Styringsdialog Boligforeningen Ringgården. TEKNIK OG MILJØ Arealudvikling og Almene Boliger Aarhus Kommune

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Styringsdialog Boligforeningen Ringgården. TEKNIK OG MILJØ Arealudvikling og Almene Boliger Aarhus Kommune"

Transkript

1 Styringsdialog Boligforeningen Ringgården Mødedato: 30. oktober 2018 Mødetid: Mødested: Kalkværksvej 10, 8000 Aarhus C Deltagere: Fra Boligorganisationen: Bestyrelsesformand Christian Mariegaard Direktør Palle Jørgensen Økonomichef Uffe Vithen Teknisk Chef Holger Lunde Jørgensen Fra Kommunen: Jørn Hedeby Nielsen Trine Birk Claus Michael Krogh Claus Bo Jensen På mødet blev følgende punkter drøftet: 1. Baggrund 2. Økonomi, drift, administration 3. Vedligeholdelsesplaner 4. Effektiviseringer 5. Kollektiv råderet 6. Ledelse og beboerdemokrati 7. Ansættelser 8. Nybyggeri 9. Renoveringer 10. Evt. Side 1 af 8 TEKNIK OG MILJØ Arealudvikling og Almene Boliger Aarhus Kommune Almene Boliger Kalkværksvej Aarhus C Telefon: Direkte telefon: post@mtm.aarhus.dk Direkte cbj@aarhus.dk Sag: 18/ Sagsbehandler: Claus Bo Jensen Resumé I samarbejde med BL Danmarks Almene Boliger 5. kreds er fastsat tre overordnede temaer for styringsdialog 2018 effektivisering, kollektiv råderet og habilitet. Boligforeningen Ringgården (BR) oplyser, at der er vedtaget en plan for etablering af 11 fælleskontorer, der hver især betjener flere afdelinger. Planen giver et besparelsespotentiale på ca. 20% og løser samtidig problematikken med sårbare enmandsbetjente afdelinger. BR har truffet beslutning om, at kollektive råderetsarbejder først må gennemføres når en almen afdeling er minimum 20 år. BRs årsregnskab 2017 er taget til efterretning med de bemærkninger, der i øvrigt fremgår af dette dokument. Behandlingen af regnskabet har givet anledning til særlige bemærkninger om henlæggelser.

2 1. Baggrund Side 2 af 8 I 2018 er der for ottende år i træk gennemført den obligatoriske styringsdialog mellem boligorganisationerne og Aarhus Kommune. Som et led i styringsdialog 2018 skal der af kommunen udfærdiges en redegørelse for den gennemførte dialog. Drøftelserne tager udgangspunkt i styringsmålsætningerne således som de fremgår af almenboligloven. Grundlaget for dialogen var styringsrapporten, oplysningsskemaerne for afdelingerne samt årsregnskab 2017, beretning, spørgeskema, protokollat, boligforeningens hjemmeside mv. BR udleverede desuden rapport om udført forvaltningsrevision. Den årlige redegørelse er et dynamisk dokument, der i forhold til de enkelte år vil beskrive udviklingen og aktuel status på en række centrale punkter. 2. Økonomi, drift og administration Dispositionsfond/arbejdskapital Kr. pr. lejemålsenhed Dispositionsfond (likvid del) kr. pr. lejemål Arbejdskapital (likvid del) kr. pr. lejemål Egenkapital pr. lejemålsenhed Egenkapital kr./lejemål

3 Side 3 af 8 Samlet egenkapital Regnskab 2016 I alt disponibel Arbejdskapital (kr.) Dispositionsfond (kr.) Egenkapitalen er steget med ca. 7,3 mio. kr. siden sidste år. Dette skyldes en tilgang på såvel dispositionsfond som arbejdskapital. Årets resultat i boligorganisationen - er et overskud på 1,5 mio. kr. mod et budgetteret nulresultat. Arbejdskapitalen er forøget med årets driftsresultat. Den samlede dispositionsfond er i årets løb forøget med ca. 5,8 mio. kr. Den likvide del af dispositionsfonden er forøget med ca. 1,7 mio. kr. Afgang dispositionsfond 2017, der fordeler sig på følgende hovedposter: 2,4 mio. kr. tilskud mv. 1,3 mio. kr. fraflytning/lejetab 4,6 mio. kr. LBF Tilgang dispositionsfond 2017, der fordeler sig på følgende hovedposter: 2,2 mio. kr. bidrag afdelinger - til opbygning af dispositionsfond. 0,5 mio. kr. renter 8,4 mio.kr. udamortiserede lån 3,8 mio. kr. pligtmæssige bidrag Der er opkrævet bidrag fra afdelingerne til opbygning af dispositionsfonden i budget Minimumsniveauet forventes opnået ultimo 2018 hvorfor der ikke opkræves bidrag fra afdelingerne i Revisor oplyser i protokollen, at overskydende likviditet ultimo kr. Likviditetsbestemmelsen således overholdt. Midler i fællesforvaltning er forrentet med 2,18% i Midlerne er forvaltet af 3 kapitalforvaltere som hver især er pålagt en varighed på højst 3.

4 Administrationsbidrag Side 4 af 8 Kr. pr. lejemålsenhed Administrationsbidrag kr. pr. lejemål Netto administrationsudgift pr. lejemål , Administrationsbidraget er budgetteret kostægte. Forskellen skyldes primært færre personaleudgifter end forventet. Administrationsudgiften stort set uændret i de seneste 5 år. BR opretholder princippet om differentieret administrationsbidrag således, at afdelingerne betaler for særydelser. Det vurderes, at tiltaget fortsat bidrager til større omkostningsbevidsthed i afdelingerne. Ordningen evalueres løbende. Forvaltningsrevision Boligforeningen udarbejder årligt en forvaltningsrapport om den udførte forvaltningsrevision. Rapporten er udleveret på mødet. Rapporten kobler den obligatoriske forvaltningsrevision med boligforeningens Vision, Strategi og Handleplan. Implementeringen sker løbende. Kommunen noterede sig, at revisor vurderer, at boligforeningen udviser stor vilje til løbende effektiviseringer og forbedringer og agerer effektivt, produktivt og sparsommeligt. Revisor har ikke bemærkninger til forvaltningsrapporten, der er udarbejdet af administrationen. Kommunen bemærkede, at forvaltningsrevision fra 1. januar 2018 udføres af revisor på baggrund organisationens rapportering (i årsberetningen) om den udøvede økonomistyring og gennemførte egenkontrol i henhold til 73 i driftsbekendtgørelsen. Årsregnskab 2017 Årsregnskabet er taget til efterretning med de bemærkninger, der i øvrigt fremgår af dette dokument.

5 3. Henlæggelser/planlagt vedligeholdelse Side 5 af 8 BR oplyste, at organisationens budget for 2019 indebærer forøgede henlæggelser i afdelingerne. Kommunen konstaterede, at afdelingernes årlige henlæggelser ifølge styringsrapporten (IT-platformen) var stigende i nogle afdelinger mens niveauet i andre afdelinger var konstant. Revisor konstaterer i protokollen, at der er behov for fremmedkapital i ca. halvdelen af Ringgårdens afdelinger inden for de kommende 10 år, hvilket svarer til ledelsens oplysninger i det obligatoriske spørgeskema til årsregnskabet. Kommunen bemærkede, at fokus bør være på de afdelinger, der har ufinansierede vedligeholdelsesplaner og samtidig lave årlige henlæggelser. Statistikmaterialet fra styringsplatformen for de seneste 5 år viser, at nogle afdelinger har forøget de årlige henlæggelser mens andre har uændret lavt niveau. Det oplystes, at problemstillingen drøftes årligt med afdelingsbestyrelse og der iværksættes tiltag via de kommende års budgetter. Fastlæggelse af øgede henlæggelser sker med særlig hensyntagen til risiko for lejeledighed. Nye regler på området i form af krav om uvildig granskning og en planlægningsperiode på minimum 15 år i 2018 og 2019 stigende til 30 år i Punktet til drøftelse på det årlige dialogmøde. 4. Effektiviseringer Arbejdet med effektiviseringer er opstartet ultimo Aktuel status på området: I forhold til konto 114 arbejdes der med etablering af driftsfællesskaber mellem flere afdelinger. De tre gennemførte pilotprojekter har ført til plan om oprettelse af 11 nye områder. Den samlede besparelse på konto forventes ved udgangen af 2018 at være på ca. 20%. Problematikken med enmandsbetjente afdelinger, der er meget sårbare ved sygdom, orlov mv. løses samtidig. Der skal udarbejdes en model, som medvirker til mere rationel udnyttelse af maskineri og indførsel af smart technology mv. Besparelsespotentiale på langt sigt 20-25%. Der er positive erfaringer med tidligere udbud af VVS-opgaver i afdelingerne og den gældende politik for gennemførelse af miniudbud. Det skal derfor afdækkes hvilke typer af opgaver det fremadrettet vil

6 være muligt og hensigtsmæssigt at konkurrenceudsætte. Besparelsespotentialet kan på nuværende tidspunkt ikke fastsættes præcist. Det elektronisk fraflytningssyn indført i Elektronisk indflytningssyn forventes i brug i alle afdelinger ultimo Ringgårdens IT-udvalg arbejder for en sammenhængende digital udvikling på tværs af organisationen med sigte på bl.a. at effektivisere arbejdsgange. Rammeudbud på arkitekt-, ingeniør- og bygherrerådgivning. I samarbejde med forsikringsmægler er der indført selvrisiko på forsikringer i samtlige boligafdelinger, hvilket umiddelbart har givet betydelige besparelser. Miljøhandlingsplan og politik med det formål at gøre organisationens profil endnu grønnere ved nybyggeri, renoveringer og daglig drift. Side 6 af 8 BR oplyste, at 6 afdelinger i 2017 havde rød markering ifølge effektiviseringsenheden. I 2018 har kun 3 afdelinger rød markering. Det skyldes ifølge BRs umiddelbare vurdering relativt store udgifter på konto 114 og konto 115. Styringsrapporten giver ikke svar på spørgsmålet. Kommunen gjorde opmærksom på, at der for samtlige afdelinger skal fastlægges 4. årige mål mv. og rapporteres herom i årsberetningen. BR oplyste at dette vil ske i forhold til regnskab Kommunen oplyste at gennemsnitslønnen pr. ansat (ekskl. direktør) i administrationen i 2018 var på ca kr. 5. Kollektiv råderet BR oplyste, at organisationsbestyrelsen i forlængelse af kommunens initiativer har truffet beslutning om at kollektiv råderet kun anvendes i afdelinger der minimum er 20 år gamle. Hermed er BR kommet kommunen i møde i bestræbelserne på at fastholde billige boliger. BR tilkendegav som sidste år - at anvendelse af kollektiv råderet er et beboerdemokratisk anliggende som kommunen ikke bør blande sig i. Kommunen anførte heroverfor, at der er et lovkrav om at lejestigninger på mere end 5% som følge af forbedringsarbejder skal godkendes af kommunen og at godkendelsen tilsyneladende er en gyldighedsbetingelse i forhold til varslingen af lejestigningen. Kommunen fastholder tidligere udmelding om at indflyttende lejer skal tiltræde kollektive råderetsarbejder i tomme boliger.

7 6. Ledelse og beboerdemokrati Der er igangsat en proces i forhold til ansættelse af ny direktør i foråret Side 7 af 8 BR har procedurer i forhold til at sikre at habilitetsreglerne iagttages. Kommunen konstaterede, at der alene er en afdeling uden afdelingsbestyrelse. BR har arbejdet med det digitale beboerdemokrati i tre pilotprojekter. De tre projekter gentages i 2018 og det er forhåbningen at indhentede erfaringer kan bidrage positivt til udviklingen af en hensigtsmæssig model. 7. Ansættelser i det boligsociale arbejde Der er procedure for, at der skal fremvises ren straffeattest i forbindelse med ansættelse af boligsociale medarbejdere. 8. Nybyggeri BR efterlyste bedre muligheder for at konvertere tidligere kap. 12 institutioner til almene boliger (nybyggeri/ombygning). Aktuelt har man afd. 16 E Trige Centervej lejemålet opsagt af kommunen og står umiddelbart foran nedrivning. Derudover har BR en institution på Peter Fabers Vej 35, afd. 16F, som i 2020 vil blive ledig. Afdelingen ligger tæt på midtbyen men i postnr Placeringen udelukker muligheden for at etablere almene familieboliger. Baggrunden for dette er en politisk beslutning. BR har opgivet gennemførelsen af et nybyggeri af almene boliger i midtbyen. Rammebeløbet simpelthen ikke stort nok, hvilket i den konkrete sag primært tilskrives et krav om p-kælder samt problematiske jordbundsforhold. BR gjorde opmærksom på at sagen havde været bekostelig og vil være svær at løfte for enhver almen boligorganisation. BR efterlyste en principiel holdning til opførelse af almene bolig for personer med multiallergi, MCS. Der er behov for almene boliger til dette segment eftersom personer med diagnosen er uden for arbejdsmarkedet. Mangler afklaring i forhold til udlejningsreglerne. Konceptet fremsendes snarest til kommunen. BR spurgte til muligheden for opførelse af Almen Bolig+ konceptet. Samarbejde etableret og kontrakt skal indgås inden marts Byggeriet kan gennemføres inden for rammebeløbet. Kommunen positiv under forudsætning af tilstrækkelige kvoter og egnet placering.

8 BR deltaget i møde med initiativgruppe fra andelssamfundet i Hjortshøj med henblik på etablering af ny almen afdeling i området. Kommunen afventer evt. henvendelse. Kommunen gjorde opmærksom på, at ifølge kommunens praksis skal udlejning til seniorbofællesskaber ske efter venteliste. Initiativgruppen kan således ikke forvente at opnå fortrin. Side 8 af 8 BR oplyste, at rådgiverteamet i forbindelse med etableringen af tagboligerne i Ryde- og Fjældevænget har identificeret en mulighed for ekstra 8 ungdomsboliger på taget. Kommunen bemærkede, at det endnu er uvist om der vil være tilstrækkelige kvoter til projektets gennemførelse. 9. Renoveringer Igangværende renoveringssag og Projekt Ready i afd. 20. Kommende renoveringssag i afd. 21. Forventet opstart marts Godsbanen, afd. 40. Lokalplanen pt i offentlig høring Diverse Intet under punktet. 11. Evt. aftale mellem kommune og boligorganisation Der er ikke i styringsdialog 2018 vurderet behov for aftaler. Der vil i kommende dialoger være fokus på de årlige henlæggelsers størrelse.

Styringsdialog 2018, Domi Bolig

Styringsdialog 2018, Domi Bolig Styringsdialog 2018, Domi Bolig Side 1 af 5 Mødedato: 13. november 2018 Mødetid: 14.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra Boligorganisationen: Formand Herdis Larsen Direktør Preben Jacobsen

Læs mere

Styringsdialog 2018 Lejerbo Århus. TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune

Styringsdialog 2018 Lejerbo Århus. TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune Styringsdialog 2018 Lejerbo Århus Mødedato: Mødetid: 10:00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra Lejerbo Formand Inge Køster Forretningsfører Pia Hesselvig Resumé Tilstede fra Aarhus Kommune

Læs mere

Mødereferat. Styringsdialog 2012, Lejerbo Aarhus. Planlægning og Byggeri. Mødedato: 25. oktober 2012 Mødetid: Kl. 10 Mødested: Kalkværksvej 10

Mødereferat. Styringsdialog 2012, Lejerbo Aarhus. Planlægning og Byggeri. Mødedato: 25. oktober 2012 Mødetid: Kl. 10 Mødested: Kalkværksvej 10 Mødereferat Styringsdialog 2012, Lejerbo Aarhus Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Aarhus Kommune Mødedato: 25. oktober 2012 Mødetid: Kl. 10 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Fra boligforeningen:

Læs mere

Boligforeningen af 10. marts oplyser, at organisationen har fokus på at optimere driftsområdet.

Boligforeningen af 10. marts oplyser, at organisationen har fokus på at optimere driftsområdet. Styringsdialog Boligforeningen af 10. marts 2018 Mødedato: Mødetid: 09:00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra boligorganisationen: Direktør Bjarne Wissing Resumè Tilstede fra Aarhus Kommune:

Læs mere

Styringsdialog 2018 Almenbo. TEKNIK OG MILJØ Arealudvikling og Almene Boliger Aarhus Kommune

Styringsdialog 2018 Almenbo. TEKNIK OG MILJØ Arealudvikling og Almene Boliger Aarhus Kommune Styringsdialog 2018 Almenbo Mødedato: 24. september 2018 Mødetid: 16.00 Mødested: Kalkværksvej 10, 8000 Aarhus C Deltagere: Tilstede fra boligforeningen Bestyrelsesformand Chris Cully Direktør Steffen

Læs mere

Mødereferat. Styringsdialog 2014, Boligforeningen af 10. marts Aarhus Kommune. Den 17. november 2014

Mødereferat. Styringsdialog 2014, Boligforeningen af 10. marts Aarhus Kommune. Den 17. november 2014 Mødereferat Aarhus Kommune Børn og Unge Den 17. november 2014 MTM-CBM/Grundsalg og Støttet Byggeri Kalkværksvej 10 8100 Aarhus C Styringsdialog 2014, Boligforeningen af 10. marts 1943 Mødedato: 17. november

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Arealudvikling og Almene Boliger Aarhus Kommune

TEKNIK OG MILJØ Arealudvikling og Almene Boliger Aarhus Kommune Mødedato: 11. marts 2019 Mødetid: 9:00 Mødested: Karen Blixens Boulevard 7 Deltagere: Tilstede fra AAB: Direktør Anders Rønnebro Økonomichef Tina Lundum Jensen Projektchef Morten Strunge Driftschef Allan

Læs mere

Mødereferat. Styringsdialog 2014, Beder-Malling Boligforening. Aarhus Kommune

Mødereferat. Styringsdialog 2014, Beder-Malling Boligforening. Aarhus Kommune Mødereferat Styringsdialog 2014, Beder-Malling Boligforening Mødedato: 1. september 2014 Mødetid: Kl. 13.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra boligforeningen Formand Torben Høholt Jensen

Læs mere

Styringsdialog Boligforeningen Ringgården TEKNIK OG MILJØ Alment Byggeri På mødet blev følgende punkter drøftet: Resumé

Styringsdialog Boligforeningen Ringgården TEKNIK OG MILJØ Alment Byggeri På mødet blev følgende punkter drøftet: Resumé Styringsdialog 2017 - Boligforeningen Ringgården Mødedato: 25. september 2017 Mødetid: 13.00 Mødested: Deltagere: Kalkværksvej 10, 8000 Aarhus C Fra Boligorganisationen: Direktør Palle Jørgensen Økonomichef

Læs mere

Styringsdialog Østjysk Bolig TEKNIK OG MILJØ Arealudvikling og Almene Boliger Aarhus Kommune

Styringsdialog Østjysk Bolig TEKNIK OG MILJØ Arealudvikling og Almene Boliger Aarhus Kommune Styringsdialog Østjysk Bolig 2018 Mødedato: Mødested: Karen Blixens Boulevard 7 Deltagere: Tilstede fra boligorganisationen: Direktør Allan Søstrøm Bestyrelsesformand Katja Hillers Udlejningschef Connie

Læs mere

Mødereferat. Styringsdialog 2013, Beder-Malling Boligforening

Mødereferat. Styringsdialog 2013, Beder-Malling Boligforening Mødereferat Styringsdialog 2013, Beder-Malling Boligforening Mødedato: 31. oktober 2013 Mødetid: Kl. 10.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra boligforeningen Formand Torben Høholt Jensen

Læs mere

Redegørelse styringsdialog AAB TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune

Redegørelse styringsdialog AAB TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune Redegørelse styringsdialog AAB 2017 Mødedato: 28.september 2017 Mødetid: 10.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra AAB Direktør Anders Rønnebro Økonomichef Tina Lundum Jensen Projektchef

Læs mere

Styringsdialog 2017, Almenbo Aarhus. TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune. Mødedato: 30. november 2017 Mødetid: 13.

Styringsdialog 2017, Almenbo Aarhus. TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune. Mødedato: 30. november 2017 Mødetid: 13. Styringsdialog 2017, Almenbo Aarhus Side 1 af 8 Mødedato: 30. november 2017 Mødetid: 13.00 Mødested: Deltagere: Kalkværksvej 10, 8000 Aarhus C Fra boligorganisationen: Bestyrelsesformand Chris Cully Direktør

Læs mere

Styringsdialog Boligkontoret TEKNIK OG MILJØ Arealudvikling og Almene Boliger Aarhus Kommune

Styringsdialog Boligkontoret TEKNIK OG MILJØ Arealudvikling og Almene Boliger Aarhus Kommune Styringsdialog Boligkontoret 2018 Mødedato: Mødetid: 09:00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra Boligorganisationen: Formand Søren Høgsberg Næstformand Henrik Autzen Direktør Morten Homann

Læs mere

Styringsdialog 2018, AL2bolig. TEKNIK OG MILJØ Arealudvikling og Almene Boliger Aarhus Kommune

Styringsdialog 2018, AL2bolig. TEKNIK OG MILJØ Arealudvikling og Almene Boliger Aarhus Kommune Styringsdialog 2018, AL2bolig Mødedato: 8. oktober 2018 Mødetid: Kl. 14.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra boligforeningen: Bestyrelsesformand Anette Østerhaab Direktør Allan Werge Forvaltningschef

Læs mere

Mødereferat. Styringsdialog 2013, Boligforeningen af 10. marts 1943

Mødereferat. Styringsdialog 2013, Boligforeningen af 10. marts 1943 Mødereferat Styringsdialog 2013, Boligforeningen af 10. marts 1943 Mødedato: 14. januar 2014 Mødetid: 10.00 Mødested: Tranekærparken 1 Deltagere: Tilstede fra Boligforeningen: Forretningsfører Anni Øhrberg

Læs mere

Styringsdialog 2017, Domi Bolig

Styringsdialog 2017, Domi Bolig Side 1 af 7 Styringsdialog 2017, Domi Bolig TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune Mødedato: 7. december 2017 Mødetid: 10.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra Boligorganisationen:

Læs mere

Mødereferat. Styringsdialog 2012, Østjysk Bolig. Den 8. marts 2013. Planlægning og Byggeri

Mødereferat. Styringsdialog 2012, Østjysk Bolig. Den 8. marts 2013. Planlægning og Byggeri Mødereferat Den 8. marts 2013 Styringsdialog 2012, Østjysk Bolig Mødedato: 29. januar 2013 Mødetid: 10.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra Boligforeningen: Direktør Allan Søstrøm Økonomichef

Læs mere

Styringsdialog 2017, AL2bolig. TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune

Styringsdialog 2017, AL2bolig. TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune Styringsdialog 2017, AL2bolig Mødedato: 25. oktober 2017 Mødetid: Kl. 11.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra boligforeningen: Bestyrelsesformand Anette Østerhaab Direktør Allan Werge Forvaltningschef

Læs mere

Mødereferat. Styringsdialog 2012, Boligforeningen Aarhus Omegn. Den 4. februar Planlægning og Byggeri

Mødereferat. Styringsdialog 2012, Boligforeningen Aarhus Omegn. Den 4. februar Planlægning og Byggeri Mødereferat Den 4. februar 2013 Styringsdialog 2012, Boligforeningen Aarhus Omegn Mødedato: 13. december 2012 Mødetid: 10.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra Boligforeningen: Formand Søren

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Boliger og Projektudvikling Aarhus Kommune. Styringsdialog 2016, Boligforeningen 10. marts 1943

TEKNIK OG MILJØ Boliger og Projektudvikling Aarhus Kommune. Styringsdialog 2016, Boligforeningen 10. marts 1943 Side 1 af 9 TEKNIK OG MILJØ Boliger og Projektudvikling Aarhus Kommune Styringsdialog 2016, Boligforeningen 10. marts 1943 Mødedato: 27. oktober 2016 Mødetid: 10.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere:

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune. Styringsdialog 2016, Almenbo Aarhus

TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune. Styringsdialog 2016, Almenbo Aarhus Side 1 af 7 Styringsdialog 2016, Almenbo Aarhus Mødedato: 6. december 2016 Mødetid: 10.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Fra boligorganisationen: Bestyrelsesformand Chris Cully Direktør Steffen Espersen

Læs mere

Styringsdialog 2016, Domi bolig

Styringsdialog 2016, Domi bolig Side 1 af 7 Styringsdialog 2016, Domi bolig TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune Mødedato: Mødetid: 10:00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra Boligorganisationen: Formand

Læs mere

Fra Aarhus Kommune: Claus Michael Krogh Mette Krogh Jensen Jørn Hedeby Nielsen (under pkt. 3) Claus Bo Jensen

Fra Aarhus Kommune: Claus Michael Krogh Mette Krogh Jensen Jørn Hedeby Nielsen (under pkt. 3) Claus Bo Jensen Styringsdialog 2016, Lejerbo Aarhus Side 1 af 8 Mødedato: Mødetid: Kl. 9.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Fra boligforeningen: Forretningsfører Pia Hesselvig Formand Inge Køster Næstformand Connie

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune. Styringsdialog 2015, Almenbo Aarhus

TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune. Styringsdialog 2015, Almenbo Aarhus Side 1 af 8 TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune Styringsdialog 2015, Almenbo Aarhus Mødedato: Mødetid: 13.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Fra boligorganisationen:

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune

TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune Side 1 af 8 TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune Styringsdialog 2016 - Kollegiekontoret Mødedato: 14. april 2016 Mødetid: 10.00 Mødested: Hack Kampmanns Plads 1 3, 1. th. Deltagere:

Læs mere

Mødereferat. Styringsdialog 2014, Arbejdernes Andels Boligforening. På mødet blev følgende punkter drøftet:

Mødereferat. Styringsdialog 2014, Arbejdernes Andels Boligforening. På mødet blev følgende punkter drøftet: Mødereferat Styringsdialog 2014, Arbejdernes Andels Boligforening Mødedato: 15. september 2014 Mødetid: 13.00 Mødested: Langelandsgade 50 Deltagere: Tilstede fra Boligforeningen: Formand Erik Piilgaard

Læs mere

Styringsdialog 2016, Boligforeningen Ringgården. TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune

Styringsdialog 2016, Boligforeningen Ringgården. TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune Styringsdialog 2016, Boligforeningen Ringgården Side 1 af 8 Mødedato: Mødetid: 12.30 Mødested: Kalkværksvej 10, 8000 Aarhus C Deltagere: Fra Boligorganisationen: Formand Christian Mariegaard Direktør Palle

Læs mere

Styringsdialog 2015, Boligforeningen Ringgården. TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune

Styringsdialog 2015, Boligforeningen Ringgården. TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune Styringsdialog 2015, Boligforeningen Ringgården Side 1 af 9 Mødedato: 18. december 2015 Mødetid: 10.00 Mødested: Kalkværksvej 10, 8000 Aarhus C Deltagere: Fra Boligorganisationen: Formand Christian Mariegaard

Læs mere

Styringsdialog 2018 Kollegiekontoret i Aarhus. TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune

Styringsdialog 2018 Kollegiekontoret i Aarhus. TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune Styringsdialog 2018 Kollegiekontoret i Aarhus Mødedato: Mødetid: 9:00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra Kollegiekontoret: Direktør Per Juulsen Adm. Chef Diana Jørgensen Tilstede fra Aarhus

Læs mere

Styringsdialog 2017 Århus Omegn. TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune

Styringsdialog 2017 Århus Omegn. TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune Side 1 af 9 Styringsdialog 2017 Århus Omegn Mødedato: 14. juni 2017 Mødetid: 10.00 Mødested: Skanderborgvej 168, 8260 Viby J Deltagere: Tilstede fra boligforeningen Bestyrelsesformand Jette Holgersen Direktør

Læs mere

Styringsdialog 2017 Kollegiekontoret i Aarhus. TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune

Styringsdialog 2017 Kollegiekontoret i Aarhus. TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune Styringsdialog 2017 Kollegiekontoret i Aarhus Mødedato: 1. juni 2017 Mødetid: 10.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra Kollegiekontoret Direktør Per Juulsen Adm. Chef Diana Jørgensen Tilstede

Læs mere

Styringsdialog Boligkontoret Århus TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune

Styringsdialog Boligkontoret Århus TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune Styringsdialog Boligkontoret Århus 2017 Mødedato: Mødetid: 10:00 Mødsted: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra Boligforeningen: Formand Søren Høgsberg Næstformand Henrik Autzen Direktør Morten Homann

Læs mere

Styringsdialog Boligforeningen af 10. marts. TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune

Styringsdialog Boligforeningen af 10. marts. TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune Styringsdialog 2017 - Boligforeningen af 10. marts Side 1 af 7 Mødedato: 5. oktober 2017 Mødetid: 10.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra Boligforeningen 10. marts Direktør Bjarne Wissing

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune. Styringsdialog 2015, Beder-Malling Boligforening

TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune. Styringsdialog 2015, Beder-Malling Boligforening Side 1 af 8 TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune Styringsdialog 2015, Beder-Malling Boligforening Mødedato: 24. august 2015 Mødetid: Kl. 13.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere:

Læs mere

Styringsdialog 2018, ALBOA, Almen Boligorganisation Aarhus. TEKNIK OG MILJØ Arealudvikling og Almene Boliger Aarhus Kommune

Styringsdialog 2018, ALBOA, Almen Boligorganisation Aarhus. TEKNIK OG MILJØ Arealudvikling og Almene Boliger Aarhus Kommune Styringsdialog 2018, ALBOA, Almen Boligorganisation Aarhus Mødedato: 22. november 2018 Mødetid: 13.30 Mødested: Kalkværksvej 10, Aarhus Deltagere: Tilstede fra Boligforeningen: Formand Michael Korsholm

Læs mere

Styringsdialog 2017 Østjysk Bolig. TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune

Styringsdialog 2017 Østjysk Bolig. TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune Styringsdialog 2017 Østjysk Bolig Mødedato: 22. november 2017 Mødetid: 10.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra Østjysk Bolig Formand Else Christensen Direktør Allan Søstrøm Økonomichef

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ. Styringsdialog 2016, Østjysk Bolig

TEKNIK OG MILJØ. Styringsdialog 2016, Østjysk Bolig Styringsdialog 2016, Østjysk Bolig Mødedato: 28. november 2016 Mødetid: 10:00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra boligorganisationen: Formand Else Christensen Direktør Allan Søstrøm Økonomichef

Læs mere

Mødereferat. Styringsdialog 2012, ALBOA, Almennyttig Boligorganisation Aarhus. Den 6. marts Planlægning og Byggeri

Mødereferat. Styringsdialog 2012, ALBOA, Almennyttig Boligorganisation Aarhus. Den 6. marts Planlægning og Byggeri Mødereferat Den 6. marts 2013 Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Aarhus Kommune Styringsdialog 2012, ALBOA, Almennyttig Boligorganisation Aarhus Mødedato: 24. november 2012 Mødetid: 10.00 Mødested:

Læs mere

Styringsdialog 2017 Lejerbo Århus. TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune

Styringsdialog 2017 Lejerbo Århus. TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune Styringsdialog 2017 Lejerbo Århus Mødedato: 29. juni 2017 Mødetid: 10.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra Lejerbo Adm. Direktør Palle Adamsen Forretningsfører Pia Hesselvig Formand Inge

Læs mere

Mødereferat. Styringsdialog 2014, Boligkontoret Århus. Aarhus Kommune

Mødereferat. Styringsdialog 2014, Boligkontoret Århus. Aarhus Kommune Mødereferat Aarhus Kommune Børn og Unge Styringsdialog 2014, Boligkontoret Århus Mødedato: 2. december 2014 Mødetid: 14.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra Boligorganisationen: Formand

Læs mere

Mødereferat. Styringsdialog 2015, Boligforeningen af 10. marts 1943. Aarhus Kommune

Mødereferat. Styringsdialog 2015, Boligforeningen af 10. marts 1943. Aarhus Kommune Mødereferat Aarhus Kommune Teknik og Miljø Styringsdialog 2015, Boligforeningen af 10. marts 1943 Mødedato: 9. juni 2015 Mødetid: 10.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra Boligforeningen:

Læs mere

Styringsdialog 2017, ALBOA, Almen Boligorganisation Aarhus TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune

Styringsdialog 2017, ALBOA, Almen Boligorganisation Aarhus TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune Side 1 af 10 Styringsdialog 2017, ALBOA, Almen Boligorganisation Aarhus TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune Grundsalg og Alment Byggeri Kalkværksvej 10 8000 Aarhus C Mødedato: 15.

Læs mere

Styringsdialog 2018 Århus Omegn. TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune

Styringsdialog 2018 Århus Omegn. TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune Styringsdialog 2018 Århus Omegn Mødedato: 3. juli 2018 Mødetid: 13.00 Mødested: Kalkværksvej 10, 8000 Aarhus C Deltagere: Tilstede fra boligforeningen Bestyrelsesformand Jette Holgersen Direktør Leif Jensen

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Boliger og Projektudvikling Aarhus Kommune

TEKNIK OG MILJØ Boliger og Projektudvikling Aarhus Kommune Side 1 af 9 TEKNIK OG MILJØ Boliger og Projektudvikling Aarhus Kommune Styringsdialog 2016, Boligkontoret Århus Mødedato: 12. oktober 2015 Mødetid: 10.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra

Læs mere

Mødereferat. Styringsdialog 2014, AL2 Bolig. Aarhus Kommune

Mødereferat. Styringsdialog 2014, AL2 Bolig. Aarhus Kommune Mødereferat Styringsdialog 2014, AL2 Bolig Aarhus Kommune Børn og Unge Mødedato: 28. oktober 2014 Mødetid: Kl. 13.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra boligforeningen: Direktør Allan Werge

Læs mere

AL2Bolig har i det forløbne år arbejdet videre med etablering af 3 driftscentre samt hjemmeside med forskellige digitale selvbetjeningsmuligheder.

AL2Bolig har i det forløbne år arbejdet videre med etablering af 3 driftscentre samt hjemmeside med forskellige digitale selvbetjeningsmuligheder. Side 1 af 8 TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune Grundsalg og Alment Byggeri Kalkværksvej 10 8000 Aarhus C Styringsdialog 2016, AL2Bolig Mødedato: Mødetid: Kl. 11.00 Mødested: Kalkværksvej

Læs mere

Styringsdialog 2016, Boligforeningen Århus Omegn. TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune

Styringsdialog 2016, Boligforeningen Århus Omegn. TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune Styringsdialog 2016, Boligforeningen Århus Omegn Mødedato: 6. juni 2016 Mødetid: Kl. 13.00 Mødested: Skanderborgvej 168 Side 1 af 9 Deltagere: Fra boligforeningen: Bestyrelsesformand Søren Embregts Direktør

Læs mere

Mødereferat. Aarhus Kommune. Styringsdialog Kollegiekontoret

Mødereferat. Aarhus Kommune. Styringsdialog Kollegiekontoret Mødereferat Aarhus Kommune Teknik og Miljø Styringsdialog 2015 - Kollegiekontoret Mødedato: 24. april 2015 Mødetid: 10.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra Kollegiekontoret Direktør Per

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune. Styringsdialog 2016, Arbejdernes Andels Boligforening

TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune. Styringsdialog 2016, Arbejdernes Andels Boligforening Styringsdialog 2016, Arbejdernes Andels Boligforening Mødedato: 7. september 2016 Mødetid: 13.30 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra Boligforeningen: Direktør Anders Rønnebro Projektchef

Læs mere

Styringsdialog 2015, Boligkontoret Århus

Styringsdialog 2015, Boligkontoret Århus Side 1 af 9 Styringsdialog 2015, Boligkontoret Århus Teknik og Miljø Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune Mødedato: 10. november 2015 Mødetid: 13.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede

Læs mere

Mødereferat. Styringsdialog 2015, Boligforeningen Aarhus Omegn. Aarhus Kommune

Mødereferat. Styringsdialog 2015, Boligforeningen Aarhus Omegn. Aarhus Kommune Mødereferat Styringsdialog 2015, Boligforeningen Aarhus Omegn Mødedato: 3. juni 2015 Mødetid: 10.00 Mødested: Kalkværksvej 10, Deltagere: Fra boligorganisationen: Bestyrelsesformand Søren Embregts Direktør

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune. Styringsdialog 2016, ALBOA, Almen Boligorganisation Aarhus

TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune. Styringsdialog 2016, ALBOA, Almen Boligorganisation Aarhus Side 1 af 9 TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune Styringsdialog 2016, ALBOA, Almen Boligorganisation Aarhus Mødedato: Mødetid: 11.00 Mødested: Kalkværksvej 10, Aarhus Deltagere: Tilstede

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune. Styringsdialog 2015, Østjysk Bolig

TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune. Styringsdialog 2015, Østjysk Bolig Side 1 af 9 TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune Styringsdialog 2015, Østjysk Bolig Mødedato: Mødetid: 13 Mødested: Kalkværksvej 10, 8000 Aarhus C Deltagere: Tilstede fra

Læs mere

Referat, styringsdialogmøde Lejerbo

Referat, styringsdialogmøde Lejerbo Referat, styringsdialogmøde Lejerbo Emne: Samarbejdet mellem Thisted Kommune og kommunens almene boligorganisationer Formål med mødet: Dialog om status på boligorganisationen, fremtidsvisioner og godkendelse

Læs mere

Bestyrelsesmøde. Beder-Malling Boligforening. Mødedato: 13. maj Mødested: Tornøegade Odder. Mødetid:

Bestyrelsesmøde. Beder-Malling Boligforening. Mødedato: 13. maj Mødested: Tornøegade Odder. Mødetid: Beder-Malling Boligforening Mødedato: 13. maj 2013. Mødested: Tornøegade 12 8300 Odder. Mødetid: 17.00. Bestyrelsesmøde Bestyrelsen: init.: Formand Torben Høholt Jensen THJ Best.medlem Hanne Frydendahl

Læs mere

Dialogmøde 2012 Boligselskabet for Høng og Omegn

Dialogmøde 2012 Boligselskabet for Høng og Omegn REFERAT Dialogmøde 2012 Boligselskabet for Høng og Omegn Dato: 23. oktober 2012 Mødested: Økonomistaben, Ubby Rådhus, Hovedgaden 62, 4490 Jerslev Deltagere: Boligorganisationen: Formand Kurt Olsen (afbud)

Læs mere

Kritisk regnskabsgennemgang og styringsrapport

Kritisk regnskabsgennemgang og styringsrapport Kritisk regnskabsgennemgang og styringsrapport COK Kursus i Middelfart Den 3. oktober 2018 Kontakt og E-mailservice Inge-Lis Kalum Schou kalum@pc.dk tlf. 49 19 14 50 Inge-lis-kalum.weebly.com Rådgivning

Læs mere

REFERAT. Dialogmøde 2014 Høng Boligforening 1. VELKOMST 2. OPFØLGNING PÅ SIDSTE ÅRS AFTALER

REFERAT. Dialogmøde 2014 Høng Boligforening 1. VELKOMST 2. OPFØLGNING PÅ SIDSTE ÅRS AFTALER REFERAT Dialogmøde 2014 Høng Boligforening Dato: 16. oktober 2014 Mødested: Kalundborg Kommune, Holbækvej 141 B, 4400 Kalundborg Deltagere: Boligorganisationen: Formand Lars Diethmer Forretningsfører Jens

Læs mere

Kritisk regnskabsgennemgang og styringsrapport

Kritisk regnskabsgennemgang og styringsrapport Kritisk regnskabsgennemgang og styringsrapport COK Kursus i Vejle Den 4. oktober 2017 Kontakt og E-mailservice Inge-Lis Kalum Schou kalum@pc.dk tlf. 49 19 14 50 Inge-lis-kalum.weebly.com Rådgivning Kurser

Læs mere

Referat, styringsdialogmøde 2017 med Bedsted Andelsboligforening

Referat, styringsdialogmøde 2017 med Bedsted Andelsboligforening Referat, styringsdialogmøde 2017 med Bedsted Andelsboligforening Emne: Samarbejdet mellem Thisted Kommune og kommunens almene boligorganisationer Formål med mødet: Dialog om status på boligorganisationen

Læs mere

REFERAT. Dialogmøde 2013 Høng Boligforening. 1. Velkomst. 2. Gennemgang af styringsrapporten

REFERAT. Dialogmøde 2013 Høng Boligforening. 1. Velkomst. 2. Gennemgang af styringsrapporten REFERAT Dialogmøde 2013 Høng Boligforening Dato: 8. oktober 2013 Mødested: Kalundborg Kommune, Holbækvej 141 B, 4400 Kalundborg Deltagere: Boligorganisationen: Formand Lars Dithmer Forretningsfører Jens

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune. Styringsdialog 2015, ALBOA, Almen Boligorganisation Aarhus

TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune. Styringsdialog 2015, ALBOA, Almen Boligorganisation Aarhus Side 1 af 1 Styringsdialog 2015, ALBOA, Almen Boligorganisation Aarhus Mødedato: 8. oktober 2015 Mødetid: 10.00 Mødested: Deltagere: Kalkværksvej 10, Aarhus Tilstede fra Boligforeningen: Næstformand Michael

Læs mere

Mødereferat. Styringsdialog 2014, ALBOA, Almen Boligorganisation Aarhus. Aarhus Kommune. Mødedato: 2. oktober 2014 Mødetid: 10.00

Mødereferat. Styringsdialog 2014, ALBOA, Almen Boligorganisation Aarhus. Aarhus Kommune. Mødedato: 2. oktober 2014 Mødetid: 10.00 Mødereferat Aarhus Kommune Teknik og Miljø MTM-CBM/Grundsalg og Støttet Byggeri Kalkværksvej 10 8100 Aarhus C Styringsdialog 2014, ALBOA, Almen Boligorganisation Aarhus Mødedato: 2. oktober 2014 Mødetid:

Læs mere

Boligorganisationen: Knud Spangsø, formand, Lone Jakobsen, næstformand

Boligorganisationen: Knud Spangsø, formand, Lone Jakobsen, næstformand Referat Forvaltning: Sekretariat Møde vedr.: Styringsdialog A/B Gudenå 2017 Mødested: Odinsgade 7, lokale D. 3.32 Mødedato: 27-09-2017 Sendes til: A/B Gudenå og RandersBolig Deltagere: Boligorganisationen:

Læs mere

Dialogmøde 2012 Fællesorganisationens Boligforening

Dialogmøde 2012 Fællesorganisationens Boligforening REFERAT Dialogmøde 2012 Fællesorganisationens Boligforening Dato: 12. november 2012 Mødested: Økonomistaben, Ubby Rådhus, Hovedgaden 62, 4490 Jerslev Deltagere: Boligorganisationen: Bestyrelsesformand

Læs mere

Kritisk regnskabsgennemgang og styringsrapport

Kritisk regnskabsgennemgang og styringsrapport Kritisk regnskabsgennemgang og styringsrapport COK Kursus i Vejle Den 1. september 2016 Kontakt og E-mailservice Inge-Lis Kalum Schou kalum@pc.dk tlf. 49 19 14 50 Inge-lis-kalum.weebly.com Rådgivning Kurser

Læs mere

Årsberetning. Lejerbo, Norddjurs. 1. maj april 2014

Årsberetning. Lejerbo, Norddjurs. 1. maj april 2014 Årsberetning 1. maj 2013 30. april ÅRSBERETNING FOR ÅRET 2013/ Årsberetningen indeholder følgende elementer for : Resultatopgørelse for boligorganisationen Side 1 Arbejdskapitalens udvikling Side 1 Dispositionsfondens

Læs mere

Dialogmøde (afholdt i 2012) Lejerbo, Kalundborg

Dialogmøde (afholdt i 2012) Lejerbo, Kalundborg REFERAT Dialogmøde 2011 + 2012 (afholdt i 2012) Lejerbo, Kalundborg Dato: 23. april 2012 Mødested: Økonomistaben, Ubby Rådhus, Hovedgaden 62, 4490 Jerslev Deltagere: Boligorganisationen: Formand Niels

Læs mere

Dialogmøde 2011 (afholdt i 2012) Fællesorganisationens Boligforening

Dialogmøde 2011 (afholdt i 2012) Fællesorganisationens Boligforening REFERAT Dialogmøde 2011 (afholdt i 2012) Fællesorganisationens Boligforening Dato: 2. februar 2012 *) Mødested: Økonomistaben, Ubby Rådhus, Hovedgaden 62, 4490 Jerslev Deltagere: Boligorganisationen: Bestyrelsesformand

Læs mere

STYRINGSDIALOG Aftaledokument, regnskabsår 2016 BS Nordjylland

STYRINGSDIALOG Aftaledokument, regnskabsår 2016 BS Nordjylland Overskrift Mødedeltagere - Boligorganisationen: Mødedeltagere Hjørring Kommune (HJK): Administrativ enhed: Styringsdialogmøde med Boligselskabet Nordjylland Arsenalvej 20, 9800 Hjørring Formand: Troels

Læs mere

REFERAT. Dialogmøde 2013 Gørlev Boligforening. 1. Velkomst. 2. Gennemgang af styringsrapporten

REFERAT. Dialogmøde 2013 Gørlev Boligforening. 1. Velkomst. 2. Gennemgang af styringsrapporten REFERAT Dialogmøde 2013 Gørlev Boligforening Dato: 27. november 2013 Mødested: Kalundborg Kommune, Holbækvej 141 B, 4400 Kalundborg Deltagere: Boligorganisationen: Formand Eigil Hansen Forretningsfører

Læs mere

Boligorganisationen: Bestyrelsesformand Marianne Schultz og næstformand, Aase Jensen

Boligorganisationen: Bestyrelsesformand Marianne Schultz og næstformand, Aase Jensen Referat Forvaltning: Sekretariat Møde vedr.: Styringsdialog med Domea Randers Mødested: E.1.93 Mødedato: 23-11-2017 Sendes til: Domea Deltagere: Administrationen: Mikki Schougaard Frandsen, kundechef Boligorganisationen:

Læs mere

Boligorganisationen: Mogens Vive, formand og Janni Østergaard Amdi, næstformand.

Boligorganisationen: Mogens Vive, formand og Janni Østergaard Amdi, næstformand. Redegørelse Vedrørende: Randers Arbejderes Byggeforening af 1874, styringsdialog 2017 Skrevet af: Lene Holdtdal Pedersen Mødedato: 06-06-2017 Sendes til: RandersBolig og bestyrelsen Deltagere: Boligorganisationen:

Læs mere

Referat, styringsdialogmøde 2018 med Bedsted Andelsboligforening

Referat, styringsdialogmøde 2018 med Bedsted Andelsboligforening Referat, styringsdialogmøde 2018 med Bedsted Andelsboligforening Emne: Samarbejdet mellem Thisted Kommune og kommunens almene boligorganisationer Formål med mødet: Dialog om status på boligorganisationen

Læs mere

Referat. Protokoller: Politiske sager: Afdelingsrelaterede indstillingssager: Mødedato: 22. juni Til stede:

Referat. Protokoller: Politiske sager: Afdelingsrelaterede indstillingssager: Mødedato: 22. juni Til stede: Referat Mødedato: 22. juni 2011 Til stede: Bent Haupt Jensen, Formand Jørn Nielsen, Næstformand Michael Bagge Kuehn Jette Kragh Svend Lauridsen Palle S. Madsen Käthe Pedersen Michael Bendixen Ole Sales,

Læs mere

Emne: Referat fra styringsdialogmøde 2017 mellem Tyrstrup Andelsboligforening af 1955 og Kolding Kommune

Emne: Referat fra styringsdialogmøde 2017 mellem Tyrstrup Andelsboligforening af 1955 og Kolding Kommune Mødereferat Emne: Referat fra styringsdialogmøde 2017 mellem Tyrstrup Andelsboligforening af 1955 og Kolding Kommune 30. oktober 2017 - Sagsnr. 17/11427 - Løbenr. 217271/17 Møde dato 27. oktober 2017 Møde

Læs mere

Boligselskabet BSB Egebjerg

Boligselskabet BSB Egebjerg Boligselskabet BSB Egebjerg Referat af organisationsbestyrelsesmøde mandag den 3. juni 2013 kl. 16.00 i Domea, Mølmarksvej 155, 5700 Svendborg Dagsorden: 1 Boligselskabet BSB Egebjerg... 2 1.1 Orientering

Læs mere

Dialogmøde 2011 Boligselskabet for Høng og Omegn

Dialogmøde 2011 Boligselskabet for Høng og Omegn REFERAT Dialogmøde 2011 Boligselskabet for Høng og Omegn Dato: 2. november 2011 Mødested: Økonomistaben, Ubby Rådhus, Hovedgaden 62, 4490 Jerslev Deltagere: Boligorganisationen: Forretningsfører Britta

Læs mere

Årsberetning. Lejerbo, Frederiksværk. 1. oktober september 2015

Årsberetning. Lejerbo, Frederiksværk. 1. oktober september 2015 Årsberetning 1. oktober 2014 30. september ÅRSBERETNING FOR ÅRET 2014/ Årsberetningen indeholder følgende elementer for : Resultatopgørelse for boligorganisationen Side 1 Arbejdskapitalens udvikling Side

Læs mere

Dette notat indeholder definitionen af flere almindelige begreber inden for den almene boliglovgivning:

Dette notat indeholder definitionen af flere almindelige begreber inden for den almene boliglovgivning: Notat Dato: 05-02-2016 Reference: Rune Hellegaard Christensen Tlf.: 89594077 E-mail: rhc@norddjurs.dk Journalnr.: 15/19610 Notat vedr. begreber indenfor Almen bolig Dette notat indeholder definitionen

Læs mere

Sagsnr.: 2010/13540 Dato: Boligselskabernes svar på bemærkninger til deres regnskaber Sagsbehandler: Flemming Byrgesen

Sagsnr.: 2010/13540 Dato: Boligselskabernes svar på bemærkninger til deres regnskaber Sagsbehandler: Flemming Byrgesen Sagsnr.: 2010/13540 Dato: 16-03-2011 Sag: Boligselskabernes svar på bemærkninger til deres regnskaber Sagsbehandler: Flemming Byrgesen Teksten i kursiv er identisk med teksten i sagsfremstillingen Sagens

Læs mere

Notat. 2. maj 2013. Referat

Notat. 2. maj 2013. Referat Notat Kultur, Erhverv og Udvikling Rådhuset Ramsherred 5 5700 Svendborg 2. maj 2013 Referat Forum: Styringsdialogmøde med BSB Svendborg Dato: 1. marts 2013 Sted: Svendborg Rådhus Deltagere: Svend Erik

Læs mere

Dagsorden styringsdialogmøde den 20. november 2017

Dagsorden styringsdialogmøde den 20. november 2017 Dato: 20.11.2017 Tid: 13:00 Sted: Allingåbro Ansvarlig: Anthony Le Journalnr.: 17/14985 Deltagere: Tommy E. Hansen (Formand for bestyrelsen) Kenneth T. Hansen (Direktør for Randers bolig) Mogens T. Clingman

Læs mere

Årsberetning Lejerbo, Køge Bugt. 1. oktober september 2016

Årsberetning Lejerbo, Køge Bugt. 1. oktober september 2016 Årsberetning 1. oktober 2015-30. september 2016 ÅRSBERETNING FOR ÅRET 2015/2016 Årsberetningen indeholder følgende elementer for : Resultatopgørelse for boligorganisationen Side 2 Arbejdskapitalens udvikling

Læs mere

Hans Emborg (Formand) og Michael Hansen (Kasserer) Sina Petersen (Afdelingsleder), Marie-Louise Bruun (Jurist) og Line Palm (Tilsynsmyndighed)

Hans Emborg (Formand) og Michael Hansen (Kasserer) Sina Petersen (Afdelingsleder), Marie-Louise Bruun (Jurist) og Line Palm (Tilsynsmyndighed) Tema: Styringsdialogmøde 2019 Boligforeningen Grejsdalen Tid: 13. september 2019, kl. 13-14 Sted: Kirketorvet 22, 7100 Vejle mødelokale 3 Deltagere Hans Emborg (Formand) og Michael Hansen (Kasserer) Sina

Læs mere

Dialogmøde 2011 (afholdt i 2012) Danske Funktionærers Boligselskab

Dialogmøde 2011 (afholdt i 2012) Danske Funktionærers Boligselskab REFERAT Dialogmøde 2011 (afholdt i 2012) Danske Funktionærers Boligselskab Dato: 1. februar 2012 *) Mødested: Økonomistaben, Ubby Rådhus, Hovedgaden 62, 4490 Jerslev Deltagere: Boligorganisationen: Driftschef

Læs mere

GODKENDELSE AF FORHANDLINGSPROTOKOL FRA DEN 21. JANUAR 2014 Forhandlingsprotokollen blev gennemgået og godkendt.

GODKENDELSE AF FORHANDLINGSPROTOKOL FRA DEN 21. JANUAR 2014 Forhandlingsprotokollen blev gennemgået og godkendt. REFERAT FRA ORGANISATIONSBESTYRELSENS MØDE Tirsdag den 18. februar 2014 Tilstede: Christian Mariegaard, Preben Karlson, Jørn Laursen, Bjarke Mortensen, Annie Svejgaard, Diana Jensen og Lotte Eskesen (referent)

Læs mere

Randers Kommune: Tine Braüner Jung, den boligsociale enhed, jurist Lene Holdtdal Pedersen og jurist Inge Qvortrup, tilsynet med almene boliger

Randers Kommune: Tine Braüner Jung, den boligsociale enhed, jurist Lene Holdtdal Pedersen og jurist Inge Qvortrup, tilsynet med almene boliger Redegørelse Forvaltning: Sekretariatet, Miljø og teknik Møde vedr.: Redegørelse fra styringsdialogmøde Mødested: Laksetorvet, lokale D 3.32 Mødedato: 26-11-2015 Sendes til: Typografernes Stiftelse og RandersBolig

Læs mere

Dialogmøde 2014 Fællesorganisationens Boligforening

Dialogmøde 2014 Fællesorganisationens Boligforening REFERAT Dialogmøde 2014 Fællesorganisationens Boligforening Dato: 6. oktober 2014 Mødested: Kalundborg Kommune, Holbækvej 141 B, 4400 Kalundborg Deltagere: Boligorganisationen: Formand Svend-Aage Berg

Læs mere

EFFEKTIVISERING FORUDSÆTTER LEDELSE

EFFEKTIVISERING FORUDSÆTTER LEDELSE EFFEKTIVISERING FORUDSÆTTER LEDELSE Møde BL s 3. kreds 30. Januar 2016 2016: Lov om effektivisering Der er aftalt, at driften af den almene boligsektor frem mod 2020 skal effektiviseres med 1,5 mia. kr.

Læs mere

Styringsrapport for almen boligorganisation med egne boligafdelinger

Styringsrapport for almen boligorganisation med egne boligafdelinger Styringsrapport for almen boligorganisation med egne boligafdelinger Organisationstype: Boligorganisation Organisationsnr: Navn: Regnskabsperiode start: Regnskabsperiode slut: A. Konklusion Vurderer boligorganisationen

Læs mere

Boligorganisationen: Mogens Vive, formand og Janni Østergaard Amdi, næstformand

Boligorganisationen: Mogens Vive, formand og Janni Østergaard Amdi, næstformand Referat Forvaltning: Miljø og Teknik Møde vedr.: Referat styringsdialog Mødested: Laksetorvet, lokale D 3.32 Mødedato: 06-10-2015 Sendes til: RandersBolig og bestyrelsen for Randers Arbejderes Byggeforening

Læs mere

Alment byggeri temamøde om almene boliger Effektivisering mv. Albertslund. Den 7. september 2017

Alment byggeri temamøde om almene boliger Effektivisering mv. Albertslund. Den 7. september 2017 Alment byggeri temamøde om almene boliger Effektivisering mv Albertslund Den 7. september 2017 Kontakt og E-mailservice Inge-Lis Kalum Schou kalum@pc.dk tlf. 49 19 14 50 Inge-lis-kalum.weebly.com Rådgivning

Læs mere

ORGANISATIONSBESTYRELSEN. Referat

ORGANISATIONSBESTYRELSEN. Referat ORGANISATIONSBESTYRELSEN Referat Den 17. maj 2016 af ordinært møde tirsdag 10. maj 2016 kl. 18.00 i bestyrelseslokalet, Sionsgade 26, kælderen. Deltagere: Jens Corfitzen Formand (afd. 2) Peter Jørgensen

Læs mere

I MORTEN BOJE I 31. MAJ 2016 I REPRÆSENTANTSKABSMØDE. Årsregnskab 2015 Boligforeningen 3B

I MORTEN BOJE I 31. MAJ 2016 I REPRÆSENTANTSKABSMØDE. Årsregnskab 2015 Boligforeningen 3B SDE 1 MORTEN BOJE 31. MAJ 2016 REPRÆSENTANTSKABSMØDE Årsregnskab 2015 Boligforeningen 3B SDE 2 MORTEN BOJE 31. MAJ 2016 REPRÆSENTANTSKABSMØDE Revisionspåtegning og protokol Konklusion Revisionen har ikke

Læs mere

Organisationsbestyrelsens beretning for 2014

Organisationsbestyrelsens beretning for 2014 Organisationsbestyrelsens beretning for 2014 Indledning Bestyrelsens årsberetning vil omhandle de vigtigste forhold og beslutninger for perioden 1. januar 2014 til 31. december 2014, samt enkelte sager

Læs mere

Referat af ekstraordinært OB-møde

Referat af ekstraordinært OB-møde Referat af ekstraordinært OB-møde Mødedato: 20. juni 2012 kl. 17.30 Til stede: Bent Haupt Jensen, Formand Michael Bagge Kuehn Jette Kragh Svend Lauridsen Palle Madsen Käthe Pedersen Christian Høgsbro,

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED BOLIGFORENINGEN VIBO OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 20. FEBRUAR 2014

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED BOLIGFORENINGEN VIBO OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 20. FEBRUAR 2014 1 Deltagere Boligforeningen VIBO Kaare Vestermann (Boligforeningen VIBO) Anne Merethe Bryder (Boligforeningen VIBO) Tina Kastberg (Boligforeningen VIBO) Henrik Nielsen (Boligforeningen VIBO) Tine Pedersen

Læs mere

ORDINÆRE ORGANISATIONSBESTYRELSESMØDE Tirsdag den 27. februar 2018, kl

ORDINÆRE ORGANISATIONSBESTYRELSESMØDE Tirsdag den 27. februar 2018, kl Til organisationsbestyrelsen for Lejerbo, Gentofte Hermed fremsendes den endelige dagsorden for Lejerbo Gentoftes ORDINÆRE ORGANISATIONSBESTYRELSESMØDE Tirsdag den 27. februar 2018, kl. 10.00 hos Lejerbo,

Læs mere