge, hvorved dagslyset trækkes ind i gangarealerne og skaber et lyst, åbent og imødekommende miljø. Gangzonerne varierer i bredden og bliver til en række små torve indrettet med loungemøbler til ophold ned igennem bygningen. Disse torve kan dels benyttes af personalet til mindre møder og pauser og dels benyttes af gæster, mens de venter på at skulle til møde. Te-køkken og kopi/print/post/nærarkiv tænkes som rum med skydevægge, der gør det muligt at sammenbinde funktionen med det tilhørende torv.

22 Eksempel på folie på glas med græsmotiv

23 Gennemsigtighed Administrationsafsnittet er opdelt i en salgs- og leverandørafdeling, produktionsafdeling og med en ledelsesog økonomiafdeling. Det konstruktive system er dog opbygget således, at det er muligt frit at indrette kontorafdelingen. Glasvæggene dekoreres med smukke folier af abstrakte græsmotiver.

24 Ganglinier Ophold Plandiagram - 1. salsplan, administrationsbygning

25 Sol og udsigt På 1. sal ligger omklædningsfaciliteterne i forbindelse med gangsystemet. Man ankommer på bygningens nordside og sluses igennem omklædningsrummene til bygningens sydside. Det er i disse gangarealer der er mest aktivitet, hvorfor vi har valgt at lade dem åbne sig mod solen og udsigten. Den langstrakte bygningskrop brydes og forskydes, hvilket skaber enkle variationer i gangforløbet på 1. sal. Herved opstår der direkte kig ud i landskabet mod øst og vest.

26

27 Produktionsbygning Karakteristisk for produktionsbygningen er de orange porte med numre, der gør det nemt at orientere sig. Ellers fremstår bygningen ren og enkel med sine lyse, solide facader og lette vinduesbånd.

28 Visualisering

29 Parkeringsarealer Parkeringsarealerne følger terrænnets linier. De opdeles i to niveauer på hver side af administrationsbygningen og sammenbindes af ramper på begge sider af bygningen. Parkeringsarealerne markeres med rækker af træer, som i sammenspil med bygningen afspejler terrænet og skaber nogle fine ankomstrum der orienterer sig mod hovedindgangen.

30 Situationsplan

31 Landskabet På skrænten der skyder sig ned foran administrationsbygningen etableres et grønt område med karakter af eng med markblomster og vildgræs. Denne beplantning vil stå smukt sammen med den enkle og robuste bygning samtidig med at denne beplantning ikke vil kræve meget vedligeholdelse. Omkring anlægget etableres et læhegn, der afskærmer de store vejarealer ved slagteribygningen mod vind. Der etableres samtidig nogle læskabende bakker i det højtliggende og åbne areal.

Livsrum Kræftpatienternes hus i Vejle Totalentreprisekonkurrence om et rådgivningscenter og palliativt rehabiliteringscenter i Vejle

Livsrum Kræftpatienternes hus i Vejle Totalentreprisekonkurrence om et rådgivningscenter og palliativt rehabiliteringscenter i Vejle Livsrum Kræftpatienternes hus i Vejle Totalentreprisekonkurrence om et rådgivningscenter og palliativt rehabiliteringscenter i Vejle Dommerbetænkning af 2. fase DOMMERBETÆNKNING AF 2. FASE Efter bedømmelsen

Læs mere

KALUNDBORG SYGEHUS PROSPEKT 06. JULI 2015

KALUNDBORG SYGEHUS PROSPEKT 06. JULI 2015 KALUNDBORG SYGEHUS PROSPEKT 06. JULI 2015 PROJEKTETS PARTER Freja ejendomme A/S Codanhus Gl. Kongevej 60, 6. sal 1850 Frederiksberg C Tlf. 3373 0800 www.freja.biz HCM Arkitekter ApS/Par Kigkurren 8C,

Læs mere

P r o j e k t k o n k u r r e n c e. Nyt sognehus til Jelling Kirke

P r o j e k t k o n k u r r e n c e. Nyt sognehus til Jelling Kirke P r o j e k t k o n k u r r e n c e Nyt sognehus til Jelling Kirke Maj 2013 Nyt sognehus i Jelling Projektkonkurrence Juryens betænkning April 2013 [1] Juryens betænkning er tilrettelagt af Flemming Deichmann

Læs mere

Mangfoldighed og diversitet.

Mangfoldighed og diversitet. Copenhagen - New Nordic House Introduktion New Nordic House omhandler tilblivelsen af København s første Nordiske hus og hylder de nordiske landes historie, værdier og atmosfære i forbindelse med materialer,

Læs mere

SPIDSEN - Ny Ellebjerg

SPIDSEN - Ny Ellebjerg SPIDSEN - Ny Ellebjerg 10.2014 Indholdsfortegnelse Indledning 3 Oversigtsplan 4 Udbygningspotentiale 5 Før-situation Under-situation Efter-situation Volumenstudier 6 Spidsen Stangen Stængerne Eksempel

Læs mere

Kollegierne i Universitetsparken i Aarhus. Forslag til fornyelse og ombygning

Kollegierne i Universitetsparken i Aarhus. Forslag til fornyelse og ombygning Kollegierne i Universitetsparken i Aarhus Forslag til fornyelse og ombygning 1 2 Kig gennem universitetsparkens morænekløft, mod kollegium 1. Tradition Via en dybere forståelse for Aarhus Universitets

Læs mere

Danish Smart House Eco

Danish Smart House Eco Danish Smart House Eco Valbæk Brørup Arkitekter Ryesgade 19A, 3. Sal DK- 2200 København N +45 30 11 99 00 post@vb-arkitekter.dk www.vb-arkitekter.dk Velkommen til DANISH SMART HOUSE ECO Det er med stolthed

Læs mere

DEN RUMMELIGE BY EGEDALSVÆNGE - SAMMEN HVER FOR SIG. RUBOW arkitekter A/S (Totalrådgiver) kontaktperson: tlf: 33 69 11 18

DEN RUMMELIGE BY EGEDALSVÆNGE - SAMMEN HVER FOR SIG. RUBOW arkitekter A/S (Totalrådgiver) kontaktperson: tlf: 33 69 11 18 DEN RUMMELIGE BY EGEDALSVÆNGE - SAMMEN HVER FOR SIG rådgiverteam: RUBOW arkitekter A/S (Totalrådgiver) ADEPT arkitekter APS OPLAND Landskabsarkitekter APS HENRIK LARSEN Rådgivende ingeniørfirma A/S AFM

Læs mere

KPU. - 72 ungdomsboliger på Kousgaards Plads i Herning Projektteam: KPC // Årstiderne Arkitekter // Bascon Totalentreprisekonkurrence // 05.11.

KPU. - 72 ungdomsboliger på Kousgaards Plads i Herning Projektteam: KPC // Årstiderne Arkitekter // Bascon Totalentreprisekonkurrence // 05.11. KPU - 72 ungdomsboliger på Kousgaards Plads i Herning Projektteam: KPC // Årstiderne Arkitekter // Bascon Totalentreprisekonkurrence // 05.11.2013 1 02 04 06 08 10 12 14 16 18 20 22 24 26 28 30 32 34 36

Læs mere

DOMMERBETÆNKNING VINGE OG NY BYDEL

DOMMERBETÆNKNING VINGE OG NY BYDEL DOMMERBETÆNKNING VINGE S-togsSTATION OG NY BYDEL Indbudt projektkonkurrence Dommerbetænkning Oktober 2014 1 FORORD Frederikssund Det er med stor glæde, at Frederikssund Kommune nu kan præsentere resultatet

Læs mere

A r k i t e k t u r p r i s 2 0 1 0 N o m i n e r i n g

A r k i t e k t u r p r i s 2 0 1 0 N o m i n e r i n g A r k i t e k t u r p r i s 2 0 1 0 N o m i n e r i n g KARKITEKTURPRIS SVENDBORG.. 2009 OMMUNE Nomineringen er foretaget af Svendborg Kommune og er et udtryk for anerkendelse af indsatsen for at gøre

Læs mere

institut for geovidenskab og naturforvaltning københavns universitet IGN s Fælleshus på Frederiksberg Attraktiv ramme om forskning og uddannelse

institut for geovidenskab og naturforvaltning københavns universitet IGN s Fælleshus på Frederiksberg Attraktiv ramme om forskning og uddannelse institut for geovidenskab og naturforvaltning københavns universitet IGN s Fælleshus på Frederiksberg Attraktiv ramme om forskning og uddannelse 1 2 Indhold Donationer 6 Leverandører 7 Bygningen 8 Udearealer

Læs mere

FORELØBIG. Islands Brygge 37 Areal- og energianalyse Foreløbigt oplæg Rev. 4 17. maj 2010

FORELØBIG. Islands Brygge 37 Areal- og energianalyse Foreløbigt oplæg Rev. 4 17. maj 2010 FORELØBIG Islands Brygge 37 Areal- og energianalyse Foreløbigt oplæg Rev. 4 17. maj 2010 Målsætninger og udfordringer Overordnede målsætninger: Open office- åbne planløsninger Flest mulige kontorarbejdspladser

Læs mere

PULSEN. DEN BÆREDYGTIGE PULS Fremtidens bæredygtige multihus. Lokale - og anlægsfonden.

PULSEN. DEN BÆREDYGTIGE PULS Fremtidens bæredygtige multihus. Lokale - og anlægsfonden. 65783 PULSEN DEN BÆREDYGTIGE PULS Fremtidens bæredygtige multihus. Lokale - og anlægsfonden. Pulsen : INDHOLD bæredygtig : INDLEDNING bæredygtig : HOVEDGREB bæredygtig : PLANLÆGNING bæredygtighed : SOCIALT

Læs mere

Køgevejens gasbeholdervalby GASSILO. Transformation

Køgevejens gasbeholdervalby GASSILO. Transformation Køgevejens gasbeholdervalby GASSILO Transformation 1 TRANSFORMATION VALBY GASSILO PÅ VEJ MOD ET BÆREDYGTIGT SAMFUND TRANSFORMATION af VALBY GASSILO I stedet for at jævne tidligere tiders industribygninger

Læs mere

Bygherre: Københavns Kommune, Kultur- og Fritidsforvaltningen

Bygherre: Københavns Kommune, Kultur- og Fritidsforvaltningen Bellahøj Svømmestadion Bygherre: Københavns Kommune, Kultur- og Fritidsforvaltningen Arkitekt: Arkitema Ingeniør: Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma Bellahøj Svømmestadion er et stort og markant bygningsværk

Læs mere

Blev de billige boliger bedre? Samlet værk CINARKOVERBLIK. Af Anne Beim, Hans Kristensen, Claus Bech-Danielsen, Søren Peter Bjarløv, Bella Marckmann

Blev de billige boliger bedre? Samlet værk CINARKOVERBLIK. Af Anne Beim, Hans Kristensen, Claus Bech-Danielsen, Søren Peter Bjarløv, Bella Marckmann Blev de billige boliger bedre? Samlet værk Af Anne Beim, Hans Kristensen, Claus Bech-Danielsen, Søren Peter Bjarløv, Bella Marckmann CINARKOVERBLIK CINARKOVERBLIK Blev de billige boliger bedre? Samlet

Læs mere

Nyt Hospital Hvidovre/ Byggeprogram/ September 2014/

Nyt Hospital Hvidovre/ Byggeprogram/ September 2014/ Nyt Hospital Hvidovre NHH1 Byggeprogram version 2.0 September 2014 Nyt Hospital Hvidovre/ 2/ 3/ Nyt Hospital Hvidovre/ indholdsfortegnelse: 1.0 Basis 1.1 Grundlag 1.1.1 Projektets vision og formål 1.1.2

Læs mere

Copenhagen Plant Science Centre. Juryens betænkning

Copenhagen Plant Science Centre. Juryens betænkning Copenhagen Plant Science Centre Juryens betænkning 30. marts 2011 Indledning Copenhagen Plant Science Centre tager udgangspunkt i kæden fra jord til bord med fokus på sunde fødevarer, energi, klima og

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Bæredygtighed / DGNB vejledning. PROjEKTBESKRIVELSE - 16 BÆREDYGTIGE IDÉER 4 FRA LANDSKAB TIL BÆREDYGTIGT BYGGERI 6

Indholdsfortegnelse. Bæredygtighed / DGNB vejledning. PROjEKTBESKRIVELSE - 16 BÆREDYGTIGE IDÉER 4 FRA LANDSKAB TIL BÆREDYGTIGT BYGGERI 6 Indholdsfortegnelse PROjEKTBESKRIVELSE - 16 BÆREDYGTIGE IDÉER 4 FRA LANDSKAB TIL BÆREDYGTIGT BYGGERI 6 SITUATIONSPLAN 1:500 7 SNIT OG OPSTALTER 8 ANALYSER FOR PLACERINGEN AF BEBYGGELSE 10 ETAGEAREALER

Læs mere

Sammenfattende rapport

Sammenfattende rapport Blev de billige boliger bedre? Sammenfattende rapport Af Anne Beim & Hans Kristensen CINARKOVERBLIK CINARKOVERBLIK Blev de billige boliger bedre? Sammenfattende rapport Forfattere: Anne Beim, professor,

Læs mere

Etape 2. Da Vinci Parken et liv med perspektiv. 78 lejeboliger i Aalborgs nye grønne bydel med smuk beliggenhed og attraktiv husleje

Etape 2. Da Vinci Parken et liv med perspektiv. 78 lejeboliger i Aalborgs nye grønne bydel med smuk beliggenhed og attraktiv husleje Etape 2 Da Vinci Parken et liv med perspektiv 78 lejeboliger i Aalborgs nye grønne bydel med smuk beliggenhed og attraktiv husleje Da Vinci Parken og den nye bydel Fuldt udbygget omfatter Da Vinci Parken

Læs mere

Fotograf: Paul Kozlowski

Fotograf: Paul Kozlowski 30 2014 E T M A G A S I N O M T E G L O G A N S V A R L I G A R K I T E K T U R Fotograf: Paul Kozlowski Kolumba-belægningen i sildebensmønster vokser i en blød kurve op ad det vandrette plan, hvor den

Læs mere

justitsministeriet kriminalforsorgen nyanstalt i NUUK

justitsministeriet kriminalforsorgen nyanstalt i NUUK justitsministeriet kriminalforsorgen nyanstalt i NUUK indbudt projektkonkurrence dommerbetænkning maj 2013 NYANSTALT I NUUK indbudt projektkonkurrence dommerbetænkning maj 2013 Hermed præsenteres resultatet

Læs mere

INSPIRATION TIL PRÆFABRIKERET BOLIGBYGGERI MED KVALITET

INSPIRATION TIL PRÆFABRIKERET BOLIGBYGGERI MED KVALITET INSPIRATION TIL PRÆFABRIKERET BOLIGBYGGERI MED KVALITET RUMSTORE MODULER FLADE- ELEMENTER CONTAINER- MODULER DIGITAL FABRIKATION 2 INDLEDNING & INDHOLD TIL INSPIRATION OG DIALOG I de senere år har man

Læs mere

ERHVERVSKORRIDOREN SILKEBORGS NYE NETVÆRKSBY. Boris Brorman Jensen

ERHVERVSKORRIDOREN SILKEBORGS NYE NETVÆRKSBY. Boris Brorman Jensen ERHVERVSKORRIDOREN SILKEBORGS NYE NETVÆRKSBY + + Grontmij + ICP + Boris Brorman Jensen BAGGRUND OG VISION SILKEBORG OG MOTORVEJSNETTET I DK Silkeborg vil i 2016 blive en del af det overordnede danske motorvejsnet.

Læs mere

JANUAR 2012 FJORDBAKKERNE NYE, ATTRAKTIVE BOLIGER PÅ STEGHOLT I AABENRAA BOLIGER, STEGHOLT - SKITSEFORSLAG, JANUAR 2012 1

JANUAR 2012 FJORDBAKKERNE NYE, ATTRAKTIVE BOLIGER PÅ STEGHOLT I AABENRAA BOLIGER, STEGHOLT - SKITSEFORSLAG, JANUAR 2012 1 JANUAR 2012 NYE, ATTRAKTIVE BOLIGER PÅ STEGHOLT I AABENRAA BOLIGER, STEGHOLT - SKITSEFORSLAG, JANUAR 2012 1 AABENRAA NÆROMRÅDET VISION PROJEKTBESKRIVELSE SITUATIONSPLAN SNIT SIDE 3 SIDE 4 SIDE 5 SIDE 6

Læs mere

Frihed. Personlighed. Tryghed. Du kan sagtens få det hele.

Frihed. Personlighed. Tryghed. Du kan sagtens få det hele. 1 Frihed. Personlighed. Tryghed. Du kan sagtens få det hele. Det er dejligt at kunne vælge frit. At tænke stort. At gøre drømmen virkelig. Også når du bygger nyt hus. 1½ Dit nye hus er mere end mursten,

Læs mere

meget mere end en station DommeRbetænkning, November 2009 Forslag 9/07913 udpeget som vinder

meget mere end en station DommeRbetænkning, November 2009 Forslag 9/07913 udpeget som vinder meget mere end en station DommeRbetænkning, November 2009 Forslag 9/07913 udpeget som vinder Københavns Kommune November 2009 Redaktion aa Konkurrencer Design 2+1 Idébureau tryk Rosendahls Fihl Jensen

Læs mere

BYGGERI I LANDZONE - EN VEJLEDNING. Norddjurs Kommune 2013. Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.

BYGGERI I LANDZONE - EN VEJLEDNING. Norddjurs Kommune 2013. Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs. - EN VEJLEDNING Norddjurs Kommune 2013 Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk U D V I K L I N G S F O RVA LT N I N G E N BYGGERI I LANDZONE Vejledningshæfte om BYGGERI

Læs mere