NAVIGATOR ET STU-TILBUD FOR UNGE MED HØRETAB, CI-BRUGERE OG DØVE AUGUST JUNI 2020

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NAVIGATOR ET STU-TILBUD FOR UNGE MED HØRETAB, CI-BRUGERE OG DØVE AUGUST JUNI 2020"

Transkript

1 NAVIGATOR ET STU-TILBUD FOR UNGE MED HØRETAB, CI-BRUGERE OG DØVE AUGUST JUNI 2020

2

3 KÆRE LÆSER Som ung i dag er der meget at forholde sig til. Hvis du ikke er sikker på, hvilke muligheder du har i forhold til din fremtid, kan vi på Navigator hjælpe ved at give dig de redskaber, der skal til for, at du kan træffe det rette valg for dig. Navigator er for CI-brugere, døve og unge med høretab mellem 17 og 30 år. Det er et STU-tilbud, men Navigator kan også bevilges som et afklaringsforløb. De fleste af vores elever bor på bostedet Navigator Campus, mens de går på Navigator. Derfor har størstedelen af eleverne også en fast støtte/kontaktperson tilknyttet. På Navigator arbejder vi med fire udviklingsområder: Det faglige, det personlige, det sociale og det sproglige. Det kan du læse meget mere om i denne folder. Du kan også møde Nirupan, Charlotte og Julia som fortæller om livet på og efter Navigator. God fornøjelse med læsningen. Vi håber, du finder det, du søger. Med venlig hilsen NAVIGATORTEAMET

4 - NAVIGATOR = FAGLIGT På Navigator bliver du undervist på en helt anden måde, end du er vant til. Vi tager udgangspunkt i, hvad du kan, og hvad du ved, og vi tager hensyn til det tempo og de læringsmetoder, der fungerer bedst for dig. Udover dansk, matematik, idræt og friluftsliv undervises du på Navigator også i fag som almen viden og selvindsigt. På Navigator får du mulighed for at prøve dine fremtidsdrømme af i praktikker med tolk og støtte. Derfor fylder vores arbejdsmarkedsfag også en del i ugeskemaet. Her forbereder vi os på praktikker og styrker kendskabet til arbejdsmarkedet som helhed. Vi taler for eksempel om de uskrevne regler på arbejdspladsen, muligheden for at bruge tolk og andre relevante emner. PERSONLIGT På Navigator sigter vi mod at guide dig til et selvstændigt voksenliv med alt, hvad det indebærer. Det kommer ikke af sig selv, og derfor er vi også klar til at øve og træne sammen med dig - for eksempel i forhold til at bestille tolk, kontakte lægen og hvad du ellers har brug for at kunne i dit voksenliv. Vi arbejder også med personlig udvikling i undervisningen. I faget selvindsigt handler det om at forstå sig selv og ens egen situation gennem viden og indsigt. I friluftsliv har vi en mere fysisk vinkel på den personlige udvikling i forhold til at komme ud af komfortzonen og opleve, at man tør - og kan - mere, end man egentlig troede. Navigator er individuelt tilrettelagt. Derfor er der også mulighed for at supplere med yderligere fag og emner afhængig af dine og resten af holdets interesser. Tidligere har elever for eksempel taget et truckcertificat.

5 = UDVIKLING X 4 SOCIALT Som elev på Navigator kan du bo på Navigator Campus, hvor de tilknyttede kontaktpersoner støtter dig i din hverdag i forhold til både relationsskabelse og hverdagens praktiske gøremål. Du spiser, går i skole og tilbringer din fritid sammen med de andre elever og danner på den måde et netværk, som vil være til stor gavn for dig - også efter Navigator. Som elev på Navigator har du din daglige gang på Castberggård i Urlev mellem Horsens og Vejle. Castberggård tilbyder forskellige kurser og forløb for døve og personer med høretab. Derfor vil du her blive en del af en større gruppe af både danske og udenlandske unge. SPROGLIGT På Navigator er vi meget bevidste om, at vi arbejder med tre forskellige elevgrupper. Derfor tilbyder vi også forskellige indsatser til henholdsvis døve, CI-brugere og unge med høretab. Viden, indsigt, hørestrategier og taktikker er nøgleord i indsatsen for både CI-brugere og elever med høretab. Begge grupper bliver tilbudt individuelt tilrettelagt høretræning på 'Lydsporet'. Vores døve elever, der har dansk tegnsprog som modersmål, har stor gavn af at få højnet deres tegnsprogsniveau - både gennem målrettet tegnsprogsundervisning og i samværet med andre døve. På Navigator er vi aktive i forhold til kultur- og aktivitetslivet blandt unge, der enten er døve eller har CI og/eller nedsat hørelse. Vi deltager blandt andet i kulturfestivaller og sportsbegivenheder. Navigatoreleverne er derudover selv medarrangører af forskellige sociale aktiviteter. Din sociale udvikling er også en del af skoleskemaet på Navigator. Det kommer blandt andet til udtryk i fag som selvindsigt og friluftsliv.

6 6 OM L 18-årige Julia i sort og 19-årige Charlotte i grønt er i gang med 2. år på Navigator. 1. HVORFOR STARTEDE I PÅ NAVIGATOR? 2. BRUGER I TEGNSPROG ELLER TALE? 3. HVORDAN ER HVERDAGEN PÅ NAVIGATOR? Julia: Jeg ville gerne noget mere socialt og også fagligt i forhold til dansk og matematik. Jeg tænkte også på min fremtid. Hvis jeg skulle tage en uddannelse, så kunne jeg lære noget om det her. Charlotte: Jeg ville gerne blive bedre til dansk og matematik og udvikle mig selv socialt og sammen med andre. Men også muligheden for at komme i praktikker var vigtig for mig. Charlotte: Jeg er født døv og har fået CI. Derfor bruger jeg både tegnsprog og tale. Det er lidt sjovt, for når jeg er sammen med mine venner, føler jeg mig døv og bruger tegnsprog. Men hjemme hos min mor bruger jeg mest tale og føler mig hørehæmmet. Julia: Jeg bruger både tegnsprog og tale. Jeg er født døv, men har fået CI og er nu hørehæmmet. Jeg kan godt bruge min hørelse en lille smule og jeg kan bruge min tale det gør jeg specielt sammen med min familie og mine hørende venner. Det er godt at holde fast i både tegn og tale. Charlotte: Om morgenen spiser vi morgenmad mellem kl og 8.30, og så er der undervisning fra kl til frokost og igen frem til Julia: Onsdag eftermiddag har vi altid friluftsliv. Så kører vi på mountainbikes, svømmer eller løber en tur. Hvis vejret er rigtig dårligt, går vi i hallen og spiller fodbold, hockey eller klatrer på klatrevæggen. Charlotte: Mandag efter skole har vi madlavning. Så får vi en opskrift med en ret og går i gang med at lave maden. Bagefter spiser vi sammen og smager på det hele. Det er hyggeligt.

7 SKARPE LIVET PÅ NAVIGATOR 4. HVAD LAVER I, NÅR I HAR FRI? Julia: Vi er mest sammen med de andre elever. Vi kan være i hallen og lave alle mulige ting, men hvis man er megatræt efter skole, slapper man måske bare af. Charlotte: Hvis det er weekend, og der ikke foregår noget, planlægger vi selv et eller andet, og så kan folk være med, hvis de har lyst. Så spiller vi fodbold i hallen, tager ind til byen eller laver et eller andet aktivt. Julia: Vi har for eksempel arrangeret en stor Halloweenfest, hvor både Navigator og Castberggårds internationale hold, Sprog og Integration og Frontrunners var med. Det er superfedt, at vi er så mange unge fra hele verden på et sted, og det går fint med at kommunikere på internationalt tegnsprog. Man skal bare være mere visuel. 5. HVORDAN HAR I UDVIKLET JER FAGLIGT? Charlotte: Jeg synes helt sikkert, jeg har lært mere dansk, siden jeg kom på Navigator, og det bliver bedre og bedre. Vi lærer for eksempel om grammatik og typer af ord, og vores lærer forklarer det, så jeg forstår det meget bedre, end jeg tidligere har gjort. Matematik er noget sværere, men jeg kæmper for det. Julia: Jeg synes, jeg er gået meget frem i dansk i forhold til sidste år. Jeg er ordblind, men nu kan jeg begynde at læse og forstå tekster. Der er sket en stor udvikling. Og i matematik går det ok. Jeg har i hvert fald lært flere nye ting, jeg ikke kendte til tidligere. 6. HAR I FORANDRET JER SIDEN I STARTEDE HER? Julia: Ja, jeg er blevet meget mere selvstændig. Der var mange ting, jeg ikke turde gøre selv for et år siden. Nu bestiller jeg selv tolk, hvis jeg har brug for det, jeg kan gå ind på e-boks og læse min post, og hvis jeg skal til læge, klarer jeg også det selv. Charlotte: Da jeg startede sidste år, var jeg meget stille og tog ikke initiativ til noget. Men der er virkelig sket noget i løbet af mit første år på Navigator. Nu er det sådan, at hvis jeg møder folk, jeg ikke kender, kan jeg godt begynde at snakke med dem alligevel og skabe nye kontakter, så vi kan komme til at lære hinanden at kende. På den måde har jeg fået flere at snakke med.

8 - JEG FØLTE MIG RUSTET EFTER NAVIGATOR Jeg har lige fået min første lønseddel. Det er første gang, jeg prøver at få løn for et arbejde, og det føles helt fantastisk. Jeg blev ansat som eguelev i Salling Groups lager i oktober, så de næste to år skal jeg skiftevis arbejde og gå i skole. Da jeg startede med at arbejde her, var jeg lidt nervøs i forhold til mine kolleger, men både ledere og kolleger har været meget flinke til at tage imod mig. De har været vant til at have døve her, og vi kommunikerer ved at pege og skrive sammen. Der er ingen problemer. Jeg er lagerarbejder. Det fandt jeg ud af, at jeg gerne ville være, da jeg var på Navigator. Før jeg startede på Navigator, tænkte jeg kun på at arbejde med tog. Men jeg fandt ud af, at det ikke rigtig fungerede i forhold til at være døv. Så jeg udvidede min horisont og var i praktik flere forskellige steder i løbet af de tre år, jeg var på Navigator. Da jeg havde været i praktik på to forskellige lagre, tænkte jeg: Jo, det er faktisk den retning, jeg godt kunne tænke mig at gå i. Mens jeg var på Navigator, tog jeg truckcertifikat. Før Navigator havde min læge i Aarhus sagt, at jeg ikke kunne få kørekort, fordi jeg var døv. Men min støtteperson på Navigator foreslog, at jeg kunne starte med at tage et truckcertifikat. Det gjorde jeg, og bagefter fik jeg lov til at tage kørekort. Jeg bestod teoriprøven i andet forsøg, og selve køreprøven gik let. Jeg var jo vant til trucken og kunne overføre den erfaring til bilen. Da kørelæreren sagde, at jeg havde bestået, tænkte jeg bare: Yes! Det var dejligt og fedt at bevise, at jeg godt kan, selv om jeg er døv. Nu er planen, at jeg skal tage lastbilkørekort til foråret. Så kan jeg måske senere komme til at køre lastbil rundt i Danmark. Det kunne godt være en drøm. Jeg er en helt anden person nu, end da jeg startede på Navigator. Dengang var jeg meget genert og sad hele tiden foran computeren. Nu er jeg meget mere aktiv, social og modig fx når jeg møder hørende. Fagligt er der også sket meget. Nu kan jeg selv læse og skrive dansk og har ikke længere brug for, at andre skal læse og forklare for mig. På Navigator fik jeg en fornemmelse af, at jeg godt kan tingene. Da jeg stoppede, følte mig rustet til at flytte hjemmefra og gå i gang med en uddannelse. Jeg er rigtig glad for mit arbejde. Jeg er flittig, og jeg kommer til tiden. Jeg bor i min egen lejlighed, jeg bliver bedre og bedre til at lave mad, og rengøring har jeg helt styr på efter Navigator. Man kan godt sige, jeg er blevet voksen. Jeg har et hverdagsliv nu med et arbejde ligesom alle andre.

9 21-årige Nirupan gik på Navigator fra Nu er han egu-elev.

10

11 ER NAVIGATOR NOGET FOR DIG? Er du interesseret i at blive elev på Navigator, skal du starte med at kontakte os. Så tager vi en uformel snak, hvor du og evt. også dine forældre kan deltage. Dernæst kommer den egentlige visitationssamtale, hvor vi skal afklare vores forventninger til hinanden. Ved samtalen bør din sagsbehandler, døvekonsulent eller specialkonsulent og evt. UU-vejleder deltage. De er med til at vurdere, om du kan få forløbet bevilget. Herefter skal du have en bevilling fra din hjemkommune til at komme på Navigator. Alle detaljer om indhold, bevillinger og priser mm. findes på På kan du læse mere om vores bosted og de tilknyttede støtte/kontaktpersoner. Næste hold: August juni 2020 Tilmeldingsfrist: 21. maj 2019 KONTAKT STU-koordinator Merete Birk Nielsen SMS: Mail: mb@cbg.dk Job- og Udviklingscenterchef Holger Jensen Mobil: Mail: hj@cbg.dk

12 Castberggård Østerskovvej 1, Urlev 8722 Hedensted Tlf: Mail:

NAVIGATOR ET STU-TILBUD FOR UNGE MED HØRETAB, CI-BRUGERE OG DØVEE AUGUST JUNI 2021

NAVIGATOR ET STU-TILBUD FOR UNGE MED HØRETAB, CI-BRUGERE OG DØVEE AUGUST JUNI 2021 NAVIGATOR ET STU-TILBUD FOR UNGE MED HØRETAB, CI-BRUGERE OG DØVEE AUGUST 2020 - JUNI 2021 KÆRE LÆSER Som ung i dag er der meget at forholde sig til. Hvis du ikke er sikker på, hvilke muligheder du har

Læs mere

NAVIGATOR FOR CI-BRUGERE, DØVE OG UNGE MED HØRETAB - DIN VEJ TIL EN UNGDOMSUDDANNELSE!

NAVIGATOR FOR CI-BRUGERE, DØVE OG UNGE MED HØRETAB - DIN VEJ TIL EN UNGDOMSUDDANNELSE! NAVIGATOR FOR CI-BRUGERE, DØVE OG UNGE MED HØRETAB - DIN VEJ TIL EN UNGDOMSUDDANNELSE! 2016-2017 5 FACTS OM NAVIGATOR * Uddannelsen varer 42 uger fra august 2016 til juni 2017 * Eleverne bor på Navigator

Læs mere

NAVIGATOR. For CI-brugere, døve og unge med høretab - DIN VEJ TIL EN UNGDOMSUDDANNELSE!

NAVIGATOR. For CI-brugere, døve og unge med høretab - DIN VEJ TIL EN UNGDOMSUDDANNELSE! NAVIGATOR For CI-brugere, døve og unge med høretab - DIN VEJ TIL EN UNGDOMSUDDANNELSE! 16. AUGUST 2015-17. JUNI 2016 5 facts om Navigator * Uddannelsen varer 42 uger * Eleverne bor på Navigator Campus

Læs mere

CBG.Navigator 2014/2015 NAVIGATOR

CBG.Navigator 2014/2015 NAVIGATOR CBG.Navigator 2014/2015 NAVIGATOR CBG.Navigator CBG.Navigator - vejen vejen til til en en ungdomsuddannelse! ungdomsuddannelse! 17. august 1. september 2014-21. 2013 juni - 2015 18. juni 2014 CBG.Navigator

Læs mere

Velkommen til Planethuset. - midlertidigt botilbud for unge med høretab og særlige behov Med mulighed for STU eller kompenserende voksenundervisning

Velkommen til Planethuset. - midlertidigt botilbud for unge med høretab og særlige behov Med mulighed for STU eller kompenserende voksenundervisning Velkommen til Planethuset - midlertidigt botilbud for unge med høretab og særlige behov Med mulighed for STU eller kompenserende voksenundervisning 2 Vi støtter dig i at bestemme i dit eget liv Botilbuddet

Læs mere

STU-TILBUD FOR CI-BRUGERE, DØVE OG UNGE MED HØRETAB ET DAGTILBUD PÅ CASTBERGGÅRD ØST I RØDOVRE

STU-TILBUD FOR CI-BRUGERE, DØVE OG UNGE MED HØRETAB ET DAGTILBUD PÅ CASTBERGGÅRD ØST I RØDOVRE STU-TILBUD FOR CI-BRUGERE, DØVE OG UNGE MED HØRETAB ET DAGTILBUD PÅ CASTBERGGÅRD ØST I RØDOVRE VORES STU-TILBUD INKLUDERER, FASTHOLDER OG GIVER HELHED! STU på Castberggård Job- og Udviklingscenter er

Læs mere

FUTURE EAST TEAM ET STU-TILBUD FOR CI-BRUGERE, DØVE OG UNGE MED HØRETAB ET DAGTILBUD PÅ CASTBERGGÅRD ØST I RØDOVRE

FUTURE EAST TEAM ET STU-TILBUD FOR CI-BRUGERE, DØVE OG UNGE MED HØRETAB ET DAGTILBUD PÅ CASTBERGGÅRD ØST I RØDOVRE FUTURE EAST TEAM ET STU-TILBUD FOR CI-BRUGERE, DØVE OG UNGE MED HØRETAB ET DAGTILBUD PÅ CASTBERGGÅRD ØST I RØDOVRE VORES STU-TILBUD INKLUDERER, FASTHOLDER OG GIVER HELHED! Future East Team er Castberggårds

Læs mere

ELEVER OG FORÆLDRE Efterskolen på Refsnæs

ELEVER OG FORÆLDRE Efterskolen på Refsnæs ELEVER OG FORÆLDRE Efterskolen på Refsnæs Den nationale efterskole for unge med synsnedsættelse (8., 9. og 10. kl.) Indholdsfortegnelse Efterskolen for dig, som er ung og har en synsnedsættelse 03 Hvad

Læs mere

Modul 3 Læsning, Opgave 1

Modul 3 Læsning, Opgave 1 Modul 3 Læsning, Opgave 1 Instruktion: Tid: Læs spørgsmålet. Find svaret i teksten. Skriv et kort svar. 5 minutter. 1. Hvad koster det for børn under 18 år? 2. Hvad hedder området, hvor man må spise sin

Læs mere

STU. Den Særligt Tilrettelagte Ungdomsuddannelse Ved CSV-Odense-Vestfyn-Brangstrup

STU. Den Særligt Tilrettelagte Ungdomsuddannelse Ved CSV-Odense-Vestfyn-Brangstrup STU Den Særligt Tilrettelagte Ungdomsuddannelse Ved CSV-Odense-Vestfyn-Brangstrup Hvem er vi? Treårig ungdomsuddannelse Udannelsestilbud for 16-25-årige unge med vidt forskellige vanskeligheder Består

Læs mere

Opgave 1. Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 1. Hvor høje skal kvinderne være?

Opgave 1. Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 1. Hvor høje skal kvinderne være? Modul 4 Lytte, Opgave 1 Navn: Kursistnr.: Opgave 1 Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 15 2 3 1 X 1. Hvor høje skal kvinderne være? 160-180 165-190 160-170 165-180 2. Hvad

Læs mere

ELEVER OG FORÆLDRE Efterskolen på Synscenter Refsnæs

ELEVER OG FORÆLDRE Efterskolen på Synscenter Refsnæs ELEVER OG FORÆLDRE Efterskolen på Synscenter Refsnæs Den nationale efterskole for unge med synsnedsættelse (8., 9. og 10. kl.) Indholdsfortegnelse Efterskolen for dig, som er ung og har en synsnedsættelse

Læs mere

OM OVERGANGEN FRA BARN TIL VOKSEN

OM OVERGANGEN FRA BARN TIL VOKSEN OM OVERGANGEN FRA BARN TIL VOKSEN - en folder til dig og dit netværk BØRNEOMRÅDET VOKSENOMRÅDET Aarhus Kommune Oplag 1 Marts 2019 BAGGRUNDSTEKST OM OVERGANG TIL VOKSEN Vi har lavet denne folder til dig,

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

Der er nogle gode ting at vende tilbage til!

Der er nogle gode ting at vende tilbage til! Der er nogle gode ting at vende tilbage til! Artikel af Janick og Gitte Janick og jeg sidder over frokosten og taler, han fortæller lidt om, hvad hans tid på Parkvænget går med og hvordan han selv har

Læs mere

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken BILAG H Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken Informanten var udvalgt af Sidesporets leder. Interviewet blev afholdt af afhandlingens forfattere. Interview gennemført d. 24.09.2015

Læs mere

Om eleverne på Læringslokomotivet

Om eleverne på Læringslokomotivet Om eleverne på Læringslokomotivet LÆRINGS- LOKOMOTIVET Intensive læringsforløb Indhold Forord 5 Om at føle sig privilegeret... 6 Om at have faglige udfordringer... 8 Om at have personlige og sociale udfordringer...

Læs mere

En særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse

En særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse En særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse Personlig udvikling Fedt fællesskab med situeret læring Godt Netværk Læringsakademiet STU på Ringsted produktionshøjskole Gode venskaber Stærkt springbræt Robusthed

Læs mere

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Lektiebogen Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Forord Herværende pjece er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler. Pjecen er blevet til via samtaler med børn,

Læs mere

USB-en - Ungdomsuddannelse til unge med Særlige Behov

USB-en - Ungdomsuddannelse til unge med Særlige Behov USB-en - Ungdomsuddannelse til unge med Særlige Behov Ungdomsuddannelse til unge med behov for særlig støtte Pr. 1. august 2007 er der et lovkrav om, at alle kommuner skal tilbyde en ny ungdomsuddannelse

Læs mere

BILAG 10: Citater fra interview med virksomheder

BILAG 10: Citater fra interview med virksomheder BILAG 10: Citater fra interview med virksomheder I det følgende bringes citater fra virksomheder fra Havredal gl. Skoles virksomhedsnetværk, der har haft unge med særlige behov ansat i op til 6 år, og

Læs mere

2013/2014. klassecenter HOLBÆK

2013/2014. klassecenter HOLBÆK 2013/2014 klassecenter 10. HOLBÆK Holbæk 10. klassecenter Vores tilbud på Holbæk 10. klassecenter er til dig, der har brug for at blive stærkere fagligt eller personligt. Vi bestræber os på at hjælpe dig

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

Storskoven STU

Storskoven STU Storskoven 42 13 15 81 STU SÆRLIGT TILRETTELAGT UNGDOMSUDDANNELSE STU på Storskoven Målet for Storskovens skoles STU forløb er klart: At give den unge en tilknytning til arbejdsmarkedet, og at indgå aktivt

Læs mere

Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU)

Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) Formålet med uddannelsen Fra 1. august 2007 er der et lovkrav om at alle kommuner skal tilbyde en ungdomsuddannelse til unge med særlige behov. Uddannelsen

Læs mere

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år.

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år. Interview Fokusgruppe med instruktører i alderen - år 0 0 0 0 Introduktionsrunde: I: Vil I starte med at præsentere jer i forhold til hvad I hedder, hvor gamle I er og hvor lang tid I har været frivillige

Læs mere

STU på Synscenter Refsnæs

STU på Synscenter Refsnæs Elever og forældre Parat til fremtiden STU på Synscenter Refsnæs For unge blinde eller svagsynede med multiple funktionsnedsættelser 16-25 år Derfor! STU på Synscenter Refsnæs Indholdsfortegnelse STU på

Læs mere

Hold fast i drømmene og kæmp for dem

Hold fast i drømmene og kæmp for dem Hold fast i drømmene og kæmp for dem Som den første i sin familie valgte Lise Hansen som 52-årig at forlade Lolland og flytte til København. Det var ikke let, men hun ville til enhver tid gøre det igen.

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER UNGES FRITIDSLIV BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER UNGES FRITIDSLIV BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER UNGES FRITIDSLIV BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL UNGES FRITIDSLIV En undersøgelse i Børnerådets Børne- og Ungepanel Udgivet af Børnerådet april 2019 Grafisk design: Peter Waldorph

Læs mere

SPORTSJOURNALISTIK VEJLE IDRÆTSHØJSKOLE

SPORTSJOURNALISTIK VEJLE IDRÆTSHØJSKOLE SPORTSJOURNALISTIK VEJLE IDRÆTSHØJSKOLE 11. ok tober 2017-3. mar ts 2018 Et ophold på Vejle Idrætshøjskoles sportsjournalistlinje kan hjælpe dig med at få drømmen om journaliststudiet til at gå i opfyldelse.

Læs mere

POLITI VEJLE IDRÆTSHØJSKOLE

POLITI VEJLE IDRÆTSHØJSKOLE POLITI VEJLE IDRÆTSHØJSKOLE Side 2 I Politi Et ophold på Vejle Idrætshøjskoles politilinje kan hjælpe dig med at få drømmen om politiskolen til at gå i opfyldelse. En fremtid ved politiet? Vejle Idrætshøjskoles

Læs mere

STU på Synscenter Refsnæs

STU på Synscenter Refsnæs Parat til fremtiden Kommuner og sagsbehandlere STU på Synscenter Refsnæs For unge blinde eller svagsynede med multiple funktionsnedsættelser 16-25 år Derfor! STU på Synscenter Refsnæs Indholdsfortegnelse

Læs mere

TEGNSPROG OG SKRIFTLIG DANSK

TEGNSPROG OG SKRIFTLIG DANSK KC København Kastelsvej 60 2100 København Ø Telefon: 3525 3860 Fax: 3525 3862 Email: kc@kc.dk KC Århus Engtoften 7 8260 Viby J Telefon: 8611 8899 Fax: 8611 8894 Email: kc-aarhus@kc.dk www.kc.dk KURSER

Læs mere

HOLBÆK. 10. klassecenter

HOLBÆK. 10. klassecenter HOLBÆK 10. klassecenter Holbæk 10. klassecenter Vores tilbud på Holbæk 10. klassecenter er til dig, der har brug for at blive stærkere fagligt eller personligt. Vi bestræber os på at hjælpe dig med at

Læs mere

ALLE KAN NOGET. Præsentation af OCN for forældre og pårørende med børn i specialskoler og specialklasser

ALLE KAN NOGET. Præsentation af OCN for forældre og pårørende med børn i specialskoler og specialklasser ALLE KAN NOGET Præsentation af OCN for forældre og pårørende med børn i specialskoler og specialklasser KÆRE FORÆLDRE & PÅRØRENDE Som pårørende til et menneske med særlige udfordringer kan det være værdifuldt

Læs mere

Kildebjerget Tørring. Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) med botilbud. Region Midtjylland Center for Børn, Unge og Specialrådgivning

Kildebjerget Tørring. Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) med botilbud. Region Midtjylland Center for Børn, Unge og Specialrådgivning Kildebjerget Tørring Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) med botilbud Region Midtjylland Center for Børn, Unge og Specialrådgivning Kildebjerget Tørring 2 KILDEBJERGET TØRRING unges springbræt

Læs mere

3-ÅRIG UNGDOMSUDDANNELSE I HADERSLEV KOMMUNE

3-ÅRIG UNGDOMSUDDANNELSE I HADERSLEV KOMMUNE 3-ÅRIG UNGDOMSUDDANNELSE I HADERSLEV KOMMUNE For unge med særlige behov Hvad er STU? STU står for Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse i Haderslev CSK Center for specialundervisning og kommunikation

Læs mere

Opsamling på det afsluttende møde i børnepanelet

Opsamling på det afsluttende møde i børnepanelet Opsamling på det afsluttende møde i børnepanelet Introduktion og læsevejledning Børnepanelet var samlet for fjerde og sidste gang både i København og i Jylland i april/maj 2017. I alt deltog 23 børn og

Læs mere

Særligt Tilrettelagt Uddannelse STU

Særligt Tilrettelagt Uddannelse STU Særligt Tilrettelagt Uddannelse STU Erkende Vælge Handle CSV Odense-Vestfyn-Brangstrup tilbyder den Særligt Tilrettelagte Ungdomsuddannelse (STU) til unge med særlige behov, der ikke har mulighed for at

Læs mere

Efteruddannelse PÅ ARBEJDSPLADSEN. Kom videre med Forberedende Voksenundervisning FVU

Efteruddannelse PÅ ARBEJDSPLADSEN. Kom videre med Forberedende Voksenundervisning FVU Efteruddannelse PÅ ARBEJDSPLADSEN Kom videre med Forberedende Voksenundervisning FVU Tag VUC Erhverv med på arbejdspladsen Mange medarbejdere kan med fordel blive bedre til at læse, stave, regne, tale

Læs mere

Erhvervs- GrundUddannelsen

Erhvervs- GrundUddannelsen Information om Erhvervs- GrundUddannelsen ErhvervsGrundUddannelsen Vestergade 58 N 8000 Århus C Tlf: 8940 1370 Fax: 8613 5559 www.amcmidt.dk egu@msb.aarhus.dk INDHOLD Denne folder skal informere om ErhvervsGrundUddannelsen

Læs mere

STU på Synscenter Refsnæs

STU på Synscenter Refsnæs Parat til fremtiden Kommuner og sagsbehandlere STU på Synscenter Refsnæs Den nationale STU for unge med synsnedsættelse og yderligere funktionsnedsættelser (15-25 år) Derfor! STU på Synscenter Refsnæs

Læs mere

LOGBOG MARSELISBORG BESKÆFTIGELSE. Mine kontaktdata: Konsulent Marselisborg Beskæftigelse: Virksomhed: Hvilke aftaler er der lavet om mødetid:

LOGBOG MARSELISBORG BESKÆFTIGELSE. Mine kontaktdata: Konsulent Marselisborg Beskæftigelse: Virksomhed: Hvilke aftaler er der lavet om mødetid: MEDARBEJDER LOGBOG LOGBOG Skriv dine kontaktpersoner ind her :-) Mine kontaktdata: Navn: Adresse: Mobil: Konsulent Marselisborg Beskæftigelse: Navn: Mobil: Adresse: Virksomhed: Navn: Adresse: www: Leder:

Læs mere

Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse

Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse STU i Faaborg-Midtfyn Kommune Egeballe 4 5672 Broby Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) Formålet med ungdomsuddannelsen er, at den unge opnår personlige, sociale

Læs mere

STU. Linie. estegnen. Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse. Unge med fysiske, sansemæssige og kognitive hjælpebehov JOB & AKTIVITETSCENTER

STU. Linie. estegnen. Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse. Unge med fysiske, sansemæssige og kognitive hjælpebehov JOB & AKTIVITETSCENTER STU Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse K Linie Unge med fysiske, sansemæssige og kognitive hjælpebehov estegnen JOB & AKTIVITETSCENTER Center for socialt samvær, job og udvikling Velkommen Hos os kan

Læs mere

FAGLIGE DAGE FOR ERHVERVSAKTIVE MED HØRETAB 1.-3. nov. 2013

FAGLIGE DAGE FOR ERHVERVSAKTIVE MED HØRETAB 1.-3. nov. 2013 FAGLIGE DAGE FOR ERHVERVSAKTIVE MED HØRETAB 1.-3. nov. 2013 Velkommen til Faglige dage! Inklusion/ integration på arbejdspladsen er hovedtemaet for dette års Faglige dage, hvor vi vil komme omkring emner

Læs mere

Min bog om Baunegård 1

Min bog om Baunegård 1 Min bog om Baunegård 1 Velkommen til Baunegård Denne lille bog er til dig, da du skal flytte ind på Baunegård. I bogen kan du læse eller få læst højt, hvad Baunegård er. Midt i Værløse ved en dejlig stor

Læs mere

En dejlig opstart. August Nyhedsbrev august Kære alle,

En dejlig opstart. August Nyhedsbrev august Kære alle, August 2017 Kære alle, Nyhedsbrev august 2017 En dejlig opstart Skoleår nummer 5 er skudt godt i gang og opstarten efterlader et veltilpas smil på læben. Børn og voksne har været klar fra start og der

Læs mere

STU på Synscenter Refsnæs

STU på Synscenter Refsnæs Kommuner og sagsbehandlere Parat til fremtiden STU på Synscenter Refsnæs For unge blinde eller svagsynede med multiple funktionsnedsættelser 16-25 år Derfor! STU på Synscenter Refsnæs Indholdsfortegnelse

Læs mere

STU på Synscenter Refsnæs

STU på Synscenter Refsnæs Parat til fremtiden Kommuner og sagsbehandlere STU på Synscenter Refsnæs For unge blinde eller svagsynede Derfor! STU på Synscenter Refsnæs Indholdsfortegnelse Et STU-tilbud med syn på side 3 Formålet

Læs mere

Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014.

Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014. Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014. Jonas er 15 år, går på Hårup Skole, og bor uden for byen Todbjerg. Intervieweren i dette interview er angivet med

Læs mere

STU forløb. Castberggård Job- og Udviklingscenter Frederiksberg

STU forløb. Castberggård Job- og Udviklingscenter Frederiksberg STU forløb Castberggård Job- og Udviklingscenter Frederiksberg STU-forløb på Frederiksberg Castberggård Job- og Udviklingscenter Frederiksberg tilbyder unge mellem 18 og 25 år et STU-forløb. Dog kan de,

Læs mere

Guide: Få en god jul i skilsmissefamilien

Guide: Få en god jul i skilsmissefamilien Guide: Få en god jul i skilsmissefamilien Sådan får du som skilsmisseramt den bedste jul med eller uden dine børn. Denne guide er lavet i samarbejde med www.skilsmisseraad.dk Danmarks største online samling

Læs mere

ErhvervsGrundUddannelsen - EGU... 3. Placering i uddannelsesbilledet... 3. Målgruppe... 4. Uddannelsesbeviset... 4. Opbygning... 5. Praktikdelen...

ErhvervsGrundUddannelsen - EGU... 3. Placering i uddannelsesbilledet... 3. Målgruppe... 4. Uddannelsesbeviset... 4. Opbygning... 5. Praktikdelen... VORDINGBORG KOMMUNE INDHOLD Denne folder skal informere om EGU. Informationen er henvendt til vejledere i Vordingborg Kommune og andre der ønsker grundlæggende viden om EGU og uddannelsens muligheder.

Læs mere

Interviewer1: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon:

Interviewer1: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer1: Vil du fortælle lidt om dig selv og din baggrund? Jon: Hvad er det jeg skal fortælle om min baggrund? Interviewer2: Du kan fortælle os lige det du har lyst til, om dig og dit liv. Jon: Jeg

Læs mere

Norge Stavanger. Modul 6 forår Rikke Juul Olsen. Camilla le Févre Simonsen. UCC Nordsjælland - Sygeplejerskeuddannelsen

Norge Stavanger. Modul 6 forår Rikke Juul Olsen. Camilla le Févre Simonsen. UCC Nordsjælland - Sygeplejerskeuddannelsen Norge Stavanger Modul 6 forår 2017 Rikke Juul Olsen Camilla le Févre Simonsen UCC Nordsjælland - Sygeplejerskeuddannelsen Hvorfor tog vi på udveksling? Vi ville begge gerne ud i verden og se en anden kultur

Læs mere

Benedicte Clausen

Benedicte Clausen 2. Rejsebrev Studerendes navn: Studienummer: E-mail.: Praktikperiode: 2. el. 3. Praktik fra til: dd.mm.år: Benedicte Clausen PV11303 benedicteclausen@hotmail.dk 3.praktikperiode 01.08.13 31.01.14 Institutionens

Læs mere

STU Job. 1 Odense-Vestfyn-Brangstrup

STU Job. 1 Odense-Vestfyn-Brangstrup STU Job 1 Odense-Vestfyn-Brangstrup STU-job er en del af den 3-årige Særligt Tilrettelagte Uddannelse (STU) på CSV Odense-Vestfyn-Brangstrup. STU er for unge med særlige behov mellem 16 og 25 år, der

Læs mere

EN SÆRLIG SKOLE TIL SÆRLIGE BEHOV

EN SÆRLIG SKOLE TIL SÆRLIGE BEHOV EN SÆRLIG SKOLE TIL SÆRLIGE BEHOV OM OS Stubbekøbing Efterskole har siden oprettelsen i 1999 været stærkt engageret i målgruppen af unge med særlige behov, eller som det er blevet populært at sige - unge

Læs mere

Glæder mig rigtig meget til at møde jer, lære jer at kende og hjælpe jer mod jeres mål. Vi ses ;-)

Glæder mig rigtig meget til at møde jer, lære jer at kende og hjælpe jer mod jeres mål. Vi ses ;-) Aarhus 1900 CÆCILIE Jeg er 24 år og kommer oprindeligt fra Aalborg, hvor jeg har læst idræt i et år på Aalborg Universitet. Jeg følte for at prøve noget nyt, og jeg valgte at tage overlov fra studiet for

Læs mere

UDDANNELSESPLAN contra UNDERVISNINGSPLAN Sammen har vi (UU og STU udbydere) en fælles opgave en fælles udfordring. Dialog er vejen frem.

UDDANNELSESPLAN contra UNDERVISNINGSPLAN Sammen har vi (UU og STU udbydere) en fælles opgave en fælles udfordring. Dialog er vejen frem. UDDANNELSESPLAN contra UNDERVISNINGSPLAN Sammen har vi (UU og STU udbydere) en fælles opgave en fælles udfordring. Dialog er vejen frem. Ungdomsuddannelse til unge med særlige behov Vejle 9. juni 2010

Læs mere

Victoria - en ung pige på HMI

Victoria - en ung pige på HMI Victoria - en ung pige på HMI Victoria Darné er en ung pige på 16 år. Hun er født og opvokset i Luxembourg og taler 5 sprog, luxembourgsk, fransk, tysk, engelsk og dansk. Dette skoleår tilbringer hun på

Læs mere

Rejsebrev. 3. praktikperiode forår 2010 Changzhou, Kina. Bianca Jakobsen og Alice Jensen S07B Rejsebrev

Rejsebrev. 3. praktikperiode forår 2010 Changzhou, Kina. Bianca Jakobsen og Alice Jensen S07B Rejsebrev Rejsebrev 3. praktikperiode forår 2010 Changzhou, Kina Bianca Jakobsen og Alice Jensen S07B Rejsebrev Changzhou Vi er to piger, som har valgt at tage vores 3 praktikperiode i Kina i byen Changzhou, som

Læs mere

Anne Mai om politilinjen:

Anne Mai om politilinjen: Anne Mai om politilinjen: Jeg har været rigtigt glad for mine tre perioder på politilinjen. Jeg har hele tiden gået målrettet efter at blive optaget på politiskolen og har fået de bedst tænkelige forudsætninger

Læs mere

Kreativ Langsigtet Arbejds- Planlægning KLAP

Kreativ Langsigtet Arbejds- Planlægning KLAP Kreativ Langsigtet Arbejds- Planlægning KLAP Lov 564 1. Formålet med ungdomsuddannelsen er, at unge udviklingshæmmede og andre unge med særlige behov opnår personlige, sociale og faglige kompetencer til

Læs mere

Selvevaluering 2006/2007 Unge Hjem - Efterskolen i Århus

Selvevaluering 2006/2007 Unge Hjem - Efterskolen i Århus Selvevaluering 2006/2007 Unge Hjem - Efterskolen i Århus Evalueringsgenstanden: Bestyrelsen for Unge Hjem - Efterskolen i Århus besluttede på sidste bestyrelsesmøde før sommerferien 2006, at evalueringsgenstanden

Læs mere

Kursuskatalog Peer-Undervisning Forår Undervisning for alle. Recovery-skolen Center for Mestring Søndersøparken 16 Viborg

Kursuskatalog Peer-Undervisning Forår Undervisning for alle. Recovery-skolen Center for Mestring Søndersøparken 16 Viborg Kursuskatalog Peer-Undervisning Forår 2017 - Undervisning for alle Recovery-skolen Center for Mestring Søndersøparken 16 Viborg Om Recovery-skolen og peer-undervisning Recovery er et ord venligst udlånt

Læs mere

Evaluering af Styr Livet Kursus

Evaluering af Styr Livet Kursus Evaluering af Styr Livet Kursus 1. Skriv på et blad, hvad du har fået ud af kurset sæt det på plakaten! Jeg synes kurset indeholder mange gode redskaber til at lære sig selv at kende Jeg er blevet mere

Læs mere

Hvis I har lyst til at se mere om Esbjerg Evangeliet så ligger der en film på you tube, hvor en seminarielærer fortæller om tankerne bag dette store

Hvis I har lyst til at se mere om Esbjerg Evangeliet så ligger der en film på you tube, hvor en seminarielærer fortæller om tankerne bag dette store ULIGEUGEBREV 11 Kære Forældre. Selvom det stadig er koldt, kan man nyde de stadig lysere morgener. Her fra mit vindue, hvor lyset brydes af en stribe is. Vi ser på forårsbebudere til morgensamlingerne.

Læs mere

Deepak kommer fra Nepal, men føler sig som fynbo 21. jun, 2012 by Maybritt

Deepak kommer fra Nepal, men føler sig som fynbo 21. jun, 2012 by Maybritt Deepak kommer fra Nepal, men føler sig som fynbo 21. jun, 2012 by Maybritt Deepak arbejder på PKM Deepak arbejder på PKM. Det er Danmarks største blomster-gartneri og ligger i Søhus lidt uden for Odense.

Læs mere

Bilag 2: Interviewguide

Bilag 2: Interviewguide Bilag 2: Interviewguide Tema Læsning og læsevanskeligheder Specialundervisning og itrygsæk Selvtillid/selvfølelse Praksisfællesskaber Spørgsmål 1. Hvordan har du det med at læse og skrive? 2. Hvad kan

Læs mere

Transskription af interview Jette

Transskription af interview Jette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskription af interview Jette I= interviewer I2= anden interviewer P= pædagog Jette I: Vi vil egentlig gerne starte

Læs mere

Resultat af: Undervisningsmiljøundersøgelse på Svenstrup Efterskole, juni 2007

Resultat af: Undervisningsmiljøundersøgelse på Svenstrup Efterskole, juni 2007 Resultat af: Undervisningsmiljøundersøgelse på Svenstrup Efterskole, juni 2007 I klassen: 1. Hvilken af nedenstående påstande passer bedst til dig? (93 a. Jeg er en af de dygtigste i klassen. 16 % b. Enkelte

Læs mere

STU-Lundvej tilbyder en individuel ungdomsuddannelse til dig, som er mellem 16-25 år

STU-Lundvej tilbyder en individuel ungdomsuddannelse til dig, som er mellem 16-25 år Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse STU-Lundvej tilbyder en individuel ungdomsuddannelse til dig, som er mellem 16-25 år og er: *Ung med omfattende fysiske handicap *Ung med omfattende fysiske og udviklingsmæssige

Læs mere

Evalueringsrapport vedr. studieophold i udlandet

Evalueringsrapport vedr. studieophold i udlandet Evalueringsrapport vedr. studieophold i udlandet Denne evalueringsrapport vil give Aalborg Universitet vigtig information om dit studieophold, som vil komme andre studerende til gode og samtidig kan den

Læs mere

I 1. og 2. klasse er de i fuld gang med de mere faglige ting. I matematik er de startet med tælle og bygge søjlediagrammer.

I 1. og 2. klasse er de i fuld gang med de mere faglige ting. I matematik er de startet med tælle og bygge søjlediagrammer. ULIGEUGEBREV 33 Kære Forældre. Så er vi endelig i gang igen efter en lang fantastisk sommer. Skolen summer af glade børn, der bare er parat til at søge næring. 8 nye børn er startet i 0. kl., og vi er

Læs mere

Bliv ven med din hest Lær at forstå din hest og bliv den han vælger at være sammen med

Bliv ven med din hest Lær at forstå din hest og bliv den han vælger at være sammen med Bliv ven med din hest Lær at forstå din hest og bliv den han vælger at være sammen med Indledning Velkommen til min E- bog. Mit navn er Vicki Bredahl Støvhase. Jeg har lyst til at skrive denne bog, for

Læs mere

Opdeling af elevernes besvarelser fra spørgeskemaerne:

Opdeling af elevernes besvarelser fra spørgeskemaerne: Opdeling af elevernes besvarelser fra spørgeskemaerne: Fokuspunkter Elevcentrering Informanternes svar -Føler du dig aktiv eller passiv i opgaverne - hvorfor? -Føler du mere eller mindre ejerskab over

Læs mere

Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse

Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse STU i Faaborg-Midtfyn Kommune Egeballe 4 5672 Broby Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) Hvordan kommer man ind på STU? Formålet med ungdomsuddannelsen er,

Læs mere

Døve. 12 ugers afklarings- og jobsøgningsforløb. arbejde DIA. Internatkursus i Jylland Dagskursus på Frederiksberg JOB- OG UDVIKLINGSCENTER

Døve. 12 ugers afklarings- og jobsøgningsforløb. arbejde DIA. Internatkursus i Jylland Dagskursus på Frederiksberg JOB- OG UDVIKLINGSCENTER 12 ugers afklarings- og jobsøgningsforløb Døve i DIA arbejde Internatkursus i Jylland Dagskursus på Frederiksberg JOB- OG UDVIKLINGSCENTER For mange døve medfører det at have tegnsprog som modersmål en

Læs mere

Undervisningsplan. Særligt tilrettelagt uddannelse (STU) Bodelen. Navn på den unge. Hverdagsbillede af den unge. for

Undervisningsplan. Særligt tilrettelagt uddannelse (STU) Bodelen. Navn på den unge. Hverdagsbillede af den unge. for Undervisningsplan for Særligt tilrettelagt uddannelse (STU) og Bodelen Hverdagsbillede af den unge Navn på den unge LivogJob, Stubbekøbing Hans Egedesvej 5 4850 Stubbekøbing Tlf. 5444 1705 mail@livogjob.dk

Læs mere

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse.

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Billede på forsiden: Rekordforsøg 30 piger på samme toilet i pige ugen. Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Foredrag: Torsdag d. 17.

Læs mere

Bilag 5. Transskribering af Fokusgruppeinterview 1

Bilag 5. Transskribering af Fokusgruppeinterview 1 Bilag 5. Transskribering af Fokusgruppeinterview 1 I har været i Børnenes Madhus i et par dage, og I har været ude ved de marietime nyttehaver i går på muslingefarmen... Først kunne jeg godt tænke mig

Læs mere

Forældre og børn sommer 2011

Forældre og børn sommer 2011 Forældre og børn sommer 2011 1. Hvilken aktivitet har du deltaget i? Djursland-lejr 23,5% 8 Falster-lejr 38,2% 13 Dagtur med Agape 28. maj 0,0% 0 Dagtur med Agape 29. maj 0,0% 0 Døgntur med Agape primo

Læs mere

Udover skolens generelle målsætning, er den specifikke målsætning for Kompetencen:

Udover skolens generelle målsætning, er den specifikke målsætning for Kompetencen: Udover skolens generelle målsætning, er den specifikke målsætning for Kompetencen: at genskabe troen, selvværdet og selvtilliden, så de over tid kan få en uddannelse eller arbejde. at de unge lærer at

Læs mere

STU på Synscenter Refsnæs

STU på Synscenter Refsnæs Parat til fremtiden Kommuner og sagsbehandlere STU på Synscenter Refsnæs For unge blinde eller svagsynede Derfor! STU på Synscenter Refsnæs Indholdsfortegnelse Et STU-tilbud med syn på side 3 Formålet

Læs mere

STU på Synscenter Refsnæs

STU på Synscenter Refsnæs Parat til fremtiden Elever og forældre STU på Synscenter Refsnæs For unge, der er blinde eller svagsynede Derfor! STU på Synscenter Refsnæs Indholdsfortegnelse STU på Synscenter Refsnæs tilbyder dig side

Læs mere

STU på Synscenter Refsnæs

STU på Synscenter Refsnæs Parat til fremtiden Elever og forældre STU på Synscenter Refsnæs For unge, der er blinde eller svagsynede Derfor! STU på Synscenter Refsnæs På den Særligt Tilrettelagte Ungdomsuddannelse (STU) på Synscenter

Læs mere

Parat til fremtiden. Elever og forældre. Efterskolen på Refsnæs. For blinde og svagsynede 14-18 år/8.-10. kl.

Parat til fremtiden. Elever og forældre. Efterskolen på Refsnæs. For blinde og svagsynede 14-18 år/8.-10. kl. Parat til fremtiden Elever og forældre Efterskolen på Refsnæs For blinde og svagsynede 14-18 år/8.-10. kl. Velkommen til efterskolen på Refsnæs Et unikt tilbud til dig som er ung og har en synsnedsættelse

Læs mere

Undervisningsplan for STU

Undervisningsplan for STU Undervisningsplan for STU Navn: Cpr nr.: Periode : XX Vejleder: Adresse: Postnr.: Tlf.nr : Mail- adresse: Sagsbehandler jobdelen: Overordnet mål: XX ønsker at blive afklaret omkring sin fremtid. Han ønsker

Læs mere

Aktivitets-, behandlings- og samværstilbud til unge

Aktivitets-, behandlings- og samværstilbud til unge Aktivitets-, behandlingsog samværstilbud til unge Personalet på Perronen: Laila Lunddorf, Susse Sylvest Jeppesen, Mirjam Jelgren, Peter Frederiksen, Tine Lange Udarbejdet i 2012 Artiklerne er udarbejdet

Læs mere

Uddannelses- og undervisningsplan

Uddannelses- og undervisningsplan STU uddannelsen LivogJob Stubbekøbing afdeling Uddannelses- og undervisningsplan Side 1 Personlig præsentation og netværksdata Navn Cpr. nr. Adresse og by Mobilnr. Mailadresse Særlige forhold Diagnose/handicap

Læs mere

Vejen tilbage til arbejdsmarkedet. Nyhedsbrev #2 April 2014 Nye aktiviteter og oplysninger om at vende tilbage til arbejdsmarkedet

Vejen tilbage til arbejdsmarkedet. Nyhedsbrev #2 April 2014 Nye aktiviteter og oplysninger om at vende tilbage til arbejdsmarkedet Vejen tilbage til arbejdsmarkedet Nyhedsbrev #2 April 2014 Nye aktiviteter og oplysninger om at vende tilbage til arbejdsmarkedet April Kære bruger af Jobbanken i Århus Foråret er over os, og det betyder

Læs mere

Bilag: Efterskolerejser i et dannelsesperspektiv. Spørgeskemaundersøgelse blandt alle elever på Ranum Efterskole

Bilag: Efterskolerejser i et dannelsesperspektiv. Spørgeskemaundersøgelse blandt alle elever på Ranum Efterskole Bilag: Efterskolerejser i et dannelsesperspektiv Spørgeskemaundersøgelse blandt alle elever på Ranum Efterskole Undersøgelse af elevernes forventninger og selvopfattelse forud for deres rejse. Hvor gammel

Læs mere

Dagplejen Østbirk & Daginstitutionen Østbirk. Sproglig Udvikling FOR BØRN 0-6 ÅR

Dagplejen Østbirk & Daginstitutionen Østbirk. Sproglig Udvikling FOR BØRN 0-6 ÅR Dagplejen Østbirk & Daginstitutionen Østbirk Sproglig Udvikling FOR BØRN 0-6 ÅR Introduktion KÆRE FORÆLDRE Denne folder I nu sidder med, håber vi kan give jer inspiration mange år frem i forhold til jeres

Læs mere

Citater fra borgere:

Citater fra borgere: Citater fra borgere: Jeg har fået hjælp til at blive en bedre mor, at finde mig selv og vide, hvem, jeg er Kunne min søn tale, ville han nok sige, at han er glad for, at mor er i Familiehuset Det er et

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Bilag 4: Elevinterview 3

Bilag 4: Elevinterview 3 Bilag 4: Elevinterview 3 Informant: Elev 3 (E3) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 09:01 LO: Hvordan er en typisk hverdag for dig her på gymnasiet? E3: Bare her på gymnasiet? LO: Mmm.

Læs mere

DE UNGES STEMME KVALITATIV EVALUERING AF DEN SOCIALE UDVIKLINGSFOND - ET SOCIALPÆDAGOGISK TILBUD TIL UNGE OG VOKSNE

DE UNGES STEMME KVALITATIV EVALUERING AF DEN SOCIALE UDVIKLINGSFOND - ET SOCIALPÆDAGOGISK TILBUD TIL UNGE OG VOKSNE DE UNGES STEMME KVALITATIV EVALUERING AF DEN SOCIALE UDVIKLINGSFOND - ET SOCIALPÆDAGOGISK TILBUD TIL UNGE OG VOKSNE AFSLUTTENDE RAPPORT - 2015 INFORMATION OM PUBLIKATIONEN Udgivetjuni2015 Udarbejdetaf:

Læs mere

Parat til fremtiden. Elever og forældre. Efterskolen på Refsnæs. For blinde og svagsynede 14-18 år/8.-10. kl.

Parat til fremtiden. Elever og forældre. Efterskolen på Refsnæs. For blinde og svagsynede 14-18 år/8.-10. kl. Parat til fremtiden Elever og forældre Efterskolen på Refsnæs For blinde og svagsynede 14-18 år/8.-10. kl. Velkommen til efterskolen på Refsnæs Et unikt tilbud til dig som er ung og har en synsnedsættelse

Læs mere